1 LUNDS TINGSRÄTT Brottmålsenhet. DOM meddelad i Lund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 LUNDS TINGSRÄTT Brottmålsenhet. DOM 2015-04-15 meddelad i Lund"

Transkript

1 1 meddelad i Lund Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad IBRAHIM Ahmed Mohamud, Kvarngatan 14 D Lgh Eslöv Medborgare i Somalia Offentlig försvarare: Advokat Leif Persson Advokatfirman Leif Persson AB Box Eslöv Åklagare Kammaråklagare Ingegerd Jigin Åklagarmyndigheten Södra Skånes åklagarkammare Malmö Målsägande Kowsar Ahmed Mohamud Kvarngatan 14 D Lgh Eslöv Särskild företrädare: Advokat Christina Cederskär Advokatbyrån Christina Cederskär AB Palmgatan Eslöv SLUT Brott som den tilltalade döms för 1. Misshandel, 3 kap 5 brottsbalken (2 tillfällen) Åtal som den tilltalade frikänns från 1. Misshandel, 3 kap 5 brottsbalken Postadress Box Lund Besöksadress Byggmästaregatan 2 Telefon Telefax E-post: Expeditionstid måndag - fredag 08:00-16:30

2 Mål nr: 2 Påföljd m.m. Skyddstillsyn med samhällstjänst 100 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 3 månader ha dömts ut. Frivårdsenhet: Frivården Malmö Övervakare: Förordnas av frivårdskontoret Lagrum som åberopas 29 kap 7 1 st brottsbalken Beslut Skadestånd 1. Ibrahim Mohamud ska utge skadestånd till Kowsar Ahmed Mohamud med kr jämte ränta på beloppet enligt 6 räntelagen (1975:635) från den 4 februari 2015 till dess betalning sker. Brottsofferfond 1. Den tilltalade åläggs att betala en avgift på 800 kr enligt lagen (1994:419) om brottsofferfond. Ersättning 1. Leif persson tillerkänns ersättning av allmänna medel med kr. Av beloppet avser kr arbete, kr tidsspillan, kr utlägg och kr mervärdesskatt. 2. Christina Cederskär tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som särskild företrädare med kr. Av beloppet avser kr arbete, kr tidsspillan, 249 kr utlägg och kr mervärdesskatt. 3. Kostnaden för försvaret och den särskilda företrädaren ska stanna på staten.

3 3 YRKANDEN M.M. Åklagaren har yrkat att Ibrahim Ahmed Mohamud ska dömas för grov fridskränkning enligt stämningsansökan, se bilaga 1, med där gjorda justeringar. Kowsar Ahmed Mohamud har i anslutning till åtalet yrkat att Ibrahim Ahmed Mohamud ska betala skadestånd till henne med kr och ränta på beloppet enligt 6 räntelagen från den 4 februari 2015 till dess betalning sker. Av beloppet avser kr kränkningsersättning samt kr sveda och värk motsvarande 1,5 månads fysiskt och psykiskt lidande. Ibrahim Ahmed Mohamud har i målet varit frihetsberövad såsom anhållen och häktad, se avräkningsunderlag. SKÄL Ska Ibrahim Ahmed Mohamud dömas för grov fridskränkning? Inställning Ibrahim Ahmed Mohamud har bestritt ansvar för grov fridskränkning. Han har vidare förnekat att han vid något tillfälle skulle ha utövat våld mot Kowsar Ahmed Mohamud. Han har däremot vidgått att han av en olyckshändelse den 4 februari 2015 har snubblat så att hans fot kan ha skadat Kowsar Ahmed Mohamud. Utredning Åklagaren har som skriftlig bevisning åberopat rättsintyg, fotografier, anmälan från socialtjänsten samt förhörsuppgifter med Kowsar Ahmed Mohamud. Som muntlig bevisning har åklagaren åberopat förhör med Kowsar Ahmed Mohamud samt vittnesförhör med målsägandens lärare Anette Engström och socialsekreteraren Magdalena Larsson. Ibrahim Ahmed Mohamud har hörts.

4 4 Av utredningen i målet har inledningsvis följande framkommit. Kowsar Ahmed Mohamud och Ibrahim Ahmed Mohamud kom till Sverige från Kenya tillsammans med deras mor och syskon i oktober Kowsar Ahmed Mohamud är lillasyster till Ibrahim Ahmed Mohamud och har fyra yngre syskon samt en äldre syster. Tillsammans är de sju syskon i familjen. Familjen har bosatt sig i Eslöv. Kowsar Ahmed Mohamud är 15 år och Ibrahim Ahmed Mohamud fyllde 20 år i januari Kowsar Ahmed Mohamud började nionde klass i svensk skola den 12 januari I samband med undervisning i skolan den 4 februari 2015 berättade Kowsar Ahmed Mohamud för sin lärare Anette Engström att Ibrahim Ahmed Mohamud utsatt henne för våld i hemmet. Uppgifterna föranledde skolan att göra en anmälan till socialnämnden samma dag. Dagen därpå den 5 februari 2015 berättade Kowsar Ahmed Mohamud för Anette Engström om ytterligare våld. Efter att skolan kompletterat sin anmälan till socialtjänsten hölls samtal med Kowsar Ahmed Mohamud med hjälp av tolk den 6 februari 2015, varefter socialnämnden i Eslövs kommun upprättade en polisanmälan. Kowsar Ahmed Mohamud placerades samma dag tillfälligt i ett familjehem. Magdalena Larsson hade som representant för socialtjänsten kontakt med Kowsar och Ibrahim Ahmed Mohamuds mor i anledning av åtgärderna. Förundersökning inleddes av åklagaren den 10 februari Enligt uppgift från socialnämnden hade Ibrahim Ahmed Mohamud då flyttat ut från familjens lägenhet i Eslöv. Den 13 februari 2015 hölls första formella förhöret med Kowsar Ahmed Mohamud på Barnahus i Lund, vilket spelades in med videoupptagning. Omedelbart därefter gjordes en rättsmedicinsk kroppsundersökning av henne på Barnahus i Lund. Därefter hölls ytterligare två förhör med Kowsar Ahmed Mohamud den 24 februari och den 23 mars Ibrahim Ahmed Mohamud anhölls i sin frånvaro den 16 februari och anhållningsbeslutet verkställdes den 19 februari Han häktades sedan dagen därpå den 20 februari 2015 på sannolika skäl misstänkt för grov fridskränkning från oktober 2014 till februari 2015 i Eslöv.

5 5 Kowsar Ahmed Mohamud har berättat i huvudsak följande. Ibrahim är okej mot henne. Han är både snäll och dum. Vad gäller händelsen med bältet var Ibrahim arg och hade ett bälte som tillhörde något av de andra barnen. Hon vet inte vad Ibrahim var arg på. Hon satt i vardagsrummet och han slog henne med skärpet. Skärpets spänne träffade henne på armen och det gjorde ont. Hon fick ett märke som syns på sidan 34 i förundersökningsprotokollet. Det började blöda och på natten fick hon en ruva. Ibrahim gjorde inget mer mot henne vid det aktuella tillfället. Det hon tidigare berättat för polisen stämmer. Hon minns inte allt som hon berättade. Hon kan ha sagt för mycket till polisen. Det stämmer att Ibrahim blev arg för att han inte tyckte om den mat som hon hade lagat eller för att den var slut. Hon minns inte om det förekom mer våld, men det var bältet som gjorde ont. Det kan stämma att hon även fick en lavett. Händelsen inträffade hemma i lägenheten. Hennes mamma var inte hemma men de yngsta barnen var i samma rum som det hände. Vid ett annat tillfälle trampade Ibrahim på henne med skor. Ibrahim kom vid det tillfället hem efter att ha varit ute på stan. Hon satt i den grå soffan i hörnet av vardagsrummet närmst fönstret när Ibrahim kom in och trampade på henne med sina skor. Framför soffan stod ett bord. Ibrahim gick runt bordet för att komma fram till henne och hon satt med benen upp i soffan. Det gjorde ont och träffade hennes vänstra underben. Hon fick en skada som syns på fotografierna på sidorna 42 och 47 i förundersökningsprotokollet. Vid tillfället var hela familjen hemma. Hon hade inte gjort eller sagt något till Ibrahim innan händelsen. Hon bara satt där. Hon vet inte om Ibrahim blev arg på henne. Hon vet inte varför han trampade på henne. Det var ingen olycka. Hon minns inte allt men det hon har berättat för polisen stämmer och är sant. Det kan stämma att det handlade om mat och en mobiltelefon. Ibrahim sa till henne att hon hade tvingat de andra barnen att äta upp all mat. Han kom fram till henne och gav henne en örfil. Hon och Ibrahim bråkade även om en mobiltelefon.

6 6 Ibrahim brukar vara arg på henne. Ibrahim brukar då skrika på henne eller slå henne. Han har under tiden i Sverige slagit henne med örfilar och på benen. Ibrahim har även sparkat henne. Sparkarna har riktats mot fötterna. Ibrahim har även slagit henne med knytnävar och han har dragit henne i håret. Knytnävsslagen har träffat henne i ryggen. Hon vet inte vad hon har gjort för att han ska slå henne. Det kan röra sig om vardagliga situationer. De har varit hemma vid alla tillfällen som Ibrahim har slagit henne. Vid ett tillfälle ville hon ha en telefon. Ibrahim och ett annat syskon hade telefoner, men inte hon. Ibrahim sa till deras mamma att hon inte skulle få någon telefon. Hon undrade varför inte hon också skulle kunna få en telefon när Ibrahim hade en. Hon blev arg och sa till Ibrahim att han inte hade med det att göra. Ibrahim blev därefter arg på henne, slog henne med örfilar, sparkade henne och drog henne i håret. Hon blev chockad. Han sparkade henne i magen och hon hamnade på golvet och fick andnöd. Det stämmer som hon berättade i polisförhör att Ibrahim även slog henne med knuten hand som träffade i ryggen. Hon fick mycket ont av misshandeln men inga synliga skador. Hon minns inte exakt när händelsen i december inträffade, men hon tror att det var i slutet av december. Hon berättade om händelserna i skolan eftersom det blev för mycket för henne. Hon berättade först om att Ibrahim slagit henne på armen. Läraren ringde då socialen. När hon berättade om händelsen för sin lärare första gången hade hon blivit slagen vid två tillfällen. Ett av tillfällena var när Ibrahim slog henne med ett bälte på armen i vardagsrummet och det andra tillfället var i köket. Det är ingen annan än Ibrahim som varit dum mot henne i Sverige. De har pratat om händelserna hemma och det kan finnas personer som är arga på henne för att hon berättat om dessa.

7 7 Ibrahim Ahmed Mohamud har berättat i huvudsak följande. Vid tillfället den 4 februari kom han hem och hörde att det var högljutt i lägenheten. Han tänkte då att de skulle kunna bli anmälda och förlora lägenheten. Han blev bekymrad och var på väg i hög fart fram till Kowsar för att prata med henne och för att lugna henne. Kowsar satt i den grå soffan närmst ingången till vardagsrummet. Han gick in med skor och halkade till på mattan framför soffan varvid han råkade träffa målsägandens ben med sin sko. Det var en olyckshändelse. Han mådde illa och var sjuk. Det stod ett bord framför soffan och mattan låg under bordet. Kowsar satt bakom soffbordet. Bordet är inte så högt. När han snubblade på mattan kom hans arm på bordet och hans ben hamnade över Kowsars ben. Han bad om ursäkt och trodde inte att hon skulle anmäla händelsen. Kowsar visade inte honom skadan. Det stämmer inte att han skulle ha flyttat undan bordet och stampat Kowsar på benet. Det handlade inte om maten som Kowsar påstått. Han älskar sin syster och tycker om när hon lagar mat. Han har aldrig slagit Kowsar med ett bälte. Han har inte heller misshandlat Kowsar i december som hon påstått. Det är deras mamma som bestämmer hemma hos dem. Han och Kowsar bråkar inte, men brukar skoja med varandra. De brukar inte vara arga på varandra. De är kompisar. Han har aldrig slagit Kowsar för att han har varit arg på henne. Enda gången han gjort henne illa var när han snubblade på mattan och han ångrar det. Kowsar har sagt att hon skulle gå till socialen och polisen för att han pressade henne. Han tänkte på vad som skulle vara bra för Kowsar för framtiden. Han hade två telefoner som Kowsar fått låna av honom. Kowsar trodde att han inte ville att hon också skulle få ha en telefon. Han bestämmer inte över sin syster.

8 8 Kowsar hittar på när hon berättar som hon berättat. Hon är liten och känner sig otrygg med honom. Kowsar ville att han skulle lämna familjen. Han vet inte om Kowsar blivit skadad på ngt annat sätt eller vid ngt annat tillfälle. Han har inte bott hemma i lägenheten sedan februari Det var deras mamma som sa att han skulle lämna bostaden. Han är äldre än syskonen och klarar sig själv. Han har hyrt en lägenhet i andra hand där han bodde i fem dagar innan polisen grep honom. Tingsrättens bedömning Kowsar Ahmed Mohamud har varit återhållsam och försiktig i sin berättelse vid huvudförhandlingen. I vissa delar har hon lämnat knapphändiga uppgifter, hänvisat till att hon inte minns händelserna så bra, men samtidigt förklarat att det hon tidigare sagt i polisförhör stämmer. Hon har även gett uttryck för att hon kanske kan ha sagt för mycket i förhören. Kowsar Ahmed Mohamud är ung och nyanländ till Sverige och saknar starkare social förankring i samhället. Det är både rimligt och möjligt att hon känt en anspänning inför huvudförhandlingen och att hon därför har haft svårt att minnas eller hålla isär detaljer. Det finns dessutom utrymme för att hennes uppgifter i olika sammanhang kan missförstås på grund av språkförbistringar. Att det i polisförhör antecknats att Kowsar berättat att hon hade problem med en pojke på boendet framstår som ett typiskt sådant översättningsfel. Det kan inte heller uteslutas att hon vid huvudförhandlingen och sedan förundersökningen inleddes känt sig påverkad eller tagit intryck av bland andra sin mor, som tycks ha ändrat sin initiala uppfattning om Ibrahim Ahmed Mohamuds våld mot systern. Dessa omständigheter tar tingsrätten i beaktande vid bedömningen av Kowsar Ahmed Mohamuds berättelse. Även om hennes uppgifter i vissa delar är detaljfattiga och fått kompletteras med uppgifter från förhören, som i sin tur tagit förhållandevis lång tid utifrån vad som skrivits ned, anser tingsrätten att de uppgifter som kommit fram förtjänar att tas på största allvar. Det har inte kommit fram någon tillräckligt konkret eller trolig anledning för Kowsar Ahmed Mohamud att ljuga om vad hon blivit ut-

9 9 satt för. Klart är emellertid att Kowsar Ahmed Mohamuds uppgifter inte ensamma, utan annan bevisning, kan föranleda en fällande dom för Ibrahim Ahmed Mohamud. Av rättsintyget framgår bland annat att Kowsar Ahmed Mohamud företett en hudavskrapning på vänster underben, ärr på halsen, armarna, höger fot och höger underben samt ärr som bildat ovala formationer på vänster överarm och rygg. Hudavskrapningen på underbenet hade enligt utlåtandet ett utseende som talade för att den uppkommit kort tid före undersökningen den 13 februari Det var inte möjligt att närmare avgöra skadans uppkomstsätt, annat än att den uppkommit genom skrapande våld mot hudytan. Ärren efter skador som var läkta kunde konstateras ha uppkommit efter såväl skarpt som trubbigt våld och var inte möjliga att närmare tidsbestämma. Anette Engström har berättat att Kowsar Ahmed Mohamud var allvarlig, rädd och började gråta när hon den 4 februari 2015 i skolan berättade att hon blev slagen av sin bror. Kowsar Ahmed Mohamud visade upp ett färskt skrapsår på armen. Som hon minns det var det på vänster arm. Kowsar Ahmed Mohamud förklarade på engelska my brother is killing me och hon frågade vad Kowsars mamma sa då, varvid Kowsar svarade att mamman sa don t kill her. Kowsar Ahmed Mohamud uttryckte att hon var rädd och att det hände ofta. Samtalet avslutades med att hon sa att hon skulle hjälpa Kowsar. Hon kontaktade sedan rektorn. Dagen därpå den 5 februari 2015 bad Kowsar Ahmed Mohamud henne på nytt om hjälp. Kowsar berättade, som hon uppfattade det, att brodern kvällen innan hade sprakat henne med skorna på och visade märken på benet och foten. Kowsar Ahmed Mohamud var rädd och darrade när de på fredagen träffade socialtjänsten för samtal. Kowsar har berättat för henne att brodern började slå henne efter att deras pappa blivit dödad och att hon vid något tillfälle blivit slagen med ett bälte och dragen i håret.

10 10 Magdalena Larsson har berättat att hon träffade Kowsar Ahmed Mohamud vid två tillfällen den 6 februari 2015, först med telefontolk och sedan med fysiskt närvarande tolk. Kowsar Ahmed Mohamud visade upp ett sår på armen och en svullnad på benet samt berättade att hon fått detta efter att hon av sin bror blivit slagen med ett bälte på armen och stampad på benet. Hon uppfattade skadorna som färska. Kowsar Ahmed Mohamud berättade att hon var rädd för att gå hem och för att hon skulle bli slagen av sin bror. Kowsar berättade även om något mer tillfälle än de som hon hade synliga skador från. Kowsar Ahmed Mohamud sa att deras mamma hade försökt hindra brodern, men inte lyckats. Hon pratade även med Kowsar Ahmed Mohamuds mamma som bekräftade att Kowsar blivit slagen av brodern vid flera tillfällen, men inte varje dag. Hon berättade att Kowsar skulle bli placerad i familjehem under en tid och mamman sa då att det var brodern som skulle lämna familjen och inte Kowsar Ahmed Mohamud. Socialtjänsten var orolig för att Kowsar Ahmed Mohamud skulle utsättas för ytterligare våld hemma och för att mamman inte skulle kunna skydda henne. Kowsar Ahmed Mohamud placerades därför samma dag i ett familjehem i Eslöv. Hon flyttade därefter tillbaka hem när Ibrahim Ahmed Mohamud blev häktad. Socialtjänsten ansåg att Kowsar var tryggare när Ibrahim inte var hemma och de pratade med mamman om att skydda Kowsar samt ta stöd av en person i familjens nätverk. Mot bakgrund av vad Kowsar Ahmed Mohamud berättat samt vad som framkommit av rättsintyget och vittnesmålen med Anette Engström och Magdalena Larsson och övrig utredning anser tingsrätten det bevisat att Ibrahim Ahmed Mohamud slagit Kowsar Ahmed Mohamud en gång med ett bälte på armen den 3 februari Det har emellertid inte med tillräcklig tydlighet framkommit att Ibrahim Ahmed Mohamud utövade något annat våld vid detta tillfälle. Misshandeln orsakade smärta och sårskada på armen. Misshandeln är inte att bedöma som ringa. Tingsrätten finner vidare mot bakgrund av utredningen som presenterats det bevisat att Ibrahim Ahmed Mohamud den 4 februari 2015 iklädd ytterskor uppsåtligen

11 11 sparkat, stampat eller trampat på Kowsar Ahmed Mohamuds underben så att smärta och hudavskrapning uppkom. Den förklaring som Ibrahim Ahmed Mohamud lämnat framstår som en efterhandskonstruktion och lämnas därför utan avseende. Gärningen ska bedömas som misshandel som inte är ringa. När det gäller övriga påståenden om misshandel någon gång i december 2014 samt vid ett stort antal andra tillfällen under tiden den 1 november 2014 till den 4 februari 2015 gör tingsrätten följande bedömning. Kowsar Ahmed Mohamud har berättat om ett tillfälle som hon tror var i slutet av december 2014 då hon utsattes för det våld åklagaren påstått i gärningsbeskrivningen. Hennes berättelse i denna del framstår dock inte som tillräckligt samlad, konkret och tydlig för att utan ytterligare bevisning föranleda en fällande dom. Någon annan egentlig bevisning saknas. Åtalet ska därför ogillas i denna del. Tingsrätten gör samma bedömning beträffande påståendet om misshandel vid ett stort antal andra ospecificerade tillfällen under angivna tidsperiod. Ibrahim Ahmed Mohamud ska alltså dömas för misshandel av Kowsar Ahmed Mohamud vid två tillfällen. Våldet har varit av jämförelsevis begränsad omfattning. Gärningarna har inte haft den omfattning som krävs för att var och en av dem ska anses ha utgjort ett led i en upprepad kränkning. Gärningarna ska därför inte bedömas som grov fridskräkning utan som två fall av misshandel av normalgraden. Vilken påföljd ska Ibrahim Ahmed Mohamud dömas till? Mot bakgrund av framförallt att misshandeln företagits mot en yngre och fysiskt underlägsen person i hemmet och delvis med tillhygge samt att målsäganden såsom nyanländ till Sverige haft ett begränsat skyddsnät anser tingsrätten att gärningarnas samlade straffvärde för en vuxen person uppgår till fängelse fyra månader. Brottsligheten är av sådan art att påföljden som utgångspunkt bör bestämmas till fängelse.

12 12 Ibrahim Ahmed Mohamud var 20 år vid gärningstillfällena. Han är såvitt känt tidigare ostraffad. Av frivårdens yttrande framgår att det inte har gjorts någon bedömning i fråga om samhällstjänst på grund av Ibrahim Ahmed Mohamuds sociala situation och att han varit frihetsberövad. Det framgår av yttrandet att Ibrahim Ahmed Mohamud talar relativt god engelska och att utredningen har kommunicerats med honom på engelska. Ibrahim Ahmed Mohamud har vid tingsrätten informerats om vad samhällstjänst innebär och förklarat sig villig att utföra sådan om detta skulle bli aktuellt. Ibrahim Ahmed Mohamud är vid fysiskt och psykiskt god hälsa samt har ingen missbruksproblematik. Det saknas särskild anledning att befara att Ibrahim Ahmed Mohamud kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Som särskilda skäl för villkorlig dom i stället för fängelse kan rätten beakta, om den tilltalade samtycker till att domen förenas med en föreskrift om samhällstjänst och en sådan föreskrift är lämplig med hänsyn till den tilltalades person och övriga omständigheter. Ibrahim Ahmed Mohamud har samtyckt till att en villkorlig dom förenas med en föreskrift om samhällstjänst och en sådan föreskrift framstår som lämplig med hänsyn till hans person och övriga omständigheter. Påföljden bestäms därför till villkorlig dom med föreskrift om samhällstjänst. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle straffets längd, med beaktande av Ibrahim Ahmed Mohamuds ungdom ha bestämts till 3 månader. Frihetsberövandet i målet beaktas inte vid bestämmandet av antal timmar samhällstjänst (NJA 2012 s. 968). Skadestånd Ibrahim Ahmed Mohamud har motsatt sig att betala skadestånd till Kowsar Ahmed Mohamud med hänvisning till sin inställning i ansvarsdelen. Utöver yrkad ränta, har

13 13 något belopp inte godtagits som i och för sig rimligt eller riktigt om han skulle dömas. Kowsar Ahmed Mohamud har åberopat samma bevisning som åklagaren. Vid ovan angiven utgång i skuldfrågan är Ibrahim Ahmed Mohamud skadeståndsskyldig mot Kowsar Ahmed Mohamud. Ibrahim Ahmed Mohamuds handlande har inneburit en så allvarlig kränkning av hennes personliga integritet att ersättning för kränkning enligt 2 kap. 3 skadeståndslagen bör utgå. Skälig ersättning för kränkning uppgår till kr. Beträffande händelserna den 3 och 4 februari 2015 har Kowsar Ahmed Mohamud berättat följande. Hon hade ett märke kvar dagen efter händelsen med bältet som hon visade för sin lärare. Märket syns fortfarande på hennes arm. Hon hade ont ett par dagar eller veckor efter denna händelse. Vad gäller såret på benet blev huden avskrapad. Det kom inget blod men hon blev svullen. Svullnaden satt i omkring tre veckor. Mot bakgrund av Kowsar Ahmed Mohamuds uppgifter och den utredning som i övrigt presenterats anser tingsrätten att ersättning för sveda och värk bör utgå med skäliga kr. På det samlade beloppet om kr ska löpa ränta enligt räntelagen. Övriga frågor Eftersom det ingår fängelse i straffskalan för de brott som Ibrahim Ahmed Mohamud döms för ska han betala obligatorisk avgift till brottsofferfonden. Tingsrätten har ingen erinran mot den ersättning som den särskilda företrädaren och försvararen har begärt. Med hänsyn till Ibrahim Ahmed Mohamuds ekonomiska förhållanden ska staten svara för kostnaderna.

14 14 HUR MAN ÖVERKLAGAR, se bilaga (DV 400) Överklagande får ske senast den 6 maj Överklagande prövas av Hovrätten över Skåne och Blekinge. På tingsrättens vägnar Fredrik Blommé I avgörandet har även nämndemän deltagit. Skiljaktig mening, se nedan. AVRÄKNINGSUNDERLAG, se aktbilaga. Nämndemannen Marie Henschen är skiljaktig i fråga om bedömningen av åtalet och anför för egen del följande. Kowsar Ahmed Mohamud har lämnat ett trovärdigt och tillförlitligt intryck även avseende händelsen i december Uppgifterna får i denna del tillräckligt stöd av det våld Ibrahim Ahmed Mohamud utövat mot Kowsar Ahmed Mohamud vid de två andra tillfällena i februari Ibrahim Ahmed Mohamud ska därför dömas även för misshandel vid ett tillfälle i december 2014 på sätt åklagaren angett. Överöstad i denna del men i övrigt ense med majoriteten.

15 AVRÄKNINGSUNDERLAG Lund Mål nr: Underlaget avser Person-/samordningsnummer/födelsetid Efternamn Mohamud Datum för dom/beslut Förnamn IBRAHIM Ahmed Ovan angiven person har under en sammanhängande tid av minst 24 timmar varit frihetsberövad som anhållen, häktad eller på något annat sådant sätt som avses i 19 a lagen (1974:202) om beräkning av strafftid m.m. eller 10 a lagen (1998:603) om verkställighet av sluten ungdomsvård under nedan angivna tider. Frihetsberövad Frihetsberövandet hävt/upphört/avbrutet Särskild anteckning Kriminalvården har lämnat domstolen en underrättelse om att det finns uppgifter hos Kriminalvården som är av betydelse för avräkning (8 förordningen (1974:286) om beräkning av strafftid m.m.). Särskild upplysning till Kriminalvården m.fl. myndigheter Det finns tidigare meddelad dom, beslut eller avräkningsunderlag enligt 12 a strafföreläggandekungörelsen (1970:60) som innehåller uppgift om frihetsberövande som har betydelse för avräkning (3 4 förordningen (1990:893) om underrättelse om dom i vissa brottmål, m.m.). Underskrift Postadress Box Lund Besöksadress Byggmästaregatan 2 Telefon Telefax E-post: Expeditionstid måndag - fredag 08:00-16:30

16 Bilaga 1 INKOM: MÅLNR: AKTBIL: 43

17

18 Bilaga 2 ANVISNING FÖR ÖVERKLAGANDE I BROTTMÅL Den som vill överklaga tingsrättens dom, eller ett i domen intaget beslut, ska göra detta skriftligen. Skrivelsen ska skickas eller lämnas till tingsrätten. Överklagandet prövas av den hovrätt som finns angiven i slutet av domen. Överklagandet ska ha kommit in till tingsrätten inom tre veckor från domens datum. Sista dagen för överklagande finns angiven på sista sidan i domen. Har ena parten överklagat domen i rätt tid, får också motparten överklaga domen (s.k. anslutningsöverklagande) även om den vanliga tiden för överklagande har gått ut. Överklagandet ska också i detta fall skickas eller lämnas till tingsrätten och det måste ha kommit in till tingsrätten inom en vecka från den i domen angivna sista dagen för överklagande. Om det första överklagandet återkallas eller förfaller kan inte heller anslutningsöverklagandet prövas. 3. det är av vikt för ledning av rättstilllämpningen att överklagandet prövas av högre rätt, eller 4. det annars finns synnerliga skäl att pröva överklagandet. Om prövningstillstånd krävs och sådant inte meddelas står tingsrättens avgörande fast. Det är därför viktigt att det, i de fall prövningstillstånd krävs, klart och tydligt framgår av överklagandet till hovrätten varför klaganden anser att prövningstillstånd bör meddelas. I vilka fall krävs prövningstillstånd? Brottmålsdelen Det krävs prövningstillstånd för att hovrätten ska pröva en tingsrätts dom om den tilltalade 1. inte dömts till annan påföljd än böter, eller DV Producerat av Domstolsverket Samma regler som för part gäller för den som inte är part eller intervenient och som vill överklaga ett i domen intaget beslut som angår honom eller henne. I fråga om sådant beslut finns dock inte någon möjlighet till anslutningsöverklagande. För att ett överklagande ska kunna tas upp i hovrätten fordras i vissa fall att prövningstillstånd meddelas. Hovrätten lämnar prövningstillstånd om 1. det finns anledning att betvivla riktigheten av det slut som tingsrätten har kommit till, 2. det inte utan att sådant tillstånd meddelas går att bedöma riktigheten av det slut som tingsrätten har kommit till, 2. frikänts från ansvar och brottet inte har mer än 6 månaders fängelse i straffskalan. Enskilt anspråk (skadeståndstalan) För att hovrätten ska pröva en skadeståndstalan krävs prövningstillstånd. Från denna regel gäller följande undantag: Överklagas domen även i brottmålsdelen och avser överklagandet frågan om den tilltalade ska dömas till ansvar för en gärning krävs inte prövningstillstånd för ett till denna gärning kopplat enskilt anspråk i de fall 1. det enligt ovanstående regler inte krävs prövningstillstånd i brottmålsdelen, eller 2. prövningstillstånd i brottmålsdelen meddelas av hovrätten.

19 Beslut i övriga frågor Krävs prövningstillstånd i brottmålsdelen krävs även prövningstillstånd vid beslut som endast får överklagas i samband med överklagande av domen. Skrivelsen med överklagande ska innehålla uppgifter om 1. den dom som överklagas med angivande av tingsrättens namn samt dag och nummer för domen, 2. parternas namn och hemvist och om möjligt deras postadresser, yrken, personnummer och telefonnummer, varvid parterna benämns klagande respektive motpart, 3. den ändring av tingsrättens dom som klaganden vill få till stånd, 4. grunderna (skälen) för överklagandet och i vilket avseende tingsrättens domskäl enligt klagandens mening är oriktiga, 5. de bevis som åberopas och vad som ska styrkas med varje bevis, samt 6. om prövningstillstånd behövs, de omständigheter som åberopas till stöd för att prövningstillstånd ska meddelas. Skriftliga bevis som inte lagts fram tidigare ska ges in samtidigt med överklagandet. Vill klaganden att det ska hållas ett förnyat förhör eller en förnyad syn på stället, ska han eller hon ange det och skälen till detta. Klaganden ska också ange om han eller hon vill att målsäganden eller den tilltalade ska infinna sig personligen vid huvudförhandlingen i hovrätten. Är den tilltalade anhållen eller häktad, ska det anges. Skrivelsen ska vara undertecknad av klaganden eller hans/hennes ombud. Ytterligare upplysningar lämnas av tingsrätten. Adress och telefonnummer finns på första sidan av domen. Om ni tidigare informerats om att förenklad delgivning kan komma att användas med er i målet/ärendet, kan sådant delgivningssätt också komma att användas med er i högre instanser om någon överklagar avgörandet dit.

Begångna brott Dataintrång

Begångna brott Dataintrång BLEKINGE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1316-11 2011-08-31 meddelad i KARLSKRONA 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Sigrid Stengel Åklagarkammaren i Karlskrona Målsägande Patrik Rydén Långgatan

Läs mer

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM 2015-03-24 meddelad i Huddinge

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM 2015-03-24 meddelad i Huddinge 1 meddelad i Huddinge Mål nr: B 535-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Sonny Borg, 19721224-0993 c/o Tan Mercovich Visbyringen 16 Lgh 1002 163 73 SPÅNGA Medborgare i Norge Åklagare Kammaråklagare

Läs mer

2012-11-16 meddelad i Varberg. Tilltalad Mohammad Nasirabadi Oghli Mohammad, 851122-0512 Ormvråksvägen 25 C 311 39 Falkenberg Medborgare i Iran

2012-11-16 meddelad i Varberg. Tilltalad Mohammad Nasirabadi Oghli Mohammad, 851122-0512 Ormvråksvägen 25 C 311 39 Falkenberg Medborgare i Iran VARBERGS TINGSRÄTT Rotel 3 DOM Mål nr B 1545-12 2012-11-16 meddelad i Varberg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Jon Lindahl Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad Tilltalad

Läs mer

2013-01-04 meddelad i Göteborg

2013-01-04 meddelad i Göteborg DOM Mål nr B 13494-12 2013-01-04 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Bengt Landahl Åklagarmyndigheten Riksenheten för polismål Målsägande Annika Ekström Von Holten

Läs mer

Skadestånd Jennifer Fagerberg skadeståndsyrkande ogillas.

Skadestånd Jennifer Fagerberg skadeståndsyrkande ogillas. HELSINGBORGS DOM Mål nr B 3607-09 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Chefsåklagare Eva-Marie Persson Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Jennifer Fagerberg Nordbanegatan

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 21. DOM 2015-07-27 meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 21. DOM 2015-07-27 meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Salah Soltanpanah, 19730586-0038 Frihetsberövande: Häktad Halmekatu 6B13 403 20 Jyväskylä Finland Offentlig försvarare: Advokat Fredrik

Läs mer

2013-03-26 meddelad i Malmö

2013-03-26 meddelad i Malmö DOM Mål nr B 2496-11 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ulrika Rogland Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Tilltalad HANS Michael Teddy Ekman, 820805-4018 Sofiagatan

Läs mer

DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad

DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad 1 YSTADS TINGSRÄTT DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad Mål nr T 1402-13 PARTER KÄRANDE AB Grönsta:s konkursbo, 556624-5600 c/o Mario Komac Advokatfirman Komac AB Kalendergatan 18 211 35 Malmö Ställföreträdare:

Läs mer

2012-11-20 meddelad i Nyköping

2012-11-20 meddelad i Nyköping DOM Mål nr B 2815-12 meddelad i Nyköping 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Klas Engdahl Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Nyköping Målsägande Camilo Pina Vergara Ortvägen 37 611

Läs mer

Begångna brott Grovt förtal

Begångna brott Grovt förtal DOM Mål nr B 571-11 meddelad i Kalmar 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Kerstin Eriksson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Kalmar Målsägande Målsägande A Målsägandebiträde:

Läs mer

2013-11-14 meddelad i Göteborg

2013-11-14 meddelad i Göteborg DOM Mål nr B 7807-13 2013-11-14 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Caroline Fransson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Målsägande Sekretess Sekretess

Läs mer

2012-04-25 meddelad i VÄXJÖ

2012-04-25 meddelad i VÄXJÖ DOM Mål nr B 4787-11 meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz Åklagarkammaren i Växjö Målsägande Sekretess A Ombud och målsägandebiträde: Advokat

Läs mer

Harnid Zia Hoseini, 830809 Frihetsberövande: Häktad stationsgatan 23 B 360 77 Fröseke Medborgare i Afghanistan

Harnid Zia Hoseini, 830809 Frihetsberövande: Häktad stationsgatan 23 B 360 77 Fröseke Medborgare i Afghanistan VÄXJÖ TINGSRÄTT meddelad i VÄXJÖ PARTER (Antal tilltalade: l) Åklagare Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson Åklagannyndigheten Åklagarkammaren i Växjö Målsägande Jafari Habibe Västra Järnvägsgatan Il B,

Läs mer

DOM 2015-05-20 Meddelad i Stockholm

DOM 2015-05-20 Meddelad i Stockholm 1 Meddelad i Stockholm Mål nr T 15998-11 T 16000-11 T 16002-11 T 18027-11 PARTER KÄRANDE 1. ALBIN Karl Willstrand, 860402-2593 c/o Håkansson Burserydsvägen 29 333 32 Smålandsstenar 2. Daniel Ståhl, 820317-4076

Läs mer

2014-04-02 meddelad i Göteborg

2014-04-02 meddelad i Göteborg Mål nr meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Gabriella Lundh Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad LEIF Henry Pettersson, 511009-5030 Gyllenkrooksgatan

Läs mer

2010-11-17 meddelad i Helsingborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott

2010-11-17 meddelad i Helsingborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott HELSINGBORGS DOM Mål nr B 5230-10 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Ronny Jonsson Åklagarkammaren i Helsingborg Tilltalad Sven MARTIN Österberg, 730504-3932

Läs mer

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM 2015-05-15 meddelad i Solna

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM 2015-05-15 meddelad i Solna meddelad i Solna I Mål nr: B 2245~15 1 PARTER (Antal tilltalade: l) Tilltalad Karl GÖRAN Rundström, 19370604-0015 Rådmansövägen 530 760 15 Gräddö Offentlig försvarare: Advokat Sven Severin LEX Advokatbyrå

Läs mer

Begångna brott Våld mot tjänsteman

Begångna brott Våld mot tjänsteman Mål nr meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Anders Wahlberg Åklagarmyndigheten Målsägande Christofer Företrädd av åklagaren Tilltalad HANAD Omar Ali, 871023 Torggatan

Läs mer

DOM 2014-06-02 meddelad i Lycksele. Tilltalad MOHAMMAD Sakhi Ahmadi, 19940119-5830 Blå Vägen 246 923 31 Storuman Medborgare i Afghanistan.

DOM 2014-06-02 meddelad i Lycksele. Tilltalad MOHAMMAD Sakhi Ahmadi, 19940119-5830 Blå Vägen 246 923 31 Storuman Medborgare i Afghanistan. meddelad i Lycksele Mål nr: 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Tilltalad MOHAMMAD Sakhi Ahmadi, 19940119-5830 Blå Vägen 246 923 31 Storuman Medborgare i Afghanistan Offentlig försvarare: Advokat Göran Landmark

Läs mer

Begångna brott Misshandel

Begångna brott Misshandel Mål nr meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Charlotte Österlund Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Ronak Kaoal Ismail Blekingegatan 22

Läs mer

Rättelse/komplettering

Rättelse/komplettering STOCKHOLMS TINGSRÄTT Avdelning 3 Mål nr T 9295-14 Rättelse/komplettering Dom, 2015-05-21 Komplettering, 2015-05-22 Beslutat av: beredningsjuristen Björn Olof Bräutigam I första stycket under rubriken "Yrkanden

Läs mer

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM 2014-11-19 meddelad i Sundsvall

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM 2014-11-19 meddelad i Sundsvall 1 meddelad i Sundsvall Mål nr: B 2205-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Nikolche Blazkeski, 19691265-2879 Saknar fast postadress Medborgare i Makedonien Offentlig försvarare: Advokat Alina Andras

Läs mer

BLEKINGE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 2112-11 2012-03-08 meddelad i KARLSKRONA. PARTER (Antal tilltalade: 1)

BLEKINGE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 2112-11 2012-03-08 meddelad i KARLSKRONA. PARTER (Antal tilltalade: 1) DOM Mål nr B 2112-11 meddelad i KARLSKRONA 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ulrika Grenerfors Åklagarkammaren i Karlskrona Målsägande Målsägande A Ombud och målsägandebiträde: Advokat

Läs mer

DOM 2009-10-12 Meddelad i Stockholm

DOM 2009-10-12 Meddelad i Stockholm 1 STOCKHOLMS TINGSRÄTT 2009-10-12 Meddelad i Stockholm Mål nr T 13975-06 T 9595-06 PARTER KÄRANDE Sikander Khan, 490217-3451 c/o Skatteverket, Säkerhetsfunktionen 106 61 Stockholm Ombud: Advokat Anders

Läs mer

DOM 2012-05-29 Jönköping

DOM 2012-05-29 Jönköping 1 GÖTA HOVRÄTT Avdelning 3 Rotel 31 DOM 2012-05-29 Jönköping Mål nr B 2100-11 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts dom den 22 juni 2011 i mål nr B 1964-11, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1) Motpart

Läs mer

2011-03-23 meddelad i VÄXJÖ. Begångna brott Grovt rattfylleri

2011-03-23 meddelad i VÄXJÖ. Begångna brott Grovt rattfylleri Mål nr meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice överåklagare Eva Nilsson Riksenheten för polismål, Malmö Tilltalad Lars TOMMY Lövgren, 501208-2714 Paradvägen 43 352 62 Växjö Offentlig

Läs mer

DOM 2014-06-10 Meddelad i Norrköping

DOM 2014-06-10 Meddelad i Norrköping 1 Meddelad i Norrköping Mål nr PARTER KÄRANDE Andris Kraulis, 390523-5770 Färjestadsvägen 4 D Lgh 1302 168 51 Bromma SVARANDE Sveriges Schackförbund, 802002-9347 Kabelvägen 19 602 10 Norrköping Ombud:

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 21. DOM 2015-09-28 meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 21. DOM 2015-09-28 meddelad i Malmö 1 Avdelning 2 DOM meddelad i Malmö Mål nr: B 6545-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Rashad Krayem, 19890102-1298 Sofiagatan 14 C Lgh 1201 214 45 Malmö Offentlig försvarare: Advokat Maria Persson

Läs mer

DOM 2013-03-27 meddelad i Luleå

DOM 2013-03-27 meddelad i Luleå LULEÅ TINGSRATT DOM meddelad i Luleå Mål nr B 2945-12 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ulla-Karin Lindström Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Luleå Målsägande Sekretess A Sekretess

Läs mer

2013-01-17 meddelad i Karlstad

2013-01-17 meddelad i Karlstad Mål nr meddelad i Karlstad 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Cecilia Aronsson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Karlstad Målsägande Sekretess Sekretess Målsägandebiträde: Advokat

Läs mer

DOM 2014-06-16 Stockholm

DOM 2014-06-16 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Avdelning 05 Rotel 0509 DOM 2014-06-16 Stockholm Mål nr B 6331-13 Dok.Id 1146525 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Stockholms tingsrätts dom den 31 maj 2013 i mål nr B 1080-12, se bilaga A PARTER (antal

Läs mer

2012-09-14 meddelad i Stockholm. Åklagare Justitiekanslern genom kammaråklagare Stefan Lind Åklagarmyndigheten City åklagarkammare i Stockholm

2012-09-14 meddelad i Stockholm. Åklagare Justitiekanslern genom kammaråklagare Stefan Lind Åklagarmyndigheten City åklagarkammare i Stockholm STOCKHOLMS TINGSRÄTT Avdelning 4 DOM Mål nr B 10692-11 2012-09-14 meddelad i Stockholm 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Justitiekanslern genom kammaråklagare Stefan Lind Åklagarmyndigheten City

Läs mer

Påföljd m.m. Den tilltalade ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Påföljd m.m. Den tilltalade ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. DOM Mål nr B 9259-12 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Paulina Möller-Jönsson Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Målsägande Sekretess Sekretess (Bilaga 5)

Läs mer

2013-01-11 meddelad i Falun. Begångna brott Våldtäkt mot barn. Postadress Besöksadress Telefon Telefax Expeditionstid Box 102

2013-01-11 meddelad i Falun. Begångna brott Våldtäkt mot barn. Postadress Besöksadress Telefon Telefax Expeditionstid Box 102 Mål nr 2013-01-11 meddelad i Falun 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Kristina Modig Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Falun Målsägande Sekretess A Sekretess Särskild företrädare:

Läs mer

2013-07-10 meddelad i Göteborg. Lagrum 1. Sexuellt övergrepp mot barn 6 kap 6 1 st brottsbalken

2013-07-10 meddelad i Göteborg. Lagrum 1. Sexuellt övergrepp mot barn 6 kap 6 1 st brottsbalken DOM Mål nr B 6316-12 2013-07-10 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Lars Palm Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg 1. Målsägande Sekretess MA Sekretess

Läs mer

DOM 2010-07-07 Meddelad i Solna

DOM 2010-07-07 Meddelad i Solna 1 Meddelad i Solna Mål nr PARTER Kärande Yellow Register On Line AB, 556447-0119 Box 1272 501 12 Borås Ombud: Jur.kand. Jonas Öjelid Box 11104 404 23 Göteborg Svarande ANNELI Christina Sliwon, muf Professional

Läs mer

Begångna brott Skadegörelse

Begångna brott Skadegörelse DOM Mål nr B 3006-12 meddelad i Linköping 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Kajsa Malmström Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Linköping Målsägande Vadstena kommun 592 80 Vadstena

Läs mer

Kriminellt.com. LINKÖPINGS TINGSRÄTT Målenhet 2. 2013-02-11 meddelad i Linköping. PARTER (Antal tilltalade: 1)

Kriminellt.com. LINKÖPINGS TINGSRÄTT Målenhet 2. 2013-02-11 meddelad i Linköping. PARTER (Antal tilltalade: 1) Mål nr meddelad i Linköping 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Eva Kokkonen Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Linköping Målsägande Målsägandebiträde: Jur.kand. Henrik Lindblom Kihlstedts

Läs mer

2012-12-28 meddelad i KARLSKRONA

2012-12-28 meddelad i KARLSKRONA Mål nr meddelad i KARLSKRONA 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ulrika Grenefors Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Karlskrona Målsägande Housni El Habri c/o Esmeralda Riviera Gullabergsvägen

Läs mer

DOM 2011-08-01 Malmö

DOM 2011-08-01 Malmö 1 HOVRÄTTEN ÖVER SKÅNE OCH BLEKINGE Avdelning 1 Rotel 15 DOM 2011-08-01 Malmö Mål nr B 1981-11 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Lunds tingsrätts dom den 23 juni 2011 i mål nr B 2865-11, se bilaga A PARTER (antal tilltalade

Läs mer

2013-03-18 meddelad i Lycksele

2013-03-18 meddelad i Lycksele Mål nr 2013-03-18 meddelad i Lycksele 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Vice chefsåklagare Axel Holmberg Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Umeå Målsägande Åsele Gård AB Centralgatan 17 919 31

Läs mer

DOM 2013-01-31 meddelad i Falun

DOM 2013-01-31 meddelad i Falun FALU TINGSRATT DOM meddelad i Falun Mål nr B 3330-12 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Christel Anderberg Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Falun Tilltalad Tarek Malak, 840727-0555

Läs mer

DOM 2013-03-14 Umeå. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Luleå tingsrätts dom den 11 oktober 2012 i mål nr B 784-12, se bilaga A

DOM 2013-03-14 Umeå. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Luleå tingsrätts dom den 11 oktober 2012 i mål nr B 784-12, se bilaga A 1 HOVRÄTTEN FÖR ÖVRE NORRLAND rotel 4 K 4 2013-03-14 Umeå Mål nr B 852-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Luleå tingsrätts dom den 11 oktober 2012 i mål nr, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1) Motpart (Åklagare)

Läs mer

Varför slog du mig, Peter?

Varför slog du mig, Peter? Studiehäfte Varför slog du mig, Peter? En film om ett brottmål i tingsrätt 1 Filmen handlar om Peter och Maria. Åklagaren och ett vittne påstår att Peter slagit Maria och dragit henne i håret då hon fallit

Läs mer

DOM 2012-10-26 Meddelad i Solna

DOM 2012-10-26 Meddelad i Solna 1 Avdelning 3 DOM 2012-10-26 Meddelad i Solna Mål nr T 3674-12 PARTER KÄRANDE Centrala Studiestödsnämnden, 202100-1819 Kravenheten 851 82 Sundsvall Ombud: Jur.kand. Ingemar Wangehall CSN Umeå Box 144 901

Läs mer

DOM 2012-11-19 meddelad i Kristianstad

DOM 2012-11-19 meddelad i Kristianstad l_ l KRISTIANSTADS Rotel 7 meddelad i Kristianstad JMålnrB396-12 ----------~~~~~=~---------- p ARTER (Antal tilltalade: l) Åklagare Extra åklagare Christer Almfeldt Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i

Läs mer

2013-09-23 meddelad i Göteborg. Begångna brott Våldtäkt

2013-09-23 meddelad i Göteborg. Begångna brott Våldtäkt GÖTEBORGS TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM Mål nr B 1308-13 2013-09-23 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Frida Johansson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg

Läs mer

DOM 2012-12-14 Göteborg

DOM 2012-12-14 Göteborg 1 HOVRÄTTEN FÖR VÄSTRA SVERIGE Avdelning 3 Rotel 33 DOM 2012-12-14 Göteborg Mål nr B 2751-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Göteborgs tingsrätts dom den 20 april 2012 i mål nr B 3060-12, se bilaga A PARTER (antal

Läs mer

2013-09-11 meddelad i Malmö

2013-09-11 meddelad i Malmö Mål nr meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Pia Björnsson Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Målsägande Alan Rees Ginstgatan 7 218 36 Bunkeflostrand Målsägandebiträde:

Läs mer

Begångna brott 1. Olaga hot

Begångna brott 1. Olaga hot DOM Mål nr B 2-12 meddelad i Härnösand 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Catharina Kjelsson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Sundsvall 1. Målsägande Dunia Ali Garvaregatan 8 Lgh

Läs mer

Domstolarna och mäns våld mot kvinnor

Domstolarna och mäns våld mot kvinnor Domstolarna och mäns våld mot kvinnor Ett utbildningsmaterial för personal inom rättsväsendet, hälso- och sjukvården, socialtjänsten och kriminalvården Innehåll Domstolarna och mäns våld mot kvinnor Domstolarna

Läs mer

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Eskilstuna tingsrätts dom den 25 januari 2012 i mål nr B 1414-11, se bilaga A

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Eskilstuna tingsrätts dom den 25 januari 2012 i mål nr B 1414-11, se bilaga A SVEA HOVRÄTT DOM Mål nr Avdelning 03 2012-05-07 B 1703-12 Rotel 030102 Stockholm Sid l (2) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Eskilstuna tingsrätts dom den 25 januari 2012 i mål nr B 1414-11, se bilaga A PARTER (antal

Läs mer

2012-10-12 meddelad i Solna

2012-10-12 meddelad i Solna DOM Mål nr B 4298-12 meddelad i Solna 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Vice chefsåklagare Åke Olsson Åklagarmyndigheten Västerorts åklagarkammare i Stockholm Målsägande Nordea Nordea R 5422 105

Läs mer

GÄLLIVARE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 697-12 2012-11-29 meddelad i Gällivare. PARTER (Antal tilltalade: 1)

GÄLLIVARE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 697-12 2012-11-29 meddelad i Gällivare. PARTER (Antal tilltalade: 1) Mål nr meddelad i Gällivare 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Magnus Nilsson Åklagarmyndigheten Lokal åklagare i Gällivare Målsägande Emil Lauk Tallplan 2 K Kiruna Särskild företrädare:

Läs mer

DOM 2012-05-15 Malmö

DOM 2012-05-15 Malmö 1 HOVRÄTTEN ÖVER SKÅNE OCH BLEKINGE Avdelning 2 Rotel 23 DOM 2012-05-15 Malmö Mål nr B 658-11 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Helsingborgs tingsrätts dom den 9 februari 2011 i mål nr B 2249-09, se bilaga A PARTER

Läs mer

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Solna tingsrätts dom den 10 januari 2013 i mål nr B 10738-12, se bilaga A

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Solna tingsrätts dom den 10 januari 2013 i mål nr B 10738-12, se bilaga A SVEA HOVRÄTT DOM Mål nr Avdelning 04 2013-03-13 B 986-13 Rotel 0401 Stockholm Sid l (2) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Solna tingsrätts dom den 10 januari 2013 i mål nr B 10738-12, se bilaga A PARTER (antal tilltalade

Läs mer

Rättelse/komplettering

Rättelse/komplettering STOCKHOLMS TINGSRÄTT Avdelning 1 Mål nr B 1514-11 Rättelse/komplettering Dom, 2011-07-14 Domslut för Jonas Brandt Nielsen, 830529-7478 - Rättelse, 2011-07-14 Beslutat av: rådmannen Marianne Gauffin BESLUT

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (5) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 14 maj 2008 B 5251-06 KLAGANDE HK Ombud och offentlig försvarare: Advokat MN MOTPART Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm SAKEN Grovt

Läs mer

2008-03-06 meddelad i Helsingborg

2008-03-06 meddelad i Helsingborg Mål nr meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Markus Bergdahl Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Markus Israelsson Minörgatan 11 254 61 Helsingborg Målsägandebiträde:

Läs mer

2012-11-29 meddelad i Helsingborg

2012-11-29 meddelad i Helsingborg DOM Mål nr B 6387-11 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Kerstin Eriksson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Saad Abdulla Rapsvägen 85

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 22. DOM 2014-10-06 meddelad i. Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 22. DOM 2014-10-06 meddelad i. Malmö 1 MALMÖ TINGSRÄTT meddelad i Malmö Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 3) Tilltalad, Malmö Offentlig försvarare: Advokat Bertil Leander Cityadvokaterna i Malmö HB Södergatan 14 211 34 Malmö Åklagare Jeanette

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 192. DOM 2015-02-05 meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 192. DOM 2015-02-05 meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: B 35-15 PARTER (Antal tilltalade: 2) Tilltalad Christopher-Kevin Pratter, 19900721 Otto-Probst-Str. 13/32/4 A-1100 Wien Medborgare i Österrike Offentlig försvarare: Advokat Nathalie

Läs mer

DOM 2014-11-11 Meddelad i Stockholm

DOM 2014-11-11 Meddelad i Stockholm 1 Meddelad i Stockholm Mål nr PARTER KÄRANDE Torgny Jönsson, 630710-4072 c/o Sture Lindqvist Brahe Juridik AB Box 1024 181 21 Lidingö Ombud: Sture Lindqvist c/o Brahe Juridik AB Box 1024 181 21 Lidingö

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS. Ombud och offentlig försvarare: Advokat PE. Ombud och målsägandebiträde: Advokat AR

HÖGSTA DOMSTOLENS. Ombud och offentlig försvarare: Advokat PE. Ombud och målsägandebiträde: Advokat AR Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 10 april 2015 B 360-14 KLAGANDE TH Ombud och offentlig försvarare: Advokat PE MOTPARTER 1. Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm 2.

Läs mer

Kriminellt.com. NACKA TINGSRÄTT Enhet 1. 2010-06-30 meddelad i Nacka Strand. PARTER (Antal tilltalade: 1)

Kriminellt.com. NACKA TINGSRÄTT Enhet 1. 2010-06-30 meddelad i Nacka Strand. PARTER (Antal tilltalade: 1) DOM Mål nr B 6705-09 2010-06-30 meddelad i Nacka Strand 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Silvia Ingolfsdottir Dalhov City åklagarkammare i Stockholm 1. Målsägande Målsägande A Sekretess

Läs mer

DOM 2014-01-14 Göteborg. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Göteborgs tingsrätts dom den 14 november 2013 i mål nr B 7807-13, se bilaga A

DOM 2014-01-14 Göteborg. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Göteborgs tingsrätts dom den 14 november 2013 i mål nr B 7807-13, se bilaga A 1 HOVRÄTTEN FÖR VÄSTRA SVERIGE Avdelning 1 Rotel 15 DOM 2014-01-14 Göteborg Mål nr B 4949-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Göteborgs tingsrätts dom den 14 november 2013 i mål nr B 7807-13, se bilaga A PARTER (antal

Läs mer

Rättelse/komplettering

Rättelse/komplettering Vi hänger ut pedofiler & våldtäktsmän Mål nr B 675-12 Rättelse/komplettering Dom, Rättelse, Beslutat av: rådmannen Anita Enocksson I domslutet beträffade Joel Rwabuhungu ska under skadestånd ska det totala

Läs mer

DOM 2010-12-01 Stockholm

DOM 2010-12-01 Stockholm 1 Avdelning 6 Rotel 0613 Stockholm Mål nr ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Gotlands tingsrätts dom den 2 juni 2010 i mål nr B 203-10, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1) Klagande (Åklagare) Kammaråklagare Leif

Läs mer

2012-11-06 meddelad i Helsingborg

2012-11-06 meddelad i Helsingborg DOM Mål nr B 2811-12 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Tord Josefson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Malin Martinsson c/o Polismyndigheten

Läs mer

Målsägande CSW, underrättas genom målsägandebiträdet M R

Målsägande CSW, underrättas genom målsägandebiträdet M R Ansökan om stämning Sida 1 (6) Åklagarkammaren i Borås Borås tingsrätt Rotel 9 Box 270 503 10 BORÅS TR mål: B 979-12 Handl.: VÅLD Tilltalad: efternamn och alla förnamn Tilltalsnamn Yrke/titel 1 K Z Personnr

Läs mer

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Helsingborgs tingsrätts dom den 21 januari 2013 i mål nr B 5973-12, se bilaga A

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Helsingborgs tingsrätts dom den 21 januari 2013 i mål nr B 5973-12, se bilaga A HOVRÄTTEN ÖVER DOM SKÅNE OCH BLEKINGE 2013-03-18 Avdelning 3 Malmö Rotel 34 Mål nr B 426-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Helsingborgs tingsrätts dom den 21 januari 2013 i mål nr B 5973-12, se bilaga A PARTER (antal

Läs mer

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 2. DOM 2014-06-05 meddelad i Sundsvall

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 2. DOM 2014-06-05 meddelad i Sundsvall 1 meddelad i Sundsvall Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 3) Tilltalad DANIEL Thomas Eriksson, 19841017-4950 Rosenbäcksallén 22 Lgh 1201 871 61 Härnösand Offentlig försvarare: Advokat Johan Backlund Stenstadsadvokaterna

Läs mer

DOM 2014-12-09 Stockholm

DOM 2014-12-09 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Avdelning 01 Rotel 0111 DOM 2014-12-09 Stockholm Mål nr B 5675-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Södertörns tingsrätts dom den 14 maj 2014 i mål nr B 9617-13, se bilaga A PARTER (antal tilltalade

Läs mer

2008-11-12 meddelad i KARLSKOGA. Bofors Industriområdes Samfällighetsförening c/o Lennart Björklund, Boforsens Fastighets AB 691 80 Karlskoga

2008-11-12 meddelad i KARLSKOGA. Bofors Industriområdes Samfällighetsförening c/o Lennart Björklund, Boforsens Fastighets AB 691 80 Karlskoga KARLSKOGA TINGSRÄTT DOM Mål nr B 657-08 meddelad i KARLSKOGA 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Vice chefsåklagare Kristian Agneklev Åklagarkammaren i Örebro 1. Målsägande BAE Systems Bofors AB 691

Läs mer

Begångna brott Våldtäkt mot barn

Begångna brott Våldtäkt mot barn Mål nr meddelad i Luleå 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Karin Hansson Åklagarkammaren i Luleå Målsägande Målsägande A Se bilaga 1 (hemlig) Målsägandebiträde: Advokat Christina Lehto

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM 1 Aktbilaga 42 HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 20 september 2012 B 1607-11 KLAGANDE 1. JN Ombud och offentlig försvarare: Advokat KN 2. EP Ombud och offentlig försvarare: Advokat

Läs mer

2010-03-15 meddelad i Norrtälje

2010-03-15 meddelad i Norrtälje Mål nr meddelad i Norrtälje 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ewa Tvengström Norrorts åklagarkammare i Stockholm Tilltalad Lars-Åke Forsberg, 800518-0354 Lyckselevägen 138 1tr 162

Läs mer

2012-06-12 meddelad i

2012-06-12 meddelad i DOM Mål nr B 3908-11 2012-06-12 meddelad i B 18195-10 Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Liselotte Nilsson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg 1. Målsägande

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 32. DOM 2015-07-24 meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 32. DOM 2015-07-24 meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 2) Tilltalad Yamen Alhalak, 19790101 Frihetsberövande: Häktad Den Haagerstrasse 28 282 59 Bremen Tyskland Medborgare i Syrien Offentlig försvarare:

Läs mer

Övrigt Yrkandet om särskild avgift enligt 20 kap 12 utlänningslagen (2005:716) ogillas.

Övrigt Yrkandet om särskild avgift enligt 20 kap 12 utlänningslagen (2005:716) ogillas. SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT DOM meddelad i Huddinge Mål nr B 12756-12 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Mikael Ström Åklagarmyndigheten Söderorts åklagarkammare i Stockholm Tilltalad Radjabali

Läs mer

DOM 2015-09-24 meddelad i Växjö

DOM 2015-09-24 meddelad i Växjö 1 VÄXJÖ TINGSRÄTT Mark- och miljödomstolen DOM 2015-09-24 meddelad i Växjö Mål nr M 2516-15 KLAGANDE Miljönämnden i Malmö Stad 205 80 Malmö MOTPART Căldăraru Gheorghe c/o Centrum för Sociala Rättigheter

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 28 oktober 2003 B 2854-02 KLAGANDE K. S. Offentlig försvarare och ombud: advokaten P. M. MOTPART Riksåklagaren SAKEN Narkotikabrott m.m.

Läs mer

PROTOKOLL 2014-12-11 Handläggning i Vänersborg

PROTOKOLL 2014-12-11 Handläggning i Vänersborg 1 VÄNERSBORGS TINGSRÄTT Handläggning i Vänersborg Aktbilaga 41 Mål nr Handläggning i parternas utevaro RÄTTEN Chefsrådmannen Niclas Johannisson samt rådmännen Anders Björk och Kristian Andersson FÖRARE

Läs mer

Begångna brott 1. Försök till grov stöld

Begångna brott 1. Försök till grov stöld DOM Mål nr B 15644-12 meddelad i Stockholm 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Kristin Morén Åklagarmyndigheten City åklagarkammare i Stockholm Målsägande Frida Bengtsson Trollebergsvägen

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (8) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 9 mars 2012 B 4468-11 KLAGANDE KP Ombud och offentlig försvarare: Advokat PS MOTPART Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm SAKEN Grovt

Läs mer

PROTOKOLL 2015-03-11 Föredragning i Vänersborg

PROTOKOLL 2015-03-11 Föredragning i Vänersborg 1 VÄNERSBORGS TINGSRÄTT Föredragning i Vänersborg Aktbilaga 70 Mål nr Handläggning i parternas utevaro RÄTTEN Chefsrådmannen Niclas Johannisson samt rådmännen Anders Björk och Kristian Andersson FÖREDRAGANDE

Läs mer

LINKÖPINGS TINGSRATT DOM Målenhet 2 2013-01-03 meddelad i Linköping. Mål nr B 3484-12. PARTER (Antal tilltalade: 1)

LINKÖPINGS TINGSRATT DOM Målenhet 2 2013-01-03 meddelad i Linköping. Mål nr B 3484-12. PARTER (Antal tilltalade: 1) LINKÖPINGS TINGSRATT DOM meddelad i Linköping Mål nr B 3484-12 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare kammaråklagare Kajsa Malmström Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Linköping Målsägande 1. Alin Artin

Läs mer

2013-04-24 meddelad i Eskilstuna

2013-04-24 meddelad i Eskilstuna DOM Mål nr B 2324-12 meddelad i Eskilstuna 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Laila Bagge Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Eskilstuna Målsägande Målsägande A A Målsägandebiträde:

Läs mer

2012-12-19 meddelad i Sundsvall. Begångna brott Narkotikabrott

2012-12-19 meddelad i Sundsvall. Begångna brott Narkotikabrott DOM Mål nr B 484-11 meddelad i Sundsvall 1 PARTER (Antal tilltalade: 3) Åklagare Vice chefsåklagare Peter Salzberg Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Sundsvall Tilltalad JAMAL Adem Ali, 640807-3051 Ada

Läs mer

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Västmanlands tingsrätts dom den l O november 2011 i mål nr B 2885-11, se bilaga A

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Västmanlands tingsrätts dom den l O november 2011 i mål nr B 2885-11, se bilaga A SVEA HOVRÄTT DOM Mål nr Avdelning 05 2012-04-26 B 10178-11 Rotel 0506 Stockholm Sid l (4) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Västmanlands tingsrätts dom den l O november 2011 i mål nr B 2885-11, se bilaga A PARTER (antal

Läs mer

2012-11-15 meddelad i Göteborg. Tilltalad MOHAMMED Nozad Ahmed Ahmed, 900115-6810 Smaragdgatan 6 Lgh 1001 421 49 Västra Frölunda Medborgare i Irak

2012-11-15 meddelad i Göteborg. Tilltalad MOHAMMED Nozad Ahmed Ahmed, 900115-6810 Smaragdgatan 6 Lgh 1001 421 49 Västra Frölunda Medborgare i Irak DOM Mål nr B 7832-12 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Assistentåklagare Daniel Jerdén Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Målsägande Coop Forum Sisjön Hantverksvägen

Läs mer

VÄRMLANDS TINGSRÄTT DOM -o~1 E~etl 2009-10-14 meddelad i Karlstad. PARTER (Antal tilltalade: 1)

VÄRMLANDS TINGSRÄTT DOM -o~1 E~etl 2009-10-14 meddelad i Karlstad. PARTER (Antal tilltalade: 1) 1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT DOM -o~1 E~etl 2009-10-14 meddelad i Karlstad PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Katarina Lindberg Åklagarkammaren i Karlstad Tilltalad - Ombud: Advokat Bo Thorvinger

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 23 september 2015 Ö 4583-15 KLAGANDE OR Ombud och offentlig försvarare: Advokat AS MOTPART Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm SAKEN

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 191. DOM 2015-08-12 meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 191. DOM 2015-08-12 meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: B 3773-15 PARTER (Antal tilltalade: 2) Tilltalad Omar Abdel Karim, 19680224-0736 c/o Samir Abou Niaj Lettlandsgatan 2 B Lgh 1301 214 31 Malmö Offentlig försvarare: Advokat Anders

Läs mer

DOM 2014-11-18 Stockholm

DOM 2014-11-18 Stockholm SVEA HOVRÄTT Rotel 0707 DOM 2014-11-18 Stockholm Mål nr B 4556-14 Sid 1 (6) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Uppsala tingsrätts dom den 8 april 2014 i mål nr B 2750-13, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1) Motpart

Läs mer

DOM 2013-03-13 meddelad i Göteborg

DOM 2013-03-13 meddelad i Göteborg GÖTEBORGS TINGSRÄTT meddelad i Göteborg l Mål nr l PARTER (Antal tilltalade: l) Åklagare Kammaråklagare Helena Treiberg Claeson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Målsägande l. Petter

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 11 juni 2008 B 378-07 KLAGANDE BS Ombud och offentlig försvarare: Advokat TÖ MOTPART Riksåklagaren Box 5553 114 85 Stockholm SAKEN Medhjälp

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 16 november 2006 Ö 2372-04 KLAGANDE TE Ombud och offentlig försvarare: Advokat PJ MOTPART Riksåklagaren Box 5553 114 85 STOCKHOLM SAKEN

Läs mer

SLUTLIGT BESLUT 2010-08-27 Meddelat i VÄXJÖ

SLUTLIGT BESLUT 2010-08-27 Meddelat i VÄXJÖ 1 VÄXJÖ TINGSRÄTT Miljödomstolen SLUTLIGT BESLUT 2010-08-27 Meddelat i VÄXJÖ Mål nr M 1991-10 KLAGANDE 1. Bruno Harrysson Hedenborg 273 93 TOMELILLA 2. Chatarina Larsson Ryggevägen 11 273 93 TOMELILLA

Läs mer