Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, den 13 maj 2013, kl. 16:00 17:00 Beslutande: Lars Callemo (M) Morgan Lindqvist (M) tjänstgör för Mikael T Eriksson (M) Jonas Nygren (S), ordförande Robert Ahl (MP) Anna-Lena Hammarin (FP) Bert Jagerby (V) Anders Lingsten (KD) Bengt Sjöholm (KD) tjänstgör för Anders Lingsten (KD) i behandlingen av 45 på grund av jäv. Berndt Eriksson (C) Ersättare: Jenny Segeljakt (M) kom kl. 16:30 Jan Jogell (S) Cyrus Pairawan (MP) Bengt Sjöholm (KD) Övriga deltagare: Christer Persson, kommunsekreterare Helén Eriksson-Elf, stadsdirektör Ing-Marie Eriksson, kanslichef Göran Langer, chef för stadsbyggnads och miljöförvaltningen Anna Sahlin, projektledare, 41 Utses att justera: Plats och tid för justering: Morgan Lindqvist (M) Kommunstyrelsens kansli den 13 maj 2013, kl. 16:30 Underskrifter: Sekreterare Christer Persson Paragraf Ordförande Justerare Jonas Nygren (S) Morgan Lindqvist (M) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ner Förvaringsplats för protokoll Kommunstyrelsens kansli

2 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 2 (10) 40 Dnr: KS-0265/2011 Detaljplan Lilla Alby - överklagad Göran Langer, chef för stadsbyggnads- och miljöförvaltningens, redogör för den överklagade detaljplanen för Lilla Alby.

3 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 3 (10) 41 Dnr: Ursviksprojektet Anna Sahlin, projektledare för Ursviksprojektet, redogör för aktuella frågor.

4 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 4 (10) 42 Dnr: KS-0241/2013 Trafikverkets skrivelse Förändrat väghållarskap för Enköpingsvägen Göran Langer, chef för stadsbyggnads och miljöförvaltningen, presenterar Trafikverkets skrivelse Förändrat väghållarskap för Enköpingsvägen. 1. Utskottet ställer sig bakom den föreslagna lösningen att förändrat väghållarskap ska ske enligt ursprungslig plan 2015.

5 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 5 (10) 43 Dnr: KS-0188/2013 Sundbybergs stads riktlinjer för grönytefaktorer Beslutsunderlag Sundbybergs stads riktlinjer för grönytefaktorer Kommunkontorets skrivelse den 2 maj 2013 Sammanfattning Riktlinjer för grönytefaktorer fanns tidigare som bilaga i mark- och byggpolicyn. Mark- och byggpolicyn upphörde att gälla i samband med kommunfullmäktiges beslut om ändring i översiktsplanen den 25 mars. Det övergripande innehållet i mark- och byggpolicyn finns nu i översiktsplanen. I den finns också ett kort avsnitt om grönytefaktorer. I ärendet om översiktsplanen angavs att, bland annat, riktlinjer för grönytefaktorer skulle behandlas i separat ärende. De riktlinjer för grönytefaktorer som kommunkontoret nu föreslår är identiska med de som tidigare fanns som bilaga till mark- och byggpolicyn. Utskottets överläggning Yrkande Anna-Lena Hammarin (FP) yrkar att även stadsdelarna Lilla Alby och Storskogen omfattas av en grönytefaktor på 0,5 %. Ordföranden yrkar bifall till det utsända förslaget. Propositionsordning Ordföranden ställer yrkandena mot varandra och finner att utskottet bifaller det utsända förslaget. Kommunstyrelsens exploateringsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar 1. Sundbybergs stads riktlinjer för grönytefaktorer antas. Reservation Mot beslutet reserverar sig Anna-Lena Hammarin (FP)

6 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 6 (10) 44 Dnr: KS-0239/2013 Avtal om utbyggnad av ett nytt elnät och flyttning av elanläggningar i samband med exploateringen av Lilla Alby skola ( 10-11) samt markupplåtelseavtal mellan Sundbybergs stad och Vattenfall Eldistribution AB Beslutsunderlag Kommunkontorets skrivelse den 2 maj 2013 Avtal om utbyggnad av ett nytt elnät och flyttning av elanläggningar i samband med exploateringen av Lilla Alby skola, fastigheterna Klippan 21 och del av Sundbyberg 2:4 i Sundbybergs kommun Upprättade markupplåtelseavtal Sammanfattning Kommunfullmäktige beslutade den 24 september om investering i tilloch ombyggnad av Lilla Alby skola. Vid genomförandet av investeringen behöver vissa befintliga elledningar tillhöriga Vattenfall flyttas samt nya elledningar och elanläggningar utföras. För att reglera genomförandet och kostnaderna för dessa åtgärder samt samordning av Vattenfalls och stadens arbeten träffas Avtal om utbyggnad av ett nytt elnät och flyttning av elanläggningar i samband med exploateringen av Lilla Alby skola, fastigheterna Klippan 21 och del av Sundbyberg 2:4 i Sundbybergs kommun mellan Sundbybergs stad genom dess stadsbyggnadsoch miljönämnd och Vattenfall. Ovannämnda avtal innehåller i 10 och 11 bestämmelser som reglerar markupplåtelse och som måste godkännas av kommunfullmäktige. Enligt 10 ska den befintliga ledningsrätt för ledning som ska flyttas upphävas och en ny ledningsrätt upplåtas i ledningens nya läge. Staden ska svara för kostnaderna för dessa ändringar av befintlig ledningsrätt. Enligt 11 ska servitutsrätt upplåtas på kommunens fastigheter Klippan 21 och Sundbyberg 2:4 med rätt för Vattenfall att för all framtid bibehålla, se till, underhålla, reparera och förnya de nya elledningar och elanläggningar som anläggs. Servitutsrättens villkor preciseras i två stycken upprättade markupplåtelseavtal bilagda till 10 och 11 i Avtal om utbyggnad av ett nytt elnät och flyttning av elanläggningar i samband med exploateringen av Lilla Alby skola, fastigheterna Klippan 21 och del av Sundbyberg 2:4 i Sundbybergs kommun. Ingen ersättning ska utgå för servitutsrätten/markupplåtelsen. Vattenfall svarar för kostnaderna för inskrivning av servituts-/markupplåtelseavtalen.

7 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 7 (10) Kommunstyrelsens exploateringsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar 1. Avtal om utbyggnad av ett nytt elnät och flyttning av elanläggningar i samband med exploateringen av Lilla Alby skola, fastigheterna Klippan 21 och del av Sundbyberg 2:4 i Sundbybergs kommun, 10-11, godkänns 2. Markupplåtelseavtal mellan Sundbybergs stad och Vattenfall eldistribution AB berörande fastigheterna Klippan 21 och Sundbyberg 2:4 godkänns

8 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 8 (10) 45 Dnr: KS-0022/2005 Tilläggsavtal till avtal om köp av Lönnen 7 och exploatering av kvarteret Lönnen mellan Sundbybergs kommun (nedan kallad Staden), org.nr och Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg AB (nedan kallat Lokalfastigheter), org.nr Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll den 17 december , finns i diariet Kommunkontorets skrivelse den 2 maj 2013 Upprättat tilläggsavtal Sammanfattning Enligt träffat avtal om köp av Lönnen 7 och exploatering av kvarteret Lönnen ska Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg AB genomföra och bekosta en ombyggnad av Järnvägsgatans södra sida längs kvarteret Lönnen, Järnvägsgatan Ombyggnaden skulle enligt avtalet vara utförd senast i maj Därefter har tidpunkten senarelagts vid flera tillfällen. Senast beslutade kommunstyrelsen den 17 december att senarelägga tidpunkten längst till den 30 juni Samtal har förts mellan kommunkontoret och Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg AB i syfte att få till stånd en situation där Sundbybergs stad erhåller exploateringsintäkter från bolaget. Det skulle innebära att staden, och inte bolaget, ansvarar för ombyggnaderna av Järnvägsgatan förbi kvarteret Lönnen. Ett tilläggsavtal till gällande avtal mellan staden och Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg har upprättats. Tilläggsavtalet innebär att Lokalfastigheters åtagande att bygga om Järnvägsgatan utgår och att staden övertar detta ansvar. Lokalfastigheter betalar staden en ersättning på 2 mnkr för ändringen. Tidpunkten för stadens utförande av ombyggnaderna av Järnvägsgatan är beroende av genomförandet av nedgrävningen av järnvägen och kan därför inte fastställas idag. Kommunstyrelsens exploateringsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar 1. Tilläggsavtal till avtal om köp av Lönnen 7 och exploatering av kvarteret Lönnen mellan Sundbybergs kommun och Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg AB godkänns. Jäv Anders Lingsten (KD) deltar inte i handläggningen av ärendet på grund av jäv.

9 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 9 (10) 46 Dnr: KS-0150/2013 Ansökan om bygglov för tillbyggnad och ombyggnad av Lilla Alby skola, Klippan 21, Humblegatan Beslutsunderlag Stadsbyggnads- och miljöförvaltningen, genom kommunlokaler, ansökan den 22 mars Arkitekt- och markritningar enligt förteckning den 30 april Kommunkontorets skrivelse den 2 maj 2013 Sammanfattning En ansökan har inkommit om tillbyggnad och ombyggnad samt markåtgärder på Lilla Alby skola på del av fastigheten Klippan 21 och del av Sundbyberg 2:4. Tillbyggnaden omfattar en volym i fem våningar inklusive fläktrumsvåning samt en länkbyggnad i tre våningar. Femvåningsdelen utförs i rött tegel, med indragna partier som kläs med fibercement i varierade kulörer. Länkbyggnadens fasader utförs glasade förutom den indragna bottenvåningen som bekläs med trä. Taken täcks med sedum. Den befintliga skolan omfattar en skolbyggnad i tre våningar plus källare samt en lägre byggnad för idrott och fritidsverksamhet. Ombyggnaden omfattar tillgänglighetsanpassning, nya hemkunskapslokaler, rivning av kök och matsal samt omfärgning av fasader i befintlig kulör. Nytillkommen bruttoarea uppgår till ca kvm. För fastigheten har detaljplan antagits, av kommunfullmäktige den 25 mars 2013, för del av Klippan 21 och del av Sundbyberg 2:4. Detaljplanen har överklagats och därmed inte vunnit laga kraft. Förslaget överensstämmer i huvudsak med bestämmelserna i detaljplanen. En liten avvikelse som avser länkbyggnadens placering bedöms sakna betydelse. För handläggningen av detta ärende kommer en avgift på kr enligt gällande taxa, att tas ut. Faktura översändes separat till faktureringsadress Sundbyberg stad, Box 950, Östersund med referensnummer A Bygglov för tillbyggnad och ombyggnad av Lilla Alby skola, del av Klippan 21 och del av Sundbyberg 2:4, Alby, Humblegatan beviljas under villkor att detaljplanen vinner laga kraft.

10 Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 10 (10) 47 Dnr: KS-0225/2013 Ansökan om bygglov i efterhand för ändring av beviljat bygglov i Vattentornet, på fastigheten Sundbyberg 2:17 Beslutsunderlag Ansökan om bygglov, inkom den 2 maj 2013 Planritning, inkom den 26 april 2013 Antikvariskt utlåtande, inkom 26 april 2013 Kommunkontorets skrivelse den 2 maj 2013 Sammanfattning Kommunstyrelsens dåvarande planerings- och ägarutskott beviljade bygglov för ändrad användning av Vattentornet till café den 22 mars Sommaren 2012 kontaktade kommunlokaler kommunkontoret med en förfrågan om att ändra planlösningen ifrån det beviljade bygglovet. Ändringen innebar att delar av den fasta inredningen, spis och skåp, skulle demonteras. Kommunkontoret informerade via mejl att ett nytt bygglov skulle sökas och att ett nytt antikvariskt utlåtande skulle tas fram. En ny kontakt togs med kommunkontoret i april 2013 för att inreda tre förråd på plan 3 och göra mindre ändringar på bottenplanet. Vid platsbesök den 23 april 2013 konstaterades att den murade spisen och ett av skåpen, delar av den fasta inredningen som är skyddad i detaljplanen, var demonterade utan att nytt bygglov beviljats. De demonterade delarna förvarades på plats i vattentornet. Då demonteringen har skett innan bygglov beviljats ska en byggsanktionsavgift tas ut. 1. Bygglov i efterhand beviljas för ändrad planlösning, inredning av tre nya rum på plan 3 och demontering av fast inredning. 2. Byggsanktionsavgift på kronor tas ut av byggherren i enlighet med PBF 9 kap 11. Anteckning Det noteras att de demonterade delarna som förvaras i vattentornet ska bevaras för att kunna, när så beslutas, kunna återställas. Särskilt yttrande Anna-Lena Hammarin (FP) anmäler särskilt yttrande.

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Plats och tid: Lokal Ekbacken, Kommunhuset, Rissne, tisdagen den 3 december 2013, kl. 8:30-09:10

Plats och tid: Lokal Ekbacken, Kommunhuset, Rissne, tisdagen den 3 december 2013, kl. 8:30-09:10 Protokoll 1 (5) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Lokal Ekbacken, Kommunhuset, Rissne, tisdagen den 3 december 2013, kl. 8:30-09:10 Beslutande: Bengt Sjöholm (KD) Erica Lejonroos

Läs mer

Jonas Nyberg (S) Anna Ahlin (C) Viktoria Wennberg (S) Jenny Lundström (MP) Jim Blomstedt (M)

Jonas Nyberg (S) Anna Ahlin (C) Viktoria Wennberg (S) Jenny Lundström (MP) Jim Blomstedt (M) 2015-04-21 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08:00 08:30 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Per Jonsson, chef Medborgarservice Maria Wikström, chef Bygg- och miljö Helena Lundberg,

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

Jävsnämnden 2014-12-16

Jävsnämnden 2014-12-16 Jävsnämnden 2014-12-16 Jn 23 Kalendarium 2015... 2 Jn 24 Information... 3 Jn 25 Redovisning av delegationsärenden... 4 Jn 26 Eken 3, Säter Uppsättning av skylt lov i efterhand... 5 Jn 27 Övriga ärenden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2178-2183 Sekreterare

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Heby kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), vice ordförande Margaretha Quistberg(s) Anne Öman

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Byggnadsnämnden Protokoll 1 (6) Meteoriten, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, klockan

Byggnadsnämnden Protokoll 1 (6) Meteoriten, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, klockan Byggnadsnämnden Protokoll 1 (6) Diarienummer BN 2018/0538 Byggnadsnämnden Plats och tid Ledamöter Meteoriten, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, klockan 17.00 19.33 Klas Svanberg (M), ordförande Börje Hed

Läs mer

Jävsnämnden 2015-06-11

Jävsnämnden 2015-06-11 Jävsnämnden 2015-06-11 Jn 5 Säter 2:1, Säter anläggande av konstgräsplan med belysning mm på Säters Idrottsplats... 2 Jn 6 Gruvby 8:2, Gustafs nybyggnad av omklädnings- och duschbaracker... 4 Jn 7 Kungsgården

Läs mer

Jävsnämnden

Jävsnämnden Jävsnämnden 2016-12-15 Jn 19 Skedvi Kyrkby 34:1, Stora Skedvi Om- och tillbyggnad av skola etapp 2 och 3... 2 Jn 20 Redovisning av delegationsärenden... 4 Jn 21 Övriga ärenden... 5 Jävsnämnden 2016-12-15

Läs mer

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S)

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 måndagen den 14 december 2015, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-10:00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Per Daniels (M) Pär Andersson (KD) Per Florén (L) Tjänstgörande ersättare Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16 1 (19) Paragrafer 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, måndagen den 19 augusti 2019 kl 14:00-16:00 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S)

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott

Byggnadsnämndens arbetsutskott Byggnadsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (5) Byggnadsnämndens arbetsutskott Plats och tid Ledamöter Övriga Porfyren 2, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, 2018-01-08 klockan 13.00 13.15 Björn Abelson (S),

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sonny Persson (S), Ordförande Magnus Jacobsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare.

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-06-19 Plats och tid Landsort, 2019-06-19 kl. 13:00-13:15 Beslutande Harry Bouveng (M), Ordförande Tommy Cumselius (M) tjänstgör istället för Daniel Adborn (L) Patrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl 11.25 11.30 Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S), ordförande Lena Sundberg (S) Morgan Gutke (C) Kerstin Karlsson (L)

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman (S)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman (S) 1(2) Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Insjön, 8.30-9.45 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Beth Holtzman

Läs mer

... Markus Lund ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden

... Markus Lund ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden 1 KS-rummet, kommunhuset, kommunhuset, kl. 14:15 18:00 Plats och tid 2-11 Paragrafer Hadar Kronberg (M) Markus Lund (KD) Kerstin Nilsson (S) Ingemar Bengtsson (V) Arne Karyd (MP) Daniel Sernryd (SD) Björn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (14) Plats och tid Vänortsrummet kl. 13-17:30 Beslutande Sune Lang (S), ordförande Stefan Sandberg (S), vice ordförande Yvonne Wendelius (S) Ulf Henningsson (S), ersättare för Ann-Christin Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (10) Plats och tid Vänortsrummet kl. 13-16:30 Beslutande Sune Lang (S), ordförande Stefan Sandberg (S), vice ordförande Yvonne Wendelius (S) Ann-Christin Persson Georgsdotter (S) Jonas Tholén (S),

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Patrik Andersson (S)

Patrik Andersson (S) Kommunstyrelsen 2014-06-02 1 (8) Plats och tid Adelborg Lindberghallen Djurås, kl. 17.00-17.45 Beslutande Ledamöter Sofia Jarl (C) ordförande 118-120 Anki Enevoldsen (C) ordförande 117 Kerstin Stenquist

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2198-2203 Sekreterare

Läs mer

Gert Cordes (C) tjänstgörande ersättare för Eva Julin Dombrowe (FP)

Gert Cordes (C) tjänstgörande ersättare för Eva Julin Dombrowe (FP) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Sessionssalen, Järnvägsg 12, kl 15:00-15:20 Beslutande Ledamöter Svante Persson (S) Lars Gustafson (M) Sven Gustavson (S) Mats Nilsson (M) Gert Cordes (C) tjänstgörande

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-02-02 1(10) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00-17.00, Nämndhuset plan E, sal Smedjan Franz Maretta (s) ordförande Bertil Persson (c) Gisela Lindh (s) Kent Gustavsson (s) Alf Carlsson (s)

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP)

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15 Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt, samhällsbyggnad

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2160-2166

Läs mer

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl . kommun Va:nsbro Protokoll 2017-10-19 Plats och tid Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl. 13.00 13.15 Beslutande Sven Blom (C), ordf. Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson

Läs mer

2015-04-01, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm

2015-04-01, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm 1 Plats och tid, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer

Läs mer

Byggnadsförvaltningen kl 15.00

Byggnadsförvaltningen kl 15.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Jävsnämnden ANSLAG/BEVIS. Jävsnämnden Administrativ service. Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Bertil Andersson (C) Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare Lena Ihlar (V) ers: Axel Agnas Britts (S)

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv Beslutande Ledamöter

Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv Beslutande Ledamöter 1 Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf Persson (S)

Läs mer

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9 BYGGNADSNÄMNDEN 2014-01-28 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00--16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2017-06-19 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-06-19 kl. 13.30-16.00 Paragrafer 54-60 Utses att justera Einar Holmquist (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-06-26 Underskrifter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(5) Plats och tid Stora konferensen sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare 08.30. Peter Bergman, S, ordförande Thomas Hägg, S Håkan Karlsson, M ersätter Maths Larsson,

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

110 Tidsbegränsat bygglov för upplag och parkering på

110 Tidsbegränsat bygglov för upplag och parkering på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 110 Tidsbegränsat bygglov för upplag och parkering på 111 Bygglov för tillbyggnad av fabrikslokal på 112 Bygglov för tillbyggnad

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Sofia Söderström (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2011-05-17 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.30 Beslutande Erik Liljencrantz ordförande (m), Marie-Louise Karlsson vice ordförande (s), Bertil Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer

Nicklas Backelin (V) ordförande Annika Hugne (C) Christina Säihke (S) ersättare för Dan Säterman (S) Jens Eriksson (S)

Nicklas Backelin (V) ordförande Annika Hugne (C) Christina Säihke (S) ersättare för Dan Säterman (S) Jens Eriksson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Nicklas Backelin (V) ordförande Annika Hugne (C) Christina Säihke (S) ersättare för Dan Säterman (S) Jens

Läs mer

Jenny Lundström (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Jenny Lundström (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2015-07-20 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 09:00 09:30 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Kristina Alm, bygglovhandläggare 96 Helena Lundberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-08-21 kl 08:30-09:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Ola Carlsson (M) Lennart

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-10-23 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-10-23 1 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-10-23 1 Plats och tid Folkets Hus-baren, Charlottenberg kl 13 00 16 00 Beslutande Övriga deltagare Ola Dahlström (FP) ordförande Kari Andersson (M) ledamot

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2176-2182 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2041-2047 Sekreterare Madeleine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen kl. 17.30-17.50 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Forum, kl. 16:30 Beslutande Peter Wretlund (S), Ordförande Eva-Marie Hansson (M) 1:e vice ordförande Lena Granath (V) 2:e vice ordförande Thina Andersson (S) Tommy Skoog

Läs mer

Jävsnämnden

Jävsnämnden Jävsnämnden 2016-06-16 Jn 10 Säter 4:5, (Hundbadet) Tillsynsärende olovligt byggande: Förslag till beslut om byggsanktionsavgift.... 2 Jn 11 Säter 4:5 - Lov i efterhand för nedtagning av träd, plantering

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD)

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD) PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-11:45 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth Wanneby (MP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9-11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Eva Öberg (MP) Bertil Johansson (S) Bength Andersson (S) Annika Olsson (C)

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Kallelse och handlingar för

Kallelse och handlingar för Kallelse och handlingar för Kommunfullmäktiges sammanträde den 17 december 2014 STADSHUSET SUNDBYBERG PLAN 2 Här är Du RITAD AV: Copyright Larm & Tele Partner Åtgärder Teckenförklaring: Utrymningsväg Gångväg

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson (FP) Sven-Åke

Läs mer

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden...

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... Jävsnämnden 2015-10-29 Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården 1... 2 Jn 14 Förslag till kalendarium 2016... 3 Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... 4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2015-10-29 1

Läs mer

Mats Melin byggnadsinspektör Ingrid Andersson utskottssekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 4-8 Ingrid Andersson

Mats Melin byggnadsinspektör Ingrid Andersson utskottssekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 4-8 Ingrid Andersson 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 12.30-13.30 Beslutande Eva Aanerud-Karlsson (V) ordförande Arne Guldbrandsson (S) ersättare för Jan-Erik Nilsson (S) Bo Guldbrandsson

Läs mer

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M)

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M) 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 8 november 2017 kl 14:00-14:55 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg

Läs mer

Jävsnämnden 2011-06-13 1(7)

Jävsnämnden 2011-06-13 1(7) Jävsnämnden 2011-06-13 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), 1:e vice ordförande Armin von Hove (M) Pär

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2013-03-25 Ärendelista Sid nr Justering...3 126 Ägardirektiv för bolagen inom Stadsbackenkoncernen...4 127 Ägarpolicy för Sundsvalls kommuns bolag...7 Kommunstyrelsen 2013-03-25 1 Tid Kl.

Läs mer

Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice ordförande

Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice ordförande Sida PROTOKOLL 1(5) 2012-06-19 Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:00-14:50 Beslutande Ledamöter Bjarne Olsson (S), ordförande Anne-Marie Wallouch (V), 1:e vice ordförande Åke Thörnesjö (M), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.45. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf. Tore Andersson (-) Benght Andersson (S) Bertil Johansson (S) Birgit Åhlund (C) 54 64, 66 Berne

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9.00 12.20 Beslutande Henrik Yngvesson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Margaretha Lööf-Johanson (S) Berne Klysing (FP) Nina Åkesson-Nylander

Läs mer

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot

Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot 1(8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 09.30 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Bo Sjölin (MP), ledamot Kerstin Lindgren (FP), ledamot Övriga närvarande Marie-Christine Svensson,

Läs mer