Vårprogram En av våra samarbetspartners är

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vårprogram En av våra samarbetspartners är"

Transkript

1 Vårprogram 2019 En av våra samarbetspartners är

2 Vad är Norden Norden är namnet på området i norra Europa som består av länderna Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige samt de självstyrande områdena Åland (tillhör Finland), Färöarna och Grönland (tillhör Danmark). Dessa fem stater och tre självstyrande områden är alla medlemmar i Nordiska rådet. Grönland hör geografiskt till Nordamerika, men ingår då landet är en självstyrande del av Danmark. Den norska ögruppen Svalbard och ön Jan Mayen saknar självstyrelse och är istället reguljära delar av Norge och räknas därmed också till Norden. De nordiska länderna binds samman av en gemensam historia, ett likartat samhällssystem och de nordiska språken. Till de nordiska språken hör danska, svenska, norska, isländska och färöiska. Finskan och grönländskan skiljer sig från dessa. De nordiska länderna har samarbetat sedan större delen av 1900-talet på politisk nivå genom bland annat Nordiska rådet och på folklig nivå genom organisationer som Föreningen Norden. Föreningen Norden Föreningen Norden är en politiskt och religiöst obunden organisation, öppen för alla som vill engagera sig och jobba med nordiska frågor och nordiskt samarbete. Genom våra distrikt och lokalavdelningar anordnas bland annat vänortsutbyten, resor, studiecirklar, utvecklingsprojekt, arrangemang, möten och föreläsningar. Föreningen Norden finns i alla de nordiska länderna och samverkar genom paraplyorganisationen Föreningarna Nordens Förbund, FNF. FNF är ett samarbetsorgan för de olika Föreningarna Norden i Danmark, Finland, Färöarna, Island, Norge, Sverige och Åland. Förbundet samarbetar också med Föreningen Norden i Estland, Lettland, samt i Petrozavodsk.

3 BLI MEDLEM I LANDSKRONAAVDELNINGEN För att bli medlem i föreningen Norden betalar du in 175 kr till Föreningen Nordens plusgiro Ange namn, adress, telefonnummer och e-postadress samt att inbetalningen avser Föreningen Norden i Landskrona. Familjemedlem betalar första året 25 kr. I medlemskapet ingår fyra nummer av Föreningen Nordens intressanta medlemstidning. På finns information från förbundet centralt samt från distriktet och lokalavdelningar. är en direktlänk till Landskronaavdelningen Som medlem i Landskronaavdelningen kan du via föreningens teaterombud boka rabatterade biljetter till föreställningar på Helsingborgs Stadsteater. Är du intresserad, kontakta Karin Eggers på eller karin.eggers@bredband.net Som medlem får du också ett specialpris på Samtal på Dunkers i Helsingborg. Du beställer biljetter via Dunkers, tel eller via rabattkod: Norden I Skåne finns lokalföreningar i Båstad, Eslöv, Helsingborg, Hässleholm, Klippan, Lund och Malmö. Deras program hittar du genom att klicka dig fram till respektive hemsida på Här finns mycket intressant att uppleva och som medlem har du möjlighet att delta.

4 Nordenvänner i Landskrona! Varmt välkomna till vårens alla spännande aktiviteter. I år firar Föreningen Norden 100 år så det är lite speciellt. Precis som tidigare år arrangerar vi medlemsmöten, utflykter, resor och studiecirklar i Nordens anda. Vi samarbetar med vår danska vänort Glostrup og Omegn och med övriga Nordenavdelningar i Skåne. Du har möjlighet att delta i deras medlemsmöten. Du hittar deras program på respektive hemsida. Är du intresserad av att bilda en studiecirkel med Nordenvänner kan du komma med förslag på innehåll till vår ordförande. Anmälan till Landskronas program ska göras till Roger Lorentsson helst via e-post lorentsson.roger@hotmail.com annars på el eller till Barbro Hindemith på el Efter sista anmälningsdag ses anmälan som definitiv och, om inte särskilda skäl föreligger, måste vi kräva in avgiften för förtäring och utfärder. Avgiften för medlemsmöten är 100 kr. Den inkluderar föredrag, matig smörgås med dryck och kaffe/te med liten kaka samt lott till boklotteri. Om du önskar förtäring är det nödvändigt med föranmälan. Utan förtäring kostar det 50 kr att delta. Även icke-medlemmar är välkomna till oss i mån av plats och då uttas en avgift om 60 kr för föredrag och 60 kr för förtäring.

5 VÅRPROGRAM 2019 Samtliga lokala medlemsmöten är förlagda till Landskrona Stadsbibliotek klockan Betalning sker, om inte annat anges, kontant eller via Swish nr på plats JANUARI Torsdagen den 31 januari - Tillbaka till paradiset? Vetenskapsjournalisten och agronomen Peter Sylwan Peter berättar om att odla på naturens villkor och ändå föda en hel värld, om människans natur och om vad Pumphuset i Landskrona har med utbrottet av första världskriget att göra. Anmälan till Roger eller Barbro senast söndagen den 27 januari FEBRUARI Torsdagen den 28 februari Föreningen Norden 100 år Vi får en historisk tillbakablick på föreningens sekellånga verksamhet. Föreläsare är inte bestämd vid tryckningen Efter föredraget följer lokalavdelningens årsmöte, vilket du härmed kallas till. Aktuella handlingar kommer att delas ut i tryckt form på mötet. Kontakta någon i styrelsen om du vill ta del av dem tidigare. Motioner ska ha inkommit senast fredagen den 1 februari. Anmälan till Roger eller Barbro senast söndagen den 24 februari

6 MARS Lördagen den 23 mars kl Föreningen Norden 100 år firas med Nordiskt Gästabud Föreningen Norden i Skåne firar tillsammans med samtliga lokalavdelningar i distriktet Föreningen Norden 100 år på Nordens dag den 23 mars 2019 med ett gemensamt Gästabud på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Skånedistriktets styrelse tillsammans med lokalavdelningarna hoppas på en stor anslutning, där vi alla, som är engagerade i Föreningen Norden i Skåne, får träffas och ha trevligt tillsammans. Temat för Gästabudet är Nordens framtid. Föredragshållare inom ramen för temat kommer att bjudas in. Kulturella inslag som musik och eventuellt författarbesök kommer också att finnas med i programmet. Dagen avslutas med en nordisk buffé med kulturella inslag med musik. Utförligare information kommer att finnas på hemsidan och skickas ut via e-post Onsdagen den 27 mars (dagtid) Transporter kring Öresund Skåne-Själland gruppen inbjuder till föredrag med lunch på Nordens hus i Köpenhamn. Nordiska rådet ansvarar för programmet. Utförligare information kommer att finnas på hemsidan och skickas ut via e-post Onsdagen den 27 mars - Nordisk möbelkonst under mitten av 1900-talet Carolina Söderholm, verksam som journalist, konstkritiker och författare med inriktning mot konst och design.

7 Decennierna kring 1900-talets mitt var den nordiska möbelkonstens guldepok. Med osviklig känsla för naturmaterial, hantverk och funktion ritade Mathsson, Mogensen, Wegner, Aalto och Relling tidlösa klassiker som satt den moderna nordiska designen på världskartan. Samtidigt experimenterade Verner Panton och Nanna Ditzel djärvt med nya material i möbler som fångade en färgstark popkultur. Carolina föreläser om några av dessa giganter inom möbeldesign och deras verk. Anmälan till Roger eller Barbro senast fredagen den 22 mars APRIL Måndagen den 15 april kl Norden 100 år i Köpenhamn I Danmarks radios konsertsal (DR byen) i Köpenhamn kommer drottning Margrethe (beskyddare för Föreningen Norden i Danmark) att vara närvarande vid en galaföreställning med nordiska konstnärer och artister. Medlemmar i Föreningen Norden kan köpa biljetter till ett reducerat pris. Mail om detta har gått ut från Föreningen Norden centralt. Tisdagen den 16 april kl Drottning Margrethe fyller 79 år. Vi samlas vid Amalienborg och ser vaktparaden och hyllar därefter drottningen med alla nordiska flaggor. Gratis deltagande. Köpenhamnsavdelningen kommer med flaggor till alla. Mer info kommer via e-post och på hemsidan.

8 MAJ Onsdagen den 8 maj - Språkliga missförstånd och falska vänner Robert Zola Christensen, lektor på språk- och litteraturcentrum vid Lunds Universitet De skandinaviska språken har ett stort antal gemensamma ord, som kan spåras tillbaka till vikingatiden eller ännu tidigare. Det finns också ord som skiljer sig åt och flera av dem kan ge anledning till missförstånd mellan nordiska grannar. Om detta och ordens beskaffenhet handlar föredraget ur ett svenskt - danskt perspektiv. Anmälan till Roger eller Barbro senast fredagen den 3 maj. Lördagen den 25 maj - Utfärd Vi börjar med ett kort stopp i Saxtorps kyrka där vi bl.a. studerar altartavlan. Efter det tar vi oss till Skånes Lincentrum i Knutstorp. Här berättar en guide om det unika materialet lin. Vi får ta del av Henryk Zienkiewicz forskningsmaterial om lin från hans tid på Svalöv- Weibull. Detta utgör en del av Svalövs historia och av svensk linhistoria med dess uppgång och fall. Vi tittar också på maskiner för linberedning. Efter detta vet vi alla vad röta, bråka, skäkta, häckla och spinna är. Innan vi reser vidare serveras vi förmiddagskaffe med fralla. Färden går vidare till Skäralid en del av Söderåsens nationalpark (bildad 2001). Söderåsen är en av de största sammanhängande naturskyddade ädellövsskogarna i Nordeuropa. Här får vi en kort beskrivning av varför området blivit en nationalpark. Därefter går vi en kortare självguidad tur på mycket promenadvänlig slinga och/eller bekantar oss med områdets intressanta Naturum (inomhus).

9 Vi tar oss sedan till Hurva Gästgivaregård för att äta lunch och efter det kör vi en kort sträcka till Skarhults slott. Här vandrar vi i slottsparken, tittar på utställningen Den dolda kvinnomakten och på annan utställning (inte bestämd vid programmets tryckning). Vi har också möjlighet att besöka Skarhults intressanta kyrka. Innan vi styr kosan hemåt fikar vi i Skarhults café. Tyvärr är Skarhult inte handikappvänligt hiss saknas upp till utställningen och ner till källaren, där vi fikar om inte vädret tillåter att vi sitter ute. Avresa från Kasernplan i Landskrona kl Beräknad hemkomst strax innan kl Priset för bussresa, för- och eftermiddagsfika, lunch, entréer och guide är 650 kr. Även icke-medlemmar erbjuds att delta i mån av plats. Priset är då 750 kr. Anmälan till Roger eller Barbro senast torsdagen den 25 april. Principen först till kvarn gäller. Efter anmälan sätts beloppet in på bg senast måndagen den 29 april. Ange VÅRUTFÄRD och ditt namn på inbetalningen.

10 JUNI Onsdagen den 5 juni följ med våra danska vänner på deras utfärd - Vikingetur Vi inviterer vores venskabsforening i Landskrona til at deltage. Høje Taastrup station kl Ole Rømer museet, Kroppedal, Vikingeskibsmuseet, Frokost på cafe Knarr, Vikingeudgravningen i Køge. Kaffe og lagkage i Kaffekælderen i Køge. Slut ca. kl på Høje Taastrup station Pris 650 DKK Anmäl ditt intresse till ordförande Kerstin Persson Torsdagen den 13 juni kl Fredriksdalsteatern Var god dröj! En sjukhuskomedi i tiden Generalrepetition på Fredriksdalsteatern. Föreningen Norden i Helsingborg bjuder in alla Skånes lokalavdelningar till ett gemensamt skrattanfall. Tillsammans med Föreningen Norden i Skåne arrangeras också mingel innan föreställningen börjar. Kom och fira Norden 100 år i gröngräset på Fredriksdal. Läs mer om föreställningen på Entré för medlemmar: 150 kronor. Först till kvarn gäller. Anmälan till Roger Lorentsson och inbetalning till vårt bankgiro i samband med anmälan. Ange FREDRIKSDAL och ditt namn på inbetalningen. Biljetterna hämtas vid entrén till Fredriksdalsteatern från kl på speldag.

11 GDPR Föreningen Norden har antagit en personuppgiftspolicy enligt GDPR. Dina personuppgifter hanteras varsamt och vår lokalavdelning använder dessa för kontakt och information till medlemmarna samt till att göra anmälningslistor till olika program. Vill du göra ändringar i dina inlämnade personuppgifter kontakta sekreterare Gunnar Modig

12 Föreningen Norden i Landskrona - Styrelse fram till årsmötet. Den nya styrelsen kommer då att presenteras på vår hemsida. Ordförande Kerstin Persson, Landskronavägen 18B, , Häljarp Tel , mobil , e-post: kerstin43persson@gmail.com Vice ordförande Barbro Hindemith, Svaneholmsgatan 8A, Landskrona Tel , mobil Kassör Boel Wallén, Slånvägen 10, , Häljarp Tel e-post: boelwallen@gmail.com Sekreterare och personuppgiftsbiträde Gunnar Modig, Strandvägen 25, Landskrona Tel e-post: lagust@telia.com Ledamot Berit Adrielsson, Nybovägen 165, Glumslöv Tel Ersättare Jonna Eriksson, Järnvägsgatan 55, Landskrona Tel e-post: jonnaeriksson@telia.com Ersättare Roger Lorentsson, Östergatan 98, Landskrona Tel , mobil e-post: lorentsson.roger@hotmail.com

13

PROGRAM Hösten 2018 NORDEN

PROGRAM Hösten 2018 NORDEN 1 PROGRAM Hösten 2018 NORDEN En av våra samarbetspartners är 2 FÖRENINGEN NORDEN I LANDSKRONA Föreningen Norden i Sverige med systerföreningar i Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen

Läs mer

1 PROGRAM VÅREN 2015

1 PROGRAM VÅREN 2015 1 PROGRAM VÅREN 2015 2 FÖRENINGEN NORDEN I LANDSKRONA Föreningen Norden i Sverige med systerföreningar i Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen är en partipolitiskt obunden organisation

Läs mer

1 PROGRAM Våren 2017

1 PROGRAM Våren 2017 1 PROGRAM Våren 2017 2 FÖRENINGEN NORDEN I LANDSKRONA Föreningen Norden i Sverige med systerföreningar i Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen är en partipolitiskt obunden organisation

Läs mer

1 PROGRAM HÖSTEN 2016

1 PROGRAM HÖSTEN 2016 1 PROGRAM HÖSTEN 2016 2 FÖRENINGEN NORDEN I LANDSKRONA Föreningen Norden i Sverige med systerföreningar i Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen är en partipolitiskt obunden organisation

Läs mer

1 PROGRAM Våren 2018

1 PROGRAM Våren 2018 1 PROGRAM Våren 2018 2 FÖRENINGEN NORDEN I LANDSKRONA Föreningen Norden i Sverige med systerföreningar i Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen är en partipolitiskt obunden organisation,

Läs mer

1 PROGRAM VÅREN 2016

1 PROGRAM VÅREN 2016 1 PROGRAM VÅREN 2016 2 FÖRENINGEN NORDEN I LANDSKRONA Föreningen Norden i Sverige med systerföreningar i Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen är en partipolitiskt obunden organisation

Läs mer

1 PROGRAM HÖSTEN 2015

1 PROGRAM HÖSTEN 2015 1 PROGRAM HÖSTEN 2015 2 3 FÖRENINGEN NORDEN I LANDSKRONA Föreningen Norden i Sverige med systerföreningar i Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen är en partipolitiskt obunden organisation

Läs mer

Föreningen Norden Skånedistriktet

Föreningen Norden Skånedistriktet Föreningen Norden Skånedistriktet Distriktsstämma Helsingborg 2019-03-23 Innehåll Kallelse/Inbjudan Dagordning Verksamhetsberättelse Resultaträkning/balansräkning Bilagor Budget 2018 Verksamhetsplan Antal

Läs mer

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater.

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Vårprogram 2016 Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Hela styrelsen önskar er välkomna Onsdag 9 mars Konst som berör Föredrag

Läs mer

Välkomna till ett spännande år med Föreningen Norden i Lund

Välkomna till ett spännande år med Föreningen Norden i Lund Vårprogram 2017 Lund i januari 2017 Välkomna till ett spännande år med Föreningen Norden i Lund Föreningslivet är beroende av medlemskap och frivilliga krafter. Utan alla aktiva medlemmar, alla förtroendevalda,

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2012

Verksamhetsberättelse för 2012 FÖRENINGEN NORDEN SKÅNEDISTRIKTET Verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsen för Föreningen Norden, lämnar följande redogörelse för verksamheten år 2012. Styrelse Ulla Stenow ordförande Ängelholm Sonja Svensson

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Välkomna till vårens konstbildningsprogram, åter igen på temat Mångfald!

Välkomna till vårens konstbildningsprogram, åter igen på temat Mångfald! Vårprogram 2017 Välkomna till vårens konstbildningsprogram, åter igen på temat Mångfald! Vi hoppas få se Dig på våra aktiviteter och glöm inte bjuda med dina styrelsevänner i konstföreningen! Tisdag 31

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! Augusti: September:

Läs mer

Föreningen Norden fyller 100 år

Föreningen Norden fyller 100 år z Program Våren 2019 z Så skriver vi 2019 och blickar fram emot en härlig vår med Norden-aktiviteter. Föreningen Norden fyller 100 år och det kommer att uppmärksammas. Missa till exempel inte vårens Gästabud

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 2: 2017 NYHETSBREVET Från KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Hässleholm med omnejd hassleholm@celiaki.se Lundabygden lundabygden@celiaki.se Malmö

Läs mer

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Nytt Reseombud Majvor Hansson Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen, Varmfrontsgatan 23. Intresseanmälan

Läs mer

Kultur i Hörby Oktober 2016

Kultur i Hörby Oktober 2016 Kultur i Hörby Oktober 2016 Teater Litteratur Utställning Förtäring Musik Dans Föreläsning Barn Guidning i Östra Sallerups 1600-talspark Samling vid Östra Sallerups Kulturhus. Hur kom Jöns Henriksson,

Läs mer

Resor och Läger Sommaren 2013

Resor och Läger Sommaren 2013 Resor och Läger Sommaren 2013 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har ett gemensamt utbud av resor och lägerverksamhet. et är anpassat till hur många som följer med eller får plats

Läs mer

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra.

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Vårens program 2018 Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Ordförande har ordet! Hej alla! Efter en mycket regnig och mörk

Läs mer

Medlemsbrev februari 2019

Medlemsbrev februari 2019 Medlemsbrev februari 2019 Kallelse till årsmöte med FUB Stockholm och Inre Ringen Tid Söndag 10 mars 2019 klockan 10.00 12.30. Plats Åttiotvåan på S:t Göransgatan 82A Anmälan Anmäl dig senast onsdag 6

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

XXXIV Nordiska militära kamratföreningsmötet - Inbjudan

XXXIV Nordiska militära kamratföreningsmötet - Inbjudan XXXIV Nordiska militära kamratföreningsmötet - Inbjudan Härmed inbjuds till det XXXIV Nordiska militära kamratföreningsmötet som genomförs i Finland den 6-9 juni 2013. Inkvartering sker på Karelska Brigaden,

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping

Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn. 23-24 november på Thapperska i Norrköping Välkommen att diskutera framtida kompetens inom vård- och omsorgssektorn 23-24 november på Thapperska i Norrköping Inbjudan att delta i konferensen Current and future skills in the health and social welfare

Läs mer

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår.

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår. Adress Hjärt- och Lungsjukas Förening i Lund MO Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Kontakt under sommaren:

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM VÅREN 2018 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Tlf: 0302-135 75 E-post: lerum@pro.se Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum BG 398-8938 eller swish 12 31460401 Helgstängt fr.o.m.

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33 Dalbybygdens Släkt- och Folklivsforskarförening Aktiviteter under 2016 Reservation för eventuella ändringar och tillägg samt ändringar av tider. Information om ändringar sker genom uppdateringar via vårt

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År]

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År] Sida 1av 4 Maj 2015 Medlemsmöte Den 18 maj (måndag) är det dags för medlemsmöte! Se bifogad kallelse. Handlingar till mötet kommer att finnas tillgängliga i klubbstugan i enlighet med stadgarna (1 vecka

Läs mer

2015-07-03 -- Malmö -- RESA TILL: FLYGVAPNETS HUVUDFLYGDAG 2015 m. m.

2015-07-03 -- Malmö -- RESA TILL: FLYGVAPNETS HUVUDFLYGDAG 2015 m. m. Malmö 2015-12-02 by Webmaster on 23 november, 2015 in Malmö Transportflyget i Flygvapnet. Kallelse till decembermöte i Flygtekniska Föreningen, Malmöavdelningen Onsdagen den 2 december 2015 kl. 18.30 Major

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Februari Medlemsblad nr 5

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Februari Medlemsblad nr 5 Hjärtbladet Medlemsblad nr 5 Februari 2018 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Ordet! Hej alla, Tänk att det gått ett helt år sedan jag valdes och trädde in som ordförande för föreningen

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018.

Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018. Veckobrev nr 11 (12 mars-18 mars) 2018 Nu är det hög tid att betala medlemsavgiften för de som missat sista betalningsdatum 28 februari 2018. Hantverk och Datahjälp/ Onsadag den 14 mars Välkomna till Malmtorpsvägen

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november Höstprogram 2014 Torsdag 4 september Tisdag 30 september Helgen 4-5 oktober Onsdag 5 november Onsdag 12 november Torsdag 20 november Dramat i Arles - om van Gogh, Gaugin och Bernhard Föredrag av intendent

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 1/2012

Fritidsnytt. Nr 1/2012 Fritidsnytt Nr 1/2012 Här kommer vårens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi hoppas

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM VÅREN 2014 Göteborg i januari 2014 Hjärtligt välkomna till ett nytt verksamhetsår! Vi fortsätter att ha våra månadsmöten på onsdagar. Vi startar klockan

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2017 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Föreningsuppgifter sid 3. Månadsmöten sid 4. Aktiviteter o Studiebesök sid 5-9. Annonser och sponsorer sid 10. Medlemansökan Sid 11.

Föreningsuppgifter sid 3. Månadsmöten sid 4. Aktiviteter o Studiebesök sid 5-9. Annonser och sponsorer sid 10. Medlemansökan Sid 11. PROGRAM VÅREN 2018 Välkomna till våra månadsmöten i Billdals kyrka och övriga aktiviteter. Under våren har vi ett späckat program med föredrag, underhållning, studieresor och mycket annat. 1 INNEHÅLL Föreningsuppgifter

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Föreningen Norden är viktigare än någonsin!

Föreningen Norden är viktigare än någonsin! Vårprogram 2016 Lund i januari 2016 Föreningen Norden är viktigare än någonsin! I dessa tider, när en nordisk gräns som har varit öppen sedan 1958, nu åter försluts och endast kan passeras efter uppvisande

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Viktig inbjudan Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Som framgått av annons i SFF-Filatelisten är det förbundskongress i Malmö lördag 7 och söndag 8 april 2018. Den föregås av SFF-dagar

Läs mer

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen.

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen. Adress Vårvädersvägen 4 D, 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00. Vi har sommarstängt 22/6 17/8 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Nyhet! Medlemsavgiften betalas

Läs mer

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård

Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) Då var det dags igen. Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Veckobrev nr 38 (18 september-24 september) 2017 Då var det dags igen Månadsmöte/ Grödinge Bygdegård Ståtliga svampar Onsdagen den 20 september kl. 12.00 Med ord och bild presenterar Botkyrka Teaterförening

Läs mer

Kalender för februari och mars

Kalender för februari och mars Kalender för februari och mars Snart startar Noaks Ark Syds singel-mingel, endast för personer som lever med hiv. Syftet med träffarna är att möta och umgås med likasinnade men sen vet man aldrig om

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2019 Väggmålning Spånkullen 11, Ewa Leyman SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt

Läs mer

Program. januari juni 2018

Program. januari juni 2018 Program januari juni 2018 Torsdag 25 januari kl. 14.30 Visning av utställningen Klostret 750 år en historisk tidsresa. Ingen föranmälan. Onsdag 14 februari kl. 19.00 Filmvisning på Klostret Vi visar tre

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad.

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. Nr 1: 2017 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Helsingborg, Höganäs,

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra.

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Vippentorpet Foto: Levi Johansson Vårens program 2019 Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Ordförande har ordet! Hej alla!

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist Hjärtbladet Medlemsblad nr 6 Augusti 2018 Foto: Bernt Ljungqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordföranden har ordet! Hej alla, En sådan härlig sommar vi haft! Maj månad, Juni månad, Juli månad och

Läs mer

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna.

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna. Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se VÅRPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är åter i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för Jazzcafé 1:a måndagen i månaden kl Folkets Hus Lindsdal Hans Johansson

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för Jazzcafé 1:a måndagen i månaden kl Folkets Hus Lindsdal Hans Johansson PRO PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2019. Aktiviteter Våren: Stick-café onsdagar kl. 10.00 Lindsdals bibliotek Inga-Lott Håkansson 0480-473062 Träslöjd torsdagar kl. 15.00 Lindsdalsskolan Ingvar Carlsson

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

VÄLKOMMEN DU OCKSÅ ATT VARA MED!!!

VÄLKOMMEN DU OCKSÅ ATT VARA MED!!! VÅREN 2019 8 jan. POLEN start studiecirkel kl. 18.00 Polen är ett land med en lång historia. Sverige och Polen hade åren 1592-1599 Sigismund III som gemensam kung. Polen förlorade dock sin självständighet

Läs mer

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December

Tillägg till. Årsprogrammet. för. Billdalsseniorerna. September-December Tillägg till Årsprogrammet för Billdalsseniorerna September-December 2017 Månadsmöten Vi träffas första onsdagen i månaden kl. 10.30 i Billdals kyrka. Vi lyssnar på ett föredrag eller underhållning, dricker

Läs mer

Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019

Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se ENSKEDE PROGRAM Foto: fotoakuten.se VÅREN 2019 VÄLKOMNA TILL VÅRENS PROGRAM Även 2019 blir det ett rätt fylligt program i PRO Enskede. Vi har försökt göra en bra blandning av föreläsningar, underhållning,

Läs mer

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år.

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Program för Hemsjö hembygdsförenings verksamhet 2019 I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Hembygdsgården Hea Cafékvällar - Vandringar - Valborgsmässofirande - Midsommarfirande - Grötfest

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4 Hjärtbladet Medlemsblad nr 4 Juli 2017 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Hej alla, 2 0rdet! Efter en härlig vår och sommar med många trevliga träffar vill jag passa på att välkomna nya

Läs mer

Nr 2: 2016 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli.

Nr 2: 2016 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli. Nr 2: 2016 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30 17.30 Fortsättning

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2015. september, oktober, november, december

SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2015. september, oktober, november, december SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2015 september, oktober, november, december Utflykt till Pumphuset och Citadellet i Landskrona 2/9 Färden går med buss till Landskrona och Pumphuset. Där ser vi skulpturkonst

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 1 2018 Reeli Bendiksen, ledamot i lokalföreningens styrelse, gick bort 14 januari i år. Reeli blev medlem i föreningen 2006 och valdes in som ersättare i styrelsen 2010. Reeli blev 83

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Program för våra månadsmöten

Program för våra månadsmöten Program våren 2018 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats Bjurslättsskolan)

Läs mer

4B Karlskrona Kristianstad Malmö Köpenhamn

4B Karlskrona Kristianstad Malmö Köpenhamn 4B Malmö Köpenhamn 4B Malmö Köpenhamn... 9 december 2018-14 december 2019 1203 04.03 04.11 04.16 04.24 04.26 04.34 04.40 04.46 04.52 04.59 05.04 05.08 05.12 05.14 05.25 05.29 05.32 05.36 1205 05.03 05.11

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30 Din Fritid Hösten 2017 Innehåll Information om Fritidsverksamheten....... 3 Hemsidan och

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015 Axplocket NR 1/2015 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att ni alla haft en bra jul och nyår med massor med god mat! Nu är det snart dags för alla föreningar att ha årsmöten. Titta under respektive

Läs mer