Program för fastigheterna TAPPSTRÖM 3:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program för fastigheterna TAPPSTRÖM 3:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr"

Transkript

1 Stadsarkitektkontoret PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Program för fastigheterna TAPPSTRÖM 3:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr Kartöversikt, programområdet är markerat med skraffering

2 2(8) INLEDNING Som inledning till arbetet med en ny detaljplan ska enligt plan- och bygglagen, PBL 5 kap. 18, ett program tas fram som anger utgångspunkter och mål för planen, varför detta program nu presenteras. BAKGRUND SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planläggningen är att pröva förutsättningarna för komplettering med ytterligare flerbostadshus i anslutning till Ekerö Bostäders bostadsområde vid Wrangels väg. PLANDATA Programområdet är beläget i västra delen av Ekerö centrum och utgörs av fastigheten Tappström 3:1 och delar av fastigheterna Tappström 2:1, Ekebyhov 1:234 och 1:508. Det område som omfattas av programmet har en areal om ungefär 7 ha. Fastigheten Tappström 3:1 ägs av AB Ekerö bostäder och övriga av Ekerö kommun. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN PLANUPPDRAG Den 3 mars gav kommunstyrelsens arbetsutskott stadsarkitektkontoret i uppdrag att ändra detaljplanen för Tappström 3:1 m fl fastigheter. Planuppdraget inleds med ett programskede. RIKSINTRESSE Mälaren med öar och strandområde omfattas i sin helhet av riksintresse med hänsyn till de natur- och kulturvärden som finns. Inom detta område ska turismens och friluftslivets, främst det rörliga friluftslivets, intressen särskilt beaktas vid bedömningen av exploateringsföretag eller andra ingrepp i miljön. Dessa bestämmelser utgör inte hinder för utveckling av befintliga tätorter. ÖVERSIKTSPLAN Av Ekerö kommuns översiktsplan, antagen den 13 december 2005, framgår att planområdet ligger inom det s k Tätortsbandet, ett stråk från Ekerö centrum via Västeräng och Södra Färingsö till Stenhamra, inom vilket den största satsningen på utbyggnad inom kommunen ska ligga. I den inledande fasen avses framförallt satsningen ske i bl a Ekerö centrum. DETALJPLANER OCH PLANUPPDRAG För Tappström 3:1 gäller en detaljplan (nr 47), laga kraft den 9 juli För angränsande områden gäller detaljplaner från 1962 (nr 30 och 31), 1976 (nr 69) och 1984 (nr 84). För hela centrala delen av Ekerö tätort finns ett detaljplaneuppdrag.

3 3(8) STRANDSKYDD, NATUROMRÅDE Området finns inte redovisat i kommunens naturinventering och omfattas inte av strandskydd. VATTENSKYDDSOMRÅDE Planområdet ligger inom vattenskyddsområde för östra Mälaren, inom vilket särskilda föreskrifter har tagits fram i samverkan mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, Stockholm Vatten, Norrvatten och Ekerö kommun. Skyddsföreskrifterna finns att ta del av hos de medverkande instanserna och ska beaktas vid exploatering av programområdet. Ortofoto från 2006 över området NULÄGESBESKRIVNING NATUR OCH BEBYGGELSE Landområdet Väster och norr om området finns naturområden i gällande planer. Området ligger c:a 400 meter från Mälaren (Tappströmmen) med strandområde

4 Större delen av området utnyttjas nu av Ekerö Bostäder AB. Inom området finns 10 bostadshus i två våningar med totalt 106 lägenheter. Dessa är uppförda under 1966 och saknar hissar. I tre separata byggnader finns en gemensamhetslokal och två miljöstationer. Panncentral och tvättstuga finns i en byggnadsdel som är sammanbyggd med ett av bostadshusen. 4(8) Bostadsområdet är byggt på en kulle. Områdets högsta punkt ligger inne mellan husen och området sluttar åt alla väderstreck. I områdets ytterkant mot framför allt öster finns uppvuxna träd, barr- och lövträd, bl a ett antal stora ekar. I backarna växer bl a blå- och vitsippor. Inom och i anslutning till området finns på några ställen berg i dagen. Fastigheten Tappström 3:1 ägs av AB Ekerö bostäder och övriga av Ekerö kommun. MARK OCH VATTEN Enligt Geologiska kartbladet Stockholm NV utgörs marken av morän och postglacial lera. Längs Ekerövägen finns ett öppet dike för dagvatten. Fornminnen Inom området finns inga kända fornlämningar eller kulturhistoriskt intressanta föremål eller byggnader. LEK OCH REKREATION Inom området finns gemensamma ytor för de boende - grillplats, lekplatser och bollplan m m. De flesta av lägenheterna i bottenvåningen har egna uteplatser. VERKSAMHET OCH SERVICE Området ligger i anslutning till Tappströmsskolan och Birkaskolan. Närlundaskolan ligger c:a 300 meter väster om området Området ligger nära Ekerö centrum med ett bra utbud av service. Här finns även kommunhuset. TRAFIK OCH KOMMUNIKATIONER Bil- och cykelväg Tillfart till området sker idag via rondellen vid Ekvägen, Ekvägen, Villavägen och Wrangels väg. En gång- och cykelväg (GC-väg) från Villavägen mot busshållplatser och centrum passerar genom området. Denna GC-väg ansluter till ett större system av GC-vägar som gör att man från området på ett trafiksäkert sätt når skolor, friområden och även Brommaplan. GC-väg finns även som förlängning av Wrangels väg till Auroravägen och mellan området och Tappströmsskolan till Auroravägen.

5 Kollektivtrafik Busshållplatser finns vid Ekerövägen, c:a 100 m från närmast belägna bostadshus och c:a 400 meter från det bostadshus som ligger längst bort. Busshållplatser finns även i anslutning till Ekerö centrum. Parkering Närmast Ekerövägen i öster finns en gemensam parkering med 5 enkla garagebyggnader med totalt 35 platser. En mindre parkeringsplats finns också i nordvästra delen av området. Utöver garageplatserna finns 73 p-platser varav några med eluttag. I nordöstra delen av programområdet finns en infartsparkering. Detta område kommer att ingå i annan detaljplan men berörs av föreslagen tillfart till resterande del av programområdet. Samverkan förutsätts ske med planering av dessa områden under planarbetet. TEKNISK FÖRSÖRJNING Vatten och avlopp Området är anslutet till kommunalt vatten och avlopp. Ledningar finns under gångstråket mellan bostäderna och den stora parkeringsplatsen. Dagvattenledning från området ingår i ett system med avrinning mot Älvnäsviken. Detta är redan hårt belastat. HÄLSA OCH SÄKERHET Radon Enligt Ekerö kommuns radonriskkarta är programområdet ett normalriskområde. Luftkvalitet är i Ekerö normalt god. Störningar Trafiken på Ekerövägen innebär att delar av området är utsatt för buller. PROGRAMFÖRSLAG BEBYGGELSE Landområdet Ekerö bostäder AB vill komplettera bostäderna med ytterligare bostadsbyggnader dels mellan befintliga byggnader dels som 6 punkthus längs Ekerövägen. Förslag finns även på två byggnader mellan nuvarande bostadskvarter och skoltomten. Totalt kan c:a 180 nya lägenheter med 2-3 rok tillkomma. Hiss kommer att krävas i nya hus över två våningar. Några av byggnaderna avses placeras i slänter med uppvuxna träd. En inventering av träd och övriga växter inom dessa områden bör göras och en bedömning vilka av dessa som bör skyddas. Större träd som tas bort ska kompenseras genom återplantering. Detta kan ske genom en alléplantering av stora träd längs Ekerövägen. Planteringsytor bör liksom nu är fallet anordnas mellan byggnaderna. De redovisade byggnadernas placering och utformning är i detta skede preliminära och kan alltså komma att förändras. 5(8)

6 TRAFIK Bilvägar Ny tillfart föreslås från norr via Tappströmsvägen till föreslaget delvis underjordiskt garage närmast Ekerövägen. Tillfarten kan då komma att placeras på eller i anslutning till nuvarande körbara gångväg vid Tappströmsskolan. Denna bör då ändras till väg med separat GC-väg. Trafiksäkerhetsåtgärder kan behöva vidtas. Tillfart via Villavägen och Wrangels väg finns kvar men trafiken på dessa vägar blir begränsad. Vägarna kommer att fungera som angöringsväg till detta område Gång- och cykelvägar Nuvarande GC-väg mellan Villavägen och centrum/busshållplatser genom området bibehålls men justeras i läge. Parkeringar Ett nytt, delvis underjordiskt garage området närmast Ekerövägen avses klara den största delen av parkeringsbehovet för området. Tillfart till detta garage avses ske från norr. Några mindre markparkeringar kan också komma att anordnas, bl a för att tillgodose behovet av handikapparkeringar och för besökare. Inom området bör också anordnas skyddade cykelparkeringar/-garage. TEKNISK FÖRSÖRJNING VA Tillkommande bebyggelse ska anslutas till befintligt va-nät Dagvattnet inom området bör anslutas till system som rinner mot norr mot Tappströmskanalen. Dagvattnet från hårdgjorda ytor och garaget ska genomgå rening innan det rinner ut i Mälaren. El/värme I området har nyligen bergvärme anordnats. En del av de nya lägenheterna kan anslutas till detta. För byggnader längs Ekerövägen och planerade bostadshus vid Tappströmsskolan måste ny eller kompletterande anläggning anordnas. Möjligheter till samordning med andra anläggningar inom centrumdelen bör studeras. Avfall I området kommer flera miljöstationer att finnas. UTFORMNING BEBYGGELSE Byggnader Området utgör en del av centrala Ekerö. En del av byggnaderna kommer att vara exponerade och stor omsorg bör läggas på samtliga byggnaders utformning och omgivande miljö. Ett gestaltningsprogram avses tas fram. Nya byggnader bör utformas med energieffektiv teknik så att behov av uppvärmning minimeras. Byggnaderna ska utföras med minsta möjliga miljöpåverkan och innebära god hushållning av material. 6(8)

7 7(8) Ekerövägen, parkeringar och bullerskydd Ekerövägen i anslutning till detta område bör få karaktär av stadsgata. Bullerutredning måste göras för området och angränsande områden. Det delvis underjordiska garaget vetter ut mot Ekerövägen. Utformning av detta bör studeras tillsammans med utformning av Ekerövägen och bullerskydd. Utformning av bullerskydd bör samordnas med framtida bullerskydd för områden längs denna del av Ekerövägen och bör därför behandlas i gestaltningsprogrammet. Gång- och cykelvägar GC-vägen genom området bibehålls men justeras eventuellt i läge. TILLGÄNGLIGHET I den offentliga miljön ska hänsyn tas till de funktionshindrades behov. Olika funktionshinder kräver olika åtgärder. Exempelvis kan åtgärder såsom utjämning av nivåskillnader för rörelsehindrade behöva göras. Utformning och materialval bör göras med hänsyn till människor med nedsatt syn och de med behov av att framföra rullatorer och barnvagnar. Sittmöjligheter ska finnas i lämpliga lägen inom området. SÄKERHET OCH TRYGGHET Säkerhets- och trygghetsperspektivet ska beaktas. Yttre miljöer görs överblickbara och utan mörka prång. Gångvägar och gårdar ges en god belysning utan skarpa kontraster. MILJÖPÅVERKAN Enligt PBL 5 kap 18 och MB 6 kap 11 ska en miljöbedömning upprättas om program eller planer kan medföra en betydande miljöpåverkan. En behovsbedömning daterad mars 2009 (separat handling) har upprättats och samråd har genomförts med Länsstyrelsen. Detaljplanen bedöms inte innebära sådan betydande påverkan på miljön som fordrar en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan- och bygglagen eller miljöbedömning enligt miljöbalken. De bedömningar av miljöpåverkan och andra störningar som ändå behöver göras redovisas i planbeskrivningen. Speciellt kommer trafikbullret och även dagvattenhanteringen att belysas. Särskilda utredningar bör göras avseende: Buller och utformning av bullerskydd Inventering av träd och annan växtlighet och förslag om skydd Träd längs Ekerövägen (klara luftförorening) Utformning av Ekerövägen som stadsgata (4-fältighet) Tillfartsväg (bil och GC) Energiförsörjning Dagvattenhantering Gestaltningsprogram KLIMATPÅVERKAN Området ligger inom Tätortsbandet och har god tillgång till kollektiv trafik. Detta innebär att en stor del av transporterna kan ske energisnålt.

8 8(8) Byggnaderna ska utföras som lågenergihus med bra klimatskal. DET FORTSATTA PLANARBETET I programmet har redovisats bakgrund och förutsättningar för planläggningen. Efter programskedet påbörjas arbetet med att ta fram ett förslag till detaljplan med beskrivningar och bestämmelser. Programsamrådet är det första av sammanlagt tre tillfällen för allmänhet och remissinstanser att lämna synpunkter. Efter varje sådant tillfälle gör stadsarkitektkontoret en sammanställning och kommenterar de synpunkter som framförts samt redovisar dessa för kommunstyrelsens arbetsutskott. Viktigt att beakta i det fortsatta planarbetet: - Gestaltningsprogram - Ny tillfart - Dagvattenhantering - Buller från Ekerövägen - Utformning av Ekerövägen - stadsgata MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Ulf Aronsson, miljökontoret, JP Edlund, tekniska kontoret, Angelica Aronsson, kommunledningsstaben STADSARKITEKTKONTORET Erik Barkman Tf chef stadsarkitektkontoret Eva Mill planchef Bilaga Situationsplan

Program för BADHUS på del av fastigheten TAPPSTRÖM 2:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN

Program för BADHUS på del av fastigheten TAPPSTRÖM 2:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN 1(9) Stadsarkitektkontoret 2008-10-02 PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Program för BADHUS på del av fastigheten TAPPSTRÖM 2:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2008.23.214 Kartöversikt, programområdet

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsarkitektkontoret 2012-01-12 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring av detaljplan för Gällstaö 1:29 m fl på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.27.214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för Eknäs 1:5, 1:7

Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för Eknäs 1:5, 1:7 1(7) 2016-09-28 Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för Eknäs 1:5, 1:7 Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet markerat. Begäran om planbesked Begäran om planbesked har

Läs mer

Stadsarkitektkontoret Godkänt av KSau 2009-10-13. Detaljplan för campingplats på del av Stavsund 1:1 i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.19.

Stadsarkitektkontoret Godkänt av KSau 2009-10-13. Detaljplan för campingplats på del av Stavsund 1:1 i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.19. Stadsarkitektkontoret Godkänt av KSau 2009-10-13 PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för campingplats på del av Stavsund 1:1 i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.19.214 Programområdets avgränsning.

Läs mer

Program för MUNSÖ-BONA 1:2 på Munsö i Ekerö kommun, Stockholms län

Program för MUNSÖ-BONA 1:2 på Munsö i Ekerö kommun, Stockholms län Stadsarkitektkontoret 2009-11-10 PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Program för MUNSÖ-BONA 1:2 på Munsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2006.18.214 Kartöversikt, programområdet ligger inom den streckade

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret PLANSAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret PLANSAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Stadsarkitektkontoret 2010-04-30 PLANSAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheterna Tappström 3:1 m.fl. Tappström, Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2006.20.214 PLANBESKRIVNING Bild som

Läs mer

Program för Fredrikstrandsvägen, fastigheten Brygga 1:3 m fl på

Program för Fredrikstrandsvägen, fastigheten Brygga 1:3 m fl på Stadsarkitektkontoret 2012-04-02 PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Program för Fredrikstrandsvägen, fastigheten Brygga 1:3 m fl på dnr PLAN.2010.10.214 Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Fastighetskartan.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.214 PLANBESKRIVNING Bild som visar planområdet

Läs mer

Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för del av Troxhammar 5:8

Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för del av Troxhammar 5:8 1(8) 2017-05-15 Ansökan om planbesked enligt 5 kap. 2-5 PBL, för del av Troxhammar 5:8 Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning enligt ansökan ungefärligt markerad. Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret. Detaljplan för del av Ekerö-Sundby 1:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret. Detaljplan för del av Ekerö-Sundby 1:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr Stadsarkitektkontoret 2011-01-13 ANTAGANDE NORMALT FÖRFARANDE Detaljplan för del av Ekerö-Sundby 1:1 m fl i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.21.214 PLANBESKRIVNING Liljedalsv. Fastighetskartan med

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8 INNEHÅLL Syfte och inledning...4 Planändringens syfte...4 Bakgrund...4 Planprocessen efter samrådet...4 Planområdet...5 Planändringens avgränsnig...5 Markägoförhållanden...5 Nuvarande markanvändning...

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

Detaljplan för Skå-Väsby arbetsplatsområde (Skå-Väsby 4:2 m fl) på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr

Detaljplan för Skå-Väsby arbetsplatsområde (Skå-Väsby 4:2 m fl) på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 1(6) Stadsarkitektkontoret 2009-12-03 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Skå-Väsby arbetsplatsområde (Skå-Väsby 4:2 m fl) på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.5.214 PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Program för Stjärtnäs, SKÅ-ENEBY 1:30 m fl på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN

Program för Stjärtnäs, SKÅ-ENEBY 1:30 m fl på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN Stadsarkitektkontoret 2010-10-04 PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Program för Stjärtnäs, SKÅ-ENEBY 1:30 m fl på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.5.214 Foto, öppet landskap i Stjärtnäs.

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheten Häverö-Norrby 26:4 i Häverö-Edebo-Singö församling Dnr 07-10155.214 Ks 07-1026 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Stadsarkitektkontoret , rev

Stadsarkitektkontoret , rev Stadsarkitektkontoret 2011-02-08, rev 2011-03-14 PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Program för detaljplan för del av fastigheten Träkvista 4:1 (Roshagen) på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.41

Läs mer

Detaljplan för Pendlarparkering Lundby 1:1 m.fl. juli 2014

Detaljplan för Pendlarparkering Lundby 1:1 m.fl. juli 2014 Antagandehandling Planbeskrivning för Detaljplan för Pendlarparkering Lundby 1:1 m.fl. juli 2014 VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan kommunen, markägarna

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden 2013-06-04 Dnr 2011/111-BN-213 Lovisa Gustavsson Tel 021-39 00 00 Byggnadsnämnden Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Fastighetskontoret har från Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret Detaljplan för fastigheten Älvnäs 1:73 på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret Detaljplan för fastigheten Älvnäs 1:73 på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Stadsarkitektkontoret 2013-09-09 UNDERRÄTTELSE ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Älvnäs 1:73 på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.3.214 PLANBESKRIVNING Röd linje avgränsar

Läs mer

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Skogsvägen Samrådshandling 2010-12-08 Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Länsmansvägen Nyhemsvägen Stenåsavägen PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Samrådshanlingen

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Stadsarkitektkontoret 2010-11-12, rev 2010-12-09 Godkänt, BN 2010-12-08 223. Program för KAGGEHOLM 5:1 på Helgö i Ekerö kommun, Stockholms län

Stadsarkitektkontoret 2010-11-12, rev 2010-12-09 Godkänt, BN 2010-12-08 223. Program för KAGGEHOLM 5:1 på Helgö i Ekerö kommun, Stockholms län Stadsarkitektkontoret 2010-11-12, rev 2010-12-09 Godkänt, BN 2010-12-08 223 PROGRAM NORMALT PLANFÖRFARANDE Program för KAGGEHOLM 5:1 på Helgö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2007.37.214 Kartöversikt,

Läs mer

Kraftledningen 1-5, Vildapeln 1-2, Nyponet 2-3, Kabbelekan 14 samt del av Danderyd 2:1

Kraftledningen 1-5, Vildapeln 1-2, Nyponet 2-3, Kabbelekan 14 samt del av Danderyd 2:1 Karin Hallman Program till detaljplan 2013-11-21 Dnr 2011-0514 1(10) Program till detaljplan för Kraftledningen 1-5, Vildapeln 1-2, Nyponet 2-3, Kabbelekan 14 samt del av Danderyd 2:1 i Danderyd, Danderyds

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av VÄSTRA NÄTTRABY 6:17 m.fl., Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 4763/06

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av VÄSTRA NÄTTRABY 6:17 m.fl., Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 4763/06 Detaljplan för del av VÄSTRA NÄTTRABY 6:17 m.fl., Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 4763/06 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Detaljplan för Liden 2:3 BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Ingående handlingar: Behovsbedömning Checklista, behovsbedömning Handläggare: Bengt-Göran Nilsson Fysisk planerare 0510-77 02 21 Datum:

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Skytten 1, Pajala. Pajala kommun, Norrbottens län HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Skytten 1, Pajala. Pajala kommun, Norrbottens län HANDLINGAR Detaljplan för Skytten 1, Pajala Pajala kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration. Plankartan blir juridiskt bindande när detaljplanen vinner laga kraft.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län Programmet har upprättats 2006-11-14 Handlingar 1(4) Planprogram, 2006-11-14 Fastighetsförteckning, 2006-11-14,

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning Plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Rockebro 8:9 och del av Rockebro 8:2 i Sommens samhälle Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 244/12

Läs mer

Detaljplan för östra Dimbo 1:97 i Läppe tätort Vingåkers kommun

Detaljplan för östra Dimbo 1:97 i Läppe tätort Vingåkers kommun 008-0-0 Planbeskrivning Översiktskarta - del av västra Läppe tätort Planområdet avgränsas av riksvägen i söder, bebyggd fastighet i väster och i öster av småbåtshamn och tilltänkt nytt bebyggelseområde

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021

BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021 BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021 2 BEHOVSBEDÖMNING AV DETALJPLAN FÖR SJÖRÖD LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV PLANER OCH PROGRAM Enligt de lagar som gäller för miljöbedömningar

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun.

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Diarienr 13-2012 Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan, checklista Plan- och bygglovsarkitekt, Vlasta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för DEL AV HULABÄCK 19:1 STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-03-26 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 03-06-16

ANTAGANDEHANDLING 03-06-16 Detaljplan för del av Ving 10:48 m fl Skolan Upprättad den 23 april 2003 ANTAGANDEHANDLING 03-06-16 ANTAGANDEHANDLING 2003-04-23 2 Detaljplan för del av VING 10:48 m fl Skolan PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Violen, Ålsta 1:4, enkelt förfarande D 199. Planbeskrivning. Detaljplan för. Tungelsta, Haninge kommun Dnr PLAN.2008.

Violen, Ålsta 1:4, enkelt förfarande D 199. Planbeskrivning. Detaljplan för. Tungelsta, Haninge kommun Dnr PLAN.2008. Detaljplan för Violen, Ålsta 1:4, enkelt förfarande D 199 Tungelsta, Haninge kommun Planbeskrivning INLEDNING Planens syfte och huvuddrag Bakgrunden till planen är den förfrågan som inkommit till kommunen

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008--03, rev 2009-09-25 ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande enligt kap 5 28 i BL Detaljplan för del av fastigheten Håknäs :6 i Vätö församling Dnr 06-022.24 Ks 07-556 LANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN

UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN 2017-07-03 Dnr KS 2016/1124-214 Antagen 2017-09-11 Laga kraft 2017-10-11 UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN Fastigheten Sulvik 10:1 Sulvikingen Arvika kommun, Värmlands län PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Sara Lindh 2013-05-21 PLA 2012-020104 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för Kv. Städet, Brillinge 3:3 BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Antagandehandling December 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsutlåtande Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret Detaljplan för fastigheten Älvnäs 1:73 på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret Detaljplan för fastigheten Älvnäs 1:73 på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Stadsarkitektkontoret 2014-11-05 ANTAGANDE ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Älvnäs 1:73 på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.3.214 PLANBESKRIVNING Röd linje avgränsar planområdet.

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Älvnäs 1:73, i Ekerö kommun, Stockholms län

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Älvnäs 1:73, i Ekerö kommun, Stockholms län MKB-gruppen BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Älvnäs 1:73, i Ekerö kommun, Stockholms län Röd linje avgränsar planområdet. 2(8) BAKGRUND Enligt 6 kap. 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning när

Läs mer

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer PBN 2014-109 214 Detaljplan för Krok 1:15, Örby, Marks kommun, Västra Götalands län MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2015-03-17 Planhandläggare Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-02-15 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Breared 1:105 M FL. Tillhörande detaljplan för. Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K. Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret

Breared 1:105 M FL. Tillhörande detaljplan för. Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K. Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret B E H O V S B E D Ö M N I N G AV M I L J Ö B E D Ö M N I N G Tillhörande detaljplan för Breared 1:105 M FL Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret 2015-01-09

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-04-21 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län

Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län 2010-11-22 Dnr:2010-1132-211 1(3) ANTAGANDEHANDLING Ändring av DETALJPLAN för Linneryds prästgård 5:77 m fl med avseende på Linneryd 5:78 i Linneryd samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV MÖRMON 5:33 OCH 50:2 HAMMARÖ KOMMUN, VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR DEL AV MÖRMON 5:33 OCH 50:2 HAMMARÖ KOMMUN, VÄRMLANDS LÄN DETALJPLAN FÖR DEL AV MÖRMON 5:33 OCH 50:2 HAMMARÖ KOMMUN, VÄRMLANDS LÄN HAMMARÖ KOMMUN / Mark o Plan 2010-11-10 ANTAGEN AV KS 2010-11-30 LAGA KRAFT 2010-12-21 1 DETALJPLAN FÖR DEL AV MÖRMON 5:33 och 50:2

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl.

Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/43.318 Dp 7-A-3-II:1 Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING Planområdet (markerat på ortofoto från 2009) Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl. Kommundel:

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Planbeskrivning. Datum Dnr (8)

Planbeskrivning. Datum Dnr (8) 2019-05-15 2016-223 1 (8) Detaljplan för Gnarps-Berge 12:43 Gnarp Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Upprättad av Nordanstigs Kommun Planområdets läge i Gnarp Handlingar som hör till planen: Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning 1 (9) Samrådsbeslut, SBU, 2015-06-25 Antagande, KS, 2015-12-0 Laga kraft, 2016-01-0 Detaljplan för Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Rättvik Rättviks kommun Plan- och genomförandebeskrivning Plannr. B 325

Läs mer

FAMMARP 8:2, Kronolund

FAMMARP 8:2, Kronolund BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för FAMMARP 8:2, Kronolund Frösakull, HALMSTAD Upprättad av samhällsbyggnadskontoret 2012-04-30 Reviderad 2013-11-25 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer