Aktiva Seniorer i Kramfors

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktiva Seniorer i Kramfors"

Transkript

1 Aktiva Seniorer i Kramfors Sång av Aktörerna Aktörerna, Aktiva Seniorers sånggrupp, var på Nybo äldreboende i Nyland tisdagen den 7 maj. Vi sjöng kända visor för de boende, bl.a. Folke Ellströms Hyllning till Ångermanland och ett pottpuri av Sju sjungande valser fick de äldre att sjunga med. Bernt Eriksson spelade dragspel till sången och ett solo, Lördagsdansen. Nylands Lions bjöd på tårta. En trevlig och givande stund för oss alla.

2 Berättarkväll 22 februari 2013 Årets berättarafton genomfördes fredagen den 22 februari med underhållning, trevlig samvaro och den traditionella ärtsoppan. Ordförande Ralf Lundqvist hälsade ett 75-tal välkomna, däribland två nytillkomna medlemmar. Ralf inledde mötet med en dikt av Tage Danielsson. Efter den goda ärtsoppan läste Gerd Lidbaum några kåserier av kända författare innan ett 25-tal män i varierande åldrar, Dals manskör, tågade in. Under ledning av Catarina Winberg inledde de med sin signaturmelodi och bjöd sedan på ett varierat program med bl a Beatrice Aurore, Himlen är oskyldigt blå och Vilken underbar värld samt slutade med Nu går sista visan. Efter livliga applåder sjöng kören extranumret Sträck ut din hand. Allt arrangerat speciellt för Dals manskör av Ralph Nordlander som kallades fram och hyllades tillsammans med Catarina och kören. Efter kaffet läste Barbro Lundqvist ur eget material och avslutade med Tage Danielssons dikt Avsked. Anette Fällström läste krönikan Den jästa festmaten av Ture Lidbom, tidigare krönikör på Nya Norrland. Den trevliga kvällen avslutades med att Jan Fällström läste Lagledaren och dikten På annersia av Nicke Sjödin. Ordföranden tackade och avslutade berättaraftonen. Nästa aktivitet blir föreningens årsmöte den 11 mars.

3 Höstfest på Folkan i Nyland 9 november 2012 Fredagen den 9 november hade för Aktiva Seniorer ordnats en höstfest/pubafton på Folkan i Nyland. Ordföranden kunde hälsa drygt 50 glada och förväntansfulla personer välkomna till en helkväll med mat och underhållning. Efter välkomstdrinken blev det dags att sätta sig till bords och deltagarna fick sjunga kvällens första allsång som innehöll roliga övningar som höjde stämningen betydligt. Sedan var det dags att ta för sig av den framdukade maten som hade levererats av serveringen på Dannero och den smakade utmärkt. Många backade både en och två gånger vilket var ett bra betyg. Under kvällen underhöll oss den duktige Markus Molin med en otroligt varierad repertoar som verkligen gick hem hos publiken och han varvade sina sånger med allsånger ur kvällens sånghäfte. Efter maten serverades kaffe och kaka och efter en liten paus blev det ostbricka med frukt och karameller. Styrelsemedlemmarna såg till att allt flöt på under kvällen, det största lasset för kvällens genomförande drogs av Ulf och Margareta som hade ordnat med både mat och dryck samt buss till och från. Några historier berättades från scenen och alla såg ut att trivas under kvällen som gick alltför fort. Vi som var där fick en minnesvärd kväll i novembermörkret. Månadsmötet blir den 26/11.

4 Väjadagen den 9juni 2011 Emil Assergård spelar för oss Onsdagen den 8 juni ordnade några av föreningens medlemmar från Väja en utflykt till Väjaberget. Där bjöds drygt 50 aktiva seniorer på en fantastisk utsikt i strålande sol. Birger Söderström hälsade oss välkomna och lämnade ordet till Erik Viklund som berättade intressant om några Ådalsförfattare. Därefter läste Jan Fällström Birger Normans novell Harjakten ur Sista natten på Nordstjernan som utspelar sig på en bogserbåt på Ångermanälven. Efter detta var det dags för Emil Assergård, elev från estetlinjen i Sollefteå, att framföra några visor. Birger Söderström pratade lite kort om Mondis verksamhet och Ulf Eriksson berättade om sågverksutvecklingen i Ådalen frän 1913 och fram till våra dagar. Det var nu dags för korvgrillning medan Emil Assergård underhöll och sedan blev det tipsrunda. Efter tipsrundans trevliga frågor vankades kaffe med smörgås och kaka i det härliga vädret, därefter prisutdelning på tipsrundan. Hans Gunnarsson tackade Väjagänget med Birger och Margareta Söderström som initiativtagare för en mycket trevlig dag. Medlemmarna påmindes om resan i augusti med Birka Paradise där det finns några platser kvar.

5 Blandade aktiviteter vintern 2011 Tisdagen den 6 april hade Aktiva Seniorers musikcirkel sin sextonde sammankomst som också blev vårens avslutning. Förutom musikcirkelns 25 deltagare var även övriga medlemmar i Aktiva Seniorer inbjudna. Ett 50-tal medlemmar samlades i Tingshuset i Nyland för att lyssna till tonsättaren Fredrik Högberg som hälsade oss välkomna till Tingshuset och lovade att lära oss allt om hur man komponerar. Fredrik Högberg startade med att berätta om Tingshusets intressanta historia. Där har varierande verksamhet bedrivits under åren och Fredrik Högberg berättade målande en del anekdoter om detta. Efter Fredrik Högbergs övertagande är musik och dans en viktig del av verksamheten. Efter en intressant föreläsning om musikens fem parametrar var det dags för kaffe och tårta. Fredrik Högberg fortsatte sedan med att ge oss en inblick i musikhistorien från Antikens Grekland fram till modern tid. Vi fick se en hel del intressanta videoklipp och även en inblick i hur en tonsättare arbetar i dag, där datorn är många tonsättares huvudredskap. Det var en väldigt givande eftermiddag som avslutades med att Ralf Lundqvist tackade för det fantastiska föredraget och riktade ett stort tack till Erik Viklund, musikcirkelns ledare och initiativtagare till dagens besök.

6 Föreningen bjuder in sina medlemmar till ett varierat utbud vid sina månadsmöten. Förutom månadsmötena är det andra trevliga, lärorika och intressanta träffar. 29 januari åkte en busslast till Tonhallen i Sundsvall för att lyssna till en konsert med Helen Sjöholm. Hon bjöd på en finstämd konsert med fina musiker bland annat Jojje Wadenius. 11 februari var det berättarkväll. Den proffsiga berättaren Ann Järneström underhöll med en berättelse om Kalevala. Hon trollband oss med sitt fascinerande och inlevelsefulla sätt att berätta. Vi fick även lyssna på Pontus Larsson som sjöng och spelade egna och andras visor. Endast 16 år och en duktig underhållare. I utbudet av studiecirklar finns en musikcirkel. Det är ett stort antal medlemmar som deltar. Vi får lära om de stora tonsättarna liv och lyssna till deras musik. Många musikprofiler har varit gäster bl a Margareta Hallin, Siri Melin och Sune Johansson. 9 mars var Ralf Nordlander och Thord Genborg inbjudna. De presenterade ett blandat program med klassisk musik, jazz och opera varvat med en intressant berättelse om Ralfs uppväxt i en musikalisk familj. Nästa träff i musikcirkeln blir hos tonsättaren Fredrik Högberg i Nyland. Alla medlemmar i AS inbjudes att deltaga. Anmälan till Erik Viklund.

7 Matlagning för herrar Elva vetgiriga herrar från Aktiva Seniorer har under november månad förkovrat sig i matlagning. Vi har träffats i ett kök på Gudmundråskolan på måndagkvällarna. Där har herrarna varje kväll bakat matbröd och lagat fyra rätters middagar. Efter väl förrättad värv har vi ätit och haft en stunds trevlig samvaro. Sista kvällen bjöds fruarna och föreningens ordförande in till middagen. Vi var 25 personer som satte sig till bords, och herrarna skötte både presentation av rätterna och serveringen. Sylvia Stenberg Lundqvist och Bengt Våglund har lotsat herrarna genom recepten.

8 Utflykt till Hamptjärnen Ett 40-tal Aktiva Seniorer samlades den 19 augusti på gårdsplanen hos Karin och Sten i Utvik. Vår ordförande Ralf hälsade välkommen varefter Hans Öhman redogjorde för dagens program. Gerd Norberg berättade om de olika vägarna som genom åren gått genom och förbi Nora. Det senaste tillskottet är ju nya E4-an som går över Höga Kusten bron och sedan vidare genom Norabygden mot Örnsköldsvik. Vill ni läsa om vägarna så finns en länk här Gerds genomgång gav vi oss ut på Norrstigen och följde den en bit innan vi gick under E4-an i en vägtunnel mitt emot Nordviksskolan. Sedan följde en promenad längs en liten stig upp till en Erik Danielskoja nära Hamptjärnen. Den här kojan är mycket väl bevarad. Vill ni läsa om Erik Daniels så finns länken här Efter att ha tittat på kojan och hört Hans Ö berätta lite om sitt arbete med att markera kojorna i bygden gick vi ner till Hamptjärnen. Här hade grillmästarna Birgit och Sigvard grillen i full gång. Korv med bröd smakade utsökt gott här. Efter att vi hade minglat kring grillen och i skogsbrynet läste Gerd N en dikt som hon skrivit om Erik Daniels. Noratrion (två barnbarn till Gerd ingår i den) sjöng den för oss på berättaraftonen i januari. Vill ni lyssna igen så finns sången på Youtube Ralf tackade alla som hjälpt till att göra den här dagen till en jättetrevlig dag. Mycket nöjda gav vi oss till fots tillbaka till bilarna i Utvik.

9 Besök på Väjaberget den 2 juni 2010 Onsdagen den 2 juni ordnade föreningens medlemmar från Väja en utflykt till Väjaberget. Där bjöds 56 aktiva seniorer på en fantasisk utsikt i strålande sol. Under oss såg vi Ådalens stoltheter- Väja/Dynäs fabrik samt Bollsta sågen. Erik Wiklund, Birger Söderström och Ulf Eriksson berättade på ett intressant sätt om dessa industrier. Efter var det korvgrillning och en tipsrunda med efterföljande prisutdelning. Sedan vankades det kaffe med smörgås och kaka. Ordförande Ralf Lundqvist tackade Väjagänget, med Birger Söderström som initiativtagare, för en mycket trevlig dag. Han påminde vidare om nästa träff som blir den 16 juni med ett besök vid Sandslån. Berättarafton den 30 januari 2009 Fredagen den 30 januari hälsade ordf. Ralf Lundqvist ca 60 medlemmar välkomna till årets berättarafton med sedvanlig ärtsoppa och tillbehör. Kvällens gäst Claes-Göran Erson visade ett bildspel och berättade om sin strapatsrika expedition våren 2008 till Grönlands nordligaste punkt, Kap Morris-Jesap. En färd på skidor och till fots på ca 120 mil genom områden som ingen annan människa har beträtt. Extremt mycket smältvatten som bildade strida forsar gjorde tidvis färden livsfarlig. Imponerade av Claes-Görans äventyr, som för övrigt var hans 4:e expedition till Grönland, gjorde att han fick många frågor att besvara. Bl.a. frågan varför utsätter man sig för en sådan prövning.

10 Vid kaffet underhöll föreningens egna förmågor. Glenn Setterqvist berättade dråpliga och helt otroliga historier om en i trakten för länge sedan boende man som i det närmaste kunde betraktas som mytoman. Glenn kunde verkligen levandegöra denna man och locka till hjärtliga skratt. Jan Fällström läste dikter av Nicke Sjödin på mål, vilket Jan behärskar till fullo. Nästa aktivitet som föreningen anordnar är en föreläsning av dr. Annika Dahlqvist den 16 februari på Församlingsgården. Temat för föreläsningen är: Ät fet mat bli frisk och stark. Hit inbjuds även övriga intresserade. Folke Bernadotteakademin Aktiva Seniorer gjorde 29 oktober en resa till Sandö och Folke Bernadotteakademin. Projektledare Lena Larsson informerade. Akademin har fått namn efter Folke Bernadotte. Han var FN:s förste medlare i Palestinakonflikten, mördades i Jerusalem 1948 och blev den förste som stupade i FN:s tjänst. Akademin som inrättades 2002 är en statlig myndighet vars uppgift är att verka i internationella fredsinsatser. Den är en svensk kontaktpunkt mot organisationer som FN, EU och NATO. En internationell insats berör hela samhällen och då finns behov av experter inom olika områden. Akademin ordnar gemensamma utbildningar för civil och militär personal. Ca 400 utbildas varje år. Akademin erbjuder även en neutral plats i konflikthantering. Här har varit grupper av regeringsrepresentanter från bl.a. Irak. De samtalade om Iraks framtid och överväldigades av vår vackra natur. Som extra ingress fick de uppleva höstens övergång till årets första snö. Lena Larsson berättade att många föreläsare ofta stannar någon dag extra. Det enda som oroar är transporterna. Akademins uppdrag ökar, vi hoppas flygförbindelserna också gör det. En trevlig dag hade vi och mycket nytt kom till vår kännedom. Vi for från Sandön stolta att få ha Folke Bernadotteakademin i vår kommun.

Möten under 2011. Referat från mötet den 14 december 2011

Möten under 2011. Referat från mötet den 14 december 2011 Möten under 2011 Referat från mötet den 14 december 2011 Den 14 dec träffades vi på Kramm för årets sista månadsmöte.76 förväntansfulla seniorer minglade med glögg innan vi satte oss till bords i väntan

Läs mer

Möten 2012. Referat från decembermötet 12 december 2012

Möten 2012. Referat från decembermötet 12 december 2012 Möten 2012 Referat från decembermötet 12 december 2012 Aktiva Seniorer avslutade sitt, på alla sätt, aktiva år med julbord den 12 december på Kramm. Det hade lockat drygt 70 medlemmar som kommit för att

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Aktiva Seniorer i Kramfors

Aktiva Seniorer i Kramfors Aktiva Seniorer i Kramfors Nästa möte Nästa möte är måndagen den 10 juni 2013 på Väjaberget. Dessförinnan har vi utfykt till Dannero och Slottet i Lugnvik. Referat från utfärden till Åstön och Tynderö

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

LYCKAD FÖRENINGSDAG ***************************************************************************

LYCKAD FÖRENINGSDAG *************************************************************************** LYCKAD FÖRENINGSDAG Juli 2011 Många medlemmar tog chansen att vinna priser i tipsrundan, grilla korv, lyssna på Limpans rock-trio och sist men inte minst låta barnen rida ponny Familjen Peterson som vann

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Aktiva Seniorer i Kramfors

Aktiva Seniorer i Kramfors Aktiva Seniorer i Kramfors Nästa möte Nästa möte blir måndagen den 20 januari kl 12.00, Församlingsgården, Kramfors. Vicci och Bosse Sjöbom, Sundsvall, Textil och musik. Referat från julbordet den 11 december

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013

Söderbyhus nr 2   Lördagen den 14 september 2013 Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013 1 Mauds hjärtliga välkomsttal. Vår förening fyller 30 år! 30 år är en lång men samtidigt en försvinnande kort tid. För vi bor ju på historisk mark där Torfast

Läs mer

Nummer 4, årgång 23, november 2015. Organ för Vänskapsföreningen Sverige-Tyskland i Trelleborg

Nummer 4, årgång 23, november 2015. Organ för Vänskapsföreningen Sverige-Tyskland i Trelleborg Nummer 4, årgång 23, november 2015. Organ för Vänskapsföreningen Sverige-Tyskland i Trelleborg Kära medlemmar! När ni fick förra numret av UTBLICK var det sommar, sol och värme, men tyvärr blev det också

Läs mer

Studiefrämjandet skapar meningsfullhet för asylsökande i Farsta Strand

Studiefrämjandet skapar meningsfullhet för asylsökande i Farsta Strand Studiefrämjandet skapar meningsfullhet för asylsökande i Farsta Strand Studiefrämjandet har sedan september startat upp olika aktiviteter för boende på asylboendet i Farsta Strand, i väntan på att de ska

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR 11:ans medlemsblad Brf Stockholmshus nr 11 Gubbängen www.stockholmshus11.se Nummer 1 Våren 2013 VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR Snön

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2014 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Ledamot Ledamot Ledamot Revisorer

Läs mer

Hopp, hopp, hopp - för Vuollerim

Hopp, hopp, hopp - för Vuollerim Hopp, hopp, hopp - för Vuollerim Studieresa till Vuollerim 141002-04 - Ideell Entreprenör Fakta Vuollerim - Vuollerim, som betyder det nedre selet, var fram till 60-talet en by med runt 500 innevånare.

Läs mer

Ängsgårdens Januari blogg 2013. Nytt år och förmånen att få vara delaktig i nya möjligheter som kan skapa en meningsfull och givande vardag för alla.

Ängsgårdens Januari blogg 2013. Nytt år och förmånen att få vara delaktig i nya möjligheter som kan skapa en meningsfull och givande vardag för alla. Ängsgårdens Januari blogg 2013 Nytt år och förmånen att få vara delaktig i nya möjligheter som kan skapa en meningsfull och givande vardag för alla. Här är en lite försenad fin tomte, som hälsade på Lily

Läs mer

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Hänt under 2015. Januari Medlemsträff Torsdagen den 22 januari träffades medlemmar i föreningen med temat 60-talet i ord och ton. Sven Thomson berättade minnen och spelade musik från 60-talet. Många minnen

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013

PRO Vivalla-Lundby. Verksamhetsberättelse. 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 PRO Vivalla-Lundby Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2013 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Revisorer

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson 1/5 Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Erika von Buxhoeveden Lars Åke Nilsson Bengt

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Resesrapport från Grindaviks 40 års jubileum

Resesrapport från Grindaviks 40 års jubileum Resesrapport från Grindaviks 40 års jubileum Helena Stenberg Anna Lena Pogulis April 2014 Inledning Grindavik är en kommun på knappt 3000 invånare och firar 40 år som kommun den 10 april 2014 och har inviterat

Läs mer

Aktiva Seniorer i Kramfors

Aktiva Seniorer i Kramfors Aktiva Seniorer i Kramfors Nästa träff Nästa träff blir den 9 december kl 15.00, julbord på hotell Kramm. Referat från månadsträffen den 9 november 2015 Ordförande Ralf Lundqvist välkomnade närmare 100

Läs mer

Tranås/Ydre Släktforskarförening

Tranås/Ydre Släktforskarförening Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2012 2 Ordförande har ordet Så har vi då återigen gått in i ett nytt år. Ett nytt år med nya utmaningar, med nya trender och nya drömmar. I år kanske

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 Öppna förskolan Familjecentralen Noltorps enhet ALINGSÅS Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se 1. Förutsättningar Beskrivning

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

TRÄFFAR 2006. Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006

TRÄFFAR 2006. Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006 TRÄFFAR 2006 Påskträff på Hanatorps Camping 13-17 april 2006 Den traditionella påskträffen på Hanatorps Camping blir av. Tidigare information om att den skulle vara inställd är felaktig. Vi inbjuder härmed

Läs mer

Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar

Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar Teambildning aktivitetspaket Uppfinningsrikedom, glada skratt och spännande tävlingar Med Uppsala Konsert & Kongress aktivitetspaket med tema musik, mat, underhållning samt kunskap och utveckling kan du

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Club Eriks sommarresor Vi smakar på det bästa i Hälsingland

Club Eriks sommarresor Vi smakar på det bästa i Hälsingland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor Vi smakar på det bästa i Hälsingland Under tre härliga dagar i juli bjuds vi på det bästa Hälsingland har att erbjuda gällande mat, dryck, kultur

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen.

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. 2013 Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. Fredagen den 13 september bjöd på solsken, då Gunilla, Eivor, Hjördis och Agneta blev hämtade av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin

Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin Hej på er! Så var det då dags igen! Avslutningsvecka för Kvarnstensbarnen efter ett intensivt och spännande läsår Ett stort

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Dansrus och gemenskap gör dig fri och glad

Dansrus och gemenskap gör dig fri och glad Fakta ruta: Vad? Dans för 65 plus Var? Brunnsgatan 26, Stockholm. När? 13-16 måndagar. Arrangör: Trivselklubben Kvarnen. Syfte: Att vara ett andra hem, utbyta erfarenheter, umgänge och friskvård. Dansrus

Läs mer

Medlemsblad. Sommarens aktiviteter

Medlemsblad. Sommarens aktiviteter NHR Motala Vadstena Nr. 2 2011 Medlemsblad Sommarens aktiviteter NHR Motala/Vadstena har under sommaren bjudit in till flera olika aktiviteter. Det blev som vi alla önskade en härlig och skön sommar med

Läs mer

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor

Sammanställning av olika aktiviteter som varit igång under 2013: Promenad grupp Vikengõbbarna, jämna veckor Kvinnogrupp, udda veckor Mål för trygghetsboendet Genom stöd och hjälp vill vi ge våra hyresgäster ett tryggare boende och ge en möjlighet att bo kvar i sina lägenheter så länge som möjligt och förlänga tiden som de kan vara utan

Läs mer

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 Program 2016-2017 14 september: Månadsträff med Vikstasonen Torsten Hallman, fyrfaldig världsmästare i motocross. Berättar om sina framgångar världen över. 4 oktober: Kl 19.00

Läs mer

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken? 10 svar Visa alla svar Publicera analyser alexmhirschi@gmail.com Redigera detta formulär Sammanfattning Hur intressant var Palle Storms föreläsning? 5 7 70 % Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

Ö-bladet. 2014 : 4 En hälsning från Föreningen Flatön www.flaton.se. Adventskonsert i Flatö Kyrka Söndag 30/11 2014 kl 17:00

Ö-bladet. 2014 : 4 En hälsning från Föreningen Flatön www.flaton.se. Adventskonsert i Flatö Kyrka Söndag 30/11 2014 kl 17:00 Ö-bladet 2014 : 4 En hälsning från Föreningen Flatön www.flaton.se Adventskonsert i Flatö Kyrka Söndag 30/11 2014 kl 17:00 Glögg o pepparkaka serveras innan konserten Inträde: 150kr Välkomna Julafton kl

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 1 Programmet dag 1 såg ut så här: 14/8 onsdag Fm: Golf på Härnösands golfklubb, lunch på golfklubben. Em: Övriga deltagare anländer till hotellet och installerar

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Sommarens semester Aktiviteter 2016

Sommarens semester Aktiviteter 2016 Sommarens semester Aktiviteter 2016 Hej! Nu är det dags att anmäla sig till Fritidsverksamhetens sommaraktiviteter 2016. Vi har som vanligt ett blandat o varierat utbud framtaget efter önskemål från Er

Läs mer

Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga

Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga 13 juni 14 augusti 2016 Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga speciella planer? Häng med på några av sommarlovsaktiviteterna som genomförs av kommunen, Svenska Kyrkan, föreningar, studieförbund och

Läs mer

Sammanfattning Damgolf 2015

Sammanfattning Damgolf 2015 Sammanfattning Damgolf 2015 Damernas säsongsavslutning 2015-09-26 Vilken härlig avslutningskväll Säsongen 2015 avslutades med golftävling, mingel, puttningstävling, prisutdelning, lotteri och en god middag

Läs mer

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg

Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg 2009 Hjärt- och lungsjukas förening Svedala Vellinge Trelleborg Innehåll Verksamhetsberättelse 2008 Sid 3 Sid 4-5 Sid 6-7 Sid 8-9 Sid 10 Verksamhetsberättelse Presentation av den nya styrelsen 2009 Program

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

GRÖN FLAGG 2008. Rapport från Tingvalla förskola Sigtuna kommun. Livsstil och Hälsa

GRÖN FLAGG 2008. Rapport från Tingvalla förskola Sigtuna kommun. Livsstil och Hälsa GRÖN FLAGG 2008 Rapport från Tingvalla förskola Sigtuna kommun Livsstil och Hälsa SAMMANFATTANDE BESKRIVNING Gemensamma mål och åtgärder för Tingvalla förskola Mål 1: Kost, öka medvetenheten av att äta

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

INBJUDAN UTÅTAGERANDE BARN

INBJUDAN UTÅTAGERANDE BARN INBJUDAN UTÅTAGERANDE BARN Utbildningsdag för personal inom förskolan och förtroendevalda. LYCKSELE Hotell Lappland Tisdag 22 september, 2015 1 Allmän information 1 Förskolenätverket inbjuder till en utbildningsdag

Läs mer

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning Det är med stolthet och glädje jag kan bjuda in till MA-seminariets 20-årsjubileum som samtidigt är mitt 10:e år som värd. Mycket har hänt under seminariets långa historia. Nästan 200 duktiga föreläsare

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Löv nummer 1, mars 2009 *************************************************************

Löv nummer 1, mars 2009 ************************************************************* The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 1, mars 2009 ************************************************************* Ordförarens spalt Det är redan mars månad och vi har kommit en bra bit inpå det nya verksamhetsåret

Läs mer

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare)

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) Änkans gåva Han satte sig mitt för tempelkistan och såg

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER Stöd och nya kontakter Varje sommar sedan 2011 hålls anhörigläger i Dalarna för barn och ungdomar som har en demenssjuk förälder. Här får de

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2015

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2015 Halloweendisco 0 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kultur- och fritidsförvaltningen, Ludvika kommun Fritidsförvaltningen, Smedjebackens kommun Välkommen

Läs mer

OBS! Fler erbjudande kan finnas på www.koman.se

OBS! Fler erbjudande kan finnas på www.koman.se 1. Månadsdragning i konstföreningen 2. Gympa i flickskolan 3. Biljetter till HK Varberg 4. Galenskaparna på Lorensbergsteatern, 9 oktober. 5. Salvtillverkning. 12 oktober. 6. Pralintillverkning på Karlsbergs

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33 Dalbybygdens Släkt- och Folklivsforskarförening Aktiviteter under 2016 Reservation för eventuella ändringar och tillägg samt ändringar av tider. Information om ändringar sker genom uppdateringar via vårt

Läs mer

Sommarresor 2016. Fritid LSS

Sommarresor 2016. Fritid LSS Sommarresor 2016 Nu är det dags för en ny sommar. Som vanligt kan vi erbjuda många dagsutflykter och ett antal resor med möjlighet att sova borta. Vi fortsätter t.ex. att njuta av Soludden. Vi har öppet

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg sidan 1 Författare: Gertrud Malmberg Vad handlar boken om? Saras mamma ska ut och handla och Sara har inget att göra. Mamma föreslår att Sara ska ringa Maja som hon har sällskap med till skolan. Men mamma

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Sida 1 av 8 Låt dig fångas av Jordens Poeter Haldor Paulsson. Foto: Ninni Andersen. Ninni Andersen. Home Artister Caféet Kontakta oss Link Unit Bilder Film 14 maj Ljud News Jordens Poeter - Läs dagboken!

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

MEDLEMSINFO Västra Göinge Hembygdsförening December 2015/Januari 2016

MEDLEMSINFO Västra Göinge Hembygdsförening December 2015/Januari 2016 MEDLEMSINFO Västra Göinge Hembygdsförening December 2015/Januari 2016 Hänt sedan sist Ja det har hänt en del sedan sist. Det har varit en intensiv höst för styrelsen och inför den nya utställningen Leksaker

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer