Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 1 (28) Paragrafer Plats och tid Kommunhuset i Klippan, ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand (M) Carina Andersson (V), tjg istället för Per-Olof Byrlén (KD) Madeleine Atlas (C) Anders Nilsson (S), tjg istället för Gun Samuelsson (S) Jan Lindqvist (S), tjg istället för Björn Lundin (S) Olle Nilsson (S) Roland Åkesson (S) JanEric Assarsson, skolchef Kristina Brink Nilsson, områdeschef Sofia Walka, rektor 22 Inger Ljungbro, områdeschef 22 Anneli Persson Dalberg, områdeschef 22 Ann-Christin Ivarsson, områdeschef 22 Bert-Inge Karlsson, alkohol- och drogsamordnare 22 Steve Olsson Kruse 22 Bengt Eriksson, personalföreträdare 22-32, Jan Lindqvist Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag Hanna Nicander Tommy Cedervall Jan Lindqvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Klippans kommun, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningsförvaltningen i Klippan Hanna Nicander

2 2 (28) Innehållsförteckning: 22 Projekt Triaden. 23 Lokaler för Antilopens rektorsområde. 24 Busstransport mellan Antilopenskolan och K-byggnaden. 25 Information om ombyggnad av nya Snyggatorpsskolan. 26 Information om Rickmansgården. 27 Årsredovisning sattestanter Resultat för intern kontroll år Utredning om gymnasieskolans organisation. 31 Hyresavgift för golfhall. 32 Inriktningsmål för år Uppsägning av barnomsorgsplats. 34 Generell avgiftsbefrielse för barn i behov av särskilt stöd i skolbarnomsorg. 35 Öppettider under sommaren 2010 för förskolor och fritidshem. 36 Sommarkul 2010 camper. 37 Motion angående fritidsaktivitet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. 38 Utemiljön på Pilagårdsskolan. 39 Cykelväg mellan Östra Ljungby och Stidsvig. 40 Ledningsgrupp för yrkeshögskoleutbildning Trafiklärare. 41 Elevärenden grundskola.

3 3 (28) 42 Information/tema sammanträde Verksamhetsbesök vårterminen Delegationsärenden. 45 Informationsärenden.

4 4 (28) 22 Dnr BUN Projekt Triaden Steve Olsson Kruse informerar om projekt Triaden. Triaden är fyra brotts- och drogförebyggande program som riktar sig till ungdomar i årskurs fyra till sex. Tanken med Triaden är att samtliga elever på mellanstadiet ska få insikt om vilka problem ett liv som brottsling eller missbrukare kan ge. Förhoppningen är att dessa program ska ge medvetenhet som får individen att avstå. sunderlag Informationsbroschyr om Triaden. beslutar att notera informationen.

5 5 (28) 23 Dnr BUN Lokaler för Antilopens rektorsområde Områdeschef Kristina Brink Nilsson informerar om lokalbehov för Antilopens rektorsområde. Antilopens rektorsområde bedriver verksamhet i lokaler i byggnad 47:an. Dessa lokaler är inte anpassade för undervisning och skyddsombud har övervägt att stänga lokalerna. Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår att Antilopens rektorsområde hyr moduler som kan ställas på skolgården istället för lokalerna i 47:an. Den ökade hyreskostnaden kommer att rymmas inom budget. sunderlag Fakta om lokalbehov i samband med organisation och placering av klasser på Antilopenskolan inför läsåret 2010/2011, Riskbedömning inför ändringar i verksamheten Antilopens rektorsområde, Yrkanden: 1) Ordförande föreslår att godkänna att Antilopens rektorsområde använder sig av moduler istället för de delar som hyrs i byggnad 47:an samt att den ökade hyreskostnaden ska rymmas inom budget. 2) Olle Nilsson (S) föreslår avslag för hyra av moduler och yrkar istället att barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunfullmäktige att undanröja beslutet att lägga ner Norrekrok respektive flytta träningsskolan då det är i praktiken kostnadsneutralt. Ordförande ställer proposition på de båda yrkandena och finner att nämnden beslutat enligt Olle Nilssons förslag. beslutar således att inte hyra moduler till Antilopens rektorsområde. att föreslå kommunfullmäktige att undanröja beslutet att lägga ner Norrekrok respektive flytta träningsskolan då det är i praktiken kostnadsneuralt. Tommy Cedervall (FP), Ingrid Fredriksson (M), Fredrik Hammarstrand (M) och Madeleine Atlas (C) reserverar sig mot beslutet.

6 6 (28) 24 Dnr BUN Busstransport mellan Antilopenskolan och K-byggnaden utgår på egen begäran av den socialdemokratiska gruppen i barn- och utbildningsnämnden.

7 7 (28) 25 Information om ombyggnad av nya Snyggatorpsskolan s presidium och skolchefen närvarade på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde i ärendet om ombyggnad av nya Snyggatorpsskolan. Där gav chefen för tekniska förvaltningen information om planeringen av ombyggnationen av Snyggatorpsskolan. beslutar att notera informationen.

8 8 (28) 26 Information om Rickmansgården Skolchef JanEric Assarsson informerar om att en grupp bestående av politiker från barn- och utbildningsnämnden och tjänstemän från barn- och utbildningsförvaltningen har blivit ombedda att titta på Rickmansgården i Ljungbyhed för att se om det finns intresse för och om det är möjligt att bedriva förskole- och fritidsverksamhet där. beslutar att notera informationen.

9 9 (28) 27 Dnr BUN Årsredovisning 2009 Barn- och utbildningsförvaltningen har upprättat förslag till årsredovisning för 2009, bilaga Bun 27/10. sunderlag Årsredovisning 2009, beslutar att godkänna årsredovisningen för år 2009, bilaga Bun 27/10. att föreslå kommunstyrelsen att barn- och utbildningsnämndens överskott i investeringsbudgeten för år 2009 ska överföras till investeringsbudgeten för år 2010.

10 10 (28) 28 Dnr sattestanter 2010 Förvaltningsekonom Ingegerd Johansson har upprättat förslag till beslutsattestanter och ersättare för sunderlag sattestanter och ersättare, beslutar att utse beslutsattestanter och ersättare för år 2010 enligt bilaga Bun 28/10.

11 11 (28) 29 Dnr BUN Resultat för intern kontroll år 2009 JanEric Assarsson informerar om resultat för intern kontroll för år sunderlag Resultat för intern kontroll år 2009, beslutar att godkänna resultatet av intern kontroll år 2009, bilaga Bun 29/10.

12 12 (28) 30 Dnr BUN Utredning om gymnasieskolans organisation Avtal för utredning om gymnasieskolans organisation har undertecknats av kommundirektör Hans-Åke Lindvall, skolchef JanEric Assarsson och utredare Leif Hallström. Leif Hallström kommer den 15 mars att informera barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsens arbetsutskott om GY 2011 och utredningen om gymnasieskolans organisation. beslutar att notera informationen.

13 13 (28) 31 Dnr BUN Hyresavgift för golfhall Ljungbyheds golfklubb har till barn- och utbildningsnämnden inkommit med skrivelse om hyresavgiften för golfhallen i Ljungbyhed. Klubben vill ha rabatt på hyreskostnaden för hallen. Kommunstyrelsen har på förslag från barn- och utbildningsnämnden beslutat att godkänna villkoren för uthyrning av lokaler på idrotts- och utbildningscentrum i Ljungbyhed. För golfhallen innebär det en hyresavgift på 100 kr/timme för enskild, 250 kr/timme för grupp upp till 10 personer och 400 kr/timme för grupp upp till 20 personer. sunderlag Angående utnyttjande av den så kallade golfhallen i Ljungbyhed, /09. Kommunstyrelsen 188/09. beslutar att inte ge golfklubben rabatt på hyresavgiften för golfhallen samt att notera att föreningar har möjlighet att söka bidrag av kultur- och fritidsnämnden.

14 14 (28) 32 Dnr BUN Inriktningsmål för år 2011 ska förslå kommunfullmäktige inriktningsmål för nämnden under sunderlag Inrriktningsmål för år 2011, beslutar att återremittera ärendet till barn- och utbildningsförvaltningen och ta upp ärendet på barn- och utbildningsnämndens sammanträde

15 15 (28) 33 Dnr BUN Uppsägning av barnomsorgsplats Föräldrar har inkommit med skrivelse med begäran att få förkortad uppsägningstid för en plats i barnomsorgen. Ordinarie uppsägningstid för plats i barnomsorgen är två månader och under den tiden ska avgift betalas. Föräldrarna vill ha en uppsägningstid på två veckor för att barn- och utbildningsförvaltningen med kort varsel införde nya regler för vistelsetiden för barn till arbetslösa och föräldralediga. Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår att avslå ansökan om att få förkortad uppsägningstid för barnomsorgsplats. sunderlag Angående uppsägning av förskoleplats, Yttrande om uppsägning av förskoleplats, Olle Nilsson (S) föreslår att föräldrarna beviljas en uppsägningstid på två veckor för sin barnomsorgsplats. beslutar att föräldrarna beviljas en uppsägningstid på två veckor för sin barnomsorgsplats.

16 16 (28) 34 Dnr BUN Generell avgiftsbefrielse för barn i behov av särskilt stöd i skolbarnomsorg Områdeschef Pia Dahl föreslår att generell avgiftsbefrielse för barn i behov av särskilt stöd i skolbarnomsorg tas bort. sunderlag Generell avgiftsbefrielse för barn i behov av särskilt stöd i skolbarnomsorg, beslutar att återremittera ärendet till barn- och utbildningsförvaltningen och ta upp ärendet på barn- och utbildningsnämndens sammanträde samt att kalla områdeschef Pia Dahl i ärendet till barn- och utbildningsnämndens sammanträde

17 17 (28) 35 Dnr BUN Öppettider under sommaren 2010 för förskolor och fritidshem Handläggare Ingalill Sjögren har upprättat förslag till organisation av barnomsorgen för sommaren 2010 enligt följande. Under sommaren föreslås att all förskole- och fritidsverksamhet i Klippan och Ljungbyhed stängs under veckorna och i Östra Ljungby/Stidsvig veckorna och har endast en förskola i Klippan öppen. Linneas förskola föreslås ha öppet för barn mellan 1-5 år och Bofinkenskolans fritidshem för barn mellan 6-12 år. All administration kring sommarverksamheten kommer att ske från barn- och utbildningsförvaltningen. sunderlag Förändringar inför sommaren 2010 på förskolor och fritidshem, beslutar att godkänna förslag till organisation av barnomsorg under sommaren 2010.

18 18 (28) 36 Dnr BUN Sommarkul camper Idén till Camp Klippan tillkom 2004 i en diskussion och samarbete mellan tre olika förvaltningar i Klippans kommun; barn- och utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen involverades även vissa föreningar i kommunen. Avsikten var att ge barnen en härlig sommarupplevelse. Camp Klippan har genomförts sedan sommaren 2005 med olika innehåll och antal deltagare: 2005, 36 deltagare, Camp Bolmsö. 2006, 72 deltagare, Camp Bolmsö, Camp cowboy och Camp Kultur. 2007, 98 deltagare, Camp Bolmsö, Camp cowboy, Camp fotboll och Camp Mums. 2008, 96 deltagare, Camp Hjälmsjövik, Camp cowboy, Camp fotboll och Camp äventyr. 2009, 50 deltagare, Camp Bolmsö och Camp cowboy. Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår att under sommaren 2010 hålla tre läger; Camp Bolmsö, Camp cowboy och Camp kultur, det sistnämnda som dagläger. Detta innebär att 82 barn kan erbjudas plats till en kostnad av totalt kr fördelat enligt följande: Barn- och utbildningsförvaltningen Deltagaravgifter Övriga Totalt kr kr kr kr sunderlag Sommarkul 2010 camper, beslutar att Camp Klippan 2010 får genomföras till en maximal kostnad för barn- och utbildningsförvaltningen på kr. att ge skolchefen i uppdrag att arbeta för att kultur- och fritidsnämnden tar över hela ansvaret för att arrangera sommaraktiviteter för barn och att samarbetet med kostnader fortsätter mellan barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och kultur- och fritidsnämnden.

19 19 (28) 37 Dnr BUN Motion angående fritidsaktivitet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning Kommunstyrelsen arbetsutskott har remitterat motion om fritidsaktivitet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning till barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden för beredning. sunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott 18/10. beslutar att ställa sig positiv till tankarna som redovisas i motionen samt att ge skolchefen i uppdrag att tillsammans med socialförvaltningen utreda och ge förslag till svar på motionen.

20 20 (28) 38 Dnr BUN Utemiljön på Pilagårdsskolan Lokala styrelsen i Östra Ljungby/Stidsvig har inkommit med skrivelse om utemiljön på Pilagårdsskolan, bilaga Bun 38/10. sunderlag Utemiljön på Pilagårdsskolan, beslutar att skicka skrivelsen till tekniska förvaltningen samt att tekniska förvaltningen redovisar planen för utemiljön för Pilagårdsskolan till lokala styrelsen i Östra Ljungby/Stidsvig och barn- och utbildningsnämnden.

21 21 (28) 39 Dnr BUN Cykelväg mellan Östra Ljungby och Stidsvig Lokala styrelsen i Östra Ljungby/Stidsvig har inkommit med skrivelse om miljömål för cykelväg mellan Östra Ljungby och Stidsvig, bilaga Bun 39/10. har beslutat om vinterskolskjuts som innebär att elever i Stidsvig som annars inte är berättigade skolskjuts erbjuds skolskjuts mellan 3 november 2009 till 26 mars Från och med höstterminen 2010 kommer alla elever i Stidsvig att ha rätt till skolskjuts. sunderlag Miljömål för cykelväg Östra Ljungby Stidsvig, Kommunstyrelsens arbetsutskott 15/ /09. beslutar att stå fast vid tidigare fattat beslut i frågan nämligen att konstatera att belysning för cykelväg ligger utanför barn- och utbildningsnämndens beslutsområde. att konstatera att belysning för cykelväg mellan Östra Ljungby och Stidsvig ingår i kommunens i investeringsplan för 2012.

22 22 (28) 40 Dnr BUN Ledningsgrupp för yrkeshögskoleutbildning - trafiklärare Myndigheten för yrkeshögskolan har beslutat att utbildningen trafiklärare får ingå i yrkeshögskolan och att bevilja Klippans kommun statsbidrag för denna utbildning. Förordning om yrkeshögskolan 4 kap 5 föreskriver att om en kommun eller ett landsting är ansvarig utbildningsanordnare, ska den nämnd som fullmäktige utser ge en ledningsgrupp i uppdrag att under nämnden sköta de uppgifter som anges i 2. Nämnden får helt eller delvis återkalla uppdraget, om det finns särskilda skäl för det. Ledningsgrupp för utbildningen ska enligt förordningen om yrkeshögskolan 4 kap 2 : - se till att utbildningen genomförs enligt lagen (2009:128) om yrkeshögskolan, denna förordning och föreskrifter som har meddelats av Myndigheten för yrkeshögskolan samt i enlighet med beslut av myndigheten, - anta sökande till utbildningen, - pröva frågor om tillgodoräknande enligt 2 kap. 12, - utfärda examens- och utbildningsbevis, och - svara för att ett systematiskt kvalitetsarbete bedrivs. sunderlag Ledningsgrupp för yrkeshögskoleutbildning trafiklärare, Villkorat beslut om yrkeshögskoleutbildning, beslutar att ge ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen Trafiklärare i uppdrag att sköta de uppgifter som anges i förordning om yrkeshögskolan 4 kap 2. att delegera beslut om att utse ledamöter i ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen Trafiklärare till områdeschef för vuxenutbildningen. att utse områdeschef för vuxenutbildningen som ordinarie företrädare för barn- och utbildningsnämnden i ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen Trafiklärare och som den person som leder det dagliga arbetet i verksamheten enligt förordning om yrkeshögskolan 4 kap 6.

23 23 (28) att utse rektor för vuxenutbildningen som ersättare för områdeschefen för vuxenutbildningen när det gäller som företrädare för barn- och utbildningsnämnden i ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen Trafiklärare och som den person som leder det dagliga arbetet i verksamheten enligt förordning om yrkeshögskolan 4 kap 6.

24 24 (28) 41 Elevärenden grundskola Nämndsekreterare Hanna Nicander informerar om följande elevärenden: Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande angående skolsituationen för grundskoleelev vid Norrekrok. Dnr Skolinspektionen Anmälan angående skolsituation för elev vid Antilopenskolan. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande angående skolsituation för elev vid Antilopenskolan. beslutar att notera informationen.

25 25 (28) 42 Dnr Information/tema sammanträde sunderlag Inbjudan till informationsdag, beslutar att följande program ersätter det beslutade information/tema sammanträdet kl : Tid: Måndag Plats: Sessionssalen, kommunhuset i Klippan. Kl Information till BUN om införandet av skolportal Fika Leif Hallström informerar KSAU och BUN om GY Lunch BUN Leif Hallström informerar BUN om utredningen av gymnasieskolans organisation. Fika JanEric Assarsson informerar BUN om bokslut 2009.

26 26 (28) 43 Dnr BUN Verksamhetsbesök vårterminen 2010 beslutade att besluta om tid och deltagare för verksamhetsbesök på I Ur och Skur på sammanträdet. beslutar att Fredrik Hammarstrand (M) och Olle Nilsson (S) gör verksamhetsbesök på I Ur och Skur den 18 mars klockan att Olle Nilsson (S) ersätter Gun Samuelsson (S) vid verksamhetsbesöket på förskolan Lillhem den 8 mars.

27 27 (28) 44 Delegationsärenden Enligt gällande delegationsordning anmäles följande beslut fattade på barn- och utbildningsnämndens uppdrag: Ledighet mer än 10 skoldagar. Områdeschef Ledighet mer än 10 skoldagar. Områdeschef Fastställt uppdrag för utredning av Ordförande gymnasieskolans organisation Anpassad studiegång. Områdeschef

28 28 (28) 45 Informationsärenden Myndigheten för yrkeshögskolan om avslag på ansökan om yrkeshögskoleutbildning (flygtekniker). Skolinspektionen Kvalitetsgranskning av skolors kompensatoriska förmåga i Snyggatorpsskolan i Klippans kommun. Barn- och utbildningsförvaltningen Pengar till forskningslabbet. Information om delegationsbeslut i personalärenden på kommunstyrelsens vägnar nr 1/10. Arbetsmiljörapport för januari 2010.

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson 1 (24) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Övriga närvarande Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand (M) Per-Olof Byrlén (KD) Madeleine Atlas (C)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (19) Paragrafer 66-81 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Ingrid Fredriksson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 82-101 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (22) Paragrafer 122-138 Plats och tid Ljungbyhedsskolan i Ljungbyhed, kl. 19.00-22.15 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 64-76 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45. ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) 64-71 Kristin Grenås (MP) 72-76 Per-Olof Byrlén (KD) Gunnel Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Eva Jönsson (FP), tjg

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 1-19 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M), 1-6 Ann-Sofie Johansson (M), tjg istället för Helena Dådring (M) 7-19 Ann-Sofie

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (28) Paragrafer 20-42 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 19.00-22.45. ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Ann-Sofie Johansson (M), tjg istället för Per-Olof

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Paragrafer 120-132 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl.19.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (13) Paragrafer 172-181 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.30. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 47-65 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand (M) Per-Olof Byrlén (KD) Madeleine

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Paragrafer 180-194 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 22.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 1 (17) Paragrafer 16-27 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Neyssa Lundmark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 49-49 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (C), ordförande

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73 1 (10) Paragrafer 69-73 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-19 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-14.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (S) Sune Gustavsson (OPA) Christina

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (18) Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:20

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (18) Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:20 1 (18) Paragrafer 63-75 Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 87-99 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00-21.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-19.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Therese Gustafsson (fp) Stefan Moberg

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (18) Paragrafer 178-191 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen 19.00-22.40 ande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent 1 (15) Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-21.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Bert-Inge Karlsson (KD), ordf Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf Göran Sjögren (S), 2:e v ordf Lennart Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Tid och plats Måndagen den 7 december 2009 klockan 15.00 16.40, Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ajournering kl.15.50-16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 90-101 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 (8) Paragrafer 33-37 Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan kl 18.30-21.30 ande Kenneth Dådring (M), ordf. Anders Andersson (KD), 1:e v ordf. Göran Sjögren (S), 2:e v ordf. Ingrid Fredriksson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Samlingssalen, Hultsfreds gymnasium, Hultsfred kl. 13.30 17.20 Beslutande Pär Edgren, M Gunilla Abrahamsson, S Gunvor Nilsson, M Ove Karlsson, S Monica Bergh,

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2005 03 16 1(10) Plats och tid Skogstorpsskolan, Kumla onsdagen den 16 mars 2005, kl. 15.20 17.00 Beslutande

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-13 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 07.30-20.00 Beslutande Tommy Pettersson (S) ordförande Leif Jonegård (FP) vice ordförande Arne Andersson (S) ledamot Inga-Lill Bertilsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-25

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-25 1 (21) Paragrafer 17-32 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Anne Rosengren (M), tjänstgörande för Helena Dådring

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 12 november 2014, klockan 16.00 17.45 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-01-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 15.35 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr (S), ordförande

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.30 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson, (M) ledamot

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-01 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rottnen Torsdagen den 1 september 2011 kl. 17.00 19 15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-12-20

PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-12-20 1 (14) Paragrafer 87-95 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan, tisdag 20 december 2011 kl 18.00-18.50 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (26) Paragrafer 102-119 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl.19.00-21.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Tonny Svensson (M), tjänstgörande för Helena

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Flustret Lessebo måndagen den 16 december 2013 kl 15.00-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel (m) Maik Richter (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1 (19) Paragrafer 111-125 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:30-15:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S)

Läs mer