Lenovo P2. Användarhandbok V1.0. Lenovo P2a42

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lenovo P2. Användarhandbok V1.0. Lenovo P2a42"

Transkript

1 Lenovo P2 Användarhandbok V1.0 Lenovo P2a42

2 Grunder Innan du använder den här informationen och produkten är det viktigt att du har läst: Snabbstartsguide Information om bestämmelser Bilaga Snabbstartsguide och Information om bestämmelser finns tillgängliga på webbplatsen på Lenovo Companion Söker du hjälp? Appen Lenovo Companion kan erbjuda dig stöd för att få direkt åtkomst till Lenovos webbhjälp och forum*, vanliga frågor*, systemuppgraderingar*, tester av maskinvarufunktion, kontroller av garantistatus*, serviceförfrågningar** och reparationsstatus**. OBS! * kräver åtkomst till datanätverk. ** finns inte i alla länder. Du kan skaffa appen på två sätt: Sök efter och hämta appen från Google Play. Skanna följande QR-kod med en Lenovo Android-enhet. Tekniska specifikationer Detta avsnitt visar endast tekniska specifikationer om trådlös kommunikation. Visa en fullständig lista med tekniska specifikationer om telefonen genom att gå till FDD-LTE/TDD-LTE/WCDMA/GSM OBS! I vissa länder stöds inte LTE. Kontakta din operatör för att få Data information om huruvida din smarttelefon kan användas med LTE-nätverk i ditt land. WLAN WLAN a/b/g/n/ac, 2,4 GHz och 5 GHz Dual Band Bluetooth Bluetooth 4.1 GPS Stöds GLONASS Stöds NFC Stöds Skärmknappar Det finns tre knappar på hemskärmen. Multitaskingknappen: Håll ned för att visa menyalternativ. Tryck på multitaskingknappen för att visa de appar som är igång. Du kan också göra följande: Tryck på en app för att öppna den.

3 Tryck på för att låsa appen eller tryck på för att låsa upp den. Tryck på för att sluta köra appen. Tryck på för att stoppa alla appar förutom de som är låsta. Startknappen: Tryck på för att gå tillbaka till standardstartskärmen. Bakåt-knappen: Tryck på för att gå tillbaka till föregående sida eller avsluta den aktuella appen. Startskärm Startskärmen är startpunkten när du använder telefonen. Startskärmen har redan ställts in med några användbara appar och widgetar. OBS! Telefonens funktioner och startskärmen kan variera beroende på plats, språk, operatör och modell. Anpassa startskärmar i redigeringsläge Tryck på och håll ned multitaskingknappen eller tryck på och håll ned valfri tom skärm på startskärmen för att gå till redigeringsläge. Tryck på bakåtknappen för att avsluta redigeringsläge.

4 I redigeringsläget kan du göra något av följande: Om du vill lägga till en startskärm sveper du till skärmen längst till höger och trycker sedan på. Flytta en startskärm genom att trycka på och hålla kvar en skärmminiatyr tills den blir lite större, dra den till den nya platsen och släpp sedan upp den. Om du vill ta bort en tom startskärm trycker du på på skärmen. Om du vill ange att en startskärm ska vara standardskärm trycker du på på skärmens miniatyrbild. Standardstartskärmen har i miniatyrskärmen. Lägg till en widget på startskärmen genom att trycka på WIDGETAR, svepa åt vänster eller åt höger för att hitta den widget som du vill ha, trycka på och hålla nere widgeten tills den visas, dra den till där du vill placera den och sedan släppa den. Tips: Vissa widgetar grupperas efter app, svep åt vänster eller åt höger för att hitta den app som du vill ha och tryck sedan på den för att se tillgängliga widgetar. Byt bakgrund genom att trycka på BAKGRUNDER, svep upp eller ned för att hitta den bakgrund du vill ha och tryck sedan på den. Hantera widgetar och appar Oavsett om din startskärm är i redigeringsläge eller ej kan du göra något av följande: Om du vill flytta en widget eller en app trycker du på och håller ned widgeten eller appen tills ikonen förstoras något, dra den sedan dit du vill flytta den och släpp den. Skapa en appmapp genom att trycka på och hålla nere en app tills dess ikon förstorats något, och dra den sedan till en annan app. Ta bort en widget från startskärmen genom att trycka på och hålla ned den tills dess ikon förstoras något, dra ditt finger mot ovankanten på skärmen och släpp sedan widgeten över. Avinstallera en app genom att trycka på och hålla ned den, dra ditt finger mot skärmens övre kant och släpp sedan appen över. OBS! Det går inte att avinstallera systemappar. Skärmlås När telefonen är på trycker du på på/av-knappen för att låsa skärmen manuellt. Tryck på

5 på/av-knappen igen för att visa låsskärmen och svep sedan upp från nederkanten på skärmen för att låsa upp. OBS! Svepning är standardmetoden för att låsa upp skärmen. Se Inställningar om du vill ändra ditt skärmlås. Aviseringar och snabbinställningar Panelen Avisering (se figur 1: Avisering) informerar dig om obesvarade samtal, nya meddelanden och pågående aktiviteter exempelvis hämtning av filer. Panelen Snabbinställningar (se figur 2: Snabbinställningar) gör det möjligt att nå inställningar som ofta används exempelvis WLAN-knappen. Figur 1: Meddelande Figur 2: Snabbinställningar Du kan göra något av följande: Se aviseringar genom att svepa nedåt från längst upp på skärmen.

6 Stäng panelen Avisering genom att svepa uppåt från längst ner på skärmen. Stäng en avisering genom att svepa åt vänster eller höger över aviseringen. Stäng alla aviseringar genom att trycka på längst ner på panelen Avisering. Öppna panelen Snabbinställningar genom att svepa nedåt från längst upp på skärmen två gånger. Stäng panelen Snabbinställningar genom att svepa uppåt två gånger från längst ned på skärmen. OBS! En del av RAM-minnet är upptaget av processorskretsen och operativsystemet, så det faktiska lediga utrymmet kan verka vara mindre än det fysiska lagringsutrymmet. USB-anslutning När du ansluter telefonen till en dator med en USB-kabel visar panelen Avisering en avisering, t.ex. Ansluten som en mediaenhet. Du kan trycka på aviseringen och sedan välja ett av följande alternativ: Media device (MTP): Välj detta läge om du vill överföra filer mellan telefonen och datorn. Camera (PTP): Välj detta läge om du bara vill överföra foton och videor mellan telefonen och datorn. MIDI: Välj detta läge om du vill att MIDI-aktiverade applikationer på datorn ska fungera med MIDI-programvaran på datorn. Charge only: Välj detta läge om du bara vill ladda din telefon.

7 Samtal Ringa samtal Ringa upp ett nummer manuellt 1. Öppna appen Telefon. 2. På fliken Telefon trycker du på för att visa knappsatsen om det behövs. 3. Slå telefonnumret som du vill ringa upp och tryck sedan på. Ringa upp från samtalsloggen 1. Öppna appen Telefon. 2. Tryck på fliken Samtalslogg. 3. Tryck på en samtalsloggpost för att ringa ett samtal. Ringa upp kontakt 1. Öppna appen Telefon. 2. Tryck på fliken Kontakter. 3. Hitta den kontakt som du vill ringa upp och tryck på kontaktnamnet för att visa kontaktinformationen. 4. Tryck på det telefonnummer som du vill ringa upp. Ta emot samtal Besvara eller avvisa samtal När du får ett samtal visas skärmen för inkommande samtal. Du kan göra något av följande: Dra kontaktbilden till för att besvara samtalet. Dra kontaktbilden till för att avvisa samtalet. Tysta ett samtal Du har följande sätt att tysta ett samtal: Tryck på knappen för volym upp eller knappen för volym ner. Tryck på knappen på/av. Placera telefonen med framsidan nedåt. Alternativ under samtal När du är i ett samtal finns följande alternativ tillgängliga på skärmen: LÄGG TILL SAMTAL: visar knappsatsen så att du kan ringa en annan person. PARKERA/ÅTERUPPTA: sätter aktuellt samtal i vänteläge eller återupptar samtalet. LJUD AV: stänger av eller slår på mikrofonen. INSPELNING: startar eller stoppar inspelning av samtalet. KNAPPSATS/DÖLJ KNAPPSATS: visar eller döljer knappsatsen. HÖGTALARE: stänger av eller slår på högtalaren. : avslutar samtalet. Du kan också trycka på volymknappen för att justera volymen upp eller ner. Använda samtalsloggen Samtalsloggen innehåller uppgifter för obesvarade, utgående och mottagna samtal. Du kan

8 trycka på och hålla på en uppgift i samtalsloggen tills alternativmenyn visas och tryck sedan på ett alternativ. Du kan till exempel trycka på Lägg till i kontakter för att lägga till posten i kontaktlistan.

9 Kontakter Skapa en kontakt 1. Öppna appen Kontakter. 2. Tryck på. 3. Ange kontaktinformationen. 4. Tryck på. Söka efter en kontakt 1. Öppna appen Kontakter. 2. Gör något av följande: Rulla listan Kontakter upp eller ner för att hitta önskad kontakt. Tips: Bredvid kontaktlistan finns ett index som hjälper dig att navigera snabbare i den. Tryck på en bokstav för att hoppa till en sektion. Tryck på och ange sedan kontaktens namn eller initialer. När du skriver visas matchande kontakter. Redigera en kontakt 1. Öppna appen Kontakter. 2. Hitta och tryck på den kontakt som du vill redigera. 3. Tryck på och redigera sedan kontaktinformationen. 4. Tryck på. Ta bort kontakt 1. Öppna appen Kontakter. 2. Tryck på och håll ned en kontakt och tryck sedan på Ta bort kontakt. Importera kontakter 1. Öppna appen Kontakter. 2. Tryck på > Importera/exportera. 3. Tryck på Importera från SIM. 4. Tryck på Importera. Exportera kontakter 1. Öppna appen Kontakter. 2. Tryck på > Importera/exportera. 3. Tryck på Exportera till SIM. 4. Tryck på OK.

10 Meddelanden Skicka meddelande Du kan använda appen SMS/MMS när du vill skicka sms- och mms-meddelanden. 1. Öppna appen SMS/MMS. 2. Tryck på. 3. Tryck på textrutan för mottagare och ange sedan kontaktnamn eller telefonnummer. När du skriver visas matchande kontakter. Välj kontakt. 4. Tryck på meddelandetextrutan, och skriv sedan ett meddelande. Tips: Om du vill skicka ett mms, tryck på för att välja medieobjekttyp exempelvis bilder eller videoklipp. Bifoga sedan önskat medieobjekt med meddelandet. 5. Tryck på. Söka efter meddelande 1. Öppna appen SMS/MMS. 2. Tryck på och ange sedan hela eller del av kontaktnamnet, telefonnumret eller meddelandet i textrutan för sök. Ta bort meddelanden 1. Öppna appen SMS/MMS. 2. I listan med meddelandetrådar trycker du på ett kontaktnamn eller ett telefonnummer för att visa meddelandetråden. 3. Tryck på och håll ned ett meddelande tills det markeras och tryck sedan på. Eller välj flera meddelanden som du vill ta bort och tryck sedan på.

11 Kamera Grundläggande om kamera Du kan använda appen Kamera för att ta foton och spela in videoklipp. Tryck på för att välja kameraläge. Tryck på för att ta ett foto. Tryck på för att spela in en video. Tryck på miniatyren för fotot eller videon för att visa fotot eller videon i appen Foton. För mer information, se Foton. Tryck på för att slå på/av smart läge. Tryck på för att växla mellan främre kamera och bakre kamera. Tryck på för att växla mellan blixtlägen. Tryck på för att konfigurera de andra kamerainställningarna. Ta skärmbild Tryck på och håll ned på-/av-knappen och knappen för lägre volym samtidigt för att ta en skärmbild. Standard är att skärmbilderna lagras i telefonens internminne. Visa skärmbilderna genom att göra något av följande: Öppna appen Foton och leta upp albumet Skärmbilder. Öppna appen Filhanteraren och gå till mappen LOKALT > Internminne > Bilder > Skärmbilder.

12 Foton Visa foton och videoklipp 1. Öppna appen Foton. 2. Tryck på foto eller videoklipp för att visa i helskärmsläge. 3. Gör något av följande: Se nästa eller föregående foto eller videoklipp genom att svepa vänster eller höger. Zooma in på eller ut från ett foto genom att sträcka ut eller knipa ihop fotot. När du zoomar in kan du dra för att se andra delar av fotot. Visa videoklipp genom att trycka på. Dela foton och videoklipp När du visar foto eller videoklipp, tryck var som helst på skärmen, tryck på och välj sedan en delningskanal som Bluetooth för att dela fotot eller videoklippet med andra. Om du vill dela flera foton och videoklipp samtidigt, gör allt av följande: 1. Öppna appen Foton. 2. När du visar en grupp med foton eller videoklipp, tryck på och håll ned fotot eller videon som du vill dela tills det är valt. 3. Tryck på fler objekt. 4. Tryck på och välj sedan en delningskanal. Ta bort foton och videoklipp När du visar ett foto eller ett videoklipp, tryck var som helst på skärmen och tryck sedan på för att ta bort fotot eller videoklippet. Om du vill ta bort flera foton och videoklipp samtidigt, gör allt av följande: 1. Öppna appen Foton. 2. När du visar en grupp med foton eller videoklipp, tryck på och håll nere fotot eller videon som du vill ta bort tills det är valt. 3. Tryck på fler objekt. 4. Tryck på > Ta bort.

13 Nätverk WLAN-anslutning Slå på eller av WLAN-anslutningen Gör något av följande: Gå till panelen Snabbinställningar och tryck sedan på knappen WLAN för att slå på eller av WLAN-anslutningen. Tips: När du slår på WLAN-anslutningen visas en lista med WLAN-surfzoner. Om listan inte visas, håll ned WLAN-omkopplaren på panelen Snabbinställningar. Gå till Inställningar > WLAN och tryck sedan på knappen På eller Av för att slå på eller av WLAN-anslutningen. Tips: När du slår på WLAN-anslutningen visas en lista med WLAN-surfzoner. Om den WLAN-surfzon som du vill ansluta till inte visas, tryck på > Uppdatera för att manuellt leta efter WLAN-surfzoner eller tryck på manuellt lägga till WLAN-surfzonen. > Lägg till nätverk för att Ansluta till ett WLAN-nätverk 1. Slå på WLAN-anslutningen och kontrollera listan med tillgängliga WLAN-surfzoner. OBS! Det måste finnas några fungerande WLAN-surfzoner att ansluta till. 2. Tryck på den WLAN-surfzon som du vill ansluta till. 3. Om du valt ett skyddat nätverk, ange ditt inloggningsnamn och lösenord och tryck sedan på ANSLUT. Dataanslutning Slå på eller av dataanslutningen Gör något av följande: Gå till panelen Snabbinställningar, tryck på knappen Dataanslutning och tryck sedan på knappen Mobildata för att slå på eller av dataanslutningen. Gå till Inställningar > Dataanvändning och tryck sedan på knappen Mobildata för att slå på eller av dataanslutningen. OBS! Du behöver ett giltigt SIM-kort med en datatjänst. Om du inte har ett SIM-kort kontaktar du operatören. Konfigurera en surfzon Du kan använda en WLAN-surfzon om du vill dela en Internet-anslutning med en annan telefon eller andra enheter. 1. Gå till Inställningar > Mer > Surfzon. 2. Tryck på knappen Mobil WLAN-surfzon för att aktivera. OBS! Du kan också dela ett nätverk via Bluetooth eller USB. 3. Om detta är första gången du slår på WLAN-surfzon, tryck på Konfigurera trådlös surfzon via WLAN för att visa eller ändra konfigurationsinformationen. OBS! Ge nätverkets SSID och lösenord till dina vänner, så kan de ansluta till ditt nätverk.

14 Chrome Om din telefon har anslutits till ett WLAN eller mobilt nätverk kan du använda appen Chrome för att surfa på Internet. För mer information om att ansluta till WLAN eller mobilt nätverk, se Nätverk. Besöka webbplatser 1. Öppna appen Chrome. 2. Tryck på adressrutan, ange en webbplatsadress eller dina nyckelord för sökningen, och tryck sedan på. Tips: Du behöver inte ange en fullständig webbplatsadress med " för att nå webbplatsen. Exempel: om du vill gå till ange " i adressrutan och tryck på. 3. När du visar en webbsida, gör något av följande: Tryck på > för att uppdatera den aktuella sidan. Tryck på Bakåt-knappen om du vill gå tillbaka till föregående webbsida. Tryck på > för att gå framåt till en nyligen använd webbsida. Tryck på och håll nere en bild på webbsidan och tryck sedan på Spara bild för att spara bilden till telefonens internminne. Lägga till bokmärke När du visar en webbsida som du vill bokmärka trycker du på > och redigerar sedan bokmärkesdetaljerna. Nästa gång du öppnar appen Chrome, tryck på > Bokmärken och tryck sedan på bokmärket för att snabbt nå webbsidan. Ta bort webbinformation 1. Öppna appen Chrome. 2. Tryck på > Historik. 3. Tryck på TA BORT WEBBINFORMATION.

15 Nya funktioner Fingeravtryck Du kan placera ditt finger på fingeravtrycksensorn för att snabbt låsa upp telefonen. Lägga till ett fingeravtryck Du kan lägga till mer än ett fingeravtryck. 1. Gå till Inställningar > Säkerhet > Fingeravtryck > Lägg till fingeravtryck. 2. Följ instruktionerna på skärmen. OBS! Ett låsskärmsmönster, en PIN-kod eller ett lösenord krävs för att använda fingeravtrycksrelaterade funktioner. Gå till Inställningar > Säkerhet > Skärmlås för att ställa in skärmlåset. Ta bort ett fingeravtryck 1. Gå till Inställningar > Säkerhet > Fingeravtryck. 2. Tryck på det fingeravtryck du vill ta bort. 3. Tryck på TA BORT. NFC (Near Field Communications) Du kan dela innehåll (som bilder, kontakter och webbsidor), information med mera mellan två NFC-aktiverade telefoner. 1. Gå till Inställningar > Mer > NFC och aktivera genom att trycka på NFC-knappen. 2. Tryck på knappen Android Beam för att aktivera. 3. Hitta det innehåll som du vill dela, tryck sedan på baksidan av telefonen med baksidan av den andra enheten. När enheter ansluter hör du en röstinstruktion. 4. Dela innehållet genom att trycka på skärmen.

16 Snabbladdning Få din telefon att ladda snabbare Om du vill ladda telefonen snabbare måste du använda den laddare som medföljde telefonen. 1. Aktivera snabbladdningsläget genom att göra något av följande: Stänga av telefonen. Stänga av skärmen. Skjut sidoknappen för att aktivera strömsparläget. 2. Ladda telefonen. När telefonen är i snabbladdningsläge, visas en batteriikon med två blixtar. Aktivera strömsparläge Skjut sidoknappen uppåt för att aktivera strömsparläget. I strömsparläge stoppas alla appar som inte visas på skärmen för att spara batteritid. Du kan lägga till eller ta bort en app: Om du vill lägga till en app trycker du på på skärmen för att visa en lista med appar och trycker sedan på den app du vill lägga till. Om du vill ta bort en app trycker du på och håller ned appen som du vill ta bort tills visas längst upp till höger på appen och trycker därefter på för att ta bort appen.

17 Snabb-OTG (On-The-Go) Snabbladdning stöder snabb-otg. Genom att använda en OTG-adapter och en USB-kabel kan du göra något av följande: Anslut din telefon till en annan digital enhet för att ladda den. Anslut din telefon till en lagringsenhet för att överföra data.

18 Inställningar Ange datum och tid 1. Gå till Inställningar > Datum och tid. 2. Gör något av följande: Om du vill använda nätverksdatum och -tid slår du på Automatiskt datum och tid. Om du vill ange datum och tid manuellt stänger du av Automatiskt datum och tid och trycker sedan på Ange datum respektive Ange tid. Om du vill använda nätverkets tidszon, slå på knappen Automatisk tidszon. Om du vill ange tidszon manuellt, slå av knappen Automatisk tidszon, tryck på Välj tidszon och välj sedan en tidszon. Växla mellan 24-timmars- och 12-timmarsformat genom att slå på eller av knappen Använd 24-timmarsformat. Ange språk 1. Gå till Inställningar > Språk och inmatning > Språk. 2. Välj det visningsspråk som du vill använda. Ange inmatningsmetoden 1. Gå till Inställningar > Språk och inmatning > Standard. 2. Välj den inmatningsmetod som du vill använda som standardvärdet. Ange skärmlås Gå till Inställningar > Säkerhet > Skärmlås för att välja ett skärmlåsalternativ och konfigurera skärmlåset. Aktivera appinstallation Innan du installerar appar som du hämtat från okända källor ska du göra följande: 1. Gå till Inställningar > Säkerhet. 2. Tryck på knappen Okända källor för att aktivera. Ange ringsignalen Du kan definiera standardringsignal för inkommande samtal, meddelanden och aviseringar. Du kan också justera volymen för varje typ av ljud. Gå till Inställningar > Ringsignaler och volym. Utföra återställning av standardinställningar 1. Gå till Inställningar > Säkerhetskopiering och återställning > Återställ standardinst. 2. Tryck på ÅTERSTÄLL TELEFON.

19 Bilaga Undvik personskador, skador på utrustningen och skador på grund av olyckshändelser på produkten genom att läsa all information i detta avsnitt innan du använder produkten. Viktig säkerhetsinformation Hantering Lenovo-telefonen ska hanteras varsamt Tappa inte, böj inte och stick inte hål på Lenovo-telefonen. För inte in främmande föremål i och placera heller inte tunga föremål på Lenovo-telefonen. Känsliga komponenter i telefonen kan skadas. Förhindra att Lenovo-telefonen och adaptern blir våta Sänk inte ner Lenovo-telefonen i vatten och lämna inte Lenovo-telefonen på en plats där den kan mättas med vatten eller andra vätskor. Reparation Ta inte isär och modifiera inte Lenovo-telefonen. Lenovo-telefonen är en förseglad enhet. Det finns inga delar inuti enheten som användaren själv kan serva. Alla reparationer av telefonens inre måste utföras av en serviceverkstad eller tekniker som har auktoriserats av Lenovo. Garantin upphör att gälla om du öppnar eller modifierar Lenovo-telefonen. Lenovo-telefonens skärm är tillverkad i glas. Glaset kan gå sönder om du tappar Lenovotelefonen på ett hårt underlag eller om den utsätts för en kraftig stöt eller hamnar under ett tungt föremål. Om glaset skadas eller går sönder ska du inte vidröra glaset eller försöka ta bort det från Lenovo-telefonen. Sluta använda Lenovo-telefonen omedelbart och kontakta Lenovos tekniska support för information om reparation, inbyte eller återvinning. Laddning Du kan använda någon av följande laddningsmetoder som är godkända för laddning av Lenovo-telefonens inbyggda batteri. Laddningsmetod Bildskärm på Bildskärm av Nätadapter Stöds, men batteriet laddas Stöds väldigt långsamt. USB-anslutning mellan inkontakten för likström Stöds, men energiförbrukningen Stöds, men på Lenovo-telefonen och en USB-port på en kompenseras och batteriet batteriet dator eller några andra enheter som följer USB laddas långsammare än vanligt. laddas väldigt 2.0-standarden. långsamt. OBS! Bildskärm på: Enhet på Bildskärm av: Enhet av eller i skärmlåsläge Laddare kan bli varma under normal användning. Se till att laddaren är tillräckligt ventilerad. Ta ur laddarens nätsladd om något av följande inträffar: Laddaren har utsatts för regn, vätska eller fukt. Laddaren har spår av yttre skador. Laddaren behöver rengöras. Lenovo kan inte hållas ansvarigt för funktion och säkerhet hos produkter som inte tillverkats

20 eller godkänts av Lenovo. Använd endast adaptrar och batterier som har godkänts av Lenovo. OBS! Adaptern ska vara installerad i närheten av utrustningen och ska vara lättillgänglig. Användare måste använda anslutningen till USB-gränssnitt med USB version 2.0 eller senare. Distraktion Var försiktig när du använder Lenovo-telefonen i motorfordon och på cykel: Sätt alltid din och andras säkerhet i första rummet. Följ gällande lagar. Det kan finnas lokala lagar och förordningar som styr hur du får använda mobila elektroniska enheter exempelvis Lenovotelefonen när du framför ett motorfordon eller cyklar, och dessa gäller i så fall även för din enhet. Kvävningsrisk Se till att inte barn kommer åt Lenovo-telefonen och dess tillbehör. Lenovo-telefonen innehåller smådelar som kan utgöra kvävningsrisk för små barn. Dessutom kan glasskärmen gå sönder eller spricka om enheten tappas på ett hårt underlag. Explosiv atmosfär Ladda inte och använd inte Lenovo-telefonen i område med potentiellt explosiv atmosfär, exempelvis i ett bränslepåfyllningsområde, eller i områden där luften innehåller kemikalier eller partiklar (exempelvis spannmål, damm eller metallpulver). Iakttag alla märkningar, skyltar och instruktioner. Radiofrekvensstörning Uppmärksamma märkningar, skyltar och meddelanden som förbjuder eller begränsar användningen av mobiltelefoner (exempelvis i sjukvårdsinrättningar eller blästringsområden). Även om Lenovo-telefonen har utformats, testats och tillverkats så att den ska följa förordningar som styr radiofrekvensemissioner, kan sådana emissioner från Lenovo-telefonen ha en negativ inverkan på driften för annan elektronisk utrustning, vilket leder till tekniska fel. Stäng av Lenovo-telefonen eller använd flygplansläge för att stänga av Lenovo-telefonens trådlösa sändare när användning är förbjuden, exempelvis när du reser med flyg, eller när du blir ombedd att göra så av myndigheterna. Medicinska anordningar Lenovo-telefonen innehåller radio som avger elektromagnetiska fält. Dessa elektromagnetiska fält kan störa pacemakers eller andra medicinska enheter. Om du har pacemaker ska du upprätthålla ett avstånd på minst 15 cm mellan din pacemaker och Lenovo-telefonen. Om du misstänker att Lenovo-telefonen stör din pacemaker eller någon annan medicinsk enhet, sluta använd Lenovo-telefonen och tala med läkaren för att få information som är specifik för din medicinska enhet. Viktig hanteringsinformation Rengöra Rengör omedelbart Lenovo-telefonen om den kommer i kontakt med något som kan orsaka fläckar, exempelvis smuts, bläck, makeup eller hudkrämer. Rengöra: Koppla från alla kablar och stäng av Lenovo-telefonen (tryck på och håll ned knappen för strömsparläge/vakna, dra sedan i skjutreglaget på skärmen). Använd mjuk, luddfri duk. Undvik att det kommer in fukt i öppningarna.

21 Använd inte rengöringsprodukter eller tryckluft. Driftstemperatur Var medveten om värmen som alstras av Lenovo-telefonen. När du använder Lenovo-telefonen ska du hålla den borta från miljöer med hög värme eller hög elektrisk spänning, till exempel elektriska apparater, elektrisk värme- eller köksutrustning. Undvik skada genom att bara använda Lenovo-telefonen i temperaturintervallet -10 C - 35 C. När Lenovo-telefonen är påslagen eller batteriet håller på att laddas, kan enhetens undersida, handledsstödet och andra delar bli varma. Hur mycket värme som avges beror på systemaktiviteten och batteriets laddningsnivå. Om du t.ex. har datorn i knäet länge kan huden bli irriterad av värmen. Ha inte Lenovo-telefonen i knäet och undvik att låta händerna eller någon annan del av kroppen komma i kontakt med varma delar av Lenovo-telefonen under en längre tid. Skydda data och program Ta inte bort okända filer och ändra inte namn på filer eller kataloger som du inte har skapat själv. Om du gör det kan programmen på Lenovo-telefonen sluta fungera. Tänk på att när du ansluter till nätverksresurser kan Lenovo-telefonen utsättas för datorvirus, hackare, spionprogram och andra attacker som kan skada Lenovo-telefonen, programvaran eller dina data. Se till att du har tillräckligt skydd i form av brandväggar, antivirus- och antispionprogram och håll skyddsprogrammen uppdaterade. Ställ inte andra elektriska apparater, till exempel fläktar, radioapparater, högtalare, luftkonditioneringsutrustning och mikrovågsugnar, i närheten av Lenovo-telefonen. Elektriska apparater genererar starka magnetfält som kan skada skärmen och data på Lenovo-telefonen.

Lenovo K33a48 Lenovo K33a42. Användarhandbok V1.0

Lenovo K33a48 Lenovo K33a42. Användarhandbok V1.0 Lenovo K33a48 Lenovo K33a42 Användarhandbok V1.0 Grundläggande Innan du använder den här informationen och produkten är det viktigt att du har läst: Snabbstartsguide Information om bestämmelser Bilaga

Läs mer

Lenovo K6 NOTE. Användarhandbok V1.0. Lenovo K53a48

Lenovo K6 NOTE. Användarhandbok V1.0. Lenovo K53a48 Lenovo K6 NOTE Användarhandbok V1.0 Lenovo K53a48 Grundläggande Innan du använder den här informationen och produkten är det viktigt att du har läst: Snabbstartsguide Information om bestämmelser Bilaga

Läs mer

IdeaTab A3000. Snabbstartsguide v1.0

IdeaTab A3000. Snabbstartsguide v1.0 IdeaTab A3000 Snabbstartsguide v1.0 Välkommen Frontkamera Volymknapp Läs den här guiden noga innan du börjar använda din IdeaTab. Guiden ger dig tips för hur du ställer in och använder din IdeaTab. Informationen

Läs mer

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 I samarbete med: Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en Samsung Galaxy Tab 3 med operativsystemet Android 4.1.2. Ett operativsystem

Läs mer

LÄR KÄNNA DIN TELEFON

LÄR KÄNNA DIN TELEFON SNABBGUIDE LÄR KÄNNA DIN TELEFON Ström PÅ: tryck och håll inne strömknappen i 3 sekunder. Ström Av: tryck och håll inne strömknappen i 3 sekunder, och välj stäng av. ÖVERBLICK 1, Volymknappar 2, Strömknappen

Läs mer

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3

Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 Lättlästa instruktioner för Samsung Galaxy Tab 3 I samarbete med: Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en Samsung Galaxy Tab 3 med operativsystemet Android 4.1.2. Ett operativsystem

Läs mer

Lättlästa instruktioner för pekplattan Samsung Galaxy Tab 3

Lättlästa instruktioner för pekplattan Samsung Galaxy Tab 3 Lättlästa instruktioner för pekplattan Samsung Galaxy Tab 3 I samarbete med: December 2014 Lättlästa instruktioner för hur du använder en Samsung Galaxy Tab 3 med operativsystemet Android 4.1.2. Samsung

Läs mer

Lättlästa instruktioner för ipad ios7

Lättlästa instruktioner för ipad ios7 Lättlästa instruktioner för ipad ios7 I samarbete med: Hösten 2014 Med hjälp av de här lättlästa instruktionerna lär du dig att använda en ipad med operativsystemet ios7. Ett operativsystem är det viktigaste

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

BRUKSANVISNING PFF-1010WHITE SVENSKA. Läs hela denna handbok noga innan produkten ansluts, används eller anpassas.

BRUKSANVISNING PFF-1010WHITE SVENSKA.  Läs hela denna handbok noga innan produkten ansluts, används eller anpassas. BRUKSANVISNING PFF-1010WHITE www.denver-electronics.com Läs hela denna handbok noga innan produkten ansluts, används eller anpassas. SVENSKA 1 2 3 4 5 USB RESET DC 1. Ström Tryck för att slå på eller av

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Anslutnings guide (för COOLPIX)

Anslutnings guide (för COOLPIX) Anslutnings guide (för COOLPIX) I det här dokumentet beskrivs proceduren för att använda SnapBridge-appen (version 2.0) och upprätta en trådlös anslutning mellan en kamera som stöds och en smart enhet.

Läs mer

Anslut Moto Mod Obs! 360 CAMERA Viktigt:

Anslut Moto Mod Obs! 360 CAMERA Viktigt: 360 CAMERA Anslut Moto Mod Justera kameraobjektivet på kamerans baksida mot 360 Camera och justera sedan telefonens sidor och underkant mot Moto Mod tills den snäpper fast. Obs! Kontrollera att kontakterna

Läs mer

Bluebiit Rocker 4G MANUAL

Bluebiit Rocker 4G MANUAL MANUAL Bluebiit Rocker 4G MANUAL 2 Bluebiit Rocker 4G manual Garanti: ett år Kontakt: www.bluebiit.com, asiakaspalvelu@bluebiit.com Förord Tack för att du valde Bluebiit product! Vi hoppas att du läser

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag för

Läs mer

SBQ-50011G ANVÄNDARMANUAL

SBQ-50011G ANVÄNDARMANUAL SBQ-50011G ANVÄNDARMANUAL 1 2 1. EN ÖVERSIKT ÖVER ENHETEN Knapparnas placering 1. Strömbrytare 2. VOL+ 3. VOL- 4. Hörlursuttag 5. USB kontaktdon 3 2. KOMMA IGÅNG 2.1 INSTALLATION AV KORT Stäng av enheten

Läs mer

SNABBSTART GUIDE. SmartVision av KAPSYS översikt. Introduktion. Framsida. Baksida

SNABBSTART GUIDE. SmartVision av KAPSYS översikt. Introduktion. Framsida. Baksida SNABBSTART GUIDE Introduktion SmartVision är den första Android smartphone som utformats speciellt för personer med nedsatt syn. SmartVision är den första verkligt tillgängliga allt-i-ett smartphone, med

Läs mer

Smartphone Quick Start Guide

Smartphone Quick Start Guide Smartphone Quick Start Guide 2 1. Innehåll i kartongen Batteri AC Adapter Kom-i-gång CD USB Kabel Telefon Användarmanual och snabbstart guide Headset 2. Telefonen 3 1 2 3 5 6 7 8 9 10 11 12 4 1. Indikator

Läs mer

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter Innehåll Vad finns i paketet. 2 Lär känna ditt modem.. 3 Förbered modemet för användning 5 Starta modemet första gången. 6 Koppla upp en dator via USB.. 8 Koppla upp en eller flera enheter via WiFi.. 9

Läs mer

Produktmeddelande. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Villkor för programvaran

Produktmeddelande. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Villkor för programvaran Starta här Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA. Informationen i detta dokument kan komma att bli inaktuell

Läs mer

Fotoskrivare BRUKSANVISNING

Fotoskrivare BRUKSANVISNING Fotoskrivare BRUKSANVISNING Tack för att du köpte Polaroid Mint fick-skrivaren. Denna bruksanvisning är avsedd att ge dig vägledning för att säkerställa att driften av denna produkt är säker och inte utgör

Läs mer

Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Villkor för programvaran. Produktmeddelande

Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Villkor för programvaran. Produktmeddelande Användarhandbok Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth är ett varumärke som tillhör ägaren och som används av Hewlett- Packard Company på licens. Google är ett varumärke som

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag för laddare 4.

Läs mer

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Användarinstruktion HE8D Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Specifikation HE8 Bluetooth version: V4.0+EDR Frekvens område: 2.4 ~ 2.4835GHz Bluetooth Chipset: CSR 8645+ANC Support: HSP, HEP,

Läs mer

NAUTIZ X5. Snabbguide

NAUTIZ X5. Snabbguide NAUTIZ X5 Snabbguide 1 Förpackningens innehåll Bilderna nedan kan skilja sig åt från de faktiska produkterna. Kontakta vår kundtjänst för att köpa tilläggs- eller tillvalsprodukter. Nautiz X5 Huvudenhet

Läs mer

Lenovo Tab M10 Användarhandbok

Lenovo Tab M10 Användarhandbok Lenovo Tab M10 Användarhandbok Lenovo TB-X605F Lenovo TB-X605L All information som har markerats med * i den här handboken gäller endast WLAN+LTE-modellen (Lenovo TB-X605L). Grundläggande Innan du använder

Läs mer

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles.

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång SE Network Media Player NSZ-GS7 Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång: ON/STANDBY Slår på eller stänger av spelaren. Styr anslutna enheter med en enda fjärrkontroll: För att du ska kunna

Läs mer

Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Villkor för programvaran. Produktmeddelande

Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Villkor för programvaran. Produktmeddelande Användarhandbok Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth är ett varumärke som tillhör ägaren och som används av Hewlett- Packard Company på licens. Google, Google Nu, Google Play

Läs mer

Calisto P240. USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK

Calisto P240. USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK Calisto P240 USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK Välkommen Grattis till valet av din nya Plantronics-produkt. I den här användarhandboken finns anvisningar om hur du ställer in och använder Plantronics Calisto

Läs mer

JABRA SOLEMATE MAX. Bruksanvisning. jabra.com/solematemax NFC. jabra

JABRA SOLEMATE MAX. Bruksanvisning. jabra.com/solematemax NFC. jabra jabra JABRA SOLEMATE MAX NFC Bruksanvisning jabra.com/solematemax 2013 GN Netcom A/S. Alla rättigheter reserverade. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns

Läs mer

Rekonditionering. Handi One+ Art.nr Programversion eller senare. Rev A SE

Rekonditionering. Handi One+ Art.nr Programversion eller senare. Rev A SE Instruktion Rekonditionering Handi One+ Art.nr 706471 Programversion 5.3.6 eller senare Rev A SE Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Viktig information... 3 1.2 Licens... 3 1.3 Förlängning av licensen...

Läs mer

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning.

Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. Tack för att du har köpt Mobile WiFi. Med Mobile WiFi-enheten får du en snabb trådlös nätverksanslutning. I det här dokumentet får du information om Mobile WiFi så att du kan börja använda enheten direkt.

Läs mer

Vy uppifrån och framifrån

Vy uppifrån och framifrån Snabbstartguide Vy uppifrån och framifrån Slutarknapp OLED- skärm Ström- /lägesknapp Ström/ status- LED 1 HDMI- port Micro SD- kortplats Högtalare Ström/status/batteri- LED 2 Objektiv LED Färg Beskrivning

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

CW263BT. Badrumsvåg. Manual

CW263BT. Badrumsvåg. Manual CW263BT Badrumsvåg Manual Innehållsförteckning 1. Specifikationer... 3 2. Batteri... 4 3. Drift/Funktion... 4 3. Indikation... 5 4. ios Enheter... 5 5. Android Enheter Installation... 10 6. Andra Instuktioner

Läs mer

tc Android surfplatta Snabbguide

tc Android surfplatta Snabbguide Installera din mymmx: 1. Starta Google Play Butik. 2. Sök efter mymmx. 3. Välj applikationen mymmx. 4. Tryck på Installera. 5. Tryck på Godkänn och hämta, applikationen installeras. 6. Tryck Öppna för

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på

Fast grön WiFi/IP - router ansluten Fast orange WiFi - direkt ansluten. Blinkar orange söker WiFi anslutning Fast röd inspelning på LAWMATE WIFI/IP KAMERA - START 1. Se till att kameran är ansluten till vägguttag eller att batteriet är laddat 2. Ta fram mobiltelefon eller urfplatta som ska användas vid installationen 3. Se till att

Läs mer

Innehåll. Förord. Förberedelser. Kom igång. Anpassa telefonen. Samtal. Personer

Innehåll. Förord. Förberedelser. Kom igång. Anpassa telefonen. Samtal. Personer G6 Bruksanvisning Innehåll Förord Förberedelser 2 Snabbtitt på din telefon 3 Ladda batteriet 4 Slå på eller stänga av telefonen Kom igång 5 Bekanta dig med startsidan 7 Använda meddelandepanelen 7 Komma

Läs mer

Den här guiden går därför genom de inställningar som kan göras för att underlätta användningen för en nybörjare och speciellt för seniorer.

Den här guiden går därför genom de inställningar som kan göras för att underlätta användningen för en nybörjare och speciellt för seniorer. 10 tips för att senioranpassa en Android platta eller telefon I takt med att utvecklingen går framåt och smarttelefonerna och pekplattorna blir allt mer avancerade, blir de tyvärr allt svårare för en nybörjare

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska

Läs mer

Öronmärkesscanner UHF eller LF

Öronmärkesscanner UHF eller LF Original bruksanvisning Art: 9057019 & 9057020 Öronmärkesscanner UHF eller LF Myrangatan 4 745 37 Enköping - Tlf. 010-209 70 50 order@p-lindberg.se www.p-lindberg.se Öronmärkesscanner, UHF-modell Art.

Läs mer

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snabbstartguide Välkommen till InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater är en komplett digital underhållningslösning som du kan använda för att titta på TV, spela in från

Läs mer

Doro Secure 580IP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IP Användarhandbok Svenska Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1. På/av 2. Uttag för headset 3. Uttag

Läs mer

TAQ SWEDISH / SVENSKA

TAQ SWEDISH / SVENSKA TAQ-10252 www.denver-electronics.com Viktig säkerhetsinformation VARNING: Läs all säkerhetsinformation nedan innan du använder den här surfplattan. 1. Vid det elektrostatiska urladdningstestet (ESD) för

Läs mer

Advoco NetPBX Advoco Mi

Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco Mi är en mobilapplikation som, installerad på en mobiltelefon med Windows eller Androids mobiloperativsystem, gör att du kan hantera samtal i Advoco NetPBX företagsväxel

Läs mer

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok

HP UC-högtalartelefon. Användarhandbok HP UC-högtalartelefon Användarhandbok Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth är ett varumärke som tillhör ägaren och används av Hewlett-Packard Company under licens. Windows

Läs mer

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket M-710 BT / M-710 BTW Användarmanual STÄNKSÄKER PORTABEL BLUETOOTH-HÖGTALARE Vänligen läs instruktionerna noggrant innan enheten används. KONTROLLERNAS PLACERING 1. NFC-märke 2. LED-indikator (blått för

Läs mer

Snabbstartsguide. Mobil WiFi ZTE MF93D

Snabbstartsguide. Mobil WiFi ZTE MF93D Snabbstartsguide Mobil WiFi ZTE MF93D Innehållsförteckning Välkommen... 2 Lär känna din mobila WiFi... 3 Informationsikoner... 4 Förberedelser... 5-6 Logga in på enhetens administrationssida...7 Anslut

Läs mer

tc ios iphone Snabbguide

tc ios iphone Snabbguide Installera din mymmx: 1. Starta App Store. 2. Sök efter mymmx. 3. Välj applikationen mymmx. 4. Tryck på Gratis och därefter Installera, applikationen installeras. 5. Tryck Öppna för att starta applikationen.

Läs mer

Snabbstartsguide. Mobil WiFi ZTE MF910

Snabbstartsguide. Mobil WiFi ZTE MF910 TA 82 145 03-13 Snabbstartsguide Mobil WiFi ZTE MF910 Innehållsförteckning Välkommen...2 Lär känna din mobila WiFi...3 Informationsikoner...4 Förberedelser... 5-6 Logga in på enhetens administrationssida...7

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D120 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

Inställningar - förteckning över alla menyer och undermenyer i HTC Desire (Android 2.2)

Inställningar - förteckning över alla menyer och undermenyer i HTC Desire (Android 2.2) Skräddarsy Teman Startsidansbakgrund Standardringsignal Trådlöst och nätverk Flygplansläge, Ja/Nej Wi-Fi, Ja/Nej Wi-Fi-inställningar Wi-Fi Wi-Fi, Ja/nej Nätverksmeddelande, Ja/Nej Wi-Fi-nätverk [Lista

Läs mer

Anslutnings guide (för KeyMission 80)

Anslutnings guide (för KeyMission 80) Anslutnings guide (för KeyMission 80) Innehållsförteckning Installera SnapBridge-appen... 2 Ansluta kameran och en smart enhet... 3 Bildöverföring och fjärrstyrd fotografering... 7 Felsökning... 9 I det

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Innehållsförteckning Innan du använder din Brother-maskin... Definitioner av anmärkningar... Varumärken... Introduktion... Hämta

Läs mer

tc ios ipad Snabbguide

tc ios ipad Snabbguide Installera din mymmx: 1. Starta App Store. 2. Sök efter mymmx. 3. Välj applikationen mymmx. 4. Tryck på Gratis och därefter Installera, applikationen installeras. 5. Tryck Öppna för att starta applikationen.

Läs mer

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. Din produkt och batterier måste

Läs mer

hjälpsamma team via cspolaroid@camarketing.com.

hjälpsamma team via cspolaroid@camarketing.com. Polaroid ZIP Bläckfria Fototryck Bruksanvisning {Allmän Produktbild} Hej! Välkommen till Polaroid -familjen. Den här bruksanvisningen erbjuder dig en kort genomgång av din nya Mini-skrivare. För mer information

Läs mer

1 Komma igång. 1.1. Start 1) Installera Micro-SIM 2) Starta mobilen 3) Ställ in tid och datum

1 Komma igång. 1.1. Start 1) Installera Micro-SIM 2) Starta mobilen 3) Ställ in tid och datum 1 Komma igång 1 Komma igång 3 2 Funktioner och appar 7 3 Tips och tricks 10 4 Index 14 1.1. Start 1) Installera Micro-SIM 2) Starta mobilen 3) Ställ in tid och datum Bakåt, håll ned för multitasker Volymkontroll

Läs mer

TIQ SWEDISH / SVENSKA

TIQ SWEDISH / SVENSKA TIQ-11003 Viktig säkerhetsinformation VARNING: Läs all säkerhetsinformation nedan innan du använder den här surfplattan. 1. Vid det elektrostatiska urladdningstestet (ESD) för EN55020 upptäcktes att manuell

Läs mer

Ta bort aviseringar genom att gå till inställningar och Aviseringar, gå genom tillsammans vilka appar som man vill att skall plinga till:

Ta bort aviseringar genom att gå till inställningar och Aviseringar, gå genom tillsammans vilka appar som man vill att skall plinga till: 10 tips för att senioranpassa en Android platta eller telefon I takt med att utvecklingen går framåt och smarttelefonerna och pekplattorna blir allt mer avancerade, blir de tyvärr allt svårare för en nybörjare

Läs mer

BeoCom 2. Komma igång

BeoCom 2. Komma igång BeoCom 2 Komma igång Innan du börjar Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 2 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex. en BeoCom

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Kortfattad användarhandbok TANDBERG MXP-system - Svenska Programvaruversion F1 D13624.04 June 2006 Detta dokument får inte kopieras vare sig i sin helhet eller i utdrag utan skriftligt godkännande från:

Läs mer

Användarmanual. 1. Mini USB-port 2. HDMI-port (GPSantenn) 3. SD-kortplats

Användarmanual. 1. Mini USB-port 2. HDMI-port (GPSantenn) 3. SD-kortplats Användarmanual 1. Mini USB-port 2. HDMI-port (GPSantenn) 3. SD-kortplats 4. Upp-knapp 5. Menyknapp 6. Nedåtknapp (Tyst) 7. Laddningsindikator 8. Arbetsindikator 9. Skärm 10. OK-knappen 11. Lägesknapp 12.

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

14 Laddning/dataanslutning 15 Kamera 16 Högtalare. Övriga knappar:

14 Laddning/dataanslutning 15 Kamera 16 Högtalare. Övriga knappar: Snabbguide Tack för att du valde vår produkt! I det här häftet sammanfattas kortfattat telefonens grundläggande funktioner. Samtliga Android-funktioner omnämns ej. DIN TELEFON Överblick 1 2 3 4 5 13 14

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning.

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. Smart Clock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Clock kamera, manual, USB strömadapter, USB kabel ÖVERSIKT KAMERA:

Läs mer

BackBeat PRO 2 BackBeat PRO 2 Special Edition. Användarhandbok

BackBeat PRO 2 BackBeat PRO 2 Special Edition. Användarhandbok BackBeat PRO 2 BackBeat PRO 2 Special Edition Användarhandbok Innehåll Översikt 3 Volym 3 Spela upp/pausa musik 3 Spola 3 Öppet lyssningsläge 3 Aktiv bullerdämpning 3 Ladda 3 Ljud av 4 Besvara eller avsluta

Läs mer

DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA

DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA DIN SURFPLATTA FÖR KONGRESSEN HUR MAN GÅR TILLVÄGA Hur sätter jag på min surfplatta: Strömbrytaren är placerad på kanten av surfplattan, strömbrytaren känns igen på denna symbol skärmen tänds. Tryck och

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps Inledning Utsätt inte Sweex trådlösa LAN cardbus-adapter 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor.

Läs mer

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering

Snabbguide. 1. Systemkrav. 2. Installation och aktivering. Installation. Aktivering Snabbguide Denna snabbguide hjälper dig att installera och komma igång med Readiris TM 15. För detaljerad information om Readiris TM alla funktioner, läs hjälpfilen som medföljer programvaran, eller de

Läs mer

Rekonditionering. MEMOplanner Medium 2. Art.nr Rev A2 SE

Rekonditionering. MEMOplanner Medium 2. Art.nr Rev A2 SE Instruktion Rekonditionering MEMOplanner Medium 2 Art.nr 462856 Rev A2 SE 2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 1.1 Viktig information... 4 1.2 Memoplanner-licens... 4 2 Medföljande delar... 4 3. Rekonditioneringsförfarande...

Läs mer

Jabra. Speak 710. Bruksanvisning

Jabra. Speak 710. Bruksanvisning Jabra Speak 710 Bruksanvisning 2017 GN Audio A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett varumärke som tillhör GN Audio A/S. Bluetooth -ordet, -märket och -logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning

Läs mer

Bruksanvisning. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS: Class12 MHz / L1, MHz C/A-kod

Bruksanvisning. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS: Class12 MHz / L1, MHz C/A-kod Bruksanvisning Läs den här bruksanvisningen före användning. Illustrationerna i denna instruktionsbok är för referens vi hänvisar till den faktiska produkten. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS:

Läs mer

Innehållsförteckning. L3044_MobilWiFi_Manual_110x90.indd 1 2013-03-27 14

Innehållsförteckning. L3044_MobilWiFi_Manual_110x90.indd 1 2013-03-27 14 Innehållsförteckning Välkommen... 2 Lär känna din mobila WiFi... 3 Informationsikoner... 4 Förberedelser... 5-6 Logga in på enhetens administrationssida...7 Anslut till internet via mobilt nätverk - 4G

Läs mer

Kom igång. Nokia N93i-1

Kom igång. Nokia N93i-1 Kom igång Nokia N93i-1 Knappar och delar telefonen stängd UTGÅVA 2 SV, 9253926 Modellnummer: Nokia N93i-1. Nedan kallad Nokia N93i. 1 Huvudkameraenhet och lins. Enheten har en huvudkamera på 3,2 megapixlar

Läs mer

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning Starta upp enheten 4

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning Starta upp enheten 4 Version: 1.1 1 Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 3 2 Användarinformation 3 3 Installations anvisning 4 3.1 Starta upp enheten 4 3.2 Sätta skärmlåskod 7 3.3 Skapa Google konto 9 3.4 Installera Mobileiron och

Läs mer

Skype för Samsung TV. Komma igång med Skype 2. Logga in med ett befintligt konto 3. Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4

Skype för Samsung TV. Komma igång med Skype 2. Logga in med ett befintligt konto 3. Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4 Komma igång med Skype Logga in med ett befintligt konto 3 Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4 Ansiktsidentifiering 5 Skype för Samsung TV Skapa nytt konto 6 Bildskärm 7 Lägga till kontakt 8

Läs mer

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Användarmanual BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Säkerhet och allmän information - Läs noggrant igenom bruksanvisningen och följ instruktionerna. - Följ alla lokala lagar för användning av mobiltelefoner

Läs mer

MINIX NEO A2 Användarguide

MINIX NEO A2 Användarguide MINIX NEO A2 Användarguide Produkt Information Tack för att du köpt en MINIX NEO A2. MINIX NEO A2 är en trådlös air mouse + dubbelsidigt tangentbord med inbyggd mikrofon och högtalare. MINIX NEO A2 utnyttjar

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1.

Läs mer

Anslutnings guide (för COOLPIX)

Anslutnings guide (för COOLPIX) Anslutnings guide (för COOLPIX) I det här dokumentet beskrivs proceduren för att använda SnapBridge-appen (version 2.5) och upprätta en trådlös anslutning mellan en kamera som stöds och en smart enhet.

Läs mer

Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden

Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden SNABBSTARTSGUIDE LYNC 2010 Bygga upp kontaktlistan Lägg till personer i listan Kontakter om du kommer att kontakta dem ofta eller om du bara vill hålla ordning på dem. 1. I huvudfönstret i Lync anger du

Läs mer

Installation X c o v e r 4

Installation X c o v e r 4 Installation X c o v e r 4 Installation av Pager i en Samsung Xcover4 telefon Modell: SM-G390F Är telefonen helt ny görs följande steg innan installation Det kommer ett flertal hjälprutor för att lära

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se

ANVÄNDARMANUAL. Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se ANVÄNDARMANUAL Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se ÖVERSIKT NÄSTA HÅL AV/PÅ Håll in i 5 sek. FÖREGÅENDE HÅL Ladda här Tlink har endast 3 knappar. Uppdateringar kan

Läs mer

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A

TD 93158SV. Snabbguide. Ascom d43 DECT-handset. 5 okt 2016/Ver. A Snabbguide Ascom d43 DECT-handset 1. Översikt över handset 1. Översikt över handset Ascom d43 är ett extremt användarvänligt handset som utformats för att underlätta en effektiv och pålitlig kommunikation.

Läs mer

Tack för att du har köpt CPE. CPE-enheten ger dig trådlös nätverksanslutning med hög hastighet.

Tack för att du har köpt CPE. CPE-enheten ger dig trådlös nätverksanslutning med hög hastighet. Snabbstart Tack för att du har köpt CPE. CPE-enheten ger dig trådlös nätverksanslutning med hög hastighet. I det här dokumentet får du den information om CPE som du behöver för att börja använda enheten

Läs mer

Nokia N76-1. Kom igång. 9254307 Utgåva 2 SV

Nokia N76-1. Kom igång. 9254307 Utgåva 2 SV Nokia N76-1 Kom igång 9254307 Utgåva 2 SV Knappar och delar (luckan och telefonen öppen) Nedan kallad Nokia N76. 1 Höger yttre knapp 2 Mittenknapp 3 Vänster yttre knapp 4 Sekundär kamera med lägre upplösning

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Manual Grid Pad Go 10

Manual Grid Pad Go 10 Manual Grid Pad Go 10 Skötsel av din Grid Pad När den inte används, förvara din Grid Pad säkert utan att några hårda föremål vilar eller trycker mot skärmen. Rengöring Pekskärmen rengörs med en ren mikrofibertrasa.

Läs mer

Egenskaper. Vad finns i kartongen. Beskrivning

Egenskaper. Vad finns i kartongen. Beskrivning Egenskaper Wi-Fi b/g/n 8-tums touchscreen Stödjer appar från 3:e part Webbkamera G-sensor Mediaspelare Vad finns i kartongen 1 surfplatta 1 USB-kabel 1 nätadapter Lathund Beskrivning a. Till/från Håll

Läs mer

Grunderna ios 11 ipad/iphone

Grunderna ios 11 ipad/iphone Grunderna ios 11 ipad/iphone ios kan uppdateras för iphone från iphone 5 S, ipad från ipad mini 2, ipad femte gen. samt ipod touch från sjätte gen. Från Apples Användarhandbok oktober 2017 http://help.apple.com/ipad/11

Läs mer

Snabbguide. PRO Android 8. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken)

Snabbguide. PRO Android 8. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken) PRO Android 8 Snabbguide Företagstelefoni Företagschatt Supersök Favoriter (undermeny till telefonifliken) Historik (undermeny till telefonifliken) Kontakter (undermeny till telefonifliken) Funktionsnummer

Läs mer

POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM. Svensk Instruktions Manual AVIN R2

POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM. Svensk Instruktions Manual AVIN R2 POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM Svensk Instruktions Manual AVIN R2 Läs igenom hela denna manual innan du påbörjar användning. Spara manualen för framtida bruk. När du läst igenom detta material, önskar

Läs mer

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935

JABRA PRO 935. Bruksanvisning. jabra.com/pro935 JABRA PRO 935 Bruksanvisning jabra.com/pro935 2014 GN Netcom A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett registrerat varumärke som tillhör GN Netcom A/S. Övriga varumärken som nämns här tillhör deras respektive ägare.

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Lättlästa instruktioner för ipad ios8

Lättlästa instruktioner för ipad ios8 Lättlästa instruktioner för ipad ios8 I samarbete med: December 2014 Lättlästa instruktioner för hur du använder en ipad med operativsystemet ios8. En ipad är en pekplatta. En pekplatta kallas också för

Läs mer

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22

Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen. Version 1.1 2014-10-22 Startinstruktion för Swivl Robot den automatiska kameramannen Version 1.1 2014-10-22 Swivl Robot kan användas för att spela in en föreläsning eller lektion. Kameran som är placerad på Roboten följer automatiskt

Läs mer

Jabra. Elite 65t. Bruksanvisning

Jabra. Elite 65t. Bruksanvisning Jabra Elite 65t Bruksanvisning 2017 GN Audio A/S. Med ensamrätt. Jabra är ett varumärke som tillhör GN Audio A/S. Bluetooth -ordet, -märket och -logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning

Läs mer