GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Vilken Julklapp GIK till Eldsjälsgalan IGEN! Många Grytgölare ville påverka det framtida landsbygdsprogrammet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Vilken Julklapp GIK till Eldsjälsgalan IGEN! Många Grytgölare ville påverka det framtida landsbygdsprogrammet."

Transkript

1 Nummer 4 Vilken Julklapp GIK till Eldsjälsgalan IGEN! 2009 var Grytgöls IK nominerade till titeln Årets förening på Eldsjälsgalan i Göteborg som direktsändes i TV 4. GIK vann t o m den utmärkelsen och Göran Gustafson fick äntra scenen och mottaga prischecken ur Paolo Robertos hand. Nu är det dags igen. Emma Moschner,GIK Dragkamp, är nominerad i kategorin Årets Eldsjäl. Emma kom ju till GIK 2013 med den tydliga ambitionen att etablera Dragkamp som en tränings- och tävlingsidrott i GIK. Klubben tog givetvis emot Emma med öppna armar och gav henne mandatet att börja jobba med frågan. Och som hon har jobbat! Hon har rekryterat intressserade, jobbat med att skaffa träningsutrustning och har dessutom jobbat med ekonomin för att finansiera denna nya gren inom Grytgöls IK. Hon har också tagit alla chanser att lansera och marknadsföra både Dragkamp som idrott och Grytgöls IK som förening. Att hon kan Dragkamp råder det inget tvivel om då hon t o m faktiskt har ett VMguld för några år sedan. Det här är ju naturligtvis en sporre både för Emma och GIK. Även om hon inte vinner, så får både klubben, Emma och Dragkampssporten vinden i ryggen. Nu håller vi tummarna! Grytgöls IK December 2014 GRYTGÖLS IK Ledarspalten -Du får hålla dig väldigt kort den här gången p g a platsbrist! var ordern från GIK-Nytt redaktionen när jag uppmanades att skriva ledarspalten till detta nummer. Det är inte så lätt när man har mycket att berätta och många att tacka för året som snart är till ända. Får väl nöja mig med att säga att 2014 har varit ett fantastiskt år med många lyckade inslag både sportsligt och kulturellt. Nu tar vi nya tag och ser fram emot ett minst lika framgångsrikt 2015! God Jul och Gott Nytt år önskar Grytgöls IK och Göran Gustafson Många Grytgölare ville påverka det framtida landsbygdsprogrammet och LEADER Det var fullt hus i Centrum när Leader Folkungaland ville ha Grytgölarnas synpunkter på den nya landsbygdsstrategin. Göran Gustafson inledde med att hälsa alla välkomna varpå metoden Open Space tog vid. Mötet i Grytgöl drog flest folk av de totalt 14 möten man arrangerat runt om i länet. Förslagen på förbättringar och utvecklingsområden formligen haglade.

2 Sida 2 Centrum i GIKs regi Under Vecka 49 kommer taket bytas på Centrum. Som bilden visar är arbetet redan igång, då några tappra kastade tegel en mulen förmiddag i november. Dan efter var hantverkarna där och tog vid! Grytgöls IK Hällestad fotboll informerar Hällestad Fotboll går från klarhet till klarhet på många planer då vi blir fler och fler.. Ledarna blir bättre och bättre utbildade tack vare Nätverk Finspång och det täta samarbetet med Kjella Storm på SISU. Nu ser vi fram emot att även vi ska kunna få nyttja konstgräset på Grosvad då och då, om nu inte priserna för att hyra blir allt för höga. Till nästa år räknar vi med ungefär samma lagformationer och vi hälsar nya som gamla ungdomar välkomna till oss och vår verksamhet -Och varför får Stefan Lazlo vara med på bild i varenda nummer. Har han gjort något speciellt eller.? -Kanske inte just nu men han har gjort många bra saker och sitter i Samhällssektionen och Midsommarkommittén. Men egentligen är han bara med i detta nummer för han har en fin tröja! Revyn på Trettondagsafton Fullt ös på repetitionerna Jodå, revyn brassar på som vanligt och hoppas givetvis på att salongen blir sprängfylld i år också. Det finns en hel del att jobba med, säger Andreas Henrysson i revygänget. Vi fick ju ett extraval att skoja om så här i elfte timmen. Det lär ju inte Folke Rydén missa! Matsa Bengtsson var klar med sina nummer i februari, så dom sitter säkert som en smäck, har GIK-Nytt snappat upp. Och våra sångare, som egentligen borde stå på större scener än vår, överträffar sig själva varje år! På sista sidan ser du hur man skaffar biljettej! (som Folke bjukaj säga) Vi hoppas att vi kan ställa ett juniorlag på benen även i år även om en del av ungdomarna kanske vill prova på seniorfotboll i någon förening. MEN från ledarhåll vill vi slå fast att J-laget har högre prioritet.. Sen har vi fått mottaga beröm för den insats som föräldrar i Hällestad fotboll gjorde under fotbollsgalan i Finspång. Vi skötte garderoben till stor belåtenhet och fick in en hacka till vår verksamhet. Ett stort TACK till alla som jobbade den kvällen. Missa inte fotbollsgalan nästa år förresten, det finns möjlighet för alla fotbollsfantaster att gå på den. Nu vill vi önska alla spelare, ledare och föräldrar som brinner för Hällestad fotboll : God Jul och Gott Nytt År

3 Sida 3 Polustus-Kommittén har ordet Vi Polustusfolk ligger lågt just nu MEN vi registrerar allt som händer. Extra-valet i mars, Prinsens giftermål med Sofia, Grävstoppet i Grytgöl med mera. Allt går att göra roligheter av till nästa karnevalståg. Vänta bara..vi är många som jobbar med POLSTUS men inga dörrar är stängda vill du också vara med så är det bara att haka på. Efter nyår smyger vi igång arbetet sen blir det tätare och tätare med mötena. Ni som har Polustusgrejer kvar hemma efter fårets Polustus får gärna lämna bort det till oss. Om Ni har grejer som Ni tror att vi kan ha nytta av som rekvisita tar vi också gärna emot.. TACK till alla som stöttar oss och God Jul och Gott Nytt år! "Nytt på Gymmet. Ring till Per Andersson Mobil: (Han bor över GIKs kansli ) om du vill hyra GIKs släpkärra. Endast 50:-/gång I Januari 2015 kommer det införas ett kodlås till gymmet Källgården Koden kommer skickas till de som betalar avgiften Avgiften är 300;- per kalenderår, smidigast är att betala i samband med att Ni betalar medlemsavgiften. Inbetalningsavi kommer skickas ut i januari. Vi vill att vi höjer nivån på gymmet genom att hålla ordning och rent och fint. Vi har nu uppdaterat maskiner och layout, samt planerar att måla och fixa till mer i lokalerna. Hoppas du vill vara med och hjälpa till. Källgårdens Vandrarhem Ansvarig för Gymmet i GIK är Marcus Eriksson (Biffen på bilden) En möjlighet för alla Grytgölsbor som vill härbärgera släktingar och vänner till olika tillfällen. Hela vandrarhemmet är nu inrymt i den första trappuppgången i Källgården, där också gymmet finns. Hör av Er för bokningar och förfrågningar. Vill Ni boka rum så Ring till: Mats Johansson Överdragskläder och mössor i GIKs färger Om intresse för detta finns inför vintern, kontakta Åsa Grundström, så tar hon hem en provkollektion Bingokvällar 2015 Nu har vi bokat in bingokvällarna för nästa år: 21/1, 4/2, 18/2, 4/3, 18/3, och PÅSKBINGON den 1/4 VÄLKOMNA! Stödsektionen Respektera hastigheterna! Många har vänt sig till GIK-Nytt och framfört klagomål på att många kör alldeles för fort, speciellt där det idag är 30 km i Grytgöl. Det är naturligtvis tillfälliga besökare som bryter mot dessa regler, då Grytgölare är ansvarsfulla och tar och visar hänsyn mot de boende och framför allt våra barn. Vi får tillsammans försöka informera tillfälliga besökare när vi får chansen så att vi kan få en ännu tryggare trafikmiljö. Ta det lugnt i trafiken!

4 Sida 4 Rapport från GIK-Skidor Hej hopp allihop så var det dags igen för ett nytt nummer till GIK-Nytt Så vad har hänt i höst då, jodå det varit en hel del aktivitet träningarna som har flutit på som vanligt. vi har tom varit uppåt 14 pers på ungdoms träningen på torsdag kvällarna... I början av november hade vi vårat traditions enligt terräng km i skogen ovanför gärdet. Och även detta år hade vi en jättefin söndag med glada miner och en hel skock med både tävlande och publik utefter banan..." Med ett springande fika runt i skogen efter allt tävlande" mycket trevligt... Nu tar vi och flyttar fram i tiden För en dryg vecka sen va Dennis Lindberg uppe i bruksvallarna för det sedvanliga säsongs premiären med fem dagars skidåkning plus första tävlingen för detta år.. Och en första tävling efter en lång försäsong.. Jag tycker faktiskt han skötte sig bra i detta stenhårda startfält med tex svenska landslag och en massa andra länder som dyker till denna tävling plus ben hårda banor.. Så var det dags för ett gammalt evenemang (stolleprov) som vi hade för många år sedan då det byggde på att sätta sig i bil el buss för att för att bli avsläppt någonstans i skogen för att sedan springa långdistans så i lördags var det dags att ta upp detta igen efter många år i träda... Senna gång var vi till yxbacken med omgivning med ca 16km och 800m höjdmeter men underlaget både brant uppför och nedför och smalt så man var tvungen att använda alla fyra så att säga... vi var hela 13 personer men inte bara från Grytgöl men dessa som kämpade på var bröderna Lundström,Jocke,Martin Gustafsson så oxå Dennis,Robban En jätte trevlig runda runt Hults bruk... Nu passar jag på att hälsa alla en jätte trevlig jul o nyår... Mvh skidsektionen/robban Rapport från GIK-Varpa Varpan har gått i vinteridé men vi gläds fortfarande över det SM i Varpa som vi, med god hjälp av alla entusiastiska Grytgölare, kunde genomföra i Motala sommaren Nu har vi arrangerat två SMtävlingar på kort tid och får nog vänta på nästa tillfälle. Redan nu har GIK Varpa börjat planera för SM i Eksta och vår gotländske ciceron, Bengt-Arne Andersson har börjat titta på boendealternativ till detta arrangemang. Förhoppningsvis kan vi åka med en lika stor trupp som förra gången i Eksta. Vi hoppas också att alla Prova på-aktiviteter som vi genomförde under 2014 ska ge frukt. Får vi bara en hanterbar klick av ungdomar går allt lättare och vi kan börja gnugga rejält. Om du vill prova på eller börja träna organiserat så hör av dig till någon i GIK så tar vi hand om dig. Alla kan kasta varpa för man väljer själv hur stor varpa man vill ha och kan inledningsvis laborera med kastavståndet. Kanske går du och bär på en talang som varken du eller någon annan kände till! God Jul och Gott Nytt År! Göran blev lite sur för att han fick så lite utrymme på ledarspalten i detta nummer. Men så blev det plötsligt plats över på s 4. Red. var då snabb med att kompensera vår ordförande med en bild? Lars Leander har avlidit Ett mycket tråkigt besked har nått oss, att Lars Leander hastigt har avlidit. Lars, som är född och uppvuxen i Grytgöl, och var under en period vice ordförande i Grytgöls IK, avled i sitt hem den 4/12 Lars var bosatt i Stockholm men hade många vänner kvar i byn och hälsade på när möjlighet gavs. Våra varma tankar går till hans närmaste. Hjärstartare i Grytgöl Hjärtstartaren är på plats och sitter lätt åtkomlig vid Centrums handikappramp till vänster om huvudentre n. Vid större arrangemang vid Björkliden kommer den att finnas där tills dess att vi skaffar ytterligare en. Vi tackar Röda Korset för hjärtstartaren och den utbildning i handhavandet som några har genomgått. Vi får alla hjälpas åt att vårda denna livräddare så att den alltid finns till hands.

5 Sida 5 Rapport från GIK-Fotboll Stora saker på gång i Grytgöls IK Fotboll just nu. En helt ny sektion kliver in och tar över ansvaret för fotbollsutvecklingen i GIK. Jonny Kirs, som spelat för GIK i många år, och därmed har ett stort GIK-hjärta, tar över ordförandeskapet och har kallat in ytterligare fyra personer i sin nya stab. Den här nya sektionen innebär en rejäl föryngring och vi kan räkna med att de kommer att bidra med många nya tankar och idéer. Det äldre gardet finns kvar i bakgrunden och har lovat att hjälpa till med så mycket de kan vilket innebär att GIK Fotboll har både kontinuitet och förnyelse på programmet. Sektionen fick en flygande start och har lyckats knyta en ny Huvudtränare till GIK. Fredrik Johansson, som spelat många år i klubben och även har en tidigare tränarsejour bakom sig i GIK i början av 2000-talet, har tackat Ja till erbjudandet. Fredriks namn var nummer ett på listan och önskades av både de yngre spelarna och de mer rutinerade. En fullträff med andra ord. Dessutom hoppas vi att Mats Karlsson och Tommy Karlsson fortsätter i GIK och kompletterar Fredrik fast med lite andra arbetsområden. Mats och Tommy har gjort ett jättebra jobb de två senaste säsongerna och har vänt en nedåtgående spiral till en positiv framtidsbild. De är mycket väl värda en eloge för detta. Spelarfronten ser också positiv ut och vi kan förmodligen räkna in ett antal nya spelare när vi nu löst tränarfrågan. Sex spelare från Hällestad Fotbolls Juniorlag kommer att knytas till GIK och kommer under året att få känna på seniorfotboll, men satsningen på J-laget har högst prioritet. Nu önskar GIK fotboll och den nya sektionen Er alla en GOD JUL! Samhällssektionen berättar Nu har vi äntligen fiber i byn (jag hoppas iaf att det är så när GIK-nytt går till tryck) vilket samhällssektionen har jobbat för en tid för att detta skulle bli verklighet. Frågan om att få fiber även till delar utanför centralorten Grytgöl har kommit upp som en naturlig fortsättning. Samhällssektionen kan glädjande berätta att vi har en ungdomsverksamhet som är i uppstartningsfasen. För barnen/ungdomarna i åldrarna 9-15 år har det saknats aktiviteter, främst vintertid. Våra nya entusiastiska ungdomsledare Amanda Eloff, Ludde Karlsson och Micke Thyselius kommer att råda bot på detta. En resa till BodaBorg på studiedagen 25/11 är inplanerad och sedan är det ungdomarna som får sätta sin prägel på hur verksamheten ska utformas. Med Centrumhuset som bas och fiber/wifi är möjligheterna många! Mopperallyt siktar på att slå ett nytt rekord 2015 Vi vill definitivt spränga 400 gränsen!. Vill du anmäla dig redan nu för att vara säker på att få en plats i denna gigantiska nostalgitripp? Gört som vi säger i Grytgöl! Vi tror att vi skulle kunna sälja fler bingolotter än vad vi gör. Ni vet väl att det är bara att slå en signal till: Christer Hellqvist, alt , eller Gudrun Karlsson, , så fixar vi så att ni får Bingolotter i postlådan var 4:e vecka - smidigt eller hur. Dessutom får klubben c:a 5:- mer per lott vid direktprenumeration. Det finns fler sätt att stötta Grytgöls IK: Du som ibland spelar något spel hos Svenska spel kan anmäla att din bonus ska tillfalla GIK! Gå in på länken nedan och se hur du lätt kan bidra till att stärka GIKs ekonomi. Ett stort TACK till alla Ni som redan har gjort det! ungdomsidrotten

6 Sida 6 Rapport från GIK:s seniorcafé. GIK-Nytts fotograf smög sig in vid GIK-Seniorernas trevliga julbord som lockade nästan alla i den stora skara som de idag har samlat. De har trevligt ihop och julbordet som stod uppdukat gick inte av för hackor, ser det ut som. Ing-Lis tog täten, vilket bilden antyder. Grytgöls IK vill uttrycka en stor tacksamhet gentemot denna grupp. För när och om vi behöver dem, så ställer de alltid upp! GOD JUL på ER, Seniorerna! Curt Andersson en historiker av rang! Curt Andersson har genom åren gjort många värdefulla insatser för Grytgöl och GIK. Stark ledamot i FH-styrelsen i många år och dessutom en revyräv av rang. Han historiska intresse är väl kanske det som vi övriga Grytgölare har uppskattat mest de senaste åren. Han är starkt engagerad i samhällssektionen där han brinner för såväl utvecklings som bevarandefrågor. Curt har en imponerande samling av bilder och annan dokumentation över Grytgöl. Detta arkiv rymmer inte bara bilder på fastigheter och miljöer utan innehåller också berättelser om gamla Grytgölare. Curt är också den som vurmar för Bruksmuséet på Bruksgatan som han förevisar för hugade grupper när de så önskar. Det som inte Curt vet om Grytgöl är inte värt att veta. Besök gärna vår hemsida för mer information Biblioteket i Grytgöl Biblioteket har ökat med 9 bokhyllor under hösten. Biblioteket har 41 bokhyllor, en boksnurra och tio kartonger med sammanlagt pocketböcker. Sammanlagt har biblioteket tillgång till ca böcker. De som kommer till biblioteket och läser uttrycker en positiv förvåning. Uppe är det 12 hyllor med romaner och 5 hyllor deckare. Biblioteket har 5 hyllor med romaner från 60-talet och tidigare. Nere är det 5 hyllor med romaner 19 hyllor med fakta litteratur (barnböcker). Vi tackar dem som har skänkt böcker. Vi tar emot alla slags böcker. Idrottsböcker hör liksom till en idrottsförening. Barnböcker är alltid populärt. Men framförallt vill vi ha in det som är typiskt grytgölskt typ jakt, fiske, hästar och hundböcker (motor). Det skulle vara kul med några nya låntagare. Biblioteket ligger i två rum ovanpå varandra i Centrum Grytgöl. Biblioteket har öppet onsdagar. VÄLKOMNA! Mats Johansson Frallor! Frallaförsäljningen har tagit fart igen. Vill du beställa frallor gör det till Amanda Eloff på ! Hör vi inget kommer de som vanligt. På en direkt fråga från GIK-Nytt om han inte skulle kunna leda några lärgrupper där man forskar och lär sig mer om gamla tiders Grytgöl, svarade han: Javisst, om det finns ett intresse så är det klart att jag ställer upp! Finns det ett intresse så ring till Curt ! Vill du bli en av 40 Frallachaufförer och göra en insats under året? Ring samma nummer! GIK- Alla chaufförer kontaktas personligen.

7 Sida 7 Året som gått 2014 Grytgöls IK Dragkamp I maj startade vi upp dragkamp och höll till på Björkliden i Grytgöl och på Arena Grosvad i Finspång. Det var några som kom och testade på och vi fick en hel familj att börja. Sista veckan på sommarlovet var Dragkampen med på Sportis Camp, där vi hade 4 pass per dag. Det var roligt att kunna erbjuda över 100 barn och ungdomar att testa på sporten och visa upp att vi finns. Vi har varit i Boxholm 3 gånger och tränat med Björke SK och tillsammans med den klubben var vi med på SM i Stenungsund den 16:e augusti. Vi ställde upp i viktklassen Damer 520 kg. Vi var lite lätta, men jag är mycket stolt över hur bra det ändå gick för ett helt nystartat lag. Vi var väldigt nära att vinna några drag och vi gick några meter med flera lag. Så jag ser fram emot nästa säsong där jag har full tillförsikt till att Grytgöl ska kunna dra hem några matcher. Vi hade även 2 knattar (0-12 år) som var med och tävlade och blev belönade med varsin medalj (själv var jag rätt avundsjuk i minibussen hem, medalj vill man ju alltid ha :) ) I september var vi med på Föreningsdagen på Arena Grosvad. Tyvärr var det inte så stor uppslutning av folk som kom och testade, vi får hoppas på fler till nästa år. Vi tar varje chans att visa upp oss. NT var och gjorde reportage om oss i somras där vi fick en helsida och Folkbladet är intresserade av ett reportage i vår. Inför nästa säsong har vi beställt nya dragkampskängor som strax är färdiga, vi har fått låna en dragkampsställning som Björke hade till övers som vi har ordnat med delar till så att vi kan börja använda den i vår. Den är även godkänd som tävlingsställning i individuell dragkamp, så att vi kan ha klubbmästerskap, eller varför inte distriktsmästerskap hos oss i framtiden. -Uppvakta någon Du tycker om med en startbiljett till Mopperallyt i Grytgöl! En oförglömlig upplevelse är den bästa tänkbara presenten! GIK-Bussarna Just nu är det vinterträning (uppbyggnadsträning) på gång för att bygga upp kroppen inför nästa säsong. Vi håller till i Grytgöls skola på söndagar kl Välkomna! BASAR I CENTRUM LÖRDAG 13/12 Kl. 10 Jättestort Luciatåg, glögg, lotterier, försäljning av alster som skolbarnen har skapat. Allt överskott går till barnen i byn genom Grytgöls Framtidsförening GRYTGÖLS IKs föreläsningsturné Under hösten har vi funnits i Linköping, Ljungby, Söderköping och Högsby bl a och till våren kan det bli nya besök i framför allt Småland och Sörmland. Det rullar på med oförminskad styrka med andra ord. Dessutom har vi alltid med oss nya tips och idéer hem till Grytgöl! Bussar vi tänker försöka med: Torsdag 15/1 Vita Hästen Västerås 295 kr Torsdag 29/1 LHC Brynäs 325 kr Tisdag 10/2 LHC Luleå 230 kr Syfestival Stockholmsmässan 380 kr vid intresse. Fredag 20/2 LHC Modo 325 kr Lördag 21/3 Sportfiskemässa Elmia Lördag 28/3 Tommy Emanuel Lördag 16/5 Jaktmässa Elmia Ä r man ett gäng och man vill åka på konsert och man inte får ihop 19 personer till LAbuss 19-buss så kanske jag, på era förslag på personer, kan ringa ihop resten. Mats mjframtid@hotmail.se

8 Sida 8 Elof & Gretas Fond Den fond, med ovanstående namn, som Greta Pettersson tog initiativet till, har vuxit till :- Fonden står öppen för alla på Swedbank Bg: TACK! Kjell Anderssons minnesfond Hej! Av utrymmesskäl får vi idag nöja oss med att önska Alla En God Jul och Ett Gott Nytt ÅR! Fonden med ovanstående namn har vuxit till :- Fonden står öppen för alla bidrag och avkastningen går till förtjänta ungdomar i skidsektionen. Använd postgiro och märk talongen: Kjell Anderssons Minnesfond. Han, den där HOLMERTZ och GRYTGÖLS IK -Den här historien börja på våren 1983 (förra århundradet) Bosse Grundström och undertecknad hade stora problem inför Midsommar, därför att Tonprickarna, Bertil, Bertil och Rolle, efter många år sagt upp sig som underhållare och sammanhållande på Midsommarafton. Då säger Bosse följande: -Jag känner en som är minst lika tokig som någon av oss( det vill inte säga lite). -Jag ringer Uffe Holmertz. Och han kom och han är kvar fortfarande. Uffe har ju hunnit med Radio, TV, en massa revyer, teater och annan underhållning. Vem minns inte Nigvil eller hjärnkontoret med mera. Men alla år har han kommit tillbaka till Grytgöl på Midsommar och även vid andra tillfällen och tillställningar. De första Midsomrarna var Ulf tillsammans med andra artister som jag bokade men sedan Bengt Sändh missade sin spelning med ett helt dygn, han kom på Midsommardagen, har han fixat allt själv. Minns ni den då 11 årige Sanna Nielsen som sjöng om en liten fågel? TRETTIO ÅR har han stått på scenen på Björkliden och sjungit om Små grodorna. Han har dessutom hjälpt mig på Barnens dag, när Oldsberg ätit något olämpligt, med kort varsel eller när någon artist till KIG fått förhinder. Då ställer Uffe upp eller någon snabbpratande och speedwayåkande dåre. Jag skulle kunna fylla några sidor med TACK OCH FINA ORD men det räcker inte långt! Jag väntar alltid på att få höra hans ljuva stämma berätta någon sanning om någon eller något eller förmedla ett tips på en bra artist. Det finns bara en Uffe Holmertz! Kolla in något av det Uffe är med i, ex.vis Uffes teater i Medevi! ETT STORT TACK från GRYTGÖLS IK Hilmer Så här skaffar Du biljetter till GIKs revy på Trettondagsafton: Ring Per Thyselius alt från den 26/ Max 4 biljetter per person Priser: Mat-Revy-Dans 350:- Revy-Dans 250:- Hela kalaset börjar 19.00! Revyn börjar ca 20:15 VÄLKOMNA! För-PUB, från 18.00, och mellan- PUB i GIKs kansli, precis som förra året!!!

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Demokratipris till ett stolt GIK! GIK. och glöm nu inte att boka biljetter till Årets revy på Trettondagsafton!

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Demokratipris till ett stolt GIK! GIK. och glöm nu inte att boka biljetter till Årets revy på Trettondagsafton! Nummer 4 Demokratipris till ett stolt GIK! I det här numret summerar vi året som har gått och blickar framåt mot nästa. Demokratipriset var något stort för GIK och verkligen ett kvitto för hela föreningen

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Nummer 2. Grytgöls IK Juni 2013 GLAD MIDSOMMAR!

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Nummer 2. Grytgöls IK Juni 2013 GLAD MIDSOMMAR! Nummer 2 Midsommar står för dörren och det är full fart i Grytgöl just nu. GIK- Nytt vill framföra en vädjan från de som rekryterar personal till sommarens alla arrangemang. -Hör av Er till GIK om inte

Läs mer

Föreningsdag på Grosvad. Lördagen den 27/9 är det en stor manifestation

Föreningsdag på Grosvad. Lördagen den 27/9 är det en stor manifestation Nummer 3 -Vi hade i alla fall tur med vädret! Massor av sol under juli och massor av regn i augusti. Kort vädersammanfattning av sommaren 2014. Våra arrangemang har haft en väldig tur med vädret. Fem minuter

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

Grytgöls IK. Årsmöte Grytgöls IK. Onsdagen den 18/3 Kl 19.00 i GIKs kansli. Årsmötet är öppet för alla GIKmedlemmar. Sedvanliga förhandlingar

Grytgöls IK. Årsmöte Grytgöls IK. Onsdagen den 18/3 Kl 19.00 i GIKs kansli. Årsmötet är öppet för alla GIKmedlemmar. Sedvanliga förhandlingar Nummer 1 Totto tillbaka i Centrum Foto: Börje Gavér Snacka om bejublad comeback! När Niklas Thorsell steg in i lokalen som den excentriske brandchefen, Greger, lyfte taket i Centrum.. Många hade längtat

Läs mer

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Grytgöl, guld och gröna skogar! Midsommardagen 21.00 Dans till Max Rogers. Midsommarafton 14.00 Karnevalståget POLUSTUS

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Grytgöl, guld och gröna skogar! Midsommardagen 21.00 Dans till Max Rogers. Midsommarafton 14.00 Karnevalståget POLUSTUS Nummer 2 Grytgöl, guld och gröna skogar! Grytgöl kan definitivt erbjuda gröna skogar trots att sommarvärmen har lyst med sin frånvaro. Men GULD, vad menas med det? Jo, vi hoppas kunna skapa en guldkant

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Finspångs FK Nätverk Finspång

Finspångs FK Nätverk Finspång Finspångs FK har i dagsläget ca 500 medlemmar och klubben har en god ekonomisk grund att stå på inför framtiden. Att spela fotboll i FFK innebär inte några dyra säsongs/tränings-avgifter och vi vill även

Läs mer

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari Vinterns bästa snöaktiviteter på hemmaplan Åk utför! Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari För att fira World Snow Day bjuder Svenska Skidförbundet in dig till familjefest i Hammarbybacken. Är

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

Årsmöte Grytgöls IK. Onsdagen den 19/3 Kl i Centrum. Årsmötet är öppet för alla GIKmedlemmar. Sedvanliga förhandlingar. Årets GIK-are utses

Årsmöte Grytgöls IK. Onsdagen den 19/3 Kl i Centrum. Årsmötet är öppet för alla GIKmedlemmar. Sedvanliga förhandlingar. Årets GIK-are utses Nummer 1 Grytgöls IK 2014 Dröm eller vision? Detta nummer av GIK-Nytt presenteras och distribueras mitt under OS-tävlingarna i Ryssland. Sverige upplever en eufori av sällan skådat slag, mycket tack vare

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Sommaren avslutas med en häftig krock. Göran. En epok gick i graven till allas glädje! Nummer 3. Grytgöls IK Augusti 2010

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Sommaren avslutas med en häftig krock. Göran. En epok gick i graven till allas glädje! Nummer 3. Grytgöls IK Augusti 2010 Nummer 3 Grytgöls IK Augusti 2010 Sommaren avslutas med en häftig krock Nu återstår bara ett, eller egentligen tre, arrangemang i Grytgöl sommaren 2010. Den häftiga krocken mellan Mopperallyt, Bakluckemarkanden

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Årets Ungdomssektion 2010

Årets Ungdomssektion 2010 Årets Ungdomssektion 2010 Klubb: Theleborgs Ryttarsällskap Distrikt: Smålands Ridsportförbund Kontaktperson i sektionen: Josefine Ahlgren Adress: Stallvägen 10 353 52 Växjö Telefon: 0702-46 06 11 E-mail:

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År

God Jul & Gott Nytt År Nummer 4 Ny tid nya utmaningar för Grytgöls IK Vi går snart in i 2014 med spänd förväntan. Året inleds som vanligt med vår Trettondagsrevy. Därefter drar den ena verksamheten efter den andra igång. Idrotten

Läs mer

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. -Yes, där satt den! Många fullträffar på Björkliden Nummer 3. Grytgöls IK September 2013

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. -Yes, där satt den! Många fullträffar på Björkliden Nummer 3. Grytgöls IK September 2013 Nummer 3 -Yes, där satt den! Många fullträffar på Björkliden 2013 Några idrottsliga framgångar under sommaren? Jodå, A-laget har både börjat göra mål och vinna igen. GIK vann Flergrensstafetten igen och

Läs mer

Årsmöte Grytgöls IK. Tisdagen den 20/3 Kl i GIKs kansli. Årsmötet är öppet för alla GIKmedlemmar. Sedvanliga förhandlingar. Årets GIK-are utses

Årsmöte Grytgöls IK. Tisdagen den 20/3 Kl i GIKs kansli. Årsmötet är öppet för alla GIKmedlemmar. Sedvanliga förhandlingar. Årets GIK-are utses Nummer 1 2012 Början på något nytt! Självklar rubrik som kanske kräver en förklaring! Det kommer hända mycket nya saker i år men det gör det väl varje år. Det som känns lite speciellt är att detta är det

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

Grytgöls IK December 2009. GRYTGÖLS IK 2009 Ett fantastiskt år, helt enkelt.

Grytgöls IK December 2009. GRYTGÖLS IK 2009 Ett fantastiskt år, helt enkelt. Nummer 4 GRYTGÖLS IK 2009 Ett fantastiskt år, helt enkelt. Det började med att GIK vann utmärkelsen Årets förening och en ansenlig mängd pengar. Sen har det bara rullat på i samma framgångsrika stil hela

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Premiär inomhuskörning ons 5 okt 17.00 Nu är det äntligen dags för inomhuskörningen. Den kör vi varje onsdagkväll i Gamla skolan Lövsta. Dit tar man sig genom att köra förbi banan i Lövsta, fortsätt ner

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

God Jul GRYTGÖLS IK. & Gott Nytt År! Ledarspalten. Massor av aktiviteter i Centrum. Önskar. GIK-Nytt. Nummer 4. December2015. Grytgöls IK.

God Jul GRYTGÖLS IK. & Gott Nytt År! Ledarspalten. Massor av aktiviteter i Centrum. Önskar. GIK-Nytt. Nummer 4. December2015. Grytgöls IK. Nummer 4 Massor av aktiviteter i Centrum Grytgöls IK LAN-kvällar, dansträning, bingo, sammanträden, stormöten, biljard och pingisspel, ja listan på aktiviteter i GIKs Centrum kan bli hur lång som helst.

Läs mer

Välkommen till föräldramöte på PGK

Välkommen till föräldramöte på PGK Välkommen till föräldramöte på PGK Elitlag/utvecklings grupp Träningsgrupp 12-18 år Träningsgrupp 7-11 år Golfskola 7-18 år Lära sig grunderna i golf samt ta grönt kort så man får spela på banan. Knattegolf

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga)

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga) TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

Årsmöte Grytgöls IK. Onsdagen den 20/3 Kl 18.30 i GIKs kansli. Årsmötet är öppet för alla GIKmedlemmar. Sedvanliga förhandlingar. Årets GIK-are utses

Årsmöte Grytgöls IK. Onsdagen den 20/3 Kl 18.30 i GIKs kansli. Årsmötet är öppet för alla GIKmedlemmar. Sedvanliga förhandlingar. Årets GIK-are utses Nummer 1 Grytgöl inleder året med ett riktigt Gapskratt Foto: Börje Gavér NT Ett gott skratt förlänger livet, sägs det. Då hoppas vi att årets revypublik, när GIK drog igång årets revyspektakel, blir riktigt

Läs mer

Loosveckan se hemsidan (denna sida) eller affischer för senaste aktuella information

Loosveckan se hemsidan   (denna sida) eller affischer för senaste aktuella information Loosveckan se hemsidan www.loos.se (denna sida) eller affischer för senaste aktuella information Aktuellt snödjup 11-12 mars 32 cm Program för Loos vintervecka v10 2016 Programmet kan ev. komma att ändras

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017

ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017 ICA SUPERMARKET SVÄRDSJÖ MINICUP 2017 Söndagen den 27 augusti strömmade kanske så många som 1500 barn, ledare och anhöriga in på ett sensommarhärligt Källängets IP. Barnfotboll och svensk sommar är verkligen

Läs mer

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren!

Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nr 20 oktober 2012 Hej medlem/förälder och välkommen till Krumeluren! Nu håller du i föreningens alldeles egna tidning Gymmix-Krumeluren! Krumeluren kommer ut 2 gånger per termin och här kan du läsa om

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-02- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 3-1 4 / 3 F Ö R S Ä L J N I N G K L U B B K L Ä DER 1 9 / 3 V I N T E R S E R I E N, F I N A L K Ö P I N G 2-3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Det rullar, det rullar, det rullar, det rullar. Nummer 2. Grytgöls IK Juni 2014

GRYTGÖLS IK. Ledarspalten. Det rullar, det rullar, det rullar, det rullar. Nummer 2. Grytgöls IK Juni 2014 Nummer 2 Det rullar, det rullar, det rullar, det rullar. Grytgölshjulen rullar på i lagom snabb takt kan man säga. Karnevalståget kommer att rulla som vanligt på Midsommar, liksom bakandet hemma i stugorna

Läs mer

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Sida 1 av 5 Vänner, Så kom vintern till slut, även om vi när vädret tillåter, fortfarande spelar golf på vår linksbana.

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening December 2013 Hej! Nu börjar höstterminen att närma sig sitt slut och förberedelser för jullovets aktiviteter och vårterminens ridning pågår för fullt. Dessutom lanseras

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

--Medlemsblad 5, November

--Medlemsblad 5, November --Medlemsblad 5, November 2018-- Hej! Så var det dags för ett nytt medlemsblad. Hoppas alla har en bra och förhoppningsvis inte en för blöt höst! Tävlingssäsongen har gått mot sitt slut och klubben har

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

KONFERENS VRIGSTAD OKTOBER

KONFERENS VRIGSTAD OKTOBER KONFERENS VRIGSTAD 15-16 OKTOBER Under helgen var det många givande och nyttiga diskussioner bland deltagarna. Har valt att göra någon form av arbetsfördelning och vem som gör vad och när. Det som togs

Läs mer

STOCKHOLM TROPHY 2015 1

STOCKHOLM TROPHY 2015 1 STOCKHOLM TROPHY 2015 1 STOCKHOLM TROPHY Härmed inbjuds alla klubbar tillhörande Svenska Taekwondo Förbundet att delta i Stockholm Trophy 2015. S1 Taekwondo IF står som arrangör och givetvis är målet att

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Aktivitetskalender Du hakar väl på!

Aktivitetskalender Du hakar väl på! Aktivitetskalender 2018 Du hakar väl på! Hej hembygdsvänner och sockenbor! Denna kalender är inte ett ordinarie Tingstädeblad - det kommer två Tingstädeblad som vanligt under hösten. Detta är information

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte 2018-09-13 18 glada flickor som gillar fotboll Vilka vi Flickor 09 är Flickornas föräldrar som gillar att engagera oss med/ i våra barn Närvarande i kväll.. Agenda

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Grytgöls IK December Basar i Folkets Hus Centrum. 11 december kl Basaren inleds med luciatåg från Grytgöls

Grytgöls IK December Basar i Folkets Hus Centrum. 11 december kl Basaren inleds med luciatåg från Grytgöls Nummer 4 Grytgöls IK December 2010 GIK-GRETA fyller 100 på Nyårsafton! Nu närmar sig Gretas stora dag, på Nyårsafton fyller hon 100. Med undantag av en lite krasslig period under hösten har hälsan stått

Läs mer

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT MARIA 12 16 december MiniNYTT DANS! Vernissage på tisdag 15.05 i Sal 3. Begränsat antal platser, Serieteckning anmäl dig till Jannike om du vill vara med! HÅLL UTKIK! aktiviteter PÅ MMK 12 16 december

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Folksam cup 2016 Smålandslaget 2016 D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson Elisabet Mikkelsen Alma Haag Elsa Melin H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Ludwig Axelsson Fabian Flaa Melker Elofsson Loke Östangård

Läs mer

25-manna 9 oktober, Kungsängen

25-manna 9 oktober, Kungsängen 25-manna 9 oktober, Kungsängen En av årets höjdpunkter inom orienteringen är 25- mannabudkavlen. Tjejer och killar, unga och gamla samlas i en och samma breddkavle. JÄTTEKUL! Vi hoppas i år att våra herrseniorer

Läs mer

Adventsoppa på Knoppegården.

Adventsoppa på Knoppegården. Adventsoppa på Knoppegården. God jul och gott nytt år önskar styrelsen till alla! Camilla Welin vann vuxen tipstävlingen och Jalmar littke vann ungdomstävlingen. Ett stort grattis till er båda. {besps}advent2013{/besps}

Läs mer

IFK Fjärås F06/ Spelarmöte

IFK Fjärås F06/ Spelarmöte IFK Fjärås F06/07 2018-03-14 Spelarmöte U Agenda Välkomna, presentation Ledarnas vision och mål Årsplanering 2018 Matcher Regler och roller Föräldraengagemang vid hemmamatcher Information och kommunikation

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - HOCKEY MED FUB (Gratis) BIO MED FUB (Gratis) Adventssamkväm och Julfest Reportage från Tidningsgruppen

Läs mer

Banrekord och solsken!

Banrekord och solsken! Läs om hur hemmatävlingen WSK-Spelen gick Banrekord och solsken! Den 29 maj fick vi äntligen arrangera vår egna tävling WSK-Spelen. Vädret var med o s s h e l a d a g e n o c h temperaturen var perfekt

Läs mer

Månadsbrev december, 2016

Månadsbrev december, 2016 Månadsbrev december, 2016 Trollbäckens IP den 16 december, 2016 Nu närmar vi oss jul och lugnet sänker sig förhoppningsvis hos oss alla och vi får lite tid att umgås med nära och kära. Vi kan se tillbaka

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P 07 Datum 2015-05-06! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Claes Särevall Peter Bodefalk Ingela Tågsjö Thomas Karlsson Patrick Lindqvist (Jonas Feyrer Amundin)?? Målsättning

Läs mer

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning 1.Allmänt... 3 2.Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling... 4 4.Klubbmästerskap... 4

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Dagarna korta men kvällarna långa Nu när mörkret kryper på så gäller det att nyttja dagarna, det är det många som gör på helgerna. Men, tack vare engagemang så fortsätter vi på kvällarna, både i garage

Läs mer