Resa till södra Tyskland 28/8-9/

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resa till södra Tyskland 28/8-9/9 2010."

Transkript

1 Resa till södra Tyskland 28/8-9/ /8 Startade hemma vid 5 tiden på morgonen och körde till Trelleborg och var där strax efter 8 och tankade bilen innan vi körde in i färjekön. Det var många husbilar redan i kön och fler blev det innan färjan gick kl Åt frukost ombord och sedan tog vi det bara lugnt och satt och tittade på en film i datorn bl.a. och fram mot eftermiddagen åt vi lunchbuffé för 16 per man och vid 17 tiden var vi i land och körde till ställplatsen i fiskhamnen. Gick en bra runda på kvällen i Travemünde och Stig köpte en fiskbulle med matjefilé för att smaka. Kört 22,5 mil idag. 29/8 Var iväg ganska tidigt för vi har en bra bit att köra på autobahn idag. 63,5 mil blev det. Vädret har varit växlande med ömsom sol o regnskurar. Ligger i kväll i Rothenburg am Tauber på ställplatsen där vi brukar övernatta. 10 kostar den. Gick en runda i stan och köpte snöbollar till kvällsfikat. Det var en hel del bussar och folk inne i stan och vi gick in i julmarknadsaffären Käthie Wolfart

2 30/8 Det har regnat en hel del i natt och blåser idag och har varit en del kraftiga skurar. Vi har kört en del vanliga vägar mot München och körde fram om Dachau och letade upp koncentrationslägret där, men det var tyvärr stängt om måndagarna så vi gick bara utanför och tittade lite. Körde sedan mot campingen Tahlkirchen med gps:ens hjälp och det var inte helt enkelt men efter att kört runt stan på inre ringvägen kom vi slutligen rätt. Det var som vanligt vägarbeten som strulade till det. Vi var här redan vid 2 tiden och tar det nu lugnt i eftermiddag för det kommer rikliga regnskurar och däremellan skiner solen. Har köpt endagsbiljett till tunnelbana och bussar för morgondagen. 9,40 /2pers. 23 mil blev dagens etapp.

3 31/8 Det har regnat något enormt i natt och i går kväll. Tror aldrig vi varit ute med bilen i liknande ösregn under så lång tid. Jag var orolig för att floden Isar här skulle börja stiga för vi ligger alldeles vid strandkanten. Det regnade även idag på morgonen men började lätta lite så vid 9 tiden åkte vi in till Mûnchen först med buss och sedan tunnelbanan. Åkte direkt till Olympiaparken som ligger längs samma tunnelbanelinje U3 som Marieplatzen dit vi sedan åkte. Gick till BMW:s fina hus och museumet där som är ganska nytt. Helt enorm byggnad i aluminium och museumet är som en stor aluminium skål man vandrar neråt i. 8 kostade inträdet till museumet annars var det gratis. Tog en fika där innan vi åkte tillbaka till Marieplatzen. Gick till Frauenkirchen och Stig var uppe i tornet och tittade och sen gick vi till Viktualienmarkt som visade sig vara en försäljningsplats med delikatesser i alla dess former och mycket annat i små stånd. Därifrån gick vi till Hofbräuhaus där det finns många biergarten. Åt lunch där och tog dagens som var jättegod men har inte en aning om vad det hette. 7,90 var helt ok. När vi vilat benen lite fortsatte vi till Maximilian st. och bron över floden Isar och sedan gick vi tillbaka till Marienplatz och satte oss och tog en fika med kaffe och apfelstrudel. Dyrt men gott. Nu var vi nöjda med stan och tog tunnelbanan och buss åter till campingen. Nöjda med dagen efter att ha varit förberedda på regn men inte fått en droppe på oss och i kväll skiner solen åter mellan skurarna. Stig gick och satte sig på ändan och blev helt nersmutsat men slog sig inte som tur var.

4 1/9 Var iväg vid strax efter 8 och körde mot Berchtesgarden. Körde runt Chiemsee sjön och det är fint där men svårt att stanna. I Berchtesgarden körde vi till Köningsee och där var fullt med folk och många bussar. Parkeringen var full men vi hittade en plats vid sidan om och gick ner till sjön en sväng. Massor med försäljningställen över allt och innan vi gick tillbaka till bilen gick vi till Mc Donald och köpte varsin hamburgare och tog med till bilen och åt. Körde vägen runt om platsen för Hitlers Örnnäste Kehlster, men stannade inte denna gång för det är inte helt klart väder idag utan växlande och vi har varit här tidigare för en del år sedan. Det är 24% stigning upp denna väg och förbjuden för husvagnar men det gick bra att köra, men den går i skogen en hel del så det blev inga vackra vyer direkt. Fortsatte sedan västerut och ligger ikväll på en ställplats i Ruhpolding som också är en campingplats och ligger mitt ute på landet. Har mulnat på lite i kväll men annars har vi haft uppehåll hela dagen idag och tidvis soligt. Kört 24,8 mil idag.

5 2/9 Vaknade till molnfri himmel och nästan nollgradigt ute. Solen sken vackert på de snöklädda topparna. Körde mot Reit im winkel och nationalparken där och sedan mot motorvägen. Tog av mot Tegnersee och körde runt denna vackra sjö. Kunde parkera i Tegnersee på en bussparkering och gick en runda och sedan fortsatte vi mot Garmsich Partenkirchen. Här ligger vi på stellplatsen vid bergbanan. Många bilar här i kväll. Tog bussen in till stan i eftermiddag en stund och den är gratis fortfarande för stellplatsbesökare. Köpte varsin stor glass och gick omkring lite och såg oss omkring innan vi tog bussen hem igen. Har haft strålande vackert väder idag med upp mot 20 gr varmt. Många vackra vyer över de snöklädda topparna och de vackra husen med alla blommorna. Har kört 21 mil idag.

6 3/9 Körde till Oberammergau på morgonen när det var lugnt och vi fick parkeringsplats. Gick en runda bland de fina målade husen och sedan körde vi lite tillbaka och tog av mot Linderhofslottet.

7 Parkeringen kostade 3,5 men sen var parken gratis att gå i. Gick en bra runda ända upp till grottan men hade missat att det var inträde till den och hade ingen lust att gå tillbaka dit igen för det är ganska brant upp till den. Hade tur med vädret så det var mycket vackra vyer över parken och slottet. Körde sedan vidare till Neuschwansteinslottet och parkerade där. Skulle kostat 7 men något blev fel så det blev 4,5. Köpte biljett till slottet för 8+9 och sedan till bussen upp o ner för 5,20 totalt. Bussen gick inte ända upp till slottet så det var en 15 min promenad som är ganska brant upp o ner men en vidunderlig utsikt från utsikstpunkten. Väl framme vid slottet får man vänta till den tid man fått på biljetten och sedan fick vi en guidning inne i slottet på knapp en timme och det var massor av trappor upp o ner så jag var ganska slut efteråt. Stig gick också upp till bron över en stor ravin lite längre upp och fick en fin utsikt över slottet. Åkte bussen ner igen och sedan gick vi till bilen och körde till Fûssen där vi ligger på en ställplats. Det är en campingtillbehörsaffär som driver den och vi fick inhandlat bl.a. toapapper och glödlampa till bilen. Det ligger en hel del bilar här ikväll. Vi har haft jättefint väder hela dagen. Har kört 9,3 mil idag. Vid kvällspromenaden visade det sig att det finns totalt 3 ställplatser här på rad och alla var nästan fullbelagda.

8

9 4/9 Körde mot Lindau efter att vi gått och handlat på Lidhl på morgonen. Det var ett mycket kuperat landskap och vi hade lite soldis då och då idag. Har kört på Deutch alpenstrasse en hel del de senaste dagarna och även Romantisch strasse en del. Körde inom Lindau men hittade ingen stans att parkera så vi fortsatte till Fredrischhafen där vi ligger på ställplatsen i kväll. Det är i stort sett fullbelagt här. Har gått en runda in till centrum i eftermiddag och tog en öl och en stor glass utanför Zeppelinmuseumet. Det är ganska disigt över Bodensjön idag men 19 gr varmt och lite molnigt. Skall gå och äta middag på restaurangen här i kväll. Har kört 17,1 mil idag. Gick ner till Bodensjöns strand på kvällen och det var en jättefin solnedgång med många svanar på stranden och överhuvudtaget många fåglar. 5/9 Vi var iväg ganska tidigt som vanligt och körde norrut längs Bodensjön. Många äppel och vin odlingar längs vägen. Gjorde en avstickare till Schauffhausen och Renfallen där. Jättefint. När vi sedan skulle därifrån blev det fel och vi kom ut på autobahn söderut och p.g.a vägarbeten blev det någon mil extra innan vi kunde vända tillbaka igen. Körde sedan vanliga vägar och det var väggbygge med vägavstängning en bit upp så vi fick ta en umlaitung. Var tveksamma på vägen men det kom fram en äldre herre och beskrev vägen för oss och talade om att vi inte var de första som tvekade. Fram mot eftermiddagen kom vi till Kehl och ligger på ställplatsen här. 6 kostar den bara + el. Har gått en runda ner till Rehnfloden och fram till centrum. Köpte en apfelstrudel med kaffe på ett trevligt fik i parken. Det är en enorm lekplats med vattenlekar och fullt med barn som hade kul i vattnet och allt som finns där att leka med. Träffade sedan på ställplatsen de första svenskarna under hela resan med undantag av 2 damer i Köningsee som vi hastigt talade med. Har haft soligt och fint hela dagen med

10 20 grader varmt i eftermiddag. Vi gick ytterligare en runda på kvällen och klättrade upp i det stora utsiktstornet som finns. Jag gick halvvägs och Stig ända upp och fick en fin kvällsutsikt. Vi har kört 25,8 mil. Stig varit inne i stan och köpt bröd till frukosten och sen fortsatte vi vår resa. Körde ut mot motorvägen och följde den en bra bit uppåt och kom hit till Rüdesheim vid 12 tiden och ligger på campingen här. Gick in i stan i eftermiddag och åt först middag (äkta wienersnitsel) och sedan åkte vi med linbanan upp till statyn Niedenwald med Germaniakvinnan. Linbanan går över wienodlingarna. 6,5 kostade det per person och var väl värt det, för det är en otrolig utsikt där uppe, nu när vi har strålande solsken och lite vind. När vi åkt ner igen och gått runt lite satte vi oss och beställde varsin Rüdesheimerkaffe som är speciell här ifrån. Achberglikör som bränns av i koppen och sedan kaffe och slutligen en stor klick grädde på toppen. 13 kostade den oss men god var den. Gick sedan hem och då träffade vi våra grannar som är svenskar från Jönköping och pratade en stund. Stig gick en runda för att hitta en matvaruaffär. Vi har kört 25,2 mil idag.

11

12 7/9 Var iväg vid 8 tiden och körde längs med Rhen en bit och sedan tog vi autobahn och har kört den hela dagen till efter Hannover där vi tog mot Celle. Ligger här ikväll på en ställplats som visar sig vara helt gratis och lite provisorisk. De har byggarbete på den ordinarie men här är ganska många bilar. Har varit inne och gått en runda i stan som har jättefina gamla korsvirkeshus i hela innerstan. I morse började det regna lite och det vara till fram på förmiddagen men sen har det var bra väder och upp mot 18 gr varmt i eftermiddag. Har kört 50 mil idag. Åt middag på ett autombahn ställe mitt på dagen idag.

13 8/9 Körde upp till Lübeck direkt på morgonen och var där strax innan 10. Gick och handlade en del och sedan fortsatte vi upp till Puttgarden och Bordershopen där det blev en hel del ytterligare inköp. När vi var klara fortsatte vi till Travemünde igen. Hade först tänkt lägga oss i Heiligenhafen men det var stora vägbyggen ner från Puttgarden så vi valde att åter igen lägga oss här. Blåste något enormt uppe vid Puttgarden men har i stort sett varit uppehållsväder idag. Har kört 36 mil. Var inne i Travemünde ikväll och åt varsin pizza till middag. I morgon åker vi hem med färjan igen. 9/9 Färjan går kl och dagen gick ganska snabbt ombord och var i land vid och körde direkt hem och var hemma vid halv 9 och bjöds på kaffe och smörgås. Det var mycket lite folk på denna färjeöverfart tyvärr. Har kört 23 mil idag. Vi som gjort resan på 340 mil och haft det gott. Kerstin o Stig

14

Tyskland med husbil 2013

Tyskland med husbil 2013 Tyskland med husbil 2013 Ja då bar det iväg söndagen den 14/7 första etappen var till Heiligenhafen, där har vi varit ett antal gånger när vi åker till Tyskland på semester. Nytt för i år är att det har

Läs mer

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Bilen hämtade vi den 16/6 På fredagen packade vi för att åka till Tyskland via Skåne och Danmark. Lördag är det är dags att åka iväg vi stannar till i Ängelholm.

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Resa Tyskland Holland 2018

Resa Tyskland Holland 2018 Resa Tyskland Holland 2018 Då var det dags att åka på vår årliga tripp vi kom hemifrån sent på dagen så första stoppet blev i Skåne På platsen var det någon bil till, Vi handlade mat hos Christian på fiskboden

Läs mer

CC-campingen i Båstad. Dagens etapp 45,6 mil.

CC-campingen i Båstad. Dagens etapp 45,6 mil. Italienresan 2006. Torsdag 15 Juni Årets resa med husbilen startade från Töcksfors med att tanka fullt på Shellmacken. Tänkte att ha koll på dieselförbrukningen nu när vi har satt in en KCRbox och försöka

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg.

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg. -MonACO- Med kaktus och mörka grottor -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -MONACO- Litet land med mycket att uppleva, tack vare sin storlek. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner

Läs mer

Guteträffen och Rügen, kombinerad träff o semesterresa. 20/7 1/8.

Guteträffen och Rügen, kombinerad träff o semesterresa. 20/7 1/8. Guteträffen och Rügen, kombinerad träff o semesterresa. 20/7 1/8. Fredamorgonen den 20/7 startade vi från ett soligt Bollnäs med siktet inställt på Nynäshamn för vidare färd till Gotland och ett besök

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011.

Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2011. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 2011 konstituerat på följande vis. Ordf. Mikael Bernsten V. Ordf. Anders Abrahamsson

Läs mer

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22

Norgeresa med Fortum Power Riders. 2014-05-17 tom 2014-05-22 Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. En kväll i februari träffades Börje och jag hemma hos honom för att titta på en trolig rutt i Norge till sommaren. Börje hade redan bokat in

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret.

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Så var det då dags för vår första (och sista?) Vätternrunda. Vi hade ängsligt följt väderrapporterna i veckan och till sist var det bara att inse att

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte.

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte. Hej alla, Tänk om jag skulle börja detta lilla epos över Donau Radweg med att skriva åk aldrig Donau Radweg med cykel!! Det hade varit katastrofalt. Istället skriver jag till alla cykelfans Åk Donau Radweg

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Bouleturnering vid Westerqwarn

Bouleturnering vid Westerqwarn Bouleturnering vid Westerqwarn Westerqwarn i slutet av maj månad, bedövande vackert i försommarskrud och med Kolbäcksån porlande i bakgrunden. Och de historiska berömda vingslagen känns faktiskt påtagliga.

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014

Logg fra n A lva. Elevlogg: Kära loggbok, dagen till ära var vi på marknaden i Marrakech. Datum: 11 mars 2014 Logg fra n A lva Datum: 11 mars 2014 Elevloggare: Ella, Aliide, Madde, Sara, Erik W, Alexander, Olle och Emil Personalloggare: Catharina Position: Förtöjda i Agadir Beräknad ankomst till nästa hamn: Arrecife

Läs mer

Tyskland 2014. Första anhalten blev Faröbron i Danmark

Tyskland 2014. Första anhalten blev Faröbron i Danmark Tyskland 2014 Planeringen började vi med efter jul och nyårshelgerna Vi planerade att åka till Berlin och sedan vidare mot Usedom och Peenemünde och därefter åka ut till Rügen för att följa kusten mot

Läs mer

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. I många år har tanken funnits att åka Frykensjöarna runt. I år var det nära, kom till Övre Fryken. 2015-09-11: Dagens datum skapar lite otrevliga

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang. Samling på Västra torget för avfärd Några icke så pigga gubbar.

Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang. Samling på Västra torget för avfärd Några icke så pigga gubbar. Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang Samling på Västra torget för avfärd 04.45. Några icke så pigga gubbar. Ombord på färjan från Trelleborg, var det lite gladare miner. 12/5

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Det hanns också med bassängbad, vattenrutschkana och minigolf. Fanns även möjlighet till bowling och klätterväg.

Det hanns också med bassängbad, vattenrutschkana och minigolf. Fanns även möjlighet till bowling och klätterväg. Rikslägret 2017. Årets Riksläger gick av stapeln i Idre och Idre Fjälls anläggning. Rikslägret planeras från Svenska Orienteringsförbundet och alla klubbar har möjlighet att deltaga. Nästan 500 ungdomar

Läs mer

Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010

Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010 Till vägs ände, Norge. 21-30/7 2010 Dag 1: Så är det då dags. Marcus och jag är först på plats, en dag innan till och med. Allt för att kunna tvätta underkläder. Vi har redan varit ute och kört motorcykel

Läs mer

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 Så var det då dags att flyga till nordligare delar av Sverige. Åtta gubbar från Veterangänget hade bokat genom Magnus och Janne en resa till skid och skoterparadiset Hemavan.

Läs mer

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 Vi är åtta personer, varav två är ledare, Mats och Heléne. Inför paddlingen har vi önskningar att vädret ska tillåta oss besök på Håkansskär och Torskär

Läs mer

Norge Resa 2010 3/8-6/8

Norge Resa 2010 3/8-6/8 Norge Resa 2010 3/8-6/8 Min Norge resa påbörjades en solig tisdag morgon, klockan 08 00 styrdes kosan mot föräldrahemmet i Virserum en liten nätt sträcka på 7,5mil. Man har packat och förberett resan i

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen.

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. 2013 Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. Fredagen den 13 september bjöd på solsken, då Gunilla, Eivor, Hjördis och Agneta blev hämtade av

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Wildlifephotographer.se - Leif Bength - PDF-upplaga - Januari 2014 Januari 2014

Wildlifephotographer.se - Leif Bength - PDF-upplaga - Januari 2014 Januari 2014 Januari 2014 page 1 / 39 Table Of Contents Stugor i månsken...... 3 Några fler snöklädda typer...... 8 Snöklädda gubbs och gumms på höjderna...... 12 Månadens bilder för 2009... 16 På väg till Dyverdalen......

Läs mer

SPF Tio Öar åker till Kirchberg i Tyrolen

SPF Tio Öar åker till Kirchberg i Tyrolen SPF Tio Öar åker till Kirchberg i Tyrolen 8 dagars trivselresa med avresa lördag 23 maj 2015 SPF Tio öar inviterar alla medlemmar och vänmedlemmar till vårens trivselresa som denna gång går till vackra

Läs mer

Badsjön, mitt i Storuman,

Badsjön, mitt i Storuman, Badsjön, mitt i Storuman, Koordinater X: 7222712, Y: 1561552 Namn på Svalan: Badsjön, Storuman Bästa tiden: Vår och försommar Vad kan man se: Vadare, sjöfågel men även mycket annat Kommentar: Mycket trevlig

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04 BestKust Feskarna 04 Bra fiske efter havskatt och torsk Sponsored by Innehåll BestKust Feskarna 04, 2:a resan till Grovfjord Nord-Norge Uppresan till

Läs mer

Min resa i Japan Min resa börjar på centralen i Malmö där min avdelning samlades (Turning torso). Där sa vi hej då till ens kära familj och bar oss av till Kastrup med tåg. Efter att vi äntligen hade checkat

Läs mer

Solkosternytt juli 2016

Solkosternytt juli 2016 Försommar Solkosternytt juli 2016 Början av maj var kall och uthyrningen gick trögt men i vecka 22 kom värmen och folk strömmade till Solkoster för att njuta av det ljuvliga försommarvädret. Det vackra

Läs mer

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka.

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka. SKOTTLANDSRESAN Året var 1984 och vi var 4 st. killar som för första gången skulle åka på Mc-semester. Hela våren hade gått åt till att planera resan, beställa färjebiljetter med hjälp av resebyrån i Mariestad,

Läs mer

Minisemester i Hälsingland

Minisemester i Hälsingland Minisemester i Hälsingland 130605-130612 Onsdag kväll vid 23 tiden parkerar vi utanför Alftas camping vid Forsparken. Efter frukost morgonen därpå, på svenska flaggans dag parkerar vi bredvid övriga Kristinehamnare.

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 Gösta Linderholm spelade och sjöng för oss vid ett besök i Strängnäs 4 september. Styrelsen under verksamhetsåret 2018 Ulla Sjöberg Tommy Thörnqvist Ingela Sjöblom Ing-Marie

Läs mer

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min Kapitel 1 SMÅLAND Vi är hemma i Malmö hos min kompis Stephanie och vi satt och tittade på tv och så tittade vi på ett program om Sveriges landskap. Sen kom Stephanie på en ide, hon sa - Jag har en ide

Läs mer

Resa till Visingsö, Sofiero och Birgit Nilssonmuseet maj 2019

Resa till Visingsö, Sofiero och Birgit Nilssonmuseet maj 2019 Resa till Visingsö, Sofiero och Birgit Nilssonmuseet 24 26 maj 2019 Vi var 47 stycken från både vår förening och föreningen i Fruängen-Liljeholmen. Väderutsikterna var inte de bästa inför denna resa, men

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

Eftermiddagens paddling i sol, värme och medvind tog oss till de släta hällarna på Stenskär.

Eftermiddagens paddling i sol, värme och medvind tog oss till de släta hällarna på Stenskär. ÅLAND 26 JUL-2 AUG 2014 Dag 1: Tidig samling vid Märsta station för gemensam avfärd mot Kapellskär och Åland. På båten väntade en god brunch och en första möjlighet att lära känna medresenärerna. Väl framme

Läs mer

Ord och fraser. Vi pratar om väder. Uttal. Väder-kommentarer. Grammatik:

Ord och fraser. Vi pratar om väder. Uttal. Väder-kommentarer. Grammatik: Lektion 5 Ord och fraser Vi pratar om väder Uttal Väder-kommentarer Grammatik: När ska vi använda obestämd och bestämd form? När ska vi säga går och åker Reflexiva, possessiva pronomen (sin, sitt, sina)

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Innehåll. Flerdagarsäventyr

Innehåll. Flerdagarsäventyr Innehåll Endagspass 30-40 km Hälleforsnäs-Bälgviken, km Mörkö-Trosa, km Mölnbo-Gnesta, 33 km Hälleforsnäs-Malmköping, 33 km Björkhagen-Handen, 38 km 74 76 78 80 84 88 1000 kilometer löpäventyr Introduktion

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb.

Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb. Eskader till Hjälmaren i Kristihimmelfärds helgen 2018. Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb.

Läs mer

2015 Tyskland Rhen Mosel & lite till

2015 Tyskland Rhen Mosel & lite till 2015 Tyskland Rhen Mosel & lite till Då var det dags att åka på semester i Tyskland. Vi siktar in oss på Rhen Mosel. Första natten stannade vi i Kalvehave en ställplats vi inte har varit på förut men kommer

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10 Deltagare: Håkan Andersson och Börje Salonen. Börje och jag hade pratat en tid om att åka till Åbo via Åland. Vi fick lite tips från medlemmar i klubben samt från bekantas bekanta. I någorlunda god tid

Läs mer

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion 2008 års Verksamhetsberättelse för Volvo IF:S Friluftssektion Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2008. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 08 konstituerat på följande

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

2012 års kompisresa. Onsdag 1 augusti

2012 års kompisresa. Onsdag 1 augusti 2012 års kompisresa Onsdag 1 augusti Agneta kom rätt tidigt, redan vid halv tio och jag var väl inte riktigt klar att åka, men en timme senare kom vi i alla fall iväg. Det blev en rätt händelselös resa

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige? Känner du dig hemma i naturen? Finns det allemansrätt i landet du kommer från? Vad vill du göra på stranden? Vilken plats är din favoritplats? Varför? Är du rädd för djur i skogen? Är du rädd för djur

Läs mer

Norra Åland 2011 (9-16 juli)

Norra Åland 2011 (9-16 juli) Norra Åland 2011 (9-16 juli) Nio förväntansfulla deltagare startade den 9 juli med Ålandsfärjan mot Mariehamn. Efter ytterligare några småfärjor på Åland, hade vi kommit så långt norrut som vi kunde ta

Läs mer

Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980

Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980 Paddling genom Ströms Vattudal 28/7-2/8 1980 28/7 29 km Start vid 13-tiden uppe i Kvarnbergsvattnets nordvästra hörn, ett par km från norska gränsen (vid bron över Brännälvens utlopp). Strålande sol och

Läs mer

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. om /

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år.

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år. Artikel av Tuva Klinthäll Publicerad i Smålandsposten den 18 september 2010 Kl 07.00 Klockan har precis slagit sju och det är i mitten av augusti. De allra flesta ligger och sover men inte Håkan Håkansson.

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur Resor Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur [ISLAND : LANDMANNALAUGAR] Vandring i ett sagolikt landskap Den isländska naturen är så dramatisk och vacker att den nästan känns overklig. Landmannalaugar,

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer