VÄLKOMMEN TILL VFF:S FOTBOLLSSYMPOSIUM JANUARI 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN TILL VFF:S FOTBOLLSSYMPOSIUM JANUARI 2018"

Transkript

1

2 VÄLKOMMEN TILL VFF:S FOTBOLLSSYMPOSIUM JANUARI 2018 Västergötlands FF hälsar välkommen till 2018 års Fotbollssymposium. Som vanligt startar vi stundande säsong med en diger buffé inom olika kun skaps områden. Fotbollssymposiet riktar sig till hela fotbollsfamiljen. Vi lyssnar mycket på de utvärderingar deltagare lämnar in och inför årets symposium har vi gjort lite förändringar. NYHETER! Microseminarier Här finns möjlighet för dig som vill göra flera val att välja kortare föreläsningar (45 min) The Coaches Arena I samband med microseminarier så inför vi Coaches Arena. Här genomförs teoretiska före läsningar av olika tränare med olika inriktningar, föreläsningen sker på en arena. Föreläsningen äger rum på en fotbollsplan väldigt nära åhörarna, med diskussionsledare och möjlighet för åhörar na att ställa frågor och diskutera olika scenarier. Ingen powerpoint eller whiteboard. Risk för fullsatta arenor. När det blir fullt så är det lapp på luckan, först till kvarn gäller.

3 FÖRELÄSARE Jonas Gardell. En av Sveriges bästa komiker genom alla tider. Inledningen kommer att handla om hur lite som behövs för att skrämma bort eller exkludera någon och å andra sidan hur lite som behövs för att inkludera och välkomna. Vi kommer att kastas mellan skratt och allvar. Bayern München, Sebastian Dremmler (akademichef). Sebastian var här Det seminariet klassas av många som ett av de bästa vi haft på symposiet. Nu kommer Sebastian att hålla två olika seminarier om hur en av Europas bästa klubbar jobbar med spelarutbildning. Sebastian kommer precis som förra gång en assisteras av legendaren Björn Anders son. (/praktik) Ickelinjär pedagogik och ut bildningsmiljö, Mark O Sulli van, forskare och utbildare. Denna föreläsning är baserad på tidig doktorandforskning (både praktiskt och teoretiskt) Föreläsning en är baserad på forskning som använder sig av teorierna Nonlinear Pedagogy och Constraints Led Approach för att skapa lärmiljöer för barn. Föreläsningen är mest på engelska. Mark kommer även att ha två microseminarier inom samma ämne. () Tanner Speed, Carsten Effertz. Carsten jobbar med fotbolls snabbhet i hela Europa, bl.a. i Bayern München. Han kommer att ha tre micro seminarier med olika innehåll. Se under program för de olika inriktningarna. (Microseminarium, / praktik) Praktisk futsalträning, Lars Ternström, ass. förbunds kapten herrlandslaget futsal, SvFF. Lars kommer genom ett praktikpass påvisa liknelser och skillnader mellan fotboll och futsal. (/praktik) IFK Uddevalla, Futsal sektion inom fotbollsföreningen, Dennis Fredriksson. Föreläs ning om hur IFK Uddevalla har integrerat futsal inom förening en och framtidstankarna kring detta. Plane ring för att öppna upp för en gemensam utveckling av futsal/fotboll ihop med tydliga riktlinjer för samverkan på både junior- och seniornivå. (Microseminarium, teori) Göteborgs Fotbollförbund, Så spelar vi futsal, Patrik Gustafsson. Futsal för barn och ungdomar är ett mycket bra sätt att komplettera och variera sin fotbollsträning. Göteborgs Fot bollförbund beskriver under föreläsningen förbundets spelarutbildningsplan för futsal, samt ger tips till föreningarnas futsalut veckling. (Microseminarium, teori) SvFF Landslaget i Futsal, Lars Ternström, ass. för bundskapten. Föreläsningen handlar om hur landslagsled ningen arbetar med rekrytering och scouting av spelare till landslaget. Lars kommer även ge en inblick i landslagets spelidé. (Microseminarium, teori) SvFF Futsal nuläge och framtid, Per Broberg. Före läsningen beskriver var futsalen befinner sig idag och SvFF:s framtidsvisioner. En del av före läsningstiden kommer att ge möjligheten för deltagarna att ställa frågor om idrotten i Sverige och internationellt. (Micro s emi narium, teori)

4 FÖRELÄSARE Jonathan Hill, är en erkänt väldigt duktig utbildare. Han har varit verksam i bl.a. Sheffield W, Fulham FC, Manchester City, Manchester United och Wigan FC. Jonathan kommer att hålla två olika föreläsningar. ( & praktik) Caroline Jönsson, mentala träningstips. Caroline kommer att föreläsa om vikten av mental träning. Mycket är inspirerat från hennes spelarkarriär men även från Carolines nuvarande profession. (Microseminarium, teori) Sofia B Karlsson, Riks idrotts förbundet. Fotbollen är till för alla men hur visar vi som ledare det i handling? Små handlingar i vardagen kan vara avgörande för hur våra aktiva mår och utvecklas, såsom språkbruk, symboler och jargong. Hur vi med enkla medel kan säkerställa att alla fotbollsspelande ungdo mar får bra förutsättningar vad gäller de mentala och sociala delarna samt utvecklas som spelare och individer. Sofia är aktuell med boken Stå upp när det blåser hur lagidrotten kan verka för inkludering, mot homofobi och våld som kom ut (Micro seminarium, teori) Henrik Fridolvsson, Väners borgs FK. Henrik är en ung lo vande tränare som redan hunnit med att jobba i FC Trollhättan och Ljungskile SK. Henrik kom mer att redogöra för sin filosofi och sina arbetsmetoder. ( & praktik) Albert Bunjaki, från Tidavads IF till förbundskapten för Kosovo. Alberts historia är fan tastisk. Han flydde från Balkan kriget till Sverige, blev tränare för Tidavads IF. Därefter gick resan till Örebro SK, Degerfors IF och Kalmar FF, för att till slut bli förbundskapten för sitt hemland, Kosovo har han varit i VM-kval mot de stora nationerna. Nu senast aktuell i Tom Alandhs dokumentär Heja Kosovo friskt humör. () Målvaktsträning i Malmö FF, Janne Möller & Jonnie Fedel. Jonnie Fedel, Malmö FF A och Janne Möller, Malmö FF U, före visar MFF:s arbetsmodell vid posi tionsval i samband med in läggs- och djupledsträning. Såväl teoretiskt som praktiskt. Nyhet för i år är att i detta pass finns möjlighet att aktivt deltaga för såväl målvakts- och lagtränare som aktiva seniormålvakter. Matchliknande övningar där positionsval prioriteras. ( & praktik) Paul McGuinness, f.d. aka demichef och ansvarig för Manchester Uniteds junior lag mellan 2005 och Paul jobbade under hela sin tid tillsammans med Alex Fergusson. Paul är ett mycket aktat namn i engelsk fotboll och föreläser idag runtom i hela världen. Paul kommer att ha två olika föreläsningar. ( & praktik) Mika Sankala, SvFF (VFF:s skolkonferens 11 jan). Mika är skolansvarig på SvFF. Han har skräddarsytt ett program för de som arbetar som utbilda re inom i Fotboll i skolan. Skolkonferensen inleder symposiet den 11 januari. Se separat inbjudan. Johan Fallby, FC Köpen hamn. Tränarens samarbete med föräldrar. Johan har skri vit den mycket uppmärksamma de boken Gör det bättre själv om du kan, forskning och praktiska råd till föräldrar med idrottande barn. Under denna föreläsning kommer Johan inrikta sig på hur tränare och ledare kan hitta ett positivt samarbete med föräldrar. ()

5 FÖRELÄSARE FC Nordsjälland, Flemming Pedersen, Teknisk direktör. FC Nordsjälland är kända för sin akademi och på det sättet föreningen fostrar spelare till A-laget och klubbar i Europa. Här får vi ta del av hemligheterna bakom framgången. (/praktik) Glenn Nyberg, Borlänge, en av våra duktiga proffs domare i Sverige. Glenn be rättar om sin domarkarriär och om vikten av att vara en del av en domarklubb och att dela med sig till breddomarna. () Elin Magnusson, ledar- och tränarskap. Elin Magnusson har 13 säsonger som allsvensk spelare i bagaget och har gjort 275 matcher för KIF Örebro. Hon har också tagit upp herrlaget Yxhult till Division 3. I år fick hon hoppa in som tränare i ett krisande KIF Örebro. Elin är mycket inspi rerande och entusiasmerande! (/praktik) Jesper Blomqvist, ett sam tal med en av Sveriges framgångsrikaste fotbolls spelare genom tiderna. Det kommer handla om Jespers syn på vad som kännetecknar en bra tränare men också vad som gjorde Jesper fram gångsrik. Föreläsningen sker i dialogform med Stefan Jonsson. () Maria Rooth, landslagsspe lare i ishockey Maria berättar om sin resa och betydelsen som hennes tränare haft för karriären. Under landslagskarriären gjorde hon 105 mål på 265 landskamper. Maria är numera tränare. () Michael Lerjeus, Skövde, coach för domarna i Super ettan. Micke, med sitt sprud lande engagemang föreläser om betydelsen av kroppsspråk och att sälja in sitt budskap som domare. () Pernilla Larsson, Trollhättan, en av de bästa domarna i världen! Precis som Glenn Nyberg blev båda utsedda till Årets Domare 2016 av spelar na i Spelarföreningen. Hon berättar om EM i Nederländerna och den tunna linjen mellan framgång och motgång och den mentala resan att ta sig tillbaka efter skada! Pernilla berättar också om arbetet i en fotbollsför ening med ungdomsdomare. () Beach Soccer ger nya möjligheter i Svensk fot boll, Patrick Putte Blom ström. Sporten där ojämnt underlag är standard och där regelverket skyddar den som gör cykelspark. Den nya popsporten börjar ta plats. Hur vi kan hjälpas åt för att få bättre lirare i fotbollsfamiljen och få fler medlemmar som spelar längre i just er för ening. Inspiration, pröva på och frågestund. (Micro seminarium) 360Player en digital plattform för individuell utveckling, kommunikation och ledarskap. Tjänsten ger tränaren moderna verktyg för att leda och följa upp alla indivi der snabbt, enkelt och mobilt. Hasse Backe kommer att tala om sina erfarenheter kring spe larutveckling och vikten av att kontinuerligt kommunicera och synkronisera med varje individ.

6 THE COACHES ARENA Nyhe t! Försvarsspel mot fasta situationer. Magnus Edlund, f d ass tränare IFK Göteborg. Speluppbyggnad Daniel Bäckström ass.tränare Örebro SK Spela med 3-backslinje. Stefan Jacobsson, Degerfors IF. Praktikpass Föreläsare och inriktning meddelas senare. Konstruktivt/destruktivt försvarsspel Björn Andersson, f d Bayern München. Praktikpass Föreläsare och inriktning meddelas senare. Diskussionsledare är Inge Lennartsson och Sören Hammarén, VFF:s utbildare för UEFA B.

7 PROGRAM FREDAG START & GEMENSAM INLEDNING C-hall C-hall Jonas Gardell BLOCK Player/Hasse Backe Bayern München 1 - Sebastian Dremmler Pedagogik - Mark O Sullivan Löp effektivt, Koordination är grunden - Tanner Speed The Coaches Arena - Ämne & föreläsasare presenteras senare Futsal - IFK Uddevalla Beach Soccer The Coaches Arena - Försvarsspel mot fasta situationer Futsal - Göteborgs FF Så spelar vi futsal LUNCH BLOCK 2 FC Nordsjälland - Flemming Pedersen Praktisk fotbollsträning - Jonathan Hill Min resa - Jesper Blomqvist Från Tidavad till förbundskapten - Albert Bunjaki Uppvärmning och Koordinationsstegar - Tanner Speed The Coaches Arena - Spela med 3-backslinje, Degerfors IF Inkluderande ledarskap, en väg till en välkomnande fotbollsmiljö - Sofia B Karlsson Futsal - Svenska Landslaget Målvaktsträning - Malmö FF Beach Soccer Konstruktivt/destruktivt försvarsspel - Björn Andersson Mental träning - Caroline Jönsson Futsal - SvFF Futsal nuläge och framtid FIKA BLOCK 3 Så här jobbar jag - Henrik Fridolvsson, Vänersborgs FK Bayern München 2 - Sebastian Dremmler Manchester United - Paul McGuinness Futsal - Träning i praktiken Fotbollsspänst - Tanner Speed The Coaches Arena - Omställningar Inkluderande ledarskap, en väg till en välkomnande fotbollsmiljö - Sofia B Karlsson Pedagogisk utbildningsmiljö - Mark O Sullivan Beach Soccer The Coaches Arena - Ämne och föreläsare presenteras senare Mental träning - Caroline Jönsson Pedagogisk utbildningsmiljö - Mark O Sullivan /praktik /praktik /praktik A-hall B-hall C-hall 1 lokalen lokalen /praktik /praktik /intervju /intervju/podd A-hall B-hall C-hall 1 Balkong 1 lokalen /praktik /praktik Avresa Balkong 2 Ulvahallen lokalen Balkong 2 /praktik /praktik /praktik A-hall B-hall C-hall 1 Avresa Idrottshallen lokalen /praktik Balkong 1 lokalen Balkong 1 BANKETT Vi reserverar oss för ev. förändringar i programmet

8 PROGRAM LÖRDAG BLOCK 4 Fotbollsträning i praktiken - Paul McGuinness Ämne och föreläsare presenteras senare Min resa - Maria Roth Domare - Pernilla Larsson och Michael Lerjeus FIKA BLOCK 5 Ämne och föreläsare presenteras senare Praktisk fotbollsträning - Jonathan Hill Tränarens samarbete med föräldrar - Johan Fallby Domare - Glenn Nyberg /praktik /praktik A-hall B-hall C-hall 1 Balkong /praktik /praktik A-hall B-hall C-hall Balkong Vi reserverar oss för ev. förändringar i programmet Torsdagen den 11 januari är det skolkonferens för utbildare inom skolan (se sep. inbjudan). INFO Tid: 13 januari kl Plats: Scandic Bill ing. en Skövde. Kostnad för föreningssy 1500:mposiet Anmälan Alla är välkom hemvist. Vi na att anmäla sig oav garanterar set föreningarna t Västergötla nd i innan 1 dec plats på symposiet vid anmäla ember. Där n efter finns garanti. ingen Anmälan är bindand e och ske hemsidan. r endast via Sista anm älningsda g är 15 de cember. Idrottslyfte t För föreninga r förbund kan inom Västergötlands fotbollhela sum man finansi via Idrottsl yftet. Antale eras t maximera t till 5 st och per förening är det är först (150 platse r) som gäl till kvarn ler. Idrottsl ut manuellt yftet från förbun det och ing betalas i IdrottOnLi en ansöka ne behövs n göras om innan den anmälan gör 1 dec. s Mer informa tion och anmälan i samarbete med DE 13 JAN 2018 I SKÖV Lördagen den 13 januari är det Förenings symposium för organisationsledare (se sep. inbjudan). Helt kostnadsfritt genom Idrottslyftet. Tipsa din styrelse och fotbollssektion! finns på FOTBOLL.OR G Layout & tryck : JustNu Skövd e TA VFF:S FÖRENINGSSYMPOSIUM VFF 100 ÅR På den populära banketten så kör vi favorit i repris med JANES BOMB! Det kommer att bjudas på ett nytt fräscht upplägg i år. Vi erbjuder för de som hellre vill sitta och prata i en tystare miljö denna möjlighet.

9 EKONOMI & ANMÄLAN Kostnader för Fotbollssymposiet Del i dubbelrum :Enkelrumstillägg :Ej logi utan bankett :Ej logi med bankett (OBS! begr. antal platser) :Endast dag 1 (bankett ingår inte) :Endast dag :Skolkonferens och symposium :Endast skolkonferens :- Kvinnliga deltagare De först anmälda 150 kvinnliga deltagarna från föreningar inom Västergötlands FF kommer att få hela deltagaravgiften och del i dubbelrum gratis via Idrottslyftet. Idrottslyftet Varje förening inom Västergötlands FF kan ansöka om bidrag på 2 500:-/person för max 4 deltagare. Ansökan görs i IdrottOnline. Anmälan Alla är välkomna att anmäla sig oavsett hemvist. Vi kommer att garantera föreningarna i Västergötland plats på symposiet vid anmälan senast 10 november. Därefter finns ingen garanti. Vi påminner om att symposiet varit fulltecknat de sista sex åren. Så försäkra dig om en plats genom att anmäla dig i god tid. Anmälan kan endast ske via hemsidan, Sista anmälningsdag är 15 december. i samarbete med

10 FOTBOLLSSYMPOSIET ON TOUR Inbjudan till Tränarresa i Manchester den 8-13 mars 2018 Västergötlands Fotbollförbund i samarbete med Västergötlands Tränarförening, Norges Tränarförening (NTF) och Eurotravel Sports bjuder in till en Tränaresa de luxe i Manchester 8-13 mars Reseplanering: Avresa Landvetter Flygplats, Göteborg 8 mars Köpenhamn, SK 433, Köpenhamn Manchester SK 539 (Lokal tid) Hemresa Manchester 13 mars Köpenhamn SK 542, Köpenhamn Göteborg SK 448 Hotell: Premier INN, Portland Street, Manchester Reservation: Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om vi är tillräckligt många deltagare, minst 30 delt. Preliminär planering: Temat på tränaresan är Spelarutbildning- och utveckling och Tränarfilosofi. Besök på St Georges park The FA national Centre for Football (Burton on Trent) Föreläsningar på The FA national Centre for Football Besök på Manchester Citys akademi Akademimatcher (U16-U18) Akademimatcher (U8-U14) Besök akademi PL eller LC Möten med engelska akademitränare Match U21 Matchanalyser Egna föreläsningar/grupparbeten inom tränargruppen OBS! Kan skilja lite i planering beroende på vilka matcher man väljer. Grundpris: SEK I resans grundpris inkluderas följande: Flygresa Göteborg/Landvetter Manchester t/r via Köpenhamn båda vägarna. Foton från 2008 Flygskatt och övriga avgifter samt bagage 20 års tränarresa i Portugal kg + handbagage Busstransfer flygplatsen vårt hotell t/r Inkvartering 5 nätter på utmärkta Hotell Pre mier INN på Portland street Ankomstlunch Pubmåltid Matchbiljetter till Man U Liverpool Officiell middag tränarresan Transfer med buss till våra akademibesök och transfers till match/matcher utanför Manches ter Tillägg/paket: Enkelrumstillägg 4.700:- för 5 nätter Matchbiljetter League Championship/League 1/2 + resa Anmälan sker på VFF:s hemsida. OBS! Först till kvarn gäller. Sista anmälningsdag är 30 oktober 2017.

VFF:s tränarsymposium januari 2018

VFF:s tränarsymposium januari 2018 VFF:s tränarsymposium 12 13 januari 2018 Västergötlands Fotbollförbund inbjuder till 2018 års tränarsymposium. Som vanligt är symposiet i huvudsak förlagt till Arena Skövde. En perfekt start på fotbollsåret

Läs mer

VFF:s TRÄNAR- SYMPOSIUM

VFF:s TRÄNAR- SYMPOSIUM VFF:s TRÄNAR- SYMPOSIUM 13 14 januari 2017 i Skövde I samarbete med VARMT VÄLKOMMEN TILL TRÄNARSYMPOSIET 2017! Välkommen till detta forum där västgöta fotbollen möjliggör möten mellan aktivitets- och organisationsledare,

Läs mer

Välkommen till VFF:s Tränarsymposium den januari SVERIGES STÖRSTA TRÄNARSYMPOSIUM!

Välkommen till VFF:s Tränarsymposium den januari SVERIGES STÖRSTA TRÄNARSYMPOSIUM! Välkommen till VFF:s Tränarsymposium den 15-16 januari 2016 SVERIGES STÖRSTA TRÄNARSYMPOSIUM! Västergötlands Fotbollförbund hälsar er hjärtligt välkomna till Tränarsymposiet som hålls på Arena Skövde den

Läs mer

VFF:S TRÄNARSYMPOSIUM 2015

VFF:S TRÄNARSYMPOSIUM 2015 VFF:S TRÄNARSYMPOSIUM 2015 Välkommen till Skövde 9-10 januari 2015 Sveriges största Tränarsymposium! I samverkan med Välkommen till Tränarsymposiet 2015! I över 25 år har Västergötlands Fotbollförbund

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS. Foto: Fredrik Petersson

SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS. Foto: Fredrik Petersson SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS Foto: Fredrik Petersson VÄLKOMMEN TILL SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG! Utbildningshelgen är en ny och stor satsning

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VFF:S FOTBOLLSSYMPOSIUM JANUARI 2019

VÄLKOMMEN TILL VFF:S FOTBOLLSSYMPOSIUM JANUARI 2019 VÄLKOMMEN TILL VFF:S FOTBOLLSSYMPOSIUM 11-12 JANUARI 2019 Välkommen till Fotbollssymposiet 2019! Vi kan erbjuda 55 föreläsningar av högsta klass inom olika kunskapsområden. Vi tjuvstartar den 10 januari

Läs mer

Utbildningsvecka 4 10 mars 2013

Utbildningsvecka 4 10 mars 2013 Utbildningsvecka 4 10 mars 2013 välkommen till FC motalas utvecklingsvecka 2013 Vad är FC Motala då? Jo, FC Motala är ett nätverk där Motala kommuns fotbollsföreningar jobbar tillsammans för att stärka

Läs mer

Föreningsledare och föräldrar är välkomna! (Se nästa sida) VFF Kansli Lisa Larsson val 5, alt

Föreningsledare och föräldrar är välkomna! (Se nästa sida) VFF Kansli Lisa Larsson val 5, alt KALLELSE VFF:s spelarutbildningsläger riktar sig till samtliga aktiva spelare i föreningar i Västergötland. Syftet med lägren är att inspirera spelare i nya miljöer, med nya utbildare tillsammans med nya

Läs mer

TRÄNARSYMPOSIUM. 16-17 MARS 2013 CONVENTUM KONGRESS I ÖREBRO Låt dig stimuleras, inspireras och utvecklas - välkommen till Tränarsymposiet i Örebro.

TRÄNARSYMPOSIUM. 16-17 MARS 2013 CONVENTUM KONGRESS I ÖREBRO Låt dig stimuleras, inspireras och utvecklas - välkommen till Tränarsymposiet i Örebro. TRÄNARSYMPOSIUM 16-17 MARS 2013 CONVENTUM KONGRESS I ÖREBRO Låt dig stimuleras, inspireras och utvecklas - välkommen till Tränarsymposiet i Örebro. FRANS HOEK HOLLANDS FF EN DEL AV ERIK PETER GERHARDSSON

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 29-30 oktober 2016 Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Välkommen till föreläsning med Tommy Söderberg

Välkommen till föreläsning med Tommy Söderberg Välkommen till föreläsning med Tommy Söderberg För vem: Alla intresserade. Ledare/ tränar och föräldrar från alla idrotter. Kurstid: Torsdagen den 25/ 6 kl. 18.00 till ca 20.30 Kursplats: Scandic Elmia,

Läs mer

Inbjudan till Licensfortbildning för tränare UEFA-B. Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till Licensfortbildning för tränare med UEFA B-diplom.

Inbjudan till Licensfortbildning för tränare UEFA-B. Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till Licensfortbildning för tränare med UEFA B-diplom. FOTBOLLENS HUVUDSPONSOR OFFICIELL MATERIALLEVERANTÖR NATIONELLA PARTNERS Solna den 7 maj 2018 Besöksadress: Evenemangsgatan 31, Solna Postadress: Box 1216, SE-171 23 Solna Mail: svff@svenskfotboll.se Web:

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU)

Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU) Fotboll på Gymnasiet Nationell idrottsutbildning (NIU) samt Lokal idrottsutbildning (LIU) Tibble Fristående Gymnasium NIU Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby IS (numera Täby FK) startade läsåret

Läs mer

Välkomna till Landvetter IF Flickor Föräldramöte våren 2015

Välkomna till Landvetter IF Flickor Föräldramöte våren 2015 Välkomna till Landvetter IF Flickor - 05 Föräldramöte våren 2015 Hur många är vi? 23 st. Vi behöver bli fler, nu spelar vi på större plan Lagformer 7- manna under 2015 Vi har anmält om att få spela matcher

Läs mer

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Obs! ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna.

Läs mer

Foton från 2008 års symposium i Borås

Foton från 2008 års symposium i Borås Inbjudan till Västergötlands Fotbollförbunds Symposium för styrelser & organisationsledare 6-7 november 2009 på Hotell Scandic Swania i Trollhättan Foton från 2008 års symposium i Borås Symposium för styrelser

Läs mer

- Preliminärt schema dagsläger. - Preliminärt schema övernattning

- Preliminärt schema dagsläger. - Preliminärt schema övernattning Info - Information - Datum och orter - Checklista - Preliminärt schema dagsläger - Preliminärt schema övernattning @vastgotafotboll 2 VFF:s spelarutbildningsläger riktar sig till samtliga aktiva spelare

Läs mer

SPELARUTBILDNING 2019

SPELARUTBILDNING 2019 SPELARUTBILDNING 2019 Fotboll för alla! GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND Göteborgs Fotbollförbunds spelarutbildningsaktiviteter Mer info och anmälan på gbgfotboll.se under rubriken Spelarutbildning Spelarutbildningsaktiviteterna

Läs mer

Välkommen till Tränarutbildning C, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning

Välkommen till Tränarutbildning C, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Välkommen till Tränarutbildning C, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning OBS! Ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna. Kurstid:

Läs mer

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 9 11 AUGUSTI 2019 I GRÄNNA

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 9 11 AUGUSTI 2019 I GRÄNNA K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 9 11 AUGUSTI 2019 I GRÄNNA - Smålands Brottningsförbunds - Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom, junior, senior samt

Läs mer

Utvecklingsplan barn- och ungdom

Utvecklingsplan barn- och ungdom Utvecklingsplan barn- och ungdom 2018-2019 Smålands Fotbollförbund Bakgrund 1. Smålands Fotbollförbund har arbetat fram utvecklingsområdena utifrån en workshop för våra förtroendevalda samt anställda.

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 29-30 oktober 2016 Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG Genom Skåneidrotten kan du söka medel från Idrottslyftet för att täcka delar av utbildningskostnaderna.

UTBILDNINGSKATALOG Genom Skåneidrotten kan du söka medel från Idrottslyftet för att täcka delar av utbildningskostnaderna. UTBILDNINGSKATALOG 2017-2018 Genom Skåneidrotten kan du söka medel från Idrottslyftet för att täcka delar av utbildningskostnaderna. Kontakta er lokala Idrottskonsulent! Utbilda och inspirera dig tillsammans

Läs mer

Tennisresa för vuxna - Kroatien hösten oktober Destination: Brac, Bol

Tennisresa för vuxna - Kroatien hösten oktober Destination: Brac, Bol Tennisresa för vuxna - Kroatien hösten 2016 1 8 oktober Destination: Brac, Bol Alla vuxna klubbmedlemmar är välkomna att följa med på årets tennisresa! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Läs mer

Pojkar Upplands FF

Pojkar Upplands FF Pojkar 2004 Upplands FF Hej! Jag heter Martin Möller och skriver av anledningen att jag kommer att ha uppdraget som fotbollsutvecklare (FU) för Upplands P04. För att få en så bra start som möjligt i kommunikationen

Läs mer

NHL-resa till Vancouver februari 2020

NHL-resa till Vancouver februari 2020 NHL-resa till Vancouver 10 18 februari 2020 Björk & Boström Sportresor kan stolt presentera ett NHL-upplägg som slår det mesta! I ett nära samarbete med Sedins och Vancouver Canucks kan vi nu erbjuda den

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2015 utg. 1 Sida 1 Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll

Läs mer

Inbjudan till Förbundsmötet 2016

Inbjudan till Förbundsmötet 2016 Till SvFF:s styrelse Distriktsförbunden Vid förbundsmötet 2016 röstberättigade föreningar Representantskapets ledamöter Hedersordförande och hedersledamöter Revisorer Valberedning Besvärsnämnden, Disciplinnämnden,

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2019 Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 2004 startade satsningen (som då

Läs mer

Välkommen till B-diplom Ungdom, träff 1 och träff 2

Välkommen till B-diplom Ungdom, träff 1 och träff 2 Välkommen till B-diplom Ungdom, träff 1 och träff 2 Obs! ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna. Kurstid: Träff 1: 10-11 mars, kl. 08.30 ca 17.30 Träff

Läs mer

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn!

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Aldrig har intresset för utbildning och utveckling varit så stort i distriktet som just nu och därför erbjuder vi alla halländska

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Östers IF P08

Välkomna till föräldramöte Östers IF P08 Välkomna till föräldramöte Östers IF P08 Dagens agenda Information från ungdomssektionen Ledarorganisation 2015 Laget & föräldrar Föräldrainsatser under året Hemsidan, kalender, mail Träningar, cuper,

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2018 Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

- Preliminärt schema dagsläger. - Preliminärt schema övernattning

- Preliminärt schema dagsläger. - Preliminärt schema övernattning Info - Information - Datum och orter - Checklista - Preliminärt schema dagsläger - Preliminärt schema övernattning @vastgotafotboll 2 VFF:s spelarutbildningsläger riktar sig till samtliga aktiva spelare

Läs mer

Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i

Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i Utbildningsplan 2010 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är en vägledning för ledare i klubben. Den finns tillgänglig för föräldrar och barn som är medlemmar i föreningen. I Rävåsens

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 11 mot 11. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 11 mot 11. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11 mot 11 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll Det året man fyller

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 10 12 AUGUSTI 2018 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 31 JULI - 2 AUGUSTI 2015 I GRÄNNA - Smålands Brottningsförbunds - Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom, junior, senior

Läs mer

Distriktlagsverksamhet Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund

Distriktlagsverksamhet Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Distriktlagsverksamhet 2018 Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Inriktning Scouting, rekrytering och utbildning av spelare 14 19 år i linje med SvFF:s Spelarutbildningsplan och StFF:s

Läs mer

Vansinnigt Viktiga Vägval. En plan för arbete med Föreningens framtid.

Vansinnigt Viktiga Vägval. En plan för arbete med Föreningens framtid. Vansinnigt Viktiga Vägval. 1 2 3 4 En plan för arbete med Föreningens framtid. Tillsammans mot framtidens idrott Med ett gott stöd av SISU Idrottsutbildarna Örebro kan din förening ta ett helhetsgrepp

Läs mer

SPELARUTBILDNINGSPLAN MÅLVAKTSUTBILDNINGSPLAN Tränarsymposium Skövde

SPELARUTBILDNINGSPLAN MÅLVAKTSUTBILDNINGSPLAN Tränarsymposium Skövde SPELARUTBILDNINGSPLAN MÅLVAKTSUTBILDNINGSPLAN Anders Bogsjö 46 år Bor i Borås, sambo, 2 barn+2 bonusbarn Aktiv: Mariedals IK, IFK Gislaved, IF Elfsborg, Mariedals IK Allsvenska matcher: 92 Div1: 129 U21:

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014.

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014. Utbildningsprojekt Alla ansökningar till Idrottslyftet ska göras i IdrottOnline och kräver att; 1. Föreningen måste ha aktiverat sin klubbsida på IdrottOnline. 2. Föreningen måste ha angett ordförande

Läs mer

Fotboll under fyra dagar i sommar. För tjejer år. Instruktörer från Djurgården Damfotboll. Välkommen!

Fotboll under fyra dagar i sommar. För tjejer år. Instruktörer från Djurgården Damfotboll. Välkommen! Fotboll under fyra dagar i sommar. För tjejer 11-15 år. Instruktörer från Djurgården Damfotboll. Välkommen! Djurgården IF Damfotboll Nordenflychtsvägen 46 112 51 Stockholm Tel: 08-783 59 15 Emai: info@difdam.nu

Läs mer

INBJUDAN TILL REGIONALT TALANGLÄGER FÖR SMÅLAND OCH HALLAND I HALMSTAD JANUARI 2012 (FÖR FLICKOR OCH POJKAR FÖDDA 1997).

INBJUDAN TILL REGIONALT TALANGLÄGER FÖR SMÅLAND OCH HALLAND I HALMSTAD JANUARI 2012 (FÖR FLICKOR OCH POJKAR FÖDDA 1997). INBJUDAN TILL REGIONALT TALANGLÄGER FÖR SMÅLAND OCH HALLAND I HALMSTAD 20-22 JANUARI 2012 (FÖR FLICKOR OCH POJKAR FÖDDA 1997). Nedanstående spelare, flickor och pojkar födda 1997, inbjuds till regionalt

Läs mer

Välkommen till B-diplom Ungdom, träff 1 och träff 2

Välkommen till B-diplom Ungdom, träff 1 och träff 2 Välkommen till B-diplom Ungdom, träff 1 och träff 2 Obs! ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna. Kurstid: Träff 1: 3-4 feb, kl. 08.30 ca 17.30 Träff

Läs mer

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 I GRÄNNA

K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 I GRÄNNA K A L L E L S E SOMMARKONFERENS TRÄNINGSCAMP 10 12 AUGUSTI 2018 I GRÄNNA - Smålands Brottningsförbunds - Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom, junior, senior samt

Läs mer

PASSNINGEN. Nr 15-13 maj. 1. Andreas Isaksson Manchester City FC 12. Rami Shaaban Hammarby 13. Johan Wiland IF Elfsborg

PASSNINGEN. Nr 15-13 maj. 1. Andreas Isaksson Manchester City FC 12. Rami Shaaban Hammarby 13. Johan Wiland IF Elfsborg PASSNINGEN Nr 15-13 maj SVERIGES EM-TRUPP 2008 Förbundskapten Lars Lagerbäck och ass. förbundskapten Roland Andersson har nominerat nedanstående 23 spelare till sommarens EM-slutspel i Schweiz/Österrike.

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

Inbjudan till Hallands Fotbollfo rbunds barn- och ungdomskonferens 2017

Inbjudan till Hallands Fotbollfo rbunds barn- och ungdomskonferens 2017 Inbjudan till Hallands Fotbollfo rbunds barn- och ungdomskonferens 2017 Lördagen den 4 februari och Söndagen den 5 februari Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Hej och va lkommen till Hallands FF konferens

Läs mer

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Obs! ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna.

Läs mer

Distriktlagsverksamheten Annelie Norén Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund

Distriktlagsverksamheten Annelie Norén Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Distriktlagsverksamheten 2018 Annelie Norén Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Inriktning Möta spelare, tränare i deras hemmiljö i form av klubbträningar och öppna träningar under 14 års ålder.

Läs mer

PROGRAM HOCKEYSYMPOSIET

PROGRAM HOCKEYSYMPOSIET Västergötlands Ishockeyförbund inbjuder till Hockeysymposium. Hockeysymposiet är förlagt till Arena Skövde och Billingehov Skövde. Symposiet är en del av VFF:s Fotbollssymposium och i år kommer över 700

Läs mer

Idrottslyftet Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016!

Idrottslyftet Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016! Idrottslyftet 2016 Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016! Idrottslyftet 2016 Hallands Fotbollfo rbund Här följer en information om Idrottslyftet 2016 i Hallands

Läs mer

SPELARUTBILDNING 2018

SPELARUTBILDNING 2018 SPELARUTBILDNING 2018 Fotboll för alla! GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND Göteborgs Fotbollförbunds spelarutbildningsaktiviteter Mer info och anmälan på gbgfotboll.se under rubriken Spelarutbildning Spelarutbildningsaktiviteterna

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 11 13 AUGUSTI 2017 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

På den tiden fanns inte tillgång till nätet på samma sätt som i dag och därför var det skrivna ordet hårdvaluta.

På den tiden fanns inte tillgång till nätet på samma sätt som i dag och därför var det skrivna ordet hårdvaluta. Tommy Söderberg gästade Idrottsgillet torsdagen den 31 oktober. Lunchmötet var välbesökt med 52 deltagare och avhölls denna gång på restaurang Lundia. Tommy gav en inspirerande och engagerad föreläsning

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll version

Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll version Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll 2013-2017 version 2014-02-13 Innehållsförteckning 1. Vad vill vi?... 2 2. Vilka områden ska vi arbeta inom?... 3 3. Hur ska vi arbeta?... 3 4. Stöd för utveckling...

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Fotboll på Gymnasiet Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Tibble Fristående Gymnasium NIU Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby IS (numera Täby FK) startade läsåret 2009-2010.

Läs mer

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN H INNEHÅLL Bakgrund 3 Målsättning och syfte 3 Upplägget 4 Värdegrund 5 Ekonomi 5 Instruktörer 6 Fortbildning för ledare 6 Föreläsningar 6 Spelarutbildningsplan och träningar

Läs mer

En utbildningsresa i fotbollens underbara värld, men flertal stopp kring talangutveckling.

En utbildningsresa i fotbollens underbara värld, men flertal stopp kring talangutveckling. IF BROMMAPOJKARNA INBJUDER TILL FOTBOLLSSYMPOSIET 17 18 FEBRUARI 2007 PÅ BOSÖN FRANK ARNESEN HEAD OF DEVELOPMENT AND SCOUTING CHELSEA FC EN AV EUROPAS INTRESSANTASTE NAMN NÄR DET GÄLLER TALANGUTVECKLING

Läs mer

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Västerås uppdaterat: 2015-03-12 Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Nu är det äntligen dags att anmäla lag till utomhussäsongen 2015. Förändringar 2015 Västmanlands Fotbollförbund

Läs mer

vecka 9-14 okt IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll

vecka 9-14 okt IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll vecka 9-14 okt. 2017 IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Foto: Emilia Bergmark-Jiménez Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll 41 Foto: Om inget annat anges

Läs mer

Välkommen till föreläsning med Magnus Olsson!

Välkommen till föreläsning med Magnus Olsson! Välkommen till föreläsning med Magnus Olsson! Kurstid: Söndagen den 22/11 kl. 10.00 ca 16.30 Kursplats: Scandic Växjö (Hejaregatan 19) Kursinstruktör: Magnus Olsson, Smålands FF/ IFK Värnamo Kursavgift:

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

Föräldramöte F07/F08. September 17, 2015

Föräldramöte F07/F08. September 17, 2015 Föräldramöte F07/F08 September 17, 2015 1. Recap 2015 AGENDA Page 2. Peters syn på laget och utvecklingen 3. Bra och dåligt under året, förbättringar 2016 4. Ansvarsområden 2016 A. Huvudtränare, Lagledare,

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM

INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM 1 INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM International Police Association Sektion Sverige och IPA Region Syd har glädjen att bjuda in till Sektionsstyrelsemöte/ Vårmöte och 60 års-jubileum

Läs mer

För dig som är ledare i Sensus västra Sverige

För dig som är ledare i Sensus västra Sverige Vårens program För dig som är ledare i Sensus västra Sverige Kurser, våren 2019 Kom och quiza och ät frukost med Sensus! Datum: Onsdag 6 februari 2019 Tid: Kl 8:30-10:45 Ledare: David Oest, verksamhetsutvecklare

Läs mer

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02 Föräldrarmöte IFK06 17-03-29 STD-KM01-09-2013-06:02 Vad Laget Träningar & Matcher, Utformning träningar Utbildningsplan Regler Cuper och andra aktiviteter Utrustning Att vara förälder Övrigt IFK 06 2017

Läs mer

PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1

PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1 PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1 Örebro Läns FF har satt ihop 6 färdiga utvecklingspaket som föreningen kan ansluta sig till. Paketen är skapade utifrån samlad erfarenhet och med anpassning till årets inriktning

Läs mer

Följ med BTF till London 25 28 september 2015

Följ med BTF till London 25 28 september 2015 Följ med BTF till London 25 28 september 2015 L O N D O N CALLLING Det finns många olika skäl att åka till Englands huvudstad. På den här resan är vårt mål att gästa ett av världens mest intressanta arkitektkontor

Läs mer

TRÄNARSYMPOSIUM JANUARI 2014 NORDICHALLEN SUNDSVALL. Karl-Erik Nilsson SVFF Lilie Persson SVFF

TRÄNARSYMPOSIUM JANUARI 2014 NORDICHALLEN SUNDSVALL. Karl-Erik Nilsson SVFF Lilie Persson SVFF TRÄNARSYMPOSIUM 25-26 JANUARI 2014 NORDICHALLEN SUNDSVALL Karl-Erik Nilsson Lilie Persson Peter Gerhardsson BK Häcken Tony Gustavsson Tyresö FF Joel Cedergren GIF Sundsvall Gefle IF Graham Potter Östersunds

Läs mer

Hills Business Club. Eventkalender Custom fitting klubbprovardag, datum tbc. Maj

Hills Business Club. Eventkalender Custom fitting klubbprovardag, datum tbc. Maj Hills Business Club Eventkalender 2017 26 januari Nätverkslunch och föreläsning med Kristina Landgren 8 februari Padeltennis på Padel Center, Högsbo 15 mars Föreläsning med Emma Green och Camilla Kallin

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 9 mot 9. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 9 mot 9 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, Lek och Lär är mottot för all

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen Arbetsmaterial Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är tänkt att ha som vägledning för nya ledare i klubben. Den distribueras till föräldrar åt de barn som är

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Tisdagen den 11 juni kl. 07.00 vid Stockholms Fotbollförbunds kansli, Västra Vägen 5A, Solna

Tisdagen den 11 juni kl. 07.00 vid Stockholms Fotbollförbunds kansli, Västra Vägen 5A, Solna Till berörda spelare, ledare och föreningar P99 Solna 2013-05-23 KALLELSE TILL UTBILDNINGSLÄGER I HALLSTAVIK 11-12/6 P99 Samling: Avfärd: Hemkomst: Plats: Inkvartering: Kostnad: Kost: Utrustning: Målvakter:

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2

VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2 VÄLKOMMEN TILL KURSMODUL 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING C 6-12 ÅR KURSMODUL 2 2 TRÄNARUTBILDNING C PROGRAM KURSMODUL 2 08.30 10.30 Teori 3 Återkoppling till Webbuppgift 1-6 Att kunna och

Läs mer

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november

Inbjudan. Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Inbjudan Säkerhetsdagarna 2010 Grand Hôtel 18 19 november Mänskligt, personligt eller omöjligt För 24:e året i rad arrangeras Säkerhetsdagarna säkerhetsbranschens exklusiva kunskapsseminarium och en mötesplats

Läs mer

År 1 (U 13) År 2 (U14) År 3 (U15/16) Fortbildning tränare On ice/off ice Föreläsningar/Grupparbeten Sommarläger

År 1 (U 13) År 2 (U14) År 3 (U15/16) Fortbildning tränare On ice/off ice Föreläsningar/Grupparbeten Sommarläger Upplands ishockeyförbund vill härmed informera samtliga föreningar, ledare och ungdomsansvariga kring den ungdoms & utvecklings verksamhet som Upplands ishockeyförbund startade 2017. Förening- och spelarutvecklingsplanen

Läs mer

TALENT OPEN 2014. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj.

TALENT OPEN 2014. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj. TALENT OPEN 2014 Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj. Vi slog alla rekord förra året med över 300 tävlande. Vi tror att vi även i år kommer få ett stort antal tävlande

Läs mer

DM/SM-kval i futsal, P 15 (födda 2004 och senare) , resultat

DM/SM-kval i futsal, P 15 (födda 2004 och senare) , resultat Berörda föreningar 2018.12.21 DM/SM-kval i futsal, P 15 (födda 2004 och senare) 2018-2019, resultat Vi tackar för Er anmälan till DM/SM-kval i futsal. 21 lag är anmälda till tävlingen, som inleds med gruppspel

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND:s ZONLÄGER FÖR SPELARE POJKAR & FLICKOR FÖDDA JUNI I SKÖVDE

VÄSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND:s ZONLÄGER FÖR SPELARE POJKAR & FLICKOR FÖDDA JUNI I SKÖVDE VÄSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND:s ZONLÄGER FÖR SPELARE POJKAR & FLICKOR FÖDDA 1998 16-17 JUNI I SKÖVDE Målet med lägret är att det skall engagera, inspirera och motivera spelare att satsa på fotbollen. Målet

Läs mer

TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK. Johan Kraft

TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK. Johan Kraft TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK Johan Kraft 2015-04-03 Detta dokument reglerar vilka utbildningar som ledare i Barkarö SKs verksamhet bör genomföra och arbeta efter. Välkommen som tränare i Barkarö Sportklubb!

Läs mer

Välkomna! Föräldramöte med Östers IF P10

Välkomna! Föräldramöte med Östers IF P10 Välkomna! Föräldramöte med Östers IF P10 Agenda Föräldramöte den 6 mars kl. 19-20.30 - Spelarutbildningsplanen - Träningar - Cuper under våren plus poolspel - Lagkassa och betalning av cuper - Mentorsprojektet

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne Kurser: Träningsläger för styrelsen Plattformen Grundläggande tränarutbildning GTU Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom Idrottspsykologi för barn

Läs mer

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Obs! ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna.

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR seminarium PRAKTIkpass möten

FÖRELÄSNINGAR seminarium PRAKTIkpass möten FÖRELÄSNINGAR seminarium PRAKTIkpass möten Ungdomsfotboll seniorfotboll värdegrundsfrågor jämställdhet föreningsutveckling spelformer internationell utblick talangträning idrottspsykologi futsal damfotboll

Läs mer

Fakta om Manchester United

Fakta om Manchester United SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Boken handlar om Manchester United som är ett fotbollslag i England. Vi får veta hur laget bildades och vilka kända spelare som spelat där. Här finns också fakta

Läs mer

Spelordningsmöte 16 mars mot 7

Spelordningsmöte 16 mars mot 7 Spelordningsmöte 16 mars 2019 7 mot 7 Inledning Spelformer Dispenser Domare Bohuslyftet Övriga frågor Agenda Barn och Ungdomskomittén (BUK) Ordförande: Catrin Juusola Ledamöter: Anna Samulesson Malin Rindvik

Läs mer