STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)"

Transkript

1 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Paragrafen , kl. 09:00-12:00 ande Ledamöter Peder Wiklund (C), ordförande Gunilla Pettersson (S), vice ordförande Karl-Anders Åkerblom (L) Olle Wärnick (M) Emanuel Arnfjell, (KD) Runar Frohm (S) Bengt-Göran Burman (V) Övriga deltagande Tjänstemän Marina Ahlenius, nämndsekreterare Sonja Eliasson, förvaltningschef Ulrika Kjellsdotter, planhandläggare, Martin Linder, byggnadsinspektör, 60 Tommy Larsson, byggnadsinspektör, 61 Justering Justerare Gunilla Pettersson (S) Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman den 3 maj 2018, Underskrift Sekreterare.. Marina Ahlenius Ordförande... Peder Wiklund (C) Justerande... Gunilla Pettersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Organ Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesdatum , Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Storuman. Underskrift... Marina Ahlenius

2 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 2 (22) 47 Jäv och intressekonflikt Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden konstaterar att inte jäv eller intressekonflikt förligger på dagens möte. Bakgrund Enligt nämndens beslut , 75, ska eventuellt jäv eller intressekonflikt anmälas innan ärendena börjar behandlas.

3 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 3 (22) Budgetuppföljning mars 2018 att godkänna redovisad budgetuppföljning per Nämnden informerades om att bygglovsassistent Anna Karlsson är anställd från Bakgrund Nämnden följer varje månad upp det ekonomiska utfallet gentemot budget. Handläggarens bedömning Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens verksamhet bedrivs till stor del under barmarksperioden. Budgeten är inte periodiserad på annat sätt än med 1/12 per månad. Riktvärdet för att helt följa budget per är 25 % och verkligt utfall landar på 2 % av lagd budget för 2018.

4 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 4 (22) Dataskyddsombud för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. att godkänna Lena Larsson som dataskyddsombud för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Redovisning av ärendet Den 25 maj 2018 kommer Dataskyddsförordningen samt tillhörande lagar, att börja gälla i Sverige och ersätta den nuvarande personuppgiftslagen. Om den personuppgiftsansvarige är en myndighet eller offentligt organ, ska inför detta ett dataskyddsombud utnämnas. ( ) Dataskyddsombudets ställning: Den personuppgiftsansvarige ska säkerställa att dataskyddsombudet på ett korrekt sätt och i god tid deltar i alla frågor som rör skyddet av personuppgifter. Resurser ska tillhandahållas för att fullgöra dessa uppgifter, samt tillgång till personuppgifter och behandlingsförfaranden, samt i upprätthållandet av sakkunskap. Den personuppgiftsansvarige ska säkerställa att dataskyddsombudet inte tar emot instruktioner som gäller utförandet av dessa uppgifter. Han eller hon får inte avsättas eller bli föremål för sanktioner av den personuppgiftsansvarige för att ha utfört sina uppgifter. Dataskyddsombudet ska rapportera direkt till den personuppgiftsansvariges högsta förvaltningsnivå. Den registrerade får kontakta dataskyddsombudet om alla frågor som rör behandlingen av dennes personuppgifter och utövandet av dennes rättigheter enligt denna förordning. Dataskyddsombudet ska, när det gäller dennes genomförande av sina uppgifter, vara bundet av sekretess eller konfidentialitet i enlighet med unionsrätten eller medlemsstaternas nationella rätt. Dataskyddsombudet får fullgöra andra uppgifter och uppdrag. Den personuppgiftsansvarige ska se till att sådana uppgifter och uppdrag inte leder till en intressekonflikt. ( )

5 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 5 (22) Bestämmelser Personuppgiftsansvarig nämnd i varje kommun ansvarar för att Dataskyddsförordningens regler följs. Det är alltså inte dataskyddsombudet som ansvarar för att reglerna följs, utan organisationen. Därför måste organisationen ha rutiner och arbeta på ett sådant sätt att nödvändiga att krav efterföljs. Om en organisation inte har följt reglerna är det organisationen som har ansvar, inte ombudet. 1. Dataskyddsombudet ska ha minst följande uppgifter: 1. Information och rådgivning till personuppgiftsansvarig och anställda som behandlar personuppgifter. 2. Övervaka efterlevnaden av denna förordning, och av den personuppgiftsansvariges strategi för skydd av personuppgifter. 3. Rådgivning vad gäller konsekvensbedömningen avseende dataskydd och övervaka genomförandet. 4. Samarbeta med tillsynsmyndigheten och vara en kontaktpunkt för tillsynsmyndigheten i frågor som rör behandling. 2. Dataskyddsombudet ska vid utförandet av sina uppgifter ta vederbörlig hänsyn till de risker som är förknippade med behandling, med beaktande av behandlingens art, omfattning, sammanhang och syften. ( )

6 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 6 (22) Godkänna hantering av personuppgifter i löpande text för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Storumans kommun att godkänna behandlingen av personuppgifter i löpande text. Sammanfattning Den nya dataskyddslagen som kommer att träda i kraft innebär att nya beslut om behandling av personuppgifter måste tas av de myndigheter som behandlar personuppgifter. För miljö- och samhällsbyggnadsnämndens räkning behandlas personuppgifter i löpande text som en del i handläggningen av ärenden. Med löpande text avses framför allt de underlag som behövs för det löpande arbetet som t ex ordbehandling, kalenderbokningar, e-post etc. De personuppgifter som finns i löpande text är framför allt namn och adressuppgifter för de som ingår i handläggningen av ärenden och uppgifter om handläggare. Uppgifterna i e-post rensas normalt sett efter sex månader, övriga uppgifter rensas vid in aktualitet. Enligt kommunens regelverk för behandling av personuppgifter behandlas inte sekretessbelagda eller känsliga uppgifter. Uppgifterna kan komma att lämnas ut om någon begär utlämning av offentlig handling. Den lagliga grunden för behandlingen finns redan beslutad genom beslut om hantering av personuppgifter för övriga system.

7 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 7 (22) Godkänna hantering av personuppgifter inom Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Storumans kommun. att godkänna behandling av personuppgifter. Sammanfattning Den nya dataskyddslagen som träder i kraft innebär att nya beslut om behandling av personuppgifter måste tas av de myndigheter som behandlar personuppgifter. För Miljö- och Samhällsbyggnadsnämndens räkning är följande verksamhetssystem aktuella. - PR-kort - Miljö- och byggreda

8 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 8 (22) Ärendet utgår - detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun, Västerbottens län Förslag till detaljplan för bostäder på del av fastigheten Joeström 1:73 m.fl., Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad , reviderad att ärendet utgår från dagens sammanträde.

9 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 9 (22) Ärendet utgår detaljplan för handel, tankställe och campingområde på del av Umfors 1:4 och Umfors 1:85, Storumans kommun Förslag till detaljplan för handel, tankställe och campingområde på del av Umfors 1:4 och Umfors 1:85, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad november 2017, reviderad februari och mars att ärendet utgår från dagens sammanträde.

10 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 10 (22) Upprättande av detaljplan för del av Laxnäs 2:272, Storumans kommun, Västerbottens län att uppdra till miljö- och samhällsbyggnadschef/stadsarkitekt att ta ställning till samråd. Bakgrund I samband med prövning av tillstånd för uppförande av båthus har det framkommit att gällande byggnadsplan bör ersättas av ny detaljplan för båthusområde. Orsaken är att gällande byggnadsplan medger båthusplaceringar som idag ligger inom vattenområde. Bestämmelser Förslaget strider inte mot kommunövergripande översiktsplan. För området gäller byggnadsplan för del av Laxnäs 2:6, 2:9 och 2:38 m.fl. fastställd (kommunens beteckning 3:38).

11 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 11 (22) Ändring av detaljplan för del av fastigheterna Björkfors 1:598 m.fl., Solbacken i Hemavans by att påbörja arbetet med att ändra gällande detaljplan, att ändring av detaljplanen avses hanteras genom standard förfarande, att ett beslut om antagande av ändring av detaljplan bedöms ske december att se över behovet av besöksparkeringar i området. Bakgrund Hemavan Ski Lodge AB har ansökt om att få gällande detaljplan justerad utifrån fastigheters storlek och därmed justera egenskapsgränser i detaljplanen. Bestämmelser Riksintressen Området ligger inom riksintresse för Friluftsliv (Vindelfjällen enligt 3 kap 6 MB), rörligt friluftsliv geografiska bestämmelser för kustturism och friluftsliv (enligt 4 kap 2 MB). Fördjupad översiktsplan Enligt fördjupad översiktsplan för Hemavan är området tänkt för bostäder. Detaljplaner Området ligger inom detaljplanelagt område. Gällande detaljplan (SOLBACKEN, detaljplan för del av fastigheterna Björkfors 1:598 m.fl., i Hemavans by) vann laga kraft och genomförandetiden upphör 10 år efter det laga kraftdatum. Rennäring Området ligger inom Ubmeje tjeälddies åretruntmarker.

12 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 12 (22) Planbesked planläggning av bostäder på del av fastigheten Björkfors 1:448 att påbörja arbetet med att upprätta detaljplan, att upprättande av detaljplanen handläggs genom standardförfarande, att ett beslut om antagande av detaljplan bedöms ske september Detta beslut går inte att överklaga (plan- och bygglagen 13 kap. 2 ). Avgift enligt räkningsspecifikation. Bakgrund Hemavan Fjällkedjan har ansökt om planbesked för möjliggöra för ytterligare bostäder vid Mortsbäcken samt justera gällande detaljplan. Bestämmelser Riksintressen Aktuellt område ligger inom riksintresse för friluftsliv (MB 3:6) och riksintresse för turism och friluftsliv övriga fjäll (MB 4:1, 2). I närheten av området finns riksintresse Vindelfjällen (MB 4:1, 5, 8 och 3:6). Fördjupad översiktsplan Platsen ligger inom utredningsområde för hotell, skidlift, bostäder m.m. enligt fördjupad översiktsplan för Hemavan. Detaljplaner Området ligger utom detaljplanelagt område men gränsar till detaljplan för Björkfors 1:5 m.fl, antagen Rennäring Området ligger inom Ubmeje tjeälddies åretruntmarker vilket medför att åtgärder inte får vidtas som innebär avsevärd olägenhet för rennäringslagen (Rennäringslagen 30 ).

13 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 13 (22) 56, forts Vattenskyddsområde Området ligger inom skyddsområde för vattentäkt Mortsbäcken. Bedömning När kommunen har fått en begäran om planbesked som uppfyller kraven i plan- och bygglagen 5 kap. 3 ska kommunen ge sitt planbesked inom fyra månader, om kommunen och den som har gjort begäran inte kommer överens om något annat. Av planbeskedet ska det framgå om kommunen avser inleda planläggning och det ska också framgå när planen bedöms kunna antas. Ett positivt planbesked är inte bindande. Ett planbesked enligt plan- och bygglagen 5 kap. 5 bedöms kunna lämnas. Standardförfarandet kan tillämpas då förslaget till detaljplan är förenligt med översiktsplanen och länsstyrelsens granskningsyttrande, inte är av betydande intresse för allmänheten eller i övrigt av stor betydelse.

14 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 14 (22) Samråd - Förslag till detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen i Hemavan, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad att skicka ut förslag till detaljplan för del av fastigheten Björkfors 1:239 för samråd till berörda sakägare, myndigheter och andra som har väsentligt intresse, vidare att en översyn av parkeringssituationen ska utföras i Hemavan. Bakgrund Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat , 12, att uppdra till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden att påbörja arbetet med att ändra gällande detaljplan för området. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade , 28, att påbörja planarbetet. Syftet med planen Syftet med planen är att få ett bättre trafikflöde till bostadsområdet samt att få bort all fordonstrafik som kör in Avavägen från handelsområdet. I dagsläget kan det uppstå problem med att fordon parkerar efter Avavägen och därmed hindrar framkomst. I bilaga redovisas ett förslag till plankarta. Bestämmelser Området ligger i centrala delen av Hemavan. Direkt område omfattar cirka 1000 kvadratmeter. Marken ägs av Storumans kommun. Platsen ligger inom riksintresse för friluftsliv, riksintresse för kommunikationer (E12) och riksintresse för naturvård.

15 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 15 (22) 57, forts Förslaget överensstämmer med fördjupade översiktsplanen för Hemavan. För området gäller byggnadsplan för fastigheterna Björkfors 1:8, 1:125 m.fl. fastställd (kommunens beteckning 1:8). Behovsbedömning har upprättats och skickats för synpunkter till Länsstyrelsen och Trafikverket.

16 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 16 (22) Delegation lokal trafikföreskrift Materialvägen i Storuman att ge planhandläggare delegation att besluta om lokal trafikföreskrift på del av Materialvägen efter information har lämnats till verksamheter vid Norra Industriområdet. Bakgrund I samband med planarbetet för att utöka Norra Industriområdet togs en bättre vägförbindelse fram mellan E45 och industriområdet för att på sätt undvika att tung trafik passerar skol- och bostadsområden vid Materialvägen. Bestämmelser Området ligger inom tättbebyggt område beslutat enligt Trafikförordningen. Bedömning Det krävs en lokal trafikföreskrift innehållande ett förbud mot tung trafik (fordon med totalvikt över 3,5 ton) från korsning Norrlandsgatan/Materialvägen fram till korsning Plåtslagargatan/Materialvägen, se kartbilaga. Samråd har skett med Trafikverket angående skyltning av förbudet vid väg E12. Information om den nya föreskriften ska delges till verksamheter vid Norra Industriområdet. Förslaget ska även remitteras till polis- och väghållningsmyndighet.

17 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 17 (22) Information - Kronoöverloppsmarken 3:1 (Övre Ropen) att notera informationen. Information om beslut från Mark- och miljööverdomstolen gällande Kronoöverloppsmarken 3:1 (Övre Ropen). Mark- och miljööverdomstolen tar inte upp ärendet varför beslutet från Mark- och miljödomstolen står fast.

18 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 18 (22) Byggsanktionsavgift Tängvattnet 1:33, byggsanktionsavgift då fritidshuset ianspråkstagits innan slutsamråd genomförts och slutbesked erhållits. ( PBL 10 kap. 4 ). att byggsanktionsavgift i enlighet med PBF 9 kap. 18 1, tas ut av byggherre och fastighetsägare Trond Kvåle, Storgata 18a, 8610 MO I RANA, Norge. att enligt Boverkets beräkningsguide av byggsanktionsavgifter blir byggsanktionsavgiften SEK. Handläggarens bedömning Byggnadsinspektör besökte Tängvattnet 1:33 för att se hur arbetet fortlöpte. Vid framkomsten upptäcktes att det nya fritidshuset var ianspråktaget. Invändigt var det möblerat med gardiner, möbler, hyllor, prydnadssaker, ett torkställ med tvätt var placerat i allrummet. Det var synliga tecken på att inflyttning gjorts och att huset bebos. Enligt PBL 10 kap. 4 får inte ett byggnadsverk tas i bruk i de delar som omfattas av ett startbesked för byggåtgärder förrän byggnadsnämnden har gett ett slutbesked, om byggnadsnämnden inte beslutat annat. I startbeskedet, , framgår tydligt att; - Slutsamråd skall hållas på arbetsplatsen, - Objektet får inte tas i bruk innan slutbesked har meddelats. Byggnadsinspektör har efter ovannämnda besök varit i kontakt med kontrollansvarig för Tängvattnet 1:33 och frågat om byggherren påtalat tid för slutsamråd för honom. Kontrollansvarig informerar att byggherren inte har varit i kontakt med honom om tidsbokning för slutsamråd skickades kommunikation om sanktionsavgift inkom skriftligt yttrande från sökande. Av yttrandet framgår att byggnaden tagits i bruk utan slutbesked. Hur man överklagar: Se bilaga.

19 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 19 (22) Bygglov Slussfors 1:118, ansökan avser nybyggnad av fritidshus att bevilja bygglov för nybyggnad av fritidshus på Slussfors 1:118, att tekniskt samråd krävs, att kontrollansvarig ska anmälas innan tekniskt samråd, att eldstaden ska installationsbesiktas innan den tas i bruk, att arbetsplatsbesök krävs, att slutsamråd ska hållas på Slussfors 1:118 vid färdigställande, att färdigställandeskydd inte krävs för entreprenadsummor lägre än kr. Bestämmelser Området omfattas inte av detaljplan eller områdesbestämmelser. Sakägare Berörda granne har beretts tillfälle att avge yttrande och har inget att erinra mot föreslagen åtgärd. Inga synpunkter har framförts som förhindrar lov. Handläggarens bedömning Förutsättningar för lov föreligger enligt plan- och bygglagen 9 kap 31.

20 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 20 (22) 61, forts Upplysningar Arbetet får inte påbörjas förrän startbesked lämnats. Startbesked kan inte lämnas förrän samråd har hållits. Ni kallas härmed till samråd och uppmanas snarast ta kontakt med byggnadsinspektören för att boka tid för detta. Vid samrådet ska ni (byggherren) och kontrollansvarig vara med. Senast vid samrådet ska förslag på kontrollplan redovisas. et kungörs på Post- och inrikes tidningars hemsida, Ärendet kan komma att överklagas inom tre-fyra veckor. Om åtgärden påbörjas inom överklagandetiden görs det på egen risk. Gränsgrannar och kända sakägare underrättas om beslutet enligt 9 kap 41. Ansökan om att inrätta/ändra avloppsanläggning ska göras till miljökontoret. Sökanden erinras om att lovet upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år och avslutats inom fem år från den dag beslutet kungörs på Postoch inrikes tidnings hemsida Avgift enligt räkningsspecifikation.

21 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 21 (22) 62 Delgivningar att lägga delgivningarna till handlingarna. 1 Dnr från Länsstyrelsen Västerbotten Överklagande av föreläggande med vite att vidta vissa åtgärder på fastigheten Laxnäs 2: Dnr Meddelande från Länsstyrelsen Västerbotten Revision av miljöbalkstillsyn i Storumans kommun. 3 Dnr Yttrande från Länsstyrelsen Västerbotten Fråga om höjning av ekonomisk säkerhet i mål M , Svartlidengruvan, Dragon Mining AB. 4 Dnr Dom från Mark- och miljödomstolen Behålla och anlägga brunnar samt leda bort grundvatten på fastigheten Storuman Klippen 1:5. 5 Dnr Underrättelse från Mark- och miljödomstolen Ansökan om utdömande av vite, Storumans kommun, Hällnäs 1:2. 6 Dnr Underrättelse från Mark- och miljödomstolen Ansökan om utdömande av vite, Storumans kommun, Hällnäs 1:7.

22 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 22 (22) 63 Delegationsbeslut att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Beredningsrummet MSBN 2016-12-20, kl. 09:00-10:30 ande Ledamöter Övriga deltagande Tjänstemän Peder Wiklund (c), ordförande Gunilla Pettersson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Kommunhuset, Dialogen 2019-03-13, kl. 09:00-12:00 ande Ledamöter Närvarande Ersättare Peder Wiklund (C), ordförande Olle Wärnick (M) Karl-Anders Åkerblom

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (39)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (39) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (39) Plats och tid Kommunhuset, Paragrafen 2018-06-27, kl. 09:00-14:20 ande Ledamöter Peder Wiklund (C), ordförande, 84-88, 90-105 Gunilla Pettersson (S), vice ordförande,

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Paragrafen 2017-05-31, kl. 09:00-12:00 ande Ledamöter Peder Wiklund (c), ordförande Gunilla Pettersson (s), vice ordförande Karl-Anders Åkerblom

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2041-2047 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-10:00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Per Daniels (M) Pär Andersson (KD) Per Florén (L) Tjänstgörande ersättare Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2104-2109 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (12)

Miljö- och bygglovsnämnden (12) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-07-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, torsdag den 11 juli 2019, kl 8.30-9.40. Paragrafer 67-72 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-19896-575 Sida 1 (4) Magnus Bernhardsson Karlavägen 92 A 115 22 Stockholm Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits och

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-11452-575 Sida 1 (4) Brf Karlavagnen 34 Stockholm Lars Filipsson Upplandsgatan 34 113 28 STOCKHOLM Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2017-14183-575 Sida 1 (4) Stefan Renold Östgötagatan 70 Lgh 1302 116 64 Stockholm Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits och

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2055-2058 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Myndighetsnämnden. Se närvarolista sidan 2. Se närvarolista sidan 2. Se närvarolista sidan 2. Conny Svensson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Myndighetsnämnden. Se närvarolista sidan 2. Se närvarolista sidan 2. Se närvarolista sidan 2. Conny Svensson ANSLAG/BEVIS 1(18) Myndighetsnämnden Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 14.00 1510 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-08398-575 Sida 1 (5) Henrik Åkerblom, Lena Åkerblom Knäpparvägen 38 125 57 ÄLVSJÖ Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov

Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2017-05835-575 Sida 1 (5) Skolfastigheter i Stockholm AB SISAB Daniel Söder Box 47311 10074 Stockholm Beslut att bevilja tidsbegränsat bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Jävsnämnden

Jävsnämnden Jävsnämnden 2016-06-16 Jn 10 Säter 4:5, (Hundbadet) Tillsynsärende olovligt byggande: Förslag till beslut om byggsanktionsavgift.... 2 Jn 11 Säter 4:5 - Lov i efterhand för nedtagning av träd, plantering

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Anders

Läs mer

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS Plats och tid Beslutande Anna Eliasson l Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2294-2302 Sekreterare Carina Viberg Ordförande Anna Eliasson Justerande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2012-08-22 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS sammanträdesrum, klockan 14.30 15.45 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 51 Godkännande av ärendelista 2018/2021 4 52 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 5 53 Delgivningar 2018/2023 6 54 Ansökan om bygglov, telemast,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Björken, torsdagen den 12 april 2018 kl 08:30-9:15 Beslutande ledamöter Gunnar Johansson (S), ordförande Ursula Juntti Zitnick (S)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2176-2182 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Kommunhuset, Dialogen 2019-05-22, kl. 09:00-11:30 ande Ledamöter Närvarande Ersättare Peder Wiklund (C), ordförande Robin Ramstedt (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

Miljö- och byggnämnden (6)

Miljö- och byggnämnden (6) Miljö- och byggnämnden 2014-05-12 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 12 maj 2014 kl. 13.30-16.00 Beslutande Roland Johansson (M), ordförande Tommy Lövquist (S), vice ordförande Birgitta

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Marie-Louise Svensson, bygglovshandläggare

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Marie-Louise Svensson, bygglovshandläggare Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Marie-Louise Svensson, bygglovshandläggare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2256-2259 Sekreterare

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-19849-575 Sida 1 (4) Brf Oporto 1 Danko Melchior Sandhamnsgatan 13 115 40 Stockholm Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300 stadsbyggnadskontoret@stockholm.se

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 1/3 Folkabo, 2019-03-21 13:00-14.15 4-10 Beslutande Henrik Vang (V), ordförande, Torgny Hedlund (KD) Tjänstgörande ersättare Gunilla Djurberg (S) Ersättare Lena Alteg (M) Tjänstemän Anna Eklund, förvaltningschef

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (41)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (41) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (41) Plats och tid Kommunhuset, Paragrafen 2018-09-10, kl. 09:45-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Tjänstemän Justering Justerare Gunilla Pettersson (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars 2015 1 (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.45 Beslutande Ersättare: Henric Forsberg, ordförande Christina Söhrman Stefan Andersson Iréne Frisk Tord

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl 11.25 11.30 Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S), ordförande Lena Sundberg (S) Morgan Gutke (C) Kerstin Karlsson (L)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:30 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2034-2041 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Miljö- och byggnämnden (6)

Miljö- och byggnämnden (6) 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 19 januari 2015 kl. 13.30 17.00 Beslutande Tommy Lövquist (S), ordförande Roland Johansson (M), vice ordförande Birgitta Bengtsson (S) Einar Holmquist (S),

Läs mer

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/2021 87 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 88 Delgivningar 2018/2023 89 Ansökan om bygglov, tillbyggnad

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, Sammanträdesrum A2, Varberg, kl

Plats och tid Stadshus A, Sammanträdesrum A2, Varberg, kl Byggnadsnämnden 2018-05-24 1-6 Plats och tid Stadshus A, Sammanträdesrum A2, Varberg, kl. 08.35-8.45 Beslutande Ersättare - inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ulrika Ericsson (M) Andreas

Läs mer

Sida (19) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida (19) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-01 1 (19) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2154-2164

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov för inredning av befintlig bostad, utökad area, och skapa ny lokal (delning) i flerbostadshus samt yttre ändringar

Beslut att bevilja bygglov för inredning av befintlig bostad, utökad area, och skapa ny lokal (delning) i flerbostadshus samt yttre ändringar 1 (4) Kristofer Lundberggruppen Kristofer Lundberg Surbrunnsgatan 19 113 48 STOCKHOLM Beslut att bevilja bygglov för inredning av befintlig bostad, utökad area, och skapa ny lokal (delning) i flerbostadshus

Läs mer

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 22 oktober 2018 kl 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Mattias Petersson (KD), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 08:30 10:45. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 08:30 10:45. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 08:30 10:45. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 6 december 2012 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Simon Ingelman-Sundberg Lantmätare

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 6 december 2012 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Simon Ingelman-Sundberg Lantmätare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 6 december 2012 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Hans Betulander

Läs mer

Fågelsjörummet kl John Nyman

Fågelsjörummet kl John Nyman PROTOKOLL Datum Plats och tid Fågelsjörummet kl. 8.30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Sune Frost (MP) Elisabeth Collin (LB) ersätter Lasse Bergqvist (L) Övriga deltagande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2167-2173 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare.

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-06-19 Plats och tid Landsort, 2019-06-19 kl. 13:00-13:15 Beslutande Harry Bouveng (M), Ordförande Tommy Cumselius (M) tjänstgör istället för Daniel Adborn (L) Patrik

Läs mer

Myndighetsnämnd. Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl :00. Myndighetsnämnd

Myndighetsnämnd. Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl :00. Myndighetsnämnd Plats och tid Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl 10.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid 00:00 Underskrifter Paragrafer 2001-2008 Sekreterare Ordförande Justerande

Läs mer

Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30

Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Valter Lööv

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Underskrifter Paragrafer 7-8

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Underskrifter Paragrafer 7-8 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09.00-09.30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Bygg och räddningsnämnden 2013-09-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Roothvillan, Gamla Torget 1A, 13 30 14 45 Beslutande Ledamöter Peder Griph, (s), ordförande, Kenneth Axelsson, (m), vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Sida (16) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida (16) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-03-30 1 (16) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2082-2089

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2016-12-15 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Information från Älvrummet 19 maj Beatrice Udén, Mari von Sivers, Sven Boberg

Information från Älvrummet 19 maj Beatrice Udén, Mari von Sivers, Sven Boberg Information från Älvrummet 19 maj Beatrice Udén, Mari von Sivers, Sven Boberg Bakgrund PBL kommittén Får jag lov? Byggprocessutredningen Bygg helt enkelt! Miljöprocessutredningen Instansordningen Det har

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.15 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman-Felth, ordförande Christina Söhrman Henric Forsberg Iréne Frisk Benny

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2020-2028 Sekreterare A-C Utter

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Information om PLANPROCESSEN

Information om PLANPROCESSEN Information om PLANPROCESSEN Att upprätta en detaljplan är en lång och noggrann process, som tar mellan 6-18 månader. Planprocessen kan hanteras med standardförfarande eller utökat förfarande. Vilket som

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden Protokoll 2012-10-23 1 (12) Plats: Kommunkontoret, Forshaga Tid: Klockan 09.00 10.30 Avser : 69-76 Beslutande: Maria Norell (S), ordförande Pia Falk (S) 1:e vice ordförande Willy Eriksson (C), 2: e vice

Läs mer

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5)

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.00-10.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2013-11-25 1 (10)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2013-11-25 1 (10) 2013-11-25 1 (10) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 25 november 2013, klockan 14.00 14.35 Beslutande Tobias Nordlander (S) ordförande Johanna Skottman (S) Per Jörgensen

Läs mer

Information om. Plan- och bygglagen i din vardag

Information om. Plan- och bygglagen i din vardag Information om Plan- och bygglagen i din vardag 2 Titel: Information om Plan- och bygglagen i din vardag Upplaga: 2 Illustrationer: Kiran Maini Gerhardsson/Boverket ISBN (pdf): 978-91-7563-028-1 Boverket

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2011-11-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2011-11-15 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 november 2011 kl. 13 30 14 50. Peder Griph, s ordförande Kenneth Axelsson, m Arne Holmgren, s Astrid-Marie Jonsson, c Anna-Thuresson,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (42)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (42) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Kommunhuset, Dialogen 2019-06-26, kl. 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Tjänstemän Peder Wiklund (C), ordförande Olle Wärnick (M) Karl-Anders

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2189-2197 Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden 1(12) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, Kommunhuset, torsdagen den 15 maj 2014, kl 08.30 10.25. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) Övriga deltagande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2036-2040 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Sydnärkes byggnämnd (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Sydnärkes byggnämnd (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2018-06-14 1 (11) Plats och tid Lekeberg torsdagen den 14 juni 2018 kl 13.00 14.10 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Christer Johansson (s) Otto

Läs mer

Anneli Svensson, miljö- och byggsekreterare Tihomir Jerkovic, miljö- och byggchef Sofia Sköld, miljö- och hälsoskyddsinspektör, kl 15:00-15:05

Anneli Svensson, miljö- och byggsekreterare Tihomir Jerkovic, miljö- och byggchef Sofia Sköld, miljö- och hälsoskyddsinspektör, kl 15:00-15:05 Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:10 Beslutande Övriga Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S), kl 15:00-15:55,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2019-03-14 Blad 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Strömsund, rum Björken Information 09.00 11.05 Sammanträde 11.05.- 11.30 Lars Andreasson, (S), ordförande Maud Persson,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2029-2035 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Myndighetsnämnd. [Plats], kl Henrik Olsson. Myndighetsnämnd Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS.

Myndighetsnämnd. [Plats], kl Henrik Olsson. Myndighetsnämnd Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS. Plats och tid [Plats], kl 09.49 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2209-2212 Sekreterare Ordförande Henrik Olsson Justerande Protokollet

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2223-2228 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer