VÄLKOMMEN NOLLAN! GRATTIS De tre bästa åren i ditt liv börjar NU!! FÖRLOSSNINGEN helt frivilliga Nollefrid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN NOLLAN! GRATTIS De tre bästa åren i ditt liv börjar NU!! FÖRLOSSNINGEN helt frivilliga Nollefrid"

Transkript

1

2 VÄLKOMMEN NOLLAN! Vi vill säga GRATTIS till din plats på världens bästa utbildning. Vi vill även välkomna dig till östgötskaslätten och den vackra studentstaden Linköping! Alla faddrar kommer göra allt i sin makt för att din studietid ska få en så bra och härlig start som möjligt, och att du ska känna dig trygg och säker här i Linköping! De tre bästa åren i ditt liv börjar NU!! Vi har ordnat två veckor proppade med roliga aktiviteter som kallas Nolle-P, även kallad FÖRLOSSNINGEN av oss på sjuksköterskeprogrammet. Under dessa fantastiska veckor får du möjlighet att lära känna Linköping stad, uppleva studentlivet och hänga med på studentfester av alla dess slag. Allt för att du ska känna dig välkommen, komma till rätta och få en introduktion till studentlivet här på Medicinska fakulteten i Linköping. Det är otroligt viktigt att belysa att Nolle-P inte handlar om att vara taskig emot de nya studenterna eller tvinga i någon alkohol. Det får absolut inte förekomma någon form av alkoholhets eller förnedring. Nolle-P är en tid som endast ska vara rolig, inspirerande och det är viktigt att veta om att alla aktiviteter är helt frivilliga att delta i. Det finns även en så kallad Nollefrid som råder under Nolle-P. Denna regel innebär att faddrar inte får kladda på Nollan, och Nollan får heller inte kladda på faddrar. Mycket viktigt men det kommer bli kul, kul men framförallt KUL!! Men nu går vi över till det lite roligare!

3 DIN KÅR CONSENSUS STORT GRATTIS till din plats här på Medicinska fakulteten! Du har en spännande tid framför dig, en ny start på en ny del av livet som utan tvekan kommer bli helt fantastisk. Consensus är studentkåren för alla studenter vid Medicinska fakulteten. Tillsammans med sektionen på Ditt program ser vi till att Din utbildning håller högsta kvalitet och att miljön du vistas i är den bästa för att lyckad med Dina studier. Som kårmedlem gör du din röst hörd på universitet och får även tillgång till många rabatter på exempelvis kårhusen och många av deras event. Gå in på medlem.karservice.se för at bli medlem, eller läs mer om oss och vår verksamhet på consensus.liu.se. Kårordförande: Matilda Strömberg (medicinsk biologstudent) Vice kårordförande: Niclas Olsson (sjuksköterskestudent) Styrelsens mötesordförande: Emelie Engblom (logopedstudent) Marknadsföringsansvarig: Johan Lijla (medicinsk biologstudent) Studiesocialt ansvarig: Linus Nielsen (medicinsk biologstudent) Utbildningsutvecklare: Håkan Edler (sjuksköterskestudent) Styrelseledamot: Mikael Fält (läkarstudent) Styrelseledamot: Ida Thormyer (logopedstudent) Styrelseledamot: Andreas Lindholm (medicinsk biologstudent) Vi ser fram emot att träffa dig i augusti!

4 SJUKSKÖTERSKESEKTIONEN Välkommen till världens roligaste utbildning, vad kul att du vill bli sjuksköterska. Vi är sjuksköterskesektionen på Linköpings Universitet och är en del av Medicinska fakultetens kår Consensus. Vi är studenter från olika terminer som ideellt arbetar med vår arbetsmiljö, hur utbildningen utformas samt ser till att vi studenter trivs och har en så rolig studietid som möjligt. Vi ordnar dessutom roliga utflykter och aktiviteter som en paus i studierna! Gå in och gilla oss på vår Facebooksida sjuksköterskesektionen vid Linköpings universitet och följ oss på instagram under namnet ssksektionen_lkpg! Om du vill komma i kontakt med oss i Sjuksköterskesektionen kan du maila till oss på ssksektionenlinkoping@gmail.com Stort grattis till din plats på utbildningen! Passa nu på att vila upp dig och ladda inför Nolle-P, det ska i alla fall vi göra!

5 EN HÄLSNING FRÅN SSKÅL Hej Nollan! Välkommen och stort grattis till din plats på sjuksköterskeprogrammet! Det är vi som är sjuksköterskesektionens festeri SSKål. Festeri innebär att vi anordnar fester, sittningar och andra roliga aktiviteter för programmets studenter. Vill du veta mer om oss i SSKål? Gilla vår sida på Facebook - SSKål

6 THE MURSES Tjena Hejsan! Murses är en förening som arbetar aktivt för att få fler män att våga söka SSK-programmet och bryta gamla förlegade könsnormer. Vi besöker skolor, anordnar sittningar, spel-, bakis-, lekkvällar och gücklar samtidigt som vi hjälper nya studiekamrater att komma in i studie livet! Murses är heller inte bara en förening för män, vi arbetar för en bättre arbetssituation för alla sköterskor oavsett kön. Vi bär också från och med HT20115 campus schysstaste stasser! Ser du en basker på stan så tveka inte, hälsa!

7 HUVUDFADDRAR HT15 Det är vi som är era huvudfaddrar detta Nolle-P. Vi hoppas att Nolle-P kommer vi så himla grymt! Hör av er till oss om ni har några frågor! Natalie Adebjörk - Linköping natad993@student.liu.se Didrik Hagman Boden didha252@student.liu.se Matilda Goderlöv - Linköping Matgo014@student.liu.se

8 ROLIG INFO OM FADDRARNA Matilda Att säsonga i fjällen är det bästa hon vet. Red Bull ger henne vingar. Lina Har av misstag varit med i en Pippi Långstrump föreställning på Gotland vid 5 års ålder. Lovisa Vart lejontämjare, dykt med hajar och sett jordens alla hörn. Lisa Älskar minions och drömmer om den dagen hon får träffa Kevin på riktigt. Märta Har titlarna selfiequeen och symaskinsmästare. Älskar alla sorts spanska uttryck. Natalie Lever på hoppet om att möta en regnbågsfärgad unicorn på väg till Medfak. Melina En tvättäkta fashionista som gillar att sparka boll. Dock har hon erfarenheten av att blivit förgiftad av sårtvätt för hästar. Idag mår hon bra Didrick Finns ingenstans i sverige som han inte har bott på. Gillar att hänga utomlands men det har hänt att han har gått vilse i Bryssel.

9 TIPS TILL NOLLAN Här kommer lite tips till dig då vi vet att första tiden i en ny stad med nytt plugg kan vara en aning förvirrande, så här har vi några tips till dig! CYKEL Denna två hjulade sak är linköpingsbornas bästa vän i vått och torrt, kallt och varmt, blåsigt och alltid blåsigt, i hagel i sol, ja helt enkelt hela tiden. Ja, som ni har förstått är den LIVSNÖDVÄNDIG för att man utan problem ska kunna vara med på alla aktiviteter som anordnas och ta sig runt i Linköping på ett smidigt sätt. För att cykeln ska bli komplett är det bra om Nollan utrustar den med lyse fram och bak, reflexer och cykelkorg. FACEBOOK aka ansiktsboken aka FB Glöm inte att gå med i vår facebookgrupp: SSK-Nollan HT15 Linköping. Där kan Nollan mingla med sina nya kurskamrater och hänga med i svängarna för alla aktiviteter. Om ändringar sker är det här informationen kommer komma upp. Här kan ni även ställa frågor till oss faddrar och ni kan fråga oss vad som helst. INSTAGRAM Det finns även en instagram under namnet: SSKnollanHT15 Där kommer vi faddrar lägga ut bilder från förberedelserna men också annat smått och gott. Men även sen när grymma Nollan kommer, kommer bilder läggas ut fortlöpande när Nolle-P startat!! HUR GRYMT?! Ni kan hashtagga bilder under taggen: #SSKnollanHT15

10 ORDLISTA FÖR NYA STUDENTER! Akademisk kvart: Något som tillämpas på campus Valla men av någon anledning inte används på HU. Står det en tid på schemat ska Nollan vara där den tiden och inte en kvart senare! Akuten: 1. Årets bästa kravall som anordnas av SSKål på valborg. 2. Plats där Nollan kan hamna vid för stor törst (se Alkohol). Alkohol: Intages med måtta. Varken för mycket eller för ofta. (se Bakis) Basgrupp: Nollans nya familj. Med basgruppshandledare som mamma/pappa. Bakis: Tillstånd där vätskebalansen är rubbad vilket medför svåra smärtor i huvud och illamående. Uppstår när det blir för mycket blod i alkoholomloppet. Bättre: Se Förr. Consensus: Medfaks studentkår. CSN: Snäll Nollan får sin månadspeng härifrån. Bör icke blandas ihop med CNS. CNS: Centrala nervsystemet. Bör icke blandas ihop med CSN. Cykel: 1. Utmärkt fordon för transport av dig själv. 2. Kretslopp Dator: Manick som man kommer åt mailen och LISAM med. Domare: Kan alltid mutas och älskar fjäsk. Du: Nollan. Eftersläpp: Fest efter sittning som man kan gå på. Examen: Ångestgivande (se Tenta)

11 Fadder: Nollans bästa vän i lila overall. Älskar Nollan villkorslöst. Fekkenation: Ett uttryck vid festliga känslor. Festeri: Glatt utskott som fixar fester och gycklar (se SSKål) Filfak: Filosofiska fakulteten Fjäskis: Ska vinnas! Vinns ALLTID av SSK-Nollan. Ingen press. Flamman: 1. Korridorsboende 2. Uteställe 3. Gammalt ex du vet, den gamla. Fulvin: Smakar äckligt men får jobbet gjort. Bryggs med fördel i badkar, Nollan ska veta att tvagning ändå är överskattat (se Prioriteringar). Föreläsning: 1. Bör man gå på 2. Utmärkt tillfälle att sova ut efter gårdagen. Förlossningen: Kul tid med nya vänner. Pågår i två veckor och avslutas med finsittning. Godkänt: Ingen skam att inte få det på första, andra eller tredje försöket. Gückel: Underhållande framträdande, framförs oftast sjungande i grupp. HEL: Första kursen som Nollan ska ta sig igenom. HG: Herrgården i Ryd som är ett uteställe. HUB: Medicinska fakultetens bibliotek. Kommer byta namn under hösten. Kondom: 1. Ångestdämpande 2. Håller SSK-familjen intakt. Kravall: KRAV på overall. Kul fest i partydress (se Overall).

12 Kollektivet: Gamla NH. Här finns en stor aula Forum, där vi ibland har föreläsningar. Kårallen: Hus på Campus Valla där många kravaller äger rum. LiU-kort: Studentleg som införskaffas för tillträde till tentor och kravaller. Lila: Den vackraste färgen som finns. Ju mer lila desto bättre! Linkan: Slang för Linköping. Mellanfest: Fest mellan festerna. Viktigt för att hålla igång! Medfak: Medicinska fakulteten MS: Manlig syrra - de sprutar och sticker. Muta: Skall ges (se Domare, Nollolympiad) Murses: Studentförening av manliga sjuksköterskor för manliga sjuksköterskor. Märken: Overallens bling bling. NH: Har bytt namn till Kollektivet(se Kollektivet) Nollan: SSK:are som ännu inte blivit etta. Nollolympiad: Tävling mot andra HU-Nollan. Fjäskis SKA vinnas. Nolle-P: Nollningsperioden (se Förlossning) Nolle-kort: Fungerar som ett student leg tillsammans med vanligt ID tills Nollan skaffat sitt LiU-kort. Nörrpan: Slang för Norrköping. Nötter: Gott, men får inte tas med till eller förtäras på campus. Omtenta: Finns. Skrivs om man inte klarar tentan på 1:a, 2:a eller 3:e försöket. Overall: Bärs av småbarn och studenter. Får endast tvättas i Stångån. Kan pimpas (se Märken).

13 Pasta: Lyx-nudlar. Rik Nollan kan leva på detta. Vanlig Nollan bör istället lära sig älska nudlar och ketchup. Prioritering: Grad av vikt som läggs vid att något som planerats utförs (Fulvin). Resorb: Tablett som återställer vätskebalansen. Nollan bör ha sådan i medicinskåpet. Sittning: Middag med sång och gückel. SSK: Sjuksköterska <3 Skål: Utbringas mer än en gång under fest och sittning. Spex: Som en musikal fast rolig SSKål: Vårt överlägsna festeri med kortare ben på overallerna. Teknolog: Person som läser något tekniskt program. Bor i Ryd och läser på Valla. Tenta: Är man aldrig förberedd för men det brukar lösa sig tillslut ändå. Tekfak: Tekniska Fakulteten Trädgårdsföreningen: Park som ligger mellan medfak och Linköpings centrum. Här får Nollan inte gå själv på natten. Underkänd. Händer alla, löser sig på något sätt för alla. US: Universitetssjukhuset Valla: Rekreationsområde och campus nära Ryd som befolkas av FilFak och TekFak. Här kan man gå på teknologsafari. Vallamassivet: Stort berg nära campus Valla som man kan rulla ned för. Ångest: Sympatiskt nervpåslag som orsakas av felsteg. (se Kondom, Tenta)

14 Ågatan: Partygatan i Linköping, här ligger studentstället Kollektivet. (se Kollektivet) Ärtor, pannkakor och Punsch (ÄoPoP): Traditionell och rolig sittning tillsammans med Läknollan. Vi brukar få knäckebröd, ärtsoppa och punsch.

15 ÖSCHÖTTSKT LEXIKON Dä oer she- De ordnar sig Förtjyvingen För tusan Framäämat-Gäster/främmat Fjöla-Kissa Gate Gata Garning Galning Gör t- Gör det Gu så dant Vilken röra! Gött Bra, härligt Hanses, Honoms Hans Härte ner sej Lugna ned sig Jämte Bredvid Kuckla- Greja, Fixa Koata, Kareta Fart Näävarsch Nejdå Oänne(Ränna)- Springa omkring Oklart- Svårt att bestämma sig Rets, Oets Retas Röta, Oöta Tur Skena, Skene Springa Sån(t) därn(t) Sådant där Säkert dåre! Jag tror dig inte Ta däna Ta bort Träligt Tråkigt Uschaalingen Fy sjutton Vad styr du mä?- Vad gör du? Ämmli Dålig, eländig Döh stön som man ger efter sig efter

16 TAGGA NOLLE-P DELUXE!! Här nedanför följer ett schema på två av de roligaste veckorna av er studietid! Under dessa två veckor kommer vissa utav aktiviteterna innefatta mat och dryck, de dagar som inte gör det är det viktigt som Nolla att äta innan eller ta med sig matlåda samt dricka mycket vatten, det mår kroppen bra av. Exakta tider och vart man ska samlas kommer att uppdateras i den gemensamma facebookgruppen: SSK Nollan HT15 Linköping. Har Nollan några frågor angående schemat och dess aktiviteter är du mer än välkommen att höra av dig till någon av oss huvudfaddrar OBS! Första dagen säljs biljetterna till aktiviteterna så ta med kontanter. Paketpriset för alla aktiviteterna ligger på ca 800kr. Den exakta summan kommer läggas ut på facebook. Ett tips! Ha kalendern i högsta hugg, för här kommer två veckor du inte vill missa och mindre förändringar av schemat kan ske. Måndag 24/8 Värkarna börjar Detta är dagen D, första dagen på din nya utbildning. Vi faddrar kommer möta upp Nollan före och efter uppropet som hålls på Kollektivet (gamla NH) för att välkomna Nollan. Efter uppropet kommer vi luncha ihop så ta med en smaskig matlåda för att sedan pyssla, mysa och bonda tillsammans. Biljettköp för aktiviteterna kommer ske så ta med kontanter!

17 Tisdag 25/8 PUBRUNDA Dags för Nollan att bekanta sig med Linköpings kända bargata som löper längst Ågatan inne i stan. Kvällen kommer bli fartfylld med roliga uppdrag i sann studentanda. Onsdag 26/8 München Hoben En av de största tillställningarna under höstens nolle-p som studentkåren LinTek anordnar. Man kan säga att detta är Linköpings svar på den kända oktober fest i München i Tyskland. KUUL! Torsdag 27/8 SSKÅLS första dag Sjuksköterskeprogrammets stolthet och Linköpings fränaste festeri SSKÅL. Eftersom SSKÅL är bäst på fest kommer dom under denna kväll dela med sig av sina kunskaper gällande sittningar och festligheter. Fredag 28/8 Speed-dejt Nu får Nollan en chans att verkligen lära känna varandra. Vilket är favoritdjuret, favvo färgen med mera. Ja ni kommer veta allt knasigt och roligt om varandra. Lördag 29/8 Nolleolympiad, sektionssittning & fortes Utedisco Detta kommer bli en fullspäckad dag för Nollan. Dagen startar med Nolleolympiaden då Nollan ska kämpa mot de andra programmen på medfak där Nollan SKA vinna fjäskis (no pressure). Efter olympiaden får Nollan gå hem, fräscha till sig och duscha och göra sig iordning för sin första sittning Sektionssittningen. Efter sittningen styrs festen mot fortes utedisco.

18 Söndag 30/8 Boktips och ovveprovning Efter en heldag med fest och aktiviteter är det bra om Nollan får vila upp sig lite. Vi kommer gå igenom lite boktips inför kommande kurser och prova ut vilken storlek som Nollan vill ha på sin ovve vilket den eminenta gruppen MURSES håller i. Måndag 31/1 Skattjakt deluxe Ny stad innebär nya skatter. Nollan lär sig att hitta lite bättre i stan och blir guidad till sevärda platser. Må bäste SSKare vinna! Tisdag 1/9 ÄoPoP Dags för sittning nummer 2 och den är tillsammans med inga mindre än våra underbara framtida kollegor, LÄK-Nollan. Rota fram finkläderna och på med smilbanden. Sittningen kommer hålla till i Ryd på den fabulösa herrgården HG. Vad bjuds det på? Något förträffligt gott som ärtor, punsch, och pannkakor. Onsdag 2/9 Kalasmottagningen Gratis är gott. Det kommer hållas en stor mässa i SAAB arena där olika fakulteter och dylikt kommer visa upp sig. På kvällen är det dans och fäzt som gäller! Även en känd svensk artist kan förväntas dyka upp.. Untzuntz! Torsdag 3/9 Kulverorientering Dags för Nollan att lära sig att orientera i gångarna under sjukhuset. Under orienteringen kan Nollan stöta på olika stationer med aktiviteter, där allt kan hända.. oj oj oj vad spännande!! Google-maps funkar ej i kulverten så tappar hen bort sig är hen förlorad

19 Fredag 4/9 Fulsittning: WELCOME TO THE DJUNGEL ÅK ut till djungeln och gräv fram den fräsigaste outfiten, kanske tämj ett lejon och styr kurs mot skytte-c där vi får se vad köket kommer bjuda på för något vilt. MJAUU Lördag 5/9 SSKÅLS andra dag Vårt underbara festeri SSKÅL håller i sin andra dag för Nollan. Nollan kan vänta sig en alldeles fantastisk lördag med roliga aktiviteter som väntar. Det är även den allra sista dagen på Nollep och en ceremoni kommer hållas då nollan äntligen blir etta. Kvällen kommer att avslutas på det kända haket flamman. HUR KUL KOMMER INTE DET BLI?! Söndag 6/9 LEDIG Vad ska nu Nollan göra? Kanske titta på film, dega i soffan och käka chips. Eller plugga? Nollan får välja helt själv vad den vill hitta på. Faddrarna kommer gärna med förslag Fredag 11/9 Finsittning Nollan är inte längre Nollan utan ETTA!!! Denna afton kommer en trerättersmiddag serveras och eftersläpp på Kollektivet med alla som varit med under NOLLE-P. Så rota fram finklänning eller kostymen och ladda inför en underbar kväll! Dresscode för kvällen är klänning eller kostym.

20 CAMPUS US Södra Entrén Hälsans Hus Campusbuss till Valla och Norrköping Clinicum Ingång till Medfak, samt Cellsskapet Café och Pub Örat Med denna karta till hjälp kan Nollan hitta fram på vårt fina campus! OBS. INGA NÖTTER FÅR FÖREKOMMA PÅ CAMPUSOMRÅDET

21 FESTERIER PÅ LIU Nollan kommer under sin tid på LiU stöta på många olika festerier som har som uppgift att förgylla sittningar och andra event med gückel, spex och annat kul! 4V (4-verkeriet) Matematik Naturkunskap (MatNat) Bi6 Teknisk- och Kemisk Biologi (TB & KB) CM (Clubmästeriet) Industriell Ekonomi (I & li) D-Group Data och IT (D) ELIN players FBI Nationalekonomi och statsvetenskap (FLiNS) Festeriet CC Datavetenskap FM (FestMaskineriet) Maskinsektionen (M) Fyllecellen Medicinsk biologi (MedBi) Jur6 Affärsjuridiska föreningen (AJF) KrogVet Kognitionsvetenskap (KogVet) Läxmästeriet Lärarsektionen Med6 Medicinska föreningen (MF) Oralspex Logopedsektionen PiLS Personalvetare (PA & BVG) PsyKO Psykologernas sektion (Stimulus) Reflex Fysioterapeutsektionen skvalp Sektionen för kultur (SeKeL) SM (Saksmästeriet) Systemvetenskap (SAKS) SSKål Sjuksköterskesektionen (SSK) VI-Ling Lingsektionen Y6 Teknisk fysik och elektroteknik (Y, Yi & Med) Ekonomföreningen vid Linköpings Universitet(ELIN)

22 OVVEORIENTERING Under Nollans studietid kommer Nollan stöta på många olika färger på Overaller (även kallade ovvar). Färgen på overallen visar vilket program man tillhör. Nollans ovve kommer vara lila som är så fint!

23

24 HYRESVÄRDAR och TIPS Studenbostäder KOMBO Botrygg Byggvesta Victoria park Stångestaden HSB Riksbyggenbostäder default.aspx linkoping/riksbyggenbostader-linkoping PS. Om Nollan inte hittar boende när terminen startar så kan Nollan få tillfällig sovplats hos någon av oss faddrar såklart. DS. FörstaFlyttenTips - Glöm inte att adressändra - Matlådor!!! (gärna fyllda) - Ansök om CSN TIPS OCH TRICKS - Skaffa ica banken kort = bra rabatter till studenter - Finns ett studentkort som heter Mescenat, den ger fina rabatter på olika butiker - Registrera dig redan innan flytten på Östgötetrafikappen som gör att du lätt kan åka buss. Man kan köpa busskort med appen. Nolle-P Kort Detta lila kort är Nollans bästa kompis under Nolle-P. Det ser till att man får rabatter och dylikt tills Nollan gjort sitt riktiga liu-kort.

25 PACKLISTA Plånbok En bra pryl att förvara Nollans kontanter i, förvara sitt bank- kort, sin legitimation och sitt framtida Student-leg i. Tappa inte bort under Nolle-P, Nollan! Kläder Allt från underställsbrallan till finstassen är bra att ta med. Viktigt att Nollan tar med sig varma och vattentåliga ytterkläder för Nollan kommer vara utomhus en del. Bekväma skor är att rekommendera, för Nollans egen skull. Cykel Världens bästa uppfinning enligt oss faddrar. Glöm inte och tappa inte bort! Matlådor Ett tips: Laga storkok och bunkra upp med matlådor Nollan. Stor- kok ger mer tid till studier och Nolle-P aktiviteter. Kamera Vem vill glömma Nolle-P liksom?! Föreviga minnen med härliga bilder. Papper och penna Nollan kommer få mycket information under sin första tid som student. Då hjärnan blir fullt är det praktiskt med penna och papper! Lila är fint Gött humör Vi vill alltid att Nollan ska vara på gött humör. Kontanter Kontanter är alltid bra att ha under Nolle-P. Dessa kommer Nollan behöva första dagen för att köpa biljetter till alla happenings.

26

27

FÖRLOSSNINGEN Dina två första veckor på Medicinska Fakulteten = NolleP

FÖRLOSSNINGEN Dina två första veckor på Medicinska Fakulteten = NolleP FÖRLOSSNINGEN Dina två första veckor på Medicinska Fakulteten = NolleP Det är vi som är dina faddrar! VÄLKOMMEN NOLLAN! Vi vill säga GRATTIS till din plats på världens bästa utbildning. Vi vill även välkomna

Läs mer

FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet!

FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet! FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet! - Med oss! Det är nämligen vi som är dina faddrar, HT2016 - VÄLKOMMEN NOLLAN! Vi vill

Läs mer

INTRODUKTION. säker i Linköping.

INTRODUKTION. säker i Linköping. INTRODUKTION Grattis till din plats på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet och välkommen till din nya studentstad Linköping! År 2016/2017 blev Linköping utsedd till Årets Studentstad av SFS

Läs mer

Hej Nollan! Det är vi som är dina huvudfaddrar och vi kan stolta presentera sjuksköterskeprogrammets Nolle- P, dina två första veckor på Medicinska

Hej Nollan! Det är vi som är dina huvudfaddrar och vi kan stolta presentera sjuksköterskeprogrammets Nolle- P, dina två första veckor på Medicinska Hej Nollan! Det är vi som är dina huvudfaddrar och vi kan stolta presentera sjuksköterskeprogrammets Nolle- P, dina två första veckor på Medicinska Fakulteten! Välkommen till sjuksköterskeprogrammet! Grattis

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

MOTTAGNINGSHÄFTE VT19 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET

MOTTAGNINGSHÄFTE VT19 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET MOTTAGNINGSHÄFTE VT19 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET VÄLKOMMEN Grattis till din plats på sjuksköterskeprogrammet och välkommen till Linköpings Universitet! År 2016/2017 blev Linköping utsedd

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Välkommen till Linköpings Universitet!

Välkommen till Linköpings Universitet! Välkommen till Linköpings Universitet! Fysioterapeutprogrammet Nolle-P VT-16 Hej Nollan! Stort grattis till din plats på den bästa utbildningen, Fysioterapeutprogrammet i Linköping! Den första tiden på

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Välkommen på introduktionsinternat!

Välkommen på introduktionsinternat! Välkommen på introduktionsinternat! Först och främst vill jag passa på att gratulera till studieplatsen! Det är en stor omställning att börja plugga på läkarprogrammet oavsett var man befinner sig i livet,

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

KoMPaSS N0lleblad 2019

KoMPaSS N0lleblad 2019 KoMPaSS N0lleblad 2019 Sedan urminnes tider har dessa vikingar vandrat på campus Valla. N0llan, KoMPaSS tycker att du har gjort ett klokt beslut i valet av både universitet och sektion. Nu kallar dessa

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

hej Nollan! En fungerande cykel. Otroligt viktigt gärna med raketmotor Oömma kläder, tänk även på tåliga skor, helst gummistövlar

hej Nollan! En fungerande cykel. Otroligt viktigt gärna med raketmotor Oömma kläder, tänk även på tåliga skor, helst gummistövlar hej Nollan! ClubMästeriet vill med detta brev varmt välkomna den industriella ekonomnollan (I- Nollan) till I- sektionen och Linköping. I- sektionen bär på stolta och anrika traditioner, vilka Nollan kommer

Läs mer

Ryds Herrgård Linköping

Ryds Herrgård Linköping 22 om Linköping Linköping, även kallat Linkan, är Sveriges femte största kommun. Dock har staden inte samma stressade och höga tempo som andra stora städer. Som student håller man oftast till runt campus

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13

Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 Nollningsschema för dig som läser Arbetsterapeut HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

Matematik/Naturvetenskap Fadderi: GF Festeri: 4-verkeriet. Medicinik Biologi Fadderi: Stamcellen Festeri: Fyllecellen

Matematik/Naturvetenskap Fadderi: GF Festeri: 4-verkeriet. Medicinik Biologi Fadderi: Stamcellen Festeri: Fyllecellen 32 overallsguide overallsguide 33 Lärare Fadderi: FOUL Festeri: Läxmästeriet Affärsjuridik Fadderi: Jur6 Festeri: Jur6 Ekonomi Fadderi: Elin Players Festeri: Elin Players Kognitionsvetenskap Fadderi: KogVetet

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, VT 2016 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen Nollningsschema 27/8 Måndag Kort presentation av oss i Auricula, ni får möjlighet att ställa frågor och annars ses vi dagen därpå för start av nollning! 28/8 Tisdag Introduktionsdag Tid: 15.00 ca. 17.30

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg

Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg Här kommer ett litet brev till dig som precis blivit antagen till läkarprogrammet i Göteborg. Gratulerar! Folk i läkarklasserna brukar vara av alla sorter: en del har sökt många gånger och andra få, några

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

MOTTAGNINGSHÄFTE VT-18 Sjuksköterskeprogrammet LiU

MOTTAGNINGSHÄFTE VT-18 Sjuksköterskeprogrammet LiU MOTTAGNINGSHÄFTE VT-18 Sjuksköterskeprogrammet LiU Introduktion Grattis till din plats på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet och välkommen till din nya studentstad Linköping! År 2016/2017

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg!

Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Grattis och välkommen till Läkarprogrammet i Göteborg! Nollningskommittén inbjuder härmed Dig till NOLLNINGEN VÅREN 2014 Se följande sidor för mer information! Här kommer ett litet brev till dig som precis

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus.

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus. Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag 1 2 Måndag 3 Tisdag 4 18.00 Tjuvstart på introduktionen Välkommen till Grythyttan mingel på Guldkusten För att ge er alla

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012

Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 Nollningsschema för dig som läser till sjuksköterska Vårterminen 2012 14/1 Lördag Introduktionsdag Tid: 14.00 Plats: Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan Hållplats: Medicinaregatan

Läs mer

NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Välkommen till KTH nøllan!

Välkommen till KTH nøllan! nøllan har övelevt sin första dag på KTH! Dagen började med spänd förväntan och avslutades med skönt barhäng. Nu vankas äventyr! Välkommen till KTH nøllan! Välkommen till nøllenytt! Tjenamors nøllan! Minns

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli Vad gjorde ni på midsommar? Vi lekte och dansade runt årets vackraste midsommarstång, åt fantastisk lunch- och middagsbuffé och hade kareokee-disco

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

NLU Zeus Blixtar nlu

NLU Zeus Blixtar nlu 12 nlu, lärarlistan, uu mu - zeus blixtar 13 nlu NLU arbetar för att föra arbetsmarknaden närmare din utbildning. Vi anordnar en arbetsmarknadsdag för dina framtida karriärmöjligheter och arrangerar gästföreläsningar

Läs mer

Det var en gång... Recceveckan 2012

Det var en gång... Recceveckan 2012 Det var en gång... Recceveckan 2012 Jurist! Javisst! Stort grattis till att ha blivit antagen till Juristprogrammet vid Uppsala universitet! Snart kommer du att vara i full gång med allt vad juridikstudier

Läs mer

NOLLE-P 2015. μηδενικό, NOLLAN! NAMN: NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET

NOLLE-P 2015. μηδενικό, NOLLAN! NAMN: NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET NOLLE-P 2015 NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET μηδενικό, NOLLAN! NAMN: 2 FOUL legenden om FOUL 3 General Nilson Hans mustasch är lika hård som hans humör. Han avskyr det mesta

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS KOLLO 2016 Varma gratulationer och hjärtligt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet. Odontologiska Föreningen (OF) är den kår som tandhygienist- och tandläkarstudenter

Läs mer

Reserapport från Barcelona VT-2013

Reserapport från Barcelona VT-2013 Reserapport från Barcelona VT-2013 Praktik på sjukhuset Vall d Hebron Patricia Sjuksköterskeprogrammet, termin 5 Universitat Autonoma de Barcelona, Spanien Erasmusgrupp Utsikt över Barcelona Parc Guell

Läs mer

Välkommen till introduktionsinternat!

Välkommen till introduktionsinternat! Välkommen till introduktionsinternat! Först och främst vill jag passa på att gratulera till studieplatsen! Det är en stor omställning att börja plugga på läkarprogrammet oavsett var man befinner sig i

Läs mer

Plugga och må bra. Samtidigt.

Plugga och må bra. Samtidigt. Plugga och må bra. Samtidigt. Anna Broman Norrby, leg. psykolog - studenthälsovård Kaserntorget 11 B är studenternas företagshälsovård vid Chalmers och Göteborgs universitet www.akademihalsan.se - Telefon:

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet!

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Först och främst vill vi gratulera dig. Du är antagen till en av Sveriges mest attraktiva utbildningar. Det är dessutom Sveriges roligaste

Läs mer

1 Mötet öppnas Marie-Louise Henriksson öppnar mötet.

1 Mötet öppnas Marie-Louise Henriksson öppnar mötet. Mötesprotokoll: Logopedstyrelsen, 2012-10-25 Närvaro: Hanna Persson, Rasmus Pettersson, Anna Karlsson, Josefin Berglund, Ronja Nikkanen Johansson, Marie-Louise Henriksson, Frida von Eichwald 1 Mötet öppnas

Läs mer

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag!

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! ekobrev v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! Måndag 4/11 Karnevalsmöte (18:15, microrummet)

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Nolle-P Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping

Nolle-P Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping Nolle-P 2018 Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping Hej Nollan Välkommen till Linköpings universitet och Campus Norrköping! Vi är mästeriet LÄRsex och det är vi som kommer att ta hand

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Nolleboken DIN GUIDE UNDER NOLLE-P

Nolleboken DIN GUIDE UNDER NOLLE-P Nolleboken DIN GUIDE UNDER NOLLE-P 1 Vi i ATtityd vill gratulera dig till din plats på arbetsterapeutprogrammet och hälsa dig varmt välkommen till Linköpings universitet! ATtityd är arbetsterapeuternas

Läs mer

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET Välkommen till SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET vid i Linköping och Norrköping Höstterminen 2015 http://www.hu.liu.se/ssk VARMT VÄLKOMMEN TILL SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET Du som antagits till utbildningen i urval 1-

Läs mer

Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2015

Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2015 Nollehäfte Biomedicinsk analytiker 2015 Biomedicinsk analytikers Första Hjälpen Gratulerar Nollan! Nollan har lyckats ta sig in på programmet för Biomedicinsk Analytiker på Linköpings Universitet! Detta

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Hectos Inspark HT2016*

Hectos Inspark HT2016* Hectos Inspark HT2016* 29/8 Måndag 18.00 Första kvällen Rotundan 31/8 Onsdag 18.00 Hitta på campus Lärarhuset 2/9 Fredag 18.00 Olympiaden Utomhus 3/9 Lördag 18.00 Lagkväll Laget ordnar lokal 7/9 Onsdag

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark!

Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Inspark 2019 Varmt välkommen till Umeå Universitet och årets inspark! Hej, Du som har fått detta brev är antagen till Sociologiprogrammet med inriktning sociologi/socialpsykologi, enskild kurs eller till

Läs mer

Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad!

Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Ф Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan HT14 - Den Djuriska Veckan 26 Augusti 1 September Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs.

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs. Nollning HT 2014 Hej nyblivna studenter, nu är det äntligen dags för det som vi alla väntat på NOLLNINGEN! En chans att få lära känna dina nya klasskamrater och oss äldre studenter. Tillsammans ska vi

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Hallå där nya Information och PR-studenter!

Hallå där nya Information och PR-studenter! Hallå där nya Information och PR-studenter! Välkomna till Karlstads universitet och studentföreningen Inferno. När man går programmet Information och PR så tillhör man Inferno KAU:s i särklass bästa förening.

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer