Öreryds Missionskyrkas nya ljusbärare. Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Öreryds Missionskyrkas nya ljusbärare. Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar"

Transkript

1 Öreryds Missionskyrkas nya ljusbärare Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Februari Maj 2010

2 2. Vinter! De stora vägarna är moddiga och ofta välsaltade, medan det är ett nöje att komma in på mindre vägar i Småland, där plogning och grus får sköta väghållningen. Automatiskt sjunker farten och man hinner se lite mera av den vackra Skapelse Gud har givit oss. Men viltfaran finns där. En dag står en grann älg ute på ett helt vitt fält, en annan gång rusar två rådjur över vägen. Vi måste vara uppmärksamma, så ingen olycka sker, utan att vi kommer fram till målet helskinnade. Samma uppmärksamhet, som vi visar ute på vägarna, behöver vi i vårt förhållande till Gud. Vi behöver vårda vår gemenskap med Honom dagligen. Och mitt under det vi tycker är en kall vinter med mycket snö och sport, sker fruktansvärda naturkatastrofer i andra länder. Där är det inte frågan om sport, där är det frågan om att överleva, att finna sina anhöriga, att få vård, mat, vatten, någon form av tak över huvudet. Olika räddningsorganisationer har kommit på plats, men infrastrukturen är förstörd, man arbetar mot tiden och med stora svårigheter. Livet och klimatet är annorlunda på Haiti än här hemma i Sverige, men vi har samma Gud, samma Skapare. Nu måste vi som svenskar hjälpa till med det vi kan, för våra medkristna bröder och systrar, ett åtagande som kommer att vara i många år. Att dela med sig till varandra har missionen alltid gjort. Afrika, Asien, Sydamerika. Tsunamin och andra jordbävningar har väckt oss alla. Världen har krympt! Nu kommer allt in i våra vardagsrum via radio och tv. Idag gäller det Haiti och dess folk, nästa gång kan det vara i Asien. Måtte vi kunna gå in under uppmaningen i Pauli brev till Galatien: Bären varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag. Och så ställa upp för det lidande folket på Haiti. Varma vinterhälsningar församlingspastor

3 Redaktör Olsson Eva Martinsson funderar på om det är för tomtens skull som vi firar jul eller... Foto Lena å Majken med Bajken Therése A o Julia L var övertygade om att det är för att Jesus föddes som vi firar jul Söndagsskolans Julfest Julens Ängel Ellen besökte också radaktionen och berättade om födelsen Redaktör Olsson blir övertygad när hon kunde läsa om Jesu födelse i bibeln som de vise männen hade med sig Albin, Anton och Ellinor 3.

4 Mötesplatsens Gästskribent Karin Mårtensson skriver Värnamo 7/ Ärade gamla och nya vänner i Valdshult, Öreryd och Stengårdshult. Det har gått några dagar in på det nya året och jag skriver januari Att få påbörja ännu ett nytt år vid min ålder det känns mycket högtidligt. Tankarna vänder ofta tillbaka till den tid då jag var bosatt i Hestra och Öreryd, sammanlagt 41 år. I alla mina minnen från den tiden är också ni med. 1953, den första april, anlände jag till Hestra. Jag skulle tillträda den nya tjänsten som distriktssköterska i dåvarande Södra Mo kommun. Jag möttes vid tåget av representanter för kommunen med kommunalordföranden Gustav Fält i spetsen. Det var ett fint mottagande och det gav mig en känsla av att jag var mycket välkommen. Södra Mo var ny som kommun och i den ingick Hestra, Valdshult, Öreryd, Stengårdshult och Norra Unnaryd. Det skulle bli mitt distrikt tillsammans med Källeryd i Gnosjö kommun. Provinsialläkaren i Gnosjö var ansvarig för sjuk-och hälsovården i Södra Mo. Första mottagningslokalen fick jag tillfälligt i ett äldre hus i Hestra. En fastighet var under uppförande för den nya brandstationen och där skulle jag få mina mottagningslokaler och bostad, allt i ett. Det var så på den tiden. Hestra var centralort åt mig och där hade jag mödra- och barnavårdsmottagning varje dag för vårdsökande. Skolhälsovården i kommunens fem skolor samt den i Nissafors var en del av mina arbetsuppgifter. Bygden var helt obekant för mig, men inom kort kunde jag orientera mig. Det var ganska spännande när jag skulle göra mina första besök i den norra och östra delen av kommunen. I början fick jag åka taxi eller cykla och min första bil fick jag Det blev ett rikt och omväxlande liv med ständig kontakt med människor i alla åldrar. 6 dagar i veckan, och vid behov 7 dagar, var arbetstiden. När jag efter några år träffade min blivande make och så småningom flyttade till Ulvestorp kände jag stor samhörighet med bygden. Men efter 20 år ville jag pröva något nytt. En tjänst i Gislaveds tätort 4.

5 som skolsköterska i grundskolan var ledig och jag sökte och fick den. Södra Mo hade nu upphört som egen kommun och gått upp i Gislaveds storkommun. Som representant för gamla Södra Mo blev jag invald i sociala centralnämnden i Gislaved och var även dess ordförande i 4 år. Det blev nya spännande arbetsuppgifter några år före pensionsåldern. Tillsammans med Bror hade jag 35 lyckliga år. Han var min käre make och bästa vän. Vi hade tillfälle att resa och se oss om både i Sverige och utomlands med många intressanta upplevelser. Passionsspelen i Oberammerhgau var en bland många andra. Varje sommar bytte vi några veckor livet i den småländska skogen mot öppna landskap och salta vindar vid Västkusten. Men tiden går. Efter min makes bortgång 1993 valde jag att flytta till Värnamo. Jag hade syskon som var bosatta där. Nu bor jag centralt i Värnamo och Svenska kyrkan är min närmaste granne. Den var mitt andra hem i Öreryd och så har det blivit i Värnamo. Genom kontakt med diakonerna i kyrkan blev jag inbjuden till arbetskretsen i församlingshemmet. Där har jag fått vänner och nya arbetsuppgifter och som pensionär är jag medlem i SPF och har även där fått nya vänner och fin gemenskap. Jag upplever pensionärslivet ganska angenämt, jag läser en daglig tidning, läser många böcker och lyssnar gärna på musik och ser om mitt hem. Jag känner stor tacksamhet över det liv jag har fått leva. När jag träffar er använder ni som regel min gamla yrkestitel när ni tilltalar mig. Därför sänder jag kära hälsningar och önskar er alla allt gott för framtiden som Er Syster Karin. Karin lever ett rikt och aktivt liv. Här vid arbetsplatsen i det vackra hemmet i Värnamo. 5.

6 Gudstjänster och Möten i Missionskyrkorna Valdshult och Öreryd FEBRUARI 13 Lördag - Valdshult Cafékväll Glimtar från Bönetåget genom Sverige Dan Andersson Eva Strandberg Kerstin Svensson Berättar, sjunger och visar bilder Servering Gr.3 17 Onsdag - Valdshult Bön i missionskyrkan 20 Lördag - Valdshult Församlingsafton med aktuella frågor. Servering Gr 1 21 Söndag - Öreryd Gudstjänst med nattvard Mötesl:Lars-Erik Gårdeskog Måndag - Valdshult Arbetsmöte för missionen Lördag - Söndag Körhelg i Öreryd - Valdshult med Jan Mattsson Lördag kl Öreryd Sångövning Anmäl att du vill vara med och sjunga till Katarina Löf A-K Strand Lördag kl Öreryd Bjerkesalskväll Evangelium enligt Taube och Ferlin Jan Mattsson Sjunger och berättar Mötesl: Roger Strand Servering gr.1 Söndag kl Valdshult Familjegudstjänst med Jan Mattsson, PrimÖr, Söndagsskolan Mötesl: Rune Green Servering. Gr.2

7 MARS 3 Onsdag - Valdshult Bön i missionskyrkan 6 Lördag kl Valdshult MISSIONS - AUKTION Kom, Bjud och Trivs Andakt - Försäljning Lotterier - Servering Auktionist Magnus Josefsson Gr. 3 7 Söndag - Öreryd Gudstjänst Mötesl: Lise-Lotte Jonasson 13 Lördag kl Valdshult En spännande och häftig kväll med Jimmy Carlsson Jönköping 15 Måndag - Valdshult Arbetsmöte för missionen 18 Torsdag - Valdshult Bön i missionskyrkan Lördag - Söndag Bibelhelg i Valdshult med Larry Andersson Forsättning i Uppenbarelseboken Lördag kl Söndag kl Gudstjänst Mötesl: Lennart Axelsson 26 Fredag - Valdshult Föreningskamp Arr. Valdshults Byalag Känd från Talang i TV En kväll för både vuxna och barn Servering Gr.1 Mötesl:Rolf Laurinsson 14 Söndag - Öreryd Sv.kyrkan 9.30 Ekum. FamiljeGudstjänst Hans-J Franze, Katarina Löf Söndagsskolan 28 Söndag - Öreryd Gudstjänst Jonas Johnsson från Hela Människan i Gislaved Mötesl: Lars-Erik Gårdeskog Utgångskollekt till Hela Människan Servering Gr Onsdag - Valdshult Bön i missionskyrkan 7.

8 APRIL Gudstjänst och Möten Valdshult - Öreryd PÅSKHELGEN 2 Fredag kl Öreryd Mk Kärlekens offer Långfredagsgudstjänst med nattvard gem med Valdshult mfs.. Sång Mötesl: Roger Strand 4 Söndag kl 9.00 Öreryd Jesus lever Ekum. Påskdagsgudstjänst i Sv.kyrkan Öreryd Hans J Franze Söndagsskolan. Utgångskollekt till Missionskyrkans Pastors och diakonutbildningen Efteråt Påskfrukost i Bjerkesalen 10 Lördag - Öreryd Bjerkesalskväll Lena och Thomas Nordqvist Uppsala Mötesl: Roger Strand Servering gr 1 Läs mer om Lena Nordqvist på sidan Onsdag - Valdshult Bön i Missionskyrkan 18 Söndag - Valdshult Gudstjänst Mötesl: Gunnel Laurinsson 28 Onsdag - Valdshult Bön i Missionskyrkan 30 Fredag - Stengårdshult Toppens gemensamma Valborgsmässofirande Arr. Stengårdshults Hembygdsförening 8.

9 MAJ 2 Söndag - Öreryd Gudstjänst Mötesl: Lise-Lotte Jonasson 9 Söndag - Valdshult 9.00 Söndagsskolans sommarfest Vi gör en heldagsuflykt med buss till?? Du som vill följa med Ring tel: el Onsdag - Valdshult Bön i Missionskyrkan 30 Söndag - Öreryd Gudstjänst Mötesl: Lars-Erik Gårdeskog JUNI 6 Söndag - Valdshult Gudstjänst Mötesl: Dan Andersson Servering Gr.3 12 Onsdag - Valdshult Bön i Missionskyrkan 13 Torsdag - Valdshult Kristi himmelsfärds dag SMU.s Bilrally Start från Församlingsgårdens parkering mellan Glöm inte att kolla med jämna mellanrum vad som händer i Toppen. Gå in på Toppens hemsida Söndag - Valdshult Gudstjänst med nattvard Mötesl: Peter Lennartsson Servering Gr.2 Finns ingen gudstjänst i Er församling hälsas Ni välkomna till Valdshults-Öreryds Missionskyrka eller till Sv. kyrkan 9.

10 Ny ljusbärare i Öreryd. Öreryds Missionsförsamling har med stolthet tagit mot ännu ett konsthantverk som förgyller kyrkan och ger en ny andlig dimension till gudstjänsten. En Ljusbärare i form av en Örerydseka med smidda ljushållare har utformats av Anders Josefsson och Kurt Gabrielsson, båda med nära anknytning till Öreryd. Vi har träffat Anders för ett litet samtal. -Vad tänkte du när du fick frågan från Eva om du ville hjälpa till att göra en ljusbärare? >Det var ju en oväntad fråga, men jag blev jätteglad och tänkte direkt att jag har ju en båt som skulle kunna passa, så den skänker jag gärna. -Vilken var den största utmaningen i arbetet? >När jag jobbade med själva båten så har det varit rätt mycket prövande för att få till den rätta svängen i bordläggningen. Det är ju mycket annorlunda att jobba med miniatyr jämfört med full storlek. Sen var det ju inte självklart hur ljushållare och golvstativ skulle utformas, men när Kurt tog hand om det arbetet så blev det ju jättebra. -Berätta något från båtbyggarvärlden. > Nu är ju verksamheten rätt liten. När jag började så gjorde jag ju uppåt 50 båtar om året nu är det bara ca en tiondel. Och idag är det mest rikt folk som köper en träeka till sin bostad eller sommarställe. T.ex. i Stockholms skärgård dit jag levererat en del de senaste åren. En speciell affär var när jag fick leverera en ny Örerydseka till Hagelstorp efter ett åsknedslag. Blixten hade slagit ner i ett träd, följt kedjan till båten och kraften hade tryckt ut varenda spik ur båten, så den låg som en hög bräder på backen bara! En annan speciell leverans var till Stockholms stad där ekan sjösattes i en lekplats som piratbåt med hissad piratflagga och allt. -Hur känns det nu när ljusbäraren är invigd i kyrkorummet >Jag tycker det är en ära att fått frågan och att få vara med att göra detta. Skriv gärna att det är roligt att få hjälpa till, både med detta och som scoutledare. Jag mår personligen bra av att hjälpa till. 10. Roger Strand

11 Julfestens underhållare Elsa och Gullan lockade fram mycket skratt Kommer till Öreryds Missionskyrka 10 april Lena Nordqvist 20 år gammal överkörd av lastbil / Amerikansk mästare i rullstolsbasket Lena Nordqvist blev fysiskt överkörd av en lastbil. Men inte mentalt. Hon bestämde sig redan sekunderna efter olyckan, för att hon inte skulle dö. Nu har hon anpassat sig till livet som rullstolsbunden, och mer därtill. Hon spelar rullstolsbasket, tacklar 60 kilo tyngre killar och småler medan hon gör det. En envis gris, som hon själv säger. 11.

12 Huskvarna är pastor i Valdshult och Öreryds mfs tfn , Missionsförsamlingen i Valdshult c/o Green Järnvägsgatan Gnosjö Missionskyrkan, telefon Ordf. Rune Green Kassör Claes Carlsson Bankgiro Församlingsnummer hos SMK 5789 Valdshults SMU Ordf. Rolf Laurinsson Kassör Lars-Ingemar Andersson Missionsförsamlingen i Öreryd c/o Jonasson, Skogsfors Hestra Missionskyrkan, telefon Ordf. Lise-Lotte Jonasson Kassör Roger Strand PlusGiro Församlingsnummer hos SMK 5804 Öreryds SMU Ordf. Roger Strand Kassör Håkan Jonasson

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Mars Juni 2011 Snö och kyla, tö, halka och is. Denna vinter har vi verkligen fått smaka på båda delarna i fullt måtto. Och än är inte vintern slut.

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Nov. 2012 - Feb. 2013 Alla behöver någon att lita på Ja, så sjöng Ingemar Olsson i en sång en gång. Det kommer dagar hos oss alla när vi tycker att

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM en del av Programblad 8 mars - 9 juni 2015 NU ÄR DET OFFENSIVEN......som gäller. Det finns inga alternativ. När jag på 70-talet var pastor här i Hässleholm innebar

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar December 2013 - Mars 2014 Jag önskar dig en fin höst. Det är lite som vanligt att man säger i juli, att om det blir en fin september och oktober så

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

Valdshult och Öreryds Missionsförsamlingar

Valdshult och Öreryds Missionsförsamlingar och s Missionsförsamlingar Nov 2014 Feb 2015 Pastorn har ordet Jesus sa, jag är världens ljus! Ljuset behövs allra mest och fungerar bäst i mörkret, därmed kan man tycka att Jesus passar utmärkt i vår

Läs mer

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan MARS - JUNI 2015 Fo St Kroppen En kropp fungerar för att cellerna har olika uppgifter och för att de troget gör sitt jobb. Hjärtat pumpar blod, lungorna syresätter blodet och levern renar blodet från slaggprodukter

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Sept - Nov 2013 Sommaren är inte slut, det känns bra att göra det klart för oss alla, särskillt för dig som känner oro inför höst, arbete och kalla

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se

Tureholms kyrkan. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. www.tureholmskyrkan.se Tureholms kyrkan april-september 2014 En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. n 2 www.tureholmskyrkan.se Tre blir ett Text: Derek WALLES När jag för flera

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP

Programblad April - Juni 2016. Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP I EN VÄXANDE VARDAGSGEMENSKAP Programblad April - Juni 2016 Kom helige Ande! Uppväck oss! Utmana oss! Gör oss brinnande av kärlek! Vi rör oss i påsktid på väg mot pingsten. En tid av omvälvningar - för

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Hemvist för Falköpings Missionsförsamling Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Stina Lönnmyr, Nora Rydberg, Ellen Ahlrik, Karl Borgenhard och Joakim Svantesson.

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig!

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig! 1 Tunadalskyrkan 13 08 11 Det är roten som bär Dig! Visst är det spännande att göra AHA-upplevelser ibland, för de kan ge både kraft och inspiration. Häromdagen gjorde jag en sådan upplevelse när jag upptäckte

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Syrénhortensian i full blom Foto: J-E Alzén Aktuellt från missionsförsamlingarna i Lekeryd och Svarttorp SEPTEMBER - NOVEMBER 2011 Församlingsinformation

Läs mer

Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka. Guds rike är nära

Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka. Guds rike är nära Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka Guds rike är nära Jag kunde inte låta bli att låta tankarna fara iväg en aning när jag satt här i kyrkan för ett par veckor sedan och lyssnade till Anders Bengtsson

Läs mer

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1

Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Församlingsblad Juni - Augusti 2009 1 Ekbackskyrkans församling Ekbackskyrkan Parkvägen 17 643 30 Vingåker Bankgiro: 624-7027 Postgiro: 71 91 26-5 Org. nummer: 817606-0229 E-post: kontakt@ekbackskyrkan.se

Läs mer

Programblad för Valdshult och Öreryd

Programblad för Valdshult och Öreryd Programblad för Valdshult och Öreryd Juli Oktober 2015 Pastorn har ordet Tillfället kommer inte igen. Vi som har fått rutin på att vakna om morgnarna, alltså vi som lever idag, vi har ju blivit ganska

Läs mer

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016 Kontakt December 2015 Februari 2016 Ett programblad från Löfstad kyrkan i Tranås samt Gripenbergs & Åsens missionsförsamlingar Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig.

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR

ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR ÄLSKA GUD - ÄLSKA MÄNNISKOR församlingsbl ade t ma j -Juni 2010 2 fö r sa m lingsb l ade t m a j -j u n i 2010 REDAKTION / FÖRSAMLINGSKONTAKT Stefan Beimark - Ansv.utg...016-702 22 Therese Ehrlin - Redaktör...016-42

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

www.linghemskyrkan.se

www.linghemskyrkan.se en del av Equmeniakyrkan 1 dec 2013-2 mars 2014 VÄLKOMMEN till SÅNG i JULNATTEN på julafton kl 23.30 med körsång och textläsning www.linghemskyrkan.se Välkommen till SKOMAKERI och NYCKELSERVICE Läderarbeten,

Läs mer

Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016

Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016 Församlingens källor (Apg 2:41-47) Predikan av Jan-Gunnar Wahlén sö 14 feb 2016 Inledning Vi är lite olika som människor och i samband med ett årsmöte har en del av oss lättast att blicka tillbaka och

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

Allan Zongo. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Henrik Einspor

Allan Zongo. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Henrik Einspor Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Henrik Einspor Vad handlar boken om? Max har en rymdvarelse, Allan Zongo hemma hos sig. Den har råkat landa i deras trädgård med sitt rymdskepp. Max mamma är på sjukhuset,

Läs mer

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015 PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet och hans namn är Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig fader,

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Samtal om dopet undviks numera ofta. Det verkar som om man har gett upp när det gäller att bli enig om vad Bibeln lär om dopet. Är verkligen Bibeln

Läs mer

rogramblad ! " ## ### " " $ # % $ NR 1 2015 FEBRUARI-APRIL

rogramblad !  ## ###   $ # % $ NR 1 2015 FEBRUARI-APRIL P Värmlandsnäs rogramblad Missionsförsamling NR 1 2015 FEBRUARI-APRIL! " ## ### " " $ # % $ 1 VÄRMLANDSNÄS MISSIONSFÖRSAMLING kyrkan Allévägen 5 661 93 Säffle Ansluten till Equmeniakyrkan Bankgiro 858-1118

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani Björksäterkyrkan december 2015 - februari 2016 Människor med djup är vår tids brist. Det finns ett överflöd av intelligenta och begåvade människor i vår tid. Men djupa människor kan vi kanske räkna på

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N

Lindome församlings Församlingsinstruktion KR 2006. Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församlings FörsamlingsInstruktioN F I N Lindome församling är ett enförsamlingspastorat som ej ingår i samfällighet. I församlingen finns fyra prästbefattningar: en kyrkoherde och tre komministrar.

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 2 Fredag 21 januari 2011

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 2 Fredag 21 januari 2011 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 2 Fredag 21 januari 2011 NORRBOTTEN Oro för sjukhus Nyligen kom ett förslag om att sjukhusen i Kalix och Kiruna ska sluta med planerade operationer. Vid planerade operationer bestämmer

Läs mer

Skriv upp i kalendern...

Skriv upp i kalendern... En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 23 juni 14 september 2014 Skriv upp i kalendern... Möteshelger i Ljungs missionskyrka 7-9 november talare oscar marklund 14-16 november

Läs mer

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015

KYRKAN. Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 KYRKAN Välkommen till Fiskebäckskyrkan sommar 2015 Det finns ett ord som återkommer i livet identitet. Vem är jag? Vem vill jag egentligen vara? De svaren förändras troligtvis genom åren. Senaste decennierna

Läs mer

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius I Kära bröder och systrar i Kristus! Genom hela Bibeln möter vi den: splittringen inom Guds folk, splittringen som skapar strid

Läs mer

Tro en vardagsförmiddag- 10:27

Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167 14 Bromma 2 INNEHÅLL Ett litet förtydligande... 4 Att använda materialet...

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

Vårtal vid Agunnaryds hembygdsgård 2010

Vårtal vid Agunnaryds hembygdsgård 2010 Vårtal vid Agunnaryds hembygdsgård 2010 Kära Agunnarydsbor och besökande gäster! Jag ska berätta för er om Inget. Ja, hon hette inte Inget utan Ingrid Kajsa. Men hon kallades alltid Inget på Kjöpet. Hon

Läs mer

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015

TD ungdomsprojekt. Uppföljning september 2015 TD ungdomsprojekt Uppföljning september 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 Bakgrund... 2 Syfte... 2 Metod... 2 Resultat... 3 Upplevelsen av att arbeta på TD-enheten... 3 Vikten av att få ett sådant här

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. Mars - Maj 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. Mars - Maj 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE Mars - Maj 2015 www.imkskovde.se Equmeniakyrkan Vi vill vara en välkomnande kyrka med Jesus i centrum Foto omslagsbild: Anton Omnell Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan

Läs mer

Tunadalskyrkan 140316 Den kämpande tron Mark 14:3-9

Tunadalskyrkan 140316 Den kämpande tron Mark 14:3-9 Tunadalskyrkan 140316 Den kämpande tron Mark 14:3-9 Det händer nu och då att vi ställer oss frågan: Hur kunde det bli så i det och det sammanhanget. Vad var det som gjorde att det inte blev som vi tänkt

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Första dagboken: ATT HANTERA EN TSUNAMI. Onsdag 19 januari

Första dagboken: ATT HANTERA EN TSUNAMI. Onsdag 19 januari Onsdag 19 januari Irma 17 år. Jan och jag uppvaktar. Improviserar svensk-dansk "Ja, må hon leva med kage og chokola-a-de ". Jan med tårtans plasthuva på sitt huvud. Tårta och presenter var vi ute och köpte

Läs mer

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Jag har den stora förmånen att under vissa morgnar under dagens första timmar få titta på barnkanalen på tv med min äldsta dotter. Det

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 6 Fredag 24 februari 2012 NORRBOTTEN Operationer flyttas från Kalix Snart är det stopp för alla planerade operationer vid sjukhuset i Kalix. Operationerna kommer att flyttas till sjukhusen

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Käre vän, Vi hoppas och tror att det nya året har börjat bra för dig!!! Paulus uppmanar oss i 1kor13:5 Pröva er själva om

Läs mer

Nytt verksamhetsår. Kyrkohedens sida

Nytt verksamhetsår. Kyrkohedens sida Kyrkohedens sida Varje fredag när medarbetarna i Bunge pastorat haft personalmöte, så har vi ägnat oss åt olika andliga övningar. Det har vi gjort för att söka skärpa sinnena och för att öva oss att upptäcka

Läs mer

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening Navet Nr 3 2014 KALENDARIUM Här har vi samlat inkomna uppgifter om vad som är på gång i Fåglum under juli - september 2014. Alla är välkomna att lämna in uppgifter till nästa nummer av Navet som gäller

Läs mer

Låt er uppfyllas av Anden. Efesierbrevet 5:18. februari - maj

Låt er uppfyllas av Anden. Efesierbrevet 5:18. februari - maj Låt er uppfyllas av Anden. Efesierbrevet 5:18 februari - maj 2 0 1 6 Göras Levande! Är inte herraväldet över död och liv en av våra största frågor som människor? I oerhört många filmer och böcker är det

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar

Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Programblad för Valdshult Öreryds missionsförsamlingar Augusti Oktober 2012 Förändring på samma gång.. Hej! Ja nu har vi ännu en gång fått vara med om att tiden går fort, med det vill jag inte på något

Läs mer

Uppsökande verksamhet bland äldre slutrapport från

Uppsökande verksamhet bland äldre slutrapport från BILAGA 1 2009-10-19 Uppsökande verksamhet bland äldre slutrapport från uppsökaren Helen Westergren Tyresö kommun har genomfört en uppsökande verksamhet bland personer 80 år och äldre i Tyresö, personer

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015 Församlingsblad Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015 Som ett träd... 2 Körsång och musikliv 3 När allting var över... 4 Annandag påsk 5 Bönesjalsgruppen5 Passionstiden 6 Kontakt 7 Som ett träd, planterat

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Skid- och lägerentusiasm

Skid- och lägerentusiasm Aktuellt från Tibro Missionsförsamling och SMU Februari 2003 Skid- och lägerentusiasm Rune Ström har under många år gått i bräschen för de sportlovsläger som Tibro SMU anordnat på olika platser i både

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016

Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Håstenskyrkan Programblad för Equmeniakyrkan Varberg Nr 1 Våren 2016 Equmeniakyrkan Varberg Post- och besöksadress: Håstens torg 432 30 Varberg Telefon 0340-10466 E-mail: info@hastenskyrkan.se Hemsida:

Läs mer

Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Februari - Maj 2015

Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Februari - Maj 2015 Välkommen till Pingstkyrkan i Vänersborg! Februari - Maj 2015 Så stor är Jesu kärlek. Man finner inga ord. Så obeskrivlig den nåd han visat mot oss. Å det är sant Han älskar mig! Så börjar en av de många

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan?

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan? Predikan Rönnekyrkan 26 januari 2014: Årshögtid Tema: Vad är en församling? Introduktion: Vad är en församling? Många här har levt med en församling i många år, i stort sett hela livet. Några har varit

Läs mer

För dig som funderar på att. testamentera. till Svenska Missionskyrkan

För dig som funderar på att. testamentera. till Svenska Missionskyrkan För dig som funderar på att testamentera till Svenska Missionskyrkan Tack för din omsorg om Svenska Missionskyrkan! Svenska Missionskyrkan arbetar på en mängd olika sätt genom sina församlingar och i samarbete

Läs mer

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD JUNI - SEPTEMBER 2014 Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid, som övergår

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Församlingsblad. Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd. Den bästa julklappen! VINTERN. Nr 4 2015

Församlingsblad. Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd. Den bästa julklappen! VINTERN. Nr 4 2015 Församlingsblad Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd Den bästa julklappen! VINTERN 2015 2016 Nr 4 2015 1 Den bästa julklappen! Jag tror att de flesta av oss kommer ihåg åtminstone en julklapp som vi fått genom

Läs mer

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig

VÄLKOMMEN. till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp. EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig VÄLKOMMEN till Equmeniakyrkan Eggvena, Remmene, Rensvist och Tåstorp EN härlig vår och en Glad påsk önskas dig PROGRAMBLAD mars, april, maj 2015 Equmeniakyrkan Pastor Brita Blomdahl 0513-10154, mobil 0738-168461

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter.

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter. SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Joh 1:35-42, men i detta kapitel fokuserar vi på den första läsningen som handlar

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Våren 2010. Hestra Missionskyrka Grimsås Missionskyrka

Våren 2010. Hestra Missionskyrka Grimsås Missionskyrka Våren 2010 Hestra Missionskyrka Grimsås Missionskyrka Missionskyrkan Hestra Byvägen 5, 330 27 Hestra Tel. Exp: 0370-335320 Tel. Kök:0370-335353 www.missionskyrkanhestra.se Pastor Torbjörn Andersson Mobil:

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Åter i Thailand. Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28)

Åter i Thailand. Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) 1 På internetcaféet fyller jag mitt avlånga computer pad office-block med namn på flygbolag och volontärcenter, kollar väder och

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004

Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Resultat från levnadsvaneundersökningen 2004 Tabellbilaga: Umeåregionen, Grundskolan åk 7-9 Karina Nygren UFFE - Utvecklings- och fältforskningsenhet vid Umeå Socialtjänst Umeå 2005-02-01 2 Tabellbilaga:

Läs mer

ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL

ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL ÄRKEÄNGLARNA MIKAEL, GABRIEL OCH RAFAEL 26 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 27 SEPTEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter (dock något längre om alla moment genomförs) Dagens läsning är Mark 9:38-43, 45, 47-48,

Läs mer

Delad tro delat Ansvar

Delad tro delat Ansvar Delad tro delat Ansvar Nehemja kap.2-3 Av: Johannes Djerf Jag vet att det bara är jag som gillar detta, men eftersom jag är så otroligt nöjd med min första inköpta tröja till min och Lisas tilltänkta knodd

Läs mer