STF Stockholm Nordost Månadsbrev Oktober 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STF Stockholm Nordost Månadsbrev Oktober 2017"

Transkript

1 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Oktober 2017 Hej STF-vänner! Vi gläder oss åt fortsatt höga deltagarsiffror på våra aktiviteter. Det tycker vi naturligtvis är tillfredsställande. I oktober, som ju kan vara lite mörk och tråkig, kan vi erbjuda ett flertal möjligheter att komma ut på enklare vandringar kombinerat med kultur-, och naturligtvis naturupplevelser. I besöket i Rydboholms slottspark i början av september under ledning av Lennart Lenke deltog hela 43 personer. Nedanstående bilder från Rydboholms slottspark är tagna av Britt Engdahl Den 19 september ledde Gun Abrahamsson-Lindblom och Lars Lindblom en vandringsgrupp på 9 personer på en lyckad vandring från Lindholmen till Molnby station. Bilderna nedan från vandringen är tagna av Gun Abrahamsson Lindblom

2 Den 24 september deltog 11 tvåbenta vandrare och 2 hundar i den 15 km långa första etappen av Roslagsleden, från Danderyd till Karby gård. Denna söndag bjöd på ypperligt vackert vandrarväder med solsken och lagom temperatur. Efter de regniga dagarna innan den 24:e, erbjöd skogen på möjlighet till svampplockning, vilket utnyttjades av flera deltagare. Varje deltagare gick cirka steg, passerade genom tre kommuner, Danderyd, Sollentuna och Täby, fyra sjöar, Rösjön, Fjäturen, Kärringsjön och Vallentunasjön. Den effektiva vandringstiden blev 4 timmar och en kvart. Andra etappen av Roslagsleden planerar Stockholm Nordost presentera i vårprogrammet (7)

3 Så till oktober månads aktiviteter: Konstvandring i Näsbypark. Lördagen den 7 oktober kl. 10 ca 13 Lördagen den 7 oktober kl cirka besöker vi konstnärer i Näsbypark som deltar i "Konst i Roslagen" i deras hem och ateljéer och får samtidigt en trevlig vandring i Näsbypark på vägar, utmed Värtan och Näsby slott, ca 3 km. Samling kl utanför Näsby Allé 10 i Täby. Anmälan senast en 5 oktober till anita.andersson40@gmail.com eller tel Kostnad: 20 kr medlem, 50 kr ej medlem Vandring i Bogesunds vackra naturreservat. Söndagen den 8 oktober kl Söndagen den 8 oktober kl kan du följa med på en ca 6 km lång vandring på Bogesundslandet i blandad terräng med hagmyrar, ekskogar och höga berg. Vi går förbi nedlagda torpställen, passerar resterna av ett tegelbruk och stannar till vid Frösviks gamla säteri. Vi äter vår medhavda matsäck på Kvarnberget med vacker utsikt över Stora Värtan. Guide är Bogesundshistorikern Lennart Lenke, som efter vägen berättar spännande historier och lustiga anekdoter från Bogesund och Frösvik, och inte minst om den excentriske baronen Nils von Höpken. Samling kl vid infartsparkeringen Kulla vägskäl (vägskälet Vaxholmsvägen och vägen mot Åkersberga). Vi åker gemensamt vidare till startplatsen vid Frösvik. Medtag matsäck! Anmälan senast 24 september till Tommy Sjögren, sjogren.tommy@gmail.com eller tel Vandringen ordnas i samarbete med STF Södra Uppland. Kostnad: Vandringen är gratis 3 (7)

4 Ostprovning på Rindö alltmedan hemligheter avslöjas kring Oscar-Fredriksborgs-fortet. Söndagen den 15 oktober kl Söndagen den 15 oktober besöker vi den hemlighetsfulla anläggningen Oscar- Fredriksborgs fort vid sundet Oxdjupet på Rindö, där vår ciceron kommer att berätta om försvaret av det viktiga sundet in till Stockholm under 1800-talet. Vi gör ett unikt besök i fästningens inre som normalt sett inte visas för allmänheten och besöker både de nedre och övre verken. I fortet låter vi Ostmakeriets utsökta ostar oss väl smaka samtidigt får vi en liten föreläsning i ämnet. Samling: vid Oxdjupets kaj vid färjeläget kl Tag med varma och oömma kläder. Anmälan: senast 7 oktober till britt.engdahl@gmail.com eller tel Kostnad: 250 kr medlem, 275 kr ej medlem Vandring i tidig Djursholmsbebyggelse. Onsdagen den 18 oktober kl nsdagen den 18 oktober kl samlas vi vid ändhållplatsen för buss 608 vid Djursholms torg. Vi gör en rundvandring på ca 4 km upp via Slottet till Djursholms Vattentorn och vidare. Vi följer i arkitekters spår och spanar på deras avtryck i bebyggelsen. Välkommen att prova på en vandring arrangerad inom Danderyds Kulturbiennal i samarbete med SPF IDUN. Samling: kl vid ändhållplatsen för buss 608 vid Djursholms torg. Medtag lätt rygga med förtäring. Gåvänliga skor, stavar kan även vara till gagn. Anmälan: senast 16 oktober till monica-frumerie@tele2.se eller tfn Kostnad: Vandringen är gratis. Vandra längs Lidingöloppet. Söndagen den 22 oktober kl Söndagen den 22 oktober vandrar vi från Sticklinge till Rudboda torg på nordvästra Lidingö, ca 7 km lång vandring med några backar.buss 205 från Ropsten till Sticklinge, ändhållplats (Ny turlista kommer). Samling. vid Sticklinge torg kl Tag med matsäck! Anmälan senast 19 oktober till Gun Abrahamsson, st.benhamra@gmail.com eller telefon Kostnad: 30 kr medlem, 50 kr ej medlem 4 (7)

5 Så en liten försmak på vad som bjuds i november: Roslagsbanans Veterantåg vid Östra station. Tisdagen den 7 november kl Varje tisdagskväll samlas medlemmar i veterantågföreningen för att renovera de gamla tågen. Tisdagen den 7 november blir vi guidade av maskinchefen och eldsjälen Mikael Hillbo. Efter visningen kan vi fika tillsammans i det välkända caféet. Samling: kl utanför den K-märkta järnvägsrestaurangen vid Östra station. Anmälan: senast den 4 november till Gun Abrahamsson, st.benhamra@gmail.com eller tel Kostnad: Den guidade visningen är gratis, men ge gärna ett bidrag till veterantågföreningen. Höstprogrammet i STF Stockholm Nordost hösten 2017 Nedan följer en översikt över höstens program från STF Stockholm Nordost. För mer information om dessa aktiviteter hänvisas till vår hemsida och till kommande månadsbrev från STF Stockholm Nordost. Nyinsatt programpunkt: Välkommen till en Mindful Brittsommarvandring i Trastsjöskogen i Österåker. Söndagen den 1 oktober genomför vi en mindful brittsommarvandring. Mer information finns på vår hemsida. Konstvandring i Näsbypark. Lördagen den 7 oktober kl cirka 13 besöker vi konstnärer i Näsbypark som deltar i Konst i Roslagen i deras hem och ateljéer och får samtidigt en ca 3 km trevlig vandring i Näsbypark på vägar, utmed Värtan och Näsby slott. Vandring i Bogesunds vackra naturreservat. Söndagen den 8 oktober kl kan du följa med på en ca 6 km lång vandring på Bogesundslandet. Guide är Bogesundshistorikern Lennart Lenke. I samarbete med STF Södra Uppland. Ostprovning på Rindö alltmedan hemligheter avslöjas kring Oscar- Fredriksborgsfortet. Söndagen den 15 oktober kl besöker vi den hemlighetsfulla anläggningen Oscar-Fredriksborgs fort vid sundet Oxdjupet på Rindö, där vår ciceron kommer att berätta om försvaret av de viktiga sunden in till 5 (7)

6 Stockholm under 1800-talet. Vi gör ett unikt besök i fästningens inre som normalt sett inte visas för allmänheten och besöker både de nedre och övre verken. I fortet låter vi Ostmakeriets utsökta ostar oss väl smaka samtidigt som vi får en liten föreläsning i ämnet. Vandring i tidig Djursholmsbebyggelse. Onsdagen den 18 oktober samlas vi vid ändhållplatsen för buss 606 vid Djursholms torg kl Vi går en rundvandring på ca 4 km upp via Slottet till Djursholms Vattentorn och vidare. Vi följer i arkitekters spår och spanar på deras avtryck i bebyggelsen. Välkommen att prova på en vandring arrangerad inom Danderyds Kulturbiennal i samarbete med SPF IDUN. Vandra längs Lidingöloppet. Söndagen den 22 oktober kl vandrar vi från Sticklinge till Rudboda torg på nordvästra Lidingö. En ca 7 km lång vandring med några backar. Roslagsbanans Veterantåg vid Östra station. Varje tisdagskväll träffas medlemmar i veterantågföreningen för att restaurera de gamla tågen. Tisdagen den 7 november kl blir vi guidade av maskinchefen och eldsjälen Mikael Hillbo. Efter visningen kan vi fika tillsammans i det välkända caféet. Se nya Karolinska sjukhuset (NKS). Tisdagen den 14 november kl besöker vi NKS Showroom och får en inblick i projektet Nya Karolinska Solna. Du får veta mer om bygget Nya karolinska Solna och framtidens hälso-och sjukvård. Det är en guidad presentation och utställning för dig som är intresserad av Sveriges största byggprojekt, sjukvård, arkitektur, stadsutveckling mm. Vi får också titta in i typrummen, operationssal, mottagningsrum, intensivvårdsrum och vårdrum. Visning av nya Kungliga Musikhögskolan (KMH). KMH fick 2016 nya lokaler där modern arkitektur och äldre kulturminnesmärkta byggnader har kunnat förenas. Musikers och instruments behov vad gäller akustik och luftfuktighet har kombinerats med spännande arkitektur. Den guidade visningen, tisdagen den 28 november kl , tar oss in på delar av byggnaden som normalt är stängda för allmänheten. OBS! Deltagarantalet är begränsat och endast några få platser återstår Vår traditionella luciavandring. Söndagen den 10 december kl vandrar vi ca 6 km från Roslagsbanans station Täby Kyrkby till Visinge. Vi passerar Täby Kyrka, går vidare ner till Nygårds värdshus vid Vallentunasjön. Beroende på snö och framkomlighet 6 (7)

7 passerar vi Såstaholm/Höstsol och Karby kulturcentrum för att avsluta vid Visinge station. Stopp kommer att göras för att avnjuta dryck och medhavd matsäck. MC Collection museum. Torsdagen den 18 januari kl besöker vi ett tekniskt, historiskt mästerverk, inte bara för motorcykelentusiaster. Guiden visar oss dessa nostalgikickar från tidig utveckling fram till racingkänsla i nutid. Den som så önskar kan ta en kopp kaffe med tilltugg. STOR-bildtryck hos Big Image i f.d. flyghangar. I 30 år har familjeföretaget producerat storslagna bildupplevelser tryckta på textila material som används över hela världen. Tisdagen den 30 januari kl får vi en intressant guidning om företagets utveckling, produktion och miljötänk som ledde till Täby Kommuns miljöpris Årsmöte 2018 med STF Stockholm Nordost. Alla hälsas hjärtligt välkomna till årsmöte med STF Stockholm Nordost tisdagen den 20 februari 2018 i Åkersberga bibliotek. Intressant föredrag utlovas, förutom kaffe/the och bulle. Hela höstprogrammet i pappersfolderform finns på våra normala utlämningsställen, bl.a. biblioteken i våra kommuner och programmet finns utförligare beskrivet på vår hemsida som du når på nedanstående adress: Besök vår hemsida regelbundet! Du får mer information och vi kompletterar med ytterligare aktiviteter under * * * - För frågor, idéer, förslag eller andra synpunkter skriv gärna ett mail till oss stfstockholmnordost@stfturist.se - * * * - På vår hemsida kan du också länka dig till STF:s andra lokalavdelningar och där ta del av deras utbud av aktiviteter. Tillsammans hälsar vi dig välkommen att uppleva natur- kultur- och friluftsaktiviteter med oss i STF under Trevlig höst önskar styrelsen! 7 (7)

STF Stockholm Nordost Månadsbrev November 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev November 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev November 2017 Hej STF-vänner! Ännu en månad när vi kan glädja oss åt höga och i vissa fall mycket höga deltagarsiffror på våra aktiviteter. Monica Frumerie hade samlat

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev September 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev September 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev September 2017 Hej STF-vänner! STF-hösten har inletts med två mycket trevliga vandringar, båda under ledning av Gun Abrahamsson-Lindblom och Lars Lindblom. Den först genomfördes

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Augusti 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Augusti 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Augusti 2017 Hej STF-vänner! Tiden går fort. Vi har ju haft en lite ovanlig sommar i år. Värmen har inte riktigt kommit på allvar, men vi kan inte klaga på att det varit

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Juni 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Juni 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Juni 2017 Hej STF-vänner! Så har då äntligen den sommar vi så länge längtat efter kommit. Det innebär också att vårens programpunkter i STF Stockholm Nordost börjar sina

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev December 2017

STF Stockholm Nordost Månadsbrev December 2017 STF Stockholm Nordost Månadsbrev December 2017 Hej STF-vänner! Så återigen står vi inför en säsongsavslutning med vår traditionella luciavandring, denna gång sammanfallande med Nobel-dagen den 10 december.

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Maj 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Maj 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Maj 2018 Hej STF-vänner! Vi har en intensiv majmånad framför oss med ett stort antal aktiviteter där vi hoppas att alla medlemmar skall finna någon eller några aktiviteter

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014

Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Stockholm Nordost Nyhetsbrev December 2014 Hej! Tiden går fort. Nu har vi snart lagt höstterminen 2014 med alla dess aktiviteter bakom oss. Men nu ser vi framåt. Vi har ytterligare en aktivitet kvar i

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Mars 2015

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Mars 2015 Stockholm Nordost Nyhetsbrev Mars 2015 Hej! Nu är vi ordentligt igång med det nya verksamhetsåret. Februari inleddes med ett besök på Överjärva gård där ettt 15-tal personer fick ta del av utvecklingen

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Hej! God fortättning på det nya året som nu inte är helt nytt utan en månad gammalt. Under denna månad har STF Stockholm Nordost haft två välbesökta aktiviteter,

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Januari 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Januari 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Januari 2018 Hej STF-vänner! Gott Nytt År och god fortsättning! Så har vi lagt ytterligare en STF-termin bakom oss och siktar nu in oss till fullo på 2018. En vårtermin

Läs mer

Vårbrev från STF Stockholm Nordost

Vårbrev från STF Stockholm Nordost Vårbrev från STF Stockholm Nordost Hej alla glada STF:are i STF Stockholm Nordost Den blomstertid nu kommer När vi nu står mitt uppe i naturens mest prunkande blomstertid, känner vi doft av hägg, syren

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev April 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev April 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev April 2018 Hej STF-vänner! Vintern håller sitt grepp trots att klockorna är omställda till sommartid. Vi tvingades på grund av detta att ställa in en vandring eftersom

Läs mer

Arriva Sverige AB Giltig från: 11/01/2013-22/02/2013

Arriva Sverige AB Giltig från: 11/01/2013-22/02/2013 5001 Tjänst Tjänst Tjänst rbets- Betald OB 4:08 10:17 5h23 0h00 0h00 1h52 0h00 0h00 Uppstart 4:08 4:10 Uppstart buss 4:10 4:13 Omlopp 6091 Täbygaraget... 4:13 Rosengården... 4:36 690 Rosengården... 4:36

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2018 Hej STF-vänner! År 2018 har vi inlett med två mycket intressanta besök, dels hos MC Collection i Sollentuna och dels hos Big Image i Hägernäs. I februari

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2018

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2018 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2018 Hej STF-vänner! 30 personer vandrade den 13 februari hem från Rydells blommor med varsin självhopsatt tulpanbukett efter att ha mött våren i Rydells växthus.

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl.

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016 Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100:- per

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Bygginformation: Det här bygger vi på Kårstalinjen

Bygginformation: Det här bygger vi på Kårstalinjen Bygginformation: Det här bygger vi på Kårstalinjen Planerade arbeten Under våren 2016 har SL påbörjat förberedande arbeten med ombyggnad av stationen i Roslags Näsby och utbyggnad av dubbelspår på sträckan

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Roslagsbanan informerar. Ny depå i Molnby.

Roslagsbanan informerar. Ny depå i Molnby. Roslagsbanan informerar. Ny depå i Molnby. Arlanda ROSLAGSBANAN Ekskogen Frösunda L27 Kårsta N V Ö SIGTUNA KOMMUN S Lindholmen VALLENTUNA KOMMUN Planerad depå Mötesspår Molnby SOLLENTUNA KOMMUN E18 STOCKHOLMS

Läs mer

Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018

Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018 Veckobrev nr 35 (27 augusti - 2 september) 2018 Nu rullar vi igång igen, Styrelsen vill hälsa er välkomna till höstens aktiviteter. Vi hoppas att ni har haft en härlig sommar trots torka och värme. Höstens

Läs mer

Program våren januari kl Art after Work på Passagen Fotografiet och den massproducerade bildens utveckling Gary Svensson,

Program våren januari kl Art after Work på Passagen Fotografiet och den massproducerade bildens utveckling Gary Svensson, Program våren 2017 25 januari kl. 1800 Art after Work på Passagen Fotografiet och den massproducerade bildens utveckling Föreläsare: Gary Svensson, bitr professor och docent i Konstvetenskap och visuell

Läs mer

Roslagsbanans utbyggnad

Roslagsbanans utbyggnad Roslagsbanans utbyggnad Trafikförvaltningen/SL satsar på en omfattande kapacitetsförstärkning, som påbörjades redan 2008. Roslagsbanan har genomgått moderniseringar i flera steg och delar av banan har

Läs mer

2011-05-29. 2011-06-19 t.o.m. 2011-09-11. Spionutställning

2011-05-29. 2011-06-19 t.o.m. 2011-09-11. Spionutställning 2011-05-29 Spionutställning Ta del av en spännande och intressant miniutställning om spioneri och underrättelsetjänst under det kalla krigets dagar (1945-1991). Det är föreningen Sveriges öga och öra som

Läs mer

Bygginformation: Det här bygger vi på Österskärslinjen

Bygginformation: Det här bygger vi på Österskärslinjen Bygginformation: Det här bygger vi på Österskärslinjen Planerade arbeten Under våren 2017 startade förberedelserna för utbyggnaden av 3,2 km dubbelspår på sträckan Hägernäs Ullna kvarnväg. Tidigare har

Läs mer

Roslagsbanan informerar. Ny depå i Molnby.

Roslagsbanan informerar. Ny depå i Molnby. Roslagsbanan informerar. Ny depå i Molnby. ROSLAGSBANAN L27 Kårsta Arlanda Ekskogen Frösunda N V Ö SIGTUNA KOMMUN S Lindholmen VALLENTUNA KOMMUN Planerad depå Mötesspår Väsbyvägen Molnby Ormsta E18 E4

Läs mer

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020 På gång i din krets Program för hösten och vintern 2019/2020 Från skjutfält till naturreservat Stuidebesök på SEOM Hållbar hantering av dagvatten Geologins dag Svampvandring Naturkaféet Vandring på Fornstigen

Läs mer

Bygginformation: Det här bygger vi på Kårstalinjen

Bygginformation: Det här bygger vi på Kårstalinjen Bygginformation: Det här bygger vi på Kårstalinjen Planerade arbeten Under våren 2016 har SL påbörjat förberedande arbeten med ombyggnad av stationen i Roslags Näsby och utbyggnad av dubbelspår på sträckan

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Inlämning av manus ska vara oss tillhanda innan den 15:e i varje månad för införande nästkommande månad. Vad händer i Färgelanda för Juli och Augusti månad kommer att

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

Program. januari juni 2018

Program. januari juni 2018 Program januari juni 2018 Torsdag 25 januari kl. 14.30 Visning av utställningen Klostret 750 år en historisk tidsresa. Ingen föranmälan. Onsdag 14 februari kl. 19.00 Filmvisning på Klostret Vi visar tre

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2019

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2019 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Mars 2019 Hej STF-vänner! Så är årsmötet i STF Stockholm Nordost 2019 avklarat. Gamla styrelsen fick ansvarsfrihet och den nya styrelsen som leds av ny ordförande och där

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Thielska Galleriet på Blockhusudden!

Thielska Galleriet på Blockhusudden! 2017-09-11 FRA 75 år Låt oss inte glömma att myndigheten i år blir 75 år. Och att vi har en lång och spännande historia. Thielska Galleriet på Blockhusudden! Välkommen till en visning som är bokad mellan

Läs mer

Spionutställning

Spionutställning 2011-05-29 Spionutställning Ta del av en spännande och intressant miniutställning om spioneri och underrättelsetjänst under det kalla kriget dagar (1945 1991). Det är föreningen Sveriges öga och öra som

Läs mer

Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Vårprogram 2018

Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Vårprogram 2018 Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Vårprogram 2018 SAMFUNDET DJURSHOLMS FORNTID OCH FRAMTID Konstnärsbesök lör 27 januari kl 13.00-ca 15.00 Årsmöte Strindberg på Djursholm tor 8 mars kl 18.00 Humlegården

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRISKIS PÅ GÅNG På Vinterstigar i Skrylle, lördag 17/1 Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi vandrar in på den smala

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med!

Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med! Vår Program 2019 Hej! Här i programmet presenteras konstklubbens aktiviteter under våren 2019 hoppas du vill vara med! Konstvåren inleds med det traditionella och uppskattade besöket på Liljevalchs vårsalong.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2015. Det åttonde verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Paketresor med M/S Wettervik 2012, Tfn 0709-770263, info@wettervik.se

Paketresor med M/S Wettervik 2012, Tfn 0709-770263, info@wettervik.se Paketresa 1 11:00 Besök på Butiken Stjernsund, här berättar man lite historia om gården samt om verksamheten där idag, här producerar man ägg och säljer egna produkter samt närproducerade varor, man säljer

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Nu är det vinter men tyvärr ovanligt varmt och dåligt med snö. Men som tur är verkar isarna hålla och det är många som är ute och provar på långfärdsskridskor samt att det är

Läs mer

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras).

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras). HUVUDSTA PENSIONÄRSFÖRENING Klippgatan 8 171 47 SOLNA Tel: 08 27 50 32 Hemsida: www.pro.se/huvudsta E-mail: huvudstapro@gmail.com Nr 3 8 september 2015 Höstprogrammet 2015 Månadsmöten hålls på Skoga Äldreboende,

Läs mer

Se översiktskalendern i programmet för tider

Se översiktskalendern i programmet för tider Aktiviteter på skolans område Tider: Se översiktskalendern i programmet för tider 20/6 - Midsommarfirande 26/6 - Bruksvallen i Ekeby 28/6 - Vattenaktiviteter 3/7 - Femkamp 5/7 - Jorden runt 8/7 - Spa 12/7

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram

Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram Välkomna till höstens aktiviteter Vi hälsar välkommen till aktiviteterna. Höst- och vinterprogram 2015 Naturskyddsföreningen i Sollentuna Vilka är vi? Naturskyddsföreningen Sollentuna är en lokalkrets

Läs mer

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER MÅNADSMÖTEN PÅ KVÄLLSVÄGEN Tisdag 13 september kl 10.30 Tisdag 11 oktober kl 10.30 Tisdag 8 november kl 10.30 Tisdag 13 december kl 10.30 FREDAGSFIKA PÅ ELGENTORP Fredag 30

Läs mer

UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017. Skrinna Skridskoskola 2016

UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017. Skrinna Skridskoskola 2016 UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017 Skrinna Skridskoskola 2016 Innehåller vandrings- och paddlingsprogram för 2017 Nya äventyr Paddla i ett träsk eller vandra i trollskogen.

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

Sommarprogram 2017 AKTIVITETSHUS HISINGEN

Sommarprogram 2017 AKTIVITETSHUS HISINGEN Sommarprogram 2017 AKTIVITETSHUS HISINGEN Måndag 5 juni Aktivitetshuset Sällskapsspel Kl: 13-14.30 Tisdag 6 juni STÄNGT NATIONALDAGEN Onsdag 7 juni UTFLYKT : Lillebybadet Torsdag 8 juni Tid för balkongen

Läs mer

Besök i Norrrköpings konstmuseum

Besök i Norrrköpings konstmuseum ÅRSKALENDER 2011 1 Besök i Norrrköpings konstmuseum Den 13 april besökte vi Norrköpings Konstmuseum, som visade en utställning av konstnären Karl Axel Pehrson Med naturen som utgångspunkt kombinerat med

Läs mer

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater.

Vårprogram Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Vårprogram 2016 Missa inte alla vårens inspirerande konstaktiviteter. Vi ser fram emot att träffa dig och dina styrelsekamrater. Hela styrelsen önskar er välkomna Onsdag 9 mars Konst som berör Föredrag

Läs mer

Du är välkommen till oss

Du är välkommen till oss HÖSTPROGRAMMET 2016 1 Du är välkommen till oss Hos oss kan du hitta någon att prata med, någon som lyssnar och som har samma erfarenheter av sjukdomen som du har. Det är medlemmarnas samlade livserfarenheter

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015.

Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015. Pilgrimsvandring med Bäckbykyrkan i den heliga Birgittas fotspår från Ramundberget till Skarvdörrs-passet 26 juli 31juli 2015. Sid 1(5) 2015-07-26, Söndag Samling vid Bäckbykyrkan 7.00 för att packa bilar

Läs mer

Program för hösten 2018

Program för hösten 2018 Program för hösten 2018 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Hej på er! Näst sista veckan innan höstlovet, oj vad tiden har gått fort! Vi har fortsatt vårt arbete med vår storyline Bondgården och denna vecka så fick vi ett sms från

Läs mer

Bästa SPF:are Vecka

Bästa SPF:are Vecka Bästa SPF:are Vecka 16 2018 Vilka fantastiska dagar! Nu kanske vi kan hänga in vinterkappor och vinterrockar? Och snart kommer rapporter om höga flöden och översvämningar, aldrig kan man vara riktigt glad.

Läs mer

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2019

STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2019 STF Stockholm Nordost Månadsbrev Februari 2019 Hej STF-vänner! Får jag börja med att ställa en kulinarisk fråga? Vad tycker ni om följande meny? Lammfilé i chokladsås Potatis- och aubergingratäng Löktårta

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2011

ÄVENTYRSVANDRING 2011 Vi som gjorde vandringen var Elsa, Eva Marie, Eva, Lena, Gertrud och Inga-Lill. Pingstafton tog vi ett tidigt tåg från Malmö till Mjölby och bytte till bussen som släppte av oss i Hästholmen. Packningen

Läs mer

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM

Kulturvecka. i Kungariket PROGRAM Kulturvecka i Kungariket PROGRAM 30 september -6 oktober 2019 Kulturveckan 2019 Upplev konst, hantverk, film, historia, föredrag musik, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar

Läs mer

Mer information i kommande SVEFO-INFO.

Mer information i kommande SVEFO-INFO. Aktuell information för Östra Svealands Fotoklubbar Maj 2000 Extranummer EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER Påminnelse om höstutflykten se bilaga! Aktuell information från Enskede FK angående

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Program Onsdag Månadsmöte 7 mars Sedvanliga mötesförhandlingar Kl Föredrag hålles. Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8

Program Onsdag Månadsmöte 7 mars Sedvanliga mötesförhandlingar Kl Föredrag hålles. Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8 Program 2018 Fredag Årsmöte 2 februari Sedvanliga mötesförhandlingar. Ingela Wallin berättar och visar bilder Kl.19.00 från en resa med Hurtigrutten Fika Hyresgästföreningens lokal, Sturegatan 8 7 mars

Läs mer

Naturaktiviteter 2016

Naturaktiviteter 2016 Naturaktiviteter 2016 www.eskilstuna.se/natur UPPTÄCK NATUREN I ESKILSTUNA! För att hjälpa dig att upptäcka naturen i fortsätter kommunen att satsa på att öka tillgänligheten till naturområden. Under 2016

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning ÅRSPROGRAM 2017 Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning Styrelsemöte 2017 Våra styrelsemöten äger rum följande dagar och är öppna för alla medlemmar i föreningen. 18 Januari 12 Februari, Förrådet

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Naturcentrum Guideprogram våren 2018

Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Översiktskarta Söndag 11 februari 10:00-13:00 Här hittar du evenemangen: 1. Isfiske på Måsnaren 2. Uggleäventyr i skogen 3 5. Floraguidning i Öbacken-Bränninge 1 5

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015 Välkommen med! Torsdag 28 augusti kl. 11.00 Besök Kungliga slottet Följ med på en guidad visning av Representationsvåningarna på Kungliga

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion 2008 års Verksamhetsberättelse för Volvo IF:S Friluftssektion Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2008. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 08 konstituerat på följande

Läs mer

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun

Guideprogram 2015. Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Guideprogram 2015 Guidningar och utflykter i natur och parkmiljöer i Motala kommun Välkommen ut i naturen! Årets program innehåller som vanligt en härlig blandning av guidningar och utflykter runt om i

Läs mer

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november Höstprogram 2014 Torsdag 4 september Tisdag 30 september Helgen 4-5 oktober Onsdag 5 november Onsdag 12 november Torsdag 20 november Dramat i Arles - om van Gogh, Gaugin och Bernhard Föredrag av intendent

Läs mer

VETERANTÅGET. Sommartåget

VETERANTÅGET. Sommartåget Roslagsbanans Veterantågsförening Nr 2 2008 VETERANTÅGET Sommartåget Medlemsinformation för Roslagsbanans Veterantågsförening VETERANTÅGET http://www.roslagsbanan.com Postgiro 644 28 69-1 Adress Roslagsbanans

Läs mer

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018

Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Sommarlovsprogram Tingsryd 2018 Gratis aktiviteter och arrangemang för alla barn och ungdomar 6-15 år under sommarlovet i Tingsryds kommun. Sommarlovsprogram 2018 Kultur- och fritidsutskottet och arrangerade

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Arriva Sverige AB Giltig från: 07/01/ /02/2013

Arriva Sverige AB Giltig från: 07/01/ /02/2013 1001 Tjänst Tjänst Tjänst rbets- Betald OB 4:08 10:17 5h25 0h00 0h00 1h52 0h00 0h00 Uppstart 4:08 4:10 Uppstart buss 4:10 4:13 Omlopp 6091 Täbygaraget... 4:13 Rosengården... 4:36 690 Rosengården... 4:36

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Fornminnesföreningens program 2010

Fornminnesföreningens program 2010 Fornminnesföreningens program 2010 Tisdag 12 januari 18:30-21:00 Genomgång av flintfynd som kan förväntas hittas under våra grävningar. Lokal: Studiefrämjandets lokal, Bäckgatan 32, Varberg Tisdag 26 januari

Läs mer

Naturcentrum Guideprogram våren 2018

Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Naturcentrum Guideprogram våren 2018 Översiktskarta Här hittar du evenemangen: 2 4 1. Isfiske på Måsnaren 1 2. Uggleäventyr i skogen 3 5 3. Naturvecka på Södertäljebyrån 4. Naturupplevelsedag med kosläpp

Läs mer

Foto: Daniel Hjalmarsson. Stadsvandringar event.katrineholm.se

Foto: Daniel Hjalmarsson. Stadsvandringar event.katrineholm.se Foto: Daniel Hjalmarsson Stadsvandringar 2018 event.katrineholm.se MAJ Konstvandring Torsdag 17 maj klockan 18.00 19.30 En vandring där vi berättar om både äldre och nyare offentliga konstverk i Katrineholm.

Läs mer

Onsdag 2 april kl. 17:00 BLOMSTERFEST, HISTORISK VÅR på Drottningholm.

Onsdag 2 april kl. 17:00 BLOMSTERFEST, HISTORISK VÅR på Drottningholm. Vårprogrammet 2008_2 När detta skrivs är det Påsk och snön ligger vit efter en grön och våt vinter. Men frösådderna gror inne i värmen och snart är det barmark igen. Väl mött på nya inspirerande träffar

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Programblad Hösten 2019

Programblad Hösten 2019 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: Bankgiro: 681-1376 www.hjart-lung.se/varberg OBS! Kansliet är öppet på torsdagar kl. 10.00-11.00.

Läs mer

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix!

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix! GRATIS AKTIVITETER med! Anmäl Dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande aktiviteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna.

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna. Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se VÅRPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är åter i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Ytterligare skäl för att du skall bli medlem Du är välkommen att deltaga i Hjärt- och Lungsjukas olika aktiviteter och cirklar.

Ytterligare skäl för att du skall bli medlem Du är välkommen att deltaga i Hjärt- och Lungsjukas olika aktiviteter och cirklar. HÖSTPROGRAMMET 2017 1 Du är välkommen till oss Hos oss kan du hitta någon att prata med, någon som lyssnar och som har samma erfarenheter av sjukdomen som du har. Det är medlemmarnas samlade livserfarenheter

Läs mer

Kära konstvänner! Varmt välkomna till Karolinska Konstföreningens aktiviteter VÅREN 2018 del 2.

Kära konstvänner! Varmt välkomna till Karolinska Konstföreningens aktiviteter VÅREN 2018 del 2. Kära konstvänner! Varmt välkomna till Karolinska Konstföreningens aktiviteter VÅREN 2018 del 2. Vi erbjuder följande aktiviteter: 2 tillfällen till konstvandring kring Hagastaden och Karolinska. 1 tillfälle

Läs mer

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se

Program. Kulturvecka. i Kungariket. Programmet finns också på. www.kungsor.se Program Programmet finns också på www.kungsor.se Måndag 28/9 Föredrag om Kalklinbanan av Knut Barr kl. 19.00. Kalklinbanans historia och framtid med skapandet av ett eventuellt industrihistoriskt centrum.

Läs mer

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning ÅRSPROGRAM 2018 Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning Styrelsemöte 2018 Våra styrelsemöten äger rum följande torsdagar och är öppna för alla medlemmar i föreningen. 18 Januari 8 Februari 8 Mars,

Läs mer

Guideprogram våren 2019

Guideprogram våren 2019 Naturcentrum Guideprogram våren 2019 Naturcentrum, Södertälje kommun Natur och friluftsliv i Södertälje Tel: 08-523 010 00 www.sodertalje.se naturochfriluftslivisodertalje Översiktskarta Här hittar du

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Vi ses i Glasriket! Har du frågor eller funderingar kontakta oss! 0481 452 15 info@glasriket.se

Vi ses i Glasriket! Har du frågor eller funderingar kontakta oss! 0481 452 15 info@glasriket.se Vi ses i Glasriket! Glasriket är ett resmål som är öppen året runt och kan erbjuda spännande sevärdheter för såväl gammal som ung. Här finns många fina besöksmål från glaset och shopping, till utvandrarbygden

Läs mer