Verksamhetsbera ttelse fo r 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsbera ttelse fo r 2017"

Transkript

1 Verksamhetsbera ttelse fo r 2017 Styrelsen Ordförande Joachim Axelsson Kassör Ulla Öhrn Sekreterare Johan Hägglund Ledamot Einar Persson Ledamot My Kreuger Kenneth Gustavsson Anders Lindbom Björn Eriksson Anders Wetter Revisorer Birgitta Wahlberg Inga Karlsson Sektionsledare Barnverksamheten Joachim Axelsson Skogsknopp Martina Hägglund Skogsknytte Maria Larsson Skogsmulle Mattias Darlin Strövare Joachim Axelsson Vandring Anders Ålstam Kajak Kenneth Gustafsson, Katrin Thorén Valberedning Mötesverksamhet Kennet Karlsson Årsmötet hölls enlig sedvanliga former den 19 mars 2017 på Mejeriet. Styrelsen har under året haft sju protokollförda möten. Medlemsantal Lokalavdelningen har i februari 2018, enligt centrala medlemsregistret, 301 medlemmar, en ökning med 26 st. I medlemsantalet var 100 medlemmar 15 år eller yngre. Fördelningen mellan kön är ca 51 % kvinnor (154 kvinnor och 147 män).

2 Ledare Aktiviteter Utbildning Mulle 60 år Under året fyllde Mulle 60 år. Det firade vi med att alla barngrupperna träffades och grillade korv och åt födelsedagstårta. Flera lekar hann vi med också. Mulle var självklart där. Lärakännaträff 10 september En träff ordnades för alla ledare och styrelsemedlemmar för att vi ska lära känna varandra bättre. Detta genomfördes genom en mycket uppskattad samarbetsövning av Johannes Löf och därefter grillning. Vi hoppas på bättre uppslutning nästa gång. Aktivitetsdag 14/5 14 maj anordnades en aktivitetsdag vid Lysingsbadet. Denna gång i samarbete med flera olika föreningar och Västerviks kommun som samordnare. Där anordnades aktiviteter för barn av ledare för de olika barngrupperna, Knopp, Knytte, Mulle och Strövare. Även Kajaksektionen fanns på plats och visade upp kajak och utrustning. Kåre Ankarvik från Vituddens kanotvarv var med och visade kajaker, både för vuxna och barn. Det ordnades prova-på paddling för både stora och små besökare. Vi hade även besök av Robert Flisberg från Oskarshamn lokalavdelning som visade paracordknytning. Aktivitetsdagen riktade sig inte enbart till medlemmar utan även till allmänheten och potentiella blivande medlemmar. Ledarna gjorde upp eld i eldstaden för grillning. Under dagen sponsrade ICA MAXI med 200 st korv och bröd samt saft. Samtliga korvar var uppätna vid dagens slut vilket ger en fingervisning om antalet besökare. Det var klarblå himmel denna vackra majdag och ett mycket lyckat och uppskattat evenemang.

3 Skogsknopp 1-2 år Barn och ungdomsverksamhet Under året har skogsknopparna, 1-2 år, utforskat Jennyskogen där vi också har en "koja". Några tillfällen har varit förlagda till stranden i Gertrudsvik och Gränsö. Alla barnen har haft en medupptäckande vuxen med sig. Barnens nyfikenhet har stått i fokus och de har fått upptäcka naturen i sin egen takt. Många av aktiviteterna har varit återkommande varje gång, vilket barnen uppskattat. Gruppen har lekt lekar, sjungit, dansat, pysslat, samlat, letat, klättrat, balanserat, sprungit och hoppat. Myror, nyckelpigor, spindlar och sniglar/snäckor har väckt stort intresse. Varje tillfälle har avslutats med en gemensam fikastund och barnen har fått prova på att grilla både korv och pinnbröd. Skogsknopparna deltog också i Mulles kalas i höstas. Våren: 6 barn Antal träffar: 10, lördagar Ledare: Maria Larsson Hjälpledare: Daniel Olausson, Johan Hägglund och Martina Hägglund Hösten: 11 barn Antal träffar: 9, lördagar Ledare: Martina Hägglund Hjälpledare: Ulla och Peter Wihlborg Skogsknytte 3-4 år Skogsknyttarna har träffats på lördagsförmiddagar vid Gertrudsviks skogsområde. Varje tillfälle avslutats med förtäring av medhavd matsäck. En mycket populär tillställning för våra små. Under vårterminen plockade vi vitsippor vid Hermanstorp. Vi har samlat djur och kollat i luppar. Tillverkade barkbåtar och sjösatte i en vårbäck i Jennyskogen. Vi pysslade med olika skogsmaterial. Vi var vid Gertrudsviks stranden och letade efter liv i vattnet, men det var lite kallt så det var inte så många fynd, men vi var glada över det vi hitta! Vi avslutade terminen med en härlig, varm och solig stund vid gården Stenberga. Där vi hade gjort i ordning en hinderbana i skogen och en tipspromenad. Vi delade ut terminsmärken och fikade i solens sken! Vi har under hela terminen haft en körsbärsgren som vi kollat på varje vecka. Vi har fått följt utvecklingen från kal gren till blommande gren och det var fascinerande! Skogsknyttarna träffades under hösten mestadels på lördagsförmiddagar i Jennyskogen. Vid tre tillfällen träffades vi på vardagskvällar - två gånger för matlagning på stormkök och en gång för stjärnskådning. Stjärnskådningsträffen bestod av reflexpromenad på Gränsö, längs gångstigen till Eken på Lillön, och sedan stjärnskådning med hjälp av appen SkyView. Vid ett annat tillfälle gjorde vi en utflykt till Eken på Lillön. Avslutningen ägde rum en lördagseftermiddag med pinnbrödsgrillning på Bondbacken. Vi har även deltagit i firandet av Mulle, haft vattentema i bäcken i Jennyskogen, pysslat höstmobiler, pysslat djur med hjälp av material från skogen, samlat löv i olika färger, följt ett träd under årstidsväxlingen och bäddat ner igelkotten för vintern. Kommunikationen med föräldrarna har skett mestadels via en Messenger-grupp. Vårterminen: 23 barn, 10 träffar Ledare: Ida Alne och Viktoria Jakobsson Höstterminen: 13 barn, 12 träffar Maria Vernersson, Maria Larsson. Hjälpledare: Johan Hägglund.

4 Skogsmulle 5-7 år Gruppen samlas vid en stor ek på Gertrudsvikområdet. Därifrån börjar vår vandring på olika stigar, varifrån vi betraktar träd och buskar, spanar efter djur och fåglar, letar växter vid både insjö och hav. Vi lär oss även om allemansrätten. Vår matplats är populär inte bara för barnen utan även för Skogsmulle som gärna besöker den. Under året har Mulle fyllt 60 år, vilket vi under hösten firade med tårta och korvgrillning tillsammans med alla barngrupperna och Mulle själv förstås. Strövare 7-10 år Vårterminen: 13 barn, 10 träffar. Ledare: Inga Karlsson och Mattias Darlin. Höstterminen: 10 barn, 9 träffar. Ledare: Mattias Darlin och Joachim Axelsson. I gruppen strövare är barnen mogna för lite mer avancerade övningar. Matlagning på stormkök, grillning, bygga hinderbanor och vindskydd samt lära sig om allemansrätten och hur man tar hand om sitt skräp. Under våren har vi tex letat skatter med hjälp av GPS, mycket spännande. Vi har även lärt oss att hantera kniven och täljt barkbåtar som sedan fick åka i bäcken. Under hösten har vi plockat bär, kokat sylt och gjort plättar. Lärt oss göra eld med grenar vi hittar i skogen. Vi var även med på Mulles firande där vi var ansvariga för elden och täljde grillpinnar till alla. Vårterminen: 11 barn, 10 träffar. Ledare: Inga Karlsson och Joachim Axelsson Höstterminen: 13 barn, 9 träffar. Ledare: Joachim Axelsson, Mattias Darlin och Charlotte Frisell.

5 Kajak Vuxenverksamhet Under 2017 har vi varit ute och skapat oss många minnen och fått nya erfarenheter. Vi har genomfört både kvällsturer, dagsturer, 2-3 dagsturer. Turer med stora mervärden har funnits med som t.ex. månskenspaddling, kajakboll, prova på-paddlingar mm. Vid 2 tillfällen har vi haft övningar i simhallen. Vi har plockat skräp från öar vi varit på. Deltagit i Outdoordag och främjardag i syfte att bl a vissa upp vår verksamhet och profilera oss. Vi har även deltagit på LED i Loftahammar där vi fungerade som följekajaker till simmarna under tävlingen Sammanslaget följande paddlingar; 4 kvällspaddlingar 3 Dagspaddlingar 2 2dagars paddlingar 1 3dagarspaddlingar Även i år har vi haft en nybörjarkurs med 6 kurstillfällen. Vi har i nuläget 4 stycken kajaker för uthyrning till våra medlemmar. Sektionsledare: Katrin Thorén, Kenneth Gustafsson Ledare: Anders Wetter, Johannes Löf, Mario Montero och Ulf Sjöholm Vandring Årets första vandring startade med en vandring vid Gränsökanal och golfbanan i strålande sol och vårväder den 16 mars. Under våren har vi vandrat 12 torsdagar och sammanlagt 145 km med i snitt 33 vandrare. Avslutningsvandringen gjordes runt Hästhagssjön 8 juni med lunch på Tapas o Cavas, Västerviks Resort. Höstens vandringar startade med en lugn vandring runt sjön Maren den 7 september. Under hösten har vi vandrat 14 torsdagar i ett underbart väder varje torsdag. Totalt har vi vandrat 171 km med i snitt 30 vandrare, se bilaga. Avslutningen vandrade vi vid Kvännaren den 7 december, med avslutning på Fabriken där lunch intogs. Under året har vi vandrat över hela kommunen och med utflykt till bl.a. Stensjö By i Oskarshamns Kommun, samt Åsvikelandet i Valdemarsviks Kommun. Totalt har vi under 2017 vandrat 316 km, med i snitt 30 vandrare/vandring. Vi har vandrat allt från 10 km till 17 km per gång. Snittet är ca 12,5 km. Vi är förnärvarande 50 vandrare i gruppen där några lämnat under året och nya tillkommit. Under våren hade vi några olyckor med skador som följd, medan hösten varit lugn på den fronten vilket vi är tacksamma för inom ledarstaben. Förärvande har vi ca 10 personer på kölistan som väntar på att få börja vandra med oss. Som Grenledare har jag haft stor glädje och bra samarbete med mina ledare och även Stig Strömer för att finna nya och omväxlande vandringsleder. Tack för hjälpen. Ansvarig ledare: Anders Ålstam Ledare: Ulf Sjöholm, Sven Olof Johansson, Tommy Olofsson

6 Långfärdsskridsko Västervik Ingen skridskosektion för vintern pga ledarbrist och avsaknad av sektionsledare. I februari 2018 hölls en nybörjarkurs i ämnet för att på sikt kunna bygga upp något igen. Kursen hade 16 deltagare. Ledare från Friluftsfrämjandet var Peter Wihlborg, Anders Lindbom och Joachim Axelsson. Deltog gjorde även Lennart Brewitz från Tjustskrinnarna. Stavgång Stavgångsgruppen som består av ca 5 personer har träffats 20 gånger på våren (92 deltagartillfällen) och 14 gånger (50 deltagartillfällen) på hösten under ledning av Inga Karlsson. Ekonomi Ekonomin är stabil. Under 2017 gjorde lokalavdelningen ett litet plusresultat. Vi hade budgeterat för ett negativt resultat som berodde på att flera ledare skulle gått utbildning. Men av olika anledningar har ingen ledare gått utbildning detta år och förhoppningen är att det sker under 2018 istället. Se mera i bilagor. Slutord Medlemsantalet ligger stabilt med en liten ökning sedan föregående år. För närvarande ligger även skridskosektionen på is pga ledarbrist. De verksamheter som är igång är dock mycket aktiva. Barnverksamheten har fyra grupper; Knopp, Knytte, Mulle och Strövarna. Grupperna har många barn och är väldigt påhittiga med aktiviteter, tex stjärnskådning, utflykt till stora eken på lillön och hinderbanor. Mulles 60 årsfirande gjordes tillsammans med alla barngrupperna. Vandringarna är som vanligt populära och lockar ett stort antal deltagare på torsdagarna. De har i år även vandrat i Oskarshamn och Valdemarsvik. Kajaksektionen har haft ett mycket aktivt år med allt från prova på paddling, nybörjarkurs och flera båda korta och långa turer, bla den mycket uppskattade månskenspaddlingen. Aktivitetsdagen tillsammans med andra föreningar vid Lysingsbadet den 14 maj var ett uppskattat evenemang med ett stort antal besökare. Där anordnades aktiviteter för barn av ledare för de olika barngrupperna, Knopp, Knytte, Mulle och Strövare. Även Kajaksektionen fanns på plats och visade upp kajak och utrustning samt bistod med ledare som ordnade prova på paddling för intresserade besökare. Det var klarblå himmel denna vackra majdag och ett mycket lyckat och uppskattat evenemang. Vi var med på Västerviks outdoor som sammanföll med Sparbanksdagen så det var mycket folk på stan. Vi visade barnverksamheten och kajak.

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsen Ordförande Jan Jakobsson Vice ordförande Katja Fridsta Kassör Ulla Öhrn Sekreterare Femke Thåström Björn Eriksson Einar Persson Anne Lovén Kenneth Gustavsson Adriane

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse fo r 2016

Verksamhetsbera ttelse fo r 2016 Verksamhetsbera ttelse fo r 2016 Styrelsen Ordförande Joachim Axelsson Vice ordförande Kassör Ulla Öhrn Sekreterare Ida Alne Ledamot Björn Eriksson Ledamot Einar Persson Ledamot My Kreuger Suppleant Kenneth

Läs mer

NYHETSBREV FRILUFTSFRÄMJANDET VÄSTERVIK

NYHETSBREV FRILUFTSFRÄMJANDET VÄSTERVIK NYHETSBREV 1 2018 - FRILUFTSFRÄMJANDET VÄSTERVIK Detta nyhetsbrev ges ut av Styrelsen i Friluftsfrämjandet i Västervik. Det innehåller något av det som diskuterats på styrelsemöten, övriga nyheter från

Läs mer

Nyhetsbrev friluftsfrämjandet Västervik

Nyhetsbrev friluftsfrämjandet Västervik Nyhetsbrev 1 2019 - friluftsfrämjandet Västervik Detta nyhetsbrev ges ut av Styrelsen i Friluftsfrämjandet i Västervik. Det innehåller något av det som diskuterats på styrelsemöten, övriga nyheter från

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Friluftsfrämjandet Västervik

Friluftsfrämjandet Västervik Friluftsfrämjandet Västervik Långfärdsskridsko Föreningsaktiviteter Våren 2011 med Cykelturer Ett par gånger per månad träffas vi för en cykeltur mot olika mål. Oftast blir det en stilla tur på småvägar

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Nu är det vinter men tyvärr ovanligt varmt och dåligt med snö. Men som tur är verkar isarna hålla och det är många som är ute och provar på långfärdsskridskor samt att det är

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, äntligen är hösten här. Vi väntar nu på svampen och hoppas på ett super år. Hoppas alla haft en underbar sommar, i år har det varit mycket sol och värme. Vad händer

Läs mer

Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö

Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö 2018 Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö Vårt Program - Friluftsfrämjandet på Värmdö Friluftsfrämjandet på Värmdö hälsar alla medlemmar välkomna till ett nytt aktivt och naturrikt år i vår vackra

Läs mer

INNEHÅLL STYRELSEN HAR ORDET STYRELSE/ORGANISATION FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING MEDLEMMAR ÅRSREDOVISNING

INNEHÅLL STYRELSEN HAR ORDET STYRELSE/ORGANISATION FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING MEDLEMMAR ÅRSREDOVISNING INNEHÅLL STYRELSEN HAR ORDET STYRELSE/ORGANISATION FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING MEDLEMMAR ÅRSREDOVISNING Under 2017 har Värnamo lokalavdelning fortsatt att erbjuda härliga

Läs mer

Kajak Verksamhetsberättelse Vi började säsongen med två nybörjarkurser som vi hade i Långa Stamsjön, Lerum.

Kajak Verksamhetsberättelse Vi började säsongen med två nybörjarkurser som vi hade i Långa Stamsjön, Lerum. Kajak Verksamhetsberättelse Vi började säsongen med två nybörjarkurser som vi hade i Långa Stamsjön, Lerum. Tisdagspaddlingarna var populära och vi hade många fina turer. Två nya ledare, Maria och Peter

Läs mer

Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö

Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö 2017 Välkommen till Friluftsfrämjandet på Värmdö Vårt Program - Friluftsfrämjandet på Värmdö Friluftsfrämjandet på Värmdö hälsar alla medlemmar välkomna till ett nytt aktivt och naturrikt år i vår vackra

Läs mer

Borensbergs lokalavdelning

Borensbergs lokalavdelning Borensbergs lokalavdelning Ordförande har ordet Välkommen till en lokalavdelning som verkligen har mycket på gång och som 2017 fyller 50år!! Vi har alltså verkat i skogarna runt Borensberg sedan 1967,

Läs mer

FÖRSLAG PÅ TERMINSPLANERING

FÖRSLAG PÅ TERMINSPLANERING FÖRSLAG PÅ TERMINSPLANERING STRÖVARE FRILUFTSFRÄMJANDET Barnen är vana att vara ute med gruppen utan föräldrar, kan hantera sin matsäck och ska nu lära sig hantera kniv, såg, yxa, stormkök, fixa eld, gå

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Ha den äran Friluftsfrämjandet 125 år! År 1892, för 125 år sedan, samlades ett gäng militärer i Stockholm för att bilda Riksföreningen för Skidlöpningens Främjande i Sverige. Det var under

Läs mer

verksamhetsberättelse 2014 Lerums la Verksamhetsberättellse 2014 Lerums LokALAVDELNING

verksamhetsberättelse 2014 Lerums la Verksamhetsberättellse 2014 Lerums LokALAVDELNING verksamhetsberättelse Lerums la Verksamhetsberättellse Lerums LokALAVDELNING Kajak Bassängträning i Nolhaga Vi började året med bassängträning i Nolhaga simhall i mars. Där fick vi möjlighet att träna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 FRILUFTSFRÄMJANDET HUSIE 1 INNEHÅLL... 0 INLEDNING... 2 REKRYTERING... 2 KNOPP... 3 SKOGSKNYTTE... 3 SKOGSMULLE... 3 SKOGSTRÖVARE... 3 FRILUFSARE... 3 TRE VILDMARKS MÅL (TVM)... 4

Läs mer

Grön Flagg 2006-2007

Grön Flagg 2006-2007 Grön Flagg 2006-2007 Utvärdering av Förskolan Spargrisens arbetat med Grön Flagg. Inledning Under läsåret 06-07 hade vi valt att fortsätt Grön Flagg- och miljö arbetet med tema Skogen. Skogen/skogarna

Läs mer

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige? Känner du dig hemma i naturen? Finns det allemansrätt i landet du kommer från? Vad vill du göra på stranden? Vilken plats är din favoritplats? Varför? Är du rädd för djur i skogen? Är du rädd för djur

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDETS BARNLEDARUTBILDNINGAR

FRILUFTSFRÄMJANDETS BARNLEDARUTBILDNINGAR FRILUFTSFRÄMJANDETS BARNLEDARUTBILDNINGAR REGION MÄLARDALEN VÅREN 2016 VILL DU BLI BARNLEDARE I FRILUFTSFRÄMJANDET? Som ledare i Friluftsfrämjandet får du en möjlighet att utveckla barns intresse för natur

Läs mer

INNEHÅLL STYRELSEN HAR ORDET STYRELSE/ORGANISATION FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING MEDLEMMAR

INNEHÅLL STYRELSEN HAR ORDET STYRELSE/ORGANISATION FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING MEDLEMMAR INNEHÅLL STYRELSEN HAR ORDET STYRELSE/ORGANISATION FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING MEDLEMMAR Under 2018 har Värnamo lokalavdelning fortsatt att erbjuda härliga upplevelser framförallt

Läs mer

ENSKEDE. för Enskede lokalavdelning av Friluftsfrämjandet 1 januari 31 december 2015

ENSKEDE. för Enskede lokalavdelning av Friluftsfrämjandet 1 januari 31 december 2015 sid 1 (6) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Enskede lokalavdelning av Friluftsfrämjandet 1 januari 31 december 2015 Styrelse Från och med årsmötet 2015 har styrelsen bestått av Ordförande Agnetha Thalin Vice ordförande

Läs mer

Veberöds Friluftsblad Hösten 2015

Veberöds Friluftsblad Hösten 2015 Veberöds Friluftsblad Hösten 2015 1 Styrelsen i Veberöds Lokalavdelning Ordförande: Margareta Serder 046-812 82 Sekreterare: Pernilla Svensson 070-385 28 30 Kassör: Fredrik Nilsson 0709-35 81 68 Ledamot:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE sid 1 (6) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Enskede lokalavdelning av Friluftsfrämjandet 1 januari 31 december 2016 Vid Alesjaurestugorna sid 2 (6) Styrelse Från och med årsmötet 2016 har styrelsen bestått av

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 FRILUFTSFRÄMJANDET INNEHÅLL ORDFÖRANDEN HAR ORDET 3 STYRELSE/ORGANISATION 4 FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET 5 MEDLEMMAR 9 ÅRSREDOVISNING 10 ORDFÖRANDE HAR ORDET Då var det dags

Läs mer

Främjardagen Kom och se och delta i våra olika aktiviteter i och omkring Främjarstugan! Håll utkik på hemsidan för datum och mera information.

Främjardagen Kom och se och delta i våra olika aktiviteter i och omkring Främjarstugan! Håll utkik på hemsidan för datum och mera information. Vinter/Vår 2016 Främjardagen Kom och se och delta i våra olika aktiviteter i och omkring Främjarstugan! Håll utkik på hemsidan för datum och mera information. Aktuell aktivitetskalender finns på vår hemsida

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Rimbo verksamhetsåret 2017-01-01 t o m 2017-12-31 Styrelsen avger följande verksamhetsberättelse Organisation, medlemsutveckling mm Styrelsens

Läs mer

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning ÅRSPROGRAM 2018 Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning Styrelsemöte 2018 Våra styrelsemöten äger rum följande torsdagar och är öppna för alla medlemmar i föreningen. 18 Januari 8 Februari 8 Mars,

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge Vårprogram Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2017 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

Läs mer

SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015

SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015 SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015 Blåsig hemfärd från Lurö Här är lite bilder från vår verksamhet. Vi skulle gärna få mer bilder. Se fototävling sidan 7. Karlstads Lokalavdelning www.friluftsframjandet.se

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke I huvudet på Linda Hej igen, Det är med stor förundran jag inser att det redan nalkas sommar och terminsavslut. Ett tydligt tecken är att det snart

Läs mer

SUNNERSTAÅSEN. Välkommen! Uppsalas närmaste friluftsområde.

SUNNERSTAÅSEN. Välkommen! Uppsalas närmaste friluftsområde. SUNNERSTAÅSEN SUNNERSTAÅSEN Uppsalas närmaste friluftsområde. Sunnerstaåsens friluftsområde ligger i södra delen av det vackra naturområdet Årike Fyris, med en av Mälarens vikar inom räckhåll. Det är lätt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET VÄXJÖ INNEHÅLL ORDFÖRANDEN HAR ORDET 3 INLEDNING 4 STYRELSE/ORGANISATION 5 FRILUFTSAKTIVITETER/VERKSAMHET 6 FRILUFTSAKADEMIN/UTBILDNING 11 MEDLEMMAR 12 ÅRSREDOVISNING

Läs mer

Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd

Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd 2009-05-05 Årsmöte i Hällnäs Samhällsnämnd Närvarande: Annika Näckdal, Matti Pessa, Roland Fredriksson, Fredrik Gustavsson, Moa Hedstig, Kristina Karlsson, Anneli Öhman, Maybritt Eriksson, Kristina Axelsson,

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid Friluftsfrämjandet i Haninges årsmöte torsdagen den 20 mars 2014

Protokoll fört vid Friluftsfrämjandet i Haninges årsmöte torsdagen den 20 mars 2014 Protokoll fört vid Friluftsfrämjandet i Haninges årsmöte torsdagen den 20 mars 2014 1. Årsmötet öppnades av vår ordförande Börje Jungeteg och alla kände sig välkomna. 2. Dagordningen godkändes 3. Till

Läs mer

ENSKEDE VERKSAMHETSBERÄTTELSE. sid 1 (6) för Enskede lokalavdelning av Friluftsfrämjandet 1 januari 31 december 2014

ENSKEDE VERKSAMHETSBERÄTTELSE. sid 1 (6) för Enskede lokalavdelning av Friluftsfrämjandet 1 januari 31 december 2014 sid 1 (6) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Enskede lokalavdelning av Friluftsfrämjandet 1 januari 31 december 2014 Styrelse Från och med årsmötet 2014 har styrelsen bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

Läs mer

UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017. Skrinna Skridskoskola 2016

UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017. Skrinna Skridskoskola 2016 UTGIVEN AV FRILUFTSFRÄMJANDET GOTLANDS LOKALAVDELNING nr 1/2017 Skrinna Skridskoskola 2016 Innehåller vandrings- och paddlingsprogram för 2017 Nya äventyr Paddla i ett träsk eller vandra i trollskogen.

Läs mer

SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015

SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015 SOLSTAFRÄMJAREN Vår sommar höst 2015 Blåsig hemfärd från Lurö Här är lite bilder från vår verksamhet. Vi skulle gärna få mer bilder. Se fototävling sidan 7. Karlstads Lokalavdelning www.friluftsframjandet.se

Läs mer

Bilaga projekt NaturTre och NaturEtt. Varför valde vi just detta tema eller projekt Bäret - NaturTre

Bilaga projekt NaturTre och NaturEtt. Varför valde vi just detta tema eller projekt Bäret - NaturTre Bilaga projekt NaturTre och NaturEtt Varför valde vi just detta tema eller projekt Bäret - NaturTre Barnen som går på Bäret (1-3år) bor på en vacker ö, Tranholmen. Runt omkring finns otrolig vacker natur.

Läs mer

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning

ÅRSPROGRAM Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning ÅRSPROGRAM 2017 Friluftsfrämjandet Lödde-Kävlinge Lokalavdelning Styrelsemöte 2017 Våra styrelsemöten äger rum följande dagar och är öppna för alla medlemmar i föreningen. 18 Januari 12 Februari, Förrådet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2012. Det femte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

KORVEN SÄSONG

KORVEN SÄSONG Korven i siffror Det kom 197 till start och spelade 1302 rundor. Snitt 6,5 rundor/man. Äldst 85 år yngst 50 år. Snittålder 70,8 år. Våra HCP lägst 2,7 högst 34,9. Snitthandicap 17,8. Flest 133 startande,

Läs mer

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

Årsmöteshandlingar vid årsmötet den 8 mars Västerort lokalavdelning av Friluftsfrämjandet (9)

Årsmöteshandlingar vid årsmötet den 8 mars Västerort lokalavdelning av Friluftsfrämjandet (9) Västerort lokalavdelning av Friluftsfrämjandet 2016-03-08 1(9) Föredragningslista Föredragningslista för årsmötet den 8 mars 2016 för Västerort lokalavdelning av Friluftsfrämjandet. Föreslagen dagordning:

Läs mer

HÖSTPROGRAM. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle

HÖSTPROGRAM. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle HÖSTPROGRAM Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2018 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 Borlänge Skidskola alpin

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

I Ur och Skur. Lilla Äventyret

I Ur och Skur. Lilla Äventyret I Ur och Skur Lilla Äventyret Munksunds förskola Munksunds förskola består av två avdelningar: Båtsman och I Ur och Skur Lilla Äventyret. Förskolans verksamhet utgår från förskolans läroplan, LPFÖ-98 och

Läs mer

BARNVERKSAMHET VANDRING KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM

BARNVERKSAMHET VANDRING KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM BARNVERKSAMHET VANDRING KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM Friluftsfrämjandet Region Syd 2019 VÅRA UTBILDNINGAR GRUNDUTBILDNING Vänder sig till dig som är ny ledare

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Flygvapenfrivilliga region väst överlämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-01-01 tom. 2014-12-31 1 Organisation 2014-01-01 2014-12-31 Regionsordförande

Läs mer

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

NYGÅRDSKÄLLAN VANDRA TILL NATURLIG KÄLLA

NYGÅRDSKÄLLAN VANDRA TILL NATURLIG KÄLLA NYGÅRDSKÄLLAN VANDRA TILL NATURLIG KÄLLA OM NYGÅRDSKÄLLAN Nygårdskällan är en naturlig artesisk källa med kristallklart vatten. Förr i tiden vallfärdade människor till källan för att dricka av källvattnet

Läs mer

AKTIVITETSGUIDE. För de aktiviteter där ingen anmälan anges, är det bara att dyka upp på samlingsplatsen.

AKTIVITETSGUIDE. För de aktiviteter där ingen anmälan anges, är det bara att dyka upp på samlingsplatsen. AKTIVITETSGUIDE För de aktiviteter där ingen anmälan anges, är det bara att dyka upp på samlingsplatsen. För mer information om våra aktiviteter, se hemsidan eller kontakta ordförande Karl-Erik Sturebrant:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång. IUS Förskolan Granen

Samhälle, samverkan & övergång. IUS Förskolan Granen Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2015/2016 IUS Förskolan Granen www.forskolangranen.se Läroplanens riktlinjer Förskolan ska komplettera hemmet

Läs mer

Lidköpings Lokalavdelning

Lidköpings Lokalavdelning Lidköpings Lokalavdelning Verksamhetsberättelse 2017 Årsmöte 2018-03-11 Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse för Lidköpings lokalavdelning, avseende tiden 2017-01-01- -12-31. Styrelsen Styrelsen

Läs mer

HÖST/VINTER PROGRAM 2017/2018

HÖST/VINTER PROGRAM 2017/2018 HÖST/VINTER PROGRAM 2017/2018 TJÖRN HÅLL KOLL PÅ VÅR HEMSIDA!!! friluftsframjandet.se/tjorn Där kan du hitta mer och uppdaterad information samt aktiviteter som kommit till efter detta program gjordes.

Läs mer

Verksamhetsberättelse. För 2018

Verksamhetsberättelse. För 2018 Verksamhetsberättelse För 2018 Styrelsen för Föreningen Bollnäs-Ovanåker HjärtLung får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2018 Målsättning Vårt övergripande mål är att alla som drabbats av

Läs mer

Vårprogram. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle

Vårprogram. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle Vårprogram Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2019 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 Borlänge Skidskola alpin

Läs mer

NATURISTFÖRENINGEN BERGSLAGENS SOLSPORT Verksamhetsberättelse för 2015

NATURISTFÖRENINGEN BERGSLAGENS SOLSPORT Verksamhetsberättelse för 2015 NATURISTFÖRENINGEN BERGSLAGENS SOLSPORT Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelse Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande, samt ansvarig för camping/markfrågor Kassör,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 FRILUFTSFRÄMJANDET ESKILSTUNA 1 Ordföranden har ordet 125 år av äventyr - vårt bidrag till ett bättre Sv erige 125 år av äventyr - Under 2017 har det hänt mycket; Friluftsfrämjandet

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kinda Lokalavdelning. Författad av: Styrelsen, Kinda Lokalavdelning Fastställd av årsmöte:

Verksamhetsberättelse Kinda Lokalavdelning. Författad av: Styrelsen, Kinda Lokalavdelning Fastställd av årsmöte: Verksamhetsberättelse 2017 Kinda Lokalavdelning Sammanfattning Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Kinda har under 2017 fortsatt sitt arbete med att engagera och främja en aktiv fritid för gemensamma

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen under 2014: Ordförande: Alrik Nilsson Vice ordförande: Rolf Jakobsson Sekreterare: Kerstin Svensson Kassör: Gugge Björstad Ledamöter: Paul Olofsson,

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014

Hedemora bridgesällskap Verksamhetsberättelse för 2014 Hedemora BS 2014-01-10 sida 1(5) Hedemora bridgesällskap BS Spela Bridge 1945 Hedemora BS 2014-01-10 sida 2(5) Styrelsen Styrelsen har bestått av BS Ordförande: Jan Holm Spela Bridge Sekreterare: Kjell

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER 2017-18 Anmälan Till Fridykaravslutning 2017 Söndagen den 11 juni är det dags att avsluta säsongen för klubbens alla fridykare med familj. Vi kommer att träffas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Friluftsfrämjandets lokalavdelning Enskede. i region Mälardalen

VERKSAMHETSPLAN Friluftsfrämjandets lokalavdelning Enskede. i region Mälardalen VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning Enskede i region Mälardalen 2(10) Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för Friluftsfrämjandet Enskede

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Hej och välkommen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Härnösand!

Hej och välkommen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Härnösand! Hej och välkommen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Härnösand! Vi erbjuder härliga naturupplevelser genom en mängd små och stora friluftsäventyr. Våra aktiviteter leds av utbildade ledare och det

Läs mer

UTBILDNINGSPROGRAM. Region Syd 2016 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA

UTBILDNINGSPROGRAM. Region Syd 2016 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM Region Syd 2016 LÅT ÄVENTYRET BÖRJA VÅRA UTBILDNINGAR GRUNDUTBILDNING Vänder sig till dig som är ny ledare inom Friluftsfrämjandet eller för dig som aldrig tidigare har deltagit på någon

Läs mer

Vårprogram. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle

Vårprogram. Borlänge FRILUFTSSKOLOR. Skogsknyttarna. för barn 3 5 år Förfrågningar: Skogsmulle Vårprogram Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2018 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 Borlänge Skidskola alpin

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge Vårprogram Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2016 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge HÖSTPROGRAM Skogsknyttarna FRILUFTSSKOLOR 2016 för barn 3 5 år Förfrågningar: Styrelsen tfn se sista sidan Skogsmulle för barn 5 7 år Förfrågningar: Bo Aspgren tel 070-345 35 30 FRILUFTSFRÄMJANDET I Borlänge

Läs mer

2015-2016. Välkomna till Friluftsfrämjandet Tjörn för en spännande & aktiv fritid.

2015-2016. Välkomna till Friluftsfrämjandet Tjörn för en spännande & aktiv fritid. Höst Vinter 2015-2016 Välkomna till Friluftsfrämjandet Tjörn för en spännande & aktiv fritid. Tjörn Här kan du skriva ut ditt program Besök oss på www.friluftsframjandet.se/tjorn Tjörn BLANDAT Kaffe på

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Strövarexamen. Kinda lokalavdelning

Strövarexamen. Kinda lokalavdelning Kinda lokalavdelning 1 Varför strövarexamen är ett lekfullt sätt att avsluta de sex strövarterminerna på. har flera syften. Det första är att ge barnen ett kvitto på vad de har lärt sig och stärka deras

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

UPPLEV NORRKÖPINGS VACKRA OCH VARIERADE NATUR- FÖLJ MED PÅ EN GUIDAD TUR!

UPPLEV NORRKÖPINGS VACKRA OCH VARIERADE NATUR- FÖLJ MED PÅ EN GUIDAD TUR! UPPLEV NORRKÖPINGS VACKRA OCH VARIERADE NATUR- FÖLJ MED PÅ EN GUIDAD TUR! Dessa naturguidningar arrangeras av Norrköpings kommun under 2018. Packa matsäcken, klä dig efter väder och följ med ut på upptäcktsfärd!

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2015. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2015. Det åttonde verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING 1) Öppnande av mötet 2) Val av ordförande för mötet 3) Val av sekreterare för mötet 4) Val av 2 justeringsmän, tillika rösträknare, för mötet. 5) Fråga om mötets stadgeenliga

Läs mer

V.24 Gruvsafari 15 juni Besök på Rudtjärnsgrottorna 16 juni ficklampa hjälm

V.24 Gruvsafari 15 juni Besök på Rudtjärnsgrottorna 16 juni ficklampa hjälm V.24 Gruvsafari 15 juni Följ med på en spännande dag nere i en övergiven och ganska orörd gammal gruva från 1700- talet. Vi utrustas med med pannlampa och hjälm och klättrar ned. Vi tar oss till södra

Läs mer

2018 var året då vi passerade drömgränsen medlemmar ett historiskt medlemsantal som vi inte har haft sedan 2005.

2018 var året då vi passerade drömgränsen medlemmar ett historiskt medlemsantal som vi inte har haft sedan 2005. 2018 Ett axplock. 100 000 2018 var året då vi passerade drömgränsen 100 000 medlemmar ett historiskt medlemsantal som vi inte har haft sedan 2005. 120000 ANTAL MEDLEMMAR/ÅR 100000 80000 60000 40000 20000

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Årsberättelse Björke förskola

Årsberättelse Björke förskola Årsberättelse Björke förskola 2016-2017 Temaboken Under året har mycket av arbetet utgått från temaboken Hugo, elak, blodtörstig och jättefarlig. Boken handlar om krokodilen Hugo som mot sin vilja blivit

Läs mer

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll 1. Mötet öppnas av rektor Jonas Sahlberg 2. Val av justerare Marlena Redhage Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014 Protokoll 3. Vilka är klassrepresentanterna i årets föräldraråd?presentationsrunda.

Läs mer

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Förskolan Almbacken Lund November 2017 - Oktober 2018 VÅR RESA GICK I MÅL 03 OKTOBER 2018 HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Tack för er fina rapport, nu ska ni få fira att ni fått Grön Flagg-diplomering!

Läs mer

BARNVERKSAMHET VANDRING KAJAK KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅNGFÄRDSSKRIDSKO LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM

BARNVERKSAMHET VANDRING KAJAK KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅNGFÄRDSSKRIDSKO LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM BARNVERKSAMHET VANDRING KAJAK KANOT MOUNTAINBIKE NATURPARKOUR LÅNGFÄRDSSKRIDSKO LÅT ÄVENTYRET BÖRJA UTBILDNINGSPROGRAM Friluftsfrämjandet Region Syd 2018 VÅRA UTBILDNINGAR GRUNDUTBILDNING Vänder sig till

Läs mer

Syfte På ett handfast sätt få förståelse för arternas betydelse för ekosystemets/naturens överlevnad.

Syfte På ett handfast sätt få förståelse för arternas betydelse för ekosystemets/naturens överlevnad. Övningar för små barn (källa http://jämtnatur.se/) Naturens väv På ett handfast sätt få förståelse för arternas betydelse för ekosystemets/naturens överlevnad. Passar för 1, 2 och 3. Ett nät (fotbollsnät

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

Samt fjärilslarver till våren

Samt fjärilslarver till våren Grovplanering för Trulleskogen hösten 2010 Våra gemensamma mål för Äsperöds fritidsverksamhet och som vi fokuserar på denna höst utifrån vår arbetsplan är: Delaktighet Vi vill utveckla barnens medvetenhet

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer