Sociala Kampanjer. Digitala Helhetslösningar. TNT TV Filmsommar. Intel NUC (Next Unit of Computing)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sociala Kampanjer. Digitala Helhetslösningar. TNT TV Filmsommar. Intel NUC (Next Unit of Computing)"

Transkript

1 Sociala Kampanjer Sociala kampanjer används för att sprida ett varumärke eller en produkt via de sociala medierna. Det vanligaste sociala mediet som används för kampanjer är Facebook. Kärnan i sociala kampanjer är möjligheten att snabbt kunna sprida ett budskap, inte bara till kampanjdeltagarna utan även deras vänner och deras vänners vänner osv. TNT TV Filmsommar Under hela sommaren 2013 visar TNT TV film utan reklamavbrott, varje kväll kl För att öka tittarantalet och sprida varumärket genomförs en webbkampanj där man kan skapa sin egen filmkalender som speglar vilken filmtyp man är. Intel NUC (Next Unit of Computing) Inför Intels lansering av NUC (Next Unit of Computing) i Sverige utvecklade TopMedia en Facebooktävling där användare uppmanades att skicka upp bilder som visade var de skulle placera sin NUC. Digitala Helhetslösningar Digitala helhetslösningar hjälper företag att på ett enkelt och smidigt sätt göra sig synliga på flera digitala medier med enkla metoder. I dagens digitala värld har företag sällan mycket tid att spendera på att sprida sina produkter och sitt budskap. Det är just här som Xseos helhetslösning kommer in, det går både fortare att sprida till flera digitala plattformar samt att det gör arbetet enklare.

2 Emarin Akins Eriksson Marine Scandinavia behövde en hemsida där de på enklast möjliga sätt kunde lägga upp nya båtar. Med ett knapptryck kan de dela med sig av båten på hemsidan,facebook samt i deras ios & Android appar. Akins behövde en hemsida där de på enklast möjliga sätt kunde lägga upp nya bostäder. Med ett knapptryck kan de dela med sig av en bostad på såväl hemsidan som på Facebook. De kan även enkelt ladda upp filmklipp till youtube direkt ifrån sin sajt. Anmälningssajter Anmälningssajter används för att på ett enkelt och snyggt sätt registrera t.ex. besökare för ett slutet eller öppet event. Intel Core Hämtplatsportalen När Intel skulle hålla ett event för releasen av den 4:e generationens IntelCore proccessor så behövde dem en anmälningssajt för att både ta emot svar från inbjudna gäster samt för att registrera gäster som vann deras tävling. Hämtplatsportalen hjälper kommuner/kommunbolag att få rätt ersättningsunderlag för arbetet med insamling av uttjänt elektronik, informationsinsatser mot kommuninvånarna och hushållsnära insamlingsarbete.

3 Xseo Xseo publicering är ett publiceringsverktyg (CMS) utvecklat av TopMedia. Xseo har många fördelar men de två som sticker ut är sökmotoroptimerat och användarvänligt. Det först nämnda gör att Xseo är ett unikt publiceringsverktyg. Digaloo Fastighet och bostadsrätt Digaloo säljer och producerar trycksaker. Förutom att dem använder sig av Xseo publceringsverktyg så har vi skapat ett formulär för deras kunder där kunderna får ge feedback och betygsätta Digaloos arbete, detta kan sedan delas automatiskt på Digaloos Facebooksida. Fastighet och bostadsrätt är en branschtidning för bygg och fastigheter. Deras hemsida uppdateras dagligen med tre till fem artiklar vilket gör hemsidan levande. De har i dagsläget över artiklar.

4 Sociala Kampanjer Sociala kampanjer används för att sprida ett varumärke eller en produkt via de sociala medierna. Det vanligaste sociala mediet som används för kampanjer är Facebook. Kärnan i sociala kampanjer är möjligheten att snabbt kunna sprida ett budskap, inte bara till kampanjdeltagarna utan även deras vänner och deras vänners vänner osv. Fördelen med att sprida ett meddelande via en socialamedier kampanj är att man snabbt får upp många intryck. Ett exempel är om en användare har 300 vänner på Facebook och delar med sig av sitt deltagande i en kampanj, så ser dessa 300 vänner meddelandet. Om sedan 20 st av dessa kommenterar, gillar eller delar med sig av meddelandet då blir deras 300 vänner även medvetna om meddelandet. Redan nu skulle över 6000 personer teoretiskt sätt hunnit se detta meddelandet och på detta viset kan det fortsätta att sprida sig. På liknande sätt fungerar även Twitter. Sociala kampanjer är tack vare detta det perfekta mediet för att snabbt och enkelt sprida ett budskap. TNT TV Filmsommar Under hela sommaren 2013 visar TNT TV film utan reklamavbrott, varje kväll kl För att öka tittarantalet och sprida varumärket genomförs en webbkampanj där man kan skapa sin egen filmkalender som speglar vilken filmtyp man är. Intel NUC (Next Unit of Computing) Inför Intels lansering av NUC (Next Unit of Computing) i Sverige utvecklade TopMedia en Facebooktävling där användare uppmanades att skicka upp bilder som visade var de skulle placera sin NUC.

5 Jabra Mirum galleria - My Fashion Story I ett led att marknadsföra Jabras varumärke och deras produkter skapades en musik Quiz-app. TopMedias uppdragsgivare Onemotion, åkte ut på vägarna med en portabel gaming station (två datorer) med quiz-appen installerad. I samband med att utvalda delar av Lars Wallins utställning "Fashion stories" kom till Mirum Galleria i Norrköping hölls en tävling på Facebook. Vinnaren blev lycklig ägare till en personligt designad klänning av Lars Wallin värde ca kr. Bubbleroom - dressexpress När Bubbleroom lanserade sin tjänst "Dressexpress service" anordnades ett event på Stureplan i Stockholm. Där fanns möjlighet att besöka deras tält och sätta ihop sin egen festutstyrsel och ta chansen att vinna kläder för ett helt år.

6 TNT TV Filmsommar Projekttyp: Sociala Kampanjer Design: Onemotion Uppdragsgivare: Onemotion Under hela sommaren 2013 visar TNT TV film, utan reklamavbrott, varje kväll kl För att öka tittarantalet och sprida varumärket genomförs en webbkampanj där man kan skapa sin egen filmkalender som speglar vilken filmtyp man är. Filmtestet är skapat som en webbapp med en Facebookapp i bakgrunden. För att få maximal social spridning med denna kampanj sprids testresultatet och det faktum att man gjort testet, på flera olika sätt. Dels social spridning men även personligt i form av påminnelser via sin kalender och SMS. I de flesta sociala kampanjer sprider man ett budskap vid ett visst tillfälle, oftast när en användaren deltar i kampanjen. Det unika med denna kampanj är att spridningen sker även i efterhand via Timeline-publicering på filmdagen när en rekommenderad film visas. Kampanjen går parallellt i Sverige, Norge och Danmark på respektive lands språk. Reklam för kampanjen genomfördes i TV kanalen i alla berörda länder För att kunna utvärdera effekten av webbkampanjen skapar TopMedia varje vecka en statistikrapport som innehåller antal testdeltagare, kalenderexporter, smsutskick, Facebook Timeline publiceringar och besökarantal. Som göra att vår uppdragsgivare kan analysera kampanjens effekt med slutkunden TNT. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se

7 Teknik & plattformar - TNT TV Filmsommar Webbsajt: Kampanjen fanns på en webbsajt på en av TopMedias servrar. För att det för besökaren skulle se ut som om vi var kvar på TNT-tv.se (.no,.dk) sajt inkluderades kampanjsajten via en iframe. Besökaren märker inte av TopMedias server. Facebook: En Facebook app skapades för denna kampanj. FB appens syfte var att få tillstånd att publicera inlägg, om att de har gjort filmtestet, på deras Timeline. Något spännande är även att en påminnelse, om att se en rekommenderad film, publiceras på användarens Timeline på filmvisningsdagen. icalender: Testdeltagarna kan exportera alla sommarens eller de rekommendade filmerna till sin kalender. Vi använder oss av icalender-formatet som alla de moderna kalenderapplikationerna stöder. Responsiv: Kampanjsajten är responsiv och kan enkelt användas via en dator, surfplatta eller smartphone. Sajten anpassar beroende på klientens upplösning, vilket gör att användaren slipper zooma in. Ajax: Som i de flesta kampanjsajter som TopMedia utvecklar förflyttas användaren mellan de olika vyerna i kampanjen via ajax, inga laddningtider eller blinkande. SMS api: I det sista steget av filmtestet har användarna möjlighet att anmäla sig till att få sms-påminnelser angående rekommenderade filmer

8 Intel NUC (Next Unit of Computing) Projekttyp: Sociala Kampanjer Design: Onemotion Uppdragsgivare: Onemotion Inför Intels lansering av NUC (Next Unit of Computing) i Sverige utvecklade TopMedia en Facebooktävling där användare uppmanades att skicka upp bilder som visade var de skulle placera sin NUC. Efter att användaren laddade upp sitt bidrag publicerades ett inlägg på dennes Timeline. Inlägget uppmanade tävlingsdeltagarens vänner att rösta på bidraget. När vännerna röstade på bidraget hade de även själva chansen att skicka upp ett eget bidrag. De tävlande hade själva i efterhand möjligheten att återpublicera sitt tävlingsbidrag på sin Timeline för att få fler röster. De 3 bidrag med flest röster efter en viss period vann varsin Intel NUC. I vanliga fall fungerar inte en facebook page tab i facebooks smartphone app. Då det var ett krav från kund att användarna skulle kunna skicka in sitt bidrag, rösta och dela via sin smartphone så var vi tvungna att hitta en lösning. Vi löste det genom att alltid dela en url som omdirigerade alla användare beroende på plattform. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Kalle Carlén, kalle.carlen@topmedia.se Teknik & plattformar - Intel NUC (Next Unit of Computing) Webbsajt: Tävlingen hade åtkomst från en vanlig URL Mobilanpassad: För att underlätta att delta i tävlingen utvecklas sajten även så att den var mobilanpassad. När användaren surfar via en smarthpone slipper denne att zooma i sin webbläsare. Det flesta deltagare antogs också använda sin mobiltelefon för att ta kort. Facebook: Facebook var den sociala plattform som användes i denna tävling. Facebooks teknologi är ett fantastiskt redskap när det gäller att sprida budskap. Ajax: För att upplevelsen skulle vara maximal användes ajaxuppdatering av röstningen och inladdning utav bidrag. Ajax innebär att webbsidan inte behöver laddas om för at visa den nya informationen.

9 Jabra Projekttyp: Sociala Kampanjer Design: Onemotion Uppdragsgivare: Onemotion I ett led att marknadsföra Jabras varumärke och deras produkter skapades en musik Quiz-app. TopMedias uppdragsgivare Onemotion, åkte ut på vägarna med en portabel gaming station (två datorer) med quiz-appen installerad. Besökare fick låna Jabra-hörlurar och spela Quizet. Spellogik Steg 1 - Användaren loggade in via Facebook Steg 2 - En slumpmässig fråga (av 100 möjliga) visades och en låt spelades upp i lurarna. Efter ca 5 sek visades 4 svarsalternativ. Användare skulle så snabbt som möjligt välja det rätt svarsalternativet. Användaren hade nu max 20 sek på sig att svara, ju längre tiden gick desto mindre poäng fick denne för rätt alternativ. Om tiden gick ut eller om användaren svararade fel blev det 0p för denna runda. Steg 3 - Steg 2 upprepades sammanlagt 5ggr Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se Steg 4 - Spelet var slut och ett sammanlagt score visades tillsammans med vilken placering man fick på den globala higschorelistan och en lista med topp 10 användare. I detta steg publicerades även ett inlägg på användarens Facebook Timeline. Om en användare lyckades tas sig upp på topp 10 listan vann denne ett par Jabra-hörlurar. Två av platserna som besöktes var Sveaplan och Medborgarplatsen i Stockholm. Teknik & plattformar - Jabra Apache2 Server: Quiz-appen skulle bla användas till att marknadsföra Jabras hörlurar och detta innebar att det fick absolut inte vara någon tidsfördröjning innan musiken började spela. Med tanke på detta valde TopMedia att installera en Apache2 server på datorerna som skulle användas. Även musiken lagrades lokalt. Webbsajt: Appen spelades i en webbläsare. Facebook: En Facebook app skapades för att få tillstånd att publicera inlägg på användarens Timeline. En del av Facebook appen, page-tab, var till för att publicera den globala highscorelistan som installerades på Jabra svenska Facebook-sida. Ajax: Spelets motor var byggt i javascript och användes sig frekvent av ajax för att få en bättre och snabbare spelkänsla.

10

11 Mirum galleria - My Fashion Story Projekttyp: Sociala Kampanjer Design: Onemotion Uppdragsgivare: Onemotion I samband med att utvalda delar av Lars Wallins utställning "Fashion stories" kom till Mirum Galleria i Norrköping hölls en tävling på Facebook. Vinnaren blev lycklig ägare till en personligt designad klänning av Lars Wallin värde ca kr. Tävlingen gick ut på att deltagaren först skulle skapa sitt eget "Mood board" bestående av ord, färger, mönster, bild på den tävlande och en motivering varför deltageran skulle vinna. Sedan fick den tävlande svara på tre frågor om Lars Wallin och hans kreationer. Vid deltagandet så publicerades även ett inlägg på användarens Facebook Timeline. Vinnaren valdes sedan ut av en jury bestående av bland annat Lars Wallin själv. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Kalle Carlén, kalle.carlen@topmedia.se Teknik & plattformar - Mirum galleria - My Fashion Story Facebook: Facebook var den sociala plattform som användes i denna tävling. Facebooks teknologi är ett fantastiskt redskap när det gäller att sprida budskap. Ajax: För att upplevelsen skulle vara maximal användes ajaxuppdatering av registreringen. Ajax innebär att webbsidan inte behöver laddas om för at visa den nya informationen.

12 Bubbleroom - dressexpress Projekttyp: Sociala Kampanjer Design: Onemotion Uppdragsgivare: Onemotion När Bubbleroom skulle lansera sin tjänst "Dressexpress service" så hade dem ett event på Stureplan i Stockholm där man kunde besöka deras tält och sätta ihop sin egen festutstyrsel. Sedan fotades kläderna med en surfplatta och bilden publicerades på användarens timeline. När eventet var färdigt gick sedan en jury igenom alla bidragen och valde 10 finalister som sedan användarna fick rösta på, vinnaren fick en valfri festutstyrsel i veckan i ett år. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Kalle Carlén, kalle.carlen@topmedia.se Teknik & plattformar - Bubbleroom - dressexpress Mobilanpassad: Vid registrering av tävlingsdeltagare så användes en surfplatta för att fota och skicka in bidrag på platts. Ajax: För att upplevelsen skulle vara maximal användes ajaxuppdatering av röstningen. Ajax innebär att webbsidan inte behöver laddas om för at visa den nya informationen. Facebook: Facebook var den sociala plattform som användes i denna tävling. Facebooks teknologi är ett fantastiskt redskap när det gäller att sprida budskap.

13 Digitala Helhetslösningar Digitala helhetslösningar hjälper företag att på ett enkelt och smidigt sätt göra sig synliga på flera digitala medier med enkla metoder. I dagens digitala värld har företag sällan mycket tid att spendera på att sprida sina produkter och sitt budskap. Det är just här som Xseos helhetslösning kommer in, det går både fortare att sprida till flera digitala plattformar samt att det gör arbetet enklare. Istället för att behöva uppdatera t.ex. hemsida och Facebook sida separat så kan man med en digital helhetslösning automatiskt uppdatera Facebook sidan när man gör en ändring på hemsidan. Emarin Akins Eriksson Marine Scandinavia behövde en hemsida där de på enklast möjliga sätt kunde lägga upp nya båtar. Med ett knapptryck kan de dela med sig av båten på hemsidan,facebook samt i deras ios & Android appar. Akins behövde en hemsida där de på enklast möjliga sätt kunde lägga upp nya bostäder. Med ett knapptryck kan de dela med sig av en bostad på såväl hemsidan som på Facebook. De kan även enkelt ladda upp filmklipp till youtube direkt ifrån sin sajt.

14 Emarin Projekttyp: Digitala Helhetslösningar Design: TopMedia Eriksson Marine Scandinavia behövde en hemsida där de på enklast möjliga sätt kunde lägga upp nya båtar och sprida sitt budskap på ett effektivt sätt. Detta löste vi genom att när Eriksson Marine lägger upp en ny båt på sin hemsida kan de med ett enda knapptryck dela båten på deras Facebook sida samt pusha ut en notis till deras iphone och android app så att alla användare blir meddelade om den nya produkten. Dem kan även enkelt ladda upp videoklipp till deras YouTube sida samt infoga videon på hemsidan direkt ifrån admingränssnitten. Alla båtar går sedan enkelt att söka på via antingen namnet på båten eller båtens egenskaper. Emarin.se är nu unika i båtsverige på det sättet att dem har den mest utvecklade sökfunktionaliteten på sin hemsida där man enkelt kan söka på båtar med hjälp av egenskaper som kylskåp, vatten, drivmedel etc. Söket är inte bara bra för besökarna utan även för dem på Eriksson Marine, dem kan enkelt lägga till nya informationstyper som går att koppla och söka på. Eriksson Marine är även den enda försäljaren av begagnade båtar som har en smartphoneapp för att göra det enklare att kolla på båtarna när du ej har tillgång till dator. Skulle du inte vilja ladda ner deras app så är även deras hemsida mobilanpassad för bästa upplevelse via mobila enheter. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se

15 Teknik & plattformar - Emarin Webbsajt: Via hemsidan kan dom lägga upp nya båtar att sälja samt hålla koll på sålda båtar, Ladda upp video till YouTube, Dela båtar till Facebook samt pusha båtar och nyheter till sina smartphoneappar. Ajax: För att upplevelsen skulle vara maximal användes ajaxuppdatering av kontaktformuläret. Ajax innebär att webbsidan inte behöver laddas om för at visa den nya informationen. Mobilanpassad: Hemsidan är mobilanpassad så att kunder som surfar via mobilen slipper zooma runt på hemsidan. ios: För att enklare hålla koll på vilka båtar som är till salu finns det en iphone applikation där man enkelt och bekvämt kan bläddra bland båtarna som finns att köpa. Facebook: Hemsidan kan automatiskt uppdatera deras Facebook sida med nya båtar. Android: För att enklare hålla koll på vilka båtar som är till salu finns det en Android applikation där man enkelt och bekvämt kan bläddra bland båtarna som finns att köpa. YouTube: Automatisk uppladdning av filmer ifrån hemsidan till youtubekonto Xseo Premium: Publiseringssystem Xseos admingränssnitt gör det möjligt att koppla samman hemsidan med Facebook samt Youtube på ett simpelt och effektivt sätt

16 Akins Projekttyp: Digitala Helhetslösningar Design: TopMedia Akins behövde en hemsida där de på enklast möjliga sätt kunde lägga upp nya bostäder. Med ett knapptryck kan de dela med sig av bostaden på både hemsidan och Facebook. I systemet kan dessutom akins.se enkelt skapa sina egna informationstyper som t.ex. "avstånd till strand" etc. Informationstypen kan dem sedan koppla på sina bostäder och aktivera i sökfunktionaliteten på hemsidan. De har även möjlighet att ladda upp videoklipp till företagets YouTube konto direkt ifrån hemsidan och sedan enkelt inkludera videoklippet på hemsidan. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Kalle Carlén, kalle.carlen@topmedia.se

17 Teknik & plattformar - Akins Webbsajt: Via hemsidan kan dom lägga upp nya båtar att sälja samt hålla koll på sålda båtar, Ladda upp video till YouTube, Dela båtar till Facebook samt pusha båtar och nyheter till sina smartphoneappar. Ajax: För att upplevelsen skulle vara maximal användes ajaxuppdatering av kontaktformuläret. Ajax innebär att webbsidan inte behöver laddas om för at visa den nya informationen. Facebook: Hemsidan kan automatiskt uppdatera deras Facebook sida med nya bostäder. Xseo Premium: Publiseringsverktyget Xseos admingränssnitt gör det möjligt att koppla samman hemsidan med Facebook samt Youtube på ett simpelt och effektivt sätt. I systemet kan dessutom akins.se enkelt skapa sina egna informationstyper. YouTube: Automatisk uppladdning av filmer ifrån hemsidan till youtubekonto

18 Anmälningssajter Anmälningssajter används för att på ett enkelt och snyggt sätt registrera t.ex. besökare för ett slutet eller öppet event. Det kan till exempel röra sig om en konferens eller releasefest. Det kan ibland användas för att registrera tävlingsdeltagare eller i samband med avslutad tävling att fullfölja registreringen av vinnare Intel Core Hämtplatsportalen När Intel skulle hålla ett event för releasen av den 4:e generationens IntelCore proccessor så behövde dem en anmälningssajt för att både ta emot svar från inbjudna gäster samt för att registrera gäster som vann deras tävling. Hämtplatsportalen hjälper kommuner/kommunbolag att få rätt ersättningsunderlag för arbetet med insamling av uttjänt elektronik, informationsinsatser mot kommuninvånarna och hushållsnära insamlingsarbete.

19 Intel Core Projekttyp: Anmälningssajter Design: Onemotion Uppdragsgivare: Onemotion När Intel skulle hålla ett event för releasen av den 4:e generationens IntelCore proccessor så behövde dem en anmälningssajt för att både ta emot svar från inbjudna gäster samt för att registrera gäster som vann deras tävling. Tävlingen bestod av två steg. Steg ett var att med bestämda tidsintervaller släppa fyra stycken biljettpaket där det var först till kvarn som gällde. När en timer räknat ned till 00:00:00 så aktiverades tävlingsknappen och man var då tvungen att svara på en uträkning samt skriva in sin mail så fort som möjligt. De fyra första som skickade in rätt svar kunde sedan gå till anmälningssajten och anmäla sig för eventet. Men det gällde att vara snabb, biljetterna tog oftast slut på under en minut och snabbaste tiden var 12 sekunder. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Kalle Carlén, kalle.carlen@topmedia.se

20 Teknik & plattformar - Intel Core Webbsajt: Tävlingen och anmälningssajten hade åtkomst från en vanlig URL Ajax: För att upplevelsen skulle vara maximal användes ajaxuppdatering av timer samt i formulär. Ajax innebär att webbsidan inte behöver laddas om för at visa den nya informationen.

21 Hämtplatsportalen Projekttyp: Anmälningssajter Design: Onemotion Uppdragsgivare: Onemotion Hämtplatsportalen hjälper kommuner/kommunbolag att få rätt ersättningsunderlag för arbetet med insamling av uttjänt elektronik, informationsinsatser mot kommuninvånarna och hushållsnära insamlingsarbete. Elkretsen sammanställer sedan ett ersättningsunderlag två gånger om året som den anmälda sedan kan se via sitt login hos Hämtplatsportalen. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se Teknik & plattformar - Hämtplatsportalen Webbsajt: Anmälningssajten hade åtkomst från en vanlig URL Ajax: För att upplevelsen skulle vara maximal användes ajaxuppdatering av formulär. Ajax innebär att webbsidan inte behöver laddas om för at visa den nya informationen.

22 Xseo Xseo publicering är ett publiceringsverktyg (CMS) utvecklat av TopMedia. Xseo har många fördelar men de två som sticker ut är sökmotoroptimerat och användarvänligt. Det först nämnda gör att Xseo är ett unikt publiceringsverktyg. Automatisk sökmotoroptimering Xseo generar kod som gör att hemsidan blir maximalt läsbar av sökmotorer som Google, MSN, Yahoo med flera. Jämfört med många andra publiceringssystem behöver ni bara skriva texter, Xseo sköter resten. Ni behöver inte ha några programmeringskunskaper utan bara kunna hantera ett Microsoft Wordliknande program. Enkelt att använda Med ett klick skapar ni en ny artikel och infogar bilder på liknande sätt som i ett textredigeringsprogram, såsom Word eller Open Office. Ni kan arrangera artiklarna i den ordning ni vill genom drag n drop funktionalitet. Med datuminställningar bestämmar man när en artikel ska publiceras och när den ska arkiveras. Detta gör att ni enkelt kan skriva ett antal artiklar vid ett och samma tillfälle, för att sedan låta dem publiceras allt eftersom. Läs mer om publiceringsverktyget Xseo på /Xseo. Digaloo Fastighet och bostadsrätt Digaloo säljer och producerar trycksaker. Förutom att dem använder sig av Xseo publceringsverktyg så har vi skapat ett formulär för deras kunder där kunderna får ge feedback och betygsätta Digaloos arbete, detta kan sedan delas automatiskt på Digaloos Facebooksida. Fastighet och bostadsrätt är en branschtidning för bygg och fastigheter. Deras hemsida uppdateras dagligen med tre till fem artiklar vilket gör hemsidan levande. De har i dagsläget över artiklar.

23 National gummi Kungenskurva National gummi tillverkar slangar och formpressade gummiföremål detaljer till kunder inom de flesta branscher. Automotive, dvs. lastbil, bil, buss och andra tunga fordon, är den bransch som dominerar deras tillverkning. Företagsföreningen Kungens Kurva driver kungenskurva.se där de tar hand om medlemmarnas gemensamma intressen samt jobbar för att Kungens Kurva utvecklas till ett ännu mer attraktivt område för både handel och B2Bföretagande (business to business). Måleriföretagarna Medicpen Måleriföretagarna är ett medlemsförbund som hjälper medelstora och små måleriföretag. Måleriföretagarna organiserar ca 850 målariföretag och hjälper dem med information om lagar och förhandlar fram förmånliga avtal som medlemmarna kan ta del av. Medicpen.se säljer den första datoriserade tablettautomat Medini, som gör det enklare att komma ihåg sina mediciner. Samtliga tablettutmatningar registreras, vilket ger spårbarhet som underlättar för patienten och dennes läkare att följa upp behandlingen.

24 Digaloo Projekttyp: Xseo Design: Digaloo Digaloo säljer och producerar trycksaker. Förutom att dem använder sig av Xseo publceringsverktyg så har vi skapat ett formulär för deras kunder där kunderna får ge feedback och betygsätta Digaloos arbete. Om kunden så vill så kan detta sedan enkelt delas på Digaloo Facebooksida. Digaloo är även väldigt duktiga på att uppdatera sin hemsida med ny information och artiklar om deras senaste projekt vilket gör hemsidan levande. Detta är en av fördelarna med att använda ett publiceringsverktyg så som Xseo. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se Teknik & plattformar - Digaloo Webbsajt: Detta är en hemsida Xseo Premium: Xseo publiceringsverktyg används för att skapa och uppdatera hemsidan med nya artiklar.

25 Fastighet och bostadsrätt Projekttyp: Xseo Design: Fastighet och bostadsrätt Fastighet och bostadsrätt är en branschtidning för bygg och fastigheter. Deras hemsida uppdateras dagligen med tre till fem artiklar vilket gör hemsidan levande. De har i dagsläget över artiklar. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se Teknik & plattformar - Fastighet och bostadsrätt Webbsajt: Detta är en hemsida Xseo Premium: Xseo publiceringsverktyg används för att skapa och uppdatera hemsidan med nya artiklar. Detta har gjorts så det ska kräva minimalt med arbete för skribenten.

26 National gummi Projekttyp: Xseo Design: HeyPeople National gummi tillverkar slangar och formpressade gummiföremål detaljer till kunder inom de flesta branscher. Automotive, dvs. lastbil, bil, buss och andra tunga fordon, är den bransch som dominerar vår tillverkning. Andra stora branscher vi levererar till är byggnads- och varvsindustrin m.fl. Via Xseos admingränssnitt kan dem skapa sina egna datablad som beskriver gummins egenskaper, dvs hur gummit tål kyla/värme etc. Dessa egenskaper kan dem ändra fritt, det färdiga databladet finns sedan tillgängligt på deras hemsida, både som en artikel samt som en PDF. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se Teknik & plattformar - National gummi Webbsajt: Detta är en hemsida Xseo Premium: Xseo publiceringsverktyg används för att skapa och uppdatera hemsidan med nya artiklar. Via publiceringsverktyget kan dem även skapa sina datablad gällande gummits egenskaper.

27 Kungenskurva Projekttyp: Xseo Design: TopMedia Företagsföreningen Kungens Kurva driver kungenskurva.se där de tar hand om medlemmarnas gemensamma intressen samt jobbar för att Kungens Kurva utvecklas till ett ännu mer attraktivt område för både handel och B2Bföretagande (business to business). Med 15 miljoner besökare och en årlig försäljning på 6 miljarder kronor är Kungens Kurva norra Europas största handelsplats och Stockholmsregionens mest expansiva företagsområde. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se Teknik & plattformar - Kungenskurva Webbsajt: Detta är en hemsida Xseo Premium: Xseo publiceringsverktyg används för att skapa och uppdatera hemsidan med nya artiklar.

28 Måleriföretagarna Projekttyp: Xseo Design: TopMedia Måleriföretagarna är ett medlemsförbund som hjälper medelstora och små måleriföretag. Måleriföretagarna organiserar ca 850 målariföretag och hjälper dem med information om lagar och förhandlar fram förmånliga avtal som medlemmarna kan ta del av. TopMedia fick i uppdrag att implementera i Xseo Premium. Förutom att presentera information om medlemsförbundet kan även medlemsföretagen logga in på sajten och ta del av medlemsinformation. Alla företag har en egen inloggning. En annan funktionalitet som implementerades på sajten var ett målerisök. Sajtbesökaren skriver in ett ord och söket presenterar målare i närheten. Varje företag har en egen presentationsida med karta och kontaktuppgifter. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se Teknik & plattformar - Måleriföretagarna Webbsajt: Detta är en hemsida Xseo Premium: Xseo publiceringsverktyg används för att skapa och uppdatera hemsidan med nya artiklar. Måleriföretagarnas medlemmar som använder sig av Xseo publiceringsverktyg får även automatiskt nyheter och repotage på sin egna hemsida.

29 Medicpen Projekttyp: Xseo Design: HeyPeople Medicpen.se säljer den första datoriserade tablettautomat Medini, som gör det enklare att komma ihåg sina mediciner. Samtliga tablettutmatningar registreras, vilket ger spårbarhet som underlättar för patienten själv, dennes läkare, sjukvårdspersonal och anhöriga att följa upp behandlingen. Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? a Pierre Söderman, pierre.soderman@topmedia.se Teknik & plattformar - Medicpen Webbsajt: Detta är en hemsida Powered by TCPDF ( Xseo Premium: Xseo publiceringsverktyg används för att skapa och uppdatera hemsidan med nya artiklar.

Sociala Kampanjer. TNT TV Filmsommar. Intel NUC (Next Unit of Computing)

Sociala Kampanjer. TNT TV Filmsommar. Intel NUC (Next Unit of Computing) Sociala Kampanjer Sociala kampanjer används för att sprida ett varumärke eller en produkt via de sociala medierna. Det vanligaste sociala mediet som används för kampanjer är Facebook. Kärnan i sociala

Läs mer

Digitala Helhetslösningar

Digitala Helhetslösningar Digitala Helhetslösningar Digitala helhetslösningar hjälper företag att på ett enkelt och smidigt sätt göra sig synliga på flera digitala medier med enkla metoder. I dagens digitala värld har företag sällan

Läs mer

Xseo Publiceringsverktyg

Xseo Publiceringsverktyg Xseo Xseo publicering är ett publiceringsverktyg (CMS) utvecklat av TopMedia. Xseo har många fördelar men de två som sticker ut är sökmotoroptimerat och användarvänligt. Det först nämnda gör att Xseo är

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning 5. 3.1 Starta upp enheten 5

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning 5. 3.1 Starta upp enheten 5 Version: 1.1 1 Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 3 2 Användarinformation 3 3 Installations anvisning 5 3.1 Starta upp enheten 5 3.2 Sätta skärmlåskod 8 3.3 Skapa Google konto 10 3.4 Installera Mobileiron

Läs mer

RMAD MED APPSALES BLACK CONNECTS YOUR BUSINESS TO A MOBILE WORLD. www.appsales.se

RMAD MED APPSALES BLACK CONNECTS YOUR BUSINESS TO A MOBILE WORLD. www.appsales.se RMAD MED APPSALES BLACK CONNECTS YOUR BUSINESS TO A MOBILE WORLD www.appsales.se RMAD OÄNDLIGA MÖJLIGHETER Rapid Mobile App Development är effektivt, kvalitetssäkrat och prisvärt med stor flexibilitet.

Läs mer

VIDEODAGBOKEN. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. En dagbok i videoform online. Robert Forsgren (rf222ce) UD12 2013-06-05

VIDEODAGBOKEN. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. En dagbok i videoform online. Robert Forsgren (rf222ce) UD12 2013-06-05 VIDEODAGBOKEN En dagbok i videoform online. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Robert Forsgren (rf222ce) UD12 2013-06-05 Abstrakt: Den här rapporten kommer ta upp mitt projekt Videodagboken, en dagbok

Läs mer

En liten introduktion till SLI Community

En liten introduktion till SLI Community En liten introduktion till SLI Community Välkommen till SLI Community! Ta dig gärna lite tid och läsa igenom den här introduktionen (många sidor, men det tar inte många minuter) så tror vi att du enklare

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun STAFFANSTORP Framtidens kommun 1 Innehållsförteckning Det nya informationssamhället sid 3 Staffanstorps kommun framtidens kommun sid 4 Det sociala medier i korta drag sid 5 Vad är wordpress sid 6 Att skriva

Läs mer

RAPPORT: ATT UPPLEVA EN UTSTÄLLNING HELT I LJUD. FÖR UTSTÄLLNINGEN VÄRDEFULLT. BAKGRUND..s 2 METOD...s 2 RESULTAT...s 3 9 ANALYS AV WORKSHOP...

RAPPORT: ATT UPPLEVA EN UTSTÄLLNING HELT I LJUD. FÖR UTSTÄLLNINGEN VÄRDEFULLT. BAKGRUND..s 2 METOD...s 2 RESULTAT...s 3 9 ANALYS AV WORKSHOP... RAPPORT: ATT UPPLEVA EN UTSTÄLLNING HELT I LJUD. FÖR UTSTÄLLNINGEN VÄRDEFULLT BAKGRUND..s 2 METOD...s 2 RESULTAT.....s 3 9 ANALYS AV WORKSHOP...s 10 1 BAKGRUND Vi vill ta reda på hur en upplever en utställning

Läs mer

Kvinnor är våra favoriter

Kvinnor är våra favoriter Kvinnor är våra favoriter För oss på Bonnier Tidskrifter är skönhet ett av de viktigaste segmenten både innehållsmässigt i våra varumärken och gentemot våra annonsörer, läsare och besökare. Med våra varumärken

Läs mer

Lathund sociala medier

Lathund sociala medier Lathund sociala medier Att komma igång och ha en aktiv närvaro i sociala medier behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Men det gör sig inte själv och det behöver underhållas och man behöver ha en

Läs mer

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden.

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. 8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik 4. Värden

Läs mer

Guide till SvD:s digitala tjänster

Guide till SvD:s digitala tjänster Guide till SvD:s digitala tjänster I denna guide hittar du information om hur du enkelt kommer igång med SvD:s digitala tjänster. För att använda SvD digitalt behöver du först logga in med ditt SvD-konto.

Läs mer

Mobilanvändarundersökning

Mobilanvändarundersökning Mobilanvändarundersökning 2015 9 av 10 svenskar har en smart mobiltelefon men bara var tredje tycker mobilsajter är enkla att använda Från 2013 till 2015 har smarta mobiltelefoner fått sitt definitiva

Läs mer

En liten introduktion till Community på GR-SLI

En liten introduktion till Community på GR-SLI 151112 En liten introduktion till Community på GR-SLI www.grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Välkommen till Community!...4 Om Community...4 Hur du går med...4 Bekanta dig med Community...5 Händelser...5 Grupper

Läs mer

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben Från tanke TILL HANDLING Detta blad innehåller en samling tips på hur ni kan komma igång och påverka på webben genom att blogga och andra sociala medier. Metodblad: Påverka på webben Påverka på webben

Läs mer

Widgets i DynaMaster 5 Golf

Widgets i DynaMaster 5 Golf Widgets i DynaMaster 5 Golf En nyhet i DynaMaster 5 Golf är vårt system med widgets. Detta widgetsystem utvecklades för att göra det så flexibelt som möjligt för kunden att själv kunna bestämma hur innehållet

Läs mer

10 smarta appar som ger Chrome mer muskler

10 smarta appar som ger Chrome mer muskler 10 smarta appar som ger Chrome mer muskler 7 Rensa bort all webbreklam 7 Sök utan Googles snokande 7 Surfa säkrare. Maxa Google Chrome med smarta appar Google Chrome är inte bara en blixtsnabb webbläsare.

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Så får du maximal nytta av Evernote

Så får du maximal nytta av Evernote Så får du maximal nytta av Evernote 7 Anteckna på telefon och dator 7 Organisera projekt och idéer 7 Dela dina anteckningar. Så funkar den digitala anteckningsboken Evernote Glöm aldrig en bra idé! På

Läs mer

RÄTT! Vi hjälper dig att välja. Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på!

RÄTT! Vi hjälper dig att välja. Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på! Vi hjälper dig att välja RÄTT! Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på! Oberoende professionella tester Varje år får hundratals produkter genomgå

Läs mer

Slutrapport för JMDB.COM. Johan Wibjer 2012-06-03

Slutrapport för JMDB.COM. Johan Wibjer 2012-06-03 Slutrapport för JMDB.COM Johan Wibjer 2012-06-03 Abstrakt Den här rapporten kommer handla om mitt projekt som har handlat om att gör en webb sida för ett personligt media bibliotek, hur jag har jobbar

Läs mer

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster?

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Ahmet Kurt, NSB, juni 2011 Mobiltätheten exploderar bland befolkningen. Mobilen har man alltid tillgänglig, utan lång starttid. Just nu (2011)

Läs mer

På sjön 2.0 Intern Guide för Android

På sjön 2.0 Intern Guide för Android På sjön 2.0 Intern Guide för Android På sjön 2.0 - Guide 1 Översikt Meny Eniro sök GPS position/ Kartorientering Dashboard 2. Meny Innehåller följande funktioner: Min profil/båt information (se 2.1) Mina

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text]

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text] 20111206 SCHOLA COMAI WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1 ELEV [Skriv text] Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.5 Start... 4 1.5.1 Grundinställning

Läs mer

Social Selling. 3 goda vanor för den moderna säljaren. Marcus Bohmelin & Johan Krievins

Social Selling. 3 goda vanor för den moderna säljaren. Marcus Bohmelin & Johan Krievins Social Selling 3 goda vanor för den moderna säljaren Marcus Bohmelin & Johan Krievins Jag har inte tid Vi hör i allt större utsträckning att säljare och säljledare säga att de inte har tid med Social Selling.

Läs mer

ipad och AdobeReader

ipad och AdobeReader ipad och AdobeReader Innehållsförteckning Så använder du din ipad.1-2 Inställningar, SIM-kort, Wi-Fi, lösenkodlås 3 Internet..4 E-post..5 Adobe Reader.6-8 Övrigt om ipad..9 Vilo-/väckningsknapp, av-/påknapp

Läs mer

Email: david@davidhallstrom.se

Email: david@davidhallstrom.se David is the founder of 2 companies: Getfound and Pacific Fencing. Through his entrepreneurial career David has helped large corporations like Plan, ANZ Bank, Goodman and RipCurl make more money from the

Läs mer

Vis it. jquery jquery används lite överallt i appen på olika sätt. Det främsta användningsområdet är vid selektering och manipulering av HTML element.

Vis it. jquery jquery används lite överallt i appen på olika sätt. Det främsta användningsområdet är vid selektering och manipulering av HTML element. Vis it Introduktion Vi har skapat den webbaserade appen Vis it som bygger på att användare kan ta bilder på och lägga upp sevärdheter via sin mobiltelefon. Dessa sevärdheter är positionsbaserade vilket

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

Digital strategi 2016-2018

Digital strategi 2016-2018 1 Digital strategi 2016-2018 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2016-02-17 Diarienummer: 2015/55 Handläggare/författare: Sara Skyttner, webbstrateg 2 Innehåll Inledning och bakgrund... 3 Syfte...

Läs mer

LAJKA-GUIDE. 8 smarta tips som gör dig till. Dropbox-kung. 7 Dela filer som länkar 7 Höj säkerheten 7 Förhandsgranska dokument och fem andra tips

LAJKA-GUIDE. 8 smarta tips som gör dig till. Dropbox-kung. 7 Dela filer som länkar 7 Höj säkerheten 7 Förhandsgranska dokument och fem andra tips 8 smarta tips som gör dig till Dropbox-kung 7 Dela filer som länkar 7 Höj säkerheten 7 Förhandsgranska dokument och fem andra tips. Maximal nytta av molntjänsten Dropbox Det finns gott om nätdiskar, men

Läs mer

Introduktion till Community i Mediekatalogen SLI 160125

Introduktion till Community i Mediekatalogen SLI 160125 Introduktion till Community i Mediekatalogen SLI 160125 Välkommen till Community! Om Community Community är ett verktyg i Mediekatalogen som kan liknas vid ett Facebook för skolan. Det som skrivs och skapas

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

Olika inloggningsalternativ

Olika inloggningsalternativ Vad är Fronter? Fronter är en virtuell byggnad som är indelad i olika rum. Varje rum är utrustat med de verktyg som krävs för samarbete och lärande i just det rummet. Rummets ägare bjuder in deltagare

Läs mer

Public. Sidnr 2012-06-28 1 (9) Coverage Dokument id Rev? T 16939-11 5.0. Datum. Tillhör objekt Telia Jobbmobil Växel

Public. Sidnr 2012-06-28 1 (9) Coverage Dokument id Rev? T 16939-11 5.0. Datum. Tillhör objekt Telia Jobbmobil Växel App för 2012-06-28 1 (9) iphone-app, Android-app och webbapp för Innehåll 1 Inledning 2 2 Visas "useruser" som namn? 2 3 App för iphone 3 3.1 App Store 3 3.2 Så ser iphone-appen ut 3 3.3 Funktionen "Överflyttning"

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Nyhetsbrev 3.56. Vitec Marknad/Webbplats/Kundservice

INFORMATION FRÅN VITEC. Nyhetsbrev 3.56. Vitec Marknad/Webbplats/Kundservice INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev 3.56 Vitec Marknad/Webbplats/Kundservice VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Projektrapport - Live commentary

Projektrapport - Live commentary Projektrapport - Live commentary Linnéa Åberg - la222pp Beskrivning Vision och översiktlig beskrivning Det är en applikation för den som vill skapa intressanta diskussioner för live event eller program

Läs mer

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014 FOTA BAR N KONV EN TIONEN 25 ÅR! 20 november 2014 FÖR DINA RÄTTIGHETER! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen Tävling åk. 4-7 HEJ! FOTOTÄVLING FÖR ÅK. 4-7 I höst fyller Barnkonventionen 25 år och vi

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL NEONOVA Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL FÖRBEREDELSER För att få tillgång till Pict-O-Stat, kontakta någon av följande personer: Ingalill Fahlström ingalill@neonova.se 070

Läs mer

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning!

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning! Marknadsföringsaktiviteter som SLA stödjer med marknadsföringsbidrag - Inspiration och förslag för dig som arbetar på skolan eller är ledamot i skolans skogliga programråd. Branschen och SLA ser naturbruksskolorna

Läs mer

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 2015 Monica Andersson, IT-pedagog 2016-02-29 Vi försöker lära eleverna att arbeta med GAFE men det är ju mycket svårt då det ej finns datorer/ipads till

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education... 2 Logga in med ditt gapp-konto första gången (elev)... 2 Vanligaste apparna...

Läs mer

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10 med utlåtanden 23 Motion 7 Motion angående: Kontaktuppgifter på Eniro.se, Hitta.se m fl. Mitt förslag är att på riksnivå (eller delegerat till någon regional Hgf) utse

Läs mer

Kommuniceramer än ord

Kommuniceramer än ord Kommuniceramer än ord 1 2 Kommuniceramer än ord Pratglad eller traggig Skillnaden kan vara hårfin när samma meddelande upprepas. När man väljer att kommunicera så är det oftast hur man pratar med varandra

Läs mer

För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com

För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Komma igång Grid 3 Svensk översättning av Leena Öberg på Picomed (www.picomed.se) För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Välkommen till Grid 3 ger dig

Läs mer

Section Divider. Skapa nytt utskick

Section Divider. Skapa nytt utskick Section Divider Skapa nytt utskick Skapa nytt utskick Gå till Connect och välj Skapa utskick. Välj typ av information Först väljer vilket språk ditt utskick är skrivet på. Den bransch som är inställd för

Läs mer

Appen HållKoll. Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner.

Appen HållKoll. Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner. Appen HållKoll Få kontroll över din dag med HållKoll. Viktiga funktioner samlade på en plats: kalender, timer, checklista och stödpersoner. Teknisk specifikation HållKoll är kompatibel och som har Android

Läs mer

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan Kommentarer utbildning föreningar Bild 5 Närvarokort - Närvarokorten (manuella eller digitala i IdrottOnline) är föreningens värdehandling och grunden för LOK-stödsansökan. - Föreningen måste vara noga

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Säkrare Facebook. med10 supersmarta tips. 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje

LAJKA-GUIDE. Säkrare Facebook. med10 supersmarta tips. 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje Säkrare Facebook med10 supersmarta tips 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje Så här gör du för att säkra Facebook Många är nervösa för säkerheten Facebook,

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag EN INTRODUKTION Materialet tillhör Idenfors & Idenfors AB och får användas av dig som kursdeltagare eller prenumerant av vårt nyhetsbrev, men inte kopieras, säljas eller användas

Läs mer

Kommunikationsplan Samiska Apoteket

Kommunikationsplan Samiska Apoteket Kommunikationsplan Samiska Apoteket Kreatörer: Camilla Palm, Johan Skogqvist, Elin Leyonberg, Viyan Ateaa Målgrupp: Kvinnor mellan 35-60, intresserade av, kultur, historia, hälsa och hållbar utveckling.

Läs mer

Instruktioner för beställningar och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställningar och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 10 Instruktioner för beställningar och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 3.0 Sidan 2 av 10 Innehåll Logga in och byta lösenord... 3 Logga in... 3 Byta lösenord...

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyheter och nyhetslista 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyheter 4 Nyhetslista 4 Dela nyhetslistor med andra organisationer eller arbetsrum 6 Skapa en nyhetslista till

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

4 proffstips för icloud

4 proffstips för icloud 4 proffstips för icloud 7 Använd icloud som Dropbox 7 Automatisk nedladdning av appar och musik 7 Radera onödiga ios-dokument icloud Smartare icloud Apples molntjänst icloud känns ibland lite för enkel

Läs mer

En introduktion till webbfakturan. den digitala tidsålderns faktura

En introduktion till webbfakturan. den digitala tidsålderns faktura En introduktion till webbfakturan den digitala tidsålderns faktura Sluta skicka börja dela! Varför skicka något när du kan dela det? I den här introduktionen tittar vi närmare på webbfakturan och de möjligheter

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning 1 Av Emil Volden Innehållsförteckning Moodboard produkter........sida 3 Moodboard inredning... sida 4 Sortiment....sida 5 Målgrupp.....sida 5 Butikens lägge....sida 5 Pris sättning..... sida 5 Konkurrenter,....sida

Läs mer

Specifikation tjänster & funktioner Specifikation och beskrivning över vilka tjänster och funktioner som ingår i Sportniks system

Specifikation tjänster & funktioner Specifikation och beskrivning över vilka tjänster och funktioner som ingår i Sportniks system Specifikation tjänster & funktioner Specifikation och beskrivning över vilka tjänster och funktioner som ingår i Sportniks system Tjänst Startsida Nyheter Kalendrar LOK-rapporter och kallelse/bekräftelse

Läs mer

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Bilder ur ett företagsperspektiv har sedan marknadsföringens begynnelse varit viktiga för att inspirera, väcka ett

Läs mer

Kommunikationsstrategi Studentboet

Kommunikationsstrategi Studentboet Antagen av Studentboets styrgrupp den 24/05/2016 Detta dokument utgör riktlinjer för Studentboets kommunikation. Riktlinjerna omfattar all kommunikation där Studentboet står som avsändare. Riktlinjerna

Läs mer

LAJKA-GUIDE Bättre än Airdrop Skicka filer mellan OS X och ios

LAJKA-GUIDE Bättre än Airdrop Skicka filer mellan OS X och ios Bättre än Airdrop Skicka filer mellan OS X och ios 7 Gratisapp ger funktionen Apple har struntat i 7 Enklaste sättet att föra över filer mellan dator och telefon 7 Snabb överföring via wifi istället för

Läs mer

Den äldre, digitala resenären

Den äldre, digitala resenären Den äldre, digitala resenären Resebranschen är en av de mest växande branscherna i världen. Digitaliseringen har dock gjort att branschen förändrats mycket under de senaste åren. Många resenärer agerar

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi 02/2016, ed. 1 BRUKSANVISNING Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi Distributör: Tillfällavägen 15 433 63 Sävedalen www.scanmont.se Tack för valet

Läs mer

Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42

Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42 Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42 Vi har infört ett bokning- och låssystem från företaget Aptus för ökad säkerhet och tillgänglighet. Systemet innefattar tvättstuga, föreningslokal

Läs mer

Sabrinalle. WordPress v4.3.1, Bootstrap 3, 2015.

Sabrinalle. WordPress v4.3.1, Bootstrap 3, 2015. Sabrinalle WordPress v4.3.1, Bootstrap 3, 2015. 1 Innehåll 1.a - Wordpress och du.... 3 1.b - Uppdatera!... 3 1.c - Uppdatera Kontaktsidan?... 3 2.a - Skapa ett inlägg.... 4 2.b - Skriv en rubrik.... 4

Läs mer

Handledning OnTag Digitala Scorekort

Handledning OnTag Digitala Scorekort Version: 1.0 2014-10-07: 2014 evry.com Handledning OnTag Digitala Scorekort EVRY One Halmstad AB Sida 2 / 15 Innehåll 1 Inledning 3 2 Aktivering av tjänsten 3 3 Exportera slinginformation 4 4 Uppdatera

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Nya Veckans AffArer VÅRA LÄSARE RÄCKVIDD & UPPLAGA

Nya Veckans AffArer VÅRA LÄSARE RÄCKVIDD & UPPLAGA Nya Veckans AffArer Nya Veckans Affärer är förstahandsvalet för näringslivet: Vi når 70 000 kvalificerade och köpstarka beslutsfattare inom svenskt näringsliv. I Veckans Affärer får de ny kunskap, nya

Läs mer

Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 Lunds Universitet HT-2012

Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 Lunds Universitet HT-2012 Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 HT-2012 Praktikplats: Strandberghaage AB Tegnergatan 34 113 59 Stockholm Praktikperiod 28 augusti 2012 18 januari 2013. Handledare: Pelle Strandberg Jag har under hösten

Läs mer

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Käre vän, Vi hoppas och tror att det nya året har börjat bra för dig!!! Paulus uppmanar oss i 1kor13:5 Pröva er själva om

Läs mer

Lathund publikundersökning för biografer

Lathund publikundersökning för biografer Lathund publikundersökning för biografer Från Filminstitutet kan du söka stöd för lokalt publikarbete. Syftet med stödet är att stärka biografers arbete med att öka publiken till sina filmvisningar. För

Läs mer

People you can trust. Det är dags för människorna att synas.

People you can trust. Det är dags för människorna att synas. . Det är dags för människorna att synas. Det handlar om dig. Ingen bil är bättre än sin mekaniker. Under 2015 kommer vi att ta ett helt nytt grepp på den svenska marknaden för kommersiella fordon. Som

Läs mer

Android-app Användarmanual 1.0

Android-app Användarmanual 1.0 Android-app Användarmanual 1.0 Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel tillgång till en bildtelefon. Med appen kan du sen ringa

Läs mer

MOBILTELEFONI. Julia Kleiman, Frida Lindbladh & Jonas Khaled. tisdag 15 maj 12

MOBILTELEFONI. Julia Kleiman, Frida Lindbladh & Jonas Khaled. tisdag 15 maj 12 MOBILTELEFONI Julia Kleiman, Frida Lindbladh & Jonas Khaled Introduktion Det var först år 1956 som företaget TeliaSonera och Ericsson som skapade mobiler i bilen som man kunde prata i telefon i på det

Läs mer

Sammanställningar av djupintervjuer

Sammanställningar av djupintervjuer Sammanställningar av djupintervjuer Bakgrund Under en vecka i slutet av januari 2016 genomfördes djupintervjuer runt kommunens digitala service. 12 personer intervjuades. Innan intervjuerna gjordes en

Läs mer

Språkäventyret. Mål. Verktyg. Inledande arbete

Språkäventyret. Mål. Verktyg. Inledande arbete Språkäventyret Mål Sammanfatta hur jag gjorde spelet Språkäventyret på Fronter. Verktyg Fronters provverktyg Inledande arbete Fundera över dessa saker innan du börjar: 1. Vilken del av det centrala innehållet

Läs mer

Användar Guide. är ett varumärke av Google Inc.

Användar Guide. är ett varumärke av Google Inc. Användar Guide Android TM är ett varumärke av Google Inc. - 2 - Tack för att du köpt en MINIX NEO X5mini. Följ denna guide för att ställa in din enhet. MINIX NEO X5mini är en revolutionerande smart media

Läs mer

Dina surfvanor kartläggs och lämnas ut

Dina surfvanor kartläggs och lämnas ut Dina surfvanor kartläggs och lämnas ut måndag 28 mars 2016 Utländska bolag kartlägger besökare på svenska sjukhus och myndigheters webbplatser. När du läser om till exempel sexuell läggning rapporteras

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Informationsmöte Förskola Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Dagordning Gemensamt ansökningssystem Erbjuda plats via anordnarwebben. Anordnarwebben Förbättrad funktionalitet.

Läs mer

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Laget.se Vi flyttar vår sida från IdrottOnline till Laget för att få en modernare, aktivare och mer lättanvänd sida. Länken är ändrad på SIFs huvudsida

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret Kultur- och fritidskontoret LATHUND Att komma med i föreningsregistret Föreningsregister Som förening i Södertälje har man möjlighet att finnas med i Södertälje kommuns föreningsregister som ligger på

Läs mer

CAB Plan. Release Notes 5.2

CAB Plan. Release Notes 5.2 Release Notes 5.2 CAB Plan Push notiser Till release 5.2 inför vi ett gränssnitt för att via pushteknik skicka ut meddelande till er direkt i CSPplattformen. När ett meddelanden har sänts till er kommer

Läs mer

StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd. Tips på timer-appar. Appar som hjälper dig hålla koll på tiden

StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd. Tips på timer-appar. Appar som hjälper dig hålla koll på tiden StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på timer-appar Appar som hjälper dig hålla koll på tiden Januari 2016 Timer-appar Många människor både vuxna och barn, personer med eller

Läs mer

1) Bilden laddar du sedan upp på minus.com, vanlig enkel drag and drop eller klicka för att välja fil (se bild)

1) Bilden laddar du sedan upp på minus.com, vanlig enkel drag and drop eller klicka för att välja fil (se bild) Tävling! Var med och skapa: Stay Fit övningsbank Jag tänkte att vi tillsammans skulle skapa en övningsbank, en plats där jag och ni läsare kan hämta inspiration på bra träningsövningar. Tävlingsinstruktion

Läs mer

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent Här är en lista på 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent för att ge dig mer utrymme att skapa ännu mer framgång.

Läs mer

MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med. Foto: Markus Westbeck

MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med. Foto: Markus Westbeck MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med Foto: Markus Westbeck VÅR AMBITION Spring ska vara magasinet och sajten ingen löpare kan vara utan den där sista pusselbiten som krävs för att nå nya mål.

Läs mer

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET USM Handboken 2015 2016 Innehåll Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Allmän information Deltagande lag Arrangörer Allmän information om Ungdoms-SM 2015-2016 TIDSPLAN 27-29 november U17 + U19

Läs mer

Svenska mästerskapet i 2009

Svenska mästerskapet i 2009 World Food Programme presenterar: Svenska mästerskapet i 2009 Genom att låta din gymnasieklass delta i FreeRice frågesport på internet under vecka 46 och 47, hjälper ni till att utrota hungern i världen

Läs mer