en blomstrande kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "en blomstrande kommun"

Transkript

1 en blomstrande kommun

2 Skulpturutställningen Konst på Hög I Kumla har du nära till allt och här finns lite av varje. Vad sägs om att utforska en konstig hög med en historia om ett oljeäventyr, marschera i soldaters fotspår, uppleva äkta indianers framfart och mötas fram på stan och se om här fortfarande är mer skomakare än folk... Frågar man människor vad de förknippar med Kumla blir svaret ofta fängelset, Kumlakorven, skotillverkning, stenarbete och Indianerna Speedway - den anrika klubben som har sin hemmaarena i Sannahed. Allt det är vi, men vi är så mycket mer. Vi är staden som satsar på konsten och kulturen, parker och mötesplatser, naturen och möjligheten till ett varierat friluftsliv och inte minst historia och unika museer. Nu satsar vi mot Kumla invånare Kumla kommun ligger mitt i Sveriges befolkningscentrum. Inom 30 mils radie bor 6,5 miljoner människor. Centralorten heter Kumla och kommunens tätorter är Hällabrottet, Åbytorp, Sannahed, Kvarntorp och Ekeby. Vi har nära till allt och ett storstadsbesök ligger bara 15 minuter bort. Kumla kommun har en area på 207 km² och en befolkningsmängd på ca invånare.

3 - där människor möts Hos oss finns allt samlat lätt och tillgängligt, vi har ett centrum med småstadens charm! Torget är en självklar samlingspunkt och mötesplats. Här möts vi och tar del av evenemang, marknader och utställningar. I centrum hittar du butiker som erbjuder allt från jakt och fiske till egendesignade smycken. Här kan du ta en fika på något av våra caféer och äta gott i restauranger som erbjuder allt från svensk husmanskost till sushi. Du har även nära till parkpromenader och ett dopp i Djupadalsbadet. Besök vår officiella besöks- och upplevelseguide för mer information och tips om våra evenemang, sevärdheter, aktiviteter och boenden: Kumla turistinformation är centralt belägen i Stadshuset mitt på torget. Vi hjälper dig att hitta guldkornen, välja boende, boka guidade visningar och mycket mera. Du kan samtidigt passa på att titta på utställningen i Kumla konsthall som finns i våra lokaler. Guidade visningar finns på flera av våra sevärdheter. Titta efter symbolen för att se var vi erbjuder detta. Bokning sker via Kumla turistinformation, tel: Guidning på Skoindustrimuseet bokas på tel:

4 Vindla, Leif Bolter Kumla är en konststad och här får du uppleva intressanta och unika kulturupplevelser Konst på Stan är en konstvandring i de centrala delarna av Kumla. Vandringen tar dig runt bland skulpturer och annan utsmyckning som finns i staden. Ta dig runt den skalenliga modellen av vårt solsystem Kumlan, Arne Jones Galleri Örsta

5 Kumla bibliotek - en upplevelse oberoende av väder och vind. Här kan du delta på öppna föreläsningar, betrakta utställningar i de två utställningshallarna, lyssna till musik, delta på någon av våra barnaktiviteter eller varför inte ta en fika i caféet. Vi har även en konsthall, Kumla konsthall som finns placerad i turistinformationens lokaler på torget. Kumla Folkets Hus har en modern 3D bio och här kan du även ta del av teaterföreställningar och de populära livesändningarna från The Metropolitan Opera. Konst på Hög är en permanent skulpturutställning i en minst sagt annorlunda miljö. På toppen av Kvarntorpshögen 100 meter ovanför Närkeslätten återfinns ett 25-tal konstverk. Kvarntorpshögen i sig är unik, högen består av restavfall från den tiden då man i området utvann olja ur skiffer. Varje år arrangeras Musik på Hög med välkända artister samt konstutställningar i Arken, som är ett av konstverken. Du kan också ta en fika i kaffestugan på högens topp och njuta av utsikten. Trappan vid Kvarntorpshögen är en av Sveriges längsta trätrappor. Den mer än 200 m långa trappan tar dig upp på Kvarntorpshögen med hjälp av de totalt 427 trappstegen. Galleri Örsta är ett av Kumlas gallerier med spännande utställningar av nutida konst, från nationellt och internationellt kända konstnärer. Fasaden på det nya galleriet har en arkitektonisk effekt signerad Mikael Pauli. Byggnaden är ritad av arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune. Heptagon, Corinne Ericson

6 Kumla är en liten kommun med stor vilja att växa sig större. Vår befolkning ökar, vi är nytänkande och vi satsar på att skapa mötesplatser för människor. För oss är det viktigt med grönområden, områden där människor kan mötas, umgås och ta del av parkens anda Kumla sjöpark är vår senaste satsning där vi just nu skapar en modern stadspark. Sjöparken kommer att sammanlänka Djupadalsparken, Djupadalsbadet, det nya inomhusbadet och campingen till ett enda stort grönområde. I området kommer även en växthusanläggning att skapas, olika typer av tematrädgårdar samt en lekpark för både stora och små. Sjöparken med kvm vattenyta, bryggor, stränder och gångvägar har gett Kumla ett nytt rum att fylla med aktiviteter och intryck.

7 Djupadalsparken är pärlan mitt i centrum. I parken finns vår konstgjorda sjö Kumlasjön, strövstigar, motionsspår, restaurang, minigolfbana och amfiteater där du sommartid får uppleva familjeunderhållning. I Kumla finns ett 40-tal parker och grönområden för välbefinnande, möten, estetik, hälsa och rekreation. Staden pryds årligen av blommande vårlökar och därefter tar sommarblommorna vid. Djupadalsbadet ligger i parkområdet och är ett tempererat utomhusbad med en 50-meters bassäng, undervisningsbassäng, plaskdamm, två vattenrutschbanor, ett 10 meter högt hopptorn och härliga gräsytor att slänga ut handduken på. Nya Djupadalsbadet är kommunens nya inomhusbad som kommer att vara placerad precis intill utomhusbadet. Bygget pågår under 2012 och kommer att stå klart innan årets slut.

8 Kvarntorps friluftsområde sydost om Kumla bär på en spännande historia. Under skifferepoken ( ) bröts skiffer i området och man utvann stora mängder olja, gas, ammoniak och svavel. Restavfallet tippades i en enorm askhög, som bildade Kvarntorpshögen. Kvarntorpshögen kan bestigas med bil eller till fots i trätrappan. Friluftsområdet i Kvarntorp är ett attraktivt område med omfattande växtoch djurliv. Här finner du en 18-håls golfbana, över 26 km vandringsleder i varierande natur, grillplatser, friluftsbadet Hästhagsbrottet samt fiskemöjligheter i de vattenfyllda dagbrotten. Nordsjöns rastplats är anpassad för funktionshindrade. Kumla har naturen nära och friluftsaktiviteterna är aldrig långt bort Viaskogens naturreservat inbjuder till naturupplevelser. Reservatet innehåller blandskog, flertalet blomsorter, mossor, lavar, svampar och ett rikt djurliv. Här finns eljusspår för motion, stigar för vandring och en samlingspunkt med grillplats som är anpassad för funktionshindrade. Vintertid kan du åka slalom nerför Kvarntopshögen och längdskidor i friluftsområdet.

9 Öjamossen med Älgasjön är ett av kommunens natusköna områden, 6 km väster om Kumla. Den 5 km² stora mossen består av våtmark med ett rikt djur- och växtliv. Mitt ute på Öjamossen ligger Älgasjön, som är Kumlas enda kvarvarande naturliga sjö. Cykelleder finns det gott om i Kumla. På cykelsadeln kan du ta dig runt i centralorten, men även till tätorterna. Om du följer cykelleden från centrum till Kvarntorp så cyklar du genom Sveriges största solsystemsmodell, i skalenligt format. Solen finns på Kumla torg och planeten Pluto hittar du på Kvarntorpshögens topp. Det finns även framtagna cykelturer att ta del av, där du längst vägen får upptäcka flera av våra sevärdheter. Björka lertag är ett naturreservat beläget 1,5 km sydväst om Kumla. En stig leder runt det gamla lertaget och från en plattform kan du på nära håll beskåda fågellivet. Ridlederna i Kvarntorps friluftsområde går genom varierande natur, i anslutning till sjöar, rast- och grillplatser. Lederna tar dig genom tät skog, öppna fält, höga kullar och har en slingrande utformning som gör ritten omväxlande och spännande. Ridlederna sammanfaller bitvis med stigar som är öppna för vandrare.

10 Sanna Hed militär- och friluftsmuseum söder om Kumla var Sveriges största mötesplats för militärer i början på 1800-talet. Här levde och övade mer än man varje sommar. Flera byggnader, bland annat officersmässen innehåller uppbyggda miljöer och utställningar från den tiden. Här kan du även ta dig en tur längs med regementsmarschen, som är en 3,7 km lång promenad i området. Kumla är en stad med en intressant historia och flera unika museer

11 Skoindustrimuseet i Kumla är Europas enda levande museum med tillverkning av skor. Efter att fabriken slog igen 1987 har den lämnats precis som den var. Här finns en utställning där du får följa skomodets utveckling mellan samt en butik och tillverkning - allt med en historisk koppling. Efter museirundan har du möjlighet att köpa skor som tillverkats på plats. I Kumla finns ett flertal historiska sevärdheter, bland annat Fogdekällaren i Vallersta från slutet av talet, Lekebacken som är ett av närkes största gravfält från brons- och järnåldern och Vestastenen, kommunens enda runsten. Lundmarkska skolan är idag museum och visar skolsal och lärarbostad från slutet av 1800-talet. Redan för 200 år sedan donerades medel för bygge av skolhuset av Anders Lundmark. Mer än 40 år innan skolreformen genomfördes kunde undervisningen börja i Hardemo socken. Stenarbetarmuseet Yxhult i Hällabrottet öster om Kumla är ett museum över stenarbetets historia. Här låg en gång i tiden Sveriges ledande stenhuggeri. Nu finns här ett museum med en unik samling gipsförlagor och Yxhults stenhuggeris första mekaniska verkstad. Här finns dessutom en av Sveriges finaste modellsamlingar som på olika sätt belyser stenindustrin.

12 Var är Konstverket, Marc Broos The Heart of Sweden logotype PANTONE 382 Välkommen till oss! Kumla kommun, Kumla turistinformation Besöksadress: Torget 1, Kumla Tel: I E-post: turistinfo@kumla.se I evenemang I aktiviteter I sevärdheter I boende Foto: Göran Ekberg, Roger Lundberg. Produktion/formgivning: Piia form & kommunikation. Omslag: Same Unknown, Ann-Sofi Sidén

en blomstrande kommun

en blomstrande kommun en blomstrande kommun Skulpturutställningen Konst på Hög I Kumla har du nära till allt och här finns lite av varje. Vad sägs om att utforska en konstig hög med en historia om ett oljeäventyr, marschera

Läs mer

Kumla-Kultur-Natur Sommaren 2013

Kumla-Kultur-Natur Sommaren 2013 Kumla-Kultur-Natur Sommaren 2013 Konst på Hög Ett av Sveriges främsta skulpturområden! På Kvarntorpshögen öster om Kumla hittar du Konst på Hög-ett av Sveriges främsta skulpturområden. Flera av Sveriges

Läs mer

Upplev vyerna i Kumla!

Upplev vyerna i Kumla! Välkommen till Upplev vyerna i Kumla! I denna broschyr har vi samlat Kumlas utbud av aktiviteter och sevärdheter. Här får du tips om hur du bäst upptäcker och upplever Kumla. Mer information om allt i

Läs mer

Djupadalsparken. Upplev Kumla. Sommaren 2015. maj augusti

Djupadalsparken. Upplev Kumla. Sommaren 2015. maj augusti Djupadalsparken Upplev Kumla Sommaren 015 maj augusti Innehåll Guidade visningar...sid 3 Konst på Hög...sid 4 Musik på Hög...sid 4 Konst på Stan...sid 5 Kumla utställningshall...sid 5 Sommarutställning...sid

Läs mer

Upplev Kumla. Sommaren 2014. maj augusti

Upplev Kumla. Sommaren 2014. maj augusti Upplev Kumla Sommaren 14 maj augusti Innehåll Guidade visningar...sid Konst på Hög...sid 4 Musik på Hög...sid 4 Konst på Stan...sid 5 Kumla utställningshall...sid 5 Sommarutställning...sid 5 Håkan Nesser

Läs mer

Välkommen att uppleva Kumla. - på ditt sätt!

Välkommen att uppleva Kumla. - på ditt sätt! Välkommen att uppleva Kumla - på ditt sätt! Upplev Kumla! Vi är en kommun som satsar på konst och kultur och har ett brett utbud av unika museer och andra historiska sevärdheter. Vi värnar om mötet mellan

Läs mer

Välkommen att uppleva Kumla. - på ditt sätt!

Välkommen att uppleva Kumla. - på ditt sätt! Välkommen att uppleva Kumla - på ditt sätt! Upplev Kumla! Vi är en kommun som satsar på konst och kultur och har ett brett utbud av unika museer och andra historiska sevärdheter. Vi värnar om mötet mellan

Läs mer

Barnens Kumla. Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla

Barnens Kumla. Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla Barnens Kumla Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla Välkommen till Kumla stadspark! Djupadalsbadet bad och camping Hej! Kom och träffa

Läs mer

Välkommen till Kumla stadspark. En vacker mötesplats i centrala Kumla.

Välkommen till Kumla stadspark. En vacker mötesplats i centrala Kumla. Välkommen till Kumla stadspark En vacker mötesplats i centrala Kumla. Kumla sjöpark Denna moderna del av parken ligger i dalgången mellan staden på åsen och jordbrukslandskapet. Den konstgjorda sjön på

Läs mer

barn & unga Skolan ligger vid foten av Kvarntorpshögen och här finns möjligheten att lära direkt av naturen själv.

barn & unga Skolan ligger vid foten av Kvarntorpshögen och här finns möjligheten att lära direkt av naturen själv. barn & unga Kumla är kommunen på barnens sida. Här finns god och genomtänkt verksamhet från de första stegen till vuxenvärlden. Skola och fritid, kultur och natur, för kropp och hjärna. Kumla kommun jobbar

Läs mer

Välkommen till Kumla stadspark. En vacker mötesplats i centrala Kumla. visitkumla.se/kumlastadspark

Välkommen till Kumla stadspark. En vacker mötesplats i centrala Kumla. visitkumla.se/kumlastadspark Välkommen till Kumla stadspark En vacker mötesplats i centrala Kumla visitkumla.se/kumlastadspark Kumla sjöpark Denna moderna del av parken ligger i dalgången mellan staden på åsen och jordbrukslandskapet.

Läs mer

Välkommen till Kumla stadspark. En plats för avkoppling, umgänge, motion och lek. visitkumla.se/kumlastadspark

Välkommen till Kumla stadspark. En plats för avkoppling, umgänge, motion och lek. visitkumla.se/kumlastadspark Välkommen till En plats för avkoppling, umgänge, motion och lek. visitkumla.se/kumlastadspark Avkoppling, umgänge och motion Sjöparkens växthus Parkens omfattande perennplanteringar, konstgjorda sjöar

Läs mer

Välkommen till Kumla stadspark. En plats för avkoppling, umgänge, motion och lek. visitkumla.se/kumlastadspark

Välkommen till Kumla stadspark. En plats för avkoppling, umgänge, motion och lek. visitkumla.se/kumlastadspark Välkommen till Kumla stadspark En plats för avkoppling, umgänge, motion och lek. visitkumla.se/kumlastadspark Kumla stadspark Avkoppling, umgänge och motion Parkens omfattande perennplanteringar, konstgjorda

Läs mer

Hällabrottet Översiktsplan Kumla kommun 2040

Hällabrottet Översiktsplan Kumla kommun 2040 Hällabrottet Tätortsutveckling Hällabrottet Ortens karaktär Hällabrottet är med cirka 1 750 invånare den näst största tätorten i kommunen och ligger cirka 3 kilometer öster om Kumla. Orten är kulturhistorisk

Läs mer

Välkommen ut i naturen

Välkommen ut i naturen Välkommen ut i naturen Tätt intill Örebro ligger två fina naturreservat, Oset och Rynningeviken. Här finns också Naturens hus som är öppet för alla naturälskare. När kommer du? Ett gott råd, börja vid

Läs mer

Konst på Stan. Konstvandring i centrala Kumla

Konst på Stan. Konstvandring i centrala Kumla Konst på Stan Konstvandring i centrala Kumla Konst på Stan Vandringen Konst på Stan består av totalt 14 konstverk. De flesta av konstverken ligger i de centrala delarna av Kumla, runt torget, svart markering,

Läs mer

Våra vandringsleder. Vi på Grums turistbyrå finns i en timrad stuga vid Nyängen där E 18 möter E 45

Våra vandringsleder. Vi på Grums turistbyrå finns i en timrad stuga vid Nyängen där E 18 möter E 45 Vi på Grums turistbyrå finns i en timrad stuga vid Nyängen där E 18 möter E 45 Tel: 0555-104 50, 0555-420 50 (biblioteket) Fax: 0555-102 30 E-post: turism@grums.se Våra vandringsleder Silverleden, Värmskog

Läs mer

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f FJÄLLNORA VÄLKOMNA till fjällnora! Fjällnora är ett mångsidigt naturområde som erbjuder spännande aktiviteter såväl som stillsamma utflykter året om! Naturen Naturen kring Fjällnora utgörs främst av blandskog

Läs mer

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre är Sveriges nyaste och mest mångsidiga arena för större möten och evenemang. Med den djärva arkitekturen

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

Djupadalsbadets camping. Hos oss bor du mitt i Kumla stadspark, med närhet till allt vad området har att erbjuda!

Djupadalsbadets camping. Hos oss bor du mitt i Kumla stadspark, med närhet till allt vad området har att erbjuda! Djupadalsbadets camping Hos oss bor du mitt i Kumla stadspark, med närhet till allt vad området har att erbjuda! Välkommen till Djupadalsbadets Camping! Som gäst på Djupadalsbadets camping bor du mitt

Läs mer

Enkät Om du får drömma; vad är det bästa med kultur- och fritidsutbudet i Kumla 2025?

Enkät Om du får drömma; vad är det bästa med kultur- och fritidsutbudet i Kumla 2025? KULTUR- och FRITIDSPOLITISKT PROGRAM Sammanställning från förslagslådor. Möjlighet att lämna synpunkter via enkät har funnits på olika platser i Kumla kommun: Växthuset Djupadalsbadet Kumla bibliotek Kumlahallen

Läs mer

NATURRESERVAT I HALLANDS LÄN. Upptäck. Biskopstorp

NATURRESERVAT I HALLANDS LÄN. Upptäck. Biskopstorp NATURRESERVAT I HALLANDS LÄN Upptäck Biskopstorp Välkommen till Biskopstorp och våra vandringsleder Det är inte bara osten som gjort Kvibille vida omtalat och omtyckt. Bland biologer är de lövskogsbeklädda

Läs mer

STABBY BACKE STABBYSKOGEN EN AV STADENS OASER

STABBY BACKE STABBYSKOGEN EN AV STADENS OASER STABBY BACKE STABBYSKOGEN EN AV STADENS OASER INLANDSISEN HAR FORMAT TERRÄNGEN Fina slipade berghällar, många med isräfflor, vittnar om inlandsisens nötning på berggrunden för cirka 10 000 år sedan. När

Läs mer

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Guideprogram 2015 Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Välkommen ut i naturen! Årets program innehåller som vanligt en härlig blandning av guidningar och utflykter runt om i

Läs mer

Barnens Kumla. Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla

Barnens Kumla. Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla Barnens Kumla Lek, lär och ha skoj! Här finns något att upptäcka för både små och stora barn. visitkumla.se/barnenskumla Skojiga aktiviteter i Kvarntorps friluftsområde Konst på Hög och Kvarntorpshögen

Läs mer

Upptäck lederna i. Biskopstorp!

Upptäck lederna i. Biskopstorp! Upptäck lederna i Biskopstorp! Välkommen till Biskopstorp och våra vandringsleder! Det är inte bara osten som gjort Kvibille vida omtalat och omtyckt. Bland biologer är de lövskogsbeklädda bergen ovanför

Läs mer

F ä r g e l a n d a k o m m u n

F ä r g e l a n d a k o m m u n F ä r g e l a n d a k o m m u n I Färgelanda kommun finns byggklara avstyckade tomter med anslutningsmöjligheter till det kommunala vatten- och avloppssystemet. Tomterna är av varierande storlek och ligger

Läs mer

Hällkistan. Spåtistel (Carlina vulgaris) Foto: Arne Holmer

Hällkistan. Spåtistel (Carlina vulgaris) Foto: Arne Holmer Hällkistan Spåtistel (Carlina vulgaris) Foto: Arne Holmer 1. Blåsippeområde 2. Spåtistel 3. Anslagstavla 4. Hällkistan 5. P-plats och anslagstavla 6. Ängsnycklar Gräns för reservatet Stig ³ Varför naturreservat

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer Kumla växer Aktuella projekt och planer Kumla växer! Kumla var en gång i tiden centralorten för Sveriges skotillverkning. Ett talesätt från förr lyder Skomakare, bliv vid din läst. I Kumla har vi fortfarande

Läs mer

Dianatemplet vid Stavsjön. På anslagstavla i resp tätort finns detaljerad karta för det aktuella området.

Dianatemplet vid Stavsjön. På anslagstavla i resp tätort finns detaljerad karta för det aktuella området. Dianatemplet vid Stavsjön Information Leif Almberg och Tommy Almberg Stavsjö Vandrarhem STF vandrarhem@stavsjo.se 011-39 33 84 Rolf Hallström rolfhallstrom@yahoo.se 070-741 08 40 Helena Nilsson palstorpshage@telia.com

Läs mer

SOMMAREN I HÄRNÖSAND

SOMMAREN I HÄRNÖSAND 2015 Text & bilder får användas fritt i samband med artiklar eller annan publicering om Härnösand SOMMAREN I HÄRNÖSAND Härnösand i Höga Kusten är en riktig sommarstad och ett populärt mål för både båtgäster

Läs mer

VISIT SALO. VisitSalo.fi. Upptäck den dolda pärlan i sydvästra Finlands kustområde

VISIT SALO. VisitSalo.fi. Upptäck den dolda pärlan i sydvästra Finlands kustområde VISIT SALO VisitSalo.fi Upptäck den dolda pärlan i sydvästra Finlands kustområde Välkommen till Salo Salo stad ligger i sydvästra Finlands kustområde intill motorvägen E18. Våra huvudattraktioner för resenärer

Läs mer

VÄLKOMNA TILL FJÄLLNORA!

VÄLKOMNA TILL FJÄLLNORA! FJÄLLNORA VÄLKOMNA TILL FJÄLLNORA! Fjällnora är ett mångsidigt naturområde som erbjuder spännande aktiviteter såväl som stillsamma utflykter året om! NATUREN Naturen kring Fjällnora utgörs främst av blandskog

Läs mer

Köpings fysiska miljö

Köpings fysiska miljö Köpings fysiska miljö Vi frågade vad ni tycker om Köping, här är era svar. 5 frågor och 300 svar Vi ställde fem frågor i en enkät om den fysiska miljön i Köpings tätort. Fortsätt scrolla nedåt så presenteras

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

Sjöparkens växthus. Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café

Sjöparkens växthus. Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café Sjöparkens växthus Vinterträdgård Orangeri Odling Restaurang Café Välkommen till Sjöparkens växthus! Sjöparkens växthus rymmer tre verksamheter; växthuset och trädgården, Möjligheternas växthus och Restaurang

Läs mer

Markanvändning och bebyggelseutveckling

Markanvändning och bebyggelseutveckling 54 Översiktsplan (ÖP 13) Färgelanda kommun Markanvändning och bebyggelseutveckling Tätorterna Ellenö Utgångspunkter Om Ellenö Ellenö är kommunens sydligast belägna samhälle, cirka 6 km söder om Färgelanda.

Läs mer

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur

Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Katerina Janouch. Foto: Peter Knutsson. Kulturlördag 15 november. Kumla kultur Program November december 2014 November Lördag 1 november kl. 18.00 Opera-Live från Metropolitan, New York Carmen Bizet Biljettpris:

Läs mer

VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM

VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM Ydre kommun Ydre är en av Sveriges minsta kommuner med en befolkning på ca 4000 personer, vilket samtidigt kanske är den

Läs mer

TRELLEBORGS MUSEUMTRELLEBORGS MUSEUM

TRELLEBORGS MUSEUMTRELLEBORGS MUSEUM TRELLEBORGS MUSEUMTRELLEBORGS MUSEUM KOM! Omslag: Skulptur av Gert Germeraad Nyfikenhet, lust och kreativitet Öga mot öga så heter den senaste basutställningen på Trelleborgs Museum. Den handlar om de

Läs mer

Eurotourism

Eurotourism Fyra måsten när du besöker Munkedal Våra kyrkor med deras unika historia Se våra fornminnen som finns över hela kommunen Njut av svalkande bad i både salt och sötvatten Färlevstenen 01 Kommunfakta Antal

Läs mer

Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd

Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd Markerade vandringsleder i kommunerna Hultsfred, Vimmerby, Eksjö och Kristdala församling Hultsfred kommun Tätorten Virserum är utgångspunkt för Virserumsleden, en ca

Läs mer

Eurotourism

Eurotourism Fyra måsten när du besöker Ockelbo Fornminnen Ockelbo Sim och Friskvårdscenter Wij Walsverk Älgparken Kommunfakta 0 Antal invånare 5 980 Yta 070 km² Centralort Ockelbo Län Gävleborg Mer information 0 Internet

Läs mer

SOCIOTOPVÄRDEN snabbmanual 2005-06-10

SOCIOTOPVÄRDEN snabbmanual 2005-06-10 Ba Bad bada simma sola vid badplats Exempelord och avgränsningar: bada, plaska, simma Att bada och plaska vid anordnad eller naturlig badplats, inte temporära anläggningar som privata upplåsbara bassänger

Läs mer

skutan hike - ta liften till vandringen

skutan hike - ta liften till vandringen skutan hike - ta liften till vandringen Toppsemester i sommar Ta liften upp och njut av sommarfjället! Dingla med benen i sittliften, sväva uppför berget i Kabinbanan eller åk med den hundraåriga Bergbanan.

Läs mer

Besöknäringsstrategi 2016-2018. Fastställd av kommunfullmäktige 2016-02-22, 4 Uppdateras före 2020-02-28

Besöknäringsstrategi 2016-2018. Fastställd av kommunfullmäktige 2016-02-22, 4 Uppdateras före 2020-02-28 Besöknäringsstrategi 2016-2018 Fastställd av kommunfullmäktige 2016-02-22, 4 Uppdateras före 2020-02-28 Foto: Victoria Hallqvist Besöksnäringen är en av världens största näringar. Den totala turismkonsumtionen

Läs mer

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag.

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Guidade turer 2015 Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Heldag Ellen Key i författarinnans fotspår 10.00-16.00 570 kr Heldag Alvastra kloster

Läs mer

Per Eklund. Stenarbetsmuseum Yxhult

Per Eklund. Stenarbetsmuseum Yxhult Per Eklund Stenarbetsmuseum Yxhult Per Eklund Per Eklund Per Eklund var verksam som keramiker under nästan sju decennier. I början av 2000-talet skänkte han delar av sin samling till Kumla kommun. Samlingen

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden

Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden Kommunfullmäktige 2007-02-26 43 88 2008-02-25 33 69 Kommunstyrelsen 2008-02-11 28 61 Arbets- och personalutskottet 2008-01-14 3 6 Dnr 07.74-008 Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden febkf37 Ärendebeskrivning

Läs mer

Naturcentrum Guideprogram våren 2018

Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Översiktskarta Söndag 11 februari 10:00-13:00 Här hittar du evenemangen: 1. Isfiske på Måsnaren 2. Uggleäventyr i skogen 3 5. Floraguidning i Öbacken-Bränninge 1 5

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

GUIDADE TURER I KARLSTADS NATUR 2011

GUIDADE TURER I KARLSTADS NATUR 2011 GUIDADE TURER I KARLSTADS NATUR 2011 UPPTÄCK KARLSTADS NATUROMRÅDEN 1 VÄLKOMMEN PÅ GUIDAD TUR I KARLSTADS NATUR! Genom 13 guidade turer under 2011 vill vi locka dig att upptäcka några av alla våra fina

Läs mer

cykla & vandra i Svenljunga

cykla & vandra i Svenljunga under ekens skugga cykla & vandra i Svenljunga längs med vägen Kom nära naturen, till fots eller på cykel. I Svenljunga är vi rika på upplevelser längs med vägen. Susa nedför en grusväg med öppna vyer,

Läs mer

Välkommen till. Djupadalsbadet. Camping Hej! Det är jag som är Kumlahumlan

Välkommen till. Djupadalsbadet. Camping Hej! Det är jag som är Kumlahumlan Välkommen till Djupadalsbadet Camping 2018 Hej! Det är jag som är Kumlahumlan. 019-58 87 00 djupadalsbadet@kumla.se www.djupadalsbadet.se Välkommen till Djupadalsbadets camping! Som gäst på Djupadalsbadets

Läs mer

Kultur, fritid och rekreation

Kultur, fritid och rekreation Kultur, fritid och rekreation 153 154 KULTUR MÅLSÄTTNING - Det ska finnas förutsättningar för ett rikt kulturellt utbyte inom kommunen - Kommunen ska sträva efter att bli ett filmcentrum i regionen - Ett

Läs mer

Välkommen till Norrboda

Välkommen till Norrboda Välkommen till Norrboda Enköping 4.5 mil Livgardet fem minuter bort Bro Norrboda Brunna LIVGARDET 3,7 kilometer Kungsängen Pendelstation 3,6 kilometer Arlanda 3 mil Mälaren Stäket Kalhäll 2 NORRBODA Stockholms

Läs mer

Vandra i Sverige. Sörmlandsleden, 4 nätter Handen Stockholm, 2-3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Sörmlandsleden, 4 nätter Handen Stockholm, 2-3 vandringsdagar Sörmlandsleden, Handen Stockholm, 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Sörmlandsleden, 4 nätter Handen Stockholm, 2-3 vandringsdagar Sörmlandsleden är en 100 mil lång led som går genom ett omväxlande

Läs mer

Kungsörs kommun. Flytta till Kungsör. presenterar. Boendeguide 2012/2013

Kungsörs kommun. Flytta till Kungsör. presenterar. Boendeguide 2012/2013 Flytta till Kungsör Kungsörs kommun presenterar Boendeguide 2012/2013 Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike - Kungsör Kunglig historia Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där

Läs mer

Vandringsprogram. Mars Juni 2015 DENNA SIDA NER DENNA SIDA UPP

Vandringsprogram. Mars Juni 2015 DENNA SIDA NER DENNA SIDA UPP Vandringsprogram Mars Juni 2015 DENNA SIDA NER DENNA SIDA UPP Välkommen att vandra med oss Nu är det äntligen dags att starta vårens vandringar inom och utanför Solnas gränser. Promenader är ett enkelt

Läs mer

Kumla Solsystemsmodell. Skalenlig modell av solsystemet

Kumla Solsystemsmodell. Skalenlig modell av solsystemet Kumla Solsystemsmodell Skalenlig modell av solsystemet Kumla Astronomiklubb har i samarbete med Kumla kommun iordningställt en skalenlig modell av solsystemet runt om i Kumla. Placeringen av samtliga tio

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

Naturcentrum Guideprogram våren 2018

Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Översiktskarta Här hittar du evenemangen: 2 4 1. Isfiske på Måsnaren 1 2. Uggleäventyr i skogen 3 5 3. Naturvecka på Södertäljebyrån 4. Naturupplevelsedag med kosläpp

Läs mer

Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne.

Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne. Det Det finns finns också också mer mer att att se se hos hos andra andra hembygdsföreningar hembygdsföreningar i i Skåne. Skåne. Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne. Broby

Läs mer

Fler medborgare och mer demokrati!

Fler medborgare och mer demokrati! Fler medborgare och mer demokrati! Cultural Planning metod för samhällsutveckling på Tjörn, 28 augusti 2015 Tinna Harling Tjörns kommun är en ö Belägen norr om Göteborg 15 000 invånare vintertid 40 000

Läs mer

Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus

Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus I Mariestads skärgård finns många utflyktsmål. Här samsas naturreservat med sandstränder och klippor. foto: mostphotos Mariestad har en av

Läs mer

GRUMS Kommun i Värmland

GRUMS Kommun i Värmland GRUMS Kommun i Värmland www.grums.se ATT BO I GRUMS Grums är centralt beläget mellan städerna Stockholm, Göteborg och Oslo. Här finns också knutpunkten mellan de båda Europavägarna E 18 och E 45. Vår kommun

Läs mer

Allemansrätten en unik möjlighet

Allemansrätten en unik möjlighet 1 Allemansrätten en unik möjlighet Inte störa inte förstöra är huvudregeln i allemansrätten. Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Du använder dig av allemansrätten

Läs mer

Välkommen ut i det gröna. Här är sex fina naturområden dit också du med rullstol eller rollator kan göra utflykter och njuta av naturen.

Välkommen ut i det gröna. Här är sex fina naturområden dit också du med rullstol eller rollator kan göra utflykter och njuta av naturen. Välkommen ut i det gröna Här är sex fina naturområden dit också du med rullstol eller rollator kan göra utflykter och njuta av naturen. Bättre stigar, nya rymliga toaletter och sittvänliga rastplatser

Läs mer

Foto: Daniel Hjalmarsson. Stadsvandringar event.katrineholm.se

Foto: Daniel Hjalmarsson. Stadsvandringar event.katrineholm.se Foto: Daniel Hjalmarsson Stadsvandringar 2018 event.katrineholm.se MAJ Konstvandring Torsdag 17 maj klockan 18.00 19.30 En vandring där vi berättar om både äldre och nyare offentliga konstverk i Katrineholm.

Läs mer

Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd

Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd Vandring i Astrid Lindgrens Hembygd Markerade vandringsleder i kommunerna Hultsfred, Vimmerby, Eksjö och Kristdala församling Hultsfred kommun Tätorten Virserum är utgångspunkt för Virserumsleden, en ca

Läs mer

Helt enkelt en bra studentstad.

Helt enkelt en bra studentstad. Helt enkelt en bra studentstad. Lite snabb fakta Strategiskt läge vid kusten mitt i Sverige 38 mil norr om Stockholm 27 mil söder om Umeå Goda pendlingsmöjligheter Max en timmes resväg till fem kringliggande

Läs mer

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker Blomstervandring En lätt vandring med Lars Lundgren som guide! Efter gemensam färd till Grönfjäll, går vi upp i Grantonsskalet och tittar på fjällets flora. Ta med fika. Söndag 10/7 Samling vid Träffpunkten

Läs mer

ENKÄT Kartläggning av friluftsliv Smedjebackens kommun 2018

ENKÄT Kartläggning av friluftsliv Smedjebackens kommun 2018 ENKÄT Kartläggning av friluftsliv Smedjebackens kommun 2018 Enkät Kartläggning av friluftsliv Smedjebackens kommun 2018 En kartläggning av naturområden för friluftsliv i Smedjebackens kommun pågår tillsammans

Läs mer

Naturcentrum Guideprogram hösten 2018

Naturcentrum Guideprogram hösten 2018 Naturcentrum Guideprogram hösten 2018 Översiktskarta Lördag 25 augusti kl. 20-22 Här hittar du evenemangen: 4 1 2 1. Fladdermuskväll vid Linasjön 2. Tvetadagen 3. Svampguidning, Farstanäs 4. Svampguidning,

Läs mer

Upptäck lederna i. Biskopstorp!

Upptäck lederna i. Biskopstorp! Upptäck lederna i Biskopstorp! Välkommen till våra vandringsleder i Biskopstorp Det finns för närvarande sex slingor i naturreservatet. Ytterligare tre planeras vara klara 2014. Längs fyra av slingorna

Läs mer

Naturreservat i Örebro län. Björka Lertag

Naturreservat i Örebro län. Björka Lertag Naturreservat i Örebro län Björka Lertag Historik Under senare delen av 1800-talet utdikades och torrlades större delen av de våtmarker och sjöar som fanns på Närkeslätten. Syftet var att utöka den odlingsbara

Läs mer

Allemansrätten en unik möjlighet

Allemansrätten en unik möjlighet Allemansrätten en unik möjlighet Felix Oppenheim/Folio 1 Allemansrätten Sime/Folio Inte störa inte förstöra är huvudregeln i allemansrätten. Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra

Läs mer

Onsdag 7 augusti Turen går till Bromölla/ Sölvesborg

Onsdag 7 augusti Turen går till Bromölla/ Sölvesborg Onsdag 7 augusti Turen går till Bromölla/ Sölvesborg C Y K E L T U R V E C K A N 2 0 1 9 Onsdag 7/8 Bromölla/Sölvesborg Foto: Ifö Center, RejoPhoto 1Evenemangsområde Rebel park Rebel park är södra Sveriges

Läs mer

Grytåsa rullande kullar och betade backar

Grytåsa rullande kullar och betade backar VANDRINGSLEDER 1(11) Örkelljunga kommun turism@orkelljunga.se Hitta till Grytåsa parkeringar med gps: Grytåsa centrum: N 56 15.335 E 013 13.648 X: 1340249 Y: 6239380 Flinka sjö: N 56 15.320 E 013 15.283

Läs mer

Följ ombyggnaden på webben Mer information och live-kamera över nya Fristadstorget finns på: eskilstuna.se/fristadstorget

Följ ombyggnaden på webben Mer information och live-kamera över nya Fristadstorget finns på: eskilstuna.se/fristadstorget Följ ombyggnaden på webben Mer information och live-kamera över nya Fristadstorget finns på: eskilstuna.se/fristadstorget Nya Fristadstorget - ditt torg! Ditt torg Eskilstuna utvecklas! Det nya Fristadstorget

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng. Vilka inslag ska park och torg ha?

Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng. Vilka inslag ska park och torg ha? Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng Vilka inslag ska park och torg ha? Enkät Kista Äng Medborgardialog Underlag för vidare planering av offentlig plats, d.v.s. ny park och nya torg inom

Läs mer

Fyra måsten när du besöker Gällivare. Besök gruvan Gällivare/Malmberget Gällivare Museum besök Myggmuséet

Fyra måsten när du besöker Gällivare. Besök gruvan Gällivare/Malmberget Gällivare Museum besök Myggmuséet Turistguide Gällivare Fyra måsten när du besöker Gällivare Besök gruvan Gällivare/Malmberget Gällivare Museum besök Myggmuséet Paddla i Laponia världsarvet Fiska drömöringen 01 Kommunfakta Antal invånare

Läs mer

Larsberg Centrum - Lidingö. Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats

Larsberg Centrum - Lidingö. Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats Larsberg Centrum - Lidingö Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats Framtidens mötesplats Hälsa. Tillsammans John Mattsons mål är att skapa en mötesplats på Lidingö där hållbarhet, hälsa och närservice är

Läs mer

Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren

Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren Våren känns i luften och stranddagarna väntar runt hörnet. För den som föredrar att sola och bada i födelsedagsdräkten i sommar kan det vara svårt att navigera

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

Upplev universitetstaden Lund och dess historia. Good Morning Hotel Lund. Om Hotellet

Upplev universitetstaden Lund och dess historia. Good Morning Hotel Lund. Om Hotellet Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger bara 2.5 kilometer utanför centrala Lund med sin tusenåriga historia, många sevärdheter, restauranger och shopping. Med tåg är det bara 20 minuter till

Läs mer

Mer information besöksmål och sevärdheter längs Järnleden

Mer information besöksmål och sevärdheter längs Järnleden Mer information besöksmål och sevärdheter längs Järnleden Nässundet Norr om Hytte ligger "Nässundets Station - vedungsbageri och värdshus". Detta är inhyst i en byggnad som förr var järnvägsstation. När

Läs mer

Svartö Naturstig. Prisvärt boende. i trivsam miljö. Strandavägar. Välkommen till Svartö - en levande kustby i Mönsterås skärgård.

Svartö Naturstig. Prisvärt boende. i trivsam miljö. Strandavägar. Välkommen till Svartö - en levande kustby i Mönsterås skärgård. Svartö Naturstig 300 METER CA 5 KM. MOT HAMMARGLO/ MÖNSTERÅS BADPLATS Välkommen till Svartö - en levande kustby i Mönsterås skärgård. utmärkt med blåmarkerade Svartö by har anor från 1300- talet. Nuvarande

Läs mer

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN!

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! Upplev världsarvsstaden Falun. Strosa i faluröda kvarter, slå dig ner på ett café, shoppa eller gå på konsert. Vi har alltid spännande saker på gång, välkommen! 1 3 2 4

Läs mer

WORKSHOP OM UTOMHUSAKTIVITETER I DET FRAMTIDA BRUNNSHÖG - 10/11 2012

WORKSHOP OM UTOMHUSAKTIVITETER I DET FRAMTIDA BRUNNSHÖG - 10/11 2012 SAMMANSTÄLLNING AV: WORKSHOP OM UTOMHUSAKTIVITETER I DET FRAMTIDA BRUNNSHÖG - 10/11 2012 Den 10 november genomfördes en öppen workshop med boende och verksamma på Brunnshög, Östra Torn och Norra Fäladen.

Läs mer

Så bildas en nationalpark

Så bildas en nationalpark Så bildas en nationalpark 1. ABISKO 2. STORA SJÖFALLET STUOR MUORKKE 3. SAREK 4. PIELJEKAISE 5. SONFJÄLLET 6. HAMRA 7. ÄNGSÖ 8. GARPHYTTAN 9. GOTSKA SANDÖN 10. DALBY SÖDERSKOG 11. VADVETJÅKKA 12. BLÅ JUNGFRUN

Läs mer

Vatten. Natur. Bad. Kultur. Friluftsliv. Båtliv. Turism. Gemenskap

Vatten. Natur. Bad. Kultur. Friluftsliv. Båtliv. Turism. Gemenskap Vatten Bad Kultur Turism Gemenskap Friluftsliv Båtliv Natur Vänersborgs identiteter idag Bilder och ord valda av hundratalet deltagare vid dialogträ en på Folkets Hus 2 oktober 2014. Storleken varierar

Läs mer

Angående naturreservat vid Råstasjön, Solna stad.

Angående naturreservat vid Råstasjön, Solna stad. Angående naturreservat vid Råstasjön, Solna stad. Detta dokument är framtaget på uppdrag av Nätverket Rädda Råstasjön. Avsikten är att ge inspiration och idéer till ett framtida naturreservat vid Råstasjön.

Läs mer

Vandringsleder. Mjölby. Skogssjöområdet: Röda skogsslingan Gula sjöslingan Istidsspåret. Östgötaleden: Skogssjön-Örbacken Skogssjön-Bleckenstad

Vandringsleder. Mjölby. Skogssjöområdet: Röda skogsslingan Gula sjöslingan Istidsspåret. Östgötaleden: Skogssjön-Örbacken Skogssjön-Bleckenstad Vandringsleder Mjölby Skogssjöområdet: Röda skogsslingan Gula sjöslingan Istidsspåret Östgötaleden: Skogssjön-Örbacken Skogssjön-Bleckenstad Skogssjöområdet Skogssjöområdet bjuder på ett imponerande koncentrat

Läs mer

Sinnenas stig GNESTA

Sinnenas stig GNESTA Sinnenas stig GNESTA Välkommen till denna promenad där du ska få en sinnesupplevelse samtidigt som du får en härlig vandring i Gnestas vackra miljö. Fokus är på DIG och dina sinnen, tanken är att du ska

Läs mer

En presentation av Kulturrådet i Vaxholms stad. i Vaxholm

En presentation av Kulturrådet i Vaxholms stad. i Vaxholm En presentation av Kulturrådet i Vaxholms stad Kultur i Vaxholm Vaxholms stads kulturråd finns till för att främja kulturen i kommunen. Vi är engagerade i allt som har med kultur att göra: film, teater,

Läs mer

UPPSALA, LUTHAGEN KAPRIFOLEN. Vackra bostäder med klassisk känsla

UPPSALA, LUTHAGEN KAPRIFOLEN. Vackra bostäder med klassisk känsla UPPSALA, LUTHAGEN KAPRIFOLEN Vackra bostäder med klassisk känsla Skönt boende som rymmer livet I Kaprifolen i anrika Luthagen erbjuder vi vackra och funktionella bostäder för dig över 55 år. Arkitektritade

Läs mer