Nr 38. G*R*I*N-rapp från den senaste kontakten på Sällskapsslottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr 38. G*R*I*N-rapp från den senaste kontakten på Sällskapsslottet"

Transkript

1 1 Nr 38 SÄLLSKAPET G*R*I*N, GÄNGET DÄR GAMLA RRJALAR BLIR UNGA PÅ NYTT! G*R*I*N-rapp från den senaste kontakten på Sällskapsslottet I maskrosens glada tid, när sommaren lurade runt hörnet och naturen visade sin allra bästa sida, var det dags för Sällskapets vårkontakt Förr klarade man lätt 5-6 kontakter på ett pass, sedan snart 20 år får det räcka med två kontakter per år. Men det är bättre än inga alls! Kamratgänget har den stora förmånen att i den digra medlemslistan ha en äkta Slottsherre, Rolf Lenstam, och denna gång var vi gäster på hans osannolikt stiliga ställe i Blackeberg, Ljunglöfska Slottet. Här dväljdes förr kungar, både äkta och snus-, idag bedrivs en omfattande verksamhet med restaurang, konferenser och hotell av bästa märke. Dessutom blev Slottet under vintern känt som Gyllene Knorren i TV:s julkalender, eftersom huvuddelen av inspelningarna gjorts där. Då hade man en alldeles äkta gris i källarbaren, något som kommunens hälsoförvaltning hade vissa synpunkter på, berättade Rolf under kvällen. Fläsk är OK på en restaurang, men det får inte grymta. Nåja, det löste sig, och verksamheten fick fortsätta. Tur för oss! I övrigt är ju Ljunglöfska Slottet allt annat än grisigt och det var med stor förväntan, vidöppna sinnen och tindrande ögon och öron, som följande gedigna gäng med Gamla Rrjalar samlades: Dan Ahlqvist Carina Andersson Pelle Andersson Torbjörn Armandsson Gunnar Atterholm Sven-Eric Berg Ingmar Berglund Jan F. Bergman Lennart Berns Anders Blennholm Gunnar Blomqvist Lennart Carlsson David Davidsson Rolf Smålle Eriksson Ronny Eryd Bo Fundell Lars Gissler Tomas Granqvist Örjan Granqvist Kjell Hamberg Stefan Hansson Berndt N. Henricsson Kerstin Holmer Cleive Hornstrand Kjell Högkil Mats Idberg *) Jan-Erik Jonsson Nils E. Junehill Kent Larsson Rolf Lenstam Christer Lokind Johan Lund Christer Malm Sten Myrberger Tommy Nilsson Kenneth Norberg Sven Norling Kåre Nyman Lars Olsson Jan Otterström Lennart R. Ragvaldsson Jan Reuterdahl Ulf Rudebark Tommy Sandholm Anna-Mi Seidl Karl-Erik Smedetun Gunnar Stråhle Lars Wiklund *) Jan Zingmark *)Ny Gammal Rrjal En trevlig afton väntade, fylld av glada återseenden och muntra miner. Ett par anmälda saknades och deras stolar stod tråkigt nog tomma under kvällen, men mer om detta senare.

2 2 Kontakten började med ett par intressanta föredrag, eller snarare kåserier, i den propra konferenslokalen, högt uppe under slottets takås. Först ut var Jan Otterström med en redogörelse för Försvarets nya personalförsörjnings- system med fast anställda soldater och sjömän. Detta håller nu som bäst på med att ersätta det mer eller mindre urgamla värnpliktssystemet. Jan har varit djupt inblandad i arbetet med att designa och sjösätta skapelsen. Man tänker med nostalgi tillbaka på sin egen tid i lumpen, där pojkar omskolades till män. Där fick man sin första kontakt med halmmadrasser och snuskburkar, elaka fanjunkare och dito materialförrådsförvaltare. Begreppet kamratanda materialiserades på logementen, särskilt efter torsdagarnas ärtsoppa. Värnplikten var en bra inkörsport till livets många j-vligheter. En tuff skolning, även om de flesta ändå mest kommer ihåg de trevliga inslagen. Skillnaderna i tillvaron för gårdagens respektive morgondagens militärer blir stora. De nutida får en ultramodern utbildning och kommer att vara kontraktsanställda i åtta år (inte helt olikt hur gårdagens militära stridspiloter hade det för övrigt!). De måste nu för tiden ställa upp på tjänstgöring utomlands, i stort sett i vilken avkrok på jordklotet som helst. Efter de åtta anställningsåren kastas de moderna soldaterna ut i verkligheten för att då finna en plats i näringslivet för sin fortsatta, civila karriär. Näringslivet kommer att välkomna dessa välutbildade människor, enligt Jan. Enligt Jan är en av de största systemförändringarna att Försvaret nu fått en helt annan roll som arbetsgivare. Förr var alla som utbildades tvingade att göra sin värnplikt och måste stanna kvar under utbildningstiden även om man vantrivdes. Idag är alla där frivilligt och kan också gå hem när de vill. Elaka fanjunkare duger alltså inte längre, nu måste man se till att alla soldater och sjömän trivs och är nöjda med sin tillvaro. Och det är kanske inte fel! Tack Jan för en intressant och underhållande stund! Nästa Utmärkte Medlem, som hade vänligheten att ställa upp med ett kåseri, var Ulf Rudebark. Han tillhör den yngre delen av G*R*I*N, men har naturligtvis bakgrund som Rrjal. Numera sysslar han med marknadsföring av vårt slagskepp i luften, flygplanet Gripen. Han höll en mycket intressant redogörelse för denna yrkesroll som han utövar framför allt gentemot Kroatien, vilken är en tilltänkt kund för SAAB. Vi fick klart för oss att det inte bara att åka dit med en sockrad offert och tro att affären snabbt går i lås. Nej, många krafter påverkar en sådan förhandling och det kan ta väldigt lång tid innan eventuellt avslut. Och det finns många andra här i världen som mer än gärna erbjuder sina produkter. Ulf menade att det egentligen spelar ganska liten roll hur själva produkten (flygplansystemet) är utformad och kan prestera, det är helt andra faktorer som avgör hur affärerna till slut skall gå.

3 3 Väldigt spännande var det att få höra en riktig insider berätta om marknadsföringens mödor! Tack Ulf, även för den fina Gripen-modell som senare på kvällen utgjorde ett av priserna i Rrjaltestet. I sammanhanget berättade också Jan Reuterdahl att det finns beslut om införande av ett nytt facktecken för nutida och framtida kolleger inom lederibranschen. Märket har formen av en vinge att bäras på bröstet och ser ut så här: En JAS 39 Gripen mot en PPIliknande bakgrund, alltså. De efterföljande diskussionerna visade att det kanske finns synpunkter på att även pingviner skall få rätt att bära vingar (ni minns det där som luftbevakarna brukar säga: Rrjalar/FSL kan man kalla för pingviner - de skulle hellre vilja flyga men har inga vingar). Vissa inlägg i debatten såg det inte som otroligt att även vi föredettingar skulle kunna få bäranderätten, om vi lägger in om det. Synpunkter fanns samtidigt på risken för att nutida flygande personals vingar skulle urvattnas. Tja, vi får väl se hur detta slutar Nu vidtog ett intensivt mingel inför middagen i Ljunglöfs gamla stiliga matsal, fylld av ekpaneler, gyllenlädertapeter och diverse dåtida utsmyckningar, bl a den stiliga takkrona vars stora kula innehåller Ljunglöfs Ettan (enligt Rolf). F-n tro t, men tjusig är den! Vårsommarvädret lämpade sig utmärkt för utvärtes bruk, så de flesta ägnade kickoffen till att inmundiga en smarrig gul-orange drink på terrassen utanför huset. Portarna slogs upp till den vackra matsalen. En synnerligen delikat förrätt stod framdukad och snart fylldes glasen med den dryck var och en ansåg mest passande till skapelsen där alla tänkbara läckerheter från havet vackert arrangerats på assietten. Sällskapssekreteraren erinrade som vanligt om hur förträffligt det är att vara Gammal Rrjal. Det var bra även förr, men nästan ännu bättre nu, när vi kommit upp ur våra mörka hålor. Därefter vidtog det traditionella sjungandet, det inslag i middagarna som verkar vara nästan mest uppskattat. Kören var denna gång oerhört kraftfull och ovanligt få avvek från den traditionella tonarten, fiss-dur. Takets hundraåriga stuckatur höll även denna gång för påfrestningarna, tapeterna krullades men satt kvar på väggarna och sjungandet lät stundtals till och med vackert.

4 4 Vi har aldrig blivit besvikna på maten under de många gånger vi tidigare haft förmånen att besöka Ljunglöfska Slottet, men denna gång hade kocken nästan överträffat sig själv! Skillnaden kunde inte vara större mellan kvällens utsökta gourmetmiddag och Rrjaltidens lappskojs på PS-08 Harry, tillagad av husmor, Fru Mårtensson, på råvaror från 1946 ur Krigsmaktens mobförråd! Gamla Rrjalars måltidsstandard har definitivt höjts med åren! Varmrätten var således en perfekt tillagad köttbit med mumsiga tillbehör och smaskig sås, och desserten var en perfekt avvägd, kolhydratstinn komposition, fylld av naturens läckerheter. Under tiden flödade som sagt sångerna och stämningen var svåröverträffat hög. Till och med nästan mera tjo än tjim, för att inte tala om tajtantajtan! Det var tur att Sällskapssekreteraren hade tillgång till den stiliga Sällskapspinglan, donerad av Torbjörn Armandsson, för att emellanåt lyckas äska upptagande av ny sångverksamhet. Ett par nygamla ansikten fanns i den digra församlingen, visserligen för kvällen inbjudna, men därmed inte självklara, fortsatta medlemmar i G*R*I*N. Församlingen hyser viss misstänksamhet mot nykomlingar, och desamma måste därför alltid muntligt redogöra för sina företräden vad gäller erfarenheter av kurvanfall och sedermera näringslivsverksamhet. Mats Idberg och Lars Wiklund blev därför mot slutet av middagen ställda mot väggen och strängt bedömda av de etablerade. Båda lyckades dock till slut passera inkräktarfiltret och blev tilldelade sina insignier i form av slipsnål och rockslagsmärke. Förste Sällskapstutaren Tomas Granqvist hade som vanligt vänligheten att förgylla utmärkelsen med en stilig trumpetfanfar. Även om ett femtiotal medlemmar valt att närvara på mötet, var det dock det dubbla som av diverse orsaker inte haft möjlighet att komma. På avanmälningsblanketten fanns möjlighet att komma med en plausibel undanflykt för att därmed inte ådra sig missnöje. Några sådana förklaringar lästes nu upp, ehuru starkt mottagna av församlingens buanden (och en hel del

5 5 skratt). De närvarande ansåg naturligtvis att det egentligen inte fanns några som helst godtagbara ursäkter att frånvara. Rolf Jonssons genomarbetade bild ansågs dock på gränsen till acceptabel: Denna bild nominerades till hedersomnämnande av Sällskapssekretariatet, men av någon anledning blev i stället Dag Svernlöfs snitsiga: Hela den veckan har jag reserverat för att gå till banken. utvald av menigheten. Därför: Heder åt Dag som var så spirituell! Mot slutet av middagen ställdes köks- och serveringspersonalen upp för att få en välförtjänt sångarhyllning. Kvällen rullade på med sedvanligt rasande fart. Efter middagen serverades kaffe i salongen, där tillgång till fritt snus fanns, liksom lämpliga vätskeformade tillbehör för de hugade. Ett Rrjaltest tillhör också traditionen, och hade denna gång formen av ett uppmärksamhetsoch kunskapsprov under pågående bakgrundsstörning. Den minst störningskänslige visade sig efter ett visst, sedvanligt virrvarr vara Gunnar Stråhle, som fick möjlighet att först välja från prisbordet. På detsamma fanns, förutom Gripenmodellen som Ulf Rudebark skänkt, t ex en liten bukett utsökta smörknivar av öschöttskt eneträ, noggrant förfärdigade i Ingmar Berglunds pensionärssnickeriverkstad i villakällaren i Linköping. För att i någon mån spä på den diminutiva G*R*I*N-kassan anordnades under kvällen ett litet, amerikanskt vinlotteri, vilket vanns av Anders Blennholm. Tack ädla givare till

6 6 Sällskapets ekonomiförstärkning och tack Kerstin Holmer och Carina Andersson för hjälpen med försäljningen! Ett av de sista inslagen av kvällens kontakt var visning av en liten film från PS-08 Harry i Södertäljetrakten. En trotjänare och tekniker där, K-G Persson, hade fototillstånd och filmade därför en del bilder på den gigantiska antennen och den spektakulära bläckfisken under radarstationens sista levnadsår. När antennkonstruktionerna efter nedsläckningen monterades ner höll han sig också framme med filmkameran och fångade sönderdelningen på rörliga bilder. Otäckt att se, men tidens gång kan inte ens Gamla Rrjalar motarbeta. Den Förträfflige Medlemmen Lennart CL Carlsson (understundom även kallad Polska Carlsson ) 1 upphov frampå kvällskröken sin stämma för att annonsera det tänkbara målet för nästa kontakt, Sveriges närmaste stad: Enköping. CL har smitt ränker och kommer troligen att få därvarande förband att rulla ut en lång, röd matta någon gång i höst, så att Sällskapet kan få komma dit och frottera oss med varandra och med de samlingar med radargodis som byggts upp där. Tid och mer noggrann positionsangivelse kommer att skickas ut via e-post i god tid innan. Även på hemsidan kan nyheter dyka upp, så kolla in där emellanåt, om inte annat för att bese mingelbilderna från nu genomförd kontakt. Till vår glädje kan det även vara så att formerna för näst-nästa kontakt, jubileumskontakt nr 40 kan börja anas! Den likaledes Förträffliga Medlemmen Jan Ahlgren är redan nu sysselsatt med att förbereda en klang- och jubelföreställning i Linköping helgen 2-3 juni Janne utlovar ett ännu större evenemang än förra året, då vi hade glädjen att vara VIP-gäster, och kanske kommer vi även denna gång att behandlas med den respekt vi så väl förtjänar (hehe). Tack för förvarningen, Janne! Sekretariatet påpekar gärna vikten av att se till att eventuella adressändringar kommer till registrets kännedom. Annars styrs kanske kallelser och rapporter rakt ut i cyberrymden och vederbörande sitter där med tappad Sällskapskontakt! Undvik detta bittra öde! Kvällen började bli sen! Skingring beordrades inte, men blev en naturlig följd av att klockans båda visare snart stod i rakt nordlig riktning. Trötta Gamla Rrjalar intogo sitt nattkvarter, varhelst desamma fanns att finna. Ganska många bodde faktiskt kvar i Ljunglöfskas hotelldel, 1 Lite Strihistoria: På Puman fanns två Rrjalar vid namn Carlsson. Den äldste, Mats, hade fått signaturen CS vilket snart av kamraterna av naturliga skäl omtolkades till Tjeckiska Carlsson. När den yngre Lennart började fick han signaturen CL och i brist på bättre fick han täckbenämningen Polska Carlsson. Så roliga var vi...

7 7 en utmärkt möjlighet om man tillhör dem som kommer lite avsides ifrån! Det innebar också att flera utnyttjade även den efterföljande dagens skälvande, första timmar till att ta en sista pilsner och försöka lösa de världsproblem som ännu var olösta. Sällskapssekreteraren ber återigen att få tacka alla inblandade för en härlig kväll och trivsam samvaro tillsammans med likasinnade! Och TACK till Rolf med personal för att vi blev så väl mottagna på Ljunglöfska Slottet! Jo visst, ja, det var det där med de tomma stolarna. Efter mötet har framkommit att den ena rumpan, som borde ha suttit där, tillhörde en Gammal Rrjal som komplett raderat all kontaktinformation från centrala minnet. Han varseblev inte detta förrän det var alldeles för sent. Avbön har inlämnats och accepterats. Den andre vilsekomne var det mer ordning på. Han kom noga ihåg att och var kontakten skulle arrangeras, men hade i sin almanacka lyckats skriva in fel datum, den 17e: maj i stället för den 12:e! Så, plikttroget dök han upp på avtalad tid den 17:e, ehuru något konfunderad över att han verkade vara den som kommit först av alla. Han förstod dock snart att något var fel när inga andra Rrjalnyllen visade sig i omgivningarna. Hans bravad utnämns härmed till århundradets efterläge! Vi beklagar eländet för de olyckliga drabbade och kan säkert räkna med att de dyker upp nästa gång i stället, både på rätt plats och tid! Ingen vill väl missa mer än en kontakt! Med förhoppningen att sommaren skall bli den allra bästa för alla Gamla Rrjalar! Branta kurvanfallshälsningar från Sällskapssekreteraren! Lycka är att ha ett eget Sällskapsslott!

Kontakt 53 med G*R*I*N Rapport från kontakt 53 i Ljunglöfska slottet 16 november 2018

Kontakt 53 med G*R*I*N Rapport från kontakt 53 i Ljunglöfska slottet 16 november 2018 Kontakt 53 med G*R*I*N Rapport från kontakt 53 i Ljunglöfska slottet 16 november 2018 En skön novemberfredag samlades 44 förväntansfulla G*R*I*N-medlemmar i Sällskapsslottet Ljunglöfska. Slottsherren själv,

Läs mer

HJÄLP! NU ÄR DOM HÄR IGEN! G*R*I*N. LITE RRJALSJUNG på Ljunglöfska Slottet Obligatorisk Inledning Mel: Vi flygare

HJÄLP! NU ÄR DOM HÄR IGEN! G*R*I*N. LITE RRJALSJUNG på Ljunglöfska Slottet Obligatorisk Inledning Mel: Vi flygare 1 HJÄLP! NU ÄR DOM HÄR IGEN! G*R*I*N LITE RRJALSJUNG på Ljunglöfska Slottet 2002-05-16 1. Obligatorisk Inledning Mel: Vi flygare 2 Vi Rrjalar taga supar med fart och med kläm, vi slår dom i våra strupar,

Läs mer

Det Sällsynta Sällskapet för Gamla Radarjaktledare I Näringslivet. Nr 46 G*R*I*N-RAPP FRÅN VÅRKONTAKTEN 2015

Det Sällsynta Sällskapet för Gamla Radarjaktledare I Näringslivet. Nr 46 G*R*I*N-RAPP FRÅN VÅRKONTAKTEN 2015 1 Det Sällsynta Sällskapet för Gamla Radarjaktledare I Näringslivet Nr 46 G*R*I*N-RAPP FRÅN VÅRKONTAKTEN 2015 Glada gamänger det är bara förnamnet på Gamla Rrjalar när vi träffas på våra kontakter ett

Läs mer

KONTAKT MED G*R*I*N NR 50

KONTAKT MED G*R*I*N NR 50 KONTAKT MED G*R*I*N NR 50 G*R*I*N-RAPP FRÅN JUBILEUMSKONTAKTEN 18-19 MAJ 2017 I snart en generation har Sällskapet G*R*I*N vårdat traditionen att träffas två gånger om året, vår och höst. Vi har kallat

Läs mer

The G*R*I*N History

The G*R*I*N History The G*R*I*N History 1992-2007 Möte nr 1, December 1992 Plats: Sjövillan, Hägernäs (gamla F 2-mässen) 10 deltagare: Kjell Hamberg, Björn Kwarnmark, Lars Ljungholm, Kenneth Norberg, Lennart Ragvaldsson,

Läs mer

Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang. Samling på Västra torget för avfärd Några icke så pigga gubbar.

Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang. Samling på Västra torget för avfärd Några icke så pigga gubbar. Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang Samling på Västra torget för avfärd 04.45. Några icke så pigga gubbar. Ombord på färjan från Trelleborg, var det lite gladare miner. 12/5

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

SENIORRESAN /15

SENIORRESAN /15 SENIORRESAN 2019-08-14/15 Årets seniorresa var förlagd till Mjölby GK, med anor från 1983. Ägaren till gården Miskarp släppte till mark och 1986 invigdes de första nio hålen. Miskarp hette också det trevliga

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Möte i Trollhättan augusti 2015

Möte i Trollhättan augusti 2015 1 Föreningen Försvarsdirektörer Emeriti Möte i Trollhättan augusti 2015 Den 29 juni fick vi från mötesarrangören Lennart Olofsson följande hälsning: Jag har fått ihop ett program som ser ut så här: 19

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören HÄR OCH NU! Tiden går fort, även om den under tiden kan gå väldigt långsamt. Det är mycket jag vill här i livet, men livet tar sån tid på sig. Fast jag vet att det är nog jag som behöver tiden för att

Läs mer

Holmiadagen 2013 Det klappar

Holmiadagen 2013 Det klappar Holmiadagen 2013 Det klappar En gång är ingen gång, två gånger är en vana och tre gånger är en tradition, enligt ett bevingat uttryck. Kanske utbildning är på väg att bli tradition i vår loge. För två

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

LOGEMÖTE Bröderna anländer till logemötet

LOGEMÖTE Bröderna anländer till logemötet D Bröderna anländer till logemötet et rådde ett bistert klimat med friska nordliga vindar när bröderna, inte olikt immigranternas ankomst till Ellis Island, i långa rader anlände till logemötet denna aprilafton

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3

Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3 Rapport från försvarsdirektörsmötet 2013 dag 3 Programmet dag 3 såg ut så här: 16/8 fredag Kl 0815: Avfärd från hotellet till Hemsö fästning, färja till Hemsön kl 0930 Kl 0930: Guidad tur på Hemsö fästning

Läs mer

KATRINEHOLMS MOTORKLUBB 80 ÅR Stadshotellet Katrineholm 2004-04-23

KATRINEHOLMS MOTORKLUBB 80 ÅR Stadshotellet Katrineholm 2004-04-23 KATRINEHOLMS MOTORKLUBB 80 ÅR Stadshotellet Katrineholm 2004-04-23 Vår meste hedersordf. Torsten Stedt, höll ett inledningsanförande med mycket intressant historik. Vartefter kvällens ordningsman SAMA,

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

På följande sidor finns ett bildkollage från besöket i Linköping. Sverker Jonasson

På följande sidor finns ett bildkollage från besöket i Linköping. Sverker Jonasson Flygvapenmuseet Innan vintern helt rasat ut från våra trakter for 46 medlemmar i SPF Håbo med buss till Malmslätt vid Linköping den 11 april. Ledningsgruppen bestod av Lennart Carlsson och Gert Lidö. Den

Läs mer

THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN!

THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN! THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN! Välkommen till The Castle Slottet på Slottsbacken 8 i Gamla Stan. Här ligger

Läs mer

Bouleturnering vid Westerqwarn

Bouleturnering vid Westerqwarn Bouleturnering vid Westerqwarn Westerqwarn i slutet av maj månad, bedövande vackert i försommarskrud och med Kolbäcksån porlande i bakgrunden. Och de historiska berömda vingslagen känns faktiskt påtagliga.

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015

barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015 barnhemmet i muang mai torsdag 22 januari - söndag 12 april, 2015 Det är skollov och väldigt tyst här på barnhemmet. Några av våra barn är hemma och hälsar på i sina hembyar och sju av våra pojkar har

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning TÖI OLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning Ordlista redogörare arbetssökande överklaga högre instans inskriven på arbetsförmedlingen värnpliktstjänstgöring styrkta uppgifter arbetsgivarintyg kassakort

Läs mer

F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/

F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/ F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/ 2 0 1 7 Redaktör: Annelie Sandgren Tel: 0472-420 66 E-post: annelie.sandgren@mbox301.swipnet.se Ordföranden har ordet Kamrater! Ett stort tack till alla som bidrog

Läs mer

E-kullsträff 070824-26

E-kullsträff 070824-26 E-kullsträff 070824-26 Råhultsstugan där vi bodde under helgen... Sammanfattningsvis en jättetrevlig helg med massor av hundträning och trevlig samvaro... De flesta samlades på fredagskvällen och började

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista

h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista Kapitel 1 I full galopp Sol Hästarna galopperade så snabbt att Sol fick tårar i ögonen. Hon hann knappt ducka för ett par lågt

Läs mer

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Vetlanda kommun Kvarnens förskola Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Barnen på Ugglan är sugna på Äventyr igen. Genom vår egen Uggla Hedvig har vi fått kontakt med en god Sagofe som heter Miranda. Hon

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion Ön, en äventyrs berättelse By Zion Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker

Läs mer

Nostalgica (24/9) Presentkort den perfekta gåvan på såväl fars dag som jul! Vinprovning (8/10) september. oktober. november. december.

Nostalgica (24/9) Presentkort den perfekta gåvan på såväl fars dag som jul! Vinprovning (8/10) september. oktober. november. december. På gång på kurorten mösseberg Hösten 2011 september 24/9 Nostalgica 25/9 Premiär för Brunch på Kurorten! oktober 1-2/10 Mekelsmäss med Konstnatten 7/10 Fredagsmys 8/10 Vinprovning med VinContoret 17/10

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Styrelsen för Stockholms Motorcykelklubb Rapido avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011: Styrelsen har under året bestått av: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit,

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, NYCKELN TILL DRÖMMARNA Översättning: Göran Gademan Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, rädd att komma för sent, och att aldrig hitta dig mer. Men nu är du här, i mina armar! Du är min fånge.

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem En rapport från PersonligEffektivitet.com Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse!

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Smaka! I din hand håller du presentkortet Smaka på Norrköping. Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Med presentkortet,

Läs mer

BRÖLLOP MENY FÖRSLAG SNITTAR TILL BUBBLET

BRÖLLOP MENY FÖRSLAG SNITTAR TILL BUBBLET MENY FÖRSLAG Vi på st Mosskullen älskar att laga mat, vi värnar om den Nordiska kok-konsten och har som ambition att servera ekologiskt och lokalt. Det kommer inte som en överraskining att fisk och skaldjur

Läs mer

På den tiden fanns inte tillgång till nätet på samma sätt som i dag och därför var det skrivna ordet hårdvaluta.

På den tiden fanns inte tillgång till nätet på samma sätt som i dag och därför var det skrivna ordet hårdvaluta. Tommy Söderberg gästade Idrottsgillet torsdagen den 31 oktober. Lunchmötet var välbesökt med 52 deltagare och avhölls denna gång på restaurang Lundia. Tommy gav en inspirerande och engagerad föreläsning

Läs mer

HERRAR SLUTRESULTAT BK 80 -SLAGET 2018

HERRAR SLUTRESULTAT BK 80 -SLAGET 2018 SLUTRESULTAT BK 80 -SLAGET 2018 DET VAR TOTALT 145 STARTANDE I ÅRETS TÄVLING VARAV 116 HERRAR OCH 29 DAMER. ÅRETS TÄVLING VAR KLUBBENS SJUNDE BK-80-SLAG. TOTAL VINSTSUMMA SOM UTGÅR ÄR 7,100 KR OCH KOMMER

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

JUBILEUMS- FESTEN. www.caprin.net. Hotell Strandbaden, Falkenberg 10 oktober 2014. bilder från. meny. Entrée. Plat principal

JUBILEUMS- FESTEN. www.caprin.net. Hotell Strandbaden, Falkenberg 10 oktober 2014. bilder från. meny. Entrée. Plat principal bilder från JUBILEUMS- FESTEN Hotell Strandbaden, Falkenberg 10 oktober 2014 meny Entrée Getostsallad på vit Caprin från Skärvångens gårdsmejeri. Badet Clément Cuvée Prestige blanc Plat principal Serranoinlindad

Läs mer

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一 Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 金 T O-_- 田 界 Gurgel Y(^_^)Y / Mårten von Torsten och borsten )( UU.. / 山 =( U Kurt ( _ ) Grabbarna grus (ˊ_>ˋ) / Lols återkomst.o :-D O Voldemort ( ) 11 september Hej skit

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Kö_Ny_Bryggpla. Båt nr2 erbjuds i mån av plat 2016-02-13. Ködatum M Nr Medlem Postort TelHem MobilNr Båttyp BåLgd BåBrd Djup Kommentar

Kö_Ny_Bryggpla. Båt nr2 erbjuds i mån av plat 2016-02-13. Ködatum M Nr Medlem Postort TelHem MobilNr Båttyp BåLgd BåBrd Djup Kommentar 2000-10-07 522 ANDERSSON ROGER OXELÖSUND 0155-37923 070-5367814 MOTORBÅT 9,6 3,6 1,2 Väntar 2004-01-29 764 LÖVKVIST JAN OXELÖSUND 0155-37557 0736-674860 SEGELBÅT I lag med svärfar 2004-09-04 789 RADBÄCK

Läs mer

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE Av Marie Hansson När man är nybörjare i agility, eller ser sporten utifrån, är det lätt att tro att just den runda tunneln är det allra lättaste hindret! Och det

Läs mer

Art nr

Art nr Camilla Jonsson Vem bryr sig av Camilla Jönsson 1. Ett nytt hem Äntligen! Pappa sträckte på sig så att det knakade i ryggen. Det var den sista lådan, sa han och log. Skönt, sa jag och såg mig omkring.

Läs mer

Tre tennismusketörer!

Tre tennismusketörer! Tre tennismusketörer! Tisdagen den 29 maj kommer för mig att i all framtid vara en historisk dag. Då hade jag nämligen förmånen att äta lunch med de två legendarerna Jan-Erik Lundqvist och Ulf Schmidt

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011

Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011 Nyheter från Radiomuseet Nr 24, 7 januari 2011 1 Detta nyhetsbrev är sänt till alla medlemmar vi har e-postadress till i medlemsregistret och som inte meddelat att de inte vill ha nyhetsbrevet. Meddela

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg Lilla Sju små sagor i urval av Annika Lundeberg Bockarna Bruse Med bilder av Christina Alvner Det var en gång tre bockar, som skulle gå till sätern och äta sig feta och alla tre hette de Bruse. Vägen till

Läs mer

F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 2

F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 2 F d försvarsdirektörers besök på Gotland onsdagen den 9 fredagen den 11 september 2009, rapport 2 Onsdagen den 9 september Rundvandringen i Visby fotsätter. Här bjuder guiden Lars Bäckman inte bara på

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Onsdag den 13 oktober 2010

Onsdag den 13 oktober 2010 Onsdag den 13 oktober 2010 Kära dagbok! Nu är det dags för mig att träffa mina Comenius vänner i England. Först provade jag att sitta i eget säte men det var lite läskigt så jag satte mig hos Tommy. I

Läs mer

Globala Upplevelser. Las Vegas CES VIP 2008

Globala Upplevelser. Las Vegas CES VIP 2008 Las Vegas CES VIP 2008 Las Vegas med Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan man

Läs mer

MED ADRENALINET SOM BRÄNSLE

MED ADRENALINET SOM BRÄNSLE MED ADRENALINET SOM BRÄNSLE Text: HENRIK FRANCKE Foto: LENNART WEIBULL Två små symboler i en liten röd guidebok kan göra mycket. Strålkastarljuset hamnade på köksmästare Emma Bengtsson över en natt när

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Veteranerna på Spången

Veteranerna på Spången Veteranerna på Spången Helgen 11 13 november hade Veteranerna sitt årliga årsmöte och i år var det dags att besöka Skåne. Lars Jacobsson hade på ett förtjänstfullt sätt lagt upp programmet och det blev

Läs mer

I vilken grad är du nöjd med relationen mellan dig och din senior?

I vilken grad är du nöjd med relationen mellan dig och din senior? Studenternas utvärdering, 2010 ( 17 har svarat utav 19 deltagare) I vilken grad är du nöjd med relationen mellan dig och din senior? 3 mycket nöjd 2 nöjd 1 mindre nöjd 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 Några

Läs mer

Aktiviteter! Utomhus

Aktiviteter! Utomhus Aktiviteter! Utomhus Bastubad och vedeldad badtunna I nära anslutning till Villa Hofsnäs pensionat nere i Torpasjön ligger vår bastuflotte. Här kan ni träffas för en stunds avkoppling tillsammans med kollegor

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som Ön Av Darin Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker lugna henne. Jag

Läs mer

Kundutvärdering (Eva Sundberg)

Kundutvärdering (Eva Sundberg) Kundutvärdering (Eva Sundberg) Avresedatum: 2016 06 26 Destination: Portugal, Constancia Uteritter och lektioner, vecka Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?

Läs mer

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr Utgiven av Järvsta byförening Gävle

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr Utgiven av Järvsta byförening Gävle J ÄRVST A B LADET Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 1 2009 Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 NY ORDFÖRANDE i järvstabyförening Det var med viss tveksamhet medlemmarna

Läs mer

Viktiga rubriker att läsa:

Viktiga rubriker att läsa: MEDDELANDEN FRÅN UTTRANS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING Meddelande 173 Uttran i april 2015 Viktiga rubriker att läsa: Valborg i Uttran - vad händer... sid 1 Information från årsmötet... sid 2 Diverse... sid 3

Läs mer

UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION

UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION JAKTUTFLYKT UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION Att jaga är en upplevelse för såväl sinnet som själen. I årtusenden har människan jagat, och sedan fört vidare jakttraditionen i arv. En jaktdag ger i kombination

Läs mer

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Innehållsförteckning Kapitel 1Introduktion. sid 1 Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3 Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Kapitel 4 De misstänkta. sid 7 Kapitel 5 Förhöret. sida 9 Kapitel 6 Den splitternya bilen. sida

Läs mer

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren. SJÖODJURET Klockan var 10 på förmiddagen en solig dag. Det var en pojke som letade efter stenar på stranden medan mamma solade. Stranden var tom. Vinden kom mot ansiktet. Det var skönt. Pojken hette Jack.

Läs mer

Skolträff den 19 augusti 2014

Skolträff den 19 augusti 2014 Skolträff den 19 augusti 2014 Med elever som började skolan i Borgared i mitten av 1940-talet. Borgareds skola byggdes 1880. Lärare 1938-1945 var Elvira Nelson. Efter år 1945 anställdes ett antal vikarier

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

Vardag Äldreboendet Björkgården

Vardag Äldreboendet Björkgården ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CHRISTINA WAHLDÉN ORDLISTA Kapitel 2 tegel (sida 7, rad 5) bränd lera bråttom (sida 7, rad 8) inte mycket tid Kapitel 3 bingo (sida 10, rad 3) ett spel minne (sida 11, rad 7)

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Hotell- och restaurangprogrammet STUREGYMNASIET

Hotell- och restaurangprogrammet STUREGYMNASIET Hotell- och restaurangprogrammet STUREGYMNASIET hotell & restaurangprogrammet feeds people Hotell- och restaurangprogrammet är för dig som vill arbeta på hotell, i restaurangkök, i matsal som kock/kokerska

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Svenska GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV: Alla mina (fin) saker Jag har många saker.

Läs mer

Förtroendevalda

Förtroendevalda GYLLERÖDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING FÖRTECKNING den 13 november 2009 sidan 1 av 6 Förtroendevalda 1976 2009 1976 stämma den 3 mars Kjell-Åke Möller, ordförande Håkan Cronberg Lars Steen Ulf Åström Torbjörn

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari

barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari tdet har varit full rulle sedan sist. Därför har detta brev dröjt och nu vet vi knappt hur vi ska få plats med allt som har hänt. Vi ska ju

Läs mer

Kurs i konsultationsteknik på Kalymnos i Grekland, maj 2010.

Kurs i konsultationsteknik på Kalymnos i Grekland, maj 2010. Kurs i konsultationsteknik på Kalymnos i Grekland, maj 2010. Den 22 maj åkte jag med 36 andra förväntansfulla kolleger till ön Kalymnos i Grekland för att delta i kursen Konsultationsteknik. Vi träffades

Läs mer

+ Tjejjouren Idun Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen

+ Tjejjouren Idun Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen Sigtuna Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen Plats: Sigtuna Sommar 2013 Juni Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen. Sigtuna var och lyssnade på Allan Wade. Sida 3 Vi söker nu fler volontärer. Är du en av

Läs mer

SAMMANFATTNING. från Månadsträffen på Medborgarhuset i Genarp den 11 november 2015.

SAMMANFATTNING. från Månadsträffen på Medborgarhuset i Genarp den 11 november 2015. SAMMANFATTNING från Månadsträffen på Medborgarhuset i Genarp den 11 november 2015. En sådan fantastisk eftermiddag. Redan vid halv två-tiden strömmade medlemmarna till. Parkeringen fylldes snabbt av bilar

Läs mer

DM pensionärer 2018 PITEÅ

DM pensionärer 2018 PITEÅ Uppdaterad 1841 16.25 Resultat Damer DM pensionärer 218 PITEÅ Resultat Herrar Födda 194 och tidigare Födda 194 och tidigare 1 Margareta Hedman 39 925 1 Kjell Åkerlund 39 118 2 Märta Edman 33 859 2 Henry

Läs mer

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA

DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA Välkomna in i hjärnan! Här har det blivit rörigt. För många upplevelser samtidigt har gjort hjärnan trött och slö. Hjärnan behöver nog vila. Ja, eller behöver den det?

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Smartbox - Lika roligt att ge som att få. 18 teman NU över 900 upplevelser!

Smartbox - Lika roligt att ge som att få. 18 teman NU över 900 upplevelser! Smartbox - Lika roligt att ge som att få 18 teman NU över 900 upplevelser! Smartbox produktutbud En skön dag Världens kök Kropp och själ Sport och aktivitet Golf Äventyr Spa och skönhet Härliga hotell

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

Våravslutning för Norrköpings Sekreterarförenings medlemmar!

Våravslutning för Norrköpings Sekreterarförenings medlemmar! Våravslutning för Norrköpings Sekreterarförenings medlemmar! Välkommen på visningsresa till Destination Kolmården och nya Vildmarkshotellet den 21-22 maj Vi samlas på eftermiddagen tisdagen den 21 maj

Läs mer

SENIORSLAGET Här ser vi kommittéordförande Bo Karlander i samspråk med dagens ansvarige Hans Hagberg. Dagens tävling då!

SENIORSLAGET Här ser vi kommittéordförande Bo Karlander i samspråk med dagens ansvarige Hans Hagberg. Dagens tävling då! SENIORSLAGET 2015 Avslutningen på årets Seniorslag är nu avklarad. De som deltagit flest gånger, segrarna totalt och matchcup-vinnare blev vederbörligen hyllade. Men egentligen började äventyret Seniorslaget

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer