PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 1 (28) Paragrafer Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Ann-Sofie Johansson (M), tjg istället för Per-Olof Byrlén (KD) Lotta Ström (M), tjg istället för Per-Olof Byrlén (KD) Gunnel Johansson (C) Fredrik Hammarstrand (M) Olle Nilsson (S) Roland Åkesson (S), 20, Anders Nilsson (S), tjg istället för Roland Åkesson (S) 21 Gun Samuelsson (S) Matthias Rausbo (SD) Övriga närvarande Lotta Ström (M), ej tjänstgörande ersättare Eva Jönsson (FP), ej tjänstgörande ersättare Anders Nilsson (S), ej tjänstgörande ersättare 20, Ann-Charlotte Brämhagen (S), ej tjänstgörande ersättare 20, JanEric Assarsson, skolchef Hanna Nicander, nämndsekreterare Per Dahl, gymnasiechef, Mattias Säflund, rektor, 20, Karin Nyberg, NTA-samordnare, 41 Bengt Eriksson, personalföreträdare 24-29, Jan Lindberg, personalföreträdare 24-29, Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunnel Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen, onsdag Hanna Nicander Tommy Cedervall Gunnel Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Klippans kommun, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningsförvaltningen i Klippan Hanna Nicander

2 2 (28) Innehållsförteckning: 20 Avstängning av elev 21 Avstängning av elev 22 Avstängning av elev 23 Avstängning av elev 24 Årsredovisning Motion angående måltidsavgifter för gymnasieelever 26 Ledningsgrupp för yrkeshögskoleutbildning - Flygtekniker 27 Ny ledningsorganisation för barn- och utbildningsförvaltningen 28 Inriktningsmål Avsiktsförklaring gällande samverkan inom vuxenutbildningen i Skåne 30 Ersättning för grundskoleelevs resor mellan hem och skola 31 Lokaler för Pilagårdsskolan 32 Buss- och tågtider vid Klippans station 33 Säkerheten för elever och personal på Snyggatorpsskolan 34 Barnomsorg på obekväm arbetstid 35

3 3 (28) Gemensam timplan för år 1-9 i Klippans kommun 36 Öppettider under sommaren 2011 för förskolor och fritidshem 37 Val av politisk representant i samverkan Skåne och Skåne Nordväst 38 Val av ledamot tillika ordförande i yrkesråden 39 Elevärenden 40 Delegationsärenden 41 Informationsärenden 42 Kurser och konferenser

4 4 (28) 20 Avstängning av elev BUN Rektor Mattias Säflund har med stöd av gymnasieförordningen 6 kap 24 interimistiskt stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden Elev och vårdnadshavare har inbjudits till nämndens sammanträde för att få möjlighet att yttra sig i ärendet. sunderlag Interimistisk avstängning av elev, Utredning av avstängning av elev,. beslutar: Avstängningen fastställs i enlighet med rektors beslut.

5 5 (28) 21 Avstängning av elev BUN Gymnasiechef Per Dahl har med stöd av gymnasieförordningen 6 kap 24 interimistiskt stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden Eleven och vårdnadshavare närvarar vid behandlingen av ärendet och ger sin syn på den interimistiska avstängningen. sunderlag Interimistisk avstängning av elev, Utredning av avstängning av elev, beslutar: Avstängningen fastställs i enlighet med gymnasiechefens beslut.

6 6 (28) 22 Avstängning av elev BUN Rektor Mattias Säflund har med stöd av gymnasieförordningen 6 kap 24 interimistiskt stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden Elev och vårdnadshavare har inbjudits till nämndens sammanträde för att få möjlighet att yttra sig i ärendet. sunderlag Interimistisk avstängning av elev, Utredning av avstängning av elev, beslutar: Avstängningen fastställs i enlighet med rektors beslut.

7 7 (28) 23 Avstängning av elev BUN Rektor Mattias Säflund har med stöd av gymnasieförordningen 6 kap 24 interimistiskt stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden Elev och vårdnadshavare har inbjudits till nämndens sammanträde för att få möjlighet att yttra sig i ärendet. sunderlag Interimistisk avstängning av elev, Utredning av avstängning av elev, beslutar: Avstängningen fastställs i enlighet med rektors beslut.

8 8 (28) 24 Årsredovisning 2010 BUN Barn- och utbildningsförvaltningen har upprättat förslag till årsredovisning för år sunderlag Årsredovisning 2010, beslutar: Årsredovisning för år 2010 godkänns enligt bilaga Bun 24/11.

9 9 (28) 25 Motion angående måltidsavgifter för gymnasieelever BUN Kommunfullmäktige beslutade att återremittera ärendet om motion angående måltidsavgifter för gymnasieelever. ska kompletteras med en utvärdering av eventuella sociala konsekvenser och uppgifter om antal ätande elever. Gymnasiechef Per Dahl har upprättat förslag till svar på kommunfullmäktiges begäran av komplettering i ärendet. sunderlag Kommunfullmäktige Utredning angående införande av måltidsavgifter i gymnasieskolan, beslutar: Gymnasiechef Per Dahls skrivelse antas som yttrande i ärendet, bilaga Bun 25/11.

10 10 (28) 26 Ledningsgrupp för yrkeshögskoleutbildning - Flygtekniker BUN Myndigheten för yrkeshögskolan har beslutat att utbildningen Flygtekniker får ingå i yrkeshögskolan och att bevilja Klippans kommun statsbidrag för denna utbildning. Förordning om yrkeshögskolan 4 kap 5 föreskriver att om en kommun eller ett landsting är ansvarig utbildningsanordnare, ska den nämnd som fullmäktige utser ge en ledningsgrupp i uppdrag att under nämnden sköta de uppgifter som anges i 2. Nämnden får helt eller delvis återkalla uppdraget, om det finns särskilda skäl för det. Ledningsgrupp för utbildningen ska enligt förordningen om yrkeshögskolan 4 kap 2 : se till att utbildningen genomförs enligt lagen (2009:128) om yrkeshögskolan, denna förordning och föreskrifter som har meddelats av Myndigheten för yrkeshögskolan samt i enlighet med beslut av myndigheten, anta sökande till utbildningen, pröva frågor om tillgodoräknande enligt 2 kap. 12, utfärda examens- och utbildningsbevis och svara för att ett systematiskt kvalitetsarbete bedrivs. sunderlag Ledningsgrupp för yrkeshögskoleutbildning Flygtekniker, beslutar: Ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen Flygtekniker får i uppdrag att sköta de uppgifter som anges i förordning om yrkeshögskolan 4 kap 2. om att utse ledamöter i ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen Flygtekniker delegeras till rektorn (Accountable Manager) för Flygteknik på Ljungbyhed Park Utbildning Rektor (Accountable Manager) för Flygteknik på Ljungbyhed Park Utbildning utses som ordinarie företrädare för barn- och utbildningsnämnden i ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen Flygtekniker och som den person som leder det dagliga arbetet i verksamheten enligt förordning om yrkeshögskolan 4 kap 6

11 11 (28) Training Manager för Flygteknik utses som ersättare för rektorn för Flygteknik på Ljungbyhed Park Utbildning när det gäller som företrädare för barn- och utbildningsnämnden i ledningsgruppen för yrkeshögskoleutbildningen Flygtekniker och som den person som leder det dagliga arbetet i verksamheten enligt förordning om yrkeshögskolan 4 kap 6.

12 12 (28) 27 Ny ledningsorganisation för barn- och utbildningsförvaltningen BUN Den nya ledningsorganisationen innebär att dagens åtta områdeschefstjänster ersätts av fyra verksamhetschefstjänster (VHC) med följande ansvarsområde: Förskola och familjedaghem. Grundskola, grundsärskola och fritidshem. Gymnasieskola och vuxenutbildning (se beslut Bun ). Elevhälsa. Under VHC Förskola och familjedaghem kommer fyra förskolechefer att arbeta. Organisationsförändringen görs utifrån följande kriterier: 1. Skapa överensstämmelse med ny skollagstiftning utifrån de krav på organisation och ansvarsfördelning som beskrivs i den nya skollagen (2010:800). 2. Varje rektor/förskolechef skall ha en rimlig arbetsbelastning. Ingen arbetsledare bör ha mer än 30 anställda och endast i särskilda fall mer än 40 anställda enligt beslut i Kommunstyrelsens arbetsutskott Organisationen skall ge goda förutsättningar för utvecklingsarbete. Med utgångspunkt i den nya skollagen ( Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. 2010:800, kap 4, 3) och HÖK 2010 ( Om Sverige ska kunna hålla hög klass ur ett internationellt perspektiv är en skola av hög kvalitet av högsta betydelse [ ] Det är angeläget att lärare och andra yrkesgrupper tillsammans med skolledare utvecklar metoder, arbetsordning och organisation som leder till ökad måluppfyllelse och förbättrade resultat. HÖK 2010, 2 ) skall ledningsorganisationen ge förutsättningar och stimulera till pedagogiskt utvecklingsarbete samt öka måluppfyllelsen. Sammanträdet ajourneras under 10 minuter. sunderlag Ny ledningsorganisation för barn- och utbildningsförvaltningen, Ledningsorganisation 1 juli 2011, Antal medarbetare per områdeschef/rektor jämförelse mellan nuvarande organisation och förslag till ny ledningsorganisation, Uppdragsbeskrivning för verksamhetschefstjänsterna,

13 13 (28) Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut är: Tjänster som verksamhetschefer, en för förskola, en för grundskola och en för elevhälsa ska ersätta nuvarande områdeschefstjänster. Gunnel Johansson (C) föreslår att följande tillägg görs till förvaltningens förslag till beslut: Omfattningen av förskolechefstjänster och rektorstjänster på nivån under verksamhetschefstjänsterna för förskola och grundskola tas upp för beslut på barnoch utbildningsnämndens nästa sammanträde. Ordförande föreslår att följande tillägg görs till förvaltningens förslag till beslut: Information om hur nivån under verksamhetschefstjänsterna ska organiseras och möjlighet att ta del av protokollet från samverkan med de fackliga organisationerna i ärendet ska ges till barn- utbildningsnämnden på nästa sammanträde. Omröstning begärs. Följande propositionsordning godkänns: Den som stöder ordförandens förslag röstar Ja. Den som stöder Gunnel Johanssons (C) förslag röstar Nej. Vid därefter följande omröstning avges följande röster: 8 Ja-röster, nämligen av Helena Dådring, Fredrik Hammarstrand, Lotta Ström, Tommy Cedervall, Olle Nilsson, Roland Åkesson, Gun Samuelsson och Matthias Rausbo. 1 Nej-röster, nämligen av Gunnel Johansson. har därmed bifallit ordförandens förslag. beslutar således: Tjänster som verksamhetschefer, en för förskola, en för grundskola och en för elevhälsa, ska ersätta nuvarande områdeschefstjänster från och med Information om hur nivån under verksamhetschefstjänsterna ska organiseras och möjlighet att ta del av protokollet från samverkan med de fackliga organisationerna i ärendet ska ges till barn- utbildningsnämnden på nästa sammanträde. Gunnel Johansson (C) reserverar sig mot beslutet.

14 14 (28) 28 Inriktningsmål 2012 BUN ska förslå kommunfullmäktige inriktningsmål som ska gälla för nämndens ansvarsområde under år Förslag till inriktningsmål för 2012 har tagits fram vid nämndens utbildningsdagar 7-8 februari sunderlag Inriktningsmål 2012, beslutar: föreslår Kommunstyrelsen att följande inriktningsmål ska gälla för nämndens ansvarsområde år 2012: Alla barn och elever skall stimuleras och utmanas i sitt lärande så att det genomsnittliga meritvärdet ökas i alla ämnen både inom grund- och gymnasieskolan. Mäts genom: Meritvärden. Ökad samverkan mellan förskola, familjedaghem och förskoleklass för att skapa en trygg och säker uppväxt för barnen i Klippans kommun. Mäts genom: Enkäter. Ökat fokus på information och delaktighet för barn, ungdomar och föräldrar genom att lyssna och agera utifrån deras synpunkter. Mäts genom: Omfattning av kommunikation. Skapa arbetsro genom ekonomisk och organisatorisk stabilitet. Mäts genom: Uppföljning av ekonomi och arbetsmiljö.

15 15 (28) 29 Avsiktsförklaring gällande samverkan inom vuxenutbildningen i Skåne BUN Kommunförbundet Skåne har tagit fram en avsiktsförklaring gällande samverkan inom vuxenutbildningen i Skåne. Avsiktsförklaringen syftar till att samla Skånes kommuner till en gemensam viljeinriktning för att stärka och utveckla förutsättningarna för samverkan inom vuxenutbildningen. Målet är att ett samverkansavtal tecknas mellan kommunerna. Avsiktsförklaringen är gällande tills samverkansavtal upprättats eller tills enskild kommun väljer att lämna samverkansarbetet. sunderlag Avsiktsförklaring gällande samverkan inom vuxenutbildningen i Skåne, beslutar: Avsiktsförklaring gällande samverkan inom vuxenutbildningen i Skåne godkänns. Undertecknade av avsiktsförklaringen delegeras till barn- och utbildningsnämndens ordförande.

16 16 (28) 30 Ersättning för grundskoleelevs resor mellan hem och skola BUN Förälder har inkommit med ansökan om ersättning för grundskoleelevs resa mellan hem och skola. Enligt Skollagen 4 kap 7 är hemkommunen inte skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts för elev som väljer annan grundskola än den som kommunen annars skulle ha placerat dem i. sunderlag Anhållan om kostnadsersättning för resor mellan hem och skola, beslutar: Ansökan om ersättning för grundskoleelevs resa mellan hem och skola avslås.

17 17 (28) 31 Lokaler för Pilagårdsskolan BUN Områdeschef Ann- Christin Ivarsson har upprättat skrivelse om lokaler till Pilagårdsskolan och föreslår att skolans lokalbehov ska ses över sunderlag Lokaler till Pilagårdsskolan, Lokalfrågan i Östra Ljungby bör vara möjlig att lösa med hjälp av samtliga nuvarande lokaler i rektorsområdet. är medveten om att det finns behov av att se över lokalsituationen men avvaktar i frågan om eventuell nybyggnation.

18 18 (28) 32 Buss- och tågtider vid Klippans station BUN Skrivelse har inkommit från en gymnasieelev som bor i kommunen och reser till en skola i Kristianstad. När Skånetrafiken ändrade tidtabeller så har eleven drabbats av försämrade restider. Eftersom kommunerna i Skåne har kommit överens om ett fritt sök för elever i Skåne till gymnasieskolor i Skåne så är många gymnasieelever beroende av kollektivtrafiken. Eleven undrar vad Barn- och utbildningsnämnden i Klippan gör för att påverka Skånetrafikens utbud. Skolchef JanEric Assarsson har upprättat förslag till svar på skrivelsen, bilaga Bun 32/11. sunderlag Samordning av buss- och tågtider vid Klippans station, Buss- och tågtider vid Klippans station, Angående buss- och tågtider vid Klippans station, beslutar: Skolchef JanEric Assarssons förslag till svar antas som yttrande över skrivelsen.

19 19 (28) 33 Säkerheten för elever och personal på Snyggatorpsskolan BUN Skrivelse har inkommit från Mats Westling lokalombud för Lärarnas riksförbund på Snyggatorpsskolan. I skrivelsen föreslås att möjligheten att sätta upp bevakningskameror på skolan undersöks. Anledningen till det är att vaktande lärare har större problem att övervaka eleverna under raster. Det finns många platser där elever kan trakassera andra utan att personalen har en rimlig chans att avslöja det. sunderlag Svårigheter att upprätthålla säkerheten för elever och lärare på Snyggatorpsskolan, beslutar: Det är i nuläget inte aktuellt att undersöka möjligheter att sätta upp kameror på Snyggatorpsskolan. vill följa utvecklingen av skolans arbete med förhållningssätt.

20 20 (28) 34 Barnomsorg på obekväm arbetstid BUN Ordföranden föreslår att frågan om barnomsorg på obekväm arbetstid utreds av barnoch utbildningsförvaltningen. beslutar: Barn- och utbildningsförvaltningen får i uppdrag att utreda behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid och hur det kan tillgodoses i linje med gällande lagstiftning. Utredningen ska vara klar och redovisas för nämnden

21 21 (28) 35 Gemensam timplan för år 1-9 i Klippans kommun BUN Barn- och utbildningsförvaltningen har upprättat förslag till en gemensam timplan för år 1-9 som ska gälla för alla de kommunala skolorna. Syftet med en gemensam timplan är att ge samtliga elever en likvärdig utbildning avseende garanterad undervisningstid i samtliga ämnen. Det innebär att ingen elev ska förlora undervisningstid i något ämne vid stadiebyte eller skolbyte i kommunen. sunderlag Gemensam timplan för år 1-9 i Klippans kommun, Gemensam timplan för år 1-9 godkänns och ska gälla från och med läsåret 2011/2012, bilaga Bun 35/11.

22 22 (28) 36 Öppettider under sommaren 2011 för förskolor och fritidshem BUN Inför sommaren 2011 föreslår Barn- och utbildningsförvaltningen att under veckorna 28 till och med 31 endast ha förskolan Linnéa och fritidshemmet Bofinken öppet i Klippan. I Östra Ljungby, Stidsvig och Ljungbyhed stängs förskolor och fritidshem under veckorna 29 till och med 31 och barn som har platser i de verksamheterna kommer att erbjudas omsorg i Klippan. sunderlag Förändringar inför sommaren 2011 på förskolor och fritidshem, beslutar: Ovanstående förslag godkänns.

23 23 (28) 37 Val av politisk representant i samverkan Skåne och Skåne Nordväst BUN Kommunerna i Skåne samverkar på områdena grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Kommunerna i Skåne Nordväst samverkar på områdena grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. För dessa samverkansområden ska en politisk representant utses. beslutar: Tommy Cedervall utses som politisk representant för barn- och utbildningsnämnden i ovanstående samverkansfrågor.

24 24 (28) 38 Val av ledamot tillika ordförande i yrkesråden BUN Yrkesråden skall verka som en förbindelselänk mellan gymnasieskolan och arbetslivet. Yrkesråden består av representanter för arbetsgivare och fackliga organisationer, med en ledamot tillika ordförande som är politiskt vald. Val av representanter för Elprogrammet och Handel- och administrationsprogrammet bordlades vid nämndens sammanträde Önskemål om representanter i programråd för data och fordonsprogrammet inriktning personbil har inkommit från rektor Mattias Säflund. beslutar: Följande utses som representant för barn- och utbildningsnämnden tillika ordförande i yrkesråden under perioden : Handels- och administrationsprogrammet: Gunnel Johansson (C) Fordonsprogrammet inriktning personbil: Matthias Rausbo (SD) Dataprogrammet: Kristin Grenås (MP) Val av ledamot till Elprogrammet bordläggs och tas upp på nästa sammanträde.

25 25 (28) 39 Elevärenden Nämndsekreterare Hanna Nicander informerar om följande elevärenden: Dnr Barn- och elevombudet. Vidtar ingen åtgärd med anledning av Skolinspektionens kritik. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande över beslut i anmälan om skolsituationen för särskoleelev vid Antilopenskolan. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande. Anmälan om kränkande behandling vid Snyggatorpsskolan. Dnr Barn- och elevombudet Möjlighet till yttrande om synpunkter. Anmälan om kränkande behandling vid Snyggatorpsskolan. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande. Anmälan angående skolsituationen för elev vid Pilagårdsskolan. Dnr Skolinspektionen Möjlighet till yttrande om synpunkter. Anmälan angående skolsituationen för elev vid Pilagårdsskolan. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande över anmälan om skolsituation för elev vid Snyggatorpsskolan. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande över beslut gällande anmälan om skolsituationen för elever vid Snyggatorpsskolan. beslutar: Informationen noteras.

26 26 (28) 40 Delegationsärenden Enligt gällande delegationsordning anmäles följande beslut fattade på barn- och utbildningsnämndens uppdrag: Särskild undervisningsgrupp för elev december Områdeschef Uppföljning Särskild undervisningsgrupp för elev december Områdeschef Uppföljning Särskild undervisningsgrupp för elev december Områdeschef Uppföljning Särskild undervisningsgrupp för elev december Områdeschef Ledighet för grundskoleelev mer än tio skoldagar Ledighet för grundskoleelev mer än tio skoldagar. Områdeschef Områdeschef

27 27 (28) 41 Informationsärenden Barn- och utbildningsförvaltningen Karin Nyberg informerar om NTA (naturvetenskap och teknik för alla). Dnr Arbetsmiljöverket Möjlighet till yttrande enligt 17 förvaltningslagen. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande till Arbetsmiljöverket enligt 17 Förvaltningslagen. Dnr Elev på Snyggatorpsskolan Protest mot ändrat schema. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Ändrat schema på Snyggatorpsskolan. Dnr Skolinspektionen Uppföljning av tillsyn i Klippans kommun. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Kommunalt uppföljningsansvar hösttermin Dnr Myndigheten för yrkeshögskolan efter inledande tillsyn av Trafiklärarutbildning. Dnr Specialpedagogiska skolmyndigheten om fördelning av medel ur anslaget särskilda insatser på skolområdet Dnr Skolverket Statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning. Fastighetsavdelningen Enkelt avhjälpta hinder handlingsplan. Incidenter anmälda till arbetsmiljöverket januari Information om delegationsbeslut i personalärenden på kommunstyrelsens vägnar nr 4/11.

28 28 (28) 42 Kurser och konferenser Matthias Rausbo, Eva Jönsson och Roland Åkesson bereds möjlighet att delta i Barn i familjer med missbruksproblem - Skolans roll och ansvar i Malmö.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 64-76 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45. ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) 64-71 Kristin Grenås (MP) 72-76 Per-Olof Byrlén (KD) Gunnel Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson 1 (24) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Övriga närvarande Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand (M) Per-Olof Byrlén (KD) Madeleine Atlas (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (19) Paragrafer 66-81 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Ingrid Fredriksson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 1-19 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M), 1-6 Ann-Sofie Johansson (M), tjg istället för Helena Dådring (M) 7-19 Ann-Sofie

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 82-101 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (28) Paragrafer 22-45 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (22) Paragrafer 122-138 Plats och tid Ljungbyhedsskolan i Ljungbyhed, kl. 19.00-22.15 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 49-49 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (C), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 1 (17) Paragrafer 16-27 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Neyssa Lundmark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73 1 (10) Paragrafer 69-73 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 32-44 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Maria Sjöberg (S), tjänstgörande istället för Cecilia Örnemark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (13) Paragrafer 172-181 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.30. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 87-99 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00-21.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Paragrafer 180-194 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 22.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Paragrafer 120-132 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl.19.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Eva Jönsson (FP), tjg

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Paragrafer 1-20 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 104-114 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Neyssa Lundmark (S) Thomas Thorné

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (29) Paragrafer 139-162 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 90-101 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (19) Paragrafer 162-177 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Helena Dådring (M),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

127 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 129 Fördelning av Tingsryds kommun skolväsendets samfond.

127 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 129 Fördelning av Tingsryds kommun skolväsendets samfond. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-10-23 124 Skolbesök Linnerydskolan. 125 Meddelanden. 126 Anmälan om delegationsbeslut. 127 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 128 Skolchefen rapporterar.

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 23-35 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Helena Dådring (M) Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johanson (C),

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-25

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-25 1 (21) Paragrafer 17-32 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Anne Rosengren (M), tjänstgörande för Helena Dådring

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1 (19) Paragrafer 111-125 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:30-15:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S)

Läs mer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 18:00 onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lennart Carlsson (M), Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Nea Mustonen (KD) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Kenth Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 3 december Tid: 15.00 19.35 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 december Paragrafer: 89-99 Utses att justera: Kenny Stolpe (MP) Underskrifter:

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (28) Paragrafer 187-209 Plats och tid ande Skäralids Restaurang, Söderåsens Nationalpark Skäralid 747, 260 70 Ljungbyhed Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Eva Jönsson (FP), tjg på vakant

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Aulan, Kung Karls skola, onsdagen den 18 mars 2015, klockan 16.00 18.30 Beslutande Monica Lindgren (S), Therese Pihl (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (26) Paragrafer 102-119 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl.19.00-21.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Tonny Svensson (M), tjänstgörande för Helena

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09:

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09: o Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoii Barn-och utbildningsnämnden 2014-11-12 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09:00-11.30 Beslutande Kristina Bäckman (M), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

SKN Ej delegerade beslut 150128

SKN Ej delegerade beslut 150128 SKN j delegerade beslut 150128 Nr Område Lagrum VDR Anmärkning Besvär A 10 ALLMÄNNA ÄRNDN R A 19 Utdelning av stipendier och bidrag ur fonder / V nligt BLN 2014-06-10 p. 10 A 25 Beslut om skolenheter och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-01-28

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-01-28 1 (21) Paragrafer 1-16 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00 22.40 Beslutande Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil Andersson (KD) Kristin Grenås (MP),

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-24 12 Meddelanden 13 Anmälan om delegationsbeslut 14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport 15 Ekonomi 16 Reviderad timplan för Tingsryds kommuns grundskolor

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19 Tid och plats Kl. 18:00 onsdag den 27 februari 2019, Skoklosterrummet/Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Carl-Johan Torstenson (M), Ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (28) Paragrafer 3-24 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00-22.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Charlotte

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer