Ingemar Zentio Sekreterare, (AK) Claes-Göran Larsson Ledamot (JpK)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ingemar Zentio Sekreterare, (AK) Claes-Göran Larsson Ledamot (JpK)"

Transkript

1 Protokoll Art: Styrelsemöte 5 efter BF 2010 Tid: Plats: Via Skype Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Erik Blomqvist Kassör Ingemar Zentio Sekreterare, (AK) Hans Eliasson Ledamot (AK) Claes-Göran Larsson Ledamot (JpK) Monica Hilton Ledamot (AK) Johan Gustavsson Suppleant Ewa Swedare Suppleant Anmält förhinder: Martin Aldén Ledamot Vid protokollet: Ingemar Zentio 1 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna till dagens möte. 2 Godkännande av dagordning. Dagordningen godkändes. 3 Val av justerare. Claes-Göran Larsson valdes att jämte ordf. justera dagens protokoll. 4 Föregående mötes protokoll Föranledde inga kommentarer och lades till handlingarna. 5 AU-beslut sedan föregående möte. - Godkändes AU:s beslut att byta plats för klubbshowen 2011, från Öster Malma till Farstanäs camping. - Godkändes AU:s beslut att i JpK ersätta Dick Wedin som på egen begäran bett att få träda tillbaka med Lars-Erik Laurén.

2 6 Inkommande och utgående skrivelser. - Omröstning om VspCh till BF-delegaterna Utskicket har gått iväg till BF delegaterna med begäran om svar senast den 17/ JhK rörande motion till BF SBlK har trots förnyad påstötning inte fått några svar på våra frågor om ärendets hantering inom SKK/JhK, men däremot besked från SKK som meddelat att ärendet även för deras del anses avslutat. - SKK:s remiss om höjning av domarersättningen vid utställning. 8 LA har svarat på remissen, varav 7 st tillstyrkte en höjning medan en LA ville avvakta. Beslut: SKK meddelas att SBlK efter omröstning har tillstyrkt en höjning. - Om styrelseledamot som är sin egen valberedning. Med anledning av att några LA sett sig nödsakade att utse LAs styrelse till sin egen valberedning har BCS tillskrivit SKKs Föreningskommitté med begäran om ett principuttalande om ifall detta kan anses vara i enlighet med stadgarna. SKK svarar: I SKKs frågebank (under Valberedning) framgår det att valberedningens ledamöter inte ska ha någon anhörigrelation till person som är ledamot i styrelsen eller till person som kommer att föreslås av styrelsen. Dessutom finner man i SKKs typstadgar för specialklubb 10 att Efter beslut från styrelsen kan valberedningen beredas tillfälle att närvara vid styrelsesammanträde, vilket kan ses som ett uttalande i riktning med att valberedning och styrelse är två olika funktioner i en och samma klubb, precis som revisorerna kan anses vara en annan funktion. Valberedningen har tillkommit genom praxis, av bekvämlighetsskäl enkelt uttryckt, då nomineringsarbetet ska vara smidigt (tillfråga tilltänkta ledamöter i förväg, medlemskontroll, granska lämplighet etc).. - SKK:s inbjudan till ordförande och specialklubbskonferens jan Beslutades att Catharina Linde Forsberg deltager, samt att Ewa Swedare och Claes-Göran Larsson undersöker om även de har möjlighet att deltaga (sista anmälningsdag 30/ Beviljad dispens för närvaro av tävlingsveterinär vid SM och NM Vi har fått dispens från Jordbruksverket för våra tävlingar detta år. - Annonsering i Jaktmarker & Fiskevatten.

3 Beslöts att SBlK skall fortsätta med denna annons (kostnad 300: -/år). Catharina meddelar J&F. - Övrigt från SKK. o Ett beslut från disciplinnämnden som berörde beagle. o Uppfödare av beagle som av SKK har meddelats icke hänvisning o Mall för klubbarna att använda när en exteriördomare önskar närvara vid jakt-, bruks- eller annat arbetsprov. o Mall för exteriördomare då de önskar närvara vid jakt-, bruks- eller annat arbetsprov. o Auktorisation av ny exteriördomare för beagle (Lars Widén) o Inbjudan till Kennelfullmäktige o Inbjudan till Temautbildning för avelsfunktionärer. o Svenska Jägareförbundets etiska riktlinjer för jakt/jaktträning med hund. o Låsningsperiod för åren , gällande utställnings- /championatbestämmelser o Påminnelse gällande klubbkontakt (KKO). 7 JpK-ärenden. - JpK-protokoll 10/ Claes-Göran redogjorde för vad som avhandlats på mötet (protokollet som Bilaga 1 till detta protokoll) bl.a. har JpK tagit fram en mall med anvisningar för poängsättning vid drevproven som är utskickad till LA:na. Claes-Göran informerade om att Hans Andersson har avsagt sig som vår resultatansvarige från och med dvs. mitt i drevprovssäsongen. Uppdrogs åt JpK att undersöka möjligheterna för att Hasse skulle kunna fortsätta åtminstone hela denna säsong ut. Beslöts att godkänna protokollet. - Ny arbetsordning för JpK Beslöts godkänna JpK:s föreslagna ändring i arbetsordningen. - Rapport Europapokalen Lagledaren Erik Klockar har sänt in ett trevligt reportage från E.P., vilket redan ligger ute på vår hemsida. Stig Hoffman med Hejdetassens Kola slutade på en hedersam 5:e placering av 21 startande, och var därmed också bästa svenska hund, före en drever och en stövare. - Nm Allt är klart. (provrutor, domare och förläggning).

4 - SM Allt klart, (provrutor, domare och förläggning). - Småhunds-SM Hundarna uttagna och domare klara, och även poängberäkningen. - Regelrevideringen. Regelrevideringsgruppen håller möte sista onsdagen i varje månad. Arbetet fortskrider i god anda. - Bordlagt: Beagle-SM öppet för alla. Beslöts om fortsatt bordläggning. JpK har som mål att få ut en remiss till vårenförsommaren Bordlagt: Drevprovstrenderna: start%, pris%, djurslagsfördelning. Beslöts om fortsatt bordläggning. - Utökning av JpK Eftersom JpK har ett digert arbete framför sig vill man utöka kommittén med en person och Dick Wedin är tillfrågad om att återgå i kommittén och har tackat ja. Beslöt BCS återinvälja Dick Wedin i JpK. Beslutet justerades omgående. 8 UtsK-ärenden. - Åtgärder med anledning av de nya utställningsreglerna 2011 Utbildning av utställningsansvariga (uppdrag SKK). Kommittén har gjort ett utskick till utställningsansvariga om att man kan gå denna utbildning hos länsklubbarna. För de som av någon anledning inte kan detta kommer kommittén att ombesörja att dessa får sin utbildning på annat sätt. - Årets utställningshund, poängberäkning. UtsK har framtagit ett nytt förslag till poängberäkning för tävlan om Årets Utställningshund. Beslöt BCS att godkänna förslaget. (Bilaga 2). - Klubbshowen för beagle SKK har nu godkänt ändrad plats för denna utställning till Farstanäs camping. Arbetet med klubbshowen fortlöper. Nytt möte i arbetsgruppen i januari Annonsering angående klubbshowen i Beagle nr 4 (2010) samt Nr 1 (2011) och på hemsidan. - Klubbshowerna 2012 och 2013.

5 Efter att Norrbottens Beagleklubb har tackat nej till att arrangera Klubbshowen 2012, så har Värmland-Dals Beagleklubb anmält sitt intresse. Förslaget är att Klubbshowen 2012 skall avhållas den 4-5/ i trakten av Karlstad. Beslut: att tilldela Värmland-Dal uppdraget att arrangerar Klubbshowen 2012 enligt ovan. Sedan tidigare har Sydsvenska Beagleklubben inkommit med intresseanmälan för 2013, troligen den 8-9/6 2013, plats Eksjö. Beslut: att tilldela Sydsvenska BlK uppdraget att arrangera Klubbshowen 2013, enligt ovan. Påpekades att det är hög tid att inbjuda domare till dessa två evenemang, då framförhållningen vid internationella domarinbjudningar brukar vara 3 år. - Översyn av gällande championatsregler (inför ny regelperiod) Beslöts att inte föreslå några förändringar i nuläget. - Domarkompendiet. Catharina har nu fått detta som ett preliminärt utkast från Maria och tittar vidare på detta till nästa möte. 9 AK-ärenden. - Nordiskt AK-möte vid NM Det blir inget AK-möte då vare sig Finland eller Norge har någon från respektive AK på plats. - Läget beträffande MLS och aseptisk meningit. Det har under den senaste tiden fötts kullar både i Norge och Sverige där valpar har utvecklat det s.k. kinesbeaglesyndromet. (Mer information om detta finns på SBlKs hemsida). I dessa fall är båda föräldrarna anlagsbärare och bör normalt sett inte vidare användas i avel. Det finns nu en möjlighet att testa för förekomst av anlaget innan parning (dessa tester utförs i USA). Friska syskon till drabbade hundar kan alltså undersökas för om även de bär på anlaget, då i enkel uppsättning, eller om de är helt fria. Två anlagsbärare skall inte paras med varandra, då utfallet kommer att bli att en fjärdedel av de resulterande valparna uppvisar kinesbeaglesyndromet, och ytterligare två fjärdedelar kommer att vara till synes friska men är anlagsbärare. Vad gäller aseptisk meningit så har Catharina varit i kontakt med några beagleägare och uppfödare som har erbjudit sig att ta prover på sina hundar för analys av forskargruppen i England, och DNA-svabbar och instruktioner om hur dessa prover skall tas är utskickade till dessa. - Avelsrådskurser.

6 SKK kommer att hålla en kurs våren 2011, samt eventuellt en endast för jakthundsraserna till hösten Mer information kommer enligt SKK senare. AK tittar vidare på om någon har möjlighet att gå på denna kurs. 10 RedK-ärenden. - Ex. av Beagle till nya exteriördomare. Catharina skickar en lista på nya domare till Nina Lestander så att dessa får Beagle. 11 Övriga ärenden. - E-postkommunikationen inom BCS och kommittéer. Påpekades att vara mer noggrann med att bekräfta att man läst och förstått sin e- post. - Preliminära drevprovsresultat. Webbmastern framförde önskemål från medlemmar att vi fortsätter med att redovisa de preliminära resultaten på hemsidan. Beslöts att denna redovisning från LA är synnerligen angelägen för uppfödarna och att den därför skall fortsätta fram tills dess att den fullständiga resultatrapporteringen blir lika snabb. Uppmanas därför LA att snarast möjligt efter genomfört drevprov skicka in resultaten i korthet (provplats, datum, hund, resultat) till vår hemsida och även till Beagle. 12 Nästkommande möte. Den 27/ via Skype. 13 Mötets avslutande. Ordförande tackade de deltagande för visat intresse, och förklarade mötet avslutat. Vid protokollet Ingemar Zentio Ingemar Zentio Ordförande Catharina Linde Forsberg Catharina Linde Forsberg Justeringsman Claes-Göran Larsson Claes-Göran Larsson

7 Protokollet justerat i original/ Telefonmöte JpK Närvarande: Claes-Göran Larsson, Folke Johansson, Johan Gustavsson, Lars-Erik Laurén och Dick Wedin 1. Mötet öppnat 2. Val av justerare: Folke Johansson 3. Den maildialog som varit mellan Claes-Göran, Dick och Hasse angående rödmarkeringar i den digitala redovisningen och en KEP hund: Frågan diskuterades länge och alla var helt eniga om att rödmarkeringarna är väldigt bra som en varning att här är det något som man bör titta på. Beträffande drevmomenten 3-5 på ej prisvärda drev där det står att man bör sätta låga poäng (högst 3ep) tyckte majoriteten att undantag kan förekomma. Om man sätter högre än 3ep ska det vara väl motiverat. Motiveringen vid förra regelrevideringen att man gick från ska till bör i detta var just dessa undantag när domaren ansåg sig kunna sätta en högre poäng. Parentesen runt högst 3ep kan ses som en förklaring på vad som menas med låga poäng. Beslutet blev att rödmarkeringarna bör vara kvar men inte att de låser poängsättningen så att en högre poäng inte kan ges. 4. Beslöts att Claes-Göran meddelar Hasse detta beslut angående rödmarkeringarna. 5. Beträffande provet med Skrovelmyras Acke tycker JpK att domaren gjort rätt som bröt provet på grund av sjuk hund efter 3h och 15min och att hunden ska tilldelas KEP. 6. Diskussion om att JpK skall skicka ut en mall med riktlinjer för hur domare och övriga funktionärer bör gå tillväga för att redovisa proven på ett korrekt och enhetligt sätt. Beslöts att det grunddokument som Dick och Claes-Göran påbörjat skall arbetas igenom och distribueras till LA och hemsidan snarast. 7. Beslöts att JpK vid nästa BCS-möte reser frågan om att ta fram ett alternativ till Kommisarieprogrammet. Detta mot bakgrund av att det kommit mail till hela JpK från Hasse Anderson där han avsäger sig uppdraget som resultatansvarig från och med CLAES-GÖRAN LARSSON. Claes-Göran Larsson Protokollförare FOLKE JOHANSSON.... Folke Johansson Justerare Protokollet justerat i Original/C.G.L

8 Förslag till poängberäkning för Årets Utställningshund (SBlK) Resultaten för årets utställningshund baseras endast på SBlK utställningar. De 3 bästa resultaten under året (kalenderår) räknas. BIR-hunden får lika många poäng som deltagande hundar på utställningen (undantaget valpklass). BIM-hunden får lika många poäng som antal deltagande hanhundar (om BIM-hunden är en hane) respektive antal deltagande tikar (om BIM-hunden är en i tik). 2:a bästa hane/tik får ett poäng mindre än antal deltagande hanar/tikar. 3:a bästa hane/tik får ett poäng mindre än tvåa bästa hane/tik. 4:a bästa hane/tik får ett poäng mindre än trea bästa hane/tik Ex: Om 20 hundar deltar varav 8 är hanar och 12 är tikar och BIR blev hanen så blir resultatet. 20 poäng till BIR-hanen 12 poäng till BIM-tiken 7 poäng till 2:a bästa hane 11 poäng till 2:a bästa tik 6 poäng till 3:a bästa hane 10 poäng till 3:a bästa tik 5 poäng till 4:a bästa hane 9 poäng till 4:a bästa tik Endast hundar placerade i bästa hane- och bästa tikklass får poäng.

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte nr 8 efter BF 2014. Tid: 2015-05-21 Plats: Via telefon Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Erik Blomquist V.ordf./Kassör Ingemar Zentio Sekr.,

Läs mer

Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande. Anmält förhinder: Björn Norlin Suppleant. Adjungerade: Håkan Arlestig Framtidskommittén Camilla Gääw

Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande. Anmält förhinder: Björn Norlin Suppleant. Adjungerade: Håkan Arlestig Framtidskommittén Camilla Gääw Protokoll Art: Styrelsemöte nr 10 efter BF 2014. Tid: 2015-09-23 Plats: Via telefon Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Erik Blomquist V.ordf./Kassör Sekr., Webmaster (AK) Ledamot (JpK) Kent

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 6 efter BF 2010 Tid: 2011-01-27 Plats: Via Skype Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Erik Blomqvist Vice ordf., Kassör Ingemar Zentio Sekreterare,

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte nr 3 efter BF 2012. Tid: 2013-02-20 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Ingemar Zentio Sekreterare, Webmaster (AK) Erik

Läs mer

Närvarande: Catharina Linde Forsberg ordförande. Anmält förhinder: Carina Arvidsson suppleant

Närvarande: Catharina Linde Forsberg ordförande. Anmält förhinder: Carina Arvidsson suppleant Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben; möte nr 1 efter BF 2008-1 - SVENSKA BEAGLEKLUBBEN Protokoll Art: Styrelsemöte nr 1 efter BF 2008 Tid: 2008-05-04 Plats: Södertälje Närvarande: Catharina Linde

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte nr 6 efter BF 2012. Tid: 2013-05-26 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Erik Blomqvist Kassör,

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte nr 11 efter BF 2012. Tid: 2014-04-10 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Erik Blomquist V.ordf./Kassör Ingemar Zentio Sekreterare,

Läs mer

Protokoll fört vid telefonmöte i JPK den28/ kl. 19:00

Protokoll fört vid telefonmöte i JPK den28/ kl. 19:00 Protokoll fört vid telefonmöte i JPK den28/4 2015 kl. 19:00 Närvarande: Dick Wedin, Lars-Gunnar Svensson, Björn Aspelin, Inga-Lill Håkansson ( 1-7), Bo Ynger och Folke Johansson (sammankallande). 1. Mötets

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte nr 9 efter BF 2016. Tid: 2017-12-18 Plats: Via telefon Närvarande: Catharina Linde Forsberg, Ordförande Erik Blomquist, V.ordf./Kassör Ingemar Zentio,

Läs mer

SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL. Beaglefullmäktige (BF) , kl Scandic hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande delegater:

SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL. Beaglefullmäktige (BF) , kl Scandic hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande delegater: SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL Beaglefullmäktige (BF) 2014-05-10, kl. 10.00 Scandic hotell Skogshöjd, Södertälje Närvarande delegater: Patrik Persson Markus Karlsson Carina Arvidsson Robert Lindgren Christer

Läs mer

Närvarande: Christer Nyberg ordförande. Adjungerade: Erik Klockar tävlingskommittén Catharina Linde Forsberg utställningskommittén

Närvarande: Christer Nyberg ordförande. Adjungerade: Erik Klockar tävlingskommittén Catharina Linde Forsberg utställningskommittén Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben; möte nr 4 efter BF 2004 SVENSKA BEAGLEKLUBBEN Protokoll Art: Styrelsemöte nr 4 efter BF 2004 Tid: 2005-03-05 Plats: Svea Livgarde, Kungsängen Närvarande: Christer

Läs mer

Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben ; möte nr 8 efter BF Närvarande: Christer Nyberg Ordförande Sven-Axel Sundell Vice ordförande

Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben ; möte nr 8 efter BF Närvarande: Christer Nyberg Ordförande Sven-Axel Sundell Vice ordförande Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben 2003-12-04; möte nr 8 efter BF 2002 SVENSKA BEAGLEKLUBBEN 1(5) Protokoll Art: Styrelsemöte nr 8 efter BF 2003 Tid: 2003-12-04 Plats: Lysvik Närvarande: Christer

Läs mer

vidarebefordrad till Mayvor.

vidarebefordrad till Mayvor. Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Irländsk setterklubbens styrelse 2010-12-02 Närvarande: Britt- Marie Dornell, Jan- Olov Daniels, Mayvor Jonsson, Per Henriksson och Marita Andersson. Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Irländsk setterklubbens styrelse 2011-

Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Irländsk setterklubbens styrelse 2011- Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Irländsk setterklubbens styrelse 2011-03-17 Närvarande: Fredrik Björklund, Jan- Olov Daniels, Mayvor Jonsson, Per Henriksson, Marita Andersson, Gun Carmland (

Läs mer

SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL. Beaglefullmäktige (BF) , kl Scandic hotell, Södertälje. Närvarande delegater:

SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL. Beaglefullmäktige (BF) , kl Scandic hotell, Södertälje. Närvarande delegater: SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL Beaglefullmäktige (BF) 2012-05-05, kl. 10.00 Scandic hotell, Södertälje Närvarande delegater: Petra Karlsson Sydsvenska BlK Zerny Ekstrand Sydsvenska BlK Folke Johansson

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), Reidar Otterbjörk (vice ordförande), (sekreterare), (ledamot) och Lisa 11. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 11.1. Val av protokollförare utsågs

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 12 efter BF 2011. Tid: 2012-01-21 Plats: Uppsala, Fjällbo Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Erik Blomqvist Kassör Ingemar Zentio Sekreterare,

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum 62. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 62.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 62.2. Val av protokolljusterare utsågs att jämte

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-10-28 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotell Scandic, Sollentuna Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg Siw Synnerman Nordström

Läs mer

Protokoll för t vid telefonmöte

Protokoll för t vid telefonmöte Protokoll för t vid telefonmöte 20180516 Närvarande: Ingemar Z, Folke J, Christa E, Peter L, Patrik P, Anki W, Andreas H(sup), Carina A(sup), Camilla A(sup). Frånvarande: 1. Mötets öppnande Ingemar öppnade

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Caroline Graflund, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Caroline Graflund, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Helena Sirén, Caroline Graflund, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER André Lennberth

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum 28. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 28.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 28.2. Val av protokolljusterare utsågs att jämte

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 23 november 2009, kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Ambjörn Lindqvist, ordförande Stig Berndtsson

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum 11. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Elisabeth Eek vid mötet ersattes av suppleant. 11.1. Val av protokollförare utsågs

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2005-11-29 kl. 19.00. Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2005-11-29 kl. 19.00. Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2005-11-29 kl. 19.00. Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Maria Hjelm, André Lennberth,, Karin Nilsson och Reidar Otterbjörk. Päranders Wärja deltog

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum 20180206 181 197 20180306 (ordförande), (ledamot), Joakim Dahlberg (ledamot), Lisa Zingel (ledamot), Linda Fredholm (ledamot), Johan Ahlenius (ledamot), Mari Levänen (ledamot), Linda Johansson (suppleant),

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum Mötet noterade att ordinarie ledamot Lisa Zingel ersattes av suppleant Johan Segerlund vid 76-82.7. 76. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 76.1. Val av protokollförare

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll per capsulam Svenska Rottweilerklubben/AfR:s 2013-11-05 Närvarande: Angelina Ohlsson ordförande, Helén Wallman vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Birgitta Färdeman,

Läs mer

SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL. Beaglefullmäktige (BF) , kl Scandic hotell, Södertälje. Närvarande delegater:

SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL. Beaglefullmäktige (BF) , kl Scandic hotell, Södertälje. Närvarande delegater: 1 SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL Beaglefullmäktige (BF) 2008-05-03, kl. 10.00 Scandic hotell, Södertälje Närvarande delegater: Ingemar Zentio Stefan Persson Carina Arvidsson Rolf Olsson Leif Mellgren

Läs mer

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin Nilsson. Maria Kierkegaard deltog i mötet fr o m 226 t o m 240.

Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin Nilsson. Maria Kierkegaard deltog i mötet fr o m 226 t o m 240. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm. DELTAGARE MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM 2008-03-01 2008-03-02 1(5) Ordf. Jonas Peterson, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund, Helena Sirén och Karin

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2005-01-20 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2005-01-20 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2005-01-20 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Patrik Steen, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och Karin Nilsson. Anmält förhinder:

Läs mer

1. Mötets öppnande. Folke Johansson hälsade oss välkomna och öppnade mötet. 2 Val av sekreterare. Sven Granström valdes till sekreterare

1. Mötets öppnande. Folke Johansson hälsade oss välkomna och öppnade mötet. 2 Val av sekreterare. Sven Granström valdes till sekreterare Protokoll fört vid telefonmöte i JpK 2018-03-08 kl. 1900 Närvarande: Göte Roman (GR), Bo Ynger (BY), Sven Granström (SG), Stig Bertilsson (SB) och Folke Johansson (FJ) sammankallande. Ej närvarande: Björn

Läs mer

Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben 2002-08-31; möte nr 3 efter BF 2002

Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben 2002-08-31; möte nr 3 efter BF 2002 Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben 2002-08-31; möte nr 3 efter BF 2002 SVENSKA BEAGLEKLUBBEN 1 (6) (+ 1 bilaga) Protokoll Art: Styrelsemöte nr 3 efter BF 2002 Tid: 2002-08-31 Plats: Sysslebäck Närvarande:

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum Mötet noterade att ordinarie ledamot Joakim Dahlberg ersattes av suppleant vid 178-182.6. 178. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 178.1. Val av protokollförare

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum 20101002 20101026 (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot), 113. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Förutom SRRS styrelsen närvarade Nicolette

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), Joakim Dahlberg (ledamot), Johan Ahlenius (ledamot), Linda Fredholm (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) och (ledamot). 113. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot) och (ledamot). 203. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 203.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), Johan Ahlenius (ledamot), Lisa Zingel (ledamot), Mari Levänen (ledamot), Mötet noterade att ordinarie ledamot Linda Fredholm ersattes av suppleant Ann-Sophie Lidman och ordinarie

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), Linda Fredholm (vice ordförande), (ledamot), Joakim Dahlberg (ledamot), Lisa Zingel Mötet noterade att ledamot Johan Ahlenius ersattes av suppleant Linda Johansson. 11. Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 14-15/3 2015, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Närvarande: Catharina Linde Forsberg ordförande. Claes-Göran Larsson Adjungerad (JpK) (t o m 8) Anmält förhinder: Erik Klockar ledamot (JpK)

Närvarande: Catharina Linde Forsberg ordförande. Claes-Göran Larsson Adjungerad (JpK) (t o m 8) Anmält förhinder: Erik Klockar ledamot (JpK) Styrelseprotokoll, Svenska Beagleklubben; möte nr 8 efter BF 2008-1 - SVENSKA BEAGLEKLUBBEN Protokoll Art: Styrelsemöte nr 8 efter BF 2008 Tid: 2010-01-27 Plats: Via Skype Närvarande: Catharina Linde Forsberg

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp

Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp Rasklubben för Dansk/Svensk gårdshund styrelsemöte 2008-11-15 Plats: Närvarande: Hos Kerstin Gustafsson, Tullsåkra gård, Tollarp Anders Sjöberg Tina Andréasson Karin Andersen Kerstin Gustafsson Anmält

Läs mer

Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00

Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00 Styrelsemöte med Svenska Dreverklubben Upplands Väsby 12 februari 2012, 08.30-13.00 En tyst minut hölls för drevervännerna Lennart Davidsson, Alf Johansson och Håkan Petrén 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördagen den 11/8 2012, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

Protokoll fört vid CS möte 19/ på Utö

Protokoll fört vid CS möte 19/ på Utö Protokoll fört vid CS möte 19/8 2018 på Utö 1. Mötets öppnande Ordförande Håkan Hedekäll hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop samt suppleanters rösträtt Närvarande: Håkan Hedekäll,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL. Beaglefullmäktige (BF) , kl Scandic hotell, Södertälje. Närvarande delegater: Anders Riddaregard

SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL. Beaglefullmäktige (BF) , kl Scandic hotell, Södertälje. Närvarande delegater: Anders Riddaregard SVENSKA BEAGLEKLUBBEN PROTOKOLL Beaglefullmäktige (BF) 2016 2016-04-23, kl.10.00 Scandic hotell, Södertälje Närvarande delegater: Petra Karlsson Peter Landsjö Lars-Gunnar Svensson Jonatan Fredriksson Micael

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot), Jazmine Ohgami (ledamot) och (suppleant). 75. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Protokoll fört angående Småhunds-SM

Protokoll fört angående Småhunds-SM Telefonmöte 2016-10-27 Protokoll fört angående Småhunds-SM Närvarande var: Martin Svensson, Göran Hagman (SDK), Folke Johansson (SBlK), Carina Olsson (STK), Håkan Hemäng (SBaK), Ander Karlsson, Ingemar

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/7 SKK/UK nr 1-2015 1-19 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 5 februari 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Föredragningslista Beslut eller annan åtgärd: 09-17 Mötets öppnande Ordförande hälsar alla mötesdeltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

Föredragningslista Beslut eller annan åtgärd: 09-17 Mötets öppnande Ordförande hälsar alla mötesdeltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll Tid: Måndagen den 9 mars 2008, kl. 20.00-22.15 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Ambjörn Lindqvist, ordförande Stig Berndtsson Stefan

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 16 januari 2012 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Kallade ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Mats Larsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (vice ordförande), (ledamot), (ledamot), och Karin Berngard 139. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 139.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum Mötet noterade att ordinarie ledamot Marie Wijkander vid mötet ersattes av suppleant Linda Andersson fr.o.m 27 t.o.m 30 och ordinarie ledamot Kjell Rörstöm ersattes av suppleant Ellinor Drakensjö. 27.

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE Organ Svenska Sennenhundklubbens styrelse Plats Västberga Datum Lördagen den 9 december 2017 Tidpunkt Klockan 10:30 Före mötet var webbmaster Lars Ankarbäck inbjuden och Ute presenterade ett förslag till

Läs mer

Protokoll fört vid CS möte 17/ i Tällberg

Protokoll fört vid CS möte 17/ i Tällberg Protokoll fört vid CS möte 17/6 2016 i Tällberg 1. Mötets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop samt suppleanters rösträtt Närvarande: Martin

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 2-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 9 mars 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), Joakim Dahlberg (ledamot), Linda Fredholm (ledamot) fr.o.m 174.1, Mari Levänen (ledamot), Linda Johansson (suppleant), Ann-Sophie Lindman (suppleant) och (suppleant). 164. Mötets

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum Mötet noterade att ledamot Linda Anderson ersattes av suppleant och ordinarie ledamot Margareta Lantz ersattes av suppleant Johan Ahlenius. 147. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), Joakim Dahlberg (vice ordförande), (sekreterare), Linda Fredholm, (ledamot), Lisa Zingel (ledamot), Margareta Lantz (ledamot), Reidar Otterbjörk (ledamot), (suppleant), Johan Ahlenius 181.

Läs mer

Justerares signatur Protokoll styrelsemöte Sida 1 (5)

Justerares signatur Protokoll styrelsemöte Sida 1 (5) Plats: Telefonmöte 233-253 Beslutande: Camilla Boquist Elin Eklund Karin Karkiainen Anna-Lena Wendt Lars Söderström Marie Carlsson Britt-Marie Nordgren 236-253 Suppleanter: Lena Karlsson Meddelat förhinder:

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll Svenska Rottweilerklubben/AfRs telefonmöte 2013-01-30 Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Tord Sivén, Birgitta

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

Protokoll för t vid telefonmöte

Protokoll för t vid telefonmöte Protokoll för t vid telefonmöte 20180121 Närvarande: Ingemar Z, Folke J, Bengt E, Christa E, Peter G, Per-Erik N, Peter L (sup), Carina A(sup) och Patrik P (valberedare, deltar i punkt 4). Frånvarande:

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum 155. Mötets öppnande Mötesordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 155.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 155.2. Val av protokolljusterare utsågs

Läs mer

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN

SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN SVENSKA GÅRDS- OCH VALLHUNSDKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte verksamhetsåret 2018 Plats och datum: Fysiskt möte på Vätterleden i Gränna, söndagen den 23 september år 2018 Närvarande Anne Hansson

Läs mer

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben i enlighet med SKK:s Typstadgar Tagna av SBaK:s fullmäktige 2013 och av Öst:s årsmöte 2013-03-10 Inledning Svenska Bassetklubbens

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14.

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14. PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE I LINKÖPING 02 04-14. Närvarande: Carina Stääv, Tina Bengtsson, Lisa Löfvenberg, Marie Hellander, Ulf Svanström, Inger Dahl, Liz Rundberg

Läs mer

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

23 Val av justerare Utsågs Annika Bay att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 22-50 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson 22-49 Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Meddelat förhinder: Susanna

Läs mer

Viltspårkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Caroline Hagström. Elisabet Nilsson Ewa-Lisa Hoel Karin Björck 8-19

Viltspårkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Caroline Hagström. Elisabet Nilsson Ewa-Lisa Hoel Karin Björck 8-19 Viltspårkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 Plats: Ordförande: Beslutande: Adjungerad: Anmält förhinder: Protokollförare: Telefonmöte 1-19 Caroline Hagström Elisabet Nilsson Ewa-Lisa Hoel Karin Björck

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2014-12- 20 Möte nr 11/2014 245-270 Plats och tid: Telefonmöte, 13:00-14.30 Beslutande: Suppleanter: Jonas Bygdén, Sussie Signell, Lovisa Björkman, Eva Hildebrand, Maria Pettersson, Carina Larsson

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

33.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Klas valdes att jämte ordförande justera protokollet.

33.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Klas valdes att jämte ordförande justera protokollet. Närvaro: Frånvaro: Allan Grimling, Barbro Collin, Karin Wigstrand, Birgitta Pettersson, Peter Lanning, Klas Åkervall Kerstin Johansson (deltog delvis via telefon) Marica Teir, AnnMarie Skansen 33.1 Mötets

Läs mer

Mötesdatum 2014-02-06

Mötesdatum 2014-02-06 (ordförande), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) fr.o.m 177.1 t.o.m 186, Marie Wijkander (ledamot), (ledamot), Marie-Louise Folkesson (ledamot), Kjell Rörström (suppleant) fr.o.m 171 t.o.m 181.3 och Mötet

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte (telefonmöte)

Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte (telefonmöte) Protokoll fört vid Svenska rasklubben för svensk lapphunds styrelsemöte 2018-03-27 (telefonmöte) Närvarande: Catharina Brandsten, Jan Karlsson, Susanne Lindén Nyhlén, Madelene Lindström, Cattlin Marques,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot), Jazmine Ohgami (ledamot) och (suppleant) och Mats Graflund (suppleant). 155. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet

Läs mer

Protokoll fört vid CS möte 17-18/ i Upplands-Väsby. Ordförande Martin Svensson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Protokoll fört vid CS möte 17-18/ i Upplands-Väsby. Ordförande Martin Svensson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid CS möte 17-18/3 2018 i Upplands-Väsby 1. Mötets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop samt suppleanters rösträtt Närvarande

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (sekreterare), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot), Johan Segerlund Mötet noterade att ledamot Joakim Dahlberg ersattes av suppleant Johan Segerlund, ordinarie ledamot Margareta Lantz ersattes

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg.

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg. Pinschersektionen Postadress: Pinschersektionen c/o Carina Jacobsson, Polygonvägen 13, 175 46 Järfälla Protokoll fört vid Styrelsemöte nr 3 16/3 2015 Mötets plats: Free conferencecall Närvarande: Pernilla

Läs mer

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte den 26 mars 2010 Scandic Hotell Upplands Väsby 1 av 5

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte den 26 mars 2010 Scandic Hotell Upplands Väsby 1 av 5 Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte den 26 mars 2010 Scandic Hotell Upplands Väsby Sida 1 av 5 Närvarande: Owe Rindstrand Anita Ohlson Björn Ekedahl Ingrid Grundström Janet Johansson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 2007 11 05

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Telefonmöte 2007 11 05 Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2007 11 05 5.1 Mötets öppnande Närvaro: Tina Kauppinen, Barbro Collin, Olle Carlsson, Pia Axelsson, Adjungerad jaktansvarig

Läs mer

Stadgar för SVK/Västerbotten 1(7) Antagna vid årsmöte samt XXXX-XX-XX Fastställda av SVK:s styrelse XXXX-XX-XX. Gäller från XXXX-XX-XX

Stadgar för SVK/Västerbotten 1(7) Antagna vid årsmöte samt XXXX-XX-XX Fastställda av SVK:s styrelse XXXX-XX-XX. Gäller från XXXX-XX-XX Stadgar för SVK/Västerbotten 1(7) Tas bort från typstadgarnas text Läggs till i typstadgarnas text Ändras i typstadgarnas text Inledning Lokalavdelningar ingår som medlemsorganisationer i specialklubb.

Läs mer

Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb.

Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb. Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb. Inledning Lokalklubbar ingår som medlemsorganisationer i Svenska Dreverklubben. Utöver dessa stadgar gäller också SKKs och Svenska Dreverklubbens stadgar och av

Läs mer

Rapport från möte med ansvarig för medlemsservice

Rapport från möte med ansvarig för medlemsservice PROTOKOLL FÖRT VID GOLDEN RETRIEVERKLUBBENS STYRELSEMÖTE 2009-06-07 telefon. kl 18.00-21.30 Sida 1 av 7 Beslutande: Owe Rindstrand Göran Langheimer Lotta Fornås Anita Ohlson Lotta Lindeberg Björn Ekedahl

Läs mer