Tryckramar. Tekniska data PRODUCT SHEET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tryckramar. Tekniska data PRODUCT SHEET"

Transkript

1 Tryckramar Tryckramar används för att minska virkets deformation, särskilt i de övre virkeslagren. Detta leder till minskad nedklassning. Dessutom uppnår man extra stabilitet i virkespaketen och en effektiv tätning runt virket under själva torkprocessen. Tryckkraften anpassas till vilket virke som torkas, vilken temperatur som är aktuell och övriga parametrar. Kraften ska vara tillräcklig för att förhindra deformation samtidigt som det inte får vara för högt då ströintryckning kan uppstå. De vitala komponenterna, placeras i torkens vindsplan lätt åtkomliga för översyn och service. Det gäller både cylindrar och själva hydraulikpumpen som står klimatskyddad i vindsplanets maskinrum. Styrning av tryckramarnas arbetstryck och övervakning sker via styrsystemet. Tryckramar är idag ett av de vanligaste tillvalen i både kammar- och kanaltorkar vid nyinvestering och ett verksam åtgärd för ökad virkeskvalitet vid eftermontage. Tryckramar kammartorkar WSValutec:s väl beprövade, pneumatiska tryckramar finns installerade i hundratals kammartorkar. Tryckramarna monteras vid nybyggnation av torken, men kan också eftermonteras. Tryckramar kanaltorkar Tryckramar i kanaltorkar är en relativt ny företeelse som snabbt vunnit mark. Tryckramarna höjs och sänks vid varje satsning. Detta leder till ett mycket stort antal slag jämfört med i kammartorkar. Den mycket tillförlitliga konstruktionen och funktionen hos WSValutec:s tryckramar har visat sig hålla måttet i det långa loppet Beräknad förbättring av utbytet 2-3% (kammartorkar) Tryckramar Kolvstänger Belastning Antal cylindrar/tork Aluminium Rostfritt stål Max 10000N Beroende på torktyp Tryckramar är ett tillval som minskar deformationen, särskilt i de övre virkeslagren. OBS! Angivna tekniska specifikationer kan förändras. Kontakta alltid WSValutec för dagsaktuella uppgifter.

2 Tryckramar saxramar Tack vare ett litet inbyggnadsutrymme är saxtryckramen särskilt lämpad för inbyggnad i befintliga virkestorkar. Saxtryckramen bygger på två sidomonterade sax-mekanismer, med var sin tryckluftscylinder och mellanliggande rostfri ram. Tryckramen är snedställbar utan risk för låsning. Cylindrarna har rostfri kolvstång och vitontätningar. I detta fall ansluts tryckluft via rostfria rör och metallomspunnen teflonslang. Material Max slaglängd Inbyggnadsmått Max tryck Rostfritt stål 700 mm 200 mm 10 bar Skissen visar principen för saxtryckramen. Tack vare lågt inbyggnadsmått passar den bra för eftermontering.

3 Basningsutrustning En effektiv uppvärmning och konditionering av virket minskar riskerna för virkesskador som sprickor, deformation, etc, och ökar därför den totala kvaliteten. WSValutec:s väl beprövade basningssystem bygger på pricipen högtrycksvarmvattenbasning (HTVVB) där varmt vatten sprutas in i torken under högt tryck. Vi kan också erbjuda en nyutvecklad lösning för ångbasning. HTVVB En viktig detalj är vattendropparnas storlek och antal samt fördelningen av vattnet i hela torken för att uppnå maximal upptagning av fukten i virket. Här har WSValutec utvecklat ett speciellt bas-ningsrör med dysor för en jämn och effektiv vattenfördelning. Basningsröret är lätt att montera och demontera för snabb och enkel service av dysorna. Vi rekommenderar regelbunda byten av tätningarna i dysorna för maximal basningseffekt. Ångbasning ger en mycket effektiv uppvärmningsfas där man tillför värme och fukt utan att torkning påbörjas. En uppvärmningsfas på normalt 8 tim kan förkortas till 2-3 tim. En förutsättning för ångbasning är en framledningstemperatur på över 120 grader C. Själva basningsaggregatet monteras i maskinrummet på torkens vindsplan, lätt åtkomligt för översyn och service. Basning är vanligast i kammartorkar, men WSValutec:s HTVVB-lösning finns även i version för kanaltorkar. Basningsutrustning monteras vid nybyggnation av virkestorkar, ett av de vanligaste tillvalen i WSValutec:s karmmartorkar. Den kan också eftermonteras i befintliga torkar, en effektiv åtgärd för ökad virkeskvalitet. Ångbasning Den nya typen av ångbasningsaggregat bär en ånggenerator med direktflashning av ånga. Det är en helsvetsad värmeväxlare som är mycket kmpakt. Den kan därför placeras på torkvinden, vilket ger en smidg och kostnadseffektiv installation, Basningsaggregat Arbetstryck Material Tätningar HTVVB eller ånga 20 bar (HTVVB) Rostfritt stål Temperaturanpassade OBS! Angivna tekniska specifikationer kan förändras. Kontakta alltid WSValutec för dagsaktuella uppgifter.

4 Värmeåtervinning Att installera värmeåtervinnning innebär en satsning på både ekonomi och miljö. Genom att låta den våta utluften värma upp inkommande torr luft minskas värmebehovet och kostnaderna för uppvärmning sänks. Värmeåtervinning innebär också en minskad belastning på värmepannan, dvs den installerade panneffekten kan räcka till en ökad torkkapacitet. En viktig aspekt för många sågverk där pannans effekt är begränsande för ökad torkning och totalkapacitet. Ur miljösynpunkt är det förstås också positivt att energibehovet för att torka virket minskar, med lägre koldioxidutsläpp som naturlig följd. Värmeåtervinningen installeras i torkens vindsplan med alla komponenter överskådliga och lätt åtkomliga för service. Genom att installera värmeåtervinning minskar energibehovet totalt sett för varje torkat virkespaket. Hur stor besparingen blir är kopplat till vilka torktemperaturer som är aktuella och torkarna är dimensionerade. Princip luft/luft eller luft/vätska Material Rostfritt stål Minskat energibehov 5-12 % kanaltork Minskat energibehov 2-5 % kammartork OBS! Angivna tekniska specifikationer kan förändras. Kontakta alltid WSValutec för dagsaktuella uppgifter.

5 Paketmatning och virkesvagnar I WSValutec:s helautomatiska kanaltorkar är paketmatningen en vital komponent. Paketmatningen består av tre separata, vartalsstyrda paketmatare, en för den invändiga paketmatningen i torken och två för den utvändiga paketmatningen på in-, respektive uttagsplattorna. Systemen inne i torken är fristående från systemen utanför torken och de båda arbetar oberoende av varandra. Det innebär att paketmatningen utanför torken sker mellan satsningarna och paketen matas enligt ett optimerat system för att det alltid ska finnas virke tillgängligt på rätt position vid kommande satsning. När detta säkerställts sker en automatisk förflyttning för att det ska finnas en ledig virkesvagn för lastning av virke. På motsvarande sätt ser systemet till att det alltid finns en ledig position för virke som matas ut ur torken. Inne i torken finns givarbalkar med infällda induktiva givare som kontinuerligt kontrollerar vagnarnas position för att säkerställa en säker och effektiv pakettransport. Transporten sker med hjälp av en s k dragstång och ett drivmaskineri, där drivmaskineriet med bl a motor, växel, kedja och lägesgivare, placeras utanför torkklimatet för att erhålla bästa driftsäkerhet. Extrabreda kanaltorkar utrustas med dubbla, synkroniserade paketmatare för att säkerställa en absolut jämn framdragning av de breda vagnarna. Stabila och tåliga virkesvagnar med lång livslängd konstrueras individuellt för varje leverans beroende på vilka virkeslängder som är aktuella och truckgafflarnas bredd. Detta möjliggör också att hela paketmatningsprocessen kan övervakas via kontrollsystemet, vilket ger total kontroll över var i processen ett specifikt virkespaket befinner sig. Paketmatningen i WSValutecs kanaltorkar består av tre separata system. Transport sker med en s k dragstång och ett drivmaskineri där vitala komponenter placeras utanför torkklimatet.

6 Matning och vagntransportör för rullbana Driven rullbana Lutande rullbanor är en säkerhetsrisk som orsakar de flesta olyckorna på sågverk som har sådana. Genom att utrusta äldre, lutande rullbanor med drivna rullar och drift kan man åstadkomma en kontrollerad rörelse och flytta torklaster säkert. Den bästa lösningen är att ha drivna rullar hela vägen från inmatning, genom hela torkdelen och vid utlastningen. Vanligt är att ha drifter enbart före stopparen. I systemet ingår: Växelmotor Rullar med kedjehjul Rullkedja Vagntransportör Vagnar på lutande rälsbana är svåra att kontrollera. Hastigheten kan antingen bli för hög eller för låg. Nu finns en ny lösning för att undvika detta. WSValutec erbjuder en transportör som tar tag i vagnen, flyttar den framåt eller bakåt och släpper den på bestämd position. En vagnstransportör ger ökad kontroll över vagnarna på lutande rälsbana. I systemet ingår: Växelmotor Rullkedja Glidskenor Hydraulisk medbringare

7 Stödbalkar För sågverk med rullbanesystem är en uppgradering av befintliga torkar med stödbalkar ett i det närmaste självklart val. Investeringen ger mycket högt utbyte i form av minskad deformation och återbetalningstiden har visat sig vara ca ett år eller mindre! Stödbalkarna kan installeras både vi nybyggnation och som eftermontering. En balk under varje strörad monteras mellan rullbaneskenorna, under hela virkespaketet. Balkarna lyfts automatiskt upp (kopplat till dörrautomatiken) till samma nivå som rullbanan innan torkningen startar och ger stabilt stöd för virket under hela torkprocessen. Stödbalkarna kan kombineras med tryckramar monterade i taket för extra deformationskontroll i de övre virkeslagren. Kvalitetsförbättringen är påtaglig i särskilt de undre virkeslagren. Något som både avlastar påföljande processteg som justering och paketering och som ökar utbytet vid vidare bearbetning. Stödbalksystemet utvecklades av WSValutec och patenterades i början av 2000-talet. Material Funktion Drift Torktyp Montagetid Stål, lackat Hydraulik Kopplat till dörrautomatiken, driftövervakning via styrsystemet Kanaltork/kammartork Ca 1 vecka OBS! Angivna tekniska specifikationer kan förändras. Kontakta alltid WSValutec för dagsaktuella uppgifter.

8 Ombyggnationer av äldre Valmettorkar Att renovera och uppgradera äldre betongtorkar kan många gånger vara ett intressant alternativ till nybyggnation för en snabb kapacitetsförbättring. Syftet med renoveringen är att höja en lägre torktemperatur, ca 40 grader C, till ca 55 grader C, vilket ger en betydligt snabbare torkprocess. Den höjda temperaturen ställer nya krav på torkens komponenter, ingående slitdetaljer och mekaniska enheter. Renoveringen genomförs därför lämpligen i samarbete med WSValutec som har erfarenhet från mängder av uppgraderingar av äldre Valmet-torkar. Vi erbjuder två huvudvarianter: - En enklare renovering med en måttlig temperaturhöjning - En mer omfattande renovering för högre temperaturhöjning Se skiss med förklaringar vilka åtgärder, nya komponenter som ingår i våra renoveringspaket. Kontakta WSValutec för mer information om projekttider, kostnader, etc. L1 Nya fläktar för zon 1 L2 Befintliga fläktar alt. nya för zon 2 L3 Nya batterier för zon 1 L4 Befintliga batterier alt nya för zon 2 L5 Ventilation, frekvensriktare L6 Ny shuntgrupp för zon 1 L7 Ny pump och ventil alt ny shuntgrupp för zon 2 L8 Nya packningar runt porten L9 Nya flaps L10 Ny stoppare samt transportör i mellanzon L11 Nya givare för temperatur och fukt L12 Ny stryrsystem L13 Ställverksrum L14 Inspectionslucka inkl steg

För den lönsamma virkestorkningen

För den lönsamma virkestorkningen A n p a s s a d v i r k e s t o r k n i n g i d a g o c h i m o r g o n För den lönsamma virkestorkningen WSValutec är en av Europas ledande leverantörer av virkestorkar. Vi erbjuder en virkestorkning

Läs mer

maximal funktionalitet

maximal funktionalitet mervärde HÖGRE SÄKERHET maximal funktionalitet tillbehör för utökad funktionalitet Till EdmoLift s lyftbord finns en mängd olika tillbehör som ger ett mervärde på Er investering. I den här broschyren ser

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

GYLT/GYLS. Manual. Sid 1(6) Smidig och enkel anslutning med M12-kontakten. Mekanisk specifikation

GYLT/GYLS. Manual. Sid 1(6) Smidig och enkel anslutning med M12-kontakten. Mekanisk specifikation Sid 1(6) GY-serien från Regal Components erbjuder givare som möter de absolut högsta kraven på marknaden, producerade av ledande givartillverkare i Japan. Årtionden av erfarenhet borgar för högsta kvalitet.

Läs mer

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM Mixons fingerskarvningssystem med separat applicering används för olika produkter där trälameller limmas ihop i kortändarna. Detta görs

Läs mer

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s Bloms packbord bygger på det flexibla Multi Flex stativet, vilket innebär att tillbehören i katalogen även passar detta bord. Bordet går att få i andra mått och layouter än de som är standard. Packborden

Läs mer

AKRON BIO400/BIO400+ FLISPANNA

AKRON BIO400/BIO400+ FLISPANNA PRODUKTSPECIFIKATION 4390 0014 utg 3 150624 1 AKRON BIO400/BIO400+ FLISPANNA 1 Funktion 1.1 Generellt Akron Bio400 är en fliseldad varmluftspanna med en nominell effekt på 400-1000 kw värme beroende på

Läs mer

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Manufacturer: Danska vägen 87, SE-521 32 Falköping, Sweden Phone +46 515 777 640, Telefax +46 515 801 88 www.friggeraker.se

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar

Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar Idrifttagande & underhållsmanual för Arcos Hydraulcylindrar Januari 2014 Innehåll 1. Generell information 1.1 Dokumentation 1.2 Användningsområde cylinder 1.3 Transport 1.4 Lagring 2. Idrifttagande och

Läs mer

AEROVIT Int. Pat. Pend.

AEROVIT Int. Pat. Pend. AEROVIT TEKNISKE DATA OCH INSTRUKTIONER FÖR DRIFT OCH UNDERHÅLL AV SOTBLÅSNINGSANLÄGGNING AEROVIT Int. Pat. Pend. AEROVIT A/S Korden 15 ٠DK - 8751 Gedved Tel. +45 86 92 44 22 ٠Fax +45 86 92 29 19 CVR/VAT

Läs mer

GYGS/GYGCC-01. Manual. Sid 1(6) Orderinformation

GYGS/GYGCC-01. Manual. Sid 1(6) Orderinformation GYGS/GYGCC-01 Sid 1(6) GYGS-givaren är med sitt lilla format mycket tacksam att montera i cylindrar som kräver litet installationsmått. De erbjuder dig slaglängder upp till 3500 mm samt spänning/strömsignal.

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik R GYRO Den perfekta lösningen för avgradning och slipning Oscillerande slipteknik För stål, rostfritt och metaller - ett starkt och effektivt maskinkoncept..! Ett karakteristiskt kännetecken för varje

Läs mer

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport

Tre smarta alternativ när du ska byta garageport Från Sveriges största expert på garageportar Tre smarta alternativ när du ska byta garageport GPE 200/300/400 takskjutportar www.garageportexperten.se Tre speciellt utvalda och prisvärda garageportar.

Läs mer

Väggkompakt är en prefabricerad fjärrvärmecentral

Väggkompakt är en prefabricerad fjärrvärmecentral Drift- och skötselinstruktion VK LPM Väggkompakt, prefabricerad fjärrvärmecentral VK Väggkompakt Utförande kan skilja sig från den här bilden. Innehåll Allmän beskrivning... 1 Varningstexter... 2 Installation...

Läs mer

Värmeväxlare för vätska/ånga, QSAA, QSAK.

Värmeväxlare för vätska/ånga, QSAA, QSAK. Värmeväxlare för vätska/ånga, Q, QK. Generell beskrivning Q: Värmeväxlaren är uppbyggd av anslutningskammare och ståltuber som är varmförzinkade i en enhet. tandard för höljet är varmförzinkad stålplåt.

Läs mer

GEKA PLÅT & PROFILSTÅLSAXAR HYDRACROP S / SD

GEKA PLÅT & PROFILSTÅLSAXAR HYDRACROP S / SD HYDRACROP S / SD SD-modell med stort gapdjup Hydrauliska maskiner med två separata cylindrar för stans- resp. klippenheter. Maskinen har bl. a fotpedal med dubbla lägen och ett hydraulsystem som gör det

Läs mer

Vedkombi 330 Bruksanvisning

Vedkombi 330 Bruksanvisning Vedkombi 330 Bruksanvisning Produktpresentation Effektiv och användarvänlig vedkombi som kapar och klyver veden i ett moment. Producerar ca 5 m3 per timme. Klarar vedlängder upp till 53 cm och veddiameter

Läs mer

Testrapport. 2016-02-08 Airwatergreen, FLEX

Testrapport. 2016-02-08 Airwatergreen, FLEX Nr. 01-1602 2016-02-08 Airwatergreen, FLEX Postadress Telefon Bankgiro Org. nr. E-post Box 1026 08-525 099 40 5801-6379 556302-7530 info@fvuab.se 101 38 Stockholm Telefax Internet Besöksadress 08-525 099

Läs mer

210mm. 200mm. Reflected RE-100 Reflected RE-110. 172mm. 171mm. Reflected RE-200 Reflected RE-210

210mm. 200mm. Reflected RE-100 Reflected RE-110. 172mm. 171mm. Reflected RE-200 Reflected RE-210 nivito Instruktionsmanual rostfritt stål - köksblandare 210mm 200mm 360mm Reflected RE-100 Reflected RE-110 172mm 171mm 380mm Reflected RE-200 Reflected RE-210 Explode Rostfritt stål Köksblandare 1 2 Blandarens

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning 5070 09 2009 Uponor Control System Radio Dynamic Energy Management (DEM) Uponor Control System

Läs mer

PARASOLTM. - Applikationsguide PARASOL VAV PARASOL. ADAPT Parasol. Komfortmoduler för konferensrum och kontor. www.swegon.com

PARASOLTM. - Applikationsguide PARASOL VAV PARASOL. ADAPT Parasol. Komfortmoduler för konferensrum och kontor. www.swegon.com TM - Applikationsguide Komfortmoduler för konferensrum och kontor VAV ADAPT Parasol www.swegon.com En lösning för varje behov Bilden nedan är ett exempel på hur man kan använda olika Parasol-produkter

Läs mer

Garantihandbok. Förord

Garantihandbok. Förord Garantihandbok Rev 6 Förord Kvalitet och service har fått en allt större betydelse för produkternas goda rykte. Därför är det viktigt att garantiärenden vid varje tillfälle ges en korrekt behandling. I

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell

Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell MANUAL Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell Du har valt ankarspel 710Fs från South Pacific. Det utmärks av kompakt uppbyggnad, enkelt att sköta och lätt att installera.

Läs mer

Användarhandledning Undersökningsbord Linnea 130-00102-00, 130-00103-00, 130-00104-00, 130-00107-00 och 130-00109-00

Användarhandledning Undersökningsbord Linnea 130-00102-00, 130-00103-00, 130-00104-00, 130-00107-00 och 130-00109-00 Användarhandledning Undersökningsbord Linnea 130-00102-00, 130-00103-00, 130-00104-00, 130-00107-00 och 130-00109-00 2008-0007 utgåva 5 Tel +46- -0010n-00 Innehåll 1. Rini undersökningsbord Linnea... 3

Läs mer

K-SERIENS MOBILTORK M 180 365K

K-SERIENS MOBILTORK M 180 365K K-SERIENS MOBILTORK M 180 365K K-SERIENS MOBILTORK FÖR EKONOMISK OCH EFFEKTIV SPANNMÅLSTORKNING Mepus K-seriens mobiltork är en prisvärd, kraftfull och mycket snabbt i bruk tagbar varmluftstork. Den flyttbara

Läs mer

Serie L-25 3/2- och 5/2-vägs, samtliga portar på en sida M 5, 160 Nl/min Tekniska data Dimensioner

Serie L-25 3/2- och 5/2-vägs, samtliga portar på en sida M 5, 160 Nl/min Tekniska data Dimensioner info Urval Serie L-25 3/2- och 5/2-vägs, samtliga portar på en sida M 5, 160 Nl/min Tekniska data Dimensioner Serie L-28 3/2- och 5/2-vägs, samtliga portar på en sida R 1/8, 600 Nl/min Tekniska data Dimensioner

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack det finns många starka skäl att välja geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Före sönderdelningen barkas timret, vanligen i en rotormaskin. Stocken förs genom en rotor med eggverktyg som skaver bort barken.

Före sönderdelningen barkas timret, vanligen i en rotormaskin. Stocken förs genom en rotor med eggverktyg som skaver bort barken. Sågverksprocessen I sågverket förädlas timmer (rundvirket) till sågat virke med olika dimensioner och kvaliteter. Målet är att på bästa sätt ta tillvara den råvara som stocken utgör för att kunna bemöta

Läs mer

Arbetsplatsutrustning. Arbetsplatsutrustning

Arbetsplatsutrustning. Arbetsplatsutrustning 91 Utrustningsdetaljer Ett punktutsugningssystem dimensioneras för att endast de uttag som används är öppna. Detta för att begränsa centralenhetens storlek. Alla uttag måste alltså ha någon typ av ventil

Läs mer

Produktpresentation. Vilskåp

Produktpresentation. Vilskåp Produktpresentation Vilskåp Kundanpassade vilskåp... All deg behöver vila. Med Glimeks vilskåp och vilbanor kan du anpassa viltid och produktionskapacitet efter dina behov. För att garantera ett jämnt

Läs mer

Så får du extra stor glädje av ditt radgarage.

Så får du extra stor glädje av ditt radgarage. Så får du extra stor glädje av ditt radgarage. 1 Med Dieden väljer du funktion och trygghet. Infartsbredden. Diedens portar tillverkas måttanpassade, med flexibel lösning för karmens infästning. Resultatet

Läs mer

WehoPuts 20 1200 RENINGSVERK FÖR FLERA FASTIGHETER ELLER BYSAMHÄLLEN

WehoPuts 20 1200 RENINGSVERK FÖR FLERA FASTIGHETER ELLER BYSAMHÄLLEN 20 1200 RENINGSVERK FÖR FLERA FASTIGHETER ELLER BYSAMHÄLLEN Vad är avloppsvatten? Avloppsvatten är vatten som vi använder i det dagliga livet och som efter användning återförs till cirkulationen. Innan

Läs mer

Fk 74.59(8)SE. NAF-Turnex pneumatiska manöverdon

Fk 74.59(8)SE. NAF-Turnex pneumatiska manöverdon NAF-Turnex pneumatiska manöverdon för on/off och reglering, NAF 791290/92/94, NAF 791390/92/94 Fk 74.59(8)SE 11.02 Primära egenskaper NAFs pneumatiska manöverdon är konstruerat för 90 vridningsvinkel och

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK Det finns många starka skäl att välja Geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

WehoPuts Minireningsverk

WehoPuts Minireningsverk 20 1200 pe Minireningsverk Reningsverken baseras på en biologisk-kemisk reningsprocess vilken hanterar allt avloppsvatten från fastigheter. Bland våra modeller finns allt ifrån reningsverk för enskilda

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK EOS UCM-PAKET

INSTRUKTIONSBOK EOS UCM-PAKET Kod TC.7.002303:1.0 Datum: 2011-05-16 INSTRUKTIONSBOK EOS UCM-PAKET http://www.wittur.se E-post: info@wittur.se W:\Wittur Sweden AB\6. Teknik\Tekniska dokument\intern produktpärm Wittur\20 Fång HR och

Läs mer

Bruksanvisning. Blue Wave

Bruksanvisning. Blue Wave Bruksanvisning Blue Wave Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd för badstolen Blue Wave. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

Byggförslag till Sauno virkestork

Byggförslag till Sauno virkestork 1 Byggförslag till Sauno virkestork www.sauno.snickra.net www.snickra.net Här är en beskrivning på en liten tork som skruvas ihop med specialskruv Med denna tork som exempel bygger du den storlek du själv

Läs mer

- Träprodukter som gör skillnad -

- Träprodukter som gör skillnad - - Träprodukter som gör skillnad - Vår anläggning i Fjärås med kontor, fabrik och lager. RESTPRODUKTER I VÅR VIRKESHANTERING BLIR TILL BRIKETTER LITE OM FÖRETAGET Fjärås Träförädling är en oberoende, tillverkande

Läs mer

DRICKSFONTÄNER UTOMHUS

DRICKSFONTÄNER UTOMHUS DRICKSFONTÄNER UTOMHUS Företagets historia Egenföretagaren Luther Haws var rörmokarmästare, plåtentreprenör och sanitetsinspektör i staden Berkeley, Kalifornien. År 1906, under en av hans rundor på en

Läs mer

funktionsanslutningar

funktionsanslutningar funktionsanslutningar blockeringsventiler arbetande cylinder stoppad cylinder 12 styrsignal membran membran 1 2 fjäder till riktningsventil fjäder kolv kolv returluft styrsignal ger rörelse Legris blockeringsventiler

Läs mer

INSTALLATION- OCH DRIFTANVISNING. ARIMAX TPYM Skrapförråd

INSTALLATION- OCH DRIFTANVISNING. ARIMAX TPYM Skrapförråd INSTALLATION- OCH DRIFTANVISNING ARIMAX TPYM Skrapförråd INNEHÅLLSFÖRTECKNING Beskrivning av systemet...3 Att beakta vid planeringen...3 Delar som ingår i leveransen...4 Installering: Verktyg och utrustning

Läs mer

HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG. Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner

HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG. Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner ERA PROCESSER VÅR LÖSNING Sen år 2000 utvecklar och producerar PERFORMTEC GMBH högeffektiva hjultvättsystem för professionellt

Läs mer

drive 4X Den perfekta drivenheten Trådmatarenhet /// simply more /// Perfektion som princip www.multimatrix.info

drive 4X Den perfekta drivenheten Trådmatarenhet /// simply more /// Perfektion som princip www.multimatrix.info Trådmatarenhet drive 4X Den perfekta drivenheten / Perfektion som princip www.multimatrix.info / simply more MULTIMATRIX /Trådmatarenhet drive 4X Universell användning Trådmatarenhet drive 4X Oberoende

Läs mer

TMT Maskinvaruhus AB Södra Skeppsbron 21 802 84 GÄVLE 301 : 1

TMT Maskinvaruhus AB Södra Skeppsbron 21 802 84 GÄVLE 301 : 1 TMT Maskinvaruhus AB Södra Skeppsbron 21 802 84 GÄVLE 301 : 1 CH/CHF - Enkelverkande hålcylindrar av stål CH/CHF hålcylindrar kan tack vare det genomgående hålet användas för både tryck- och dragoperationer.

Läs mer

Lillevilla +5. Viktigt! Bespara denna. Kontrollerad av: Garantinummer:

Lillevilla +5. Viktigt! Bespara denna. Kontrollerad av: Garantinummer: Kontrollerad av: Viktigt! Bespara denna. Garantinummer: Lillevilla + monteringsanvisning 2,0 m Finland 2,6 m OBS! I alla frågor och kontakter som gäller denna produkt ange för återförsäljaren eller tillverkaren

Läs mer

IA HECON LOCAL. Installationsinstruktioner

IA HECON LOCAL. Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner 1.0 Allmän information Användandet av dessa instruktioner förutsätter att användaren är väl bekant med handhavandet av både blockenheten och hydraulsystemet

Läs mer

Genom att göra dig som kund lönsam förtjänar vi vår plats i kedjan.

Genom att göra dig som kund lönsam förtjänar vi vår plats i kedjan. Kanaltorkar 2 Genom att göra dig som kund lönsam förtjänar vi vår plats i kedjan. Valutec är Europas största leverantör av virkestorkar. Vad är orsaken till det? Självklart finns det många olika förklaringar

Läs mer

Osby PB2 350 till 3000 kw

Osby PB2 350 till 3000 kw Osby PB2 350 till 3000 kw Helautomatisk fastbränslepanna Osby PB2 är en helautomatisk fastbränslepanna avsedd för eldning med torra träbränslen typ pellets, briketter och flis. Pannans automatiska sotning

Läs mer

BATTERIBYTESSYSTEM AntiCorr AB

BATTERIBYTESSYSTEM AntiCorr AB BATTERIBYTESSYSTEM AntiCorr AB Tillverkare: AntiCorr AB Box 10, 576 21 Sävsjö Tel: 0382-613 80 Fax: 0382-670 42 www.anticorr.se Olika typer AntiCorr levererar många olika typer av batteriväxlare. Beroende

Läs mer

LINDOFLAMM flamlösningar.

LINDOFLAMM flamlösningar. Katalog LINDOFLAMM flamlösningar. Flexibel teknik för alla värmningsapplikationer. 2 Innehåll. Innehåll. 3 Inledning 4 Högeffektsbrännare LF-H-4 till LF-H-16 (manuella) 5 Högeffektsbrännare LF-H-2D (manuell)

Läs mer

Installations- och skötselanvisning. Vent

Installations- och skötselanvisning. Vent Installations- och skötselanvisning Vent 1 Aggregatuppbyggnad............................... 2 2 Projektering- och monteringsanvisning.................. 3 2.1 Ventilation.............................................

Läs mer

FOSTER F130, F200 och F300

FOSTER F130, F200 och F300 ISMASKINER FOSTER F130, F200 och F300 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_f130_300.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen

Läs mer

Instruktionsbok DeLaval propellerfläkt PFE

Instruktionsbok DeLaval propellerfläkt PFE Bruksanvisning i orginal Instruktionsbok DeLaval propellerfläkt PFE - 0906 - Innehållsförteckning DeLaval propellerfläkt PFE... 3 Allmän beskrivning... 3 Ventilationsfläktar för alla behov... 3 Aerodynamiskt

Läs mer

slangupprullare elkabelvindor

slangupprullare elkabelvindor scandinavia ab slangupprullare elkabelvindor Norlub Scandinavia AB, Stormgatan 11, 652 21 Karlstad, Sweden Tel. 054-85 19 70 Fax. 054-85 19 42 Mail. info@norlub.se www.norlub.se 132 133 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

253000 Fläktutrustning Installation/underhåll

253000 Fläktutrustning Installation/underhåll 253000 Fläktutrustning Installation/underhåll Innan systemet tas i bruk måste denna handbok studeras i detalj. Endast av MEDICVENT auktoriserad personal får utföra reparationer och justeringar på denna

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

Vi ger nytt liv åt slitna skorstenar

Vi ger nytt liv åt slitna skorstenar Vi ger nytt liv åt slitna skorstenar Har du en skorsten som krånglar? Då har vi lösningen! I den här foldern ger vi råd om bästa teknik för att åtgärda t ex otäthet, kondens, fel area, eller problem med

Läs mer

Maskininformation vm-1200

Maskininformation vm-1200 VM-1200 INFO AMADA MACHINE TOOLS är ett välkänt begrepp för industriaktörer världen över. Företaget leder utvecklingen av såväl sågmaskiner som sågblad och har ett av världens största sortiment av bimetall-

Läs mer

Portabel luftavfuktare

Portabel luftavfuktare Portabel luftavfuktare Bruksanvisning MRD10/12/15 1. LÄS BRUKSANVISNINGEN FÖRST. 2. KONTAKTA ÅTERFÖRSÄLJAREN OM DU UNDRAR ÖVER NÅGOT. 3 1 2 VIKTIGA DELAR 7 4 ➀ Reglagepanel ➁ Handtag ➂ Torrluftutblås ➃

Läs mer

INNEHÅLL. Din spisfläkt. Säkerhet. Användning. Underhåll. Installation. Bilaga. Beskrivning 4 Inledning 4

INNEHÅLL. Din spisfläkt. Säkerhet. Användning. Underhåll. Installation. Bilaga. Beskrivning 4 Inledning 4 INNEHÅLL Din spisfläkt Beskrivning 4 Inledning 4 Säkerhet Användning Underhåll Installation Försiktighetsåtgärder som du måste vidta 5 Utsugningssystem 6 Reglage 7 Rengöring 9 Fettfilter 10 Kolfilter 10

Läs mer

Tork anordningen Futura

Tork anordningen Futura Tork anordningen Futura Tork anordningen Futura är patent skyddad av all nationerna i världen. Tork anordningen Futura möjligör patenterade tekniska lösningar. Europeiskt patentet EP- nr 1029211 bevisar

Läs mer

DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION

DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION 442 DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION 442 442 DELAD MEKANISK TÄTNING PATENTERAD Tydlig skillnad Chesterton är världsledande på delade tätningar och har flest installerade produkter

Läs mer

MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21

MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21 MANUAL FÖR KÖKSPANNA braland 21 Börja med att kontrollera att varan är felfri. Kökspannan braland 21 ger varmt vatten till elementen, golvvärmen etc. Hällen kan användas för matlagning. Den ger också värme

Läs mer

Flamco. Flamcovent. Monterings- och användarmanual. Flamcovent luftseparator. 4-24-189/A/2002, Flamco 18503871

Flamco. Flamcovent. Monterings- och användarmanual. Flamcovent luftseparator. 4-24-189/A/2002, Flamco 18503871 Flamcovent Flamcovent luftseparator 4-24-189//2002, Flamco 18503871 S Monterings- och användarmanual Monterings- och användarmanual Tekniska specifikationer Maximalt arbetstryck Maximal arbetstemperatur

Läs mer

Kompressorer till Bil & Verkstad. Människor. Passion. Prestanda.

Kompressorer till Bil & Verkstad. Människor. Passion. Prestanda. Kompressorer till Bil & Verkstad Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Vårt fokus på fordonsindustrin I decennier har Chicago Pneumatics hjärta vurmat lite extra för fordonsverkstadsindustrin.

Läs mer

Thermorossi H20 14 Easy

Thermorossi H20 14 Easy Thermorossi H20 14 Easy Thermorossi är ett norditalienskt företag som tillverkar pelletskaminer av mycket hög kvalitet. Företaget tillverkar även vedeldade och pelletseldade pannor, vedkaminer och vedspisar.

Läs mer

Tekniken. bakom Quooker

Tekniken. bakom Quooker Tekniken bakom Quooker I den här broschyren hittar du den tekniska beskrivningen och specifikationer för Quooker. Kranar Vår krankollektion består av åtta modeller - Basic, Classic, Design, Modern, Nordic

Läs mer

KYL-FRYSSKÅP BLASTCHILLERS KYL-FRYSBÄNKAR VÄRMESKÅP VATTENBAD

KYL-FRYSSKÅP BLASTCHILLERS KYL-FRYSBÄNKAR VÄRMESKÅP VATTENBAD KYL-FRYSSKÅP BLASTCHILLERS KYL-FRYSBÄNKAR VÄRMESKÅP VATTENBAD KYL-FRYSBÄNKAR VÄRMESKÅP VATTENBAD Coolpart s kylbänkar är tillverkade helt i rostfritt och isolerkärnan är av skummad polyuretan massa som

Läs mer

HANDBOK Balsavac. Serienr: År: Rev 2009-05-29

HANDBOK Balsavac. Serienr: År: Rev 2009-05-29 HANDBOK Balsavac Innan systemet tas i bruk måste denna handbok studeras i detalj. Endast av MEDICVENT auktoriserad personal får utföra reparationer och justeringar på denna utrustning. Vid reparationer

Läs mer

CSW Kompakt klimatmodul med virvelinblåsning

CSW Kompakt klimatmodul med virvelinblåsning CSW Kompakt klimatmodul med virvelinblåsning Version: 28.02.2011 CSW är en kompakt klimatmodul som ger tilluft genom virvelinblåsning. Ett kombinerat don för kylning och tilluft för infällt montage i undertak.

Läs mer

Användningsområde Den pneumatiska ställcylindern är avsedd att användas i reglerkretsar för styrning av ventiler, spjäll, variatorer m.m.

Användningsområde Den pneumatiska ställcylindern är avsedd att användas i reglerkretsar för styrning av ventiler, spjäll, variatorer m.m. PI-Air typ WV-121 Pneumatisk ställcyliner med lägesregulator PI-Air WV-121 Stor ställkraft i förening med litet utrymmesbehov Påbyggd lättåtkomlig lägesregulator Nollpunktsinställning lätt åtkomlig från

Läs mer

Flexibla elektriska linjärmoduler

Flexibla elektriska linjärmoduler Flexibla elektriska linjärmoduler Kortfattad introduktion på Svenska Plug & Play "Redo att användas direkt ur förpackningen" Det enkla och användarvänliga alternativet till pneumatik Ger kontrollmöjligheter

Läs mer

Vattenfelsbrytare esystop flow

Vattenfelsbrytare esystop flow 151217 sida 1 av 3 Installationen bör utföras av en fackman. Vattenfelsbrytaren esystop flow är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. För installation av och sensor i systemet se separat

Läs mer

ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING

ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_fid-40_85.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen - Tel.

Läs mer

TIME ec. Kompakt luftbehandlingsaggregat

TIME ec. Kompakt luftbehandlingsaggregat Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Luftkonditionering Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar TIME ec Kompakt luftbehandlingsaggregat Luftbehandlingsaggregaten

Läs mer

Den traditionella spisen

Den traditionella spisen MK och MKM Den traditionella spisen Serien tillåter kombination av olika typer av kokplattor. Mycket robust spis Stor och flexibel kapacitet tack vare stor, slät kokyta Lång livslängd Stativ helt i rostfritt

Läs mer

Bruksanvisning. Easy TILT. Hygienstol. Easy TILT/Gas 56-270 Easy TILT/El 56-271

Bruksanvisning. Easy TILT. Hygienstol. Easy TILT/Gas 56-270 Easy TILT/El 56-271 Bruksanvisning Easy TILT Hygienstol Easy TILT/Gas 6-70 Easy TILT/El 6-7 Övriga instruktioner Kopplingsschema Styrbox Laddning Batteri Kära Användare Gratulerar! Du har införskaffat en Easy Hygienstol.

Läs mer

INSTALLATIONS- OCH SKÖTSELANVISNING FÖR PREFABENHET DANFOSS RED FRAME

INSTALLATIONS- OCH SKÖTSELANVISNING FÖR PREFABENHET DANFOSS RED FRAME INSTALLATIONS- OCH SKÖTSELANVISNING FÖR PREFABENHET DANFOSS RED FRAME Danfoss LPM Sp. z o. o. Danfoss District Heating AB Tuchom, ul.tęczowa 46 Marieholmsgatan 10C 82-209 Chwaszczyno, 415 02 Göteborg Poland

Läs mer

Drift och underhåll AgroTec-brännaren

Drift och underhåll AgroTec-brännaren Drift och underhåll AgroTec-brännaren INSTRUKTIONSBOK FÖR MODELL AGROTEC MED MAXEFFEKT ca 20 kw Förvara denna instruktionsbok väl så att den är lätt tillgänglig för framtida behov. Läs igenom instruktionsboken

Läs mer

Värme- och tappvarmvattenregulator med optimeringsfunktioner 1999.12

Värme- och tappvarmvattenregulator med optimeringsfunktioner 1999.12 TAC 2222 C-10-44 Värme- och tappvarmvattenregulator med optimeringsfunktioner 1999.12 TAC 2222 erbjuder kombinerad värme- och tappvarmvattenreglering för vattenburna värmesystem. Radiatorkretsen regleras

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

Använd Welands märkbrickor på hydraulslangar, pneumatikledningar och elkablar, så har du en tydlig märkning som håller i många år.

Använd Welands märkbrickor på hydraulslangar, pneumatikledningar och elkablar, så har du en tydlig märkning som håller i många år. 1-radiga brickor i rostfritt material Brickan fästes med skruv, plastbuntband eller med rostfria buntband. Nummerserier kan tas fram och levereras på tejpremsor. Använd Welands märkbrickor på hydraulslangar,

Läs mer

SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se

SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se SOLRA tel 0152 715 680 info@solra.se - www.solra.se DTH-CPC 10 Vakuumsolfångare med CPC reflektor och koaxialrör Solfångaren Solfångarna av DTH-CPC 10 serien är resultatet av många års arbete i strävan

Läs mer

En konsument som ser Nyckelflaggan i anslutning till produkter eller tjänster vet ögonblickligen att dessa är producerade i Finland.

En konsument som ser Nyckelflaggan i anslutning till produkter eller tjänster vet ögonblickligen att dessa är producerade i Finland. Båttrailers 2012 Extra tillbehör Stöldlås Tillbehörs låda Reservhjulshållare och reservhjul Flyttbara kölrullar Vinterhjul Sidostödhjul i olika bredder och längder Gasdämpade sidostöd Bromssköljninsystem

Läs mer

QH-system. Proportionaldoserare modell Q-Dos. För enkel och exakt dosering av kylvätska. Funktion

QH-system. Proportionaldoserare modell Q-Dos. För enkel och exakt dosering av kylvätska. Funktion Oljeskimmers & pneumatiska blås/vakuumsystem Proportionaldoserare modell Q-Dos För enkel och exakt dosering av kylvätska Reglerbar koncentration. Unik patenterad blandningskammare för optimal blandning.

Läs mer

Layher Ramställning. Snabb. Säker. Komplett.

Layher Ramställning. Snabb. Säker. Komplett. Tillverkad av aluminium eller varmförzinkat stål. Layher Ramställning är typkontrollerad av SP, Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. Typkontrollintyg nr 15 48 02. Ramställning Layher Ramställning

Läs mer

NOMATEC Krypgrundsisolering. Monteringsanvisning

NOMATEC Krypgrundsisolering. Monteringsanvisning NOMATEC Krypgrundsisolering Monteringsanvisning Förberedelser 1300 mm 650 mm Mur Mark 1. Planera arbetet Först ska väggarna isoleras, därefter läggs isoleringen på marken. Börja arbetet i ett hörn och

Läs mer

Måttanpassade pooltak

Måttanpassade pooltak Måttanpassade pooltak Med perfekt passning till alla pooler PRODUKTKATALOG specialisten - kvalitet i minsta detalj Kanalplast (PC 10 mm) UV behandlad på båda sidor. Z-Line Z-Line Handtag med spärr och

Läs mer

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan VacuMyggan Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan är en manuell vakuumlyftare som hanterar alla typer av laster. Manövreringen är extremt smidig och snabb. Samtliga funktioner

Läs mer

Spisfläkt Trinda ECe

Spisfläkt Trinda ECe Spisfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12. Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12. Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12 UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12 Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12 02 2008 509 2 Uponor Push 12/Uponor ElPush 12 Pump- och shuntgrupp för golvvärme i enstaka rum Uponor Push 12/Uponor ElPush

Läs mer

Driftinstruktioner Arbrå

Driftinstruktioner Arbrå Driftinstruktioner Arbrå Före start av anläggningen. - Stäng alla dräneringsventiler för vatten och tryckluftledningarna (OBS tryckluften i botten på barnbacken) - Använd dränkpumpen i brunnen så att flödet

Läs mer

Thermorossi H20 18 Easy

Thermorossi H20 18 Easy Thermorossi H20 18 Easy Thermorossi är ett norditalienskt företag som tillverkar pelletskaminer av mycket hög kvalitet. Företaget tillverkar även vedeldade och pelletseldade pannor, vedkaminer och vedspisar.

Läs mer

Installationsmanual ML40 Plus

Installationsmanual ML40 Plus Installationsmanual ML40 Plus 1. Beskrivning ML40Plus är en speciellt konstruerad drivenhet för autopiloter på båtar. Den passar de flesta typer av segelbåtar, även sådana med ror-kult. ML40Plus kräver

Läs mer