kyrkorna i Dalmatien, St. Franciskus med tillhörande kloster och bibliotek från 1200-talet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "kyrkorna i Dalmatien, St. Franciskus med tillhörande kloster och bibliotek från 1200-talet."

Transkript

1 ZADAR STADSTUR ZADAR är centrum i Zadars län och i hela regionen som heter Norra Dalmatien. Zadar har en 3000 årig historia och är även den tredje största kuststaden i Kroatien. Denna stadstur kommer att visa dig fantastiska monument från stadens rika historia och leda dig genom gator och torg med anor från romarriket. Du kommer även att få uppleva två unika moderna skapelser, som redan blivit oundvikliga stopp under stadsrundturer. Guidningen börjar vid Arsenal, en byggnad från 1500-talet som var varumagasin åt den venetianska flottan. Turen leder oss vidare till barockkyrkan Jungfrun av hälsa och till en av de äldsta gotiska kyrkorna i Dalmatien, St. Franciskus med tillhörande kloster och bibliotek från 1200-talet. Vi tar oss vidare till strandpromenaden Riva där ni kommer att uppleva Havsorgeln och Hälsning till solen. Detta är de två nya och enastående monumenten som visar att det inte enbart är historia som finns i Zadar. Havsorgeln (2005) är en konstruktion av 35 rör som spelar fem toner och sju ackord med havet som kompositör. Några meter från Orgeln ligger Hälsning till solen (2008), en installation som består av över 300 glasskivor som ackumulerar solens energi och ger fantastiska ljuseffekter under nätterna. Från Riva fortsätter turen till det antika forumet och St. Donatus kyrka, vilka omringas av rester från handelsbodar, pelare och basilikor från romartiden. Under dina fötter ligger gatstenar som lades ut för över 2000 år sedan. Vi promenerar vidare uppför huvudgatan Kalelagra som leder till stadskammaren från 1500-talet. Turen avslutas vid Torget av fem brunnar som är ett monument från renässanstiden av den venetianska arkitekten Michelle Sanmichelle. Den världsberömde regissören Alfred Hitchcock var i Zadar 1964 och enligt honom var solnedgången i Zadar den vackraste i hela världen. Under vår stadstur kan du se om han hade rätt.

2 nationalparken plitvicesjöarna I KROATIEN finns det sju unika sevärdheter som är med på UNESCO:s världsarvslista. Av dessa sju tillhör sex kulturarvet medan den enda som tillhör naturarvet är nationalparken Plitvicesjöarna. Kroatien har åtta nationalparker och utav dem är Plitvicesjöarna den äldsta (sedan år 1949) och den mest besökta nationalparken (över 1 miljon besökare per år). Anledingen till detta är den helt magnifika naturskapelsen som består av 16 sjöar som ligger i en trappstegs formation avskilda med naturliga dammar. Plitvice sträcker sig över 296 km² stor yta och området där Plitvicesjöarna ligger omfattar 12 sjöar som ligger på den övre platån och fyra på den nedre. Det som är unikt med Plitvicesjöarna är alla vattenfall och dammar som bildar dessa natursjöar. Dessa skapades av naturen helt utan människans påverkan. Den kalkrika luften har under tusentals år förenats med träd, alger och mossa och bildat en ny kalkvariant vid namn sedra. Det stora vattenfallet är 78 m högt och är det högsta vattenfallet i Kroatien. Stanna till och upplev vattenkaskaderna vid botten av vattenfallet och promenera över de handbyggda trägångarna. Detta tillsammans med det rika djurlivet blir en oförglömlig upplevelse. En del av den guidade turen genomförs med eldrivna båtar som tar dig över den största sjön i Plitvice, Kozjak. Besöket till nationalparken Plitvicesjöarna blir utan tvekan ett minne för livet. Den vackra naturen gör att många återkommer för att ännu en gång njuta av den överlägsna skönheten.

3 nationalparken KRKA OCH VIDROVACA Området kring floden Krka utnämndes till nationalpark år Floden är 75 km lång och har 7 vattenfall som har bildats av naturen genom århundraden. Här kan man också se åtskilliga växt- och djurarter varav några är endemiska. Den guidade turen börjar vid Skradinski Buk som är ett av de sju vattenfallen och dessutom en av de mest attraktiva delarna av nationalparken. Höjden på vattenfallet är 45 m och dess bredd varierar mellan 200 till 400 m. På grund av mångfalden av fantastiska kalkformationer, vegetation och effekter som orsakas av ljusspel i vattenvirvlarna anses Skradinski Buk vara ett av de vackraste vattenfallen i Europa. Gamla kvarnen från 1200-talet, tvätt och ullstugan från samma tid ser man också på vägen innan man ger sig in i naturen. Efter ca 2 km promenad, finns det möjlighet till ett svalkande dopp i floden Krka, så ta gärna med badkläder. Där kan vi även se världens andra vattenkraftverk som sattes igång år 1895, alltså bara två dagar efter att det första vattenkraftverket på Niagarafallen sattes igång. Efteråt reser vi vidare till staden Skradin, där vi hämtas upp av en motorbåt som tar oss vidare ut till Vidrovaca för att äta lunch. Vidrovaca ligger ca 500 meter från Skradin och man kan bara ta sig till restaurangen med båt. I en helt naturlig omgivning äter vi en oförglömlig lunch. Maten lagas i det öppna köket direkt framför era ögon vilket höjer smakupplevelsen. Fisken tas direkt från det bräckta vattnet som rinner genom Vidrovaca, vilket ger den en utsökt smak. Att färsk fisk eller kött från grill ska smaka fantastiskt behöver man inte påpeka. När du har ätit färdigt kan du koppla av i skuggan eller hoppa i det kristallklara vattnet och njuta av ett uppfriskande bad. Att bada på en isolerad plats, långt borta från trånga och högljudda stränder ger den här utflykten ett extra poäng. Efter en avkopplande stund tar vi oss tillbaka med båten till Skradin, för vidare bussfärd tillbaka till hotellet. Härifrån tar vi med oss två fantastiska minnen från denna dag.

4 nationalparken KRKA OCH ETNOLAND Området kring floden Krka utnämdes till nationalpark Floden är 75 km lång och har 7 vattenfall som bildats av naturen genom århundraden. Här kan man också se åtskilliga växt och djurarter varav några är endemiska. Den guidade turen börjar vid Skradinski Buk, ett av de sju vattenfallen och dessutom en av de mest attraktiva delarna av nationalparken. Höjden på vattenfallet är 45 m och dess bredd varierar mellan 200 till 400 m. På grund av mångfalden av fantastiska kalkformationer, vegetation och effekter som orsakas av ljusspel i vattenvirvlarna anses Skradinski Buk vara ett av de vackraste vattenfallen i Europa. Gamla kvarnen från 1200-talet, tvätt och ullstugan från samma tid står också på vägen innan man ger sig in i naturen. Efter ca 2 km promenad, under vilken du bland annat kan se världens andra vattenkraftverk som togs i bruk 1895, bara två dagar efter det första kraftverket vid Niagarafallen. Här finns det möjlighet till ett svalkande bad i floden Krka. Sedan tar vi oss till staden Skradin, innan vi åker vidare till Etnolandet för lunch. Etnolandet är beläget mellan de tre största städerna i området Zadar, Sibenik och Split. I hjärtat av Etnolandet ligger Pakovo Selo där vi får uppleva hur man tidigare levde och brukade jorden i området. Efter en traditionell välkomstceremoni följer vi med guiden som visar dalmatiska seder, traditioner och berättar gamla dalmatiska historier. Besöket avslutas med origionella dalmatiska rätter och delikatesser såsom kött och grönsaker lagade under peka samt lufttorkad skinka för att nämna några. Här kommer du ha det trevligt och njuta av en fantastisk hemlagad måltid. Kom som en gäst, gå som en kompis och återkom som en vän.

5 SMAKER AV KROATIEN Bara några kilometer från de vackra stränderna i Primosten ligger ett område som heter Primosten Burnji. I den steniga trakten finns några byar och vi besöker en av dessa som heter Drage. Denna by visar hur man levde och brukade jorden förr i tiden, då åsnan och mulan var ovärderliga hjälpmedel. Här kommer ni att få en guidad tur och se hur man levde och lever än idag på den kroatiska landsbygden. Det verkar som att tiden har varvats med gamla olivträd som lämnat detta område orört, sovandes inom de kvava, dimmiga stenmurarna och den starkt lysande röda marken. Vi kommer att få möjlighet här att titta in i det ekologiska hushållet Baculov dvor, ett gammalt hushåll från 1500-talet. På den tiden bestod hushållet av huvudbyggnaden som hade köket som centrum och ett förvaringsrum, konoba. Där hade man vin, olivolja, ost, lufttorkad skinka, potatis och annat. Här hittar vi även ett av Dalmatiens äldsta inrättning för tillverkning av olivolja, en stor vattentank ingrävd under huset och ett litet kapell. Förutom olivoljeproduktionen används delar av detta hushåll även idag för samma syfte som det byggdes för från början. Er guide ska visa er runt och på varje plats kommer ni att få höra hur livet var förr, vad man gjorde och hur man använde det lilla man hade. Efter detta blir det dags att dricka och äta hemlagade traditionella kroatiska drycker och maträtter. Vi startar med provsmakning av likörer som finns i 10 olika smaker, allt från ren grappa till rosbladslikör. Lufttorkad skinka, hemlagrad ost och oliver är en traditionell förrätt i dessa trakter. Huvudrätten blir peka, en blandning av kött och potatis som tillagas i öppen spis på traditionellt vis. Efterrätten heter fritule som också tillhör den traditionella menyn i Dalmatien. Till maten kan ni välja mellan rött och vitt vin från byns egna produktion och med det avrundas detta kalas för smaklökarna.

6 KAJAK PÅ FLODEN ZRMANJA Utfärden startar med en bussresa till Kastel Zegarski, där vi byter om till badkläder och får all nödvändig utrustning och en smörgås. Här får alla en genomgång av skippern som förklarar allt om floden innan äventyret börjar på den 14,5 km långa sträckan. Två personer paddlar i varje kanot och alla kanoter håller ihop i en grupp som leds av skippern. Skippern bedömer vilka vattenfall man kan och ska passera. Detta beror på flodens styrka som varierar från dag till dag. Om gruppen önskar så kan man stanna mitt på floden och äta sin smörgås samtidigt som man njuter av utsikten och naturparken Velebits rika växt- och djurliv. Det kristallklara vattnet som rinner genom den 200 m djupa ravinen och vattenfallen av kalksten gör detta till en fantastisk vacker och spännande utflykt. Det högsta vattenfallet är 11 meter högt vilket gör att vi måste passera detta till fots, innan vi fortsätter med kanoterna till Muskovci. Där väntar bussen för att ta oss vidare till Micanovi dvori. I Micanovi dvori kopplar vi av och äter lunch i en autentisk miljö. En 3-rätters traditionell lunch är förberedd för vår ankomst och tillsammans med läskande dryck får vi en välbehövlig paus. Lunchen består av ost och dalmatisk skinka (prsut), därefter kalv och lamm tillsammans med potatis (peka) tillagat på ett traditionellt sätt, sallad efter säsong och till efterrätt blir det en traditionell kaka (pisnac). Under lunchen ingår en halv karaff vin per person (finns alkoholfria alternativ) och 0,5 liter vatten. VIKTIGT: Beroende på flodens dynamik kan denna resa organiseras som forsränning. Floden Zrmanja är den enda floden i Kroatien som har kanot-/forsränningsbana ovanför ett kraftverk. Därför är det vattennivån som bestämmer om man skall använda kanot eller om man skall ha forsränning. Vanligtvis blir det forsränning t.o.m. den 15 juni. Därefter kör man med kanot fram till det första höstregnet. Då byter man igen till forsränning.

7 Rafting PÅ FLODEN ZRMANJA Utflykten börjar med en bussfärd till Kastel Zegarski, där vi byter om till badkläder och får all nödvändig utrustning. Vi ger oss sedan ut på den 14,5 km långa paddlingen med speciella forsränningsbåtar nedför den vackra floden. Forsränning utförs så att guiden/ skippern sitter i båtens bakre del och leder forsränningen medan bosättningen (gästerna) sitter på båtens båda sidor med varsin paddel. Det som är av största vikt här är teamwork och synkroniserad gemensam paddling. Deltagarna behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Guidens/skipperns professionella ledning och instruktioner före och under forsränning räcker för att äventyret avslutar med succé. Här får ni uppleva ett naturskönt äventyr som ni sent kommer att glömma när vi tar oss fram på en av de vackraste floderna i Kroatien. Fascinerande vattenfall av kalksten varar ett är 11 meter högt, kristallklart vatten och fantastisk natur gör denna tur minnesvärd. Vi avslutar vår kajaktur när vi når Muskovci där bussen väntar för att ta oss till Micanovi dvori. Där får vi chansen att ta det lugnt efter denna spännande resa vi precis har genomfört. En 3-rätters traditionell lunch med svalkande dryck är förberedd. Lunchen består av ost och dalmatinsk lufttorkad skinka (prsut), därefter kalv och lamm tillsammans med potatis peka tillagat på ett traditionellt sätt, sallad efter säsong och till efterrätt blir det en traditionell kaka pisnac. Till detta serveras det en halv karaff vin per person (finns alkoholfritt alternativ) och 0,5 liter vatten. VIKTIGT: Beroende på flodens dynamik kan denna resa organiseras som forsränning. Floden Zrmanja är den enda floden i Kroatien som har kanot-/forsränningsbana ovanför ett kraftverk. Därför är det vattennivån som bestämmer om man skall använda kanot eller om man skall ha forsränning. Vanligtvis blir det forsränning t.o.m. den 15 juni. Därefter kör man med kanot fram till det första höstregnet. Då byter man igen till forsränning.

8 BÅTTUR PÅ FLODEN ZRMANJA Vi startar med ett besök i staden Obrovac, en liten dalmatisk stad vid floden Zrmanja, En liten pärla som ligger 11 km från flodens mynning i Novigrad-havet och här blir det en trevlig stadstur där vi bland annat tar oss upp till det gamla tornet. kalkstensklippor som ser ut att skydda floden från världen runtomkring. I priset ingår transfer, båttur, lunch inkl.1/2 karaff vin och bordsvatten. Från staden tar vi sedan oss med båt ut på den vackra floden Zrmanja vars ravin är hisnande vacker. Vi fortsätter ut på djupare vatten, där ravinen delar på sig ytterligare, vi omringas av Vi når slutet av ravinen, möts av dess karismatiska skönhet och imponerande klippor. Där får vi se Odysseus cave och rester av gamla bosättningar, kallat det antika Sibenik av lokalborna. Under denna båttur blir vi guidade genom ett rikt kulturarv, landets historia, spännande legender och Kroatiens unika skönhet. Finns tid och önskningar, så finns det möjlighet till en simtur i deltat innan avresa tillbaka till Obrovac. Kl tar vi oss med buss till restaurangen Micanovi Dvori, där intar vi en traditionell Kroatisk lunch. Här får vi chansen att njuta av god mat och dryck i klassisk Kroatisk miljö.

9 nationalparken KORNATI Förmodligen den säregnaste gruppen av öar, holmar och skär vid Adriatiska kusten i Kroatien är just Kornati öarna. Kornati anses också vara den tätaste skärgården i hela Medelhavet. Även om definitionen av ö är lite suddig brukar man räkna med att Kornati består av 150 öar som ligger på ett 320 km 2 stort område. Ungefär två tredjedelar av dessa, alltså 89 öar på 220 km 2 tillhör nationalparken som utnämndes år Men alla dessa siffror säger ingenting om den unika skönheten som man hittar i nationalparken Kornati. Öarna här ser inte ut som typiska medelhavs öar, med tall, gran och pinjeträd, med rosmarin och lavendel som växer runt omkring. Landskapet på Kornati bjuder på en utsikt över steniga öar med lite grönska här och där. Det är svårt att låta bli att beundra stora klippor som verkar växa rakt upp från havets yta och undra hur naturen har lyckats med att få de att se ut som avskurna i rätt vinkel. Vår båtresa börjar på morgonen från marinan Borik i Zadar. Vi når nationalparkens område efter några timmars båtfärd. Båten seglar fram från ö till ö tills vi kommer till en otroligt vacker vik. Där går vi iland och får fri tid för en tur genom nationalparken och dess klippor. Sedan finns det tid för sol och bad i naturparken Telašc ica, en fantastisk plats som ligger på ön Dugi Otok, precis mitt emot Kornati öarna. Du får uppleva minst sagt en annorlunda utsikt på den här turen och den kommer säkert att stanna länge i minnet. Efter turen går man tillbaka till båten där lunch serveras. Det kristallklara blå-gröna havsvattnet, det rika livet under havsytan, 25 stränder som ligger i viken är den bäst skyddade naturhamnen i hela Adriatiska havet. Allt detta ska bidra till att du ska få en oförglömlig eftermiddag. Efter den fria tiden på ön seglar båten tillbaka till Zadar och runt kl. 18:00 stiger man på fastlandet i Zadar.

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN MULTISPORTRESA 10 DAGAR Denna resa tar dig till hjärtat av Dalmatien som ska utforskas med kajak, mountainbike och vandring. Kajak är det perfekta färdmedlet för att

Läs mer

Kroatien! Välkommen till. info@scandjet.hr www.scandjet.se. utflykter

Kroatien! Välkommen till. info@scandjet.hr www.scandjet.se. utflykter Välkommen till Kroatien! REPRESENTANT ZADAR: REPRESENTANT ŠIBENIK: REPRESENTANT SPLIT: REPRESENTANT MAKARSKA: +385 (0) 91 4777 407 +385 (0) 91 4777 408 +385 (0) 91 4777 506 +385 (0) 91 4777 412 +385 (0)

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Konferensresor med Scandjet. Kontakta oss gärna så hjälper vi er också. Hjärtligt välkommen till Scandjet Travel!

Konferensresor med Scandjet. Kontakta oss gärna så hjälper vi er också. Hjärtligt välkommen till Scandjet Travel! KONFERENS I KROATIEN 2013 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2015 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

KONFERENS I KROATIEN 2014

KONFERENS I KROATIEN 2014 KONFERENS I KROATIEN 2014 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

KONFERENS I KROATIEN 2014

KONFERENS I KROATIEN 2014 KONFERENS I KROATIEN 2014 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

tio tips om den grekiska ön Santorini

tio tips om den grekiska ön Santorini tio tips om den grekiska ön Santorini 01 Bo i Oía (ía) Oía är, i min smak, den finaste delen av Santorini. När du bildsöker på Santorini är det mest bilder av Oía du hittar. Men, när du söker efter boende

Läs mer

Kragenäsprogram, 2015

Kragenäsprogram, 2015 Vi arbetar ständigt med att förnya vårt program och kommer inom en snar framtid att lägga upp 2016 års programdokument med nya spännande aktiviteter. KRAGENÄS FASTA PROGRAM Finns på plats och klart att

Läs mer

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Typ av boende: villa Plats: DUBROVNIK - KROATIEN Antal rum: 7 Max antal gäster: 13 Badrum: 7 Pool: Ja Hav avstånd: 100 m Början vid: 13.700 1 / 5 {gallery}vfr/dubrovnik3{/gallery}

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

ANCIENT PLAYGROUND kreta by

ANCIENT PLAYGROUND kreta by ANCIENT PLAYGROUND kreta by SLÄPP FÖRÄLDRARNE LOSS. I byn Almirida har vi hittat ett ställe långt från massturism och charterkänsla. Här ligger vårt hotell Langley Resort Almirida Bay mitt i en olivlund,

Läs mer

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

marina resort apartments 2015-16 Kroatien

marina resort apartments 2015-16 Kroatien marina resort apartments 2015-16 Kroatien . Marina och dess hamn är bra beläget med ett naturligt skydd mot väder och vind. Den är väldigt populär för seglare som söker en säker hamn att övernatta i. Hamnen

Läs mer

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Res med Plan till Laos och Thailand! Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! 1 Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Resans innehåll Vi reser till

Läs mer

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 REJSEDAGBOG VED GUIDE MIKAEL ANDERSSON OCH FREDRIK LÖFBERG FRA SVERIGES MOTORCYKLISTER, SOM I SAMARBEJDE MED SMYRIL LINE REJSTE PÅ GRUPPETUR TIL FÆRØERNE I AUGUST

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator En åtta genom byn Sätilas centrum, i den meningen att det är mitt i byn, är vägskälet där Fjäråsvägen kommer upp från Storåns dalgång, och ansluter till vägen som antingen bär till Björlanda och Göteborg,

Läs mer

Utflyktsprogram 31 maj - 3 juni

Utflyktsprogram 31 maj - 3 juni 31 maj - 3 juni 1. Matresa med ekolunch på Osaby 2. Skogsbruk och stormskog på Osaby 3. Gökotta i hagarna på Höö 4. Söndagmorgon i Bokhultet 5. Huseby bruk och nationalparken Åsnen 6. Biparadiset i Bokhultet

Läs mer

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli -

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - För sjunde året i rad förläggs sommarens äventyrssegling till den Grekland övärlden. Vi reser tillsammans mot blått vatten, ljumma

Läs mer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer 03 JULI Ankomst Gruppen hälsas välkommen och bussen kör utan större stopp till Borgarnes som ligger ca. 12 mil, ca 2 timmar från flygplatsen.

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980

Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980 Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980 28/7 29 km Start vid 13-tiden uppe i Kvarnbergsvattnets nordvästra hörn, ett par km från norska gränsen (vid bron över Brännälvens utlopp). Strålande sol och

Läs mer

- 5 - Johan Nilsson Alf-Rune Sandberg

- 5 - Johan Nilsson Alf-Rune Sandberg Estland 2012 Under vintern/våren 2012 hölls en studiecirkel om Estland och i mitten av maj begav sig 18 av föreningens medlemmar dit under en nio dagar lång resa. Redan från bussfönstret på väg mot Stockholm

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken.

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken. Gastromic tours: Vi erbjuder skräddasydda, exklusiva gastronomiresor till Baskien och Katalonien. Här är vår nästa gastromiresa till Baskien: Upplev vackra Baskien 15-18 september 2016 Detta är en resa

Läs mer

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 När vi lägger till i Gijon hör vi ett himla oväsen ifrån staden. Självklart är det ca 15 säckpipeblåsare som håller på att stämma sin instrument. Det roliga

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Rekreationsområde Laddran i Marieholm

Rekreationsområde Laddran i Marieholm Rekreationsområde Laddran i Marieholm Bakgrund Området som detta projekt berör är det område som ligger i Marieholms sydvästra del och benämns som Åkarp 5:1. Området har en stark koppling till orten och

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Jag, Jenny Adhikari, min man MadhuSudan, samt vår halvåriga dotter Agnes i sällskap med två svenska kvinnor vid namn Isabella och Veronique,

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA

Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA Små konferenser och små hotell hör ihop HANDEN PÅ HJÄRTAT, DE FLESTA KONFERENSER ÄR JU SMÅ Vad är minnet av

Läs mer

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016

Vinresa till Alsace. 24 30 september 2016 Vinresa till Alsace 24 30 september 2016 Rhen, slätten, vinodlingarna och Vogeserna Alsace är som en öppen bok. Från Strasbourg till Colmar avlöser mjuka kullar, tobaksfält, fruktträdgårdar och vinodlingar

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16 Välkommen till ditt nya liv uppföljning vecka 13-16 Även om du inte längre tar CHAMPIX, fortsätter LifeREWARDSprogrammet att ge dig råd och stöd i ytterligare 4 veckor och hjälper dig vara en före detta

Läs mer

Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra.

Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra. Fagered en pärla i våra hjärtan Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra. Fagereds socken kan erbjuda mycket allt ifrån avskildhet, lugn

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Vykort från Castro, Isla de Chiloé

Vykort från Castro, Isla de Chiloé Vykort från Castro, Isla de Chiloé Chiloé är en mycket stor ö, några mil söder om Puerto Montt. Den är 25 mil lång från norr till söder och c:a 5-6 mil från öster till väster. Inga berg på ön är över 1000

Läs mer

1 sankt barrind berättar för brendan om de heligas land

1 sankt barrind berättar för brendan om de heligas land 1 sankt barrind berättar för brendan om de heligas land Sankt Brendan, Findlugs son, ättling till Alte, föddes i släkten Eogonacht av Loch Léin i landet Munster. Det var en man känd för sin stora återhållsamhet,

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar:

Reykjavik. Icelandair Hotel Marina**** Paket inkluderar: Paket inkluderar: 4 nätter på 4* Icelandair Hotel Marina Del i dubbelrum, 25 nov 29 nov Frukost samtliga dagar Flyg, Göteborg Island T/R Transfer, flygplats hotell flygplats Blå Lagunen vid ankomst Välkomstdrink

Läs mer

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se SÖRA Söra är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Söra ligger ca tio mil söder om Stockholm och det tar

Läs mer

Mallorca oktober 2009

Mallorca oktober 2009 Mallorca oktober 2009 Palma de Mallorca Det var egentligen två saker som avgjorde att vi åkte till Mallorca på höstlovet. Vi hade aldrig varit där någon gång och det är kort flygtid. Denna sista veckan

Läs mer

N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B V A R B E R G - S W E D E N. You can tell it s a PACKARD from here

N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B V A R B E R G - S W E D E N. You can tell it s a PACKARD from here 4 0 1971 2011 N O R D I C P A C K A R D O W N E R S C L U B 4 0 t h A N N I V E R S A R Y * J U N E 3 0 - J U L Y 3, 2 0 1 1 V A R B E R G - S W E D E N You can tell it s a PACKARD from here V Ä L K O

Läs mer

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se Sommarens resor 2016 Semester! Koppla av och njut av er ledighet. Vi hoppas att det finns något som skall passa just Dig i årets reseprogram. Som vanligt samordnar Fritid LSS resan i era respektive kommuner.

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur).

CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur). CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur). Dagligen från Chiang Mai, som privat eller grupp tur. Det här är en underbar tur genom den tjocka

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2013 Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN Mars 48 MARS 1 2 Sonen i huset var nu vuxen och skulle flytta hemifrån. När han skulle lämna barndomshemmet vände sig hans far till honom och sade: Glöm inte att spela på alla nittionio tangenterna på

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Barbro Björkhem. Barbro Björkhem

Barbro Björkhem. Barbro Björkhem Barbro Björkhem Barbro Björkhem 2012 Pilgrimssnäckor på stigen Copyright 2012, Barbro Björkhem Ansvarig utgivare: Barbro Björkhem Framställt på vulkan.se ISBN:978-91-637-0087-3 1 Innehåll Pilgrimssnäckor

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA. En magiskt dimension i små barns lärande

FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA. En magiskt dimension i små barns lärande FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA En magiskt dimension i små barns lärande FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA Så här är vår vecka för t ex 3-5-åringar på Fjädern: Den första dagen i traditionell förskolemiljö med mycket

Läs mer

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Venedig Dubrovnik Kotor Corfu Crutone Giardini Naxos Sorrento Rom Venedigs vindlande kanaler och romantiska

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Safaris og dyr. Torsby och Sunne

Safaris og dyr. Torsby och Sunne Safaris og dyr Torsby och Sunne BÄVERSAFARI I BÅT Guidad tur 2,5-3 timmar Följ med vår utbildade guide på en stämningsfull bäversafari i båt. Turen är anpassad till 2-4 personer och går kvällstid under

Läs mer

Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt över kusten in Monchique

Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt över kusten in Monchique Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt över kusten in sida 1/5 Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt över kusten in sida 2/5 Renoverad villa med karaktär och spektakulär utsikt

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2014. Vandring 11/2014: 8-12 juni. Bornholm. 8 deltagare. 80 km.

ÄVENTYRSVANDRING 2014. Vandring 11/2014: 8-12 juni. Bornholm. 8 deltagare. 80 km. Åtta förväntansfulla äventyrsvandrare möttes vid färjan i Ystad för färd över Östersjön till Bornholms Rønne. Vi checkade in på Det lille hotell i centrum. Där fanns det ett stort hjärta. Vi var välkomna

Läs mer

Kon-tiki resor. Påskön och Chile

Kon-tiki resor. Påskön och Chile Påskön och Chile Efter varje dag framgår vilka måltider samt vilket hotell som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter sker i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Söra kollogårds inre och yttre miljö

Söra kollogårds inre och yttre miljö SÖRA ÄVENTYRSKOLLO Söra kollogård är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Kollogården ligger ca tio mil

Läs mer

Upplev Malmö! WWW.MALMOTOWN.COM @ JOHAN PERSSON, OSKAR FALCK/MALMÖ TURISM

Upplev Malmö! WWW.MALMOTOWN.COM @ JOHAN PERSSON, OSKAR FALCK/MALMÖ TURISM Upplev Malmö! Malmö har så mycket att erbjuda att det kan vara svårt att välja bland alla upplevelser. Vi på Malmö Turism vill gärna hjälpa er! Låt er inspireras av våra förslag på hur en dag i vår stad

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014 Logg fra n A lva Datum: 11 mars 2014 Elevloggare: Ella, Aliide, Madde, Sara, Erik W, Alexander, Olle och Emil Personalloggare: Catharina Position: Förtöjda i Agadir Beräknad ankomst till nästa hamn: Arrecife

Läs mer

Sinnenas stig GNESTA

Sinnenas stig GNESTA Sinnenas stig GNESTA Välkommen till denna promenad där du ska få en sinnesupplevelse samtidigt som du får en härlig vandring i Gnestas vackra miljö. Fokus är på DIG och dina sinnen, tanken är att du ska

Läs mer

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna

15-03-03. hem ETT. sammanställning Homeparty hos Hanna 15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien

Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien Resebrev Fuengirola, Mallorca o till Sardinien Att det var långt till Mallorca det visste vi, men ändå kändes det som ett litet stenkast när vi äntligen kommit i i Medelhavet. Men resan från Fuengirola

Läs mer

Forntidsdag på Fiskeboda

Forntidsdag på Fiskeboda Forntidsdag på Fiskeboda Välkommen till Fiskeboda Fiskeboda är vackert belägen på en egen halvö i sjön Hjälmaren, i Julita, Södermanland. Fiskeboda ägs och förvaltas av Stiftelsen Barnens Dag. Här finns

Läs mer

I s l a n d - Ö r u n d r e s a

I s l a n d - Ö r u n d r e s a I s l a n d - Ö r u n d r e s a Utforska Islands fantastiska naturen under våra 11- dagars ö-rundresa längs idylliska issjöar, pittoreska glaciärer, natursköna vattenfall, spektakulära lava landskap och

Läs mer

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen.

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. 2013 Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. Fredagen den 13 september bjöd på solsken, då Gunilla, Eivor, Hjördis och Agneta blev hämtade av

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Kon-Tiki Resor. Brasilien

Kon-Tiki Resor. Brasilien Brasilien Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Club Eriks sommarresor Vi smakar på det bästa i Hälsingland

Club Eriks sommarresor Vi smakar på det bästa i Hälsingland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor Vi smakar på det bästa i Hälsingland Under tre härliga dagar i juli bjuds vi på det bästa Hälsingland har att erbjuda gällande mat, dryck, kultur

Läs mer

Konsultation angående skötsel av dammar och ängar på Kungsbacka golfbana

Konsultation angående skötsel av dammar och ängar på Kungsbacka golfbana PM Konsultation angående skötsel av dammar och ängar på Kungsbacka golfbana Jonas Stenström Naturcentrum AB 2014-06-23 1 (5) Ängar Allmän bedömning Visserligen kan man konstatera att det verkar som att

Läs mer

Fågeltorn/Plattformar i sydöstra Sörmland. En sammanställning från Fågelföreningen Tärnan Nyköping/Oxelösund Per Eriksson/Jan Gustafsson

Fågeltorn/Plattformar i sydöstra Sörmland. En sammanställning från Fågelföreningen Tärnan Nyköping/Oxelösund Per Eriksson/Jan Gustafsson Fågeltorn/Plattformar i sydöstra Sörmland En sammanställning från Fågelföreningen Tärnan Nyköping/Oxelösund Per Eriksson/Jan Gustafsson Omslagsfoto Skräntärna, Thomas Larsson. Övriga bilder i sammanställningen

Läs mer

285 HRK (från Zadar) 225 HRK (från Biograd) 310 HRK (från Vodice) 360 HRK (från Primošten)

285 HRK (från Zadar) 225 HRK (från Biograd) 310 HRK (från Vodice) 360 HRK (från Primošten) UTFLYKTER 2013 1 NAtionalParken Kornati Det finns inte mycket som slår en båttur till nationalparken Kornati en solig dag. Kornati är en arkipelag bestående av ca. 150 Robinsonöar, tillsynes sporadiskt

Läs mer

Här på Söderby ligger fokus idag på travhästuppfödning men på

Här på Söderby ligger fokus idag på travhästuppfödning men på Välkommen till Söderby En vandring i svensk forntid Här på Söderby ligger fokus idag på travhästuppfödning men på gårdens ägor finns spåren av en välbevarad odlingsmiljö från den äldre järn-åldern, århundradena

Läs mer

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut.

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut. BRF NATURLYCKAN NORRA ALLSÅS, LERUM Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden Utforska hur ditt nya boende ser ut. Arkitekten och naturen Brf Naturlyckan är en spektakulär byggnad som i en vacker sträckning

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2015

ÄVENTYRSVANDRING 2015 På söndagen satte vi oss på bussen till Allinge. Här såg vi de stora tälten och alla arrangemangen för Folkmødet som hålls på torsdag till söndag i denna vecka. Vi tog oss genast till det stora fältet,

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer