The Good Hope KAPSTADEN JOHANNESBURG. 13 dagar/12 nätter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "The Good Hope KAPSTADEN JOHANNESBURG. 13 dagar/12 nätter"

Transkript

1 The Good Hope KAPSTADEN JOHANNESBURG 13 dagar/12 nätter Detta är en fantastiskt komplett resa på 13 dagar som bjuder på i princip alla saker man "måste se" i Sydafrika. Medan ni sicksackar er fram genom landet får ni njuta av den stora variationen av landskap, kustlinjer, kulturer och mat som regnbågsnationen Sydafrika har att erbjuda.

2 - 2 - The Good Hope - Northbound - KAPSTADEN JOHANNESBURG 13 dagar/12 nätter 20 februari 3 mars maj juni 7 juli november 2012

3 - 3 - Dagen före avresa Kapstaden: Genom att välja att ha en dag i Kapstaden innan tåget avgår, får ni chansen att acklimatisera er och komma i ordning innan äventyret börjar. Från flygplatsen i Kapstaden får ni transfer till tåget och tillbringar en extra natt där. Tåget står stilla på Cape Town Station under natten. Dag 1 & 2 Kapstaden: Skulle ni anlända i Kapstaden först idag möts ni för transfer till tåget, observera att ni dock måste anlända senast 08:00 för att hinna med dagens inkluderade aktiviteter. Kapstadens kulturella mångfald och naturliga skönhet gör detta till en av världens mest pulserande och vackra städer. Alla nedanstående aktiviteter kommer att genomföras under era första två dagar, men eftersom vissa av dem är väderberoende kan ordningen variera. Cape Point Ni besöker Kirstenbosch Botaniska Trädgård som är världsberömd för det mycket vackra läget på Table Mountains sluttningar och för den varierande och mycket vackra utställningen av den lokala floran. Ni fortsätter till Hout Bay, där en stor färgglad fiskeflotta ger denna lilla stad sin karaktär, och besöker Mariner's Warf vars specialitet är färsk fisk och skaldjur. Från Hout Bay löper Chapman s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kurvor och med klippor som störtar direkt ned i havet. Ni tar er längs denna väg till Simon's Town, en charmig liten stad med många gamla, fina hus längs huvudgatan och små mysiga affärer, restauranger och kaféer. Staden grundades av Simon van der Stel, blev marinbas 1814 och är idag huvudbas för den sydafrikanska flottan.

4 - 4 - Här passar ni också på att besöka den osannolika koloni på nästan åsnepingviner som bor vid Boulders Beach. Detta är ett av de få ställen där dessa fascinerande fåglar går att se på så nära håll de är nyfikna och vänliga, men de vill inte bli klappade. Men ett sätt att komma nära dem är att trotsa det kalla vattnet och ta sig ett dopp med dem. Ni besöker också fantastiskt vackra Cape of Good Hope Nature Reserve som ligger på Kaphalvöns allra sydligaste spets och kan skryta med två sevärdheter Godahoppsudden och längre söderut finns det lite högre belägna Cape Point. Reservatet är fyllt med inhemsk flora och fauna, bland annat 250 fågelarter, 2700 växter varav hela 1016 arter av fynbos (afrikaans för "fine bush") såväl som mängder av babianer och antiloper. Så vackert som det är, lika turbulent är havet runt Kaphalvön och många fartyg har här funnit sin sista viloplats. Stadstur i Kapstaden Denna spännande tur börjar med ett besök till Table Mountain. Färden upp till toppen tar omkring tio minuter med linbanan (ingår ej i priset), som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. På toppen finns det gott om stigar som leder till fantastiska utkikspunkter över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay. På Table Mountain finns över 1500 växtarter och många av dem växter bara här. Er tur fortsätter med en promenad genom Company Gardens och ett besök till Bo-Kaap Museum. De första malajerna som anlände till Kapstaden under 1600-talet var slavar och politiska flyktingar och då slaveriet upphörde gjorde de området Bo-Kaap till sin hemstad. De moskéer och hus i georgisk stil med holländska influenser som de byggde ger området en alldeles unik charm. I en av Kapstadens äldsta byggnader finns idag museet som är möblerat som ett muslimskt hus i 1800-talsstil och dokumenterar malajernas kultur och historia. På vägen till Victoria & Alfred Waterfront stannar ni till på Diamond Works, där ni under en guidad tur får se hur man slipar diamanter och designar och tillverkar smycken.

5 Ni äter lunch på V&A Waterfront som med sin unika kommersiella hamn med naturskön utsikt över Table Mountain, blivit en av Kapstadens största turistattraktioner. Här erbjuds du oförglömliga upplevelser kombinerad med underhållning i form av shopping, gatumusikanter, museum, akvarium, båtturer och biografer Efter lunch besöker ni District 6. Här bodde, i början av 1900-talet, de flesta som då benämndes "Malay", "mixed & other" och "coloured" och trots att de levde under fattiga förhållanden var området fortfarande fullt av liv och livsglädje. Här samsades olika religioner och kulturer, men tyvärr flyttades alla invånare därifrån på 1940-talet av Apartheidregimen och de flesta av byggnaderna förstördes. Vad man ska göra med detta stycke värdefull mark, som är så laddat med starka känslor, är idag ett stort problem för Kapstaden. Er tur avslutas med ett besök på Castle of Good Hope, Sydafrikas äldsta bevarade byggnad. Detta femkantiga fort med massiva stenväggar mellan bastionerna ersatte ett mindre fort som byggdes av Jan van Riebeeck år 1652 och idag finns här bland annat ett militärmuseum. Valfria extra aktiviteter Dessa aktiviteter kan endast göras samma dag som stadsturen i Kapstaden. Alternativ 1: Two Oceans Aquarium Akvariet ligger i V&A Waterfront och erbjuder spännande insikt i djurlivet i Sydafrikas söt- och saltvatten. Alternativ 2: Robben Island Det var på denna historiska ö som Nelson Mandela satt fängslad i nästan tre decennier. Ni får en guidad busstur runt ön där ni bland annat besöker de stenbrott där fångarna tvingades arbeta och en guidad rundvandring inne i fängelset. Har ni tur är er guide en före detta politiskt fånge som visar er runt och som med inlevelse berättar om vad som hände innanför de höga murarna på Robben Island. Alternativ 3: Helikoptertur Från V&A Waterfront utgår en mängd olika helikopterturer. Ni kan få allt från 15 minuter runt Kapstadens centrala delar, upp till 1½ timme eller mer då ni också tar er ned över Kaphalvön.

6 - 6 - Alternativ 4: Table Mountain Följ med på en fantastisk färd upp till toppen med linbanan som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. Utsikten från toppen är spektakulär. Denna aktivitet är väderberoende. Tåget står still på Cape Town Station natten till dag 2. En buss finns tillgänglig för att ta er till och från V&A Waterfront på kvällen. Dag 3 Vindistrikten och Overberg: Sydafrikas vindistrikt producerar några av världens bästa viner, mycket tack vare perfekt klimat och bördiga jordar. Områdena runt Stellenbosch, Franschhoek och Paarl är berömda för både vita och röda viner, starkviner och brandy. Overberg betyder helt enkelt "över berget" och är området öster om Kapstaden, bortanför Hottentots- Holland Mountains. Varje år kommer Sydkapare hit och staden Hermanus är känt som en av världens bästa platser för valskådning från land. Alternativ 1: Vindistriktens historia Ni reser genom Huguenot-tunneln till Paarl, som fått sitt namn från en massiv granitformation som ser ut att blänka som en pärla när solen skiner på den från en viss vinkel. Härifrån tar ni er vidare till Stellenbosch, Sydafrikas nästäldsta stad som ligger mitt i hjärtat av vindistrikten. Efter lunch fortsätter ni över Helsehoogte Pass genom ett landskap fullt av fruktträdgårdar, hus i Cape Dutch-stil och vingårdar. Franschhoek grundades 1688 av hugenotterna som på grund av religiös förföljelse fick fly från Frankrike och ni besöker Huguenot Memorial, som står som minne till detta. Sent på eftermiddagen kör ni till Worcester, en körtur som bjuder på mer pittoreska vingårdar och spetsiga bergskedjor.

7 - 7 - Alternativ 2: Vackra bergspass och Hermanus Ni tar er längs den vackra kustvägen via Gordon's Bay och Betty's Bay till Hermanus. Enligt WWF är Hermanus en av de tolv bästa platserna i världen när det gäller valskådning, men är i toppen på listan när det gäller valskådning från land. Mellan juli och november varje år kan valar ses så nära land som 5 meter. På eftermiddagen reser ni över de vackra bergspassen Rooihoogte och Floorhoogte via städerna Villiersdorp och Botrivier och vidare till Worcester. Valfria extra aktiviteter Valskådning från båt (Hermanus) Varje år mellan maj och december kan ni följa med ut på en båttur för att få komma riktigt nära dessa magnifika djur. Detta alternativ kan kombineras med det inkluderat alternativ 2 ovan. Aktiviteten är väderberoende. Tåget väntar i Worcester och ni fortsätter till Kimberley över natten. Dag 4 Kimberley/Bloemfontein: Kimberley är huvudstaden i provinsen Northern Cape och är välkänt för The Big Hole och upptäckten av diamanter som ledde till att staden grundades Bloemfontein är Sydafrikas juridiska huvudstad. Vid slutet av 1800-talet var det också huvudstaden i den gamla boerrepubliken The Orange Free State. Alternativ 1: Stadstur i Kimberley & körtur till Bloemfontein Efter frukost ger ni er ut på en stadstur i Kimberley som är känt för upptäckten av diamanter och företaget De Beers. Höjdpunkter under turen är ett besök till Big Hole Diamond Mine Museum, William Humphrey Art Gallery och Macgregor House Museum. Efter lunch på någon av stadens restauranger beger ni er till Bloemfontein där ni möter upp med tåget på väg till Ladysmith.

8 - 8 - Alternativ 2: Tåg till Bloemfontein & stadstur Efter frukost stannar ni kvar på tåget som fortsätter till Bloemfontein och när ni kommer fram äter ni lunch på Loch Logan Waterfront innan ni ger er ut på en stadstur. Höjdpunkter under turen är Women s Memorial vid Anglo-Boer War Museum som hedrar de kvinnor och barn som dog i koncentrationsläger. Från Naval Hills har man en vacker utsikt över staden. Ni kör igenom staden, som också kallas Rose City, och får se många av de historiska byggnaderna innan ni återvänder till tåget. Eftermiddagstur. Alternativ 3: Körtur till Bloemfontein & stadstur Efter frukost beger ni er ut på en 2 timmar lång körtur till Bloemfontein och när ni kommer fram besöker ni Women s Memorial vid Anglo-Boer War Museum, som hedrar de kvinnor och barn som dog i koncentrationsläger. Ni kör igenom staden, som också kallas Rose City, och får se många av de historiska byggnaderna, innan det är dags för lunch på Loch Logan Waterfront som ligger bredvid stadens nyrenoverade stadium, där flertalet matcher spelades under fotbolls-vm På eftermiddagen kör ni upp till Naval Hills, som bjuder på vacker utsikt över staden. Dagen avslutas vid förre presidentens hus "Olivenhuis" som nu rymmer en stor samling sydafrikansk konst. I trädgården kan ni koppla av lite innan ni återvänder till tåget. Ni återvänder till tåget i Bloemfontein och reser under natten till Ladysmith. Dag 5 Midlands/södra Drakensbergen: Ni beger er mot östra Drakensbergen, följer vattendragen som tar sig nedför bergen och tar er genom dolda dalar mot de böljande, grönskande kullarna i the Midlands.

9 - 9 - Alternativ 1: Battlefeilds Följ anglo-boerkrigets fotspår vid Siege Museum och lokala slagfält som bland annat Spioenkop. Andra höjdpunkter är Wagon Hill, där både britter och boer förlorade många män och som sedan 1938 är ett nationalmonument. Ni får också inblick i både Winston Churchills och Ghandis liv. Alternativ 2: Midlands Meander Berömda Midlands Meander i KwaZulu-Natal är en unik blandning av mer än 160 platser där man kan äta, dricka, sova, shoppa, leka och njuta av detta horn av Sydafrika i allmänhet. Det hela startade länge sedan, då lokala hantverkare vågade satsa för att få besökare att lämna de vanliga stråken för att besöka deras studios och gallerier. Under åren har Midlands Meander växt till en spännande blandning av hantverk, konst och restauranger i världsklass. Ni stannar bland annat till vid Howick Falls och får också en ölprovning på Nottingham Road Brewing Company. Alternativ 3: Fågelskådning i södra Drakensbergen Ni reser till Bulwer i de södra Drakensbergen. Här kommer ni att få en guidad vandring i Pursers Bush, en inhemsk skog som domineras av yellowwood-träd. Här finns den sällsynta kappapegojan (350 av de 800 som finns i välden över bor här). Många olika fågelarter, såsom långstjärtat vidafink, skallig ibis och grå krontrana, kan ses här. Ni äter lunch tillsammans med den inofficiella borgmästaren som bott i Bulwer under lång tid.

10 Alternativ 4: Vandringsled i Drakensbergen Ni vandrar i området runt Cobham i Ukhahlamba Drakensberg World Heritage Site. När ni vandrar mot trädlinjen kommer er guide att berätta om säsongens blommor och om de fascinerande sandstensformationer som finns i området samtidigt som ni spanar efter djurlivet. Ni tar er längs en klar bäck till Boundary Rock, där man fick ge upp på tanken att hitta en väg över berget från Durban till Kapstaden. Här har ni möjlighet att beskåda klippmålningar och simma i det svala vattnet innan ni beger er tillbaka och när ni kommer i mål har ni vandrat 8,5 km. Valfria extra aktiviteter Sani Pass/Lesotho Ni kör till staden Underberg där ni hoppar på fyrhjulsdrivna fordon som ska ta er upp längs Sani Pass, denna magnifika väg som är den enda vägförbindelsen mellan KwaZulu-Natal och Lesotho. Ni börjar på 1540 meter över havet och ni följer dalen som har skapats av Mkhomazana River tills ni når toppen på 2873 meter över havet. Nästan 1000 meter av resan mot toppen sker på de sista 8 km. När ni når toppen är det dags för den spännande resan nedför berget. Observera att ni måste ha med er passet för att följa med på denna tur. Ni återvänder till tåget i Durban där det står stilla över natten. Dag 6 Durban: Alternativ 1: Stadstur i Durban Durban är Sydafrikas tredje största stad och är en viktig industri- och hamnstad. Då området har tropiskt klimat och långa härliga stränder är det många från det kallare höglandet som övervintrar här. Under er tur kommer ni att få se en spännande blandning av gammalt och nytt, afrikanskt, orientaliskt och västerländskt.

11 Ni kör längs Golden Mile, den sex kilometer långa gyllene sandstranden med alla hotell och restauranger. Ni besöker Victoria Market som är en marknad i två våningar med ungefär 170 stånd. Den orientaliska delen av marknaden erbjuder anmärkningsvärt många kryddor men även kläder, lädervaror, smycken och kuriosa. Mitt på dagen släpps ni av antingen vid ushaka Marine World, Afrikas största vattennöjespark, eller den botaniska trädgården. Här kan ni äta lunch och tillbringa eftermiddagen innan ni åter hämtas upp. Morgontur. Alternativ 2: Spirituell rundtur i Durban Ni beger er till Mariannhill där ni får en guidad tur av klostret och kan njuta av lite tid i denna vackra, lugna miljö. Detta följs av ett besök till ett Hari Krishna tempel innan ni återvänder till Durban för lunch. Ni besöker den spirituella bosättningen Phoenix, som etablerades av Mahatma Gandhi. Turen avslutas i Durban, som är den stad utanför Indien där flest indier bor, där det finns en blandning av hinduiska, sufiska och muslimska tempel. Ni besöker bland annat Juma Musjid, Sydafrikas största moské, och det hinduiska templet Kendra. Alternativ 3: En dag på stranden i Umhlanga Rocks Tillbringa dagen på stranden eller, om ni hellre vill, kan ni på eftermiddagen shoppa i det närliggande Gateway Shopping Centre. Tåget reser mot Empangeni Station i Zululand.

12 Dag 7 Zululand: isimangaliso Wetland Park St Lucia & Zulu Cultural Experience Ni ger er av på morgonen för att besöka St Lucia, som finns på Unescos världsarvslista sedan Här tar ni en båttur där ni spanar efter flodhästar, krokodiler och en stor mängd sjöfåglar. Efter lunch beger ni er till Bushlands & Dumazulu för att få en guidad tur av en kulturby där ni får lära en mer om Zulukulturen. Valfria extra aktiviteter Valsafari i St Lucia Varje år mellan juni och december besöker dessa jättar Sydafrikas kust. Detta är ett utmärkt tillfälle, som ni inte ska missa, att få komma dem så nära som 50 meter. Observera att sjösättningen sker från land och kan gå lite vilt till. Därför rekommenderas inte denna tur för äldre deltagare. Morgontur. Ni återvänder till tåget på eftermiddagen. Dag 8 Zululand: Hluhluwe Imfolozi Park Tidigt på morgonen beger ni er till Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, som ligger mitt i hjärtat av Zululand och är Sydafrikas äldsta reservat. När ni ger er ut i öppna safarifordon kan ni få se bland annat lejon, leopard, elefant, buffel, gnu, zebra, giraff, kudu, buskbock, gepard, hyena och en stor mängd olika fågelarter. Ni möter upp tåget på Golela Station. Ni kommer att behöva passera gränskontrollen innan ni kommer tillbaka till tåget, så glöm inte att ta med er era pass. Tåget reser vidare mot Mpaka Station i Swaziland.

13 Dag 9 Swaziland: Det lilla kungadömet Swaziland är endast km 2 stort, vilket gör det till det näst minsta landet i Afrika. Swaziland En dag i Swaziland då ni får en inblick i det vardagliga livet i Swaziland. Er tur tar er till den livliga Swazi Market där ni kan köpa vackert snidade träföremål, färgglada textilier och de fantastiskt handflätade korgar som Swaziland är så känt för. Därefter tar i er till Ezulwini Valley där ni besöker Swazi Candles där ni får se de mest otroliga ljus produceras. Vidare tar ni er förbi det kungliga residenset till Swazi National Museum. Lunch intar ni på Mantenga Lodge varefter ni fortsätter genom huvudstaden Mbabane till berömda Ngwenya Glass. Ni kör vidare mot gränsen i norr och får på vägen njuta av underbar utsikt över Komatifloden. Observera att ni måste ha med er era pass för att följa med på denna tur. Ni återvänder till tåget i Kaapmudein i Sydafrika. Tåget står stilla över natten. Dag 10 Krugerparken: Krugerparken ligger i provinsen Mpumalanga, som betyder "land of the rising sun" är en provins med otroligt vacker natur. Idag blir det safari i minibuss då ni besöker världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. Avgångstider varierar beroende på säsong då parken öppnar och stänger vid soluppgång och solnedgång.

14 Valfria extra aktiviteter Alternativ 1: Safari i öppet fordon Ni får vara med om safari i öppna safarifordon, som är speciellt utformade för både säkerhet och optimal upplevelse. Er guide har ingående kunskaper om parkens flor och fauna. Efter lunch i ett av lägren i parken fortsätter safarin under hela eftermiddagen. Alternativ 2: Protea Kruger Gate Lodge Ni lämnar tåget 06:00 och reser genom Krugerparken i öppna safarifordon och ni anländer ungefär mitt på dagen vid Kruger Gate Protea Lodge, som ligger invid Sabifloden vid Paul Kruger Gate. Ni checkar in i era rum och efter lunch och lite avkoppling beger ni er ut på en safaritur på eftermiddagen. När ni återvänder, efter solens nedgång, blir det härlig middag. Tidigt nästa morgon hämtas ni för ytterligare en safaritur inne i Krugerparken och ni återvänder till lodgen lagom till brunch. Ni blir upphämtade och körda tillbaka till tåget. Detta alternativ gäller i mån av plats. Alternativ 3: Privat reservat Ni följer med på safari i minibuss, men omkring 11:00 blir ni körda till en lyxlodge som ligger i ett privat reservat intill Sabifloden och här serveras lunch. Efter lite avkoppling blir det kaffe och kaka, och sedan beger ni er ut på en safaritur i solnedgången på jakt efter The Big Five. Er guide kommer göra sitt yttersta för att visa er både stort och smått i reservatet. Efter en drink i solnedgången beger ni er tillbaka till lodgen där det nu är dags för en härlig middag. Innan solen går upp nästa morgon är det dags för ytterligare en safaritur då ni ger er ut i bushen för att se vad djuren har haft för sig under natten. När ni återvänder till lodgen väntar en stor frukost på er och därefter återförenas ni med den övriga gruppen inne i Krugerparken och ni fortsätter att spana efter djur på väg tillbaka till tåget. Detta alternativ gäller i mån av plats.

15 Alternativ 4: Mountain Lodge Ni blir körda till Mountain Lodge som ligger i ett område känt för noshörning, elefant, leopard och buffel. I detta paket ingår boende med halvpension och två safariturer. Efter frukost påföljande dag fortsätter ni er resa genom Krugerparken och möter upp med resten av gruppen på tåget. Tåget står stilla i Kaapmudein över natten. Dag 11 Panorama Route eller Krugerparken: Alternativ 1: Panorama Route 1873 upptäcktes guld i området runt den lilla charmiga staden Pilgrim's Rest, som idag är ett levande museum och ett nationalmonument. Guldfyndet drog till sig omkring 1500 guldgrävare vars hus nu har renoverats och idag används många av dem som butikslokaler. Blyde River Canyon är en 26 km lång och 800 meter djup kanjon, där ni bland annat hittar The Three Rondavels, tre enorma klippor som alla har formen av afrikanska hyddor (rondavels). Ni kommer också besöka Bourke's Luck Potholes, märkliga håligheter som formats av flodens erosion under många många år, och God's Window, en underbar utkikspunkt där ni kan se långt ut över landskapet. Alternativ 2: Krugerparken Världsberömda Krugerparken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. Avgångstider varierar beroende på säsong då parken öppnar och stänger vid soluppgång och solnedgång. Ni återvänder till tåget i Nelspruit och reser vidare mot Witbank.

16 Dag 12 Pretoria/Johannesburg/Soweto: Provinsen Gauteng är södra Afrikas ekonomiska centrum och här finns ett par av Afrikas största städer. Gauteng är ett ord på Sotho och betyder "Place of Gold" och det är ett passande namn eftersom mycket av rikedomen i området kommer från denna ädla metall. Alternativ 1: Pretoria & Soweto Ni tillbringar morgonen i Pretoria, Sydafrikas administrativa huvudstad. Ni besöker Union Building, regeringsbyggnaden, som designades av den berömda engelska arkitekten Sir Herbert Baker och stod färdigt På Church Square mitt i staden står en stor bronsstaty av den före detta presidenten Paul Kruger, omgiven av sina boersoldater. Innan ni lämnar Pretoria besöker ni Voortrekker Monument som hedrar The Great Trek nybyggarnas vandring genom Sydafrika på 1830-talet. På eftermiddagen beger ni er till Soweto för att besöka Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren Heldagstur. Alternativ 2: Johannesburg & Soweto Dagen börjar vid Constitution Hill i Braamfontein i centrala Johannesburg. Här hittar ni Old Fort Prison Complex, där många av Sydafrikas ledande politiska aktivister satt fängslade, och numer finns också författningsdomstolen här. Ni fortsätter till stadsdelen Newtown för ett besök på Africa Museum följt av lunch i Rosebank. På eftermiddagen tar ni er till Soweto för att få uppleva denna välkända township med mer än en miljon invånare. Ni kör förbi Chris Hani Baragwanath Hospital, som är det största sjukhuset på södra halvklotet, och kör också nedför den enda gatan i Afrika där två nobelpristagare en gång bott Desmond Tutu och Nelson Mandela. Ni besöker också Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren Heldagstur. Tåget reser under dagen mot Germiston Reef Steamers.

17 Dag 13 Resans slut: Om ni ska bo kvar på ett hotell i Johannesburg får ni idag transfer till ert hotell. Ska ni däremot flyga hem senare under dagen kan ni idag passa på att följa med på någon av följande turer. Valfria extra aktiviteter Alternativ 1: The Cradle of Humankind: Maropeng och Sterkfontein Caves Vid Cradle of Humankind finns både Maropeng Visitor Centre och Sterkfonteingrottorna. Besöket börjar vid Maropeng (som på Setswana betyder ungefär "återvända till ursprungsplatsen"), som är besökscentret vid Cradle of Humankind. Här får ni vara med på en spännande simulerad resa på en underjordisk sjö genom vatten och is, luft, eld och jord. Resan slutar vid världens begynnelse efter att ha tagit er genom vattenfall, förbi isberg, genom stormens öga, förbi vulkanutbrott och genom jordens djup. Nästa del av turen fokuserar på vår världs och mänsklighetens historia ett otal fossiler finns utställda här. Vidare tar ni er till Sterkfonteingrottorna som ligger 10 km iväg och är världskända för två fynd, nämligen Mrs Ples 1947 och Little Foot Sedan utgrävningarna började i slutet av 1800-talet har man funnit mer än 500 hominider såväl som mängder av stenverktyg. Utgrävningarna fortsätter än idag. Turen avgår från tåget 09:30. Minst 4 deltagare krävs. Alternativ 2: Lesedi Cultural Village Ni besöker denna multikulturella afrikanska by där ni får uppleva fem av Sydafrikas största inhemska folkstammars historia & kultur. Turen avgår från tåget 09:30. Minst 4 deltagare krävs. Lunch ingår. Alternativ 3: Gold Reef City, Apartheid Museum & The World of Beer På 1970-talet stängdes Crown Mine och i dag finns där istället Gold Reef City, en nöjespark där ni får uppleva Johannesburg så som det var i guldrushens tid på mitten av 1800-talet. Förutom att prova på en mängd olika åkattraktioner får ni också chansen att åka ned i en gammal guldgruva (ingår inte i priset), besöka Apartheid Museum med dess utställningar av foton, filmer och andra media från tiden i Sydafrika före 1994.

18 The World of Beer ligger i centrala Johannesburg och är en utmärkt plats för lunch och sedan en guidad tur och ölprovning. I priset ingår transfers och inträden till Gold Reef City, The Apartheid Museum & The World of Beer. Turen avgår från tåget 11:00. Minst 4 deltagare krävs. Alternativ 4: East Rand Mall eller Emperors Palace Emperors Palace är som ett litet Las Vegas. East Rand Mall är ett modernt köpcenter som erbjuder er mängder av affärer, såväl som banker och uttagsautomater. Här finns också ett otal restauranger där ni kan avnjuta lunch. Bussen till köpcentret avgår varje timme med början 12:00 och tillbaka till tåget varje halvtimme med den sista bussen klockan 15:30. Den här resan finns också åt andra hållet, southbound, med start i Johannesburg och slut i Kapstaden. Resans innehåll är detsamma, men vissa skillnader finns i upplägget. Destination Sydafrika tar inget ansvar för eventuella ändringar i programmet för denna resa.

19 - 19 -

20 Pris 2012: Ivory Coupé R per person Ivory Single Coupé R per person Gold Coupé R per person Commodore Coupé R per person Emerald Coupé R per person Tillägg för enkelkupé 50 % (ensam i dubbelkupé) Barn mellan 7 och 12 år betalar 50 % av priset. I priset ingår: Boende med halvpension enligt program Transfer: Cape Town International Airport Shongololo Express Shongololo Express O.R. Tambo International Airport I priset ingår inte: Flygbiljetter internationella och inrikes Lunch Dryck Tvättservice Dricks Inköp av personlig natur Valfria extra aktiviteter Boende före och efter resan Visum Reseförsäkring Transfer Shongololo Express hotell Observera! Då Shongololo Express använder det statliga järnvägsnätet i Zimbabwe, Sydafrika, Moçambique, Namibia, Zambia och Swaziland finns risken att tåget blir försenat, stoppat eller måste omdirigeras under resans gång. Dagliga aktiviteter kan därför behöva kortas av, ändras eller ställas in. Shongololo Express tar inget ansvar för sådana ändringar i det dagliga programmet, men kommer alltid att sträva efter att fullfölja det.

The Good Hope JOHANNESBURG KAPSTADEN. 13 dagar/12 nätter

The Good Hope JOHANNESBURG KAPSTADEN. 13 dagar/12 nätter The Good Hope JOHANNESBURG KAPSTADEN 13 dagar/12 nätter Detta är en fantastiskt komplett resa på 13 dagar som bjuder på i princip alla saker man "måste se" i Sydafrika. Medan ni sicksackar er fram genom

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING

Sydafrika RESEFAKTA BESKRIVNING Sydafrika BESKRIVNING Sydafrika, 12 dagar En enastående natur med stor mångfald möter oss på denna resa. Här åker vi på safari och hoppas på att få se the Big Five. Vi njuter av kombinationen av mäktiga

Läs mer

The Southern Cross JOHANNESBURG VICTORIA FALLS. 16 dagar/15 nätter

The Southern Cross JOHANNESBURG VICTORIA FALLS. 16 dagar/15 nätter The Southern Cross JOHANNESBURG VICTORIA FALLS 16 dagar/15 nätter Under 16 dagar tar er denna resa genom sex olika länder Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe, Zambia och Botswana och under hela

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG. 16 dagar/15 nätter

The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG. 16 dagar/15 nätter The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 16 dagar/15 nätter Under 16 dagar tar er denna resa genom sex olika länder Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe, Zambia och Botswana och under hela

Läs mer

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer.

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden med flyg Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Vid ankomst möts ni på flygplatsen och blir körda till Ert hotell. På eftermiddagen blir Ni upphämtade för en stadsrundtur.

Läs mer

SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER

SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER Tour Africa introducerar gruppresan: SYDAFRIKAS HÖJDPUNKTER Denna resa täcker de allra finaste och mest sevärda platserna i Sydafrika. Resan startar i Kapstaden som anses vara en av världens vackraste

Läs mer

Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar.

Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar. Sydafrika med guide Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar. Sydafrika är ett land med spektakulära kontraster beläget

Läs mer

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari.

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari. Klassiska Klassiska Denna resa till är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska med storstad, vinområden och underbar safari. Ni börjar med fyra nätter i underbara Kapstaden. Här är det

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

17 Dagars rundresa. Priser SEK Per person i delad dubbelrum 29,150.00 Per person i enkelrum 34,595.00 Barn under 12 år i extrabädd 22,365.

17 Dagars rundresa. Priser SEK Per person i delad dubbelrum 29,150.00 Per person i enkelrum 34,595.00 Barn under 12 år i extrabädd 22,365. 17 Dagars rundresa Följ med på en spännande resa i vårt vackra land! Regnbågsnationen med 11 officiella språk som erbjuder ett otal antal semesterupplevelser. Möt Afrikas vilda djur på nära håll i t ex

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Startpaket Johannesburg m. flyg

Startpaket Johannesburg m. flyg Startpaket Johannesburg m. flyg Johannesburg, Joburg, Jozi - s hjärta och ekonomiska centrum. Här finns ett rikt kulturellt utbud, högklassiga restauranger, shopping, allt en riktig storstad kan erbjuda.

Läs mer

Sydafrikas kultur & vilda djur

Sydafrikas kultur & vilda djur s kultur & vilda djur Denna resa till som börjar och slutar i Durban tar er till östra delarna av landet med St Lucia, zulukultur, sol & strand samt självklart Big-5 safari. Delar av resan kör ni själva

Läs mer

Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov

Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov Följ med på en fantastisk trädgårdsresa till Sydafrika med storslagen och fängslande vacker natur. Se pelargoner och protea växa vilt, besök flera

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Startpaket Johannesburg m. flyg

Startpaket Johannesburg m. flyg Startpaket Johannesburg m. flyg Johannesburg, Joburg, Jozi - s hjärta och ekonomiska centrum. Här finns ett rikt kulturellt utbud, högklassiga restauranger, shopping, allt en riktig storstad kan erbjuda.

Läs mer

SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011

SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011 SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011 WORLD IN ONE COUNTRY 14-dagars rundresa Priser: Högsäsong, 01 november 2010-30 april 2011 per person i dubbelrum R 19120 per enkelrum R 23125 Lågsäsong, 01 maj 2011-31

Läs mer

SYDAFRIKA - aktiva Kapstaden med Stellenbosch

SYDAFRIKA - aktiva Kapstaden med Stellenbosch SYDAFRIKA - aktiva Kapstaden med Stellenbosch Upplev Sydafrikas, regnbågslandets, enorma mångfald. Ett intressant och färgstarkt land som har allt. Oändliga stränder, livfulla städer, gröna odlingsområden,

Läs mer

Sydafrika från Boerland till Kap

Sydafrika från Boerland till Kap Sydafrika från Boerland till Kap Detta är en rundresa som är helt fullmatat med alla upplevelser man kan få i detta kontrastrika land. Denna resa tar er från Johannesburg och Kruger National Park till

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

Storstad, vin & valar

Storstad, vin & valar Storstad, vin & valar På denna resa upplevs fantastiska Kapstaden, vinprovning i Stellenbosch och Franschhoek och avslutninsvis valsafari. Ni kan dessutom få lov att dyka med vithajar... om ni vågar. Denna

Läs mer

Gauteng, Mpumalanga and Swaziland

Gauteng, Mpumalanga and Swaziland Följ med på en oförglömlig resa till färgstarka Sydafrika 9 feb 24 feb 2012 Ta chansen och upplev en fantastisk resa till landet som har allt att erbjuda! Se det bästa av Sydafrika, med svensktalande reseledare

Läs mer

Gruppresa Sydafrika 16 dgr

Gruppresa Sydafrika 16 dgr Gruppresa Sydafrika 16 dgr Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar. Sydafrika är ett land med spektakulära kontraster

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015 SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA 1-13 september & 6-18 oktober 2015 5-STJÄRNIG SAFARI, VINPROVNING, VALAR OCH PINGVINER Följ med på ett spännande och smakrikt äventyr i Botswana och Sydafrika!

Läs mer

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer.

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden med flyg Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Vid ankomst möts ni på flygplatsen och blir körda till Ert hotell. På eftermiddagen blir Ni upphämtade för en stadsrundtur.

Läs mer

Sydafrika från Boerland till Kap

Sydafrika från Boerland till Kap Sydafrika från Boerland till Kap Detta är en rundresa som är helt fullmatat med alla upplevelser man kan få i detta kontrastrika land. Denna resa tar er från Johannesburg och Kruger National Park till

Läs mer

Sydafrika 5-18 oktober 2014

Sydafrika 5-18 oktober 2014 Sydafrika 5-18 oktober 2014 Sydafrika - Regnbågsnationen Sydafrika är ett av världens mest mångfacetterade länder. Med sitt otroligt skiftande landskap, sin rika flora, spännande fauna och sina vänliga

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland

17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland 17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland Dag 1: Avresa Avresa från Köpenhamn, Stockholm eller Göteborg till London eller Frankfurt där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg. Dag 2:

Läs mer

Sydafrikas mat och vin

Sydafrikas mat och vin s mat och vin Det är en 13 dagars komplett resa till med fokus på Kapprovinsens absolut bästa vin- och matupplevelser. En resa till är ett mecka för vin- och matintresserade. På denna resa får du en djup

Läs mer

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring Kapstaden

Läs mer

Safari & KwaZulu-Natal

Safari & KwaZulu-Natal Safari & KwaZulu-Natal GRASKOP KLASERIE NATURE RESERVE SWAZILAND ST LUCIA UMDLOTI 14 dagar/13 nätter Resan börjar med att ni kör via den vackra Panorama Route på väg till några dagar i vackra Klaserie

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

Safari och Kapstaden 18 dagar från SEK

Safari och Kapstaden 18 dagar från SEK Safari och Kapstaden 18 dagar från 30 900 SEK 11 november & 19 december 2016 & 9 februari 2017 Välkommen på en temaresa med svensk färdledning och stort fokus på safari! Vi bor på två safarilodger, Mjejane

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Sydafrika. Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring

Läs mer

Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA

Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA Sydafrika är ett land med spektakulära kontraster, beläget på spetsen av den mest magnifika, mysteriska och vilda kontinenten. Här finner

Läs mer

Sydafrikas mat och vin

Sydafrikas mat och vin s mat och vin Det är en 13 dagars komplett resa till med fokus på Kapprovinsens absolut bästa vin- och matupplevelser. En resa till är ett mecka för vin- och matintresserade. På denna resa får du en djup

Läs mer

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 För IPA medlemmar & bekanta! Följ med till Sydafrika på denna upplevelseresa kombinerat med djur, natur,

Läs mer

St. Lucia The Elephant Coast

St. Lucia The Elephant Coast St. Lucia The Elephant Coast Stranden vid St. Lucia The Elephant Coast på Sydafrikas östkust, sträcker sig från staden St. Lucia i söder till Kosi Bay i norr. En kuststräcka på mer än 200 km, som har varit

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari.

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari. Klassiska Denna resa till är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska med storstad, vinområden och underbar safari. Ni börjar med fyra nätter i underbara Kapstaden. Här är det stora möjligheter

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Sydafrikas Höjdpunkter

Sydafrikas Höjdpunkter Sydafrikas Höjdpunkter En fantastisk sydafrikansk rundresa för att uppleva den bästa safarin i Kruger National Park, den berömda Garden Route och The Mother City Kapstaden. Avresa 11 Februari 2010 med

Läs mer

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019

Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 15/10 2018 Anki Adventures Tanzania och Zanzibar gruppresa 7 november 2019 Flyg med KLM från Stockholm KL1104 ARNAMS HK1 2 0630 0840 73H E 0 S KL 571 AMSJRO HK1 1015 2040 772 E 0 M PW 423 ARKZNZ HK1 1250

Läs mer

Dina Vingårdars Sydafrikaresa, oktober 2017

Dina Vingårdars Sydafrikaresa, oktober 2017 Dina Vingårdars Sydafrikaresa, 14-28 oktober 2017 Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga ciceron

Läs mer

Sydafrika Stora kontrastresan 6:e ggn 19 november 3 december 2015 (15 dagar)

Sydafrika Stora kontrastresan 6:e ggn 19 november 3 december 2015 (15 dagar) Sydafrika Stora kontrastresan 6:e ggn 19 november 3 december 2015 (15 dagar) Världens näst största världsdel mitt på ekvatorn med stor global potential. En resa i Afrika i miniatyr med skogligt innehåll.

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Följ med Resecity och Sydafrikaresor och upptäck Sydafrika när det är som bäst! 20 januari 1 februari 2018, 13 dagar

Följ med Resecity och Sydafrikaresor och upptäck Sydafrika när det är som bäst! 20 januari 1 februari 2018, 13 dagar Följ med Resecity och Sydafrikaresor och upptäck Sydafrika när det är som bäst! 20 januari 1 februari 2018, 13 dagar Resan börjar i Kapstaden med bland annat stadsrundtur, Taffelberget, Robben Island och

Läs mer

Garden Route & Safari 14 dagar

Garden Route & Safari 14 dagar Garden Route & Safari 14 dagar Upplev fantastiskt vackra Garden Route mellan Kapstaden och Port Elizabeth. Avsluta med 3 dagar safari. Garden Route längs med s sydkust bjuder på ett fantastiskt landskap

Läs mer

En resa till Sydafrika

En resa till Sydafrika En resa till Sydafrika Kevin och Veronica reser från Stockholm till Kapstaden. Kapstaden ligger i södra delen av Sydafrika. I Kapstaden finns Taffelberget som 2012 utnämndes till ett av de sju nya naturunderverken.

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Sydafrika 9-21 november, 2015

Sydafrika 9-21 november, 2015 Hjärtligt välkomna att följa med på årets långresa som går till Sydafrika 9-21 november, 2015 Sydafrika är ett av världens vackraste länder - ett fascinerande land som har mycket att erbjuda: praktfull

Läs mer

Vandring i Sydafrika. Vandring i Sydafrika. Resan i korthet. Sydafrika, Gruppresor med reseledare

Vandring i Sydafrika. Vandring i Sydafrika. Resan i korthet. Sydafrika, Gruppresor med reseledare Vandring i Sydafrika Följ med på en omväxlande vandringsresa med en TEMA-reseledare till Sydafrika. Upplev den rika historien på en omväxlande vandringsresa. Först bestiger ni Taffelberget för att därefter

Läs mer

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL Landa i Kathmandu, porten till alla äventyr i Himalaya. Upplev rafting och forskajak på en av världens mäktigaste floder. Se Himalayas fantastiska berg som sträcker sig över

Läs mer

Fadderresa till Zimbabwe

Fadderresa till Zimbabwe Fadderresa till Zimbabwe 12 25 april 2015 Zimbabwe var vid tiden för självständigheten 1980 Afrikas juvel och kornbod men förvandlades snabbt till ett terrorrike under Robert Mugabes styre. Nu är en möjlig

Läs mer

31 oktober - 10 november 2014

31 oktober - 10 november 2014 Sydafrika 31 oktober - 10 november 2014 Följ med på en unik resa till Afrikas sydligaste land! Träffa The Big Five ; buffel, lejon, leopard, elefant och noshörning i sin naturliga miljö. Fascineras över

Läs mer

Program för golfresan till Sydafrika med Sandra Westerdahl

Program för golfresan till Sydafrika med Sandra Westerdahl Program för golfresan till Sydafrika med Sandra Westerdahl 21 november 2 december 2016 Måndag 21 november - Avfärd Under eftermiddagen avresa från Stockholm med Turkish Airlines via Istanbul. Tisdag 22

Läs mer

Sydafrikas godbitar. Landet som har allt att erbjuda. Buss från Örebro! Du får bl.a. uppleva: Reseledare med på hela resan!

Sydafrikas godbitar. Landet som har allt att erbjuda. Buss från Örebro! Du får bl.a. uppleva: Reseledare med på hela resan! Buss från Örebro! Reseledare med på hela resan! Sydafrikas godbitar Landet som har allt att erbjuda Du får bl.a. uppleva: Kapstaden med Godahoppsudden Vindistrikt med vinprovning Garden route Johannesburg

Läs mer

Cape, Garden Route & Safari

Cape, Garden Route & Safari Cape, Garden Route & Safari Detta är två veckors komplett paketresa till som inkluderar Kapstaden, vindistrikten, Garden Route och avslutande safari på Eastern Cape. Resan innehåller höjdpunkterna ni bör

Läs mer

PROGRAM - SYDAFRIKA. Tränings- och upplevelseresa Sydafrika

PROGRAM - SYDAFRIKA. Tränings- och upplevelseresa Sydafrika Tränings- och upplevelseresa Sydafrika Precis som en helt vanlig solresa. Fast med ett rörligare innehåll. PROGRAM - SYDAFRIKA Torsdag 21 januari/28 januari Vi reser från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn/Oslo

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Nyati Safari Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Pris per. pers. dkk 16 995:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram, transfer och flyg

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Stora sydafrikaresan. Det kompletta Sydafrikaäventyret!

Stora sydafrikaresan. Det kompletta Sydafrikaäventyret! Stora sydafrikaresan Det kompletta Sydafrikaäventyret! Att resa i Sydafrika är som att upptäcka en hel kontinent. På stora Sydafrikaresan börjar vi i landets ekonomiska centrum Johannesburg och reser hela

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar

Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari och Nungwikusten på Zanzibar Gruppresa till Tanzania med 5 dagars safari samt besök i massajby och 5 övernattningar på Zanzibar Reskod: G1 Antal resdagar: 14

Läs mer

Stora Sydafrikaresan

Stora Sydafrikaresan Stora Sydafrikaresan Att resa i Sydafrika är som att upptäcka en hel kontinent. På stora Sydafrikaresan börjar vi i landets ekonomiska centrum Johannesburg och reser hela vägen ner till The Mother City

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Frukost alla dagar, samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program Luftkonditionerad transport

Frukost alla dagar, samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program Luftkonditionerad transport Kort beskrivning Avresa 2014-12-23 Följ med på en resa där du får uppleva den sprudlande Ho Chi Minh City, Saigon. Resa genom Mekong Detta ingår Inrikes flyg i Vietnam Engelsktalande guide 14 nätter med

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar

4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar 4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar 4 dagars safari i norra Tanzania med 6 övernattningar på Zanzibar Reskod: TZ-4 Antal resdagar: 12 (varav 11 dagar i Tanzania) Avresa varje

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro.

Läs mer

A Reaching Hand! 27 februari - 11 mars 2013

A Reaching Hand! 27 februari - 11 mars 2013 A Reaching Hand! 27 februari - 11 mars 2013 Med denna rundresa vill jag visa Sydafrika ur ett mångfacetterat och mångkulturellt perspektiv. Ni kommer till platser och besöker lokalbefolkning som är mina

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace & Bourgogne Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck pittoreska

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

Yachtcharter i Quirimbas

Yachtcharter i Quirimbas Yachtcharter i Quirimbas MOÇAMBIQUE 8 dagar/7 nätter Om ni gillar att vara ute på havet är detta den perfekta semestern för hela familjen eller för kompisgänget! Njut av lyxen ombord på en yacht där ni

Läs mer

Program 14 Dagar i Sri Lanka

Program 14 Dagar i Sri Lanka Program 14 Dagar i Sri Lanka Kultur och Scenisk Natur Dag 1 Flygplats (CMB) Negombo Du blir välkomnad på Flygplatsen Vi åker mt den närliggande staden Negombo för att vila ut efter flygresan Besök stranden

Läs mer

Sydafrika Stora kontrastresan 8:e ggn november 2018 (15 dagar)

Sydafrika Stora kontrastresan 8:e ggn november 2018 (15 dagar) Sydafrika Stora kontrastresan 8:e ggn 14 28 november 2018 (15 dagar) Världens näst största världsdel mitt på ekvatorn med stor global potential. En resa i Afrika i miniatyr med skogligt innehåll. En resa

Läs mer