Öppna Göteborg! Årsredovisning för året 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Öppna Göteborg! Årsredovisning för året 2014"

Transkript

1 Öppna Göteborg! Årsredovisning för året 2014

2 1(8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - Verksamhetsberättelse Resultaträkning 6 - Balansräkning 7 Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor.

3 2(8) Verksamhetsberättelse 2014 Information om verksamheten Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att vara ett lokalt politiskt parti i Göteborgs kommun och som sådant ställa upp i lokalvalet i Göteborgs kommun. Föreningens bildande Föreningen bildades formellt den 19 december 2013, höll sitt startmöte på Folkteatern den 13 januari 2104, första stämman 4 februari och extrastämmor 27 mars och 27 maj. Styrelsen Interimsstyrelsen från den 19 december 2013 avlöstes av en första ordinarie styrelse, vald på stämman 4 februari. Till styrelsemedlemmar valdes Dennis Töllborg, Christine Wennerås, Holger Wassgren, Linda Stenman, Jonas Båth, Johanna Talje, Hans Kruber, Diana Ghinea samt Robert Kristensen som suppleant. Christine Wennerås och Jonas Båth lämnade sina styrelseuppdrag i april. Vid stämman 27 maj valdes därför Martin Clausen, Martin Gårdmark, Rossi Aniés och Robert Kristensen som ordinarie styrelseledamöter och Kurt Ågerup och Hans Kruber som suppleanter. Ingrid Moyssed valdes till revisorssuppleant. Diana Ghinea lämnade styrelsen den 26 november. Den valda styrelsen har haft 19 möten under verksamhetsåret, interimsstyrelsen hade 3 möten. Revisorer och valberedning Den 4 februari valdes Jan Kopperud och Sverker Andersson till revisorer. Till valberedning valdes Ulla Nylin, Eva Heyman, Nena Eriksson, Kurt Ågerup, Annbritt Axelsdotter, Pelle Bolander, Christian Holm och Yvonne Ljungerwald. Bolander och Axelsdotter har under året lämnat föreningen och uppdraget. Ordförande Styrelsen utsåg Holger Wassgren till ordförande den 7 februari. Han avgick den 8 december och Rossi Aniés utsågs 16 december till ny ordförande. Stämmor Antalet stämmor, en viss rörlighet bland förtroendevalda och även varierande engagemang och aktivitet bland de förtroendevalda speglar att 2014 var föreningens första verksamhetsår. Medlemmar Föreningen hade cirka 400 medlemmar under 2014 och har varit organiserad med en styrelse och ett flertal arbetsgrupper inom bland annat administration, granskning, nättidning och valarbete.

4 3(8) Händelser under året Starten Dennis Töllborgs debattartikel i GP gav 600 svar, en första grupp handplockade entusiaster organiserade uppbyggnaden och startmötet i Folkteaterns överfulla salong. 400 personer svarade enhälligt ja på frågan om vi skulle bilda ett politiskt parti och ställa upp i valet. Organisation Gratisnätverket Yammer valdes som kommunikationsforum. Här kunde vi hålla kontakt både inom och mellan arbetsgrupperna. Mycket av den yviga debatt som fördes på Yammer kunde dock med fördel förts inom arbetsgrupperna, har erfarenheten lärt oss. Medlemsengagemang Föreningens cirka 400 medlemmar har alla bidragit till föreningens framgångar under 2014; samtliga har genom att betala sin medlemsavgift bidragit till att finansiera de valsedlar partiet behövde för att ställa upp i lokalvalet i Göteborg, samt för att täcka kostnaderna för partilokalen på Viktoriagatan. Många medlemmar bidrog med ytterligare ekonomiska resurser och många medlemmar engagerade sig i arbetsgrupper och olika aktiviteter före och under valperioden. Arbetsgrupperna Redan på uppstartsmötet den 13 januari inbjöds medlemmarna att engagera sig i arbetsgrupper för att genom dessa utföra nödvändigt arbete. Många anslöt sig direkt, en del av nyfikenhet, andra av intresse och vissa av gedigen arbetsvilja. Bolagsgruppen, Partikansliet, Forskningsgruppen, Tidningsgruppen, Debattgruppen, PR teamet och Marknadsföringsgruppen är exempel på grupper som lockade många. En genomgående erfarenhet i grupperna har varit att många anmält sig men ett mindre antal verkligen arbetat. Lokalen I februari kunde vi flytta in i partilokalen på Viktoriagatan som vi fick hyra för halva månadshyran. Många stöttade oss med rabatterade avgifter och gåvor när de hörde om det nya partiet mot korruption. Visslan En av grundbultarna i partibygget var skapandet av en oberoende nättidning med visselblåsarfunktion. Genom att starta och registrera en tidning med ansvarig utgivare kunde man garantera grundlagsskyddat uppgiftslämnarskydd, något kommunens egen visselblåsarfunktion inte lyckats åstadkomma. Tidningen kom ut med sitt första nummer i maj. Ekonomin Att få ihop pengar till valsedlar och valbroschyrer och kampanjer är inte lätt för ett alldeles nystartat parti. Många betalade en extra medlemsavgift på 200: och några generösa medlemmar gav oss villkorade lån som omvandlades till gåva när vi inte kom in i kommunfullmäktige. Tack ni alla! Kommunfullmäktigekandidater Att få ihop en rimlig lista på villiga och kompetenta medlemmar att representera partiet i KF var svårt med bristande personkännedom och ovisshet om uppdragets innebörd. Den 10 april kunde vi dock anmäla 17 kandidater.

5 4(8) Valplattformen Den stora uppgiften att formulera partiets politik åtog sig Valplattformsgruppen. Här gällde det att med utgångspunkt av Dennis Töllborgs två grundmotioner och deras bearbetning på medlemsstämmorna under våren, forma ett dokument, en valplattform som kunde ingjuta förtroende hos göteborgarna och samtidigt beskriva Öppna Göteborgs åsikter och handlingsalternativ. Ett gediget och tufft arbete med både Lilla och Stora valplattformsgruppen ledde till ett dokument som sedan omvandlades till valbroschyrer och till sist spreds i mer än exemplar under valkampanjen. Valkampanjen De stora partierna hade miljontals kronor att tillgå. Vi hade kronor och en, under sommaren krympande skara arbetande partimedlemmar, visserligen oerfarna men hängivna valarbetare, som delade ut valbroschyrer i brevlådor, mötte folk på stan och skrev debattartiklar. Valresultatet Hela göteborgare röstade på Öppna Göteborg! i kommunalvalet den 14 september, vilket inte räckte till en plats i kommunfullmäktige. Flest väljare har Öppna Göteborg! i Majorna- Linné (se diagram). Flest personröster fick Dennis Töllborg (se tabell). Antal röster Stadsdel Personröster Väster Centrum Hisingen Öster Göteborg Dennis Töllborg Holger Wassgren Annan/ej kryssat Totalt Eftertankens kvartal 2014 består av tre inledande kvartal av engagemang, måsten och aktiviteter följt av sista kvartalet med eftertankar, erfarenheter och framtidsplanering. Efter valet hölls 2 eftervalsmöten i partilokalen innan den tömdes och flyttades ur. Styrelsen beslutade om en Idékonferens som skulle hållas den 24 januari 2015.

6 5(8) 2015 Verksamhetsberättelsen avser kalenderåret 2014 men verksamhetsåret sträcker sig fram till årsstämman 2015 varför några ord om det nya året kan vara på sin plats. Visslan Visslas redaktion lämnade tidningen strax efter årsskiftet. De hade dessförinnan vid tre tillfällen begärt att få överta utgivningsbeviset för tidningen i en egen förening kallad "Visslans vänner" men styrelsen ansåg Visslan vara strategiskt viktig för partiet och avvisade förslaget. Styrelsen ansåg sig dessutom inte ha mandat att förhandla om avyttrande av Visslan utan hänvisade frågeställarna till medlemsstämman. Ansvarig och vice ansvarig utgivare meddelade då Myndigheten för radio och tv att de avgått och önskade avföras från registret. Styrelsen hade inte fått denna information varför tidningen plötsligt stod utan redaktion och ansvarig utgivare. Styrelsen utsåg snabbt Dennis Töllborg som tillförordnad ansvarig utgivare och har fått detta registrerat hos berörd myndighet, visselblåsarfunktionen är alltså åter på plats och Dennis Töllborg arbetar med att rekrytera ny nya medarbetare till Visslan. Idékonferensen Idékonferensen avhölls som planerat den 24 januari och var väldigt lyckad! Förmiddagen ägnades åt tillbakablickande varefter lunch intogs och framtidsdiskussioner vidtog under eftermiddagen. Kort sammanfattat kom de närvarande fram till att partiet bör fortsätta att verka i nuvarande form och sikta på att, med erfarenheterna från valet 2014 i bagaget, ställa upp igen i valet I mellanperioden behöver Debattgruppen reaktiveras och Aktiv Granskning fortsätta sitt arbete. En ny grupp kallad Strategigruppen uppstod, den har hållit ett första möte. Styrelsen Styrelsen arbetar med att stärka sammanhållningen i föreningen genom utveckling av medlemsinformationen och tillämpning av stadgarnas medlemsparagrafer. Sabotörer och politiska vettvillingar kommer framgent inte att behandlas med silkesvantar. I alla fall inte om den sittande styrelsens erfarenheter och ambitioner förs vidare och förvaltas av den styrelse medlemsstämman nu nominerar och väljer inför verksamhetsåret Styrelsen i Öppna Göteborg!

7 6(8) Förslag till resultatdisposition Till årsstämmans förfogande står följande medel att disponera Årets resultat Summa Styrelsen föreslår att medlen disponeras så Balanseras i ny räkning Summa

8 7(8) Resultaträkning Intäkter Medlemsavgifter Gåvor / donationer Övriga sidointäkter Summa intäkter Kostnader Lokalkostnader Valkampanjen Övriga externa kostnader Summa kostnader Årets över- / underskott 7 594

9 Öppna Göteborg! (8) Balansräkning Tillgångar Kassa och bank Summa tillgångar Eget kapital Årets resultat Summa eget kapital Skulder Förskottsbetalda medlemsavgifter Summa skulder Summa eget kapital och skulder \ t1\fl IL1~ Linda Stenman Johanna Talje Anita West (Adj kassör)

10 Revisionsberättelse Till Årsstämman för Öppna Göteborg ideell förening Org. Nr Vi har granskat, räkenskaperna samt tagit del av protokoll och allegat för gjorda utbetalningar och inbetalningar och övriga handlingar som lämnar upplysningar om föreningens ekonomi och verksamhet för räkenskapsåret Det är styrelsen som har ansvaret för räkenskapshandlingarna och förvaltningen. Vårt ansvar är att uttala oss om årsredovisningen, bokslutet och förvaltningen på grundval av vår revision. Revisionen innefattar att granska ett urval av underlag för belopp och annan information i räkenskapshandlingarna. Revisionen har utförts i enlighet med god revisionssed i Sverige. Räkenskaperna är förda med stor noggrannhet, alla transaktioner är bestyrkta med verifikationer. Avseende styrelsens protokoll är vissa inte undertecknade och dessutom saknas årsredovisningen med förslag till disposition av årets resultat. På grund av att årsredovisningen saknas kan vi inte föreslå ansvarsfrihet för styrelsen för verksamhetsåret Vi anser att vår revision ger oss rimlig grund för att inte tillstyrka att årsstämman fastställer resultat- och balansräkningen för föreningen. Göteborg, den 24 februari 2015 Sverker Andersson Av föreningen vald revisor Av föreningen vald revisor

11 Angående frågan om ansvarsfrihet. Under Öppna Göteborgs verksamhetsår 2014 valdes totalt 13 styrelseledamöter, 9 vid årsstämman den 4 februari och 4 vid extrastämman den 27 maj. Utöver dessa valda ledamöter har styrelsen adjungerat 1 ledamot, som kassör. Av de sammanlagt 13 ledamöterna som valdes har 4 avgått och ytterligare 4 valt att kvarstå men vara passiva. Styrelsen består idag av 5 aktiva ordinarie ledamöter, 0 aktiva suppleanter samt 1 adjungerad kassör utan rösträtt. De styrelsemedlemmar som under året inte övergav sitt förtroendeuppdrag fick allt fler ansvarsuppgifter att ansvara för. Utöver detta lade styrelsen i slutet på året mycket tid på att hantera konflikten med Visslanredaktionen och dess konsekvenser samt ett par infekterade enskilda medlemsärenden. Allt detta har olyckligtvis föranlett att arbetet med bokslutet försenats så pass mycket att det inte varit klart i tid för revisorernas arbete inför årsstämman. Revisorerna kan därför inte rekommendera styrelsen ansvarsfrihet. Denna slutsats i revisionsberättelsen är naturligtvis helt korrekt. Den årsredovisning styrelsen nu förelägger årsstämman innehåller det bokslut som saknades vid revisorernas genomgång. Bokslutet i sig är en sammanfattning av den resultat- och balansräkning som förelagts revisorerna och i revisionsberättelsen beskrivs som noggranna och väl verifierade. Styrelsen har därmed inför stämman kompletterat med den saknade dokumentationen och redovisar för stämman en komplett årsredovisning. Styrelsen önskar få stämmans förtroende genom ett beslut om ansvarsfrihet.

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Årsredovisning för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden, får härmed avge

Läs mer

Wiskansfiber ekonomisk förening

Wiskansfiber ekonomisk förening Årsredovisning för Wiskansfiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-05-20-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltnings- och verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda

Läs mer

Norra Orust Fiber ekonomisk förening

Norra Orust Fiber ekonomisk förening Årsredovisning för Norra Orust Fiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida 0-1 Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter

Läs mer

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma Punkt 3: val av stämmoordförande Förslag till val av stämmoordförande Varje föreningsstämma kräver en ordförande, denna kan väljas internt eller externt. Förslag: val av stämmoordförande Ann-Christin Appelgren

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening

Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening Årsredovisning för Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2015-12-14-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010 Det gångna året har präglats av höga kostnader för underhåll. En sträng vinter har inneburit stigande kostnader för snöröjning.

Läs mer

Årsredovisning för. Ansta Fiber ek förening 769626-7 421. Räkenskapsåret 2013-08-06-2014-12-31

Årsredovisning för. Ansta Fiber ek förening 769626-7 421. Räkenskapsåret 2013-08-06-2014-12-31 Årsredovisning för Ansta Fiber ek förening 769626-7 421 Räkenskapsåret 2013-08-06-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2016 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Nedan följer en ekonomisk rapport för Svinninge Vägförening för verksamhetsperioden

Nedan följer en ekonomisk rapport för Svinninge Vägförening för verksamhetsperioden Bilaga 3 8 sidor 1(8) EKONOMISK RAPPORT FÖR SVINNINGE VÄGFÖRENING Org nr 717904-8413 Nedan följer en ekonomisk rapport för Svinninge Vägförening för verksamhetsperioden 2013-01-01-2013-12-31 Rapporten

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Bostadsrättsföreningen Skalsbyn Org.nr 716414-8376. för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

ÅRSREDOVISNING. Bostadsrättsföreningen Skalsbyn Org.nr 716414-8376. för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 ÅRSREDOVISNING Bostadsrättsföreningen Skalsbyn Org.nr för räkenskapsåret Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot intygar härmed att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet,

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2017 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Grönlingens SFF 1 (7) Styrelsen för Grönlingens SFF, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

REDOVISNING. för. Göteborg Beachvolley Club. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31.

REDOVISNING. för. Göteborg Beachvolley Club. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31. o ARS REDOVISNING för Göteborg Beachvolley Club Org.nr.857208-7271 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse - resultaträking

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige,

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, Protokoll Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, 802000-4266 Datum och tid Tisdag den 29 maj 2018 Plats Grillen/Årstaängsvägen 21C, Liljeholmen 1 Val av ordförande och protokollförare för mötet Mötet

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Riksbyggens Bostadsrättsförening Gamla Stan Helsingborg. Årsredovisning. Riksbyggens Bostadsrättsförening Gamla Stan Helsingborg 716407-3533

Riksbyggens Bostadsrättsförening Gamla Stan Helsingborg. Årsredovisning. Riksbyggens Bostadsrättsförening Gamla Stan Helsingborg 716407-3533 Årsredovisning 2005 Riksbyggens Bostadsrättsförening 716407-3533 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING GAMLA STAN HELSINGBORG 716407-3533 får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer

Narkolepsiföreningen Sverige NFS

Narkolepsiföreningen Sverige NFS Årsredovisning för Narkolepsiföreningen Sverige NFS Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter 4 Underskrifter 5 Narkolepsiföreningen

Läs mer

Årsredovisning. för. BRF Översten inom Kvibergs Terrass. Räkenskapsåret

Årsredovisning. för. BRF Översten inom Kvibergs Terrass. Räkenskapsåret Årsredovisning för BRF Översten inom Kvibergs Terrass 769619-4013 Räkenskapsåret 2009-07-09 2010-12-31 1 769619-4013 Förvaltningsberättelse Styrelsen fi3r Bostadsrättsföreningen Översten inom Kvibergs

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Baggensstäket

Bostadsrättsföreningen Baggensstäket Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Baggensstäket Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter

Läs mer

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Årsredovisning för Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Räkenskapsåret 2012-12-28-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2012 Täby Ryttarsällskap 1(6) Styrelsen för Täby Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF Årsredovisning för Romeleåsens Golfklubb IF 845002-2218 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Romeleåsens Golfklubb IF får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN PROJECT PLAYGROUND

STADGAR FÖR FÖRENINGEN PROJECT PLAYGROUND STADGAR FÖR FÖRENINGEN PROJECT PLAYGROUND 802450-8924 Innehåll 1. INLEDANDE BESTÄMMELSER... 3 1.1 Föreningens namn... 3 1.2 Föreningens säte... 3 1.3 Föreningens ändamål och verksamhet... 3 1.3.1 Ändamål...

Läs mer

Årsredovisning. Friluftsfrämjandet Huddinge

Årsredovisning. Friluftsfrämjandet Huddinge 1(6) Årsredovisning Styrelsen för får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i hela kronor

Läs mer

Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken

Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken 15 2013 Styrelsen for bostadsrattsforeningen Draken 15, organisationsnummer 716454-7502 avger harmed arsredovisning for rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745000-0448

ÅRSREDOVISNING 2012 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745000-0448 ÅRSREDOVISNING 212 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745-448 Förvaltningsberättelse för 212 Brf Gillesgårdens styrelse får härmed överlämna berättelse om verksamheten under år 212. Styrelsen har efter årsstämman

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

Årsredovisning. Ulvsunda Villaägareförening Räkenskapsåret. för

Årsredovisning. Ulvsunda Villaägareförening Räkenskapsåret. för Årsredovisning för Ulvsunda Villaägareförening 802003-6268 Räkenskapsåret 2015 UlvsundaVillaägareförening 1(5) Styrelsen för Ulvsunda Vitlaägareförening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

SvalOvs Golfklubb 844000-7980 ARSBOKSLUT. for. SvalOvs Golfldubb. Org. nr 844000-7980. Rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31.

SvalOvs Golfklubb 844000-7980 ARSBOKSLUT. for. SvalOvs Golfldubb. Org. nr 844000-7980. Rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31. SvalOvs Golfklubb ARSBOKSLUT for SvalOvs Golfldubb Org. nr Rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31. SvalOvs Goltklubb 2 StyreIsen for SvalOvs Goltklubb far hanned avge arsbokslut far rakenskapsaret 2013.

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 av 6 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solbacken 14 lämnar följande årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningens verksamhet består av 9

Läs mer

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Antagna vid årsmöte 201-02-03 i Knutbygården, Knuby. Ersätter tidigare antagna stadgar för LPo Uppsala kommun 2013. 1 Föreningens namn Landsbygdspartiet

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201

ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 ÅRSREDOVISNING 2012 för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren, Nyköping Org nr: 716402-1201 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Blomsterhandlaren i Nyköping får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr Årsredovisning för S.Y.F Ytservice AB räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 1(7) S.Y.F Ytservice AB Styrelsen för SXF Ytservice AB avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

Läs mer

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Årsredovisning för Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Civilförsvarsförbundet Bohus

Civilförsvarsförbundet Bohus Årsredovisning för Civilförsvarsförbundet Bohus Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Nedan följer en ekonomisk rapport för Svinninge Vägförening för verksamhetsperioden

Nedan följer en ekonomisk rapport för Svinninge Vägförening för verksamhetsperioden Bilaga 2 8 sidor 1(8) EKONOMISK RAPPORT FÖR SVINNINGE VÄGFÖRENING Org nr 717904-8413 Nedan följer en ekonomisk rapport för Svinninge Vägförening för verksamhetsperioden 2014-01-01-2014-12-31 Rapporten

Läs mer

EKONOMISK REDOVISNING

EKONOMISK REDOVISNING Sid 1 EKONOMISK REDOVISNING 2016 HSB Brf Vinga i Göteborg Sid 2 INTÄKTER INTÄKTER 2016 22% Årsavgifter Hyror Övriga intäkter Övriga rörelseintäkter 2016 2015 Årsavgifter 5 510 986 5 453 633 Hyror 1 590

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB bildades 2008 och skall utveckla och nyttja teknik för produktion av SNG (Substitute Natural Gas). G o B i G a s BILD INFOGAS HÄR SENARE INNEHÅLL INNEHÅLL Förvaltningsberättelse

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20

ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20 ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Jordgubben 20 får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2002. STYRELSE Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

AIK BANDY ÅRSREDOVISNING

AIK BANDY ÅRSREDOVISNING AIK BANDY ÅRSREDOVISNING 2016 AIK Bandyförening Org nr 802430-7582 Styrelsen för AIK Bandyförening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016-05-01 -- 2017-04-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamheten

Läs mer

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för Brottsofferjouren Sverige Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Förbundsstadgar Innehåll 1 Förbundet, dess namn och säte... 2 2 Förbundets ändamål...

Läs mer

Årsredovisning. Kornhills Samfällighetsförening

Årsredovisning. Kornhills Samfällighetsförening Årsredovisning för Kornhills Samfällighetsförening 716407-8797 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen för Kornhills Samfällighetsförening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Föreningen Villaägare i Järfälla

Föreningen Villaägare i Järfälla Årsredovisning för Föreningen Villaägare i Järfälla Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Föreningen Villaägare i Järfälla 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Föreningen Villaägare i Järfälla, får

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari december 2015

Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari december 2015 Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr 769624-4578 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 215 31 december 215 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultat & Balansräkning Noter med

Läs mer

Södermöja Samfällighetsförening

Södermöja Samfällighetsförening Årsredovisning rör räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultat- och Balansräkning Noter Budget Revisionsberättelse.. Förvaltningsberättelse 2013 Styrelse under året har

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Välkommen till Möja Turistförenings ordinarie årsmöte söndag 29 april 2012 kl 14.00 i Möjahallen, Möja Förslag till dagordning

Välkommen till Möja Turistförenings ordinarie årsmöte söndag 29 april 2012 kl 14.00 i Möjahallen, Möja Förslag till dagordning VERKSAMHETSBERÄTTELSE2011 Välkommen till Möja Turistförenings ordinarie årsmöte söndag 29 april 2012 kl 14.00 i Möjahallen, Möja Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, sekreterare

Läs mer

Samfälligheten Brynhild

Samfälligheten Brynhild Årsredovisning för Samfälligheten Brynhild Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Samfälligheten Brynhild 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Samfälligheten Brynhild, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2014-01-01-2014-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Ragnar Lodbroks Samfällighetsförening m. fl. i Lund

Ragnar Lodbroks Samfällighetsförening m. fl. i Lund Årsredovisning för Ragnar Lodbroks Samfällighetsförening m. fl. i Lund Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Ragnar Lodbroks Samfällighetsförening m. fl. i Lund 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för

Läs mer

Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening

Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening (antagna första gången 9 april 2014) 1 Föreningens namn Föreningens namn är Strädelängan Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen är en politiskt

Läs mer

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Årsredovisning för Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Årsredovisning. Neobiomics AB

Årsredovisning. Neobiomics AB Årsredovisning för 559072-2186 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Riksförbundets stadgar

Riksförbundets stadgar Riksförbundets stadgar Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna den 24 maj 2003. Senast reviderad vid Riksstämman i Strömstad 16-17 maj 2009. 1 Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna

Läs mer

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association).

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association). STADGAR Dessa stadgar har antagits vid Föreningsstämma 23:e mars 2015 och är en uppdatering av ursprungliga Stadgar antagna på Ordinarie Föreningsstämma från 26:e juni 2013 samt uppdateringar vid extra

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Essingevarvet

Bostadsrättsföreningen Essingevarvet Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Essingevarvet 24 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Tilläggsupplysningar/underskrifter

Läs mer

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Protokoll fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Tid: 5 augusti 2018 kl 10.00 Plats: Fjällanläggningen, konferenslokalen i Lofsdalen Närvarande: Emil BackmanStyrelsen/Lofsdalsfjällens

Läs mer

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet (antagna 2012-10-30) 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet. 2 Föreningens säte 2.1

Läs mer

EKONOMISK REDOVISNING

EKONOMISK REDOVISNING Sid 1 EKONOMISK REDOVISNING 2010 HSB brf Lilla Le i Göteborg Sid 4 INTÄKTER 2010 Årsavgifter 4 278 749 Hyror 264 631 Övriga intäkter 7 200 Sid 12 ÅRSAVGIFTSUTVECKLING 2007 2008 2009 2010 2011 Årsavgiftsutveckling

Läs mer

ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 2014

ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 2014 1 ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 214 Medlemsutvecklingen Vid årsskiftet hade ProSkandia drygt 6 medlemmar. Det var färre än kalkylerat orsakat av att utskicken av ProSkandias

Läs mer

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun 1(5) Årsbokslut Företagarna i Leksands kommun Styrelsen för Företagarna i Leksands kommun får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Årsredovisning 2016 Föreningens stadgar Föreningens gällande stadgar har registrerats av Lantmäteriet 1995-12-04, Dnr 95/762 Föreningsstämmor Ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Årsredovisning. Kornhills Samfällighetsförening

Årsredovisning. Kornhills Samfällighetsförening Årsredovisning för Kornhills Samfällighetsförening 716407-8797 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Kornhills Samfällighetsförening, med säte i Halmstad, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Woodlands Golfklubb Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup Årsredovisning för MX-ONE Usergroup 802015-5373 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för MX-ONE Usergroup får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Förslag till vinstdisposition

Läs mer

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2010

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2010 Årsredovisning för Mystängens SMF år 2010 Förvaltningsberättelse Styrelsen har bestått av följande medlemmar: Bo Seger Ordförande Hus nr 21 Marie Hultgren Kassör Hus nr 20 Bo Hultgren Sekreterare Hus nr

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 1 Brf Kättingen 26 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA DAG: Måndagen den 26 maj 2014 klockan 19.30 LOKAL:Gemensamhetslokalen DAGORDNING: 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR OM STYRELSENS BOKSLUTSARBETE HSB STOCKHOLM EKONOMI & ANALYS

VANLIGA FRÅGOR OM STYRELSENS BOKSLUTSARBETE HSB STOCKHOLM EKONOMI & ANALYS VANLIGA FRÅGOR OM STYRELSENS BOKSLUTSARBETE HSB STOCKHOLM EKONOMI & ANALYS 1 INLÄMNING AV FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE, PROTOKOLL OCH KASSAINTYG Förvaltningsberättelse Förvaltningsberättelsen kompletterar den

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2006 , Brf Fiskaren 32 1(6) Styrelsen för BrfFiskaren 32 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen

Läs mer

Jämförelse nya och gamla stadgar i föreningen Garpens vänner

Jämförelse nya och gamla stadgar i föreningen Garpens vänner Jämförelse nya och gamla stadgar i föreningen Garpens vänner NYA 1 Namn och verksamhetsområde Föreningens namn skall vara Garpens Vänner, förkortat GV. Garpens vänner har till uppgift att förvalta och

Läs mer

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna den 24 maj 2003. Senast reviderad vid Riksstämman i Stockholm/Sollentuna 25-26 maj 2013. Brottsofferjoure

Läs mer