Användarguide. Komma igång med HR Supporten (HRS) Användare Svarsmail Tjänster Rekryteringsprocess Gruppmail Mina sidor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarguide. Komma igång med HR Supporten (HRS) Användare Svarsmail Tjänster Rekryteringsprocess Gruppmail Mina sidor"

Transkript

1 Användarguide Innehållsförteckning Komma igång med HR Supporten (HRS) Användare Svarsmail Tjänster Rekryteringsprocess Gruppmail Mina sidor Komma igång med HR Supporten (HRS) innehållsförteckning Efter inloggning kommer man till sidan med alla upplagda lediga tjänster. Eftersom allt arbete i HRS oftast utgår från denna sida kommer vi fortsättningsvis i texten att referera till den som förstasidan. Så här ser menyraden ut på förstasidan: Så här enkelt är det att komma igång med HR Supporten. Lägg till användare. En administratör av HRS kan lägga till rekryteringsansvariga och rekryterare som nya användare. En rekryteringsansvarig kan endast lägga till nya rekryterare. Skapa svarsmail. Svarsmail skickas automatiskt ut till de som söker lediga tjänster. I HRS finns ett fördefinierat alternativ på utformning av svarsmail som kan användas direkt men man kan även skapa nya svarsmail efter eget önskemål. Registrera lediga tjänster. Lediga tjänster som registreras i HRS kommer automatiskt att synas på Er organisations HRS-sida med lediga tjänster. Automatisk uppladdning av ledig tjänst kan även göras till Platsbanken. Efter dessa tre ovannämnda steg är rekryteringsprocessen klar att påbörjas. Användare innehållsförteckning

2 Ny användare Klicka på Användare på första sidan i HRS och sedan Ny användare. Fyll i de personuppgifter som efterfrågas, Förnamn, Efternamn etc. Var noga med att fylla i e-postadressen korrekt eftersom personens inloggningsuppgifter automatiskt skickas dit när du klickar på Spara. En Rekryteringsansvarig kan enbart lägga till användare som skall vara med i rekryteringsgrupper. En Administratör av HRS MultiFlex kan välja från rullgardinen vid Användarstatus om personen skall vara: Rekryteringsansvarig eller Rekryterare. Administratör kallas den användare som kan se/göra allt i HRS samt kunna lägga upp och administrera rekryteringar åt de rekryteringsansvariga. Rekryteringsanvarig är en person som är ansvarig för rekryteringar. Rekryterare är en person skall ingå i rekryteringsgrupper för olika tjänster. När alla uppgifter är rätt ifyllda och stavningen är korrekt klickar du på Spara. Ett mail går omgående och automatiskt iväg till den nya användarens e-postlåda med inloggningsuppgifter i form av: Användarnamn: Personens e-postadress. Lösen: En slumpmässig kod av siffror och bokstäver som kan ändras under Mina sidor. Personen är nu redo att logga in och använda HR Supporten. En användare läggs bara upp en gång och sparas sedan i HR Supporten för att vara valbar, antingen som rekryteringsansvarig eller rekryterare, vid framtida rekryteringar. Inmatningsformulär för personuppgifter. Uppdatera användare En Administratör kan kontrollera eller ändra på andra användares personuppgifter genom att klicka på Användare på första sidan i HRS och sedan på personens namn för att öppna formuläret med personuppgifter.

3 Varje användare kan ändra sina egna uppgifter under Mina sidor.. Svarsmail Lägga upp egna, eller ändra på befintliga Svarsmail görs genom att klicka på Svarsmail på förstasidan. innehållsförteckning Använd rullisten under Textmall för att inspektera vilka svarsmail som finns tillgängliga. Svarsmailet Automatsvar är fördefinierat i HRS och klart att användas. Formulär för Svarsmail. Formulär för svarsmail. Befintlig mall vald Önskas en ny svarsmail görs detta genom att klicka på Ny. I rutan Meddelande

4 skriver du ditt svarsmail som du sedan kan välja när du lägger upp en ny tjänst. Svarsmailet skickas automatiskt till den sökande med minst 1 timmes fördröjning från det att kandidaten skickar in sin ansökan och skickas endast ut under kontorstid. Formulär för svarsmail. Nyupplägg av svarsmail. De gröna pilarna är till för att kunna skapa ett svarsmail som sen kan användas för olika tjänster. Ex: Hej (klicka på grön pil vid /Sökandes förnamn/) #namn#. (Detta för att automatiskt växla till rätt förnamn i svaret till den sökande.) Vi vill med detta mail tacka för din ansökan till tjänsten som (klicka på grön pil / Tjänst/) #jobref#. Med Vänlig Hälsning (klicka på de 4 nedersta gröna pilarna för att underteckna efter önskemål). När ditt svarsmail är klart sätter du ett namn på din mail-mall vid Namn på ny mall. Sedan Spara. Klicka på Tillbaka för att gå till förstasidan i HRS och, antingen skapa Ny tjänst eller gå in på Ändra, klicka på rullisten vid Svarsmail vid ansökan och välj den svarsmail som önskas. Ställ muspekaren på den blå infoknappen och kontrollera innehållet i svarsmailet och Spara. Detta mail kommer automatiskt att skickas som svarsmail till alla sökande till denna tjänst. Tjänster Registrera ny ledig tjänst. Klicka på Ny tjänst på förstasidan i HRS. innehållsförteckning Antal tjänster: Fyll i antal lediga platser för denna tjänst. Skicka tjänst till Platsbanken: Klicka i om tjänsten skall publiceras på Platsbanken. (Obs! Endast om finns det avtal med Platsbanken.) Svarsmail vid ansökan: Välj den svarsmail som den sökande kommer att få i retur på sin ansökan. Detta sker med minst 1 timmes fördröjning och skickas endast ut under kontorstid.

5 Tjänst: Yrkesnamn, den benämning som är mest passande för den lediga tjänsten. Referens: Intern unik benämning på denna specifika tjänst. Yrkesområde, Yrkesgrupp, yrke: Benämning/klassificering av den lediga tjänsten. Publiceringsdatum: Klicka på almanackan och välj önskat datum. Detta datum styr när annonsen publiceras på er sida med Lediga tjänster och på Arbetsförmedlingens Platsbank. Sista ansökningsdag: Efter detta datum ligger inte tjänsten sökbar på er sidan i HRS med Lediga tjänster eller på Arbetsförmedlingens Platsbank. OBS! Om du bockar i Plocka bort tjänst från Platsbanken och sparar, kan inte annonsen förlängas vid en senare tidpunkt. Beskrivning av tjänsten. Beskrivning av ingående arbetsuppgifter. Nödvändiga kvalifikationer. Önskvärda ytterligare kvalifikationer. Har arbetsplatsen en annan adress än den angivna kan ny adress registreras under Arbetsplatsens adress. Välj Ny adress i rullgardinen och fyll i de nya adressuppgifterna.

6 Kontaktperson/er, Fackrepresentant/er och Rekryteringsansvarig markeras från rullisterna. Saknas personer som skall vara kontakter/representanter för denna tjänst måste de läggas upp under Ny användare. De personer som tillsammans med den rekryteringsansvarige skall medverka i rekryteringen markeras i rutan för Rekryteringsgrupp. Saknas personer som skall ingå i rekryteringsgruppen måste dessa läggas upp under Ny användare. Formulär för tjänst. Nyupplägg av tjänst. Önskar man ange egna frågor till de sökande att besvara på ansökningssidan bockar man för respektive fråga och skriver in frågan i inmatningsfältet. Fråga 1 utformas som en alternativfråga där svarsalternativen är Ja eller Nej. Fråga 2 utformas som en alternativfråga där svarsalternativen är Ja eller Nej. Fråga 3 utformas så att den kan besvaras med fritext. Spara efter avslutad inmatning! Formulär för tjänst. Nyupplägg av tjänst. Redigera befintlig ledig tjänst.

7 Klicka på Ändra. Klicka i Uppdatera Platsbanken om ändringen skall skickas till Platsbanken. Klicka i Plocka bort tjänsten från Platsbanken om tjänsten skall plockas bort innan sista ansökningsdag. Inmatningsformuläret för tjänster visas. Korrigera alla eventuellt felaktiga uppgifter. Om sista ansökningsdag har passerats kommer markeringsrutan Rekrytering avslutad att visas. Med denna ibockad syns inte tjänsten längre på förstasidan. Genom att klicka i Historik på förstasidan visas alla avslutade rekryteringar. Glöm inte att spara. Historik Bocka i rutan vid Historik och du ser de rekryteringar som redan är klara och avslutade. ICOS-sidan (Instant Concept Operating System) All Right Reserved. innehållsförteckning

8 ICOS-sidan. Arbete med rekryteringsprocessen. Grovgallra Klicka på Referens för den tjänst som du vill grovgallra de inkomna ansökningarna. Klicka på den kandidatens namn som du vill börja arbeta med.

9 Sidan för Sammanfattande CV visas. Syftet med SCV, Sammanfattande CV (All rights reserved), är att du har all information på en och samma sida för att snabbt kunna göra en grov gallring och få fram de kandidater/sökande som är mest intressanta för tjänsten.

10 Studera kandidatens SCV och besluta om personens ansökan är Intressant (grön), Tveksam (gul) eller Ej intressant (röd) och markera ditt val högst upp på SCV-sidan. Önskar du mer information om kandidaten klickar du på Visa CV och/eller Visa personligt brev och gör därefter ditt val och markering.

11 För att gå vidare till nästa kandidat klickar du på någon av pilarna till höger om Intressant högst upp på SCV-sidan. Pilarna används för att navigera mellan Första, Föregående, Nästa och Sista ansökan. Samma procedur görs för nästa ansökan o.s.v. tills alla SCV är gjorda. Tillbaka på ICOS-sidan finns ett antal varianter för att rangordna kandidaterna. Du kan få dem i bokstavsordning på förnamn eller bostadsort, se vilket åldersspann de sökande har eller rangordna efter den kategorisering som är gjord. Förutom Kategori kan filtrering ske även på Kön, Ledarskapserfarenhet och Tidigare erfarenhet. För Diariekort klickar du på det lilla gula hänglåset högst upp till höger i arbetsfältet. Där ser du också exakt när kandidaten sökte tjänsten.

12 Diarielista Oavsett vilken rangordning som gjorts kan en utskriftsvänlig lista fås genom att klicka på den blå pilen högst upp till höger i arbetsfältet. Utskriftsvänlig lista Under Loggbok kan kommentarer, information och kom-ihåg-anteckningar skrivas och ses av de som medverkar i rekryteringen. Tid och vem som gjort anteckningen noteras automatiskt.

13 Formulär för loggboken Gruppmail Gruppmail Om du önskar skicka ett gemensamt mail till alla sökande använder du funktionen Gruppmail. innehållsförteckning

14 Gruppmail nås genom att på förstasidan klicka på Referens för den aktuella tjänsten. ICOS-sidan kommer då att visas. Klicka på Gruppmail. Välj Alla i rullisten under Mottagargrupp. Mottagare av gruppmailet kommer nu att visa sig i rutan under Mottagare av mail längst ned på sidan. Gå sedan till rullisten under Textmall och välj vilket gruppmail som skall skickas.

15 Klicka på Skicka för att sända iväg gruppmailet. Vill du skapa en ny mall för ditt gruppmail klickar du på Ny.

16 I rutan Meddelande skriver du t.ex. följande exempel: Hej (klicka på grön pil vid /Sökandes förnamn/) #namn#, (Detta för att automatiskt växla till rätt förnamn i mailet till de sökande. De gröna pilarna är till för att kunna skapa ett gruppmail som sen kan användas vid olika utskick där förnamn, tjänst etc. växlar beroende på vilken person, tjänst osv. som adresseras.) Vi vill med detta mail tacka för din ansökan till tjänsten som (klicka på grön pil / Tjänst/) #jobref#. osv. Med Vänlig Hälsning Klicka på de 4 nedersta gröna pilarna för att underteckna efter önskemål. Avsluta med att namnge ditt gruppmail i boxen Namn på ny mall och Spara. Gruppmailet är klart för att skickas.

17 Önskar du undanta en eller flera sökande från ett utskick till Alla, måste den mörklila lampan längst till höger vid respektive sökande tändas (klickas på). Önskar du skicka olika gruppmail beroende på vilka kategorier de sökande har (Intressant Grön, Tveksam Gul, Ej Intressant Röd), måste du först kategorisera kandidaterna. Detta görs enklast på sidan Sammanfattande CV (all rights reseved). När alla dina ansökningar är kategoriserade går du till rullisten vid Kategori ovanför kandidaterna och väljer den grupp du vill gruppmaila till och klickar sedan på Gruppmail. Kontrollera därefter att Textmall, Mottagargrupp och Mottagare av mail stämmer. Klicka sedan på Skicka så går mailet automatiskt iväg till respektive mottagare.

18 Mina Sidor innehållsförteckning Färgsättning på texter och ramar kan ändras och ändring av lösenord kan göras här. Under Mina Sidor kan varje användare ändra sina egna personuppgifter. Systemadministratören kan även ändra uppgifter för företaget/organisationen. Om avtal finns med Platsbanken måste det 8-siffriga kundid-et anges för att möjliggöra ivägsändning av tjänst till Platsbanken. Det är även viktigt att företags/organisations-uppgifterna stämmer överens med de uppgifter som finns registrerade hos Platsbanken.

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB Från och med nu sköts rekryteringsprocessen med hjälp av Offentliga Jobb. Nedan följer en beskrivning av hur du på enklast vis använder dig av verktyget vid en rekrytering.

Läs mer

Webbverktyg/ eportfolio

Webbverktyg/ eportfolio Webbverktyg/ eportfolio vägledning i programmet och praktisk användarguide Bengt Engström, Projektsamordnare Peter Åhnberg, Projektadministratör Ansvarig företagskontakter Ansvarig webbverktyg/eportfolio

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Pro. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Pro. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Pro Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Pro 1. Visma TendSign Upphandling...

Läs mer

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015 MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR Utgåva 205 Manual 20 INNEHÅLL Allmänt Logga in Nyhet: Logga in från hemsidan Glömt lösenord Lokalavdelningens sida. Ändra uppgifter på lokalavdelning och

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Uppdaterad 2012-04-18 Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

LabPortalen 2.11 1 (29) Användarmanual version 2.11 LP-1000

LabPortalen 2.11 1 (29) Användarmanual version 2.11 LP-1000 1 (29) Innehåll Engångskod via kodkort... 4 Engångskod via SMS... 6 Inloggning med hjälp av SITHS-kort... 7 Förenklad inloggning... 8 Inkommande... 9 Filtrering under Inkommande... 9 Sökfunktionalitet

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt.

Läs mer

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Innehållsförteckning Allmän funktionalitet... 3 Modul Personal... 4 Anställda... 4 Registrera anställd... 5 Kontaktuppgifter... 6 XEMail... 7 Anställningsuppgifter...

Läs mer

PREMIUM COMAI Användare

PREMIUM COMAI Användare 1 PREMIUM COMAI Användare WEBBKALENDER 2.0 utvecklar och säljer kognitions- och utvecklar och säljer kognitions- och komm 2 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 4 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3

Läs mer

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04 Föreningens hemsida Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. NYTT! Inledning...4

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker Steg för steg Så här förbereder du din förskola/skola för att arbeta i Unikum Detta är en guide för dig som administratör för förskola/skola, som skall förbereda din förskola eller skola för att börja

Läs mer

Senaste revisionsdatum: 2014-06-30. evry.com. Användarhandledning. Webbtjänsten Schakt

Senaste revisionsdatum: 2014-06-30. evry.com. Användarhandledning. Webbtjänsten Schakt Senaste revisionsdatum: 2014-06-30 evry.com Användarhandledning Webbtjänsten Schakt Innehållsförteckning 1 Inledning 4 1.1 Webbtjänsten Schakt 4 1.2 Detta material 4 1.3 Definitioner 4 1.3.1 Roller 4 1.3.2

Läs mer

Användarhandledning. KomMed Medlemssystem. Innehåll

Användarhandledning. KomMed Medlemssystem. Innehåll KomMed Medlemssystem Användarhandledning 140902. V11. Senaste version av detta dokument hittar du på KomMeds startsida. Innehåll 1. Att komma igång... 2 1.1 Inloggning... 2 1.2 KomMed arbetsyta... 3 1.3

Läs mer

Recept och Kalkyl 2015-02-16

Recept och Kalkyl 2015-02-16 Översikt Ambitionen är att Flavour Recept och Kalkyl skall vara så enkelt och självbeskrivande att ingen handledning behövs. Nedan en kort presentation och förslag på hur du kommer igång. Efter inloggning

Läs mer

Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa. Bilaga Smart fakturering Husabete

Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa. Bilaga Smart fakturering Husabete Hogia Smart Manual Bokfo ring Fakturering Kassa Bilaga Smart fakturering Husabete Inloggning och registrering i Hogia Smart... 7 Registrering av Hogia ID... 7 Vad är då ett Hogia ID?... 8 Verifiera e-postadressen...

Läs mer

TIDWEBB TIDRAPPORTERING VIA INTERNET

TIDWEBB TIDRAPPORTERING VIA INTERNET TIDWEBB TIDRAPPORTERING VIA INTERNET med SoftIT SK AB Innehåll Anställda... 3 Inloggning... 3 Registrera tidrapport... 3 Sänd tidrapporten... 4 Utskrift... 4 Översikt tidrapport... 5 Byt lösenord... 5

Läs mer

Caspeco Business Control

Caspeco Business Control Caspeco Business Control Introduktionsmanual för att komma igång med arbetet i Caspeco Business Control. Caspeco Business Control har du åtkomst till från vilken dator som helst i hela världen, förutsatt

Läs mer

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01 Stämpling- Medarbetare Manual Version 2013.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Instämpling... 3 Kvittens vid instämpling... 4 Saldovisning på stämplingsbilden... 5 Kvittens vid Utstämpling... 6 Kvittens...

Läs mer

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(21) Dokument ID: 08-83415 Fastställandedatum: 2014-12-22 Giltigt t.o.m.: 2015-12-22 Upprättare: Jessica A Eriksson Fastställare: Jessica Eriksson Läkemedelsförsörjning

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

LEMAN / Manual internetbokning

LEMAN / Manual internetbokning LEMAN / Manual internetbokning Välkommen till LEMAN Internetbokning. Manualen omfattar Login, inställningar och registreringsmöjligheter. Adress till internetbokning http://booking.leman.se eller via LEMANs

Läs mer

LiU-Inköp MANUAL. Beställa och leveranskvittera. Linköpings universitets system för elektroniska beställningar. Uppdaterad: 2012-02-15

LiU-Inköp MANUAL. Beställa och leveranskvittera. Linköpings universitets system för elektroniska beställningar. Uppdaterad: 2012-02-15 LiU-Inköp Linköpings universitets system för elektroniska beställningar MANUAL Beställa och leveranskvittera Uppdaterad: 2012-02-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING MANUAL FÖR BESTÄLLARE Innehåll 1.Bakgrund - införande

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Vidamic Easy SMS CRM. Användarmanual

Vidamic Easy SMS CRM. Användarmanual Vidamic Easy SMS CRM Användarmanual Innehållsförteckning Introduktion 3 1.1 Systemkrav Installation 4 2.1 Första gången du startar Vidamic Easy SMS CRM 2.2 Avinstallera Vidamic Easy SMS CRM Skicka ett

Läs mer