PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan sal E 306, klockan 15:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan sal E 306, klockan 15:"

Transkript

1 sid 1 av 19 Plats och tid Väggaskolan sal E 306, klockan 15: Beslutande: Paul Hedlund Cecilia Holmberg Johnny Persson Fredrik Nilsson Elin Petersson Mona Wettergren Artur Hulu Barbro Olsson Markus Lindberg Charlotte Lorentzen Ordförande Ledamot Vice Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot (L) (M) (S) (S) (M) (SD) (M) (S) (C) (MP) Tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare: Bengt-Olof Björck (S) Britt Jämstorp (M) Hillevi Karlsson (S) Ann-Christine Svensson (S) 89-98, Ulrika Berggren (SD), Xhani Bardi (S), ersätter Torgny Lindqvist (S) Elin Petersson (M) Artur Hulu (M) Övriga: Emma Håkansson, sekreterare Patrik Håkansson, förvaltningschef Nils Andersson, rektor Åsa Wyndhamn, rektor Ola Hallberg, enhetschef Elisabeth Håkansson, verksamhetssamordnare Matthias Holmesson, utvecklingssamordnare Jenny Blomqvist, ekonom Cecilia Haglund, Lärarförbundet Utses att justera: Barbro Olsson (S) Paragrafer: Justeringsdatum: Sekreterare Ordförande Justerande Emma Håkansson Paul Hedlund Barbro Olsson

2 sid 2 av 19 Anslag/Bevis Organ: Sammanträdesdatum: Datum då anslaget sätts upp: Datum då anslaget tas ner: Förvaringsplats för Rådhuset protokollet: Underskrift:

3 sid 3 av 19 Innehållsförteckning 85 Godkännande av dagordning Val av protokollsjusterare Presentation av rektorerna på Vägga gymnasieskola Uppföljning av införande av nytt låssystem på Väggaskolan Förslag till verksamhetsplan och internbudget för gymnasienämnden / Yttrande gällande promemorian Ökade möjligheter till grundläggande behörighet på yrkesprogram och ett estetiskt ämne i alla nationella program ( ) 2017/ Förslag till rutin för hantering av utbildningar inom vuxenutbildningen 2017/ Slutrapport gällande pilotprojekt inom entreprenöriellt lärande 2017 för information till GN 2016/ Beslutslogg november / Information Anmälan av delegationsbeslut november / Meddelanden 2017/ Initiativ från Elin Petersson (M) gällande möjligheten för politiska partier att kampanja på Väggaskolan Initiativ från Elin Petersson (M) och Charlotte Lorentzen (MP) gällande elevkårens representation på gymnasienämndens sammanträden...20

4 sid 4 av Godkännande av dagordning s beslut att godkänna dagordningen med ändringar enligt nedan Dagordningen har varit publicerad med kallelsen i Netpublicator. Ett initiativ från Elin Petersson (M) gällande politiska partiers möjlighet att kampanja på Väggaskolan och ett initiativ från Elin Petersson (M) och Charlotte Lorentzen (MP) gällande representation av elevkåren på gymnasienämndens sammanträden, läggs till på dagens dagordning.

5 sid 5 av Val av protokollsjusterare s beslut att godkänna valet av protokolljusterare Till protokolljusterare väljs Barbro Olsson (S).

6 sid 6 av Presentation av rektorerna på Vägga gymnasieskola s beslut att ta informationen till dagens protokoll Vid dagens sammanträde medverkar Vägga gymnasieskolas rektorer Åsa Wyndhamn och Nils Andersson samt enhetschef Ola Hallberg och Elisabeth Håkansson verksamhetssamordnare, för att presentera sig och sina uppdrag för nämnden.

7 sid 7 av Uppföljning av införande av nytt låssystem på Väggaskolan s beslut att godkänna redovisningen för införande av nytt låssystem på Väggaskolan Elisabeth Håkansson verksamhetsutvecklare och Ola Hallberg enhetschef presenterar en nulägesrapport för nämnden kring införandet av nytt låssystem- och passagesystem på Väggaskolan. Nycklar som kan programmeras till olika lås används redan idag. Taggläsare och id kort för passagesystem kommer att införas. Det pågår diskussioner kring hur detta ska organiseras. Utrustningen är inköpt och målsättningen är att starta med personalen vårterminen 2018 och sedan fortsätta med eleverna höstterminen 2018.

8 sid 8 av Förslag till verksamhetsplan och internbudget för gymnasienämnden /1728 s beslut att anta förslag till internbudget för gymnasienämnden 2018 att anta förslag till verksamhetsplan för gymnasienämnden 2018 Kommunfullmäktige har fastställt ens inriktningsmål i det övergripande Kommunprogrammet. Kommunprogrammet anger de övergripande politiska ambitionerna för innevarande mandatperiod. Fullmäktige har fastställt mål och budget för 2018 med flerårsplan för I budgetdokumentet fastställs de årliga verksamhetsmålen för 2018, inklusive relevanta indikatorer. Verksamhetsmålen och indikatorerna är sedan utgångspunkt när nämnderna formulerar sina nämndsmål. Utbildningsförvaltningen har utarbetat ett förslag till verksamhetsplan och internbudget 2018 för gymnasienämnden ( ). Alla partigrupper har beretts möjlighet att senast den 9 november lämna synpunkter på förslaget. En synpunkt har inkommit: Vi moderater önskar denna komplettering till verksamhetsplanen som infogas på lämpligt ställe. - att ytterligare förbättra och utveckla kontakterna med näringslivet. Utbildningsförvaltningen har inte utarbetat några prioriterade insatsområden i utkastet till gymnasienämndens verksamhetsplan för Prioriterade insatser/aktiviteter beskrivs i verksamhetsplan på verksamhetsnivå. I verksamhetsplanen på verksamhetsnivå kommer samverkan mellan skola och samhälle att vara ett prioriterat område. Yrkanden Moderaterna har skrivelse yrkat på följande tillägg i verksamhetsplanen för 2018, att ytterligare förbättra och utveckla kontakterna med näringslivet. Beslutsgång beslutar att godkänna förslag till internbudget Vidare ställer ordförande proposition på moderaternas tilläggsyrkande gentemot liggande förslag och finner att gymnasienämnden beslutar i enlighet med liggande förslag. Reservationer Cecilia Holmberg (M) och Britt Jämstorp (M) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.

9 sid 9 av Yttrande gällande promemorian Ökade möjligheter till grundläggande behörighet på yrkesprogram och ett estetiskt ämne i alla nationella program ( ) 2017/3029 s beslut att avge yttrande till Utbildningsdepartementet i enlighet med utbildningsförvaltningens förslag En promemoria med förslag om att ämnen som ger grundläggande behörighet till högskoleutbildning ska ingå i alla nationella program i gymnasieskolan och att ett estetiskt ämne ska ingå i alla nationella program har utarbetats inom Regeringskansliet (Utbildningsdepartementet). Karlshamns har beretts tillfälle att yttra sig över promemorian. Utbildningsförvaltningen instämmer att elever som läser ett yrkesprogram bör ges förbättrade möjligheter att nå grundläggande behörighet till högskoleutbildning. Förvaltningen har dock inte kunnat utläsa hur förslagen i promemorian bidrar till förbättrade möjligheter att nå behörighet. Förslagen att alla yrkesprogram ska innehålla de kurser som ger grundläggande behörighet till högskoleutbildning, att yrkesprogrammens omfattning utökas upp till poäng och att elever på yrkesprogram ska kunna välja bort de kurser som ger grundläggande behörighet innebär inte någon förändring i praktiken då eleven redan har rätt att välja och välja bort de behörighetsgivande kurserna. I promemorian föreslås att det ska införas en obligatorisk estetisk kurs på 50 poäng på alla program utom Estetiska programmet. Det är dock oklart om detta innebär ökade möjligheter för eleven då eleven med nuvarande regelverk har rätt att läsa en kurs i ett estetiskt ämne i det individuella valet. Värdet av en estetisk kurs på alla program måste vägas mot att omfattningen på gymnasiearbetet minskas från 100 poäng till 50 poäng. Flera branschorganisationer betonar gymnasiearbetets betydelse när det gäller att kvalitetssäkra yrkesutbildningen. Detta talar för att gymnasiearbetet bör behålla sin nuvarande omfattning och utvecklas. Beslutet skickas till Utbildningsdepartementet Patrik Håkansson, förvaltningschef Matthias Holmesson, utvecklingssamordnare

10 sid 10 av Förslag till rutin för hantering av utbildningar inom vuxenutbildningen 2017/1862 s beslut att godkänna förslag till rutin för hantering av utbildningar inom vuxenutbildningen Vid nämndens sammanträde , 52 beslutades att ge förvaltningschefen i uppdrag att ta fram en rutin för hantering av utbildningar inom vuxenutbildningen. Vuxenutbildningen regleras i skollagen (2010:800) och vuxenutbildningsförordningen (2011:1108). Vuxenutbildningen (kap 20 i SL) innefattar grundläggande, gymnasial utbildning och svenska för invandrare. Särskild utbildning för vuxna regleras i kap. 21. I beskrivs ens ansvar för att erbjuda utbildning och elevens rätt till behörighetsgivande utbildning för olika nivåer. I 19 uttrycks en tydlig målsättning med al vuxenutbildning, Kommunerna ska sträva efter att därutöver erbjuda utbildning som svarar mot efterfrågan och behov I Karlshamns är mottagande (22 ) och antagning (23 ) av elever vidaredelegerat till rektor (utbildning i egen regi) och utbildningsstrateg (entreprenad). Enligt 25 ska utbildningen bedrivas kontinuerligt under året, dvs. flexibel antagning ska tillämpas. Inom al vuxenutbildning på gymnasienivå erbjuds ett antal yrkesutbildningar, som delvis finansieras via statsbidrag (yrkesutbildning för vuxna; lärlingsutbildning för vuxna). Sedan 2017 ställer staten krav på regional samverkan, vilket sedan länge har varit etablerat i Blekinge (Gränslöst), där även Tingsryds ingår. För de ala yrkesutbildningarna fattar gymnasienämnden i november varje år beslut om inom vilka yrkesområden som yrkesutbildningar ska erbjudas i en utbildningsplan. Utbildningsplanen förhåller sig till Blekinges kompetensförsörjningsstrategi och Arbetsförmedlingens prognos av bristyrken. I december och maj varje år presenterar rektor för vuxenutbildningen för gymnasienämnden de konkreta sammanhållna yrkesutbildningar som faktiskt kommer att erbjudas inom de olika yrkesområdena i utbildningsplanen. För vuxenutbildningen är det viktigt att kontinuerligt kunna svara upp mot nya behov som uppkommer i olika branscher, även utanför kompetensförsörjningsstrategi, Arbetsförmedlingens prognos och utbildningsplan. Om och när detta inträffar presenteras det för gymnasienämnden vid andra tidpunkter under året.

11 sid 11 av 19 Inom det systematiska kvalitetsarbetet i resultatrapporten redovisas årligen antalet elever i varje utbildning, eventuella avbrott och i vilken grad eleverna har sysselsättning inom det område som utbildningen avsåg ett år efter avslutad yrkesutbildning. Beslutsunderlag Förslag till rutin för hantering av utbildningar inom vuxenutbildningen, tjänsteskrivelse av Britt-Louise Ek Gustafsson enhetschef Lärcentrum och Peter Stålbrand utbildningsstrateg. Beslutet skickas till Patrik Håkansson, förvaltningschef Maria Olsson Aasen, rektor Vägga vuxenutbildning Peter Stålbrand, utbildningsstrateg Britt-Louise Ek Gustafsson, enhetschef Lärcentrum

12 sid 12 av Slutrapport gällande pilotprojekt inom entreprenöriellt lärande 2017 för information till GN 2016/4005 s beslut att gymnasienämnden föreslår styrelsen att besluta enligt att-satserna i utvärderingen av entreprenöriellt lärande att i övrigt ta informationen till protokollet Slutrapport gällande pilotprojekt inom entreprenöriellt lärande 2017 kommer att redovisas för styrelsen får ärendet för information vid sammanträdet. Vägga gymnasieskola (arton elever på estetiska programmet samt två på hotell- och turismprogrammet) har genomfört ett pilotprojekt under sommaren 2017 i syfte att utveckla ett entreprenöriellt lärande och förhållningssätt. Entreprenöriellt lärande är en lärandeform där eleven i samspel mellan näringsliv och skola får arbeta med verklighetsförankrade uppgifter. För eleverna har det handlat om att utveckla självkännedom, handlingskraft, mod, se nya möjligheter, ta ansvar, initiativ, vara kreativa och mycket mera. Detta har de gjort genom att skapa sina egna sommarjobb med koppling till sin utbildning, inom ramen för ens ferietjänster. Kommunstyrelsen beslutade i mars 2017 att allokera 23 tjänster till projektet, varav 20 utnyttjades. Av KS-protokoll daterat den 7 mars 2017, 47 framgår att styrelsen har för avsikt att följa upp beviljat pilotprojekt. Bifogad slutrapport avser att vara underlag för en sådan uppföljning. Tillsammans med Navigatorcentrum har Vägga gymnasieskola skapat ett projekt som gagnar elevernas lärande och stimulerar till entreprenörskap och entreprenöriellt lärande. Det goda resultatet av sommarens projekt gör att Vägga gymnasieskola önskar permanenta Sommartoppen. Kommunstyrelsen kommer därmed att föreslås besluta, att 36 platser avsätts till projektet Sommartoppen/entreprenöriellt lärande inför 2018 att konceptet permanentas och att platser avsätts årligen för elever som vill utveckla och forma sin egen ferietjänst. Beslutsunderlag/Bilagor Rapport från Sommartoppen 2017 Uppföljning av PILOTPROJEKT ES entreprenöriellt lärande

13 sid 13 av 19 Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Patrik Håkansson, förvaltningschef, Utbildningsförvaltningen Marie Hemming, utvecklingssamordnare Ann-Marie Nilsson, rektor, Vägga gymnasieskola

14 sid 14 av Beslutslogg november /1875 s beslut att godkänna beslutslogg för november 2017 för gymnasienämnden Beslutslogg för november 2017 föreligger enligt beslutsunderlag. Beslutsunderlag 1 Beslutsuppföljning GN november 2017

15 sid 15 av Information s beslut att rikta ett stort tack till personal och elever för ett mycket lyckat Öppet Hus att ta informationen till protokollet Ordförande Paul Hedlund (L) informerar om; Öppet Hus på Väggaskolan 22 november; välbesökt och mycket bra program Vårdcollege; Landstinget och Karlskrona har bjudit in till träff där representanter från Karlshamns deltog och lyssnade in vad vård college skulle innebära för Karlshamn. Förvaltningschef Patrik Håkansson informerar om; Ny verksamhetschef för gymnasie- och vuxenutbildning har rekryterats, Per Teorin börjar den 4 februari 2018 Ny organisation på vuxenutbildningen

16 sid 16 av Anmälan av delegationsbeslut november /497 s beslut att godkänna redovisningen av delegationsbesluten Beslut fattade på delegation och vidaredelegation anmäls till gymnasienämnden enligt beslutsunderlag. Beslutsunderlag 1 Anmälan av delegationsbeslut

17 sid 17 av Meddelanden 2017/483 s beslut att ta handlingar till och med till protokollet delges löpande handlingar för kännedom i Netpublicator under mappen meddelanden.

18 sid 18 av Initiativ från Elin Petersson (M) gällande möjligheten för politiska partier att kampanja på Väggaskolan s beslut att ge förvaltningschef Patrik Håkansson i uppdrag att utreda ärendet och återkomma med svar till sammanträdet Elin Petersson (M) väcker ett initiativ om att utöka möjligheten för politiska partier att kampanja på Väggaskolan. Väggaskolans nuvarande riktlinjer för detta anses vara exkluderande för både elever och politiska partier. Elin Petersson (M) skriver i initiativet att Nya moderaterna i Karlshamn ständigt arbetar för att öka förståelse, deltagande och demokrati i partiets verksamheter i Karlshamns. Det vore därmed inte mer än rätt att eleverna på Väggaskolan i högre grad har tillgång till dessa tre delar. Beslutet skickas till Patrik Håkansson, förvaltningschef

19 sid 19 av Initiativ från Elin Petersson (M) och Charlotte Lorentzen (MP) gällande elevkårens representation på gymnasienämndens sammanträden s beslut att ge förvaltningschef Patrik Håkansson i uppdrag att utreda ärendet och återkomma med svar till nämnden på sammanträdet Elin Petersson (M) och Charlotte Lorentzen (MP) väcker ett initiativ om att elevkåren på Väggaskolan ska få vara representerad på gymnasienämndens sammanträden. Beslutet skickas till Patrik Håkansson, förvaltningschef

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 12 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 15.45 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Mona Wettergren Ledamot (SD) Torgny Lindqvist

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 15 Plats och tid Rhone, klockan 13:15-15:00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson Ledamot (S) Mona Wettergren

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan sal E 306, klockan 15: , Ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan sal E 306, klockan 15: , Ajournering sid 1 av 16 Plats och tid Väggaskolan sal E 306, klockan 15:00 16.55, Ajournering 16.15-16.30 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg 74-77 Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S)

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 16 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 16.30 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Fredrik Nilsson Ledamot (S) Elin Petersson Ledamot

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan Sal E306, klockan 15:00 16:10

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan Sal E306, klockan 15:00 16:10 sid 1 av 17 Plats och tid Väggaskolan Sal E306, klockan 15:00 16:10 Beslutande: Paul Hedlund Cecilia Holmberg Johnny Persson Fredrik Nilsson Elin Petersson 70-73 Mona Wettergren Torgny Lindqvist Artur

Läs mer

Karlshamns kommun. PROTOKOLL Nämnden för barn, ungdom och skola Sida 1(16) Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.

Karlshamns kommun. PROTOKOLL Nämnden för barn, ungdom och skola Sida 1(16) Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15. Sida 1(16) Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.00 Beslutande Jan-Åke Berg Ordförande (S) Sofie Ekenberg 1:e vice ordf (C) Magnus Sandgren 2:e vice ordf (M) Mona Wettergren Ledamot (SD) Bengt-Olof

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Transportprogrammet, Asarum, klockan 13:

PROTOKOLL Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Transportprogrammet, Asarum, klockan 13: Sida 1(15) Plats och tid Transportprogrammet, Asarum, klockan 13:15--15.30 Beslutande Johnny Persson Ordförande (S) Cecilia Holmberg 2:e vice ordf (M) Annika Westerlund 1:e vice ordf (S) Maria Hjelm Nilsson

Läs mer

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 sid 1 av 14 Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Charlotta

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 16:10, ajournering 14:55 15:20

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 16:10, ajournering 14:55 15:20 Sida 1(18) Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 16:10, ajournering 14:55 15:20 Beslutande Jan-Åke Berg Ordförande (S) Sofie Ekenberg 1:e vice ordf (C) Magnus Sandgren 2:e vice ordf (M) Mona Wettergren

Läs mer

Karlshamns kommun. PROTOKOLL Nämnden för barn, ungdom och skola sid 1 av 13. Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.

Karlshamns kommun. PROTOKOLL Nämnden för barn, ungdom och skola sid 1 av 13. Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15. sid 1 av 13 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.00 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice ordförande (S) Charlotta M Sjöqvist Ledamot (M) Mona Wettergren Ledamot (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) 1-7 Johnny Persson Vice (S) 1-15

PROTOKOLL Gymnasienämnden Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) 1-7 Johnny Persson Vice (S) 1-15 sid 1 av 23 Plats och tid: Rhone, klockan 13:15 16:05 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) 1-7 Johnny Persson Vice (S) 1-15 Ordförande Fredrik Nilsson Ledamot (S) Elin Petersson

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering Sida 1(17) Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 16.30, ajournering 14.35 14.55 Beslutande Johnny Persson Ordförande (S) Cecilia Holmberg 5-13 2:e vice ordf (M) Annika Westerlund 1:e vice ordf (S)

Läs mer

Karlshamns kommun. PROTOKOLL Nämnden för barn, ungdom och skola sid 1 av 12. Plats och tid: Asarumssalen, klockan 13:15 16.

Karlshamns kommun. PROTOKOLL Nämnden för barn, ungdom och skola sid 1 av 12. Plats och tid: Asarumssalen, klockan 13:15 16. sid 1 av 12 Plats och tid: Asarumssalen, klockan 13:15 16.55 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Carin Erlandsson Ledamot (M) Susanne Olsson Vice ordförande (S) Diez Nobach Ledamot (S) Emanuel

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 21 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 15.55, mötet ajourneras kl 15.15 15.30 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Elin Petersson

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Rhone, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Rhone, klockan 13: , ajournering sid 1 av 20 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 16.00, ajournering 14.30 14.45 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson 21-32 Vice ordförande (S) Elin Petersson

Läs mer

Karlshamns kommun. PROTOKOLL Stadsvapnet i Karlshamn AB sid 1 av 7. Plats och tid Årydssalen, klockan 19:30 20:10

Karlshamns kommun. PROTOKOLL Stadsvapnet i Karlshamn AB sid 1 av 7. Plats och tid Årydssalen, klockan 19:30 20:10 sid 1 av 7 Plats och tid Årydssalen, klockan 19:30 20:10 Beslutande: Per-Ola Mattsson Ordförande (S) Annika Westerlund Vice Ordförande (S) Anders Karlsson Ledamot (S) Elin Petersson Ledamot (M) Tommy Strannemalm

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: Sten Wijkander tjg för (S) Susanne Olsson Charlotta M Sjöqvist tjg för (M) Rasmus Åkesson

Tjänstgörande ersättare: Sten Wijkander tjg för (S) Susanne Olsson Charlotta M Sjöqvist tjg för (M) Rasmus Åkesson sid 1 av 13 Plats och tid Asarumssalen, klockan 09:30 11.35 Ajournering klockan 11.05-11.30 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Carin Erlandsson Ledamot (M) Qristina Ribohn Ledamot (S) Emanuel

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan, sal E207, klockan 15:00-17:05 (ajournering 16:45-16:55)

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan, sal E207, klockan 15:00-17:05 (ajournering 16:45-16:55) sid 1 av 21 Plats och tid Väggaskolan, sal E207, klockan 15:00-17:05 (ajournering 16:45-16:55) Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Fredrik

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering Sida 1(13) Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.00, ajournering 14.40 14.50 Beslutande Carin Erlandsson Ledamot (M) Susanne Olsson Vice ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona Wettergren

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Britt Kilsäter Ledamot (M) Katrin Johansson Vice ordf. (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 19 Plats och tid: Rhone, klockan 13:15-16:35 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Fredrik Nilsson Ledamot (S) Elin Petersson

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan, sal E207, kl 15:00 17:10 (ajournering kl. 16:35-16:45)

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Väggaskolan, sal E207, kl 15:00 17:10 (ajournering kl. 16:35-16:45) sid 1 av 20 Plats och tid Väggaskolan, sal E207, kl 15:00 17:10 (ajournering kl. 16:35-16:45) Beslutande: Paul Hedlund Cecilia Holmberg Johnny Persson Fredrik Nilsson Elin Petersson Mona Wettergren Torgny

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-03 BUN 2018/0092-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset, kl 08.30 10.15 Ledamöter Se nästa

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 18 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 16.05, ajournering 14.35 14.55 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice ordförande (S) Charlotta M Sjöqvist Ledamot (M) Bengt-Olof

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Katrin Johansson Vice ordf (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD) Stig Johansson Ledamot (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2018-05-29, kl. 14.00-16.00 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders Söfting (S) ersätter Kent Olsson (M) Anders

Läs mer

Gymnasienämnden (8)

Gymnasienämnden (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.00-16.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Joakim Sjöling (s), tjänstgörande

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen sid 1 av 7 Plats och tid: Asarumssalen, klockan 14:00 14.40 Beslutande: Per-Ola Mattsson Ordförande (S) Tommy Strannemalm Ledamot (SD) Marie Sällström Ledamot (S) Magnus Gärdebring Ledamot (M) Jan Bremberg

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt. Plats och tid Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt. Plats och tid Beslutande 1 (15) Plats och tid Beslutande Futurum, onsdagen den 17 augusti 2016 kl 13:30-15.45 Ajö Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD)

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden

PROTOKOLL Kulturnämnden sid 1 av 19 Plats och tid Mörrumssalen, klockan 15:00 16:50 Beslutande: Lena Sandgren Ordförande (S) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Lena Häggblad 1:e vice ordf (C) Marie Bengtsson Ledamot (S) Ulla Olofsson

Läs mer

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef 1(5) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 12 februari 2019 kl 13:30-14:55 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Peter Skog Lindman (S) Susanne Karlsson (S)

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 16:35, ajournering 15:10 15:25

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 16:35, ajournering 15:10 15:25 sid 1 av 16 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 16:35, ajournering 15:10 15:25 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Charlotta M Sjöqvist Ledamot (M) Mona

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 22 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 16.10, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD

KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL VAN 4 45 PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED NÄMNDEN FÖR VUXENUTBILDNING OCH ARBETSMARKNAD Plats och tid: Lärcenter, torsdag 2011-05-26 klockan 15.00 16.00 Deltagare: (markerade

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden

PROTOKOLL Kulturnämnden sid 1 av 15 Plats och tid Mörrumssalen, klockan 15:00-17:00 Beslutande: Lena Sandgren Ordförande (S) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Lena Häggblad Vice ordf (C) Marie Bengtsson Ledamot (S) Mona Wettergren

Läs mer

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby.

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby. Protokoll 2014-10-21 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-10-21 klockan 15:00 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Carina Bäck S Per Holm KD Gruppledare

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Årydssalen, klockan 15: (ajournering )

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Årydssalen, klockan 15: (ajournering ) sid 1 av 21 Plats och tid Årydssalen, klockan 15:00 17.10 (ajournering 16.20 16.35) Beslutande: Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Ordförande (S) Fredrik Nilsson Ledamot (S) Mona Wettergren Ledamot

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden

PROTOKOLL Omsorgsnämnden sid 1 av 19 Plats och tid Rådhussalen, klockan 14:00 14:45 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Berith Gustavsson Vice Ordförande (S) Carl-Magnus Kälvestam Ledamot (M) Gudrun Johansson Ledamot (SD)

Läs mer

Charlotta M Sjöqvist tjg för (M) Rasmus Åkesson Sten Wijkander tjg för (S) Tobias Folkesson

Charlotta M Sjöqvist tjg för (M) Rasmus Åkesson Sten Wijkander tjg för (S) Tobias Folkesson sid 1 av 20 Plats och tid: Asarumssalen, klockan 09:30 14.50 Beslutande: Susanne Olsson Ordförande (S) Carin Erlandsson Ledamot (M) Qristina Ribohn Ledamot (S) Emanuel Norén Ledamot (M) Mona Wettergren

Läs mer

Plats och tid Mörrumssalen, klockan 13:15-15:15, ajournering kl. 14:20-14:45.

Plats och tid Mörrumssalen, klockan 13:15-15:15, ajournering kl. 14:20-14:45. sid 1 av 16 Plats och tid Mörrumssalen, klockan 13:15-15:15, ajournering kl. 14:20-14:45. Beslutande: Jan-Åke Berg Ordförande (S) Ulla Birgersson Ledamot (M) Sofie Dahlqvist Vice ordf (S) Liz Wennerberg

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Sida 1(14) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Elin Petersson 2:e vice ordf (M) Ankie Boklund Ledamot (C) Dan Munther

Läs mer

Veronica Andersson. administrativ chef, Sydskånska gymnasieförbundet Sekreterare. Ordförande. Justerare. Gymnasienämnden.

Veronica Andersson. administrativ chef, Sydskånska gymnasieförbundet Sekreterare. Ordförande. Justerare. Gymnasienämnden. Datum Plats och tid Sessionssalen, Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad 09:00 09:50, 10:20 11:10 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Eva Setreus (S) Håkan Eriksson (C) Paula Larsson Jarl (M) Christer

Läs mer

Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010 GAN 0083

Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010 GAN 0083 Tyresö Kommun Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid : Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl 18.30-20.45 66 Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 20 Plats och tid Väggaskolan, sal E207, klockan 15:00 17.40 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Fredrik Nilsson Ledamot (S)

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Leif Ström. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Leif Ström. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/13 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-03-26, kl. 14.00 15.00 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L)

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 17 januari 2019 kl 08:30-11:15 Beslutande Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Lotta

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan

PROTOKOLL Socialnämnden Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan sid 1 av 12 Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan 15.40 16.30 Beslutande: Jan-Åke Berg Ordförande (S) Sofie Dahlqvist Vice Ordförande (S) Liz Wennerberg Ledamot (MP) Anna Wihlstrand Ledamot (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:30 16:10, ajournering kl 15:40 15:00

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:30 16:10, ajournering kl 15:40 15:00 sid 1 av 5 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:30 16:10, ajournering kl 15:40 15:00 Beslutande: Per-Ola Mattsson Ordförande (S) Elin Petersson Ledamot (M) Annika Westerlund 1:e vice ordförande (S) Gertrud

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll 2015-06-15. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, 2015-06-15, kl. 17.30 17.45 Beslutande

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll 2015-06-15. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, 2015-06-15, kl. 17.30 17.45 Beslutande Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 17.30 17.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M), 1:e vice ordförande Teddy Nilsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Gymnasieförvaltningen

Gymnasieförvaltningen Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Onsjö konferencenter, kl 13.00-17.40 Beslutande Se närvarolista, sidan 2 Övriga deltagande Se närvarolista, sidan 2 Utses att justera Orvar Carlsson Justeringens

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering klockan

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering klockan Sida 1(17) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 17.10. Ajournering klockan 14.30 14.45. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Elin Petersson 2:e vice ordf (M) Britt

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.30-14.50. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Elin Petersson 2:e vice ordf (M) Britt Karlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-04-29 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-17:00 Jenny

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-04-27 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret, kl 08.00 15.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2017-02-22, kl. 14.00-16.10 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M) ordförande Lena Hammargren (LP) ersätter Jeanette Janson (LP) Anders C

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-10-19 15:00-16:30 Rådsalen ande ledamöter Jan-Olov Carlsson (S) Rune Karlsson (V) Anna Gransten (MP) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström (KD) (2:e vice ordförande) Ann-Louise

Läs mer

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L)

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L) REGISTER Datum 1(1) Tid: Plats: Justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00 Gullmarssalen på kommunhuset Forum 2019-06-17, kl 08:00 Leif Karlsson (S) Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen sid 1 av 10 Plats och tid Asarumssalen, klockan 17:00 17:20 Beslutande: Per-Ola Mattsson Ordförande (S) Elin Petersson Ledamot (M) Gertrud Ivarsson Vice Ordförande (C) Tommy Strannemalm Ledamot (SD) Marie

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer