Fördelning av verksamhetsbidrag 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fördelning av verksamhetsbidrag 2014"

Transkript

1 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (19) Handläggare Gunilla Olson Telefon: Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Fördelning av verksamhetsbidrag 2014 Förvaltningens förslag till beslut 1. Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd beviljar lokala föreningar verksamhetsbidrag i enlighet med vad som redovisas på sidorna 4-19 i detta tjänsteutlåtande, totalt kronor. 2. Stadsdelsnämnden avslår ansökan om verksamhetsbidrag från Vision för världens evangelisation, Teaterföreningen Fabula och Irakiska hjälporganisationen kvinnor och barn i Sverige. 3. Av medlen för verksamhetsbidrag avsätts för 2014, kronor för att Hövdingagården ska kunna användas till pensionärsverksamhet på förmiddagarna. 4. Stadsdelsnämnden beviljar stadsdelsområdets förskolor ett generellt bidrag till kulturaktiviteter på totalt kronor. Maria Mannerholm stadsdelsdirektör Gunnar Ohlsén avdelningschef Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Telefonvägen 30, plan 9 Box Hägersten Växel Fax hagersten-liljeholmen@stockholm.se Sammanfattning Verksamhetsbidraget syftar till att stödja det lokala kultur- och föreningslivet i stadsdelsområdet Hägersten-Liljeholmen. Bidrag kan beviljas till föreningar och organisationer som på lokal nivå kompletterar och stödjer den verksamhet som nämnden bedriver. Bidraget ska utgöra stöd till den direkta verksamheten och beviljas en gång per år. Verksamhet för barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning ska prioriteras.

2 Sida 2 (19) Ärendets beredning Ärendet har beretts inom avdelningen för samhällsplanering. De fackliga organisationerna informeras på förvaltningsgrupp den 1 april Bakgrund Varje år kan stadsdelsnämnderna i Stockholm bevilja bidrag till lokala föreningar för att understödja verksamheter som bedöms som värdefulla för samhället som helhet och som ett komplement till stadens egna verksamheter. ar med lokalt förankrad verksamhet i Hägersten-Liljeholmen kan därför ansöka om verksamhetsbidrag eller arrangörsstöd av Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd. Utöver dessa sökbara bidragsformer utgår ett generellt bidrag till barn inom förskola för kulturaktiviteter. Riktlinjer ar med lokalt förankrad verksamhet i Hägersten- Liljeholmen kan ansöka om verksamhetsbidrag eller arrangörsstöd och avser bidrag för innevarande år. Senaste ansökningsdag för verksamhetsbidrag är den 15 februari. Arrangörsstöd kan sökas vid två tillfällen; senast den 15 februari och den 31 juli. Utgångspunkten är att ett av bidragen söks; verksamhetsbidrag eller arrangörsstöd. ar som söker verksamhetsbidrag och som avser anordna enskilda utåtriktade arrangemang ska enligt riktlinjerna medräkna denna kostnad i ansökan om verksamhetsbidrag. Beslut avseende enbart arrangörsstöd fattas av avdelningschef för samhällsplanering. För att bidraget ska beviljas måste vissa grundläggande villkor uppfyllas: Verksamheten ska vara ideell och uppbyggd på demokratiska principer, partipolitiskt och religiöst obunden samt med en inriktning som överensstämmer med stadens övergripande mål. Vidare gäller att det bedöms finnas tillräckliga förutsättningar för att genomföra verksamheten. Det är också viktigt att det erbjuds en social kontakt som bidrar till att bryta isolering och att verksamheten är beredd att samverka med stadsdelsförvaltningen. Verksamheter riktade till barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning prioriteras. Bidrag avseende lokalhyror beviljas inte. Riktlinjerna för lokala verksamhetsbidrag och arrangörsstöd är tagna av stadsdelsnämnden 15 november 2007.

3 Sida 3 (19) Information angående ansökan om verksamhetsbidrag Information om bidrag till lokala föreningar och organisationer finns på Hägersten-Liljeholmens webbsida. Inför varje ansökningsperiod sätts annons in i tidningen Mitt i Söderort. Förvaltningens synpunkter och förslag Förvaltningen föreslår att kronor utdelas som verksamhetsbidrag i enlighet med vad som anges i ärendet. Stadsdelsområdets förskolor tilldelas som ett generellt bidrag 51 kr per barn till kulturaktiviteter; totalt Fem ansökningar om verksamhetsbidrag föreslås avslag. Ansökan från Vision för världens evangelisation föreslås avslag med motiveringen att föreningen inte är religiöst obunden, ansökan från Irakiska hjälporganisationen kvinnor och barn i Sverige föreslås avslag med motiveringen att verksamheten inte är lokalt förankrad och med en inriktning mot prioriterade områden och ansökan från Teaterföreningen Fabula föreslås avslag med motiveringen att det inte är en medlemsförening och att föreningen inte har stadgar. Det går heller inte att utläsa i Teater Fabulas verksamhetsplan från 2014 att verksamheten har en inriktning mot prioriterade områden. När det gäller fördelningen till pensionärsföreningarna gäller samma princip som de fyra senaste åren, dvs. ett grundbidrag utgår med 5000 kr och resterande medel fördelas efter medlemsantal. Detta sätt att fördela pengarna kan innebära att vissa föreningar får sänkt bidrag. Ingen förening föreslås få mer pengar än de ansökt om. Även för övriga föreningar har medlemsantalet vägts in som en komponent i förslaget till bidrag. Av medlen för verksamhetsbidrag avsätts för 2014, kronor för att Hövdingagården även detta år ska kunna användas till pensionärsverksamhet på förmiddagarna. Bilagor Riktlinjer för lokala verksamhetsbidrag och arrangörsstöd.

4 Sida 4 (19) Sammanställning Beviljat Beviljat Beviljat Ansökt 2014 Förslag PRO Aspudden PRO Fruängen Västertorp PRO Gröndal PRO Kransen Åsen PRO Mälarhöjden PRO Nybohov Liljeholmen SPF Fruängen SPF Mälarhöjden Hägersten SPF Veteranerna PFK Tellus Bingoklubben Måndagsträffen Brännkyrka veteranring BTK Åsen ÖBK Veteranerna Seniornetklubben H-L DHR Söder om söder en Fenix Sthlm läns Dövas pensionärsförening en Midsommargården Örnsbergs scoutkår Eolshälls 4H gård Kulturföreningen Tellus Kultur i Aspudden Kulturföreningen Hökmossens gård Hägerstens hembygdsförening Vintervikens industrihistoriska Ateljéföreningen Vinterviken Teaterföreningen Fabula Vision för evangelisation - 0 Irakiska hjälporganisationen kvinnor och barn i Sverige SUMMA

5 Sida 5 (19) ar PRO Aspudden PRO Aspudden är en ideell lokalförening inom pensionärernas riksorganisation som aktiverar områdets pensionärer. Verksamhetsbidraget för 2013 har i huvudsak använts till bussresor och olika aktiviteter. För 2014 planeras medlemsmöten, cirklar, boule, biljard, kortspel, bridge, bangolf och fester på jul och midsommar. PRO Fruängen-Västertorp PRO Fruängen-Västertorp är en ideell lokalförening inom Pensionärernas riksorganisation som aktiverar pensionärerna i Fruängen-Västertorp med läsecirklar, resor, friskvård, körsång, underhållning, kaffe och smörgåsar års verksamhetsbidrag har använts som ett stöd i alla aktiviteter. För 2014 planerar föreningen kaffebjudning för boende på Fruängsgården, samt Dansen med levande musik för medlemmar varannan onsdag, många studiecirklar, friskvårdsaktiviteter, samt subventionerade resor, sillunch, jullunch, funktionärslunch och teaterbesök.

6 Sida 6 (19) PRO Gröndal PRO Gröndal är en lokal förening inom Pensionärernas riksorganisation som har som uppgift att bevaka pensionärernas intressen och att bedriva en egen omfattande verksamhet i vilken medlemmarna kan känna glädje och gemenskap. Verksamhetsbidraget för 2013 användes som en ingående betydande del av kostnaderna för all mötes- och kontaktverksamhet. För år 2014 planeras studiecirklar, kultur och friskvårdsinsatser, reseverksamhet, boule, julmiddag, julblomma till de äldsta inom föreningen och uppvaktning vid födelsedagar (90 år och äldre). PRO Kransen-Åsen PRO Kransen-Åsen är en lokalförening inom Pensionärernas riksorganisation och bedriver verksamhet som främjar gemenskap och är till gagn för medlemmarna som att ordna möten, studier, resor och friskvård och driva pensionärernas intressefrågor. För 2014 planeras kulturträffar med underhållning och förtäring, Qi gong, läse- och filmcirklar, väntjänsten fortsätter med telefonsamtal till ensamma och sjuka medlemmar, uppvaktning på födelsedagar och julblommor till ensamma och sjuka medlemmar. Till sommaren planeras grillning och boulespel i parken.

7 Sida 7 (19) PRO Mälarhöjden PRO Mälarhöjden är en lokalförening inom Pensionärernas riksorganisation som driver pensionärernas intressefrågor samt bedriver mötesverksamhet, studier och anordnar gemensamma resor. För år 2014 planeras medlemsmöten med underhållning, läsecirkel, trivselträff, resor och studiebesök i samverkan med andra PRO-föreningar inom stadsdelen, qigong, sittgympa och promenader. PRO Nybohov Liljeholmen PRO Nybohov Liljeholmen är en lokalförening inom pensionärernas riksorganisation som driver pensionärernas intressefrågor, mötesverksamhet, studier, kultur, friskvård och anordnar lokala resor. För 2014 planeras månadsträffar med information, föreläsning, underhållning, bridge och friskvård som Qi gong, promenader, stavgång och boule.

8 Sida 8 (19) SPF Fruängen SPF Fruängen är en lokal förening inom Sveriges pensionärsförbund (SPF) vars syfte är att aktivera pensionärer genom möten, utflykter, resor och studiebesök. Varje månad hålls två möten, ett månadsmöte och ett öppet hus. Verksamhetsbidraget för 2013 har använts till finansiering av underhållning vid medlemsträffarna och av medlemstidningen höstlövet, subventionering av resor, utflykter, studiebesök m.m. och av aktiviteterna boule, bordtennis, gymnastik och vandringar, samt till träff för boende på Fruängsgården och bidrag till deras julfirande. För 2014 planeras aktiviteter som pågår varje vecka och som framgår av tidningen Höstlövet. Dessutom planeras resor, utflykter, teaterbesök och museibesök. SPF Mälarhöjden Hägersten SPF Mälarhöjden-Hägersten är en lokal förening inom Sveriges pensionärsförbund (SPF) med syfte att informera i frågor som berör pensionärer och verka för gemenskap, trygghet och trivsel, samt främja friskvård och i övrigt verka för god livskvalitet. Målet är att aktivera pensionärer genom måndagsträffar med uppträdande och/eller föredrag, aktivitetsmöten, studiebesök, resor, bridge, dans, körsång, läsecirkel, museibesök, släktforskning, gymnastik, Qi gong, yoga, boule, lunchträffar, pubaftnar, vinprovning, stavgång, vandringar och vävning. Sökta medel planerar föreningen att använda till underhållning och föredrag vid måndagsträffar och aktivitetsmöten, samt tryckning av vår och höstprogram

9 Sida 9 (19) SPF Hägersten-Liljeholmen (veteranerna) SPF Hägersten-Liljeholmen hette tidigare SPF veteranerna och är en lokalförening inom Sveriges pensionärsförbund (SPF) som tillvaratar och främjar seniorer/pensionärers intressen och tillhandahåller kulturell verksamhet, skapar gemenskap och arbetar för en ökad livsglädje. Verksamhetsbidraget för 2013 har använts till månadsträffar och aktiviteter enligt Veteranbladet. För 2014 planeras liknande aktiviteter som PFK Tellus _ PTK Tellus (Pensionärernas Fiskeklubb Tellus) är en ideell förening som har till ändamål att organisera personer med fiskeintresse, att genomföra aktiviteter och i gemenskap främja utvecklingen av sportfiske och fiskevård. För sökta medel planerar föreningen att genomföra veckomöten, Ungdomsfiske t e x 10 veckor på sommarlovet, fiskeutflykter, kursverksamhet såsom studiecirklar, fisketillsyn och städning runt sjön.

10 Sida 10 (19) Bingoklubben måndagsträffen Bingoklubbens syfte är att driva bingospel på Axelsbergs servicehus och vara en träffpunkt för pensionärer. Verksamhetsbidraget för 2013 har använts till kaffe och kaka vid några tillfällen och bidragit till en jullunch för medlemmar. Brännkyrka veteranring Brännkyrka veteranring bedrivs inom stadsdelarna Älvsjö och Hägersten-Liljeholmen. Anslutna personer ringare ringer på förmiddagen varje dag upp en telefonsvarare och uppger sitt namn och telefonnummer. De inkomna meddelandena kontrolleras mot en lista av föreningens avprickare. Om en ringare inte har meddelat sig är det avprickarens uppgift att i första hand ringa upp personen. Om ringaren inte kan nås kontaktas en anhörig eller en annan person som ringaren anvisat. Går det inte heller att få kontakt med denna person måste avprickaren göra efterforskningar på bland annat sjukhus och i värsta fall tillkalla polishjälp. Syftet är att öka tryggheten för anslutna ringare, så att de inte blir liggande en längre tid om de av någon anledning blir oförmögna att kontakta omvärlden. I veteranringens koncept ingår att det ska vara två träffar per år där ringare och avprickare får tillfälle att bekanta sig med varandra under trevliga former. Av detta skäl anordnas en våroch en höstträff för anslutna ringare och avprickare. Vid dessa bjuds på kaffe med bröd och kakor. Underhållning av någon musikant/sångare har också ingått. Vid årsstämman serveras en enklare förtäring och kaffe. Älvsjö stadsdelsförvaltning svarar för telefonkostnader, kontorslokal med telefoner, dator och skrivare, samt kopieringskostnader. Förutom utgifter för förtäring och underhållning enligt ovan har föreningen också utgifter för kuvert och porto för inbjudan till fester och stämman, samt distribution av protokoll m.m.

11 Sida 11 (19) BTK Åsen bordtennis Medlemmarna i BTK Åsen (pensionärernas bordtennisklubb) spelar bordtennis två gånger i veckan, umgås och har social samvaro. Målet är att medlemmarna ska få social samvaro och motion. För sökta medel 2013 inköptes material till bordtennisen. ÖBK Veteranerna (Örnsbergs båtklubb) 22 Beviljat belopp 2014 Ansöker om Förslag ÖBK Veteranerna har till syfte att samla pensionerade medlemmar inom Örnsbergs båtklubb för olika aktiviteter och gemensam trevnad. Verksamhetsbidraget för 2013 har använts till del av kostnaderna för förtäring vid möten. Verksamhetsbidrag för 2014 söks för delfinansiering av föreningens aktiviteter. SeniorNet Hägersten-Liljeholmen SeniorNetklubben i Hägersten-Liljeholmen är medlem i SeniorNet Sweden vars ordspråk är Äldre som hjälper äldre att utveckla datakunskap. en vill introducera och förkovra äldre i moderna it-tekniker, samt utbyta erfarenheter sinsemellan, ge hjälp till självhjälp, samt hyra in lärare och tekniker för att höja kunskapsnivån. För sökta medel 2014 planerar föreningen inköp av bärbara datorer och s.k. paddor, inköp av adresser för att nå ut till de yngre pensionärerna som bor i området och inköp av hjälpmedel för att driva verksamheten.

12 Sida 12 (19) DHR Söder om söder DHR Söder om söder är en lokal förening till de handikappades riksförbund med verksamhet i de södra förorterna. ens mål är att ordna träffar av social karaktär med kulturinslag och planerar för 2014 att ordna bussresor med liftbuss, lördagscafé med underhållning en gång i månaden, midsommarfest, julfest, styrelsemöte 6-7 ggr per år och inhyrda ledsagare vid aktiviteter. Med sökta medel planerar föreningen att minska egna och medlemmars kostnader vid bland annat hyra av liftbuss, artistgage och övriga aktiviteter, samt förtäring. en Fenix Fenix är ett självhjälpscenter som erbjuder självhjälpsgrupper och fungerar som en mötesplats för människor i utanförskap (äldre, arbetslösa, sjukskrivna, isolerade och ensamma). För år 2013 beviljades Fenix bidrag från Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd, landstinget och AF-anordnarbidrag. För dessa bidrag genomfördes bland annat aktiviteter som självhjälpsgrupper, väntjänst, studiebesök, volontärutbildning med konferens, utflykter och Möjligheternas Mötesplats som har öppet kl på vardagar. Under 2014 planerar föreningen att fortsätta bedriva och utveckla Fenix koncept när det gäller mötesplats, självhjälpsgrupper, väntjänst och kuratorsverksamhet.

13 Sida 13 (19) Stockholms läns dövas pensionärsförening Stockholms läns dövas pensionärsförening (SLDF) är ansluten till Sveriges Dövas Pensionärsförbund. ens ändamål är att hos myndigheter och allmänheten framhålla teckenspråkets centrala betydelse för teckenspråkiga pensionärers gemenskap, självkänsla och kulturella identitet, arbeta för att teckenspråkiga pensionärer som behöver vård och omsorg får detta i en teckenspråkig miljö, arbeta för att information från myndigheter och media till teckenspråkiga pensionärer sker på teckenspråk. en som driver sin verksamhet i Stockholms Dövas förenings lokaler i Johanneshov erbjuder många aktiviteter som döva äldre kan ta del av, exempelvis pensionärsträffar med olika tema och aktiviteter, soppkök och canasta. För 2014 ansöker föreningen om verksamhetsbidrag för de medlemmar som bor i stadsdelen med 1000 kr per medlem. en Midsommargården _ en Midsommargården är en ideell förening som bildades våren 2013 för att tillsammans med gymnasiesärskolan Kung Saga driva och utveckla verksamheten i hemgården Midsommargården. Bakgrunden är att stiftelsen Midsommargården som tidigare drivit hemgården Midsommargården under våren 2013 fattade ett inriktningsbeslut om att upphöra med verksamheten. ens mål är att Midsommargården ska vara ett modernt kulturhus och en mötesplats där kurser, ungdomsverksamhet, lokala utövare, skola, boende i området och närsamhället verkar under samma tak. Midsommargårdens kärnvärden är mångfald, möten och möjligheter. en verkar aktivt för att samverka med olika aktörer i närsamhället. Aktiviteter som föreningen bland annat

14 Sida 14 (19) planerar för sökta medel är föreläsningar, teater för barn, konserter, poesi- och litteraturkvällar, loppis, höstmarknad och julmarknad. Den 17 maj planerar föreningen en festival för mångfald där föreningar som är aktiva i huset, boende i närområdet, lokala utövare, externa samarbetspartners och Kung Sagas elever är medskapande. Utöver det planerar föreningen att erbjuda lokala konst- och kulturutövare att tillfälligt låna en utställningsyta eller ett scenutrymme och i samband med det hålla vernissage eller göra ett scenframträdande. På sikt planerar föreningen att starta en daglig verksamhet där människor med kognitiva funktionsskillnader ska bedriva caféverksamhet i Midsommargården, samt erbjuda service till besökare och hyresgäster. Eftersom föreningen Midsommargården är relativt nystartad har föreningen ännu inte hunnit registrera så många betalande medlemmar/medlemsföreningar. en har för år 2014 erhållit bidrag från kulturförvaltningen på kr. Örnsbergs scoutkår Svenska scoutförbundet är en självständigt arbetande ideellförening med syfte att utveckla barn och unga till trygga och ansvarsfulla medborgare i såväl det lokala som globala samhället. Örnsbergs scoutkår har använt 2013 års verksamhetsbidrag till att arrangera scoutmöten fem kvällar i veckan med utgångspunkt i scoutgården Rotundan på Aspuddens IP. Scouterna har även haft dagsutflykter, helgövernattningar, hajker och ett läger i Dalarna. För sökta medel 2014 planerar föreningen möten fem kväller i veckan för över 130 barn och unga, samt läger i England, Jämtland och Öregrunds skärgård.

15 Sida 15 (19) Eolshälls 4H-gård Eolshälls 4H är en ideell organisation med djurhållning, som främst vänder sig till barn och ungdom. Organisationen tillhör Riksförbundet Sveriges 4H. Syftet sammanfattas genom orden huvud, hjärta, hand och hälsa (4H) och innebär att medlemmarna ska lära sig saker (huvud), träna empati (hjärta), lära sig genom att göra (hand) och att lära ut ett friskt och sunt leverne (hälsa). Verksamhetsbidraget för 2013 har använts till genomförandet av höst- och vintermarknader, samt ett större Luciafirande som avslutades med ett Luciatåg med hästar, kor, får kaniner, ca 15 höns och sjungande barn och ungdomar som underhöll i Axelsbergs centrum. För 2014 söker föreningen verksamhetsbidrag för höstmarknad med hantverkstema där alla besökare ska få möjlighet att gratis få prova på gamla traditionella hantverk, luciafirande på 4H-gården och luciatåg till Axelsbergs centrum, samt vintermarknad med hantverkstema. Vidare planerar föreningen att använda verksamhetsbidraget till ungdomsverksamhet för tonårstjejer med syfte att ge dem en frizon där någon utseendefixering inte styr utan där tanken är att tyngdpunkten ska ligga på det man gör tillsammans och egen tid med personal som handleder med fokus på mobbningsförebyggande arbete enligt förebilden Hågelby 4H i Botkyrka. Kulturföreningen Tellus Kulturföreningen Tellus mål är att genom främst ideellt arbete, partipolitiskt oberoende, på självständig grund utan vinstsyfte driva biografen Tellus för att främja det sociala och kulturella livet i Hägersten. För sökta medel 2014 planerar föreningen att öka

16 Sida 16 (19) utbudet av barnföreställningar, anordna gratis musikfestival i Svandammsparken, anordna gratis utomhusbio i Svandammsparken, delta i Stockholm Jazz Festival 2014 den andra veckan i oktober. en Kultur i Aspudden en Kultur i Aspudden har till syfte att arbeta och utveckla kulturliv i Aspudden med omnejd och för samhällsstöd till kulturell verksamhet som befrämjar upplysning, utbildning och demokrati, samt samverka även med andra kulturella aktörer i stadsdelen. Verksamhetsbidraget för 2013 har använts till visfestival, guidning i Aspudden, administrativa omkostnader m.m. För sökta medel planerar föreningen bland annat guidning i Aspudden, visfestival i Vinterviken, konstsalong vår och höst m.m. Kulturföreningen Hökmossens Gård Kulturföreningen Hökmossens Gård har till syfte att främja kultur och föreningsliv i Hägersten och föra kulturarvet vidare till kommande generationer, samt att bevara Hökmossens Gård för fortsatt föreningsverksamhet. Sökta medel kommer i första hand att ingå i gårdens alla kulturprogram.

17 Sida 17 (19) Hägerstens hembygdsförening Hägerstens hembygdsförening har till ändamål att värna om och vårda Hägerstens församlings område, dess miljö och kulturarv och föra detta vidare till kommande generationer. en har under sin drygt 50-åriga verksamhet samlat på sig ett stort material i form av bilder, klipp etc. Varje år ges skrifter ut med berättelser och bilder. Verksamhetsbidraget för 2013 har använts till inköp av utställningsmaterial, fotopapper, färg och bidrag till årsskrifterna. Under 2014 planerar föreningen att sammanställa en skrift i serien Industrier i Hägersten, ta fram nya utställningsskärmar och erbjuda skolor föreläsningar och bildvisningar. Vintervikens industrihistoriska förening en Vintervikens industrihistoriska förening är en ideell förening som har som syfte att synliggöra Vinterviken som industriminne, att skapa ett permanent museum som skildrar Vintervikens industrihistoria och en internationell skulpturpark. en vill skapa en mötesplats i en historisk och samtida miljö. en har använt 2013 års verksamhetsbidrag till att sprida information kring visningarna i området och som bidrag till en studieresa. För sökta medel 2014 planerar föreningen att utöka visningarna i området och synliggöra och informera om Vintervikens unika industrihistoria. en söker också bidrag för att kunna gå vidare med projektet och för att kunna ta fram informationsmaterial kring museibyggnad och skulpturpark.

18 Sida 18 (19) Ateljeföreningen Vinterviken Ateljeföreningen Vinterviken är en ideell förening med uppgift att värna om Vintervikens unika miljö, att verka för kontakt med allmänheten och att utveckla konstnärliga metoder. Bidraget för 2013 har använts till att betalning av guide vid en historisk visning, affischer för att informera om öppet hus, samt ved, pepparkakor m.m. till julmarknad. För sökta medel 2014 planerar föreningen att arrangera öppna hus, kurser för konstelever, företag och allmänheten, visning av området och ateljéerna, pedagogiska föreläsningar och industrihistorisk vandring. Teaterföreningen Fabula _ Teaterföreningen Fabula är en medlemsförening i ATR, Amatörteatrarnas riksförbund. År 2012 omvandlades Teater Fabula från en medlemsförening till en stängd förening och i och med det gjordes föreningens stadgar om till förhållningsregler. Styrelsen består av 5 personer. Istället för medlemmar finns Fabclub där utomstående kan bidra ekonomiskt. Teater Fabulas mål är att spela för en bred publik och ge alla en chans till en bra teater. en vill också vara öppen för alla som vill spela teater. För sökta medel vill Teater Fabula spela barnteater och till det behövs bidrag till scenografi, hyra av replokal och marknadsföring

19 Sida 19 (19) Vision för Världens Evangelisation _ 0 Vision för Världens Evangelisation har som mål att sprida evangeliet och på så sätt vinna själar till Kristus, att be till Gud så att hans vilja ska ske på jorden och arbeta för en andlig väckelse. Planerna för framtiden är att föra ut evangeliet till Sverige och hela världen. Verksamheten har till största del finansierats genom medlemmarnas tionde och offergåvor, samt genom övriga gåvor. Irakiska kvinnors hjälporganisation kvinnor och barn i Sverige 80 _ ens syfte och mål är att diskutera och försöka lösa de problem som invandrade kvinnor och barn är utsatta för i Sverige. För sökta medel 2014 planerar föreningen att utveckla svenska språket hos invandrarkvinnor, lära ut och förbättra datorkunskap och ge möjlighet till invandrare att lära känna svensk historia och svenska traditioner genom att några besök och utflykter inom Sverige.

Fördelning av verksamhetsbidrag 2015

Fördelning av verksamhetsbidrag 2015 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (18) 2015-03-05 Handläggare Gunilla Olsson Telefon: 08-50823678 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd,

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2007

Bidrag till frivilligorganisationer år 2007 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLANERINGSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2007-03-23 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Bidrag till frivilligorganisationer år 2007 Förslag

Läs mer

HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖR- VALTNING

HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖR- VALTNING HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖR- VALTNING AVDELNINGEN FÖR SAMHÄLLSPLANERING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) 2008-02-28 Handläggare: Kristina Nieminen Telefon: 08 508 23 081 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLISTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-02-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Verksamhetsbidrag

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2014

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2014 Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-03-13 Handläggare Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. För projektbidrag

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Älvsjö stadsdelsförvaltning Staben Sida 1 (7) 2019-02-07 Handläggare Erica Wangenheim Telefon:08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2019-02-07 Föreningsbidrag 2019 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-01 Handläggare Samia Choudhury Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-04-07 Bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018

Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Bilaga 1; föreningsbidrag till föreningar för äldre och för personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning EÅV 2018 Förening (äldre) Antal medl. i EÅV Bidrag 2017 Sökt 2018 Söker bidrag för Beslut

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande. Sida 1 (6) 2017-03-24 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-50809780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-20 Bidrag till

Läs mer

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Stadsdelsnämnden beviljar bidrag till föreningar och frivilligorganisationer med sammanlagt kronor enligt följande.

Stadsdelsnämnden beviljar bidrag till föreningar och frivilligorganisationer med sammanlagt kronor enligt följande. ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING KANSLI- OCH SERVICEAVDELNING EN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5.4.71-2013 SID 1 (11) 2013-04-08 Handläggare: Carin Berg Telefon: 08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2013-04-18 Förslag

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2019

Fördelning av föreningsbidrag 2019 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Dnr 5.4. 551/18 Sida 1 (5) 2019-02-20 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-21 Förvaltningens

Läs mer

Verksamhetsbidrag till lokala föreningar 2019

Verksamhetsbidrag till lokala föreningar 2019 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Förskoleavdelningen Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 8582264 Tjänsteutlåtande Dnr HL 219/135 Sida 1 (4) 219-5-6 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2018

Fördelning av föreningsbidrag 2018 Sida 1 (5) 2018-02-27 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 Förvaltningens förslag till beslut Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 1. Föreningsbidrag

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Enskede-Årsta-s stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-11-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

Ansökningar till föreningsbidrag 2007

Ansökningar till föreningsbidrag 2007 Ansökningar till föreningsbidrag 2007 Sökande förening Ant medl Verksamhet Ink VB Beviljat Ansökt Förslag Anteckningar 2006(kr) 2007(kr) 2007(kr) 1. Södermalms frivilligcenter Viljan 0,75 + 0.5 Långa kontakter

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer 2013

Bidrag till frivilligorganisationer 2013 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-03-04 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till

Läs mer

ABCDE. Bidrag till frivilligorganisationer. Till Norrmalms stadsdelsnämnd. Förslag till beslut

ABCDE. Bidrag till frivilligorganisationer. Till Norrmalms stadsdelsnämnd. Förslag till beslut Stadsmiljö- och planeringsavdelningen N ORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2003-05-05 DNR 671-248/03 Handläggare: Gunilla Schedin Hahn Tfn: 08-508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018 Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-232/2018 Sida 1 (7) 2018-06-14 14 Handläggare Ann-Christine Gullans Telefon: 08-508 14 913 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Bidrag år 2008 till lokala föreningar och frivilligorganisationer

Bidrag år 2008 till lokala föreningar och frivilligorganisationer KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2008-03-31 Handläggare: Yvonne Westrin Telefon: 08-508 08 072 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Bidrag år 2008 till lokala föreningar och frivilligorganisationer

Läs mer

ABCDE. stadsdelsförvaltning O MSORG OM ÄLDRE OCH. Bidrag till organisationer verksamma inom äldre- och handikappomsorgen Farsta stadsdelsnämnd

ABCDE. stadsdelsförvaltning O MSORG OM ÄLDRE OCH. Bidrag till organisationer verksamma inom äldre- och handikappomsorgen Farsta stadsdelsnämnd Farsta stadsdelsförvaltning O MSORG OM ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDRADE B ESTÄLLARE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2004-04-20 DNR Handläggare: Iris Birath Tfn: 08-508 18 153 Farsta stadsdelsnämnd Bidrag till organisationer

Läs mer

Föreningsbidrag 2015

Föreningsbidrag 2015 Avdelningen för förskola och fritid Avdelningen för socialtjänst Avdelningen för äldre Sida 1 (7) 2015-01-29 Handläggare: Marie Ehrenbåge 08 508 18 251 Till Farsta stadsdelsnämnd 2015-02-19 Föreningsbidrag

Läs mer

Föreningsbidrag 2015

Föreningsbidrag 2015 Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande SDN 2015-04-16 Sida 1 (7) 2015-03-27 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Suzanne Hartenberger Telefon: 08-508

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Handläggare Jelina Khoo Telefon:

Handläggare Jelina Khoo Telefon: Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 88 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-04-18 Ansökan om föreningsbidrag till föreningen

Läs mer

Bidrag till föreningar som bedriver verksamhet för äldre och funktionshindrade

Bidrag till föreningar som bedriver verksamhet för äldre och funktionshindrade ENSKEDE-ÅRSTA STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDRADE SID 1 (17) 2007-03-30 Handläggare: Doris Modig Telefon: 508 14 520 Till EnskedeÅrsta-Vantörs stadsdelsnämnd Bidrag till

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-469/2017 Sida 1 (5) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag till föreningar

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte 1.1 Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt reglementet ansvar för att fördela bidrag till föreningar och organisationer inom nämndens verksamhetsområde,

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017 Östermalms stadsdelsförvaltning Staben. Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 088 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus-

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2006

Bidrag till frivilligorganisationer år 2006 Planeringsavdelningen Norrmalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Gunilla Schedin Tfn: 508 09 015 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-04-28 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Bidrag till frivilligorganisationer

Läs mer

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID SID 1 (6) 2010-10-11 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076 12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-11-25 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-12-15 Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

ABCDE. stadsdelsförvaltning V ÅRD OCH OMSORG B ESTÄLLARE. Bidrag till organisationer verksamma inom äldre- och handikappomsorgen 2006

ABCDE. stadsdelsförvaltning V ÅRD OCH OMSORG B ESTÄLLARE. Bidrag till organisationer verksamma inom äldre- och handikappomsorgen 2006 Farsta stadsdelsförvaltning V ÅRD OCH OMSORG B ESTÄLLARE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2006-03-28 DNR 191/2006 Handläggare: Iris Birath Tfn: 08-508 18 153 Farsta stadsdelsnämnd Bidrag till organisationer

Läs mer

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Föreningsbidrag 2016 - sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret 2016. Först listas de 22 föreningar som föreslås

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (18) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-647/2016 Sida 1 (5) 2016-11-22 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-50814997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag vt 2017 till

Läs mer

Totalt föreslås 51 föreningar beviljas grund- och medlemsbidrag för 2019 till en totalsumma av kronor.

Totalt föreslås 51 föreningar beviljas grund- och medlemsbidrag för 2019 till en totalsumma av kronor. Tjänsteskrivelse 1 (7) Omsorgs- och äldreförvaltningen Christina Våleman 2018-11-14 Dnr ÄN 2018-488 Äldrenämnden Föreningsbidrag 2019 Förslag till beslut 1. Grundbidraget fastställs till 3000 kronor per

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte 1.1 Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt reglementet ansvar för att fördela bidrag till föreningar och organisationer inom nämndens verksamhetsområde,

Läs mer

Enkätundersökning i Stockholms kommun Hur är det att vara ny medlem i PRO?

Enkätundersökning i Stockholms kommun Hur är det att vara ny medlem i PRO? Enkätundersökning i Stockholms kommun 2016 Hur är det att vara ny medlem i PRO? Vi frågade de nya medlemmarna Varit med i max 13 månader. PRO förening i Stockholms kommun. Helt nya i PRO och inte dem som

Läs mer

Föreningsbidrag 2017

Föreningsbidrag 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Avdelningen för HR och extern service Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2017-04-07 Handläggare Erica Wangenheim Telefon:08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2017-04-27 Föreningsbidrag

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING. Riktlinjer för bidrag till utomstående organisationer i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING. Riktlinjer för bidrag till utomstående organisationer i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING Riktlinjerna är under revidering och kan komma att ändras något. Riktlinjer för bidrag till utomstående organisationer i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Allmänt

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för 1 Verksamhetsplan 2015 PRO är en av Sveriges största folkrörelser och har en viktig roll och uppgift att fylla som pensionärernas intresseorganisation. PRO strävar efter ett samhälle som präglas av solidaritet,

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Sida 1 (11) 2018-11-29 Handläggare Evelyn Garate Telefon: 08-508 14 997 Till Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd 2018-12-10

Läs mer

Föreningsbidrag för 2015 till föreningar som arbetar med verksamhet som stödjer och kompletterar nämndens ordinarie verksamhet

Föreningsbidrag för 2015 till föreningar som arbetar med verksamhet som stödjer och kompletterar nämndens ordinarie verksamhet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Individ- och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-10-16 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Fördelning av verksamhetsbidrag till frivilligo r- ganisationer för 2012

Fördelning av verksamhetsbidrag till frivilligo r- ganisationer för 2012 ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLING OCH UTBILDNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DOKID 4986 SID 1 (10) 2011-10-24 Handläggare: Git Skog Telefon: 08-508 36 217 Till Äldrenämnden den 13 december 2011 Fördelning av verksamhetsbidrag

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 Älvsjö stadsdelsförvaltning Avdelningen för HR och extern service Tjänsteutlåtande Sida 1 (13) 2016-04-12 Handläggare Carin Berg Telefon:08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2016-04-28 Föreningsbidrag

Läs mer

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 1 SPF Seniorernas värdegrund (antagen av kongressen 2017) SPF Seniorerna är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi värnar om varje

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-11-14 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag år 2017

Fördelning av föreningsbidrag år 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (13) -02-14 Handläggare Kicki Elofsson Telefon: 08-508 12 008 Till Södermalms stadsdelsnämnd -03-09 Fördelning av föreningsbidrag år Förvaltningens

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR

REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR Socialförvaltningen 2012-07-20 REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR Bidragsberättigade är lokalföreningar, med säte i Gislaveds kommun, som bedriver

Läs mer

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-20 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag 2017, avseende verksamhetsområde missbruk

Föreningsbidrag 2017, avseende verksamhetsområde missbruk Enskede- Årsta- Vantörs stadsdelsförvaltning Individ och familjeomsorgen vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-14 Handläggare Solveig Blid Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Bidrag till utomstående organisationer

Bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Handläggare Johan Adolfsson Telefon: 08-508 33 926 Till Utbildningsnämnden 2017-02-02 Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-01-09 Bidrag till utomstående

Läs mer

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-27 Handläggare Monica Slama Telefon: 08-508 23 092 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Sommarverksamhet för äldre

Sommarverksamhet för äldre Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-05-14 Handläggare Marita Danowsky Telefon: 508 12 017 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-06-12 Sommarverksamhet för äldre Skrivelse från

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör 1. Syfte och övergripande målsättningar Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har som mål att genom föreningsbidragen stärka civilsamhället och stödja

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer

Liljeholmen. Program 2018 Vår & sommar

Liljeholmen. Program 2018 Vår & sommar Liljeholmen Program 2018 Vår & sommar PRO Riksorganisation Aktiviteterna syftar till att bevaka medlemmarnas intressen, bryta ensamhet, skapa samhörighet och trivsel. Den rikstäckande moderorganisationen

Läs mer

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön,

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, 1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning

Läs mer

Bidrag till föreningar inom kultursektorn

Bidrag till föreningar inom kultursektorn Bidrag till föreningar inom kultursektorn Stenungsunds kommun Med kulturföreningar åsyftas de föreningar som bedriver verksamhet inom områdena konst, slöjd, foto, film media, teater, litteratur, musik,

Läs mer

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019 Söder Gävle Verksamhetsplan 2019 1 Verksamhetsplan 2019 PRO är en självständig, oberoende och partipolitisk obunden organisation. En organisation som verkar för ett samhälle där medborgarna har ekonomisk

Läs mer

Mötesplats för kvinnor

Mötesplats för kvinnor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-20 Handläggare Ditte Westin Telefon: 08-508 033 76 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Mötesplats för kvinnor Förvaltningens

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD Arbetsmarknads - och socialförvaltningen Vuxenavdelningen 2018-07-02 Arbetsmarknads- och socialnämnden ser civilsamhället (frivilliga organisationer,

Läs mer

Föreningsbidrag 2017

Föreningsbidrag 2017 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-04-03 Handläggare Thomas Levin Telefon: 08-50808056 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag

Läs mer

Prövning av stöd till nya ungdomsorganisationer

Prövning av stöd till nya ungdomsorganisationer Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Allan Axelsson Prövning av stöd till nya ungdomsorganisationer 1 FÖRSLAG TILL BESLUT Kulturnämnden föreslås besluta att godkänna att Syrianska ungdomsförbundet

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens fördelning av föreningsbidrag

Vård- och omsorgsnämndens fördelning av föreningsbidrag Sida: 1 (5) Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt gällande reglemente ansvar för att fördela bidrag till föreningar

Läs mer

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PERS ONALFRÅGOR OCH UTFÖRARE INOM ÄLDREO MSORGEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping

Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping REGLERNA ÄR ANTAGNA AV NORRKÖPINGS KOMMUN, VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN DEN 9 JUNI 2009. REVIDERAD VERSION ANTOGS AV VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer. inom Kungsholmens stadsdelsområde

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer. inom Kungsholmens stadsdelsområde KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) 2008-02-04 Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilligorganisationer som riktar sig till invånarna inom Kungsholmens stadsdelsområde Villkor för

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag

Fördelning av föreningsbidrag Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2016-02-22 Handläggare Ingegerd Apelgren, Marita Danowsky, Helena Örnevall Telefon: 08-508 12 008 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-03-17

Läs mer

Uppföljning av entreprenadavtal inom social omsorg - rapport

Uppföljning av entreprenadavtal inom social omsorg - rapport HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-06-15 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Bidragsregler i Skara kommun

Bidragsregler i Skara kommun Kultur- och fritidsnämnden Bidragsregler i Skara kommun Skara kommun har ett stort och rikt föreningsliv där kommuninvånarna har möjlighet att hitta just den förening som är anpassad efter individens önskemål

Läs mer

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006 Information och IT Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per Linde Tfn: 508 03 053 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-02-16 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för

Läs mer

Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN. Tryckt 2007-04-02

Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN. Tryckt 2007-04-02 Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN Tryckt 2007-04-02 1 [14] BIDRAGSREGLER FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN 1. ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ATT EN FÖRENING SKA KUNNA SÖKA FÖRENINGSBIDRAG

Läs mer

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-01 Handläggare Ditte Westin Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva 10-18 juni 2017 Förvaltningens förslag

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Verksamhetsplan PRO Oxelösund

Verksamhetsplan PRO Oxelösund Verksamhetsplan 2017 PRO Oxelösund Pro Oxelösunds uppgift är: att erbjuda alla pensionärer en mötesplats för gemenskap personlig utveckling, glädje och hälsa. att erbjuda ett varierat utbud av verksamheter

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag år 2019

Fördelning av föreningsbidrag år 2019 Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (14) -12-28 Handläggare Cecilia Oscarsson Telefon: 08-508 12 195 Till Södermalms stadsdelsnämnd -01-24 Fördelning av föreningsbidrag år

Läs mer

Revidering av lokala riktlinjer för bidrag till ideella föreningar och utomstående organisationer

Revidering av lokala riktlinjer för bidrag till ideella föreningar och utomstående organisationer Östermalms stadsdelsförvaltning Kvalitetsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-10-02 Handläggare Alice Ring Telefon: 08-508 10019 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-10-26 Revidering av lokala riktlinjer

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar

Bidragsregler för kulturföreningar Bidragsregler för kulturföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till kulturföreningar m fl i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att Partille kommun

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 & Budget

Verksamhetsplan 2019 & Budget Bomhus Verksamhetsplan 2019 & Budget 1 FÖRENINGENS VERKSAMHETSPLAN 2019 Föreningen ska verka för bedriva en bred verksamhet som främjar gemenskap och är till gagn för medlemmarna Kontaktombud/Solglimten

Läs mer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-01-13 1 (3) HSN 2016-4802 Handläggare: Amalia Vinogradova Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-02-21 Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

PRO Riksorganisation Läs mer om PROs utbud på PRO Liljeholmen

PRO Riksorganisation Läs mer om PROs utbud på   PRO Liljeholmen PRO Riksorganisation Aktiviteterna syftar till att bevaka medlemmarnas intressen, bryta ensamhet, skapa samhörighet och trivsel. Den rikstäckande moderorganisationen skapar, med sina 350.000 medlemmar,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer