Norrbottens Innebandyförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Norrbottens Innebandyförbund"

Transkript

1 Sidan 1 (5) NIBF:s styrelse beslöt vid sitt styrelsemöte att anta nedanstående riktlinjer för distriktslagsverksamheten inom Norrbotten. Distriktslags-SM genomförs enligt nedan. Distriktslags SM för 15-åringar Distriktslags SM för 17-åringar NIBF prioriterar deltagande i Distriktslags SM för 15 åringar. Det är NIBF:s styrelse som beslutar om representation vid Distriktslags SM, inför säsongen prioriteras Distriktslags SM för 15 åringar samt flickor 93 för Distriktslags SM för 17 åringar. Därefter prioriteras enbart 15 åringar. En förutsättning för att representation ska kunna ske är att det minst ett år före, helts två år, finns en Distriktslagsstab som tar ansvar för hela resan. Uttagningsförutsättningar Distriktslag är stimulansverksamhet för distriktets bästa spelare och en del av distriktets talangutveckling är det viktigt att man tar ut spelare som i första hand satsar på innebandy. Deltagande i distriktslags SM är också en möjlighet för de bästa att visa upp sig för landslagsföreträdare. Utövare fram till och med 15-års ålder ska uppmuntras att utöva flera idrotter därefter är det viktigt att fokusera på vilken idrott man vill satsa på. Under uttagningsprocessen kan det förekomma att spelare som uppfyller kraven kan komma att tas ut även om de inte har deltagit i samtliga bredd läger/träningar. Spelare kan vara under observation. Spelar som inte uppfyller kraven i slutskedet ska i samtal med ledare få motivering till varför de inte tog plats i den slutgiltiga truppen. Till distriktslaget för 15 år får man vara maximalt ett år yngre än den åldersgrupp som de deltar i. Ett år yngre spelare bör endast förkomma om de bedöms tillhöra lagets absoluta toppspelare. På flicksidan kan i undantagsfall yngre spelare tas ut om distriktslagskaptenen anser det vara motiverat. Till distriktslaget 17 år skall bästa laget tas ut oavsett ålder. Regler för deltagande i distriktslagsverksamheten Föreningar/lag ska prioritera alla aktiviteter kring distriktslagsverksamheten. Uttagna spelare ska avstå träningar/matcher för sin moderklubb om distriktet har träning/match. Enligt SIBF:s Tävlingsbestämmelser Kap 4: Nedan framgår ett utdrag ur 5.

2 5 Landslag och distriktslag Sidan 2 (5) Spelare som tagits tu till och godkänt deltagande i svenskt land- eller distriktslag alternativt förberedelser för sådant lag få ej utan SIBFs eller SDFs medgivande undandra sig deltagande. Förening vars spelare tagits ut till deltagande enligt ovan kan efter framställan få tävlingsmatch flyttad om denna kolliderar med arrangemanget eller dess förberedelser. Framställan om ändrad speldag ska ha inkommit till administrerande myndighet senast tio (10) vardagar före ursprungligt datum för match. Förening som har spelare, vilka tagits ut till U-19 landslag och/eller distriktslag, äger ej rätt att flytta seniormatch med detta som anledning. Detta då deltagande i ungdoms- och juniorlag inte får påverka seniorverksamheten. För deltagande i distriktslag gäller att spelare ska tillhöra en förening som tillhör distriktet enligt SIBFs stadgar kapitel 7, 1 och 2. Dock ska spelaren tillhöra distriktet från 1 november aktuellt spelår, undantaget regler i kapitel 6, 5a, 3:e stycket. För spelare som går på RIG gäller särskilda bestämmelser (se kapitel 10) Dispens kan ges om synnerliga skäl finns. Målsättning Distriktets målsättning är att ge spelarna möjlighet att mäta sig mot de bästa i Sverige och ge spelarna möjlighet att vidare utveckla sin talang för sporten. Målsättningen är också att uttagna spelare ska få speltid under SM helgen. Distriktets bästa skall genom deltagande i Distriktslags SM ges möjlighet att visa upp sig för landslagsledning och därmed ges möjlighet att delta i talangutveckling och antagning till RIG och elitidrottsgymnasier. Distriktslags stab För att distriktslaget skall kunna fungera krävs en överledare som har ansvar för alla lag. Därutöver krävs för varje distriktslag följande: En förbundskapten som har ansvaret för respektive lag. En till två assisterande förbundskaptener som är behjälpliga med laget avseende bl.a organisation och ekonomi. Överledarens uppdrag Överledaren (ÖL) är den person som har huvudansvaret för distriktslagsverksamheten i Norrbotten och är länken mellan styrelsen och lagen. ÖL deltar på SM - dagarna åldersgrupperna. ÖL ser till att administration samt att organisation kring lagens verksamhet fungerar tillsammans med TDK/styrelsen. ÖL ser även till att åldersgruppens ledare tillsätts i god tid före aktuell SM-tävling. Det är överledaren som i första hand har kontakten med kansliet. Vid SM spelen samt eventuella träningsläger/matcher skall ÖL ansvara för samordning av transporter, mat och boendet med stöd av NIBF:s kansli, det är ÖL som har mandat att fatta ekonomiska beslut som belastar NIBF kostnader för Distriktslags verksamhet inom angiven budget.

3 Sidan 3 (5) ÖL arbete skall präglas av god dialog med förbundskaptenerna, det är dock ytterst ÖL som fattar de slutliga besluten i enlighet med dessa riktlinjer och de mandat som erhållits av TDK/styrelsen. Kansliets uppgift Kansliet skall stödja distriktslagsverksamheten/överledaren med bl.a. nedanstående inventera material och lämnar underlag till styrelsen på anskaffningsbehov inför budgetarbetet inventarieförteckning över vilken utrustning som finns ansvara för att förbundskaptenerna har tillräckligt med vimplar eller annan lokal present att dela ut vi SM-tävlingarna enligt beslut från TDK/NIBF styrelse. Begära in offerter från bussbolag/sj samt boende på underlag från ÖL Ansvar för att overaller och klädinköp görs på underlag från ÖL Information läggs ut på hemsidan Utskick av information till spelare och ledare i föreningar som har representation i distriktslaget. Sammanställning av ekonomi för resp. länslag. Förbundskaptenen Förbundskaptenen har följande uppgifter Håller Överledaren underrättad om verksamheten Ha en god relation och kontakt med föreningar som har spelare med i verksamheten. Kontakt med träningsmotståndare Föräldrakontakt information till föräldrar om distriktslagsverksamheten Ansvarar för planering och genomförande av bredd läger/träning/träningsmatcher Ansvar för att utvärdering skickas till NIBF samt skriver verksamhetsberättelse om distriktslaget. Årligen i slutet av september presentera en års planering för verksamheten som efter godkännande av ÖL redovisas på hemsidan och skickas till föreningarna. Informera på hemsidan om det aktuella läget i verksamheten med stöd av kansliet. Formera och ta ut den slutgiltiga truppen i samråd med ass förbundskaptenerna. Ass förbundskaptener Biträder förbundskaptenen och skall vara beredda att ta över vid frånfälle. Klädsel och uppförande Samtliga distriktslagsrepresentanter, ledare som spelare, ska vid alla tillfällen uppträda föredömligt såväl på som utanför planen. Klädseln ska vara enhetlig, overall och/eller andra profilkläder ska bäras av alla spelare och ledare vid alla tillfällen då laget har gemensamma aktiviteter eller matcher. Det ska synas vilket distrikt vi representerar. Inga klubbkläder får användas vid distriktets verksamhet förutsatt att profilkläder tilldelats spelare/ledare. Spelare som efter FAS 3 tas ut till distriktslaget förutsätt anskaffa represenationsoverall På profilkläderna finns det plats för personliga eller lokala sponsorer för att ge deltagarna en chans att minska sina kostnader.

4 Materiel som skall tillhandahållas av NIBF för distriktslagsverksamhet NIBF tillhandahåller följande utrustning: Matchställ för två lag om 25 uppsättningar i väska Reservställ för två lag om 20 uppsättningar i väska Målvaktströjor för två lag inkl. reservställ 50 bollar i bollpåse för fyra lag 2 st sjukvårdsväskor 2 st halskragar 4 uppsättningar träningsvästar i olika färger i väska Distriktslagsoverall till förbundskaptener och ass förbundskaptener Distriktslags overall till ÖL Distriktslags tröja/t-shirt motsv för förbundskaptener och assisterande kaptener Vimplar m m för att marknadsföra NIBF. NIBF tillhandahåller inte målvaktsutrustning i övrigt. Uttagning av Distriktslag Sidan 4 (5) Uttagningsprocessen är uppdelad i tre faser Fas 1 Bredd läger i slutet av maj och i början av september, det finns fördelar med att titta på sammandrag och slutspel för aktuell åldersgrupp. Fas 2 Uttagning av spelare genom bredd lägren samt uttagningar under träningsprocessen. Fas 3 Träning och formering av laget inför SM. Två träffar under september till november och minst ett träningsläger över en helg. Breddläger Nominering av spelar till breddläger. Föreningen eller ledare nominerar sina spelare till bredd läger. Nominering ska innehålla information om spelarens lag tillhörighet, namn, födelseår, position, left/right, och mobilnummer. Så snart som möjligt efter det att nomineringarna är klara så ska den första uttagningen av spelare ske i slutet av maj. Spelare i aktuell ålder ska bjudas in till bredd lägren. Inför uttagningen ska förbundskapten, vid första samlingen, tydligt förklara förutsättningar för deltagande spelare. Träning och formering av laget Efter sista bredd lägret i september kallas första träningstruppen till en första samling för träning. För att inte missa några guldkorn bör förbundskaptenen ha god kontakt med ledare i aktuell åldersgrupp när säsongen har kommit igång. Senast i slutet av november ska den slutgiltiga truppen presenteras via NIBF:s hemsida.

5 Ekonomi Sidan 5 (5) NIBF:s ekonomi medger inte att verksamheten kan genomföras utan kostnad för den enskilde/föreningen. Inför säsongen har styrelsen föreslagit att alla lag som anmäler sig till seriespel skall bidra med 200 kr till distriktslagsverksamhet. I budgeten är inriktningen att årligen kunna avdela ca kr per distriktslag, sammanlagt kr för fyra lag. Detta för att täcka kostnader för anmälningsavgifter och utrustning till ledare och spelare samt så långt möjligt resekostnader. Resebidrag från SIBF är inberäknat i stödet från NIBF, varför det bidraget går in i NIBF:s budget. Det är fritt fram för alla distriktslag att ragga sponsorer. Följande avgifter debiteras Bredd läger: Varje spelare betalar 300 kr per bredd läger som faktureras föreningen Profilkläder Spelare som i FAS 3 blir uttagen faktureras föreningen kostnader för profilkläder Slutgiltiga kostnaden för resa, boende och mat NIBF sammanställer och skickar fakturan till respektive förening. Kostnader för Distriktslagsverksamheten faktureras ALLTID spelarens klubb. Det är sen upp till klubben att fatta beslut om fakturering av spelaren. Kostnader för resor till breddläger eller träningar ingår tillkommer för den enskilde/föreningen. Tävlingshelg Distriktslags SM Förbundet skickar maximalt 20spelare per lag. Truppen kan utöver det ha reserver på hemmaplan. Reserver kallas in vid skada och sjukdom. Förbundskaptenerna beslutar om reserver ska kallas in. Efter tävlingshelg Efter avslutad tävlingshelg ska en utvärdering göras för att få en helhetsbild av allt ifrån upplägg till utfall. Ledare ska lämna in en rapport med personliga synpunkter och slutsummering av sitt lags verksamhet. Ledarstaben samt spelare rapporterar hur verksamheten bedrivits innan/under tävlingshelgen och gör en slutsummering av det sportsliga utfallet. Fastställs Bjarne Hald Ordförande

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (10) Bilaga 1 till Styrelseprotokoll 2 2011-08-14 NIBF:s styrelse beslöt vid sitt styrelsemöte 2011-08-14 att anta nedanstående syfte, målsättning och riktlinjer för Distriktslagsverksamheten i

Läs mer

Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer

Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer Distriktslagverksamheten - Policy och riktlinjer Deltagande Två gånger under säsongen spelas Distriktslags-SM. SDF-SM för 15-åringar avgörs i början av januari. SDF-SM för 17-åringar avgörs i början av

Läs mer

Riktlinjer för Distriktslagverksamhet

Riktlinjer för Distriktslagverksamhet Deltagande Två gånger under säsongen spelas Distriktslags-SM. SDF-SM för 15-åringar avgörs i början av januari. SDF-SM för 17-åringar avgörs i början av april. Distriktet representerar med Pojk- och Flicklag

Läs mer

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020

Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Vår Distriktslagsverksamhet Säsongen 2019/2020 Inledning Målsättning och vision Kriterier och uttagningsmodell Lagens organisation Verksamhet Ekonomi Tidsplan Inledning Örebro Läns Innebandyförbund en

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott sportmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund.

Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund. Riktlinjer - Distriktslagsverksamheten i Örebro. Seriöst, proffsigt och utvecklande Distriktslaget har en stark tradition inom Örebros Läns Innebandyförbund. Inför säsongen 2014/2015 tog Svenska Innebandyförbundet

Läs mer

REV SEP 2015. Styrdokument för distriktslag UHF

REV SEP 2015. Styrdokument för distriktslag UHF REV SEP 2015 Styrdokument för distriktslag UHF Syftet med styrdokumentet är att kvalitetssäkra organisationen och ekonomin runt distriktslagen. Kan revideras vi varje möte. Syftet med distriktlagverksamhet

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt

Distriktslagsverksamhet. Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Distriktslagsverksamhet Arbetsbeskrivning för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens fotbollförbund Bilaga 1 till kontrakt Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Arbetsplan DFK Västerbotten Praktiska

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (6) Sidan 2 (6) Vision Innebandyn i Norrbotten vill och vågar samt är första valet av idrott. Verksamhetsidé Förbundet ska representera Norrbottens innebandyföreningar samt verka för sportens och

Läs mer

1 Förstalag. 2 Ledarorganisation. 3 Träningsdisposition. 4 Aktiviteter. 5 Verksamhet för 11-manna. 6 Rotationsträning/Uppflyttning

1 Förstalag. 2 Ledarorganisation. 3 Träningsdisposition. 4 Aktiviteter. 5 Verksamhet för 11-manna. 6 Rotationsträning/Uppflyttning Enskede Idrottsklubb POLICY FÖR FÖRSTALAG FLICKOR 13-16 ÅR FÖRSTALAG F13-F16 Målsättningen med policyn är att särskilja förstalagen (lag 1 i varje åldersgrupp) från den övriga policyn för flickor och höja

Läs mer

Styrdokument för Spelarutbildning Upplands Handbollförbund. Spelarutbildningsplan UHF

Styrdokument för Spelarutbildning Upplands Handbollförbund. Spelarutbildningsplan UHF Styrdokument för Spelarutbildning Upplands Handbollförbund Syftet med styrdokumentet är att kvalitetssäkra organisationen och ekonomin runt spelarutbildningen. Kan revideras vid varje möte. Syftet med

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

IBF vill. Antagen

IBF vill. Antagen IBF vill Antagen 2010 10-25 Välkommen till IBF vill vårt övergripande dokument där vi samlat utdrag av föreningens riktlinjer och policys. Är du ny i föreningen eller på väg in kan detta vara en guide

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2016-2017 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND 1 INNEHÅLL Sida 3 Målsättning med Distriktslag enligt Svenska Fotbollförbundet 4 Policy 5 Arbetsbeskrivning 6 Praktiskt och

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Verksamhetsberättelse SöIBF:s styrelse 2015/2016

Verksamhetsberättelse SöIBF:s styrelse 2015/2016 Verksamhetsberättelse SöIBF:s styrelse 2015/2016 Styrelsen har den gångna säsongen bestått av ledamöterna Jan Berg, Björn Landin, Marie Strömfalk och Jörgen Lidström. Suppleanter har varit Stefan Johansson

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2015-2016 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Anmälan... 1 1.3. Tolkningsordning... 1 1.4. SM-spel... 1 1.5. Tävlingsstyrelse...

Läs mer

SPELARUTBILDNING 2017

SPELARUTBILDNING 2017 SPELARUTBILDNING 2017 Fotboll för alla! GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND Göteborgs Fotbollförbunds spelarutbildningsaktiviteter Mer info och anmälan på gbgfotboll.se under rubriken Spelarutbildning Spelarutbildningsaktiviteterna

Läs mer

Stockholms Schackförbund hälsar alla deltagare och gäster välkomna till Svenska Mästerskapen i schack 2007.

Stockholms Schackförbund hälsar alla deltagare och gäster välkomna till Svenska Mästerskapen i schack 2007. SM I STOCKHOLM 2007 Stockholms Schackförbund hälsar alla deltagare och gäster välkomna till Svenska Mästerskapen i schack 2007. Tävlingarna hålles i Eriksdalshallen på Södermalm mellan den 30 juni och

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Barn 10 till 12 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds Disciplinutskott

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2018-2019 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014

Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 Upplands Fotbollförbunds kompletterande tävlingsföreskrifter gällande serier för Ungdom 13 till 17 år 2014 1. Tävlingsstyrelse Upplands Fotbollförbund administrerar tävlingen. Upplands Fotbollförbunds

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18 Säsongen 2014-2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 1.1. Åldersklass... 1 1.2. Representation... 1 1.3. Anmälan... 1 1.4. Särskilda avgifter... 1 1.5. Tolkningsordning...

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

Spelarutbildning från bollskola till distrikt

Spelarutbildning från bollskola till distrikt Spelarutbildning från bollskola till distrikt Stockholms Handbollförbund vill utbilda och utveckla spelare och tränare för att höja nivån på handbollen i Stockholm. Inom spelarutbildningen i Stockholm

Läs mer

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16 Tävlingsverksamheten i distriktet.. Nedanstående seriebestämmelser (SB 2013/2014) som fastställts av Bohuslän/Dals Ishockeyförbunds styrelse i juni 2015, och träder i kraft den 1 juli 2015 och gäller spelåret

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Administrerings avgiften uppkommer till 3000:- per förening och säsong.

Läs mer

Öjersjö IF F99/00 Uppstartsmöte för säsong

Öjersjö IF F99/00 Uppstartsmöte för säsong Öjersjö IF F99/00 Uppstartsmöte för säsong 2014 2014-01-15 Agenda Säsongsupplägg Målsättning 2014 Träningar Seriespel Speltid Cuper Lagorganisering Gbg fotbollsförbunds aktiviteter Resa Reseförslag och

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 NVGF Juniorprojektet 2015 Sida 1 (5) NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 Allmänt NVGFs Juniorprojekt består av en samling åtgärder med syfte att utveckla distriktets juniorverksamhet samt stimulera

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND

Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND Verksamhetsplan 2014-15 ÅNGERMANLANDS ISHOCKEYFÖRBUND 1 Ångermanlands Ishockeyförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Tävlingskommittén All tävlingsverksamhet Senior/Junior och ungdom 2014 Feb Mars April V 16

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2013/14

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2013/14 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2013/14 Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen. Målsättningar upplands innebandyförbund Arbetar

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen

Tävlingsbestämmelser Säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen J-H:s Tävlingsbestämmelser säsongen 2016-17 För Jämtland/Härjedalens Ishockeyförbunds hockeyverksamhet gäller Svenska Ishockeyförbundets TB 2016-17 med följande ändringar eller tillägg. Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Till: Föreningar inom Norrbottens IBF NIBF Styrelse NIBF TDK NIBF Kansli Sidan 1 (6) 2013-02-19 Förord: NIBF styrelse fick ett uppdrag av årsmötet att under detta verksamhetsår arbeta fram en ny verksamhetsplan

Läs mer

SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDETS ELITVERKSAMHET

SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDETS ELITVERKSAMHET HANDBOLL VÄST SVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDETS ELITVERKSAMHET A-landslag (Handboll & Beach) Resultat Europacup TALANGUTVECKLING 19 18 17 16 Ligalandslag U-landslag J-landslag Riksläger 4, 25 spelare Riksläger

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND 1 INNEHÅLL 1 Målsättning med DISTRIKTSLAG enligt Svenska Fotbollförbundet 2 Arbetsbeskrivning 3 Medelpads Fotbollförbunds krav

Läs mer

Seriebestämmelser,

Seriebestämmelser, Seriebestämmelser, 2015-2016 1 Matchtider Serie Matchtid Speldagar U16 Örebro/ 3 x 20 min. Lördagar seriespel U15 Örebro/ 3 x 20 min. Söndagar seriespel U14 Örebro/ 3 x 15 min. Lördagar seriespel U13 Örebro/

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Policydokument för Täby IS Innebandy

Policydokument för Täby IS Innebandy Policydokument för Täby IS Innebandy För spridning till alla ledare, föräldrar och spelare i Täby IS innebandy Vision Täby IS Innebandy skall vara en i Sverige ledande innebandyförening för både bredd

Läs mer

Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige

Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige Information om inbjudan och anmälan till seriespel för barn- och ungdomsfotboll i Halland 2019 Hej! Detta dokument riktar sig till föreningens

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia RÖDA och BLÅA KLASSER Pojkar/Flickor födda ca -02 till -06 17-18/10 2015 i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia Gröna klasser spelar 14/11 2015 (spelare födda 2007 och yngre) Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2018! Lördag och Söndag 20-21/10 Pojkar ca 2004/05, 2007/08 Flickor ca 2006/07, 2008/09 Hortlax och Öjebyns sporthallar. Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018

Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018 Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018 Under 2017 genomfördes dialogmöten med föreningarnas ungdomsansvariga/ordförande. Dialogmötena under hösten behandlade bl.a. frågan

Läs mer

Proposition 2 förändringar och förtydliganden

Proposition 2 förändringar och förtydliganden Proposition 2 förändringar och förtydliganden Ärende: Proposition till tävlingskongressen 2010 gällande förändringar och förtydliganden i tävlingsbestämmelserna. Beskrivning av ärendet och bakgrund: Språk

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2017! RÖDA och BLÅA KLASSER Lördag och Söndag 21-22/10 för Pojkar och Flickor ca 2003 till 2008 i Björklunda, Hortlax och Norrmalmia. Välkomna

Läs mer

Välkommen till Nacka Wallenstam IBK

Välkommen till Nacka Wallenstam IBK Välkommen till Nacka Wallenstam IBK För spridning till alla ledare, föräldrar och spelare i Nacka Wallenstam IBK År 2017 Bakgrund Historia Orminge: Orminge IBK startades 1991 och blev Orminge Wallenstam

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

Arboga Södra IF Arboga den Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna).

Arboga Södra IF Arboga den Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna). Arboga Södra IF Arboga den 2011-03-10 Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna). Er förenings yngre lag inbjuds härmed till den sedvanliga Vänskapsfotbollen. I år omfattas den

Läs mer

Spelarutbildning från bollskola till distrikt

Spelarutbildning från bollskola till distrikt Spelarutbildning från bollskola till distrikt Stockholms Handbollförbund vill utbilda och utveckla spelare och tränare för att höja nivån på handbollen i Stockholm. Inom spelarutbildningen i Stockholm

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2015/16

Domarkommittén PM för domare 2015/16 Domarkommittén PM för domare 2015/16 PM för domare gällande säsongen 2015/16 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser gäller. Detta PM beskriver anpassningar som

Läs mer

Norrbottens innebandyförbund Budgetförslag 2010-2011 1 ( 13)

Norrbottens innebandyförbund Budgetförslag 2010-2011 1 ( 13) Norrbottens innebandyförbund Budgetförslag 2010-2011 1 ( 13) Rörelsen intäkter 2010-2011 Konto Rubrik Bg 10/11 Utfall 10/11 Bg 11/12 3010 Försäljning domarkläder 26 572 kr 25 000 kr 3110 Föreningsdomarutbildning

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda:

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda: IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte 2017-09-19 Frejknuten 19.00 21.00 Närvarande: Styrelsen + Ledare Agenda: 1. Presentation styrelse & agenda 2. Alliansförening Mats H 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Svenska Ringetteförbundet

Svenska Ringetteförbundet Svenska Ringetteförbundet Seriespelsbestämmelser och sanktioner Svensk Ringette 2012-07- 10 1 Anmälan till seriespel Anmälan av lag till seriespel sker i juli månad exakt datum informeras från förbundet.

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2019! Lördag 9/11 eller söndag 10/11 Pojkar och Flickor ca 2011, 2012 och 2013 Norrmalmia sporthall Välkomna till RCC Innebandy cup 2019 i Piteå!

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (6) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2018-19 (Beslutade av Svenska Fäktförbundets styrelses landslagskommitté den 20 juni 2018) Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel

Läs mer

SPELARUTBILDNING 2018

SPELARUTBILDNING 2018 SPELARUTBILDNING 2018 Fotboll för alla! GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND Göteborgs Fotbollförbunds spelarutbildningsaktiviteter Mer info och anmälan på gbgfotboll.se under rubriken Spelarutbildning Spelarutbildningsaktiviteterna

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05. Mötets agenda februari 2016

FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05. Mötets agenda februari 2016 FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05 24 februari 2016 Mötets agenda Tränargruppen Träning och matcher Administration och kommunikation Ekonomi och sponsring Klädbeställning Trivselaktiviteter 1 VIK:s vision Så många som

Läs mer

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Som fotbollsförening skall BFK verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Verksamhetsåret 2015 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar.

Läs mer