SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB december 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB december 2008"

Transkript

1 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB december 2008

2 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 30 januari 2009 klockan i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Dagordningens godkännande. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare för mötet. 5. Val av två justeringsmän för mötet. 6. Fråga huruvida mötet utlysts enligt stadgarna. 7a. Styrelsens verksamhetsberättelse för år b. Kassörens ekonomiska redogörelse för år Revisionsberättelse för år 2008 års förvaltning. 9. Fråga angående den avgående styrelsens ansvarsfrihet för år 2008 års förvaltning. 10. Val av styrelse för år a. ordförande, för en tid av ett år. b. sekreterare, för en tid av två år. c. två övriga ledamöter, för en tid av två år. 11. Val av styrelsesuppleanter, minst två och som flest sju skall väljas för en tid av ett år. 12. Val av två revisorer samt en ersättare. 13. Val av valberedning, tre personer varav en sammankallande. 14. Teckningsrätt. 15. Motioner. 16. Fastställande av årsavgift för år Övriga frågor. 18. Mötet avslutas. Val skall ske med slutna sedlar om någon medlem så yrkar. Bildvisare är Kaj Krutfält, från Varberg han kommer att visa bilder från Getterön, bildprogrammet heter "Ett år på Getterön". Dessutom kommer vår medlem Roland Lindberg från Trollhättan att bjuda på folkmusik på nyckelharpa och durspel. Efter mötesförhandlingarna kommer sedvanlig fika att serveras. Som avslutning blir det dragning i medlemslotteriet. Varmt välkomna!

3 Program och kalendarium för Våren 2009 Som vanligt ser vi framemot ett fantastiskt år med välbesökta aktiviteter. Tanken är att vi skall ha ett särskilt tema även detta år. Förra året var det vårt jubileum som med större eller mindre framgång bestämde vad vi gjorde. Det här året skall vi ha skogen som särskilt tema, det har varit lämpligt länge; Falköpings kommun är förmodligen Sveriges lövskogstätaste. Vi får se vad vi kan få ihop av det. Vintern är örnarnas tid med öppet hus i Trandansen som vanligt, och vi hoppas förstås att detta skall bli lika populärt som det varit under många år vid detta laget. Vinterns stora sysselsättning är skötseln av vår utfodringsplats för örnarna. Det handlar om tre kvällar per vecka med två personer varje gång från slutet av november till början av mars. Det finns plats för alla att hjälpa till. Tala med Helge Sundén telefon så ordnar sig allt. Vinterfågelräkning 4 januari. Inventeringen kommer att ske på vanligt sätt Grytens häradsallmänning, utmed Slafsan och i Mönarp. De som är intresserade att var med på någon av sträckorna kontaktar Sten Danielsson på tel angående tid och plats. Öppet hus i Trandansen den januari. Första helgen med öppet hus. Guider finns på plats och vi har enklare servering med kaffe med dopp samt kokkorv. Vi har öppet mellan gryning och skymning. Detta är även en officiell örnräkningshelg, det vill säga att föreningen ÖRN-72 som vi tillhör räknar hur många örnar det finns inom sitt verksamhetsområde. Öppet hus i Trandansen den 18 januari. Här gäller detsamma som för helgen innan. Notera dock att vi har öppet endast på söndagen.

4 Den internationella räkningen av änder, svanar och gäss den 18 januari. Deltagande och lokaler efter överenskommelse. Omfattningen beror på om det är is överallt eller om det är öppet vatten i trakten. Samordnare är Sten Danielsson tel Vinterfåglar Inpå Knuten den januari Vi räknar och rapporterar fåglarna på matborden. Detta är Sveriges Ornitologiska förenings årliga räkning av fåglarna på matborden runt om i landet och det är klart att vi hänger med. Anita Ljungström som har telefon eller E-post ljungstrom @telia.com är kontaktperson och förser dej med kort som nu skickar in samt ytterligare upplysningar om du behöver Öppet hus i Trandansen den 25 januari. Samma gäller här som för helgen innan. Även denna helg öppet endast på söndagen. Årsmöte i Friggeråkers Bygdegård den 30 januari klockan Välkommen till vårt traditionella årsmöte i Friggeråkers Bygdegård. Denna gång kommer Kaj Krutfält från Varberg till oss med bildprogrammet Ett År På Getterön. Dessutom som vanligt vårt helt överlägsna medlemslotteri. Vår medlem Roland Lindberg från Trollhättan kommer att bjuda på folkmusik på nyckelharpa och durspel. Se i övrigt särskild kallelse. Öppet hus i Trandansen den 1 februari. Samma gäller här som för de tidigare helgerna. Återigen endast öppet på söndagen Öppet hus i Trandansen den 7-8 februari. Säsongens sista öppna hus. Liksom det första har vi öppet både lördag och söndag med samma koncept som tidigare. Detta är även den tredje och sista örnräkningshelgen.

5 Resa till Skåne den 6 till 8 februari Fredag till söndag. Vi försöker med en ny Skåneresa som går lite längre fram på året denna gång. Detta för att vi skall kunna vara ute längre på dagarna. De tidigare resorna har varit mycket lyckade med mängder av fåglar. De allt mer ökande kostnaderna gör att det är absolut nödvändigt att åka med fyllda minibussar. Man måste räkna med att en helgresa med minibuss kostar en tusenlapp per person, (Resa med boende). Avresa blir runt klockan fredag och vi är hemma klockan söndag kväll. Åke Abrahamsson och Kent Ove Hvass leder Det blir som förra vintern ett samarrangemang mellan oss och Skövde Fågelklubb samt VGOF. Anmälan en månad innan till Åke Abrahamsson telefon som har fler detaljer. Observera att resan går endast om vädret är lämpligt och att tillräckligt antal intresserade möter upp. Månadsmöte i klubblokalen den 17 februari klockan På programmet Vår medlem Kees Bakker, Holländare till börden men numera boende i våra trakter, kommer att visa bilder från den grekiska ön Lesbos som ligger i Egeiska havet nära Turkiet. Den som kan sin klassiska kulturhistoria vet att Lesbos är Sapfos ö, hon är kanske den klassiska poet som betytt allra mest för den västerländska poesin. Man vet också att det är nödvändigt att bege sig till Lesbos för den som samlar på europakryss, detta för att få ihop rostsparv och gulgrå sparv, bland annat. Årets Hornborgaseminarium som Hornborgasjöns Fältstation arrangerar blir den 28 februari. Tomas Alerstam, som är en flyttfågelforskare i världsklass, kommer att hålla föredrag på seminariet. Detta är en verklig godbit att se fram emot. Platsen är Lilla Samuelsgården i Bolum och det hela börjar klockan tio. Boka redan nu in denna dag för seminariet. Förutom föredraget ägnas dagen åt högklassig ornitologi, inte minst i form av redovisningen av alla projekten som gått under året.

6 Månadsmöte i klubblokalen den 17 mars klockan Per Olof Bengtsson och Anita Persson båda är våra medlemmar har varit med på en jättefin fågelresa till Thailand och Borneo hösten Per Olof kommer att berätta och visa bilder på vårt marsmöte om mängder av fina fågelupplevelser. Missa inte detta unika tillfälle. Välkomna! Ett nytt programblad har utkommit lagom till att Trandansen och Fågeludden öppnar den 21 mars. Titta noga i programmet som finns i detta eftersom att vi kan ha gjort någon ändring eller tillägg jämfört med det som presenteras här. Då drar även årets andra stora aktivitet i gång. Guidningarna vid Hornborgasjön i Trantider. Vi är varannan helg vid Fågeludden och varannan vid Trandansen. De två första helgerna dock endast vid Trandansen om vädret är tjänligt. Vi har varit i gång i så många år att närmare beskrivning inte behövs. Gerd och Helge Sundén brukar se till att bokningslistan är fräsch Ugglelyssning den 20 mars klockan Detta är säsongens första ugglelyssning. Det blir västerut i skogarna och räkna med att vi är hemma senast klockan Åke leder och tar emot anmälan på senast två dagar innan. Ugglelyssning den 27 mars klockan Riktning beror på hur det gick på den förra lyssningen. Vi är hemma klockan Lennart leder och tar emot anmälan på telefon senast två dagar innan. Hällestads socken den 29 mars klockan Förra året hade vi med oss en Falbygdssocken som vi ägnade särskild uppmärksamhet beträffande fåglarna. Nu blev inte uppslutningen så stor; Det var nog bara Lennart och Christian som hängde på. Hällestad kan nog vara lite mer spännande med ån Lidan, Ramla mosse (den delen vi inte har varit vid tidigare) fina skogar, ja rätt okända marker. Christian Johansson har hand om detta och du anmäler att du vill hänga med till Christian på telefon

7 Orrspelet på Skövde skjutfält den 5 april klockan Vi åker iväg för att titta på Västergötlands bästa orrspel. Eftersom vi är mer än halvvägs fortsätter vi till Östen för att titta på alla gäss som finns där i rikt mått vid denna tid. Åke leder det hela och vi är hemma tidigast klockan Anmälan till Åke senast torsdag telefon Ryfors gammelskog onsdagen den 15 april klockan Det blir trastar, rödhakar och morkullor och forsärlor med mycket mera i denna härliga urskog strax söder om Mullsjö. Hemvägen går via Tittebovägen mot Sandhem och Kättilstorp i akt och mening att hitta några ugglor att lyssna på. Åke leder och du anmäler dej till Åke senast två dagar innan på telefon Falbygdens Lövskogar den 19 april klockan Sten Danielsson tar med oss i de fina markerna vid Härstorp på gränsen mellan Gökhem, Sörby och Göteve. Dessutom blir det besök i en nästan orörd högmosse. Den minnesgode som var med kommer ihåg att vi gjorde samma exkursion för något år sedan och kommer då också ihåg hur fint det var. Vi samlas klockan Anmälan till Sten Danielsson telefon Månadsmöte i klubblokalen den 21 april klockan Innehållet i detta möte kommer helt och hållet att ägnas åt det som händer i markerna så här års och det är mycket. Läten, bilder och även någon inte alltför avancerad frågesport kan det bli. Lennart och Åke håller i programmet och mötet och ser till det blir en spännande kväll. Mera från Hällestad. Vandring utmed Lidan från Vist till Snipebro den 3 maj klockan Där vandringen börjar, vid Strömsholm, finns ett av våra nyaste naturreservat, en mycket spännande lövurskog med intressanta kulturinslag. Se för övrigt i Smultronställena. Om vi går hela sträckan eller delar av den bestämmer Christian, som leder, när det blir så dags. Vi har gått den här sträckan med klubben tidigare och det är riktigt fint och lättgånget. Här finns en riktigt vacker gammal lövskog ett stycke nerströms och närmare Snipebro finns rester av äldre tiders vattenbruk. Christian Johansson leder det hela och du anmäler dej till Christian på telefon

8 Här vidtar det nya programmet med sommarens och den tidiga höstens aktiviteter. Du hittar dem i det programblad som utkommer i mitten på mars. Nedanstående är en aktivitet som kommer om vi får ihop tillräckligt många idéer och har kraft och ork kvar efter örnar och tranor. Fågelskådningens dag den 10 maj. Vi har inte haft någon aktivitet på Fågelskådningens dag på många år men vi planerar att göra något riktigt stort. Vi kommer att hålla till vid Hornborgasjön och vi skall engagera tidningarna så långt det går. En blandning av aktiviteter kommer det att bli och för att få riktigt tryck i det hela kommer båda våra föreningar; både vi och våra vänner i Skövde att vara engagerade dessutom Västergötlands Ornitologiska Förening, Hornborgasjöns Fältstation och förhoppningsvis även Länsstyrelsen. Detta är så tidigt i början av december att vi inte diskuterat eller beslutat något alls ännu utan om det blir och vad det blir kommer att utvecklas under de närmaste månaderna. I nästa medlemsblad finns alla detaljer. Viktigt läsning Som vanligt gäller anmälan till alla aktiviteter. Anmälan görs till den som står som ansvarig för respektive programpunkt. Om ingen deltagare är anmäld så kan ledaren ställa in aktiviteten. Sägs inget annat är sista anmälan tre dagar innan. Antalet intresserade varierar väldigt och det gör att det är viktigt att veta hur många som kommer för att kunna ordna med transporter med mera. Så anmäl er i god tid. Vi samlas alltid på Fredriksbergskyrkans parkering (övre delen av Wetterlinsgatan) om inte annat sägs under respektive programpunkt. Till resor med övernattning gäller bindande anmälan från ett visst datum. Detta står angivet vid respektive aktivitet. Givetvis finns giltiga förfall såsom sjukdom med mera. Om resa sker med privatbilar kan chauffören ta sjutton kronor per mil i reseersättning, som delas av de som åker i bilen enligt beslut i styrelsen.

9 Lämna in dina rapporter för 2008! Nu är det hög tid att lämna in dina fågelrapporter för Vår rapportmottagare är Albin Torsson men eftersom han inte är boendes i trakten numera är Anita Ljungström lokal rapportmottagare. Hon har telefon och adress Varenbergsgatan Falköping och mail-adress ljungstrom @telia.com Observera att det här gäller endast om du lämnar dina rapporter på papper, rapporterar du via Svalan lämnar du detta därhän. Varfågel - 09 Här kommer ett litet projekt som jag hoppas att våra medlemmar vill lägga lite tid på i vinter. Frågeställningen är enkel - Hur många varfåglar finns det i vår kommun? Eric Thorsson har letat under några år och har väl ett visst hum om hur många det kan finns - åtminstone runt Hornborgasjön - men här finns stora områden som är okända. Egentligen vet vi något säkert endast om mossarna ner mot Mönarp, om resten söderut och likaså mot Vartofta och bortåt vet vi inget. Så använd lite tid i vinter till att leta. Fram till den 15 mars kan vi hålla på. För att ha aktuella uppgifter är det bra om du rapporterar varefter. Ring mej Åke - på telefon Adventsrallyt Första advent var det dags för vårt årliga rally, i år kom endast 3 lag till start. Sammanlagt sågs 50 arter under de fyra timmar som rallyt pågick, av dessa såg det vinnande laget 38 arter, detta lag bestod av Anita Ljungström och Ing-Mari Bertilsson övriga deltagare var Åke och Ingalill, Gerd och Helge dessutom Lennart och Christian. Som mest har det setts 58 arter, men då var det drygt 20 deltagare, så årets artlista med 50 arter var riktigt bra. Artlista: skata, kaja, kråka, turkduva, stadsduva, tornfalk, grönfink, ormvråk, blåmes, talgoxe, gulsparv, strömstare, domherre, gröngöling, korp, havsörn, knölsvan, sångsvan, pilfink, nötväcka, större hackspett, bofink, entita, nötskrika, grå häger, stare, grågås, gråtrut, tofsmes, kungsfågel, knipa, gråsparv, kanadagås, gräsand, stenknäck, bergfink, svartmes, talltita, stjärtmes, fjällvråk, gärdsmyg, kricka, sädgås, bläsand, björktrast, koltrast, sidensvans, varfågel, storskrak, fiskmås.

10 Jubileumsåret. Ja så är det då snart slut, vårt jubileumsår. Det började ju lite trevande med ett fyrverkeri som inte riktigt ville komma igång på grund av väder och vind på årsmötet i slutet av januari. Under vår och sommar hade väl kanske inte jubileumsåret så stor påverkan på vårt program. Några nya exkursionsmål besöktes som t ex Sunnersiken på Sydbillingen, ett område väl värt fler besök. Under Mekelsmäss i slutet av september prövade vi på något nytt för vårt förening nämligen en konstutställning i Friggeråkers bygdegård med enbart alster gjorda av föreningens medlemmar. Ett drygt 15-tal medlemmar ställde ut sina verk. Många konstgrenar var representerade som t ex akvarell, oljemålning, keramik, vävnad, foto och svarvning. Den stora variationen gjorde att besökarna var mycket nöjda, det fanns alltid något som intresserade. Förutom de utställda konstverken kunde man bese frimärken med fågelmotiv, äldre fågellitteratur, kort med motiv från det äldre Falköping och en utställning med naturens egen konst. I foajén fanns också olika fågelholkar till påseende och naturligtvis fanns holkar till salu. Självfallet fanns också fika och korv till försäljning på välkänt trandansmanér Det hela var ett mycket lyckat arrangemang som till och med gav några hundralappar i överskott. Nästa stora begivenhet var vår stora jubileumsfest den 25 oktober också denna i Friggeråkers bygdegård. Ett 80-tal medlemmar och inbjudna gäster deltog och hjälpte till att göra detta till en mycket trevlig kväll. Åke A. hälsade välkommen och efter avnjuten måltid tog musikgruppen Skördetid vid. Vi hade den stora förmånen att kunna engagera dem för ett av deras numera mycket fåtaliga uppträdanden. Deras underbara tonsättningar till vår egen bygdepoet Jönn, John Liedholms fantastiska dikter utgjorde naturligtvis kvällens höjdpunkt. Men vi hade också underhållare i våra egna led, Roland Lindberg från Trollhättan som spelade några låtar på sin nyckelharpa. Föreningen blev föremål för uppvaktning från Västergötlands Ornitologiska Förening, Skövde Fågelklubb, Mariestads Fågelklubb, Lidköpings Fågelklubb, Hornborgasjöns Fältstation, Falbygdens Naturskyddsförening och Skövde Natur (Björn Spets).

11 För dessa föreningars representation på festen och för de gåvor vi fick är vi naturligtvis mycket tacksamma. En medlem som varit borta från trakten under kanske ett 20-tal år men som nu återvänt, Torbjörn Persson, höll ett bejublat tal där han bl a läste ur en reserapport han gjort som ung tonåring efter en resa till Öland med föreningen. Därefter följde en del tal där bl a undertecknad och Åke A. avtackade varandra för lång och trogen tjänst. Vi var självfallet endast till hälften införstådda med detta. Övriga styrelsen hade naturligtvis hela överblicken. Själv blev jag mycket överraskad och glad över det plommonträd som förärades mig. Det är nu planterat på hedersplats i vår vildvuxna trädgård. Jag är säker på att Åke med samma tacksamhet kommer att avnjuta någon konsert i Vara konserthus. På festen delades också vår jubileumsskrift ut till deltagarna. Därefter har den på olika sätt delats ut till en del medlemmar. Övriga kommer att få den med detta nummer av Svarthaken. Är det så att du inte har fått något exemplar så hör av dig till någon i styrelsen så ordnar vi det. Jubileumsåret är nu till ända och därmed är också vår jubileumskommittés arbete avslutat. Jag vill tacka Anita, Susanne och Jan för det arbete de lagt ned med att organisera Mekelsmäss, Festen och årsskriften. De har gjort ett hästarbete. Jag vill också tacka alla andra som hjälpt till och som deltagit i de olika aktiviteterna. Kanske då en speciell tanke till vår redaktör Christian som fick kämpa ganska hårt sista veckan för att få jubileumsskriften klar. Stort tack allesammans! Lennart Friggeråker

12 FÖRENINGSINFORMATION 2008 Ordförande Åke Abrahamsson Vice ordförande och kassör Lennart Friggeråker Sekreterare Gerd Sundén Övriga Anita Ljungström Jan Johansson Christian Johansson Rolf Mörk Albin Thorsson Susanne Wieland Lars-Erik Thim Medlemsavgift Familjemedlemsskap 150:- Aktivmedlem 100:- Ungdom under 16 år 50:- Postgiro Medlemsblad Christian Johansson Hemsida internet Mari Friberg Rapportmottagare Albin Thorsson Bjällum, Valsborg Broddetorp tel.: mob: Adress Falbygdens Fågelklubb, c/o Lennart Friggeråker Prästgården Friggeråker Falköping Klubblokal Wetterlinsgatan 23 A Falköping Hemsida internet

SVARTHAKEN. Meddelande från Falbygdens Fågelklubb December 2011

SVARTHAKEN. Meddelande från Falbygdens Fågelklubb December 2011 SVARTHAKEN Meddelande från Falbygdens Fågelklubb December 2011 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 20 januari 2012 klockan 19.00 i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas

Läs mer

Lagnamn Rally Lagnamn Rally Antal arter Antal arter. Placering Placering

Lagnamn Rally Lagnamn Rally Antal arter Antal arter. Placering Placering Lagnamn Rally 2014 Ullerud Storfors Tjockfot.com Cygnus X Gråben & Hjulben I sista laget Blindgrisarna Gamnackarna Thermåsarna Löparnissarna Lagnamn Rally 2014 Antal arter 33 53 38 44 41 43 42 36 37 38

Läs mer

Lagnamn Rally Lagnamn Rally Antal arter Antal arter. Placering Placering

Lagnamn Rally Lagnamn Rally Antal arter Antal arter. Placering Placering Lagnamn Rally 2015 Ullerud Storfors Tjockfot Gråhakarna Gråben & Hjulben Blindgrisarna Gamnackarna Långkallsångarna Sumpmesarna Löparnissarna Il Duce Lagnamn Rally 2015 Antal arter 38 56 51 41 33 45 51

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2010

SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2010 SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2010 Härfågeln som förgyllde hösten. En riktigt pådrag blev det i början av november när en härfågel dök upp i Trädet. Det blev en skön upplevelse

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2009

SVARTHAKEN. MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2009 SVARTHAKEN MEDDELANDEN FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2009 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 29 januari 2010 klockan 19.00 i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Program våren 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass

Skövde Fågelklubb. Program våren 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass Skövde Fågelklubb Program våren 2015 Foto: K-O Hvass www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Banggiro är: 489-7930 Post skickas

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde.

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap sätta i 150 kr på bankgiro: 489-7930, för familjemedlemskap 200 kr och

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Program hösten 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass

Skövde Fågelklubb. Program hösten 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass Skövde Fågelklubb Program hösten 2015 www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Man blir medlem i klubben genom att sätta i 150 kr

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2009

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2009 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2009 Program för våren och försommaren 2009. Alla utflykter utgår från Fredriksbergskyrkans parkering! Viktig läsning Som vanligt gäller anmälan till

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECENBER 2015. Ringtrast i Torbjörntorp sistlidna oktober. Foto Rolf Andersson

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECENBER 2015. Ringtrast i Torbjörntorp sistlidna oktober. Foto Rolf Andersson SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECENBER 2015 Ringtrast i Torbjörntorp sistlidna oktober. Foto Rolf Andersson Under ett par oktoberveckor fanns det tusentals trastar i markerna häromkring.

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Artlista över fåglar vid Råstasjön sammanställd i februari 2013 av Hasse Ivarsson

Artlista över fåglar vid Råstasjön sammanställd i februari 2013 av Hasse Ivarsson Artlista över fåglar vid Råstasjön sammanställd i februari 2013 av Hasse Ivarsson Råstasjön har karaktär av vild natur vilket skiljer den från exempelvis Lötsjön som är en parkanläggning med inplanterade

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2013

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2013 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2013 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 31 januari 2014 klockan 19.00 i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2013

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2013 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2013 Program och Kalendarium för andra halvåret 2013. Att komma ihåg! För att vara rätt utrustad behöver du ha tillgång till båda programbladen, dels

Läs mer

Foto: Kent-Ove Hvass. Tranans dag. 5 års jubilerar. 26-29 mars 2015. Trandansen vid Hornborgasjön

Foto: Kent-Ove Hvass. Tranans dag. 5 års jubilerar. 26-29 mars 2015. Trandansen vid Hornborgasjön Foto: Kent-Ove Hvass Tranans dag 5 års jubilerar 26-29 mars 2015 Trandansen vid Hornborgasjön Torsdag 26 mars Trandansen 10-17 Vid väg 184 (Falköping Skara) Fullt med aktiviteter kring tranor och andra

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECEMBER 2014. Sidensvansar. Karl-Axel Axelsson är konstnären bakom omslaget denna gång.

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECEMBER 2014. Sidensvansar. Karl-Axel Axelsson är konstnären bakom omslaget denna gång. SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB DECEMBER 2014 Sidensvansar. Karl-Axel Axelsson är konstnären bakom omslaget denna gång. Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 30 januari

Läs mer

Jönköpings fågelklubbs program för 2010

Jönköpings fågelklubbs program för 2010 PROGRAM 2010 Jönköpings fågelklubbs program för 2010 Detta program gäller för Jönköpings fågelklubbs aktiviteter under året 2010. Om man vill delta i någon aktivitet är det viktigt att man någon dag innan

Läs mer

A PPENDIX B URMÅTT, J OURNAL OCH U NGAR, B ON OCH Å RSTIDER

A PPENDIX B URMÅTT, J OURNAL OCH U NGAR, B ON OCH Å RSTIDER A PPENDIX B URMÅTT, J OURNAL OCH U NGAR, B ON OCH Å RSTIDER 1. Burmått 2. Journal 3. Bon, ungar, årstider och vikter Burmått MINIMUM-MÅTT Dessa mått är beräknade per individ, men i olika situationer, bl.a.

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2010

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2010 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2010 Program och Kalendarium för våren och försommaren 2010. Jätteviktigt! Med detta utskick får du två programblad. Dels Svarthaken och dels Smultronprogrammet

Läs mer

Program våren Skövde Fågelklubb

Program våren Skövde Fågelklubb Program våren 2018 Skövde Fågelklubb Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Vägbeskrivning till klubblokalen från centrum: Obs: Parkering sker vid ICA Kvantum som ligger

Läs mer

PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb

PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb Jönköpingsfågelklubbs program för 2011 Detta program gäller för Jönköpings fågelklubbs aktiviteter under året 2011. Om man vill delta i någon aktivitet är det viktigt

Läs mer

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2012

SVARTHAKEN. MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2012 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB December 2012 Kallelse till Falbygdens Fågelklubbs årsmöte fredagen den 18 januari 2013 klockan 19.00 i Friggeråkers bygdegård Dagordning 1. Mötet öppnas

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar!

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 26 (2017) Bästa medlemmar! Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Vinter och mörker håller oss mest inomhus, men nu kryper vi så

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Fågelinventering vid Lommarstranden i Norrtälje kommun

Fågelinventering vid Lommarstranden i Norrtälje kommun Fågelinventering vid Lommarstranden i Norrtälje kommun Naturföretaget 2016 Inventering: Arvid Löf Foto: Arvid Löf Rapport: Arvid Löf Kvalitetsgranskning: Niina Sallmén Datum rapport: 2016-07-04 Version:

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Exkursionsrapport skånska vinterfåglar

Exkursionsrapport skånska vinterfåglar Exkursionsrapport skånska vinterfåglar Torsdag 10 januari till söndag 13 januari 2008 Ledare: Hasse Nordin och P-G Larén Deltagare: Britta Svensson, Lars Svantesson, Lars Norell, Lena Johansson, Tony Johansson,

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

Fågelinventering vid Storfinnforsen

Fågelinventering vid Storfinnforsen Fågelinventering vid Storfinnforsen Naturföretaget 2016 Inventering: Arvid Löf Foto: Arvid Löf Rapport: Arvid Löf Kvalitetsgranskning: Niina Sallmén Datum rapport: 2016-08-26 Version: 1 Kontaktperson för

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse 2018

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse 2018 Skövde Fågelklubb Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap sätta i 150 kr på bankgiro: 489-7930, för familjemedlemskap 200 kr och för barn under 16 år, 75 kr. Från och med hösten 2018

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2008

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2008 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Juli 2008 Program för Sommar och Höst 2008. Vi fortsätter med vårt programutbud i jubileumsårets tecken. Möt upp mangrant, det är alltid roligare om man

Läs mer

Program hösten 2016 Skövde Fågelklubb

Program hösten 2016 Skövde Fågelklubb Program hösten 2016 Skövde Fågelklubb www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Bankgiro är: 489-7930 Post skickas till Ordförande

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB MARS 2014

MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB MARS 2014 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB MARS 2014 Det har varit bändelkorsnäbbarnas vinter. Aldrig har man väl kunnat se dem så fint som de gångna månaderna. Helt oskygga, man har kunnat komma

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

Styrelse i Jönköpings Fågelklubb

Styrelse i Jönköpings Fågelklubb Program 2016 Tidskrift utgiven av: Jönköpings Fågelklubb Lyckås 15, 561 92 Huskvarna Hemsida: www.jonkopingsfagelklubb.se Styrelse i Jönköpings Fågelklubb Ordförande: Leif Jansson, tel. 070-625 80 43 e-post

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2008

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2008 SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB Mars 2008 Program för Våren 2008. Ugglelyssning den 25 mars. Samling klockan 18.00. Som sker tillsammans med SNF. Detta är säsongens andra ugglelyssning.

Läs mer

STANDARDRUTTERNA Resultatprotokoll från kombinerad punkt- och linjetaxering

STANDARDRUTTERNA Resultatprotokoll från kombinerad punkt- och linjetaxering STANDARDRUTTERNA Resultatprotokoll från kombinerad punkt- och linjetaxering Svensk Fågeltaxering, Martin Green & Åke Lindström, Biologiska inst., Lunds universitet, Ekologihuset, 223 62 Lund. Telefon:

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI Rosenfink. Foto Lennart Ljuhs

SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI Rosenfink. Foto Lennart Ljuhs SVARTHAKEN MEDDELANDE FRÅN FALBYGDENS FÅGELKLUBB JULI 2017 Rosenfink. Foto Lennart Ljuhs Sedan sist.. Mycket händer under några vårmånader. Tranorna har kommit och gått och alla markens fåglar från sydliga

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Alla är välkomna till

Alla är välkomna till Alla är välkomna till Smultronställen på Falbygden 2013 Blåsippor i Mössebergsparken Onsdag 20 mars 17.30 Samling Kurortens parkering (till höger) Vandring i Mössebergsparken, kommunekolog Carin Fransson

Läs mer

FÅGLARNA VID LERKILEN

FÅGLARNA VID LERKILEN FÅGLARNA VID LERKILEN Thomas Liebig juni 2012 Inledning I augusti 2011 tog jag på mig att göra en sammanställning över de fåglar som förekommer i och omkring Lerkilen, Hälleviksstrand i Orust kommun. Rapporten

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information UVEN Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001 FÖRENINGS INFORMATION 1 FÖRENINGS FUNKTIONÄRER 2 VERKSAMHETSRAPPORT 2000 2 KORTA NOTERINGAR 3 JUBILEUMSFEST 3 PROGRAM 2001

Läs mer

Skånska vinterfåglar 13-16 januari 2012

Skånska vinterfåglar 13-16 januari 2012 Skånska vinterfåglar 13-16 januari 2012 Text: Torbjörn Winqvist Foton: Lena Johansson P-G Larén Torbjörn Winqvist Göran Widerström Tony Johansson Om resan Resan gick med tåg på fredagsmorgonen från Sthlm

Läs mer

Supporterklubben Röda Havet

Supporterklubben Röda Havet Stadgar för Supporterklubben Röda Havet Eskilstuna Antagna 2010-07-04 1. Föreningens syfte 2. Räkenskapsår 3. Regler för hur verksamheten ska bedrivas 4. Regler för medlemskap och uteslutning. 5. Regler

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inbjuder till 45:e årsmötet Fredag den 22 februari 2013 Kl 18.00 45-årsjubiléumsfest Kl 19.00 Lokal: Polarisgården Varmt välkomna! 2 3 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

TÖRNSKOGEN. Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl FÖRENINGSSTÄMMA

TÖRNSKOGEN. Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl FÖRENINGSSTÄMMA TÖRNSKOGEN FÖRENINGSSTÄMMA Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl. 19.15 Törnskogens villaägareförenings lokal i Vaxmoraskolan. Ingång mitt emot fotbollsplanen

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Ny hemsida Årsmöte 26 februari Gregoriebal 7 mars Hej alla spelmansvänner!

Läs mer

Reserapport, Norra Bohuslän

Reserapport, Norra Bohuslän Reserapport, Norra Bohuslän Från torsdagen den 28/10 till söndagen den 1/11 genomförde StOF en exkursion till norra Bohuslän med Hasse Nordin och P-G Laren som reseledare. Förhoppningarna var att vi skulle

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014

MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014 MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2014 Ordförande: Vice ordföranden: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Hans Hermansson 070-296 68 85 fotoherman@telia.com

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Reseledarna. Deltagarna. Reseberättelse Skånska vinterfåglar 7-10 januari 2011 eller resan bland reningsverk och snödrivor

Reseledarna. Deltagarna. Reseberättelse Skånska vinterfåglar 7-10 januari 2011 eller resan bland reningsverk och snödrivor Reseberättelse Skånska vinterfåglar 7-10 januari 2011 eller resan bland reningsverk och snödrivor Text: Torbjörn Winqvist och Ritva Elg Foto: Ritva Elg, Lena Johansson och Tony Johansson Illustrationer

Läs mer

Mer information i kommande SVEFO-INFO.

Mer information i kommande SVEFO-INFO. Aktuell information för Östra Svealands Fotoklubbar Maj 2000 Extranummer EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER Påminnelse om höstutflykten se bilaga! Aktuell information från Enskede FK angående

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2011

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Hösten 2011 RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Hösten 2011 I detta nummer: ett flertal tillfällen till härliga samkväm t.ex. Höstgille, Tygresa, Fotboll och diverse hantverkskvällar, bara att ta för sig!

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Hej! God fortättning på det nya året som nu inte är helt nytt utan en månad gammalt. Under denna månad har STF Stockholm Nordost haft två välbesökta aktiviteter,

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Alla är välkomna till

Alla är välkomna till Alla är välkomna till Smultronställen på Falbygden 2015 Mössebergsparken i fager blomningstid torsdagen den 9 april klockan 18.30 Samling på Vandrarhemmets parkering. En fin vårkväll vid denna tid lyser

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Val/sunds Samfällighetsförening i OIK's klubblokal.

Protokoll fört vid årsmöte i Val/sunds Samfällighetsförening i OIK's klubblokal. Protokoll fört vid årsmöte i Val/sunds Samfällighetsförening 2013-04-16 i OIK's klubblokal. 1. Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet öppnat. 2. Fastställande av dagordning/årsmötets

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

Program våren 2017 Skövde Fågelklubb

Program våren 2017 Skövde Fågelklubb Program våren 2017 Skövde Fågelklubb www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Fåglar i Velamsunds naturreservat 2007-2008

Fåglar i Velamsunds naturreservat 2007-2008 Fåglar i Velamsunds naturreservat 2007-2008 Foto: Björn Sjögren 2 Sammanfattning På uppdrag av Velamsundstyrelsen, Nacka kommun, har i Velamsunds naturreservat under hösten 2007 och året 2008 (t.o.m.3/12

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA 2010-07-28 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA Före årsmötesförhandlingarna hälsade vice ordföranden Britt-Marie Fröjdhammar medlemmar och gäster välkomna. Traditionsenligt

Läs mer

Bärby Hage egnahemsförening

Bärby Hage egnahemsförening Bärby Hage egnahemsförening Årsmötesprotokoll 2009-03-31 1 Årsmötet öppnas Ordförande Anders Lindblad hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2 Årsmötets behöriga utlysande Det konstateras, att

Läs mer

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING 1) Öppnande av mötet 2) Val av ordförande för mötet 3) Val av sekreterare för mötet 4) Val av 2 justeringsmän, tillika rösträknare, för mötet. 5) Fråga om mötets stadgeenliga

Läs mer

Skövde Fågelklubb Program våren 2016

Skövde Fågelklubb Program våren 2016 Skövde Fågelklubb Program våren 2016 Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Post skickas till Ordförande! Medlemsskap kostar 150 kr, för de under 16 år;

Läs mer

INVENTERING AV FÅGLAR

INVENTERING AV FÅGLAR INVENTERING AV FÅGLAR BOKHULTET, ÄLMHULTS KOMMUN PÅ UPPDRAG AV ÄLMHULTS KOMMUN 2013-03-20 Inventering och text Naturcentrum AB 2012 Strandtorget 3 444 30 Stenungsund Tel. 0303-726160 ncab@naturcentrum.se

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

TIDNINGEN FÖR VÄSTERBOTTENS AMATÖRGEOLOGER

TIDNINGEN FÖR VÄSTERBOTTENS AMATÖRGEOLOGER TIDNINGEN FÖR VÄSTERBOTTENS AMATÖRGEOLOGER FÖRENINGEN FÖR MINERAL- OCH GEOLOGIINTRESSERADE 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: OM FÖRENINGEN OCH STYRELSEN sid 3 ORDFÖRANDES RUTA sid 5 AKTIVITETSKALENDER sid 7 ANDERS

Läs mer

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt 1 FLAXKUSEN Medlemsblad för Arbetarteater Pegasus Nr 1/2015 redaktör: Helge Torsein heltors@gavle.to Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt Medlem i Pegasus? Alla

Läs mer

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011 Wagner-Sällskapet i Göteborg Årsmötesprotokoll 2011 Tidpunkt: 2011-03-14 kl 17.30 Plats: Norska Sjömanskyrkan, Göteborg Närvarande: 34 medlemmar och 9 gäster 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av sällskapets

Läs mer