1 LUNDS TINGSRÄTT Brottmålsenhet. DOM meddelad i Lund

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 LUNDS TINGSRÄTT Brottmålsenhet. DOM 2015-04-15 meddelad i Lund"

Transkript

1 1 meddelad i Lund Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad IBRAHIM Ahmed Mohamud, Kvarngatan 14 D Lgh Eslöv Medborgare i Somalia Offentlig försvarare: Advokat Leif Persson Advokatfirman Leif Persson AB Box Eslöv Åklagare Kammaråklagare Ingegerd Jigin Åklagarmyndigheten Södra Skånes åklagarkammare Malmö Målsägande Kowsar Ahmed Mohamud Kvarngatan 14 D Lgh Eslöv Särskild företrädare: Advokat Christina Cederskär Advokatbyrån Christina Cederskär AB Palmgatan Eslöv SLUT Brott som den tilltalade döms för 1. Misshandel, 3 kap 5 brottsbalken (2 tillfällen) Åtal som den tilltalade frikänns från 1. Misshandel, 3 kap 5 brottsbalken Postadress Box Lund Besöksadress Byggmästaregatan 2 Telefon Telefax E-post: Expeditionstid måndag - fredag 08:00-16:30

2 Mål nr: 2 Påföljd m.m. Skyddstillsyn med samhällstjänst 100 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 3 månader ha dömts ut. Frivårdsenhet: Frivården Malmö Övervakare: Förordnas av frivårdskontoret Lagrum som åberopas 29 kap 7 1 st brottsbalken Beslut Skadestånd 1. Ibrahim Mohamud ska utge skadestånd till Kowsar Ahmed Mohamud med kr jämte ränta på beloppet enligt 6 räntelagen (1975:635) från den 4 februari 2015 till dess betalning sker. Brottsofferfond 1. Den tilltalade åläggs att betala en avgift på 800 kr enligt lagen (1994:419) om brottsofferfond. Ersättning 1. Leif persson tillerkänns ersättning av allmänna medel med kr. Av beloppet avser kr arbete, kr tidsspillan, kr utlägg och kr mervärdesskatt. 2. Christina Cederskär tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som särskild företrädare med kr. Av beloppet avser kr arbete, kr tidsspillan, 249 kr utlägg och kr mervärdesskatt. 3. Kostnaden för försvaret och den särskilda företrädaren ska stanna på staten.

3 3 YRKANDEN M.M. Åklagaren har yrkat att Ibrahim Ahmed Mohamud ska dömas för grov fridskränkning enligt stämningsansökan, se bilaga 1, med där gjorda justeringar. Kowsar Ahmed Mohamud har i anslutning till åtalet yrkat att Ibrahim Ahmed Mohamud ska betala skadestånd till henne med kr och ränta på beloppet enligt 6 räntelagen från den 4 februari 2015 till dess betalning sker. Av beloppet avser kr kränkningsersättning samt kr sveda och värk motsvarande 1,5 månads fysiskt och psykiskt lidande. Ibrahim Ahmed Mohamud har i målet varit frihetsberövad såsom anhållen och häktad, se avräkningsunderlag. SKÄL Ska Ibrahim Ahmed Mohamud dömas för grov fridskränkning? Inställning Ibrahim Ahmed Mohamud har bestritt ansvar för grov fridskränkning. Han har vidare förnekat att han vid något tillfälle skulle ha utövat våld mot Kowsar Ahmed Mohamud. Han har däremot vidgått att han av en olyckshändelse den 4 februari 2015 har snubblat så att hans fot kan ha skadat Kowsar Ahmed Mohamud. Utredning Åklagaren har som skriftlig bevisning åberopat rättsintyg, fotografier, anmälan från socialtjänsten samt förhörsuppgifter med Kowsar Ahmed Mohamud. Som muntlig bevisning har åklagaren åberopat förhör med Kowsar Ahmed Mohamud samt vittnesförhör med målsägandens lärare Anette Engström och socialsekreteraren Magdalena Larsson. Ibrahim Ahmed Mohamud har hörts.

4 4 Av utredningen i målet har inledningsvis följande framkommit. Kowsar Ahmed Mohamud och Ibrahim Ahmed Mohamud kom till Sverige från Kenya tillsammans med deras mor och syskon i oktober Kowsar Ahmed Mohamud är lillasyster till Ibrahim Ahmed Mohamud och har fyra yngre syskon samt en äldre syster. Tillsammans är de sju syskon i familjen. Familjen har bosatt sig i Eslöv. Kowsar Ahmed Mohamud är 15 år och Ibrahim Ahmed Mohamud fyllde 20 år i januari Kowsar Ahmed Mohamud började nionde klass i svensk skola den 12 januari I samband med undervisning i skolan den 4 februari 2015 berättade Kowsar Ahmed Mohamud för sin lärare Anette Engström att Ibrahim Ahmed Mohamud utsatt henne för våld i hemmet. Uppgifterna föranledde skolan att göra en anmälan till socialnämnden samma dag. Dagen därpå den 5 februari 2015 berättade Kowsar Ahmed Mohamud för Anette Engström om ytterligare våld. Efter att skolan kompletterat sin anmälan till socialtjänsten hölls samtal med Kowsar Ahmed Mohamud med hjälp av tolk den 6 februari 2015, varefter socialnämnden i Eslövs kommun upprättade en polisanmälan. Kowsar Ahmed Mohamud placerades samma dag tillfälligt i ett familjehem. Magdalena Larsson hade som representant för socialtjänsten kontakt med Kowsar och Ibrahim Ahmed Mohamuds mor i anledning av åtgärderna. Förundersökning inleddes av åklagaren den 10 februari Enligt uppgift från socialnämnden hade Ibrahim Ahmed Mohamud då flyttat ut från familjens lägenhet i Eslöv. Den 13 februari 2015 hölls första formella förhöret med Kowsar Ahmed Mohamud på Barnahus i Lund, vilket spelades in med videoupptagning. Omedelbart därefter gjordes en rättsmedicinsk kroppsundersökning av henne på Barnahus i Lund. Därefter hölls ytterligare två förhör med Kowsar Ahmed Mohamud den 24 februari och den 23 mars Ibrahim Ahmed Mohamud anhölls i sin frånvaro den 16 februari och anhållningsbeslutet verkställdes den 19 februari Han häktades sedan dagen därpå den 20 februari 2015 på sannolika skäl misstänkt för grov fridskränkning från oktober 2014 till februari 2015 i Eslöv.

5 5 Kowsar Ahmed Mohamud har berättat i huvudsak följande. Ibrahim är okej mot henne. Han är både snäll och dum. Vad gäller händelsen med bältet var Ibrahim arg och hade ett bälte som tillhörde något av de andra barnen. Hon vet inte vad Ibrahim var arg på. Hon satt i vardagsrummet och han slog henne med skärpet. Skärpets spänne träffade henne på armen och det gjorde ont. Hon fick ett märke som syns på sidan 34 i förundersökningsprotokollet. Det började blöda och på natten fick hon en ruva. Ibrahim gjorde inget mer mot henne vid det aktuella tillfället. Det hon tidigare berättat för polisen stämmer. Hon minns inte allt som hon berättade. Hon kan ha sagt för mycket till polisen. Det stämmer att Ibrahim blev arg för att han inte tyckte om den mat som hon hade lagat eller för att den var slut. Hon minns inte om det förekom mer våld, men det var bältet som gjorde ont. Det kan stämma att hon även fick en lavett. Händelsen inträffade hemma i lägenheten. Hennes mamma var inte hemma men de yngsta barnen var i samma rum som det hände. Vid ett annat tillfälle trampade Ibrahim på henne med skor. Ibrahim kom vid det tillfället hem efter att ha varit ute på stan. Hon satt i den grå soffan i hörnet av vardagsrummet närmst fönstret när Ibrahim kom in och trampade på henne med sina skor. Framför soffan stod ett bord. Ibrahim gick runt bordet för att komma fram till henne och hon satt med benen upp i soffan. Det gjorde ont och träffade hennes vänstra underben. Hon fick en skada som syns på fotografierna på sidorna 42 och 47 i förundersökningsprotokollet. Vid tillfället var hela familjen hemma. Hon hade inte gjort eller sagt något till Ibrahim innan händelsen. Hon bara satt där. Hon vet inte om Ibrahim blev arg på henne. Hon vet inte varför han trampade på henne. Det var ingen olycka. Hon minns inte allt men det hon har berättat för polisen stämmer och är sant. Det kan stämma att det handlade om mat och en mobiltelefon. Ibrahim sa till henne att hon hade tvingat de andra barnen att äta upp all mat. Han kom fram till henne och gav henne en örfil. Hon och Ibrahim bråkade även om en mobiltelefon.

6 6 Ibrahim brukar vara arg på henne. Ibrahim brukar då skrika på henne eller slå henne. Han har under tiden i Sverige slagit henne med örfilar och på benen. Ibrahim har även sparkat henne. Sparkarna har riktats mot fötterna. Ibrahim har även slagit henne med knytnävar och han har dragit henne i håret. Knytnävsslagen har träffat henne i ryggen. Hon vet inte vad hon har gjort för att han ska slå henne. Det kan röra sig om vardagliga situationer. De har varit hemma vid alla tillfällen som Ibrahim har slagit henne. Vid ett tillfälle ville hon ha en telefon. Ibrahim och ett annat syskon hade telefoner, men inte hon. Ibrahim sa till deras mamma att hon inte skulle få någon telefon. Hon undrade varför inte hon också skulle kunna få en telefon när Ibrahim hade en. Hon blev arg och sa till Ibrahim att han inte hade med det att göra. Ibrahim blev därefter arg på henne, slog henne med örfilar, sparkade henne och drog henne i håret. Hon blev chockad. Han sparkade henne i magen och hon hamnade på golvet och fick andnöd. Det stämmer som hon berättade i polisförhör att Ibrahim även slog henne med knuten hand som träffade i ryggen. Hon fick mycket ont av misshandeln men inga synliga skador. Hon minns inte exakt när händelsen i december inträffade, men hon tror att det var i slutet av december. Hon berättade om händelserna i skolan eftersom det blev för mycket för henne. Hon berättade först om att Ibrahim slagit henne på armen. Läraren ringde då socialen. När hon berättade om händelsen för sin lärare första gången hade hon blivit slagen vid två tillfällen. Ett av tillfällena var när Ibrahim slog henne med ett bälte på armen i vardagsrummet och det andra tillfället var i köket. Det är ingen annan än Ibrahim som varit dum mot henne i Sverige. De har pratat om händelserna hemma och det kan finnas personer som är arga på henne för att hon berättat om dessa.

7 7 Ibrahim Ahmed Mohamud har berättat i huvudsak följande. Vid tillfället den 4 februari kom han hem och hörde att det var högljutt i lägenheten. Han tänkte då att de skulle kunna bli anmälda och förlora lägenheten. Han blev bekymrad och var på väg i hög fart fram till Kowsar för att prata med henne och för att lugna henne. Kowsar satt i den grå soffan närmst ingången till vardagsrummet. Han gick in med skor och halkade till på mattan framför soffan varvid han råkade träffa målsägandens ben med sin sko. Det var en olyckshändelse. Han mådde illa och var sjuk. Det stod ett bord framför soffan och mattan låg under bordet. Kowsar satt bakom soffbordet. Bordet är inte så högt. När han snubblade på mattan kom hans arm på bordet och hans ben hamnade över Kowsars ben. Han bad om ursäkt och trodde inte att hon skulle anmäla händelsen. Kowsar visade inte honom skadan. Det stämmer inte att han skulle ha flyttat undan bordet och stampat Kowsar på benet. Det handlade inte om maten som Kowsar påstått. Han älskar sin syster och tycker om när hon lagar mat. Han har aldrig slagit Kowsar med ett bälte. Han har inte heller misshandlat Kowsar i december som hon påstått. Det är deras mamma som bestämmer hemma hos dem. Han och Kowsar bråkar inte, men brukar skoja med varandra. De brukar inte vara arga på varandra. De är kompisar. Han har aldrig slagit Kowsar för att han har varit arg på henne. Enda gången han gjort henne illa var när han snubblade på mattan och han ångrar det. Kowsar har sagt att hon skulle gå till socialen och polisen för att han pressade henne. Han tänkte på vad som skulle vara bra för Kowsar för framtiden. Han hade två telefoner som Kowsar fått låna av honom. Kowsar trodde att han inte ville att hon också skulle få ha en telefon. Han bestämmer inte över sin syster.

8 8 Kowsar hittar på när hon berättar som hon berättat. Hon är liten och känner sig otrygg med honom. Kowsar ville att han skulle lämna familjen. Han vet inte om Kowsar blivit skadad på ngt annat sätt eller vid ngt annat tillfälle. Han har inte bott hemma i lägenheten sedan februari Det var deras mamma som sa att han skulle lämna bostaden. Han är äldre än syskonen och klarar sig själv. Han har hyrt en lägenhet i andra hand där han bodde i fem dagar innan polisen grep honom. Tingsrättens bedömning Kowsar Ahmed Mohamud har varit återhållsam och försiktig i sin berättelse vid huvudförhandlingen. I vissa delar har hon lämnat knapphändiga uppgifter, hänvisat till att hon inte minns händelserna så bra, men samtidigt förklarat att det hon tidigare sagt i polisförhör stämmer. Hon har även gett uttryck för att hon kanske kan ha sagt för mycket i förhören. Kowsar Ahmed Mohamud är ung och nyanländ till Sverige och saknar starkare social förankring i samhället. Det är både rimligt och möjligt att hon känt en anspänning inför huvudförhandlingen och att hon därför har haft svårt att minnas eller hålla isär detaljer. Det finns dessutom utrymme för att hennes uppgifter i olika sammanhang kan missförstås på grund av språkförbistringar. Att det i polisförhör antecknats att Kowsar berättat att hon hade problem med en pojke på boendet framstår som ett typiskt sådant översättningsfel. Det kan inte heller uteslutas att hon vid huvudförhandlingen och sedan förundersökningen inleddes känt sig påverkad eller tagit intryck av bland andra sin mor, som tycks ha ändrat sin initiala uppfattning om Ibrahim Ahmed Mohamuds våld mot systern. Dessa omständigheter tar tingsrätten i beaktande vid bedömningen av Kowsar Ahmed Mohamuds berättelse. Även om hennes uppgifter i vissa delar är detaljfattiga och fått kompletteras med uppgifter från förhören, som i sin tur tagit förhållandevis lång tid utifrån vad som skrivits ned, anser tingsrätten att de uppgifter som kommit fram förtjänar att tas på största allvar. Det har inte kommit fram någon tillräckligt konkret eller trolig anledning för Kowsar Ahmed Mohamud att ljuga om vad hon blivit ut-

9 9 satt för. Klart är emellertid att Kowsar Ahmed Mohamuds uppgifter inte ensamma, utan annan bevisning, kan föranleda en fällande dom för Ibrahim Ahmed Mohamud. Av rättsintyget framgår bland annat att Kowsar Ahmed Mohamud företett en hudavskrapning på vänster underben, ärr på halsen, armarna, höger fot och höger underben samt ärr som bildat ovala formationer på vänster överarm och rygg. Hudavskrapningen på underbenet hade enligt utlåtandet ett utseende som talade för att den uppkommit kort tid före undersökningen den 13 februari Det var inte möjligt att närmare avgöra skadans uppkomstsätt, annat än att den uppkommit genom skrapande våld mot hudytan. Ärren efter skador som var läkta kunde konstateras ha uppkommit efter såväl skarpt som trubbigt våld och var inte möjliga att närmare tidsbestämma. Anette Engström har berättat att Kowsar Ahmed Mohamud var allvarlig, rädd och började gråta när hon den 4 februari 2015 i skolan berättade att hon blev slagen av sin bror. Kowsar Ahmed Mohamud visade upp ett färskt skrapsår på armen. Som hon minns det var det på vänster arm. Kowsar Ahmed Mohamud förklarade på engelska my brother is killing me och hon frågade vad Kowsars mamma sa då, varvid Kowsar svarade att mamman sa don t kill her. Kowsar Ahmed Mohamud uttryckte att hon var rädd och att det hände ofta. Samtalet avslutades med att hon sa att hon skulle hjälpa Kowsar. Hon kontaktade sedan rektorn. Dagen därpå den 5 februari 2015 bad Kowsar Ahmed Mohamud henne på nytt om hjälp. Kowsar berättade, som hon uppfattade det, att brodern kvällen innan hade sprakat henne med skorna på och visade märken på benet och foten. Kowsar Ahmed Mohamud var rädd och darrade när de på fredagen träffade socialtjänsten för samtal. Kowsar har berättat för henne att brodern började slå henne efter att deras pappa blivit dödad och att hon vid något tillfälle blivit slagen med ett bälte och dragen i håret.

10 10 Magdalena Larsson har berättat att hon träffade Kowsar Ahmed Mohamud vid två tillfällen den 6 februari 2015, först med telefontolk och sedan med fysiskt närvarande tolk. Kowsar Ahmed Mohamud visade upp ett sår på armen och en svullnad på benet samt berättade att hon fått detta efter att hon av sin bror blivit slagen med ett bälte på armen och stampad på benet. Hon uppfattade skadorna som färska. Kowsar Ahmed Mohamud berättade att hon var rädd för att gå hem och för att hon skulle bli slagen av sin bror. Kowsar berättade även om något mer tillfälle än de som hon hade synliga skador från. Kowsar Ahmed Mohamud sa att deras mamma hade försökt hindra brodern, men inte lyckats. Hon pratade även med Kowsar Ahmed Mohamuds mamma som bekräftade att Kowsar blivit slagen av brodern vid flera tillfällen, men inte varje dag. Hon berättade att Kowsar skulle bli placerad i familjehem under en tid och mamman sa då att det var brodern som skulle lämna familjen och inte Kowsar Ahmed Mohamud. Socialtjänsten var orolig för att Kowsar Ahmed Mohamud skulle utsättas för ytterligare våld hemma och för att mamman inte skulle kunna skydda henne. Kowsar Ahmed Mohamud placerades därför samma dag i ett familjehem i Eslöv. Hon flyttade därefter tillbaka hem när Ibrahim Ahmed Mohamud blev häktad. Socialtjänsten ansåg att Kowsar var tryggare när Ibrahim inte var hemma och de pratade med mamman om att skydda Kowsar samt ta stöd av en person i familjens nätverk. Mot bakgrund av vad Kowsar Ahmed Mohamud berättat samt vad som framkommit av rättsintyget och vittnesmålen med Anette Engström och Magdalena Larsson och övrig utredning anser tingsrätten det bevisat att Ibrahim Ahmed Mohamud slagit Kowsar Ahmed Mohamud en gång med ett bälte på armen den 3 februari Det har emellertid inte med tillräcklig tydlighet framkommit att Ibrahim Ahmed Mohamud utövade något annat våld vid detta tillfälle. Misshandeln orsakade smärta och sårskada på armen. Misshandeln är inte att bedöma som ringa. Tingsrätten finner vidare mot bakgrund av utredningen som presenterats det bevisat att Ibrahim Ahmed Mohamud den 4 februari 2015 iklädd ytterskor uppsåtligen

11 11 sparkat, stampat eller trampat på Kowsar Ahmed Mohamuds underben så att smärta och hudavskrapning uppkom. Den förklaring som Ibrahim Ahmed Mohamud lämnat framstår som en efterhandskonstruktion och lämnas därför utan avseende. Gärningen ska bedömas som misshandel som inte är ringa. När det gäller övriga påståenden om misshandel någon gång i december 2014 samt vid ett stort antal andra tillfällen under tiden den 1 november 2014 till den 4 februari 2015 gör tingsrätten följande bedömning. Kowsar Ahmed Mohamud har berättat om ett tillfälle som hon tror var i slutet av december 2014 då hon utsattes för det våld åklagaren påstått i gärningsbeskrivningen. Hennes berättelse i denna del framstår dock inte som tillräckligt samlad, konkret och tydlig för att utan ytterligare bevisning föranleda en fällande dom. Någon annan egentlig bevisning saknas. Åtalet ska därför ogillas i denna del. Tingsrätten gör samma bedömning beträffande påståendet om misshandel vid ett stort antal andra ospecificerade tillfällen under angivna tidsperiod. Ibrahim Ahmed Mohamud ska alltså dömas för misshandel av Kowsar Ahmed Mohamud vid två tillfällen. Våldet har varit av jämförelsevis begränsad omfattning. Gärningarna har inte haft den omfattning som krävs för att var och en av dem ska anses ha utgjort ett led i en upprepad kränkning. Gärningarna ska därför inte bedömas som grov fridskräkning utan som två fall av misshandel av normalgraden. Vilken påföljd ska Ibrahim Ahmed Mohamud dömas till? Mot bakgrund av framförallt att misshandeln företagits mot en yngre och fysiskt underlägsen person i hemmet och delvis med tillhygge samt att målsäganden såsom nyanländ till Sverige haft ett begränsat skyddsnät anser tingsrätten att gärningarnas samlade straffvärde för en vuxen person uppgår till fängelse fyra månader. Brottsligheten är av sådan art att påföljden som utgångspunkt bör bestämmas till fängelse.

12 12 Ibrahim Ahmed Mohamud var 20 år vid gärningstillfällena. Han är såvitt känt tidigare ostraffad. Av frivårdens yttrande framgår att det inte har gjorts någon bedömning i fråga om samhällstjänst på grund av Ibrahim Ahmed Mohamuds sociala situation och att han varit frihetsberövad. Det framgår av yttrandet att Ibrahim Ahmed Mohamud talar relativt god engelska och att utredningen har kommunicerats med honom på engelska. Ibrahim Ahmed Mohamud har vid tingsrätten informerats om vad samhällstjänst innebär och förklarat sig villig att utföra sådan om detta skulle bli aktuellt. Ibrahim Ahmed Mohamud är vid fysiskt och psykiskt god hälsa samt har ingen missbruksproblematik. Det saknas särskild anledning att befara att Ibrahim Ahmed Mohamud kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Som särskilda skäl för villkorlig dom i stället för fängelse kan rätten beakta, om den tilltalade samtycker till att domen förenas med en föreskrift om samhällstjänst och en sådan föreskrift är lämplig med hänsyn till den tilltalades person och övriga omständigheter. Ibrahim Ahmed Mohamud har samtyckt till att en villkorlig dom förenas med en föreskrift om samhällstjänst och en sådan föreskrift framstår som lämplig med hänsyn till hans person och övriga omständigheter. Påföljden bestäms därför till villkorlig dom med föreskrift om samhällstjänst. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle straffets längd, med beaktande av Ibrahim Ahmed Mohamuds ungdom ha bestämts till 3 månader. Frihetsberövandet i målet beaktas inte vid bestämmandet av antal timmar samhällstjänst (NJA 2012 s. 968). Skadestånd Ibrahim Ahmed Mohamud har motsatt sig att betala skadestånd till Kowsar Ahmed Mohamud med hänvisning till sin inställning i ansvarsdelen. Utöver yrkad ränta, har

13 13 något belopp inte godtagits som i och för sig rimligt eller riktigt om han skulle dömas. Kowsar Ahmed Mohamud har åberopat samma bevisning som åklagaren. Vid ovan angiven utgång i skuldfrågan är Ibrahim Ahmed Mohamud skadeståndsskyldig mot Kowsar Ahmed Mohamud. Ibrahim Ahmed Mohamuds handlande har inneburit en så allvarlig kränkning av hennes personliga integritet att ersättning för kränkning enligt 2 kap. 3 skadeståndslagen bör utgå. Skälig ersättning för kränkning uppgår till kr. Beträffande händelserna den 3 och 4 februari 2015 har Kowsar Ahmed Mohamud berättat följande. Hon hade ett märke kvar dagen efter händelsen med bältet som hon visade för sin lärare. Märket syns fortfarande på hennes arm. Hon hade ont ett par dagar eller veckor efter denna händelse. Vad gäller såret på benet blev huden avskrapad. Det kom inget blod men hon blev svullen. Svullnaden satt i omkring tre veckor. Mot bakgrund av Kowsar Ahmed Mohamuds uppgifter och den utredning som i övrigt presenterats anser tingsrätten att ersättning för sveda och värk bör utgå med skäliga kr. På det samlade beloppet om kr ska löpa ränta enligt räntelagen. Övriga frågor Eftersom det ingår fängelse i straffskalan för de brott som Ibrahim Ahmed Mohamud döms för ska han betala obligatorisk avgift till brottsofferfonden. Tingsrätten har ingen erinran mot den ersättning som den särskilda företrädaren och försvararen har begärt. Med hänsyn till Ibrahim Ahmed Mohamuds ekonomiska förhållanden ska staten svara för kostnaderna.

14 14 HUR MAN ÖVERKLAGAR, se bilaga (DV 400) Överklagande får ske senast den 6 maj Överklagande prövas av Hovrätten över Skåne och Blekinge. På tingsrättens vägnar Fredrik Blommé I avgörandet har även nämndemän deltagit. Skiljaktig mening, se nedan. AVRÄKNINGSUNDERLAG, se aktbilaga. Nämndemannen Marie Henschen är skiljaktig i fråga om bedömningen av åtalet och anför för egen del följande. Kowsar Ahmed Mohamud har lämnat ett trovärdigt och tillförlitligt intryck även avseende händelsen i december Uppgifterna får i denna del tillräckligt stöd av det våld Ibrahim Ahmed Mohamud utövat mot Kowsar Ahmed Mohamud vid de två andra tillfällena i februari Ibrahim Ahmed Mohamud ska därför dömas även för misshandel vid ett tillfälle i december 2014 på sätt åklagaren angett. Överöstad i denna del men i övrigt ense med majoriteten.

15 AVRÄKNINGSUNDERLAG Lund Mål nr: Underlaget avser Person-/samordningsnummer/födelsetid Efternamn Mohamud Datum för dom/beslut Förnamn IBRAHIM Ahmed Ovan angiven person har under en sammanhängande tid av minst 24 timmar varit frihetsberövad som anhållen, häktad eller på något annat sådant sätt som avses i 19 a lagen (1974:202) om beräkning av strafftid m.m. eller 10 a lagen (1998:603) om verkställighet av sluten ungdomsvård under nedan angivna tider. Frihetsberövad Frihetsberövandet hävt/upphört/avbrutet Särskild anteckning Kriminalvården har lämnat domstolen en underrättelse om att det finns uppgifter hos Kriminalvården som är av betydelse för avräkning (8 förordningen (1974:286) om beräkning av strafftid m.m.). Särskild upplysning till Kriminalvården m.fl. myndigheter Det finns tidigare meddelad dom, beslut eller avräkningsunderlag enligt 12 a strafföreläggandekungörelsen (1970:60) som innehåller uppgift om frihetsberövande som har betydelse för avräkning (3 4 förordningen (1990:893) om underrättelse om dom i vissa brottmål, m.m.). Underskrift Postadress Box Lund Besöksadress Byggmästaregatan 2 Telefon Telefax E-post: Expeditionstid måndag - fredag 08:00-16:30

16 Bilaga 1 INKOM: MÅLNR: AKTBIL: 43

17

18 Bilaga 2 ANVISNING FÖR ÖVERKLAGANDE I BROTTMÅL Den som vill överklaga tingsrättens dom, eller ett i domen intaget beslut, ska göra detta skriftligen. Skrivelsen ska skickas eller lämnas till tingsrätten. Överklagandet prövas av den hovrätt som finns angiven i slutet av domen. Överklagandet ska ha kommit in till tingsrätten inom tre veckor från domens datum. Sista dagen för överklagande finns angiven på sista sidan i domen. Har ena parten överklagat domen i rätt tid, får också motparten överklaga domen (s.k. anslutningsöverklagande) även om den vanliga tiden för överklagande har gått ut. Överklagandet ska också i detta fall skickas eller lämnas till tingsrätten och det måste ha kommit in till tingsrätten inom en vecka från den i domen angivna sista dagen för överklagande. Om det första överklagandet återkallas eller förfaller kan inte heller anslutningsöverklagandet prövas. 3. det är av vikt för ledning av rättstilllämpningen att överklagandet prövas av högre rätt, eller 4. det annars finns synnerliga skäl att pröva överklagandet. Om prövningstillstånd krävs och sådant inte meddelas står tingsrättens avgörande fast. Det är därför viktigt att det, i de fall prövningstillstånd krävs, klart och tydligt framgår av överklagandet till hovrätten varför klaganden anser att prövningstillstånd bör meddelas. I vilka fall krävs prövningstillstånd? Brottmålsdelen Det krävs prövningstillstånd för att hovrätten ska pröva en tingsrätts dom om den tilltalade 1. inte dömts till annan påföljd än böter, eller DV Producerat av Domstolsverket Samma regler som för part gäller för den som inte är part eller intervenient och som vill överklaga ett i domen intaget beslut som angår honom eller henne. I fråga om sådant beslut finns dock inte någon möjlighet till anslutningsöverklagande. För att ett överklagande ska kunna tas upp i hovrätten fordras i vissa fall att prövningstillstånd meddelas. Hovrätten lämnar prövningstillstånd om 1. det finns anledning att betvivla riktigheten av det slut som tingsrätten har kommit till, 2. det inte utan att sådant tillstånd meddelas går att bedöma riktigheten av det slut som tingsrätten har kommit till, 2. frikänts från ansvar och brottet inte har mer än 6 månaders fängelse i straffskalan. Enskilt anspråk (skadeståndstalan) För att hovrätten ska pröva en skadeståndstalan krävs prövningstillstånd. Från denna regel gäller följande undantag: Överklagas domen även i brottmålsdelen och avser överklagandet frågan om den tilltalade ska dömas till ansvar för en gärning krävs inte prövningstillstånd för ett till denna gärning kopplat enskilt anspråk i de fall 1. det enligt ovanstående regler inte krävs prövningstillstånd i brottmålsdelen, eller 2. prövningstillstånd i brottmålsdelen meddelas av hovrätten.

19 Beslut i övriga frågor Krävs prövningstillstånd i brottmålsdelen krävs även prövningstillstånd vid beslut som endast får överklagas i samband med överklagande av domen. Skrivelsen med överklagande ska innehålla uppgifter om 1. den dom som överklagas med angivande av tingsrättens namn samt dag och nummer för domen, 2. parternas namn och hemvist och om möjligt deras postadresser, yrken, personnummer och telefonnummer, varvid parterna benämns klagande respektive motpart, 3. den ändring av tingsrättens dom som klaganden vill få till stånd, 4. grunderna (skälen) för överklagandet och i vilket avseende tingsrättens domskäl enligt klagandens mening är oriktiga, 5. de bevis som åberopas och vad som ska styrkas med varje bevis, samt 6. om prövningstillstånd behövs, de omständigheter som åberopas till stöd för att prövningstillstånd ska meddelas. Skriftliga bevis som inte lagts fram tidigare ska ges in samtidigt med överklagandet. Vill klaganden att det ska hållas ett förnyat förhör eller en förnyad syn på stället, ska han eller hon ange det och skälen till detta. Klaganden ska också ange om han eller hon vill att målsäganden eller den tilltalade ska infinna sig personligen vid huvudförhandlingen i hovrätten. Är den tilltalade anhållen eller häktad, ska det anges. Skrivelsen ska vara undertecknad av klaganden eller hans/hennes ombud. Ytterligare upplysningar lämnas av tingsrätten. Adress och telefonnummer finns på första sidan av domen. Om ni tidigare informerats om att förenklad delgivning kan komma att användas med er i målet/ärendet, kan sådant delgivningssätt också komma att användas med er i högre instanser om någon överklagar avgörandet dit.

2011-06-15 meddelad i Gävle

2011-06-15 meddelad i Gävle DOM Mål nr B 2305-10 2011-06-15 meddelad i Gävle 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Birgitta Fernlund Åklagarkammaren i Gävle 1. Målsägande 804 28 Gävle Målsägandebiträde: Advokat Bengt

Läs mer

Begångna brott Dataintrång

Begångna brott Dataintrång BLEKINGE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1316-11 2011-08-31 meddelad i KARLSKRONA 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Sigrid Stengel Åklagarkammaren i Karlskrona Målsägande Patrik Rydén Långgatan

Läs mer

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM 2015-03-24 meddelad i Huddinge

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM 2015-03-24 meddelad i Huddinge 1 meddelad i Huddinge Mål nr: B 535-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Sonny Borg, 19721224-0993 c/o Tan Mercovich Visbyringen 16 Lgh 1002 163 73 SPÅNGA Medborgare i Norge Åklagare Kammaråklagare

Läs mer

2013-03-27 meddelad i Göteborg. Begångna brott Försök till köp av sexuell tjänst

2013-03-27 meddelad i Göteborg. Begångna brott Försök till köp av sexuell tjänst Avdelning 1 DOM Mål nr B 16354-12 2013-03-27 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Lotta Nielsen Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad PETER

Läs mer

meddelad i Malmö

meddelad i Malmö Avdelning 4 DOM Mål nr B 7817-09 2010-06-24 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Johan Larsson Malmö åklagarkammare Tilltalad Omid Mosavi, 800908-6177 Amiralsgatan

Läs mer

2014-05-02 meddelad i Göteborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott

2014-05-02 meddelad i Göteborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott DOM Mål nr B 16214-13 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Spec Göran Hansson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad JOHAN Anders Åsman, 660612-5091

Läs mer

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM meddelad i Solna

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM meddelad i Solna SOLNA TINGSRÄTT meddelad i Solna I Mål nr: B 2245~15 1 PARTER (Antal tilltalade: l) Tilltalad Karl GÖRAN Rundström, 19370604-0015 Rådmansövägen 530 760 15 Gräddö Offentlig försvarare: Advokat Sven Severin

Läs mer

Begångna brott Våldtäkt mot barn

Begångna brott Våldtäkt mot barn HELSINGBORGS Avdelning 1 DOM Mål nr B 2855-10 2011-01-18 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Tom Svensson Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Målsägande A

Läs mer

2013-10-16 meddelad i Varberg

2013-10-16 meddelad i Varberg VARBERGS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1754-13 meddelad i Varberg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Chefsåklagare Anders Johansson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad Målsägande CW Företrädd av

Läs mer

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM meddelad i Solna

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM meddelad i Solna 1 DOM 2015-10-15 meddelad i Solna Mål nr: B 5246-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Don Christian Tasic Stevic, 19890423-5119 Slåttervallsgatan 4 Lgh 1304 115 44 Stockholm Åklagare Kammaråklagare

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT DOM 2014-06-10 meddelad i Gävle Mål nr: B 811-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Paul Olov SEBASTIAN Hedenberg Hammarsten, 19830905-6938 Södra Slottsgatan 22 D Lgh 1202 802 53

Läs mer

2013-01-17 meddelad i Uppsala

2013-01-17 meddelad i Uppsala UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 DOM Mål nr B 7305-12 2013-01-17 meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal motparter: 1) Sökande Kammaråklagare Ulrika Modin Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Uppsala Motpart Studenternas

Läs mer

Begångna brott 1. Våldtäkt mot barn

Begångna brott 1. Våldtäkt mot barn BORÅS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 3456-11 2011-12-30 meddelad i Borås 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Åsa Askenbäck Åklagarkammaren i Borås Målsägande Målsägande A Målsägandebiträde:

Läs mer

1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 Grupp 1. DOM meddelad i Karlstad

1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 Grupp 1. DOM meddelad i Karlstad 1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM 2016-06-14 meddelad i Karlstad Mål nr: B 4608-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Bo KOLBJÖRN Karlsson, 19470527-7236 Telegatan 1 A Lgh 1001 682 30 Filipstad

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:9. DOM meddelad i Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:9. DOM meddelad i Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 672-16 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Mityu Petrov, 19630587-7430 Ringvägen 7 714 92 Kopparberg Sverige Offentlig försvarare: Advokat Anders Karls Advokatfirman Anders

Läs mer

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 4. DOM meddelad i Solna

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 4. DOM meddelad i Solna 1 DOM 2014-11-05 meddelad i Solna Mål nr: B 7352-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad DON Christian Tasic Stevic, 19890423-5119 Sundbyvägen 49 163 45 Spånga Åklagare Kammaråklagare Ann Lidén Åklagarmyndigheten

Läs mer

2011-11-21 meddelad i Uppsala. Tilltalad IRFAN Ahmed Izzeldin Abusugra, 950204-1214 Väktargatan 68 B Lgh 1102 754 22 Uppsala

2011-11-21 meddelad i Uppsala. Tilltalad IRFAN Ahmed Izzeldin Abusugra, 950204-1214 Väktargatan 68 B Lgh 1102 754 22 Uppsala DOM Mål nr B 5571-11 meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal tilltalade: 3) Åklagare Kammaråklagare Johan G Delin Åklagarkammaren i Uppsala Målsägande Tim Swedman Tiby 21 755 92 Uppsala Målsägandebiträde: Advokat

Läs mer

1 GÄLLIVARE TINGSRÄTT meddelad i Gällivare. Tilltalad Sune Erik NIKLAS Duvenäs, Högalidsgatan 5 Lgh Kiruna

1 GÄLLIVARE TINGSRÄTT meddelad i Gällivare. Tilltalad Sune Erik NIKLAS Duvenäs, Högalidsgatan 5 Lgh Kiruna 1 meddelad i Gällivare Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Sune Erik NIKLAS Duvenäs, 19970225-1258 Högalidsgatan 5 Lgh 1202 981 35 Kiruna Ombud och offentlig försvarare: Advokat Vera Gärdemalm

Läs mer

1 LYCKSELE TINGSRÄTT Rotel 4. DOM meddelad i Lycksele

1 LYCKSELE TINGSRÄTT Rotel 4. DOM meddelad i Lycksele 1 meddelad i Lycksele Mål nr: B 530-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad JOHNNY Axel Andersson, 19940806-8675 c/o Sören Andersson Bångvägen 38 B 921 32 LYCKSELE Offentlig försvarare: Advokat Per Nyberg

Läs mer

2013-01-04 meddelad i Göteborg

2013-01-04 meddelad i Göteborg DOM Mål nr B 13494-12 2013-01-04 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Bengt Landahl Åklagarmyndigheten Riksenheten för polismål Målsägande Annika Ekström Von Holten

Läs mer

2012-11-16 meddelad i Varberg. Tilltalad Mohammad Nasirabadi Oghli Mohammad, 851122-0512 Ormvråksvägen 25 C 311 39 Falkenberg Medborgare i Iran

2012-11-16 meddelad i Varberg. Tilltalad Mohammad Nasirabadi Oghli Mohammad, 851122-0512 Ormvråksvägen 25 C 311 39 Falkenberg Medborgare i Iran VARBERGS TINGSRÄTT Rotel 3 DOM Mål nr B 1545-12 2012-11-16 meddelad i Varberg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Jon Lindahl Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad Tilltalad

Läs mer

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Enhet 5. DOM 2014-12-02 meddelad i Huddinge

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Enhet 5. DOM 2014-12-02 meddelad i Huddinge 1 meddelad i Huddinge Mål nr: B 8171-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Jonas Stille, 19701231-0095 Himmelsvägen 16 141 91 Huddinge Offentlig försvarare: Advokat Ingemar Mårtensson Advokatfirman

Läs mer

meddelad i Nacka Strand

meddelad i Nacka Strand NACKA TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1554-11 meddelad i Nacka Strand 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Helena Lif City åklagarkammare i Stockholm Målsägande Sekretess Målsägandebiträde: Advokat

Läs mer

1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT Rotel 3. DOM meddelad i Östersund

1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT Rotel 3. DOM meddelad i Östersund 1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT DOM 2016-06-22 meddelad i Östersund Mål nr: B 160-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Ahmeddin Mahmoud Humed, 19520401-4715 Seegatan 13 D Lgh 1204 811 33 Sandviken Medborgare

Läs mer

DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad

DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad 1 YSTADS TINGSRÄTT DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad Mål nr T 1402-13 PARTER KÄRANDE AB Grönsta:s konkursbo, 556624-5600 c/o Mario Komac Advokatfirman Komac AB Kalendergatan 18 211 35 Malmö Ställföreträdare:

Läs mer

meddelad i Uppsala

meddelad i Uppsala DOM Mål nr B 914-13 meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Michael Ehrencrona Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Uppsala Tilltalad Mohamed Intikaf Peer Mohamed, 761229-1059

Läs mer

2013-01-17 meddelad i Karlstad

2013-01-17 meddelad i Karlstad DOM Mål nr B 5563-12 2013-01-17 meddelad i Karlstad 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Magnus Haglund Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Karlstad Målsägande Kim Jansson Storgatan

Läs mer

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Rotel 21. DOM meddelad i Sundsvall

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Rotel 21. DOM meddelad i Sundsvall 1 meddelad i Sundsvall Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad MAGNUS Lars Gösta Lundgren, 19840627-7858 Bergsgatan 54 Lgh 1002 852 36 Sundsvall Offentlig försvarare: Advokat Erik Hansson Hanssons

Läs mer

1 HAPARANDA TINGSRÄTT 2014-10-22 meddelad i Haparanda

1 HAPARANDA TINGSRÄTT 2014-10-22 meddelad i Haparanda 1 meddelad i Haparanda Mål nr: B 813-11 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad MAGNUS Göran Johansson, 19670819-7055 Smedjevägen 3 952 43 Töre Offentlig försvarare: Advokat Marko Tuhkanen Advokatbyrån

Läs mer

1 LULEÅ TINGSRÄTT Brottmålsenheten. DOM meddelad i Luleå

1 LULEÅ TINGSRÄTT Brottmålsenheten. DOM meddelad i Luleå 1 meddelad i Luleå Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Glenn ROGER Mikael Larsson, 19650802-0051 Saxofongatan 17 B Lgh 1001 943 33 Öjebyn Offentlig försvarare: Advokat Lennart Wiklund Advokatfirman

Läs mer

2009-07-03 meddelad i Alingsås

2009-07-03 meddelad i Alingsås ALINGSÅS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1065-09 meddelad i Alingsås 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Louise Eriksson Åklagarkammaren i Borås Målsägande Sekretess, se bilaga 1 Särskild företrädare:

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:3. DOM meddelad i Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:3. DOM meddelad i Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 657-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad MOHAMED Abdirahman Mohamed, 19980725-3555 Uppfartsvägen 1 A Lgh 1101 771 32 Ludvika Medborgare i Somalia Offentlig försvarare:

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2 DOM 2016-03-03 meddelad i Gävle Mål nr: B 1065-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Karl TOMAS Segerlund, 19650211-1278 c/o Segerlund Örsvängen 5 Lgh 1204 174 51 Sundbyberg

Läs mer

Skadestånd Jennifer Fagerberg skadeståndsyrkande ogillas.

Skadestånd Jennifer Fagerberg skadeståndsyrkande ogillas. HELSINGBORGS DOM Mål nr B 3607-09 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Chefsåklagare Eva-Marie Persson Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Jennifer Fagerberg Nordbanegatan

Läs mer

Begångna brott 1. Sexuellt övergrepp mot barn

Begångna brott 1. Sexuellt övergrepp mot barn Mål nr meddelad i Falun 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Niclas Eltenius Åklagarkammaren i Falun Målsägande Målsägande, se domsbilaga 1 Målsägandebiträde: Advokat Veronica Viklund

Läs mer

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 3. DOM meddelad i Uppsala

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 3. DOM meddelad i Uppsala 1 meddelad i Uppsala Mål nr: B 2400-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad KEVIN Kristofer Honkanen, 19930808-5175 c/o Lindholm Restenäs 239 459 93 Ljungskile Åklagare Extra åklagare Mia Sjöstedt Åklagarmyndigheten

Läs mer

2013-03-26 meddelad i Malmö

2013-03-26 meddelad i Malmö DOM Mål nr B 2496-11 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ulrika Rogland Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Tilltalad HANS Michael Teddy Ekman, 820805-4018 Sofiagatan

Läs mer

meddelad i Malmö

meddelad i Malmö MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 4 DOM Mål nr B 1634-12 2012-03-14 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Hans Harding Malmö åklagarkammare Tilltalad Hassan Khalebi, 910120 Adress

Läs mer

1 SKARABORGS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM meddelad i Skövde

1 SKARABORGS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM meddelad i Skövde 1 meddelad i Skövde Mål nr: B 985-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad EDINSON Elan Arteaga Viafara, 19931105-8870 Silverstigen 7 Lgh 1402 151 48 Södertälje Offentlig försvarare: Advokat Thomas Ört

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:10. DOM meddelad i Falun. Tilltalad Hans TIM Emanuel Skommar, Vallavägen Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:10. DOM meddelad i Falun. Tilltalad Hans TIM Emanuel Skommar, Vallavägen Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 1290-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Hans TIM Emanuel Skommar, 19910614-5452 Vallavägen 19 791 42 Falun Offentlig försvarare: Advokat Anders Ericson Advokatfirman

Läs mer

meddelad i Östersund

meddelad i Östersund ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 504-10 2011-11-09 meddelad i Östersund 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Vice chefsåklagare Eva Lena Rimér Åklagarkammaren i Östersund Målsägande Målsägande A Särskild

Läs mer

meddelad i Göteborg. Begångna brott Våldtäkt mot barn

meddelad i Göteborg. Begångna brott Våldtäkt mot barn DOM Mål nr B 16324-12 2013-02-08 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Stefan Lind Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Målsägande Målsägande A, se

Läs mer

DOM 2015-05-20 Meddelad i Stockholm

DOM 2015-05-20 Meddelad i Stockholm 1 Meddelad i Stockholm Mål nr T 15998-11 T 16000-11 T 16002-11 T 18027-11 PARTER KÄRANDE 1. ALBIN Karl Willstrand, 860402-2593 c/o Håkansson Burserydsvägen 29 333 32 Smålandsstenar 2. Daniel Ståhl, 820317-4076

Läs mer

Begångna brott Grov misshandel

Begångna brott Grov misshandel MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM Mål nr B 7218-12 2012-11-06 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Anders Petersson Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Målsägande Målsägandebiträde:

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 31. DOM meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 31. DOM meddelad i Malmö 1 Avdelning 3 Enhet 31 DOM 2015-10-27 meddelad i Malmö Mål nr: B 3332-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Stanley Chuks, 19950572-1911 Adress saknas Ombud: Christer Rindmo c/o Serviceenheten / Pass

Läs mer

meddelad i Göteborg. Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist, Träringen Göteborg

meddelad i Göteborg. Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist, Träringen Göteborg GÖTEBORGS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 4646-10 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 3) Åklagare Vice chefsåklagare Bengt Landahl Göteborgs åklagarkammare Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist,

Läs mer

1 VÄSTMANLANDS TINGSRÄTT E 14. DOM meddelad i Västerås

1 VÄSTMANLANDS TINGSRÄTT E 14. DOM meddelad i Västerås 1 meddelad i Västerås Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Arne STEFAN Johansson, 19621021-7615 Vadarvägen 2 731 42 Köping Offentlig försvarare: Advokat Saman Paknejad Advokaterna Hurtig & Partners

Läs mer

meddelad i Kalmar

meddelad i Kalmar KALMAR TINGSRÄTT DOM Mål nr B 631-11 meddelad i Kalmar 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Linda Caneus Åklagarkammaren i Kalmar Målsägande Mirza Memic Storgatan 18 B 579 30 Högsby Målsägandebiträde:

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 21. DOM 2015-07-27 meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 21. DOM 2015-07-27 meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Salah Soltanpanah, 19730586-0038 Frihetsberövande: Häktad Halmekatu 6B13 403 20 Jyväskylä Finland Offentlig försvarare: Advokat Fredrik

Läs mer

2012-01-26 meddelad i Örebro

2012-01-26 meddelad i Örebro DOM Mål nr B 4437-11 meddelad i Örebro 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Magnus Oscarsson Åklagarkammaren i Örebro 1. Målsägande Simon Ahlstedt Östergårdsvägen 6 692 32 Kumla Målsägandebiträde:

Läs mer

DOM Meddelad i Kalmar

DOM Meddelad i Kalmar 1 KALMAR TINGSRÄTT Målenhet 3 DOM 2017-03-15 Meddelad i Kalmar Mål nr T 3316-16 Kärande Sotning & Brandskydd Torsås AB, 556557-5296, Box 57, 385 21 Torsås Ombud: advokaten Thomas Söderqvist och jur.kand.

Läs mer

2012-07-24 meddelad i Visby

2012-07-24 meddelad i Visby Gotlands tingsrätt Rotel 4 Mål nr meddelad i Visby 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Mats Wihlborg Åklagarmyndigheten Lokal åklagare i Visby 1. Målsägande Hemlig Hemlig Målsägandebiträde:

Läs mer

Rättelse/komplettering Dom,

Rättelse/komplettering Dom, LINKÖPINGS TINGSRÄTT Mål nr: B 2867-15 Rättelse/komplettering Dom, 2016-04-25 Domskäl - Rättelse, 2016-04-27 Beslut av: rådmannen Katrin Persson Till följd av förbiseende har avgiften enligt lagen om brottsofferfond

Läs mer

1 KALMAR TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM meddelad i Kalmar

1 KALMAR TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM meddelad i Kalmar 1 KALMAR TINGSRÄTT DOM meddelad i Kalmar Mål nr: B 713-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad FRANK Gerhard Pålsson, 19370508-4519 Ingenjörsvägen 38 Lgh 1503 572 61 Oskarshamn Offentlig försvarare:

Läs mer

2012-03-05 meddelad i Gävle

2012-03-05 meddelad i Gävle GÄVLE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 50-12 2012-03-05 meddelad i Gävle 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Elly-Anne Öholm Åklagarkammaren i Gävle Målsägande Berit Jönsson c/o Regina Jönsson

Läs mer

Rättelse/komplettering

Rättelse/komplettering Mål nr B 1721-15 Rättelse/komplettering Dom, 2015-12-01 Rättelse och komplettering, 2015-12-01 Beslutat av: tingsfiskalen Kristian Leijon Vid domens avkunnande sades att påföljden bestäms till "villkorlig

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT meddelad i Gävle Mål nr: B 1857-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Henrik STEFAN Ljunggren, 19990216-2594 Sekretess, se Partsbilaga sekretess Offentlig försvarare: Advokat Lars

Läs mer

Rättelse/komplettering

Rättelse/komplettering STOCKHOLMS TINGSRÄTT Avdelning 3 Mål nr T 9295-14 Rättelse/komplettering Dom, 2015-05-21 Komplettering, 2015-05-22 Beslutat av: beredningsjuristen Björn Olof Bräutigam I första stycket under rubriken "Yrkanden

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 32. DOM meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 32. DOM meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: B 10367-13 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Per-Ola Ingemar Knutsson, 19541203-2574 Persikovägen 1 333 33 Smålandsstenar Offentlig försvarare: Advokat Bo Petersson Advokatfirman

Läs mer

Skadestånd Olivia Rosengrens skadeståndsyrkande ogillas.

Skadestånd Olivia Rosengrens skadeståndsyrkande ogillas. VÄNERSBORGS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 3213-11 2012-05-09 meddelad i Vänersborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Viktoria Karlsson Åklagarkammaren i Uddevalla Målsägande Olivia Rosengren

Läs mer

2012-11-20 meddelad i Nyköping

2012-11-20 meddelad i Nyköping DOM Mål nr B 2815-12 meddelad i Nyköping 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Klas Engdahl Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Nyköping Målsägande Camilo Pina Vergara Ortvägen 37 611

Läs mer

meddelad i Härnösand

meddelad i Härnösand ÅNGERMANLANDS DOM Mål nr B 1822-12 meddelad i Härnösand 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Karin Everitt Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Sundsvall 1. Målsägande Sekretess N Sekretess Målsägandebiträde:

Läs mer

DOM Meddelad i Göteborg

DOM Meddelad i Göteborg 1 GÖTEBORGS TINGSRÄTT DOM 2017-03-27 Meddelad i Göteborg Mål nr T 1195-16 KÄRANDE OCH GENSVARANDE Västsvensk Tidningsdistribution Kommanditbolag, 969678-5378 c/o Västsvensk Tidningsdistribution AB Box

Läs mer

DOM Malmö

DOM Malmö 1 HOVRÄTTEN ÖVER SKÅNE OCH BLEKINGE Avdelning 3 Rotel 32 DOM 2013-10-07 Malmö Mål nr - ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Lunds tingsrätts dom den 12 september 2012 i mål nr - se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1)

Läs mer

meddelad i VÄXJÖ. Begångna brott 1. Grovt vapenbrott

meddelad i VÄXJÖ. Begångna brott 1. Grovt vapenbrott VÄXJÖ TINGSRÄTT DOM Mål nr B 3572-11 2011-12-07 meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson Åklagarkammaren i Växjö Tilltalad Björn JÖRGEN Johansson, 650712-4417

Läs mer

Begångna brott Sexuellt utnyttjande av barn

Begångna brott Sexuellt utnyttjande av barn DOM Mål nr B 11280-12 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ulrika Rogland Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Målsägande Sekretess Sekretess Målsägandebiträde: Advokat

Läs mer

DOM Meddelad i Västerås

DOM Meddelad i Västerås 1 VÄSTMANLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM 2017-06-22 Meddelad i Västerås Mål nr FT 1340-17 PARTER Kärande Diskrimineringsombudsmannen Box 4057 169 04 Solna Ombud: Processförarna Johanna Nilsson och Laine

Läs mer

DOM meddelad i KARLSKRONA. Tilltalad Joachim ROGER Magnus Lundqvist, Nyhemsvägen 2 A Lgh Karlskrona

DOM meddelad i KARLSKRONA. Tilltalad Joachim ROGER Magnus Lundqvist, Nyhemsvägen 2 A Lgh Karlskrona meddelad i KARLSKRONA Mål nr: 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Joachim ROGER Magnus Lundqvist, 19740312-3339 Nyhemsvägen 2 A Lgh 1001 371 43 Karlskrona Offentlig försvarare: Advokat Mats P Olsson

Läs mer

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM 2015-05-15 meddelad i Solna

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM 2015-05-15 meddelad i Solna meddelad i Solna I Mål nr: B 2245~15 1 PARTER (Antal tilltalade: l) Tilltalad Karl GÖRAN Rundström, 19370604-0015 Rådmansövägen 530 760 15 Gräddö Offentlig försvarare: Advokat Sven Severin LEX Advokatbyrå

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 1. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 1. DOM meddelad i Gävle 1 DOM 2016-06-28 meddelad i Gävle Mål nr: B 321-16 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Mohammed Al-jenaby, 19960602-5774 Tordönsgatan 2 B Lgh 1102 802 77 Gävle Offentlig försvarare: Advokat Conny Engstrand

Läs mer

meddelad i Halmstad

meddelad i Halmstad DOM Mål nr B 2322-12 meddelad i Halmstad 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ove Svensson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad 1. 2. Målsägande Katarina Bogdanovic Maratonvägen

Läs mer

Begångna brott Grovt förtal

Begångna brott Grovt förtal DOM Mål nr B 571-11 meddelad i Kalmar 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Kerstin Eriksson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Kalmar Målsägande Målsägande A Målsägandebiträde:

Läs mer

2011-05-18 meddelad i Södertälje. Begångna brott Mordbrand

2011-05-18 meddelad i Södertälje. Begångna brott Mordbrand SÖDERTÄLJE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 914-11 2011-05-18 meddelad i Södertälje 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Bengt Lund Södertörns åklagarkammare i Stockholm Tilltalad STEN Johan Lundin,

Läs mer

DOM 2009-10-12 Meddelad i Stockholm

DOM 2009-10-12 Meddelad i Stockholm 1 STOCKHOLMS TINGSRÄTT 2009-10-12 Meddelad i Stockholm Mål nr T 13975-06 T 9595-06 PARTER KÄRANDE Sikander Khan, 490217-3451 c/o Skatteverket, Säkerhetsfunktionen 106 61 Stockholm Ombud: Advokat Anders

Läs mer

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 1. DOM meddelad i Uppsala

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 1. DOM meddelad i Uppsala 1 meddelad i Uppsala Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Per ROGER Landén, 19561109-8293 c/o Per Johansson Norbyvägen 87 756 45 Uppsala Offentlig försvarare: Advokat Andreas Welin Advokatbolaget

Läs mer

2012-04-25 meddelad i VÄXJÖ

2012-04-25 meddelad i VÄXJÖ DOM Mål nr B 4787-11 meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz Åklagarkammaren i Växjö Målsägande Sekretess A Ombud och målsägandebiträde: Advokat

Läs mer

2013-11-14 meddelad i Göteborg

2013-11-14 meddelad i Göteborg DOM Mål nr B 7807-13 2013-11-14 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Caroline Fransson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Målsägande Sekretess Sekretess

Läs mer

DOM 2014-06-10 Meddelad i Norrköping

DOM 2014-06-10 Meddelad i Norrköping 1 Meddelad i Norrköping Mål nr PARTER KÄRANDE Andris Kraulis, 390523-5770 Färjestadsvägen 4 D Lgh 1302 168 51 Bromma SVARANDE Sveriges Schackförbund, 802002-9347 Kabelvägen 19 602 10 Norrköping Ombud:

Läs mer

2012-03-16 meddelad i Borås

2012-03-16 meddelad i Borås BORÅS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 4052-11 meddelad i Borås 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Daniel Edsbagge Åklagarkammaren i Borås Tilltalad Hans CHRISTIAN Billeskans, 781011-5530

Läs mer

Brott som den tilltalade döms för Våldtäkt mot barn, 6 kap 4 1 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli

Brott som den tilltalade döms för Våldtäkt mot barn, 6 kap 4 1 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli YSTADS TINGSRÄTT DOM 2015-12-11 meddelad i Ystad Mål nr: B 886-15 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Bengt EMIL Peter Persson, 19960108-2952 Nötesjö Bygata 6 233 91 Svedala Offentlig försvarare:

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Avdelning 08 Rotel 0801 DOM 2013-04-22 Stockholm Mål nr B 7118-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Uppsala tingsrätts dom den 2 juli 2012 i mål nr B 3012-12, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1)

Läs mer

Brott som den tilltalade döms för Sexuellt ofredande, 6 kap 10 1 st brottsbalken (2 tillfällen)

Brott som den tilltalade döms för Sexuellt ofredande, 6 kap 10 1 st brottsbalken (2 tillfällen) MALMÖ TINGSRÄTT meddelad i Malmö Mål nr: B 2841-15 1 Postadress Box 265 201 22 Malmö PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Rashid Rai, 19860715 c/o Marie Rosenlund Solvändegatan 3 A 214 57 Malmö Offentlig

Läs mer

meddelad i Solna

meddelad i Solna DOM Mål nr B 3053-11 meddelad i Solna 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Eva Wintzell Västerorts åklagarkammare i Stockholm Tilltalad CLAES Henry Dahlbeck, 570429-0179 Kevingeringen

Läs mer

2012-11-19 meddelad i Stockholm

2012-11-19 meddelad i Stockholm Mål nr meddelad i Stockholm 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Johanna Björkman Åklagarmyndigheten City åklagarkammare i Stockholm Tilltalad TINTIN Laurent Laurent Obinongo, 620202-6172

Läs mer

Harnid Zia Hoseini, 830809 Frihetsberövande: Häktad stationsgatan 23 B 360 77 Fröseke Medborgare i Afghanistan

Harnid Zia Hoseini, 830809 Frihetsberövande: Häktad stationsgatan 23 B 360 77 Fröseke Medborgare i Afghanistan VÄXJÖ TINGSRÄTT meddelad i VÄXJÖ PARTER (Antal tilltalade: l) Åklagare Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson Åklagannyndigheten Åklagarkammaren i Växjö Målsägande Jafari Habibe Västra Järnvägsgatan Il B,

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 1. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 1. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT DOM meddelad i Gävle Mål nr: B 2137-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Karl FREDRIK Jäderberg, 19870812-7637 Krutåkersvägen 12 A Bv 816 95 Åmotsbruk Offentlig försvarare: Advokat

Läs mer

2012-06-12 meddelad i Malmö

2012-06-12 meddelad i Malmö MALMÖ TINGSRÄTT DOM Mål nr B 9751-11 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Jörgen Larsson Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Tilltalad Shirko Midak, 680710-2030 Norrbäcksgatan

Läs mer

1 ÅNGERMANLANDS TINGSRÄTT Rotel 10. DOM meddelad i Härnösand

1 ÅNGERMANLANDS TINGSRÄTT Rotel 10. DOM meddelad i Härnösand 1 meddelad i Härnösand Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad ROBERT Hilding Ahnström, 19840518-7876 Orrvik 104 893 91 Bjästa Offentlig försvarare: Advokat Kristian Shumkov Norrlandsadvokaterna

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 meddelad i Gävle Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad RAAD Riyad Abdulkarim Al-Duhan, 19850325-7936 Tordönsgatan 2 A Lgh 1304 802 77 Gävle Medborgare i Irak Offentlig försvarare: Advokat Gustaf

Läs mer

2012-12-12 meddelad i VÄXJÖ

2012-12-12 meddelad i VÄXJÖ DOM Mål nr B 1573-12 meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Christel Anderberg Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Växjö 1. Målsägande Line Forsén Furugatan 36 343 35

Läs mer

Skadestånd 1. Helene Hugohs skadeståndsyrkande ogillas. 2. Annika Påhlssons skadeståndsyrkande ogillas.

Skadestånd 1. Helene Hugohs skadeståndsyrkande ogillas. 2. Annika Påhlssons skadeståndsyrkande ogillas. DOM Mål nr B 815-12 meddelad i Norrköping 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Tf chefsåklagare Mats Ericsson Åklagarmyndigheten Riksenheten för polismål 1. 2. Målsägande Helene Hugoh Idrottsgatan 64

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 22. DOM meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 22. DOM meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: B 9748-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad NIKOLAI Aleksander Zech, 19941206-6558 Annelundsgatan 7A 244 30 Kävlinge Offentlig försvarare: Advokat Susanne Bergmyr Advokatfirman

Läs mer

2010-11-17 meddelad i Helsingborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott

2010-11-17 meddelad i Helsingborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott HELSINGBORGS DOM Mål nr B 5230-10 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Ronny Jonsson Åklagarkammaren i Helsingborg Tilltalad Sven MARTIN Österberg, 730504-3932

Läs mer

Begångna brott Våld mot tjänsteman

Begångna brott Våld mot tjänsteman Mål nr meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Anders Wahlberg Åklagarmyndigheten Målsägande Christofer Företrädd av åklagaren Tilltalad HANAD Omar Ali, 871023 Torggatan

Läs mer

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM 2016-06-15 meddelad i Huddinge

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM 2016-06-15 meddelad i Huddinge 1 meddelad i Huddinge Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Farshid Norouzi, 19590801-2130 Gårdstigen 25 12552 Älvsjö Offentlig försvarare: Advokat Nils Hillert Process Advokatbyrå HB Box 19570

Läs mer

meddelad i Skövde

meddelad i Skövde DOM Mål nr B 3073-13 meddelad i Skövde 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Marianne Aldén Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Skövde Målsägande Sekretess Sekretess Målsägandebiträde:

Läs mer

2014-04-02 meddelad i Göteborg

2014-04-02 meddelad i Göteborg Mål nr meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Gabriella Lundh Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad LEIF Henry Pettersson, 511009-5030 Gyllenkrooksgatan

Läs mer

DOM 2010-07-07 Meddelad i Solna

DOM 2010-07-07 Meddelad i Solna 1 Meddelad i Solna Mål nr PARTER Kärande Yellow Register On Line AB, 556447-0119 Box 1272 501 12 Borås Ombud: Jur.kand. Jonas Öjelid Box 11104 404 23 Göteborg Svarande ANNELI Christina Sliwon, muf Professional

Läs mer