Cykeltur 2004, södra Norge

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Cykeltur 2004, södra Norge"

Transkript

1 Cykeltur 2004, södra Norge Torsdag Tog mig med vinglig cykel till färjan på morgonen genom Göteborg. Fint väder. Inga andra cyklister. Några motorcyklar. Väljer cykelleden från Kristiansand som för in mig på små vägar. Hamnar vi en liten sjö vid grusväg där jag funderar på att ta mig ett nakenbad. Fredag Röyknes, åt nudlar igår varmt och kvalmigt men fint. Sovit sisådär. Nära vägen, vid sjö. Mycket metallskrot i sjön. Längtar upp i fjället men det är lugnt och fridfullt här nere. Tio-tolv killar med militärryggsäckar stannade ett stenkast från mitt tält och grejade med något, de cyklade precis söderut. Följer cykelvej 3. Jättefin rastplats vid Gåseflå. Vindskydd och grillplatser med en liten kanothamn. Pausar i Evje. Vid forsen. Handlat en liter mjölkchoklad plus en halv vattenmelon samt en påse salta jordnötter. Varmt och mycket fuktigt. Beslutsångest: skall jag välja väg 42 eller 9? Jag valde 9:an. Följer Setesdalen norrut. Cykelvägen plus att jag är trött i benen plus värmen och lite sömn de senaste dagarna leder till att jag vill spara kroppen så här i början. Klättrar långsamt mot 917 meter över havet. Hade jag valt 42:an hade jag fått klättra en del upp och ned. Två hurtiga Norskor cyklade förbi i Evje, ena tjejen log mot mig. Annars inga långfärdscyklister alls idag. Marias självsvält och min cykling. Är det samma mönster? Destruktiv respektive konstruktiv hantering av samma problem? Hon stänger av och lever som ett jagat djur, utan känslor, socialt liv och kärlek. Jag söker i naturen men kanske också som ett jagat djur? Kroppen blir som en maskin. Ångmaskin. In med bränsle och vatten. Lever i nuet. Maria säger att hon har så mycket känslor och tankar hon blir tvungen att stänga av, och det enda sättet blir att sätta kroppen i svältläge. Jag väljer att fokusera på en sak och går in för den till hundra procent. Precis som med jobbet - men nu helt för mig själv. På mina villkor efter mina förberedelser. Klockan är sex, slöar på klippudde i Byglandsfjorden. Härlig dag. Badade utanför Erje och där en fräck tysk på kryckor tog min sittplats. En sten som jag satt på. Rafting i forsen och två tjocka damer som grillade. Killarna i gummibåten hoppade i forsen från en hög sten när jag satt i skuggan och drack kaffe. Kanonfin cykelrutt! Bra cykelstigar och mycket vatten. Tänker på 1996 när jag cyklade i Oktober. Daggen, fukten, kylan och den värmande solen. Daggen torkar fortare nu i Juli.

2 Lördag Dricker kaffe i Valle. Lustigt ställe. Bruna trähus, kommunala byggnader med gräs på taken. Inte så mycket som är öppet idag. Känner inte igen mig sedan sist jag var här. Det var åtta år sedan, då med Monica. Då med regn och dyngsura skor. Nu med högsommarvärme. 28 grader idag och kvalmigt. Svalkat mig i Otra men för kallt för ett dopp. Tog ett morgondopp i morse, skönt. En lite simtur innan frukosten i Byglandsfjorden. Käkat nudlar idag med. För varmt för något annat. Åt melon igår. Delikat i kvällssolen vid sjön. Cyklade förbi en kille som så tysk ut. Han hälsade inte på mig Oj nu kom han förbi här. Han körde vidare på 9:an. Grönt gräs på taken här i dalen det minns jag från Provade skicka SMS men det gick inte fram. Söndag Badat två (!) gånger idag, som igår. Ovanligt för att vara mig. Cyklade cykelleden och tältade på ett fält men hittade bara en liten bäck att tvätta mig i. Känns lite öde här. Brant upp till Bykle har jag för mig, svettigt. Hardangervidda en försmak. Haukelifjell. Passerade två tjejer på serpentinvägen ned till Haukeli (917 m.ö.h). Varmt och svettigt här nere i dalgången. Försökte få tag i frukt Söker skuggan under björken. Handlade kyckling och makrill nedanför berget i Haukeligrend. Fick lite publik från restauranggästerna på övervåningen när jag satt vid rastplatsen meters tunnel här på fjellet och rätt mycket trafik dock. Härligt cykelväder och skön cykling. Svag medving. Odda i morgon. Tvekar om Eidfjord. Kanske en ny rutt istället. Jag har ju cyklat där förut. Jag får se längre fram. Måndag Idag är det varmare än tidigare. Klarblå himmel och lagom temperatur här på Hardangervidda. Fårbjällror klingar. Vinden fläktar gott här uppe. Softar så skönt nu på förmiddagen på en liten väg förbi en av tunnlarna kan inte komma ihåg dessa tunnlar här. Jag tog den lilla vägen upp på fjället. Var osäker men pratade med ett norskt par som kört den vägen förr. De bodde i Rosendal och ville att jag skulle hälsa på. De berättade vidare om att folk (tysk cyklist) cyklat genom Folgefonnstunneln. Den är 11km! Lite trafik, väl upplyst men förbjudet givetvis. Tydligen så har de en passerkontroll på västsidan men om man cyklar från öst så kan man ta sig igenom. Fantastiskt. Kanske om man cyklar tidigt på morgonen vid 4-5 tiden. Men inte i år, tror jag. Hardangervidda ser ut som en torrlagd havsbotten, Smögen eller västkusten utan vatten, lite pölar bara. Runda toppar, eller skär och grönt (1085 m.ö.h). Igår kväll besteg jag en av topparna här. Lyckades utan att blöta ned skor och fötter. Ännu inte bestämt vägen hem. Men nu känns det kul att cykla. Perfekt att välja den gamla vägen förbi tunnlarna. Ingen trafik och ofta bra tältplatser. Prövte skicka SMS i Odda utan resultat, konstigt.

3 Underbart väder och cirka 30 grader. Fantastiskt vackert ned mot Odda. Vägen utanför tunneln och fjellet från Röldal (876 m.ö.h) är helt makalöst vacker. Tjejen i Röldals tursitbyrå var också mycket vacker. Röldal är en liten pärla, faktiskt. Prövar sova under bar himmel i natt. Tog östsidan av Sörfjorden som omväxling. Färja imorgon. Sover ovanför en slags viadukt. De har byggt en konstgjord ränna för smältvattnet med jättestenar. En tysk avancerad husbil med jättestora hjul stod parkerad vid rastplatsen. Det ser ut som en extrem terrängbil fattar inte var de skall köra med den någonstans. Svårt att hitta någon gräs att sova på här uppe bland alla stenar. Onsdag Lack. Började redan i förrgår i Odda. Kände mig vilsen och ensam. Trött och less och uttittad vid kajen i Odda. Svårt att undgå att synas med fullpackad cykel. Varmt och sol. Sov under bar inatt himmel och hann precis tima färjan över fjorden. Backigt till Granvin. Pratade med en spanjor hans sällskap skulle upp till Justedalsglaciären. Tog mig ett dopp i Granvin. Några sprang ut till fjorden och pekade. Någon slags fisk, kanske val i fjorden. Brant och hett i värmen upp till Voss. Svalkade mig i en fjällbäck på väg upp. Letade efter den rätta känslan men kände mest obehag. Slöade vid stranden men inte avslappnat. Svårbadad badstrand. Gyttjigt. Ingenstans att ställa cykeln och få skugga. Varmt. Såg hängflygskärmar. De landade vid stranden. Så packade de ihop och bar iväg sina enorma jätteryggsäckar. För lite vätska? Svårt att få i mig vatten. Cyklade förbi ett par unga tjejer i Voss spanska? De hälsade men stannade inte. Tog mig upp för Vikafjell i går sent. Sov nära ett Feirest. Men det gick bra. Det låter en hel del när bilarna bränner över de där gallren. Var slut igår och cyklade länge i mörker för att hitta någon bra plats. Äter lite frukost innan nedturen till Vik. Är nära toppen. Fint har uppe. Jag hade för mig att det var litet men det är ett stycke fjäll här ändock. Inga moln idag heller. Längtar ändå hem. Ser motorcyklister och längtar efter något annat än detta. Blir säkert varmt nere i fjorden. Värmerekord stod det på löpsedeln i går. Torsdag Leardal, softar och försöker få i mig vätska. Var och tog en kopp kaffe på caféet. Vatten är svårt att dricka i förebyggande syfte. Cola och chokladmjölk fungerar bra. Varmt idag, solen känns. Blev osäker på vägen ner till Kaupanger. Dåligt skyltat. Var på väg mot tunneln och E16 ett tag men vände. Mötte spanjoren på färjan hit från Kaupanger. Han hejade när jag var på väg ned till färjan. Han var själv. De andra hade givit upp och tagit bussen. Han kom ifrån Gudvangen. Kanske var tjejerna knäckta av den tuffa stigningen till Voss i denna värmen. Trevlig kille. Sov under bar himmel vid Kaupanger. Lugnt. Vackert.

4 Åker söderut med solen i ansiktet. Tänker ta Rallarveien. Denna gång utan snö? Förra gången var vid midsommartid och från andra hållet. Spännande och kul att träffa cyklister om inte annat slippa trafiken och alla lastbilar. Men det blir ett extra fjell meter! Därför taktikvilan. Och varför stressa? Bättre än så här blir det inte ensam på tur. Vore kul att dela dessa dagar med någon. Motorcykel, sällskapsdam, det hade varit fint. Fredag Då har det gått en vecka. Fredagen den trettonde också Beslutsvånda igen. Precis som vid vägvalet i Setesdalen. Jobbigt. Blev stående 30 minuter och velade. Sitter vid en rastplats lite innan Flåm och har utsikt över en fin sovplats på klipporna en bit ned från vägen. Det är en kille där och fiskar nu men jag väntar ut honom och campar där i natt. Ta tåget upp till Myrdalen i kväll eller vänta tills imorgon. Det är frågan. Det känns inte bra att åka nu. Vill andas klart fjordluften inna det bär hem igen. Sedan blir allt bara mer och mer normalt igen. Det var en härlig upplevelse att stiga uppför fjellet i går kväll. Svettigt värre upp från Leardal. Knappt någen trafik alls. Sov på fjället. Tältade en bit till höger om vägen och badade i bäcken på vänster sida. Några få bilar kom annars väldigt lugnt där uppe. Kallt men vaknade ännu en gång till klar himmel fantastiskt! Tänkte ta vägen från Aurland, RV 50 men blev varnad för de två långa tunnlarna på turistbyrån. De verkade inte ha så bra koll, faktiskt. För det mesta när jag går in på en turistbyrå för att få hjälp om vägar så verkar jag veta ner än dem. För att slippa de två trekilometers tunnlarna som dessutom går uppför så valde jag Flåm och Rallarveien. Jag tar tåget upp till Myrdal här ifrån Flåm och tjänar 860 höjdmeter. Sedan cyklar jag via Finse ner till Geilo över fjället. Vilar som sagt idag. Benen värkte efter de många fjellen. Bara ett kvar nu. Måste ge musklerna lite vila. Aurdal gillar jag. Stannade där en bra stund och käkade lite grillad kyckling njöt av civilisationen och fjorden. Flåm är hemskt i jämförelse. Souvenirbutiker och alla turister på ett och samma ställe precis som boskap. Jag kanske kan köpa ett nytt par ullsockar i Geilo om jag har tur? De har varit kanonbra. Lördag Lite moln idag. Blåsigt här på fjellet. Är och fikar i Finse1222. Lyxigt värre. Men medvind och nedförsbacke mot Geilo. Lite trött i axlarna efter allt bromsande. Vägen är rätt dålig på sina ställen och det gäller att ha hög koncentration i svängarna. Jag har mött säkert cyklister under dagen på vägen upp från Vatnahalsen. Stenigt delvis men ingen snö denna gången. Insektsbett på vristen svider och är svullet. Irriterande i solen.

5 Inte mött några långtradarcyklister som mig själv. Många damer flinade snällt när jag cyklade uppför de branta backarna med alla mina väskor. Männen verkar sura. Det klarnar upp nu. Men fortsatt vind. Skall bli skönt att komma hemåt. Hittade ett multiverktyg som någon tappat på nedfarten från fjället. Funderade på att stanna och äta en glass i Hallingskeid men körde vidare. Måndag Längtar hem. Cyklade i fin medvind ned fra Hol igår men trafiken var för djävlig rent ut sagt. Katastrof. Var kommer alla bilar ifrån? Tältade i Lördags i Hol vid en sjö nära ett mystiskt träskjul. Hittade en grusväg på andra sidan sjön. Fikade på ett ungdomligt uteställe i Geilo. Någon bilförare skrek något jag inte kunde uppfatta men det var en plåga att få plats på den smala krokiga vägen bland lastbilar och husvagnar längs Hallingdalen. Jag försökte ta Route 7 som är en cykelled och komma fram på andra sidan älven men det var bara uppför och uppför på lös grusväg som övergick i skogsväg. Det kändes helt fel. Jag vände efter några kilometer och cyklade ut på den stora vägen igen. Körde förbi en tysk dam som cyklade rätt sakta. Vi pratade lite. Hon kunde svenska och hade bott i Piteå. Hon hade planer på att ta vägen över fjället. Över Eggedal med en stigning på 960 meter - jag tog istället det stora vägen. Hon hade inget kök med sig utan nyttjade istället campingplatser. Jag ångrade lite brådskan hem och att jag valde bort resesällskap söderut. Hade jag inte haft hemlängtan kanske vi kunde haft följe en bit men vi hade alldeles för olka tempon i cyklingen. Mulet i söder, klart i norr. Mina soliga dagar är kanske räknade. (Slut på dagboksanteckningar) Måndag: Sov vid sjön Kröderen Sämre väder på väg. Ser ljuset från hotellet i Gulsvik över vattnet. Fina klippor här vi sjön. Tur att jag hittade stigen ned hit. Tisdag: Följde sjön Kröderen och vek av från stora vägen som går till Hönefoss och fick det lite lugnare ned mot Åmot. Cyklade sedan genom rätt trist skog till Åmot. Passerade Hokksund och funderade på att sträckköra till Holmestrand men valde att ta det lite lugnt och stannade innan Eidsfoss. Hittade en stig ned från vägen. Rätt så brant och snårig men det gick bra. En liten glänta en bit nedanför vägen. Höll på att glömma mina cykelglasögon. Glömde dem på utedasset vid rastplatsen och när jag kom tillbaka och letade var det två familjer som förstod att det var mina. Så de gav dem tillbaka. Onsdag: Fikade vid Norges äldsta lanthandelsbutik och cyklade sedan hem till Charlotta och Håkon. Fabian var hemma och jag hälsade att jag skulle titta in lite senare. Ned mot Holmestrand mötte jag Lotta som tutade på mig. Jag vände om och stannade där över natten.

6 Torsdag Cyklade ned till Horten och tog färjan till Moss. Cyklade ned till Fredrikstad och hittade efter en stund Mathias och Beates hus. Mathias bjöd mig på glass på bryggan i stan och vi kollade runt vid fästningen. Cyklade över Halden där jag stannade och fikade och lät regnet passera. Skjylade utanför Dingle i en busskur i ett par timmar i världens värsta åskväder. Jag höll på att bli dyngsur trots att jag stod i busskuren. Det regnade från alla håll och vägen översvämmades. Slog upp bivaket i det blöta gräset innan Uddevalla vid en stenig å. Fredag: Fikade ute i förmiddagssolen i Uddevalla. Åkte tåg gratis från Uddevalla till Göteborg. Tänkte först åka buss men på bussterminalen sa tanten att det inte gick att ta med cykel. Då cyklade jag till SJ och där var det en väldigt trevlig tjej som ringde bussterminalen och satte dem på plats. Så tipsade hon mig om att köpa vanligt busskort och stämpla på tåget. Tyvärr var stämpelmaskinen trasig så jag fick åka gratis. Heja Västtrafik! Skjysst tur?: Fagernes- Tyin (Rv53) Övre Årdal Skjolden-Sogndal.Lunde-Skei-? Ålesund Svandalen-??

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Min andra vandring genom Sarek, del 1

Min andra vandring genom Sarek, del 1 Min andra vandring genom Sarek, del 1 Min andra ensamvandring skulle egentligen leda från öst till väst genom Sarek: från Saltoluokta längs Pietsaure, över Guhkesvákkjåhkå, Skarja, Guophervágge till Padjelantaleden

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår

Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår Specialtidning BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 2012 vår Innehåll Årets havsfiskeresor till Norge började med en liten grupp på 6 man som åkte upp till Fröya Havsfiske i början på April. Avresa från

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

Rally SM.. Rally SM... Rally SM.. så var det åter dags.. för denna underbart trevliga form av rally.. denna gång på "hemmaplan", vilket som vanligt ställer till en hel del extra problem som man inte behöver

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Avresedatum: 2011-03-02 Ressällskap: Lotta & Bosse Kamperin

Avresedatum: 2011-03-02 Ressällskap: Lotta & Bosse Kamperin Thailand 2011 Avresedatum: 2011-03-02 Ressällskap: Lotta & Bosse Kamperin Onsdag 2 mars Packning in i det sista, allt med. Vår snälle granne Björn körde oss till flyget, äntligen är vi på väg igen! Bytte

Läs mer

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år.

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år. Artikel av Tuva Klinthäll Publicerad i Smålandsposten den 18 september 2010 Kl 07.00 Klockan har precis slagit sju och det är i mitten av augusti. De allra flesta ligger och sover men inte Håkan Håkansson.

Läs mer

Författare: Edvin Borgström 4A

Författare: Edvin Borgström 4A Författare: Edvin Borgström 4A Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Det hände än sak idag efter skolan. Jag och Sven skulle gå till hamnen och titta på båtar. Sen såg vi en båt. den var röd

Läs mer

Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser?

Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser? Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser? Bakgrund Detta dokument är framtaget för att informera om nya behov som uppstått med den allt ökade

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

2012 års kompisresa. Onsdag 1 augusti

2012 års kompisresa. Onsdag 1 augusti 2012 års kompisresa Onsdag 1 augusti Agneta kom rätt tidigt, redan vid halv tio och jag var väl inte riktigt klar att åka, men en timme senare kom vi i alla fall iväg. Det blev en rätt händelselös resa

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar.

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar. Mannen som äger campingen, förklarar Maja. Han sa det när jag ringde. Fråga bara efter Gunnarsson, sa han. De går in i huset. Där inne står konserv burkar och paket på olika hyllor. Hallå, ropar Lasse.

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Klass 6B Guldhedsskolan

Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B i Guldhedsskolan har gjort ett temaarbete i NO, svenska och bild. Vi gör alla avtryck i miljön. Hur mycket jag tar av naturens resurser och belastar miljön brukar kallas

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser

Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Sörgårdens arbete mot Grön flagg och tema vattenresurser Vi valde att arbeta utifrån en saga. Sagan fick heta Gumman Gunnel och var inte färdigskriven från början utan hittades på efter hand beroende på

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott.

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Lucialoppet 8 december 2007 Det var inte med någon större entusiasm man gav sig iväg till

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Ett skepp kommer lastat

Ett skepp kommer lastat Ett skepp kommer lastat Publicerad 24 okt 2012 När det stora kryssningsfartyget Marina lägger till i Frihamnen startar ett intensivt arbete. Genom att erbjuda

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

Innehåll. Flerdagarsäventyr

Innehåll. Flerdagarsäventyr Innehåll Endagspass 30-40 km Hälleforsnäs-Bälgviken, km Mörkö-Trosa, km Mölnbo-Gnesta, 33 km Hälleforsnäs-Malmköping, 33 km Björkhagen-Handen, 38 km 74 76 78 80 84 88 1000 kilometer löpäventyr Introduktion

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Fredrik konditor AV-nummer 41511tv 4 Programvinjett /Fredrik är på sin arbetsplats Nya Konditoriet i Umeå. Han förbereder dagens tårtor./ Det var i nian, när jag skulle ut på en tvåveckorspraktik. Och

Läs mer

Ulla och Pelle och Den stora utmaningen

Ulla och Pelle och Den stora utmaningen Ulla och Pelle och Den stora utmaningen Vi kommer att följa dem fram till dagen M Del 1. För fem veckor sedan så bestämde vi oss för att springa Stockholm Marathon. Någon plats har vi inte fått men står

Läs mer

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand 1 Onsdag 23 mars, ankomst På väg från flygplatsen ser vi det som är verkligt farligt med Thailand: Trafiken. På en timmes färd

Läs mer

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg.

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg. -MonACO- Med kaktus och mörka grottor -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -MONACO- Litet land med mycket att uppleva, tack vare sin storlek. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar finns, finns inte. En så mycket bättre värld. Den var vadderad, full av förmildrande omständigheter. Hon ville aldrig vakna mer och behöva återvända till det där andra till verkligheten. Nej, hellre då

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980

Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980 Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980 28/7 29 km Start vid 13-tiden uppe i Kvarnbergsvattnets nordvästra hörn, ett par km från norska gränsen (vid bron över Brännälvens utlopp). Strålande sol och

Läs mer

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 REJSEDAGBOG VED GUIDE MIKAEL ANDERSSON OCH FREDRIK LÖFBERG FRA SVERIGES MOTORCYKLISTER, SOM I SAMARBEJDE MED SMYRIL LINE REJSTE PÅ GRUPPETUR TIL FÆRØERNE I AUGUST

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Det var en kylig vårmorgon år 1916. Tre barn från den

Det var en kylig vårmorgon år 1916. Tre barn från den Det var en kylig vårmorgon år 1916. Tre barn från den lilla bergsbyn Aljustrel nära Fatima i Portugal märkte ingenting ovanligt. Som vanligt hade de gått upp före gryningen, ätit frukost och vallat föräldrarnas

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

Flanosaga -Kalle träffar Fnork

Flanosaga -Kalle träffar Fnork Flanosaga -Kalle träffar Fnork Gör så här Skriv ut sagan och bilderna. Laminera gärna för bättre hållbarhet. Bilderna kan därefter få en baksida av flanokartong eller så kan de användas med exempelvis

Läs mer

Skottland del 2. Västkusten 2009-06-21 2009-07-02

Skottland del 2. Västkusten 2009-06-21 2009-07-02 Skottland del 2 Västkusten 2009-06-21 2009-07-02 Nu lämnar vi kanalen med dess trygga vatten ut till västkustens beryktade tidvatten o strömmar. Ben Nevis i bakgrunden (Skottlands (ev. UK s?) högsta berg)

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Förlossningsberättelse Torsdag 17 oktober På kvällen börjar jag känna av mensvärkslika smärtor i nedre delen av magen. Jag antar att det är helt normalt och reflekterar inte mer över det. Jag sover oroligt

Läs mer

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012

Slippa-bada-vecka. Publicerat med tillstånd Ellen, Sorken och hemligheten Text Maria Frensborg Bild Tomas Nilsson Bonnier Carlsen 2012 Slippa-bada-vecka Som tur var kom höstlovet och befriade mig från en baddag. Jag satt hemma i köket på lördagsmorgonen och kände mig lite extra lycklig. På bordet brann ett stearinljus som jag hade tänt

Läs mer

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Många av de 45 glada deltagarna startade med lunch på Lundsbrunns GK på lördagen den 12 april. Roger vår chaufför packade bussen och visade upp stor skicklighet

Läs mer

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad.

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Inledning Resedagbok från Mocambique Inledning Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Jag beskriver vad vi gjorde på resan och jag kommer även att skriva om

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag Av Natalia Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag är rädd för. Han heter Erik. Han är äldst

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Vågön. Standardrapport

Vågön. Standardrapport Vågön Standardrapport 1 14,7% 5 2 55,9% 19 3 5,9% 2 4 17,6% 6 5 2,9% 1 6 eller fler 2,9% 1 1 2 3 4 5 6 eller fler Svarande Inget svar 0-17 år 40% 50% 10 % 0% 0% 0% 10 25 18-35 år 80% 20% 0% 0% 0% 0% 5

Läs mer

Åter i Thailand. Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28)

Åter i Thailand. Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) 1 På internetcaféet fyller jag mitt avlånga computer pad office-block med namn på flygbolag och volontärcenter, kollar väder och

Läs mer

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 (utdrag ur en horsemanshiptränares dagbok) Text: Sven Forsström Foto: Inger Lantz En vinterdag för ungefär ett år sedan ringde min telefon. Som så många andra gånger

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014 Logg fra n A lva Datum: 11 mars 2014 Elevloggare: Ella, Aliide, Madde, Sara, Erik W, Alexander, Olle och Emil Personalloggare: Catharina Position: Förtöjda i Agadir Beräknad ankomst till nästa hamn: Arrecife

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 8 Vinterväghållning April 2010 Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1.0 Svarsfrekvens Det är 89 personer 60 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016

Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016 Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016 Med detta dokument vill ledare och spelare i Tolg IF tacka för det bidrag vi fick från kommunen. Resan till Växjös vänort Schwerin kommer att bli ett minne för livet

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 17 februari - söndag 8 april 2012

barnhemmet i muang mai fredag 17 februari - söndag 8 april 2012 barnhemmet i muang mai fredag 17 februari - söndag 8 april 2012 Lycka till fina Beo! Hoppsan nu går det alldeles för fort vi insåg precis att det är sju veckor sedan vi skrev vårt senaste brev... var tog

Läs mer

Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15

Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15 Madeira Graciosa Lanzarote 2009 09 30 2009 10 15 Vi släpper förtöjningarna i Calheta, Madeira den 27 september och sätter sikte mot Graciosa, en lite sandig ö som ligger strax norr om Lanzarote. En segling

Läs mer

Vår Historia. Klass 3b Stehagskolan Våren 2011

Vår Historia. Klass 3b Stehagskolan Våren 2011 Vår Historia Klass 3b Stehagskolan Våren 2011 Big bang Big Bang var en stor smäll. Smällen bildade planeter. Big Bang börja med massa plus och minus. Jorden var ett stort glödande klot. Det fanns massa

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

till drömhus Från dröm hemma hos

till drömhus Från dröm hemma hos Från dröm till drömhus När Linda och Christofer ärvde en tomt vid Tullingesjön söder om Stockholm visste de att de ville bygga sitt drömhus där. Men det var lättare sagt än gjort. Tomten låg visserligen

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer