VERKSAMHETSBESKRIVNING 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBESKRIVNING 2014"

Transkript

1 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 1(9) VERKSAMHETSBESKRIVNING 2014 Detta dokument beskriver hur föreningen Luleå Badmintonklubb faktiskt fungerar och hur vi vill att den ska fungera. Strukturen utgår från de kriterier som används av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna för att utvärdera föreningars verksamhet.

2 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 2(9) INNEHÅLL 1 LEDNING Verksamhetsidé Vision Värdegrund FYSISK MILJÖ Träningsmöjligheter Tillgång till utrustning Säkerheten SOCIAL MILJÖ Gemenskap/Kamratskap Glädje Trygghet Delaktighet Jämställdhet Respekt Föräldrastöd TRÄNARE/LEDARE Rekrytering Behålla Kompetens Ledartäthet Utbildning/Lärande Socialt ansvar AKTIVA/UTÖVARE Rekrytering Behålla Kostnader Skador Tid Motivation Urval Fler idrotter Lärande IDROTTSTRÄNINGEN Allsidig Lekfull Individanpassad... 9

3 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 3(9) 1 LEDNING 1.1 Verksamhetsidé Luleå Badmintonklubb (LBMK) sysslar med badminton, inga andra sporter ingår i verksamheten. Vi organiserar kontinuerliga schemalagda träningar, arrangerar tävlingar och läger och stödjer våra spelares deltagande i andra klubbars tävlingar. Verksamheten riktar sig i första hand till ungdomar men vi välkomnar spelare från alla åldersgrupper och färdighetsnivåer. Vi vill att de som deltar i klubbens verksamhet ska utvecklas både som spelare och som individer och att de ska ha kul under tiden. Detta gäller alla, såväl de som är med bara för att ha en idrott syssla med som de som vill satsa på att bli riktigt duktiga på badminton. Vi gör detta därför att vi gillar badminton och för att ge spelare i närområdet som också gillar denna fina sport goda förutsättningar att ägna sig åt och utvecklas som badmintonspelare. 1.2 Vision Detta är vår vision: Badminton är en attraktiv sport i vår region. Den lockar många nya spelare, bevakas med intresse av media och lockar många sponsorer. Vi har de duktigaste tränarna av alla klubbar i Norrbotten. Våra spelare utvecklas bra som och många gör bra ifrån sig i de tävlingar de deltar i. Vi har en (egen) hall med: o Minst 15 banor o Ljusförhållanden anpassade till badminton o Utrymme för sekretariat, med bra ljudanläggning, (stora) skärmar för digital presentation av information vid tävlingar (och andra tillfällen) o Träningsutrustning (som bollkastare, utrustning för styrketräning, med mera) o Fik/restaurang o Sportbutik o Personal som sköter den dagliga driften o Samverkan med andra racketsporter, som tennis, bordtennis och squash. Dvs. en hall för racketsporter i Luleå. Vi hjälper kommunens skolor med idrottsundervisningen, när det gäller badminton. 1.3 Värdegrund Vi välkomnar alla som vill träna och spela med oss. Och vi välkomnar de unga spelarnas föräldrar och andra anhöriga att delta i klubbens arbete, för att få en fungerande verksamhet. Det är medlemmarna som är föreningen och för att den ska fungera bra behöver vi hjälpas åt. Hos oss gäller Badminton Swedens riktlinjer för hur man ska bete sig som spelare och som förälder. Vad detta innebär sammanfattas av följande utdrag ur broschyren Fairplay, från Badminton Sweden.

4 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 4(9) Badmintonspelarens 8 bud; Vi: Är schyssta och ärliga Uppför oss ordentligt på banan Respekterar vår motståndare Säger tack för matchen Stöttar varandra Visar hänsyn Är goda kamrater Hjälper till i vår förening 2 FYSISK MILJÖ 2.1 Träningsmöjligheter Vi har tillgång till lokaler via Luleå kommun. Vi håller vanligen till i Hälsans Hus som hör till gymnasiebyn, för både träningar, tävlingar och egna lägeraktiviteter. Kostnadsmässigt är det en stor fördel att kunna använda dessa lokaler, samtidigt som vi är beroende av att de är tillgängliga och inte bokade för andra ändamål. Detta begränsar mängden spelare och antalet träningstillfällen något. Vid särskilda behov har vi oftast kunna boka in oss i andra sporthallar som kommunen förfogar över. Lokalerna i Hälsans Hus är i gott skick med passande golv och bra banmarkeringar badminton. Däremot finns några brister vad gäller belysning, ljusinsläpp i fönster och högtalaranläggning. Sommartid bedriver vi viss barmarksträning, vilket inte ställer några särskilda krav utan enkelt kan hållas någonstans där det passar för tillfället. OBS! Ansökan om halltider för nästkommande säsong ska vara inlämnad till kommunens Föreningsservice senast i månadsskiftet april maj, varje år. 2.2 Tillgång till utrustning Lokalerna i Hälsans Hus har den utrusning som vi behöver i form av nät, stolpar och banmarkeringar på golven. Spelarna förväntas själva hålla med racketar och bollar. Klubben har egen försäljning av bollar. För inköp av racketar, skor och träningskläder rekommenderar vi Badmintongrossisten.se. Lokalerna är begränsande på så vis att vi inte har tillgång till lagerutrymmen för förvaring av egen träningsutrustning, viket gjort att vi avstått från att köpa in någon sådan. 2.3 Säkerheten De lokaler som vi använder har god säkerhet, med flera lättillgängliga utgångar och tillgång till första hjälpen-utrustning, som finns hos vaktmästaren i Hälsans hus. I detta ingår utrustning för hjärtstart. De är alltid bemannade med personal som hör till gymnasiebyn, under de tider vi använder lokalerna.

5 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 5(9) 3 SOCIAL MILJÖ 3.1 Gemenskap/Kamratskap Vår verksamhet riktar sig i första hand till ungdomar men vi välkomnar alla som vill träna och spela med oss, både unga och äldre och både tjejer och killar. Vi tar hand om och hjälper och stöttar varandra och vi har kul tillsammans. Styrelsen håller medlemmarna informerade om hur föreningen fungerar och om nyheter genom att publicera information på klubbens hemsida och ibland, när så behövs, genom e-post. Sammantaget gör detta att alla ska känna sig sedda och få möjlighet att känna tillhörighet och en känsla av sammanhang när de deltar i föreningens verksamhet. 3.2 Glädje De idrottsaktiviteter som bedrivs i föreningen uppfattas som trevliga och fyllda av glädje för de som utövar dem. En glädje att röra på sig, glädje att lyckas och en glädje att vara inkluderad. 3.3 Trygghet Alla barn och ungdomar ska ha rätt att känna sig trygga när de deltar i föreningens aktiviteter. De ska känna att de duger oavsett hur de presterar och känna att det är okej att misslyckas. De ska inte heller riskera eller behöva oroa sig för att bli utsatta för mobbning, kränkande behandling, trakasserier eller någon form av övergrepp. 3.4 Delaktighet Föreningen tar tillvara barns och ungdomars egna erfarenheter och synpunkter i utformning och ledning av tränings- och tävlingsverksamheten. Vi lyssnar på dem! 3.5 Jämställdhet Vi välkomnar alla, oavsett kön eller andra särskiljande egenskaper, att utöva badminton. Vi har ingen uttalad verksamhet för handikappade men det beror mest på att behovet inte har uppstått. Om behovet uppstår så hanterar vi detta med en välkomnande inställning och försöker lösa detta. 3.6 Respekt Alla som deltar i föreningens verksamhet respekterar varandra och varandras olikheter och åsikter.

6 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 6(9) 3.7 Föräldrastöd Den aktives föräldrar har en viktig roll i föreningen. Ett föräldrastöd och engagemang som hjälper till att uppmuntra och stärka den idrottsaktive i såväl med- som motgångar. Inte minst vill vi att föräldrar hjälper till som funktionärer, tränare och andra roller. Många av styrelsens ledamöter är med därför att de har barn som spelar i klubben. 4 TRÄNARE/LEDARE 4.1 Rekrytering Ledamöter till föreningens styrelse rekryteras vanligen bland ungdomarnas föräldrar men vi ser gärna att även någon äldre spelare och tränare deltar i styrelsearbetet. Vi vill också ha en spridning som gör att såväl nybörjares föräldrar som mer erfarna spelares finns med i styrelsen, så att alla grupper har direkt representation i föreningens ledning. Likaså bör styrelsen bestå av både kvinnor och män, i så lika fördelning som möjligt. Tränare rekryteras ofta bland äldre spelare. Dessa kan ha funnits länge i klubben men det kan också röra sig om personer som kommit från annat håll. Vi har en blandning av nationaliteter bland våra tränare, vilket är en fördel eftersom de personer som kommer från andra länder ofta är väl skolade i badminton och tillför nya träningsmetoder och spelstilar. Till nybörjarna ser vi gärna att föräldrar engagerar sig som tränare eller hjälptränare, efter egen förmåga. 4.2 Behålla För att uppmuntra tränare att fortsätta erbjuder vi ekonomisk kompensation i form av kraftigt reducerad medlemsavgift och i vissa fall särskild reseersättning för kostnaderna att ta sig till träningslokalen. 4.3 Kompetens Vi uppmuntrar också våra tränare att utbilda sig genom att gå de tränarutbildningar som finns. Klubben står då för kursavgifter och vissa andra kostnader som är knutna till dessa utbildningar, t ex resor. Detta gäller också andra ledarutbildningar, för t ex om hantering av skador eller om styrelsearbete och tävlingsledning och programvaran Tournament Planner. 4.4 Ledartäthet Vi har alltid ledare på plats, vid både träningar, resor och tävlingar, som stöttar de barn och ungdomar som deltar, så att alla blir sedda och väl omhändertagna.

7 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 7(9) 4.5 Utbildning/Lärande Vi uppmanar våra ledare att gå de utbildningar som ordnas av SISU och andra. Se SISUS hemsida, bildningar/ angående vilka utbildningar som finns. 4.6 Socialt ansvar Vi tolererar inte kränkningar. Om sådana upptäcks ska de hanteras utan dröjsmål. Vi ska då tala med de inblandade och förklara hur vi tycker man ska uppträda mot varandra. 5 AKTIVA/UTÖVARE 5.1 Rekrytering Vår verksamhet riktas i första hand till barn och ungdomar men alla är välkomna att träna och spela med oss, så länge det finns plats. Vi annonserar sällan efter spelare utan spelare söker sig till oss i tillräcklig omfattning för att klubben ska ha ett stadigt antal spelare registrerade. Vi har ingen uttalad verksamhet för handikappade men det beror mest på att behovet inte har uppstått. Om behovet uppstår så hanterar vi detta med en välkomnande inställning. 5.2 Behålla Vi har olika grupper av spelare där nya och ovana barn och ungdomar börjar i nybörjargruppen. När de blivit lite duktigare badmintonspelare flyttas de till det vi kallar utvecklingsgruppen och när de blivit ännu bättre spelare flyttas de till det vi kallar tävlingsgruppen, där våra duktigaste spelare tränar. På så vis tar vi hand om spelare efter deras egen förmåga och efter hur de utvecklas. Det gör att vi kan ge alla barn och ungdomar möjlighet att delta utifrån sin ambitionsnivå och sina förutsättningar. 5.3 Kostnader Klubben har ingen ambition att göra ekonomisk vinst. Det räcker att verksamheten gå runt men att det finns en stabil kassa att ta av om behov uppstår. I linje med detta håller vi medlemmarnas avgifter så låga som möjligt. Klubbens kostnader per spelare är lägre för nybörjarna som tränar färre gånger per vecka och sällan deltar i tävlingar medan kostnaderna är högre för de duktigaste spelarna som både tränar oftare, vilket kräver fler halltider, bollar, mm, och tävlar mer, vilket kostar mer i form av startavgifter och reskostnader. Kostnaden för medlemmarna varierar därför med vilken träningsgrupp man tillhör, lägst för nybörjarna och högst för tävlingsgruppen. Vi försöker hålla avgiftsnivåerna så rättvist fördelade som möjligt.

8 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 8(9) Avgiftsnivåerna kan variera från år till år och beskrivs därför i separat dokument (som kan bifogas) och på klubbens hemsida. 5.4 Skador När idrott utövas uppkommer ibland skador av olika slag. Genom utbildning och rätt bedriven träning, i form av rätt träningsmängd och träningsupplägg förebygger vi i så stor utsträckning som möjligt att föreningens barn och ungdomar skadar sig. 5.5 Tid Det är klart att vi vill att våra spelare tränar badminton så mycket som de bara kan, så att de ökar möjligheten att utvecklas inom sporten, men vi har inga krav på detta utan var och en deltar i den omfattning som passar dem själva. De halltider vi har tillgängliga schemaläggs så att nybörjarna vanligen tränar ett par gånger i veckan, utvecklingsgruppen något fler och tävlingsgruppen ytterligare något fler träningstillfällen. Omfattningen styrs också av vilka halltider som kommunen har möjlighet att tilldela oss. 5.6 Motivation Varje spelares motivation att delta i verksamheten kommer naturligtvis från individen själv men vi gör allt vi kan för att se till att vi har en miljö som är trivsam och stimulerande, så att spelarna både har kul tillsammans och utvecklar sina färdigheter i badminton. Vi försöker krydda den ordinarie verksamheten med minst en gemensam annan aktivitet per termin, t.ex. att besöka ett badhus eller ordna ett läger. 5.7 Urval Spelarna börjar i nybörjargruppen och flyttas sedan upp till nästa nivå, när de blivit nog duktiga för detta, Det är tränarna som avgör om någon är mogen att byta grupp. Vid tävlingar tävlar man vanligen i den åldersklass som man tillhör. Det finns också särskilda nybörjarklasser som passar bra för dem som vill slippa möta mer erfarna spelare. Det är dock tillåtet att anmäla sig i högra åldersklasser än sin egen, om man vill ha större utmaningar. Man anger själv viken klass man vill delta. Det kan dock hända att tävlingsledaren placerar spelare i högre klass om det är väldigt få anmälda. Vi uppmuntrar spelarna att delta i träningarna men har inga formella krav på närvaro för att få vara med på träningar eller tävlingar, förutom är att man betalat medlemsavgiften. 5.8 Fler idrotter Vi uppmuntrar barn och ungdomar att hålla på med flera idrotter och andra aktiviteter. Vi tror det är bra för dem att pröva på olika sporter.

9 VERKSAMHETSBESKRIVNING Sida 9(9) 5.9 Lärande Vi uppmuntrar våra ungdomar att pröva hålla i träningar och att gå grundutbildningar som förberedelse för framtida ledaruppdrag. 6 IDROTTSTRÄNINGEN 6.1 Allsidig Våra träningar innehåller moment av såväl motorisk träning som träning av styrka och koordination. Konditionsträning ryms inte så mycket i den ordinarie verksamheten men vi uppmuntrar spelarna att träna kondition vid sidan av. 6.2 Lekfull Vi har kul tillsammans. Särskilt träningarna för de yngsta präglas av lekar och prestigelöshet. 6.3 Individanpassad Badminton är huvudsakligen en individuell sport och det är därför naturligt att var och en utvecklas i sin egen takt.

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG Hur nöjda är ni med läget just nu inom de olika områdena? Läs igenom utgångspunkterna på sid 4-6 innan ni påbörjar skattningen. Tänk på! Det är viktigt

Läs mer

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN. Organisationsledare Tränare/ledare Förälder Aktiv/utövare

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN. Organisationsledare Tränare/ledare Förälder Aktiv/utövare SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN DATUM Organisationsledare Tränare/ledare Förälder Aktiv/utövare ROLL Skattningsverktyg Detta material ska vara till hjälp och ett stöd för dig och din förening. Ett material

Läs mer

SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Föreningens namn:

SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Föreningens namn: SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET namn: SKATTNING och ANALYS av din förening och nuvarande BARN- och UNGDOMSVERKSAMHET Detta är ett arbetsunderlag som ska vara

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Träning & Tävling Barn är inte små vuxna Barn och ungdomar har olika utvecklingstakt,

Läs mer

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig?

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Föräldraengagemang Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Röda tråden i en förening Föräldrautbildning genom KUL Inledning Röda tråden hjälper föreningen att starta grupper som har goda förutsättningar

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Definitioner Vad är badminton? Vår idrott, badminton, är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra.

Definitioner Vad är badminton? Vår idrott, badminton, är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Ledarguide och handlingsplan 2015 Inledning För alla idrottsföreningar är kvalitén och omfattningen av ideella insatser helt avgörande för föreningens verksamhet. Så är också fallet för Halmstad Badmintonklubb.

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018 1 INLEDNING Hussborgs golfklubb strävar efter en verksamhet som passar medlemmar i alla åldrar, var och en ska ges möjlighet att spela och träna golf utifrån sina förutsättningar. Golf är en idrott som

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Analysverktyg. för idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar från 7 till 25 år

Analysverktyg. för idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar från 7 till 25 år Analysverktyg för idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar från 7 till 25 år Ett hjälpmedel för föreningar att kunna analysera sin barn- och ungdomsverksamhet i syfte att utveckla verksamheten

Läs mer

Analysverktyg. för idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar från 7 till 25 år

Analysverktyg. för idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar från 7 till 25 år Ett hjälpmedel för föreningar att kunna kartlägga och analysera sin barn- och ungdomsverksamhet i syfte att skapa bättre underlag för beslutfattande kring Idrottslyftet Skattnings- och Detta är ett arbetsmaterial

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Analysverktyg. för idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar från 7 till 25 år

Analysverktyg. för idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar från 7 till 25 år Analysverktyg för idrottsföreningar med verksamhet för barn och ungdomar från 7 till 25 år Ett hjälpmedel för föreningar att kunna analysera sin barn- och ungdomsverksamhet i syfte att utveckla verksamheten

Läs mer

Bilaga D: Ledarguiden

Bilaga D: Ledarguiden Bilaga D: Ledarguiden Ledarguiden 2014-09-02 2 (7) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Shogun Halmstads värderingar... 4 2.1. I vår förening ska vi lära barn och ungdomar att ta hänsyn till

Läs mer

Innehåll. 1. Syfte sid Definitoner sid Mobbning sid Kränkning sid Diskriminering sid Förebyggande arbete sid.

Innehåll. 1. Syfte sid Definitoner sid Mobbning sid Kränkning sid Diskriminering sid Förebyggande arbete sid. Malmö 2016 Innehåll 1. Syfte sid. 3 2. Definitoner sid. 4 2.1 Mobbning sid. 4 2.2 Kränkning sid. 4 2.3 Diskriminering sid. 5 3. Förebyggande arbete sid. 5 3.1 Ledare sid. 5 3.2 Aktiva sid. 5 3.3 Föräldrar

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Syftet med verksamhetsplanen Med denna verksamhetsplan vill vi kortfattat kommunicera föreningens ambitioner, målsättningar och prioriteringar till klubbens medlemmar och till externa

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans!

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans! Riktlinjer för barn och ungdomsidrotten i Idrottsföreningen Fram IF Fram har sin hemort i Saltvik och grundades redan år 1922. Idag har föreningen många aktiva medlemmar från flera åländska kommuner. Föreningen

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom Alvesta 2016-02-10 Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom 2016-2020 1. Inledning, bakgrund och riktlinjer RiksidrottsFörbundet.1-3 2. Alvesta GK syn på Barn och ungdomsverksamheten 4-6 3. Vision.. 7

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet.

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet. livslångt intresse Idrott för barn och ungdomar ska utformas så att de kan lära sig idrotten och få ett livslångt intresse för idrott och fysisk aktivitet. Idrott för barn och ungdomar ska inriktas på

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket.

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket. Luleå City Basket Vi ställer upp för varandra info@luleacitybasket.se luleacitybasket.se Föreningspolicy @luleacitybasket på Instagram Luleå City Basket på Facebook #luleacitybasket överallt info@luleacitybasket.se

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

Varför skall Ljusdal IF finnas?

Varför skall Ljusdal IF finnas? Mål Varför skall Ljusdal IF finnas? Ljusdal IF finns för att vara en samlingsplats för alla med idrottsintresse. Erbjuda alla barn, ungdomar och vuxna (seniorer) utvecklingsmöjligheter i sitt idrottande

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Svensk Pingis framtid 2011-2016

Svensk Pingis framtid 2011-2016 Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 Vision Svensk Pingis Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi genom en stark

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND

VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND Vision I vår förening vill alla engagera sig i att driva och utveckla verksamheten. Verksamhetsidé IBK Härnösand erbjuder innebandy för så många som möjligt,

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL 11-manna RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL Ytterby IS verksamhetsidé Ytterby IS policy Ytterby IS verksamhet bedrivs för ALLA på ett roligt och kreativt sätt, för att skapa ett livslångt fotbolls- och motionsintresse.

Läs mer

Mall för att arrangera en. Handbollsskolan

Mall för att arrangera en. Handbollsskolan Mall för att arrangera en Handbollsskolan Hur kan en handbollsskola fungera? Stockholms Handbollförbunds mall på hur en handbollsskola kan organiseras och genomföras. Här finner ni en mall på hur en handbollsskola

Läs mer

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision

Kids Tennis Academy. Helsingborg, Sweden (sedan 2017) Vision Vision Att barnen får träffas, få nya kompisar och spela tennis på sina villkor i en av Världens bästa miljöer. Värdegrund I HTKs Kids Academy väljer barnen hur mycket de vill träna. HTKs tränare guidar

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017

Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Badmintonklubben Smash R.F. VERKSAMHETSPLAN 2017 Föredragen på årsmöte 27 maj 2017 Kompletterad och godkänd av styrelsen 11 september 2017 2 Föreningens verksamhet - Vem är vi, och vad vill vi? Badmintonklubben

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb. Tillsammans är vi starka. Kids Academy

Helsingborgs Tennisklubb. Tillsammans är vi starka. Kids Academy Helsingborgs Tennisklubb Lekfullhet Nyfikenhet Glädje Att vara spelare i innebär att ni gillar att tävla under träning och vara med och spela matcher. Man förstår också att det är viktigare att få mycket

Läs mer

KURSUTBUD H Ö S T E N

KURSUTBUD H Ö S T E N KURSUTBUD H Ö S T E N 2 0 1 8 DEN BLÅ-GULA VÄGEN ANSVAR Vi tar ansvar över vår egen träning och utveckling ARBETE Vi når framgång genom hårt arbete GLÄDJE Vi har alltid roligt med vår tennis Minitennis

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Version 2.9 Örebro 2014-12-09 BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Detta är ett levande dokument som ska utvärderas och revideras inför varje ny säsong. Innehållet kan kompletteras och ändras av Junior- och

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Verksamhetsidé för LDF? Vad är vårt ändamål? Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi?

Verksamhetsidé för LDF? Vad är vårt ändamål? Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé för LDF? Vad är vårt ändamål? Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé: I Luleå DF bedriver vi discgolf och övrig discsport tillsammans

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII Inledning Målbild Vision Verksamhetsområden Föräldrar Rent spel 5-mannafotboll 7-mannafotboll 9-mannafotboll 11-mannafotboll Föräldrar är viktiga

Läs mer

Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018

Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018 Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018 Detta är vår klubb Kårsta Golfklubb i Örebro är en familjär och trivsam golfklubb som grundades 1991 och vi är idag ca 1 600 medlemmar. Vi

Läs mer

Verksamhetsplan Kalix GK Juniorverksamhet

Verksamhetsplan Kalix GK Juniorverksamhet Verksamhetsplan Kalix GK Juniorverksamhet Innehållsförteckning 1. Vision... 2 2. Långsiktiga målsättningar inom Kalix GK... 2 3. Värdegrund... 2 4. Handlingsplan... 3 5. Mål för 2013... 3 6. Organisation...

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Östra Ljungby/Stidsvig den 4 jan 2015 Barn- och ungdomspolicy Stidsvigs IF/Östra Ljungby IF GLÄDJE OCH KAMRATSKAP Vi strävar efter att alla barn och ungdomar ska få vara med på sina egna villkor och ha

Läs mer