Nyheter & info Vecka Mars ENGLISH? SE ÄLDRE NYHETSBREV HÄR. Glad Påsk!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter & info Vecka 13 25-31 Mars ENGLISH? SE ÄLDRE NYHETSBREV HÄR. Glad Påsk!"

Transkript

1 ULTUNA STUDENTKÅR Nyheter & info Vecka Mars ENGLISH? SE ÄLDRE NYHETSBREV HÄR Glad Påsk! KÅREN FIXAR 1 Påsklov i Kårkansliet 2 KM söker serveringspersonal 3 Lunchföreläsning med LRF Konsult 10/4 4 Anmälan till vårbalen är öppnad 5 Daminnebandy varje onsdag 6 Spelkväll på Kåren varje tisdag 7 Miljöutskottets bibliotek 8 Öppettider i Kårhuset STIPENDIER 9 Håll koll på aktuella stipendier 10 NL- fakultetens stipendier för utlysning 11 Karl- Fredrik Svärdströms sångarstipendium 12 Swedbank & ULS miljö- /energistipendium PLATSANNONSER 13 Praktikplats i Tyskland 14 Praktikplats hos Kooperation Utan Gränser 15 SIANI söker praktikant 16 Heltidsvikariat som onlineredaktör på KRAV 17 Driv eget förbättringsprojekt inom detaljhandel 18 Projektledare för Sustainergies Cup LRF söker mark/växtagronom för exjobb 20 Student för spännande master- eller kandidatarbete sökes! 21 Sommar- och exjobb om potatis i ett 22 Anstalten Svartsjö söker vikarierande produktionsledare CAMPUS & ÖVRIGT 23 Seminarium om vaccination mot galtlukt 26/4 24 Tyska i praktiken 25 Studera i Asien 26 International Summer Academy 27 Volontärresa till Sydafrika 28 Akademiska Rodden på Fyrisån 25/5 29 Gratis kurser för SLU- studenter 30 Enaforsholmskursen 31 Kontorsplats till dig som driver företag 32 Studentrabatt hos Campus Uppsatstävling 34 Starta eget? Fråga Drivhuset

2 NYHETSNOTISER KÅREN FIXAR 1 Påsklov i Kårkansliet Kårkansliet är stängt från 28 mars till 8 april men vi svarar på alla medlemsfrågor via mail, uls_kans@stud.slu.se. Glad påsk från oss! 2 KM söker serveringspersonal Vi i Klubbmästeriet söker serveringspersonal till valborgsmiddagen den 30/4! Denna gång får man tre prickar (dvs en gratis middag) om man ställer upp! Kontakta oss på uls_km@stud.slu.se om du är intresserad. 3 Lunchföreläsning med LRF Konsult 10/4 Näringslivsutskottet bjuder in till lunchföreläsning med LRF Konsult onsdagen den 10 april. Temat för dagen är "Att skapa lönsamhet när det svänger på marknaden" och kommer att hållas av LRF Konsults nya segmentschef för lantbruk, Jimmy Larsson. Plats: Kårens dansdel Datum: 10/4 kl LRF Konsult bjuder på mat och som vanligt är det först till kvarn som gäller. 4 Anmälan till vårbalen är öppnad Anmälan till vårbalen har nu öppnat och görs via en länk som finns på Kårens hemsida under Utbildning - Ta examen. För mer information om balhelgen se Kårens hemsida eller kontakta balmästeriet på uls_bal@stud.slu.se. 5 Daminnebandy varje onsdag Ta en paus i plugget och kom och spela innebandy med dina klasskamrater! Vi spelar i Syltahallen kl varje onsdag hela terminen. Ta gärna med egen klubba. Vid frågor kontakta Anna Östlund på tel. nr Spelkväll på Kåren varje tisdag Kom och lek med oss! Ultuna Rollspelsklubb ger Dig en spelupplevelse i trevligt sällskap. I vårt skåp finns ett brett utbud av roliga sällskapsspel för alla smaker! Vi huserar på Kårens tredje våning varje tisdag kl Vid frågor hör av dig till Ida Svensson på tel. nr eller ida.l.svensson@gmail.com. 7 Miljöutskottets bibliotek Miljöutskottet har så smått börjat bygga upp ett bibliotek med filmer och böcker. Skicka ett mail till uls_mu@stud.slu.se om du vill låna en bok eller film så får du låna den i en vecka. Läs mer här. 8 Öppettider i Kårhuset FiQ Tisdagar Du som är intresserad av att baka är välkommen till Kårens bardel kl på FiQ-dagarna KårKansliet Vardagar Hjälper Dig med frågor kring Ditt medlemskap.

3 Kårstyrelsen Vardagar För frågor & problem! Du är alltid välkommen, och under lunchen finns alltid någon i styrelserummet. Kommissionären Vardagar vid lunchtid Kommis är Kårens egen kiosk och erbjuder bl a beg. studentlitteratur, godis, läsk & kårprylar till studentpriser. Idrottsföreningen Vardagar Annordnar de sportliga aktiviteterna när du vill röra på dig. Stipendier Kårstyrelsens sekreterare samordnar stipendieinformation. Kontakta Linnea Edstam på uls_sekr@stud.slu.se för att få tillgång till blanketter, bifogade fullständiga stipendiebeskrivningar mm. Se även Kårens hemsida. 9 Håll koll på aktuella stipendier Det finns ofta fler aktuella stipendier än vad som syns i nyhetsbrevet. Håll koll på vilka som finns här så att du inte missar något som kan vara intressant för dig! 10 NL- fakultetens stipendier för utlysning Kårens sekreterare har nu fått in alla stipendier som NL-fakulteten delar ut. Det finns en mängd olika på både svenska och engelska och alla går att få titta på och ta med sig om man bara kontaktar Linnéa på uls_sekr@stud.slu.se. Senaste ansökningsdagen för dessa stipendier är 2 april. 11 Karl- Fredrik Svärdströms sångarstipendium Stipendiet inrättades 1964 och delas ut till någon som gjort något extra för att föra sångartraditionen vidare. Stipendiaten tillkännages på Majkårmötet och stipendiet delas ut på vårbalen. Nomineringar ska vara ULS ordförande (uls_ordf@stud.slu.se) tillhanda senast den 15 april. 12 Swedbank & ULS miljö- /energistipendium Swedbanks och ULS miljö-/energistipendium är en belöning om kr för ett framstående arbete för den lokala eller globala miljön alternativt energifrågor. Ansökan eller nominering ska lämnas till ULS ordförande senast 1 april! Platsannonser På hemsidan finns platsannonser och tips på jobb-sajter, SLU Karriär, Drivhuset mm. 13 Praktikplats i Tyskland Markus Meyer, PhD student i Environmental Science, söker studenter till en praktikplats i Tyskland. Intressant? Skicka CV och personligt brev (på engelska eller tyska) till Markus på markus.meyer@ufz.de senast 1 april Praktikplats hos Kooperation Utan Gränser Kooperation Utan Gränser söker just nu personer mellan 20 och 30 år till sitt internationella praktikantprogram med utresa hösten De erbjuder platser i Latinamerika samt Södra och Östra Afrika. De riktar sig till studenter med en avslutad utbildning, eller studenter som tar en termins studieuppehåll. Detta eftersom det enligt finansiären Sidas riktlinjer inte går att göra praktiken som en del av sin universitetsutbildning. Sista ansökningsdag är 7 april 2013.

4 15 SIANI söker praktikant Nätverket SIANI söker nu en praktikant under perioden 1 april- 1 augusti SIANI är ett öppet nätverk med uppdrag att utveckla en kunskapsbas inom den svenska jordbruks- och utvecklingssektorn, för att ge en mer upplyst debatt och välgrundat beslutsfattande. 16 Heltidsvikariat som onlineredaktör på KRAV Ett års heltidsvikariat som onlineredaktör för KRAV. Är du en passionerad kommunikatör med mat och ekologi i blodet? Det här är din karriärsmöjlighet och du kommer att ingå i en grupp på fyra personer som arbetar med marknads- och konsumentkommunikation. Som onlineredaktör kommer du att utveckla innehållet på webbplatsen, driva dit trafik genom sociala medier, leda nyhetsgruppen och föra dialog med konsumenterna. Vi söker dig som är engagerad i hållbarhet och ekologisk produktion, har akademisk utbildning inom media, kommunikation, journalism eller marknadsföring, har erfarenhet av kommunikationsarbete etc. 17 Driv eget förbättringsprojekt inom detaljhandel Är du intresserad av hållbarhet inom detaljhandel? Nu söker Coop dig som är hållbarhetsintresserad masterstudent med stark drivkraft, för 10-veckors praktik under våren, sommar eller höst Du kommer att projektleda en specifik fråga och ta fram lösningar som kan användas direkt i verksamheten. Villkor: Längd: minst 10 veckor, start mars eller senare Praktiken är obetald. Därför gör du den inom din utbildning Plats är KFs kontor i Solna samt hemifrån efter överenskommelse 18 Projektledare för Sustainergies Cup 2013 Vill du driva en internationell hållbarhetstävling? Vill du vidareutveckla ett succékoncept? Nu söker Sustainergies nästa projektledare till Sustainergies Cup. Vi söker dig som vill ta dig an en spännande utmaning. Du kommer få värdefulla erfarenheter, skapa goda kontakter och bredda dina färdigheter. Arbetsuppgifter och kvalifikationer: Som projektledare får du helhetsansvar för att förbereda, genomföra och följa upp tävlingen. Du kommer att samarbeta med tidigare års projektledare och kan komma att leda en egen projektgrupp. Därför ska du gilla att arbeta tillsammans med andra människor, vara driven, handlingskraftig och ha en positiv utstrålning. 19 LRF söker mark/växtagronom för exjobb Vi söker en student som vill göra sitt examensarbete kopplat till markrestaureringens effekter på i första hand vallproduktion under vår, sommar och höst Hör gärna av dig till Marie Sjölin (marie.sjolin@lrf.se, ) om du vill veta mer. Mer information hittar du även här och här. 20 Student för spännande master- eller kandidatarbete sökes! Maria Viketoft (Inst. för ekologi) och Eva Edin (Inst. för skoglig mykologi och växtpatologi) söker en student för att undersöka samband mellan skador på potatis orsakade av svamp och frilevande nematoder i åkermark.

5 21 Sommar- och exjobb om potatis i ett Det självständiga arbetet är en del av ett större projekt där odlare, rådgivare, forskare och andra potatisintressenter arbetar tillsammans. Arbetet kommer att genomföras i fältförsök i samarbete med projektets doktorand Victor Guaman. Sommarjobbet innebär att parallellt ta ut prover till Victors undersökningar och att även tvätta och scanna dessa tillsammans med Victor. För mer information ta kontakt med Victor Guaman, victor.guaman@slu.se Mer information hittar du även här. 22 Anstalten Svartsjö söker vikarierande produktionsledare Vi söker sommarvikarier samt en säsongsanställd till jordbruket på anstalten Svartsjö. Du ska tillsammans med övriga produktionsledare introducera och handleda de intagna i arbetet. Du ska också medverka till att upprätthålla säkerheten på anstalten och se till att säkerhetsbestämmelserna för arbetet följs. För mer information och ansökan titta här och här. CAMPUS & ÖVRIGT 23 Seminarium om vaccination mot galtlukt 26/4 Institutionen för Livsmedelsvetenskap, SLU BioCentrum och Sveriges Veterinärförbund bjuder in till ett seminarium om vaccination mot galtlukt. Plats: Sveriges Lantbruksuniversitet, Sal L (Undervisningshuset) Datum: 26/4 kl Anmälan senast den 10/4 här. 24 Tyska i praktiken Kombinera språkstudier och spännande praktikplatser mellan 8 juli och 13 dec 2013 i Tyskland. Kostnadsfri och CSN-berättigad kurs i Düsseldorf som anordnas av Visingsö folkhögskola. Sista ansökningsdag är 15 april! 25 Studera i Asien Möjligheter att studera utomlands i Asien för högskolestuderande. Asia Exchange är en organisation som hjälper studenter att åka som freemover för en eller två terminer till våra asiatiska samarbetsuniversitet. Alla kurser ges på engelska. 26 International Summer Academy Nästa International Summer Academy on Peacebuilding & Intercultural Dialogue anordnat av Institute for Peace and Dialogue, IPD, kommer att hållas i Wien mellan 1-11 september Sista anmälningsdag är den 25 maj Volontärresa till Sydafrika Ta chansen att uppleva ett äventyr men samtidigt göra nytta! Åk på volontärresa till Sydafrika! 28 Akademiska Rodden på Fyrisån 25/5 Även i år kör vi Akademiska Rodden på Fyrisån och i år går tävlingen av stapeln den 25 maj. Tävlingen startade för flera år sedan som en kamp mellan SLU och Uppsala universitet och 2012 var det Uu som tog hem segern i båda klasserna, student och anställda. Anmälningarna

6 till de 44 lagplatserna strömmar in och i dagsläget har vi 16 anmälda lag. Finns det några lag från SLU som vill ta upp kampen och vinna ära och berömmelse 2013? Information och anmälningsblankett finns här. 29 Gratis kurser för SLU- studenter Dr Marie Sallander erbjuder gratis kurser i näringslära för hund & katt samt foderlagstiftning till alla intresserade SLU-studenter. Grundläggande näringslära hund & katt, 7-8 sept kl Tillämpad näringslära hund & katt, okt kl Samband kost, motion & sjukdomar hund & katt, nov kl Allmän foderlagstiftning + märkning av foder okt kl För mer information och anmälan, kontakta Marie på info@sallanderconsulting.com. 30 Enaforsholmskursen Är du nyfiken på den svenska fjällvärlden? Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien inbjuder till en veckolång sommarkurs vid Enaforsholm i Jämtland. Kursen vänder sig till alla intresserade och ger en bred introduktion till den svenska fjällvärlden. Kunniga lärare berättar om fjällväxter, fåglar, geologi, skog, rennäring, landsbygdsutveckling och mycket annat. Vi äter gott, bor enkelt men bra, och vandrar mycket god grundkondition rekommenderas. Mer information hittar du här och här. 31 Kontorsplats till dig som driver företag För dig som driver ett företag eller befinner dig i uppstartsfasen erbjuder Drivhuset lokaler att utgå ifrån där du kan arbeta i ett öppet landskap tillsammans med andra studenter som driver företag på deltid eller heltid. I samarbete med Ihus erbjuds kontorsplats, internet och skrivare till väldigt förmånliga priser. 32 Studentrabatt hos Campus1477 Som kårmedlem får du 10% rabatt på Campus1477 om du köper träningskort (termins- eller årskort) för första gången. Det finns även en så kallad trohetsrabatt, så ju längre tid man tränar, desto mer reducerat pris får man. För med info, besök deras hemsida. 33 Uppsatstävling Nytt&Nyttigt är en uppsatstävling om innovation. För fjärde året belönar vi studenter med de bästa uppsatserna om innovation med kronor! Läs mer här. 34 Starta eget? Fråga Drivhuset Varje onsdag kl kan du träffa Drivhuset i Ultunabiblioteket. Övriga tider hittar du Drivhuset inne i stan. Här hittar du alltid aktuell information om kurser och andra evenemang. NYHETSNOTISER Uppsala Studentkårs nyhetsbrev v. 12 NYHETSBREVET: OM: Ultuna studentkår skickar 1 gång/vecka ut ett nyhetsbrev till alla studenter som Kåren arbetar för, alltså inte bara medlemmarna. Tanken är att samla nyttig info från Kåren, universitetet och Uppsala så att du slipper få flera mail i veckan. Vill du tipsa/nå ut med något, kontakta mig så hjälper jag mer än gärna till! Deadline för information till närmaste veckas mail skickas till uls_info@stud.slu.se senast kl 15 på söndagen innan, för att garanteras att

7 komma med i nyhetsmailet för kommande vecka. För att hålla nere antalet mail undanbedes egna utskick. MASSUTSKICK: Privatpersoner som önskar sälja saker ex. hänvisas till annonsmarknaden på hemsidan. BORTTAGNING: Pga. de sändlistor vi använder är det inte möjligt att ta bort enskilda studenter från utskicket utan att dennes kurskamrater också blir borttagna. Istället välkomnar jag förslag till förbättringar du upplever behövs! FACEBOOK: För snabba uppdateringar om event och annat rekommenderas att Gilla Ultuna studentkårs sida på Facebook. /Emelie ÅHMELETT Jonsson, informationsansvarig i ULS Styrelse 2013 FOR INTERNATIONAL STUDENTS: This is the Swedish version of the weekly newsletter from your student union Ultuna studentkår. At the website of the International Committee (IC) you will find an English translation. Note that it will take a few days before the translation is uploaded!

ULTUNA STUDENTKÅR. Nyheter & info Vecka 9 25 Feb - 3 Mars ENGLISH? SE ÄLDRE NYHETSBREV HÄR

ULTUNA STUDENTKÅR. Nyheter & info Vecka 9 25 Feb - 3 Mars ENGLISH? SE ÄLDRE NYHETSBREV HÄR ULTUNA STUDENTKÅR Nyheter & info Vecka 9 25 Feb - 3 Mars ENGLISH? SE ÄLDRE NYHETSBREV HÄR KÅREN FIXAR 1 IC & IAAS har Pub! 28/2 2 Spexföreställning med pub 2/3 3 BASTUKVÄLL 4/3 4 Lunchföreläsning om Globalt

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

Praktikrapport Strandberghaage

Praktikrapport Strandberghaage Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Tidigare utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap Praktikrapport, våren 2011

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Uppdatering: Datum för anmälan för boende samt datum för middag. Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Examensarbetet ska ni genomföra på det universitet som ni är

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Jag önskar dig en innehållsrik och solig senhöst! Hälsningar, Disa Karlsson Redaktör Vägledarinfo

Jag önskar dig en innehållsrik och solig senhöst! Hälsningar, Disa Karlsson Redaktör Vägledarinfo Tipsa en vän om Vägledarinfo! Nr 9, november 2015 Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare» Hej, Även i november när vi börjar få lite mörkare och mer molniga dagar så kommer solen fram ibland och

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Praktikrapport Hungerprojektet

Praktikrapport Hungerprojektet Samira Rabit Utbildning: Statsvetsvetarprogrammet Mail: samira.rabit@gmail.com Praktikplats: Hungerprojektet Göteborg Besöksadress: c/o World Trade Center, Mässans gata 18, 412 51 Göteborg Postadress:

Läs mer

PRAO. PP Av Michaela Bärlund, Studie- och yrkesvägledare (2015), reviderad av Moa Bergendahl (2015-2016)

PRAO. PP Av Michaela Bärlund, Studie- och yrkesvägledare (2015), reviderad av Moa Bergendahl (2015-2016) PRAO PP Av Michaela Bärlund, Studie- och yrkesvägledare (2015), reviderad av Moa Bergendahl (2015-2016) VAD ÄR MENINGEN MED PRAO? Praktisk arbetslivsorientering - Hur fungerar arbetslivet! - Hur beter

Läs mer

Föreläsningar. Kurser. Aktiviteter. Föreningsmässa MedMera

Föreläsningar. Kurser. Aktiviteter. Föreningsmässa MedMera Föreläsningar Kurser Aktiviteter Föreningsmässa MedMera HÖSTEN 2006 Innehåll Konsumentföreningen Väst sid 3 Medlemsringar sid 4 Påverka din butik sid 5 Föreningsmässa MedMera sid 5 Kurser Mat för blöjbarn

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Innehållsförteckning Välkommen... 1 Innan ditt sommarjobb... 2 Under ditt sommarjobb... 3 Första arbetsdagen... 3 Arbetsuppgifter... 3 Rutiner...

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Praktikrapport 2013-06- 05 Sofia Stoor 840327-0104 stoorsofia@gmail.com Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Kommunikationsavdelningen Kvalificerad yrkespraktik inom samhällsvetenskapliga

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Wälkommen Program för dagen Dagens föredrag Företagsannonser Massor av möjligheter Pedagogiska Priset 1 2 3 5 15 16 Veg Tech - för grönare städer! Wälkommen! Warmt wälkommen till W-dagen

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Praktikrapport. Praktikplatsen. Praktikplats. Utbildningsbakgrund

Praktikrapport. Praktikplatsen. Praktikplats. Utbildningsbakgrund Göteborgs universitet Samhällsvetenskapliga fakulteten Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning VT 2011 Lena Widefjäll lenawidefjall@hotmail.com Praktikrapport Praktikplats FN:s livsmedels-

Läs mer

Välkommen. som medlem i konsumentkooperationen!

Välkommen. som medlem i konsumentkooperationen! Välkommen som medlem i konsumentkooperationen! Välkommen! Du är nu medlem i en konsumentförening. Tillsammans med 3 miljoner andra medlemmar runt om i landet är du med och äger konsumentkooperationen.

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Produktportfölj 2015/2016

Produktportfölj 2015/2016 Produktportfölj 2015/2016 Kontakt Hej! Jag heter Linnea Kyrö Stenlund och är ansvarig för näringslivsfrågor på NTK. Det är mig ni ska vända er till om ni är intresserade av något förslag eller har några

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Dille Gård. Naturbruksgymnasium

Dille Gård. Naturbruksgymnasium Dille Gård Naturbruksgymnasium Naturbruksprogrammet det breda yrkesprogrammet med många möjligheter. Välkommen till Dille Gård vi ger dig både rötter och vingar! Vi har utbildningar för dig som vill kombinera

Läs mer

Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 Lunds Universitet HT-2012

Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 Lunds Universitet HT-2012 Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 HT-2012 Praktikplats: Strandberghaage AB Tegnergatan 34 113 59 Stockholm Praktikperiod 28 augusti 2012 18 januari 2013. Handledare: Pelle Strandberg Jag har under hösten

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

Program. Framtidsdagen 23 mars 2011

Program. Framtidsdagen 23 mars 2011 Program Framtidsdagen 23 mars 2011 Välkommen till Framtidsdagen 2011! Så har det blivit dags igen för årets kunskaps- och inspirationstillfälle om högre studier, yrke och arbetsmarknad. Besök vår minimässa

Läs mer

Arbetsforums rapporter: Placering på arbetsmarknaden

Arbetsforums rapporter: Placering på arbetsmarknaden Arbetsforums rapporter: Placering på arbetsmarknaden Matias Erlund Arbetsforum 1 Arbetsforums karriäruppföljning Utexaminerade magistrar sedan 1995 Normalt 1 år efter examen Magistrar regelbundet, doktorer

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag EN INTRODUKTION Materialet tillhör Idenfors & Idenfors AB och får användas av dig som kursdeltagare eller prenumerant av vårt nyhetsbrev, men inte kopieras, säljas eller användas

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2014 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Information

Läs mer

Presentation av medlemmarna i arbetsgruppen för Hållbara bygder

Presentation av medlemmarna i arbetsgruppen för Hållbara bygder Presentation av medlemmarna i arbetsgruppen för Hållbara bygder Thomas Norrby Jag är bördig från Gotland, lever med en underbar familj med fru och 4 barn i Storvreta. Jag gillar att laga mat, sporta och

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Ha en underbar sommar!

Ha en underbar sommar! maj 2012 Hej Klippan-vänner! brev Ett nytt Klippan-brev! Läs nyhetsbrevet tillsammans eller välj ut vilka saker du tar upp med din Klippan-sektion. Hör gärna av er om ni vill veta mer om något av det vi

Läs mer

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 02 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet IDIOT Intresseföreningen för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1 Öppnande

Läs mer

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Till företag i Nora kommun från Företagarföreningarna, Nora köpmannaförening och Nora kommun. År 2014, nummer 7 I detta nummer:

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 4 (25 29 januari 2016)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 4 (25 29 januari 2016) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 4 (25 29 januari 2016) Sista dag/tid för inlämnande av manus: torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Skolledningen informerar Plan International

Läs mer

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 90 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% Komplettera och byt jobb! Funderar du på att bli lärare? Om du redan har kunskaper i ämnen som skolan undervisar i kan du

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter NU BÖRJAR VI BLOGGA På Swedoor har vi som ambition att alltid vara en modern och relevant leverantör av design och innovation. Vi jobbar ständigt på att utveckla

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Hej alla Nätverkare - lite höstuppdateringar!

Hej alla Nätverkare - lite höstuppdateringar! Sida 1 av 5 Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här. Kvalitet OnLine Nyhetsbrev nr 4-2012 VILL DU GÅ MED I KVALITET ONLINE ELLER DELTAGA

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Fackliga utbildningar 2016. För medlemmar i Kommunal Vänerväst

Fackliga utbildningar 2016. För medlemmar i Kommunal Vänerväst Fackliga utbildningar 2016 För medlemmar i Kommunal Vänerväst Varför gå en kurs? Du är den som bäst kan driva de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor på jobbet. Men för att kunna göra det behövs

Läs mer

Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan

Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan Det här är en bilaga till Civilförsvarsförbundets kommunikationsplan och anger aktiviteter som är planerade för 2016. Häftet innehåller tre delar: En

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 Våren 2005 1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 4 STUDIER 3 5 KURSER 5 6 STUDIESOCIALT 6 7 FINANSIERING 6 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 1 Att

Läs mer

Jag hoppas ni har haft ett bra 4H år 2010 och jag önskar er ett minst lika bra 4H år 2011!

Jag hoppas ni har haft ett bra 4H år 2010 och jag önskar er ett minst lika bra 4H år 2011! Månadsbladet Hallands 4H För Ungdomar, Av Ungdomar Nr 1 2011 Hej! Här kommer det första av 2011 års Månadsblad. 2011 året då Hallands 4H kommer stå värd för Rikslägret, Rix11 Kärlek & Respekt. Du kommer

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Ämneslärarprogram. inriktning gymnasiet

Ämneslärarprogram. inriktning gymnasiet Ämneslärarprogram inriktning gymnasiet Ämneslärarprogrammet med inriktning mot undervisning i gymnasieskolan omfattar 5 års studier, det vill säga 300 högskolepoäng (hp). Du kan välja mellan dessa två

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Sveriges. Nötköttsproducenter. Tillsammans påverkar vi

Sveriges. Nötköttsproducenter. Tillsammans påverkar vi Sveriges Nötköttsproducenter Tillsammans påverkar vi 2 Varje ny medlem ökar möjligheterna till att kunna påverka. Jan Forsell, ordförande Sveriges Nötköttsproducenter SNP vi gör skillnad Sveriges Nötköttsproducenter,

Läs mer

Entreprenören i fokus, v 17, 22-26 april 2013

Entreprenören i fokus, v 17, 22-26 april 2013 Måndag 22/4 kl 8.00-9.00, Munktell Science Park Arr: Eskilstuna kommun Hur får vi ut ny energieffektiv teknik på marknaden? Per Ekstorm berättar hur Eskilstuna kommun erbjuder företag att testa och utvärdera

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna brev Sommaren närmar sig. Hoppas ni har haft en bra vår tillsammans i Klippan-sektionerna! Ta med det här nyhetsbrevet till Klippan-sektionens nästa möte

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Praktikrapport. Göteborgs Universitet. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Kvalificerad arbetspraktik med. samhällsvetenskaplig inriktning

Praktikrapport. Göteborgs Universitet. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Kvalificerad arbetspraktik med. samhällsvetenskaplig inriktning Praktikrapport Göteborgs Universitet Samhällsvetenskapliga fakulteten Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Hannes Larsson Westerlund hannes.larswest@gmail.com Göteborgs Spårvägar

Läs mer

Checklista med Tips & råd för din webbplats

Checklista med Tips & råd för din webbplats Checklista med Tips & råd för din webbplats Din hemsida är navet i din marknadsföring. Den ska visa vem du är, vad du erbjuder och hur just du kan lösa dina kunders problem och den ska hjälpa dig sälja

Läs mer

Kursprogram hösten 2014

Kursprogram hösten 2014 Kursprogram hösten 2014 Unga vuxna Välkommen till ADHD-center! Grundkurs om ADHD för unga vuxna och närstående Denna kurs riktar sig både till dig som har ADHD av kombinerad typ och till dig som har ADD.

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är begränsade - hör av dig med din anmälan

Läs mer

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun 2014-2016 2014-05-19 1. Syftet med planen Syftet med denna kommunikationsplan är att tydliggöra hur vi ska arbeta med miljökommunikation. Planen

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 Fredrika Bremerskolan Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 2 (8) Innehåll 1. Mål och verksamhet utifrån nationella och kommunala styrdokument 2. Årshjul 3. Analys + utvecklingsplan

Läs mer

Äldrevårdspraktik i Kanada vårterminen 2005. Eveline Andersson Maria Hellberg Sjuksköterskeprogrammet, 120 p

Äldrevårdspraktik i Kanada vårterminen 2005. Eveline Andersson Maria Hellberg Sjuksköterskeprogrammet, 120 p Äldrevårdspraktik i Kanada vårterminen 2005 Eveline Andersson Maria Hellberg Sjuksköterskeprogrammet, 120 p Hur allt började Redan från början när vi fick information om utlandspraktik var vi båda intresserade.

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Oktober 2006. Torsdagen den 30 november arrangerar miljöenheten en temadag om effektivt och hållbart resande. Dagen består bland annat av:

Oktober 2006. Torsdagen den 30 november arrangerar miljöenheten en temadag om effektivt och hållbart resande. Dagen består bland annat av: Oktober 2006 Månadens Miljöprofil Ulf Ernstson på Kulturgeografiska institutionen är månadens miljöprofil. Ulf har nyligen avlagt filosofie doktorsexamen med en avhandling om spridningen och implementeringen

Läs mer

Personas för utbildningskommunikation Specifika behov av innehåll och funktion/tjänster

Personas för utbildningskommunikation Specifika behov av innehåll och funktion/tjänster Uppsala universitet Bilaga 5 Kiwi-projekt: utbildningskommunikation på webben Personas för utbildningskommunikation Specifika behov av innehåll och funktion/tjänster PRIORITERADE PERSONAS: Anna 18 Potentiell

Läs mer

Här på expeditionen laddar vi inför klubbledarträffen och Centrala Funktionärskursen, två höjdpunkter i januari som ni inte får missa.

Här på expeditionen laddar vi inför klubbledarträffen och Centrala Funktionärskursen, två höjdpunkter i januari som ni inte får missa. Månadsbladet Hallands 4H För Ungdomar, Av Ungdomar Nr 1 2013 Hej, Nu startar vi det nya året med ny energi efter ett härligt jullov! Vissa av er njuter nog just nu av skidåkning i Vemdalen med 4H:s Vinterkurs,

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Fackuttrycket. Studier 2016 MEDLEMSTIDNING FÖR GS- AVD. 6 VÄST

Fackuttrycket. Studier 2016 MEDLEMSTIDNING FÖR GS- AVD. 6 VÄST Fackuttrycket Studier 2016 MEDLEMSTIDNING FÖR GS- AVD. 6 VÄST GS-medlem innehåll Innehållsförteckning Ordförande har ordet Sida 3 Hur gör jag? Sida 4 Vilken ersättning får jag? Sida 4 Medlemsutbildning

Läs mer

Liten introduktion till akademiskt arbete

Liten introduktion till akademiskt arbete Högskolan Väst, Inst för ekonomi och IT, Avd för medier och design 2013-09-14 Pierre Gander, pierre.gander@hv.se Liten introduktion till akademiskt arbete Den här texten introducerar tankarna bakom akademiskt

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

Lättläst om studiemedel

Lättläst om studiemedel Lättläst om studiemedel 2010 1 2 Välkommen till CSN I den här broschyren kan du läsa om studiemedel för studier i Sverige. Studiemedel är pengar du kan söka för att studera. En del av pengarna är bidrag

Läs mer

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15

HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Oliver Eliassen HKUST (Hong Kong University of Science and Technology) HT 15 Maila mig gärna om du har några frågor på: oliver@eliassen.se Lite om skolan Jag pluggade på HKUST School of Business & Management

Läs mer

Administratör inom högskolan 2011

Administratör inom högskolan 2011 Administratör inom högskolan 2011 Inbjudan till konferens i Stockholm den 15-16 mars 2011 TALARE Speciellt inbjuden talare Sigbrit Franke Umeå universitet HSV Lennart Ståhle Stabschef Luleå tekniska universitet

Läs mer

T E C K E N P O S T E N

T E C K E N P O S T E N Teckenspråksforum T E C K E N P O S T E N N O V E M B E R 2 0 1 5 S A M H Ä L L S I N F O R M A T I O N Mänskliga Rättighetsdagarna genomförs den 9-10 november på Svenska Mässan i Göteborg. Årets konferens

Läs mer

Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft och vatten)

Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft och vatten) Miniprojekt, pedagogisk grundkurs IV, ht 2000. Andreas Gyllenhammar & Johan Persson, Institutionen för geovetenskaper Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Registratorforum 2009

Registratorforum 2009 Registratorforum 2009 Inbjudan till konferens i Stockholm den 10-11 november 2009 TALARE FRÅN AB Ann Thunman konsult Ann Thunman Marks kommun Patrik Skog Administrativ chef Kommunledningskontoret Vilken

Läs mer

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE

FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE FANTASIA FANATIC XXIX INFORMATIONSHÄFTE 9-10 APRIL, 2016 DRAGONSKOLANS GYMNASTIKSAL UMEÅ, SVERIGE WWW.FANTASIASPEL.SE BILJETTER KOSTAR 300:-, MER INFORMATION OM ANMÄLAN HITTAR NI PÅ SIDAN 2 Innehållsförteckning:

Läs mer

Om du skulle bli uppsagd på grund av arbetsbrist har du rätt att få aktiv och professionell hjälp av Omställningsfonden för att hitta ett nytt jobb.

Om du skulle bli uppsagd på grund av arbetsbrist har du rätt att få aktiv och professionell hjälp av Omställningsfonden för att hitta ett nytt jobb. Om du skulle bli uppsagd på grund av arbetsbrist har du rätt att få aktiv och professionell hjälp av Omställningsfonden för att hitta ett nytt jobb. Läs mer Förmånen och tryggheten som Omställningsfonden

Läs mer

Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012. Bakgrund

Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012. Bakgrund Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 Britt-Inger Bårman strateg, regional utveckling ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012 Bakgrund Syftet med den gemensamma satsningen i Almedalen var att för tredje

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer