Tävlingsregler för deltagande på Scandinavian Arabian Sporthorse Championship

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tävlingsregler för deltagande på Scandinavian Arabian Sporthorse Championship"

Transkript

1 Tävlingsregler för deltagande på Scandinavian Arabian Sporthorse Championship Observera att denna skrift endast är en översikt på tävlingsregler. För mer specifika frågor om regelverk hänvisar vi till Greenbook, TR och WRAS regelbok. Specifika frågor får besvaras av respektive domare i klassen. Tävlingen följer ECAHO:s regelverk angivna i Greenbook (finns att ladda ner på Där regler saknas i Greenbook, eller avviker från nationella regler gäller Tävlingsreglementet (TR) för de grenar som ingår i classic, och WRAS regelverk för de grenar som ingår i western. Nedan följer ett urval av de regler som SASC följer. Under tävlingsdagen är det tävlingsledaren tillsammans med huvuddomare i respektive klass som avgör frågor om regelverk. Om en ryttare önskar klaga på ett beslut av domare, skall detta skriftligen göras till tävlingsledaren. Vi tar ut en avgift på 500,- som ska betalas innan ärendet behandlas. Tävlingsledaren skall efter detta i samråd med överdomaren fatta ett beslut. Om beslutet går till klagandes fördel, återbetalas 500,- samt att en korrigering i möjligaste mån görs. Om beslutet går den klagande emot, återbetalas ingen del. Vid upprepat olämpligt uppträdande mot häst, funktionär eller övriga kan tävlingsledaren i samråd med respektive huvuddomare stänga av tävlande för fortsatt tävlande under meetinget. Inga anmälningsavgifter återbetalas i sådana fall. Vad som anses som olämpligt uppträdande bedöms av tävlingsledning och domare gemensamt. Varje ryttare eller medhjälpare är skyldig att omedelbart åtlyda tillsägning från tävlingsledaren. Det framgår av ryttarmeddelandet vem som är tävlingsledare, och ställföreträdande tävlingsledare. Framrid- och hoppningsplatsen är till för uppvärmning och förberedelse inför tävling, inte för träning och inte för uppställning av väntande hästar. Övrig ridning och träning på ridbanorna får ske efter tävlingens slut på dagen. CLASSIC (Följer TR som finns att ladda ner/läsa på Ridsportsförbundets hemsida) För deltagande i tävlingar arrangerade av SASC, får samma häst starta maximalt 3ridklasser/dag och vara 4 år som yngst. Klasserna polebending, show, speed, damsadel och WE räknas också in i totala antalet klasser. Hjälm skall användas under all ridning under tävlingsdagarna! Detta gäller även ridning som sker som uppvärmning eller liknande, som inte är inför en tävlingsklass. Undantag endast på framridning och tävling i dressyrklasser där ridhatt får användas. Ryttare under 18 år skall använda hjälm vid all ridning, oavsett typ av klass. Utrustning skall vara av godkänd typ för de klasser man deltar på enligt TR.

2 Dressyr (TR II) tillgänglig senast kvällen innan start. Det betyder att ändringar/efteranmälningar efter detta klockslag inte är tillåten. Om någon ryttare uteblir görs en motsvarande paus i tävlingen. Vi tillämpar inte fasta starttider, utan det är upp till ryttarna att själva beräkna starttid utifrån första start. Finns tider utsatta på startlistorna skall dessa enbart ses som en riktlinje och hjälp till ryttarna. Till skillnad mot TR så får ett ekipage som tävlar Lätt B eller lägre, ledas in på tävlingsbanan innan startsignal. Detta för att möjliggöra för orutinerade ekipage att debutera på ett tryggt sätt på denna tävling. Endast den ryttare som skall rida tävlingsklassen får rida fram hästen. Samtliga placerade i klassen skall komma in till prisceremonin till häst och i tävlingskläder. Undantag beslutas av tävlingsledaren. Bedömningen av tävlingsmomentet följer TR helt och hållet utom just punkten om att få hjälp med att leda hästen till/från tävlingsbanan (se ovan). Sadel ska vara av engelsk modell. TR anger inte huruvida sadeln måste vara med bom. Det krävs inte specifikt en dressyrsadel, utan kravet är engelsk modell. Det utesluter westernsadel, spansk sadel mm. Huvudlag skall vara av engelsk modell och ha nosgrimma. Betsling upp till klass Lätt A:4 ska vara tränsbett rakt, två, eller tredelat, får vara av olika metall, får vara av gummi/syntet, får vara rörliga/fasta ringar, mittdelen får vara rörlig. Det är inte tillåtet med pelhamstång, jaktkandar och liknande. I MSV upp till MSV B:3 är det valfritt för ryttaren att välja tränsbett eller kandar. Från och med MSV B:4 och högre skall betslingen vara kandar. Hjälptyglar får inte användas på framridningen eller tävlingsbanan Benskydd får inte användas på tävlingsbanan, men på framridning och prisutdelning. Spö får användas på framridning men inte under tävlingsmomentet. Maxlängd på dressyrspö får vara 120 cm. Vi gör ingen skillnad på junior/senior. Figursydd ridkavaj, ridbyxor och ridstövlar samt ljus polotröja eller ljus skjorta med ljus krage, vit slips eller vit plastrong. Upp till och med MSV B skall ryttaren bära godkänd ridhjälm. Från MSV A får ryttare över 18 år bära ridhatt. Som alternativ till stövlar får ryttaren i stället använda jodhpursskor med stövelskaft alternativt shortchaps utan fransar. Sporrar får bäras och skall vara av en rak modell eller svagt nedåtböjd. Då tävlingen SASC är att anses som en klubbtävling är sporrar inte obligatoriskt i någon klass. Ryttare under 18 år får bära sporrar som är maximalt 1,5 cm långa. Skyddsväst får användas. Brösta, förbygel och svansrem är tillåtna.

3 Banhoppning (TR III) tillgänglig senast 45 minuter innan första startande i klassen. Banskiss ska finnas uppsatt senast 30 minuter innan klassen startar. Ryttare som inte kommer till start och som inte har meddelat i förväg kommer att bli utesluten ur klassen och inga startavgifter återbetalas. På framhoppningen ska ryttaren och ryttarens medhjälpare uppträda så att han inte stör andra ryttares förberedelser. En ryttare måste förvissa sig om att det är fri passage såväl före som efter det hinder han avser att hoppa. Ryttare som inte står i närmaste tur att gå in på tävlingsbanan ska lämna företräde till dem som startar närmast. Endast ryttaren som skall delta på hästen får hoppa fram hästen under tävlingen. Tävlingsledningen ska tillhandahålla hinder för framhoppning, varav minst ett rättuppstående hinder och ett längdhinder. Det ska dessutom finnas ett lågt hinder på max 50 cm. Ritten påbörjas i det ögonblick när den uppsuttne ryttaren, efter att startsignal är given, i rätt riktning med någon del av hästen passerar startlinjen. Ritten är avslutad: I det ögonblick den uppsuttne ryttaren med någon del av hästen passerar mållinjen i rätt riktning. Då mållinje inte finns, ekipaget övervunnit sista hindret. Då ryttaren uteslutits/avstängts. Då ryttaren/domaren avbrutit ritten. Samtliga placerade i klassen skall komma in till prisceremonin till häst och i tävlingskläder. Undantag beslutas av tävlingsledaren. Bedömningen av tävlingsmomentet följer TR helt och hållet. Sadel ska användas. Stigbygeln/stigläder måste hänga fritt, fäst i stigbygelkrampan och på utsidan av sadelkåpan. Blinkers och huva är förbjudna, dock får insektsskydd och luva användas. Tyglar får endast vara fästa i bettet (-en), eller direkt i huvudlaget. Hackamore och gags (där tyglarna är fästa i nack- eller sidstycket och löper genom betselringarna) är dock tillåtna. Alla slags hjälptyglar är förbjudna med undantag för martingal med i tyglarna löpande ringar Benskydd För hästar t.o.m. 7 års ålder gäller följande för bakbensskydd inom hela tävlingsområdet: o Varje skydd få väga max 200 gram o Den rundade delen av skyddet måste täcka insidan av kotleden o Högsta höjd på skyddet är 16 cm o Lägsta höjd på skyddet är 5 cm. o Skyddets insida måste vara helt slätt o Endast oelastisk kardborreknäppning är tillåten och ska knäppas på utsidan.

4 För äldre hästar (fr.o.m 8 år) gäller följande för bensskydd: o Den totala vikten för all utrustning på ett hästben (benskydd, strykkappor, boots, karledsring etc.) är högst 500g. Detta gäller både fram- och bakben. Hästskon räknas inte med i vikten. Ridkavaj eller fritidsjacka/långärmad tröja. I klasserna från 1.00 skall ryttaren ha ridkavaj. Domaren beslutar om undantag från detta. Ridbyxor Polotröja eller skjorta med ärm. Kortärmat (vid ridning utan ridkavaj) är inte tillåtet. Ridstövlar eller jodphursskor med shortchaps utan fransar. Hjälm av godkänd typ med hakbandet i funktion, ska bäras vid all ridning. Säkerhetsväst, knäppt och av godkänd typ, ska bäras vid all ridning av alla ryttare fram till och med det år ryttaren fyller 18 år. Säkerhetsväst får bäras under eller utanpå ridjackan. Sporrar av vilket slag som helst som är så konstruerade att de kan såra eller sarga hästen får inte bäras. Sporrarna ska vara av metall och bäras rättvända. Ryttare under 18 år får bära sporrar som är maximalt 1,5 cm långa. Om ryttare till häst har spö får längden inte överskrida 75 cm TERRÄNGHOPPNING Vid terränghoppning gäller bestämmelserna för banhoppning med följande ändringar: Hindren är i möjligaste mån naturliga eller byggs med ett naturligt utseende och med hänsyn till omgivningen. De placeras om möjligt i kuperad terräng. Väglängden får uppgå till meter och antalet hinder får ökas med tre jämfört med vad som gäller för banhoppning i motsvarande svårighetsgrad. Klättergravar och vad är betecknade med korsställda flaggor. Bansträckningen ska vara tydligt markerad med snitslar som visar den uppmätta och bästa vägen. Snitslingen behöver inte respekteras. Om en viss punkt mellan hindren ska respekteras är den markerad med ett vändmärke bestående av korsställda vita eller röda flaggor. Vändmärke bestående av vita flaggor ska ryttaren vid passerandet ha på sin vänstra sida, röda flaggor på sin högra sida. Vägen visas före tävlingen för de tävlande. Den får före och under visning samt fram intill ryttarens start endast beträdas till fots. Om ett hinder slagits ned eller demarkationslinje skadats i samband med olydnad ska ryttaren fortsätta ritten utan att hindret återställs. Fel räknas såväl för olydnad som för nedslag eller nedtramp. Vid olydnad inom en kombination behöver inte redan övervunnen del av hindret hoppas igen. Gör ryttaren det i alla fall räknas felpoäng vid båda försöken. Nedslagen del av hindret (hindren) återuppbyggs inte förrän ryttaren passerat hela hindret. Olydnad bestraffas endast då den inträffar vid hinder. Bedömning A med idealtid ska tillämpas. Idealtempot fastställs av banbyggaren. Segrare är den ryttare som erhållit minsta antal felpoäng. Vid lika felpoäng är den som är närmast idealtiden segrare. Är även tiderna lika, förklaras ryttarna likaplacerade

5 WESTERN (Följer WRAS regelbok som finns att köpa på För deltagande i tävlingar arrangerade av SASC och enligt WRAS, får samma häst starta maximalt 4 ridklasser/dag och vara 3 år som yngst. Alla ryttare anses vara startanmälda när anmälningsavgiften är betald. För att få starta i klassen skall startavgiften betalats innan tiden för fastställande av definitiv startlista utgår. Definitiv startlista ska vara tillgänglig senast 45 minuter innan första startande i klassen. Den tävlande är ansvarig för felaktiga uppgifter vid anmälan. Ekipage anmält till fel klass får överflyttas till rätt klass efter det att startlistan tryckts. Det är ryttarens ansvar att kunna tävlingsreglementet. I proppen står det C, B och A nivå (enligt ECAHO), men det är enligt WRAS på fredag D-nivå, lördag C- nivå och söndag B-nivå. Tävlande, hästägare eller deras resrepresentant, som uppför sig osportsligt eller behandlar en häst på ett inhumant sätt, kan avstängas från fortsatt tävlande. Hästen ska visas i westernsadel och huvudlag. Westernsadel är av tradition en arbetssadel med stor, synlig fork med ett horn, ett högt bakvalv och stora skirts. Vid ridning på stångbett skall tyglarna hållas i en hand med de fria tygeländarna på samma sida som tygelhanden. Tvåhandsfattning på stångbett är tillåten i Pole bending. Grimma får användas vid urlastning och hantering på marken men får ej ridas med på tävlingsområdet. Löpande martingal och graman- eller tiedemanntygel, samt övriga hjälpmedel får ej användas och gäller hela tävlingsområdet, undantag är pole bending. Ryttaren ska bära lämplig westernklädsel, vilket innebär: byxor av jeanssnitt, långärmat med krage, westernhatt eller hjälm och westernboots. Sporrar, chaps, handskar, tröja, jacka eller väst i passande stil är valfri utrustning.. Ungdomar skall tom det år de fyller 19 år bära hjälm vid ridning inom tävlingsområdet, huvudbonad (för seniorryttare) eller hjälm är obligatorisk på tävlingsbana. Ryttare och häst ska bära nummerlapp på framridnings- och tävlingsbana under hela tävlingen. Spö/piska får inte användas vare sig på framridnings- eller tävlingsbanan.

6 ÖVRIGA TÄVLINGSGRENAR KÖRNING var god se TR V WORKING EQUITATION var god se TR X CLASSIC PLEASURE Samtliga ryttare rider samtidigt I klassen i avdelning. Domaren meddelar vilken gångart, varpå samtliga ryttare framför sin häst i angiven gångart. Domaren placerar ryttarna i den ordning han/hon finner vara motiverat omedelbart i klassen. Utrustning på ryttare och häst ska motsvara klassisk utrustning. POLEBENDING tillgänglig senast 45 minuter innan första startande i klassen. Alla ryttare vistas i ridhuset samtidigt under tävlingsmomentet. Undantag från detta beslutas av domare. Tävlingsmomentet sker till musik och publikens jubel! Domaren kommer fråga varje tävlande om man önskar en något lugnare publik. I väntan på sin tur står alla hästar uppradade längs med ena långsidan. Banan består av ett antal koner med vimplar uppställda på en rak linje. Den tävlande får startsignal varpå tidtagningen startar. Den tävlande passerar startlinjen och rider först förbi alla koner. Rider i serpentiner runt konerna på tillbakavägen samt i serpentiner ytterligare en sträcka. Vid bortesta konen rider ekipaget förbi alla koner och till start/mål igen. Tidsfel ges för en omkullvält kon/vimpel. Snabbaste ekipage vinner. /häst Valfri utrustning till häst, valfri klädsel till ryttare. Ryttare skall bära hjälm, ryttare under 18 år skall bära säkerhetsväst. SPEED tillgänglig senast 45 minuter innan första startande i klassen. Ryttarna rider en rak gräsbana på ca 400 meter, en i taget. Snabbast ryttare vinner. Galopptränare som rider egen häst eller häst man har i träning startar utom tävlan. Samtliga ryttare skall bära godkänd hjälm, säkerhetsväst samt långärmad tröja eller jacka. Valfri sadel- och huvudlagutrustning. Benskydd skall användas. Hästen skall vara broddad med valfri brodd. Är hästen oskodd måste man rådgöra med tävlingsledningen och domaren innan start.

Ändringar TYR III Ändringar TR III Endast ryttaren som skall delta på hästen får hoppa fram hästen under tävlingen

Ändringar TYR III Ändringar TR III Endast ryttaren som skall delta på hästen får hoppa fram hästen under tävlingen Ändringar TR III 2011 1 Mom 301 Stilhoppning Bedömningen i stilhoppning skall vara A med stilbedömningsprotokoll. Benämningen skall vara A:stil enligt reglerna för lokal tävling oberoende av tävlingens

Läs mer

Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens Kommentar kansliet Åldersgräns. Tas bort Gäller aven Normala

Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens Kommentar kansliet Åldersgräns. Tas bort Gäller aven Normala TR-ändringar TR III version 4 180424 TR III Gren Hoppning Datum 180424 Hk Mom Rubrik (ska finnas) Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 301 1 Åldersgräns 12 år från Gräns finns på hästryttare 130

Läs mer

Ändringar i TR III 2015

Ändringar i TR III 2015 Ändringar i TR III 2015 Moment Ändring/nyheter Syfte Ordet han förändrat till ryttaren i de flesta fall eller till vem det berör. 300 Allmänt Mera utförlig beskrivning av vad en Tydlighet hopptävling är

Läs mer

Ändringar i TR II 2010

Ändringar i TR II 2010 Ändringar i TR II 2010 * finns ett förtydligande sist i momentet Understruken text = ändring/tillägg 2010 Mom 204 Anmälan skall ske efter resp propositions bestämmelser och vara arrangören tillhanda sista

Läs mer

Klubbtävlingsreglemente. Gäller från och med 1 september 2017

Klubbtävlingsreglemente. Gäller från och med 1 september 2017 Klubbtävlingsreglemente Gäller från och med 1 september 2017 GEMENSAMMA BESTÄMMELSER Lurbo Ridklubbs Klubbtävlingsreglemente uppförs i syfte att skapa en tävlingsmiljö där ryttare, hästar samt funktionärer

Läs mer

Generell hjälpreda framtagen av Svenska Lusitanosällskapet

Generell hjälpreda framtagen av Svenska Lusitanosällskapet Guide för Avelsvärdering och utställning av lusitano Generell hjälpreda framtagen av Svenska Lusitanosällskapet De flesta lusitanos avelsvärderas runt fyra års ålder. Ston visas för hand och hingstar uppsuttet

Läs mer

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2015 III HOPPNING

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2015 III HOPPNING Tävlingsreglemente Gäller från och med 1 januari 2015 III HOPPNING 1 CODE OF CONDUCT 1 Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2 Hästens välbefinnande ska alltid komma

Läs mer

Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens. Handikapp Alla grader samt Special Olympics skall erbjudas. På nationell tävling är

Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens. Handikapp Alla grader samt Special Olympics skall erbjudas. På nationell tävling är TR II Dressyr () Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 200.1 Elittävling Justering av teckensnitt 200.2 Nationell tävling Alla grader samt Special Olympics skall erbjudas. På nationell

Läs mer

Hoppfunktionärer! Funktionär vid framhoppningen

Hoppfunktionärer! Funktionär vid framhoppningen Funktionär vid framhoppningen Hoppfunktionärer! Vi är väldigt glada för all hjälp! Vi är en ideell förening och är i stort behov av stöd. Den här lilla instruktionen är till hjälp för dig som är tävlingsfunktionär

Läs mer

Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 320 Hinder / Generellt / Plastbom. Vanlig träbom, måste användas som toppbom.

Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 320 Hinder / Generellt / Plastbom. Vanlig träbom, måste användas som toppbom. TR III Hoppning Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 320 Hinder / Generellt / Plastbom Behöver inte vara i samma färg. 323 Vattengravar/ Hinder med vatten Vanlig träbom, målad i samma

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER ---------------Tävlingsreglemente för Morgan-Riks-------------- (Senast ändrad 2012-06-12). Innehållsförteckning: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER VISNINGSKLASSER DRESSYR HOPPNING HUNTER PLEASURE WESTERN PLEASURE

Läs mer

Träning inför Tävling

Träning inför Tävling Wermland Western Riders inbjuder till Träning inför Tävling Lördag 28 maj 2016, 10:00 Molkom Proposition finns på www..se Proposition till Träning inför tävling Datum: Lördag 28 maj 2016. Första start

Läs mer

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder Förord Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser

Läs mer

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning Dressyrtävlingar för ryttare med Förord Dressyrtävlingar för ryttare med anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser och II - Dressyr. Nedan

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Hunter Klasser Snabb och enkel förklaring av klasserna. wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Tävlingsreglemente för Morganriks

Tävlingsreglemente för Morganriks Innehållsförteckning Sida 1 Arrangemang... 2 2 Visningsklasser... 5 3 Dressyr... 9 4 Hoppning... 10 5 Hunter Pleasure... 12 6 Western Pleasure... 13 7 Western riding... 14 8 Reining... 16 9 Trail... 17

Läs mer

---------------Tävlingsreglemente för Morgan-Riks----------(Senast ändrad 2009-08- 04)

---------------Tävlingsreglemente för Morgan-Riks----------(Senast ändrad 2009-08- 04) ---------------Tävlingsreglemente för Morgan-Riks----------(Senast ändrad 2009-08- 04) Innehållsförteckning: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER VISNINGSKLASSER DRESSYR HOPPNING HUNTER PLEASURE WESTERN PLEASURE WESTERN

Läs mer

Proposition för Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 24-26 Juli 2009 Näsbyholms Säteri

Proposition för Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 24-26 Juli 2009 Näsbyholms Säteri Proposition för Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 24-26 Juli 2009 Näsbyholms Säteri Med allroundklasser i Classic och western, SM och Nordiska öppna Mästerskap i dressyr, hoppning och

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER ---------------Tävlingsreglemente för Morgan-Riks-------------- (Senast ändrad 2011-06-25). Innehållsförteckning: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER VISNINGSKLASSER DRESSYR HOPPNING HUNTER PLEASURE WESTERN PLEASURE

Läs mer

Trav vid H längs spåret, trava diagonalt från M till K, skritt vid A.

Trav vid H längs spåret, trava diagonalt från M till K, skritt vid A. Engelsk Ridklass I Engelska ridklasser bedöms exteriör & ridbarhet. Ponny med ett gott temperament och en harmonisk ridning eftersöks. Ridning sker i grupp, därefter uppvisning och visning av häst vid

Läs mer

TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING

TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING SYFTE MED TÄVLINGSFORMEN: En tävlingsform där alla raser kan delta. Syftet är att utbilda ryttare och häst för att ekipaget ska kunna hantera olika situationer genom att

Läs mer

Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare

Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare Förord Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser

Läs mer

Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb

Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb Tävlingskompendium Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb 1. Anmälan Inför varje klubbtävling kommer det ut en så kallad proposition på hemsidan, den brukar också sättas upp på anslagstavlan

Läs mer

Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977.

Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977. Kort om distansritt Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977. Sporten blev en erkänd FEI-gren 1982. Distansritt är numera den tredje största ridsportsgrenen ansluten till FEI, näst efter hoppning

Läs mer

Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling.

Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling. Hopptävling Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling. Förberedelser till cafeterian I cafeterian har

Läs mer

Wermland Western Riders. och. Nordmarkens Ridklubb. inbjuder till. Träning inför Tävling. Lördag 10 september 2016, 10:00 Årjäng.

Wermland Western Riders. och. Nordmarkens Ridklubb. inbjuder till. Träning inför Tävling. Lördag 10 september 2016, 10:00 Årjäng. Wermland Western Riders och Nordmarkens Ridklubb inbjuder till Träning inför Tävling Lördag 10 september 2016, 10:00 Årjäng Wermland Western Riders och Nordmarkens Ridklubb Proposition till Träning inför

Läs mer

Detaljregler bruksprov 2015

Detaljregler bruksprov 2015 Detaljregler bruksprov 2015 SvRFs tävlingsreglemente är gällande om inte annat anges i detta detaljreglemente. Begreppet gångarter är att jämställa med dressyr vid tolkning av SvRFs TR. I provet ingående

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser IV Fälttävlan

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser IV Fälttävlan TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser IV Fälttävlan Gäller fr o m 1 januari 2013 CODE OF CONDUCT 1. Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2. Hästens välbefinnande

Läs mer

Ryttarmeddelande Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 27 29 juli 2012

Ryttarmeddelande Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 27 29 juli 2012 Ryttarmeddelande Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (open) 27 29 juli 2012 Näsbyholms Säteri, Strängnäs Allroundklasser i western och klassiska grenar, Svenska och Nordiska Mästerskap i dressyr,

Läs mer

HÄLSINGE VÄSTERN D- & C-tävling + KM

HÄLSINGE VÄSTERN D- & C-tävling + KM HÄLSINGE VÄSTERN D- & C-tävling + KM Datum: Plats: Lördagen den 5 september, första start kl.09:00 Järvsö Ryttargård Typ av tävling: D- och C-klasser är öppna för alla medlemmar i WRAS-ansluten klubb.

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser IV Fälttävlan

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser IV Fälttävlan TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser IV Fälttävlan Gäller fr o m 1 januari 2012 CODE OF CONDUCT 1. Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2. Hästens välbefinnande

Läs mer

Kusk och ryttarmeddelande

Kusk och ryttarmeddelande Kusk och ryttarmeddelande gällande SM för fjordhästar 20-23 Juli 2017, Varmt Välkommen till Vetlandaortens ryttarförening, vi har 73 hästar anmälda till meetinget. Dela länken till vår FB-sidan https://www.facebook.com/fjordsm2017/

Läs mer

Förslag till TR-ändringar inför 2017 TR X Working Equitation

Förslag till TR-ändringar inför 2017 TR X Working Equitation Förslag till TR-ändringar inför 2017 TR X Working Equitation TR X Gren Working Equitation Datum 20160329 Mom Rubrik (ska finnas) Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 1012 Tillämpning av regler 1014

Läs mer

BESKRIVNING FUNKTIONÄRER - HOPPTÄVLING

BESKRIVNING FUNKTIONÄRER - HOPPTÄVLING BESKRIVNING FUNKTIONÄRER - HOPPTÄVLING FRAMRIDNING På framridningen ser du till att det är max 7 ryttare samtidigt ( se varje tävlings Ryttarmeddelande), och du ansvarar för att koordinera med framhoppningen

Läs mer

Parkeringsvakten (2 eller 3 personer)

Parkeringsvakten (2 eller 3 personer) Parkeringsvakten (2 eller 3 personer) Han/Hon är den första personen den tävlande möter på tävlingsplatsen. Man välkomnar ekipaget och hjälper att hitta en parkeringsplats samt vid behov hjälper ekipaget

Läs mer

Kom och testa på fenomenet SHOWING. Direktimporterat från England. (med medföljande domare)

Kom och testa på fenomenet SHOWING. Direktimporterat från England. (med medföljande domare) Kom och testa på fenomenet SHOWING Direktimporterat från England (med medföljande domare) Tycker du att det är tråkigt att man bara kan tävla i hoppning eller dressyr? Vill du ha en gren till? Eller gillar

Läs mer

Hopp mot Cancer Challenge 10 september 2016

Hopp mot Cancer Challenge 10 september 2016 Compass Sportryttarklubb arrangerar tillsammans med Upplands Motor Hopp mot Cancer Challenge 10 september 2016 Meddelande till ryttare Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Vi följer

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 130429 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

Kapitel 1 Grenbeskrivning 300 Allmänt... 8

Kapitel 1 Grenbeskrivning 300 Allmänt... 8 TÄVLINGSREGLEMENTE HOPPNING MARK UP-VERSION. Denna version är inte giltigt TR, endast för att lätta hitta ändringar från TR 2017. Överstruken text = borttagen. Röd text = ny text. MOMENT SIDA Kapitel 1

Läs mer

Regelverk för Svenska Mästerskapet i Beridet Bågskytte 2011

Regelverk för Svenska Mästerskapet i Beridet Bågskytte 2011 Regelverk för Svenska Mästerskapet i Beridet Bågskytte 2011 Ungerska Klass 1 Den ungerska disciplinen består av 6 löp. Banan ska vara 90 meter lång och uppdelad i 3 stycken skyttesektioner á 30 meter.

Läs mer

Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 5001 Funktionshindrads skyldigheter/rättigheter när de startar på ordinarie tävling

Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 5001 Funktionshindrads skyldigheter/rättigheter när de startar på ordinarie tävling TR III Körning Mom Rubrik Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 5001 Funktionshindrads skyldigheter/rättigheter när de startar på ordinarie tävling Att alla vet vad som gäller HK kusk med medicinskt

Läs mer

SVENSKA RIDTRAVARFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE III

SVENSKA RIDTRAVARFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE III SVENSKA RIDTRAVARFÖRBUNDET TÄVLINGSREGLEMENTE III Ridtravarhoppning Datum: Utgåva: Förändrade delar i reviderade avsnitt markeras genom ett vertikalt streck i vänster marginal. 1 2017-01-01 12 3 TÄVLINGSREGLER

Läs mer

Proposition för High chaparral horse show 26-28 juni 2015

Proposition för High chaparral horse show 26-28 juni 2015 Sid 1 (5) Proposition för High chaparral horse show 26-28 juni 2015 Välkomna till en weekend i sann ranchanda. Vi kommer under helgen att blanda kossor och en mängd aktiviteter runt omkring vårt program

Läs mer

TREC PTV anvisningar för uppgifter www.trecsverige.se

TREC PTV anvisningar för uppgifter www.trecsverige.se PTV anvisningar för uppgifter 1 TREC PTV anvisningar för uppgifter www.trecsverige.se PTV anvisningar för uppgifter 2 Välkommen att läsa nya PTV anvisningar för uppgifter. Dokumentet ersätter tidigare

Läs mer

Proposition för Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (Open) 27 29 Juli 2012 Näsbyholms Säteri, Strängnäs

Proposition för Scandinavian Arabian Sporthorse Championships (Open) 27 29 Juli 2012 Näsbyholms Säteri, Strängnäs Allroundklasser i western och klassiska grenar, Svenska och Nordiska Mästerskap i dressyr, hoppning och enspannskörning, Riksmästerskap i Western samt klasser öppna för partbreed. Domare: Western: Jaana

Läs mer

Hopp mot Cancer 13 maj 2017

Hopp mot Cancer 13 maj 2017 Compass Sportryttarklubb arrangerar tillsammans med Upplands Motor Hopp mot Cancer 13 maj 2017 Meddelande till ryttare Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Vi följer ordningen på

Läs mer

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2019 III HOPPNING

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2019 III HOPPNING Tävlingsreglemente Gäller från och med 1 januari 2019 III HOPPNING CODE OF CONDUCT 1 Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2 Hästens välbefinnande ska alltid komma

Läs mer

Domarsekreterare - hoppning

Domarsekreterare - hoppning Banpersonal hoppning Finnas på banan och bygga upp rivna hinder, kratta vid behov, höja hinder mellan de olika kategorierna, hjälpa till att bygga om banan inför kommande klass. Hämta reflexväst i sekretariatet.

Läs mer

Proposition för High chaparral horse show 1-3 juli 2016

Proposition för High chaparral horse show 1-3 juli 2016 Sid 1 (5) Proposition för High chaparral horse show 1-3 juli 2016 Välkomna till en weekend i sann westernanda. Vi kommer under helgen att blanda kossor och en mängd aktiviteter inne på arenan och även

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 150526 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

Swedish Reined Cowhorse Association. inbjuder till. Hjo-ko. 23-26 juli 2015. 1xSRCHA, 1x NRCHA, 1x NCHA samt Allbreedsklasser

Swedish Reined Cowhorse Association. inbjuder till. Hjo-ko. 23-26 juli 2015. 1xSRCHA, 1x NRCHA, 1x NCHA samt Allbreedsklasser Swedish Reined Cowhorse Association i samarbete med Abrahamstorps Gård inbjuder till Hjo-ko 23-26 juli 2015 1xSRCHA, 1x NRCHA, 1x NCHA samt Allbreedsklasser Domare: Tom Neel Tävlingsledare: Peter Pettersson

Läs mer

Swedish Reined Cowhorse Association. inbjuder till. Hjo-ko. 23-26 juli 2015. 1xSRCHA, 1x NRCHA 1x NCHA samt Allbreedsklasser

Swedish Reined Cowhorse Association. inbjuder till. Hjo-ko. 23-26 juli 2015. 1xSRCHA, 1x NRCHA 1x NCHA samt Allbreedsklasser Swedish Reined Cowhorse Association i samarbete med Abrahamstorps Gård inbjuder till Hjo-ko 23-26 juli 2015 1xSRCHA, 1x NRCHA 1x NCHA samt Allbreedsklasser Domare: Tom Neel Tävlingsledare: Peter Pettersson

Läs mer

KUSK & RYTTARMEDDELANDE

KUSK & RYTTARMEDDELANDE KUSK & RYTTARMEDDELANDE KUSK OCH RYTTARMEDDELANDE GÄLLANDE SM FÖR FJORDHÄSTAR 12-17 JULI 2018, Varmt Välkommen till Grevagården, Skövde önskar vi i Skaraborgs Fjordhästförening och Vara hästsportklubb

Läs mer

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2015 IV FÄLTTÄVLAN

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2015 IV FÄLTTÄVLAN Tävlingsreglemente Gäller från och med 1 januari 2015 IV FÄLTTÄVLAN 1 CODE OF CONDUCT 1 Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2 Hästens välbefinnande ska alltid

Läs mer

Tidigare text Ny text Motivering

Tidigare text Ny text Motivering Mall för TR-ändringar inför 2019 Klart senast 20171215 TR X Gren: Working Equitation Mom Rubrik (ska finnas) Tidigare text Ny text Motivering 1012 Tillämpning och regler 1014 PARAryttare Sista stycket-

Läs mer

Lite om westerntävlingar

Lite om westerntävlingar Lite om westerntävlingar Western Horsemanship Klassen börjar med ett individuellt program, och därefter rider alla deltagarna i klassen samtidigt för bedömning. Ryttaren bedöms för sin sits, hållning och

Läs mer

Funktionärsbeskrivning

Funktionärsbeskrivning Sid 1/8 Funktionärsbeskrivning Funktionär Hoppning Banbyggnad Dagen innan eller på morgonen innan en hopptävling kommer banbyggaren med sin banskiss och bygger banan till första klassen tillsammans med

Läs mer

1. Allmänna bestämmelser för dressyrtävling

1. Allmänna bestämmelser för dressyrtävling Ändringar i TR II 2012 Genomstruken text = borttagen Understruken text = ändring/tillägg 2012 Kursiv text = flyttat från TR I till TR II eller flyttat till annat moment * finns ett förtydligande sist i

Läs mer

Svenska Morganhästföreningens TÄVLINGSREGLEMENTE. för Riksutställning

Svenska Morganhästföreningens TÄVLINGSREGLEMENTE. för Riksutställning Svenska Morganhästföreningens TÄVLINGSREGLEMENTE för Riksutställning 2018 Innehåll 1 ARRANGEMANG... 3 2 VISNINGSKLASSER... 8 3 AVELSKLASS...11 4 DRESSYR...12 5 HOPPNING...14 6 HUNTER PLEASURE...18 7 WESTERN

Läs mer

Hopp mot Cancer Challenge 1 oktober 2016

Hopp mot Cancer Challenge 1 oktober 2016 Compass Sportryttarklubb & Drevinge Ryttarsällskap arrangerar tillsammans med Upplands Motor Hopp mot Cancer Challenge 1 oktober 2016 Meddelande till ryttare Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com

Läs mer

Instruktion för hinderdomare

Instruktion för hinderdomare Fälttävlan Instruktion för hinderdomare Gäller från och med 2010-04-01 Utdelas till funktionärerna i god tid före tävlingsdagen. Tack för att du ställer upp! Utan din insats skulle det här fälttävlansarrangemanget

Läs mer

TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING

TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING TÄVLINGSREGLER FÖR BRUKSRIDNING SYFTE MED TÄVLINGSFORMEN: En tävlingsform där alla raser kan delta. Syftet är att utbilda ryttare och häst för att ekipaget ska kunna hantera olika situationer genom att

Läs mer

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Kick-Off För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Dagens upplägg Tävlingar 2016 och 2017 Vad krävs för att få tävla? SoRK:s funktionärer T-SEK Verksamhetsplan/Värdegrund TDB och Equipe och tävlingsplatsen

Läs mer

Ridsportallsvenskan 2010

Ridsportallsvenskan 2010 Regler Ridsportallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Div I Hoppning

Läs mer

Varmt välkomna till den första upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show!

Varmt välkomna till den första upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show! Varmt välkomna till den första upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show! Ankomst/Vägbeskrivning Från norr - Följ E4:an från Stockholm. Efter Huskvarna tag första avfarten mot Elmia, avfart 99. Följ sedan

Läs mer

Rätt rustad KLÄDD FÖR STALLJOBB. Varken hästens eller ryttarens utrustning behöver kosta skjortan men den måste passa, vara hel och säker.

Rätt rustad KLÄDD FÖR STALLJOBB. Varken hästens eller ryttarens utrustning behöver kosta skjortan men den måste passa, vara hel och säker. Rätt rustad Varken hästens eller ryttarens utrustning behöver kosta skjortan men den måste passa, vara hel och säker. Vad det gäller den personliga skyddsutrustningen som fi nns måste den uppfylla de säkerhetskrav

Läs mer

Vi är jätteglada för ditt engagemang, Din insats gör skillnad!

Vi är jätteglada för ditt engagemang, Din insats gör skillnad! Hej Alla entusiastiska medlemmar! Tack för ditt intresse i tävlingssektionen. Tävlingssektionen ansvarar för att koordinera och genomföra de tävlingar vi gemensamt kommit fram till att vi ska ha under

Läs mer

Mall för TR-ändringar inför TR VI Gren Distans Datum Mom Rubrik (ska finnas) Tidigare text Ny text Motivering/Komm entar BS.

Mall för TR-ändringar inför TR VI Gren Distans Datum Mom Rubrik (ska finnas) Tidigare text Ny text Motivering/Komm entar BS. Mall för TR-ändringar inför 2019 TR VI Gren Distans Datum 2018-02-20 Mom Rubrik (ska finnas) Tidigare text Ny text Motivering/Komm entar BS Konsekve ns Remissvar Kommentar TS Beslut 600.5 En distansritt

Läs mer

Tävlingar på Sörmons Ridklubb 2017

Tävlingar på Sörmons Ridklubb 2017 Tävlingar på Sörmons Ridklubb 2017 Vecka Datum Status Gren Hästtyp v.11 2017-03-19 Lokal Dressyr Häst v.13 2017-04-02 Regional Dressyr Häst v.21 2017-05-25 Lokal + Regional Dressyr Häst/ponny v.21 2017-05-26

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 150506 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET Disciplinnämnden (DIN) Ärende nr 14:2015

SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET Disciplinnämnden (DIN) Ärende nr 14:2015 SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET Disciplinnämnden (DIN) Ärende nr 14:2015 Protokoll fört vid disciplinnämndens (DIN) möten torsdagen den 15 oktober 2015 i Arlanda och den 18 november i Flyinge. Ledamöter: Cecilia

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser III Hoppning

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser III Hoppning TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser III Hoppning Gäller fr o m 1 januari 2009 CODE OF CONDUCT 1. Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2. Hästens välbefinnande

Läs mer

OBS!! Vaccinationsintyg skall uppvisas i sekretariatet innan urlastning.

OBS!! Vaccinationsintyg skall uppvisas i sekretariatet innan urlastning. Ryttarmeddelande Välkommen till Räkanhoppet 2016 Ankomst Du kommer att tas emot av våra parkeringsvakter som anvisar dig var du skall ställa trailer, husvagn, lastbil och personbil. Följ deras anvisningar.

Läs mer

Hopp mot Cancer Challenge, 18 april 2015, 1a deltävlingen

Hopp mot Cancer Challenge, 18 april 2015, 1a deltävlingen Compass Sportryttarklubb arrangerar Hopp mot Cancer Challenge, 18 april 2015, 1a deltävlingen Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Meddelande till ryttare TÄVLING: HOPP MOT CANCER

Läs mer

Vi ber alla som innehar ett vandringspris att lämna in dem senast den 10/11!

Vi ber alla som innehar ett vandringspris att lämna in dem senast den 10/11! PROPOSITION till Torns Ryttarförenings Klubbmästerskap och Minimästerskap 2016 Hoppning och Dressyr för häst och ponny 19 och 20 november 2016 KLUBBTÄVLING Vi ber alla som innehar ett vandringspris att

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser II Dressyr

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser II Dressyr TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser II Dressyr Gäller fr o m 1 januari 2012 CODE OF CONDUCT 1. Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2. Hästens välbefinnande

Läs mer

Ändringar i TR II 2015

Ändringar i TR II 2015 Ändringar i TR II 2015 Moment Ändring/nyheter Syfte Ordet han förändrat till ryttaren i de flesta fall eller till vem det berör. Syfte Grenbeskrivning Moment 200 Dressyrtävling Detta TR innehåller regler

Läs mer

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II Ryttarmeddelande Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014 Regional och Nationell tävling med Prins Carl Philips pris kval II Ankomst Boxarna är tillgängliga tidigast

Läs mer

1.1. Den polska grenen består normalt av 2 löp men kan vara endast 1 löp vid en längre bana eller 3 vid en kort bana.

1.1. Den polska grenen består normalt av 2 löp men kan vara endast 1 löp vid en längre bana eller 3 vid en kort bana. Polsk Gren 2018 1. Banan 1.1. Den polska grenen består normalt av 2 löp men kan vara endast 1 löp vid en längre bana eller 3 vid en kort bana. 1.2. Skyttarna skall ges möjlighet till 1 provlöp dock får

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser III Hoppning

TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser III Hoppning TÄVLINGSREGLEMENTE I Gemensamma bestämmelser III Hoppning Gäller fr o m 1 januari 2012 CODE OF CONDUCT 1. Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2. Hästens välbefinnande

Läs mer

SDS:s bruksklassregler

SDS:s bruksklassregler SDS:s bruksklassregler Allmänt: Syftet med ridklasserna är att visa upp ponnyn under ryttare. Bedömningen i klasserna är fokuserad på ponnyn. Endast en liten del av bedömningen avser ryttarens insats.

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014 Ändringar är markerade med fetstil. BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa.

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2017 Södermanlands ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie,

Läs mer

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2019 X WORKING EQUITATION

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2019 X WORKING EQUITATION Tävlingsreglemente Gäller från och med 1 januari 2019 X WORKING EQUITATION CODE OF CONDUCT 1 Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2 Hästens välbefinnande ska alltid

Läs mer

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2019 X WORKING EQUITATION

Tävlingsreglemente. Gäller från och med 1 januari 2019 X WORKING EQUITATION Tävlingsreglemente Gäller från och med 1 januari 2019 X WORKING EQUITATION CODE OF CONDUCT 1 Inom all hästsport är omsorgen om och omvårdnaden av hästen av yttersta vikt. 2 Hästens välbefinnande ska alltid

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE WORKING EQUITATION

TÄVLINGSREGLEMENTE WORKING EQUITATION TÄVLINGSREGLEMENTE WORKING EQUITATION Kapitel 1 Syfte 1011 Reglementets användning... 6 1012 Tillämpning av regler... 6 1013 Protest... 7 1014 "PA" Pararyttare... 7 Kapitel 2 Grenbeskrivning 1020 Allmän

Läs mer

Tävlingsreglemente för Morganriks

Tävlingsreglemente för Morganriks Innehållsförteckning Sida 1 Arrangemang... 2 2 Visningsklasser... 5 3 Dressyr... 8 4 Hoppning... 9 5 Hunter Pleasure... 12 6 Western Pleasure... 13 7 Western riding... 14 8 Reining... 15 9 Trail... 16

Läs mer

Hopp mot Cancer Challenge 12 september :e deltävlingen

Hopp mot Cancer Challenge 12 september :e deltävlingen Compass Sportryttarklubb arrangerar Hopp mot Cancer Challenge 12 september 2015 3:e deltävlingen Meddelande till ryttare Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Vi följer ordningen

Läs mer

Hopp mot Cancer Classic 10 maj 2015

Hopp mot Cancer Classic 10 maj 2015 Compass Sportryttarklubb arrangerar tillsammans med DRS och UPMO Hopp mot Cancer Classic 10 maj 2015 Meddelande till ryttare Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Information om tävlingen

Läs mer

"Han" borttaget om alla ryttare. Kallas nu "ryttare"!

Han borttaget om alla ryttare. Kallas nu ryttare! Ändringar i TR I 2015 Mom Ändring/nyheter Syfte 110 Allmänt Ny styckeindelning Översikt 110.6.2 Dispenser Dispenser finns publicerade på nätet Tydlighet 110.8 Skrivtekniska förenklingar "Han" borttaget

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och Elitserierna

Läs mer

Bedömningsreglemente

Bedömningsreglemente Bedömningsreglemente Riksutställning för 3-åriga diplomston 2005 KUNGAKANNAN & HORNSUNDSPOKALEN Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen 240 32 Flyinge Tel: 046-646 50 Fax: 046-527 24 E-mail: info@asvh.se

Läs mer

Välkommen till Gotlands DM för Islandshäst (Sport) Söndag 22 juli 2018

Välkommen till Gotlands DM för Islandshäst (Sport) Söndag 22 juli 2018 Välkommen till Gotlands DM för Islandshäst (Sport) Söndag 22 juli 2018 Tävlingen är ett samarbete mellan Gotlands Islandshästförbund & Islandshästföreningen Austur. Plats: Ovalbanan vid Medebys i Fleringe

Läs mer

1. Sekretariat & startanmälan: Sekretariatet är beläget i ridhuset och öppnar kl. 8:00 på tävlingsdagen.ekipaget är automatiskt startanmält.

1. Sekretariat & startanmälan: Sekretariatet är beläget i ridhuset och öppnar kl. 8:00 på tävlingsdagen.ekipaget är automatiskt startanmält. Ryttarmeddelande Vi hälsar Dig varmt välkommen till Kanalhoppet 2016, Söderköpings Ryttarsällskaps lokala & regionala hopptävlingar för ponny & ridhäst den 2 3 juli 2016. Telefonnr. på tävlingsdagen är

Läs mer

Proposition. 4:e oktober Näset NÄSET CHARITY RIDE. Huvudsponsor:

Proposition. 4:e oktober Näset NÄSET CHARITY RIDE. Huvudsponsor: NÄSET CHARITY RIDE 2015 Proposition 2015 4:e oktober Näset Huvudsponsor: Namn: Näset Charity Ride 2015 till förmån för barncancerstiftelsen Henrik Superman. Datum: Söndagen den 4:e oktober 2015. Ritten

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2010

Ponnyallsvenskan 2010 Regler Ponnyallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

Ryttarmeddelande. Välkommen till Räkanhoppet 2018

Ryttarmeddelande. Välkommen till Räkanhoppet 2018 Ryttarmeddelande Välkommen till Räkanhoppet 2018 Ankomst Du kommer att tas emot av våra parkeringsvakter som anvisar dig var du skall ställa trailer, husvagn, lastbil och personbil. Följ deras anvisningar.

Läs mer

Regelbok för Ågesta Ridklubb, ÅgRk

Regelbok för Ågesta Ridklubb, ÅgRk Regelbok för Ågesta Ridklubb, ÅgRk 1 Om Regelboken Ridsportens regler när det gäller tävlingar och andra aktiviteter finns samlade i Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglemente (TR). Då mycket av det

Läs mer