Utbildningsnämnden (21) Kommunhuset rum 293, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildningsnämnden 2001-11-20 1 (21) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-19.45."

Transkript

1 Utbildningsnämnden (21) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Birger Svensson Ingrid Karlsson, Solveig Mäkinen Patrik Renfors, Margareta Högberg, Klas Lundbergh, Lena Lundgren, (s) (s) (m) (s) (s) (s) (s) (v) (c) (fp) (s) Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Bill Jansson, Lena Lundgren, Margareta Högberg, Matts Andmarken Niklas Thelin Birgitta Snäck (s) (s) (c) sekreterare utvecklingsledare utvecklingsledare Underskrifter Sekreterare.. Paragrafer Matts Andmarken Ordförande Göte Eriksson Justerande Klas Lundbergh Solveig Mäkinen BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Utbildningsnämnden Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Utbildningskontoret.. Kerstin Samuelsson

2 Utbildningsnämnden Innehållsförteckning Ärenden Sida 120 Information om Östra Sörmlands Yrkeshögskola (ÖSY) Ansökan nya utbildningar i kvalificerad yrkesutbildning 3 (KY-utbildning) 122 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Föreningsbidrag Skolsituationen för elev vid grundskolan Upphandling av enskild barnomsorg Lärcentra vid Breviksskolan Revidering av kommunala riktlinjer för barnomsorgen Tillfällig lokalutökning på D-skolan Åtgärder för kommunens gymnasieutbildningar Revidering av samverkansavtal med Nyköpings 14 kommun angående gymnasieutbildningar 132 Samverkansavtal med Ökna Naturbruksgymnasium Behandling av personuppgifter Profilering av skolor och förskolor Information om Förordning om ändring i förordningen 18 om kvalitetsredovisning inom skolväsendet 136 Anmälan delegationsbeslut Delgivning: Elevärende Delgivningar 21

3 Utbildningsnämnden UN 120 Dnr UN 036/01 10 Information om Östra Sörmlands Yrkeshögskola Anna-Lena Persson från Högskolecentrum informerar om Östra Sörmlands Yrkeshögskola (ÖSY).

4 Utbildningsnämnden UN 121 Dnr UN 090/01 61 Ansökan om nya utbildningar i kvalificerad yrkesutbildning (KY-utbildning) Oxelösunds kommun, Breviksskolan har till Kommittén för Kvalificerad Yrkesutbildning inlämnat ansökan om fortsatt deltagande i försöksverksamheten med en 86-poängs utbildning med inriktning mot Process- och underhållsteknik. Utbildningen skall omfatta 16 studerande per intagning med ett intag varje år i september 2002, 2003 och Vid nämndens sammanträde återremitterades ärendet för bestyrkan av ansvarig tjänsteman. Tjänsteskrivelse med bilagor från utbildningschefen, daterad att godkänna ansökan om att få fortsätta med KY-utbildning inom området Processoch underhållsteknik under ytterligare en treårsperiod.

5 Utbildningsnämnden UN 122 Dnr UN 062/01 60 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomiansvarig Marianne Appelqvist har upprättat budgetuppföljning för oktober månad. Utbildningschef Matts Andmarken redovisar förekommande avvikelser i verksamheten. Budgetuppföljning september månad daterad Planeringstal för verksamheten daterad Sammanställning placerade barn i barnomsorgen att ge utbildningskontoret i uppdrag att vid nämndsammanträdet i december redovisa kostnadsbilden för familjedaghemmen, samt att i övrigt godkänna rapporten.

6 Utbildningsnämnden UN 123 Dnr UN 068/01 04 Föreningsbidrag år BRIS Ansökan om verksamhetsbidrag för år 2002 har inkommit från BRIS region Öst. BRIS ansöker om ett bidrag på 6 570,- vilket motsvarar 3,-/barn i kommunen i ålder upp till 18 år. Ansökan daterad mars att bevilja bidrag med kronor för år 2002.

7 Utbildningsnämnden UN 124 Dnr UN 068/01 04 Föreningsbidrag år 2002 Soldathemmet i Strängnäs Ansökan om driftbidrag för år 2002 har inkommit från Soldathemmet i Strängnäs. Soldatahemmet bedriver fritidsverksamhet för värnpliktiga. Ansökan daterad att avslå ansökan.

8 Utbildningsnämnden UN 125 Dnr UN 051/01 60 Skolsituationen för elev vid grundskolan Ramdalsskolan har efter kritik från Skolverket reviderat sin handlingsplan mot mobbing. Nämndes arbetsutskott framförde under ärendeberedningen att följande två ändringar ska göras i handlingsplanen: 1. Rubriken för vem som ansvarar för den fysiska och psykiska arbetsmiljön för eleverna. 2. Ansvaret för dokumentationen. Ramdalsskolan har ändrat rubriken för ansvaret för den fysiska och psykiska arbetsmiljön för eleverna till Arbetsgivaren ansvarar för och ansvaret för dokumentationen finns under rubriken Skolledningen ansvarar för. Handlingsplan mot mobbing. att ge utbildningschefen i uppdrag att utarbeta en tjänsteskrivelse som underlag för beslut, att beslut i ärendet fattas vid arbetsutskottets sammanträde i december, samt att ge utbildningskontoret i uppdrag att tillse att ansvarsfördelningen i handlingsplaner tydligaregörs.

9 Utbildningsnämnden UN 126 Dnr UN 016/01 71 Upphandling av enskild barnomsorg Vid utbildningsnämndens sammanträde i oktober beslutades att upphandling av verksamhet med Montessoriinriktning skulle upphandlas med 20 platser enligt anbud nr 3. Vid sammanträdet beslutades även att verksamhet med starkt föräldrainflytande skulle upphandlas med 30 platser enligt anbud nr 4. Efter det att anbuden tillkännagivits visade sig att anbuden nr 3 respektive nr 4 d.v.s. de mest förmånliga anbuden hade inlämnats av Oxelösunds kommun. Konsekvensen av detta är att upphandlingen har avbrutits och att kommunen nu kan välja att gå ut med ny upphandling eller att bedriva verksamheten i egen regi. Utbildningschefen redovisar innehållet i olika utredningar, artiklar och Beslut i Länsrätten i klagan mot Oxelösunds kommun. Utbildningschefen redogör för olika handlingsalternativ som kan tillämpas för den fortsatta verksamheten. Utbildningschefens tjänsteskrivelse daterad Beställd utredning (odaterad) PPS AB, Torbjörn Borg. Utredning, Juridik och kvalitetskontroll AB, daterad Artikel i tidskriften Anbudsjournalen Nr Länsrättens beslut om Klagomål från Agneta Rönn mot Oxelösunds kommun. att upphäva nämndens beslut från den 23 oktober 2001 om att anta anbud 3 och 4 som entreprenörer att driva Montessoriförskola och att driva förskola med starkt föräldrainflytande, att ge utbildningschefen i uppdrag att klarlägga de juridiska frågorna kring de bidragsregler som gäller för barnomsorg som bedrivs på entreprenad, att ge utbildningschefen i uppdrag att utreda och föreslå principer för utvärdering av anbud vid konkurrensutsättning inom barnomsorgen, att efter klarläggande av de juridiska frågorna kring bidragsregler och principer för utvärdering av anbud ska utbildningsnämnden ta ställning till om kommunens alternativa barnomsorg ska bli föremål för ny upphandling eller om nytt avtal ska tecknas, att i avvaktan på ovan angivna klarlägganden ge utbildningschefen i uppdrag att teckna ett ettårsavtal med nuvarande Montessoriförskola och Föräldrakooperativet Saltkråkan och att bidraget skall motsvara kommunens egna kostnader per barn,

10 Utbildningsnämnden UN 126 Dnr UN 016/01 71 att ge utbildningskontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna för och konsekvenserna av en gemensam köhantering, taxa och övrigt regelverk för all barnomsorgsverksamhet, samt att ge utbildningskontoret i uppdrag att utöva tillsyn av de fristående förskolorna på lika villkor som den egna verksamheten.

11 Utbildningsnämnden UN 127 Dnr UN 010/01 61 Dnr UN 119/01 04 Lärcentra vid Breviksskolan Utbildningschefen har inbjudit konsulten Bertil Landehag att redogöra för hur arbetet med att utveckla kommunens Lärcentra kan genomföras. Första steget i utvecklingsarbetet blir att utveckla en handlingsplan med fokus på Lärcentrats funktioner och budget. att ge utbildningskontoret i uppdrag att till nämndens sammanträde i januari utarbeta ett förslag till verksamhetsplan för kommunens Lärcentra, att ge utbildningskontoret i uppdrag att utarbeta en plan för utveckling av infrastruktur för kommunens vuxenutbildning och kompetensutveckling, samt att denna plan ska ligga till grund för ansökan om det statliga infrastrukturbidraget som skall vara Skolverket tillhanda den 31 januari 2002.

12 Utbildningsnämnden UN 128 Dnr UN 128/01 71 Kommunala riktlinjer för barnomsorg och skolbarnsomsorg Införandet av maxtaxa och barnomsorg för barn till föräldralediga föranleder en översyn av Kommunala riktlinjer för barnomsorg. Utbildningskontoret har fått i uppdrag ( 115/01) att se över och föreslå ändringar i riktlinjerna. Utvecklingsledare Birgitta Snäck har utarbetat ett förslag till nya av riktlinjer för barnomsorg och skolbarnsomsorg. Förslag till Kommunala riktlinjer för barnomsorg och skolbarnsomsorg, daterat Yrkanden Ledamot Birger Svensson (s) yrkar att åttonde stycket på sidan tre utgår. Ledamot Mayvor Lundberg (s) yrkar att åttonde stycket på sidan tre kvarstår. enligt Mayvor Lundbergs yrkande, att under rubriken Rätt till plats på sidan ett lägga till meningen Plats erbjuds förskolebarn och skolbarn vars föräldrar arbetar eller studerar, att i övrigt godkänna de nya riktlinjerna, samt att föreslå Kommunfullmäktige fastställa de Kommunala riktlinjerna för barnomsorg och skolbarnsomsorg.

13 Utbildningsnämnden UN 129 Dnr UN 122/01 04 Tillfällig lokalutökning på D-skolan Vid nämndens sammanträde i oktober informerade D-skolans rektor Inger Widerberg om situationen på skolan. Av informationen framgick att elevtalet uppgår till 227, vilket innebär att lokalerna är maximalt utnyttjade. Skolans rektor begär att få disponera lokaler i Torgskolan till dess att elevtalen i skolan minskar. Utbildningschef Matts Andmarken stödjer i tjänsteskrivelse rektors begäran. Utbildningschefens tjänsteskrivelse, daterad Skrivelse från rektor, daterad att D-skolan får utnyttja Torgskolans lokaler till dess att de småbarnkullarna får genomslag på verksamhetens behov av extra lokaler, samt att lokalkostnaden tas inom ramen för fastställd budget 2002.

14 Utbildningsnämnden UN 130 Dnr UN 101/01 61 Dnr UN 019/01 61 Åtgärder för kommunens gymnasieutbildningar Utbildningschefen redovisar de åtgärder som vidtas för att kommunens gymnasieutbildning skall hålla sig inom de ekonomiska ramar i enlighet med utbildningsnämndens beslut för budget Ett förslag till åtgärder är att utarbeta en mediaprofil på Breviksskolan med första start höstterminen Efter överläggningar med Nyköpings kommun föreslår utbildningschefen och ordförande att flytten av hela Industriprogrammet till Oxelösunds kommun och flytten av hela Elprogrammet till Nyköpings kommun som skulle genomföras till läsåret 2002/03 skjuts upp till läsåret 2003/04. I övrigt kvarstår tidigare beslut som rör programflytten. Utbildningschefens skrivelse daterad att flyttningen av Elprogrammet till Nyköpings kommun skjuts upp till läsåret 2003/2004, att flyttning av Industriprogrammet till Oxelösunds kommun skjuts upp till läsåret 2003/2004, att ge utbildningschefen i uppdrag att utarbeta en plan över innehåll och kostnader för att anordna mediaprofil på Breviksskolan hösten 2002, samt att planen presenteras för nämnden under våren 2002.

15 Utbildningsnämnden UN 131 Dnr UN 129/01 60 Revidering av samverkansavtal med Nyköpings kommun angående gymnasieutbildningar Vid novembersammanträdet fick ordförande tillsammans med utbildningschefen nämndens uppdrag att slutföra förhandlingar med Nyköpings kommun avseende revideringar i samverkansavtalets bilaga 3 som omfattar gymnasiala utbildningar. Utbildningschefen redovisar förslagen till förändringar och bakomliggande orsaker. Utbildningschefens skrivelse daterad Avtalsförslag. Yrkande Ledamöterna Agneta Rönn (m)och Margareta Högberg (c) yrkar avslag på åtgärden som innebär inskränkningar i elevernas fria val av skola. att avslå Agneta Rönns och Margareta Högbergs yrkande, att Naturvetenskapligt program med miljöinriktning (NVMV), Specialutformat program med inriktning mot media (SM-SPSE), SP gren media utgår ur samverkansavtalet, att EMI och FP - inriktning mot anläggningsteknik tas bort ur samverkansavtalet då dessa utbildningar inte längre anordnas, att Elprogrammets inriktning mot Elektronik och Elteknik utgår ur samverkansavtalet, att Industriprogrammets olika inriktningar kvarstår i samverkansavtalet, samt att samverkansavtalets innehåll i övrigt bibehålles som tidigare.

16 Utbildningsnämnden UN 132 Dnr UN 100/01 05 Samverkansavtal med Ökna naturbruksgymnasium I samband med den skatteväxling som gjordes mellan Landstinget och kommunerna 1998 övergick ansvaret för de gymnasieutbildningar som tidigare skett i lanstingets regi till kommunerna. När det gäller naturbruksutbildning tecknades ett treårigt avtal mellan Landstinget Södermanlands och länets samtliga kommuner där kommunerna förband sig att anvisa sina naturbrukselever till Öknaskolan, som då skulle drivas vidare i landstingets regi. Vid årsskiftet 2001/2002 löper det tecknade avtalet ut. Landstinget har i samarbete med utbildningskontoret utarbetat ett förslag till nytt samverkansavtal. Förslag till Samverkansavtal. att specialutformat program med profil jakt- och viltvård utgår ur förslaget till samverkansavtal att i övrigt godkänna förslag till samverkansavtal mellan Utbildningsnämnden och Landstinget, att teckna samverkansavtal med Landstinget angående Öknaskolans Naturbruksgymnasium, samt att avtalet ska gälla under tiden med ömsesidig uppsägning av ett år.

17 Utbildningsnämnden UN 133 Dnr UN 124/01 10 Behandling av personuppgifter Enligt 26 personuppgiftslagen (PuL) är personuppgiftsansvarig skyldig att en gång per år, till var och en som ansöker om det, gratis lämna besked om huruvida personuppgifter som rör den sökande behandlas eller ej. Behandlingen avser såväl helt och delvis automatiserade register som manuella register. Utbildningsnämnden är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som sker inom nämndens verksamhetsområde och därmed har skyldighet att lämna information enligt 26 PuL. Kommunstyrelsens kontor har utarbetat information och riktlinjer kring utlämning av information samt en blankett för utlämning av information. Tjänsteskrivelse från kommunsekreteraren, daterad att fastställa nämnda information och riktlinjer som rutin vid hanteringen av ansökan om besked om behandling av personuppgifter.

18 Utbildningsnämnden UN 134 Dnr UN 126/01 61 Profilering av kommunens skolor och förskolor Utbildningskontoret har av nämnden ( 92/01) fått i uppdrag att redovisa förskolors och skolors planer kring profilering. De planer som finns kring profilering har redovisats till utbildningskontoret. Utvecklingsledare Niklas Thelin har sammanställt en lägesbeskrivning. Sammanställning angående profilering, daterad att godkänna redovisningen.

19 Utbildningsnämnden UN 135 Dnr UN 036/01 10 Information om kvalitetsredovisning inom skolväsendet Från och med den 1 november 2001 träder en ny förordning i kraft gällande kvalitetsredovisning inom skolväsendet; Förordningen om ändring i förordningen (1997:702) om kvalitetsredovisning inom skolväsendet.

20 Utbildningsnämnden UN 136 Dnr UN 026/01 00 Anmälan delegationsbeslut Utbildningsnämnden föreläggs utövad delegationsrätt från: Thomas Hedman Rektor Breviksskolan Matts Andmarken Utbildningschef att godkänna redovisningen av delegationsbesluten.

21 Utbildningsnämnden UN 137 Dnr UN 117/01 60 Delgivning: Elevärende att lägga redovisad delgivning till handlingarna.

22 Utbildningsnämnden UN 138 Dnr UN 030/01 60 Delgivningar Utbildningsnämnden föreläggs delgivningar från: Kammarrätten i Stockholm Beslut angående överklagat avgörande i Länsrätten den 30 oktober 2000 gällande laglighetsprövning enligt kommunallagen, fråga om prövningstillstånd. Elev vid Industriprogrammet Protestlistor mot flytten av Gripenskolans Industriprogram till Breviksskolan. Kommunstyrelsen Protokollsutdrag , 126, Inköp av inventarier till D-skolan. Kommunfullmäktige Protokollsutdrag , 95, Förläggning av Kommunfullmäktiges sammanträden år Arbetsutskottet Protokoll att lägga redovisade delgivningar till handlingarna.

Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg

Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Utbildningsnämnden 2001-10-23 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.15. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Birger Svensson Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20.

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson, 30-32 Kenneth Rosén Stefan Ohlsson Johan Renfors Klas Lundbergh Gunilla Lidberg

Läs mer

Utbildningsnämnden 2002-05-30 1 (16) Kommunhuset rum 293, kl 13.15 18.35.

Utbildningsnämnden 2002-05-30 1 (16) Kommunhuset rum 293, kl 13.15 18.35. Utbildningsnämnden 2002-05-30 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 18.35. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg, 46-49 Birger Svensson, 46-49 Ingrid Karlsson,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-04-11 1 (16) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.40.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-04-11 1 (16) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.40. Barn- och ungdomsnämnden 2000-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.40. Beslutande Göte Eriksson (s) Bror Sterner, fr o m 53 (s) Birger Svensson (s) Elisabeth Lönnberg (m) Mayvor

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Utbildningsnämnden 2010-09-22

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Utbildningsnämnden 2010-09-22 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-09.50 Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Dag Bergentoft

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 27 april 2011, klockan 16.00-17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Margareta Barkselius

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-12 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Gerd Axelsson (fp) ers för Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22)

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 17.00 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel, 79-94 (s) Ingrid Karlsson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 arbetsutskott 2006-01-31 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45

Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande.

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande. ) 2005-08-25 1 (10) Plats och tid: Konferensrummet, Centrumhuset, Färgelanda, torsdagen den 25 augusti 2005, kl 13.00 15.20. Beslutande: Ulla Börjesson (s) ordförande Monica Gustafsson (s) Leif Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11)

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Trenova, Östra vägen 1, 2003-01-28, kl 09.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s), kl 10.30-12.00,

Läs mer

Utbildningsnämnden (10) Kommunhuset, rum 293, kl Bror Sterner

Utbildningsnämnden (10) Kommunhuset, rum 293, kl Bror Sterner Utbildningsnämnden 2006-02-13 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.15. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Susanne Josefsson

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13 ) 2005-02-24 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 24 februari 2005, kl 9.00 15.45. Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 (26) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45

Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 (26) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45 Sammanträdesdatum Blad 1 (26) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45 Mayvor Lundberg (s) Senja Peltonen (v) Kerstin Eriksson (s) Berit Karlsson (s) Agnetha Bertheau (v) Bror Sterner

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson Birgitta Ringshagen Lennart Wall

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

Servicenämnden 2014-10-15 1(8)

Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Birgitta Kahn (MP) Sara Asp (S) Hans-Inge

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-13.10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-13.10 Sammanträdesdatum s. 1 (18) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-13.10 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 13.30 16.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Eva Didriksson, s Lars Nilsson,

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson 2013-10-16 Sida 1-19 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 16 oktober 2013, kl 10.00-11.00 ande Bernt Persson (S) Christiane Djäken (M) Terje Andersson (C) Eva Johansson (S)

Läs mer

Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda. Utbildningsförvaltningen 080519

Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda. Utbildningsförvaltningen 080519 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-05-13 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda Beslutande Övriga närvarande Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Ulrika

Läs mer

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13)

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45. Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén (S) Maria Andersson (S)

Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45. Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén (S) Maria Andersson (S) Sida 1 Sammanträdesdatum 2013-03-04 Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45 Beslutande Marie-Louise Svensson (M), ordförande Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-02-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Margareta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-10-19 A7 1(13) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 16.05. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 Innehållsförteckning Stopp av intag till Industriprogrammet vid Gymnasiesärskolan... 3 Stopp av intaget till Hantverksprogrammets inriktning Mode och

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg (s) Aimo Konttinen (v) Peter Bökman (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Ringshagen (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Servicenämndens 2008-03-28 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset Data-sal kl 13.00-14.15 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Övriga deltagande: Jörgen Johansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum PITEÅ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Strömbacka, Lilla Herrgården, kl 08.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Ruth Rahkola Anders Berg Birgitta Elfgren Lina Bergman Peter Eriksson Kjell

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-06-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet (fd Bravidas lokaler), Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-16.00 Louise Branting (c), ordförande

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Plats och tid Beslutande Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Heikki Perttula (s) Kerstin Eriksson (s) Ivan Abrahamsson (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Luoto

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.00-10.10. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M Bror Sterner (S) Lena Lundgren (S) Mikael Sporgelin (S) Dag Bergentoft (M)

Läs mer

Kommunhuset, rum 293 kl. 13.15 16.05. Kerstin Eriksson Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren (s)

Kommunhuset, rum 293 kl. 13.15 16.05. Kerstin Eriksson Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren (s) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, rum 293 kl. 13.15 16.05 Heikki Perttula (s) Kerstin Eriksson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund (s) Britt-Marie Kärngren (s) Sven Gustafsson (c) Ivan Abrahamsson

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008 Innehållsförteckning * Delårsrapport per juni 2008, 41... 2 * Ekonomisk rapport per augusti 2008, 42... 3 * Konsekvensanalys Dvärsätts skola 43... 4 * Detaljplan

Läs mer

Utbildningsnämnden (17) Kommunhuset, rum 293, kl

Utbildningsnämnden (17) Kommunhuset, rum 293, kl Utbildningsnämnden 2005-08-30 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-12.15. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Lena Lundgren Agnetha Bertheau

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Lessebo kommunhus kl 17.00-19.45 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Gerd Johansson (c) vice.ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina Cesar (s) Dragomir Zekic (s) Kristina Ericsson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare 18.30-20.40, Bällstarummet Roswitha Melzer (FP), ordförande, Zarah Sjökvist (M), Maya Mallo (M) (ersätter

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-03-12 1(11) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs lokal, tisdag 2002-03-12, kl. 17.30-19.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg (s) deltog ej i 181 Per

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2012-01-30 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00-17:00 ande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Åse Modin, tf. förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-03-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-03-23 2005-03-23 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Stora konferensrummet, Knut Hahnsskolan, Ronneby kl 13.15 16.35 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Johnny Adolfsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15)

Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15) Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15) Tid och plats Måndagen den 24 november 2008 klockan 16.50 19.10, Örelundskolan Ajournering kl. 17.20-17.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S)

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) 2011-03-31 1 Plats och tid Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, torsdagen den 31 mars 2011 kl 09:00-12:00 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) Övriga

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 13.30-17.15 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Göran Lundberg, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s 20-30 Lennart Eklund, c Tommy Rälg, s Annica Eek, kd

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Beslutande: Malin Ängerå (S, ordförande Anne Hamrén (S) Örjan Fridner (S) Stina Michelsson (S) Marie Mill (SRD) Conny Englund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 38 Studiebesök... 54 39 Godkännande av ärendelista... 55 40 Delgivningar... 56 41 Anmälan av delegationsbeslut... 57 42 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 58

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(16) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-16.35 ande ledamöter Mats Ernstsson (C) Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Roland Anvegård (KD) Carl Folke Jacobson

Läs mer