AV FUNCTION Version

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AV FUNCTION Version 2013-09-20"

Transkript

1 AV FUNCTION Version AV Function, kurs på 3 minuter Argument! Kombination AV Function kompetent förvaring för audio- och video Steg Moment Förklaring 1 Välj träslag Oljad ek Oljad valnöt Valfrihet! Vitlack Svartbetsad ek 2 Välj längd Valfrihet! Kombinationen ovan har 5 öppningar längst upp, kallas 5 moduler i bredd 3 Välj maskinhylla Den enhet som sitter längst upp på bilden Du väljer både längd och höjd Vad behöver du förvara? Sladdkopplingen! Ventilation! Ställbara mellansidor. Olika höjder. 4 Välj skåp - lådskåp eller öppna skåp Det som sitter mellan maskinhyllan och underredet Lådors förmåga att förvara media! 5 Välj underrede metallstativ eller träsockel Längst ner på bilden ovan, metallstativ 2 moduler 92 cm 3 moduler 138 cm 4 moduler 184 cm 5 moduler 230 cm Maskinhyllor finns i 3 höjder Hög 28 cm Medium 24 cm Låg 17 cm Det finns också ett alternativ i odelad topp, se utförlig info Det finns 1- och 2-lådigt lådskåp (båda är två breddmoduler). Det finns ett flertal öppna skåp, några kan förses med dörrar. Metallstativ är 12 cm högt. Träsockel är 3 cm hög. Båda finns i de fyra längderna. Den här informationen redogör endast för det vanligaste. Det är inte komplett. För den som vill veta mer, fortsätt med kurs på en kvart.

2 AV Function - kurs på en kvart. Till säljpersonal Denna information upptar dels systemets ursprungsversion, dels de nya enheter och förändringar som presenterats under senare tid. Använd denna information tillsammans med en prislista och du blir lite av en expert på AV Function. Kursen finns också i en kortare konsumentversion. KAN DEN PASSA ALLA? Kundmålgruppen är mycket bred, alltifrån expertispräglade individer, med avancerade utrustningar, till användare med mer modesta behov. Komplexiteten ökar också med att utvecklingen inom audio- och video är mycket snabb; nya media och maskiner presenteras ständigt och ser annorlunda ut. Sammanbyggnaden av dator och audio- & videoanläggningen (i s.k. mediecenter) kommer förmodligen att med tiden bli alltmer påtaglig. ARGUMENTERING Argumenteringstips, med fet stil det väsentliga 1. Tala om att möbeln går att bygga om du och kunden har en kombination framför dig, så berätta att den går att bygga längre, kortare, lägre och högre. 2. Berätta att AV Function är ovanligt kompetent (ett nyckelord) 3. Berätta nedifrån och upp börja med underredet 4. Peka på styrkan i produkten; metallstativet med 2 mm gods i stålprofilen bär en stor belastning, liksom naturligtvis träsockeln. 5. Dra ut en låda halvvägs och tala om att den stannar inte här, dra vidare hela vägen ut; förklara att varje låda är delad i två halvor och att mellanväggarna kan ställas in efter CD-, DVD- eller BD (Bluray) -fodral. Kapaciteten är 250 CD eller 112 DVD för varje låda. Att vi tar det i denna ordning beror på att när man kommit till punkt 4 kommer ofta en positiv kommentar. Det kanske yppersta argumentet - det sista - blir då pricken över i. Det blir svårt att motstå AV Function när du fyrar av punkt Berätta att översta hyllan, med öppna fack, kallas maskinhylla. Audio- och videomaskiner är nästan alltid 17 tum breda (43 cm) och standardbredd i facken är cirka 44 cm. Därmed står maskinerna snyggt i sina platser. Här finns utrymme för humor, man kan t.ex. säga normalt när man skall koppla ihop alla sladdar kan man behöva ta ut en semestervecka men inte med AV Function och lyft därefter den bakre delen av toppskivan. Visa hur lätt man kommer åt sladdar och kontakter. Peka också på att det är en ventilationsöppning i hela bakryggen, tillika evakuering av sladdar.

3 Viktigt! Inre bredden i 4211 och 4212 är inte 44 cm, den är 42 cm och klarar inte AVmaskiner med 17-tums standard. Däremot är ofta s.k. digitalboxar och en del andra maskiner betydligt mindre än 17 tum och dessa kan ju då ställas i 4211 och Så här bygger du en normal kombination, t.ex : Maskinhylla Kombinationen är uppbyggd (nedifrån) av ett stativ 4985, därovan tre skåp och slutligen överst en maskinhylla Metallstativet i detta exempel kunde lika gärna ha varit en träsockel 4285 OM MASKINHYLLOR Det finns Låg, Medium och Hög. Hyllan är monterbar, med samtliga mellansidor utdragbara och flyttbara. Vi erbjuder tre höjder här är måtten i mm på den nya 425x Namn Kod Utv. höjd Inv. höjd Höjd öppning i rygg Alla mått i mm Hög H (2 ryggar) Medium (f.d. Flexi ) M (2 ryggar) Låg L (1 rygg) Till varje maskinhylla ingår två bakryggar 85 mm höga. Till L (låg) används en av dessa, till M (medium) och H (hög) används två. Detta av packskäl, köparen med L- höjd kan spara den ev. överblivna, till en ev. framtida komplettering till högre höjd. Låg tillfredställer dem som har just låga, slimmade maskiner. Hög vänder sig till dem som har höga förstärkare, maskiner som behöver hög luftväxling eller till den som vill stapla fler maskiner på varandra i samma fack. Som tidigare nämnts är samtliga mellansidor flyttbara. Tänk på att man inte kan ta bort dessa utan att nödvändigt stöd finns kvar detta blir på eget ansvar. I de flesta fall är det troligen inte några större problem med att ta bort en mellansida. Tar man bort fler och har t.ex. en tung TV ovanpå, ökar risken för svackning av toppen markant. Den som behöver placera mellansidorna i andra positioner än de förborrade (3 hål i sidled för varje mellansida), kan borra dessa hål innan maskinhyllan färdigmonteras. Här nedan ser du en kombination ( ) med en maskinhylla 4252 M till höger, vilken linjerar i höjd med en lådenhet 4221 försedd med en odelad toppskiva 4242.

4 Kombination FRÅGOR OCH SVAR, SEPTEMBER 2013 Här är några tips, frågor och svar i listform, som kan vara behjälpliga i arbetet: 1. Var tillverkas AV Function? I Litauen, i Europa med andra ord. Konstruerad och produktionssatt av LIB. AV Function är ett reg. varumärke. 2. H, M och L heter maskinhyllan, artikelnummer 425X ( X ersätts med 2,3,4 eller 5) Varför är maskinhyllan i just de tre erbjudna höjderna? Tidigare versioner Original och Flexi har utgått 3. Ryggar i maskinhyllan, så fungerar det! Öppningens höjd i ryggen H - Hög 64 M - Medium 24 L - Låg Flytta mellanväggar i maskinhyllan? Det går inte att i en lång maskinhylla ta ut en eller flera mellansidor utan att ta hänsyn till belastningen på/från ovansidan. Det är varje användares ansvar att tillse att tillräckligt stöd finns för belastningen uppifrån. 5. Kan man sätta en lådenhet 4221 bredvid en maskinhylla och få samma höjd? AV Function är byggd på ett genomsnittligt behov. Enskilda användare kan ha behov som inte helt stämmer med systemet. Det kan finnas enstaka maskiner som t.ex. är högre än vad vi kan erbjuda. Ändå är möjligheterna mycket stora. Finns annorlunda behov kan det vara idé att tala med oss om en ev. specialtillverkning. Ryggenheten är 85 mm hög och till alla maskinhyllor ingår två sådana. Till version M och H användes båda, till L användes dock endast en av de två. Det kan vara en bra idé att spara den överblivna, skulle behovet uppstå att uppgradera L till en högre höjd, behövs denna överblivna. Det öppna utrymmets höjd i resp. maskinhylla, framgår av tabellen till vänster Mellanväggarna har tidigare varit fasta/limmade. Detta var för att få stabilitet eftersom toppskivan och möbeln i sig kanske får bära vikter av kg platta skärmar kan vara mycket tunga. I H, M eller L är alla mellanväggar flyttbara. Basläget har hål för mellanväggens beslag, på 3 ställen med 32 mm distans, nya hål kan också borras på önskat ställe. Med maskinhylla Medium stämmer höjden (detta går inte med maskinhylla Låg och Hög). Se bild ovan. Man skall därefter lägga en odelad toppskiva på lådenheten. 6. Kan man få maskinhylla med odelad topp? Nej, det går inte. Funktionen i AV Function försvinner dessutom då. Det är alltid delad topp i maskinhyllorna. 7. Passar utrymmet i de öppna skåpen 4211 och 4212 för AV-maskiner med 43 cm bredd? Viktigt! 8. Var placerar man gamla hederliga LP-skivor i vinyl? Dom har ju faktiskt börjat tillverkas igen. Nej, dessa har ett mindre inre breddmått är inte tänkt för detta. Innerbredd i 4211 och 4212 är c:a 42 cm. Dock kan ju mindre maskiner, t.ex. en digital-tv-box, placeras här. Det var väl aldrig riktigt tänkt att dessa skulle ha ett eget utrymme men de får faktiskt bra plats i 4212 och 4232 om man bara tar ur det löstagbara hyllplanet.

5 9. Kan man ha två öppna skåp 4212 bredvid varandra? 10. Förvaringsskåp 4232 (höjd 42) och 4233 (höjd 63) Är förberedda för dörrar kan kompletteras med detta. Från början eller senare. Javisst, 4212 linjerar i höjd med det dubbla lådskåpet Likaså linjerar 4211 med enkla lådskåpet Bredden på två av dessa öppna skåp motsvarar bredden på 4221 och Ett kanske bättre alternativ är nya är 2 moduler i höjd och linjerar i höjd och bredd med en lådenhet 4222 med 2 lådor är följaktligen 3 moduler i höjd. Har en flyttbar glashylla som stöds av en metallskena ger mycket hög bärighet. Enheterna är t.ex. utmärkta när man vill ha en extra stor maskin i en kombination. Dock får man sörja för ventilation och kablage. 11. Kan man bygga till en befintlig AV Function? Att t.ex. lägga in ytterligare en lådrad på höjden är inga bekymmer. I många fall kan man använda flera av enheterna i en ombyggd och utökad kombination även på bredden. Då krävs fler stativ/socklar. 12. Men jag vill ha 6 moduler i bredd! Det finns ju 6 moduler i bredd byggs helt enkelt med hjälp av två 3- bara upp till 5. modulers kombinationer som ställs samman. 13. Träsockel, höjd cirka 3 cm En platta (liknar toppskivan) som är försedd med ställskruvar för ojämnheter i golv. Finns i alla träslag och bredder. 14. Metallstativ, höjd cirka 12 cm För ev. justering till plan nivå, bör bitar av t.ex. en boardplatta eller liknande, placeras under benen. Grå epoxilack. Finns till alla bredder. 2 mm gods. 15. Måste man köpa metallstativ eller bensockel? Det går självklart att ställa modulerna på en egen konstruktion flera användare har gjort detta. 16. Min utrustning är oerhört tung, håller stativet? 50x50, h Kan man få dörrar i glas framför maskinhyllans fack? 18. Kan man ha en subwoofer (bashögtalare) placerad i AV Function? Vi erbjuder en front i perforerat stål, att placera i 4212 (se bild i broschyren LIB förvaring, komb ). Benstativet är utfört i 2 mm järngods och mycket bärigt. Är man osäker har vi ett extra stödben att använda för att säkra, speciellt de längre stativen, mot svikt. Normalt behövs detta inte. Det finns maskiner som väger upp till kg, för bildskärmar t.o.m. ännu mer. En mycket vanlig fråga. Tyvärr går det inte och det kommer förmodligen inte heller, då audio- och videokunniga bestämt avråder från att stänga in maskinerna. En alltför varm miljö kan skada utrustningen, risk för överhettning är stor. Vi avstår tillsvidare också från konstruktionslösningar med fläktsystem eller på annat sätt. Det är upp till varje användare att värna om luftväxling LIB eller dess återförsäljare tar inget ansvar för ev. havererade maskiner. Audio-kunnigt folk avråder detta på grund av vibrationer. En centerhögtalare, beroende på format, kan däremot fungera i t.ex och Eller i något av facken i maskinhyllan. 19. Men jag har 5000 CD och 2000 DVD! Flera sätt att lösa storsamlarens behov finns: Ett är en kombination för maskiner samt en byråliknande som täcker upp behovet. Ett annat är att ta ut hårdplastfodralen och arkivera skivor i tunna mjukplastfickor och på så vis öka förvaringskapaciteten. Kapaciteten ökar med c:a 4, från hårda fodral till tunna plastfickor.

6 20. Hur får man fodralen att stå still om raden inte är fylld? 21. Vid användning av lådskåp 4222 tar mellanväggarna i nedre lådan i överlådan när man skall flytta dem. Hur göra? Här är öppet för egna lösningar. I handeln finns ett antal system av bottnar, t.ex. gummimattor med skiljeväggar eller plastbottnar med liknande skiljeväggar. Dock skall påpekas att dessa bottnar minskar förvaringskapaciteten avsevärt. Därför har vi inte detta tillbehör. Här lossar du bara de små spärrhandtagen i expandrarna (skenorna på lådornas sidor) och drar ut lådan några centimeter sen kan du flytta mellanväggarna. 22. Information om lådfronterna i 4221 och 4222 Fronterna är justerbara med skruvar inifrån. En stapel med lådskåp kan därmed ges samma springa mellan varje lådfront. Det kan behövas att hålet vidgas något med en borrmaskin om man av något skäl behöver justera mer. 23. Dörrar i glas till 4212, 4232 och 4233 Obs att det inte går att använda dörr på eller inpå en maskinhylla (t.ex. halva dörren på 4211 och resterande upp på en maskinhylla) 3 olika i två höjder klart, svartlackat och vitlackat glas. Klarglas har bred synlig, aluminiumram, lackerade svart alt. vit har en synlig, tunn 2 mm bred ram. Vid beställning ange placering, vi förmonterar dörrarna. 24. Olika färgtoner och mönster på trä Av naturliga skäl är varje enhet individuell fanerets mönster och färgton kan skilja från enhet till enhet. Om ytor känns olika i ljushetsgrad kan man använda en färgad möbelolja för att tona en ljus yta till mörkare. Se tips längre fram. 25. Är AV Function monterad? Vid ett moment behöver man borra i sidled mellan sektionerna Man bör ofta vara minst 2 som monterar AV Function 26. Ta ut eller sätta dit en låda? Detta är en funktion som egentligen återges i monteringsanvisningen. Men ibland måste man göra just detta, ta ur en låda. Systemet är semimonterat eller nästan färdigt. Alla skåp och lådenheter är klara. Maskinhyllorna 4250 är omonterade men lättmonterade. Metallstativet skall skruvas ihop, likaså alla enheter i varandra. Ett rikligt antal maskinskruvar garanterar stabiliteten. Dessutom skall sektionerna skruvas ihop i sidled. Hål för detta är förborrade men inte genomborrade (för att undvika fula hål på utsidorna). Det behövs ett 5 eller 5,5 mm träborr för detta. Det sitter en liten spak (av plast) på varje lådskena, denna lyfts eller skjuts nedåt (olika på vänster/höger) varpå lådan släpper ur skenorna och kan tas ut gärna försiktigt. När man sätter tillbaka lådan är det viktigt att lådexpansionerna sitter i bottenläge, inskjutna och att man trär på lådan i detta läge. Skjut lådan i bott, ett svagt klick kan höras och den är på plats. 27. Är den tung? Ja. Kvalitet väger. AV Function skall monteras på plats, en större kombination är närmast omöjlig att flytta med handkraft. 28. Genomföring av kablar mellan enheterna? I viss mån kan man få detta utfört från fabrik se mot slutet av denna information LIB tillverkar ytterligare en framgångsrik förvaringsmöbel Multi Unit. Se separat information om denna produkt. En inte ovanlig fråga är om man kan får samma handtag på Multi Unit och AV Function detta går med trähandtag i vissa träslag. Men med metallhandtag, tyvärr inte. De har olika infästningar osv. vilket omöjliggör samordning.

7 INNER- OCH YTTERMÅTT PÅ MODULERNA Måttuppgifter i första delen nedan avser inre mått, att använda för den som t.ex. skall placera en apparat i ett utrymme. Yttermått anges efter snedstrecket. Mått anges i prislista i cm. Eftersom måtten ibland är avrundade, t.ex. 504 mm anges som 50 cm, blir 2 enheter 50 cm som staplas på varandra 101 cm. Därför stämmer inte alltid måttangivelser i cm. Alla mått nedan i mm. Reservation dock för en viss tolerans, +./. 1 mm. INRE / YTTRE MÅTT Artikel nr Kommentar Inre/yttre bredd D:o djup D:o höjd 4211 Öppet skåp 422 / / / Öppet skåp Hyllplan ingår 422 / / / Lådskåp 1 Innermått = lådmått 823 / / / Lådskåp 2 Som / / / L Maskinh. Låg 92 cm 435 i fack / utv / / L Maskinh. Låg 138 cm 1 rygg, öppning 439 i fack / utv / / L Maskinh. Låg 184 cm 33 mm 441 i fack / utv / / L Maskinh. Låg 230 cm 442 i fack / utv / / M Maskinh. Med 92 cm 435 i fack / utv / / M Maskinh. Med 138 cm 2 ryggar, öppning 439 i fack / utv / / M Maskinh. Med 184 cm 24 mm 441 i fack / utv / / M Maskinh. Med 230 cm 442 i fack / utv / / H Maskinh. Hög 92 cm 435 i fack / utv / / H Maskinh. Hög 138 cm 2 ryggar, öppning 439 i fack / utv / / H Maskinh. Hög 184 cm 64 mm 441 i fack / utv / / H Maskinh. Hög 230 cm 442 i fack / utv / / 283 TOTALMÅTT & ÖVRIGT Artikel nr Kommentar Bredd Djup Höjd Topplatta totalt Topplatta delad, inre del Topplatta delad, yttre del Metallstativ Träsockel Handtag, metall Godsdimension stommar Tjocklek 19 mm Godsdimens. vägg maskinh. Tjocklek 13 mm Friyta för DVD-fodral 198 Friyta för CD-fodral 130 Friyta för minifack *1) 60 Kablageränna i maskinh. 42 Ventilationsspringa bakkant (Hög Medium Låg) Kommentarer: Att handtaget är 35 mm djup innebär att AV Function är djup, 555 mm totalt. Tänk på att all måttsättning innehåller begreppet tolerans. Speciellt möbler, som kombineras där enheter placeras bredvid varandra, kan ge ökade måtteffekter. *1) Minifack är det fack som bildas när man ställer in en lådhalva för 1 rad DVD och 1 rad CD då blir ett litet smalt fack över. Kan användas till fjärrkontroller, kablage etc.

8 Mer bakgrund 17 tum maskinbredd (43 cm) är ett gammalt engelskt rack-mått, det har varit i bruk sedan åtminstone 70-talet. Lever kvar än idag och Sony, Yamaha, Panasonic, Technics m.fl. tillverkar fortfarande merparten av sina maskiner i detta mått. Det finns dock undantag! Måttsystemet i AV Function utgår dels från den 17 tum breda maskinen, dels från breddmåtten på fodralen till CD- resp. DVD-fodral. Dessa 3 måttenheter samspelar. Breddar man måttet för maskinerna, ökar tomrummet för mediefodralen plus att dessa inte står kvar i position utan ramlar omkring. För bästa samstämmighet har mellanväggarna gjorts tunnare i maskinhyllan än vad väggarna är i övriga enheter. Detta har den något egendomliga effekten att utrymmet i varje fack förändras, om än marginellt, från 2-modulers upp till 5-modulers maskinhylla. D.v.s. utrymmet är större, ju längre maskinhyllan är. KABELGENOMFÖRINGAR M.M. Exempel på genomföring - från maskinhylla ned till öppet skåp Här har vi använt beslag Detta är ett plastbeslag i detta fall är beslaget knappast synligt. Vi har här gjort 3 genomföringar med 2 beslag För mer synliga genomföringar i t.ex. överdelar, rekommenderar vi metallbeslag. Artiklar 1 5 Kabelgenomföringar kan användas t.ex. till enheterna 4211, 4212, 4232 och 4233.

9 Bild Art. Nr Beskrivning Färg Antal/förp. Mått Genomföring plast Alufärg 1 Diam 80, 93x Genomföring plast Alufärg 1 Diam 80/ Genomföring metall Aluminium 1 78/ Genomföring plast Alufärg 1 33/ Clips för kablar Alufärg 1 Hålutr. 25 mm Clips för kablar (i bild ovan som nr 5) i aluminiumfärgad plast. På oljade ytor bör clipset skruvas fast med träskruv, för lackade ytor räcker den självklistrande funktionen. Clipsets ringdel är fjädrande och öppnar vid inlägg av sladdar. Mått: Diam 25 (öppning), fästplattans mått 43x20mm, höjd 40 mm. Nedan bild Kabelgenomföring i aluminiumfärgad plast. Delnings- och avlyftbart lock möjliggör att föra genom kablar med kontakt monterad. Öppning bredd 68 mm. Mått: Diam 80 (borrbild), lockmått 93x93, djupmått 20 mm. Öppning max c:a 29x24, större mått klipps, alt. sågas upp Kabelgenomföring i aluminiumfärgad plast. Vrid- och avlyftbart lock reglerar hålets öppning. Mått: Diam 80 (borrbild), toppmått 87 mm, djupmått 15 mm och -92 Kabelgenomföring i metall; -91 aluminiumfärg (rekommenderas till AV F.), -92 rostfri look. Avlyftbart lock reglerar sladdgenomföring och hålets öppning. Kabel går sedan genom lockets hål, ett dekorativt borstfilter försluter hålet om sladdarna. Mått: Diam 78 (borrbild), toppmått 88 mm, djupmått 12 mm. Halvoval öppning 21x21 mm Kabelgenomföring i aluminiumfärgad plast. För mindre genomföringar. Mått: Diam 32 (borrbild), toppmått 40 mm, hål frimått 29 mm, djupmått 11 mm. Saknar du info? Ring oss på eller efter kontorstid på (Gunnar Lundh), (Hans Nordgren)

10 OM FÄRGDIFFERENSER Ett problem med kombinationsmöbler är att den ena modulen inte anpassas till den andra. Vore en AV Function-kombination endast tillgänglig på ett enda sätt fanns ju inget skäl att ha moduler staplade på varandra. Då byggde vi ihop en kombination i en enda möbel. Emellertid är det en mängd olika önskemål, egenskaper och funktioner som samverkar, att ta hänsyn till i samband med konstruktionen av en produkt. En av grundstenarna med AV Function är att den är gediget byggd, det är kraftiga dimensioner, rejält med konstruktionsskruvar, ovanligt kraftigt gods i metallstativet osv. Detta bl.a. för att maskiner ibland har betydande vikt. Plasmaskärmar väger inte sällan över 50 kg, förstärkare av det mer kvalificerade slaget uppemot 50 kg osv. Skälet att här tala om vikterna är att när man gör systemet så kraftfullt, då väger också den färdiga möbeln så mycket att den blir ogörlig att flytta monterad. Alltså den måste bli kombinerbar, monterbar i delar. En annan egenskap är att den skall ge slutanvändaren frihet att utforma sin produkt som han/hon själv vill ha den. Och det byggs synnerligen unika kombinationer, aldrig kunde vi ana vad man lyckas få till. Längst hittills är en kombination på 13 moduler! Färgdifferenser blir då nackdelar man får ta med fördelarna. Bekymret finns mest i träslag där faner fluktuerar, t.ex. ek och framförallt valnöt. Svartbets och vitlack har naturligtvis inte denna effekt. De alternativ som kan finnas tillbuds skulle vara att LIB eller återförsäljaren, med ett eget lager, packar upp produkter, jämför färger och hoppas att kunden blir nöjd (det är ju inte heller säkert). Detta är självklart inte realistiskt, tillvägagångssättet blir orimligt. Ytterligare ett sätt är att erbjuda en separat, heltäckande utsida. Vi menar dock att kombinationen blir dels dyrare och dels ger det säkert också en fulare och klumpigare lösning. Vidare skulle man ju kunna göra produkten i laminat men då tappar man skönhetsvärdet som ett naturmaterial innebär. Vi har stött på problemet vid flera tillfällen och har funderat mycket över att i någon mån göra bekymret mindre. Ibland är en del kunder överkänsliga och förstår inte att ett naturmaterial måste tillåtas få uppföra sig på olika sätt. Ibland är det också uppenbart att differenserna blir påtagligt stora. Å andra sidan har många kunder förståelse för naturmaterialens egenskaper och ser inte effekten som något problem överhuvudtaget. Ett sätt att begränsa problemet kan vara att olja den ljusare av de moduler som avviker utseendemässigt. Vi föreslår en olja, med lite färgtoning inlagd, som kan hjälpa till (t.ex. Herdins oljebets, färgnr. 911). Det är ingen garanti att det lyckas men det har funkat väl i några fall. Oljan mörkar den ljusare ytan, den lägger sig främst i porerna, men man får ändå ett mörkare resultat och när modulerna närmar sig varandra så främjar det slutresultatet. Tiden och sol och dagsljus gör också sitt, med tiden sker en mild utjämning, en patina på faneren, som med alla fanerade möbler. LIB AB Reservation för smärre ändringar i mått- och utförandeuppgifter AV Function är registrerat varumärke, varumärke nr Made in Europe

Grundkurs. Så här bygger du en kombination AV Function

Grundkurs. Så här bygger du en kombination AV Function AV FUNCTION 4200 Grundkurs Så här bygger du en kombination AV Function AV Function byggs helt enkelt som boxar du staplar på och bredvid varandra. Under dessa placeras ett underrede välj på träsockel eller

Läs mer

Kombination 4200-001

Kombination 4200-001 AV FUNCTION Överkurs Använd gärna denna info tillsammans med broschyren LIB Förvaring Kombination 4200-00 Version 202-02-5 AV Function kompetent förvaring för audio- och video Välj träslag Valfrihet! 2

Läs mer

- kompetent AV-förvaring

- kompetent AV-förvaring AV FUNCTION - kompetent AV-förvaring www.lib.se Kablage har god åtkomlighet tack vare den delade topplattan Ventilerat utrymme med rätt format för AV- maskiner Kvalitetslåda med 2 moduler här ryms mängder

Läs mer

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING 1 Version/datum 2007-01-15 SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING AV FUNCTION Tack för att du valde AV Function som din förvaringsmöbel för din audio- och videoutrustning. Den tillverkas i Litauen av skickliga

Läs mer

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING 1 SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING AV FUNCTION Version/datum 2014-02-01 Vi hoppas att monteringen skall gå enkelt och problemfritt. Jag, som hjälper dig med denna monteringsanvisning, heter Tim Trinks

Läs mer

multi unit www.lib.se

multi unit www.lib.se multi unit www.lib.se Kombination i valnöt Kombination i björk K 4103 och K4101, oljad ek K 4102 oljad valnöt Kombination 3x4155 + 2x41LK + 1x4113 INFORMATION OM MULTI UNIT Version 2010-05-31 Denna information

Läs mer

multi unit Version 2013-09-20

multi unit Version 2013-09-20 multi unit Version 2013-09-20 Multi Unit uppdateras med Kurs på 3 minuter Nytt hösten 2013! Nytt träslag vitek. Ek, oljad med olja som innehåller vitpigment. Nytt 33 cm djup i höjden 191, främst tänkt

Läs mer

Lycka till! Innehåll: Inredningsförslag s. 4-7. Vägghängd inredning s. 8-12. Fristående inredning s. 13. Garderobsinredning s.

Lycka till! Innehåll: Inredningsförslag s. 4-7. Vägghängd inredning s. 8-12. Fristående inredning s. 13. Garderobsinredning s. Garderobsinredning och skjutdörrar 2016 2 Pelly har tillverkat smart garderobsinredning i småländska Hillerstorp sedan 1947. Vi gör helt enkelt bra förvaring baserad på skandinavisk designtradition. Med

Läs mer

multi unit MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNING

multi unit MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNING MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNING multi unit Version 2014-01-30 Tack för att du valde Multi Unit som din förvaringsmöbel. Den tillverkas i Sveriges grannland Litauen av skickliga snickeriarbetare. På sin

Läs mer

LIB FÖRVARING 2013-2014. www.lib.se

LIB FÖRVARING 2013-2014. www.lib.se LIB FÖRVARING 2013-2014 www.lib.se 1 Elegant och annorlunda är förvaringsmöbeln Multi Unit - den har många funktioner och rymmer mycket förvaring. Sätt samman din egen möbel efter dina önskemål. Välj på

Läs mer

Innehållsförteckning: Lycka till!

Innehållsförteckning: Lycka till! Inredning och skjutdörrar 2015 Pelly har tillverkat smart garderobsinredning i småländska Hillerstorp sedan 1947. Vi gör helt enkelt bra förvaring baserad på Skandinavisk designtradition. Med vårt fl exibla

Läs mer

ALGOT Förvaring för hela hemmet

ALGOT Förvaring för hela hemmet Bygg hela vägen upp till taket för att utnyttja varenda kvadratcentimeter, utan att använda så mycket golvyta. Välj metallhyllplan vid förvaring av tunga saker. Metallhyllplan med måtten 80x38 tål belastning

Läs mer

FIXA FÖRVARING YTTERMÅTT INNERMÅTT

FIXA FÖRVARING YTTERMÅTT INNERMÅTT FÖRVARING NÄR SAKERNA ÄR LÄTTILLGÄNGLIGA OCH MAN INTE BEHÖVER LETA ELLER FRÅGA OM HJÄLP ÖKAR NYFIKENHETEN OCH LUSTEN ATT LÄRA. DESSUTOM SKAPAR GENOMTÄNKT, ANPASSAD FÖRVARING MER GOLVUTRYMME FÖR OLIKA AKTIVITETER.

Läs mer

Generell. Monterings/Installations anvisning 2009. Var sak har sin plats.

Generell. Monterings/Installations anvisning 2009. Var sak har sin plats. Generell Monterings/Installations anvisning 009 Var sak har sin plats. Viktigt, innan du börjar montera! Läs igenom denna anvisning noggrant! Att tänka på innan du börjar montera. Observera att detta är

Läs mer

Bruksanvisning. Blue Wave

Bruksanvisning. Blue Wave Bruksanvisning Blue Wave Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd för badstolen Blue Wave. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

Alla mått är i mm. Summa 46 152 kr. Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071. Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr

Alla mått är i mm. Summa 46 152 kr. Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071. Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr Alla mått är i mm Ritningens namn kök 25/11 Ritningsnummer 0000-8909-3071 Inkluderat i totalpriset Vitvaror 19 059 kr Summa 46 152 kr Användarnamn (E-postadress eller IKEA FAMILYnummer) Ledtråd till ditt

Läs mer

Kort bruksanvisning FLUX

Kort bruksanvisning FLUX Kort bruksanvisning FLUX Bruksanvisning art nr MB 3301KB Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd av Flux bakåtvänd rollator. Genom

Läs mer

Statligt Ramavtal Arkiv- och förvaringslösningar

Statligt Ramavtal Arkiv- och förvaringslösningar Statligt Ramavtal Arkiv- och förvaringslösningar Förvaringslösningar för arkiv och museiförråd (A) 96-19-2014:002 Fr.o.m 2014-10-15 t.o.m 2016-10-14 med rätt till eventuell förlängning via option Produktlista

Läs mer

Reflect Förvaringssystem

Reflect Förvaringssystem Förvaringssystem Reflect är ett moduluppbyggt och flexibelt förvaringssystem som du kan bygga vidare på och komplettera med nya effektiva förvaringsenheter när behov uppstår. Reflect är en komplett förvaring

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

Monteringsanvisning elfa décor

Monteringsanvisning elfa décor Monteringsanvisning elfa décor 1 Montera nedanstående produkter före montering av elfa -hyllan. Placera hängskenorna på bärlisten. Notera att när bärlisten monteras från vägg till vägg måste hängskenorna

Läs mer

Monteringsanvisningar Klicka på önskad monteringsanvisning, eller scrolla nedåt.

Monteringsanvisningar Klicka på önskad monteringsanvisning, eller scrolla nedåt. Artikelnr: 8069 Monteringsanvisningar Klicka på önskad monteringsanvisning, eller scrolla nedåt. sförtecning Sida Adapter Cross benstöd Benstöd medic/knästoppar Bord Bricka/Bord Bromsfot byte äldre stolar

Läs mer

Roma förvaringssystem

Roma förvaringssystem Roma förvaringssystem Förvaringsystem i massiv björk eller ek som tillverkas helt efter dina önskemål. Konceptet Roma är ett förvaringssystem som bygger på modulstorlek 40x40 eller 40x80 cm. Den minsta

Läs mer

Prislista SKL Kommentus Möbler - 2013 Anbudsområde D

Prislista SKL Kommentus Möbler - 2013 Anbudsområde D lista SKL Kommentus Möbler - 2013 Anbudsområde D 1 Innehåll Ny prislista för SKL Kommentus Denna prislista är anpassad för och till för företag kopplade till SKL Kommentus ramavtal. Denna prislista har

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Statligt Ramavtal Vaktmästerier, laboratorier och verkstadsmiljö

Statligt Ramavtal Vaktmästerier, laboratorier och verkstadsmiljö Statligt Ramavtal Vaktmästerier, laboratorier och verkstadsmiljö Delområde: Vaktmästerier, laboratorier och verkstadsmiljö (F) Avtalsnummer: 96-23-2014:004 Fr.o.m. 2015-01-08 t.o.m. 2017-01-07 med rätt

Läs mer

Valet av rätt badstege underlättas av regeln: Alltid 3 steg under vattenytan.

Valet av rätt badstege underlättas av regeln: Alltid 3 steg under vattenytan. Grupp 30: BADSTEGAR MED TILLBEHÖR. Marknadens mest sålda BadStegar. SF BADSTEGAR I BYGGSATS. Välj mellan Trä eller AluminiumFotsteg. Vår egentillverkade BadStege är gjord av 38 mm:s dubbla stålrör som

Läs mer

Prislista SKI Kommentus Möbler - 2013 Anbudsområde D

Prislista SKI Kommentus Möbler - 2013 Anbudsområde D lista SKI Kommentus Möbler - 2013 Anbudsområde D rev 2016:1 1 Ny prislista för SKI Kommentus Denna prislista är anpassad för och till för företag kopplade till SKI Kommentus ramavtal. Denna prislista har

Läs mer

Sodastreamadapter Konstruktions och användarmanual.

Sodastreamadapter Konstruktions och användarmanual. Sodastreamadapter Konstruktions och användarmanual. Dokumentet innehåller instruktioner och ritningar för att bygga en Sodastreamadapter (ett hjälpmedel för att kolsyra dryck på glasflaskor mm). Av: Attackbever

Läs mer

FÖRVARING TILL SKOLA OCH KONTOR

FÖRVARING TILL SKOLA OCH KONTOR FÖRVARING TILL SKOLA OCH KONTOR www.pamu.se Sida 1 FÖRVARINGSSKÅP Förvaringsskåp Tillverkade i 19mm direktlaminerad spånskiva, bok- eller björkdekor. Samtliga skåp där fronten är högre än 900mm är försedd

Läs mer

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V 2014 ÄNTLIGEN ORDNING i garderoben KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014 Kontakt: press.sto@ikea.com ÄNTLIGEN ORDNING I GARDEROBEN KOMPLEMENT: ny garderobsinredning

Läs mer

Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar

Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar Monteringsanvisning Vikparti - Vikdörrar Med den här guiden tar du dig enkelt igenom alla monteringsmoment! Se över produkterna före installation. Vi godkänner ingen reklamation (t.ex transportskada) när

Läs mer

KÖK - CARETEME. Forhandler i Norge

KÖK - CARETEME. Forhandler i Norge since 1870 KÖK - ARETEME Forhandler i Norge Postboks 12 Bryn, NO 0611 Oslo Nils Hansens vei 2, NO 0667 Oslo Tlf.: 22 72 23 55 Fax: 22 72 38 19 E-post: post@astec.no www.astec.no since 1870 Fyra decennier

Läs mer

SMART & FUNKTIONELL FÖRVARING KÖK. Detaljerna som lyfter ditt hem

SMART & FUNKTIONELL FÖRVARING KÖK. Detaljerna som lyfter ditt hem SMART & FUNKTIONELL FÖRVARING KÖK Detaljerna som lyfter ditt hem INNEHÅLL KARUSELLER 3 HÖGSKÅPSUTDRAG 10 STRYKBRÄDA 15 KORGAR & GALLER 16 KÄLLSORTERING 21 BÄNKSKÅPSUTDRAG 26 STÄDSKÅPSINREDE 28 ÖVRIGT 30

Läs mer

Bakgrundsbygge i Cellplast:

Bakgrundsbygge i Cellplast: Bakgrundsbygge i Cellplast: - Mitt andra försök och denna gången lyckat - Denna artikel är ett försök till att på ett tydligt sätt redogöra för skapandet av en bakgrund av cellplastskivor, husfix och Epolan

Läs mer

QUATURIS HÖRNSKÅPSSYSTEM OCH SYSTEM FÖR SKÅPUPPHÄNGING. www.grass.eu

QUATURIS HÖRNSKÅPSSYSTEM OCH SYSTEM FÖR SKÅPUPPHÄNGING. www.grass.eu QUATURIS HÖRNSKÅPSSYSTEM OCH SYSTEM FÖR SKÅPUPPHÄNGING Intelligenta lösningar för mer förvaringsutrymme. Ergonomiskt, flexibelt och funktionellt. www.grass.eu Varje hörna blir en kurva. Med Quaturis S

Läs mer

STÄLLBARA KÖKSBÄNKAR

STÄLLBARA KÖKSBÄNKAR STÄLLBARA KÖKSBÄNKAR Fritt utrymme för sittande arbete Motordriven eller manuellt justerbar höjd Säkerhetsbrytare på motordriven köksbänk >I8E9 Diskbänk och spishäll kan fällas in i köksbänken Kan levereras

Läs mer

Produktblad - Kombihylla

Produktblad - Kombihylla Produktblad - Kombihylla KONTORSHYLLA/SKÅP RITNINGSHURTS KOMBIHYLLA KOMBIHYLLA Kombihyllan är vår mest anpassningsbara förvaringsmöbel. Modulen kan kombineras med många inredningsdetaljer ur CombiLine.

Läs mer

Produktblad - Miljöstationer

Produktblad - Miljöstationer Produktblad - Miljöstationer MILJÖSTATIONER FÄRDIGKOMBINERADE MILJÖSTATION 1 Färdig modul enligt bild (B: 1020 x H: 1174 x D: 760 mm) med håltagningar i bänkskivan. Stationen är anpassad för 190 liters

Läs mer

Del 2 Monteringsanvisning motor. Boxline Modern Ribbline Futura (Basic)

Del 2 Monteringsanvisning motor. Boxline Modern Ribbline Futura (Basic) Del 2 Monteringsanvisning motor Boxline Modern Ribbline Futura (Basic) Montering motor Ta fram frikopplaren och studera dess funktion. Frikopplaren löper i kedjehusets spår och "klickas" i sitt läge. Dra

Läs mer

Statligt Ramavtal Vaktmästerier, laboratorier och verkstadsmiljö

Statligt Ramavtal Vaktmästerier, laboratorier och verkstadsmiljö Statligt Ramavtal Vaktmästerier, laboratorier och verkstadsmiljö Delområde: Vaktmästerier, laboratorier och verkstadsmiljö (F) Avtalsnummer: 96-23-2014:004 Fr.o.m. 2015-01-08 t.o.m. 2017-01-07 med rätt

Läs mer

L I B F Ö R VA R I N G

L I B F Ö R VA R I N G På Lundh Interior Brand, LIB, jobbar vi alltid efter att erbjuda högsta möjliga kvalité. För oss är dock kvalité så mycket mer än bara välgjorda produkter. Det handlar om att ta ansvar i alla steg, från

Läs mer

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s Bloms packbord bygger på det flexibla Multi Flex stativet, vilket innebär att tillbehören i katalogen även passar detta bord. Bordet går att få i andra mått och layouter än de som är standard. Packborden

Läs mer

7:2 HÖFTBÄLTE 10 8:1 MONTERING AV SUPPORTSERIEN 11 9:1 BORD 12 10:1 MONTERING I BIL 13 11:1 VRIDPLATTA 14 12:1 UNDERHÅLL & GARANTI 15

7:2 HÖFTBÄLTE 10 8:1 MONTERING AV SUPPORTSERIEN 11 9:1 BORD 12 10:1 MONTERING I BIL 13 11:1 VRIDPLATTA 14 12:1 UNDERHÅLL & GARANTI 15 1 Produkten är endast avsedd att användas som en bilbarnstol producerad av. SENAST UPPDATERAD 2014-01-08 Vi gratulerar dig till ditt val av bilbarnstol Zitzi Carseat Pro. Det är en säkerhetsstol att växa

Läs mer

Monteringsanvisning och Garanti

Monteringsanvisning och Garanti Monteringsanvisning och Garanti Sängen som ger dig mer Stjärnbädden har en tydlig filosofi att ge högsta kvalitet, bästa sovkomfort och att alltid erbjuda riktigt prisvärda sängar Med en säng från Stjärnbädden

Läs mer

Att vara ett med. Att förlänga

Att vara ett med. Att förlänga Att vara ett med vattenytan En brygga i en insjö eller inomskärs används visserligen till många och varierande ändamål, men grundtanken med en brygga är ju att den ska sträcka sig ut i vattnet, att du

Läs mer

här ingår bärande limträdelar som kapats för snabbare montage. innefattar bärande limträelement som skall kapas av kunden på plats.

här ingår bärande limträdelar som kapats för snabbare montage. innefattar bärande limträelement som skall kapas av kunden på plats. TEKNISK SPECIFIKATION HalleUterum HalleStomme, färdigkapad HalleStomme, okapad Innehållsförteckning: 1 Inledning 2 Jämförelse av innehåll i Hale Uterum relativt Halle Stomme, färdigkapad 3 Specifikation

Läs mer

Möbelkatalog för Ulls hus

Möbelkatalog för Ulls hus Möbelkatalog för Ulls hus Denna katalog innehåller möbler och inredning till kontor och arbetsplatser i Ulls hus. Vänligen kontakta Service Ull för mer detaljerad information eller för inredning till mötesrum

Läs mer

produktblad Inredning Disk och arbetsbänkar

produktblad Inredning Disk och arbetsbänkar Ledande när det gäller hygien, ergonomi och design Bäst på hygien QuickClean Upptäck våra nya arbetsbänkar som är anpassade för framtidens behov av ännu renare storkök. Vår bedömning är att hygienkraven

Läs mer

Ryggsäckssystem 2012

Ryggsäckssystem 2012 Ryggsäckssystem 2012 Bruksanvisning Produktdata Ryggsäck Stort, löstagbart lock som väl täcker säcken Höjbart lock som kan anpassas till olika volymer. Stort topplocksfack. Hållare för hjälm eller kläder.

Läs mer

Tyger. Försäljningsvillkor. Betalningsvillkor: Leveransvillkor: Fritt fabrik. Vid order understigande 1000:- debiteras en expeditionsavgift på 100:-.

Tyger. Försäljningsvillkor. Betalningsvillkor: Leveransvillkor: Fritt fabrik. Vid order understigande 1000:- debiteras en expeditionsavgift på 100:-. 1 Försäljningsvillkor Betalningsvillkor: 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta 1,5% per månad. Vid skriftlig påminelse debiteras påminelse avgift enl. gällande lag. Leveransvillkor:

Läs mer

Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08)

Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Har man en båt från 1985 och teakdäcket är i original så krävs det lite underhåll och varsamhet om man inte vill byta det inom en snar framtid. Vår 360 hade

Läs mer

CombiLine kontorshylla/skåp

CombiLine kontorshylla/skåp CombiLine kontorshylla/skåp Design TreCe Kontorshylla/skåp finns med djup 370 och 570 mm. Hyllor och skåp för förvaring i stora volymer. Finns att beställa i olika bredd, höjd och djup. Möjlighet att välja

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Montering av Lustväxthus 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset. Följande

Läs mer

Uppdateringar Serie[e] Våren 2013

Uppdateringar Serie[e] Våren 2013 Uppdateringar Serie[e] Våren 2013 Produktchef: Sofie Dahlberg Första orderdag: 1 mars 2013 Syfte Uppdatera serie[e] enligt rådande marknadstrender Skapa ett komplett sortiment vad gäller storlekar och

Läs mer

KYL-FRYSSKÅP BLASTCHILLERS KYL-FRYSBÄNKAR VÄRMESKÅP VATTENBAD

KYL-FRYSSKÅP BLASTCHILLERS KYL-FRYSBÄNKAR VÄRMESKÅP VATTENBAD KYL-FRYSSKÅP BLASTCHILLERS KYL-FRYSBÄNKAR VÄRMESKÅP VATTENBAD KYL-FRYSBÄNKAR VÄRMESKÅP VATTENBAD Coolpart s kylbänkar är tillverkade helt i rostfritt och isolerkärnan är av skummad polyuretan massa som

Läs mer

Del 1 Monteringsanvisning Garageport med motor. Boxline Modern Ribbline Futura (Basic)

Del 1 Monteringsanvisning Garageport med motor. Boxline Modern Ribbline Futura (Basic) Del 1 Monteringsanvisning Garageport med motor Boxline Modern Ribbline Futura (Basic) Tack för att du valt en av Handymanns prisvärda portar. Det är vår rekommendation att monteringen utförs tillsammans

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Se till att vara noggrann när du räknar, det kommer att löna sig i slutet. Fungera

Läs mer

GBP verkstads/monteringsoch

GBP verkstads/monteringsoch PACKORD OCH PÅYGGNADSDETALJER GP verkstads/monteringsoch packbord GP har ett brett sortiment av bordsstativ för både lätt monterings- arbete, lite tyngre verkstadsarbete och packningsarbete. Stativen finns

Läs mer

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 1 Innehållsförteckning Vilket skötbord ska man välja?... 3 Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 Fasta skötbord Budget... 6 Fast... 7 Björk... 8 Mäta... 9 Eldrivna höj- och sänkbara skötbord

Läs mer

Lekplatsutrustning och barnmöbler till förskolor

Lekplatsutrustning och barnmöbler till förskolor Lekplatsutrustning och barnmöbler till förskolor Från din idé till färdig produkt Våra storsäljare Sibirisk häst & älg Mycket stabil konstruktion som är gjord för att tåla tuffa tag av glada barn under

Läs mer

Avståndsmätare. Använder du tumstock och mätband till de flesta mätningarna

Avståndsmätare. Använder du tumstock och mätband till de flesta mätningarna Avståndsmätare Den elektroniska avståndsmätaren har nu kommit ner så mycket i pris att den är intressant också för gör-det-självaren. Vi har genomtestat åtta modeller med förnuftiga priser, så att du kan

Läs mer

(96-73-2014:025) PRODUKTPRISLISTA NR 1. Statligt Ramavtal Möbler och inredning. Hörsalsmöbler. Avtalstid fr.o.m. 2015-09-16 t.o.

(96-73-2014:025) PRODUKTPRISLISTA NR 1. Statligt Ramavtal Möbler och inredning. Hörsalsmöbler. Avtalstid fr.o.m. 2015-09-16 t.o. PRODUKTPRISLISTA NR 1 Statligt Ramavtal Möbler och inredning (96-73-2014:025) Hörsalsmöbler Avtalstid fr.o.m. 2015-09-16 t.o.m 2017-09-16 Org.nr 556216-5547 Sida 1 25 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kontaktuppgifter

Läs mer

Prislista SKL Kommentus Möbler 2013

Prislista SKL Kommentus Möbler 2013 Prislista SKL Kommentus Möbler 2013 Möbler för förskola Grupp 3 - Dalarna, Gävleborg, Gotland, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten Obs! Priserna är nettopriser d.v.s. rabatten är redan avdragen

Läs mer

S... Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide. Vers. 1.00

S... Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide. Vers. 1.00 S........ Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide Vers. 1.00 Innehåll 1.00......... Guldmann vårdsäng........................................... 3 2.00......... Säkerhet.....................................................

Läs mer

MONTERING ANVISNINGAR

MONTERING ANVISNINGAR Tillbehör Används till Publikationsnr MONTERING ANVISNINGAR (Vågformad nyckel) P/N 08L74-MJN-D10 VANLIGT MII Utfärdandedatum Februari 2014 LISTA ÖVER DELAR (1) (2) (3) 1 INRE LÅSCYLINDER (Vågformad nyckel)

Läs mer

Din värld är vår inspiration

Din värld är vår inspiration Förvara Din värld är vår inspiration Vår passion är inredningar och förvaringslösningar för professionell miljö. Hyllsystem, däckställ, butiksdisplayer, shop-in-shop-lösningar för att nämna några. Hos

Läs mer

HFLEX utökar sitt sortiment med standard butiksinredning såsom grundstativ, korgar, hyllor och spjut mm.

HFLEX utökar sitt sortiment med standard butiksinredning såsom grundstativ, korgar, hyllor och spjut mm. 1 möjliggör snygg exponering och skapar ordning och reda bland produkter som slang, kabel, vajer & kätting, tågvirke m m. Produkter som ofta hamnar ute på lagret eller liggande i någon hylla. är mycket

Läs mer

Omklädning sid 228-238

Omklädning sid 228-238 Omklädning sid 228-238 Gäller hela sidan från 685:- NYHET Budegetskåp Levereras i platta paket Levereras omonterat och monteras utan verktyg och skruv. Sluttande tak. Ventilerat. Espanjonett med 2 nycklar.

Läs mer

Hög kvalitet 10 års garanti. elfa hyllsystem - en förvaringslösning som kan växa fram successivt

Hög kvalitet 10 års garanti. elfa hyllsystem - en förvaringslösning som kan växa fram successivt elfa hyllsystem - en förvaringslösning som kan växa fram successivt Bärlist Det enda du behöver skruva fast i väggen. Hängskena Hängs i bärlisten. Konsol Monteras i hängskenan. elfa-hylla Luftig hyllförvaring

Läs mer

PRODUKTÖVERSIKT Mått & fakta

PRODUKTÖVERSIKT Mått & fakta S 2015-2 15-04-01 Marbodal och Marbodal + PRODUKTÖVERSIKT Mått & fakta Prisgrupp tät lucka Lucknamn Material i lucka Stomframkant Utförandekod Hel/delad lucka på högskåp Framkant Framkant Tät lucka 1 Arkitekt

Läs mer

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen BRUKSANVISNING HS Fåtöljen Version 1 2014 HS fåtöljen 2 Innehållsförteckning Sida Introduktion till HS Fåtöljen 3 Vad är HS Fåtöljen? 3 Varför behövs HS Fåtöljen? 3 Vem bör använda HS Fåtöljen? 4 Produktinformation

Läs mer

Cool sekretär. Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare.

Cool sekretär. Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare. Cool sekretär Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare. 1 Inledning Stora lådor och fack är passé i tider när allt

Läs mer

Vi älskar böcker! Lundqvisthyllan Klassika

Vi älskar böcker! Lundqvisthyllan Klassika Vi älskar böcker! Lundqvisthyllan Klassika 1 Vi älskar böcker! Vi har gjort bokhyllor i snart år. Bokhyllor som används på så vitt skilda områden som kontor, arkiv, förråd, skolor, museer, affärer och

Läs mer

LED ERSÄTTNINGSLAMPOR. Mr LED LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT

LED ERSÄTTNINGSLAMPOR. Mr LED LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT LED ERSÄTTNINGSLAMPOR 12 1 2 13 14 3 4 11 10 Mr LED 9 8 7 6 5 LED ERSÄTTNINGS LAMPOR 12 VOLT EN SERIE MYCKET ENERGISNÅLA LED LAMPOR LED = LIGHT EMITTING DIOD DEN STÖRSTA SKILLNADEN MELLAN LED & VANLIGA

Läs mer

Prislista inkl moms Lokala prisavvikelser kan förekomma. Skjutdörrar Garderobsinredningar Vikdörrar. SEPTEMBER 2010 Uppdaterad november 2011

Prislista inkl moms Lokala prisavvikelser kan förekomma. Skjutdörrar Garderobsinredningar Vikdörrar. SEPTEMBER 2010 Uppdaterad november 2011 lista inkl moms Lokala prisavvikelser kan förekomma Skjutdörrar Garderobsinredningar Vikdörrar SEPTEMBER 2010 Uppdaterad november 2011 Miljöcertifierat enligt ISO 14001 er pr. dörr Woodline Royal Royal

Läs mer

NYHET POSTMÖBEL MAIL. Postmöbel Mail, 1840x1080x590 (Bredd x Höjd x Djup)

NYHET POSTMÖBEL MAIL. Postmöbel Mail, 1840x1080x590 (Bredd x Höjd x Djup) Produktblad - Mail NYHET POSTMÖBEL MAIL Postmöbel Mail (vit/grå) rymmer post för upp till 200 personer. POSTMÖBEL MAIL Mail är svaret på den nya tidens postsortering. I takt med att behoven på våra arbetsplatser

Läs mer

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen Skjutbara partier. Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera. Se inventeringslista på nästa sida. OBS! Nästan alla skruvar är Torx-skruvar. Du behöver en T20 Torx-bit

Läs mer

Montering & Bruksanvisning Harry

Montering & Bruksanvisning Harry Montering & Bruksanvisning Harry Rev.nr: 140828 Skruvdragare Bits: Kryss 3 & 6 mm borr Skruvmejsel Tumstock Vattenpass Tång Såg Kniv Hammare Skiftnyckel Trappstege PM70-5957 Förord: För monteringsanvisning

Läs mer

2010-04-02/Bengt Nylén. Trix Ub

2010-04-02/Bengt Nylén. Trix Ub Trix Ub Trix Ub 717 är en fin modell. Fyra grejor störde mig dock. Strålkastarnas gula sken och att de har för liten diameter. De tjocka plaststängerna som går tvärs motorhuvarna. Handledarnas tjocklek

Läs mer

Tykoflex skarvsystem TYKOFLEX SKARVSYSTEM. till 19 /ETSI stativ för optisk fiber

Tykoflex skarvsystem TYKOFLEX SKARVSYSTEM. till 19 /ETSI stativ för optisk fiber Tykoflex skarvsystem TYKOFLEX SKARVSYSTEM till 9 /ETSI stativ för optisk fiber Om Tykoflex Idag när tele- och fiberteknik används för en mängd uppgifter, som telefoni, surfing och handel på internet, TV

Läs mer

FASTSATT i väggen med EJ bort fästvinklarna innan madrassen demonterats. Lämna aldrig sängskåpet utan uppsikt om det inte är fastsatt i väggen.

FASTSATT i väggen med EJ bort fästvinklarna innan madrassen demonterats. Lämna aldrig sängskåpet utan uppsikt om det inte är fastsatt i väggen. sid 1 VARNING! ALLTID VID MONTERING: Skruva fast skåpet i väggen med fästvinklarna på taket av sängskåpet innan madrassen monteras. VID ANVÄNDNING: Sängskåpet måste alltid vara fästvinklarna på taket av

Läs mer

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4

Produkter Indivo-lyftenheter för köket. Version 4 Produkter Indivo-lyftenheter för köket Version 4 Det flexibla köket Oavsett om det är ett nytt kök eller ett kök man har njutit av i många år så krävs det bara några få ändringar för att göra det flexibelt

Läs mer

Prislista inkl moms Lokala prisavvikelser kan förekomma. Skjutdörrar Garderobsinredningar Vikdörrar. För mer inspiration gå in på www.lumi.

Prislista inkl moms Lokala prisavvikelser kan förekomma. Skjutdörrar Garderobsinredningar Vikdörrar. För mer inspiration gå in på www.lumi. För mer inspiration gå in på www.lumi.se lista inkl moms Lokala prisavvikelser kan förekomma Skjutdörrar Garderobsinredningar Vikdörrar SEPTEMBER 2012 Miljöcertifierat enligt ISO 14001 er pr. dörr Woodline

Läs mer

Instruktioner Rigg av Landshypoteks tältkit 3x3m.

Instruktioner Rigg av Landshypoteks tältkit 3x3m. Instruktioner Rigg av Landshypoteks tältkit 3x3m. Verktyg o hjälpmedel som finns med i kitet: Skruvdragare med stjärnbits (alt. vanlig skruvmejsel) Sax och packtejp + silvertejp Tuschpenna och papper (för

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

PM-fästen. Pedestal Mounts

PM-fästen. Pedestal Mounts PM-fästen Pedestal Mounts Set: Justerbara PM-Fästen Fyrkantig monteringsplatta Kombinera färdiga set med lösa delar och skapa din egen unika konstrutkion efter behov. Vinkeln mellan PM-fästets delar kan

Läs mer

INNEHÅLL IDO BADRUMSMÖBLER IDO DUSCHAR IDO TVÄTTSTÄLL IDO WC, BIDÉ OCH URINAL IDO BADKAR POZZI-GINORI

INNEHÅLL IDO BADRUMSMÖBLER IDO DUSCHAR IDO TVÄTTSTÄLL IDO WC, BIDÉ OCH URINAL IDO BADKAR POZZI-GINORI INNEHÅLL IDO BADRUMSMÖBLER IDO Seven D badrumsmöbler...02 IDO Trend badrumsmöbler....07 IDO Select badrumsmöbler...10 IDO Select handtag...21 IDO Renova och Renova Plus badrumsmöbler...22 IDO Classic badrumsmöbler...24

Läs mer

Mistral air PRISLISTA

Mistral air PRISLISTA Mistral air PRISLISTA Mistral air lätt, luftig och enkel. Modulhyllan Mistral air är för dig som uppskattar rena linjer och sätter värde på skönhet och funktionalitet i minsta detalj. Därtill vill du ha

Läs mer

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.

GRANITKERAMIK. båda golv och vägg, ute som inne. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel. GRANITKERAMIK båda golv och vägg, ute som inne Alla färgade KLINKER MISTRAL VERDE 10 Art. nr. 20657 Mistral 9,7x9,7 (1) cm Grön, blank och livfull i ytan. 100 st 495 kr m2/kartong: 0,76 m2 Mistral Verde

Läs mer

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex Användarvänliga kvalitetsprodukter för professionella storkök Driftsäkerhet, ergonomi, hygien Index InFlex 4-5 KE 800 6-7 KE 700 8-9 MK och MKM 10-11 KSF 12-13 Tekniska

Läs mer

Silver Line E.Z 6 X10 Växthus Multi Wall Panels

Silver Line E.Z 6 X10 Växthus Multi Wall Panels Catalog No. 6663 * Version #3 VIKTIGT MONTERINGSANVISNING Silver Line E.Z 6 X0 Växthus Multi Wall Panels 35x93x03 cm / 4 X76 X80 Innan du börjar montera växthuset måste du läsa igenom den här monteringsanvisningen

Läs mer

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Ett unikt avskärmningssystem lika enkelt som användbart Silentia Silver Line är ett patenterat avskärmningssystem, som utvecklats för att

Läs mer

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7 Så här fungerar din nya rollator Volaris S7 1 Grattis till din nya rollator! Volaris S7 kommer på många sätt att göra din vardag lättare. För att du ska lära känna din nya rollator ber vi dig att noga

Läs mer

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Hydraulcylinder...3 3. Montering av rattpump...5 4. Montering av slangar...6 5.

Läs mer

Monteringsanvisningar Duschar

Monteringsanvisningar Duschar Monteringsanvisningar Duschar Emmaboda Home duschlösningar Grattis till din nya duschlösning från Emmaboda Home När du valt en glaslösning från Emmaboda Home, har du valt att kombinera modern design och

Läs mer

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 44 IMG-331664

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 44 IMG-331664 Installation instructions, accessories Anvisningsnr 31310090 Version 1.3 Art. nr. 31285547 Handsfree, Bluetooth IMG-331664 Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310090 - V1.3 Sida 1 / 44 Utrustning

Läs mer

Isomax. 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: 140324. Kilar (boardremsor)

Isomax. 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: 140324. Kilar (boardremsor) Isomax,5 mm 4 mm Rev.nr: 404 Kilar (boardremsor) 5 mm T0 Innehållsförteckning: OBS!!! Luckorna bäres stående. A: Sortera upp luckorna per skjutparti. Kontrollera att storlek och antal stämmer. Stäm av

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer