STF Stockholm Nordost Månadsbrev December 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STF Stockholm Nordost Månadsbrev December 2017"

Transkript

1 STF Stockholm Nordost Månadsbrev December 2017 Hej STF-vänner! Så återigen står vi inför en säsongsavslutning med vår traditionella luciavandring, denna gång sammanfallande med Nobel-dagen den 10 december. Vi inledde november månad den 7:e, med ett intressant besök i lokstallarna vid Östra station där STF-gruppen, bestående av 23 deltagare, besökte veterantågföreningen och fick en guidning av maskinchefen och eldsjälen Mikael Hilbo som berättade om vad som försiggår i dessa lokstallar på tisdagskvällarna. Ett riktigt stycke tåghistoria som finns kvar efter många år. Just nu är det stora projektet att renovera Motorvagn 33, tillverkad av ASEA Efter lokstallsbesöket avslutades kvällen med en fika på Östra Stations järnvägsrestaurang som också har några år på nacken (invigdes 1932). Mikael Hillbo Till visningen av Nya Karolinska sjukhuset i Solna (NKS) den 14 november hade 24 deltagare infunnit sig för att få en beskrivning av framväxandet av framtidens universitetssjukhus som är Stockholms läns landsting och byggföretaget Skanskas största projekt någonsin. Vi fick på en uppbyggd modell se de olika delarna av NKS som är en motor i den nya Hagastaden. Bygget startade i september 2010 och skall vara klart enligt plan under Efter genomgång av visningsmodellen avslutades visningen med en titt in i typrummen, operationssal, mottagningsrum, intensivvårdsrum och vårdrum.

2 Den 28 november var det sedan dags för visning av Nya Kungliga Musikhögskolan. Även här var det fullt hus med 21 deltagare som trotsade det regniga och gråa novembervädret och tog sig in i högskolans värme Vi samlades i den pampiga entréhallen där vår guide, Elina Edblom, informerade om verksamheten, bl.a. om möjligheten att ta del av gratiskonserter från högskoleeleverna. Förra året gav eleverna över 300 konserter. Sedan visades vi runt, först i det gamla stallet som numera är bibliotek och där gamla trästolpar fortfarande har synliga tuggmärken från hästar, in i den Kungasalen där vi fick veta att man kan köpa sig plats för sitt namn på en stol för 5000:-. Sedan vidare in i mindre konsertsalar där vi kom mitt in i en repetition inför lunchkonserten. Guidningen avslutades sedan högst upp i huset, med utsikt mot Stadion och den rektangulära flygelbyggnaden mot Lidingövägen som har fönster inspirerade av ett pianotangentbord. För dem som sedan tyckte att även magen skulle ha sitt, fanns möjlighet till lunch i foajéns restaurang. För de som inte lyckades komma med denna gång, och även för andra intresserade, kommer denna visning i repris den 12 april nästa vår. Ett besök som kan rekommenderas. Så till december månads aktivitet: Vår traditionella luciavandring. Söndagen den 10 december kl Söndagen den 10 december kl vandrar vi från Roslagsbanans station Täby Kyrkby till Visinge, ca 6 km. Vi passerar Täby kyrka, går vidare ner mot Nygårds värdshus vid Vallentunasjön. Beroende på snö och framkomlighet passerar vi Såstaholm/Höstsol och Karby Kulturcentrum för att avsluta vid Visinge station. Stopp kommer att göras för att avnjuta dryck och medhavd matsäck. 2 (7)

3 Samling: Söndagen den 10 december vid Roslagsbanans station Täby Kyrkby kl Tag med matsäck! Anmälan: till Thomas Malmsten, eller tel senast den 6 december. Kostnad: 30:- för medlem och 60:- för icke medlem. Så en liten försmak på vad som bjuds i januari: MC Collection museum. Torsdagen den 18 januari kl Torsdagen den 18 januari kl besöker vi ett tekniskt, historiskt mästerverk, inte bara för motorcykelentusiaster. Guide visar oss dessa nostalgikickar från tidig utveckling fram till racingkänsla i nutid. Den som önskar kan ta en kopp kaffe med tilltugg. Samling kl vid Landsnoravägen 42, Sollentuna, Edsvikens norra ände, vid Edsbergs slott. För information och anmälan: Thomas Malmsten, thomas.malmsten@gmail.com eller tfn senast den 9 januari. Kostnad: 100:- för medlem och 130:- för icke medlem Höst- och vårprogrammet i STF Stockholm Nordost 2017/2018 Nedan följer en översikt över höstens och vårens program från STF Stockholm Nordost. För mer information om dessa aktiviteter hänvisas till vår hemsida (uppdateras under december) och till kommande månadsbrev från STF Stockholm Nordost. Vår traditionella luciavandring. Söndagen den 10 december kl vandrar vi ca 6 km från Roslagsbanans station Täby Kyrkby till Visinge. Vi passerar Täby Kyrka, går vidare ner till Nygårds värdshus vid Vallentunasjön. Beroende på snö och framkomlighet passerar vi Såstaholm/Höstsol och Karby kulturcentrum för att avsluta vid Visinge station. Stopp kommer att göras för att avnjuta dryck och medhavd matsäck. MC Collection museum. Torsdagen den 18 januari kl besöker vi ett tekniskt, historiskt mästerverk, inte bara för motorcykelentusiaster. Guiden visar oss dessa nostalgikickar från tidig utveckling fram till racingkänsla i nutid. Den som så önskar kan ta en kopp kaffe med tilltugg. 3 (7)

4 STOR-bildtryck hos Big Image i f.d. flyghangar. I 30 år har familjeföretaget producerat storslagna bildupplevelser tryckta på textila material som används över hela världen. Tisdagen den 30 januari kl får vi en intressant guidning om företagets utveckling, produktion och miljötänk som ledde till Täby Kommuns miljöpris Möt våren med Rydells blommor Vi får en visuellt och sinnligt inspirerad visning av Rydells blommor, Stängselbodavägen 1 i Vallentuna tisdagen den 13 februari kl För intresserade kan vi börja med en gemensam lunch på närliggande Lindö golfrestaurang kl Årsmöte 2018 med STF Stockholm Nordost. Tisdagen den 20 februari samlas vi i Åkersberga bibliotek kl Vi inleder med att filmaren Roger Persson, Global Pictures, presenterar sin film om Åkers kanal och Långhundraleden ur ett historiskt perspektiv fram till våra dagar. Därefter följer sedvanliga årsmötesförhandlingar. Kaffe/te och bulle serveras. Vandring från Täby kyrkby till Hägernäs station. Lördagen den 10 mars vandrar vi längs forntida och natursköna stigar i Täby. Lättgångna 10 km med start kl Samling vid Roslagsbanan i Täby Kyrkby. Arlanda flygsamlingar Arlanda Flygsamlingars Vänner är en ideell förening som driver ett flygmuseum i anslutning till Arlanda med stöd av Trafikverket. Man har samlat på sig en mängd flygplan av märken som Junker, Norseman och Lockheed, många med spännande bakgrundshistorier. Dessutom finns några helikoptrar, flygmotorer och en del andra föremål från olika tidpunkter i flygets historia. Medlemmarna renoverar och underhåller samlingarna och gör därmed en stor kulturgärning. Vi får en guidad visning på ett par timmar tisdagen den 20 mars med start kl Vi samlas vid entrén till samlingarna, som finns i ett hus i Benstocken bakom SAS Radissonhotellet och Flygakademin i närheten av Arlanda flygplats. De Laval och Hamra Gård Onsdagen den 21 mars har vi fått den unika möjligheten att få en presentation och guidning av det internationella företaget De Laval. Vi samlas kl framför stora ladugården på Hamra Gård i Tumba. En central roll i De Lavals verksamhet utgörs av Hamra Gård med sitt jordbruk och mjölkproduktion som präglar landskapsbilden i och runt Tumba. Av hygieniska skäl kommer vi att få titta in till korna i den stora ladugården och VMS-gården (robotmjölkning) genom glasrutorna. På gården finns också ett mycket intressant museum med föremål som speglar företagets hela historia. Besöket tar ca 2 timmar och antalet besökare är begränsat. Detta är ett samarrangemang med STF Botvids lokalavdelning. 4 (7)

5 Visning av Kungliga Musikhögskolan (KMH) Den visning vi inbjöd till i höstas blev snabbt fulltecknad. Nu upprepar vi möjligheten att få en guidad visning av spännande arkitektur, där akustik och luftfuktighet har utformats efter instrumentens och musikens behov. Samling i foajén på KMH, Valhallavägen 105, torsdagen den 12 april kl Vad skådar vi vid Angarnsjön? Söndagen den 22 april kl får vi en liten grundkurs i fågelskådning och naturupplevelser kring Angarnsjön, Vallentuna, under ledning av Stefan Paulin, fågelskådare i Angarngruppen. Kom ihåg kläder efter väder och lite extra, för vi rör oss inte så mycket här. Tag gärna med kikare och fågelbok och glöm inte matsäck. Roslagsleden etapp 2, från Karby gård till Örsta. Söndagen den 29 april samlas vi kl på parkeringen i anslutning till Karby gård i Täby för att vandra andra etappen av Roslagsleden, 13 km i medelsvår terräng från Karby gård via Löttinge, St. Ladängen och Angarn till Örsta. Tag med matsäck. En historisk vandring i Össeby Garn Lördagen den 5 maj samlas vi på parkeringen vid Össbey Garns kyrka kl för en ca 4 km lång vandring. Under vandringen besöker vi några intressanta platser från Märta Kraemers barndomsminnen som hon på ett levande sätt skildrat i sin bok från Össeby och Gillberga gård där hon föddes Tag med matsäck. Detta är ett samarrangemang med STF Stockholm och Össeby hembygdsförening. Vandra längs Årstaviken från Gullmarsplan till Gröndal Söndagen den 6 maj går vi längs södra stranden av Årstaviken, förbi Årsta holmar, Marievik och Liljeholmen, sedan till Gröndal, där vi tar Tvärbanan. Lättgångna 8 km. Samling: kl.12 vid T-bana Gullmarsplan, utgång mot bussterminalen. Medtag matsäck Välkommen till en Mindful gökotta i Trastsjöskogen i Österåker. STF Stockholm Nordost tillsammans med Friluftsfrämjandet i Österåker, Naturskyddsföreningen i Österåker och Österåkers hembygds- och fornminnesförening genomför en mindful gökotta på Kristi Himmelfärdsdag, torsdagen den 10 maj. Vi vandrar en långsam mindfulness tur i harmoni med den sköna naturen längs Sinnenas stig samt upplever prakten av vårblommor och fågelsång, har en liten betraktelse och äter medhavd frukost tillsammans med en vacker utsikt över Valsjön. Vandring i Åkersberga Söndagen den 20 maj kl 11 samlas vi på Åkersberga station och vandrar längs Åkersberga kanal och vidare mot Smedby och Röllingby backar för att återkomma till utgångsplatsen efter ca 7 km. Vi stannar och ser på den offentliga konsten som vi passerar och tar en rast då vi intar vår medhavda matsäck. 5 (7)

6 Visning av Guldhuset (Nya kommunhuset) i Täby Centrum Torsdagen den 24 maj kl samlas vi i foajén till kommunhuset i Täby, på Esplanaden 3 för att bekanta oss med huset under sakkunnig ledning av kommunalrådet Annica Nordgren. Kvällen avslutas med en fika medan vi njuter av utsikten från terrassen på Guldhuset. Skymningsvandring i Össeby Garns skogar. Lördagen den 26 maj upplever vi den ljusa försommarkvällens ljus, doft, rörelse och skymning uti naturen under ca 10 km vandring i vildmarksterräng. Ta med matsäck för två raster. Samling vid Brottby trafikplats kl. 16:30 för samåkning till startplatsen. Vi beräknar vara åter ca kl. 22:30 I samarbete med STF Stockholm och Össeby hembygdsförening. Enebyberg förr och nu Lär känna villasamhället Enebyberg i en cykelrunda med bemannade stopp-platser av intresse för Enebybergs historia eller nutid. Söndagen den 17 juni med start från Enebybergs gård kl individuellt eller i grupp. I samarbete med Enebybergs Gårds Förening. Skärgårdsutflykt till Möja september Från Strömkajen åker vi och inkvarterar oss på Möja vandrarhem varifrån vandringar och cykelturer utgår. Vi får bl.a. guidning i Roland Svenssons-muséet och höra Ingemar Hamskär berätta om öns historia. Det finns tillgång till restauranger. Kostnad ca 500 (ingår övernattning, frukost). I samarbete med STF Södertörn. Hela vårprogrammet i pappersfolderform kommer inom kort att finnas på våra normala utlämningsställen, bl.a. biblioteken i våra kommuner och programmet kommer också att finnas utförligare beskrivet på vår hemsida som du når på nedanstående adress: Besök vår hemsida regelbundet! Du får mer information och vi kompletterar med ytterligare aktiviteter under * * * - För frågor, idéer, förslag eller andra synpunkter skriv gärna ett mail till oss stfstockholmnordost@stfturist.se - * * * - 6 (7)

7 På vår hemsida kan du också länka dig till STF:s andra lokalavdelningar och där ta del av deras utbud av aktiviteter. Tillsammans hälsar vi dig välkommen att uppleva natur- kultur- och friluftsaktiviteter med oss i STF under 2017 och Nu återstår bara att tacka för år 2017 och önska alla medlemmar och övriga läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År med en förhoppning att vi får se så många som möjligt av er på Luciavandringen den 10 december. Hälsningar från styrelsen 7 (7)

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Januari 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Januari 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Januari 2018 Hej STF-vänner! Gott Nytt År och god fortsättning! Så har vi lagt ytterligare en STF-termin bakom oss och siktar nu in oss till fullo på 2018. En vårtermin

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Maj 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Maj 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Maj 2018 Hej STF-vänner! Vi har en intensiv majmånad framför oss med ett stort antal aktiviteter där vi hoppas att alla medlemmar skall finna någon eller några aktiviteter

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2018 Hej STF-vänner! 30 personer vandrade den 13 februari hem från Rydells blommor med varsin självhopsatt tulpanbukett efter att ha mött våren i Rydells växthus.

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2018 Hej STF-vänner! År 2018 har vi inlett med två mycket intressanta besök, dels hos MC Collection i Sollentuna och dels hos Big Image i Hägernäs. I februari

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev April 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev April 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev April 2018 Hej STF-vänner! Vintern håller sitt grepp trots att klockorna är omställda till sommartid. Vi tvingades på grund av detta att ställa in en vandring eftersom

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev November 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev November 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev November 2017 Hej STF-vänner! Ännu en månad när vi kan glädja oss åt höga och i vissa fall mycket höga deltagarsiffror på våra aktiviteter. Monica Frumerie hade samlat

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Oktober 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Oktober 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Oktober 2017 Hej STF-vänner! Vi gläder oss åt fortsatt höga deltagarsiffror på våra aktiviteter. Det tycker vi naturligtvis är tillfredsställande. I oktober, som ju kan

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Augusti 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Augusti 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Augusti 2017 Hej STF-vänner! Tiden går fort. Vi har ju haft en lite ovanlig sommar i år. Värmen har inte riktigt kommit på allvar, men vi kan inte klaga på att det varit

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Juni 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Juni 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Juni 2017 Hej STF-vänner! Så har då äntligen den sommar vi så länge längtat efter kommit. Det innebär också att vårens programpunkter i STF Stockholm Nordost börjar sina

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev September 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev September 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev September 2017 Hej STF-vänner! STF-hösten har inletts med två mycket trevliga vandringar, båda under ledning av Gun Abrahamsson-Lindblom och Lars Lindblom. Den först genomfördes

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Hej! Tiden går fort. Nu har vi snart lagt höstterminen 2014 med alla dess aktiviteter bakom oss. Men nu ser vi framåt. Vi har ytterligare en aktivitet kvar i

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Hej! God fortättning på det nya året som nu inte är helt nytt utan en månad gammalt. Under denna månad har STF Stockholm Nordost haft två välbesökta aktiviteter,

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Mars 2015

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Mars 2015 Stockholm Nordost Nyhetsbrev Mars 2015 Hej! Nu är vi ordentligt igång med det nya verksamhetsåret. Februari inleddes med ett besök på Överjärva gård där ettt 15-tal personer fick ta del av utvecklingen

Läs mer

Kära konstvänner! Varmt välkomna till Karolinska Konstföreningens aktiviteter VÅREN 2018 del 2.

Kära konstvänner! Varmt välkomna till Karolinska Konstföreningens aktiviteter VÅREN 2018 del 2. Kära konstvänner! Varmt välkomna till Karolinska Konstföreningens aktiviteter VÅREN 2018 del 2. Vi erbjuder följande aktiviteter: 2 tillfällen till konstvandring kring Hagastaden och Karolinska. 1 tillfälle

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017. Skrinna Skridskoskola 2016

UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017. Skrinna Skridskoskola 2016 UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017 Skrinna Skridskoskola 2016 Innehåller vandrings- och paddlingsprogram för 2017 Nya äventyr Paddla i ett träsk eller vandra i trollskogen.

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb

PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb PROGRAM 2011 Jönköpings Fågelklubb Jönköpingsfågelklubbs program för 2011 Detta program gäller för Jönköpings fågelklubbs aktiviteter under året 2011. Om man vill delta i någon aktivitet är det viktigt

Läs mer

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag.

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Guidade turer 2015 Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Heldag Ellen Key i författarinnans fotspår 10.00-16.00 570 kr Heldag Alvastra kloster

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Jönköpings fågelklubbs program för 2010

Jönköpings fågelklubbs program för 2010 PROGRAM 2010 Jönköpings fågelklubbs program för 2010 Detta program gäller för Jönköpings fågelklubbs aktiviteter under året 2010. Om man vill delta i någon aktivitet är det viktigt att man någon dag innan

Läs mer

Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015

Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015 Villstads Hembygdsförenings sommarprogram 2015 Varmt välkommen att besöka oss i sommar. De gamla husen och 1900-talsmuseet är öppna när vi har program och servering i Hembygdsgården. Vandring till kvarnstensbrottet

Läs mer

Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015.

Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015. Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015. Sid 1(5) 2015-07-26, Söndag Samling vid Bäckbykyrkan 7.00 för att packa bilar

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl.

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016 Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100:- per

Läs mer

Naturcentrum Guideprogram våren 2018

Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Översiktskarta Söndag 11 februari 10:00-13:00 Här hittar du evenemangen: 1. Isfiske på Måsnaren 2. Uggleäventyr i skogen 3 5. Floraguidning i Öbacken-Bränninge 1 5

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Nu är det vinter men tyvärr ovanligt varmt och dåligt med snö. Men som tur är verkar isarna hålla och det är många som är ute och provar på långfärdsskridskor samt att det är

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Arriva Sverige AB Giltig från: 11/01/2013-22/02/2013

Arriva Sverige AB Giltig från: 11/01/2013-22/02/2013 5001 Tjänst Tjänst Tjänst rbets- Betald OB 4:08 10:17 5h23 0h00 0h00 1h52 0h00 0h00 Uppstart 4:08 4:10 Uppstart buss 4:10 4:13 Omlopp 6091 Täbygaraget... 4:13 Rosengården... 4:36 690 Rosengården... 4:36

Läs mer

Program Onsdag Månadsmöte 7 mars Sedvanliga mötesförhandlingar Kl Föredrag hålles. Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8

Program Onsdag Månadsmöte 7 mars Sedvanliga mötesförhandlingar Kl Föredrag hålles. Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8 Program 2018 Fredag Årsmöte 2 februari Sedvanliga mötesförhandlingar. Ingela Wallin berättar och visar bilder Kl.19.00 från en resa med Hurtigrutten Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8 7 mars

Läs mer

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Guideprogram 2015 Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Välkommen ut i naturen! Årets program innehåller som vanligt en härlig blandning av guidningar och utflykter runt om i

Läs mer

Naturcentrum Guideprogram våren 2018

Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Översiktskarta Här hittar du evenemangen: 2 4 1. Isfiske på Måsnaren 1 2. Uggleäventyr i skogen 3 5 3. Naturvecka på Södertäljebyrån 4. Naturupplevelsedag med kosläpp

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Program för hösten 2018

Program för hösten 2018 Program för hösten 2018 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Program. januari juni 2018

Program. januari juni 2018 Program januari juni 2018 Torsdag 25 januari kl. 14.30 Visning av utställningen Klostret 750 år en historisk tidsresa. Ingen föranmälan. Onsdag 14 februari kl. 19.00 Filmvisning på Klostret Vi visar tre

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2015. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2015. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2015 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Mitt i julstöket sitter vi i styrelsen och planerar hela vårens aktiviteter. Känns lite

Läs mer

Vårbrev från STF Stockholm Nordost

Vårbrev från STF Stockholm Nordost Vårbrev från STF Stockholm Nordost Hej alla glada STF:are i STF Stockholm Nordost Den blomstertid nu kommer När vi nu står mitt uppe i naturens mest prunkande blomstertid, känner vi doft av hägg, syren

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED

Våren I SAMVERKAN MED HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Emelie Andersson 0431 0723 68 16 17 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30

Läs mer

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER MÅNADSMÖTEN PÅ KVÄLLSVÄGEN Tisdag 13 september kl 10.30 Tisdag 11 oktober kl 10.30 Tisdag 8 november kl 10.30 Tisdag 13 december kl 10.30 FREDAGSFIKA PÅ ELGENTORP Fredag 30

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRISKIS PÅ GÅNG På Vinterstigar i Skrylle, lördag 17/1 Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi vandrar in på den smala

Läs mer

Guideprogram våren 2019

Guideprogram våren 2019 Naturcentrum Guideprogram våren 2019 Naturcentrum, Södertälje kommun Natur och friluftsliv i Södertälje Tel: 08-523 010 00 www.sodertalje.se naturochfriluftslivisodertalje Översiktskarta Här hittar du

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Program våren januari kl Art after Work på Passagen Fotografiet och den massproducerade bildens utveckling Gary Svensson,

Program våren januari kl Art after Work på Passagen Fotografiet och den massproducerade bildens utveckling Gary Svensson, Program våren 2017 25 januari kl. 1800 Art after Work på Passagen Fotografiet och den massproducerade bildens utveckling Föreläsare: Gary Svensson, bitr professor och docent i Konstvetenskap och visuell

Läs mer

Fornminnesföreningens program 2010

Fornminnesföreningens program 2010 Fornminnesföreningens program 2010 Tisdag 12 januari 18:30-21:00 Genomgång av flintfynd som kan förväntas hittas under våra grävningar. Lokal: Studiefrämjandets lokal, Bäckgatan 32, Varberg Tisdag 26 januari

Läs mer

Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018

Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018 Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018 Nu rullar vi igång igen, Styrelsen vill hälsa er välkomna till höstens aktiviteter. Vi hoppas att ni har haft en härlig sommar trots torka och värme. Höstens

Läs mer

Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018

Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018 Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018 Studiebesöket startade kl. 17.15, så det var redan mörkt när vi kom fram till det spännande huskomplexet. Det består av två nya byggnader och

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer

Se översiktskalendern i programmet för tider

Se översiktskalendern i programmet för tider Aktiviteter på skolans område Tider: Se översiktskalendern i programmet för tider 20/6 - Midsommarfirande 26/6 - Bruksvallen i Ekeby 28/6 - Vattenaktiviteter 3/7 - Femkamp 5/7 - Jorden runt 8/7 - Spa 12/7

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Bästa SPF:are Vecka

Bästa SPF:are Vecka Bästa SPF:are Vecka 12 2018 Kallt men vackert! Så har det varit i helgen. Efter högmässa i Slottskyrkan mötte jag (Kia) högvakten för vaktombyte och de såg riktigt, riktigt frusna ut. Onsdagsvandringen

Läs mer

Tack för din bokning!

Tack för din bokning! Tack för din bokning! Singel i Salto 9-14 juli 2017 I det här informationsbrevet vill vi berätta lite mer om vad veckan innebär och ge dig svar på saker du undrar över. Vill du ha ytterligare information

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Medlemsblad. Vårens program: Nr 2 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar

Medlemsblad. Vårens program: Nr 2 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar Medlemsblad Nr 2 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar Vårt årsmöte för 2008, den 10:e mars, försiggick i vederbörlig ordning. 67 medlemmar hade infunnit sig i E-salen på Folkets Hus, vilket bör vara ett rekord.

Läs mer

Naturaktiviteter 2016

Naturaktiviteter 2016 Naturaktiviteter 2016 www.eskilstuna.se/natur UPPTÄCK NATUREN I ESKILSTUNA! För att hjälpa dig att upptäcka naturen i fortsätter kommunen att satsa på att öka tillgänligheten till naturområden. Under 2016

Läs mer

RUTE HEMBYGDSFÖRENING

RUTE HEMBYGDSFÖRENING RUTE HEMBYGDSFÖRENING Program för vintern, våren och sommaren 2013 Torsdag 14 februari 2013 kl: 19.00 Trivselkväll i Rute Folkets Hus med Calle Brobäck som visar historiska bilder från norra Gotland. En

Läs mer

Fornminnesföreningens program 2013

Fornminnesföreningens program 2013 Fornminnesföreningens program 2013 www.varbergsfornminnesforening.se För grävningar gäller speciella regler, se avsnitt längre bak. Torsdag 17 januari 19:00 Per Starefors föreläser om Pompeji i Italien,

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning ÅRSPROGRAM 2017 Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning Styrelsemöte 2017 Våra styrelsemöten äger rum följande dagar och är öppna för alla medlemmar i föreningen. 18 Januari 12 Februari, Förrådet

Läs mer

Roslagsbanans utbyggnad

Roslagsbanans utbyggnad Roslagsbanans utbyggnad Trafikförvaltningen/SL satsar på en omfattande kapacitetsförstärkning, som påbörjades redan 2008. Roslagsbanan har genomgått moderniseringar i flera steg och delar av banan har

Läs mer

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november Höstprogram 2014 Torsdag 4 september Tisdag 30 september Helgen 4-5 oktober Onsdag 5 november Onsdag 12 november Torsdag 20 november Dramat i Arles - om van Gogh, Gaugin och Bernhard Föredrag av intendent

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2011

ÄVENTYRSVANDRING 2011 Vi som gjorde vandringen var Elsa, Eva Marie, Eva, Lena, Gertrud och Inga-Lill. Pingstafton tog vi ett tidigt tåg från Malmö till Mjölby och bytte till bussen som släppte av oss i Hästholmen. Packningen

Läs mer

Våren kommer tidigt i Andalusien

Våren kommer tidigt i Andalusien Mandelblomsvandring i Andalusien 1 7 februari 2017 1 Våren kommer tidigt i Andalusien i södra Spanien. Redan i slutet av januari/början av februari blommar mandelträden på bar kvist. Doften från tusentals

Läs mer

Programblad nr 2, vår-sommar 2009

Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Gillet fyller tio i år. Det måste vi fira! Tänk så fort tiden går, säsongerna susar förbi och nu börjar en ny odlingsperiod igen men när detta skrivs har just den begynnande

Läs mer

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020 På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020 Från skjutfält till naturreservat Stuidebesök på SEOM Hållbar hantering av dagvatten Geologins dag Svampvandring Naturkaféet Vandring på Fornstigen

Läs mer

Veckobrev nr 42 (15 oktober- 21 oktober) 2018

Veckobrev nr 42 (15 oktober- 21 oktober) 2018 Veckobrev nr 42 (15 oktober- 21 oktober) 2018 Månadsmöte Grödinge Bygdegård Onsdag den 17oktober kl.12.00 BJÖRN HEMSTAD ÄR TILLBAKA! Denna gång heter hans program "Gobitar på nytt sätt" och består både

Läs mer

Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram

Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram 2015 Naturskyddsföreningen i Sollentuna Vilka är vi? Naturskyddsföreningen Sollentuna är en lokalkrets

Läs mer

Fjärrvärmedagarna. 13-14 april 2011. Ronneby Brunn, Ronneby

Fjärrvärmedagarna. 13-14 april 2011. Ronneby Brunn, Ronneby Fjärrvärmedagarna 13-14 april 2011 Ronneby Brunn, Ronneby PROGRAM Tisdagen den 12 april Drop in 19.00-20.00 Mingelkväll med mat, dryck och aktivitet. PROGRAM Onsdagen den 13 april 09.05 Buss från tågstation

Läs mer

PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI

PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI Hej. Önskar alla god fortsättning på det nya året. Nu är snart alla aktiviter i full gång igen. Lite nya

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Veckoschema v. 5 -Järvar-

Veckoschema v. 5 -Järvar- Veckoschema v. 5 -Järvar- Hej! Trevligt att se flera av er på föräldramötet i måndags! Tre igen Vi blir nu tre pedagoger igen i Järvarna. Peter Halldin, fritidsledare som har arbetat länge på skolan, kommer

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015 Välkommen med! Torsdag 28 augusti kl. 11.00 Besök Kungliga slottet Följ med på en guidad visning av Representationsvåningarna på Kungliga

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix!

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix! GRATIS AKTIVITETER med! Anmäl Dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande aktiviteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år.

Program för Hemsjö hembygdsförenings. I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Program för Hemsjö hembygdsförenings verksamhet 2019 I år firar vi att vår hembygdsförening fyller 50 år. Hembygdsgården Hea Cafékvällar - Vandringar - Valborgsmässofirande - Midsommarfirande - Grötfest

Läs mer

Bästa SPF:are Vecka

Bästa SPF:are Vecka Bästa SPF:are Vecka 16 2018 Vilka fantastiska dagar! Nu kanske vi kan hänga in vinterkappor och vinterrockar? Och snart kommer rapporter om höga flöden och översvämningar, aldrig kan man vara riktigt glad.

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

PROGRAM VÅREN Vila Växa Vandra

PROGRAM VÅREN Vila Växa Vandra PROGRAM VÅREN 2017 Vila Växa Vandra Meditation på kristen grund i Tegnérpaviljongen på Tullinge gård Tisdagar med start den 24 januari kl 19.00 Kom och pröva på meditation som vilar på kristen grund. De

Läs mer

Sommaraktiviteter 2013

Sommaraktiviteter 2013 Sommaraktiviteter 2013 Nu är det snart sommar igen och med sommaren kommer det som vanligt roliga aktiviteter. Det som gäller även detta år är att anmälan är bindande, vilket betyder att om du tackar ja

Läs mer

Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019

Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019 Budapest, Wien & Prag 2-8/4 2019 Tisdag 2/4: Luleå Budapest Avresa från Luleå kl 07:25 och ankomst till Budapest kl 14:00 Busstransfer in till centrum och guidad stadsrundtur i Budapest. Stadsrundtur i

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Gratis aktiviteter och arrangemang för alla barn och ungdomar 6-15 år under sommarlovet i Tingsryds kommun. Sommarlovsprogram 2018 Kultur- och fritidsutskottet och arrangerade

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Endags-cykelturer 2016 med Lokalförening Storstockholm Söder (SCS)

Endags-cykelturer 2016 med Lokalförening Storstockholm Söder (SCS) Endags-cykelturer 2016 med Lokalförening Storstockholm Söder (SCS) Planeringen har börjat och cykelturerna publiceras allteftersom de blir klara. Under säsongen tillkommer också nya turer med kort varsel.

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2014

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2014 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2014 FRISKIS PÅ GÅNG Lördagen 18 Januari, Vintervandring i vilda Skrylle med Eva H Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

PROGRAM NATURUM FALSTERBO MAJ AUGUSTI INKL. FALSTERBO BIRD SHOW ÖPPET MAJ: ONS SÖN KL 11 16 JUNI JULI AUGUSTI: ALLA DAGAR KL 10 17

PROGRAM NATURUM FALSTERBO MAJ AUGUSTI INKL. FALSTERBO BIRD SHOW ÖPPET MAJ: ONS SÖN KL 11 16 JUNI JULI AUGUSTI: ALLA DAGAR KL 10 17 FOTO NATURUM FALSTERBO PROGRAM NATURUM FALSTERBO ÖPPET MAJ: ONS SÖN KL 11 16 JUNI JULI AUGUSTI: ALLA DAGAR KL 10 17 MAJ AUGUSTI INKL. FALSTERBO BIRD SHOW Välkommen till naturum Falsterbo. Naturum är en

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning ÅRSPROGRAM 2018 Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning Styrelsemöte 2018 Våra styrelsemöten äger rum följande torsdagar och är öppna för alla medlemmar i föreningen. 18 Januari 8 Februari 8 Mars,

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med!

Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med! Vår Program 2019 Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med! Konstvåren inleds med det traditionella och uppskattade besöket på Liljevalchs vårsalong.

Läs mer