Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 28 mars 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 28 mars 2017"

Transkript

1 SOCIALNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll 1/2017 Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 28 mars 2017 Tid: Kl Plats: Storfors, Socialförvaltnngen, Storforsplan 36, Farsta Närvarande: Se sidan 2 i protokollet Paragrafer 1 14, omedelbart justerade: 7 och 10 Justerat den 31 mars 2017 Åsa Lindhagen (MP) Ordförande Eva Solberg (M) Vice ordförande

2 Sida 2 Närvarande ande: Ledamöter Ordförande Vice ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Åsa Lindhagen (MP) Eva Solberg (M) Rana Carlstedt (S) Anna Rantala Bonnier (Fi) Isabel Smedberg Palmqvist (L) Övriga närvarande Ersättare Ersättare Tjänstemän Dan Guillou (MP) Jackie Nylander (V) Peter Svensson, administrativ chef Eva-Lotta Elmér, enhetschef Isabelle Vas, sekreterare Anmält förhinder Ersättare Sofia Modigh (KD)

3 Sida 3 1 Sammanträdets öppnande och godkännande av föredragningslista Ordföranden Åsa Lindhagen (MP) öppnar sammanträdet. Organisations- och föreningsutskott godkänner föredragningslistan. 2 Val av protokolljusterare och tid för justering av protokollet Ordföranden Åsa Lindhagen (MP) och vice ordföranden Eva Solberg (M) justerar dagens protokoll. Justering sker den 31 mars Förvaltningen informerar Eva-Lotta Elmér, enhetschef för enheten juridik, upphandling och föreningsstöd, informerar om att förslag till nya Riktlinjer för bidrag till ideella föreningar behandlas av socialnämnden vid sitt sammanträde den 18 april Förändringarna i riktlinjerna redovisas i tjänsteutlåtandet. Enligt önskemål kommer ärendet att delges ledamöterna tidigare då socialnämndens sammanträde är på tisdag efter påsk. Eva-Lotta Elmér informerar även om att då en handläggare har slutat så har föreningarna behövt grupperas om och omfördelas bland handläggarna inom enheten. 4 s frågor Organisations- och föreningsutskott ställer inga frågor till förvaltningen.

4 Sida 4 5 Projektet Äventyrsgruppen integration genom ett aktivt friluftsliv Föreningen Miljöverkstan Flaten gällande reserverade projektmedel Dnr /2016 beslutar att bevilja resterande projektbidrag på kronor till föreningen Miljöverkstan Flaten för projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv. Vid organisations- och föreningsutskottet den 25 oktober 2016 beslutades att ytterligare medel på kronor kan komma att beviljas vid sammanträdet i mars 2017 (protokoll 3/2016, 7). För att beviljas medel var förutsättningen att föreningen kunde visa på ett ökat deltagande av nyanlända ungdomar samt ett ökat samarbete med stadens boenden för ensamkommande senast den 1 mars Föreningen har kommit in med en redovisning som visar på att de i huvudsak levt upp till de ställda kraven. Socialförvaltningen föreslår att organisations- och föreningsutskottet beslutar att bevilja föreningen resterande projektbidrag kronor. Totalt kommer föreningen att ha fått kronor för projektår två. Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat den 8 mars sordning Ordföranden konstaterar att det finns ett förslag till beslut och det är förvaltningens förslag till beslut. Ordföranden finner att utskottet beslutar enligt förvaltningens förslag.

5 Sida 5 6 Projektet: Dynamisk integrering! Ansökan om projektbidrag från föreningen Demokratipiloterna Dnr /2016 beslutar att avslå ansökan om bidrag för projektet Dynamisk integrering! på kronor från Demokratipiloterna. Föreningen Demokratipiloterna ansöker hos organisations- och föreningsutskottet om kronor i projektbidrag till projektet Dynamisk integrering!. Demokratipiloterna driver sedan år 2011 mötesplatsen Dynamo som är ett socialt och kulturellt center öppet för alla stockholmare med fokus på unga vuxna. Genom projektet Dynamisk integrering! vill föreningen hitta ett koncept för lyckad integrering för unga nyanlända och ensamkommande barn. Detta ska ske genom öppen verksamhet och riktade insatser mot målgruppen. Föreningen erbjuder även möjlighet till praktikplats och volontärarbete på centret eller i medlemsföreningarna. Förvaltningen föreslår att ansökan om projektbidrag avslås eftersom projektet inte uppfyller riktlinjernas krav för projektbidrag. Mål och syfte med det nya projektet som det beskrivs uppnås inom befintlig verksamhet och med befintliga medel. Föreningen har vidare redan beviljats medel för projekt med denna verksamhet under fyra år. Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat 27 februari Vid sammanträdet dukas skrivelse från Demokratipiloterna daterad 22 mars 2017 och förvaltningens tjänsteanteckning daterad 23 mars sordning Ordföranden konstaterar att det finns ett förslag till beslut och det är förvaltningens förslag till beslut. Ordföranden finner att utskottet beslutar enligt förvaltningens förslag.

6 Sida 6 7 Verksamhetsbidrag till brottsofferjourer 2017 Översyn av bidragsnivåer Dnr / beslutar att fördelningen av bidrag till brottsofferjourerna i staden även fortsättningsvis ska bygga på folkmängden i jourernas respektive upptagningsområde. 2. beslutar om en höjning av bidragsnivån från ett genomsnitt om 2,23 kronor per invånare till 2,44 kronor samt att befolkningsstatistiken för 2015 ska ligga till grund för fördelningen av bidrag Det totala bidraget till brottsofferjourerna höjs då med kronor till kronor om året med följande fördelning, kronor till Södra Stockholm, kronor till Innerstaden-Lidingö, kronor till Västerort. et innebär även att reservationen för utbetalning av bidrag under resterande del av året hävs. 3. Paragrafen justeras omedelbart. Under år 2015 genomförde förvaltningen en utredning av verksamhetsbidrag till brottsofferjourer. Utredningen visade att en fördelningsnyckel utifrån folkmängd i jourernas upptagningsområden är den mest lämpliga fördelningsgrunden. De nya fördelningsnycklarna beslutades av organisations- och föreningsutskottet den 15 december 2015 i ärendet om fördelning av verksamhetsbidrag för år 2016 (protokoll 5/2015 5). De nya bidragen innebar en stor ekonomisk förändring för jourerna och förvaltningen har därför gjort en utvärdering. Förvaltningen föreslår att fördelningen av bidrag till brottsofferjourerna i staden även fortsättningsvis ska bygga på folkmängden i jourernas respektive upptagningsområde och att bidragsnivån höjs från ett genomsnitt om 2,23 kronor per invånare till 2,44 kronor. Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat den 20 februari 2017.

7 Sida 7 sordning Ordföranden konstaterar att det finns ett förslag till beslut och det är förvaltningens förslag till beslut. Ordföranden finner att utskottet beslutar enligt förvaltningens förslag. 8 Projektet: Pela och Fadime stödjouren Ansökan om projektbidrag från Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF), lokalförening i Stockholm Dnr / beslutar att bevilja föreningen GAPF lokalförening Stockholm kronor till projektet Pela och Fadime stödjouren under perioden 1 april 2017 till 31 oktober beslutar om ytterligare kronor i projektbidrag, för perioden 1 november 2017 till 31 mars 2018, vid sitt sammanträde i oktober under förutsättning att föreningen kommer in med en redovisning till förvaltningen senast den 15 september Redovisningen ska redogöra för antal stödsökande från Stockholm stad, antal stödsamtal som genomförts i lokalen med personer från Stockholms stad och antal konsultativa samtal som har getts till personal inom stadens socialtjänst inom ovanstående period. 3. Därutöver anföra följande. Hedersrelaterat våld och förtryck är ett allvarligt samhällsproblem som orsakar ett stort mänskligt lidande. I Stockholm finns barn och unga som lever i en hederskontext, under ständig social kontroll. De har inte makten över sina egna liv och deras rättigheter kränks gång på gång. Detta kan aldrig accepteras. Stockholmare som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck ska få skydd och stöd och ges möjlighet att återta makten över sina egna liv. Därför har vi i Stockholms stad i början på 2017 antagit ett program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Det är första gång som staden får ett program som adresserar hedersproblematiken.

8 Sida 8 Programmet understryker tydligt att för att ta krafttag kring problemet behöver olika aktörer samverka. Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadimes (GAPF) lokalförening i Stockholm har varit verksam sedan GAPF är en mycket viktig aktör inom området och arbetar med både opinionsbildning och direkta stödinsatser riktade till målgruppen, bland annat genom sin stödjour och sin jourtelefon, som är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Många våldsutsatta hör av sig till GAPF för att få råd och stöd, samtidigt vet vi att mörkertalet är stort. För att GAPF ska fortsätta att bedriva sitt arbete samt få förutsättningar för att utvecklas och nå ännu fler våldsutsatta anser vi att föreningen ska beviljas kronor. Att bekämpa hedersproblematiken är en högt prioriterad fråga för oss inom majoriteten. I detta arbete är ideell sektor, såsom GAPF, en mycket viktig samarbetspartner. Reservationer Vice ordföranden Eva Solberg (M) och ledamoten Isabel Smedberg Palmqvist (L) reserverar sig mot utskottets beslut till förmån för förvaltningens förslag till beslut. Föreningen GAPF lokalförening Stockholm ansöker om kronor i projektbidrag för perioden 1 januari 2017 till 31 december Föreningen arbetar med stöd, råd och hjälp till personer utsatta för hedersrelaterat våld. Föreningen arbetar även förebyggande genom opinionsbildning. Med projektet Pela och Fadime stödjouren (tidigare Stöd- och hjälpverksamhet för hedersutsatta och unga som riskerar eller utsatts för tvångsgifte) vill föreningen skapa en mer strukturerad stödverksamhet för att kunna bemöta de unga utsatta på ett professionellt och organiserat sätt. Flera etablerade verksamheter finns i staden inom området men förvaltningen anser att GAPF utgör ett komplement genom sin förmåga att nå målgruppen. Förvaltningen gör även bedömningen att föreningen behöver utveckla sin dokumentation. Förvaltningen föreslår att organisations- och föreningsutskottet beviljar föreningen GAPF kronor i projektbidrag för sju månaders verksamhet under perioden 1 april till den 31 oktober Under förutsättning att föreningen kommit in med en

9 Sida 9 redovisning som redogör för efterfrågad information senast den 15 september, föreslår förvaltningen att beslut om ytterligare kronor, för fem månader, från den 1 november 2017 till den 31 mars 2018, tas vid sammanträdet i oktober Förvaltningens förslag innebär att föreningen GAPF lokalförening i Stockholm beviljas sammanlagt kronor i projektbidrag för år Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat den 22 februari Förslag till beslut Ordföranden Åsa Lindhagen (MP) föreslår att organisations- och föreningsutskottet beslutar enligt framlagt förslag från ordföranden, ledamoten Rana Carlstedt (S) och Anna Rantala Bonnier (Fi). Förslaget innebär att föreningen GAPF lokalförening i Stockholm beviljas kronor i projektbidrag för år 2017, varav kronor beviljas för perioden 1 april till den 31 oktober och att beslut om ytterligare kronor fattas vid utskottets sammanträde i oktober Vice ordföranden Eva Solberg (M) och ledamoten Isabel Smedberg Palmqvist (L) föreslår att utskottet beslutar enligt förvaltningens förslag till beslut. ordning Ordföranden ställer förslagen mot varandra och finner att utskottet beslutar enligt det framlagda förslaget från MP, S och Fi. 9 Kafé Söder Ansökan om bidrag från föreningen Ny Gemenskap Dnr / beslutar att bevilja Ny Gemenskap projektbidrag med kronor för perioden 1 maj 31 december beslutar att bevilja Ny Gemenskap ytterligare projektbidrag med kronor för perioden 1 april 31 december 2017, för att möta ett kraftigt ökat besöksantal.

10 Sida 10 Föreningen Ny Gemenskap har ansökt om kronor i projektbidrag för att bedriva Kafé Söder under år beslutade den 25 oktober 2016 om att bevilja föreningen kronor i bidrag för perioden 1 januari 2017 till 30 april 2017 (socialnämndens protokoll ). Förvaltningen föreslår att organisations- och föreningsutskottet beviljar Ny Gemenskap resterande del om kronor för perioden 1 maj 31 december Föreningen Ny Gemenskap har ansökt om ytterligare kronor för perioden 1 januari 31 december Ansökan baseras på ett behov att finansiera de personalförstärkningar som krävs för att möta det kraftigt ökade besöksantalet. Förvaltningen föreslår att organisations- och föreningsutskottet Ny Gemenskap del av det sökta beloppet om kronor för perioden 1 april 31 december Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat den 10 mars sordning Ordföranden konstaterar att det finns ett förslag till beslut och det är förvaltningens förslag till beslut. Ordföranden finner att utskottet beslutar enligt förvaltningens förslag. 10 Dagverksamheten i Västberga och Bryggan Hjorthagen om verksamhetsbidrag för april 2017 till föreningarna Ny Gemenskap och Convictus Dnr / beslutar att bevilja Ny Gemenskap kronor i verksamhetsbidrag för april månad 2017 för dagverksamheten i Västberga. 2. beslutar att bevilja Convictus kronor i verksamhetsbidrag för april månad 2017 för Bryggan Hjorthagen 3. Paragrafen justeras omedelbart.

11 Sida 11 beslutade den 13 december 2016 om verksamhetsbidraget för För Ny Gemenskap och Convictus dagverksamheter i Västberga respektive Hjorthagen beslutades att betala ut första kvartalet samt reservera resterande belopp. Anledningen till reservationen var att en IOP-process pågår vari båda föreningarna ingår. Förvaltningen föreslår att utskottet betalar ut reserverade medel för april 2017 till båda föreningarna. Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat den 16 mars sordning Ordföranden konstaterar att det finns ett förslag till beslut och det är förvaltningens förslag till beslut. Ordföranden finner att utskottet beslutar enligt förvaltningens förslag. 11 Anmälan av delegationsbeslut beslutar att lägga de anmälda tjänstemannabesluten till handlingarna. Ärenden Tjänstemannabeslut att föreningen Fatta har beviljats ett temporärt stöd på kronor den 10 januari 2017 anmäls. Dnr /2016 Tjänstemannabeslut att föreningen För Invandrarkvinnor Stockholms ansökan om tillägg till verksamhetsbidrag på kronor har avslagits den 10 januari 2017 anmäls. Dnr /2016 Tjänstemannabeslut att föreningen Tjejzonens ansökan om tillägg till föreningsbidrag på kronor har avslagits den 10 januari 2017 anmäls. Dnr /2016

12 Sida Anmälan av protokollsjustering beslutar att lägga det anmälda protokollet till handlingarna s protokoll från sammanträdet den 13 december 2016, justerat dels den 13 december, dels den 18 december 2016, anmäldes. Inga kvarstående frågor. 13 Övriga frågor Inga övriga frågor. 14 Sammanträdet avslutas Ordföranden Åsa Lindhagen (MP) avslutade sammanträdet. Sammanträdet avslutas kl Vid protokollet Isabelle Vas

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016 SOCIALNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll OFU 1/2016 Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016 Tidpunkt: Kl. 18.30 Lokal: Rum: Storfors, Storforsplan 36, Farsta Närvarande:

Läs mer

Verksamhetsbidrag till brottsofferjourer 2017

Verksamhetsbidrag till brottsofferjourer 2017 Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Tjänsteutlåtande Dnr 8.1.1-66/2015 Sida 1 (5) 2017-02-20 Handläggare Eva Sandberg 08-508 25 091 Till Socialnämndens

Läs mer

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 13 juni 2017

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 13 juni 2017 Sammanträdesprotokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde tisdagen den 13 juni 2017 Tid: Kl. 18.05 Plats: Socialförvaltningen, Storfors, Storforsplan 36, Farsta Närvarande: Se sidan

Läs mer

Pela och Fadime stödjouren

Pela och Fadime stödjouren Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-02-22 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden

Läs mer

Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat 5 november 2018.

Förvaltningen har redovisat ärendet i ett tjänsteutlåtande daterat 5 november 2018. Sida 14 (20) 13 Kafé i gemenskap Östermalm Ansökan om tidsbegränsat bidrag år två från föreningen Ny Gemenskap Dnr 8.1.1 530/2018 s beslut 1. beviljar Ny Gemenskap ett tidsbegränsat bidrag på 250 000 kronor

Läs mer

Projektet: Dynamisk integrering!

Projektet: Dynamisk integrering! Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Dnr: 8.1.1-723/2016 Sida 1 (6) 2017-02-27 Handläggare Emelie Steen Telefon: 08-508 25 158 Till Socialnämnden

Läs mer

Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon:

Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr: 8.1.1 100/2015 OFU 2015-03-24 Sida 1 (7) 2015-03-02 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations-

Läs mer

6 Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag år 2017 Dnr /2016. Protokoll Sida 7 (19) Verksamhetsbidrag 2017

6 Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag år 2017 Dnr /2016. Protokoll Sida 7 (19) Verksamhetsbidrag 2017 Sida 7 (19) 6 Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag år 2017 Dnr 8.1.1-111/2016 Organisations- och föreningsutskottets beslut 1. Organisations- och föreningsutskottet beslutar att delvis bifalla

Läs mer

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag s SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2010-05-17 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 26 / 5 2010 Jonas Nilsson Jackie

Läs mer

Hjorthagen 13 Livstycket Ersta Diakoni Vändpunkten 15 Filadelfiaförsamlingen i Stockholm 16 Forum idéburna/

Hjorthagen 13 Livstycket Ersta Diakoni Vändpunkten 15 Filadelfiaförsamlingen i Stockholm 16 Forum idéburna/ Sida 5 (30) 5 Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag år 2016 Dnr 8.1.1-66/2015 s beslut 1. Verksamhetsbidrag för år 2016 beviljas till 54 verksamheter med angivna summor. Förening Beviljat belopp

Läs mer

Projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv

Projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-18 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Projektet

Läs mer

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.2-201/2017 Sida 1 (6) 2017-05-02 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: +46 08-508 251 87 Till Socialnämnden 2017-05-16 Nya riktlinjer

Läs mer

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 5/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 5/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag s SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 5/2009 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2009-11-19 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 23 / 11 2009 Jonas Nilsson Jackie

Läs mer

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-16 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-06-13 Projekt

Läs mer

Projektet "Centralt verksamhetsstöd"

Projektet Centralt verksamhetsstöd Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Sida 1 (6) 218-11-7 Handläggare Sigrún Andersdóttir Telefon: 8-58 25 119 Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet 218-12-11 Projektet "Centralt

Läs mer

Projektet Uppsökande verksamhet

Projektet Uppsökande verksamhet Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Sida 1 (8) 2018-11-15 Handläggare Sigrún Andersdóttir Telefon: 08-508 25 119 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2018-12-11 Projektet

Läs mer

Socialnämndens beslut

Socialnämndens beslut Sida 23 (36) 10 Om barnäktenskap Svar på skrivelse från M, L och C Dnr 1.7.2-53/2016 s beslut hänvisar till tjänsteutlåtandet som svar på skrivelsen Reservation Samtliga ledamöter för Liberalerna reserverar

Läs mer

Dagverksamheter för utsatta EU-medborgare 2017 ansökningar om bidrag från Frälsningsarmén, Ny Gemenskap, samt Stockholms stadsmission

Dagverksamheter för utsatta EU-medborgare 2017 ansökningar om bidrag från Frälsningsarmén, Ny Gemenskap, samt Stockholms stadsmission Socialförvaltningen Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-09-28 Handläggare Jonas Zackrisson Telefon: 08-508 25 169 Till Socialnämnden 2016-10-25 Dagverksamheter för utsatta EU-medborgare

Läs mer

Projekt Nu kommer jag först! Unga tjejers och HBTQ-ungdomars guide till stresshantering, självkänsla och arbetslivet

Projekt Nu kommer jag först! Unga tjejers och HBTQ-ungdomars guide till stresshantering, självkänsla och arbetslivet Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr: 8.1.1-246/2017 Sida 1 (8) 2017-05-17 Handläggare Emelie Steen Telefon: 08-508 25 158 Till Socialnämndens Organisations- och föreningsutskott

Läs mer

Villa Talita och Talita Center

Villa Talita och Talita Center Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-17 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Socialnämndens Organisations- och föreningsutskott 2017-12-12 Villa

Läs mer

Närvarande tjänstemän: Fredrik Jurdell, Ariane Andersson, Margareta Lindahl och Karin Hansson Nyberg.

Närvarande tjänstemän: Fredrik Jurdell, Ariane Andersson, Margareta Lindahl och Karin Hansson Nyberg. s SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 1/2013 ORGANISATIONS-OCH SAMMANTRÄDESDAG 2013-02-21 FÖRENINGSUTSKOTTET Justerat 4 / 3 2013 Yvonne Fernell-Ingelström Roger Mogert Karin Hansson Nyberg sekreterare Plats: Lilla

Läs mer

Jackie Nylander (V) t.o.m. 7 fr.o.m. 9

Jackie Nylander (V) t.o.m. 7 fr.o.m. 9 s SOCIALNÄMNDEN ORGANISATIONS - OCH PROTOKOLL nr 2/2011 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Sammanträdesdag 2011-03-24 Justerat 1 / 4 2011 Yvonne Fernell-Ingelström Rebecca Adami Karin Hansson Nyberg sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor den 20 augusti 2015

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor den 20 augusti 2015 Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor Protokoll nr 7/2015 Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma

Läs mer

Projekt Killfrågor. Ansökan om projektbidrag för lokalföreningen Män för jämställdhet Stockholm. Förvaltningens förslag till beslut

Projekt Killfrågor. Ansökan om projektbidrag för lokalföreningen Män för jämställdhet Stockholm. Förvaltningens förslag till beslut Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr: 8.1.1-267/2017 Sida 1 (8) 2017-05-08 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott

Läs mer

Marie Ljungberg Schött (M) t.o.m. 5. Förhinder hade anmälts av vice ordföranden Roger Mogert (S).

Marie Ljungberg Schött (M) t.o.m. 5. Förhinder hade anmälts av vice ordföranden Roger Mogert (S). s SOCIALNÄMNDEN ORGANISATIONS - OCH PROTOKOLL nr 4/2011 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Sammanträdesdag 2011-10- 24 Justerat 27 / 10 2011 Yvonne Fernell-Ingelström Jackie Nylander Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-03 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämnden 2017-05-16 Samordning mellan ensamkommande ungdomar

Läs mer

Qrut. Ansökan om tidsbegränsat bidrag från föreningen Qrut

Qrut. Ansökan om tidsbegränsat bidrag från föreningen Qrut Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Sida 1 (7) 2017-10-04 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Qrut Ansökan om tidsbegränsat

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Riktlinjer för bidrag till ideella föreningar SOCIALFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-01 Handläggare: Ariane Andersson Telefon: 08-508 25 031 Till Socialnämnden Förvaltningens förslag

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015 4/2015 Sida 1 (6) 2015-05-06 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 6 maj 2015 Tidpunkt: Kl. 16 Plats: HSO Stockholm, St Göransgatan 82, nb, Stockholm Närvarande: Se sid. 3 1-10 Justerat

Läs mer

Trygga rum - tillsammans för bostadslösa barnfamiljer i Stockholm

Trygga rum - tillsammans för bostadslösa barnfamiljer i Stockholm Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Sida 1 (9) 2019-05-24 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialförvaltningens organisations- och föreningsutskott 2019-06-18 Trygga rum -

Läs mer

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 15 december 2015

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 15 december 2015 SOCIALNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll OFU 5/2015 Protokoll fört vid organisations- och s sammanträde den 15 december 2015 Tidpunkt: Kl. 19:00 Lokal: Rum: Storfors, Storforsplan 36, Farsta Närvarande: Se

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017 Östermalms stadsdelsförvaltning Staben. Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 088 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus-

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 9 Socialnämnden Plats och tid Skogsbo, Kanholmsfjärden, kl

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 9 Socialnämnden Plats och tid Skogsbo, Kanholmsfjärden, kl VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 9 Plats och tid Skogsbo, Kanholmsfjärden, 2015-11-04 kl. 15.00 16.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Dingertz (M) ordf. Fredrik Sneibjerg (L) 1 v ordf. Sandro

Läs mer

Socialnämndens beslut

Socialnämndens beslut Sida 20 (28) 12 Omställning av enheten för ensamkommande barn och ungdomar Dnr 1.7.2-673/2016 Socialnämndens beslut 1. Förvaltningschefen får i uppdrag att genomföra den i ärendet beskrivna omställningen

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-04-17 08:30 Bertil Olsson (S)

Läs mer

Projekt Tjejhus och Kvinnojour

Projekt Tjejhus och Kvinnojour Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Tjänsteutlåtande Sida 1 (11) 2017-05-16 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Socialnämndens

Läs mer

Projekt Fatta samtycke

Projekt Fatta samtycke Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-10-04 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Projekt

Läs mer

Socialförvaltningen Strategiska enheten. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Möjligheter

Socialförvaltningen Strategiska enheten. Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: Möjligheter Socialförvaltningen Strategiska enheten Tjänsteutlåtande Dnr 10.1-245/2014 OFU 2015-03-24 Sida 1 (5) 2015-03-04 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations-

Läs mer

Förslag på nya fördelningsnycklar för brottsofferjourerna i Stockholms stad 2016

Förslag på nya fördelningsnycklar för brottsofferjourerna i Stockholms stad 2016 Socialförvaltningen Sida 1 (6) Avdelningen för stadsövergripande 2015-11-24 sociala frågor Strategiska Enheten för brottsofferjourerna i Uppdrag Under 2014 påbörjades en utredning om hur bedömningsgrunderna

Läs mer

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor den 23 februari 2017

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor den 23 februari 2017 Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor Protokoll nr 2/2017 Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

Tillståndsutskottet. Tidpunkt: Tisdagen den 11 september 2018 kl. 08:30-09:10. Plats: Storforsplan 36 (Farsta), entréplan, lokal Sunne

Tillståndsutskottet. Tidpunkt: Tisdagen den 11 september 2018 kl. 08:30-09:10. Plats: Storforsplan 36 (Farsta), entréplan, lokal Sunne Sida 1 (16) Tidpunkt: Tisdagen den 11 september 2018 kl. 08:30-09:10 Plats: Storforsplan 36 (Farsta), entréplan, lokal Sunne Justerat 2018-09-12 Ylva Wahlström Ödmann (MP), Ordförande Christina Elffors

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Lisbeth Arff (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande

Maria Sörkvist (C) Lisbeth Arff (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande 1 Plats och tid Årholmen 2018-04-17 08:00-11:30 Beslutande Ulf Sjölinder (L) Maria Sörkvist (C) Lisbeth Arff (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande ersättare ersättare Övriga

Läs mer

Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor. den 9 november Tid: Kl

Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor. den 9 november Tid: Kl Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor nr 10/2017 fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

PM 2005 RVII (Dnr /2005)

PM 2005 RVII (Dnr /2005) PM 2005 RVII (Dnr 326-1585/2005) Ansökningar om bidrag från föreningar med funktionshinder och äldre som målgrupp. Översyn av formerna för stadens bidragsgivning Hemställan av Katarina-Sofia stadsdelsnämnd

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30 SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / 2 2012 Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30 Marie Ljungberg Schött (M) Elisabeth Brandt Ygeman (S) Sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor den 17 mars 2016

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor den 17 mars 2016 Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor Protokoll nr 3/2016 Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens

Protokoll fört vid socialnämndens, äldrenämndens Socialnämndens, Äldrenämndens och Överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor nr 6/2015 fört vid socialnämndens, äldrenämndens och överförmyndarnämndens gemensamma råd för funktionshinderfrågor

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma

BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma Socialförvaltningen Administrativa avdelningen PM Dnr 1.3.1-585/2016 Bilaga 10 Sida 1 (6) 2016-11-23 Handläggare Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 BABA - råd, stöd och metod för barn som kommer

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl :35

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl :35 Sammanträdesprotokoll nr 8/2015 Sida 1 (10) Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl. 08.30 09:35 Lokal: Framtid Stockholm, Rosenlundsgatan 44 B, lokal Paris Justerat 8 / 9 2015 Ylva Wahlström (MP) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Vinternatt - Vintern 2014/ nattlogiplatser för fattiga EU-medborgare

Vinternatt - Vintern 2014/ nattlogiplatser för fattiga EU-medborgare Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-09-19 Handläggare Veronica Wolgast Karlberg Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2014-10-21 Vinternatt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Underskrift Sekreterare... Paragrafer Christer Eklund ANSLAG/BEVIS

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Underskrift Sekreterare... Paragrafer Christer Eklund ANSLAG/BEVIS Socialnämnden 2009-04-08 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.00, 11.30-12.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Lars Davidsson, socialchef Christer Eklund, sekreterare Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

BOTKYRKA Ordn KOMMUN Författningssamling Sid

BOTKYRKA Ordn KOMMUN Författningssamling Sid 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I anslutning till det som sägs i socialtjänstlagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, föräldrabalken, hälso- och sjukvårdslagen, andra författningar

Läs mer

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14)

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Plats och tid Katrineholmssalen, Safiren, Katrineholm, kl. 14.30 16.45 Ajounering kl. 15.40-15.50 ande Tjänstgörande Ersättare Ove Melin, ordförande (s), Matti Turunen (s),

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Projekt samordning alternativa insatser ensamkommande över 18 år

Projekt samordning alternativa insatser ensamkommande över 18 år Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2018-01-15 Handläggare Veronica Wolgast Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2018-01-31 Projekt samordning alternativa

Läs mer

Projekt inom föreningen Kvinnors Rätt; Jourlägenhet

Projekt inom föreningen Kvinnors Rätt; Jourlägenhet SOCIALTJÄNT- OCH ARBETSMARKNADSFÖVALTNINGEN ORGANISATIONS- OCH FÖRENINGSSTÖD TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2009-11-17 Handläggare: Linn Ljunglöf Telefon: 08-508 25 077 Till Socialtjänt- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Ansökan om bidrag till projekt Crossroads

Ansökan om bidrag till projekt Crossroads Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-25 Handläggare Ariane Andersson Telefon: 08-508 25 031 Till Socialnämnden Ansökan om bidrag till

Läs mer

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 1 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.45 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Georgos Moschos (s) Berit Sörman (s) Ann-Sofie

Läs mer

6 Yttrande över remiss av förslag till Program om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck AMN

6 Yttrande över remiss av förslag till Program om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck AMN Sida 6 (19) 6 Yttrande över remiss av förslag till Program om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck 2017-2020 AMN 2016-0269-01.06 Arbetsmarknadsnämndens beslut 1. Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Eva Wörlén, sekreterare Susanne Edberg, administratör Övriga, se resp. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 142 Eva Wörlén

Eva Wörlén, sekreterare Susanne Edberg, administratör Övriga, se resp. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 142 Eva Wörlén Allmänna ärenden 5 november 2013 Plats och tid Socialförvaltningen IFO, tisdag den 5 november 2013, kl 08.15 08.45 1(5) Beslutande Ledamöter Cristine Persson, C, ordförande Elisabeth Svensson, M Christer

Läs mer

Vintern 2013/2014 ansökningar från Frälsningsarmén och Stockholms Stadsmission

Vintern 2013/2014 ansökningar från Frälsningsarmén och Stockholms Stadsmission Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-10-09 Handläggare Ariane Andersson Telefon: 08-508 25 031 Till Socialnämnden Vintern 2013/2014 ansökningar

Läs mer

Projektmedel avseende boendelösningar för gymnasielagens unga

Projektmedel avseende boendelösningar för gymnasielagens unga Socialförvaltningen Stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2018-11-29 Handläggare Anna Lindskog Telefon: 08-508 25 248 Till Socialnämnden 2018-12-11 Projektmedel avseende boendelösningar för gymnasielagens

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-06-02 1(9) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00-15.40 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

Justerat Åsa Lindhagen (MP) och Andréa Ström (M) Socialnämndens beslut

Justerat Åsa Lindhagen (MP) och Andréa Ström (M) Socialnämndens beslut Protokollsutdrag Socialnämnden 2016-12-13 Justerat 2016-12-19 Åsa Lindhagen (MP) och Andréa Ström (M) 18 Revidering av riktlinjerna för handläggning av ekonomiskt bistånd Dnr 3.1.1-596/2015 Socialnämndens

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Projekt Rätten till sitt eget liv

Projekt Rätten till sitt eget liv Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-17 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Socialnämndens Organisations- och föreningsutskott 2017-12-12 Projekt

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 30 juli 2015 kl :00

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 30 juli 2015 kl :00 Sammanträdesprotokoll nr 7/2015 Sida 1 (13) Tidpunkt: Torsdag den 30 juli 2015 kl. 08.30 09:00 Lokal: Framtid Stockholm, Rosenlundsgatan 44 B, lokal Chicago Justerat 4 / 8 2015 Ylva Wahlström (MP) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor den 23 mars 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor den 23 mars 2015 2/2015 Sida 1 (7) 2015-03-23 fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor den 23 mars 2015 Tidpunkt: Kl. 14-16 Plats: Stora Kollegiesalen, Stadshuset, Stockholm Närvarande: Se sid. 2 Justerat

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-04-20 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 29 24 Delegationsbeslut... 30 25 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

Föreningen Storasyster

Föreningen Storasyster Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-17 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Organisations- och föreningsutskottet 2017-12-12 Föreningen Storasyster

Läs mer

Protokoll fört vid socialnämndens sammanträde 25 oktober 2016

Protokoll fört vid socialnämndens sammanträde 25 oktober 2016 Sida 1 fört vid socialnämndens sammanträde 25 oktober 2016 Tid: Kl. 17:30-18:30 Plats: Konferensrum Storfors, Storforsplan 36 i Farsta Närvarande: Se sid. 4 i protokollet 5, 6, 8, 9, 19, 21, 7 Justerat

Läs mer

Att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck, motion (2017:30)

Att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck, motion (2017:30) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-07-13 Handläggare Anna Rinder von Beckerath Telefon: 08-508 43114 Till Socialnämnden 2017-09-19 Att

Läs mer

Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag

Förslag till fördelning av verksamhetsbidrag Socialförvaltningen Administrativa avdelningen, Enheten för juridik, upphandling och föreningsstöd Tjänsteutlåtande Dnr 8.1.1-371/2017 Sida 1 (17) 2017-11-10 Handläggare Barbara Ann Kerber Emelie Steen

Läs mer

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN KANSLIAVDELNINGEN SAN 2009-06-16 SID 1 (6) 2009-05-28 Handläggare: Linn Ljunglöf Telefon: 08-508 25 077 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 9/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 17 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 11:00

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 9/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 17 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 11:00 SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 9/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 17 / 9 2012 Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 09:00 11:00 Marie Ljungberg Schött (M) Jonas Eklund (MP) Sekreterare Anders Larsson

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-01-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Ansökan om bidrag för integrationsverksamhet 2017... 2 2 Motion om familjepark... 3 3 Remiss handlingsplan - Barn som anhöriga... 4 4 Medborgarförslag

Läs mer

Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2016. Dnr /2016. Äldrenämndens beslut

Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2016. Dnr /2016. Äldrenämndens beslut Sida 8 (33) 8 Remiss av förslag till Program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck 2017-2020 Remiss från kommunstyrelsen, dnr 155-1324/2016 Dnr 150-658/2016 Äldrenämndens beslut

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling 1 (5) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I anslutning till det som sägs i socialtjänstlagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, föräldrabalken, hälso- och sjukvårdslagen, andra författningar

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Reglemente för Humanistiska nämnden

Reglemente för Humanistiska nämnden Reglemente för Humanistiska nämnden 1 Antagen av kommunfullmäktige den 20 december 2010 213. Ändringar gjorda under punkt 3.2 beslutade av kommunfullmäktige den 16 december 2013 199. 1 Gemensamma bestämmelser

Läs mer

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE FRÅGOR DNR 1.7-0213/2010 SID 1 (6) 2010-05-25 Handläggare: Linn Ljunglöf Telefon: 08-508 25 077 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer