RONDANE & DOVREFJELL I HÖSTSKRUD.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RONDANE & DOVREFJELL I HÖSTSKRUD."

Transkript

1 RONDANE & DOVREFJELL I HÖSTSKRUD. Trolltind och linsmoln i sydvästra Rondane nationalpark. HÖJDPUNKTER PÅ DENNA FOTORESA ÄR: Storslagna berg i höstskrud både i den västra och östra delen av Rondane samt i Dovrefjell. Fotografera i de vackra dalarna Dørålsdalen & Grimsdalen. Fjällbjörkar i höstfärger med storslagna landskap i bakgrunden. Magiska vattenfall, porlande bäckar & forsar. Vi fotograferar ett av Norges största berg Snøhetta, om vädret tillåter. Stor chans att se myskoxe i Dovrefjell. Handledning, tips & råd av naturfotograf Niklas Virsen samt bilddiskussioner & bildanalys.

2 Pris: SEK september PLATSER (Begränsat antal platser) Anmälningsavgift: kronor (20%) Inkluderat i priset : Del i dubbelrum / 4 sängplatser på loft (se beskrivning på boende). Frukost och matpacke enligt program. Alla bomavgifter i de båda nationalparkerna. All transport inom nationalparkerna i en minibuss med 9 säten. Handledning, tips & råd av naturfotograf Niklas Virsen samt bilddiskussioner & bildanalys. Ej inkluderat: Transport till och från Otta, Norge. Avgifter på E6 (trafikavgifter). Eventuell avgift för parkering, alternativt bomavgift ( SEK) till stugan. Alla middagar. Försäkringar och avbeställningsskydd. Extra dryck vid måltid och utgifter av personlig karaktär. Vattenfall i Rondane nationalpark.

3 Att fotografera hösten i Rondane naionalpark i Norge är något alldeles speciellt. Marken med lavar och mossa växlar färg till rött och orange. Fjällbjörken genomgår också en förändring från dess gröna färger till gult. På toppen av bergen ligger snötäcket skört och ger liv till landskapsbilden och viskar om vilken säsong det är. Atmosfären i Rondane nationalpark under september månad är magisk och det finns massor att fotografera. Rondane nationalpark. Rondane nationalpark instiftad år 1962, för att skydda det bestånd av vildren som finns här, vilket gör Rondane till den äldsta nationalparken i Norge.Tack vare skyddet som nationalparken har är Rondanes natur välbevarad och skyddad. Landskapet i Rondane bjuder på vackra berg, flera över 200 m.öh. med snöbeklädda toppar. Här kommer vi att vandra på lättillgängliga stigar bland fjällbjörkar, karga landskap, porlande bäckar och mäktiga vattenfall. Vi kommer att fotografera bland annat i Dørålsdalen och i sydvästra Rondane samt Grimsdalen. Områdena har sin speciella prägel och bjuder på fantastiska fotomotiv. De flesta fotografer som besöker Rondane nationalpark under hösten hamnar i Dørålsdalen vilket är förståligt. Dalen är lättillgänglig och med mycket fina naturscener. Däremot är Rondane nationalpark så mycket mer än endast Dørålsdalen. Den här fotoresan kommer att visa dig hela Rondane, både den västra och östra delen. Kvällssol över landskapet i Rondane nationalpark. uppehåller oss i Dovrefjell får vi givetvis inte heller missa att hålla ett vakande öga efter Dovrefjells stolthet, myskoxen. Dovrefjell nationalpark. De myskoxar som finns här i Dovrefjell är inplanterade från Grönland år Några djur har också lyckats tagit sig över gränsen till Sverige och Härjedalen. Det är dock endast i Dovrefjell där hjorden av myskoxe är talrik i Skandinavien. Myskoxen är väldigt speciell att studera och är verkligen kvarlevor från den sista istiden. Arkeologiska fynd har visat att myskoxen levde sida vid sida med mammuten och den ullhorniga noshörningen. Detta empiriska faktum gör det inte mindre intressant om vi skulle se myskoxar. I Dovrefjell finns också bitvis ett gott bestånd av älg och det är inte helt omöjligt att vi kan stöta på dem även i Rondane. Ett annat bergsmassiv som vi kommer att besöka är Dovrefjell som har ett alpint präglat landskap där Snøhetta är det mest kända berget i området med sin imponerande höjd på 2286 m. öh. Givetvis kommer vi att besöka och titta närmare på detta berg. När vi

4 Vattenfall & porlande bäckar. På denna fotoresa kommer vi att få se vattenfall och mängder med porlande bäckar som sträcker sina armar över det höstprydda landskapet. Det är främst ett vattenfall som lockar oss till fotografering. Det är varken den största eller högsta vattenfall jag har sett, däremot har den massor av karaktär och är ett av de vackraste i nationalparken. Bakgrunden består av bergsmassivet Rondane och bjuder på ett magiskt sceneri. Förutom vattenfall finns massor av porlande bäckar och små vattendrag som väntar på att fotograferas. Norges vackraste nationalpark på hösten. Norges landskap är fantastiskt vackert, det vet de flesta. Höga toppiga berg, fjordar och kust. Det finns många nationalparker att berätta om men den kanske absolut vackraste enligt min mening är Rondane nationalpark på hösten. Det infaller en magisk känsla när hela landskapet exploderar i färg och du står där framför en göl och har förankrat ditt stativ i marken. Du blickar uppåt och ser ett av de höga bergen som tornar upp sig mot himlen. Du ställer in exponeringen och trycker av. Det är en fantastisk känsla att fotografera de här mäktiga landskapen i vårt grannland. Göl i bergslandskapet. ut på vägarna runt nationalparkerna och nå vackra fotomotiv precis utanför bildörren. Du vandrar också på lättgångna stigar som inte tröttar ut dig vilket gör att du kan koncentrera dig 100% på din landskapsfotografering. Berg med snöiga toppar, gula fjällbjörkar & gölar. Även om vi med allra största sannolikhet kommer att få se myskoxe i Dovrefjell nationalpark är denna fotoresa koncentrerad kring Rondane och Dovrefjells fantastiska landskap i höstskrud. Detta är ett självklart val och avgränsning och du kommer själv att förstå detta när du ser det magiska landskapet som vi ska fotografera i. Olika berg som vi kommer att fotografera både nära och på distans är Snöhetta, Rondeslottet Smedhamran, Storronden, Trolltid och många fler. Många av de berg vi kommer att se och fotografera har vid den här tidpunkten på året snö på topparna. Jag älskar Rondane och Dovrefjell eftersom de är väldigt lättillgängliga. Du kan ta en bil

5 En bäck i höstskrud i Dovrefjell nationalpark. Nere i dalen dominerar fjällbjörk, dvärgbjörk och många olika lavar och de alla hjälps åt att skapa en färgexplosion i landskapet. På många ställen kan du se gölar och vattendrag, och ibland små insjöar. De tillför så mycket till landskapet då de vid stilla väder blir bergens och färgernas spegel. Däri reflekteras allt det vackra som du har runt omkring dig.

6 20 september 2020 Reseprogram. Observera att detta program kan komma att ändras beroende på väder eller andra oförutsägbara händelser. Vi möts upp i byn Otta klockan 15:00 och åker därefter vidare mot vårt boende. Bara resan upp på de slingriga vägarna är magnifikt vacker att beskåda. Väl framme vid vår stuga packar vi upp våra saker och gör oss hemmastadda. Efter detta är det dags för mig att välkomna er på riktigt med en programöversikt och information om de olika områdena vi ska besöka. Senare mot kvällen beger vi oss iväg mot vår första fotosession och fotograferar kvällsljuset över några av topparna samt en fin utsikt över byn Otta. 21 september 2020 Vi börjar dagen med att äta en stadig frukost. Som de flesta andra dagarna på denna fotoresa ringer din väckarklocka tidigt. Det är viktigt att få med sig det bästa ljuset möjligast. Denna morgon kommer vi att åka och fotografera Rondeslottet och Storronden i det första morgonljuset. På kvällen kommer vi att gå cirka 5 kilometer till vattnet vid Rondvassbu i sydvästra Rondane nationalpark och besöka flera fotogeniska platser på vägen. När kvällsljuset kommer har vi riktigt bra chans till vackra panoramabilder över topparna. 22 september 2020 Vi startar denna dag tidigt och innan solen går upp beger vi oss mot ett vackert vattenfall i västra Rondane nationalpark. Här och i området fotograferar vi morgonen och det första ljuset. På kvällen gör vi vårt första besök i den vackra dalen Grimsdalen i västra delen av nationalparken. Här möts vi av storslagna landskap med utsikter över dalen och vyer med fantastiskt ljus.

7 23 september 2020 Idag kommer du att få din första sovmorgon. Vi vaknar till och äter frukost. Mot förmiddagen kommer vi att åka mot Dovrefjell nationalpark. Här kommer vi att fotografera landskapet och söka efter den mytomspunna myskoxen. Vi kommer också att besöka Fokstumyra och vem vet, kanske vi får syn på en av de stora älgarna här. Fokstumyra ligger norr om byn Dombås och är ett viktigt område för våtmarksfåglar och häckande fåglar (under vår & försommar). Bland annat har jag personligen fotograferat blåhake här. Hösttider finns här massor av färger att fotografera. 24 september 2020 Denna morgon åker vi till Grimsdalen igen för att få bilder av dalen i ett annat ljus. Vi besöker också andra fotogeniska platser som vi inte gjorde tidigare. Bland annat ett magiskt landskap på morgonen med utsikt mot Rondeslottet som är massivets högsta berg. På kvällen åker vi mot vattenfallet i sydvästra Rondane igen för att få kvällsljuset mot fallet. Nu tränger vi även längre in i landskapet, förbi vattenfallet och följer delar av vattendraget Storsula som rinner här. 25 september 2020 Idag kommer vi att besöka den östra delen av Rondane nationalpark i området Dørålsdalen. Här finner vi berg, vattenfall, bäckar, vattendrag, fjällbjörkar allt med en fantastisk inramning av höst. Här finns det små gångstigar och markerade leder som inbjuder till små vandringsturer. Det kanske mest fotogeniska du kan hitta i detta område är små gölar och småsjöar med speglingar mot bergen om vädret tillåter detta. 26 september 2020 Idag är det tyvärr sista dagen på fotoresan och kvarstår gör din hemresa.

8 Transport. Transport i Rondane & Dovrefjell görs i minibuss med 9 säten. Du tar dig själv till Otta by i Norge med bil. Eller så blir du upphämtad på Lillehammer station om du väljer tåg eller flyg. Vi samlas vid Otta klockan 15:00 den 20:e september Vägbeskrivning finner du här: data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x466b2ae976d- 510bf:0x9d1b8f4281a7dc27!8m2!3d !4d Närmare beskrivning av mötesplats skickas vid bokning. Platser att ställa bilen finns nere vid Otta station samt 5 platser uppe vid stugan. All transport inom nationalparkerna, till restauranger och byar sker med en minibuss med 9 säten. I priset ingår all transport samt alla bomavgifter i nationalparkerna. Boende. Vi kommer att bo i en nybyggd (2017) stuga som sammanlagt har plats för 12 stycken personer. Med andra ord kommer det att finnas mycket yta att röra sig på och sittplatser att hitta inne i stugan. Vi bor på Kvamfjellet cirka en mil från Otta by. I priset på denna fotoresa ingår boende i dubbelrum / 4 sängplatser på loft (se bild längst ner till vänster). I stugan finns det parabol tv, fullt utrustat kök och alla bekvämligheter (inkluderat golvvärme i badrum). Måltider. På denna fotoresa ingår det frukost och matpacke enligt program nedan. Frukost består av bland annat: Bröd och smör, yougurt, musli, ägg, salami, ost, kaffe & te. Matpacke ingår varje dag enligt program och består av matiga äggmackor och kaffe eller te. 20 september: Inga måltider ingår (tid endast för middag på kvällen). 21 september: Frukost och matpacke ingår. 22 september: Frukost och matpacke ingår. 23 september: Frukost och matpacke ingår. 24 september: Frukost och matpacke ingår. 25 september: Frukost och matpacke ingår. 26 september: Frukost ingår. Väder & klimat. Som i alla andra ställen i världen där man rör sig på hög höjd och i bergslandskap kan vädret ändras på bara någon timme. Vinden kan tillta, regnmoln kan torna upp sig vid horisonten och ibland kan det även dra in snö över landskapet i denna årstid. Morgnarna brukar vara kalla. Allt ifrån cirka 5 grader ner till några minusgrader. Den ofta förekommande vinden på högfjället gör att det kan kännas kallt. Kvällarna är som regel lite mildare men allt beror på vindens hastighet samt om det regnar eller snöar.

9 Vårt boende. Packlista Kläder & utrustning. Viktigt! Det här är bara en inspirationslista för din packning. Vad du i slutändan packar ner i reseväskan är upp till dig. Slitstarka vandringsbyxor och bra vandringskängor (vattentäta). Vandringssockor. Underställ & underkläder. Några t-shirts & tröjor. Extra varm tröja. Mössa & vantar. En vindjacka. Regnjacka & regnbyxor. Eller alternativt vattentät vindjacka. Hygienartiklar & eventuella medeciner. Vandringsstavar. Ficklampa eller pannlampa. Väckarklocka. Öronproppar. Kräm för skavsår, blåsor. Elektronisk utrustning: Mobiltelefon. Powerbank. Laddare för mobiltelefon. Du behöver inte fundera över säkerheten! Första hjälpen är alltid med och tillika nödsändare för din trygghet. Glöm inte att packa ned dina egna saker också! Kamera & objektiv. På denna fotoresa till Rondane & Dovrefjell är det främst landskapsfotografering som gäller. Tänk på att vi kommer att få möjlighet att arbeta med jättefina intima landskap också vilket gör att ett teleobjektiv kan komma mycket väl till pass. Ett vidvinkelobjektiv ska du ta med dig om du vill skapa de stora och klassiska vidvinkel-landskapen. Här kommer du att kunna fotografera snöprydda berg, vattenfall, bäckar och mattor av höstlav samt krokiga och vindpinande fjällbjörkar. Ett teleobjektiv med är ett mycket mångsidigt objektiv att ha med dig på denna fotoresa. Med teleobjektivet kan du rama in landskapet och skapa intima landskap av våra motiv. Om du dessutom har en bra närgräns på ditt teleobjektiv kan du använda det för närbildsfotografering. Här i Rondane & Dovrefjell arbetar vi främst med stora vidder och

10 många gånger behövs tele-brännvidden för att fotografera det stora landskapet. Vi kanske också kommer att stöta på myskoxe och älg och då kommer även teleobjektivet bra till pass. Ett teleobjektiv med zoom-möjlighet rekommenderas starkt. Tänk dock på att dina mål för fotograferingen kan vara helt annorlunda så se detta mer som inspiration än något som du måste packa ned i kameraryggsäcken. Vidvinkelsobjektiv för landskap. Ett teleobjektiv med zoom för landskap, intima landskap & fåglar/djur från 80 mm och uppåt. Ett makroobjektiv för att arbeta med närbilder. Extra batterier och extra minneskort. Ett stativ för att arbeta med långa slutartider. En blixt, ficklampa eller pannlampa. Eventuella filter för landskapsfotografering. Exempelvis ND, Avtonat gråfilter eller polfilter. Backup till dina bilder. En laptop för redigering av dina bilder. Du kommer att ha möjlighet till båda scenarierna. Tänk dock på att det är frihet under ansvar och i enighet med resevillkoren har du som resenär ansvar för att passa tider och ha personliga försäkringar. Är det fysiskt ansträngande? Den här workshopen är normalt fysiskt ansträngande. Den längsta vandringen vi gör är cirka 5 km (1 mil tur & retur), på bra gångväg. Du bör dock kunna röra dig och vandra utan större förhinder för att delta på denna fotoresa. Normalkondition krävs. Gruppen. Maxantal deltagare på denna fotoresa är 8 stycken personer (9 personer med mig). Vi kommer att vandra mot gemensamma mål hela gruppen. Däremot tycker jag att det är viktigt att du som deltagare om du vill kan få gå din egen väg och hitta de motiv du vill fotografera. En del fotografer fungerar bäst i grupp och andra fotografer vill helst fotografera och söka upp sina motiv själva.

11 Har du frågor om denna fotoresa till Rondane & Dovrefjell? Telefon: E-post: Här finns det mäktiga ljuset i landskapet.

Rondane & Dovrefjell i höstskrud!

Rondane & Dovrefjell i höstskrud! Rondane & Dovrefjell i höstskrud! I fokus på denna fotoresa: Storslagna berg i höstskrud. Vi fotograferar ett av Norges största berg Snöhetta. Fotografering i vackra Dørålsdalen och i sydöstra delen av

Läs mer

Smålom nattetid & magiska landskap.

Smålom nattetid & magiska landskap. Smålom nattetid & magiska landskap. Det bästa med workshopen, Smålom nattetid & magiska landskap är: Fotografera smålom från sen kväll, över hela natten och till den tidiga morgonen. Magiska landskap med

Läs mer

Trollskog & gölar i Tivedens nationalpark.

Trollskog & gölar i Tivedens nationalpark. Trollskog & gölar i Tivedens nationalpark. I fokus på denna workshop: En av Sveriges vackraste nationalparker. Fantastisk trollskog i detta viltpräglade område. Kristallklara trolska skogsjöar. Stora stenblocksformationer

Läs mer

PACKLISTA TILL UGANDA.

PACKLISTA TILL UGANDA. PACKLISTA TILL UGANDA. Kläder & utrustning. Underkläder. Några vanliga strumpor samt vandringsstrumpor till skorna. Pyjamas eller sov kläder. T-shirts. En långärmad tröja eller skjorta. En vindjacka eller

Läs mer

Fotografera bäver i Västmanland.

Fotografera bäver i Västmanland. Fotografera bäver i Västmanland. I fokus på denna workshop: Bäverskådning som är helt anpassad för naturfotografer. Mycket stor chans att få se och fotografera bäver på nära håll. Möjlighet till låga vinklar

Läs mer

Fotografering av myskoxe på Dovrefjell 2020.

Fotografering av myskoxe på Dovrefjell 2020. Fotografering av myskoxe på Dovrefjell 2020. I fokus på denna workshop: Fotografera myskoxen, överlevaren från istiden, i sin rätta miljö bland bergen i Dovrefjell på vintern. Vackert alpint präglat landskap.

Läs mer

KREATIV FOTOGRAFERING I EN ÖSTGÖTSK

KREATIV FOTOGRAFERING I EN ÖSTGÖTSK KREATIV FOTOGRAFERING I EN ÖSTGÖTSK I fokus: Kreativ fotografering i en östgötsk djungel! Lär dig att se kreativt på ditt motiv och använd de verktygen jag ger dig för att skapa konstnärliga bilder av

Läs mer

Hasse Andersson - Avtryck i naturen

Hasse Andersson - Avtryck i naturen Hasse Andersson - Avtryck i naturen En i gänget Efter nio timmar i bil anländer jag till Kongsvold fjällstation i Norge. Klockan är halv fyra och solen står fortfarande högt på himlen. Det är september

Läs mer

Höstfärger i Fulufjället 2019

Höstfärger i Fulufjället 2019 Höstfärger i Fulufjället 2019 Klicka här för att boka Fulufjället 2019! I fokus på denna fotoresa: Höstfärgerna i Fulufjällets nationalpark. Fotografera lavskrika i gammelskog på mycket nära håll! Boende

Läs mer

VILDA FINLAND - BJÖRNAR & TAJGA

VILDA FINLAND - BJÖRNAR & TAJGA VILDA FINLAND - BJÖRNAR & TAJGA Närkontakt med den finska björnen. Det bästa med fotoresan till Vilda Finland är: Väl utvalda gömslen för utmärkt björnfotografering. Flera kvällar, nätter och morgnar i

Läs mer

EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016!

EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016! EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016 En annorlunda fotoexpedition i ett spektakulärt landskap Omgiven av Svalbards spetsiga berg, stämningsfulla fjordar och gnistrande glaciärer har du nu chansen

Läs mer

Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder

Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder Skola: Landskap 10 tips för bättre landskapsbilder Upplevelsen av en landskapsbild är inte samma sak som att uppleva ett landskap på plats. Med de här tio tipsen kanske du ändå lyckas ta med dig upplevelsen

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 10-14 september 2015 L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Lundhags och Serkan Günes,

Läs mer

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015

Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 Resa till Lofoten med SPF Seniorerna 485 Björken 28 maj 1 juni 2015 28 maj Solen skiner från en klarblå himmel denna morgon när 47 förväntansfulla medlemmar ska ge sig ut på resa till Lofoten med Högbergs

Läs mer

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE

LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE L u n d s h a g s p r e s e n t e r a r LAPONIA WORLD HERITAGE PHOTO ADVENTURE Laponia, 21-25 september 2016 Upptäck Laponia, Europas sista vildmark och UNESCOS världsarv. Lundhags och Serkan Günes, en

Läs mer

Station Sågen erbjuder dig een all inclusive höstlov vecka (måndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark.

Station Sågen erbjuder dig een all inclusive höstlov vecka (måndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark. Aktiv outdoor höstlovsvecka i Dalarna. Klar höstluft, vacker natur och roliga aktiviteter erbjuder en innehållsrik höstlovsvecka för dig som älskar outdoor och äventyr. Vi trampar dressin på Inlandsbanan,

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Packning till Kilimanjaro

Packning till Kilimanjaro Packning till Kilimanjaro Såhär kommer du förberedd till Kili Vandringen på Kilimanjaro börjar i den tropiska regnskogen, där det är mycket varmt och fuktigt. Allt eftersom du kommer högre upp på berget

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

I Arne Næss fotspår. LIVSFILOSOFISK RESA TILL NORGE april 2019

I Arne Næss fotspår. LIVSFILOSOFISK RESA TILL NORGE april 2019 I Arne Næss fotspår LIVSFILOSOFISK RESA TILL NORGE 25-28 april 2019 CEMUS utbildning Uppsala centrum fo r ha llbar Norge en långvarig tradition på Livsfilosofikursen Sedan många år tillbaka har vi på Livsfilosofikursen

Läs mer

Vandra i Skottland. West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar

Vandra i Skottland. West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar West Highland Way, Milngavie Fort William, 10 nätter 1 Vandra i Skottland West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar West Highland Way är en klassisk vandring som startar strax

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Serkan Günes, en av Sveriges bästa landskapsfotografer till Island vulkanernas,

Läs mer

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar Connemara & Western Way, Oughterard - Westport, 6 nätter 1(5) Vandra på Irland Erriff River och Devilsmother Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar Western Way slingrar

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Vandringsleder. Sommar

Vandringsleder. Sommar Vandringsleder I och omkring Kittelfjäll och Henriksfjäll finns en rad trevliga utflyktsmål som bjuder på både natur- och kulturupplevelser och om det är rätt säsong och tid möjligheter till fiske samt

Läs mer

Vandra i Skottland. West Highland Way, 4 nätter Bridge of Orchy Fort William, 3 vandringsdagar

Vandra i Skottland. West Highland Way, 4 nätter Bridge of Orchy Fort William, 3 vandringsdagar West Highland Way, Bridge of Orchy Fort William, 4 nätter 1 Vandra i Skottland West Highland Way, 4 nätter Bridge of Orchy Fort William, 3 vandringsdagar West Highland Way är en klassisk vandring som startar

Läs mer

THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015

THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015 THE HIGHLANDS Skottland, 4-10 oktober 2015!! De Skotska Högländerna landskapsfotografi när den är som bäst Trakterna kring Storbritanniens högsta berg är de mest dramatiska delarna av de Skotska Högländerna.

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

I Arne Næss, djupekologins och livsfilosofins fotspår

I Arne Næss, djupekologins och livsfilosofins fotspår Livsfilosofi och det moderna samhället VT 2017 I Arne Næss, djupekologins och livsfilosofins fotspår LIVSFILOSOFISK RESA TILL NORGE 20-23 april 2017 Norge en långvarig tradition på Livsfilosofikursen Sedan

Läs mer

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER I AM YOUR FINDER I AM VISUAL PERFECTION Systemkamerorna i Nikon 1-serien ger dig ett helt nytt sätt att fånga livet i farten. De erbjuder en perfekt balans mellan kraft och precision i en nätt design så

Läs mer

BLAND VALAR OCH DELFINER

BLAND VALAR OCH DELFINER BLAND VALAR OCH DELFINER Azorerna, 2-10 maj 2015 En oförglömlig resa bland valar och delfiner på Azorerna Följ med Joakim Odelberg till Azorerna och ön Pico och upplev valar och delfiner på mycket nära

Läs mer

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar

Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar Via Maria, Salzburg St Wolfgang, 5 nätter 1(5) Vandra i Österrike Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar Via Maria är en pilgrimsled som går mellan Altöttingen i Tyskland och Mariazell

Läs mer

Norge Resa 2010 3/8-6/8

Norge Resa 2010 3/8-6/8 Norge Resa 2010 3/8-6/8 Min Norge resa påbörjades en solig tisdag morgon, klockan 08 00 styrdes kosan mot föräldrahemmet i Virserum en liten nätt sträcka på 7,5mil. Man har packat och förberett resan i

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

svanworkshop vid Rosenkällasjön

svanworkshop vid Rosenkällasjön Svanworkshop vid Rosenkällasjön. Klicka här för att boka svanworkshop vid Rosenkällasjön 2019. I fokus på denna workshop: Fotografera en rik population av knölsvanar & sångsvanar. Kom riktigt nära svanen

Läs mer

Triglav i Juliska Alperna Sloveniens pärla.

Triglav i Juliska Alperna Sloveniens pärla. Triglav i Juliska Alperna Sloveniens pärla. Alpenglow över bergsmassiven. Soča Trenta dalen. I fokus: Triglav i Juliska alperna Sloveniens pärla 2019 Bergsmiljö och höga snöprydda toppar. Fotografiskt

Läs mer

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur Resor Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur [ISLAND : LANDMANNALAUGAR] Vandring i ett sagolikt landskap Den isländska naturen är så dramatisk och vacker att den nästan känns overklig. Landmannalaugar,

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn från 7 år som har viss fjällvana

Läs mer

VANDRING BUS OCH BASLÄGER

VANDRING BUS OCH BASLÄGER VANDRING BUS OCH BASLÄGER Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn i alla åldrar och liten vana av fjäll- och

Läs mer

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien Barbaresco Bästa av Barbaresco al Barolo, 7 nätter Alba - Alba 6 vandringsdagar Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är

Läs mer

Fjäril- & makroparadiset i norra Italien.

Fjäril- & makroparadiset i norra Italien. Fjäril- & makroparadiset i norra Italien. Det bästa med fotoresan till fjäril- & makroparadiset i norra Italien är: Ett myller av fjärilar överallt du tittar. För oss i Skandinavien sällsynta bergsfjärilar.

Läs mer

VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD

VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD VANDRA I ROGEN SYD TILL NORD Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost Datum Vandra i Rogen syd till nord erbjudsvid

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår

Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern Må ndågår Aktivitetsprogram Storsätra Fjällhotell vintern 2016-17 Må ndågår Kl. 10 11 Renen- ett fantastiskt djur! Träffa några av våra renar och upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer. Upptäck vilket

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

FOTOWORKSHOP UTAH OCH ARIZONA

FOTOWORKSHOP UTAH OCH ARIZONA FOTOWORKSHOP UTAH OCH ARIZONA 29.1 13.2.2019 Monument Valley Let your American Dream come true! Ge dig själv 14 dagar med fotografering och naturupplevelser i nationalparkerna i sydvästra USA! Denna årstid

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

ARKTISKA VARANGER I NORDNORGE

ARKTISKA VARANGER I NORDNORGE ARKTISKA VARANGER I NORDNORGE I fokus: Arktiska Varanger i Nordnorge 2019 Fantastiska landskap i karg och artisk miljö. Ett eldorado av sjöfågel och artiska arter. Kom riktigt nära praktejder, alförrädare,

Läs mer

Vandra i England. Dales Way, 7 nätter Ilkley Bowness-on-Windermere, 6 vandringsdagar

Vandra i England. Dales Way, 7 nätter Ilkley Bowness-on-Windermere, 6 vandringsdagar Dales Way, Ilkley Bowness-on-Windermere, 7 nätter 1(6) Vandra i England Dales Way, 7 nätter Ilkley Bowness-on-Windermere, 6 vandringsdagar Vandring på Dales Way tar dig från det sträva och storslagna Yorkshire

Läs mer

skutan hike - ta liften till vandringen

skutan hike - ta liften till vandringen skutan hike - ta liften till vandringen Toppsemester i sommar Ta liften upp och njut av sommarfjället! Dingla med benen i sittliften, sväva uppför berget i Kabinbanan eller åk med den hundraåriga Bergbanan.

Läs mer

Välkommen på Fotoresa till Lofoten

Välkommen på Fotoresa till Lofoten Välkommen på Fotoresa till Lofoten Välkommen Härligt att ha Dig och Er med på denna resa upp till Lofoten där vi kommer att få uppleva storslagen natur med fotografiska möjligheter och god mat direkt fångad

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK VÄLKOMNA! Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det vilda Sarek nationalpark. Det är tillsammans med lokala, certifierade guider

Läs mer

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse

VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E. Vinga Gör mötet till en upplevelse VINGA KONFERENS 57 38 N 11 36 E Vinga Gör mötet till en upplevelse Vinga är Sveriges mest kända fyrplats. Ön ligger längst ut i Göteborgs skärgård och är numera ett skyddat naturreservat. BOKA EN KONFERENS

Läs mer

EXPEDITION SVALBARD. Svalbard 8-18 september 2016. Fotografering i isbjörnarnas rike. Resans höjdpunkter: Tio dagars kryssning i Svalbards vildmark.

EXPEDITION SVALBARD. Svalbard 8-18 september 2016. Fotografering i isbjörnarnas rike. Resans höjdpunkter: Tio dagars kryssning i Svalbards vildmark. EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016 Fotografering i isbjörnarnas rike Omgiven av Svalbards spetsiga berg, stämningsfulla fjordar och gnistrande glaciärer har du nu chansen att ta del av denna

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD

VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD VANDRA I ROGEN NORD TILL SYD Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 7 efter frukost Datum Vandra i Rogen nord till syd erbjuds

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

VANDRING OCH HÄLSORESOR

VANDRING OCH HÄLSORESOR VANDRING OCH HÄLSORESOR Tanken med vår resa är att vi ska kunna komma i form på ett roligare sätt. Vårt mål är att ni efter denna vecka kommer att känna er inspirerade att äta lite nyttigare och att röra

Läs mer

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12

Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Ladda batterierna inför julen med en Yogavecka i vackra Nerja 28/11-5/12 Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 28/11-5/12

Läs mer

Trailrunningvecka Kebnekaise

Trailrunningvecka Kebnekaise Trailrunningvecka Kebnekaise Nedan följer en del praktisk information om veckan, preliminärt program och en packningslista. Vid ytterligare frågor eller funderingar kontakta bokningen, bokningen@stfturist.se

Läs mer

Våren kommer tidigt i Andalusien

Våren kommer tidigt i Andalusien Mandelblomsvandring i Andalusien 1 7 februari 2017 1 Våren kommer tidigt i Andalusien i södra Spanien. Redan i slutet av januari/början av februari blommar mandelträden på bar kvist. Doften från tusentals

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN

VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN VITAGRÖNABANDET 10 ÅRSJUBILEUM I GRÖVELSJÖN Fjällfararnas Vita & Gröna Band firar 10-års-jubileum! Tillsammans med grundarna Torkel och Annica Ideström och bandens jury bjuder STF Grövelsjön Fjällstation

Läs mer

Monte Gargano. Bockyxne. Henrik Karlsson FOTORESAN: MONTE GARGANO FOTORESAN: MONTE GARGANO 19

Monte Gargano. Bockyxne. Henrik Karlsson FOTORESAN: MONTE GARGANO FOTORESAN: MONTE GARGANO 19 18 19 Monte Gargano Monte Gargano i Italien är en av Europas absoluta hot-spots för orkidéer. Ingenstans i Europa finns det så många olika arter av orkidéer som här bland öppna ängar och ädellövskogar.

Läs mer

Top End Safari med 4WD

Top End Safari med 4WD Top End Safari med 4WD Upplev fantastiska vattenfall, klippmålningar från urminnes tider och det riktiga djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield på denna guidade tredagars tur från Darwin. Ni

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

UT & NJUT TANTVANDRING

UT & NJUT TANTVANDRING UT & NJUT TANTVANDRING Start: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 1 18.30 med gemensam middag. Avslut: På STF Grövelsjön Fjällstation dag 8 efter frukost Datum Våra tantvandringar erbjuds vid två tillfällen.

Läs mer

FOTOTÄVLING 2015. Tävlingen avslutas den 11/10 2015 Vinnarna tillkännages den 14/10 2015. Kategorier:

FOTOTÄVLING 2015. Tävlingen avslutas den 11/10 2015 Vinnarna tillkännages den 14/10 2015. Kategorier: FOTOTÄVLING 2015 Årets fototävling på Tjolöholm är en hyllning till denna beundransvärda plats djurliv, trädgårdar och besökare. Tjolöholms Slott är ett paradis för fotografer. Beläget strax söder om Göteborg

Läs mer

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011.

besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. besegra kilimanjaro Klättring och löpning på Kilimanjaro. Februari 2011. Safari & möjlighet att bestiga Kilimanjaro!»Resa 1. Safari, lopp & safari. 24 feb-7 mars.»resa 2. Safari, lopp & vandring Kilimanjaro.

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 4 nätter Oughterard - Leenaun, 3 vandringsdagar

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 4 nätter Oughterard - Leenaun, 3 vandringsdagar Connemara & Western Way, Oughterard - Westport, 4 nätter 1(5) Vandra på Irland Killary Fjord Connemara & Western Way, 4 nätter Oughterard - Leenaun, 3 vandringsdagar Western Way slingrar sig fram genom

Läs mer

Skuleberget. Endagsbesökaren är troligtvis mer förberedd och har planerat en rutt att vandra eller tänker spendera en dag på. plats för.

Skuleberget. Endagsbesökaren är troligtvis mer förberedd och har planerat en rutt att vandra eller tänker spendera en dag på. plats för. informationsplatser vid E4:an Köpmanholmen Gärden Näske Skulesjön Skule NORRA ENTRÉN VÄSTRA ENTRÉN SKULESKOGENS NATIONALPARK gen sko kule till S inje båtl E4 Östersjön Slåttdalsskrevan Ingången till Skuleskogen

Läs mer

Alkavare kapell med inblick i Sarek. Juli 2013

Alkavare kapell med inblick i Sarek. Juli 2013 Alkavare kapell med inblick i Sarek Juli 2013 Hur man kan besöka Sarek utan alltför stor ansträngning Vi hade under vintern planerat en del tänkbara vägar att ta oss till Alkavare kapell från Ritsem och

Läs mer

22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR

22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR 22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR Nu erbjuder vi som första arrangör en äventyrlig och riktigt häftig resa som aldrig gjorts tidigare för besökande ryttare. Men

Läs mer

OPERATION HAIL STONE

OPERATION HAIL STONE Sida 1 OPERATION HAIL STONE THE WRECKS OF TRUUK LAGOON Chuuk 9 22 november 2015 Sida 2 VÄRLDENS BÄSTA VRAKDYKNING? De som är intresserade av vrakdykning behöver kanske ingen närmare presentation av vraken

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR

OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR Nu erbjuder vi som första arrangör en äventyrlig och riktigt häftig resa som aldrig gjorts tidigare för besökande ryttare. Men självklart har ridettapperna

Läs mer

TREKKING över Kreta del 1

TREKKING över Kreta del 1 TREKKING över Kreta del 1 Vandringsstigarna på västra Kreta går längs havsstranden, över vackra strandstenar, böjer sig runt små vikar med mjuk sand. Plötsligt dyker stigarna in i snåret med enbuskar och

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

OREA Resort Devet Skal Vysocina

OREA Resort Devet Skal Vysocina OREA Resort Devet Skal Vysocina På Orea Resort Devět Skal, som ligger i Mährens berg, kan du se fram emot vackra naturvandringar, god mat i hotellets restaurang och ett dopp i poolen. Här är siktet inställt

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

SKOTEREXPEDITION PÅ SVALBARD APRIL 2013

SKOTEREXPEDITION PÅ SVALBARD APRIL 2013 SKOTEREXPEDITION PÅ APRIL 2013 R FÖLJ MED PÅ DITT LIVS ÄVENTYR PÅ Europas sista riktiga vildmark! Bara några timmar med flyg från Oslo. SKOTEREXPEDITION Äventyr i Isbjörnens rike MITT EMELLAN NORDNORGE

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Wildlifephotographer.se - Leif Bength - PDF-upplaga - Januari 2014 Januari 2014

Wildlifephotographer.se - Leif Bength - PDF-upplaga - Januari 2014 Januari 2014 Januari 2014 page 1 / 39 Table Of Contents Stugor i månsken...... 3 Några fler snöklädda typer...... 8 Snöklädda gubbs och gumms på höjderna...... 12 Månadens bilder för 2009... 16 På väg till Dyverdalen......

Läs mer

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 4 nätter Oughterard - Leenaun, 3 vandringsdagar

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 4 nätter Oughterard - Leenaun, 3 vandringsdagar Connemara & Western Way, Oughterard - Westport, 4 nätter 1(6) Vandra på Irland Killary Fjord Connemara & Western Way, 4 nätter Oughterard - Leenaun, 3 vandringsdagar Western Way slingrar sig fram genom

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr

Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från kr Tanzania: Bergsvandring Mount Kilimanjaro, Machame från 25 500 kr Machameleden på Mount Kilimanjaro i Tanzania (paketresa) I priset ingår vandring på Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro via Machameleden.

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9.

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 september

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer.

Baltikum. Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer. Baltikum Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Guidad Rundresa - Baltikum - Estland och Lettland (max. 8 resenärer) Upplev historiska

Läs mer

INNEHÅLL. Förord. Karta. Valley of Fire State Park. Mono Lake och Eastern Sierra. Death Valley National Park. Vermillion Cliffs National Monument

INNEHÅLL. Förord. Karta. Valley of Fire State Park. Mono Lake och Eastern Sierra. Death Valley National Park. Vermillion Cliffs National Monument INNEHÅLL Förord 5 Karta 6 Valley of Fire State Park 8 Mono Lake och Eastern Sierra 22 Death Valley National Park 34 Vermillion Cliffs National Monument 46 Antelope Canyon 60 Hoodoos i närheten av Page

Läs mer