Bruksanvisning. Inbyggnadsugn. Läs igenom bruksanvisningen innan användning och spara den för framtida referens.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bruksanvisning. Inbyggnadsugn. Läs igenom bruksanvisningen innan användning och spara den för framtida referens."

Transkript

1 Bruksanvisning Inbyggnadsugn Läs igenom bruksanvisningen innan användning och spara den för framtida referens.

2 1. Viktiga säkerhetsanvisningar Läs och följ dessa enkla säkerhetsåtgärder, för att minska risken för brand, elektriska stötar eller personskador. Läs igenom bruksanvisningen innan användning. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. Bruksanvisningen bör medfölja enheten om den ges bort vid ett senare tillfälle. När ugnen slås på för första gången, kan den avge en obehaglig lukt. Detta beror på bindemedlet som används för isoleringspanelerna i ugnen. Töm ugnen helt och hållet och välj den konventionella tillagningsfunktionen på 250 i 90 minuter, för att rensa ut orenheter från ugnsutrymmet. Vid första användningen är det helt normalt att det blir lite rök och lukt. Om detta händer, bör du vänta tills lukten avtagit innan du placerar mat i ugnen. Ugnsenheten och dess åtkomliga delar blir varma under drift. Var noga med att undvika att röra värmeelementen. Barn under 8 år ska hållas borta såvida de inte är under ständig uppsikt. Om ytan är sprucken, stäng av ugnen för att undvika risk för elektriska stötar. Den här enheten kan användas av barn från 8 år och äldre och personer med nedsatt sensoriska förmågor, minskad fysisk eller psykisk förmåga eller personer med bristande erfarenhet och kunskap om de är under uppsikt eller har utbildats i användning av apparaten. Låt inte barn komma nära ugnen när den är i användning, särskilt inte när grillen är på. Se till att ugnen är avstängd innan du byter glödlampa, för att undvika risk för elektriska stötar. Hjälpmedlen för frånkoppling måste integreras i den fasta kabeln i enlighet med kabelspecifikationerna. Se till att barn inte leker med apparaten. Denna enhet ska inte användas av personer (inklusive barn) med reducerade sensoriska förmågor, minskade fysiska eller mentala förmågor eller personer med bristande erfarenhet och kunskap, såvida de inte är under uppsikt eller har utbildats i säker användning av enheten av en person som är ansvarig för deras säkerhet. Delar som kan nås kan bli väldigt varma vid användning. Små barn bör hållas borta. En allpolig frånkopplingsenhet måste integreras i den fasta kabeln i enlighet med anslutningsbestämmelser. Om strömsladden är skadad måste den bytas ut av tillverkaren, tillverkarens återförsäljare eller personer som innehar liknande kvalifikationer för att undvika fara. Använd inte starka rengöringsmedel eller vassa metallskrapor för att rengöra glaset på ugnsluckan eftersom de kan repa ytan, vilket kan leda till att glaset spricker. Använd endast stektermometern som rekommenderas för den här ugnen. Ångrenare får inte användas. Ugnen är inte avsedd att användas med en extern timer eller ett separat fjärrkontrollsystem. Instruktionerna för ugnar med hyllor innehåller information som visar korrekt installation av hyllorna. Säkerhetstips Använd inte ugnen om du inte har något på fötterna. Rör inte kaminen med våta eller fuktiga händer eller fötter. För ugnen: Ugnsluckan bör inte öppnas ofta när ugnen används.

3 Ugnen måste installeras och driftsättas av en behörig tekniker. Tillverkaren är inte ansvarig för eventuella skador som orsakas genom felaktig placering eller installation av obehörig personal. När ugnens lucka eller låda är öppen, bör du inte placera något ovanpå, eftersom detta kan få apparaten ur balans eller luckan kan förstöras. Vissa delar av ugnen kan behålla sin värme länge; det är nödvändigt att vänta tills den har svalnat innan du berör de punkter som är direkt utsatta för värme. Om du inte ska använda ugnen under en längre tid, rekommenderas det att dra ur kontakten. MONTERING AV UGNEN I KÖKSENHETEN Montera ugnen på den avsedda platsen i köket; den kan installeras under en bänkskiva eller i ett stående skåp. Fäst ugnen i rätt position genom att skruva den på plats med de två fästhålen i ramen. För att lokalisera fästhålen, öppna ugnsluckan och ta en titt inuti. För att säkerställa tillräcklig ventilation, måste minimimått och avstånd följas när spisen är ansluten. VIKTIGT! För att ugnen ska fungera på ett korrekt sätt, måste köksinredningen vara lämplig för inbyggnad. Panelerna i köksinredningen som är angränsande till ugnen måste vara tillverkade av ett värmebeständigt material. Se till att limmet som används i inredningen tål temperaturer på minst 120 C, liksom att inredningen är gjord av fanerat trä. Plast eller lim som inte tål sådana temperaturer kommer att smälta och deformera inredningen när ugnen har byggts in. Därför måste de elektriska delarna vara helt isolerade. Detta är en lagstadgad säkerhetsbestämmelse. Ta av baksidan på köksenheten för att säkerställa att ett tillräckligt luftflöde cirkulerar runt ugnen. FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE När du har packat upp ugnen, se till att den inte har skadats på något sätt. Om du på något sätt är osäker, undvik att använda ugnen: Kontakta en behörig fackman. Håll förpackningsmaterial såsom plastpåsar, polystyren, eller spikar utom räckhåll för barn eftersom det kan vara farligt. 2. Produktbeskrivning

4 Symbol Funktion / Beskrivning Ugnslampa: Möjliggör att användaren kan övervaka tillagningen utan att öppna dörren. Ugnslampan tänds för alla tillagningsfunktioner. Upptining: Cirkulationen av luft i rumstemperatur möjliggör snabbare upptining av frysta livsmedel (utan användning av värme). Det är ett skonsamt men snabbt sätt att påskynda upptining av färdigmat och livsmedel som innehåller grädde etc. Bottenvärmaren: Ett dolt element i botten av ugnen ger värme. Detta används främst för att hålla maten varm. Temperaturen kan ställas in från 60 till 120 C. Standardtemperatur är 60 C. Vanlig tillagning i ugn: Toppen och botten arbetar tillsammans för att ge en konventionell stekning. Temperaturen kan ställas in från 50 till 250 C. Standardtemperatur är 220 C. Konventionell tillagning med fläkt: Kombinationen av fläkten och båda värmeelementen ger en jämnare värmegenomträngning, vilket sparar upp till % energi. Rätterna blir lätt brynta på utsidan och är fortfarande mjuka inuti. OBS: Denna funktion är lämplig för grillning eller stekning av stora köttstycken vid högre temperaturer. Temperaturen kan ställas in från 50 till 250 C. Standardtemperatur är 220 C. Strålgrillning: Det inre grillelementet slås på och av för att bibehålla temperaturen. Temperaturen kan justeras från 180 till 240 C. Standardtemperatur är 210 C. Dubbel grillning: Strålningsvärmeelementet och det övre värmeelementet är i drift. Temperaturen kan justeras från 180 till 240 C. Standardtemperatur är 210 C. Dubbel grillning med fläkt: Strålningsvärmeelementet och det övre värmeelementet är i drift med fläkten på. Temperaturen kan justeras från 180 till 240 C. Standardtemperatur är 210 C Konvektion: Ett element runt konvektionsfläkten tillhandahåller en ytterligare värmekälla för konvektionsstekning. I konvektionsmodus slå fläkten på automatiskt för att öka luftcirkulationen i ugnen och skapa en jämn värme för ugnsstekning. Temperaturen kan ställas in från 50 till 240 C. Standardtemperatur är 180 C. 3. Bruksanvisning 3.1. Ställa in klockan När du ansluter apparaten till ström, visas "00:00" på displayen. 1. Tryck på, så blinkar timsiffrorna. 2. Vrid på "K2" för att justera timsiffrorna (tiden måste vara mellan 0 och 23). 3. Tryck på, så blinkar minutsiffrorna. 4. Vrid på "K2" för att justera minutinställningen (tiden måste vara mellan 0 och 59).

5 5. Tryck på för att avsluta klockinställningen. «:» blinkar och tiden tänds. OBS: Klockan är en 24-timmarsklocka. När ugnen är påslagen men klockan inte inställd, kommer klockan att visa "0:00" Inställning av funktion 1. Vrid på "K1" för att välja den tillagningsfunktion du önskar. Den motsvarande symbolen tänds. 2. Vrid på "K2" för att justera temperaturen. 3. Tryck på för att bekräfta att matlagningen ska starta. 4. Om du hoppar över steg 2, tryck på för att bekräfta att matlagningen ska starta. Standardtiden är 9 timmar. Standardtemperaturen visas på displayen. OBS: 1. Stegen på omkopplarna är följande för tidsinställningen: 0--0:30 min: Steg 1 minut 0:30--9:00 timmar: Steg 5 minuter 2. Stegen för att justera temperaturen är på 5 C, och för grillfunktionen 30 C 3. Vrid på "K1" för att justera tillagningstiden när stekningen startar. Tryck sedan på för att bekräfta. Om inte trycks in inom 3 sekunder, kommer ugnen att gå tillbaka till föregående tid för att fortsätta stekningen. 4. Vrid på "K2" för att justera temperaturen när stekningen startar. Den motsvarande indikatorlampan tänds. Tryck sedan på för att starta tillagningen. Om inte trycks in inom 3 sekunder, kommer ugnen att gå tillbaka till föregående tid för att fortsätta stekningen Inställning av lampan 1. Vrid på "K1" för att välja lämplig funktion, därefter kommer den motsvarande ikonen att tändas. 2. Tryck på knappen för att starta, «00:00» och lampikonen kommer att lysa «:» kommer att blinka Sökfunktion I följande lägen kan du använda sökfunktionen. Efter 3 sekunder återgår den till det aktuella läget. 1. Om klockan var inställd när ugnen är i drift genom att trycka på för att se den aktuella tiden. Om påminnelsefunktionen har ställts in, tryck på knappen för att se påminnelsetiden.

6 2. Om klockan ställdes in i påminnelseläget, tryck på knappen för att se den aktuella tiden. 3. Om valfunktionen ställdes in i tidsvisningsläget, tryck på knappen för att se den valda tiden Barnsäkring För att låsa upp: Tryck på och samtidigt i 3 sekunder, då hörs en lång ljudsignal och tänds. För att öppna låset: Tryck på og samtidigt i 3 sekunder, då hörs en lång ljudsignal som indikerar att låset frigörs Påminnelsefunktion Denna funktion kommer att påminna dig om att börja stekningen vid en viss tidpunkt från 0:01 till 09:59. Påminnelsen kan ställas in endast när ugnen är i standby-läge. Följ anvisningarna nedan för att ställa in en påminnelse: 1. Tryck på knappen för påminnelse ; 2. Vrid på "K2" för att ställa in tiden för påminnelsen. (Tiden måste vara mellan 0 och 9). 3. Tryck på knappen för påminnelse en gång till; 4. Vrid på "K2" för att ställa in minuterna för påminnelsen. (Tiden måste vara mellan 0 och 59). 5. Tryck på för att bekräfta inställningen. Tiden kommer att börja räkna ner. OBS: Larmet kommer att ringa 10 gånger innan det nollställs igen. Du kan avbryta påminnelsen under inställningen genom att trycka på knappen ; Efter att påminnelsen är inställd, kan du avbryta inställningen genom att trycka på stoppknappen två gånger Start / Paus / Avbryt 1. Om tillagningstiden har ställts in, tryck på för att starta stekningen. Om stekningen är pausad, tryck på för att fortsätta tillagningen.

7 2. Under tillagningsprocessen, tryck på en gång för att sätta tillagningen på paus. Tryck på två gånger för att avbryta tillagningen Energibesparing 1. I standby-läge och påminnelseläge, tryck och håll in i tre sekunder så kommer LED-displayen att slockna och ugnen att försättas i energisparläge. 2. Om ugnen inte används på 10 minuter när den är i vänteläge, stängs LED-displayen av och den försätts i energisparläge. 3. I energisparläget kan du trycka på valfri knapp eller avbryta för att avsluta energisparläget Stektermometer Före användningen, placera stektermometern i mitten av den tjockaste delen av köttet eller på insidan av låret eller bröstet på fågeln, borta från fett och ben. Placera maten i ugnen och anslut stektermometern. Håll termometern så långt borta från värmekällor som möjligt. Stäng ugnsluckan. 1. Sätt i stektermometern i standby-läge, så kommer LED-displayen att visa «PROB»" och symbolen att tändas. 2. Vrid på "K1" för att välja den funktion du önskar. Den motsvarande indikatorlampan tänds. Diagram för funktionsinställningen:. Tryck på för att bekräfta funktionsinställningen. 3. Vrid på "K2" för att justera temperaturen. Tryck på för att bekräfta provtemperaturen. Den lilla LED-displayen visar temperaturen och den stora LEDdisplayen visar «PROB». 4. Larmet ringer fem gånger när matlagningen är klar. Inställningstemperaturen tänds när den inställda temperaturen har uppnåtts. Om stektermometern dras ut, kommer den att återgå till vänteläge. OBS: A) Temperaturen sträcker sig från 50 till 150 grader. B) När stektermometer-funktionen används, kan du inte ställa in en tillagningstid. C) Under tillagningen kan du trycka på stoppknappen en gång, så kommer stekningen att pausas och LED-lampan att blinka. Tryck på stoppknappen igen för att avbryta stekningen helt och hållet. D) Dra ut stektermometern ur ugnen, så kommer hela programmet att avbrytas.

8 E) Om displayen visar "Er-3" efter att programmet har startats, betyder det att temperatursensorn har kortslutits. Du bör då låta sensorn inspekteras av en behörig tekniker installation Mjukstängande lucka När luckan öppnas i en vinkel på mer än 30, kan den ställas i alla positioner. När luckan öppnas i en vinkel på 30 eller mindre, kommer den på grund av dämparen att stängas långsamt när den släpps. Stäng inte luckan med full kraft. Varning för hyllplacering För att säkerställa att hyllorna fungerar på ett säkert sätt, är det absolut nödvändigt att de placeras korrekt mellan sidoskenorna. Hyllor och ugnsplåtar kan endast användas mellan det första och det femte skiktet. Hyllorna måste användas i rätt riktning så att inte varm mat glider ut, när en hylla eller låda försiktigt dras ut.

9 Byte av glödlampa För att byta en glödlampa, gör på följande sätt: 1. Dra ur stickkontakten från vägguttaget eller slå av strömbrytaren på enhetens stickkontakt. 2. Skruva av lampskyddet genom att vrida det moturs (observera, det kan sitta hårt) och ersätt lampan med en ny av samma typ. 3. Skruva tillbaka lampskyddet igen. OBS: Använd endast W / V, T300 C halogenlampor. Ventilationsöppningar Efter tillagningen, i pausläge eller vänteläge, kommer kylfläkten att fortsätta fungera i 15 minuter om temperaturen i mitten av ugnen är mer än 75 grader. När temperaturen i mitten av ugnen är lägre än 75 grader, kommer kylfläkten att stängas av tidigare. installation

10 Fäst ugnen till ett skåp 1. Installera ugnen i urtagningen på skåpet. 2. Öppna ugnsluckan. 3. Fäst ugnen till köksskåpet med två distansorgan «A», som passar i hålen i ugnsramen och montera de två skruvarna «B». Anslutning av ugnen Rengöring och underhåll Håll ugnen ren för att den ska se snygg ut och fungera på ett tillförlitligt sätt. Ugnens moderna design gör behovet av underhåll till ett minimum. De delar av enheten som kommer i kontakt med livsmedel måste rengöras regelbundet. Före underhåll och rengöring måste du koppla bort strömmen. Sätt alla omkopplare i AV-läge. Vänta tills insidan av ugnen har svalnat och bara är ljummen - det är lättare att rengöra ugnen när den är lite varm. Rengör ytan på ugnen med en fuktig trasa, borste eller en fin svamp och torka den därefter torr. Om ugnen är mycket smutsig bör du använda varmt vatten med ett ickeslipande rengöringsmedel. För att rengöra glaset i ugnsluckan, undvik slipande rengöringsmedel eller vassa metallskrapor eftersom dessa kan repa ytan eller orsaka att glaset skadas.

11 Se till att inga sura ämnen (citronsaft, vinäger) lämnas på delar av rostfritt stål. Använd inte en högtryckstvätt för att rengöra ugnen. Ugnsplåtarna kan tvättas i ett milt rengöringsmedel. I följande lägen kan du använda sökfunktionen. Efter 3 sekunder återgår den till det aktuella läget. 4. Service och garanti Reparationer måste utföras av kvalificerad personal, så att elsäkerheten upprätthålls. Felaktiga reparationer kan orsaka fara för användaren. Garantin täcker inte skador som orsakats av fel som är resultat av; olycka, missbruk, försummelse eller felaktigt underhåll. Denna apparat är avsedd för hushållsbruk och inte för kommersiellt bruk. Enheten har två års garanti som gäller från inköpsdatumet. Garantin gäller inte om instruktionerna inte följs, eller om enheten har utsatts för onormal belastning eller liknande. Garantin gäller endast för material- eller tillverkningsfel, och vid uppvisning av inköpskvittot. Se Konsumentköplagens bestämmelser. 5. EE-avfall Använda elektriska och elektroniska produkter, inklusive alla typer av batterier, ska levereras för återvinning till din lokala återvinningsstation. (Enligt EU:s WEEE-direktiv - Waste Electrical and Electronic Equipment). Importör iiglo.com Østre Kullerød 4, N-3241 Sandefjord, Norge info@iiglo.com

12

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Brödrost Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner 1. Läs instruktionerna innan du använder apparaten och spara dem för framtida

Läs mer

INBYGGNADSUGN 65EAE40112

INBYGGNADSUGN 65EAE40112 INBYGGNADSUGN 65EAE40112 HN 10064 Bruksanvisning Läs bruksanvisningen noggrant innan ugnen används. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. SÄKERHETSVARNINGAR OCH -FÖRESKRIFTER 1. När ugnen används första

Läs mer

INBYGGNADSUGN 65EAE40112

INBYGGNADSUGN 65EAE40112 INBYGGNADSUGN 65EAE40112 HN 10064 Bruksanvisning Läs bruksanvisningen noggrant innan ugnen används. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. SÄKERHETSVARNINGAR OCH -FÖRESKRIFTER 1. När ugnen används första

Läs mer

Bruksanvisning. HB76G1560 Stekugn

Bruksanvisning. HB76G1560 Stekugn Bruksanvisning HB76G1560 Stekugn 1 Bästa kund, Läs denna bruksanvisning Läs igenom anvisningarna noggrant innan du använder produkten för första gången. Det kommer hjälpa dig att använda och underhålla

Läs mer

Bruksanvisning Gasolspis

Bruksanvisning Gasolspis Bruksanvisning Gasolspis 860089 Läs igenom manualen innan användning! Kära kund, Vi önskar att du får ut det mesta av våra produkter som tillverkas i moderna faciliteter med noggrann kvalitetskontroll.

Läs mer

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden Elektronisk timer SE 1 aktuell tid/normalläge (manuellt) 2 minus (-) 3 plus (+) När apparaten har anslutits till elnätet visas siffrorna 0 00 i displayen. Tryck på knapp 1. Du ställer in aktuell tid genom

Läs mer

Användarmanual och bruksanvisning

Användarmanual och bruksanvisning ElectroGEAR Användarmanual och bruksanvisning VÄRMEFLÄKT LÄS ANVISNINGARNA NOGGRANT: Läs och följ alla instruktioner. Förvara instruktionerna på en säker plats för framtida behov. Låt ingen som inte läst

Läs mer

MSS 5572 Elektrisk Knivslip

MSS 5572 Elektrisk Knivslip MSS 5572 Elektrisk Knivslip Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar 2 Bruksanvisning Tack för att du valt en av våra produkter! Hoppas du

Läs mer

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet AT-5461 Multifunktionell luftbehandlingsenhet Säkerhet Läs och spara dessa instruktioner Utrustningen kan användas av barn från 8 år och uppåt och personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga

Läs mer

Gaggenau Bruksanvisning. Frihängande fläkt AI 480

Gaggenau Bruksanvisning. Frihängande fläkt AI 480 Gaggenau Bruksanvisning Frihängande fläkt AI 480 Innehåll Säkerhetsanvisningar 4 Före första användningstillfället 5 Apropå användningen 5 Detta är din nya apparat 6 Frihängande fläkt AI 480 6 Kontrollpanel

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING VATTENKOKARE BRUKSANVISNING MODELL: BKE1700 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda kokaren och spara den för framtida behov. SÄKERHET! 1. Läs anvisningarna före användning. 2. Kontrollera

Läs mer

Bruksanvisning. Bordsgrill. Stora värmeplattor. Svenska. Räfflat järn som ger fin grillyta Non-stick beläggning 2000W.

Bruksanvisning. Bordsgrill. Stora värmeplattor. Svenska. Räfflat järn som ger fin grillyta Non-stick beläggning 2000W. Bordsgrill Bruksanvisning Stora värmeplattor. Svenska Räfflat järn som ger fin grillyta Non-stick beläggning 2000W Modell: SL300 ALLMÄNNA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs alla instruktioner och spara dem. Följ

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C.

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C. Innan användning. Innan maskinen används för första gången, ta del av denna bruksanvisning, teknisk data, och kontrollera att följande är med: bruksanvisning termometer (Fahrenheit) metalllåda för termometer

Läs mer

Bruksanvisning för konvektorelement. Denna produkt är endast lämpad för välisolerade utrymmen eller tillfällig användning.

Bruksanvisning för konvektorelement. Denna produkt är endast lämpad för välisolerade utrymmen eller tillfällig användning. Bruksanvisning för konvektorelement 99103 Denna produkt är endast lämpad för välisolerade utrymmen eller tillfällig användning. 1 SVENSK A Värna om miljön! Får ej slängas bland hushållssopor! Denna produkt

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

INSTALLATION, UNDERHÅLL OCH ANVÄNDNING AV KÖKSFLÄKT

INSTALLATION, UNDERHÅLL OCH ANVÄNDNING AV KÖKSFLÄKT INSTALLATION, UNDERHÅLL OCH ANVÄNDNING AV KÖKSFLÄKT DU 85446 W SE - Instruktioner för montering och användning Följ noga instruktionerna i denna bruksanvisning. Tillverkaren tar inte ansvar för eventuella

Läs mer

Din manual SMEG CX66EMS5 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3534046

Din manual SMEG CX66EMS5 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3534046 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG CX66EMS5. Du hittar svar på alla dina frågor i SMEG CX66EMS5 instruktionsbok (information,

Läs mer

Saromica Perkolator, kaffemaskin

Saromica Perkolator, kaffemaskin Saromica Perkolator, kaffemaskin Modell Saromica 6005 / Saromica 6010 / Saromica 6015 Bruksanvisning 1 1. Allmän information Läs noga igenom bruksanvisningen med viktig information för säker och korrekt

Läs mer

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk.

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. TERRASSVÄRMARE HN 12356 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla delar finns

Läs mer

VATTENKOKARE WK-2015SC

VATTENKOKARE WK-2015SC VATTENKOKARE WK-2015SC ANVÄNDARMANUAL 1 Läs denna användarmanual noggrant innan vattenkokaren tas i bruk. Manualen innehåller viktig information för vattenkokarens användning och underhåll. SYMBOLER I

Läs mer

INNEHÅLL. Din spisfläkt. Säkerhet. Användning. Underhåll. Installation. Bilaga. Beskrivning 4 Inledning 4

INNEHÅLL. Din spisfläkt. Säkerhet. Användning. Underhåll. Installation. Bilaga. Beskrivning 4 Inledning 4 INNEHÅLL Din spisfläkt Beskrivning 4 Inledning 4 Säkerhet Användning Underhåll Installation Försiktighetsåtgärder som du måste vidta 5 Utsugningssystem 6 Reglage 7 Rengöring 9 Fettfilter 10 Kolfilter 10

Läs mer

Popcornmaskin. Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt. Instruktionsmanual Engelska. Svenska.

Popcornmaskin. Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt. Instruktionsmanual Engelska. Svenska. Popcornmaskin Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt Instruktionsmanual Engelska Svenska Modell: PN120 ALLMÄNNA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs alla instruktioner och spara

Läs mer

DryMaster TS 2120 FL Monterings och bruksanvisning

DryMaster TS 2120 FL Monterings och bruksanvisning DryMaster TS 2120 FL Monterings och bruksanvisning Monterings och bruksanvisning DryMaster TS 2120 FL sida 2 Först: Kontrollera att inga allvarliga transportskador finns på leveransen. Innehåll kartonger:

Läs mer

BRUKSANVISNING F150K F160K F170K

BRUKSANVISNING F150K F160K F170K BRUKSANVISNING F150K F160K F170K Generella upplysningar Tack för inköpet av vår produkt. Denna köksfläkt är avsedd för att leda bort ånga och os från köket vid matlagning i hushåll. Fläkten kan användas

Läs mer

1 / 8 SUNDA ALLIANCE 2 / 8 S INSTALLATION Spisfläkt Sunda Alliance är avsedd för montering under, infälld eller mellan skåp. Fläkten har transformator för reglering av centralfläkt samt möjligheter till

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL Elpatron MOA för Epecons handdukstorkar. ver MOA

ANVÄNDARMANUAL Elpatron MOA för Epecons handdukstorkar. ver MOA ANVÄNDARMANUAL Elpatron MOA för Epecons handdukstorkar ver.2015.12 MOA Säkerhetskrav installation 1. Montering och anslutning av elpatronen ska endast utföras av en kvalificerad installatör. 2. Anslut

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

Bruksanvisning. Mjölkskummare

Bruksanvisning. Mjölkskummare Bruksanvisning Mjölkskummare 423008 SV Bruksanvisning och säkerhetsföreskrifter. Läs igenom den här bruksanvisningen noggrant. Endast för hushållsbruk. g SVENSKA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs den här handboken

Läs mer

Så här används Cylinda spisar

Så här används Cylinda spisar Så här används Cylinda spisar Modellerna med emaljhäll SE 512 SE 514 Viktigt! Läs hela bruksanvisningen innan Du börjar använda spisen. Då lär Du Dig använda och sköta den rätt från början Läs hela bruksanvisningen

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

/126356/ (26289)

/126356/ (26289) Spisfläkt Sunda-2 991.0545.386/126356/2018-05-02 (26289) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

K 185P. Bruksanvisning

K 185P. Bruksanvisning K 185P Bruksanvisning Varning Om denna enhet innehåller kolvätekylmedium var god se riktlinjerna nedan. Då enheten innehåller ett lättantändligt kylmedium är det ytterst viktigt att säkerställa att kylledningarna

Läs mer

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual till HN 8395 och HN 8397 spisfläkt slim M602W / M602SS VIKTIGT Läs denna användarmanual noggrant innan installation och användning av spisfläkten.

Läs mer

Manual och skötselinstruktioner.

Manual och skötselinstruktioner. Manual och skötselinstruktioner. KitchenFriend Sous Vide Cirkulator SV 1300 VIKTIGA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Vid användning av elektriska apparater skall grundläggande säkerhetsföreskrifterna alltid följas,

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Contura 3 Svensk bruksanvisning 1 Stopplatta 2 Påmatare/Resthållare 3 Vagnlås 4 Vred för skivtjocklek 5 Vippströmbrytare (temp/kont drift) 6 Uppsamlarbricka 7 Typskyllt 8 Kabelvinda 9 Nätsladd 10 Matarvagn

Läs mer

Inbyggnadsugn. bruksanvisning. föreställ dig möjligheterna

Inbyggnadsugn. bruksanvisning. föreställ dig möjligheterna BF64-RIEN Inbyggnadsugn bruksanvisning föreställ dig möjligheterna Tack för att du har valt att köpa en produkt från Samsung. Registrera din produkt på adressen www.samsung.com/global/register Använda

Läs mer

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA A B C D E F 1 2 3 SÄKERHET Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

Användarhandbok till gasspis OBS! ENDAST FÖR BRUK MED FLYTGAS

Användarhandbok till gasspis OBS! ENDAST FÖR BRUK MED FLYTGAS Användarhandbok till gasspis OBS! ENDAST FÖR BRUK MED FLYTGAS INNEHÅLL * Spisens tekniska data * Spisens delar * Viktigt att läsa innan spisen tas i bruk. * Nyttig information om spisens bruk. * Tända

Läs mer

BRUKSANVISNING WD 142 WD 150

BRUKSANVISNING WD 142 WD 150 BRUKSANVISNING WD 142 WD 150 VIKTIG INFORMATION INSTALLATION AV PRODUKTEN PRODUKTEN får endast användas när den har byggts in (monterats) korrekt. FÖLJ BIFOGADE separata monteringsanvisningar för att installera

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA Struktur Kära kund, Vänligen läs noga igenom hela denna användarmanual innan du

Läs mer

FH FH

FH FH BA H AG N O. : 2 4 6 3 3 8 8 6 BA H AG N O. : 2 4 6 2 9 6 7 2 ( C H ) FH-106145.3 FH-106145.4 Swedish Tack för att du har valt en av våra produkter. Läs igenom instruktionerna noga innan du använder produkten,

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Spisfläkt Sunda SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

ELVISP BRUKSANVISNING

ELVISP BRUKSANVISNING ELVISP BRUKSANVISNING Modell: BBR1000 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda vispen och spara den för framtida behov. SÄKERHET! Tänk på att alltid sätta säkerheten främst när du använder

Läs mer

Innehållsförteckning. Viktiga säkerhetsföreskrifter... 5 Krav på elektrisk utrustning... 7 Avfallshantering av elektrisk utrustning... 7. Delar...

Innehållsförteckning. Viktiga säkerhetsföreskrifter... 5 Krav på elektrisk utrustning... 7 Avfallshantering av elektrisk utrustning... 7. Delar... BRUKSANVISNING för vattenkokare Innehållsförteckning Säkerhetsföreskrifter för vattenkokare Viktiga säkerhetsföreskrifter... 5 Krav på elektrisk utrustning... 7 Avfallshantering av elektrisk utrustning...

Läs mer

SVENSKA Bruksanvisning Sidan 4

SVENSKA Bruksanvisning Sidan 4 Bruksanvisning SVENSKA Bruksanvisning Sidan 4 3 VARNING: Apparaten ska installeras i enlighet med tillverkarens anvisningar för att undvika säkerhetsrisker på grund av instabilitet. VARNING: Se till att

Läs mer

HK 25, 35 40, 63 HK 35 HK 25 HK 40 HK 63. S Värmedyna Brugsanvisning * *

HK 25, 35 40, 63 HK 35 HK 25 HK 40 HK 63. S Värmedyna Brugsanvisning * * HK 25, 35 40, 63 HK 25 * HK 35 * HK 40 HK 63 * * S Värmedyna Brugsanvisning Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail:

Läs mer

INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet.

INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet. INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet. Luftens kapacitet att innehålla vattenånga är större ju högre temperatur luften

Läs mer

Din manual SAMSUNG MW102P-S http://sv.yourpdfguides.com/dref/785630

Din manual SAMSUNG MW102P-S http://sv.yourpdfguides.com/dref/785630 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SAMSUNG MW102P-S. Du hittar svar på alla dina frågor i SAMSUNG MW102P-S instruktionsbok

Läs mer

Instruktioner för att använda MathackareN

Instruktioner för att använda MathackareN Instruktioner för att använda MathackareN Innehållsförteckning Säkerhet när det gäller MathackareN...86 Viktiga säkerhetsföreskrifter...87 Elektriska krav...88 Avfallshantering av elektrisk utrustning...88

Läs mer

Markant 01 Markant 05

Markant 01 Markant 05 Markant 01 Markant 05 Svensk bruksanvisning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Strömbrytare (temp/kont drift) Vred för skivtjocklek Stopplatta Kabelvinda Typskylt Positionsplatta Matarvagn bestående av 7a Fingerskydd

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

CATWALK COLLECTION CURLS & VOLUME HAIR STYLER

CATWALK COLLECTION CURLS & VOLUME HAIR STYLER CATWALK COLLECTION CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 6280 SVENSKA A B C D E F G H I 1 2 3 3 SVENSKA 17-20 4 SÄKERHET Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar

Läs mer

/126149/ (19195)

/126149/ (19195) Spisfläkt Sunda 991.0384.549/126149/2015-10-02 (19195) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TDS + Tovenco Damper System + Tovenco AB Vinnersjövägen 9-11 810 40 Hedesunda Tele 0291-10750 Fax 0291-10940 info@tovenco.se www.tovenco.se Inledning Bäste kund, gratulerar!

Läs mer

Bruksanvisning Kylskåp

Bruksanvisning Kylskåp Bruksanvisning Kylskåp FKUv1662 Hantering av förpackningen Håll förpackningsmaterialet oåtkomligt för barn polyetenark och påsar kan orsaka kvävning! Lämna förpackningen vid en officiell återvinningsstation.

Läs mer

NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING

NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING MSS-303B Användarmanual Tack för ert köp av Nack & Skuldror massage utrustning Förvara bruksanvisningen på en lättåtkomlig plats så du kan läsa den senare Vänligen, läs

Läs mer

VINKYL. Modell: CW-25FD2. Bruksanvisning

VINKYL. Modell: CW-25FD2. Bruksanvisning VINKYL Modell: CW-25FD2 Bruksanvisning 1 Index I. Allmänna säkerhetsföreskrifter...3 II. Tekniska data...4 III. Ritning över delarna...4 IV. Kopplingsschema..5 V. Användning..5 VI. Särskilda försiktighetsåtgärder...6

Läs mer

Hälsa & säkerhet och Installationsanvisningar

Hälsa & säkerhet och Installationsanvisningar Hälsa & säkerhet och Installationsanvisningar SV SVENSKA Hälsa och säkerhet 3 Installationsanvisningar 6 2 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER VIKTIGT ATT LÄSA OCH FÖLJA Innan du använder apparaten, ska du noggrant

Läs mer

GRANDE. GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING

GRANDE. GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING GRANDE GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING LÄS ALLA ANVISNINGAR NOGGRANT, ÄVEN OM DU TROR ATT DU ÄR BEKANT MED DEN ELEKTRISKA GRILLEN OCH HUR DU SKA ANVÄNDA DEN. SÄKERHETSINFORMATION! VIKTIGA

Läs mer

INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING TYPSKYLT

INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING TYPSKYLT BRUKSANVISNING INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING SID 2 TYPSKYLT SID 2 VIKTIGT OM SÄKERHET SID 3 INSTALLATION SID 4 HANDHAVANDE SID 6 SERVICE SID 7 SKÖTSEL SID 7 FELSÖKNING SID 7 TEKNISKA DATA SID 8 DENNA BRUKSANVISNING

Läs mer

Snabbguide. Läs noga igenom bruksanvisningen innan du använder produkten.

Snabbguide. Läs noga igenom bruksanvisningen innan du använder produkten. Produktblad Snabbguide Läs noga igenom bruksanvisningen innan du använder produkten. Kyldel A. Fläkt och antibakteriefilter och luktfilter (beroende på modell) B. Glödlampsbelysning eller LED (beroende

Läs mer

Spiskåpa SV Bruksanvisning

Spiskåpa SV Bruksanvisning Spiskåpa 382 16 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti... 8 /126206/2016-04-05 (20473) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs

Läs mer

Riskokare 1,5L. Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W. Instruktionsmanual Engelska Svenska. Modell: RE100

Riskokare 1,5L. Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W. Instruktionsmanual Engelska Svenska. Modell: RE100 Riskokare 1,5L Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W Instruktionsmanual Engelska Svenska Modell: RE100 INLEDNING Med din nya riskokare kan du nu koka det perfekta riset, på ett enkelt och problemfritt

Läs mer

SKÖTSELRÅD

SKÖTSELRÅD www.lecabfastigheter.se SKÖTSELRÅD FÖNSTER INDUKTIONSHÄLL DINA FÖNSTER DIN INDUKTIONSHÄLL ÖPPNING BESKRIVNING AV HÄLL BESKRIVNING AV KONTROLLPANEL 1. Tryck in knapparna i över och underkant handtag. 1.

Läs mer

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket Artikelnummer: 151310 BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise funktionsverket SÄKERHETSINSTRUKTIONER Din säkerhet och säkerheten för människor runt omkring dig, är av största vikt. Läs dessa säkerhetsinstruktioner

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK. Fjärrkontroll BRC315D7

ANVÄNDARHANDBOK. Fjärrkontroll BRC315D7 ANVÄNDARHANDBOK 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 TACK FÖR ATT DU KÖPT DEN HÄR FJÄRRKONTROLLEN. LÄS HANDBOKEN NOGA INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA UTRUSTNINGEN. SPARA HANDBOKEN

Läs mer

BRUKSANVISNING Calypso Trend

BRUKSANVISNING Calypso Trend Calypso Trend BRUKSANVISNING Calypso Trend 2 I. Generella upplysningar Designkupa Calypso Trend ska leda bort ånga och os från köket. För det krävs en installation av ett utblåsrör som leder ut den använda

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TSS Tovenco Support System Tovenco AB Vinnersjövägen 9-11 810 40 Hedesunda Tele 0291-10750 Fax 0291-10940 info@tovenco.se www.tovenco.se Inledning Bäste kund, gratulerar!

Läs mer

SALAMANDER SRH 1060/2060, SRT

SALAMANDER SRH 1060/2060, SRT SALAMANDER SRH 1060/2060, SRT 1060/2060 4172730, 4172732, 4172734, 4712736 Installations- och bruksanvisningar Översättning av tillverkarens manual INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt...3 2. Säkerhetsanvisningar...3

Läs mer

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 KONVEKTORELEMENT INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 VAR VÄNLIG SPARA DESSA INSTRUKTIONER VARNING: LÄS DENNA ANVÄNDARMANUAL NOGGRANT INNAN ANVÄNDNING. VARNING VARNING: ELEMENTET FÅR INTE ANVÄNDAS

Läs mer

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING Läs anvisningarna noggrant före användning och spara på lämpligt ställe. Kontrollpanel sökning hastighet tid avstånd kalorier På/av Bruksanvisning Nödstoppbrytare

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut stickkontakten till eluttaget. På vissa modeller kan en ljudsignal höras, detta betyder att temperaturlarmet har aktiverats: Tryck på knappen som tystar ljudlarmet. Anmärkning:

Läs mer

Återförsäljare / Distributör: Denna handbok MÅSTE levereras till slutanvändaren.

Återförsäljare / Distributör: Denna handbok MÅSTE levereras till slutanvändaren. VITAMIX MIXERS Bruksanvisning Återförsäljare / Distributör: Denna handbok MÅSTE levereras till slutanvändaren. Användare: Läs och spara dessa instruktioner. Modeller som omfattas av denna bruksanvisning:

Läs mer

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning

Läs mer

Innehållsförteckning. Instruktioner för matberedaren. English

Innehållsförteckning. Instruktioner för matberedaren. English Instruktioner för matberedaren Innehållsförteckning Säker användning av matberedaren Viktiga säkerhetsföreskrifter 6 Krav på elektrisk utrustning 8 Avfallshantering av elektrisk utrustning 8 DELAR OCH

Läs mer

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL Art: 22-1670 DC-62P Art: 22-1680 DC-82P Gratulerar till köpet av denna kvalitets kyl- och frysbox. Vi som tillverkare och leverantör

Läs mer

Bruksanvisning. Blender. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Blender. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Blender Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Läs alla instruktioner noggrant innan du använder apparaten. Ta vara på bruksanvisningen.

Läs mer

Kolfilterfläkt Trinda ECe

Kolfilterfläkt Trinda ECe Kolfilterfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 SV F E G D B C A 3 SVENSKA 14-16 4 HÅRTORK HD 3700 Säkerhet Observera följande instruktioner vid användning av enheten. 7 Enheten är bara utformad för användning i hemmet. 7

Läs mer

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR SÄKERHETSANVISNINGAR Tillverkaren rekommenderar en korrekt användning av belysningsapparaterna! Därför

Läs mer

COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA

COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA A B C D E 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av olämplig

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 B R U K S A N V I S N I N G Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 Följ nedanstående säkerhetsföreskrifter noggrant när du använder fotmassagen, särskilt

Läs mer

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA.

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. Modell ZB06-25A V I K T I G S Ä K E R H E T S I N F O R M A T I O N LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. INNEHÅLL VIKTIGA

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön)

B R U K S A N V I S N I N G. Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) B R U K S A N V I S N I N G Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) 1 Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER BRUKSANVISNING Läs bruksanvisningen

Läs mer

Bruksanvisning för Wonder Core Smart WCS-61

Bruksanvisning för Wonder Core Smart WCS-61 WCS-61 Bruksanvisning för Wonder Core Smart Innan du börjar använda träningsredskapet läs igenom avsnittet Säkerhetsinformation noggrant för att säkerställa en korrekt användning. När du har läst igenom

Läs mer

AMW 450 AMW 460 AMW 461

AMW 450 AMW 460 AMW 461 Bruksanvisning AMW 450 AMW 460 AMW 461 www.whirlpool.com 1 INSTALLATION INNAN MIKROVÅGSUGNEN ANSLUTS Kontrollera att spänningen på typskylten överensstämmer med spänningen i ditt hem. Avlägsna aldrig skyddsplattorna

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA

MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA SV A B C D E F G H 3 SÄKERHET OCH INSTALLATION Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund

Läs mer

INTRODUKTION BESKRIVNING AV BAKMASKINENS DELAR

INTRODUKTION BESKRIVNING AV BAKMASKINENS DELAR Bakmas ki n model lxbm1129 Svens kbr uks anvi s ni ng SE INTRODUKTION För att du ska få ut så mycket som möjligt av din nya bakmaskin är det lämpligt att du läser igenom denna bruksanvisning innan du tar

Läs mer

SÄKERHETSANVISNINGAR CC9632

SÄKERHETSANVISNINGAR CC9632 CC9632 Kära kund, Tack för att du har valt den här valitetsprodukten från ASKO. Vi hoppas att den kommer att motsvara dina förväntningar och uppfylla dina behov under mĺnga år framöver. Skandinavisk design

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

Bruksanvisning. Elektrisk universalgryta A150.114G V4/0112. Bruksanvisningen bör alltid vara till hands! - 1 -

Bruksanvisning. Elektrisk universalgryta A150.114G V4/0112. Bruksanvisningen bör alltid vara till hands! - 1 - S Bruksanvisning Elektrisk universalgryta A150.114G V4/0112 Bruksanvisningen bör alltid vara till hands! - 1 - 1. Allmän Information 3 1.1 Information gällande instruktionsboken 3 1.2 Symbol beskrivning

Läs mer