SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl."

Transkript

1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-16:40 Beslutande: Susanne Jönsson (S) ordf Hans Bengtsson (SPF) Freddy Jönsson (EP) Greta Lemminge (PRO) Lars Stenberg (PRO) Birgit Persson (SKPF) Sven-Erik Jägerman (SPF) Johnny Henrysson (EP) Aate Lundin (PRO) Stig Svensson (PRO) Inge Marie Sjölin (SKPF) Gunnel Ullman (Vision) Anita Hjelm (SPF) Gun Bexell (SPF) Övriga närvarande: Ulrika Wattman, kvalitetsutvecklare Filippa Kurdve, verksamhetschef Helena Gottfriedson, verksamhetschef Marja Järtelius, kostchef Elisabeth Alm, sekreterare Utses att justera: Birgit Persson Paragrafer: Sekreterare Ordförande Justerare _ Elisabeth Alm _ Susanne Jönsson _ Birgit Persson

2 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Stadshuset, nämndkansliet Underskrift Elisabeth Alm

3 Innehållsförteckning 12 Information om Hälsas brukarundersökning Frågor till huvuduppdrag Hälsa 14 Frågor till Måltidsservice 15 Beredningen för omsorgs uppdrag - Boendemiljö och livskvalitet 16 Mellanboende på Sockerbruksområdet? Trygghetsboende i Hjärnarp? 17 Studiebesök Anhörigstöd 18 Medborgarförslag 19 Övrigt

4 12 Information om Hälsas brukarundersökning 2018 Information om Hälsas brukarundersökning 2018 Under augusti-september genomför Hälsa en brukarundersökning med syfte att utveckla träffpunktsverksamheten för seniorer. Enkäten vänder sig till de som bor i ordinärt boende och som har hemtjänst eller som deltar i kommunens öppna träffpunktverksamhet. Resultatet kommer att redovisas på kommunens hemsida. Ett urval av enkätfrågorna: Känner du till kommunens träffpunktsverksamheter? Deltar du i annan form av träffpunktsverksamhet? Hur har du fått information om träffpunktsverksamheten? Hur ofta besöker du träffpunktsverksamheten? Hur tar du dig till och från träffpunktsverksamheten? Har du önskemål om aktiviteter utöver de som finns i kommunens träffpunktsverksamheter? Statistik visar att äldre upplever mer och mer ensamhet och Hälsa vill nå ut till de äldre och kunna bryta ensamheten. Träffpunkterna är tänkta att vara en naturlig mötesplats för de som är 65 år och äldre och som vill delta i en gemensam aktivitet.

5 13 Frågor till huvuduppdrag Hälsa Korttidsplatser Pensionärsorganisationerna har fått till sig att det ofta är brist på korttidsplatser i kommunen och färdigbehandlade patienter får köras till t.ex. Höganäs kommun för att bo där något dygn för att sedan transporteras till hemkommunen och något boende här. Hur kommer kommunen att lösa det så att patienterna slipper en massa transporter och byte av vårdplatser? Ängelholms kommun är relativt väl försedd med korttidsplatser i jämförelse med fler andra kommuner. Det händer dock att vi måste köpa enstaka platser utanför kommunen. Det är dock i marginell omfattning. Under de senaste tre månaderna har det hänt en gång Det är Regionen som köper platser i Höganäs innan personer blir färdigbehandlade. undrar över korttidsplatserna på sjukhuset. Ordföranden informerar att Region Skåne vill använda lokalerna där kommunen har 17 korttidsplatser i samarbete med projekt Hälsostaden. Det ska inte göras någon förändring av kommunens antal korttidsplatser och nu pågår arbete för att finna lösning för dessa 17 platser. Hur ser framtiden ut för de som vill bo kvar hemma? Hur är det tänkt i framtiden för de som vill bo kvar hemma? Räcker insatstimmarna för berörda brukare och räcker personalen till? Finns det statistik på hur stor procent av arbetstimmarna som går åt till transporter mellan brukarna och betalar brukarna för transporttiden? Biståndshandläggarna är de som utreder behovet av bistånd och deras beslut skickas till verkställarna som planerar och utför biståndet. Om det tar tid hos en brukare så finns annan personal som hjälper till. Beror på vad som händer hos respektive brukare de olika dagarna. En utmaning är att befolkningen blir äldre och mer sjuk och att rekrytering av personal inte kan ske på samma sätt som tidigare. Digitala lösningar kommer att försöka genomföras, men ersätter inte där personal behöver vara. Tiden att förflytta sig mellan brukarna ser lite olika ut, i staden cirka 10 % av arbetsdagen och utanför staden cirka 20 %. Brukaren betalar inte för denna tid.

6 Höga temperaturer på grund av den varma sommaren Efter den extremt varma sommaren, finns det någon plan för hur kommunen löser temperatursänkning av vårdrum och gemensamhetslokaler till den kommande sommaren genom t.ex. portabla kylanläggningar? För en tid sedan gjordes en satsning på kommunens boenden med en genomgång av fastigheterna för att finna lösningar för att skapa en bra boendemiljö. Det sattes upp markiser och solskydd och på en del håll även nya persienner. De särskilda boendena är byggda mellan 1960-talet och fram till 2013, med olika byggtekniska förutsättningar. Det finns idag klimatanläggning på ett av boendena som är uppfört Trots vidtagna åtgärder så har det varit varmt denna extremt varma sommar. Det har ändå fungerat bra i verksamheterna genom att personalen har varit aktiv med lösningar som kylda fotbad och svalkande glass och drycker. Handlingsplaner har också funnits för att säkerställa att alla verkligen får i sig vätska. Eftersom det var svårt att köpa nya fläktar så gjordes ordentliga inventeringar för att se till att alla befintliga fläktar användes. Hälsa kommer tillsammans med Ängelholmslokaler och Ängelholmshem att titta på vilka åtgärder som kan vidtas på kort och lång sikt för att förbättra inomhusmiljön och rusta för betydligt varmare somrar i framtiden. E-handel I och med införandet av e-handel för de som idag har hjälp med inköp av dagligvaror har en fråga aktualiserats som gäller de som redan har ett biståndsbeslut för ledsagning och hjälp att själv kunna göra sina inköp. Det gäller inte bara dagligvaror utan även kläder, skor och andra varor och tjänster. Kommer dessa biståndsbeslut att ändras? E-handel gäller inköp av dagligvaror, men det kan finnas behov utöver det som går att få bistånd med. Det behovet kvarstår om det har funnits tidigare och behöver inte sökas om på nytt. En synpunkt i är att avtalsperioden för e-handeln är för lång. Det vara bara ett företag som lämnade in offert. Vid upphandlingstillfället ansåg de lokala handlarna att det skulle ta tid och bli dyrt att starta upp webbshoppar.

7 14 Frågor till Måltidsservice Matsedel på hemsidan Det är många pensionärer som äter lunch på kommunens äldreboenden, men det har under en tid inte gått att se matsedeln på kommunens hemsida. Detta är nu åtgärdat i och med lanseringen av nya hemsidan och matsedel finns att läsa under Omsorg och hjälp/äldre/restaurangmeny En uppfräschning av köken har gjorts och kostenheten visar gärna resultatet för. En broschyr ska tas fram till målgruppen seniorer för att marknadsföra restaurangerna på boendena. tar upp matdistributionen till diskussion när det gäller önskemål om att kunna välja halv portion. Frågan hänvisas till Hälsa. undrar om den varma maten i matdistributionen ska vara kvar. Kostenheten har inte fått några signaler från politiskt håll om ev. planer på förändring gällande matdistributionen. Det har kommit synpunkter på att det i matdistributionen inte ingår sallad utan oftast är kokta grönsaker. Kostchefen undersöker och återkommer med information till nästa sammanträde. Säsongens frukter ifrågasätter varför det mitt i bärtid och tillgång på svensk frukt serveras hårda gröna Granny Smith-äpplen till efterrätt. Det har även kommit synpunkter i samband med servering av pasta med italiensk pastasås som var alldeles för stark. Kostchefen tar med sig synpunkterna till kostenheten. Veckans smackis I somras genomförde kostenheten veckans smackis på prov. En känd eller speciell maträtt serverades som alternativ att välja under måndag till fredag. Konceptet fick positiv respons och kommer förlängas för att få in fler synpunkter.

8 15 Beredningen för omsorgs uppdrag - Boendemiljö och livskvalitet undrar vad som har hänt med beredningen för omsorgs slutrapport om Boendemiljö och livskvalitet och ordföranden informerar att ärendet inte varit i kommunstyrelsen ännu.

9 16 Mellanboende på Sockerbruksområdet? Trygghetsboende i Hjärnarp? tar upp möjligheten att bygga ett mellanboende på Sockerbruksområdet till diskussion. Ett mycket lämpligt område med tanke på närheten till centrum, resecentrum, vårdcentral, fotvård, frisör, hörcentral och utgångspunkt för ev. hemvård etc. Beredningen för omsorg skriver i sin slutrapport om vikten av närhet till allmänna kommunikationer, kulturell verksamhet och vårdplatser vid uppförande av bostäder för äldre. Scantomten inrymmer dessa förutsättningar är ett lämpligt område för bostäder för äldre. diskuterar möjligheten till trygghetsboende i kommunens ytterområden. Stor efterfrågan finns i bl.a. Hjärnarp med många äldre som bor kvar i sina hus eller gårdar och önskar en bostad nära centrum och service. Planering och projektering pågår för att uppföra ett särskilt boende för äldre på Fridhem.

10 17 Studiebesök Anhörigstöd Pensionärs- och handikappråden är välkomna på studiebesök hos anhörigcenter Rönnero under hösten. Information om datum mejlas ut.

11 18 Medborgarförslag Lars Stenborg har lämnat in två medborgarförslag från PRO: - trygghetslarm i kommunen - god vård och omsorg för äldre. Medborgarförslagen tas upp på kommunfullmäktige den 24 september för beslut om överlämnande till kommunstyrelsen för besvarande.

12 19 Övrigt diskuterar svårigheter för föreningar att hantera betaltjänster; att betala, ta betalt, ta ut kontanter, sätta in dagskassor på bankkonto. Birgit Persson informerar om hur långt arbetet kommit i utredningen med handhavande och avsaknad av kontanter på bankerna. diskuterar kötiden vid bokning av sjukresor och färdtjänst med väntetider upp mot 45 minuter. Ordföranden tar med sig frågan till politikerrådet för färdtjänstresor. Efter om- och nybyggnaden av sjukhuset har det upplevts svårt att hitta till röntgenavdelningen. Från ingång 7E mitt emot Vattnets hus är det lätt att hitta. Det har kommit synpunkter på att det vid sjukhusets entré mitt emot Vattnets hus saknas parkeringsplatser för färdtjänstfordon och personbilar med handikapptillstånd. Rådet beslutar att skicka synpunkterna vidare till Hälsostaden. Det har kommit information från Demenslotsen och En bra plats om att genom digitala möjligheter förmedla den information och omsorg som personer med demenssjukdom och deras familjer behöver.

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2018-03-05, kl. 15:00-17 Beslutande: Susanne Jönsson (KS) ordförande Elisabeth Kullenberg (KS) Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Lars Stenberg (PRO)

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17:00

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17:00 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2016-09-05, kl. 15:00-17:00 Beslutande: Susanne Jönsson (KS), ordförande Elisabeth Kullenberg (KS) Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Sven-Erik Jägerman

Läs mer

S~NTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet. stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-16:20

S~NTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet. stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-16:20 S~NTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Beslutande: stadshuset, sammanträdesrum grå, 2018-11-05, kl. 15:00-16:20 Robin Holmberg (KS) ordförande Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Lars Stenberg (PRO) Birgit

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grå, 2019-06-19, kl. 14:30-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (NOS), ordförande Birgit Persson (SKPF) Agneta Normann (KS) Lars Stenberg (PRO) Greta Lemminge (PRO)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2018-05-23, kl. 13:00-15:50 Beslutande: Susanne Jönsson (KS) ordförande Hans Bengtsson (SPF) Johnny Henrysson (KS) Lars Stenberg (PRO) Birgit Persson (SKPF)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-07, kl. 13:30-14:55 Beslutande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-05-04, kl. 13:30-15:25

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-05-04, kl. 13:30-15:25 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-05-04, kl. 13:30-15:25 Beslutande: Övriga närvarande: Adjungerade: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot, kommunstyrelsen

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17:00

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-17:00 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2016-03-07, kl. 15:00-17:00 Deltagare: Susanne Jönsson, kommunstyrelsen, ordförande Elisabeth Kullenberg, kommunstyrelsen Hans Bengtsson, SPF Freddy Jönsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2017-05-08, kl. 15:00-16:20 Beslutande: Susanne Jönsson (KS) ordförande Hans Bengtsson (SPF) Greta Lemminge (PRO) Birgit Persson (SKPF) Elisabet Korwin (Vision,

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg

Anders Svensson, nämndsekreterare NN, Räddningstjänsten Skåne Nordväst 014 Susanne Olsson, utvecklingsstrateg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-05-31, klockan 09.00-11.00 Beslutande Annika Jönsson (M), Socialnämnden Jane Holmström Björkman

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-16:50

Pensionärsrådet. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, , kl. 15:00-16:50 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2016-05-02, kl. 15:00-16:50 Deltagare: Susanne Jönsson, kommunstyrelsen, ordförande Elisabeth Kullenberg, kommunstyrelsen Hans Bengtsson, SPF Freddy Jönsson,

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:00-16:00

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:00-16:00 Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-19, kl. 14:00-16:00 Beslutande: Ersättare: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Mats Sahlin (SD) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman

Anders Svensson, nämndsekreterare Johan Lindberg, verksamhetschef Jane Holmström Björkman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-12-13, sammanträde klockan 09.30-11.00 och provätning av mat 11.00-12.00 Beslutande Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nämnden för omsorg och stöd. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nämnden för omsorg och stöd. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, 2018-12-17, kl. 14:00-14:40 Beslutande: Ersättare: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Mats Sahlin (SD) Lennarth Svensson (M), ersätter Katrina Dakouri

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2009-09-11 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15-16.15 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sven Nilsson Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

1 (9) Pensionärsrådet

1 (9) Pensionärsrådet 2016-11-23 Sida 1 (9) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Marie-Louise Gunnarsson (M) ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp PRO Gunnel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018 Sammanträdesdatum 39 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11-30 ande Christina Davidson, ordförande (C) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunnbritt

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

Plats och tid: Rum 364, stadshuset Ängelholm, , kl. 08:15-10:40

Plats och tid: Rum 364, stadshuset Ängelholm, , kl. 08:15-10:40 Plats och tid: Rum 364, stadshuset Ängelholm, 2019-04-04, kl. 08:15-10:40 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) ordförande Rasmus Brunkestam (C) Lars Karlsson (S) Gunnel Aidemark (L) Marie Wifralius (SD)

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå rummet, stadshuset, , kl. 14:30-15:35

Handikapprådet. Plats och tid: Grå rummet, stadshuset, , kl. 14:30-15:35 Plats och tid: Grå rummet, stadshuset, 2015-09-10, kl. 14:30-15:35 Beslutande: Birgit Persson (FUB) ordförande BrittMarie Hansson (VFN) Conny Jansson (SRF) Robert Lagerquist (Afasi) Ann-Margret Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Ny ledamot och ny ersättare i KPR 3 Verksamhetschefen för Hällebo och Blomstergården deltar 4 Chefen för hemtjänst egenregin

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset LINDESBERGS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum på Lindesbergs kommun, Näset, 14.00 16.00 Irja Gustavsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2016-08-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Helena Magnussons rum, kl 09:30 11:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Elsy-Britt Fjällström, SPF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:50

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:50 Plats och tid: 429, 2019-04-23, kl. 14:00-15:50 ande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie Broman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Rum Grå, stadshuset Ängelholm, 2019-03-27, kl. 13:00 14:30 Ledamöter/ ersättare Ingela Sylwander (NOS), ordförande Sonny Rosén (NOS) Karl-Otto Rosenqvist (KS) Per Ringdahl (HRF) Birgit Persson

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu 2017-05-24 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO Jan Ekwall,

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(5)

Sammanträdesprotokoll 1(5) Rådet för äldre och funktionsnedsatta Sammanträdesprotokoll 1(5) Sammanträdesdatum 2016-09-15 Plats och tid Öjersbo konferens 15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (KsSu) ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den 9 september 2019 kl 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Tage Jonsson, PRO Örjan Persson, PRO Nils-Erik Eriksson, PRO Viola

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 17.05 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-10-28, kl. 13:15-14:40 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

... Hans Granlund. Socialförvaltningen...

... Hans Granlund. Socialförvaltningen... Sammanträdesprotokoll 2017-05-15 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10:15-12:00 Beslutande Hans Granlund Ordförande Gertraude Bergström Kommunstyrelsen Kristina

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05

Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-28, kl. 13:15-15:05 Beslutande: Anders Malm (M) tjänstgörande ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tranholmen, kl 14.00 16.00 Beslutande Birgith Ljung, ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Kristina Rönn PRO Sven Dahlgren SPF Idun, 14.00-14.30

Läs mer

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene

Datum Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gitana Grikainiene 1(11) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.25 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Bojan Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 10.30 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Anne-Marie Hammar, SKPF Jonny

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2007-10-18 86 Plats och tid Edane, klockan 13.15-16.20 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt, vice ordförande (m)

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-11-21 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 10.00-12:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(10) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 10.00 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Marie Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14) Handikapp- och Pensionärsråd 2011-05-31 1 (14) Plats och tid Grupprummet, Vaukagården Tisdagen den 31 maj 2011, Kl 13:00 15:45 Beslutande Bo Åberg (S) ordförande John Sundström (S) ledamot Eva Forsmark

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, vård- och omsorg, Dalavägen kl 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00

Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00 2015-03-09 1 (9) Plats och tid Social sektor, Sammanträdesrum Höjden, kl 13.00 15.00 Närvarande Anders Magnhagen, ordf Jessica Ashworth Olle Iding Agne Dahlqvist Linda Andersson Janette Skoghus Gun Hansson

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 15.00 16.30 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Claes Hallberg (S), ordförande Christer Laurell (C) Eva Olofsson (C) Karen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Pensionärsrådet Tid 2016-05-09 09:00-12:00 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Robert Olesen

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-9

Sammanträdesdatum Sida 1-9 Sammanträdesdatum Sida 1-9 pensionärsrådet 2009-03-16 Plats och tid KS-rummet, Kommunhuset, Mora, kl 09.30-11.30 ande Bernt Persson (s) KS, ordförande Terje Andersson (c) KS Jaakko Mattila, (c) KS ers

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer