E10/70407 PROBLEMLÖSARE FÖR MICRO-V XF MULTI-RIB-REMMAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "E10/70407 PROBLEMLÖSARE FÖR MICRO-V XF MULTI-RIB-REMMAR"

Transkript

1 E10/70407 PROBLEMLÖSARE FÖR MICRO-V XF MULTI-RIB-REMMAR

2 Förr använde man kilremmar för fläktremsdrivningen introducerade Gates multi-rib-remmen Micro-V med flerdubbla V-formade ribbor i remmens längdriktning. Sedan dess har det skett en enorm utveckling på området med serpentinremmar som driver alla delar i systemet, från servostyrning till luftkonditionering. Av Europas 230 miljoner bilar använder idag 90% multi-rib-remmar. Gates presenterar nu en verklig innovation inom fläktremsdrivning: den nya MICRO-V XF. Gates Micro-V XF-remmar är designade för att uppfylla eller överträffa originalutrustningens krav. De högkvalitativa remmarna ingår i ett produktsortiment för alla tillämpningar och erbjuder en perfekt passform med stor täckning. Om de installeras och underhålls på rätt sätt ger de en garanti för en driftsäker funktion. Observera! Denna broschyr ger endast en allmän vägledning. Konsultera alltid fordonstillverkarens rekommendationer vid byte, remspänning och underhåll av multi-rib-remmar. Om dessa anvisningar inte åtföljs, kan det leda till personskador eller materiella skador. Gates avsäger sig allt ansvar vid försummelse att följa dessa anvisningar. Denna broschyr ger dig information om Micro-V XF-remmens konstruktion, inspektion, felsökning, montering och demontering samt tillhörande hjälpmedel.

3 Micro-V XF-remmens konstruktion Gates nya Micro-V XF multi-rib-remmar är gjorda i samma high-tech-material och har samma konstruktion som OE-remmarna och uppfyller alla OEM-krav. Den tunna profilen gör att dessa remmar är mycket flexibla och medger användning även på remskivor med liten diameter där de kan överföra kraft både via den ribbade sidan och baksidan. Dessutom ger profilen en bättre sträckningsbeständighet. Vävcorden fördelar sin styrka över flera mindre kilar istället för att att tvinga ner hela undercorden i en enda stor kil. När remskivorna är placerade i samma plan kan Micro-V XF-remmar driva flera remskivor samtidigt.

4 Kontroll av Micro-V XF-remmar och olika typer av fel Eftersom Micro-V XF-remmen utför ett tufft jobb i en krävande miljö är det mycket viktigt att upptäcka remslitaget i tid och att byta ut remmen innan den slutar att fungera. Det rekommenderas att byta ut remmen med fyra års mellanrum. Hetta, belastning och slitage påverkar Micro-V XF-remmar. Slirande remmar orsakar ackumulering av värme vilket kan leda till möjliga skador på drivna komponenter och/ eller överhettade motorer. Ett enda brott på en multi-rib-rem i en serpentindrivning kan orsaka ett dyrbart motorstopp vid vägkanten. En effektiv rem gör att de drivna komponenterna fungerar perfekt. När vattenpumpen fungerar på rätt sätt kommer motorn inte att överhettas och kan garantera en lång livstid. Gates rekommenderar regelbundna kontroller och utbyte av multi-rib-remmar i tid. Men kom ihåg att problem med remmen som oljud, slitage eller att den gått av, ofta beror på ett fel i drivningen. I det fallet kommer det inte att räcka med att byta ut remmen. Det krävs även att man gör en grundlig kontroll av remskivor, löphjul och spännhjul för att hitta och lösa problemets egentliga orsak. Följande tecken på slitage indikerar att en multi-rib-rem behöver bytas ut: 1. SPRICKOR ÖVER RIBBORNA Kännetecken: Små men synliga sprickor i en ribbas eller ribbornas längdriktning. Orsak: Förutom att remmen kontinuerligt utsätts för höga temperaturer, leder böjpåfrestningen runt remskivorna till sprickbildning. Sprickorna börjar vid ribbans topp och fortsätter sedan nedåt mot corden. Om sprickor uppstått med 1 till 2 cm mellanrum är som regel 80 % av remmens livslängd förbrukad och den bör därför bytas ut. Lösning: Ersätt den med en Gates Micro-V XF-rem, som är gjord för att utstå högre temperaturer och bättre motstå sprickbildning. 2. BORTFALL AV BITAR Kännetecken: Bitar eller stycken av gummi har lossnat från remmen. När detta sker kan remmen gå av när som helst. Orsak: Bitar eller stycken av gummit kan lossna när flera sprickor i ett område rör sig parallellt med cordtrådarna. Hetta, ålder och påfrestning är de främsta orsakerna. Lösning: Ersätt omedelbart remmen med en Gates Micro-V XF-rem. Gates remmar är utformade för en större flexibilitet och har större tolerans mot hetta i dagens motorrum.

5 3. LUDD Kännetecken: Ludd skavs av från ribborna och samlas i remmens räfflor. Orsak: Det finns en mängd orsaker till detta såsom dålig remspänning, felaktig remskivespårning, slitna remskivor eller en kombination av dessa orsaker. Luddbildning är vanligast förekommande i dieselmotorer, men kan förekomma även i andra fall. Lösning: När luddbildning leder till oljud från remmen eller extrema remvibrationer ska remmen bytas ut. 4. NÖTNING Kännetecken: Baksidan av remmen är blanksliten. När det har gått riktigt långt så syns delar av tygmaterialet. Orsak: När remmen är i rörelse så kommer den i kontakt med ett föremål längs vägen, som t.ex. en kant eller skruv. Det kan bero på felaktig remspänning. Lösning: Byt ut remmen och avlägsna det främmande föremålet eller, om den inte går att avlägsna, se till att kontakt undviks. Kontrollera remspännaren och se till att den fungerar optimalt. 5. SKADADE YTTRE REMRIBBOR Kännetecken: Remmens sidor kan vara blankslitna, yttersta kanten på corden kan bli trådsliten och de yttersta ribborna kan lossna. Detta kan leda till ett tydligt oljud. I värsta fall kan remmen hoppa av remskivan. Orsak: Felaktig remskivespårning är en vanligt förekommande orsak till att en rem går sönder i förtid. Den felaktiga spårningen tvingar remmen att trassla och vrida sig medan den är i gång, vilket leder till förslitningar i förtid. Lösning: Byt ut remmen och se till att justera remskivorna. Kontrollera även att remskivorna, remskivearmarna och axlarna inte är böjda eller trasiga.

6 6. OJÄMN NÖTNING I RIBBEN Kännetecken: En skada i sidan av remmen, kanske en spricka i corden eller fransiga ribbor. Det kan även förekomma ett dovt och skrapande ljud. Orsak: Ett främmande föremål, som t.ex. småsten, i remskivan kan orsaka en ojämn nötning och skära in i remmen och göra så att corden slits av. Lösning: Byt ut remmen, undersök remskivan och se till att den ej är skadad eller att det inte fastnat några främmande föremål i den. Byt ut remskivan om det är nödvändigt. 7. GRUS HAR TRÄNGT IN Kännetecken: Små hål är synliga på baksidan av remmen. Knölar kan vara synliga och väven runt hålen kan vara nött. Orsak: Småsten, grus eller sand sitter inkilat mellan remmens fåror och remskivans kanter. Lösning: Rengör drivningen och byt sedan ut remmen för att undvika att corden släpper, vilket i sin tur kan leda till motorstopp. Använd Gates Micro-V XF-remmar som är precisionsslipade i fabriken för en bättre passform runt remskivorna. 8. RIBBEN LOSSNAR Kännetecken: En ribba börjar att släppa från de sammanhållande fibrerna i remmen. Om det lämnas utan åtgärd så lossnar ofta höljet helt, vilket leder till att hela remmen repas upp. Orsak: Remmen är inte korrekt monterad. En av ribborna ligger utanför remskivans fåror, vilket leder till att ribban löper utan en stödjande eller spårande remskivefåra. Lösning: Remmens livslängd har blivit mycket begränsad så den bör bytas ut omedelbart. Försäkra dig om att alla ribbor i den nya remmen passar in i remskivefårorna. Kör motorn och sedan, med motorn avstängd och batteriet urkopplat, kontrollera att remmen har blivit korrekt monterad.

7 9. NEDSMUTSAD MED OLJA Kännetecken: Remmens yta har flagnat är klibbig eller uppsvälld. Orsak: Olja och fett är gummits värsta fiende, som försvagar dess bindningar och gör remmen mjuk och porös. En sådan rem kan glida, skapa en ackumulering av värme och gå sönder. Lösning: Eliminera alla källor till olja, fett eller kemisk nedsmutsning. Byt ut remmen. Använd inte remspray. 10. NÄR REMMEN HAR GÅTT AV Kännetecken: Remmen har gått av. Orsak: Ett stort främmande föremål i remskivan kan skära in i remmen och slita av corden. Ett brott i corden kan uppstå när remmen tvingas eller bänds på under monteringen. Andra möjliga orsaker kan vara våldsamma stötar eller en blockerad remskiva och/ eller annan del. Lösning: Undersök noggrant alla komponenter i drivningen för att se om det finns några skador eller främmande föremål. Byt ut dem vid behov. Var noga med att inte tvinga remmen på drivningen med olämpliga verktyg. 11. MISSLJUD När ett missljud orsakas av felaktig remskivespårning och/eller dålig remspänning går det att ställa diagnos genom att använda vattensprej-testet. Fyll en sprejflaska med vatten och spreja remmen med en lätt dusch medan motorn är igång. Om oljudet fortfarande är kvar efter duschen kan det finnas problem med spänningen eller så kan det röra sig om en felmonterad rem. Om missljudet avtar ett par sekunder och sedan återkommer och blir ännu högre, rör det sig sannolikt om felaktig remskivespårning. Om missljudet ökar omedelbart efter vattensprejningen av remmen och inte ökar i volym senare, rör det sig troligen om ett spänningsproblem.

8 MOTORSTOPPSFREKVENS 250 Fordon med motorstopp på grund av remkomplikationer (enheter i tusental) Det här diagrammet visar hur förekomsten av motorstopp på grund av komplikationer med remmen ökar dramatiskt efter det fjärde året i drift. För att hjälpa föraren att undvika obehagliga och riskfyllda situationer, så ersätt multi-rib-remmen med en Micro-V XF-rem om den är fyra år gammal eller äldre. Fordonets ålder Montering och demontering av Micro-V XF-rem STEG 1 Säkerheten främst Först och främst, för din egen säkerhets skull, koppla ur batteriet och drag åt handbromsen. STEG 2 Kontrollera remföringen Innan du avlägsnar den gamla remmen på en serpentindrivning, leta efter remföringsdiagrammet under motorhuven och runt motorutrymmet eller se efter i Gates katalog för serpentinremföring E/ STEG 3 Lossa remspänningen Du kan enkelt få remmen att glida av remskivorna när spänningen är lättad. Många nya bilar använder en automatisk remspännare vilket underlättar montering och demontering. Lossa spänningen med hjälp av en skruvnyckel eller hylsnyckel och blockera remspännaren i det tillbakadragna läget.

9 Kontrollera alltid den automatiska remspännarens skick. Om den inte fungerar på rätt sätt så ersätt den med en Gates DriveAlign -spännare. Konsultera broschyr E/70380 eller katalog E/70378, för mer information om Gates DriveAlign -spännare. Andra bilar har spännare eller anordningar som måste låsas manuellt för att ge korrekt remspänning. Dessa kallas låsta centerdrivningar. Lossa spänningen genom att lösgöra justerskruven för att demontera remmen. STEG 4 Kontrollera remskivornas spårning Medan du byter remmen, kontrollera remskivornas spårning då detta är en mycket kritisk faktor när det gäller mångribbade remmar. Felaktig spårning kan förorsaka allvarligt remslitage och skador. Det kan också vara orsaken till oljud eller leda till att remmar hoppar av remskivorna. Felspårning kan förorsakas av oparallella axlar på drivningsdelar (bild 1) eller på remskivor som är felaktigt monterade på axlarna (bild 2). Om felspårningen är orsakad av icke-parallella axlar kan detta bero på ett skadat fäste. Byt fästet om det är nödvändigt. Remskivorna kan vara placerade för långt fram eller för långt bak på axeln. Lägg i så fall till eller ta bort shims för att ändra remskivans eller tillbehörets läge. Felspårning kan nu enkelt diagnostiseras tack vare Gates DriveAlign laserlinjeringsverktyg, som hjälper dig att identifiera de två vanligaste typerna av felspårning i serpentinremssystem. Går även att använda i trånga motorutrymmen. Sätt verktyget i remskivans spår och sikta dess ljusa laserstråle på en motsatt remskiva. Eventuell felspårning blir omedelbart synlig. Det här exklusiva lättviktsverktyget från Gates är enkelt att använda och kompatibelt med alla bilmotorers serpentinremsdrivningar. 1 2

10 STEG 5 Kontrollera slitage och nedsmutsning på rem och remskivor När du har kontrollerat spårningen kan du ta bort remmen. Undersök nu noga hela det ribbade området. Leta efter sprickor, lossade bitar och ludd, som det beskrivits tidigare i denna broschyr. Rengör remskivorna och spännanordningarna med lösningsmedel och leta efter tecken på onormal förslitning. För att kontrollera tillståndet kan du pressa en bit modellera mot spåren. Avtryckets kanter ska vara raka och spetsarna jämna utan skador. STEG 6 Montering av remmen Efter en noggrann kontroll av drivningen monteras remmen enligt remföringsdiagrammet (se Gates remföringskatalog E/70408). Rikta remmens ribbor noggrant mot remskivornas spår och kontrollera att remmen ligger rätt på samtliga skivor. De skivor som inte kan kontrolleras visuellt måste kontrolleras med känseln. Om remmen inte är installerad på rätt sätt kan den glida upp på remskivan eller hoppa över spåren, vilket leder till allvarlig skada på remmen. STEG 7 Spänn remmen rätt Om serpentindrivningen har en automatisk spännanordning, släpp då sakta spännanordningen och den kommer automatiskt att ge korrekt spänning. Om bilen har låst centerdrivning måste du försiktigt anbringa den rätta spänningen. För hög spänning kan resultera i en förstörd multi-rib-rem. För låg spänning kan orsaka oljud, en slirande rem och luddbildning. Låt motorn gå några minuter när du spänt remmen för att kontrollera att remmen fungerar på rätt sätt och att spänningen är jämnt fördelad utefter hela remlängden. Det är enkelt att anbringa korrekt remspänning med Gates soniska remspänningsmätare STT-1. Varje STT-1 levereras komplett och färdig att använda med en bruksanvisning och en användarvänlig monteringsguide på CD-ROM. Nu vet du allt om montering och demontering av Micro-V XF-remmar. Rätt monterade och underhållna kommer Gates Micro-V XF-remmar att ge dig många bekymmersfria mil. 10

11 Ett komplett sortiment av produkter och verktyg till fläktremsdrivningen och en uppdaterad katalog MICRO-V XF-KITS Flera delar hanteras vanligtvis samtidigt i en fläktremsdrivning. Så när drivningen strejkar eller en komponent går sönder, riskerar alla dessa delar att skadas. Ett Micro-V XF-kit innehåller en Micro-V XF-multi-rib-rem och alla metallkomponenter (spännhjul/löphjul) som behövs för komplett utbyte för att undvika olägliga motorproblem. Varje sats är designad för sin applikation och innehåller produkter av hög kvalitet. DRIVEALIGN -SPÄNNARE Automatiska spännare av OE-kvalitet som inkluderar en unik tätning och en livsförlängande patenterad dämpningsfunktion med rund fjäder. SONISK REMSPÄNNINGSMÄTARE STT-1 Ett praktiskt och precist verktyg som man använder för att kontrollera spänningen på Micro-V XF multi-rib-remmen. DRIVEALIGN LASERLINJERINGSVERKTYG Ett lättanvänt lättviktsverktyg för identifiering av de vanligast förekommande snedvridningarna av multi-rib-remmar. DR. GATES PROFESSIONAL VERKTYGSSATS En verktygssats för det kompletta remdrivningsunderhållet och reparation. KATALOG När du byter ut en muti-rib-rem måste du försäkra dig om att du monterar Micro-V XF-ersättningsremmen på rätt sätt. Tack vare Gates praktiska serpentinremföringskatalog (E/70408) kan du inte ta fel. Den här katalogen, innehåller remföringsdiagram för alla populära fordonsmodeller och är enkel att använda. Om du behöver mer detaljerad information om Micro-V XF:s remartiklar kan du alltid titta i den kompletta Gates-remkatalogen för passagerarbilar (E2/70107 ED 2005/2). Kom ihåg: kontrollera alltid remspännaren när du monterar en ny Micro-V XF-rem. Gates erbjuder en komplett DriveAlign -spännarkatalog (E/70378), där du kan hitta all nödvändig information. 11

12 Din återförsäljare: Tillverkaren förbehåller sig rätten att vid behov ändra detaljer. Gates Europe nv 2006 Tryckt i Belgien - 03/06.

# /12/2009. Drivsystems (fläkt) remmar som haverar tidigt

# /12/2009. Drivsystems (fläkt) remmar som haverar tidigt Drivsystems (fläkt) remmar som haverar tidigt GATES REFERENS : Alla kilremmar och Micro-V XF remmar TILLVERKARE: MODELL: MOTOR TYP: MOTOR KOD:: Eftersom många av hjälpaggregatens drivsystem fortfarande

Läs mer

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual Regelbundet underhåll på din TOCA Touch Trainer förlänger livslängden på din tillgång och försäkrar dig om att varje träningspass flyter på utan problem.

Läs mer

Information från leverantören av originalutrustningen

Information från leverantören av originalutrustningen Verkstadstips Information från leverantören av originalutrustningen GKN Driveline är världens ledande leverantör av komponenter och system till kraftöverföringar för fordonsindustrin. Vår globala marknadsledande

Läs mer

Viktigt om kamrems spänning på Chevrolet/Daewoo 16V

Viktigt om kamrems spänning på Chevrolet/Daewoo 16V Viktigt om kamrems spänning på Chevrolet/Daewoo 16V GATES REFERENSER: Tillverkare: Modell: Motor: Motor kod: 5419XS/K015419XS Chevrolet/Daewoo Aranos, Assol, Aveo, Cielo, Espero, Kalos, Lacetti, Lanos,

Läs mer

1.8 DOHC 4G93, B4184SJ, B4184SM. Fig. 1. Det förekommer två huvud orsaker vid montering av kamrem/spännare:

1.8 DOHC 4G93, B4184SJ, B4184SM. Fig. 1. Det förekommer två huvud orsaker vid montering av kamrem/spännare: Spännings inställning Mitsubishi/Volvo 1.8 16V bensin motorer GATES ART. NUMMER: TILLVERKARE: MODELL: MOTOR TYP: MOTOR KOD: 5514XS/K015514XS MITSUBISHI / VOLVO Carisma, Pajero IQ, Pajero Pinin, Shogun

Läs mer

PRODUKTÖVERSIKT FÖR TUNGA FORDON

PRODUKTÖVERSIKT FÖR TUNGA FORDON BÄTTRE DÄR DET GÖR SOM MEST SKILLNAD Oväntade haverier medför stora tidsförluster och höga kostnader. Om oönskade förseningar ska undvikas måste reservdelarna fungera pålitligt och problemfritt. Gates

Läs mer

MONTERING AV BOXPACKNINGAR För pumpar & ventiler

MONTERING AV BOXPACKNINGAR För pumpar & ventiler MONTERING AV BOXPACKNINGAR För pumpar & ventiler www.klinger.se trusted. worldwide. PB 01 BOXPACKNINGAR Monteringsanvisning för pumpar & ventiler PUMPAR Vikten av att en pump packas på ett korrekt sätt

Läs mer

KVALITET I KLASS MED ORIGINALUT- RUSTNINGEN I HELA SORTIMENTET PRODUKTÖVERSIKT

KVALITET I KLASS MED ORIGINALUT- RUSTNINGEN I HELA SORTIMENTET PRODUKTÖVERSIKT KVALITET I KLASS MED ORIGINALUT- RUSTNINGEN I HELA SORTIMENTET Oavsett vart du reser runt jorden så är chanserna stora att du hittar Gates när du tittar under motorhuven. Gates är en av världens största

Läs mer

Kamrem/kit installation på GM (Isuzu) 1.7D motorer. Fig. 1 OE ref Fig. 2 OE ref

Kamrem/kit installation på GM (Isuzu) 1.7D motorer. Fig. 1 OE ref Fig. 2 OE ref Kamrem/kit installation på GM (Isuzu) 1.7D motorer GATES ART. NUMMER: TILLVERKARE: MODELL: MOTOR: MOTOR TYP: 5563XS/K015563XS/K025563XS/K035563XS CHEVROLET, OPEL, VAUXHALL Astra, Combo, Corsa, Meriva,

Läs mer

vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 SV 06

vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 SV 06 För mer information om produkterna i SKF:s sortiment, se Pole Position-programmet. Kontakta din lokala SKF-distributör för mer information och ansökan om medlemskap. vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7

Läs mer

# /03/2005. Hydrauliska Spännare. Introduktion

# /03/2005. Hydrauliska Spännare. Introduktion Hydrauliska Spännare GATES ART. NUMMER TILLVERKARE MODELL MOTOR MOTOR TYP Introduktion Hydrauliska Spännare FORD / OPEL / VOLKSWAGEN GROUP MULTIPLE Både kamremssystemet och fläktremssystemet kan ha olika

Läs mer

Bruksanvisning. Huvudenhet micromotor Översättning av bruksanvisning i original

Bruksanvisning. Huvudenhet micromotor Översättning av bruksanvisning i original Bruksanvisning Huvudenhet micromotor 1105 Översättning av bruksanvisning i original VIKTIGT: Läs bruksanvisningen noga innan Du börjar använda maskinen, beakta särskilt säkerhetsföreskrifterna. Förvara

Läs mer

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S Handbok Sladdlös skruvdragare SFAA0360S SÄKERHET Säkerhet VARNING! 1. Tänk på arbetsmiljön. Exponera inte verktyget för regn. Använd inte verktyget på fuktig eller våt plats. Se till att arbetsbelysningen

Läs mer

MONTERINGSANVISNING OCH SKÖTSELRÅD

MONTERINGSANVISNING OCH SKÖTSELRÅD MONTERINGSANVISNING OCH SKÖTSELRÅD Glasfasad Skjutdörr S70 Santex System AB, Montörgatan 9, 301 80 Halmstad, Sverige Tel. +46 35 17 23 00 Fax +46 35 12 50 23 e-mail: info@santex.se - 1 - INNEHÅLL Avsnitt

Läs mer

Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS. Ett bra val! Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser.

Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS. Ett bra val! Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser. Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser. Ett bra val! Innehållsförteckning Introduktion...3 Allmänna kommentarer...3 Försiktighetsåtgärder

Läs mer

Bruksanvisning. Slaghack 155 Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Slaghack 155 Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Slaghack 155 Art. 90 44 853 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Slaghack 155 Artikelnummer: 9044853 Beskrivning: Slaghack med

Läs mer

MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1

MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1 MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1 Dränkbara pumpar TALLAS ACI 125 TALLAS ACI 200 Fig. A Fig. B MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 2 1. SÄKERHETSÅTGÄRDER Läs först

Läs mer

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Watersnake elektriska motorer Gratulerar och välkommen till en värld av tysta motorer. Du kommer inte att ångra ditt köp av en lättviktsmotor från Jarvis

Läs mer

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd Instruktion för användare av COMFORTABEL Sängryggstöd COMFORTABEL Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Sängryggstödet skall placeras på

Läs mer

G-Prop. Installations - och bruksanvisning. Index

G-Prop. Installations - och bruksanvisning. Index G-Prop Installations - och bruksanvisning Index Leverans..1 Demontering av befintlig propeller. 2 Montering av G-prop.. 3 Bruksanvisning 4 Underhåll.5 Tekniska data.. 5 Garanti. 5 Leverans Propeller Den

Läs mer

Bruksanvisning Reservdelslista

Bruksanvisning Reservdelslista Bruksanvisning Reservdelslista Obs: Användaren måste läsa och förstå bruksanvisningen innan användning av denna gaffelvagn LÄS NOGGRANT Varningar och säkerhetsåtgärder Observera noggrant de anvisningar

Läs mer

Underhåll Vridspjäll Serie 14b / 14c / 74b

Underhåll Vridspjäll Serie 14b / 14c / 74b Underhåll Vridspjäll Serie 14b / 14c / 74b Fig. 1 Avanceerade vridspjäll serie 14b 0. Innehåll 1. Introduktion 2 2. Design, drift och dimensioner 2 3. Installation, igångsättning och underhåll 2 4. Montering

Läs mer

Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti. Mottagningskontroll. Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint!

Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti. Mottagningskontroll. Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint! Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti Mottagningskontroll Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint! Se över produkterna innan ni installerar. Eventuella fraktskador ska anmälas

Läs mer

MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk

MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk Innehållförteckning 02 03 03 04 05 06 06 07 08 09 09 Säkerhetsföreskrifter Komponenter Installation och användning Montering Användarinstruktioner

Läs mer

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB VARNING Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN Bruksanvisning Endast för hushållsbruk ADESSO AB Denna slowjuicer är endast avsedd för hushållsbruk.

Läs mer

Monteringsanvisningar och skötselinstruktioner

Monteringsanvisningar och skötselinstruktioner Teknik för nyttofordon och industri Monteringsanvisningar och skötselinstruktioner Kardanaxlar från ELBE Tillverkning Utbyte Reparation K3-0262/0909 Monteringsanvisningarr transport och förvaring Våra

Läs mer

TrafficLED Installationsanvisning. Översatt med tillstånd av GIFAS-ELECTRIC GmbH. Version: V 1.02 Svenska

TrafficLED Installationsanvisning. Översatt med tillstånd av GIFAS-ELECTRIC GmbH. Version: V 1.02 Svenska TrafficLED Installationsanvisning Översättning: Malux Sweden AB www.malux.se Med reservation för tekniska förändringar. Översatt med tillstånd av GIFAS-ELECTRIC GmbH. Version: V 1.02 Svenska 1 För att

Läs mer

BT BLASTER LUFTKANON Funktionsbeskrivning

BT BLASTER LUFTKANON Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning BT BLASTER Luftkanon fylls med tryckluft upp till 10 bars tryck via en 3/2-vägs ventil och en snabbtömningsventil. Membranet i snabbtömningsventilen stänger 3/4" avluftningen. Luften

Läs mer

# /03/2010. Kamremms/kit installation på VAG 1.4/1.6 16V

# /03/2010. Kamremms/kit installation på VAG 1.4/1.6 16V Kamremms/kit installation på VAG 1.4/1.6 16V GATES ART. NUMMER: TILLVERKARE: MODELL: MOTOR TYP: MOTOR KOD: 5565XS/K015565XS/K025565XS/KP15565XS/ KP25565XS-1/KP25565XS-2/T43149 AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN

Läs mer

Flo-tech PT-selar Monteringsanvisning TRANSPORT I FORDON UNDERHÅLL ANVÄNDNINGSBEGRÄNSNINGAR UTBILDNING KOMPATIBILITET

Flo-tech PT-selar Monteringsanvisning TRANSPORT I FORDON UNDERHÅLL ANVÄNDNINGSBEGRÄNSNINGAR UTBILDNING KOMPATIBILITET INSTRUKTIONER FÖR ANVÄNDNING OCH VÅRD OBS! Läs följande anvisningar noga före montering. Denna produkt bör monteras av en erfaren förskrivare eller tekniker. Detta dokument innehåller viktig information

Läs mer

PV 444-445 ( Avd.4 ) KARDANAXEL

PV 444-445 ( Avd.4 ) KARDANAXEL PV 444-445 ( Avd.4 ) KARDANAXEL Innehållsförteckning Beskrivning..................................................... l Reparationsanvisningar............................................ 2 Arbeten på kardanaxel,

Läs mer

SÄKERHETSINSTRUKTIONER FÖR BALDER 210 REVOLVER TEAL

SÄKERHETSINSTRUKTIONER FÖR BALDER 210 REVOLVER TEAL Balder 210 Revolver Teal (SP210) Manual Rel.1.2-sv-2004 SÄKERHETSINSTRUKTIONER FÖR BALDER 210 REVOLVER TEAL Före anslutning av maskinen till batteriet läs instruktionerna noga. Lerduvekastare kan vara

Läs mer

MICRO-V HORIZON FLERSPÅRSREM DRIVSYSTEM FÖR HJÄLPAGGREGAT

MICRO-V HORIZON FLERSPÅRSREM DRIVSYSTEM FÖR HJÄLPAGGREGAT MICRO-V HORIZON FLERSPÅRSREM DRIVSYSTEM FÖR HJÄLPAGGREGAT MICRO-V HORIZON Helt nya Micro-V Horizon Den mest avancerade remmen som någonsin tillverkats Flerspårsremmar är avgörande för att moderna bilar

Läs mer

Massagebadkar Monte 62107 INSTALLATIONSGUIDE BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: MONTE 62107 Bästa användare: Tack för att du har valt ett BATHLIFE-badkar. För att garantera säkerhet, läs instruktionerna

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A.

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A. ENDURO BC101-1 Förpackningens innehåll 1 2 3 ENDURO BC101-2 Montering och inkoppling Fig.1 Fig.2 ENDURO BC101-3 Användning av appen Fig.3 J H H G G C C D D B B M N O L K I A E F ENDURO BC101-4 Användning

Läs mer

Aluminium in Architecture. Bruksanvisning och underhållsinstruktioner för skjutdörrar och skjutfönster

Aluminium in Architecture. Bruksanvisning och underhållsinstruktioner för skjutdörrar och skjutfönster R Aluminium in Architecture Bruksanvisning och underhållsinstruktioner för skjutdörrar och skjutfönster WICSLIDE S Bruksanvisning för skjutdörrar och skjutfönster Skjutdörrar, -fönster Stängt läge Skjutläge

Läs mer

Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare

Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare Monteringsanvisning Sektoriserad värmeväxlare IM_RotaryHE_SE-0 Innehåll Innan installation, läs noggrant igenom anvisningen och förvissa dig om att du förstår innehållet. Vid frågor, var vänlig kontakta

Läs mer

BMW Motorrad. När du älskar att köra. Bruksanvisning. Tankväska

BMW Motorrad. När du älskar att köra. Bruksanvisning. Tankväska BMW Motorrad När du älskar att köra Bruksanvisning Tankväska Allmänna anvisningar z Introduktion Tankryggsäcken från BMW Motorrad är det idealiska hjälpmedlet vid motorcykelturer. BMW Motorrad Motorrad

Läs mer

Serviceinstruktion för Disperator Glaskross. 500 EXCELLENT Serien. Modell GKF550

Serviceinstruktion för Disperator Glaskross. 500 EXCELLENT Serien. Modell GKF550 Serviceinstruktion för Disperator Glaskross 500 EXCELLENT Serien Modell GKF550 Disperator AB Mälarvägen 9 SE-141 71 Segeltorp SWEDEN Tel : +46 8 724 01 60 Fax: +46 8 724 60 70 E-mail: info@disperator.se

Läs mer

Kompostkvarn 15 Hk Bensin

Kompostkvarn 15 Hk Bensin Bruksanvisning Art. 9043623 Kompostkvarn 15 Hk Bensin Kompostkvarn Art. 9043623 Beskrivning: Kompostkvarn som drivs med en 15hk bensinmotor med elstart. Säkerhet: Innan användning ska bruksanvisningen

Läs mer

Svenska Klätterförbundets riktlinjer för Inspektion av Utrustning

Svenska Klätterförbundets riktlinjer för Inspektion av Utrustning 1 Svenska Klätterförbundets riktlinjer för Inspektion av Utrustning 2 Svenska Klätterförbundets riktlinjer för Inspektion av Utrustning Att regelbundet inspektera utrustning som används på en klättervägg

Läs mer

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING

MYJACK AUX IN TRÅDLÖS OMVANDLARE BRUKSANVISNING Alla varumärken uppmärksammas som egendom tillhörande respektive ägare. Om inte annat anges har inte användaren några intresserättigheter i KitSound eller produkterna häri. Din produkt och batterier måste

Läs mer

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Hydraulcylinder...3 3. Montering av rattpump...5 4. Montering av slangar...6 5.

Läs mer

MANUAL För MA, TE och ZON

MANUAL För MA, TE och ZON MANUAL För MA, TE och ZON Obs! Läs igenom denna manual noggrant innan du börjar att använda bänken, så att du kan använda bänken på rätt sätt. Denna manual innehåller bland annat följande information:

Läs mer

SKF:s. felsökningsguide för fordonsdetaljer

SKF:s. felsökningsguide för fordonsdetaljer SKF:s felsökningsguide för fordonsdetaljer Snabba svar och pålitliga råd när du felsöker SKF-delar Erfarenheten visar att majoriteten av de defekta delar som returneras till SKF:s återförsäljare faktiskt

Läs mer

Installation av spännare från PowerGrip Kits K015543XS, K025543XS och K015559XS

Installation av spännare från PowerGrip Kits K015543XS, K025543XS och K015559XS Installation av spännare från PowerGrip Kits K015543XS, K025543XS och K015559XS # 012 GATES ART. NUMMER TILLVERKARE MODELL MOTOR MOTOR TYP K015543XS, K025543XS och K015559XS AUDI / SEAT / SKODA / VOLKSWAGEN

Läs mer

Tack för att du valt en produkt från HELITE. Läs denna bruksanvisning noggrant för att få största möjliga glädje av din Helite-produkt.

Tack för att du valt en produkt från HELITE. Läs denna bruksanvisning noggrant för att få största möjliga glädje av din Helite-produkt. Helite Airbag-plagg Användarhandbok Tack för att du valt en produkt från HELITE. Läs denna bruksanvisning noggrant för att få största möjliga glädje av din Helite-produkt. Innehåll 1. Säkerhetsföreskrifter...

Läs mer

Bruksanvisning OPTIMAX

Bruksanvisning OPTIMAX B R U K S A N V I S N I N G F r a m k a l l n i n g s m a s k i n O P T I M A X 2003-03-10 SVK Röntgenteknik AB Båtvägen 7, 191 33 Sollentuna Innehållsförteckning sid 1.0 Säkerhetsföreskrifter 3 2.0 Testkörning

Läs mer

Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000

Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000 Svensk Manual Låg lyftande Sax lyft QJY-L3000 INSTALLATION, DRIFT OCH UNDERHÅLL MANUAL Tillverkare Xinghui Auto Maintenance Machinery TEL: 8621-3910 8885, FAX: 8621-3910 8580 www.xinghuijx.com Distributör/

Läs mer

Bruksanvisning SW micromotor KG-12 för hembesök

Bruksanvisning SW micromotor KG-12 för hembesök Bruksanvisning SW micromotor KG-12 för hembesök Översättning av bruksanvisning i orginal VIKTIGT: Läs bruksanvisningen noga innan Du börjar använda maskinen, beakta särskilt säkerhetsföreskrifterna. Förvara

Läs mer

DM-TRRD (Swedish) Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ komfortcykel. Bakväxel DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000

DM-TRRD (Swedish) Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ komfortcykel. Bakväxel DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000 (Swedish) DM-TRRD001-01 Återförsäljarmanual LANDSVÄG MTB Trekking City Touring/ komfortcykel URBAN SPORT E-BIKE Bakväxel DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000 INNEHÅLL VIKTIGT MEDDELANDE... 3 TILL SÄKERHET...

Läs mer

Handbok. Hydraulisk gaffellyftvagn Modell NF

Handbok. Hydraulisk gaffellyftvagn Modell NF Handbok Hydraulisk gaffellyftvagn Modell NF Hydraulisk gaffellyftvagn NF Handbok Den här gaffellyftvagnen används för att lyfta och transportera pallad last på ett smidigt och säkert sätt. Den är enkel

Läs mer

Monteringsanvisning/Serviceanvisning/Reservdelslista. Beskrivning. 1. Insvetsning av dragögla

Monteringsanvisning/Serviceanvisning/Reservdelslista. Beskrivning. 1. Insvetsning av dragögla 98-12-18 38-016600b Monteringsanvisning/Serviceanvisning/Reservdelslista,,,,,,, Beskrivning Dragöglorna finns i fyra olika dimensioner: 40 mm enligt DIN 74054 50 mm enligt ISO 1102 57 mm VBG standard 76

Läs mer

KOBRA. Användarmanual. Manual 025

KOBRA. Användarmanual. Manual 025 KOBRA Användarmanual Manual 025 Säkerhet Ankarspelet skall inte användas som förtöjning utan en avlastning skall alltid skapas via en pollare eller liknande. Båtens motor skall alltid vara igång som en

Läs mer

Roterande lyftfästen. För alla lyft- och lastsituationer. Lagerförda produkter markerade med fet stil. *Säkerhetsfaktor 4:1 Alla mått i mm

Roterande lyftfästen. För alla lyft- och lastsituationer. Lagerförda produkter markerade med fet stil. *Säkerhetsfaktor 4:1 Alla mått i mm Roterande lyftfästen För alla lyft- och lastsituationer agerförda produkter markerade med fet stil 1 *Säkerhetsfaktor 4:1 Vår nya familj av lyftfästen I juni 15 lanserade vi tre nya lyftfästen samt förbättrade

Läs mer

Bakre rullborste DPA-klippenheter med universaltrimmare för Greensmaster 3120, 3150, 3250-D, TriFlex och 3400-serien

Bakre rullborste DPA-klippenheter med universaltrimmare för Greensmaster 3120, 3150, 3250-D, TriFlex och 3400-serien Form No. 3412-960 Rev B Bakre rullborste DPA-klippenheter med universaltrimmare för Greensmaster 3120, 3150, 3250-D, TriFlex 3300- och 3400-serien Modellnr 04650 Monteringsanvisningar VARNING KALIFORNIEN

Läs mer

Bruksanvisning i original Skyddsstativ för Orion Light Guards Orion Stand xxx

Bruksanvisning i original Skyddsstativ för Orion Light Guards Orion Stand xxx Bruksanvisning i original Skyddsstativ för Orion Light Guards Orion Stand xxx Även om allt gjorts för att säkerställa riktigheten av informationen i denna manual och eventuellt tillhörande kampanj- eller

Läs mer

DM-RBRD (Swedish) Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ Komfortcykel. Bakväxel

DM-RBRD (Swedish) Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ Komfortcykel. Bakväxel (Swedish) DM-RBRD001-00 Återförsäljarmanual LANDSVÄG MTB Trekking City Touring/ Komfortcykel URBAN SPORT E-BIKE Bakväxel CLARIS RD-R2000 INNEHÅLL VIKTIGT MEDDELANDE... 3 TILL SÄKERHET... 4 LISTA ÖVER VERKTYG

Läs mer

GRÄSTRIMMER LTA350 HN Användarmanual Läs användarmanualen noggrant innan grästrimmern tas i bruk.

GRÄSTRIMMER LTA350 HN Användarmanual Läs användarmanualen noggrant innan grästrimmern tas i bruk. GRÄSTRIMMER LTA350 HN 10052 Användarmanual Läs användarmanualen noggrant innan grästrimmern tas i bruk. 1 2 GRÄSTRIMMERENS HUVUDDELAR 1. Handtag 2. Startkontakt 3. Kabelhållare 4. Kabel och kontakt 5.

Läs mer

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR SÄKERHETSANVISNINGAR Tillverkaren rekommenderar en korrekt användning av belysningsapparaterna! Därför

Läs mer

STIGA PARK 110 S

STIGA PARK 110 S STIGA PARK 110 S 8211-3009-06 1. 2. F G 3. H 4. 37 SE SVENSKA SYMBOLER Följande symboler finns på maskinen för att påminna Er om den försiktighet och uppmärksamhet som krävs vid användning. Symbolerna

Läs mer

BEARING-MATE Lagerhanteringsverktyg Bruksanvisning

BEARING-MATE Lagerhanteringsverktyg Bruksanvisning BEARING-MATE Lagerhanteringsverktyg Bruksanvisning Varnings- och farosymboler Varnings- och farosymboler följer definitionerna i ANSI Z535.6-2006. Hänvisningar och tecken har följande betydelser: Varning

Läs mer

DM-RARD (Swedish) Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ komfortcykel. Bakväxel DURA-ACE RD-R9100 ULTEGRA RD-R8000

DM-RARD (Swedish) Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ komfortcykel. Bakväxel DURA-ACE RD-R9100 ULTEGRA RD-R8000 (Swedish) DM-RARD001-03 Återförsäljarmanual LANDSVÄG MTB Trekking City Touring/ komfortcykel URBAN SPORT E-BIKE Bakväxel DURA-ACE RD-R9100 ULTEGRA RD-R8000 INNEHÅLL VIKTIGT MEDDELANDE... 3 TILL SÄKERHET...

Läs mer

Lyftfästen. Information om lyftfästen 5:2-5:3. Roterbar lyftögla RELP, GrabiQ 5:4. Roterbart lyftfäste RLP, GrabiQ 5:5

Lyftfästen. Information om lyftfästen 5:2-5:3. Roterbar lyftögla RELP, GrabiQ 5:4. Roterbart lyftfäste RLP, GrabiQ 5:5 yftfästen Information om lyftfästen 5:2-5:3 Roterbar lyftögla REP, GrabiQ 5:4 Roterbart lyftfäste RP, GrabiQ 5:5 ecentrerat lyftfäste P, GrabiQ 5:6 Kullagrat lyftfäste P, GrabiQ 5:7 yftögla, Classic 5:8

Läs mer

LMC 175. Bruksanvisning

LMC 175. Bruksanvisning LMC 175 Bruksanvisning 1 Innehåll Inledning 3 Presentation..3 LMC 175..4 Leverans...4 Anslutning till elnätet..4 Montering av utrustningen...5 Montering av tillsatstrådspole..6 Att inleda svetsarbetet...8

Läs mer

Rider ProFlex. Montering av redskap

Rider ProFlex. Montering av redskap Rider ProFlex Montering av redskap 101 89 49-01 1 Svenska 31 Inledning... 1 Montering av aggregat... 1 Inställning av parallellitet och höjd... 3 Demontering av aggregat... 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

Läs mer

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500 Instruktionsbok med reservdelslista Lunningsvinsch V6500 Tillverkare: Generalagent: Fransgård Maskinfabrik A/S Närlant Import AB Fredbjergvej 132 Filarevägen 8 DK-9640 Farsø 703 75 Örebro Tele: +45 98

Läs mer

Lossa på remjusteringen och ta bort remmen Lägg några trasor under pumpen.

Lossa på remjusteringen och ta bort remmen Lägg några trasor under pumpen. Lossa på remjusteringen och ta bort remmen Lägg några trasor under pumpen. Ta bort slangarna från pumpen Sätt först dit låsbara slangtänger på slangarna från oljebehållaren. Ta bort servopumpen från motorn

Läs mer

Bruksanvisning för Wonder Core Smart WCS-61

Bruksanvisning för Wonder Core Smart WCS-61 WCS-61 Bruksanvisning för Wonder Core Smart Innan du börjar använda träningsredskapet läs igenom avsnittet Säkerhetsinformation noggrant för att säkerställa en korrekt användning. När du har läst igenom

Läs mer

Bruksanvisning Slangpump Modell PTL

Bruksanvisning Slangpump Modell PTL Bruksanvisning Slangpump Modell PTL Temag Pumpar AB Filaregatan 4 442 34 KUNGÄLV E-Post : info@temag.se www.temag.se CE deklaration Maskindirektiv 2006/42/EC Vi intygar under vårt ansvar att den utrustning

Läs mer

Monteringsanvisning Audi A6 Limousine (4G) 2011

Monteringsanvisning Audi A6 Limousine (4G) 2011 Service Monteringsanvisning Audi A Limousine (4G) 2011 Audi Original Tillbehör Lasthållare 4G5.071. Utgåva 01.2011 Kundtjänst. Teknisk information Service Innehållsförteckning 1 Allmänna instruktioner.............................................................................

Läs mer

Manual NitroClean automatisk poolrobot

Manual NitroClean automatisk poolrobot Manual NitroClean automatisk poolrobot Grattis till ditt köp av den automatiska poolroboten NitroClean. NitroClean är enkel att använda och underhåller din pool utan någon ansträngning. Genom att följa

Läs mer

SKF SPEEDI-SLEEVE. Det snabbaste och billigaste sättet att reparera slitna axlar

SKF SPEEDI-SLEEVE. Det snabbaste och billigaste sättet att reparera slitna axlar SKF SPEEDI-SLEEVE Det snabbaste och billigaste sättet att reparera slitna axlar SKF SPEEDI-SLEEVE En enkel idé med imponerande resultat SKF SPEEDI-SLEEVE har tagits fram av SKF för att lösa problemet med

Läs mer

Duette & Plisségardin. Nordic Light Pollux

Duette & Plisségardin. Nordic Light Pollux INSTALLATION - MANÖVRERING - RENGÖRING Duette & Plisségardin Använd ej försänkta skruvar. 1 Montering Tvåvägsmanövrering Pollux VS2 a Viktigt! Fäst linan i beslaget om det inte sitter där vid leverans

Läs mer

norament trappbeläggning - Installations rekommendation

norament trappbeläggning - Installations rekommendation norament trappbeläggning - Installations rekommendation Norament trappbeläggning är en färdig profil där plansteg, sättsteg och trappnos sitter ihop i ett stycke. Den används uteslutande för inomhusinstallationer,

Läs mer

SKYDDSANVISNING FÖR STÄLNNINGSARBETE

SKYDDSANVISNING FÖR STÄLNNINGSARBETE Din säkerhet och framgång är viktigt för oss. Vänligen skriv ut denna skyddsanvisning, läs noggrant och om du har några frågor angående anvisningarna kan du be om hjälp. Vi är här för att tjäna dig. SKYDDSANVISNING

Läs mer

GARDENA Batteridriven pump 1500/1

GARDENA Batteridriven pump 1500/1 GARDENA Batteridriven pump 1500/1 Välkommen till GARDENA trädgård... Läs omsorgsfullt igenom bruksanvisningen och följ dess anvisningar. Gör dig med hjälp av bruksanvisningen väl förtrogen med pumpen och

Läs mer

Användarhandbok. Manual 004

Användarhandbok. Manual 004 Användarhandbok Manual 004 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Sid Introduktion 2 Säkerhet 2 Ankarspelets elinstallation (minimumkrav) 2 Installation generella krav 3 Installation 3 Test av ankarspelet 4 Användning

Läs mer

M - Pump Installation- och servicemanual

M - Pump Installation- och servicemanual M - Pump Installation- och servicemanual Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku Puh: 02 250 3444 Fax: 02 251 8470 nautikulma@kolumbus.fi www.kolumbus.fi Installation Förberedning 1. OBS! Elmotorn är vid leverans

Läs mer

Monteringsanvisning och Garanti

Monteringsanvisning och Garanti Monteringsanvisning och Garanti Sängen som ger dig mer Stjärnbädden har en tydlig filosofi att ge högsta kvalitet, bästa sovkomfort och att alltid erbjuda riktigt prisvärda sängar Med en säng från Stjärnbädden

Läs mer

Säkerhet. Vid monteringen behövliga verktyg. Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer.

Säkerhet. Vid monteringen behövliga verktyg. Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer. Säkerhet Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer. lyftning, flyttning och vändning av kåpan montering av avlastningsfjädrar montering av vindhake säkerställ, att släpvagnen hålls stadigt på plats

Läs mer

Främre kedjehjul. Återförsäljarmanual SORA FC-R3000 FC-R3030 CLARIS FC-R2000 FC-R2030. Vevlager BB-RS500 BB-RS500-PB. LANDSVÄG MTB Trekking

Främre kedjehjul. Återförsäljarmanual SORA FC-R3000 FC-R3030 CLARIS FC-R2000 FC-R2030. Vevlager BB-RS500 BB-RS500-PB. LANDSVÄG MTB Trekking (Swedish) DM-RBFC001-01 Återförsäljarmanual LANDSVÄG MTB Trekking City Touring/ Komfortcykel URBAN SPORT E-BIKE Främre kedjehjul SORA FC-R3000 FC-R3030 CLARIS FC-R2000 FC-R2030 Vevlager BB-RS500 BB-RS500-PB

Läs mer

Elbilstävlingen. Tilläggsuppdrag till. Magneter och Motorer. och. Rörelse och Konstruktion

Elbilstävlingen. Tilläggsuppdrag till. Magneter och Motorer. och. Rörelse och Konstruktion 060508 Elbilstävlingen Tilläggsuppdrag till Magneter och Motorer och Rörelse och Konstruktion Av: Pauliina Kanto NO-lärare och NTA-utbildare, Håbo kommun 1 Inledning Dessa tilläggsuppdrag passar utmärkt

Läs mer

BRUKSANVISNING SMART. Äggkläckningsmaskin

BRUKSANVISNING SMART. Äggkläckningsmaskin BRUKSANVISNING SMART Äggkläckningsmaskin A. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bruksanvisning - SMART Äggkläckningsmaskin A. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 B. KOMPONENTBESKRIVNING 2 C. FÖRE ANVÄNDNING 3 Packa upp maskinen 3

Läs mer

Vedklyv, turbo. Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER

Vedklyv, turbo. Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER Vedklyv, turbo Användarmanual SÄKERHETS- OCH ANVÄNDARINSTRUKTIONER VIKTIGT: Läs igenom säkerhetsanvisningar och instruktioner ordentligt innan användning. Säkerhetsföreskrifter: Du måste använda maskinen

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251

BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251 BRUKSANVISNING FÖR KARTRO KOMPRESSOR K251 Installation 1. Montera hjulen och gummidelen på tanken, om dessa inte redan är monterade. 2. Montera insugningsfiltret i kompressorerna, om detta inte redan är

Läs mer

INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING. Aluminiumpersienn. Nordic Light Roulett

INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING. Aluminiumpersienn. Nordic Light Roulett INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING Aluminiumpersienn Tillverkad av: Se till att persiennen inte monteras i linje med stegbanden. Rengör persiennen med en mjuk dammtrasa eller en dammvippa Stäng persiennen

Läs mer

MONTERINGSANVISNING Bohus Dusch

MONTERINGSANVISNING Bohus Dusch Monteringsanvisning-Bohus 1 av 8 20120312-2.2 RSK 7380845-7380748, 7380884, 7380885 Viktigt Härdat säkerhetsglas måste skyddas från slag och stötar. Slag mot glaskant kan göra att glaset splittras. Monteringsanvisning-Bohus

Läs mer

BSK 07. Monteringsanvisning

BSK 07. Monteringsanvisning BSK 07 Monteringsanvisning INNEHÅLL 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Allmänt... 2 Allmän information... 3 Måttblad...5 Toleranser av värmebetong formdelarna... 9 Byggnadskomponenter av BSK 07...11 Orndningsföljd för

Läs mer

Framåtvänd. Instuktionsbok ECE R44 04. 2-3 15-36 kg 4-12 år

Framåtvänd. Instuktionsbok ECE R44 04. 2-3 15-36 kg 4-12 år Framåtvänd Instuktionsbok ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 2-3 15-36 kg 4-12 år 1 ! Tack för att du valt BeSafe izi Up FIX BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda ditt barn

Läs mer

DeLaval strömedelspridare MBS Instruktionsbok

DeLaval strömedelspridare MBS Instruktionsbok DeLaval strömedelspridare MBS Instruktionsbok 87245931 2014-01-15, Version 1 Bruksanvisning i original Innehållsförteckning EG-försäkran om överensstämmelse - DeLaval strömedelspridare MBS... 5 Säkerhetsföreskrifter...

Läs mer

UV-Turbokåpa. JSI-UV-Turbo JVI-UV-Turbo JLI-UV-Turbo. Skötselinstruktioner. Ver

UV-Turbokåpa. JSI-UV-Turbo JVI-UV-Turbo JLI-UV-Turbo. Skötselinstruktioner. Ver UV-Turbokåpa JSI-UV-Turbo JVI-UV-Turbo JLI-UV-Turbo Skötselinstruktioner 2017-04 Ver. 2.0 Sida 2 Innehålll Sida Drift och skötsel anvisningar 3 Funktionskontroll av TurboSwing 3 Rengöring av tilluftsdon

Läs mer

Elektrisk kabelvinsch

Elektrisk kabelvinsch Bruksanvisning Elektrisk kabelvinsch VANOS250 / VANOS450 / VANOS450A Bruksanvisningen är en kopia VANOS250 / VANOS450 230V/50Hz Elektrisk kabelvinsch med fjärrkontroll Den elektriska kabelvinschen är avsedd

Läs mer

Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ Komfortcykel. Framväxel METREA FD-U5000

Återförsäljarmanual. LANDSVÄG MTB Trekking. City Touring/ Komfortcykel. Framväxel METREA FD-U5000 (Swedish) DM-UAFD001-00 Återförsäljarmanual LANDSVÄG MTB Trekking City Touring/ Komfortcykel URBAN SPORT E-BIKE Framväxel METREA FD-U5000 INNEHÅLL VIKTIGT MEDDELANDE... 3 FÖR ATT GARANTERA SÄKERHET...

Läs mer

Bruksanvisning SW micromotor Hembesöksmaskin

Bruksanvisning SW micromotor Hembesöksmaskin Bruksanvisning SW micromotor 11011 Hembesöksmaskin Översättning av bruksanvisning i original VIKTIGT: Läs bruksanvisningen noga innan Du börjar använda maskinen, beakta särskilt säkerhetsföreskrifterna.

Läs mer

Verktygslåda U HANDBOK -- RESERVDELSLISTA. Modell ; passar nedanstående Hi-boy-sprutor: Rev. A. Montering

Verktygslåda U HANDBOK -- RESERVDELSLISTA. Modell ; passar nedanstående Hi-boy-sprutor: Rev. A. Montering HANDBOK -- RESERVDELSLISTA ANVISNINGAR Handboken innehåller viktig information och säkerhetsföreskrifter. LÄS OCH BEHÅLL SOM REFERENS. Ditt bästa val när kvalitet får avgöra.z 308--817U Rev. A Verktygslåda

Läs mer

CLA40. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning. CLA40 Art nr 273050

CLA40. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning. CLA40 Art nr 273050 CLA40 Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll Bruksanvisning CLA40 Art nr 273050 1 Innehåll Inledning...3 Instruktion för montering på vägg...4 Bildöversikt...5 Bildöversikt...6 Sätta i batterier...7

Läs mer

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått)

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått) 1 / 5 BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNING Tack för att du valde bojkorgen Basketbuoy från Finland. Bojkorgen är till för att förtöja högst 2,2 m breda båtar under 800 kg. Båten kan ligga högst - cm djupt beroende

Läs mer