Beslut om att vidta åtgärder inom fastigheten Talby 1:26, Södertälje

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut om att vidta åtgärder inom fastigheten Talby 1:26, Södertälje"

Transkript

1 Handläggare miljökontoret Eva Ryblad Miljöinspektör Nils-Gunnar Engqvist Strålsnäs Gård SÖDERTÄLJE Jan-Olov Engqvist Riksten Säteri Tullinge Beslut om att vidta åtgärder inom fastigheten Talby 1:26, Södertälje Beslutet gäller följande fastighet: Anläggning: Talby 1:26, Strålsnäs gård Fastighetsbeteckning: Talby 1:26 Miljönämnden förelägger fastighetsägare Nils-Gunnar Engqvist, , Strålsnäs Gård, Södertälje att tillse och medverka till att nedanstående åtgärder, punkterna 1 till 9, genomförs på fastigheten Talby 1:26. Miljönämnden förelägger fastighetsägare Jan-Olov Engqvist, , Rikstens Säteri 2, Tullinge att tillse och medverka till att nedanstående åtgärder, punkterna 1 till 9, genomförs på fastigheten Talby 1: Jordbruksmaskiner, generator med tillhörande tank och annan utrustning som hör till och används i jordbruksverksamheten ska ställas på en tät yta eller förses med spillplåtar eller liknande, så att det går att upptäcka och samla upp eventuellt läckage. 2. De fordon som nu är tillfälligt uppställda på fastigheten, ska ställas på en tät yta eller förses med spillplåt eller liknande, så att det går att upptäcka och samla upp eventuellt läckage. 3. Fordon och husvagnar som inte avses användas ska flyttas bort från fastigheten och vattenskyddsområdet eller transporteras till auktoriserad bilskrot. Mottagningsbevis ska i förekommande fall redovisas till miljönämnden. 4. Material som kan klassas som avfall och som idag ligger utomhus på fastigheten ska transporteras bort och mottagningskvitton ska redovisas till miljönämnden. 5. Material som avses användas, som reservdelar och byggmaterial, ska förvaras väderskyddat. 6. Antalet personbilar som är uppställda på fastigheten skall efter den 1 juli 2017 begränsas till högst 2 stycken och får endast omfatta bilar som används regelmässigt i samband med jordbruksverksamheten. 7. Inom fastigheten får inte utföras service, underhåll, reparation eller försäljning av till exempel fordon, som innebär kommersiell rörelse. Södertälje kommun Tfn (vxl) Sida 1(5)

2 8. I samband med återuppbyggnad av hus eller vid anläggning av ytor för uppställning av fordon och maskiner får endast rena och inerta massor användas. Om större ytor ska schaktas måste tillstånd sökas hos länsstyrelsen, enligt skydds- och ordningsföreskrifterna för Bornsjöns vattenskyddsområde, punkt 3.7. Åtgärder enligt punkt 1 och 2 ska vara genomförda och redovisade till miljökontoret senast Åtgärder enligt punkt 3 och 4 ska vara genomförda och redovisade till miljökontoret senast Beslutet är fattat med stöd av 15 kap 1, 26 kap 9, 19 och 21, 27 kap 1 miljöbalken (1998:808) miljöbalken (1998:808), punkterna 3.1, 3.2, 3.6 och 3.7 i skydds-och ordningsföreskrifter för Bornsjöns vattenskyddsområde inom Botkyrka, Salems och Södertälje kommuner, Stockholms län, , dnr , och avfallsförordningen (2011:927), samt Södertälje kommuns aktuella taxa för miljönämndens verksamhet enligt miljöbalken, fastställd av kommunfullmäktige. Beslutet kan överklagas, se sista sidan. Motivering till beslut Fastigheten Talby 1:26 är belägen inom det sekundära skyddsområdet för Bornsjön. Enligt skydds- och ordningsföreskrifterna för Bornsjöns vattenskyddsområde gäller bland annat nedanstående för fastigheten Talby 1: Hantering av petroleumprodukter, kemikalier mm Förvaringstankar, stationära förbränningsmotorer etc. skall oavsett ändamål vara utrustade eller placerade så att hela den lagrade volymen vid läckage säkert kan förhindras tränga ned i marken eller rinna ut till ytvatten. Det samma gäller även beträffande arbetsfordon som parkeras inom skyddsområdet regelbundet eller under längre tid. Miljökontoret bedömer att uppställningen av fordon, jordbruksmaskiner, generator med tillhörande tank och annan utrustning på fastigheten inte uppfyller kravet i vattenskyddsföreskrifterna gällande skydd mot läckage. 3.2 Industriell verksamhet (miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken) Industriell verksamhet får inte etableras. Befintlig verksamhet får bedrivas i den omfattning den har då dessa föreskrifter träder i kraft under förutsättning att verksamheten inte strider mot bestämmelserna i gällande miljölagstiftning. Den verksamhet som har bedrivits på fastigheten är jordbruk. Därmed får det inte utföras service, underhåll, reparation eller försäljning av till exempel fordon som innebär kommersiell rörelse. Södertälje kommun Tfn (vxl) Sida 2(5)

3 3.6 Avfallshantering, tippning och upplag Deponering, mellanlagring eller upplag av avfall får inte förekomma inom det sekundära skyddsområdet. Vid inspektionen konstaterade miljökontoret att det fanns upplag av material som innehöll en del avfall. Avfallet måste sorteras ut och transporteras bort. Material som inte är avfall, som reservdelar och byggmaterial som ska användas vid återuppbyggnad, måste förvaras väderskyddat och helst inomhus. Miljöbalkens definition av avfall är varje ämne eller föremål som innehavaren gör sig av med eller avser eller är skyldig att göra sig av med. 3.7 Muddring, schaktning, sprängning mm Muddrings-, schaktnings- och fyllningsarbeten samt sprängning av berg får inte ske utan tillstånd. Mindre anläggnings- och underhållsarbeten inom tomter samt drift och underhåll av vägar får dock utföras. Likaså får erforderliga arbeten för nyanläggning och underhåll av va-, gas-, el- och teleledningar utföras under förutsättning att de inte strider mot bestämmelserna i gällande miljölagstiftning. Återfyllnad av schakt och markutfyllnad får endast ske med rena (inerta) massor. I samband med återuppbyggnad av hus eller anläggning av ytor för uppställning av fordon och maskiner får endast rena och inerta massor användas. Om större ytor ska schaktas måste tillstånd sökas hos länsstyrelsen. Bakgrund Miljönämnden beslöt i delegeringsbeslut att förelägga ägarna till fastigheten Talby 1:26 om uppstädning och borttransport av diverse skrot, skrotbilar och annat avfall specificerat i bilaga till beslutet. I samband med efterföljande inspektioner under 2014, 2015 och 2016 har konstaterats att avfall och farligt avfall har transporterats bort och uppstädning skett inom fastigheten. Miljökontoret inspekterade fastigheten den 15 november 2016 tillsammans med Jan-Olov Engqvist, fastighetsägare, och Lars-Erik Sarvell, samhällsbyggnadskontoret. Jan-Olov Engqvist berättade att större mängder avfall har transporterats bort, till exempel siporexskivor, gammal jordbruksutrustning och massor från två husgrunder. På den större husgrunden har det funnits en byggnad med smidesverkstad och utrymmen för lantbruksmaskiner som brann ned på 1950-talet. Intill denna ligger det högar av jord och annat material som grävts ur grunden. Jan-Olov Engqvist har tänkt att byggnaden ska återuppföras. På den mindre husgrunden står det nu en nyuppförd byggnad där det tidigare funnits ett mindre skjul. Södertälje kommun Tfn (vxl) Sida 3(5)

4 Jan-Olov Engqvist säger att han har för avsikt att fortsätta med jordbruksverksamheten på fastigheten. Jan-Olov Enqvist säger att det under hösten ställts dit flera bilar och inredning som kommer från den verkstadslokal som han tidigare haft, men nu fått lämna. På fastigheten stod vid inspektionstillfället 11 personbilar, 3 bilar/karosser på släpvagnar och en traktor. Där finns också ett ultralätt flygplan, en vespa, cyklar, två husvagnar, två blå komprimatorer, ett grönt skåp märkt Tidermans, en större släpvagn med däck och en generator med tillhörande bränsletank. På södra sidan av uppfartsvägen ligger det en halv kaross av en mörkblå PV tillsammans med ett par bildörrar, skärmar och kofångare. Nedanför detta ligger en hög med armeringsjärn, en metallhylla, lampa, olika metalldelar, lådor, brädor, ett element, ett fat och en metalltunna med mera. En del byggavfall ligger snett framför huset tillsammans med ytterligare hyllor i metall, bilsäten, däck, cyklar, gräsklippare och ytterligare bildelar. Det fanns ytterligare högar med material, men vid det här besöket gick det inte att se vad de bestod av, då de var täckta av snö. Kommunikation av beslutet Förslag till beslut har kommunicerats med verksamhetsutövaren. Inga synpunkter har kommit in till miljökontoret. Avgift Avgiften för handläggning av detta ärende är 8166 kr kronor vilket motsvarar 8,25 timmars handläggning. Tidsredovisning bifogas. Fakturan kommer att delas mellan fastighetsägarna och skickas separat. Har du frågor? Kontakta handläggaren. För Miljönämnden Eva Ryblad Miljöinspektör Södertälje kommun Tfn (vxl) Sida 4(5)

5 Bilagor 1. Bilder från inspektion den 15 november Utdrag ur Länsstyrelsens i Stockholms län beslut om nya skydds- och ordningsföreskrifter för Bornsjöns vattenskyddsområde inom Botkyrka, Salems och Södertälje kommuner 3. Tidkort Kopia till: 1. Akten Är du inte nöjd med beslutet? Du kan överklaga detta beslut. Det måste göras skriftligt. Överklagan måste komma till miljönämnden senast tre veckor från den dag du fick beslutet. Glöm inte att underteckna din överklagan. När du skriver och överklagar ska du tala om: - vilket beslut det är som du överklagar. Ange beslutets diarienummer och datum då beslutet togs. - varför du anser att beslutet är fel. - vilken ändring i beslutet som du vill ha. Skicka eller lämna din överklagan till: Södertälje kommun, miljönämnden Campusgatan 26 Efter att överklagan kommit in bedömer Miljönämnden om man ska ompröva beslutet. I annat fall skickas ärendet för prövning till Länsstyrelsen i Stockholms län. Behöver du fler upplysningar om hur man överklagar kan du vända dig till miljökontoret via kommunens växel på telefon Södertälje kommun Tfn (vxl) Sida 5(5)

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsens i Stockholms län beslut om nya skydds- och ordningsföreskrifter för Bornsjöns vattenskyddsområde inom Botkyrka, Salems och Södertälje kommuner;

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsens i Stockholms län beslut 01FS 2001:54 Utkom från trycket den 6 april 2001 om fastställelse av vattenskyddsområde med föreskrifter för grundvattentäkt

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Klas Hermann Miljöinspektör Lars Ryding Tunåsen 153 92 HÖLÖ Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning: Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Anna Ericsson Miljöinspektör Per Lindberg Linga Gård 153 95 JÄRNA Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning: Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Klas Hermann Miljöinspektör Annette Grenros Aniaravägen 24 142 63 TRÅNGSUND Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning: Fastighetsägare:

Läs mer

Ändrat tillstånd för avloppsanläggning

Ändrat tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Stefan Jonsson Miljöinspektör Jan-Erik Johansson Lötsta Gård 153 94 HÖLÖ Ändrat tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning: Fastighetsägare:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Klas Hermann Miljöinspektör Gunn Christina Bergström Ängshagen Billsta 72 153 95 JÄRNA Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning:

Läs mer

Beslut om utdömande av vite gällande provtagning av upplagda muddermassor

Beslut om utdömande av vite gällande provtagning av upplagda muddermassor Ärende 9 1 (4) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-05-22 Miljönämnden Eneby Båtklubb Att: Ordförande Kenneth Frisk Box 81 151 21 Södertälje Beslut om utdömande av vite gällande provtagning av upplagda muddermassor Dnr:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Klas Hermann Miljöinspektör Krissi Lisspers & Johan Andersson Bränningevägen 44 120 58 ÅRSTA Tillstånd för avloppsanläggning Fastighetsägare: Krissi Lisspers &

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsens i Stockholms län beslut om vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter för grundvattentäkt på fastigheten Vadet 3:195 inom Schweizerdalen

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Klas Hermann Miljöinspektör PEAB Sverige AB Att: Rolf Hölzer Gårdsvägen 6 169 70 SOLNA Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning för fastigheten Bankesta 2:21

Tillstånd för avloppsanläggning för fastigheten Bankesta 2:21 Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Tuuli Kivimäki Miljöinspektör Timo Aaltonen Lilltäppan Simsjön 1 153 95 JÄRNA Tillstånd för avloppsanläggning för fastigheten Bankesta 2:21 Tillståndet gäller

Läs mer

Kallelse. Jävsnämnden kallas till sammanträde Plats och tid Amsterdam, Förvaltningshuset 13:00-17:00. Ordförande Pia Jansson (M)

Kallelse. Jävsnämnden kallas till sammanträde Plats och tid Amsterdam, Förvaltningshuset 13:00-17:00. Ordförande Pia Jansson (M) Sid 1(28) Kallelse Jävsnämnden kallas till sammanträde 2016-09-07 Plats och tid Amsterdam, Förvaltningshuset 13:00-17:00 Ordförande Pia Jansson (M) Förhinder anmäls till lena.arnberg@gavle.se Sid 2(28)

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning, sluten tank

Tillstånd för avloppsanläggning, sluten tank Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Stefan Jonsson Miljöinspektör Albert Collins Balsberga Gård 150 21 MÖLNBO Tillstånd för avloppsanläggning, sluten tank Fastighetsägare: Albert Collins, adress

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Stefan Jonsson Miljöinspektör Hans Erik Joglund Skarlunda Gård 10 152 97 SÖDERTÄLJE Tillstånd för avloppsanläggning Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning: Adress:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning Mörkö Kyrka 1:1

Tillstånd för avloppsanläggning Mörkö Kyrka 1:1 Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Stefan Jonsson Miljöinspektör 08-523 016 31 stefan.jonsson@sodertalje.se Hölö Mörkö församling Klockargården 153 92 Hölö Tillstånd för avloppsanläggning Mörkö

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning, Kvedesta 1:8

Tillstånd för avloppsanläggning, Kvedesta 1:8 Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Tuuli Kivimäki Miljöinspektör Torben Eliasson Kvedesta gård 8 151 92 SÖDERTÄLJE Tillstånd för avloppsanläggning, Kvedesta 1:8 Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Klas Hermann Miljöinspektör Anna Kristina Mårtensson Malmtorp 4 153 95 JÄRNA Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning: Fastighetsägare:

Läs mer

Norrbottens läns författningssamling

Norrbottens läns författningssamling Norrbottens läns författningssamling Skyddsföreskrifter för Laukers vattentäkt i Arvidsjaurs kommun 25 FS 2012:28 A 21 Utkom från trycket den 26 oktober 2012 Beslutade av kommunfullmäktige i Arvidsjaurs

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Pia Johansson Miljöinspektör Einarsson, Bengt Ekvik 1 15391 JÄRNA Tillstånd för avloppsanläggning Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning: Einarsson, Bengt, adress

Läs mer

Paket ESA 4 inkl SA 4006ce, markbädd och fosforenhet Slamavskiljare Volym 4 m 3

Paket ESA 4 inkl SA 4006ce, markbädd och fosforenhet Slamavskiljare Volym 4 m 3 Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Per Almqvist Miljöinspektör Mona Hagelberg Erik Dahlbergsgatan 25 Lgh 1602 115 32 STOCKHOLM Tillstånd för avloppsanläggning Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Tillstånd för gemensam avloppsanläggning för fastigheterna Hörningsholm 2:17 och 2:18

Tillstånd för gemensam avloppsanläggning för fastigheterna Hörningsholm 2:17 och 2:18 Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Tuuli Kivimäki Miljöinspektör Lennart Martin Karlsson Skintaby Svallebo 313 305 61 HARPLINGE Tillstånd för gemensam avloppsanläggning för fastigheterna Hörningsholm

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning med sluten tank

Tillstånd för avloppsanläggning med sluten tank Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Anna Ericsson Miljöinspektör Hans Andersson Egelslund 153 93 MÖRKÖ Tillstånd för avloppsanläggning med sluten tank Fastighetsägare: Hans Andersson, adress enligt

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Stefan Jonsson Miljöinspektör Gunnar Palme Näsby 30 646 93 GNESTA Tillstånd för avloppsanläggning Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning: Adress: Anläggningstyp/fabrikat:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Klas Hermann Miljöinspektör Liselott Kristoffersson Bastmora 20 150 23 ENHÖRNA Tillstånd för avloppsanläggning Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning: Liselott

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Stefan Jonsson Miljöinspektör Ann Louise Borin Fridö 153 93 MÖRKÖ Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning: Fastighetsägare: Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Älvsborgs läns författningssamling

Älvsborgs läns författningssamling Älvsborgs läns författningssamling Länsstyrelsen 15 FS 1995:109 Utkom från trycket den 8 december 1995 Kungörelse om skyddsområde och skyddsföreskrifter för grundvattentäkt; utfärdad den 17 november 1995.

Läs mer

Förslag till vattenskyddsområde med föreskrifter för Anebys vattentäkter i Norra och Södra Jularp

Förslag till vattenskyddsområde med föreskrifter för Anebys vattentäkter i Norra och Södra Jularp Förslag till vattenskyddsområde med föreskrifter för Anebys vattentäkter i Norra och Södra Jularp Beslut Länsstyrelsen förklarar med stöd av 7 kap. 21 miljöbalken (1998:808, MB) det område som anges på

Läs mer

SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR ÖRSJÖ VATTENTÄKT, NYBRO KOMMUN

SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR ÖRSJÖ VATTENTÄKT, NYBRO KOMMUN Sida 1 av 5 SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR ÖRSJÖ VATTENTÄKT, NYBRO KOMMUN Länsstyrelsen i Kalmar län fastställde 1994 nedanstående skyddsföreskrifter för den kommunala vattentäkten i Örsjö (i de fall lagar, förordningar

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Klas Hermann Miljöinspektör Stiftelsen Helgestahemmet Helgesta 5 150 21 MÖLNBO Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning: Fastighetsägare:

Läs mer

Anvisningar för entreprenadarbeten inom skyddsområde för vattentäkter

Anvisningar för entreprenadarbeten inom skyddsområde för vattentäkter Anvisningar för entreprenadarbeten inom skyddsområde för vattentäkter i Varbergs och Falkenbergs kommuner VIVAB ANSVARAR FÖR DRIFTEN AV KOMMUNENS VA-ANLÄGGNINGAR Bekämpningsmedel! Kolla alltid föreskrifterna

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Stefan Jonsson Miljöinspektör Statens Fastighetsverk FO Mark Box 254 751 05 Uppsala Tillstånd för avloppsanläggning Tillståndet gäller följande anläggning: Fastighetsägare:

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning, gemensam för fastigheterna Stenhuggaren 1 och Stenhuggaren 2

Tillstånd för avloppsanläggning, gemensam för fastigheterna Stenhuggaren 1 och Stenhuggaren 2 Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Tuuli Kivimäki Miljöinspektör Jarmo Chalkias Stenhuggarvägen 3 153 94 HÖLÖ Tillstånd för avloppsanläggning, gemensam för fastigheterna Stenhuggaren 1 och Stenhuggaren

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning på fastigheten Åkerby 1:33

Tillstånd för avloppsanläggning på fastigheten Åkerby 1:33 Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Tuuli Kivimäki Miljöinspektör Olle Nyström Argovägen 20 590 74 LJUNGSBRO Tillstånd för avloppsanläggning på fastigheten Åkerby 1:33 Fastighetsägare: Olle Nyström,

Läs mer

1.2. Avloppsanläggningen ska nyttjas och skötas på ett sådant sätt att

1.2. Avloppsanläggningen ska nyttjas och skötas på ett sådant sätt att Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Per Almqvist Miljöinspektör Pavlov Dennis Gårdsvägen 44 141 70 SEGELTORP Tillstånd för avloppsanläggning Fastighetsägare: Pavlov Dennis, adress enligt ovan Fastighetsbeteckning:

Läs mer

FÖRSLAG TILL SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR IGELSTORP VATTENSKYDDSOMRÅDE, SKÖVDE KOMMUN

FÖRSLAG TILL SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR IGELSTORP VATTENSKYDDSOMRÅDE, SKÖVDE KOMMUN 1 FÖRSLAG TILL SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR IGELSTORP VATTENSKYDDSOMRÅDE, SKÖVDE KOMMUN Bilagan är uppdelad i två delar. I den första delen anges de skyddsföreskrifter som föreslås gälla inom Igelstorp vattenskyddsområde

Läs mer

Jönköpings läns författningssamling

Jönköpings läns författningssamling Jönköpings läns författningssamling Länsstyrelsen ISSN 0347-1551 Kungörelse av Länsstyrelsens beslut om skydd för grundvattentäkt i Vaggeryd, Vaggeryds kommun; 06 FS 2007:23 Saknr Ö11/07 Utkom från trycket

Läs mer

BILAGA 6 FÖRSLAG TILL SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR MALEXANDERS VATTENTÄKT

BILAGA 6 FÖRSLAG TILL SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR MALEXANDERS VATTENTÄKT BILAGA 6 FÖRSLAG TILL SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR MALEXANDERS VATTENTÄKT ALLMÄNT Skyddsområdet är indelat i vattentäktszon, primär skyddszon, sekundär skyddszon och tertiär skyddszon. Följande föreskrifter

Läs mer

Kalmar läns författningssamling

Kalmar läns författningssamling Kalmar läns författningssamling Länsstyrelsen Föreskrifter om skyddsområde och skyddsbestämmelser för grundvattentäkt - Eriksmåla vattentäkt, Emmaboda kommun, meddelade av Länsstyrelsen i Kalmar län Utkom

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning, sluten tank

Tillstånd för avloppsanläggning, sluten tank Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Stefan Jonsson Miljöinspektör Mika Kinnunen Paradiskullen Vreta 36 153 92 HÖLÖ Tillstånd för avloppsanläggning, sluten tank Fastighetsägare: Mika Kinnunen, adress

Läs mer

03FS 1997:9 Utkom från trycket den 6 mars 1997

03FS 1997:9 Utkom från trycket den 6 mars 1997 1(6) Uppsala läns författningssamling LÄNSSTYRELSEN 8826-92 2470- ISSN 0347-1659 03FS 1997:9 Utkom från trycket den 6 mars 1997 Kungörelse om vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för grundvattentäkter

Läs mer

Vindelälvsåsen skyddsföreskrifter för vattenskyddsområde

Vindelälvsåsen skyddsföreskrifter för vattenskyddsområde Vindelälvsåsen skyddsföreskrifter för vattenskyddsområde 1 Allmänt Nedanstående föreskrifter gäller inom det skyddsområde som utmärkts på bifogad karta. Skyddsområdet är indelat i vattentäktszon samt primär,

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning på fastigheten Österby 2:21

Tillstånd för avloppsanläggning på fastigheten Österby 2:21 Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Tuuli Kivimäki Miljöinspektör Tranhammar-Åsvärn, Nenne Österby 22 153 92 HÖLÖ Tillstånd för avloppsanläggning på fastigheten Österby 2:21 Tillståndet gäller följande

Läs mer

Hallands lans författningssamling

Hallands lans författningssamling Hallands lans författningssamling Länsstyrelsen Kommunfullmäktige i Falkenbergs kommun har den 28 februari 2002 fastställt skyddsområde och skyddsföreskrifter för den kommunala vattentikten Jonstorp i

Läs mer

Skyddsföreskrifter. - Malmsjöåsens vattentäkter

Skyddsföreskrifter. - Malmsjöåsens vattentäkter Skyddsföreskrifter - Malmsjöåsens vattentäkter Telge Nät AB Tel vxl 08-553 220 00 Org.nr 556558-1757 Box 633 151 27 Södertälje Fax 08-553 222 04 Säte i Södertälje Besöksadress Holmfastvägen 31, Södertälje

Läs mer

Västra Götalands läns författningssamling

Västra Götalands läns författningssamling Västra Götalands läns författningssamling Länsstyrelsen 14 FS 2011:41 Utkom från trycket den 1 juli 2011 Omtryck Länsstyrelsens i Västra Götalands län föreskrift om ändring i föreskrift 14 FS 2009:89 om

Läs mer

Lathund för tillsyn gällande upplag

Lathund för tillsyn gällande upplag April 2011 Lathund för tillsyn gällande upplag Texten i denna lathund är allmänt hållen och tar upp olika exempel på regleringar och sätt att hantera frågor. Förutsättningarna är olika i varje vattenskyddsområde

Läs mer

Hallands läns författningssamling

Hallands läns författningssamling Hallands läns författningssamling 1(6) Länsstyrelsens i Hallands län fastställelse av vattenskyddsområde med föreskrifter för Veinge vattentäkt på fastigheten Vessinge 1:8 i Laholms kommun; beslutade den

Läs mer

Örebro läns författningssamling

Örebro läns författningssamling Örebro läns författningssamling Länsstyrelsen 18FS 2008:98 Utkom från trycket den 11 december 2008 Länsstyrelsens i Örebro län beslut om vattenskyddsområde och föreskrifter för ytvattentäkten Tisaren,

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsens i Stockholms län beslut om fastställelse av vattenskyddsområde med föreskrifter inom Östra Mälaren för ytvattentäkter vid Norsborg, Botkyrka

Läs mer

Jönköpings läns författningssamling

Jönköpings läns författningssamling Jönköpings läns författningssamling Länsstyrelsen ISSN 0347-1551 Kungörelse av Länsstyrelsens beslut om skydd för grundvattentäkt i Skillingaryd, Vaggeryds kommun; 06 FS 2007:24 Saknr Ö12/07 Utkom från

Läs mer

Skyddsområde och skyddsföreskrifter för Jungs vattentäkt, Vara kommun.

Skyddsområde och skyddsföreskrifter för Jungs vattentäkt, Vara kommun. Skyddsområde och skyddsföreskrifter för Jungs vattentäkt, Vara kommun. BESLUT Med stöd av 7 kapitlet 21 och 22 miljöbalken beslutar Länsstyrelsen om vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter för Jungs

Läs mer

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva maj 2008 10:4 SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR KOMMUNENS VATTENTÄKT PÅ MALMSJÖÅSEN Södertälje kommun förklarar med stöd av 7 kap. 21 miljöbalken (MB) det område sommarkerats

Läs mer

Tillstånd för avloppsanläggning

Tillstånd för avloppsanläggning Miljönämnden Handläggare på miljökontoret Annelie Tonell Miljöinspektör Per Mats Olofson Oganvägen 8 153 95 JÄRNA Tillstånd för avloppsanläggning Fastighetsägare: Per Mats Olofson, adress enligt ovan Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Föreskrifter för Segersjö vattenskyddsområde

Föreskrifter för Segersjö vattenskyddsområde Föreskrifter för Segersjö vattenskyddsområde INNEHÅLL 1. BRUNNSOMRÅDE... 4 2. INRE SKYDDSZON... 4 2.1 Hantering av petroleumprodukter, kemikalier m.m.... 4 2.2 Täktverksamhet och andra schaktningsarbeten...

Läs mer

Överklagande av beslut om timavgift för tillsyn enligt miljöbalken för fastigheten Päronträdet 11

Överklagande av beslut om timavgift för tillsyn enligt miljöbalken för fastigheten Päronträdet 11 Miljöförvaltningen Hälsoskydd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-08-13 Handläggare Monika Weiss Telefon: 08-508 28 707 Till Till miljö- och hälsoskyddsnämnden 2013-08-27p.11 Yttrande till Mark- och miljödomstolen,

Läs mer

Lathund för tillsyn gällande arbetsfordon

Lathund för tillsyn gällande arbetsfordon April 2011 Lathund för tillsyn gällande arbetsfordon Texten i denna lathund är allmänt hållen och tar upp olika exempel på regleringar och sätt att hantera frågor. Förutsättningarna är olika i varje vattenskyddsområde

Läs mer

Miljöfarlig verksamhet

Miljöfarlig verksamhet Miljöfarlig verksamhet - Anmälan enligt miljöbalken Vissa typer av miljöfarliga verksamheter är anmälningspliktiga enligt miljöbalkens nioende kapitel. All användning av mark, byggnader eller anläggningar

Läs mer

Jönköpings läns författningssamling

Jönköpings läns författningssamling Jönköpings läns författningssamling Länsstyrelsen ISSN 0347-1551 Länsstyrelsens i Jönköpings län föreskrifter m.m. om skydd för ytvattentäkt i Vallsjön inom Sävsjö och Nässjö kommuner 1 ; 06 FS 1993:3

Läs mer

HAMMARBY 19:4 Förbud att ta emot mer fluff

HAMMARBY 19:4 Förbud att ta emot mer fluff Miljö- och räddningstjänstnämnden Datum 1 (5) DELEGATIONSBESLUT Ulrika Palmblad 016-710 18 76 Vallby Svets & Smide AB Att: Åke Lönnfors Hammarby 1 635 07 ESKILSTUNA HAMMARBY 19:4 Förbud att ta emot mer

Läs mer

Botkyrka kommuns författningssamling ordn.nr. 8-3-1. Föreskrifter för Tullinge vattenskyddsområde

Botkyrka kommuns författningssamling ordn.nr. 8-3-1. Föreskrifter för Tullinge vattenskyddsområde Föreskrifter för Tullinge vattenskyddsområde 1 Föreskrifter för vattenskyddsområde med grundvattenbrunnar i Tullinge på fastigheterna Tullinge 20:1, 20:4 och 20:5 m. fl. i Botkyrka kommun, Stockholms län.

Läs mer

Gävleborgs läns författningssamling

Gävleborgs läns författningssamling Gävleborgs läns författningssamling Länsstyrelsen 21FS 2008:76 Utkom från trycket den 2 januari 2009 Länsstyrelsens i Gävleborg föreskrifter om fastställelse av skyddsområde med skyddsföreskrifter för

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anmälan om miljöfarlig verksamhet: Lagring av avfall enligt 90.40 (och sortering enligt 90.80 och mekanisk bearbetning enligt 90.110) + Ansökan om tillfälligt upplag av avfall enligt vattenskyddsföreskrifter

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsens i Stockholms län beslutom vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter för grundvattenäkt Ingarö på fastigheterna Brunn 2:1 och Fågelvik 1:626

Läs mer

RIVNINGSPLAN (EB.3:3)

RIVNINGSPLAN (EB.3:3) RIVNINGSPLAN (EB.3:3) 1(6) Datum Samhällsbyggnadsnämnden 275 80 SJÖBO Diarienummer Anmälan inlämnad Lov sökt Lov beviljat Anmälan avser Rivning Ändring/ombyggnad Fastighet Sökande Fastighetsbeteckning

Läs mer

03FS 2001:4 Utkom från trycket den 17 januari 2001

03FS 2001:4 Utkom från trycket den 17 januari 2001 1(8) Uppsala läns författningssamling LÄNSSTYRELSEN ISSN 0347-1659 03FS 2001:4 Utkom från trycket den 17 januari 2001 Länsstyrelsens i Uppsala län föreskrifter om vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsens i Stockholms län beslut om vattenskyddsområde med föreskrifter för kommunala grundvattentäkter på Sandön, Värmdö kommun; 01FS 2014:66 Utkom

Läs mer

Vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Öresjö

Vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Öresjö Vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Öresjö 540:21 Vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Öresjö Antagna av Kommunfullmäktige 2003-01-16 Gäller från 2006-01-01 Skyddsföreskrifter Nedan

Läs mer

Tillståndet omfattar styckegods-, tank-, container- och bulktransport alla slag av farligt avfall.

Tillståndet omfattar styckegods-, tank-, container- och bulktransport alla slag av farligt avfall. 44%. BESLUT Diarienummer Sida W 2013-04-10 562-10011-2013 1(4) LANSSTYRELSEN VASTRA GOTALANDS LAN Miljöskyddsenheten Annika Lundahl Delgivningskvitto Renova AB Box 156 O 10-224543 1 401 22 GOTEBORG Tillstånd

Läs mer

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ENLIGT MILJÖBALKEN

ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ENLIGT MILJÖBALKEN 1(7) Bygg- och miljönämnden 592 80 Vadstena ANMÄLAN OM MILJÖFARLIG VERKSAMHET ENLIGT MILJÖBALKEN Enligt 10 och 11 i Miljöförordningen (2013:251) Anmälan avser Ny verksamhet med startdatum: Ändring av befintlig

Läs mer

Tillsyn enligt miljöbalken, Företag, fastigheten Fastighet 1:1

Tillsyn enligt miljöbalken, Företag, fastigheten Fastighet 1:1 INSPEKTIONSRAPPORT 1 (6) Miljöskyddsenheten Handläggare, 0340-882 70 Namn Adress Postnr Tillsyn enligt miljöbalken, Företag, fastigheten Fastighet 1:1 Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen gjorde den en

Läs mer

Östra Mälarens vattenskyddsområde

Östra Mälarens vattenskyddsområde Miljöavdelningen 1 (8) Östra Mälarens vattenskyddsområde Skyddsföreskrifter avseende vattenskyddsområde för ytvattentäkter vid Lovö, Norsborg, Görväln och Skytteholm inom Östra Mälaren, Stockholms län;

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsnämnden

Miljö- och hälsoskyddsnämnden Miljö- och hälsoskyddsnämnden Anmälan om miljöfarlig verksamhet Enligt 1:10 miljöprövningsförordningen (2013:251) Ansökan om miljöfarlig verksamhet Enligt vattenskyddsföreskrifter Skickas till: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden i Sjöbo kommun

Miljö- och byggnadsnämnden i Sjöbo kommun Miljö- och byggnadsnämnden i Sjöbo kommun Tillsyn på bilverkstäder 2006 Rapport nr 3/06 olika möjligheter nu olika möjligheter nu olika möjligheter nu olika möjligheter nu olika mö Inledning Inom ramen

Läs mer

Förvaring i fat: st. liter

Förvaring i fat: st. liter 1(2) Installation av cistern och information om förvaring av brandfarlig vätska enligt Naturvårdsverkets föreskrifter om skydd mot mark- och vattenförorening vid lagring av brandfarliga vätskor, NFS 2003:24

Läs mer

FORDONSVERKSTÄDER - SLUTRAPPORT. Augusti 2007

FORDONSVERKSTÄDER - SLUTRAPPORT. Augusti 2007 FORDONSVERKSTÄDER - SLUTRAPPORT Augusti 2007 Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Telefon 0520-49 74 75 Fax 0520-49 79 94 miljo@trollhattan.se www.trollhattan.se Bankgiro 992-2352 SAMMANFATTNING Under vinterhalvåret

Läs mer

Information om förslag till vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Östra Listerlandets vattentäkter, Sölvesborgs kommun

Information om förslag till vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Östra Listerlandets vattentäkter, Sölvesborgs kommun Information om förslag till vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Östra Listerlandets vattentäkter, Sölvesborgs kommun Sölvesborg Energi ansvarar för kommunens allmänna vattenanläggningar, till

Läs mer

John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson (AA) Krister Berg (M) Kent Mandorff (MP) Lisbeth Holmqvist (S)

John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson (AA) Krister Berg (M) Kent Mandorff (MP) Lisbeth Holmqvist (S) 2014-11-24 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2014-11-24 kl. 13.00-16.30 Justerade paragrafer 26-30 Beslutande John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson

Läs mer

SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR MELLDALA VATTENSKYDDSOMRÅDE, SKÖVDE KOMMUN

SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR MELLDALA VATTENSKYDDSOMRÅDE, SKÖVDE KOMMUN 28 SKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR MELLDALA VATTENSKYDDSOMRÅDE, SKÖVDE KOMMUN Bilagan är uppdelad i två delar. I den första delen anges de skyddsföreskrifter som ska gälla inom Melldala vattenskyddsområde och i

Läs mer

BESLUT. Björkelunds stugförening. Tupanvägen Järfälla

BESLUT. Björkelunds stugförening. Tupanvägen Järfälla 2016-05-10 Sid 1 (6) Björkelunds stugförening c/o Yvette Heikka Mukka Tupanvägen 28 176 74 Järfälla Elektronisk delgivning Beslut om anmälningspliktig vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna

Läs mer

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående OXL4683- v 1.0 2011-12-27 1 (10) Anmälan miljöfarlig verksamhet Enligt miljöbalken 9 kap. Anmälan ska sändas in senast 6 veckor innan start av ny verksamhet eller ändring av befintlig verksamhet. Allmänna

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet

Anmälan om miljöfarlig verksamhet 1(4) Anmälan enligt 9 kap 6 miljöbalken samt 10 och 11 miljöprövningsförordningen Anmälan om miljöfarlig verksamhet Administrativa uppgifter Anläggningens namn: Organisationsnummer: Besöksadress: Fastighetsbeteckning

Läs mer

Krav på cisterner inom vattenskyddsområden

Krav på cisterner inom vattenskyddsområden Vattenskydd Krav på cisterner inom vattenskyddsområden Förvaring av diesel, eldningsolja, spillolja och andra miljö- och brandfarliga vätskor i markförlagda cisterner regleras i flera olika lagstiftningar.

Läs mer

Föreläggande vid vite avseende nedskräpning på fastigheten Brännaren 19

Föreläggande vid vite avseende nedskräpning på fastigheten Brännaren 19 Malmö stad Miljöförvaltningen Delegationsbeslut Datum 2015-02-27 Handläggare Miljöinspektör Jens Artin Direkttelefon 040-34 58 85 Industrigatan i Malmö AB Box 55938 102 16 STOCKHOLM Ärende: 548:01614-2014

Läs mer

Ansökan om tillstånd för schaktnings-, markarbeten och/eller husbehovstäkt inom vattenskyddsområde

Ansökan om tillstånd för schaktnings-, markarbeten och/eller husbehovstäkt inom vattenskyddsområde Ansökan om tillstånd för schaktnings-, markarbeten och/eller husbehovstäkt inom vattenskyddsområde Blanketten skickas till Miljösamverkan östra Skaraborg, 541 83 Skövde eller info@miljoskaraborg.se Om

Läs mer

Stångåns vattenskyddsområde. Ett bättre skydd för Linköpings dricksvatten

Stångåns vattenskyddsområde. Ett bättre skydd för Linköpings dricksvatten Stångåns vattenskyddsområde Ett bättre skydd för Linköpings dricksvatten Nu är Stångån vattenskyddsområde och ditt dricksvatten säkras för framtiden När du vrider om kranen får du ett av världens bästa

Läs mer

Beslut över anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken

Beslut över anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 48 146 Beslut över anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken Dnr 2015 M0732 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar med stöd av

Läs mer

Information om nedläggning av miljöfarlig verksamhet

Information om nedläggning av miljöfarlig verksamhet MBF_62.Nedläggningavmiljöfarligverksamhet 2018-04-13 Sida 1 / 4 Information om nedläggning av miljöfarlig verksamhet Uppgifter om företaget Företagets namn Adress Organisationsnummer Postnummer och postadress

Läs mer

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående

Verksamhetsansvarigt företag (moderbolag) om annat än ovanstående 1 (10) Anmälan miljöfarlig verksamhet Enligt miljöbalken 9 kap. Anmälan ska sändas in senast 6 veckor innan start av ny verksamhet eller ändring av befintlig verksamhet. Allmänna uppgifter om företaget

Läs mer

Information om skyddsområde för Kroa vattentäkt

Information om skyddsområde för Kroa vattentäkt Om en olycka inträffar! Om det inträffar ett läckage eller en olycka som kan innebära risk för att yt- eller grundvattnet förorenas ska du omedelbart anmäla det till Räddningstjänsten på telefon 112. Kontakta

Läs mer

1 (11) All verksamhet inom skyddsområdet ska bedrivas under iakttagande av sådana skyddsåtgärder att risken för spridande av förorening minimeras.

1 (11) All verksamhet inom skyddsområdet ska bedrivas under iakttagande av sådana skyddsåtgärder att risken för spridande av förorening minimeras. Kommunalförbundet Norrvatten Jästbolaget AB Stockholms Läns Landsting 1 (11) Förslag 2009-09-08 Förslag till gemensamma vattenskyddsföreskrifter för grundvattentäkterna Jästbolaget och Rotsunda i Sollentuna

Läs mer

Tjänsteskrivelse - Ansökan om strandskyddsdispens för utfyllnad av mark och utvidgning av befintlig verksamhet

Tjänsteskrivelse - Ansökan om strandskyddsdispens för utfyllnad av mark och utvidgning av befintlig verksamhet ECOS185 ver.2.0, 2006-06-21 Datum Vårt diarienummer Sida 2017-01-25 2016-599 1(1) Vår adress Borlänge kommun 781 81 Borlänge Besöksadress Sveagatan 21 Adress Miljönämnden Handläggare, telefon, e-post Michelle

Läs mer

BJÖRKETORP VATTENSKYDDSOMRÅDE

BJÖRKETORP VATTENSKYDDSOMRÅDE Marks kommun BJÖRKETORP VATTENSKYDDSOMRÅDE Skyddsföreskrifter Fastställda av kommunfullmäktige 2007-11-27 SKYDDSFÖRESKRIFTER BJÖRKETORP VATTENTÄKT, MARKS KOMMUN Informationen är uppdelad i två delar vattenskyddsområde

Läs mer

Regler för vattenskyddsområde Lygnern-Fjärås bräcka

Regler för vattenskyddsområde Lygnern-Fjärås bräcka Regler för vattenskyddsområde Lygnern-Fjärås bräcka 1 DEFINITIONER AV BEGREPP Definitioner av begrepp, se bilaga 1. 2 VATTENTÄKTSZON Inom vattentäktszonen är all annan verksamhet än vattentäktsverksamhet

Läs mer

Skyddsföreskrifter för Tolleby vattentäkt, Tjörns Kommun

Skyddsföreskrifter för Tolleby vattentäkt, Tjörns Kommun Skyddsföreskrifter för Tolleby vattentäkt, Tjörns Kommun BESLUT Med stöd av 7 kapitlet 21 och 22 miljöbalken har kommunfullmäktige Tjörns kommun 2008-02-14 14 beslutat om vattenskyddsområde med skyddsföreskrifter

Läs mer

Information om skyddsområde för vattentäkten vid Norrudden

Information om skyddsområde för vattentäkten vid Norrudden Information om skyddsområde för vattentäkten vid Norrudden Vi vill med denna informationsbroschyr upplysa om vattenskyddet och kort förklara vad bestämmelserna i föreskrifterna innebär. Är det något du

Läs mer

CHECKLISTA Projekt Sågverk och Hyvlerier 2015 Version

CHECKLISTA Projekt Sågverk och Hyvlerier 2015 Version CHECKLISTA Projekt Sågverk och Hyvlerier 2015 Version 2015-04-07 Verksamhetsuppgifter: Verksamhetsnamn/anläggning: Kontaktperson: E-post: Organisations nr: Verksamhetskod: ABCU Miljöledningssystem, ange

Läs mer

Föreläggande om att redovisa uppgifter om avfallstransporter

Föreläggande om att redovisa uppgifter om avfallstransporter Bilaga 1 Beslut Dnr: 2015-011618 Sida 1 (5) 2015-07-10 Handläggare Jens Dahlsköld 08-508 28 875 jens.dahlskold@stockholm.se TÅV AB Konsumentvägen 9-11 125 30 ÄLVSJÖ Föreläggande om att redovisa uppgifter

Läs mer

03FS 1990:1 Utkom från trycket den 12 januari 1990.

03FS 1990:1 Utkom från trycket den 12 januari 1990. 1(5) Uppsala läns författningssamling LÄNSSTYRELSEN ISSN 0347-1659 03FS 1990:1 Utkom från trycket den 12 januari 1990. Kungörelse om vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för de kommunala grundvattentäkterna

Läs mer

ANMÄLAN. Bilaga 4: Säkerhetsdatablad med 16 avsnitt enligt Artikel 31 i REACH-förordningen (EG) nr 1907/2006

ANMÄLAN. Bilaga 4: Säkerhetsdatablad med 16 avsnitt enligt Artikel 31 i REACH-förordningen (EG) nr 1907/2006 1(5) ANMÄLAN Miljöfarlig verksamhet Bygg- och miljönämnden Anmälan enligt 1 kap., 10 miljöprövningsförordningen (2013:251) Uppgifterna kommer att införas i miljökontorets dataregister Handläggning av anmälan

Läs mer