Träningsprogram (T) - :: Secrets to Soccer ::

Relevanta dokument

Träningsprogram (T) - Secrets to Soccer

Teknik: Passning - Insida/utsida. Teknik - Passning: Insida/utsida. Spelare: 90 minuter Målvakter 90 minuter

Mr Spelarlyftet. Spelare: 95 minuter Målvakter 95 minuter. Teknik - Mottagning: Insida/utsida. Teknik: Mottagning - Insida/utsida

Anfallsspel: Passningsspel - Värdera; Mv: Grepp - Höga bollar. Anfallsspel - Värdera. Spelare: 105 minuter Målvakter 105 minuter

Breddläger Skåne P Tid 15 min. Fredagspass: Grepp- och Fallteknik. Övning 1):

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02

Teknik - Täcka/Utmana. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Allmänt F14, F15, P14, P15. Spelsystem 11-manna Allmänt;

Mr Spelarlyftet. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter. Anfallsspel - Skapa yta. Anfallsspel - Skapa yta; Mv: Grepp - Sidledsförflyttning

Träningssamling i Skurup 30/11-1/12 12 F målvakter. Innehåll: Skott Positionsspel Upphoppsteknik

Se på träningsprogram Secrets to Soccer

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Anfallsspel F14, F15, P14, P15

Anfallsspel - Korta uppspel. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

Mr Spelarlyftet. Spelare: 100 minuter Målvakter 130 minuter. Försvarsspel - Försvarssida. Försvarsspel: Försvarssida; Mv: Utgångställning - Fallteknik

Anfallsspel: Avslut - Friläge; Mv: Fallteknik friläge. Anfallsspel - Avslut: Friläge. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

Fotbollsskola Charlo. Nivå 1. Skott och avslut på mål

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket

Försvarsspel: Försvarssida; Mv: Utgångställning - Fallteknik. Försvarsspel - Försvarssida. Spelare: 105 minuter Målvakter 135 minuter

Instruktion Väggspel

Reymersholms IK F03 Träningsupplägg

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år

F16, F17, P16, P17. Anfallsspel - Långa uppspel. Spelare: 100 minuter Målvakter 110 minuter

Träningsprogram 9-12 år - Djupledsspel och frilägen

Åkersberga P05: Röd & Blå

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a)

Anfallsspel - Instick; Syfte: Teknik - Friläge, djupledsboll. Anfallsspel - Instick. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

Inomhus 3-manna - Allmänt PF6, PF7, PF8. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter. Mr Spelarlyftet

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Målvaktsträning i Sunderby SK, år. En kort sammanställning av utbildningsmaterialet till Svenska fotbollsförbundet målvaktstränarutbildning C

Fotbollsfys 3a: Styrka, spänst, snabbhet och bål träning med boll F12, F13, F14, F15, P12, P13, P14, P15. Fotbollsspecifik fys-träning 3a

Sörmlandslyftet - 9-manna. Södertälje - Fotbollshallen. Spelare: 95 minuter Målvakter 95 minuter. Mikael Skoglund

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer -

AIK P03 Träning v Träningsupplägg. Johan Berg

Träningar till Spelarlyftet 14-19år HALLANDS FOTBOLLFÖRBUND

TEMATRÄNINGAR ÅR

Transkript:

Sida 1 av 5 Träningsprogram Gjord av Total tid GFF Spelarlyftet Spelare: 0 minuter Målvakter 90 minuter Datum 2009-04-05 Tid 00:00 Plats Frejaplan Lag/träningsgruper F15-16, F17-19, P15, P16, P17-19 Öppna kommentarer Talangträning Spelarlyftet Mv syfte: Fallteknik, friläge Dolda kommentarer (kan bara läsas av tränarna i laget) Separat Mv-träning. Förutsättning: 4 stora mål. UPPVÄRMNING Varaktighet: Spelare: 0 min / Målvakter: 40 min Teknik Spelarlyftet; Kvadrat 3 mot 1 4 spelare, 1 boll, Kvadrat 6*6m. 3 spelare passar bollen mellan varandra och en jagar. Vid brytning eller om bollen går utanför linjerna så byter jagaren med den som missar. Var noga med att hålla er innaför linjerna. 2 tillslag SPELBARHET: I övningen tränar man i 1:a hand spelarbarhet. 1. Bollhållaren skall alltid ha 2 passningsalternativ. 2. 3:e man (den som varken passar eller tar emot) måste alltid röra sig ur passningsskuggauch gör siga spelbar. 3. Påbörja rörelsen tidigt, gärna i samband med att passningen går. Detta gäller vare sig man passar eller är 3:e man. PASSNING: 4. Passningens hårdhet. Hårda passningar kommer oftare fram men är svårare att ta emot. 5. Passningens riktning. Genom att passa på mottagerns främre (närmsta) fot signalerar detta ett tillbakaspel medans en passning på bortre fot signalerar medtagning. 6. Maskera passningen. Genom snabb anläggning (kort

Sida 2 av 5 bakåtpendel) samt att hålla blicken uppe och anpassa passningen efter motståndarens agerande ökar chanserna att passningen går fram. MOTTAGNING: 7. Möt alltid sidställd och i vinkel. 8. Använd medtagning (1:a touch där man tar med sig bollen i någon riktning) med insidan eller utsidan av foten. Variera med: 1. 2 tvingade tillslag (man måste använda 2 tillslag) för att träna medtagning 2. 2 tvingade - ett tillslah med varje fot 3. Fritt antal tillslag (lägre svårighetsgrad) Övningssekvens: Inled med kvadrat 3 mot 1 och bygg gärna på med Rektangel 6 mot 2 och sedan passningsräkning 5 mot 3! Spelarlyftet; Mv. Grepp - Kolonn 3-5 mv. A. mv 1 lägger ned bollen på backen, träffar mv 3. B. mv 1 springer och ställer sig bakom 4 B. mv 3 lägger ned bollen och träffar mv 2. etc. 1. Stå rätt, utgångsställning. 2. Rätt greppteknik byt ut skott mot kast Spelarlyftet; Mv. Fallteknik - grupp 6-8 målvakter placerade i cirkel. med sidan in mot mitten. Mv 1 kastar en boll i sidan om mv 2. som kastar sig och greppar bollen. Mv 1 vänder sig om och inväntar boll. mv.2 greppar bollen, reser och vänder sig och kastar mot mv. 3. efter levererad boll vänder man sig tillbaka och gör sig beredd. Inte för högt tempo. noga med kasten och noga med falltekniken. Börja med markare och sedan lite högre bollar. Flera bollar utan att tempot blir för högt, beror på antal mv. Byt riktning. Spelarlyftet; Mv. Spegeln

Sida 3 av 5 Tid 5 min 2 o 2. utan boll. ansikte mot ansikte max 1 m. mellan. mv 1 Förflyttar sig valfritt i sidled fram o tillbaka inom 12m. mv 2 skall följa med i förflyttningar. max 30 sek. per gång. byt uppgift. upprepas 2 gånger, vila emellan Den som följer tittar på fötterna Fysisk trning Spelarlyftet; Töjning Tid 5 min Individuell töjning. 1. Vader inre 2. Vader yttre 3. Framsida lår 4. Baksida lår 5. Ljumskar 6. Höftböjare 7. Sätesmuskeln 8. Ryggen Genomförs i samband med uppvärmning. Töjning genomförs genom att man vaggar/gungar och bara periodvis når muskelns ytterläge. Notera skillnaden mot stretchning som mer konstant jobbar med muskeln i ytterläge. HUVUDDEL Varaktighet: Spelare: 0 min / Målvakter: 25 min Spelarlyftet; Mv. Instruktion Friläge, fallteknik-motst. nära mv 2 mv. 1 driver mot 2. 1 slår bollen lite framför sig. 2 tar några snabba steg framåt, lägger sig och greppar bollen. Byt uppgift Instruktion. -gör en snabb utrusning. - Rikta den fot snett åt det hållet du skall kasta dig åt. - skjut ifrån. - Sträck fram armarna i samma riktning. - Fånga bollen snett framför kroppen. - landa på sidan. - Unvik rotation.

Sida 4 av 5 Byt uppgift Spelarlyftet; Mv. snabbhet vid utrusning Tid 15 min 2 mv. + mv tr. 1 står med ryggen mot tr. - Tr. spelar bollen i olika vinklar mot 1 vid signal, antingen med ett rop eller att mv 2 står bakom målet och släpper en boll i marken. - När mv. vänt sig är det snabb utrusning mot bollen och fånga den. Beroende på bollens placering agerar mv. enl. följande. Kommer bollen mellan A o B kastar mv sig åt höger. Kommer bollen mellan B o C greppar mv. bollen stående. Kommer bollen mellan C o D kastar mv. sig åt vänster byt målvakt efter 5-6 ggr. AVSLUTNING Varaktighet: Spelare: 0 min / Målvakter: 25 min Spelarlyftet; Mv. Friläge Tid 25 min 1 mål. 5-6 spelare. 1 mv i målet, övriga på linje utanför straffområdet med varsin boll. Mv.tr vid straffpunkten kastar upp en hög boll som mv. går ut och greppar och lämnar tillbaka till mv.tr. I samma ögonblick utmanar en förutbestämd spelare mv med ett friläge. mv agerar ut mot spelaren och försöker avvärja. Efter avslut, tillbaka till utgångspunkt i målet. Ny hög boll. 5-6 omgångar per målvakt. Inte för högt tempo, lite kort vila mellan varje omgång, Så man kan jobba maximalt vid varje sekvens. Efter halva tiden. övergår vi till skott utifrån istället för friläge. Låt avslutarna backa några meter så den som skall skjuta petar fram bollen några meter innan skott. På så sätt får mv. träna uppfattning och reaktion. Byt målvakt Deltagare Senast ändrad: never Deltagelse * Name Innan Efter

Sida 5 av 5 Spelare: Persson, Evlina TOTALT 1 0 Tränare: Spelarlyftet, GFF Spelarlyftet, Zonutvecklare *) X betyder "Ja, skall deltaga" (innan träningen) och "Deltagit" (efter träningen).