MEDBORGARMÖTE BREDÄNG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MEDBORGARMÖTE BREDÄNG"

Transkript

1 SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) Närvarande: Jan Jönsson ordförande stadsdelsnämnden och BRÅ, Steinunn Håkansson stadsdelsdirektör, Birgitta Thulén avdelningschef Barn, unga och fritid, Rune Ney avdelningschef Samhällsservice, Anders Rissel bitr. närpolischef, Mikael Sundberg chef för poliskontoret, Anette Petersson preventionssamordnare, Claude Brochard och Leila Baksi fältassistenter Cirka 25 medborgare deltog på mötet. Jan Jönsson välkomnar alla till dagens möte och presenterar panelen. Byggnationer i Bredäng Jan Jönsson berättar om byggnationerna som är på gång i Bredäng. När det gäller höghuset vid centrum är den återremitterad till stadsbyggnadsnämnden. De kommer att återkomma med en mer anpassad bebyggelse och även se över parkeringen i Bredängs Centrum. Det finns planer på att bygga ett låghus på bollplanen men där avvaktas det till efter valet. När det gäller Skärholmsvägen och byggnationen där är det ett stort projekt, det handlar om att ta bort filer i körbanan och smalna av vägen. Ordningssituationen i Bredäng Tunnelbanestationens rutor har varit sönderslagna. Hur ser ordningssituationen ut i Bredäng. Polisen svarar att det är bra ordning, många ungdomar som hänger i centrum, de är dock inte illasinnade. Skadegörelsen sticker inte ut i Bredäng. Stadsdelsförvaltningen har även tagit kontakt med SL gällande kameraövervakning i tunnelbanestationen. Det finns idag innanför spärrarna. Diskussioner pågår. När det gäller tunnelbanestationen kommer även en fråga gällande hissen som ofta inte fungerar. Den är trasig samt att belysningen inte fungerar och det är skitigt och ostädat. Dessa synpunkter kommer att framföras till SL.

2 SID 2 (5) Tidigare har det varit cykelförbud i centrum, nu cyklar folk kors och tvärs i centrum. Även bilar och mopeder kör i centrum. Panelen berättar att inga fordon får framföras i centrum på torget, detta gäller även cyklar. Om ni ser det tipsa gärna polisen. De har fått en del bra tips och arbetar med denna fråga. Cykelförbudsskylten är borta, Rune Ney kommer att informera Trafikkontoret om detta. Stadsdelen satsar på ungdomar, en multiplan har byggts, nya gungor har ordnats samt belysningen har tittats över och förbättrats. En ny konstgräsplan är gjort vid kaninburen. Ungdomarna har uppvaktat stadsdelsnämnden och är kritiska till att det är åldersgränser på mötesplatserna. Birgitta Thulén berättar om att fyra möten har hållits med ungdomar där de fått en möjlighet att uttrycka sina önskemål. Det som framkommer är att ungdomar vill träffas i sitt eget område. Planering pågår nu med att utveckla samarbetet med föreningar och samfund. Många ungdomar är nöjda med det som är men vill ha mer. Det är även planerat för att ha en öppen park på Ängen med konstgräsplan, basketplan och skate. Detta i samarbete med bla JKS basket. En deltagare på mötet berättar att otryggheten oroar befolkningen, en tanke är att ha övervakningskameror han framför även en önskan till polisen att ha en förebyggande grupp som är i Bredäng. Representanter från Nattvandrarna i området svarar att när de är ute på kvällar och helger möter de trevliga ungdomar och vuxna. Känslan av otrygghet är just en känsla och inte kopplat till hur verkligheten ser ut. De önskar att fler vuxna kan engagera sig i nattvandringen då det behövs fler vuxna ute. I dag finns ingen fungerande nattvandrargrupp i Bredäng. Nattvandrarna som finns i området idag vill bygga upp en grupp av nattvandrare även i Bredäng, bestående av bredängsboende. Det är OK att bara vandra en gång till flera gånger. Nattvandrarna har en mycket god relation till både polis och fältassistenter. I dag finns sju stadigvarande nattvandrare i hela stadsdelen. Grunden för deras arbete är att vara ute för ungdomarna men har utvecklat detta så att alla kan vara med, gammal som ung. De försöker starta dagvandring i hela stadsdelsområdet. Idag finns det i Sätra. Lena Ulander ansvarar för detta. Nattvandrarna vill förmedla att det är viktigt att vi måste börja våga komma ut och inte låta otrygghetskänslan lamslå oss.

3 SID 3 (5) När det gäller Bredäng är kontaktpersoner för de som vill delta i Nattvandring Curt Sandström och Lena Ulander Rune Ney svarar på frågan om kameror, när det gäller övervakningskameror på allmän plats behövs tillstånd från Länsstyrelsen. Detta är en stor och omdiskuterad fråga. Det handlar också om ven som ska övervaka dessa kameror. I bredäng finns i dagsläget kameror på två förskolor, Bredängstorget 29 och Bredängs Allé 44. Även skolorna i området har övervakningskameror. Sisab som handhar skolorna har informerat att skadegörelsen gått ner sedan kameror satts upp. Som vi tidigare nämnt pågår diskussion med SL om kameror. Polisen informerar om att Bredäng är inte mer utsatt en något annat område i staden. Under hösten kommer polisen att göra en satsning på att fler poliser kommer att vara ute till fots i tunnelbanor och på torgen. De kommer arbeta med kontaktskapande och att öka tillgängligheten. De kommer självklart att även vara i Bredäng. Yttre ungdomsgruppen och poliskontoret och gatulagningsgruppen i Skärholmen kommer att gemensamt arbeta långsiktigt med Bredäng. Även polisen vill engagera fler vuxna. En medborgare efterfrågar vart cykelpoliserna tagit vägen? De är uppskattade och de vill se fler och mer av dem. Polisen informerar att de cyklar precis lika mycket som tidigare. På gångvägen mellan Slättgårdsskolan och daghemmet är det många ungdomar som buskör med mopeder. Informera polisen om detta och försök att beskriva mopeden/crossen/fordonet. Varje år gör polisen och fastighetsägarna gemensamt en mopedinventering för att se över de mopeder och crossar som finns i bostäderna så de inte är trimmade eller stulna. När det gäller byggtekniska lösningar för detta bekymmer går det att göra hinder men mopederna kör vid sidan av dem. Sätts stora spärrar upp blir det svårt för kommunens bilar att ta sig fram när de ska rensa sly, klippa buskar och dyl. Medborgardialogen i Bredäng augusti Nu finns det en skriftlig återkoppling från medborgardialogen. Är medborgarna intresserade av denna kan de lämna namn eller mailadress till Rune Ney på stadsdelsförvaltningen. Alle n vid Ängen Träd är nedhuggna vid alle n vid ängen hur kommer detta sig?

4 SID 4 (5) Rune Ney informerar om att de behövde öka trygghetskänslan med bättre belysning. Det har inkommit många synpunkter på att personer känner sig otrygga där. Träden skapar en känsla av att det blir mörkt så det är borttagna på ena sidan för att få fram mer belysning. Panelen informerar även om trygghetsvandringen som kommer att ske efter medborgarmötet där medborgarna själva kan få möjlighet att påvisa platser eller områden som de anser behöver åtgärdas eller framkallar en känsla av otrygghet. Även nattvandrarna kommer att följa med på vandringen så de får en uppfattning om vart de boende anser att de är otryggt så att de kan röra sig mer på dessa platser. Hur kommer informationen ut om Medborgarmöten? Skolelever delar ut lappar i brevlådor. I de portar de inte kan komma in i sätter de upp en lapp i porten. Medborgarmötena annonseras även i lokaltidningen Södra sidan. En deltagare föreslår att mötena ska stå med i kalendariet i Södra sidan samt att öka mötestiden till två timmar samt börja 19:00. Mälarhöjdsbadet En medborgare efterlyser badvakter till Mälarhöjdsbadet samt att det behöver fräschas upp. Ett önskemål är en kiosk vid badet. Vad gäller hopptornet är det snett och det finns vassa spikar i den. Rune informerar om att Stockholms stad tagit beslut om att inte ha badvakter vid stadens bad. Skolan har i uppdrag att lära barn/ungdomar att simma. Ytterst är det föräldrarnas ansvar att har tillsyn över sina barn och att de inte leker själva i vattnet. Det är ytterst ovanligt med drunkningsolyckor. För 7-8 år sedan renoverades Mälarhöjdsbadet, då rustades även hopptornet upp. En bom är uppsatt för att inte bilar ska åka ner till badet. Varje vår gör stadsdelsförvaltningen en besiktning av badet. Om Ni upptäcker någonting som är fel eller skadegörelse mm. Hör av er direkt till förvaltningen. Mötet avslutade med en trygghetsvandring.

5 SID 5 (5)

Medborgarmöte Vårberg

Medborgarmöte Vårberg Skärholmens stadsdelsförvaltning Minnesanteckningar Sida 1 (5) 2016-04-12 I panelen satt denna gång: Lorena Delgado, stadsdelsnämnden ordförande, Sara Heppling Trygg, tillförordnad avdelningschef Stadsutveckling,

Läs mer

Anteckningar från medborgarmöte i Sätra 2014-03-04

Anteckningar från medborgarmöte i Sätra 2014-03-04 Skärholmens stadsdelsförvaltning Anteckningar Sida 1 (5) 2013-10-09 Anteckningar från medborgarmöte i Sätra 2014-03-04 Närvarande i panelen: Från stadsdelsförvaltningen: Ordförande Jan Jönsson, Kerstin

Läs mer

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen Dessa åtgärder bygger bland annat på problembilder från kartläggningar i Skärholmen som Svenska Bostäder och SDF Skärholmen har genomfört under 2007.

Läs mer

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING. Regler för uthyrning av 2:hemmet (Ungdomens hus) och öppna parker i Skärholmens stadsdelsförvaltning

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING. Regler för uthyrning av 2:hemmet (Ungdomens hus) och öppna parker i Skärholmens stadsdelsförvaltning SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SAMHÄLLSSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-03-10 Handläggare: Rune Ney, 08-508 24 060 Sophie Dahlberg, 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Regler för uthyrning

Läs mer

Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen

Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen Sida 1 (5) 2013-12-04 Anteckningar från Medborgarmöte i Skärholmen Närvarande i panelen: Jan Jönsson stadsdelsnämnden, Kerstin Sandström stadsdelsdirektör och Sara Heppling Trygg samhällsplanerare på en.

Läs mer

Minnesanteckningar. 1. Godkännande av dagordning. Godkänt.

Minnesanteckningar. 1. Godkännande av dagordning. Godkänt. Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Sida 1 (5) 2019-05-16 1. Godkännande av dagordning. Godkänt. 2. Presentationsrunda med kort lägesbild 3 min/aktör Polisen Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Trygghet i Skärholmen

Trygghet i Skärholmen Trygghet i Skärholmen Åtgärdsplan för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen 2009 Skärholmens brottsförebyggande råd Vad kan jag som boende i Skärholmen göra? Allra viktigast för att Skärholmen

Läs mer

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING. Protokoll från mötet den 9 september 2010 i Skärholmens lokala brottsförebyggande råd

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING. Protokoll från mötet den 9 september 2010 i Skärholmens lokala brottsförebyggande råd SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING Protokoll från mötet den 9 september 2010 i Skärholmens lokala brottsförebyggande råd Godkännande av dagordning och föregående minnesanteckningar Jan Jönsson hälsade välkommen

Läs mer

Med fokus på bra Miljö och ökad trygghet!

Med fokus på bra Miljö och ökad trygghet! Med fokus på bra Miljö och ökad trygghet! Här vill vi presentera Skärholmens Fastighetsägares verksamhet och några av de projekt som vi har drivit och erfarenheter från våra framgångsrika samarbeten. Vi

Läs mer

Svar på medborgarförslag om hundrastgård

Svar på medborgarförslag om hundrastgård Skärholmens stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-05-29 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 240 16 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. Att

Läs mer

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING PROTOKOLL BRÅ 1 MAJ 2012 Plats: Konferensrummet på plan 7 Bodholmsplan 2, 127 48 Skärholmen Tid: 14:00-16:00 Jan Jönsson hälsade välkommen 1. Dagordningen godkändes inget

Läs mer

Medborgarmöte i Bredäng

Medborgarmöte i Bredäng Skärholmens stadsdelsförvaltning Minnesanteckningar Sida 1 (5) 2016-09-27 Medborgarmöte i Bredäng 2016-09-27 I panelen satt denna gång: Lorena Delgado, stadsdelsnämnden ordförande, Mikael Sundberg, kommunpolisen,

Läs mer

TRYGGHETSVANDRINGAR 1

TRYGGHETSVANDRINGAR 1 TRYGGHETSVANDRINGAR 1 VAD INNEBÄR TRYGGHETSVANDRING? Trygghetsvandringen har som mål att skapa en bättre boendemiljö för de boende. Det är viktigt att se till att alla berörda i ett område involveras i

Läs mer

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (5) Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Tidpunkt: 2016-09-16, kl. 10.00 12.00 Lokal: Norrholmen,, plan 7. Lotta Rosenström Ordförande Mikael Erdefelt Justerare Närvarande:

Läs mer

Trelleborgs centrum 2010-03-10

Trelleborgs centrum 2010-03-10 TRELLEBORGS KOMMUN Trygghetsvandring Anteckningar Trelleborgs centrum 2010-03-10 1 Innehåll Arrangör... 3 Deltagare... 3 Sträckan som vandrades... 3 Sammanfattning... 3 Synpunkter som kom fram under vandringen....

Läs mer

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Datum Dnr Dpl 2010-11-17 Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Närvarande under kvällen fanns representanter från Lilla

Läs mer

Trygghetsvandring, Område Rinkeby den 29 maj 2013

Trygghetsvandring, Område Rinkeby den 29 maj 2013 Innehåll: Sid 2 Karta Sid 2-11 Protokoll Sid 12 Deltagarlista Trygghetsvandring, Område Rinkeby den 29 maj 2013 Problemägare som berörs av detta protokoll Berörda fastighetsägare: Berörda, övriga kommunala

Läs mer

Protokoll Skärholmens lokala brottsförebyggande råd

Protokoll Skärholmens lokala brottsförebyggande råd Protokoll Skärholmens lokala brottsförebyggande råd 2009-11-19 1. Stadsteatern i Skärholmen presenterar sin verksamhet Niklas Borefors som är producent på Stadsteatern presenterar verksamheten. Stadsteatern

Läs mer

Trygghetsvandring Norra Djurgårdsstaden/Hjorthagen

Trygghetsvandring Norra Djurgårdsstaden/Hjorthagen Östermalms stadsdelsförvaltning Anteckningar Sida 1 (5) 2015-11-19 Från Kontorsvillan, Bobergsgatan 15, via gång- och cykelvägen till tunnelbanestationen Ropsten södra (Hjorthagstorget) vidare mot Böcklingbacken

Läs mer

Trygghetsvandring i Älvängen i samverkan med Ales Ungdomsråd, tisdagen 8e maj 2018.

Trygghetsvandring i Älvängen i samverkan med Ales Ungdomsråd, tisdagen 8e maj 2018. Trygghetsvandring i Älvängen i samverkan med Ales Ungdomsråd, tisdagen 8e maj 2018. Vi samlades vid Resecentrum kl.19.00 och meningen var att Västrafik skulle visa upp förbättringar ang. belysning från

Läs mer

Hundrastplatser och hundrastgårdar

Hundrastplatser och hundrastgårdar SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SAMHÄLLSSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR1.2.4/285-2010 SID 1 (6) 2010-11-26 Handläggare: Rune Ney Sophie Dahlberg Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till

Läs mer

Bakgrund. Genomförande. Förslag på åtgärder 2010-10-26

Bakgrund. Genomförande. Förslag på åtgärder 2010-10-26 Lokala brottsförebyggande rådet Sofie Ceder, samordnare Tel: 0457-61 89 61 E-post: sofie.ceder@ronneby.se Bakgrund Trygghetsvandringen är en del av lokala Brottsförebyggande rådets (BRÅ) övergripande trygghetsskapande

Läs mer

Medborgardialog om Medborgarplatsens och Björns trädgårds framtida utveckling. - Redovisning av genomfört uppdrag.

Medborgardialog om Medborgarplatsens och Björns trädgårds framtida utveckling. - Redovisning av genomfört uppdrag. SÖDERMALMS STADSDELS- FÖRVALTNING TRAFIKKONTORET 2010-10-27 Kontaktperson södermalms stadsdelsförvaltning Mats Christenson Ekonomiavdelningen Telefon: 08-508 122 01 mats.christenson@stockholm.se Kontaktperson

Läs mer

Protokoll trygghetsvandring i Kista

Protokoll trygghetsvandring i Kista Protokoll trygghetsvandring i Kista 2014-09-30 ägare som berörs av detta protokoll: Trafikkontoret Rinkeby-Kista SISAB Micasa Brf Drejö Brf Brandsö Brf Römö Brf Tunö Deltagare Ewa Jungstedt Pilestål Rinkeby-Kista

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall, Christinaskolan, Biblioteket

Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall, Christinaskolan, Biblioteket Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall,, Biblioteket Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö men kan också användas för att undersöka hur

Läs mer

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SÄKERHE TSANSVARIG SID 1 (5) 2010-03-01 PROTOKOLL FRÅN MÖTE DEN 25 FEBRUARI 2010 I SKÄRHOLMENS LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD Godkännande av dagordning och föregående minnesanteckningar

Läs mer

Från trygghetsundersökning till Medborgardialog i form av medborgarmöten The Capital of Scandinavia

Från trygghetsundersökning till Medborgardialog i form av medborgarmöten The Capital of Scandinavia Från trygghetsundersökning till Medborgardialog i form av medborgarmöten The Capital of Scandinavia 201 01 27 Sveriges kommuner och Landsting Brottsförebyggande rådets tre ben Självrapporterade mätningar

Läs mer

Kommunala ordningsvakter i Skärholmen, trygghetsnummer och kameraövervakning

Kommunala ordningsvakter i Skärholmen, trygghetsnummer och kameraövervakning Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Handläggare Anette Petersson Telefon: 08-508 24 420 Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.4./394-2017, 1.2.4./214-2017, 1.2.4./288-2017, 1.2.4./287-2017,

Läs mer

ANSÖKAN OM INVESTERINGSMEDEL (CM4) FÖR TRYGGHETSSKAPANDE ÅTGÄRDER 2018

ANSÖKAN OM INVESTERINGSMEDEL (CM4) FÖR TRYGGHETSSKAPANDE ÅTGÄRDER 2018 Ansökan. Bilaga 1 Sida 1 (5) 2018-05-02 ANSÖKAN OM INVESTERINGSMEDEL (CM4) FÖR TRYGGHETSSKAPANDE ÅTGÄRDER 2018 Nämnderna ska i sin ansökan redovisa insatsens utformning genom att redogöra för följande

Läs mer

Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården

Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården Detta gör Stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen för att skapa trygghet Den 16 september ordnade förvaltningen ett öppet möte om trygghet efter skottlossningarna

Läs mer

Trygghetsvandring. i Flens centrum. September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009)

Trygghetsvandring. i Flens centrum. September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009) Trygghetsvandring i Flens centrum September 2009 (uppdaterad med åtgärder oktober 2009) Bakgrund Åtgärder för att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN. Trygghetsvandring. Anteckningar. Fagerängen H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET

TRELLEBORGS KOMMUN. Trygghetsvandring. Anteckningar. Fagerängen H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET TRELLEBORGS KOMMUN Trygghetsvandring Anteckningar Fagerängen 2012 H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET 1 Innehåll Arrangör... 2 Deltagare... 2 Sammanfattning... 2 Sträckan som vandrades... 3 Synpunkter som kom fram

Läs mer

Brottsförebyggande arbete i Enskede-Årsta- Vantör

Brottsförebyggande arbete i Enskede-Årsta- Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELDFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (4) 2012-08-27 Handläggare: Britt Widell Telefon: 08-508 14 476 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Brottsförebyggande

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

Fittja Dialogforum om medborgarundersökningen 2014

Fittja Dialogforum om medborgarundersökningen 2014 MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Fittja Dialogforum om medborgarundersökningen 2014 Dag och tid kl. 18 Plats Turkiska föreningens lokal Närvarande Ledamöter i dialogforum Medborgare Pia

Läs mer

Protokoll trivselvandring Tumba

Protokoll trivselvandring Tumba 1 [14] Referens Elin Aronsson Protokoll trivselvandring Tumba Dag och tid 2018-10-18 Plats Närvarande Medborgarkontoret Tumba Birgitta Mörk (S), Myrna Persson (Mp), Markus Rydell (KD), Kenneth Spångberg

Läs mer

Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24

Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (5) 2014-01-27 Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24 Närvarande Ann-Katrin Åslund, ordförande Spånga-Tensta

Läs mer

Trygghet i Skärholmen

Trygghet i Skärholmen Ska göras till pdf när svar kommit Trygghet i Skärholmen Åtgärdsplan för ökad trygghet och minskad brottslighet i Skärholmen 2010-2012 Skärholmens brottsförebyggande råd Samarbete för trygghet och utveckling

Läs mer

TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED

TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED VÅREN 2014 BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET (BRÅ) STADSDEL ÖSTER TRYGGHETSVANDRINGAR - SDF ÖSTER För att klara Borås Stads prioritering gällande säkerhet och trygghet

Läs mer

Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning

Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Protokoll Sida 1 (5) 2016-04-10 Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 16-03-10 Närvarande Awad Hersi,

Läs mer

Trygghetsvandringar i Vänortsringen 2011. www.sigtuna.se

Trygghetsvandringar i Vänortsringen 2011. www.sigtuna.se Trygghetsvandringar i Vänortsringen 2011 www.sigtuna.se Beskrivning av dokumentet I november och december 2011 genomfördes fyra trygghetsvandringar i bostadsområdet Vänortsringen i centrala Märsta Vid

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV INKOMNA SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL INKOMNA UNDER PERIODEN

SAMMANSTÄLLNING AV INKOMNA SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL INKOMNA UNDER PERIODEN Sid 1 (12) 2014-04-30 SAMMANSTÄLLNING AV INKOMNA SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL 2014. INKOMNA UNDER PERIODEN 2014-01-01 2014-04-30. Vi har ett väl inarbetat sätt att hantera klagomål. Vår inställning är att klagomål

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Upplevd trygghet och anmälda brott på Kungsholmen

Upplevd trygghet och anmälda brott på Kungsholmen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM STÖD TILL RESULTATST YRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) DNR 1.6-692-2012 2012-12-03 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Upplevd trygghet och anmälda brott

Läs mer

Gemensam åtgärdsplan Lokalpolisområde Skärholmen Skärholmens stadsdelsförvaltning

Gemensam åtgärdsplan Lokalpolisområde Skärholmen Skärholmens stadsdelsförvaltning Gemensam åtgärdsplan Lokalpolisområde Skärholmen Skärholmens stadsdelsförvaltning Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Bodholmsplan 2 Box 503 12726 Skärholmen Telefon 08-508

Läs mer

Ungdomsarbete och fritidsgårdar

Ungdomsarbete och fritidsgårdar Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för social omsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-04-24 Handläggare Hillevi Andersson Telefon: 08-508 22 329 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandringen i Nyfors den 27 mars

Anteckningar från trygghetsvandringen i Nyfors den 27 mars Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandringen i Nyfors den 27 mars Närvarande: Boende i Nyfors, (ungdomar och

Läs mer

Trygghetsvandring Område Husby den 24 september 2009, kl. 17:30 20:00. Innehåll: Sid 2-9 Protokoll Sid 10 Deltagarlista

Trygghetsvandring Område Husby den 24 september 2009, kl. 17:30 20:00. Innehåll: Sid 2-9 Protokoll Sid 10 Deltagarlista Rinkeby-Kista Stadsdelsförvaltning Trygghetsvandring Område Husby den 24 september 2009, kl. 17:30 20:00 Innehåll: Sid 2-9 Protokoll Sid 10 Deltagarlista Berörda fastighetsföretag: och Svenska Bostäder

Läs mer

Bakgrund. Genomförande 2009-11-25

Bakgrund. Genomförande 2009-11-25 Lokala brottsförebyggande rådet Sofie Ceder, samordnare Tel: 0457-61 89 61 E-post: sofie.ceder@ronneby.se Till Ansvariga verksamhetschefer Bakgrund Det lokala brottsförebyggande rådet (Brå) genomför två

Läs mer

Åtgärder trygghetsvandring Hässelby gård och Vällingby

Åtgärder trygghetsvandring Hässelby gård och Vällingby Åtgärder trygghetsvandring Hässelby gård och Vällingby 1. Hässelby gård 1.1 Vuxenvandring Förslag Berörd/ansvarig Avklarad Varför är Hässelby gårdsbollplan inte tillgänglig för spontanidrott? Stallpojkebacken

Läs mer

Protokoll trivselvandring

Protokoll trivselvandring 1 [7] Referens Elin Aronsson Protokoll trivselvandring Dag och tid 2018-10-11 Plats Närvarande Malmsjöskolan, Vårsta Birgitta Mörk (S), Johanna Hammarström (S), Jan Karlsson (S), Sven-Eric Holm (M). Elin

Läs mer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer 1(10) Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum, för tjejer 2018-10-24 2(10) Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var

Läs mer

Kvinnor över 65 år i tre söderortsstadsdelar och deras livskvalitet

Kvinnor över 65 år i tre söderortsstadsdelar och deras livskvalitet Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1(5) Dnr 1.1.-718/2013 2013-11-18 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon08-508

Läs mer

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta & nu då? Tensta centrum saknar ett bra café och en bra restaurang... Tensta är absolut inte det ghetto som media och omvärlden vill framställa... Gör parkeringen utanför Tensta konsthall till en levande

Läs mer

Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum

Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum BILAGA 3 Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum I samtliga forum ingår uppdraget att rapportera till TSR Kungsholmens trygghets- och säkerhetsråd (TSR) Syfte Utveckla en hög kvalitet i det trygghetsskapande

Läs mer

Resultatrapport Invånardialog - Trygghet

Resultatrapport Invånardialog - Trygghet Resultatrapport Invånardialog - Trygghet 2 Panelfråga angående Trygghet Den 5 februari skickades panelfrågor ut till vår vuxenpanel och ungdomspanel angående trygghet. Syftet med undersökningen var att

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

Beslut Stadsdelsnämnden godkänner strategin för ökad trygghet.

Beslut Stadsdelsnämnden godkänner strategin för ökad trygghet. Blad 15 8 Strategi för ökad trygghet Beslut Stadsdelsnämnden godkänner strategin för ökad trygghet. Ärendet Stadsdelsnämndens verksamhetsplan för 2016 ger ett uppdrag att utveckla en strategi för att öka

Läs mer

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta & nu då? Jag tycker att skolorna i Tensta är bra... Tensta centrum saknar ett bra café och en bra restaurang... Tensta är absolut inte det ghetto som media och omvärlden vill framställa... Gör parkeringen

Läs mer

Fokus Skärholmen Projekt på samråd

Fokus Skärholmen Projekt på samråd Fokus Skärholmen Projekt på samråd 5 september - 17 oktober, 2017 stockholm.se/fokusskarholmen Fokus Skärholmen Stockholm växer snabbt och snart är vi en miljon invånare. Nu planeras framtidens Skärholmen!

Läs mer

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD 2016-06-22 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram detaljplan för Brunnsjöliden, viss angränsande mark samt hela det norra strandområdet

Läs mer

Uppföljning 11 Juni 2011 Trygghetsvandring Flens centrum. Från September 2009

Uppföljning 11 Juni 2011 Trygghetsvandring Flens centrum. Från September 2009 Uppföljning 11 Juni Trygghetsvandring Flens centrum Från September 2009 Bakgrund Åtgärder för att minska brottsligheten samt öka tryggheten i Flens kommun är ett prioriterat område för både polisen i Flen

Läs mer

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla!

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla! & nu då? Jag vill ha snyggare gårdar Det behövs fler affärer Bra att man tagit detta initiativ att förbättra Akalla Naturen i Akalla är helt fantastisk Tydligare trafikstruktur Det behövs en bank i Akalla

Läs mer

Uppföljning av Trygghetsrond Lextorp

Uppföljning av Trygghetsrond Lextorp Uppföljning av Trygghetsrond Lextorp 2015-04-23 genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Lextorp den 23 oktober 2014. Bakgrund: 23 oktober 2014 genomfördes en trygghetsrond i området

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE INSATSER BLAND UNGDOMAR GENOM LOKALA FÖRÄLDRAVANDRINGAR I FARSTA

PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE INSATSER BLAND UNGDOMAR GENOM LOKALA FÖRÄLDRAVANDRINGAR I FARSTA S FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH KULTUR SID 1 (5) 2007-03-02 Länsstyrelsen i Stockholms län Sociala enheten Box 22067 104 22 Stockholm PROJEKTANSÖKAN GÄLLANDE FÖREBYGGANDE

Läs mer

Skillnadernas Stockholm svar på remiss från kommunstyrelsen

Skillnadernas Stockholm svar på remiss från kommunstyrelsen Kungsholmens stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande 1.5.1.-342-2015 Sida 1 (6) 2015-10-07 Handläggare Jan Francke Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Skillnadernas

Läs mer

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING. Genomförandeärende: Rivning och uppbyggnad av nya förskolor i Bredäng, Skärholmen och Vårberg

SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING. Genomförandeärende: Rivning och uppbyggnad av nya förskolor i Bredäng, Skärholmen och Vårberg SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SAMHÄLLSSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2011-02-24 Handläggare: Rune Ney, 08-508 24 060 Sophie Dahlberg, 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Genomförandeärende:

Läs mer

Upprustning av Sannadalsparken - genomförandeärende

Upprustning av Sannadalsparken - genomförandeärende HÄGERSTEN - LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SAMH ÄLLSPLANERING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-04-29 Handläggare: Anna Ambjörn Telefon: 08-508 22 048 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Östermalms stadsdelsförvaltning

Östermalms stadsdelsförvaltning Östermalms stadsdelsförvaltning Rapport Sida 0 (4) 2017-01-11 Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Karlavägen 104, plan 6 Box 24 156 10451 Stockholm Telefon 08 508 10 063 Växel 08 508 10 000 Fax 08 508

Läs mer

Socialnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26.

Socialnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Socialnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26. Frågor ställda av Centralt ungdomsforum Öka trevligheten i och kring Juneporten. Nämndens svar

Läs mer

S:t. Eriks torn - svar på medborgarförslag

S:t. Eriks torn - svar på medborgarförslag Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (3) 2018-02-26 Handläggare Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15

Läs mer

2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010)

2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010) 2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010) PLATS PROBLEM MÖJLIGHET ANSVAR GJORD Övergång Jon Jespersgatan/ Dålig belysning Undergång vid skolan Dålig belysning (23/3-10). Undergången- stora farliga

Läs mer

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum

Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum 1(16) Trygghetsvandring i Skutskärs Centrum 2016-03-30 2(16) Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var det finns risker

Läs mer

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (5) Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Tidpunkt: 2016-04-08, kl. 10.00 12.00 Lokal: Norrholmen,, plan 7. Lotta Rosenström Ordförande Närvarande: Stig-Joeran Samuelsson

Läs mer

Trygghetsvandring kring Hertsöns centrum

Trygghetsvandring kring Hertsöns centrum Trygghetsvandring kring Hertsöns centrum måndagen den 6 november 2006 Upprättat 2006-11-20 Reviderat 2006-11-29 Reviderat 2007-09-03 Reviderat 2008-06-25 TRYGGHETSVANDRING KRING HERTSÖNS CENTRUM Tid och

Läs mer

1(8) Trygghetsvandring i Marma

1(8) Trygghetsvandring i Marma 1(8) Trygghetsvandring i Marma 2017-10-25 Vad är det här för dokument? En trygghetsvandring är när en grupp människor promenerar en förbestämd slinga, för att avgöra var det finns risker för otrygghet

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Trygghetsvandring i sydvästra Kvillestaden 24 febr.2005

Trygghetsvandring i sydvästra Kvillestaden 24 febr.2005 Trygghetsvandring i sydvästra Kvillestaden 24 febr.2005 Vad är en trygghetsvandring? En trygghetsvandring är en metod för att skapa en bättre närmiljö. Metoden bygger på att det är de som bor och är verksamma

Läs mer

Inkomna synpunkter i samband med öppet hus i Östberga november 2015 svar på hur synpunkterna har tagits om hand

Inkomna synpunkter i samband med öppet hus i Östberga november 2015 svar på hur synpunkterna har tagits om hand Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 1.1.-191/2016 Sida 1 (5) 2016-02-17 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon: 08-508 14 152 Till

Läs mer

Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen

Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-08-28 Handläggare: Jan Ekman 08 508 18 033 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Nyanläggning av naturlekplats i Svedmyraskogen i Tallkrogen Genomförandebeslut

Läs mer

Inledning. Idrott. Vi är glada över att under 2018 så har vi lyckats engagera 65 personer varje vecka i vår idrottsverksamhet i åldrarna 7-28 år.

Inledning. Idrott. Vi är glada över att under 2018 så har vi lyckats engagera 65 personer varje vecka i vår idrottsverksamhet i åldrarna 7-28 år. 1 Inledning I Seveds Förening möts ungdomar och framtidens visionärer där vi arbetar för ungas utveckling. Seveds Förening är en ideell förening som vill ge ungdomar möjligheten att driva egna projekt,

Läs mer

Deltagare från polisen, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och andra intressenter.

Deltagare från polisen, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och andra intressenter. Trygghetsvandring Halmstad Arena 170515 Deltagare från polisen, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och andra intressenter. Skapad av: Therese Wallgren 2017-05-29 Uppdaterad av: Therese

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen

KF Ärende 7. Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen KF Ärende 7 Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-01-16 KS 2017.0361 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Mats Johansson Kommunfullmäktige Svar

Läs mer

Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017

Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017 Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017 Tid och plats: Onsdagen den 4 oktober 2017, klockan 18.00-20.00 Närvarande: Tjörns Kommun: Tjörns Bostads AB: Polisen Södra Fyrbodal: Kållekärrs

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandringen i Eskilstunas parker den 9 maj 2014!

Anteckningar från trygghetsvandringen i Eskilstunas parker den 9 maj 2014! Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandringen i Eskilstunas parker den 9 maj 2014! Närvarande: Anna Edvinsson

Läs mer

Trygghetsvandringar i Piteå en vägledning

Trygghetsvandringar i Piteå en vägledning Trygghetsvandringar i Piteå en vägledning "Det är hit man kommer när man kommer hem" Råd & tips Checklista Ansvarig : Folkhälsorådet PiteBRÅ Sammanställd av: Folkhälsostrateg Helena Lindehag 2009 1 Trygga

Läs mer

Sammanställning av trygghetsenkät

Sammanställning av trygghetsenkät 2017-10-04 Sid 1/6 Sammanställning av trygghetsenkät 1. Bakgrund Enkäten låg ute på Lysekils kommuns hemsida under september 2017. Flera kommunikationsinsatser gjordes under tiden via sociala medier, både

Läs mer

Trygghetsvandring området kring busstationen En vandring i området kring bowlrampen, OK macken, Big Boy och busstationen.

Trygghetsvandring området kring busstationen En vandring i området kring bowlrampen, OK macken, Big Boy och busstationen. Trygghetsvandring området kring busstationen 2012-05-31 En vandring i området kring bowlrampen, OK macken, Big Boy och busstationen. Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV INKOMNA SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL 2010.

SAMMANSTÄLLNING AV INKOMNA SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL 2010. SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN BILAGA 7 VB 2010 SID 1 (6) 2011-01-26 SAMMANSTÄLLNING AV INKOMNA SYNPUNKTER OCH KLAGOMÅL 2010. Vi har ett väl inarbetat sätt att hantera klagomål.

Läs mer

Dialog om trygghet i Grödinge

Dialog om trygghet i Grödinge 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Dialog om trygghet i Grödinge Dag och tid Onsdag 30 maj kl. 19-21 Plats Närvarande Ej närvarande Malmsjö skola i Grödinge Birgitta Mörk (S) ordförande Johanna Hammarström

Läs mer

Trygghet i Stockholm Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning fördelat efter ålder

Trygghet i Stockholm Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning fördelat efter ålder Trygghet i Stockholm Resultat från Stockholms stads trygghetsmätning fördelat efter ålder Trygghet i stadsdelen Under våren genomfördes Stockholms stads trygghetsmätning för tredje gången. Trygghetsmätningen

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen

Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandring i Piteå 2011-09-26 Rosvik Kring skolan och sporthallen Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker

Läs mer

Dialogforum Alby- äldrefrågor

Dialogforum Alby- äldrefrågor MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Dialogforum Alby- äldrefrågor Dag och tid 17 oktober 2011 kl. 17-19 Plats Närvarande Ej närvarande Alby äng Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S), ordförande i dialogforum

Läs mer

Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj Kärnvärden och vision

Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj Kärnvärden och vision Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj 2016 Kärnvärden och vision Sammanställning kärnvärden och vision Nära till allt Definitioner av nära till allt Ja! Det är nära till allt. Inte nära till mörka platser.

Läs mer

NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA

NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA 2010-03-08 NÄRIDROTTSPLATS PÅ HULTA Enkätundersökning Sammanställning Enkätundersökningen är föredragen och sammanställd av Mikael Andersson, Trygghetssamordnare Kommundel Trandared Sedan det beslutades

Läs mer

Medborgarlöfte Norra Hisingen 2019

Medborgarlöfte Norra Hisingen 2019 Medborgarlöfte Norra Hisingen 2019 Medborgarlöfte är den del av Trygg i Norra Hisingen och är en långsiktig satsning där polisen, stadsdelen och invånarna samverkar för att öka tryggheten i stadsdelen

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2011-05-30 Furunäset - Lusthusbacken

Trygghetsvandring i Piteå 2011-05-30 Furunäset - Lusthusbacken Trygghetsvandring i Piteå 2011-05-30 Furunäset - Lusthusbacken Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars

Läs mer

Minnesanteckningar från lokalt BRÅ-möte

Minnesanteckningar från lokalt BRÅ-möte Skärholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-09 Närvarande: Mikael Sundberg, Kommunpolisen, Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör, Morgan Schönbeck, Ulla Sjöberg och Jenny Sjöberg, Stockholmshem,

Läs mer

En tryggare & mer jämställd miljö

En tryggare & mer jämställd miljö En tryggare & mer jämställd miljö Halmstad Centrum Vallås TEKNIK- OCH FRITID Upplägg av projektet Sammanfattning av Forskningen Varför är det viktigt att vara trygg? Vad är otryggt? Vem är otrygg? Varför

Läs mer

Anteckningar från trygghetsvandring i Fröslunda den 1 september 2015

Anteckningar från trygghetsvandring i Fröslunda den 1 september 2015 Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Eva Carlsson, 016-710 20 87 Anteckningar från trygghetsvandring i Fröslunda den 1 september 2015 Närvarande: 2 från,2 från hgf,

Läs mer