MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1998

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1998"

Transkript

1 MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1998 Modern Times Group MTG AB ("MTG") (Nasdaq;MTGNY), redovisar idag onsdagen den 24 februari 1999 sin andra bokslutskommuniké. FÖRSÄLJNINGEN ÖKADE MED 31% FÖR HELÅRET RÖRELSERESULTATET EFTER FINANSIELLA POSTER FÖRBÄTTRADES MED 515 MKR TILL 222 MKR TV3 NU VERKSAMT I SEX LÄNDER, REDOVISADE SITT BÄSTA RESULTAT HITTILLS RADIOVERKSAMHETEN ETABLERADES I ESTLAND OCH LETTLAND OCH BLEV LÖNSAM PÅ MÅNADSBASIS METRO ERHÖLL NYTT KONTRAKT I HOLLAND ELECTRONIC RETAILING TECKNAR DET STÖRSTA HOMESHOPPING AVTALET I EUROPA NÅGONSIN MED EUROSPORT, MED VÄSENTLIGA INTERNET MÖJLIGHETER SDI FÖRSTÄRKER YTTERLIGARE SIN INTERNATIONELLA EXPANSION GENOM FÖRVÄRVET AV MEDIA WATCHERS I ASIEN FINANSIELL SAMMANFATTNING (Mkr) Nettoomsättning Bruttoresultat Rörelseresultat före avskrivningar Rörelseresultat efter avskrivningar Resultat efter finansiella intäkter och kostnader

2 FÖRVALTNING Koncernens struktur Aktierna i MTG handlas dels på Nasdaq under symbolen MTGNY, dels vid Stockholm Börsinformation, SBI. MTG-koncernen bestod under rapportperioden av fem affärsområden: Broadcasting, Radio, Publishing, Electronic Retailing samt Media Services. Affärsområdet Broadcasting omfattades av Free-TV och Pay-TV. I december förvärvades 49% av aktierna i Easy FM, ett rikstäckande radionätverk i Estland. Detta bolag redovisas som intressebolag inom affärsområde Radio. I december tecknade Metro, inom affärsområdet Publishing, ett distributionskontrakt med NS Stations, varigenom Metro kommer att distribueras i Amsterdam och sju andra holländska städer. Lanseringen beräknas att ske under sommaren Projektkostnaderna redovisas 1998 inom affärsområdet Publishing men kommer under 1999 att redovisas som dotterbolag inom affärsområde Metro International. Inom affärsområdet Publishing återfinns nu tidningarna Finanstidningen och Metro inom MTGs kärnområde, Norden och de Baltiska länderna. Ett nytt affärsområde, Metro International, har skapats med ansvar för den vidare internationella expansionen av Metro. I detta affärsområde ingår Metro i Prag och Budapest samt det kontrakt som Metro erhållit i Holland. Vidare har en sammanslagning skett av fri- och betal-tv-verksamheterna inom affärsområde Broadcasting och slutligen har verksamheten inom Electronic Retailing delats upp i en marknadsdel, Marketing, samt en distributionsdel, Fulfilment. Dessa organisatoriska förändringar, kommer att redovisas i den operativa rapporteringen från första kvartalet 1999 då även justeringar av jämförelsesiffror kommer att ske. Efter rapportperiodens slut har 49% av aktierna i Radio Riga, ett rikstäckande radionätverk i Lettland, förvärvats. Radio Riga kommer att redovisas som intressebolag inom affärsområdet Radio. I februari 1999 har affärsområde Electronic Retailing tecknat ett avtal med Eurosport om homeshopping, det största kontraktet inom detta område i Europa någonsin. Avtalet innehåller dessutom omfattande möjligheter till handel över Internet, s k E- Commerce.

3 Koncernens resultat 1998 Nettoomsättningen uppgick under 1998 till Mkr, jämfört med Mkr under samma period 1997, en ökning med 31%. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till 410 Mkr under 1998, jämfört med -77 Mkr under 1997, en förbättring med 487 Mkr. Rörelseresultatet efter avskrivningar uppgick till 218 Mkr under 1998, jämfört med -241 Mkr under 1997, en förbättring med 460 Mkr. I Rörelseresultatet ingår den realisationsvinst om 50 Mkr som uppstod då del av MICoptionen avyttrades i samband med förvärvet av Finanstidningen samt en realisationsvinst om 45 Mkr som uppstod då samtliga aktier i HSS avyttrades. MTGs lönsamhet påverkas av det faktum att huvuddelen av koncernens inköp sker i dollar och pund. MTG har inte kunnat kompensera för den förstärkning som skett av dessa valutor med prisökningar. I stället har kostnadsbesparingar gjorts. I jämförelse med 1997, har den förstärkta dollarn i förhållande till de skandinaviska valutorna, inneburit en fördyring om 25 Mkr. Under 1998 har vidare ett antal bolag inom affärsområdena Media Services och Electronic Retailing samt Topp40 inom affärsområde Publishing avvecklats. Avvecklingskostnaderna för dessa bolag uppgår till 15 Mkr. Antalet fast anställda i koncernen, inklusive de som intressebolag redovisade TV3 Estland och Lettland, uppgick vid periodens slut till (982). I dessa siffror ingår 272 anställda inom Metro i Göteborg, Prag och Budapest samt TV3 i Estland, Lettland och Litauen som tillkommit under året. Detta innebär att antal personer anställda i de verksamheter som ingick i MTG då personalreduceringsprogrammet infördes vid halvårsskiftet 1996, har minskat med 18%, trots en väsentlig omsättningsökning inom dessa enheter. Resultatandelar i intresseföretag uppgick netto till 36 Mkr (54), vilka redovisas i respektive affärsområde. Sålunda ingår andelarna av resultaten i TV3 Estland, TV3 Lettland och TV4 i affärsområdet Broadcasting, andelen av resultatet i HSS i affärsområdet Electronic Retailing samt andelen av resultatet av Radio P4 och Easy FM i Estland i affärsområdet Radio. De finansiella intäkterna och kostnaderna uppgick netto till 3 Mkr (-52). I finansnettot ingår valutavinster vid omräkning av fordringar och skulder i utländsk valuta med 37 Mkr (26). Resultatet efter finansiella intäkter och kostnader uppgick till 222 Mkr (-293), en förbättring jämfört med samma period föregående år om 515 Mkr. MTG Broadcasting Affärsområde Broadcasting omfattar MTGs TV-kanaler och SMS-verksamhet samt MTGs andel av resultatet i TV1000. Affärsområdet indelas i två områden, beroende av om den huvudsakliga intäktskällan utgörs av annonsförsäljning, Free-TV, eller abonnemangsintäkter, Pay-TV.

4 Inom affärsområdet har i januari 1999 en sammanslagning skett av de tidigare fri- och betal-tv-enheterna till en gemensam plattform, ViaSat. Syftet med sammanslagningen är dels att tydliggöra strävan att öka såväl reklam- som abonnemangsintäkter, dels att effektivisera verksamheten inom främst tablåläggning, play-out och administration. Free-TV Denna del av affärsområdet Broadcasting omfattar TV3-gruppen, ZTV i Sverige samt 3+ i Danmark. TV3-gruppen omfattar kanalerna i Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. TV3 Estland samt TV3 Lettland redovisas som intresseföretag. TV3 Under 1998 ökade TV3 i de Skandinaviska länderna sin omsättning med 12% till Mkr (1 610). TV3s kanaler i de tre skandinaviska länderna har utvecklats enligt följande. I Sverige växte reklammarknaden under 1998 med 11% och TV3s marknadsandel uppgick till 25% (24%). Den norska marknaden fortsatte att vara stark med en tillväxt om 18%, där TV3s marknadsandel uppgick till 17% (17%). Marknadsökningen i Danmark uppgick till 5% och TV3s marknadsandel uppgick till 19% (20%). De baltiska TV3 kanalerna redovisade en fortsatt stark tillväxt under första halvåret. I Estland växte marknaden med 124% och TV3s marknadsandel uppgick till 46% (33%). Den lettiska marknaden växte med 30% och TV3s marknadsandel uppgick till 3% (0%). Slutligen växte marknaden i Litauen med 78% och TV3s marknadsandel uppgick till 27% (20%). Omsättningen i den litauiska kanalen, vilken konsolideras i TV3-gruppen, uppgick till 63 Mkr. I Estland uppgick omsättningen till 52 Mkr och i Lettland till 8 Mkr för Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till 256 Mkr (117) och rörelseresultat efter avskrivningar till 230 Mkr (92). Detta resultat har uppnåtts via en stark omsättningstillväxt i Sverige, Norge och Litauen, samtidigt som rörelsens kostnader fortsatt har hållits under stark kontroll. Såväl rating- som omsättningsutvecklingen även för TV3 i Danmark förbättrades under det fjärde kvartalet. Övriga kanaler För såväl ZTV som 3+ var omsättnings- och resultatutveckling otillfredsställande under Väsentliga kostnadsbesparingar genomfördes i ZTV under året i samband med att kanalen flyttades från Stockholm till London. Avgörande för kanalens lönsamhet blir huruvida ZTV kan utnyttja den positiva ratingutvecklingen till ökad försäljning. För 3+ har sändningar startat inom ramen för avtalet med den danska fotbollsunionen. Under våren 1999 sker omröstningar i de danska kabelnäten, vilka blir avgörande för 3+ möjligheter att erhålla intäkter från kabelnäten och därmed uppnå lönsamhet. ZTV och 3+ omsatte 88 Mkr under 1998 (73) med ett rörelseresultat före avskrivningar om -92 Mkr (-115 ) och rörelseresultat efter avskrivningar om -94 Mkr (-118 ). Intresseföretag I resultatet för affärsområdet ingår MTGs andelar i intressebolagen TV4 samt TV3 i Estland och Lettland. Dessa andelar uppgick under 1998 till 7 Mkr (22).

5 Betal-TV Betal-TV består av SMS-bolaget ViaSat som distribuerar MTGs egna kanaler TV1000, TV6 samt ett antal andra s k tredjeparts-kanaler. ViaSat Antalet abonnenter till ViaSats premiumprodukt ViaSat Guld, uppgick per den sista december till Detta innebär att tillväxten i ViaSats premiumprodukt sedan dess nylansering i september 1997 har varit 71%. Det totala antalet ViaSat-kort uppgick vid periodens slut till ( ). Försäljningen var fortsatt stark under fjärde kvartalet, bl a tack vare den kampanj där parabol och dekoder säljs för en krona förutsatt att kunden abonnerar på ViaSat Guld under tre år. Omsättningen uppgick till 519 Mkr (261). Av omsättningsökningen är 88 Mkr hänförlig till verksamheten inom Kabelvision. För 1998 uppgick rörelseresultat före avskrivningar till 110 Mkr (51) och rörelseresultat efter avskrivningar om 88 Mkr (37). TV6 TV6 ändrade format från den 1 mars 1998 och sänds nu som en betal-tv-kanal med två tematiska programblock, TV6 Nature World och TV6 Action World. Omsättningen uppgick till 22 Mkr under 1998 (16) med ett rörelseresultat före avskrivningar om -32 Mkr (-62) och rörelseresultat efter avskrivningar om -40 Mkr (- 71). TV1000 Enligt särskild överenskommelse mellan Kinnevik och MTG, distribuerar MTG premiumkanalen TV1000 som en del av ViaSats Guld paket samt till kabel-tv nät. TV1000 gynnas av den starka försäljningen av ViaSat Guld inom den s k DTHmarknaden samtidigt som antalet abonnenter inom kabel-tv är relativt oförändrat. Antalet abonnenter för TV1000 var vid utgången av året ( ). Affärsområdets andel av förlusterna i TV1000 uppgick för 1998 till -91 Mkr (-96), efter det att Kinnevik täckt 60 Mkr av förlusterna (100 Mkr). Omsättningen för hela affärsområdet Broadcasting uppgick till Mkr 1998 (1 871 Mkr) med ett Rörelseresultat före avskrivningar om 174 Mkr (-91 Mkr) och rörelseresultat efter avskrivningar om 78 Mkr (-178 Mkr). MTG Radio Radiomarknaden beräknas ha fortsatt växa starkt under perioden med 23% (30%) och MTG Radio ökade sin omsättning med 48% och vann därmed marknadsandelar. Under fjärde kvartalet befäste Radio Rix ytterligare sin ställning som det största kommersiella radionätverket i Sverige. Försäljningsutvecklingen i Power Hit Radio är fortfarande svag, trots ökande lyssnarsiffror.

6 Radio P4 Hele Norge har en fortsatt stark resultatutveckling, dock har nedskrivningar skett i samband med omvärderingar bl a av de internationella satsningarna. Intressebolagsandelen för 1998 uppgick till 11 Mkr (20). I december 1998 förvärvades 49% av aktierna i Easy FM, ett nationellt radionätverk i Estland. Detta innehav redovisas som intressebolagsandel inom affärsområdet. Efter rapportperiodens slut har 40% av aktierna i Radio Rigai förvärvats. Genom dessa två förvärv har MTG ytterligare befäst sin position som ett väsentligt mediaföretag i Baltikum. Omsättningen för hela affärsområdet Radio uppgick till 87 under perioden (59 Mkr) med ett rörelseresultat före avskrivningar om -7 Mkr (-17 Mkr) och rörelseresultat efter avskrivningar om -13 Mkr (-23 Mkr). MTG Publishing Tidningen Metro ges ut i fyra städer. I Stockholm trycks tidningar som läses av personer, i Göteborg trycks tidningar som läses av personer, i Prag trycks tidningar som läses av personer och i Budapest trycks tidningar som läses av personer. Därmed är Metro etablerad som största morgontidning i Prag och Budapest och näst största i Stockholm och Göteborg. Den svaga försäljningsutvecklingen i Prag kvarstod under fjärde kvartalet. I övriga städer utvecklas försäljningen i enlighet med plan. I december tecknade Metro ett distributionsavtal med NS Stations, vilket medför att utgivning kommer att starta i åtta holländska städer under sommaren Omsättningen för Metro i Stockholm och Göteborg uppgick till 315 Mkr (194) och i Prag och Budapest till 35 Mkr (14). Metro i Budapest lanserades i slutet av det tredje kvartalet. Upplageutvecklingen i Finanstidningen har varit fortsatt stark. Sedan förvärvet har upplagan ökat till tidningar. Omsättningen för hela affärsområde Publishing uppgick till 389 Mkr under 1998 (217) med ett rörelseresultat före avskrivningar om 75 Mkr (46) och rörelseresultat efter avskrivningar om 62 Mkr (40). MTG Electronic Retailing Omsättningen inom affärsområdet ökade starkt under 1998 tack vare god tillgång på såväl mediatid som produkter. Vidare har väsentliga kostnadsbesparingar genomförts under året, vilket resulterat i att affärsområdet återigen är lönsamt. Uppdelningen av verksamheten i marknadsdel och en fulfilmentdel har genomförts som planerat. Efter rapportperioden har avtal tecknats med Eurosport om homeshopping och handel över Internet. Genom detta kontrakt skapas, vid sidan av den TV-tid som kontrakterats, väsentlig volym över Internet vilket kommer att gynna fulfilmentdelen av verksamheten. Denna del kommer att kunna hantera varuflöden i 33 länder vad avser allt från kundtjänst till varuleverans och betalning.

7 Omsättningen för hela affärsområde Electronic Retailing uppgick till 609 Mkr under 1998 (451) med ett rörelseresultat före avskrivningar om 82 Mkr (-27) och rörelseresultat efter avskrivningar om 66 Mkr (-41). I rörelseresultatet ingår realisationsvinsten från avyttring av samtliga aktier i HSS om 45 Mkr. MTG Media Services Verksamheten för bolagen inom Media Services utvecklades väl under Såväl försäljningen och projektportföljerna som resultatet har utvecklats väl. Under året har vissa verksamheter avvecklats. Inriktningen inom affärsområdet är att skapa lönsamma bolag inom produktion av innehåll med en låg risknivå. Samtidigt bedrivs MTGs försiktiga utveckling av olika Internetprojekt inom detta affärsområde. Vad avser Subtitling and Dubbing International, SDI, tillåts en kraftig geografisk expansion, varav förvärvet av Media Watchers är ett exempel. Omsättningen för hela affärsområde Media Services uppgick till 670 (518) med ett rörelseresultat före avskrivningar om 101 Mkr (65) och rörelseresultat efter avskrivningar om 53 Mkr (27).

8 FINANSIELL STÄLLNING Soliditet Koncernens soliditet (definierad som koncernens eget kapital inklusive minoritetsintressen och konvertibla förlagslån, i procent av tillgångarna) var 41% (43%) vid utgången av rapportperioden. Till detta kommer de som anläggningstillgång redovisade innehaven i TV4 och P4 vilkas sammanlagda marknadsvärde per rapportdagen uppgick till 717 Mkr. Det underliggande värdet av de aktier i Millicom International Cellular SA som omfattas av den som omsättningstillgång redovisade optionen att förvärva aktier i Millicom hade per bokslutsdagen ett marknadsvärde om 384 Mkr. Det sammanlagda bokförda värdet och lösenpris för dessa innehav uppgår till 315 Mkr. Likviditet Koncernens likviditet, inklusive outnyttjade kreditlöften och Millicom-optionen, uppgick till 787 Mkr (765) vid rapportperiodens slut. Nettoupplåning Koncernens nettoupplåning (definierad som räntebärande skulder exklusive konvertibelt förlagslån, minus räntebärande tillgångar) uppgick till 92 Mkr (189) vid periodens slut. Investeringar Koncernens investeringar under perioden uppgår till 441 Mkr (166) varav 50 Mkr avser förvärvet av Finanstidningen och 187 Mkr avser förvärv av minoritetsaktier i Tidnings AB Metro, Metro International och TV Shop Europe. Avskrivningar Koncernens avskrivningar uppgick till 192 Mkr (164). Resultat per aktie Resultatet per aktie efter full skatt och efter konvertering av konvertibelt förlagslån uppgick till 2,49 (-5,22). MODERBOLAGET Moderbolaget bedriver ingen operativ verksamhet. Resultatet efter finansnetto uppgick till Mkr (133). Inga investeringar har genomförts under perioden. Bolaget har inga egna likvida medel.

9 ÖVRIGT Delårsrapport januari-mars 1999 MTGs delårsrapport för perioden januari-mars 1999 planeras att offentliggöras den 17 maj Årsredovisning MTGs årsredovisning beräknas komma ut i mitten av april. Den kommer att finnas tillgänglig på bolagets kontor på adress MTG, Skeppsbron 18, Box 2094, Stockholm. Ytterligare finansiell information, bl a kvartalsvis nedbruten, redovisas på vår hemsida Bolagsstämma Ordinarie bolagsstämma för MTG 1999 hålls torsdagen den 20 maj 1998, kl 9.30 på Gamla Stans Bryggeri, Tullhus 2 på Skeppsbrokajen i Stockholm. Vinstutdelning Styrelsen beslöt att inte föreslå bolagsstämman någon vinstutdelning för Stockholm den 24 februari 1998 Styrelsen i Modern Times Group MTG AB För ytterligare information kontakta: Pelle Törnberg Tel Verkställande Direktör, Modern Times Group MTG AB Johan Lindgren Tel Ekonomidirektör, Modern Times Group MTG AB

10 KONCERNENS RESULTATRÄKNING (MSEK) Nettoomsättning Kostnad för sålda varor och tjänster Bruttoresultat Försäljningskostnader, administrationskostnader samt forsknings- och utvecklingskostnader Resultat av företagsutveckling 45 4 Resultat vid försäljning av värdepapper 50 - Kostnadsförd optionspremie för TV Övriga rörelseintäkter Övriga rörelsekostnader Resultat från andelar i intresseföretag Rörelseresultat Finansnetto 4-52 Resultat efter finansiella intäkter och kostnader Ränta på konvertibelt förlagslån Resultat före skatt Skatt Minoritetens andel i resultatet -3-1 Årets resultat

11 KONCERNÖVERSIKT (MSEK) Nettoomsättning per område MTG Broadcasting MTG Radio MTG Publishing MTG Electronic Retailing MTG Media Services Moderbolag och övriga bolag Elimineringar Totalt Rörelseresultat per område MTG Broadcasting MTG Radio MTG Publishing MTG Electronic Retailing MTG Media Services Moderbolag och övriga bolag Elimineringar Totalt Resultat efter finansnetto per område MTG Broadcasting MTG Radio MTG Publishing MTG Electronic Retailing MTG Media Services Moderbolag och övriga bolag Elimineringar Totalt

12 KONCERNENS FINANSIERINGSANALYS (MSEK) Kassaflöde före förändring i rörelsekapital och nettoinvesteringar Förändring i rörelsekapitalet Kassaflöde från rörelsen Nettoinvesteringar Finansering Ökning av likvida medel

13 KONCERNENS BALANSRÄKNING (MSEK) Anläggningstillgångar Aktiverade utvecklingskostnader Immateriella rättigheter Goodwill Maskiner, inventarier mm Aktier och andelar Långfristiga fordringar Omsättningstillgångar Varulager Kortfristiga fordringar Kassa, bank och kortfristiga placeringar Summa tillgångar Eget kapital Bundet eget kapital Fritt eget kapital Minoritetsintresse i eget kapital 20 8 Avsättningar Långfristiga skulder Konvertibelt förlagslån 1997/ Icke räntebärande skulder 4 0 Räntebärande skulder Kortfristiga skulder Icke räntebärande skulder Räntebärande skulder Summa eget kapital och skulder

Aktierna i MTG handlas på Nasdaq under symbolen MTGNY samt, sedan den 3 maj 1999, vid Stockholms Fondbörs under symbolen MTG.

Aktierna i MTG handlas på Nasdaq under symbolen MTGNY samt, sedan den 3 maj 1999, vid Stockholms Fondbörs under symbolen MTG. MODERN TIMES GROUP MTG AB ("MTG") Delårsrapport 1999 1 januari 30 juni 1999 Modern Times Group MTG AB ("MTG") (Nasdaq; MTGNY) (Stockholms Fondbörs; MTG), redovisar idag, måndagen den 16 augusti 1999, resultatet

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB ("MTG") Delårsrapport januari - 30 juni

MODERN TIMES GROUP MTG AB (MTG) Delårsrapport januari - 30 juni MODERN TIMES GROUP MTG AB ("MTG") Delårsrapport 1998 1 januari - 30 juni Modern Times Group MTG AB ("MTG") (Nasdaq; MTGNY), redovisar idag, måndagen den 17 augusti 1998, resultatet för första halvåret

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB ("MTG") BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1997

MODERN TIMES GROUP MTG AB (MTG) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1997 MODERN TIMES GROUP MTG AB ("MTG") BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1997 FÖRSÄLJNINGSÖKNINGEN 8% FÖR HELÅRET RÖRELSERESULTATET FÖRE AVSKRIVNINGAR -77 MSEK TV3 FÖRBÄTTRAR RESULTATET, NU ETABLERAT SOM EN FEM- LÄNDERS KANAL

Läs mer

MTG:S DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA HALVÅRET 1997

MTG:S DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA HALVÅRET 1997 MTG:S DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA HALVÅRET 1997 FÖRVALTNING MTG-koncernens resultat Nettoomsättningen de första sex månaderna 1997 uppgick till 1.456 Mkr jämfört med 1.314 Mkr för föregående år räknat på

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1999

MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1999 MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1999 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (Nasdaq;MTGNY), redovisar idag måndagen den 21 februari 2000 sin tredje bokslutkommuniké. FÖRSÄLJNINGEN ÖKADE MED 23%

Läs mer

Aktierna i MTG handlas på Nasdaq under symbolen MTGNY samt vid Stockholms Fondbörs under symbolen MTG.

Aktierna i MTG handlas på Nasdaq under symbolen MTGNY samt vid Stockholms Fondbörs under symbolen MTG. MODERN TIMES GROUP MTG AB ("MTG") Delårsrapport 1999 1 januari 30 september 1999 Modern Times Group MTG AB ("MTG") (Nasdaq; MTGNY) (Stockholms Fondbörs; MTG), redovisar idag, måndagen den 22 november 1999,

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000 MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (Nasdaq:MTGNY), redovisar idag måndagen den 8 maj 2000 rapport för verksamheten under första kvartalet

Läs mer

Industriförvaltnings AB Kinnevik Skeppsbron 18 Box 2094, 103 13 Stockholm Tel 08-562 000 00

Industriförvaltnings AB Kinnevik Skeppsbron 18 Box 2094, 103 13 Stockholm Tel 08-562 000 00 Industriförvaltnings AB Kinnevik Skeppsbron 18 Box 2094, 103 13 Stockholm Tel 08-562 000 00 (Publ) Org nr 556001-9035 Säte Fagersta Fax 08-20 37 74 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 Nettoomsättningen uppgick till

Läs mer

MTG:s delårsrapport för de första nio månaderna 1997

MTG:s delårsrapport för de första nio månaderna 1997 MTG:s delårsrapport för de första nio månaderna 1997 FÖRVALTNING Koncernens struktur Vid ordinarie bolagsstämma i Industriförvaltnings AB Kinnevik den 23 maj 1997 beslutades att aktierna i Modern Times

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR TREDJE KVARTALET 2000

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR TREDJE KVARTALET 2000 MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR TREDJE KVARTALET 2000 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (OM Stockholmsbörsen; MTGA, MTGB; Nasdaq:MTGNY), avger idag, måndagen den 6 november 2000 rapport för

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA HALVÅRET 2000

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA HALVÅRET 2000 MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA HALVÅRET 2000 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (Nasdaq:MTGNY), avger idag måndagen den 14 augusti 2000 rapport för verksamheten under första halvåret

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 SEPTEMBER 2003

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 SEPTEMBER 2003 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 SEPTEMBER 2003 Från och med denna delårsrapport tillämpas kapitalandelsmetoden vid redovisning av intressebolag. Nettoomsättningen för de första nio månaderna uppgick till 843,1

Läs mer

Industriförvaltnings A B Kinnevik. Delårsrapport 1999 1 januari - 30 september

Industriförvaltnings A B Kinnevik. Delårsrapport 1999 1 januari - 30 september Industriförvaltnings A B Kinnevik Delårsrapport 1999 1 januari - 30 september FÖRVALTNING Under de senaste 15 åren har Kinnevikaktien, genom kursstegring och utdelningar, inklusive värdet av erbjudanden

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2000 1 JANUARI 30 JUNI

DELÅRSRAPPORT 2000 1 JANUARI 30 JUNI DELÅRSRAPPORT 2000 1 JANUARI 30 JUNI DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 juni 2000 FÖRVALTNING Invik-koncernen består av moderbolaget Invik & Co. AB samt ett antal rörelsedrivande dotterbolag. Moderbolaget är ett

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000

MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (OM Stockholmsbörsen; MTGA, MTGB; Nasdaq:MTGNY), avger idag, måndagen den 19 februari 2001 rapport för verksamheten under

Läs mer

Delårsrapport. januari mars 2004

Delårsrapport. januari mars 2004 Delårsrapport januari mars 2004 Delårsrapport januari mars 2004 för koncernen - Omsättningen ökade med 13% till 102,9 Mkr (91,2) - Resultatet efter finansiella poster ökade med 36% till 15,6 Mkr (11,5)

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2001

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2001 MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2001 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (Stockholmsbörsen: MTGA, MTGB; Nasdaq: MTGNY), avger idag, onsdagen den 25 april 2001 rapport för verksamheten

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR DET TREDJE KVARTALET OCH ÅRETS FÖRSTA NIO MÅNADER 2008

MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR DET TREDJE KVARTALET OCH ÅRETS FÖRSTA NIO MÅNADER 2008 MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR DET TREDJE KVARTALET OCH ÅRETS FÖRSTA NIO MÅNADER 21 oktober Modern Times Group MTG AB (publ.) ( MTG eller koncernen ) (OMX Nordiska Börs Large Cap-lista:

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998

HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998 HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998 17 JULI 1998 { Resultatet fördubblades till 41 mkr { Omsättningen ökade med 40% till ca 850 mkr. { Strategiskt produktsamarbete med amerikanskt programvaruföretag

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 september 2001 Wihlborgs förvärvar Postfastigheter AB Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza Utvecklingen under tredje

Läs mer

Vindico Group AB (publ)

Vindico Group AB (publ) Sida 1 av 11 Vindico Group AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2016-01-01 2016-03-31 Rapportperioden 2016-01-01 2016-03-31 Koncernens nettoomsättning minskade jämfört med Q1 2015 och uppgick till 1 640

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Ett positivt första kvartal för Teracom-koncernen där moderbolaget initierar ett effektiviseringsprogram för att öka intäkterna och minska kostnaderna. Stabilt första

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 Faktureringen uppgick till 9.744 Mkr (9.621 Mkr). Jämförelsetalen för 1995 avser Kinnevik-koncernen pro forma, dvs exklusive NetCom Systems AB. Rörelseresultat före avskrivningar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2002

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2002 INVESTMENT AB LATOUR (publ) DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS * Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 243 (285) Mkr. * Latour-aktiens substansvärde uppgick den 31 mars till 254 (221)

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI SEPTEMBER 2001

MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI SEPTEMBER 2001 MODERN TIMES GROUP MTG AB DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI SEPTEMBER 2001 Stockholm den 24 oktober 2001 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (Stockholmsbörsen: MTGA, MTGB; Nasdaq: MTGNY), tillkännagav idag

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari juni 2004

DELÅRSRAPPORT januari juni 2004 DELÅRSRAPPORT januari juni 2004 Starkt andra kvartal rörelsemarginal på 10,9 procent Rörelsens intäkter för perioden ökade med 17,5 procent till 1 070,3 (911,2) Mkr Rörelseresultatet ökade med 7,2 procent

Läs mer

Bokslutskommuniké 2004

Bokslutskommuniké 2004 Bokslutskommuniké 2004 Nettoomsättningen ökade med 29% till 953,2 Mkr (738,7) Resultatet efter skatt ökade med 45% till 33,6 Mkr (23,2) Vinst per aktie efter full skatt uppgick till 5,02 kr (3,46) Resultatet

Läs mer

SKANDITEK DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002

SKANDITEK DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002 SKANDITEK DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002 Resultatet före skatt uppgick till 76,6 mkr ( 38,1). I resultatet ingår avskrivningar av goodwill med 35,4 mkr ( 45,8). Skanditeks verksamhet Skanditek är

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2015

Delårsrapport januari - mars 2015 Första kvartalet - 2015 Delårsrapport januari - mars 2015 Orderingång 976,1 (983,3) Mkr, en minskning med 6 % justerat för valutaeffekter och förvärvade enheter Nettoomsättning 905,5 (885,5) Mkr, en minskning

Läs mer

BERGMAN & BEVING-KONCERNEN

BERGMAN & BEVING-KONCERNEN BERGMAN & BEVING-KONCERNEN Delårsrapport 1 april 3 september (6 månader)! Rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, ökade med 25% till 69 (55).! Nettoomsättningen ökade med 4% till 1 89 (1

Läs mer

KABE AB > 756,0 (737,3 > 41,7 (45,9). > 4:63 (5:11). > 55,0 (60,7). > 7,3 % (8,2). HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI

KABE AB > 756,0 (737,3 > 41,7 (45,9). > 4:63 (5:11). > 55,0 (60,7). > 7,3 % (8,2). HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI KABE AB (publ.) > en uppgick till 756,0 Mkr (737,3 Mkr). > Resultat efter skatt uppgick tilll 41,7 Mkr (45,9). > Resultat per aktie var 4:63 (5:11). > Rörelseresultatet uppgick till 55,0 Mkr (60,7). >

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR DET ANDRA KVARTALET OCH FÖRSTA HALVÅRET 2005

MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR DET ANDRA KVARTALET OCH FÖRSTA HALVÅRET 2005 MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR DET ANDRA KVARTALET OCH FÖRSTA HALVÅRET Stockholm den 25 juli - Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (Stockholmsbörsen: MTGA, MTGB) avger idag sitt resultat

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 SEX MÅNADER 2015 SEX MÅNADER 2014 Q2 2015 Q2 2014 Nettoomsättning, ksek 149 433 136 007 76 486 74 935 Bruttoresultat, ksek 99 545

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2004

Delårsrapport januari mars 2004 Delårsrapport januari mars 2004 2004-04-29 januari - mars jan-dec april-mars Nyckeltal 2004 2003 2003 2003/04 Nettoomsättning, MSEK 2 813 2 346 9 273 9 740 Rörelseresultat före avskrivningar, MSEK (EBITDA)

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2003

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2003 INVESTMENT AB LATOUR (publ) DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS * Latour-aktiens substansvärde uppgick den 31 mars till 125 (254) kronor. * Industri- och handelsföretagens rörelseresultat uppgick till 36 (38)

Läs mer

Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat

Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat Marknad och försäljning Under året steg New Waves omsättning med 43 % till 352 (246) Mkr. Affärsområde Profils omsättning ökade med 43 % till 207 (102)

Läs mer

Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008

Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008 Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008 - Försäljningen under tredje kvartalet ökade med 175 % till 24,8 Mkr (9,0)*. - Resultatet efter finansnetto uppgick till -3,8 Mkr (3,3). - Resultatet

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 20 % tillväxt och på god väg mot lönsamhet Sammanfattning helåret 2012 Tillväxt på 20% i Hedbergs Guld & Silver under 2012. Tillväxten kommer huvudsakligen från e-handeln. Kostnadsbesparingar

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014 2014-10-01 2014-12-31

Bokslutskommuniké 2014 2014-10-01 2014-12-31 Bokslutskommuniké 2014 2014-10-01 2014-12-31 Online Brands Nordic AB (publ) Sammanfattning helåret 2014 Koncernen befann sig under drygt halva året i företagsrekonstruktion gällande moderbolaget och de

Läs mer

Bokslutskommuniké för 2002

Bokslutskommuniké för 2002 1 (8) PRESSMEDDELANDE Stockholm 2003-02-13 Bokslutskommuniké för 2002 VD och koncernchef Alf Johansson kommenterar Proffices bokslutskommuniké - Proffice fortsätter att ta marknadsandelar i samtliga nordiska

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2001 OMSÄTTNINGEN ÖKADE MED 18% TILL (5.431) MKR

MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2001 OMSÄTTNINGEN ÖKADE MED 18% TILL (5.431) MKR MODERN TIMES GROUP MTG AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2001 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (OM Stockholmsbörsen; MTGA, MTGB; Nasdaq:MTGNY), avger idag, tisdagen den 19 februari 2002 rapport för verksamheten under

Läs mer

PRESSMEDDELANDE 21 februari 2001 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000

PRESSMEDDELANDE 21 februari 2001 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 PRESSMEDDELANDE 21 februari 2001 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 FÖRVALTNING Invik-koncernen består av moderbolaget Invik & Co. AB samt ett antal rörelsedrivande dotterbolag. Moderbolaget är ett holdingbolag som

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ ITAB INDUSTRI AB (PUBL) Utdelning av ITAB Inredning har genomförts Detta påverkar samtliga jämförelsesiffror

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ ITAB INDUSTRI AB (PUBL) Utdelning av ITAB Inredning har genomförts Detta påverkar samtliga jämförelsesiffror BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2004 Utdelning av ITAB Inredning har genomförts Detta påverkar samtliga jämförelsesiffror Nettoomsättningen var 732 Mkr (1 383) Nettoomsättningen för kvarvarande verksamhet var 385 Mkr

Läs mer

Nolato redovisar ett väsentligt förbättrat resultat jämfört med samma period förra året.

Nolato redovisar ett väsentligt förbättrat resultat jämfört med samma period förra året. N O L ATO D E L Å R S R A P P O R T N I O M Å N A D E R 1 J A N U A R I 3 S E P T E M B E R 2 2, S I D 1 AV 7 NOLATO AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT NIO MÅNADER JANUARI SEPTEMBER Nolato redovisar ett väsentligt

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2012

Delårsrapport januari-mars 2012 Delårsrapport januari-mars Delårsrapport januari mars JANUARI MARS I SAMMANDRAG Intäkter 1118 (963) EBITDA 171 (171) EBITDA marginal 15% (18%) Rörelseresultat 75 (67) Rörelsemarginal 7% (7%) Resultat efter

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2002

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2002 INVESTMENT AB LATOUR (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ * Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 503 (987) Mkr. * Latour-aktiens substansvärde uppgick den 31 december till 156 (249) kronor. Den

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2008. Teracom-koncernen visar ett fortsatt stabilt resultat under andra kvartalet 2008.

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2008. Teracom-koncernen visar ett fortsatt stabilt resultat under andra kvartalet 2008. Delårsrapport 1 januari 30 juni 2008 Teracom-koncernen visar ett fortsatt stabilt resultat under andra kvartalet 2008. Delårsrapport 1 januari 30 juni 2008 APRIL JUNI 2008 I SAMMANDRAG Intäkter 801 (830)

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 Nettoomsättningen ökade till 1.851 mkr (1.068). Rörelseresultatet ökade till 62,1 mkr (2,0). Resultatet efter finansnetto uppgick till 40,6 mkr (-35,8). Återbäring från SPP ingår

Läs mer

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002 PRESSMEDDELANDE 1 (12) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002 Koncernens omsättning steg med 21 procent till MSEK 492,7 (408,5). Resultatet före skatt förbättrades kraftigt under andra kvartalet

Läs mer

Rapport för första halvåret 1999 Nolato AB (publ)

Rapport för första halvåret 1999 Nolato AB (publ) Rapport för första halvåret 1999 Nolato AB (publ) Nolato AB delårsrapport 1 januari 30 juni 1999 Omsättningen ökade med 3 procent till 942 (915) Mkr Rörelseresultatet ökade med 33 procent till 101 (76)

Läs mer

Pressmeddelande från ÅF

Pressmeddelande från ÅF Pressmeddelande från ÅF 1(5) För mer information: VD Gunnar Grönkvist 08-657 11 15 eller informationschef Kaj Sandart 08-657 11 85 För fri publicering: 2000-02-15 Nr 3/2000 AB Ångpanneföreningen (publ)

Läs mer

Delårsrapport för perioden maj 2008 - januari 2009

Delårsrapport för perioden maj 2008 - januari 2009 Pressmeddelande 2009-03-19 Delårsrapport för perioden maj 2008 - januari 2009 Nettoomsättning för perioden ökade till 146,9 (101,3) MSEK Periodens resultat efter finansiella poster uppgick till 5,3 (5,2)

Läs mer

Industriförvaltnings A B Kinnevik. Delårsrapport 2000 1 januari - 30 juni

Industriförvaltnings A B Kinnevik. Delårsrapport 2000 1 januari - 30 juni Industriförvaltnings A B Kinnevik Delårsrapport 2000 1 januari - 30 juni FÖRVALTNING Sedan 1976 har Kinnevikaktien, genom kursstegring och utdelningar, inklusive värdet av erbjudanden om teckning av aktier,

Läs mer

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stockholm 2011-11-29 Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stureguld AB (publ) lämnade den 27 oktober

Läs mer

Lagercrantz Group. Delårsrapport 1 april 30 juni 2005 (3 mån)

Lagercrantz Group. Delårsrapport 1 april 30 juni 2005 (3 mån) Lagercrantz Group Delårsrapport 1 april 30 juni 2005 (3 mån) Nettoomsättningen för perioden 1 april 30 juni 2005 (3 mån) uppgick till 387 MSEK (387) Rörelseresultatet för första kvartalet ökade till 15

Läs mer

Delårsrapport Axfood AB (publ.) Perioden 1 januari 31 mars 2006

Delårsrapport Axfood AB (publ.) Perioden 1 januari 31 mars 2006 Delårsrapport Axfood AB (publ.) Perioden 1 januari 31 mars 2006 . Axfoods konsoliderade omsättning uppgick under årets första tre månader 2006 till 6 820 Mkr (6 651), en ökning med 2,5 procent. Omsättningen

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

SVERIGE Porto betalt Port Payé. www.axfood.se

SVERIGE Porto betalt Port Payé. www.axfood.se B SVERIGE Porto betalt Port Payé www.axfood.se Axfood Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2001 Halvårsrapport, Axfood AB (publ) Perioden 1 januari 30 juni 2001 Starkt förbättrat resultat under andra kvartalet

Läs mer

Intellecta 3. intellecta niomånadersrapport 1 september 2004 31 maj 2005. Ökad efterfrågan och kraftigt förbättrat resultat

Intellecta 3. intellecta niomånadersrapport 1 september 2004 31 maj 2005. Ökad efterfrågan och kraftigt förbättrat resultat intellecta niomånadersrapport 1 september 24 31 maj 25 Ökad efterfrågan och kraftigt förbättrat resultat 1 mars 31 maj 24/25 Rörelsens intäkter ökade med 21 procent och upp gick till 132,6 (19,5) MSEK

Läs mer

Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2003

Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2003 Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2003 Ökad beläggning och förbättrat resultat under andra halvåret. Resultatet efter finansnetto uppgick det fjärde kvartalet till 5,2 mkr (-6,1). Sammanfattning

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29 2013-08-29 Delårsrapport januari juni 2013 Nettoomsättningen ökade med 20 % under andra kvartalet mot föregående år Det andra kvartalet är numer ett kvartal med god lönsamhet Händelse efter rapportperioden:

Läs mer

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.)

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ VERKSAMHETSÅRET 2012 VERKSAMHETSÅRET Verksamhetsåret har präglats av fortsatt arbete med att avyttra de tillgångar som härrör från tidigare Kilsta Metall

Läs mer

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pressinformation den 5 maj 2006 Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pooliakoncernens omsättning för första kvartalet uppgick till 295,2 Mkr, vilket innebär en tillväxt på 31%

Läs mer

Bilaga till Delårsrapport januari-mars 2015: Omräkningar för 2014 efter omklassificering av Hygena

Bilaga till Delårsrapport januari-mars 2015: Omräkningar för 2014 efter omklassificering av Hygena Bilaga till Delårsrapport januari-mars 2015: Omräkningar för 2014 efter omklassificering av Hygena Koncernens resultaträkning i sammandrag efter omklassificiering Nettoomsättning 2 695 3 007 2 695 3 014

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS

DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2005 Med anledning av de omfattande förändringarna i koncernstrukturen presenteras uppgifter rörande kvarvarande verksamhet exklusivt. Den efterföljande informationen avser

Läs mer

Delårsrapport Almi Företagspartner

Delårsrapport Almi Företagspartner Delårsrapport Almi Företagspartner 1 januari - 31 mars 2014 Delårsrapport januari mars 2014 Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Målet är att fler

Läs mer

Nettoomsättning, MSEK 8,9 8,4 + 7% 18,2 19,3-6% Rörelseresultat, MSEK (EBIT) -0,7-1,3 n/a -0,7-1,9 n/a

Nettoomsättning, MSEK 8,9 8,4 + 7% 18,2 19,3-6% Rörelseresultat, MSEK (EBIT) -0,7-1,3 n/a -0,7-1,9 n/a Delårsrapport 1 januari 30 juni 2014 Koncernrapport 15 augusti 2014 Ökad omsättning och förbättrat resultat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade med 7% till 8,9 (8,4)

Läs mer

PROACT IT GROUP AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2001

PROACT IT GROUP AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2001 PROACT IT GROUP AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Förbättrad position och relativa framgångar Året har präglats av återhållsamhet med nya IT-investeringar och en svag marknad andra halvåret. ProAct har trots

Läs mer

DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 30 juni 2008

DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 30 juni 2008 Delårsrapport ICA AB 1 januari 30 juni 2008 DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 30 juni 2008 Stockholm 6 augusti 2008 Starkt förbättrade resultat i ICA Sverige och Rimi Baltic men förlust i ICA Norge

Läs mer

Bokslutskommuniké 2007 Scandinavian Healthy Brands AB (publ)

Bokslutskommuniké 2007 Scandinavian Healthy Brands AB (publ) Bokslutskommuniké 2007 Scandinavian Healthy Brands AB (publ) Bokslutskommuniké 2007 Scandinavian Healthy Brands AB (publ), nedan SHEB Orgnr 556684-3636 2007 i sammandrag ett år av uppbyggnad - 2007 har

Läs mer

Delårsrapport jan-mar 2008

Delårsrapport jan-mar 2008 Delårsrapport jan-mar 2008 Resultat efter finansnetto 2,7 mkr (3,4 mkr) Nettoomsättning ökade med 53% till 32,3 mkr (21,2 mkr) Vinst per aktie 0,56 kr (0,69 kr) Repetitiva intäkter* fördubblade, utgjorde

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003 Mkr Nettoomsättning 3 865 4 010 11 876 11 961 16 081 Rörelseresultat 587 609 1 831 2 075 2 713 Resultat efter finansiella poster 532 551 1 664 1 953 2 564 Resultat

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR PERIODEN JANUARI MARS 2002

MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR PERIODEN JANUARI MARS 2002 MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR PERIODEN JANUARI MARS 2002 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (OM Stockholmsbörsen; MTGA, MTGB; Nasdaq:MTGNY), avger idag, onsdagen den 24 april 2002,

Läs mer

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ)

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) 5 maj 1999, Nr 5 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 1999 Omsättningen ökade med 10% till 2 310 MSEK (2 095) Resultatet före skatt ökade med 21% till 198 MSEK (163) Den

Läs mer

Delårsrapport januari september 2009

Delårsrapport januari september 2009 2009-11-05 *nya arkitektritade hus på Västerås Mälarcamping inför säsongen 2010 Delårsrapport januari september 2009 Rapportperiod (juli-september 2009) Nettoomsättningen ökade till 16 883 (14 779) KSEK

Läs mer

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se Pressmeddelande 24 oktober, 2003 (7 sidor) BioGaia AB Delårsrapport 1 januari 30 september, 2003 Finansiell utveckling under perioden 1 januari 30 september 2003 - Omsättningen uppgick till 29,9 miljoner

Läs mer

Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari mars 2008

Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari mars 2008 Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari mars 2008 - Försäljningen ökade med 33,5% till 11,2 Mkr (8,4) - Resultatet efter finansnetto ökade med 26,4% till 2,4 Mkr (1,9) - Vinsten per aktie efter skatt

Läs mer

DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla

DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla Kundernas krav på helhetslösningar och en mer flexibel leverans blir allt mer tydlig. Kundens egen digitalisering och anpassning till sina nya marknadsförhållanden är

Läs mer

FORUM SQL AB (publ) DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2004

FORUM SQL AB (publ) DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2004 FORUM SQL AB (publ) DELÅRSRAPPORT januari - mars 2004 Intäkterna uppgick till 9,0 Mkr (11,1). Rörelseresultatet efter goodwillavskrivningar uppgick till 1,6 Mkr, före goodwillavskrivningar 1,2 Mkr. Forum

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2010

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2010 Fjärde kvartalet - BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Nettoomsättning 2 506 (2 436) Mkr, justerat för förvärvad verksamhet samt valutaeffekter har omsättningen ökat med 3 % Rörelseresultat 152,9 (104,2) Mkr Rörelseresultat

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR PERIODEN JANUARI-MARS 2004

MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR PERIODEN JANUARI-MARS 2004 MODERN TIMES GROUP MTG AB FINANSIELLT RESULTAT FÖR PERIODEN JANUARI-MARS 2004 Modern Times Group MTG AB ( MTG ) (Stockholmsbörsen: MTGA, MTGB) avger idag, den 20 april 2004, resultat för det första kvartalet

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 NSP: NSP visar kraftig ökning av omsättning och vinst under säsongsmässigt svagaste kvartalet Första kvartalet 2007 Omsättningen ökade med 83 procent till 117,6 MSEK

Läs mer

Bokslutskommuniké 2008. Teracom-koncernen 2008 - Första året med enbart digital-tv

Bokslutskommuniké 2008. Teracom-koncernen 2008 - Första året med enbart digital-tv Bokslutskommuniké 2008 Teracom-koncernen 2008 - Första året med enbart digital-tv Bokslutskommuniké 2008 OKTOBER - DECEMBER 2008 I SAMMANDRAG Intäkter 818 (859) MSEK Rörelseresultat 184 (174) MSEK Resultat

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ MAJ 2000-APRIL 2001

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ MAJ 2000-APRIL 2001 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ MAJ -APRIL 2001 Nettoomsättningen för fjärde kvartalet för kvarvarande verksamheter (exklusive Affärssystem) ökade med 4,2 procent till 117,8 (113,1) MSEK Rörelseresultatet före goodwillavskrivningar

Läs mer

Fjärde kvartalet 2008. 12 månader 2008

Fjärde kvartalet 2008. 12 månader 2008 Bokslutskommuniké 2008 Fjärde kvartalet 2008 Nettoomsättningen uppgick till 18,9 MSEK (21,4) Rörelseresultatet uppgick till -6,5 MSEK (-10,9) Resultatet efter skatt blev -8,4 MSEK (-11,5) Resultatet efter

Läs mer

MODERN TIMES GROUP MTG AB ("MTG") Delårsrapport 1998. 1 januari - 30 september

MODERN TIMES GROUP MTG AB (MTG) Delårsrapport 1998. 1 januari - 30 september MODERN TIMES GROUP MTG AB ("MTG") Delårsrapport 1998 1 januari - 30 september Modern Times Group MTG AB ("MTG") (Nasdaq; MTGNY), redovisar idag, måndagen den 16 november 1998, resultatet för de första

Läs mer

Industriförvaltnings A B Kinnevik. Delårsrapport 2002 1 januari - 30 juni

Industriförvaltnings A B Kinnevik. Delårsrapport 2002 1 januari - 30 juni Industriförvaltnings A B Kinnevik Delårsrapport 2002 1 januari - 30 juni 2 (9) FÖRVALTNING Aktieägarna biföll under bolagsstämman den 17 maj styrelsens förslag att dela ut 2 kronor per aktie till Kinneviks

Läs mer

Kraftig förbättring av omsättning och rörelseresultat

Kraftig förbättring av omsättning och rörelseresultat Pressmeddelande från Expanda AB (publ), 556541-2094 Bokslutskommuniké 2000 Kraftig förbättring av omsättning och rörelseresultat Omsättning 837,6 mkr, + 48 % Rörelseresultat 82,3 mkr + 57 % Resultat efter

Läs mer

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 Kommentarer till verksamheten. Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari - 31 december 2005 (jämförelesesiffor 2004 avser Emitor AB) Kommentarer till verksamheten. Finansiell

Läs mer

DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 31 mars 2006

DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 31 mars 2006 ICA AB, Organisationsnummer 556582-1559 DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 31 mars 2006 Stark start på året för ICA-koncernen Stockholm 8 maj 2006 Nettoomsättningen under första kvartalet uppgick till

Läs mer

Wise Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2014 FORTSATT TILLVÄXT

Wise Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2014 FORTSATT TILLVÄXT Wise Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2014 FORTSATT TILLVÄXT Wise Group AB (publ) är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2011

Delårsrapport 1 januari 30 september 2011 Delårsrapport 1 januari 30 september 2011 Substansvärdet minskade med 14,7 procent till 108 kronor per aktie Index 1 sjönk med 20,3 procent Resultatet per aktie uppgick till -20,06 (8,40) kronor SUBSTANSVÄRDET

Läs mer

Leox Holding AB (publ.), Org. Nr 556687-1553 (NGM: LEOX MTF) Delårsrapport, 1 januari - 30 juni 2012

Leox Holding AB (publ.), Org. Nr 556687-1553 (NGM: LEOX MTF) Delårsrapport, 1 januari - 30 juni 2012 Leox Holding AB (publ.), Org. Nr 556687-1553 (NGM: LEOX MTF) Delårsrapport, 1 januari - 30 juni 2012 Händelser i koncernen under perioden - Förvärv av försäkringsmäkleriet Fakta Finans i Sverige AB har

Läs mer

Bokslutskommuniké 2005. VD Claes-Göran Sylvén

Bokslutskommuniké 2005. VD Claes-Göran Sylvén Bokslutskommuniké 2005 VD Claes-Göran Sylvén Vision Hakon Invest ska med ägandet i ICA AB som bas vara ett av Nordens ledande bolag som investerar inom handelsområdet. Vi ska vara den naturliga partnern

Läs mer

Wonderful Times Group AB (publ) 556684-2695. Delårsrapport. Januari - Juni 2013. Wonderful Times Group AB (publ)

Wonderful Times Group AB (publ) 556684-2695. Delårsrapport. Januari - Juni 2013. Wonderful Times Group AB (publ) Delårsrapport Januari - Juni 213 Wonderful Times Group AB (publ) 1 April - juni 213 Omsättningen ökade med 2 % till 33,8 MSEK (28,1). EBITDA uppgick till -,9 MSEK (-1,4). Kassaflöde efter rörelsekapitalförändringar

Läs mer

Sexmånadersrapport. G & L Beijer AB

Sexmånadersrapport. G & L Beijer AB Sexmånadersrapport 2007 G & L Beijer AB Rekordresultat för det första halvåret efter fortsatt mycket stark utveckling under det andra kvartalet Omsättningen steg med 27 procent till 1562 (1230) Rörelseresultatet

Läs mer

2008-2. 2008 apriljuni

2008-2. 2008 apriljuni DELÅRSRAPPORT SIX AB (publ) -2 Delårsrapport för perioden januari-juni apriljuni apriljuni Ändring % Jan-juni Jan-juni Ändring % Omsättning, Mkr 68,5 60,9 137,4 122,0 +12,6 % Rörelseresultat, Mkr 2,5 6,1

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2005 Vid ordinarie bolagsstämma i april beslutades om namnändring. Denna är nu genomförd och ITAB Industri har blivit XANO Industri. Med anledning av de omfattande förändringarna

Läs mer

Delårsrapport ICA AB. 1 januari 31 mars 2009

Delårsrapport ICA AB. 1 januari 31 mars 2009 Delårsrapport ICA AB 1 januari 31 mars 2009 Delårsrapport Stockholm 6 maj 2009 Ökad omsättning och förbättrat rörelseresultat för ICA-koncernen under första kvartalet Första kvartalet Nettoomsättningen

Läs mer

Delårsrapport för Cloetta Fazer-koncernen januari-september 2002

Delårsrapport för Cloetta Fazer-koncernen januari-september 2002 Delårsrapport för Cloetta Fazer-koncernen januari-september Resultatet efter finansiella poster blev 256 (411) I föregående års resultat ingick reavinster från avyttring av affärsområde Handel med 170

Läs mer