Årsredovisning för Adoptionscentrum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning för Adoptionscentrum"

Transkript

1 Årsredovisning för Adoptionscentrum ORGANISATIONSNUMMER Styrelsen och förbundsdirektören avger härmed årsredovisning för verksamhetsåret I stället för den ordinarie ledamoten Birgitta Igel, som varit frånvarande p g a sjukdom, har suppleanten Patrik Elisson trätt in och undertecknat årsredovisningen. Utöver denna årsredovisning har också en verksamhetsberättelse upprättats som redovisas i det tryckta dokumentet Adoptionscentrum 2012 Verksamhetsberättelse med årsredovisning. Verksamhetsberättelsen har inte reviderats. Innehåll Förvaltningsberättelse Sid B 1 Resultaträkningar Sid B 5 Balansräkningar Sid B 6 Noter Sid B 7 Styrelsens och revisorernas underskrifter Sid B14 Om inte särskilt anges redovisas alla belopp i tusental kronor. Jämförelsesiffror avseende 2011 återfinns i balans- och resultaträkningarna med tillhörande noter. Förvaltningsberättelse Adoptionscentrums syfte och ändamål Adoptionscentrum är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation som verkar inom tre intresseområden, förmedling, bistånd och förening (medlem). Huvuduppgift är att förmedla internationella adoptioner, där barns rätt till familj och vuxnas vilja att ta emot ett främmande barn som sitt förenas. För detta ändamål hade Adoptionscentrum vid ingången av 2012 auktorisation från Myndigheten för internationella adoptionsfrågor (MIA) att arbeta i 22 länder. Under året sökte och beviljades Adoptionscentrum auktorisation för ytterligare ett land och vid årets slut hade Adoptionscentrum auktorisation för att arbeta i 23 länder. Inom ramen för biståndsverksamhetens internationella utvecklingssamarbete ska Adoptionscentrum verka för att förhindra att barn överges av sina familjer och att situationen för de barn som finns på barnhem förbättras. Inom medlemsverksamheten ska Adoptionscentrum verka för att adoptivfamiljers och adopterades intressen tillvaratas. Inom förbundet finns 24 regionala avdelningar som bedriver verksamhet för medlemmarna. Dessa avdelningar är egna juridiska personer som får stöd av Adoptionscentrum i sitt arbete. Avdelningarnas intäkter och kostnader ingår inte i denna årsredovisning. Finansiering av verksamheten Adoptionsverksamheten finansieras med de ärendeavgifter och adoptionsavgifter som adoptanterna betalar till Adoptionscentrum. Avgifterna är beräknade efter självkostnad. Adoptionscentrum får även statsbidrag från MIA (Myndigheten för internationella adoptionsfrågor). B 1(14)

2 För att adoptera genom Adoptionscentrum måste man vara medlem och betala medlemsavgift. Många väljer att kvarstanna som medlem även efter att adoptionen är klar. Biståndsverksamheten finansieras i huvudsak genom Sida-bidrag förmedlade både direkt genom Sida och genom Forum Syd. Adoptionscentrum är medlem i Forum Syd och har status som programavtalsorganisation. Det innebär en större frihet att omfördela bidrag mellan enskilda projekt så länge man håller sig inom det beviljade programmets ramar. Adoptionscentrums egeninsats i biståndsprojekten kommer från insamlade medel från medlemmar. I huvudsak sker insamlingen i dag genom Föräldralösa Barn, Insamlingsstiftelse, som är en närstående insamlingsstiftelse med 90-konto. Stiftelsen kan bevilja Adoptionscentrum projektbidrag. Stiftelsens verksamhet kontrolleras av Svensk insamlingskontroll. Adoptionscentrum blev i slutet av 2012 medlem av FRII (Frivilligorganisationernas insamlingsråd) och kommer senare i vår att lämna en rapport över hur Adoptionscentrum följer FRIIs kvalitetskod. Resultat och ställning Adoptionscentrums totala resultat före avsättningar uppgår till 603 tkr jämfört med budgeterat tkr. Resultatet fördelar sig på verksamhetsgrenarna enligt följande. Belopp i tkr Bokslut 2012 Budget 2012 Bokslut 2011 Förmedlingsverksamhet Medlemsverksamhet Biståndsverksamhet Totalt Utfallet för 2012 före avsättningar för garantiavgifter och rotletning blev bättre än budgeterat och i likhet med 2011 är resultatet positivt. Resultatet medger dock inte utrymme fullt ut för avtalade avsättningar till fonderna för framtida rotletning och garantiavgifter med tkr. Bättre finansnetto och en stor positiv valutadifferens avseende utlandsbetalningar utgör de huvudsakliga förklaringarna till bättre resultat än budgeterat. Verksamhetens intäkter och kostnader Verksamhetsintäkterna uppgick till tkr. Adoptionsavgifterna inklusive ersättning för avbrutna adoptionsärenden uppgick till tkr och medlemsavgifterna till tkr. Från MIA erhöll Adoptionscentrum bidrag med 718 tkr. Bidraget upptas som intäkt för förmedlingsverksamheten och minskar därigenom avgiftsbelastningen för adoptanterna. Sida-bidrag m m har erhållits med tkr för pågående biståndsprojekt inom det internationella utvecklingssamarbetet jämfört med föregående år tkr. Verksamhetskostnaderna uppgick till totalt tkr. Verksamhetskostnaderna för medlemsverksamheten uppgick till tkr, förmedlingsverksamheten till tkr och biståndsverksamheten till tkr. Till de 24 lokalavdelningarna utbetalades medlemsavgiftsbidrag med 628 tkr. Bidraget utgörs av en fast del som är lika stor för alla avdelningar och en rörlig del som är beroende av antal medlemmar inom lokalavdelningen. Fördelningsprincipen fastställs av förbundsmötet. Personalkostnaderna uppgick till tkr. I personalkostnaderna ingår samtliga personalkostnader för personal vid kansliet i Sverige och kostnader för övriga personer som B 2(14)

3 anlitats för tillfälliga uppgifter i Sverige samt kostnader för medarbetare och personer som anlitats för tillfälliga uppgifter i utlandet. Adoptionscentrum har fått täckning för egna personalkostnader i biståndsprojekt med tkr. Under året har personalneddragningar gjorts och åtta fast anställda har fått sluta och en person som varit tjänstledig har ersatts internt. Under året har inga investeringar i utrustning gjorts. Avskrivningarna på tidigare anskaffningar uppgick till 203 tkr. Några nyckeltal Bokslut Budget Bokslut Antal adoptioner Antal avbrutna adoptioner Antal ärenden på gång Totalt antal sökande vid årets slut Antal nya sökande Antal medlemsfamiljer Antal adoptioner 2012 blev visserligen något högre än budgeterat men lägre än tidigare år. Antal adoptioner har nästan halverats jämfört med 2006 då Adoptionscentrum förmedlade 532 adoptioner. Situationen är i stort sett detsamma för alla adoptionsorganisationer såväl i Sverige som i utlandet. Behovet av internationella adoptioner har minskat vilket självfallet är positivt. Antal adoptionsärenden under handläggning vid årets slut 2012 uppgick till 285 jämfört med 384 året innan. 43 adoptionsärenden avbröts under året vilket medförde något lägre ersättningar från avbrutna ärenden än föregående år. Totalt antal adoptionssökande och nya sökanden under året har blivit något högre än förväntat i budgeten. Eftersom antal förmedlade adoptioner inte har följt samma utveckling innebär det att handläggningstiderna för ärendena har ökat något från i genomsnitt 16 månader till 17 månader räknat från start för ett visst land till hemkomst med barn. Antal medlemmar har fortsatt att sjunka med ca 7 % från år 2011 och uppgick till vid slutet av Som jämförelse kan nämnas att antal medlemmar 2006 uppgick till Resultatet från finansiella investeringar Resultatet från finansiella investeringar (skillnaden mellan ränteintäkter och räntekostnader samt övriga finansiella kostnader och intäkter) blev tkr jämfört med tkr år En förklaring till den positiva skillnaden är att marknadsvärdena för placeringarna vid årsskiftet medgav att tidigare nedskrivningar kunde återföras. Adoptionscentrum behåller normalt värdepapper till förfallodagen. Tillgångar och skulder vid årets slut Under året fattade styrelsen beslut om en placeringspolicy för de medel som inte behövs i den löpande verksamheten. Huvuddragen i placeringspolicyn är att placeringar ska ske på ett tryggt och förutsägbart sätt och med beaktande att inga placeringar görs i företag som har verksamhet inom spel, pornografi, vapen-, alkohol- och tobaksindustrin. Överskottet av likvida medel har placerats på bank- och plusgirokonton, fonder samt i obligationer. De B 3(14)

4 likvida medlen utgörs delvis av inbetalda ännu ej ianspråktagna adoptionsavgifter. I bokslutet uppgick inbetalda ej förbrukade adoptionsintäkter till tkr jämfört med tkr föregående år vilka redovisas som en skuld i balansräkningen. Den minskade skulden sammanhänger med färre pågående adoptionsärenden (285 jämfört med 354 föregående år). På särskilt klientmedelskonto i bank fanns vid årsskiftet tkr enligt MIAs villkor om separationsrätt för förskottsbetalda adoptionsavgifter som kan bli föremål för återbetalning om adoptionsärendet avbryts. Det belopp som vid årsskiftet skulle kunna bli föremål för återbetalning uppgick endast till tkr. En mycket stor del av Adoptionscentrums kostnader utgörs av betalningar till utlandet i framför allt USD och EUR. För att minimera effekten av växlande valutakurser säkrar Adoptionscentrum en stor del av det förväntade valutabehovet genom terminsavtal inför varje tertial då adoptionsavgifterna fastställs. I bokslutet uppgår terminsavtalen till tkr avseende kommande köp av USD respektive EUR. Föräldralösa Barn, Insamlingsstiftelse, var i höstas en av organisationerna inom Världens Barnkampanjen. Därigenom garanteras stiftelsen en viss andel av de medel som samlades in (ca 4 Mkr). För att täcka stiftelsens del av kampanjkostnaderna lånade Adoptionscentrum mot skuldförbindelse ut 500 tkr eftersom stiftelsen inte hade likvida medel för detta. Stiftelsen kommer att återbetala skulden när man erhåller de garanterade bidragen från Radiohjälpen ur Världens Barninsamlingen. B 4(14)

5 Not Resultaträkning (tkr) 1 Intäkter Adoptionsintäkter 2, Projektbidrag Medlemsavgifter Statsbidrag från MIA Övriga intäkter Summa intäkter Kostnader Personalkostnader i Sverige och utlandet Adoptionskostnader i utlandet Projektstöd Förvaltningskostnader Resekostnader Förenings-/medlemskostnader, info o webb Övriga kostnader Summa kostnader Resultat från finansiella investeringar Ränteintäkter och utdelningar Nedskrivningar och återförda nedskrivningar Årets resultat Disposition av årets resultat 14 Resultat enligt resultaträkningen ovan Avgiftsrelaterade avsättningar o övr avtalade avs Årets resultat efter avgiftsrelaterade o övriga avtalade avsättningar Övriga avsättningar och uttag Ofördelat resultat 0 0 B 5(14)

6

7 Noter med redovisningsprinciper Redovisningsprinciper Redovisningsprinciper. Adoptionscentrums redovisnings- och värderingsprinciper överensstämmer med årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd för ideella föreningar. I enlighet med MIAs anvisningar hålls förmedlings- och medlemsverksamheten respektive det internationella utvecklingssamarbetet åtskilda. Vidare tillämpas FRIIs (Frivilligorganisationernas insamlingsråd) Styrande riktlinjer för årsredovisning i tillämpliga delar. Eget kapital och krav på nivåer för eget kapital Utlandsfonden ska utgöra säkerhet för de kostnader som har nedlagts i utlandet innan en adoption kommer till stånd. Vidare ska fonden fungera som en sorts solidatitetsfond för familjer som tex drabbas av onormalt höga kostnader i samband med sin adoption. Förbundsdirektören kan besluta om bidrag ur Utlandsfonden till en enskild sökande upp till 25 tkr per ärende. Vid bidrag till högre belopp ska förbundsstyrelsen fatta beslut. Fonden ska också stå som garant för utvecklingssatsningar i nya länder. Reservfonden ska trygga verksamhetens fortbestånd i Sverige. Enligt förbundsmötesbeslut 1997 ska dessa båda fonder motsvara minst halva budgetomslutningen exklusive biståndsverksamheten. Årets resultat regleras direkt mot fonderna och dessa är att betrakta som fritt eget kapital. Fonden för övergivna barn används för egeninsats i biståndsprojekt. Till fonden avsätts bidrag från allmänheten, tex utdelning från Humanfonden. Ändamålsbestämda medel utgörs av medel som ska användas för speciella ändamål tex bidrag för framställning av Skriftserien eller för framtida rotletning för adopterade. MIA anger i sina auktorisationsvillkor att organisationen ska ha ekonomiska medel för avveckling av verksamheten. Om verksamhetens intäkter under de två senaste åren huvudsakligen härrör från adoptioner från ett land bör det egna kapitalet uppgå till minst 50% av verksamhetens kostnader. Om verksamheten är spridd på fler länder och inget av länderna står för mer än hälften av intäkterna, bör det egna kapitalet uppgå till minst 40% av kostnaderna. Fördelning av gemensamma kostnader och intäkter mellan verksamhetsgrenarna. Uppdelning i förmedlings- respektive medlemsverksamhet görs med utgångspunkt från hur mycket tid som kanslipersonalen lägger på respektive område. 20 heltidsanställda har arbetat med den direkta adoptionsverksamheten medan 2 heltidsanställda har arbetat med den del som finansieras med medlemsavgifter. Kostnader för ledning och styrelse, administration, IT, lokaler samt information belastar förmedlingsverksamheten med 90% och medlemsverksamheten med 10%. Konferenser riktade mot kontaktpersoner inom lokalavdelningarna som fungerar som stöd i förmedlingsarbetet belastar förmedlingsverksamheten. Resoroch rötterverksamheten bekostas av medlemsverksamheten. Finansnettot gottskrivs förmedlingsverksamheten. Värderingsprinciper för värdepapper Finansiella anläggningstillgångar och kortfristiga placeringar har upptagits enligt lägsta värdets pricip, d v s till det vid balansdagen lägsta av anskaffningsvärdet och marknadsvärdet. Not 1 Resultat per verksamhetsgren (tkr) Förmedlings verksamhet Medlemsverksamhet Bistånd Totalt Intäkter Kostnader Rörelseresultat Finansnetto Årets resultat B 7(14)

8 Not 2 Adoptionsavgift, kr Tabellen visar de avgifter som gällt för sökande som fått sina adoptionsavgifter fastställda respektive tertial. Tertial Tertial Tertial Tertial Svensk del av adoptionsavgiften vid flerbarnsadoption tillkommer Garantibelopp, del av adoptionsavgiften vid flerbarnsadoption tillkommer Sjuk- och olycksfallsförsäkring vid flerbarnsadoption Land/kontakt Bulgarien Colombia, privata barnhem Colombia, ICBF Ecuador Estland Etiopien Filippinerna Indien Kenya Kina Lesotho Madagaskar Nigeria Panama Ryssland Serbien och Montenegro Sydafrika Sydkorea Thailand Zambia Land/kontakt - Släktadoptioner Filippinerna Kina Thailand Not 3 Ärendeavgift Ärendeavgiften 2500 kronor, erläggs kalenderårsvis t o m det år man startar sitt adoptionsärende för ett visst land och avser i sin helhet adoptionsverksamheten. Enligt det adoptionsavtal mellan Adoptionscentrum och en adoptionssökande som gäller fr o m oktober 2007 erläggs avgiften varje år under ett ärendes gång. Ärendevgifterna uppgick till tkr jämfört med budgeterat tkr. Not 4 Projektbidrag, internationellt utvecklingssamarbete, tkr Statsbidrag från Sida och Forum Syd Övriga bidrag bl a från Föräldralösa Barn, Insamlingsstiftelse Summa Statliga bidrag redovisas som skuld till dess att de utgifter som bidraget ska täcka uppkommer. Övriga bidrag redovisas enligt kontantmetoden då de erhålles. Not 5 Medlemsavgifter Medlemsavgiften för fullt betalande medlem/medlemsfamilj var 475 (475) kronor. Avgiften för adopterade med eget boende, som ej var adoptionssökande, var 200 (200) kronor upp till och med det år de fyller 25 år. Medlemsavgifterna avser i sin helhet medlemsverksamheten. Medlemsavgifterna 2012 uppgick till tkr jämfört med budgeterat tkr. Av medlemsavgiften utbetalades 100 kronor per fullt betalande medlem och 80 kr per ungdomsmedlem till de regionala avdelningarna som medlemsavgiftsbidrag. Utbetalda medlemsavgiftsbidrag uppgick till 628 tkr mot budgeterat 600 tkr. B 8(14)

9 Not 6 Övriga intäkter Avgifter för avbrutna adoptionsärenden Utdelning från Humanfonden Uppdragsersättning från bl a Föräldralösa Barn Tidningsintäkter Försäljning av Skriftserien m m Avgifter för Resor och rötter Avgifter för kurser och konferenser Intäkter från återresor Gåvor och insamlade medel 39 5 Diverse intäkter Summa Not 7 Löner och andra ersättningar och sociala kostnader (ÅRL 5:19-20, 22-24, BFNAR 2002:9, BFN R4), tkr Totalt varav bistånd Totalt varav bistånd Styrelse och förbundsdirektör Övr anställda vid kansliet i Sverige Löner och andra ersättningar till medarbetare i utlandet Totala löner och ersättningar Sociala kostnader (varav pensionskostnader) Av pensionskostnaderna avser 68 tkr (76 tkr) förbundsdirektören. Medelantal anställda, kansliet i Sverige (BFNAR 2002:9) Medeltal anställda 37,5 41,3 Antal anställda vid årets slut motsv heltidsanställda 35,3 42,5 varav män 4 6 Föräldralediga 0 4 Tjänstlediga 1 Nyanställda 2 5 Slutat Medarbetare i utlandet cirka Not 8 Förvaltningskostnader Lokal- och kontorskostnader Arvoden till styrelse och revisorer Summa Not 9 Resekostnaderna avser samtliga kostnader förknippade med resor och besök till och från Not 10 Förenings-/medlemskostnader Medlemsavgiftsbidrag till lokalavdelningarna Kurser, konferenser och besök i avdelningarna Tidningen Att adoptera Informationskostnader o webben Summa Not 11 B 9(14)

10 Övriga kostnader Sjuk- och olycksfallsförsäkring för adoptivbarn i två år Medlemsavgifter till div organisationer Utlandsfondsbidrag Diverse Summa Not 12 Ränteintäkter och utdelningar, tkr Resultat från värdepapper och fordringar som är anläggningstillgångar, räntor Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter - Räntor Utdelningar Summa Not 13 Nedskrivningar och återförda nedskrivningar Resultat från värdepapper och fordringar som är anläggningstillgångar, nedskrivningar - Nedskrivningar Återföring av tidigare nedskrivningar Summa Not 14 Disposition av årets resultat, tkr Ingående saldo Avgiftsrelaterade avsättningar Övr avsättningar minus uttag Utgående saldo Reservfond Utlandsfond Fonden för övergivna barn Ändamålsbestämda medel/biståndsverksamheten Ändamålsbestämda medel/adoptionscentrum övrigt Summa Not 15 Nedanstående balansräkningar för det internationella not utvecklingssamarbetet/biståndet ingår i och utgör en del av förbundets balansräkningar, tkr Kortfristiga fordringar Övriga fordringar Kassa och bank Summa tillgångar Eget kapital Fonden för övergivna barn Ändamålsbestämda medel, biståndsverksamheten Årets resultat -926 Summa eget kapital Kortfristiga skulder - Skuld till Sida, Forum Syd samt övriga för pågående ännu ej avslutade projekt Övriga skulder 2 77 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Not 16 B 10(14)

11 Immateriella tillgångar, tkr Balanserade utgifter för programvara Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar Årets avskrivningar 0 0 Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående restvärde 0 0 Immateriella tillgångar värderas till anskaffningsvärde och skrivs av på 3 år om nyttjandetiden överstiger 3 år. Not 17 Materiella anläggningstillgångar, tkr Ingående anskaffningsvärde Inköp Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar Försäljning och utrangeringar 0 0 Årets avskrivningar Utgående ackumulerade avskrivningar Utgående restvärde Materiella anläggningstillgångar värderas till anskaffningsvärde och skrivs av över den bedömda livslängden om nyttjandetiden överstiger 3 år och anskaffningsvärdet överstiger 10 tkr. Följande avskrivningstider tillämpas: Möbler och kontorsutrustning 5 år Datorer och datautrustning 3 år Not 18 Innehav av långfristiga placeringar, tkr Bokfört värde Marknadsvärde Bokfört värde Marknadsvärde SEB nr 3056, Fixed Floater, 09/ SEB nr 3059 Räntekorridor Obl 10/ SEB nr 3067 Räntekorridor Obl 10/ SEB nr 3068 Räntekorridor Obl 10/ SEB nr 3069 Räntekorridor Obl 10/ SEB nr 3071 Räntekorridor Obl 10/ Summa Not 19 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter, tkr Förutbetalda hyror Upplupna ränteintäkter Förutbetalda kostnader för pågående adoptionsärenden Övriga poster Summa B 11(14)

12 Not 20 Kortfristiga placeringar, tkr Bokfört värde Marknadsvärde Bokfört värde Marknadsvärde Terminsavtal m SEB om dollarköp Terminsavtal m SEB om köp av EUR Banco Humanfond Banco Likviditetsfond SEB Obligationsfond Flexibel SEB Räntehedge Alpha SEB Real Estate Portofolio Lux Ack SEB MultiAsset SEK Swedbank Penningmarknadsfond SEB Företagsobligation SEK Flexibel Summa Not 21 Kassa och bank Klientmedelskonto Övriga poster Summa Not 22 Övriga skulder, tkr Terminsavtal SEB köp av USD Terminsavtal SEB köp av EUR Förskott deltagaravgifter återresor 0 0 Personalens källskatt Skulder t anställda Övriga poster Summa Not 23 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter, tkr Upplupna sociala kostnader Upplupen lön Övriga poster Summa Not 24 Ställda panter Ställda panter förekommer inte Not 25 Ansvarsförbindelser Ansvarsförbindelser förekommer inte. B 12(14)

13 Not 26 Resultatredovisning enligt MIAs villkor för auktorisation Belopp i tkr Not Förmedlingsverksamhet Medlemsverksamhet Stöd/biståndsverksamhet Totalt Intäkter Medlemsavgifter Ärendeavgifter Adoptionsavgifter Statsbidrag Övriga bidrag Gåvor och insamlade medel Övriga intäkter Summa intäkter Kostnader Gemensamma kostnader i Sverige Personalkostnader för anställda i Sverige Arvoden till styrelse och revisorer, förvaltningskostnader Lokal- och kontorskostnader Resekostnader Övriga kostnader Gemensamma kostnader i utlandet Personalkostnader för anställda i utlandet Omkostnader för verksamheten i utlandet Direkta adoptionskostnader Vårdkostnader Advokatkostnader Översättningar och legaliseringar Domstolskostnader, pass, upphållstillstånd, o.dyl Avgifter till övriga myndigheter Övriga kostnader 0 0 Direkta kostnader för medlemsverksamhet 0 0 Direkta kostnader för stöd/bistånd Summa kostnader Avskrivningar Verksamhetens resultat Finansiella poster Årets resultat Avsättningar (-)/uttag (+) /fonder Övriga kostnader under rubriken Gemensamma kostnader i Sverige utgörs av utlandsfondsbidrag, tidningar o facklitteratur, representation, bankavgifter m m samt andel av Adoptionscentrums gemensamma kostnader i Sverige, t ex konsulter, föreningsavgifter, representation, information m m. B 13(14)

Årsredovisning verksamhetsåret 2014

Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Resultaträkning Not År 2014 År 2013 Verksamhetsintäkter 2 Medlemsavgifter 501 922,00 534 289,00 Gåvor 940 148,90 3 069 000,00 Bidrag 2 322 752,20 1 961 000,00 Nettoomsättning

Läs mer

Årsbokslut. Socialdemokraterna i Stockholm

Årsbokslut. Socialdemokraterna i Stockholm Årsbokslut Socialdemokraterna i Stockholm 2008 1 Stockholms arbetarekommun Organisationsnummer 802000-1627 Årsbokslut för räkenskapsåret 2008 Styrelsen för Stockholms arbetarekommun avger härmed följande

Läs mer

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 1(10) Botkyrka Ridsällskap Org nr Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET

ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Svenska Celiakiförbundet, 802010-4504 får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten Förbundsstyrelsen

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Föreningen Svalorna Latinamerika

Föreningen Svalorna Latinamerika Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Styrelsen för Föreningen Svalorna Latinamerika avger härmed årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning - kostnadsslagsindelad

Läs mer

2 3 4 5 6 - - - - - - - - 7 Årsredovisning för Södra Sveriges Sjuksköterskehem i Lund 845000-2871 Räkenskapsåret 2014 8 Södra Sveriges Sjuksköterskehem i Lund Org.nr 845000-2871 Styrelsen för Södra Sveriges

Läs mer

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb Årsredovisning för Onsjö Golfklubb 862500-5403 Räkenskapsåret 2015 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 1 (8) Styrelsen för Onsjö Golfklubb,

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för. Svenska Orienteringsförbundet Årsredovisningen omfattar:

ÅRSREDOVISNING för. Svenska Orienteringsförbundet Årsredovisningen omfattar: ÅRSREDOVISNING 2007-01-01 -- 2007-12-31 för Årsredovisningen omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 6 Sid 2 (9) ÅRSREDOVISNING FÖR SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUNDET

Läs mer

Hörselskadades förening i Stockholm. Årsbokslut

Hörselskadades förening i Stockholm. Årsbokslut Org nr Årsbokslut för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsbokslut. Innehåll Sida - resultaträkning 2 - balansräkning 3, 4 - noter 5, 6 Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Haglösa 716407-3764 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Haglösa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Styrelsen för. ÅKE WIBERGS STIFTELSE Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2016

Styrelsen för. ÅKE WIBERGS STIFTELSE Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2016 1(10) Styrelsen för ÅKE WIBERGS STIFTELSE Org nr får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om inte

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kolletorp

Årsredovisning. Brf Kolletorp Årsredovisning för 769633-3686 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Föreningen Sveriges Kommunikatörer. Sveriges Kommunikatörer AB

Föreningen Sveriges Kommunikatörer. Sveriges Kommunikatörer AB Konsoliderad sammanställning Moderföreningen och Serviceaktiebolaget Föreningen Sveriges Kommunikatörer Org nr Sveriges Kommunikatörer AB Org nr 556155-0202 för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Föreningen

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Borgvik Fibernät Ekonomisk Förening 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Borgvik Fibernät Ekonomisk Förening, får härmed avge årsredovisning för 2014. Allmänt om verksamheten Föreningen har till ändamål

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2015 1 (7) Styrelsen för Theleborgs Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Resultaträkning Not

Resultaträkning Not Årsbokslut 2017 1 Resultaträkning Not 2017 2016 Föreningens Intäkter Nettoomsättning 2 4 016 169 4 065 484 Offentligrättsliga bidrag 3 610 872 512 363 Gåvor och övriga bidrag 4 164 483 105 842 Medlemsavgifter

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. KFUK-KFUMs idrottsförbund

ÅRSBOKSLUT. KFUK-KFUMs idrottsförbund ÅRSBOKSLUT för KFUK-KFUMs idrottsförbund RÄKENSKAPSÅRET 2015 Styrelsen för KFUK-KFUMs idrottsförbund avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning - kostnadsindelad

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen för Brf Kirseberg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten

Läs mer

HJÄLP TILL LIV INTERNATIONAL

HJÄLP TILL LIV INTERNATIONAL ÅRSREDOVISNING för Räkenskapsåret 2013-01-01 - - 2013-12-31 Årsredovisningen omfattar Sid -Förvaltningsberättelse 1 -Resultaträkning 2 -Balansräkning 3-4 -Tilläggsupplysningar med noter 5-8 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Svenska Roddförbundet Organisationsnummer

Svenska Roddförbundet Organisationsnummer Organisationsnummer Årsbokslut för räkenskapsåret 2015 Styrelsen för Svenska Roddförbundet avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 1(12) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Svenska Roddförbundet Organisationsnummer

Svenska Roddförbundet Organisationsnummer Organisationsnummer Årsbokslut för räkenskapsåret 2016 Styrelsen för avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter) 4-6 Namnteckningar 7

Läs mer

BARNFONDEN INSAMLINGSSTIFTELSE Org nr 846003-9020 ÅRSREDOVISNING 2005

BARNFONDEN INSAMLINGSSTIFTELSE Org nr 846003-9020 ÅRSREDOVISNING 2005 BARNFONDEN INSAMLINGSSTIFTELSE ÅRSREDOVISNING 2005 Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005-01-01 -- 2005-12-31 Årsredovisningen omfattar Sid 1 Sid 3 Sid 4 Sid 6 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för 769610-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Årsredovisning för Svenska judoförbundet. Org Nr: Årsredovisning för räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING. Årsredovisning för Svenska judoförbundet. Org Nr: Årsredovisning för räkenskapsåret Årsredovisning för Svenska judoförbundet. ÅRSREDOVISNING Årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01 -- 2009-12-31 Styrelsen för Svenska Judoförbundet avger härmed följande årsredovisning. Innehåll: Förvaltningsberättelse

Läs mer

RESULTATRÄKNING NOT

RESULTATRÄKNING NOT RESULTATRÄKNING NOT 2015 2016 1 Intäkter Verksamhetsintäkter 2 2 400 721 2 180 956 Offentligrättsliga bidrag 3 78 707 39 243 Gåvor/stipendier/övriga bidrag 4 535 950 580 747 Medlemsavgifter Övriga föreningsintäkter

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01--2016-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Svenska Samernas Riksförbund Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för. Convictus 802012-1581. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Convictus 802012-1581. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Convictus Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5 Redovisningsprinciper

Läs mer

Chalmers Innovation Affiliate Fund AB (publ)

Chalmers Innovation Affiliate Fund AB (publ) Delårsrapport för Chalmers Innovation Affiliate Fund AB (publ) Perioden 2012-01-01 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2013 (Org nr 802004-7802) Resultaträkning, kr 2013 2012 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 2 069 593 1 706 453 Summa

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kvarngatan 9 Marstrand

Årsredovisning. Brf Kvarngatan 9 Marstrand Årsredovisning för Brf Kvarngatan 9 Marstrand 769611-5034 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Kvarngatan 9 Marstrand får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Målaren 3

Bostadsrättsföreningen Målaren 3 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Målaren 3 Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret ÅRSREDOVISNING 215/216 Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 1 Väsentliga händelser under och efter verksamhetsåret 2 Ekonomi 3 Resultaträkning 3 Tillgångar 4 Eget kapital och skulder 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2013 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb Årsredovisning för Höllvikens Boxningsklubb 847000-4337 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 Innehållsförteckning

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Fanjunkaren nr 1

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Fanjunkaren nr 1 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Fanjunkaren nr 1 793200-0065 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Fanjunkaren nr 1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Styrelsen för Svenska Fallskärmsförbundet avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

Sida 1 (15) Sida 2 (15) Sida 3 (15) Sida 4 (15) Sida 5 (15) Sida 6 (15) Sida 7 (15) Sida 8 (15) Sida 9 (15) Sida 10 (15) RESULTATRÄKNING 1 Not 2014 2013 Verksamhetsintäkter Medlemsavgifter 150 250 136

Läs mer

Årsredovisning. för MDM Sverige Läkare i Världen Räkenskapsåret

Årsredovisning. för MDM Sverige Läkare i Världen Räkenskapsåret Sida 1 av 10 Årsredovisning för 802016-1306 Räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Innehåll Sida - verksamhetsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar 6 - noter 8 - underskrifter

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397 Å R S B O K S L U T för Svensk Förening För Allmänmedicin Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för verksamhetsåret 2009-07-01--2010-06-30. Innehåll Sida - resultaträkning 2 - balansräkning 3 - ställda

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet.

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet. 1 (6) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten Bolaget är helägt dotterbolag till Föreningen Sveriges Företagshälsor, org.nr. 829501-5468, vars syfte är att verka för utveckling av företagshälsovården,

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Kulla Scoutdistrikt Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 -

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007 1(7) Pan Asia Cooperation Society Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2007 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 -

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Riksförbundet Sveriges Unga Katoliker Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsbokslut. SV Östergötland

Årsbokslut. SV Östergötland Årsbokslut för SV Östergötland 802462-0745 Räkenskapsåret 2014 2 (9) Resultaträkning Not 2014-01-01-2014-12-31 2013-01-01-2013-12-31 Verksamhetens intäkter Deltagarintäkter 3 119 370 2 521 346 Bidrag 1

Läs mer

Boo Allaktivitetshus AB

Boo Allaktivitetshus AB Årsredovisning för Boo Allaktivitetshus AB Räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Kinds Golfklubb

Årsredovisning. Kinds Golfklubb Årsredovisning för Kinds Golfklubb Räkenskapsåret 2009 Kinds Golfklubb 1(9) Styrelsen för Kinds Golfklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse Verksamhet Kinds

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret 1 (8) ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Godtemplaren avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31.

Läs mer

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning Årsredovisning för RFSL:s Malmöavdelning 846001-3413 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för RFSL:s Malmöavdelning får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för 802009-5397 Räkenskapsåret 2015 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Resultaträkning Not 2015-01-01-2015-12-31 1 (6) 2014-01-01-2014-12-31 Föreningens

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Årsredovisning för Stockholms Judoförbund Org Nr: Årsredovisning för räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING. Årsredovisning för Stockholms Judoförbund Org Nr: Årsredovisning för räkenskapsåret Årsredovisning för Stockholms Judoförbund ÅRSREDOVISNING Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 -- 2014-12-31 Styrelsen för Stockholms Judoförbund avger härmed följande årsredovisning. Innehåll:

Läs mer

Mölltorps Ridsällskap

Mölltorps Ridsällskap Årsredovisning för Mölltorps Ridsällskap Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Mölltorps Ridsällskap avger härmed följande årsredovisning. Innehållsförteckning: Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Noter. Övriga intäkter adoptionsverksamhet

Noter. Övriga intäkter adoptionsverksamhet Noter Redovisnings- och värderingsprinciper FFIA:s redovisning är upprättad i tillämpliga delar enligt årsredovisningslagen och i övrigt enligt MIA:s beslutade villkor för auktoriserade adoptionsorganisationer.

Läs mer

Svenska Flygsportförbundet Organisationsnummer

Svenska Flygsportförbundet Organisationsnummer Organisationsnummer 802014-7164 Årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Svenska Flygsportförbundet avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning 2 Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. FC Djursholm

Årsredovisning. FC Djursholm Årsredovisning för FC Djursholm 802416-2276 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för FC Djursholm, med säte i Djursholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 )

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) Nettoomsättning Not 2 2 913 083 2 242 855 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -960 055-99 176 Drift -1 613 350-627 416 Förvaltningskostnader -215 522-299

Läs mer

Brf Stigen. Årsredovisning för 785000-2374. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Brf Stigen. Årsredovisning för 785000-2374. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Årsredovisning för Brf Stigen Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Säkerhet och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Sparbanksstiftelsernas Barn- och Ungdomsstiftelse Org nr 802424-7986 Å R S R E D O V I S N I N G 2 0 1 3 Innehåll: Sid 2-3 Sid 4 Sid 5 Sid 6-8 Sid 9 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2014 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2014 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Årsredovisning för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening 783800-0045 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 783800-0045 1 (9) Styrelsen för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(12) Bostadsrättsföreningen Örjansgården Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 -- 2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(8) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-07-01-2018-06-30 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om

Läs mer

TRAVKOMPANIET STALL GRÖN AB (publ) Delårsrapport

TRAVKOMPANIET STALL GRÖN AB (publ) Delårsrapport TRAVKOMPANIET STALL GRÖN AB (publ) Organisationsnummer 556606-9356 2004-01-01--2004-09-30 #20529 Stall Grön AB Förvaltningsberättelse avseende perioden 1 januari 2004 30 september 2004 Travkompaniet Stall

Läs mer

Årsredovisning. Järnvägssällskapet Åmål - Årjäng

Årsredovisning. Järnvägssällskapet Åmål - Årjäng Årsredovisning för 862000-4476 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för, med säte i Åmål, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK

Årsredovisning. Brunnsvikens Kanotklubb BKK Årsredovisning Styrelsen får härmed avge årsredovisning för avseende räkenskapsåret 2016 (Org nr 802004-7802) Förvaltningsberättelse Verksamheten under 2016 Verksamheten redovisas i separat verksamhetsberättelse.

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hjo Segelsällskap Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap 802412-2593 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874 1(7) Årsredovisning för Fjällbete i Åredalens ek förening 76968-9874 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning Sida

Läs mer