teater och dans våren 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "teater och dans våren 2014"

Transkript

1 PRESENTERAR teater och dans våren 2014 FALKENBERGS KOMMUN

2 Välkommen till vårens spännande teater och dans säsong Program för våren 2014 Falkenberg Riksteaterförening bjuder in till en ny säsong Falkhallen är huvudscen för Falkenberg Riksteaterförenings föreställningar. Medlemskap Medlemskap tecknas på Riksteaterns hemsida eller med hjälp av Falkenberg Riksteaterförenings administratör. Årsavgiften är 120 kronor; familjemedlem betalar 80 kronor. För barn och ungdomar t o m 25 år kostar medlemskapet 50 kronor. Förmåner Medlemmar i en riksteaterförening får ett medlemskort som kallas Scenpass Sverige. Kortet ger rabatter på teaterföreställningar men även på andra evenemang över hela Sverige. Läs på hemsidan Rabatter för medlemmar i Falkenberg Riksteaterförening: Vuxen har 30 kronor i rabatt per biljett. Heltidsstuderande får en biljett till halva priset. Barn och ungdomar t o m 25 år betalar 75 kronor per biljett. Rätten till en förmån ska alltid styrkas. Den som är innehavare av ett kulturkort, dvs har en arbetsgivare som betalar för en del av föreställningen, måste visa upp kortet vid såväl köp av biljetter som vid föreställningstillfället. Bokning av biljetter Turistbyrån tar emot biljettbokningar till de flesta föreställningarna; undantagen framgår under aktuell föreställning. Biljetterna går även att boka på hemsidan Överblivna biljetter kan alltid köpas på föreställningsdagen av teaterföreningens värdar utanför respektive teaterlokal en timma före föreställningens början. Upplysningar Falkenberg Riksteaterförenings kansli ligger i centrala Falkenberg i gamla Möllevägsskolan, Möllegatan 11. Föreningens kanslist Frida Thonäng når ni på mobilnr eller på mailadress falkenberg.tf@riksteatern.se Kansliet har telefontider och öppet måndagar fredagar mellan kl

3 LES BALLETS TROCKADERO Tobi Bussresan ingår i priset! Fredagen den 7 februari, på Halmstad teater, kl Bussen avgår från Falkenbergs Stadsteater kl 17.45, bussen går hem efter föreställningen. (Bokas endast via Falkenbergs turistbyrå.) Föreställningens längd: 2 tim inklusive 2 pauser Biljettpris: Vuxen 300 kr, Ungdom 75 kr, Scenpass: 270 kr, Fredagen den 15 februari, i Falkhallen, kl Föreställningens längd: 40 min (vi bjuder på fika mellan kl ) Biljettpris: Vuxen 200 kr, Ungdom 75 kr, Scenpass: 170 kr Bejublad komisk hyllning till balett nu kommer Les Ballets Trockadero de Monte Carlo till Halmstad för att hänföra publiken. En humoristisk kärleksförklaring till klassisk balett - med män i alla roller. Les Ballets Trockadero de Monte Carlo kommer till Sverige för första gången och bjuder på sin hyllade blandning av skicklighet och komedi. Balettentusiaster som har full koll på ryska baletter kommer att hitta massor av detaljer och inside jokes att ha kul åt. Andra som aldrig sett dans förut och kanske bara vill bli underhållna eller se vackra kostymer kommer också att få sitt lystmäte. Kompaniet har sedan starten 1974 i New York besökt över 500 städer i 30-talet länder, och vunnit både kritikernas och publikens hjärtan. Manliga dansare som gör klassiska kvinnliga roller i tåspetsskor och tutu inbjuder förstås till skratt, men upplevelsen är större än så. Les Ballets Trockadero de Monte Carlos fantastiskt skickliga dansare gjuter liv i stela konventioner och ger publiken kollektivt glädjefnatt. Vi befinner oss i 1800-talets England, tidstypisk kostym sätter tonen för en föreställning om TOBI. Han är en prydlig, korrekt man mitt i karriären, men hans världsbild störs av att han inte kan nå framgång utan att göra avkall på sin moral. Danskompaniet Freestyle Phanatix presenterar en kropps-kriminalare löst baserad på romanen Dr Jeckyll & Mr Hyde. Föreställningen framförs av två kvinnliga och tre manliga dansare. Titeln TOBI kommer ur en lek med danska ord; huvudpersonens TOdelte, BIpolære (tvådelade, bipolära) natur. Tobi or not Tobi. Vi måste alla välja. Stevensons roman hade en tydlig sensmoral att vi måste erkänna vår dualitet och vår latenta möjlighet att agera i ondo, först därefter kan vi föra oss upplyst och moraliskt. TOBI är i sin essens trogen Stevensons roman i det att först i slutet avslöjas vad som är sant.

4 Vem ska trösta knyttet? Riksteatern, Majblomman och Rädda Barnen presenterar: Det är dyrt att vara fattig Lördagen den 1 mars, i Falkhallen, kl Föreställningens längd: 40 min inklusive paus Biljettpris: Vuxen 150 kr, Barn 50 kr, Scenpass 120 kr Tisdagen den 25 mars, Kyrkans hus, kl Föreställningens längd: 45 min läsning + 45 min publiksamtal (vi bjuder på fika) Biljettpris: Vuxen 120 kr, Ungdom 75 kr, Scenpass 90 kr Kanske du och jag, vem vet... Här börjar ändå sagan om att lämna ensamhet och ge sig ut på vandring för att finna på en vän och hur rosor kan bli röda när du möter kärleken... En saga om att fatta mod och bita Morrans svans. Om längtan efter havet, alla längtar någonstans... När jag har räddat dig och du har fått en vän, då går vi ut på stranden för att se på skumningen och jag har nåt att säga dig: Glöm bort hur svårt det var med ensamhet och rädsla, allt det roliga är kvar... Nu gungar glädjelampor över havet var man ser. Nu tröstar vi varandra och är aldrig rädda mer. Det kostar på att vara barn och växa upp i en familj som inte har råd; det kan innebära att glasögonen har fel styrka och det saknas pengar till nya. Man får huvudvärk och svårt att hänga med i skolan. För att slippa berätta att man inte har möjlighet att fixa medhavd matsäck sjukanmäler man sig från skolutflykten och fotboll är något kompisarna håller på med - själv har man varken pengar till idrottskläder eller medlemsavgift. Riksteatern, Majblomman och Rädda Barnen presenterar sceniska läsningar om barnfattigdom i dagens Sverige med lokala läsare och turné över hela landet.

5 Gin Rummy Den sista kackerlacken Bussresan ingår i priset! Fredagen den 11 april, Nöjeshallen i Varberg, kl Bussen avgår från Falkenbergs Stadsteater kl 17.45, bussen går hem efter föreställningen. (Bokas endast via Falkenbergs turistbyrå.) Föreställningens längd: 2 tim inklusive paus (baren är öppen från kl 18.00) Biljettpris: Vuxen 300 kr, Ungdom 75 kr, Scenpass 270 kr Onsdagen den 23 april, i Falkhallen, kl Föreställningens längd: 1 tim 15 min Biljettpris: Vuxen 100 kr, Ungdom 50 kr, Scenpass 70 kr Evabritt Strandberg & Lars-Erik Berenett i den klassiska drama, komedin Gin Rummy. HAndlingen utspelar sig på ett äldreboende. Fonsia är nyanländ och lite vilsen. Hon träffar Weller, som är en enstöring och mest lägger patiens för sig själv. Han frågar om hon vill spela Gin Rummy med honom, och så startar en relation som kommer att bli mycket emotionell och omtumlande för de båda. Med kortspelet som drivkraft avslöjas livslögner och djupa hemligheter både kärleksfullt och i rasande vrede. Detta är en pjäs för virtuoser. En föreställning det slår gnistor om! Evabritt och Lars-Erik har varit gifta med varandra, och i TV- serien Molanders visade dom ju prov på briljant samspel. Gin Rummy hade premiär på Broadway 1977 och blev en omedelbar succé. Den har haft stor framgång över hela världen, men när vi nu presenterar den, känns det som om den är specialskriven för våra svenska stjärnor! Allt liv på jorden raderades under den stora utplåningen. Dödlig strålning och giftiga gaser tog till slut kål på planetens alla invånare. En tid senare börjar ett litet antal så kallade humater att kläckas ur sina evolvöser. Om tekniken fungerar, och forskarnas kalkyler stämmer, skall dessa specialdesignade artificiella varelser kunna åter-introducera biologiskt liv på jorden och ge mänskligheten en ny chans. Men det är en kamp mot klockan. Barriärerna som skyddar dem mot strålningen kommer förr eller senare att rämna och nutrialgerna som ger dem näring håller på att ta slut. Till råga på allt har humaternas inprogrammerade självförsvarsmekanismer, och de mänskliga svagheter de oundvikligen fått ärva av sina skapare, utvecklats till ett ständigt hot mot den gemensamma överlevnaden, och därmed framtiden för allt liv. Det här är en skarp psykologisk och humoristisk berättelse skriven av Cristina Gottfridsson. Den framförs av Teatertreorna på Falkenbergs gymnasieskola.

6 Hedda Gabler Mandragola Torsdagen den 15 maj, i Falkhallen, kl Föreställningens längd: 2 tim och 30 min inklusive paus Biljettpris: Vuxen 210 kr, Ungdom 75 kr, Scenpass 180 kr Söndagen den 9 mars, Smedjan, kl Föreställningens längd 1 tim och 30 min inkl paus Biljettpris: Vuxen 100 kr, Ungdom 50 kr, Scenpass 70 kr Stå inte och sikta på mig så där! Vackra omsusade uppvaktade generalsdottern Hedda och den ordningsamme flitige Jörgen, forskare i kulturhistoria, återvänder efter fem månaders bröllopsresa i utlandet till en nyinköpt villa med många stora tomma rum som ska fyllas med vänner och stora fester. Fulla med intryck och förhoppningar. Allt ser ljust ut och framgångarna väntar. De rätta inflytelserika vänskapsrelationerna ska skapas. Alla måste vara där. Och det måste gå fort. Mer av allt. Men allt blir inte som de tänkt sig. De måste börja spela och ljuga om så behövs. Övergivna kärlekspartners ur det förflutna dyker upp och kräver uppmärksamhet. Allt kommer att sättas på spel ekonomin, självrespekten och vänskapsförhållanden. De tappar kontrollen. Och vi hamnar mitt i en psykologisk thriller med maktspel, intriger, lögner och lockande lekar med döden. / Christian Tomner, regissör - Vi ger oss i kast med Henrik Ibsens klassiker Hedda Gabler. Ett utpräglat psykologiskt drama, en inträngande studie i en aristokratisk kvinnas förställda och fruktlösa försök att finna mening, skönhet och lycka i livet. Titelrollen Hedda Gabler räknas till en av de verkligt stora kvinnorollerna i världsdramatiken, säger teaterchef Maria Ericson. Callimaco, en rik adelsman från Florence, åtrår den vackra Lucrezia. Men hon är gift med herr Nicia, en rik och lärd man, hon är kysk och söker inga kärleksäventyr. Med hjälp av en förslagen kopplerska Liguria, sin klyftige betjänt Siro och en korrumperad munk söker Callimaco ett sätt att få komma in i Lucrezias sovrum. List och intrig, lögner och mutor,allt är tillåtet för att nå Callimacos mål. Men blir det verkligen så som han tänkt sig? Niccolo Machiavelli ( ), italiensk statsman, filosof och Leonardo da Vincis vän, skrev förutom den berömda boken Fursten tre komedier, den bästa av de, La Mandragola, räknas som en av världens kvickaste och fräckaste pjäser. Fem hundra år gammal, men ändå så levande med sin cyniska syn på människor som drivs av girighet, lust och skadeglädje, och inte av några moralregler. Teater Golem har funnits i Falkenberg sedan 2004 och kommer varje år med en ny föreställning, som spelas ett par gånger på Smedjan och sedan på bygdegårdarna i hela Halland.

7 Kulturkortet ges ut av fem föreningar i Falkenberg och erbjuds alla arbetsgivare i kommunen. Falkenbergs kommun med flera företag låter i dag de anställda ta del av evenemang genom kulturkortet. Mer information finns på falkenberg.riksteatern.se V-TAB Falkenberg 2014

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

SOM MEDLEM FÅR DU RABATT, INFLYTANDE OCH TREVLIGT SÄLLSKAP!

SOM MEDLEM FÅR DU RABATT, INFLYTANDE OCH TREVLIGT SÄLLSKAP! VARBERG VÅREN 2016 Varbergs Riksteaterförening är din lokala teaterförening. Föreningen har funnits ända sedan 1937. Under åren har det därför förts mängder av teateruppsättningar till Varberg. Vår ambition

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Repertoaren i Värmland våren 2014

Repertoaren i Värmland våren 2014 Repertoaren i Värmland våren 2014 1 Repertoaren i Värmland våren 2014 I föreliggande program kan du se de föreställningar som kommer att spelas på länets teaterföreningars scener under våren. Till detta

Läs mer

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga är ett regionalt centrum för utveckling och samordning med särskild inriktning på arrangörer inom scenkonsten. Riksteatern Halland arbete utgår från

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Teaterhösten 2014 i Säffle och Åmål

Teaterhösten 2014 i Säffle och Åmål Säffle Teaterförening Teaterhösten 2014 i Säffle och Åmål Säffle Teaterförening en del av Riksteatern Adress: c/o Krister Lönn, Lillerud Där Nor, 661 94 Säffle Organisationsnr: 802435-2877 Bankgiro: 5348-4689

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN din vecka DAGSTIDNING Dagstidningarna berättar om människor. Bredvid texten finns ofta en bild av personen som man berättar om. Någon journalist som jobbar på dagstidningen har kanske intervjuat en person

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

HÖSTEN 2014. Foto: Steven Schreiber

HÖSTEN 2014. Foto: Steven Schreiber HÖSTEN 2014 Foto: Steven Schreiber I höst ser vi fram emot en rad internationella gästspel. Unga danskonstnärer från Italien, Grekland och Österrike och ett amerikanskt kompani som gör sin första Europa-turné.

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

KULTUR I ALE JANUARI - FEBRUARI 2018

KULTUR I ALE JANUARI - FEBRUARI 2018 KULTUR I ALE JANUARI - FEBRUARI 2018 Var är mitt hem- Tisdag 9 jan kl 19. En sann historia om lycka, krig, flykt och hopp, berättad av huvudpersonen själv. Riksteatern. Musiksalen, Ale kulturrum. Biljetter

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER. Hösten 2009 - Våren 2010

TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER. Hösten 2009 - Våren 2010 TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER Hösten 2009 - Våren 2010 Innehåll Ombudsregler sid. 3 Guldombud sid. 3 Logga in som teaterombud sid. 4 Påminnelse om kunduppgifter sid. 4 Boka biljetter sid. 5 Hämta/Skriva

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 RONNEBY-UMEÅ fr 829:- inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Årsmöte! LÄNK 2014. EN i MÄNGDEN UNGDOMS TEATERFESTIVAL 2014 MÖRDARNAS BARN. I huvudet på...povel!

Årsmöte! LÄNK 2014. EN i MÄNGDEN UNGDOMS TEATERFESTIVAL 2014 MÖRDARNAS BARN. I huvudet på...povel! Finns i färg på teatersmedjan.se teatersmedjan.se facebook.com/teatersmedjan post@teatersmedjan.se Nummer 84, mars 2014 UNGDOMS TEATERFESTIVAL 2014 Knockout Gökboet Alla var där The Oscars Längtan, Kärleken

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 blekingeflyg blekingeflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 blekingeflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det« >>VERKLIGHETENS FOLK >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«på en teater har man på uppdrag av regeringen dragit igång ett

Läs mer

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander

INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse. Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander INDISKA BERÄTTELSER DEL 8 MANGOTRÄDET av Lena Gramstrup Olofgörs intervju och berättelse Medverkande: Arvind Chander Pallavi Chander Uppläsning av Cecilia Frode Indiska Berättelser del 8 Hej Jag heter

Läs mer

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut ovellens uppbyggnad I Svenska Direkt 7 fick du lära dig hur en berättelse är uppbyggd med handling, karaktärer och miljöer: Något händer, ett problem uppstår som måste lösas och på vägen mot lösningen

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER Grådask eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER (före detta Snövit) (hennes man) (den åttonde, bortglömde, dvärgen) SÅNGER Min dröm, vart

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!!

SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!! SPÄCKAT PROGRAM - VÄLKOMMEN!! Programmet för årets Dante-dagen är som alltid anpassat för alla lärare i åk F till och med gymnasiet. Vi har tyvärr fått tilldelat oss mindre resurser än tidigare år, men

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. skådespelarna blir. Av Ann-Christine Magnusson Illustration Johanna Oranen

INFÖR TEATERBESÖKET. skådespelarna blir. Av Ann-Christine Magnusson Illustration Johanna Oranen Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Tappa tand! som handlar precis om det, om att vilja

Läs mer

MARIA. 12 16 Januari

MARIA. 12 16 Januari MARIA mininytt 12 16 Januari aktiviteter på MMK 7 9 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014

Tidtabell. 31 mars - 31 augusti 2014 Tidtabell 31 mars - 31 augusti 2014 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN HANDLEDNINGSMATERIAL Affischbild: Emilia Bergmark-Jiménez FÖR L Ä R A R E O C H A NDRA VUXNA > > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN >>VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Och ingen blev knivhuggen på

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

En bra kompis. - sagan om den goda förpackningen

En bra kompis. - sagan om den goda förpackningen En bra kompis - sagan om den goda förpackningen FRUKT 1 Det här är William och Ellen. Idag är de med sin farmor och farfar i affären. I affären är det fullt av människor och många hyllor med varor. Det

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Novemberlovet på Världskulturmuseet: det handlar om rörelse! På novemberlovet gungar Världskulturmuseet. Det dansas, hoppas, andas och häpnas.

Novemberlovet på Världskulturmuseet: det handlar om rörelse! På novemberlovet gungar Världskulturmuseet. Det dansas, hoppas, andas och häpnas. Novemberlovet på Världskulturmuseet: det handlar om rörelse! På novemberlovet gungar Världskulturmuseet. Det dansas, hoppas, andas och häpnas. Både i kropp, själ och sinne. Vare sig det handlar om dans,

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Tidtabell. 19 augusti - 8 december 2013

Tidtabell. 19 augusti - 8 december 2013 Tidtabell 19 augusti - 8 december 2013 blekingeflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一 Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 金 T O-_- 田 界 Gurgel Y(^_^)Y / Mårten von Torsten och borsten )( UU.. / 山 =( U Kurt ( _ ) Grabbarna grus (ˊ_>ˋ) / Lols återkomst.o :-D O Voldemort ( ) 11 september Hej skit

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Framtidsforum Nacka, Stockholm 17 oktober

Framtidsforum Nacka, Stockholm 17 oktober Framtidsforum Nacka, Stockholm 17 oktober Ämnen och antal prioritets-pluppar i parentes: * Folkrörelse - kontinuitet i ett idéelt engagemang. (7) * Socio-kulturell verksamhet i närområden. Nära samverkan

Läs mer

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja LENNARTS LISTOR En listig akrobatisk musikal med och Baserad på Wallces lists Ellenor Lindgren 2009 1 Om pjäsen/scenen En fartfylld musikal med akrobatik och dans på ca 35-40 minuter. Musiken är lite funkinfluerad

Läs mer

NALLEABONNEMANG 2015/2016

NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEKONSERTER Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN

OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN OBS! NYTT PROGRAM - FLER UTSTÄLLARE. Du är inbjuden till... 2016 VÄSTERÅS KONFERENCIER & INSPIRATIONSFÖRELÄSARE ATLE JOHANSEN ELITE STADSHOTELLET FREDAG 12 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

Kulturprogram. Sommar 2008

Kulturprogram. Sommar 2008 Kulturprogram Sommar 2008 Musik på bruket Söndagen den 1 juni står Hällekis Musikkår åter som värd för den traditionella musikfestivalen Musik på bruket. I år är det 20:e gången som publiken bjuds på musik

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Side notes :D. Min och Lauras Team ledare hette Sue Colgrave och var en underbart trävlig kvinna och Tobias och Anninas ledare hette Aoife smyth.

Side notes :D. Min och Lauras Team ledare hette Sue Colgrave och var en underbart trävlig kvinna och Tobias och Anninas ledare hette Aoife smyth. London resa -På fredagen den 17.9 började våran resa till London. -Vi gav oss iväg ungefär kl.10.00 från Pargas. -Vi träffade flickorna Laura Tuomela och annina Rosenqvist och vår ledare Mikko väänänen

Läs mer

Staffanstorps. Teaterförening. Vårprogram 2016. Kallelse till Årsmötet EN DEL AV RIKSTEATERN. 17 mars Årsmöte och. 16 januari Den osynliga väggen

Staffanstorps. Teaterförening. Vårprogram 2016. Kallelse till Årsmötet EN DEL AV RIKSTEATERN. 17 mars Årsmöte och. 16 januari Den osynliga väggen Vårprogram 2016 Staffanstorps Teaterförening EN DEL AV RIKSTEATERN Kallelse till Årsmötet 16 januari Den osynliga väggen 17 mars Årsmöte och Staffanstorps Musikskolas Storband 17 april Greve Moltke av

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 kalmarflyg Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun Burlövs kommun Bild: Jimmy Wallin Februarilovet Burlövs kommun 2014 MÅNDAG 17 FEBRUARI Snusk och annat förbjudet med Dan Höjer Det är nog svårt att tänka sig en mer passande än författaren Dan Höjer när

Läs mer

Sagans värld. För vuxna, men även för barn!

Sagans värld. För vuxna, men även för barn! Sagans värld För vuxna, men även för barn! 1 F OLKSAGOR Det finns massor av olika folksagor och många av dom är väldigt gamla så vissa sagor vet man inte när dom kom eller var. I början skrev man inte

Läs mer

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6 Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM En lärarhandledning Rekommenderad från åk. 3-6 1 TILL DIG SOM LÄRARE En historia kan berättas på många sätt. Ja, ibland berättas samma historia på flera olika vis.

Läs mer

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48.

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48. Kraaam Viktor, Vilma och jag, Viking, har bildat en hemlig klubb. Den heter AB Klant & Kompani. Det är jag som är Klant och Viktor och Vilma som är Kompani. Vi har lånat namnet från min pappas målarfirma.

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 kalmarflyg kalmarflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT

MARIA. 12 16 december. MiniNYTT MARIA 12 16 december MiniNYTT DANS! Vernissage på tisdag 15.05 i Sal 3. Begränsat antal platser, Serieteckning anmäl dig till Jannike om du vill vara med! HÅLL UTKIK! aktiviteter PÅ MMK 12 16 december

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling sidan 1 Författare: Thomas Halling Vad handlar boken om? Boken handlar om Dennis Strid. Han är en kille som bor ensam i en lägenhet tillsammans med sin pitbull, Blixt. Dennis är arbetslös och fyller sina

Läs mer

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet Lärarhandledning Teater Eksem 2012-2013 Välkomna till Teater Eksem! Teater Eksem är en fri teatergrupp som verkar i Göteborg, Sverige och världen. Vi strävar efter att undersöka, skildra, aktualisera,

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Tylösandsnytt. Trivselföreningen. Nr 6 november 2013

Tylösandsnytt. Trivselföreningen. Nr 6 november 2013 Tylösandsnytt Nr 6 november 2013 Trivselföreningen Ordföranden skriver Årets sista styrelsemöte i Tylösand Trivselförening hölls i dagarna på Halmstad Golfklubb. Vi kunde redovisa en mycket lyckad bubbelprovning

Läs mer

Berättarstunden. Termin 2: Fred & Frida show. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 2: Fred & Frida show. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 2: Fred & Frida show Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 2 Fred & Frida show s. Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November 2012

FRITIDSPROGRAM November 2012 FRITIDSPROGRAM November 2012 Teater Mimulus Eldshow Kulturnatten 21/9 i Museiparken 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008.

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. (journalist) och (sexsäljare) befinner sig i en bar i Pattaya, Thailand. En intervjusituation. och det va som om

Läs mer

Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013

Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013 Tidtabell 7 januari - 31 mars 2013 Tack alla som väljer att flyga med oss! Med nya spännande destinationer, pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Program för mässan Ett Skellefteå för alla Plats: Hotell Scandic, Kanalgatan 75 i Skellefteå.

Program för mässan Ett Skellefteå för alla Plats: Hotell Scandic, Kanalgatan 75 i Skellefteå. Program för mässan Ett Skellefteå för alla Plats: Hotell Scandic, Kanalgatan 75 i Skellefteå. Fredag 19 september Klockan 10 till 10.15 Kommunchefen Kristina Sundin inleder mässan med att tala om Ett Skellefteå

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2015

Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2015 Scenkonst på väg! Teaterföreställningar Våren 2015 Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2015 Allmänt Här presenteras scenkonstutbudet för barn och unga våren 2015 med produktioner

Läs mer

Läsnyckel. Mingla och Errol av Åsa Storck. Copyright Bokförlaget Hegas

Läsnyckel. Mingla och Errol av Åsa Storck. Copyright Bokförlaget Hegas Läsnyckel Mingla och Errol av Åsa Storck Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras på olika

Läs mer

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN Kulor, cash och sedlar Hur många presenter behövs för att fylla ett hål av saknad i hjärtat? Kommer någon och räddar dig till slut, som prinsessan på den vita hästen,

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

B i l j e t t e r : w w w. R o n n e b y T e a t e r. s e / L ä n e t s T u r i s t b y r å e r

B i l j e t t e r : w w w. R o n n e b y T e a t e r. s e / L ä n e t s T u r i s t b y r å e r Tosca av Giacomo Puccini Lördag 3 feb kl 1900 Längd 3 tim 18 min Den nya uppsättningen av Tosca gör succé på Metropolitan Opera i New York Missa inte direktsändningen till Folkteatern Biljettpris 335:-

Läs mer

MMK-NYTT 13-17 september. Den här veckan kan man anmäla sig till Premier League på MMK!

MMK-NYTT 13-17 september. Den här veckan kan man anmäla sig till Premier League på MMK! MMK-NYTT 13-17 september Den här veckan kan man anmäla sig till Premier League på MMK! LOKAL Köket/Aktiviteter MÅNDAG Lär dig spela Blockus AKTIVITETER PÅ MMK 13 17 SEPTEMBER TISDAG ONSDAG TORSDAG Bakning

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Kan du vissla Johanna. Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren

Kan du vissla Johanna. Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren Kan du vissla Johanna Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren 1 LÄS EN FILM Hur kommer det sig att man gör en film, när det redan finns en bok med samma historia? Är det någon skillnad

Läs mer

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet!

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN SOM Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! Kapitel 1 1. Jim och Amir studerar på en folkhögskola. Vet du vad en folkhögskola är? Vad är

Läs mer