Sv/v foto: Centralföreningen Färgfoto: Rickard Forsberg Montage: Jubileumsmarathon

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sv/v foto: Centralföreningen Färgfoto: Rickard Forsberg Montage: Jubileumsmarathon"

Transkript

1 Sv/v foto: Centralföreningen Färgfoto: Rickard Forsberg Montage: Jubileumsmarathon Från vänster bakre raden: Hans Rosenberg, Helena Lundqvist, Mikael Sjölund, Hanna Gimséus, Lina Gissberg, Alexandra Hummingson och Joacim Nieminen. Sittande frv: Nathalie Hulsin och Caroline Eklund. Medlemmar ur 1800-talssällskapet.

2 Så här var det 1912 Etikett En kvinna måste ge sitt godtycke innan en man fick ta av sig hatten och hälsa. En dam fick inte le. Vi har gjort ett undantag och publicerar bilder med leende damer. På den tiden fick en dam absolut inte le på fotografi. Kläder Spets var tids typiskt och dekorationer med pärlor var populära. Solparasoll och handskar var ett måste för finare folk, eftersom det ansågs vara fint att ha så blek hy och så mjuka händer som möjligt. De som arbetade utomhus och blev solbrända ansågs ha lågstatusyrken. Hatten skulle vara stor och vid, gärna med stor utsmyckning och dekorationer, strutsfjädrar var vanligt förekommande. Väskorna var små, då kvinnor inte ansågs behöva ha med sig så mycket ut på stan. Hår Flätdetaljer var väldigt vanliga och volym eftertraktades. Permanenten hade uppkommit lite innan sekelskiftet och var väldigt populär. Musik I musikväg runt 1912 finns en del härlig, klassisk ragtime och operettarior som än idag är populära. Wienervals En variant av 3-taktsvals som var mycket poppis under 1800-talets senare hälft. Johann Strauss d.y. ( ) var en känd wienervalskompositor. Hans An der schönen blauen Donau (1867) torde vara en av världens mest berömda wienervalskompositioner. Kuriosa: Strauss vals Frülingsstimmen agerade brudvals i Kronprinsessparets bröllop Blues - The Memphis Blues av W.C. Handy, publicerad 1912, är en de första blueslåtarna att bli en hit som just blueslåt. Kompositören själv beskrev låten som en Southern Rag. Broadway The Ziegfeld Follies, Flaurenz Ziegfelds dyra och storslagna Broadwayrevyer som gästades av många dåtida musikalstjärnor, bl.a. Josephine Baker. Tips restaurang Restaurang 1900, Regeringsgatan 66 serverar svensk husmanskost à la sekelskiftet. KLÄDER Old Touch, Upplandsgatan ÖVRIGT På finns massor av läsning

3

4 Lady in red Hatten är av edvardiansk modell, dv s stor och dekorerad med allehanda bjefs som fjädrar, sidenblommor och pärlor. Klänningen är skuren a la 1910-tal, dvs säga med förhöjd midja, ibland kallas denna stil för neo-empire, och syftar på empirstilen som var modern under Napoleons tid, etthundra år tidigare. Det är en fyrkantig urringning på klänningen med ståkrage. Modellen på kragen hänger med från sekelskiftet. Om man tog bort blusen med ståkragen så kunde klänningen med fördel användas till kvällsbruk och lite festligare tillfällen. Burna så här tillsammans visar att det var för dagsbruk. Pärlbroderade väskor var högsta mode. Man kan fortfarande hitta dessa väskor i antikaffärer och på t ex Tradera. Vigselring från 1911 i 22 karat och en briljantring med bezel-infattning från början av 1900-talet. Knäppkängor, (mormorskängor) knäpptes med en speciell skokrok. Klänning och blus, sytt och designat av Helena Lundqvist (bilden).

5 Käpp & klack & Plommonstop Den här tredelade svarta dräkten kallas för Citydress. En informell form av Jaquette som användes till vardags om man rörde sig i stan. På huvudet sitter ett Plommonstop som passar till denna informella variant. Plommonstop kan man även ha till den regelrätta Jaquetten (med randiga byxor) om den har trubbiga slag och fler än en knapp. Annars är det Höghatten som gäller. Till Jaquette bar man oftast Slips eller Plastrong men till denna informella variant har även fluga använts. Tillbehören har varierat lite mellan år och plats och i USA gjorde alla lite som de ville. Strumphållarna var praktiska för dem som köpte vackert mönstrade strumpor och inte ville riskera att visa anklarna när de satte sig ned. Strumphållarna sträcker ut strumporna så att de sitter slätt utan rynkor. Damasker i stan var mer en statussymbol än praktiskt. På landsbygden användes höga damasker som bars utanpå byxorna för att hålla leran borta från strumpor och byxben.

6 Pippi på hattar Frisyren är baserad på frisyrer från epoken med flätdetaljer som var väldigt vanligt och volym eftertraktades. Permanenten hade uppkommit lite innan sekelskiftet och var väldigt populär för att hjälpa att frisera håren på damer. Hatten är efter en modell på ett reklamblad om damhattar från 1908 och har precis som modet föreskrev en bred hattkrona, men inte ett så stort brätte. I stället har den en enorm fågelvinge som dekoration, och det var inte helt ovanligt att damer bar hattar med hela uppstoppade fåglar på. De höga kragarna på klänningarna dekorerade man ofta med broscher som denna. De skulle gärna matcha bärarens örhängen i färg och form. Återigen ser vi de höga hand - skarna, dessa är av vitt kalvskinn med pärlknäppning på insidan av handlederna. Klänningen efter Holländsk design och sydd efter en modeplansch från Klänningen är sydd i sammet, spets och päls, och är egentligen en vinterklänning, men den ger en bra bild av hur klänningar från den tiden formmässigt såg ut. Det är en lite utdaterad modell, men alla hade inte råd att köpa kläder som vi gör idag, så helt otroligt var det inte att folk hade flera år gamla kläder. Det var bara de allra rikaste människorna som hade det senaste i sina garderober. Dock är det en överklassdam som skulle burit en klänning av denna karaktär. Midjan börjar krypa uppåt och mycket fokus läggs på axlar och bröstparti, men kjolen fortsätter att hålla sin vidd ända upp till ca då Hobblekjolen tar över. Klänning och hatt, sytt och designat av Caroline Eklund (bilden).

7 Med folket för fosterlandet Det mest utmärkande på uniformen var den trekantiga hatten, som var ett utslag av dåtidens nationalromantiska strömningar och som var tänkt att föra tankarna till 1700-talets segerrika karoliner. Den var dock ett opraktiskt plagg att ha i fält och kallades i folkmun kålbladet. I hatten sitter också en blågul ståndare, som bars vid parad. Manskapets ståndare var blågul, medan officerarnas, som denna, var i blått och guld. Denna uniform har märken motsvarande en bataljonschef inom Landstormen. På vänster ärm sitter en krona, som betecknar Landstormen (vid uniformsbrist delades endast hatt, gevär och armbindel med kronan ut till landstormssoldaterna), och tre streck; ett streck motsvarade plutonchef, två kompanichef och tre bataljonschef. Märket med sverigeflagga som sitter på hattens vänstra sida (under de tre kronorna) indikerar också att uniformen hör till Land stormen. Uniformen är en m/1910, som infördes åren före första världskriget. I princip ersatte den de färgglada 1800-tals uniformer som brukar kallas m/ä (modell äldre). Uniformen infördes i hela armén samt inom Landstormen, ett slags föregångare till Hemvärnet. Den användes under första världs kriget, mellankrigstiden och tills dess att uniform m/39 fått fullt genomslag under andra världs kriget.

8

9 Varje gång jag ser dig hör jag... Hatten är av en ytterst vanlig modell bland överklasskvinnor. Den har ett jättebrätte och en väldigt vid hattkrona dekorerad i tyg och mängder av plymer. Det var även populärt att använda stora blommor, speciellt sommaren till ära. Klänning ca kallad Hobbleskirtdress en väldigt tajt sittande modell som endast bars av riktigt rika kvinnor. Den var extremt svårt att röra sig i. Höga handskar täcker ärmarna för att skydda huden och undvika solbränna. Händerna skulle vara mjuka och bleka. Gjord i ett silkliknande material med detaljer i form av spets och broderade band, samt ett paljettoch pärlbeklätt rosettspänne. Pärlbroderier blev väldigt populära under senare delen av den edwardianska epoken. Hela klänningar, finklänningar mestadels, kunde vara dekorerade i pärlor, men man hade gärna små detaljer även på vanliga vardagsplagg för att visa status. Kuriosa om hobble-skirts; den väldigt populära kjolmodellen blev en akut hälsofara då kvinnor ramlade, bröt benen och ibland öven dog av att försöka manövrera den. Mot 1912 började modedesigners att lägga in gömda plisseringar, draperingar och slitsar för att sakta försöka förändra modet. Klänning och hatt, sytt och designat av Caroline Eklund

10 I konungens tjänst Uniform m/1845 för Furir och Timmerman i Kongl Svea Lifgarde. Timmermannen var föregångaren till dagens Sappörer/Ingenjörssoldater och hade ansvar för att röja väg åt Infanteriet, bygga förläggningar och broar m.m. Denna uniform, som även är känd som modell/ä, användes också som fältuniform med små förändringar (kortare skört, fasta axelklaffar, olika huvudbonader) från 1845 och t.o.m. c:a 1910 då den började ersättas av en fältgrå uniform. Uniformen hämtar sitt urpsrung från en Preussisk förlaga från Kasken är en senare modell, m/1887, också den, kopierad från nuvarande Tyskland. Modell Ä används idag, dock i gabardintyg, som paraduniform vid Högvakten. Endast av Livgardet.

11 Sunny days Sommarklänning i linne. Klänning, hatt och solparasoll gjordes mellan 1910 och Hatten ger ett intryck av lantlig romantik, troligtvis även av en högst trendig look. Spets var mycket vanligt. Solparasoll var ett måste för finare folk, eftersom det ansågs vara fint att ha så blek hy som möjligt. De som arbetade utomhus, på fält o dyl. blev solbrända och ansågs ha lågstatusyrken. Sammanfattningsvis kan man säga att klänningen, med parasoll och hatt, mycket väl kan ha burits av en adelsdam på besök hos konstnärerna i ett somrigt Skagen år 1912.

12 Black is black Kjolen och jackan kommer från 1910, då puffärmar var omodernt och turnyr inte längre användes. Kläderna är så kallade promenad kläder. Något man använde när man skulle ut ett slag på stan, utan att vara alltför fin eller ta för mycket uppmärksamhet. Jackan med de breda slagen är i äkta siden, då det inte fanns nutidens konstsiden. Kjolen är i kraftig bomull. Under kjolen sticker ett par blankputsade, svarta, högklackade skinnskor fram. Hatten skulle vara stor och vid, gärna med stor utsmyckning. Denna hatt är rik på strutsfjädrar. Väskan var liten, då kvinnor inte ansågs behöva ha med sig så mycket ut på stan. En puderdosa och kanske några mynt till fika var allt som krävdes. Väskan har ett litet emblem med initialer på.

13 Sol, vind & vatten Under några år kring 1912 blev det alltmer modernt med svartvita kläder för damer. Trendens framgång hade kanske sin rot i 1910 års Black Ascot då hela engelska societeten klädde sig i svart inför kapplöpningarna i Ascot för att hedra Kung Edward VII som nyligen avlidit. Den här damen bär en sådan svartvit klänning, under har hon förmodligen en utställd kjol från ett par år innan, eftersom det var rakare kjolar som gällde för de riktigt fashionabla detta år. Ärmkullen är rak utan puff och bara armbågslång. Hon har en höghalsad blus och moderiktig fyrkantig urringning. Hatten är bred och prydd med strutsfjädrar enligt dagens mode och som skydd mot solen, men för säkerhets skull har hon även långa sämskskinnshandskar och ett parasoll. På fötterna höga snäva lädersnörkängor som följer fotvalvets form. Smink började försiktigt komma tillbaka i modet igen efter att ha varit bannlyst i nästan hundra år, men det var fortfarande kontroversiellt så man koncentrerade sig på att diskret mörka ögonbrynen en aning, sätta lite färg på läpparna och nyttja en smula puder. Alternativt kunde man nypa sig i kinderna. Håret kammades fortfarande upp i fluffiga valkar över löshår, men frisyrerna var 1912 betydligt lägre än de varit några år innan. Klänning och hatt designad och sydd av Lina Gissberg (bilden).

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd Måttinstruktioner 1 AnySuit.se och HappyTie.se 2 AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt

Läs mer

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål Du behöver: mönsterpapper eller vanligt papper stort format, blyertspenna, linjal minst 30 cm, måttband. Mått som du behöver: huvudomfång, hals-axel-handledsmått, överkropp över axlarna, skjortlängd, mått

Läs mer

Trendguide Vår-sommar 2011 - MODEBUTIKERNA -

Trendguide Vår-sommar 2011 - MODEBUTIKERNA - Trendguide Vår-sommar 2011 - MODEBUTIKERNA - Välkommen till Modebutikernas trendguide för säsongen: vår-sommar 2011 Sportigt, romantiskt, klassiskt & modernt ger en omväxlande garderob! METROPOLIS Vår-sommar

Läs mer

Den återstående inspirationskvällen (ikväll) är fullbokad och vi kan tyvärr inte ta emot flera gäster

Den återstående inspirationskvällen (ikväll) är fullbokad och vi kan tyvärr inte ta emot flera gäster Sista veckan med vårkampanjen Äntligen har vi några dagar med strålande sol. Hoppas att det är våren som knackar på dörren. Några bakslag vill vi inte veta av nu Årets vårkampanj pågår t o m 6 april, så

Läs mer

Barnkläder under 1900 talet - Ett sekel i skylten. Barnkläder vid sekelskiftet text Ida Lagnander. http://www.textil.bohusmus.se/bohusmus/www-textil/

Barnkläder under 1900 talet - Ett sekel i skylten. Barnkläder vid sekelskiftet text Ida Lagnander. http://www.textil.bohusmus.se/bohusmus/www-textil/ Barnkläder under 1900 talet - Ett sekel i skylten Barnkläder vid sekelskiftet text Ida Lagnander http://www.textil.bohusmus.se/bohusmus/www-textil/ Vid 1900-talets början kan man se att man gör en viss

Läs mer

Våren 2010. Storlek 42-52

Våren 2010. Storlek 42-52 Våren 2010 Storlek 42-52 Se alla möjligheter Ett stort program som bygger på massor av möjligheter att variera sin garderob med enkla medel. Tunikor och lediga jackor i asymetriska skärningar som matchas

Läs mer

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B 15-15 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B G F D E C 15-15 BARBIEKLÄDER I MINI ELLER BABY PASCAL GARNKVALITÉ Mini Ull (100% ull) Mini Akryl (100% Akryl), 1 nyst ca 10 g = 36 m A. BRUDKLÄNNING

Läs mer

2.1 Den svenska arméuniformstraditionen

2.1 Den svenska arméuniformstraditionen 2. Historik Bärandet av uniform, dvs. likformig dräkt, har stor betydelse för Försvarsmakten. Förutom att uniformen avser att vara en för yrket och verksamheten lämplig beklädnad är den, genom att bygga

Läs mer

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Arkitektens bästa tips inför HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Tony Sundberg, arkitekt SAR/MSA på Sävsjö Trähus, om hans bästa

Läs mer

Klädsömnad: haremsbyxor

Klädsömnad: haremsbyxor De här byxorna är superbekväma! Du behöver: bomulls- eller linnetyg, gärna begagnat. Jag har tagit en gardinlängd som jag hittat på Kupan. Den låg i lådan för mattrasor; en hel kasse för 20 kronor. Så

Läs mer

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 T O O r d e r s e n d m a i l : l e a n a @ a l v a h a x a n. s e Mina kläder är sydda för att klara hårda tag, och linnekläderna går alltid att tvätta i maskin. De flesta

Läs mer

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk Tre olika varianter av virkade torgvantar i tvinnat ullgarn. Tjocka, varma och mjuka. Garn: Viking of Norway, Naturgarn

Läs mer

Sköna och tåliga trädgårdskläder med kvinnlig form och smarta funktioner.

Sköna och tåliga trädgårdskläder med kvinnlig form och smarta funktioner. Sköna och tåliga trädgårdskläder med kvinnlig form och smarta funktioner. När jag och min man köpte hus skulle vi äntligen förverkliga vår drömträdgård. För att lyckas och kunna behålla glöden var det

Läs mer

Produkt förslag. Produkterna som visas på följande sidor är förslag på olika utföranden.

Produkt förslag. Produkterna som visas på följande sidor är förslag på olika utföranden. PRODUKT- UTBUD Produkt förslag Produkterna som visas på följande sidor är förslag på olika utföranden. Står det inget annat så går det att beställa dessa kläder och produkter efter dessa modeller och som

Läs mer

Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin

Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin 1 2014 Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin 2 3 DANIEL BERLIN Trots att en liten skylt nyss försökt skvallra om var vi befinner oss, är vi inte helt säkra på om vi verkligen har

Läs mer

LÄSEBOK. Mats Wänblad. Teckningar: Catharina Nygård. Natur & Kultur

LÄSEBOK. Mats Wänblad. Teckningar: Catharina Nygård. Natur & Kultur Nyckeln till skatten LÄSEBOK 3A Mats Wänblad Teckningar: Catharina Nygård Natur & Kultur NATUR & KULTUR Box 27 323, 102 54 Stockholm Kundtjänst: Tel 08-453 85 00, order@nok.se Redaktion: Tel 08-453 86

Läs mer

FEELING! KÄNSLA FÖR FUNKTION, DESIGN OCH I KVALITÈN.

FEELING! KÄNSLA FÖR FUNKTION, DESIGN OCH I KVALITÈN. FEELING! KÄNSLA FÖR FUNKTION, DESIGN OCH I KVALITÈN. Rätt klädd. Även om det är helheten som gör upplevelsen minnesvärd, så är det ofta något speciellt man kommer ihåg som präglar det första intrycket.

Läs mer

T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r

T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r S e a s o n 2 0 1 3 Välkommen till Älvahäxans katalog låt dig inspireras av kläder i rent linne, ren ull, äkta siden och sammet. Kläder av hög kvalitet i både material

Läs mer

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 Kapitel 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid nami, 4 år berättar: Varje morgon går jag till förskolan tillsammans

Läs mer

a c c e s s o r i e s www.slipsar.se 2012

a c c e s s o r i e s www.slipsar.se 2012 accessories 2012 Fredrikssons är en av marknadens ledande leverantörer av slipsar, scarfs, halsdukar, bälten och plånböcker. Här presenteras årets kollektion av det senaste inom accessoarer. Ni kan även

Läs mer

Har du lust att sy? är redo!

Har du lust att sy? är redo! Har du lust att sy? är redo! Det är det perfekta valet för dig som syr till husbehov. Modern design, praktiska egenskaper och enkel användning det är från PFAFF. Välj mellan tre olika modeller. Njut av

Läs mer

Karina Ericsson Wärn. Underbart! Flärdfull lust och sköna råd. Om trosor, balkonetter och andra kroppsnära ting. ALBERT BONNIERS FÖRLAG

Karina Ericsson Wärn. Underbart! Flärdfull lust och sköna råd. Om trosor, balkonetter och andra kroppsnära ting. ALBERT BONNIERS FÖRLAG Karina Ericsson Wärn Underbart! Flärdfull lust och sköna råd. Om trosor, balkonetter och andra kroppsnära ting. ALBERT BONNIERS FÖRLAG Vackert dekorerade nattsvarta behåar med tillhörande trosor i genombruten

Läs mer

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn MOULIN ROUGE Street Dance 11-14 Forts, Elin Svarta jeans, oversize t-shirt (killmodell) de ska INTE vara färgglada färger och tröjan ska ha tryck. Bandana till håret samma

Läs mer

BRUDPAR OCH STUDENT HUVUD OCH KROPP. Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm.

BRUDPAR OCH STUDENT HUVUD OCH KROPP. Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm. BRUDPAR OCH STUDENT Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm. Till en figur behövs också: stoppning eventuellt metalltråd för att göra armar

Läs mer

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare)

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) Änkans gåva Han satte sig mitt för tempelkistan och såg

Läs mer

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn MOULIN ROUGE Street Dance 11-14 Forts, Elin Svarta jeans, oversize t-shirt (killmodell) de ska INTE vara färgglada färger och tröjan ska ha tryck. Bandana till håret samma

Läs mer

Det levande väveriet

Det levande väveriet Det levande väveriet Kärleken till hantverket Ett besök på Björke Vävstuga är något mer än bara en shoppingtur. Här får du en helhetsupplevelse där kärleken till hantverket står i fokus. Vi väver med kärlek.

Läs mer

Övervidd. Midjevidd. Längd från axel. Vit med blå/röda/gula/gr öna ränder C38 880 70 120 74. Grön/vitmönstr ad 88 64 96 59

Övervidd. Midjevidd. Längd från axel. Vit med blå/röda/gula/gr öna ränder C38 880 70 120 74. Grön/vitmönstr ad 88 64 96 59 1 Kappa Brogrens Sverige Troligen ren ull 60-tal Offwhite 36/38? 106 107 Utan krage, med lös sjal Knäppt med tre stora knappar 2 Klänning Framgår ej Sverige 100% bomull 60-tals typ Vit med blå/röda/gula/gr

Läs mer

SY, SY, SY VINDJACKA

SY, SY, SY VINDJACKA SY, SY, SY VINDJACKA 1 VINDJACKA ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Jacka ca 2.8 m tyg + mudd och foder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid

Läs mer

Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08)

Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Har man en båt från 1985 och teakdäcket är i original så krävs det lite underhåll och varsamhet om man inte vill byta det inom en snar framtid. Vår 360 hade

Läs mer

OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen.

OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen. MÅTTANVISNINGAR OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen. DET HÄR BEHÖVER DU VID MÅTTTAGNING Tunt måttband

Läs mer

Go d Ju l. Julsmycken ifrån... Julkollektion 2008. - Handgjorda pärlsmycken för alla tillfällen.

Go d Ju l. Julsmycken ifrån... Julkollektion 2008. - Handgjorda pärlsmycken för alla tillfällen. Go d Ju l Julkollektion 2008 Julsmycken ifrån... - Handgjorda pärlsmycken för alla tillfällen. Beställningsnr: 8902 Beställningsnr: 8901 Örhängen av silverpläterade nickelfria öronkrokar och snurrade glaspärlor

Läs mer

Porträtt. Om du undrar något, hör av dig till Karolina, konstpedagog på Falsterbo konsthall. karolina.rashwane@vellinge.se, eller 040-42 55 02

Porträtt. Om du undrar något, hör av dig till Karolina, konstpedagog på Falsterbo konsthall. karolina.rashwane@vellinge.se, eller 040-42 55 02 Porträtt Detta är ett utlåningsmaterial från Falsterbo konsthall på tema porträtt. Syftet med mappen är inspirera till att betrakta, upptäcka, prata och skapa. Det finns inget rätt eller fel, bara oändliga

Läs mer

STEAMPUNKDRÄKTER. ÖVERKROPPEN Skjortan eller blusen är ett ypperligt basplagg, gärna i vitt.

STEAMPUNKDRÄKTER. ÖVERKROPPEN Skjortan eller blusen är ett ypperligt basplagg, gärna i vitt. STEAMPUNKDRÄKTER När man googlar på Steampunk är det första som kommer upp väldigt utarbetade dräkter med många mekaniska eller mekanisktliknande detaljer. Vi vet att vi har vissa deltagare som kommer

Läs mer

Funktionella ting för det goda, enkla livet.

Funktionella ting för det goda, enkla livet. Funktionella ting för det goda, enkla livet. 2 Varför, undrar en del. Ja, varför inte, svarar jag. Jag umgås ständigt med form i olika skepnader. Och det var bara en tidsfråga innan jag skulle ta fram

Läs mer

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL Du behöver: urklippta delar till ett linne + extra tyg till snedremsor (ca 50 x 50 cm), symaskin och matchande tråd, sax, knappnålar, synål, måttband, strykjärn och strykbräda. Köpta snedremsor använder

Läs mer

s o f t a? Bild: Pija Lindenbaum

s o f t a? Bild: Pija Lindenbaum s o f t a? Om du hade varit ung på medeltiden hade du förmodligen inte haft så mycket fritid som i dag. Så snart barnen kunde fick de börja arbeta och vid 10 12 års ålder tyckte man att de var vuxna. Skolor

Läs mer

Om nikotintuggummin och betydelsen av smak och konsistens för att sluta röka

Om nikotintuggummin och betydelsen av smak och konsistens för att sluta röka Rökförbud 1 juni 2005 Om nikotintuggummin och betydelsen av smak och konsistens för att sluta röka Ett bakgrundsmaterial med resultat från en Gallup-undersökning bland svenska rökare mellan 25 och 55 år

Läs mer

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter.

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter. SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Joh 1:35-42, men i detta kapitel fokuserar vi på den första läsningen som handlar

Läs mer

a c c e s s o r i e s 2013-2014

a c c e s s o r i e s 2013-2014 accessories 2013-2014 Fredrikssons är en av marknadens ledande leverantörer av slipsar, scarfs, halsdukar, bälten och plånböcker. Här presenteras årets kollektion av det senaste inom accessoarer. Ni kan

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Tanketräning. Instruktioner

Tanketräning. Instruktioner Tanketräning Det här liknar närmast det som brukar kallas hypnos eller självhypnos. Eftersom de begreppen lätt leder tankarna fel har vi valt att istället kalla det för tanketräning. Det handlar om att

Läs mer

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen.

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. Sy som proffsen! overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. hobbylock 2.0 coverlock coverlock 3.0 multifunktionell l snabb l exakt 4.0 Sy som proffsen! Upplev en ny generation

Läs mer

Innehållsförteckning. Ficknäsdukar 4-5. Flugor 6. Polyesterslipsar / säkerhetsslipsar 7. Enfärgade slipsar & scarfs 8-11

Innehållsförteckning. Ficknäsdukar 4-5. Flugor 6. Polyesterslipsar / säkerhetsslipsar 7. Enfärgade slipsar & scarfs 8-11 Fredrikssons är en av marknadens ledande leverantörer av slipsar, scarfs, flugor, halsdukar, bälten och plånböcker. Här presenteras årets kollektion av det senaste inom accessoarer. Ni kan även se dessa

Läs mer

28 ALLT OM VILLOR & HUS

28 ALLT OM VILLOR & HUS Drömhuset på HEMMA hos Svantes och Ewas vackra hus är ritat och uppfört av Sävsjö Trähus, med Tony Sundberg som arkitekt och med Andreas Sjöholm som projektledare. Framsidan är inbjudande, med en rejäl

Läs mer

SAGOTIDNING. Allting om sagor i ett fantastiskt exemplar. Ta en titt inuti denna finfina tidning för att lära dig om de tre olika sagorna

SAGOTIDNING. Allting om sagor i ett fantastiskt exemplar. Ta en titt inuti denna finfina tidning för att lära dig om de tre olika sagorna 2011 NYA NUMMER VARJE MINUT FULLT MAX MONSTER MYSIGA SAGOTIDNING Allting om sagor i ett fantastiskt exemplar Ta en titt inuti denna finfina tidning för att lära dig om de tre olika sagorna En otroligt

Läs mer

Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem.

Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem. Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem. Gör ditt personliga färgval! Att välja nya färger till sitt hem, så att de uttrycker din egen personliga smak är inte alltid så lätt. Med

Läs mer

Kampanjpris. :-/paket rek. Pris 547 :- 2507 JEANS 9001 STRETCHBÄLTE. Rek. styckpris i butik: 438 kr. Rek. styckpris i butik: 109 kr

Kampanjpris. :-/paket rek. Pris 547 :- 2507 JEANS 9001 STRETCHBÄLTE. Rek. styckpris i butik: 438 kr. Rek. styckpris i butik: 109 kr RUSTA UPP DIG MED PROJOB I VÅR! 2507 JEANS Rek. styckpris i butik: 438 kr 9001 STRETCHBÄLTE Rek. styckpris i butik: 109 kr Kampanjpris 329 :- :-/paket rek. Pris 547 :- Box 67, 791 22 Falun, 023-15000 Priser

Läs mer

Vapen. Sid 1. Värja Florett Sabel. Sabel Hugg och stötvapen Vikt Mindre än 500 g Träffyta Allt ovanför midjan Vapens längd Högst 105 cm

Vapen. Sid 1. Värja Florett Sabel. Sabel Hugg och stötvapen Vikt Mindre än 500 g Träffyta Allt ovanför midjan Vapens längd Högst 105 cm Vapen Värja Florett Sabel Sid 1 Värja Stötvapen Vikt Högst 770 g Träffyta Hela kroppen Vapens längd Högst 110 cm Vikt som spetsens fjäder måste kunna lyfta 750 g Florett Stötvapen Vikt Mindre än 500 g

Läs mer

Dans och cirkushögskolan

Dans och cirkushögskolan Dans och cirkushögskolan INVENTARIELISTA KOSTYMÖRRÅDET 2011-01-26 BLUSAR/SKJORTOR NR Beskrivning antal 1 Frackskjortor 3 2 Vita småblusar 7 3 Blusar med brodyr 3 4 Vita ärmlösa blusar 3 5 Vit ärmlös blus,

Läs mer

Kök. KÖKSRUTAN en köksklassiker Storlek 50x70 Färg; blå/vit, röd/vit och svart/vit

Kök. KÖKSRUTAN en köksklassiker Storlek 50x70 Färg; blå/vit, röd/vit och svart/vit Whitecloud design 2009/2010 Kök Proffs i köket. För det dagliga arbetet i köket behövs hjälpredor som inte ger upp. Kockar uppskattar det förstklassiga hellinnet dels för dess oslagbara förmåga att suga

Läs mer

Kungliga kycklingar. barnsidor

Kungliga kycklingar. barnsidor Kungliga kycklingar De här charmiga kycklingarna är gjorda av styrolit och papperslera. De passar bra som dekoration i fönstret på ditt rum t ex.vi visar flera olika alternativ välj ut en favorit eller

Läs mer

milvea.se Kläder som förändrar världen.

milvea.se Kläder som förändrar världen. Kläder som förändrar världen. Kläderna är tillverkade av unga kvinnor som befriats från sexslaveriet men som inte varit välkomna hem på grund av det trauma de bär med sig. milvea.se produced by a former

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF 2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING Move it Bag UF Innehållsförteckning: 1. VD har ordet..sid 1 2. Förvaltningsberättelse.sid 2 3.

Läs mer

text Emma Rost & Annelie Lundkvist illustrationer HellaStening.com RIDBYXOR

text Emma Rost & Annelie Lundkvist illustrationer HellaStening.com RIDBYXOR text Emma Rost & Annelie Lundkvist illustrationer HellaStening.com UTRUSTNING HIPPSON TESTAR: RIDBYXOR hitta rätt byxa för din kropp Hur många gånger står man inte i provrummet och svär över byxor som

Läs mer

Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2

Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2 Nordens Nyheter Nummer 2 Söndagen den 1.7.2012 Lägeröppningen! Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2 Isopomo har planerat Vi har

Läs mer

12-17. Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband. Brudbukett

12-17. Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband. Brudbukett 12-17 SOFT COTTON DANIEL & VICTORIA Amigurumi Ca 100 g 8856, 100 g 8800 + 50 g/färg svart, grön, rosa, grått, brunt, cerise, blått, gult LÄNGD: Ca 24 cm VIRKNÅL: Nr 3 Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband

Läs mer

Minns du: Att tvätta. Användarhandledning. En del av Landstinget Sörmland

Minns du: Att tvätta. Användarhandledning. En del av Landstinget Sörmland Minns du: Att tvätta Användarhandledning En del av Landstinget Sörmland En del av landstinget Sörmland Box 314 611 26 Nyköping Tel 0155-24 57 00 Fax 0155-28 55 42 Bokning 0155 24 57 02 E-post info.museet@dll.se

Läs mer

PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER

PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER 1 INNEHÅLL HISTORIEN OM MORMOR LIISA HANTVERK OCH TRADITION PRODUKTER Kuddar Servetter Tavlor LINNETYG BRODYRFÄRGER TYPOGRAFI PRISLISTA 2 3 HISTORIEN OM MORMOR LIISA HANTVERK

Läs mer

Mini-kören på Fårö 2014. Texter

Mini-kören på Fårö 2014. Texter Mini-kören på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Mini-Kören. Vi kommer att sjunga och leka oss fram genom melodier och texter under veckan

Läs mer

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN 3 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN ORDLISTA TOPP & T-SHIRT KJOL ÖVERDELAR KJOL 3 DESIGN ANVÄNDA DESIGNMALL DAM HERR 4 MÅTT 5 MODELLFÖRÄNDRING 6 MODELLFÖRÄNDRING

Läs mer

milvea.se Kläder som förändrar världen.

milvea.se Kläder som förändrar världen. Kläder som förändrar världen. Kläderna är tillverkade av unga kvinnor som befriats från sexslaveriet men som inte varit välkomna hem på grund av det trauma de bär med sig. milvea.se produced by a former

Läs mer

EXAMEN! Nu stundar examen och det är många som ska firas! Vi har gjort en examensspecial med finfina presentidéer till riktigt bra priser!

EXAMEN! Nu stundar examen och det är många som ska firas! Vi har gjort en examensspecial med finfina presentidéer till riktigt bra priser! EXAMEN! Nu stundar examen och det är många som ska firas! Vi har gjort en examensspecial med finfina presentidéer till riktigt bra priser! Förutom presenterna har vi en mängd andra saker inför festligheterna

Läs mer

STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012

STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012 STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012 Stöd oss! Ditt köp hjälper oss att förverkliga vår dröm Hälsningar Idrottslag/förening/skolklass 6 PRODUKT- KATALOG Innehåll Dam sid 4-17 Sköna basplagg från topp till tå. Underställ,

Läs mer

Vikingatid ca 800-1066

Vikingatid ca 800-1066 Vikingatida herreman Denna vikingatida herre ger oss en bild av hur en lite högre uppsatt man kunde ha sett ut under 900-talet i Mälardalen. Rekonstruktionen bygger framför allt på gravfynd från Birka,

Läs mer

Vintagetrender & miljömedvetna bröllop. Av: Johanna Sareklint

Vintagetrender & miljömedvetna bröllop. Av: Johanna Sareklint Vintagetrender & miljömedvetna bröllop Av: Johanna Sareklint Från gammalt till nytt i Långasjönäs En kylslagen dag tidigt i april samlades en grupp företagare vid ruinen i Långasjönäs utanför Asarum. Platsen

Läs mer

T-tunika med formremsa i halsringningen

T-tunika med formremsa i halsringningen Du behöver: begagnade tyger. Jag har en gardin och ett par shorts. Symaskin och matchande tråd, pappersoch tygsax, knappnålar, måttband, strykjärn och strykbräda, mellanlägg/fliselin till halsremsan. Synål.

Läs mer

C-UPPSATS. Om färg. Lisa Lundbäck. Luleå tekniska universitet

C-UPPSATS. Om färg. Lisa Lundbäck. Luleå tekniska universitet C-UPPSATS 2009:109 Om färg Lisa Lundbäck Luleå tekniska universitet C-uppsats Mediedesign Institutionen för Arena media, musik och teknik Avdelningen för Medier och upplevelseproduktion 2009:109 - ISSN:

Läs mer

Vad får jag fotografera?

Vad får jag fotografera? Vad får jag fotografera? Vad får man fotografera? Jag tänker gå igenom olika situationer som man kan hamna i och se vad lagen säger. Ibland kommer jag att ange de lagparagrafer som gäller på följande sätt;

Läs mer

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS -

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - 38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - - BYGGA NYTT HUS - hemma hos 39 Med passion för husbyggande text maria östlund, Louise josborg Foto pär olsson Jan Eidman vet precis hur han vill ha det. Han har renoverat

Läs mer

Ovningsbankens Handbollspaket Styrketräning

Ovningsbankens Handbollspaket Styrketräning Ovningsbankens Handbollspaket Styrketräning Ovningsbankens handbollspaket riktar sig i första hand till tränare men även den ambitiösa spelaren. Handbollspaketet har framställts genom flera års tränarerfarenhet

Läs mer

JOBELINE Arbetskläder till Restaurang, Hotell & Spa

JOBELINE Arbetskläder till Restaurang, Hotell & Spa JOBELINE Arbetskläder till Restaurang, Hotell & Spa VÅRKATALOGEN 06 000-5 9 www.jobeline.se Vår servie är till din fördel! Ett pris oavsett storlek Full returrätt Snabb leverans Profilering! Höj imagen

Läs mer

VETT&ETIKETT. inför årsfesten

VETT&ETIKETT. inför årsfesten VETT&ETIKETT inför årsfesten KLÄDKODER Mörk kostym, frack, högtidsdräkt... Högtidsklädsel, högtidsdräkt, festdräkt osv. betyder frack för herrar och hellång klänning för damer. Inte mörk kostym! Uniform

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

bit för bit av maria soxbo foto: john scarisbrick idé: linda öhrström

bit för bit av maria soxbo foto: john scarisbrick idé: linda öhrström bit för bit Sveriges mest självständiga artist är inte så märklig som somliga tror. För ELLE berättar Robyn om urringningar, doftande krämer och hur skönt det är att inte behöva vara kreddig. av maria

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola

Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola Några tips på hur man kan arbeta med fjärilar i skola och förskola 1. Hur ser en fjäril? har så kallade fasettögon som är sammansatta av upp till 17 000 delögon. Detta ger fjärilen ett mosaikseende. Måla

Läs mer

KOLLEKTION STICKAT KAPPOR. www.katrinbawah.se

KOLLEKTION STICKAT KAPPOR. www.katrinbawah.se KOLLEKTION STICKAT KAPPOR www.katrinbawah.se STICKAT KAPPOR design: katrin bawah KAPPAN är knä- vad eller vristlång och helt rak. Den har oftast långa ärmar, rund ringning och är öppen fram. Den knäpps

Läs mer

Tygblöjor. Olika typer av tygblöjor

Tygblöjor. Olika typer av tygblöjor De som tror att tygblöjor är svåra, jobbiga och bara läcker har bara inte hittat rätt blöja än. Tygblöjemarknaden översvämmas av olika nya innovationer och system, det finns något för alla. Man behöver

Läs mer

Att visa häst vid hand 2011 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen

Att visa häst vid hand 2011 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen Att visa häst vid hand 2011 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen ATT VISA HÄST VID HAND Unga hästar visas vid hand många gånger under uppväxten: som föl, vid rådgivande bedömning av unga hingstar,

Läs mer

Vårmiddag i Trädgårdshuset på Stora Holm

Vårmiddag i Trädgårdshuset på Stora Holm Våren 2008 Vårmiddag i Trädgårdshuset på Stora Holm För att fira vårens ankomst inviger vi det vackra Trädgårdshuset med en härlig vårmiddag. Vi känner hur solens strålar värmer gott, dukar fram av vårens

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014

PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014 PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014 Hej! Det är en ära att få bidra till en skönare värld. Med tradition och kunskap tar vi oss fram säsong efter säsong tillsammans med

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv.

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. INREDNING OBJEKT: Förnyad soffklädsel MATERIAL: Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. Foto Jan Töve Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:» Förstorad klassisk sömnadsteknik

Läs mer

MFK- -NYTT. 4 8 april. Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m

MFK- -NYTT. 4 8 april. Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m 4 8 april På onsdag firar vi Badets 1 MFK- -NYTT 100års- jubileum! Svara på tipsfrågor om vatten - vinn en t-shirt! Karnevalståg, glass, m.m Aktiviteter på MFK 4 8 APRIL LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG

Läs mer

Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång

Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång Vilken framträdande egenskap skulle du helst vilja ha? Skicklig yrkesmänniska Förmögen

Läs mer

RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET

RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET AFFÄRSIDÉ Rum 22 tillhandahåller tidsenlig design och accessoarer till priser lagda på en medelnivå. VISION Rum 22 skall bli det självklara valet för Falkenbergarna

Läs mer

BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD

BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD Tapetserar verkstan Bubbetorps Gård Stenladan 371 92 Karlskrona 0455-745058 I samarbete med Ronneby Lajvsällskap www.rls.se Ansvarig utgivare Jenny Larsson På följande sidor

Läs mer

Tankar kring ett skolfoto från 1920

Tankar kring ett skolfoto från 1920 En gammal man minns/berättar om sin barndom i Fulltofta av Bodil Pedersen Tankar kring ett skolfoto från 1920 När jag idag sitter och tittar på ett skolfoto som ger intryck av att vara gammalt. Det är

Läs mer

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Jan-Peter Strömgren, förbundsordförande på Hörselskadades Riksförbund (HRF) och Kay Pollak, filmregissör, känd för bland annat "Så som i himmelen",

Läs mer

Domenikanska Republiken 2010-02-10 2010-03-06

Domenikanska Republiken 2010-02-10 2010-03-06 Domenikanska Republiken 2010-02-10 2010-03-06 Nu var det dags för oss att få lite äventyr på lagom nivå. Ni som har sett våran reseplan ser att vi inte planerar att segla den vanliga ruten utan gör en

Läs mer

Scrappa en fin Accordion-book!

Scrappa en fin Accordion-book! ewww.creativeclub.s SC-0038 Samla dina nära och kära i en lång rad! Här får du scrappa en fin dragspelsbok, fylld av ljuvliga minnen och händelser. Sidorna är gjorda av chipboard och har ett behändigt

Läs mer

Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013

Söderbyhus nr 2   Lördagen den 14 september 2013 Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013 1 Mauds hjärtliga välkomsttal. Vår förening fyller 30 år! 30 år är en lång men samtidigt en försvinnande kort tid. För vi bor ju på historisk mark där Torfast

Läs mer

Produktkatalog 7. Strumpor och underkläder för hela familjen. Med ditt köp stödjer du: Lag/förening/skolklass

Produktkatalog 7. Strumpor och underkläder för hela familjen. Med ditt köp stödjer du: Lag/förening/skolklass 2011 Produktkatalog 7 Strumpor och underkläder för hela familjen Med ditt köp stödjer du: Lag/förening/skolklass Årets katalogmodeller: Nova Montessoriskola med gäststjärnan Louise Karlsson Strax efter

Läs mer

MARIELLA RIETSCHEL GINK

MARIELLA RIETSCHEL GINK MARIELLA RIETSCHEL GINK Sveriges bröllopsdrottning I USA är en bröllopskoordinator en nödvändighet för ett lyckat bröllop. Trenden har nu även nått Sverige. Vi har träffat landets mest bokade bröllopskoordinator,

Läs mer

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Fjärilalbum med tags Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Materialet som jag använt: (Hittar du inte materialet i webshopen så kontakta Hanna så kan hon ordna det) Kartong eller annat

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer