PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1"

Transkript

1 PAKETFÖRSLAG Idrottslyftet år 1 Örebro Läns FF har satt ihop 6 färdiga utvecklingspaket som föreningen kan ansluta sig till. Paketen är skapade utifrån samlad erfarenhet och med anpassning till årets inriktning för Idrottslyftet. Information om paketen finns i detta dokument. Välkommen att ansöka om deltagande i något eller några av våra paket. Örebro Läns FF Paket Idrottslyftet år 1 Sida 1 (9)

2 ❶Fotbollsutvecklare en satsning på föreningens tränare (praktisk tillämpning) Dagens tränarkurser når rätt målgrupp, dvs. ungdomstränare. Det finns dock en osäkerhet när det gäller omsättandet av kunskapen. Kursinstruktörerna har under flera år upplevt att det spelarutvecklingsbudskap som man förmedlar på tränarkurserna inte praktiseras fullt ut i den vardagliga fotbollsträningen. Det är lätt att falla tillbaka i gamla hjulspår. Vi har också haft svårt att få ut talangutvecklingsbudskapet i föreningarna. Ungdomstränare har idag inga bra referenser att jämföra med, vilket leder till att ledarna har svårt att medvetandegöra individen om vad som krävs för att bli en duktig fotbollsspelare. Resultatet blir att spelarna inte får en optimalt utvecklande träning. Projektet har till syfte att öka insikt och kunskap hos klubbarna gällande träning av barn och ungdom ge barn och ungdomsspelare bättre instruktion sätta spelaren i centrum Max 15 föreningar. Vid fler än 15 föreningar förbehåller Örebro Läns FF sig rätten att utse föreningar. en är föreningens barn- och ungdomstränare för åldersgruppen 9-14 år. Projekttid Handslaget år 1: 1/ / Förslag på projekttid för detta paket: 1/ / Metod Örebro Läns FF:s fotbollsutvecklare som kan vara någon av våra spelarutbildare, DFK eller poolinstruktör, handleder barn- och ungdomstränare i sin egen miljö. Varje förening besöks vid 3 träffar av fotbollsutvecklaren. Föreningens övriga ledare bjuds in att observera ett träningspass. Upplägg besök Före träningen, Teoripass 45 min Under träningen, observation av fotbollsutvecklaren Efter träningen, återkoppling 30 min Motprestation från föreningarna Föreningen namnger barn- och ungdomstränare som ingår i målgruppen Föreningen planerar för och kallar till tre träffar i samråd med fotbollsutvecklaren Föreningen utser samt kallar en övningstrupp efter ök med fotbollsutvecklaren. Föreningen söker kr för att genomföra Idrottslyftet, Fotbollsutvecklare. till detta paket görs på bifogad blankett, senast den 28 september Paket Idrottslyftet år 1 Sida 2 (9)

3 ❷ Träningsläger för styrelsen - en satsning på idrottens förtroendevalda Spännvidden mellan att driva elit- respektive breddverksamhet i föreningslivet ökar, liksom mellan att driva verksamhet i föreningen på glesbygden jämfört med verksamheten på större orter. Delar av verksamheten tenderar att bli mer företagsliknande, medan många föreningar fortfarande bedriver sin verksamhet på traditionellt sätt. Utvecklingen innebär att det ställs allt större krav på dem som leder och tar ansvar för de ideella föreningarna. Ett aktuellt exempel på detta är regelsystemet och hanteringen av skatter och avgifter. Idrottens utveckling ger nya utmaningar som kräver nytänkande, ny kunskap och handlingskraft. Här är idrottens ideella ledarskap en nyckelfunktion. Ledarförsörjningen inom idrotten kan vara ett växande problem framför allt vad gäller att få ledare till ansvarsposter i styrelsen. Utvecklingen pekar mot att individen är beredd att göra avgränsande uppgifter, punktinsatser, snarare än att ta på sig uppdrag/ansvar som förtroendevald. Örebro Läns FF och SISU Idrottsutbildarna vill med detta paket göra en satsning på fotbollens organisationsledare, i första hand styrelse- och sektionsledamöter i idrottsföreningarna. Det är styrelsens ansvar att leda, administrera, finansiera och utveckla föreningens verksamhet. Vi ser framför allt behovet av insatser för att höja kunskapsnivån avseende föreningskunskap. En satsning på idrottens styrelser inriktas i hög grad på att erbjuda kompetensutveckling, ge stimulans och lust att fortsätta ledarskapet inom idrotten, men också på att planera för rekrytering och stimulera till kompetensutveckling av ledare. Även föreningarnas styrelse skall fungera som ett vinnande lag/team där alla behärskar sina uppgifter. För att klara detta krävs det träning för styrelsemedlemmar. Max 4 föreningar. Vid fler än 4 föreningar som anmäler sig till detta paket förbehåller Örebro Läns FF sig rätten att utse föreningar Projekttid Handslaget år 1: 1/ / Förslag på projekttid för detta paket: 1/ / (förslagsvis löper paketet under 2 år, dock utan garanti att få beviljat stöd för 2 år i rad) Metod Idrottens utveckling ger nya utmaningar som kräver nytänkande, ny kunskap och handlingskraft. Idrottsföreningen kommer också i framtiden att spela en mycket viktig roll för samhällsutvecklingen. Tillsammans med föreningarna som deltar i projektet gör vi en analys av verksamheten och tar fram behoven på kompetensutveckling, skräddarsydd för den enskilde föreningen. Vi upprättar gemensamt en utvecklingsplan med aktiviteter som ska genomföras. Föreningarna kommer att erbjudas ny kunskap kring Styrelsearbetet Styrelsens ansvar och samhällets krav på föreningslivet, bokföring, skatteregler och andra avgifter, idrottsjuridik Stöd i planeringen av ledarrekrytering, ledarvård och ledarutbildning mm Paket Idrottslyftet år 1 Sida 3 (9)

4 Detta kommer att ske genom att SISU Idrottsutbildarna erbjuder träningsläger för styrelsen på deras hemmaplan/bortaplan. Erbjuda distriktsläger där föreningsstyrelsen träffar andra styrelser på gemensam utbildning och erfarenhetsutbyte Skapa mötesplatser/temakvällar inom fokuserade områden: o ledarvård och ledarrekrytering o information/kommunikation o finansieringsfrågor o styrelsen ett vinnande lag o idrottsvarumärket vad betyder det för idrotten o strategisk planering o redovisning och skattefrågor o att leda sig själv och andra Projektledning och operativt ansvariga kommer att vara SISU Idrottsutbildarnas konsulenter. Föreningen söker kr/år för att genomföra Idrottslyftet, Träningsläger för styrelsen. till detta paket görs på bifogad blankett, senast den 28 september Paket Idrottslyftet år 1 Sida 4 (9)

5 ❸ Utvecklingsresa studiebesök hos förening/klubb Idag är det viktigt att som förening kunna vidga sina vyer. Att få idéer, inspiration m.m. från andra föreningar för att kunna utveckla sin egen förening.. har nöjet att via Idrottslyftet erbjuda föreningar finansiering av en utvecklingsresa. Vår tanke med resan är att vi skall få möjlighet att vidga vyerna, tänka nytt, tänka annorlunda och finna inspiration att fortsätta utveckla verksamheten i föreningen och i vårt förbund. Resan kommer att gå till någon klubb på högre nationell nivå. Max 10 föreningar. Vid fler än 10 föreningar som anmäler sig till detta paket förbehåller Örebro Läns FF sig rätten att utse föreningar. i föreningen: Föreningsstyrelse. Ungdomsansvarig, Utbildnings-/sportansvarig. 5-8 platser/förening beroende på det totala antalet föreningar som söker. (totalt 50 platser) Tid Handslaget år 1: 1/ / Förslag på projekttid för detta paket: 2-3 dagar våren Exakt tidpunkt är ännu ej fastställd. Innehåll Ämnesområden som kommer att behandlas är Föreningsutveckling, Talangutveckling, Spelarutbildning, Organisation i förening Föreningen söker kr för att genomföra Idrottslyftet, Utvecklingsresa. till detta paket görs på bifogad blankett, senast den 28 september Paket Idrottslyftet år 1 Sida 5 (9)

6 ❹ FortbildningSpaket för tränare, ledare m.m. Fortbildning är idag viktigt både för att utveckla sig själv, gruppen/laget och/eller föreningen. har nöjet att via Idrottslyftet erbjuda föreningar finansiering av fyra stycken fortbildningstillfällen under 2008 (ev. start redan hösten 2007). Meningen är att dessa tillfällen ska utveckla både tränaren och föreningen. Max 20 föreningar. Vid fler än 20 föreningar som anmäler sig till detta paket förbehåller Örebro Läns FF sig rätten att utse föreningar. i föreningen: Föreningsstyrelse. Ungdomsansvarig, Utbildnings-/sportansvarig, tränare, ledare m.m. Max 10 platser/förening (kan bli utrymme för fler beroende på det totala antalet föreningar) Tid Handslaget år 1: 1/ / Förslag på projekttid för detta paket: 1/ / Vid 4 tillfällen. Exakta tidpunkter är ännu ej fastställda. Innehåll Ämnesområden (preliminärt) som kommer att behandlas är talangutveckling, idrottsskador, tekniskt moment (ex tillslag), kost. Detaljerat program släpps senare. Föreningen söker kr för att genomföra Idrottslyftet. till detta paket görs på bifogad blankett, senast den 28 september Paket Idrottslyftet år 1 Sida 6 (9)

7 ❺ Teamkänsla i laget Idag är det viktigt att skapa en teamkänsla i laget för att bygga upp en miljö som bidrar till att behålla ungdomarna längre. har nöjet att via Idrottslyftet erbjuda föreningar finansiering av aktivitet som stärker lagets teamkänsla samt att man tillsammans även gör en social aktivitet utanför fotbollen. Ett (1) lag i föreningen (from 14 år). Kan vara flera lag i föreningen men arbetet sker då enskilt i respektive grupp. Möjlighet finns att söka för fler lag och därmed söka för ett större Idrottslyft. Tid Handslaget år 1: 1/ / Förslag på projekttid för detta paket: Tid och omfattning bestäms i samråd med SISU. Innehåll Man arbetar i cirkelform med något av materialen: Sila snacket, Jag en lagidrottare eller Satsa friskt. Föreningen söker kr för att genomföra Idrottslyftet. Instruktör, materiel för 20 deltagare, lokalhyra, förtäring och hjälp vid redovisningen ingår. Föreningen själva ordnar lokal och förtäring för en kostnad av kr. fakturerar övriga kostnader på kr till detta paket görs på bifogad blankett, senast den 28 september Paket Idrottslyftet år 1 Sida 7 (9)

8 ❻ Tränarutbildning enligt SvFF:s utbildningsstege Utbildning av föreningens tränare är idag viktigt för att kunna utveckla spelarna på rätt sätt. Kan man vägleda samt utbilda spelarna på rätt sätt, bidrar det också förmodligen till att fler spelare fortsätter längre. spelaren i centrum har nöjet att via Idrottslyftet erbjuda föreningar finansiering av Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning. Paket A: Kursen Avspark för de tränare som idag inte har någon utbildning. Paket B: för de tränare som har genomgått Avspark, den gamla grundkursen och/eller U1. en är föreningens ungdomstränare. Föreningen köper en kurs för 24 personer (Paket A) eller 15 personer (Paket B) och minst antal deltagare är 12 stycken och max 24. Tid Handslaget år 1: 1/ / Förslag på projekttid för detta paket: enligt ök. Med föreningen Paket A: Avspark genomförs under en heldag alt. 2 st. utbildningskvällar. Paket B: BAS 1 (Ledarskap, Spelförståelse, Teknik, MV/Träningslära) genomförs under 4x1 dagar. Innehåll Svenska FF:s tränarutbildning. Kursen genomförs av kursinstruktör utsedd samt arvoderad av Örebro Läns FF. Paket A kostar och söks bidrag för :- Föreningen själva ordnar plan, lokal, förtäring för en kostnad av kr samt registrering av deltagarna. fakturerar övriga kostnader på kronor. Paket B kostar och söks bidrag för :- Föreningen själva ordnar plan, lokal, förtäring för en kostnad av kr samt registrering av deltagarna. fakturerar övriga kostnader på kronor. till detta paket görs på bifogad blankett, senast den 28 september Paket Idrottslyftet år 1 Sida 8 (9)

9 Ansökningsblankett s paket inom Idrottslyftet år 1 Förening Kontaktperson Namn Adress Postadress Telefon (dagtid) Telefon (mobil) E-post Kryssa i ert val av paket (flera kryss är möjliga) Fotbollsutvecklare Vi ansöker härmed om kr för att genomföra detta Idrottslyft. Träningsläger för styrelsen Vi ansöker härmed om kr/år för att genomföra detta Idrottslyft. Utvecklingsresa Vi ansöker härmed om kr för att genomföra detta Idrottslyft. Fortbildning för tränare m.m. Vi ansöker härmed om kr för att genomföra detta Idrottslyft. Teamkänsla i laget Vi ansöker härmed om kr för att genomföra detta Idrottslyft. Tränarutbildningspaket a) Avspark - Vi ansöker härmed om kr för att genomföra detta Idrottslyft. b) BAS 1 - Vi ansöker härmed om kr för att genomföra detta Idrottslyft. Uppgiftslämnare Namn Telefon (dagtid) Anmälan skickas till,,, daniel.olff@orebro.rf.se senast den 28 september 2007 Paket Idrottslyftet år 1 Sida 9 (9)

FOTBOLLSUTVECKLING DALSLAND

FOTBOLLSUTVECKLING DALSLAND FOTBOLLSUTVECKLING DALSLAND Fotbollsutveckling Dalsland är en satsning för att erbjuda möjligheter till en varaktig och utvecklande verksamhet i er förening. Idrottslyftet år 2017 ger er möjlighet att

Läs mer

Idrottslyftet år 2 samt år 3

Idrottslyftet år 2 samt år 3 Örebro 2009-04-16 Till Distriktets föreningar Idrottslyftet år 2 samt år 3 Idrottslyftet År 2 Observera att År 2 går ut den 30 juni 2009, vilket innebär att de erhållna medlen för Idrottslyftet År 2 inte

Läs mer

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014.

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014. Utbildningsprojekt Alla ansökningar till Idrottslyftet ska göras i IdrottOnline och kräver att; 1. Föreningen måste ha aktiverat sin klubbsida på IdrottOnline. 2. Föreningen måste ha angett ordförande

Läs mer

IDROTTSLYFTET ÅR 1. En förening i varje by fotboll för alla. Svenska Fotbollförbundet

IDROTTSLYFTET ÅR 1. En förening i varje by fotboll för alla. Svenska Fotbollförbundet IDROTTSLYFTET ÅR 1 En förening i varje by fotboll för alla Svenska Fotbollförbundet Välkommen till Idrottslyftet år 1! 1/7 2007-30/6 2008 Huvudinriktningen är att öppna dörrarna till fotbollen för fler

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2019 Tisdagen den 11 december 2018 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 2004 startade satsningen (som då

Läs mer

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 6. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 januari 2013.

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 6. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 januari 2013. Inriktning Föreningsutveckling Föreningslyftet (12 månader) Är ni en förening som leder er egen utveckling? Vart är ni på väg? Vad har ni för mål? Hur ska ni lägga upp föreningens långsiktiga arbete för

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

Utvecklingsplan barn- och ungdom

Utvecklingsplan barn- och ungdom Utvecklingsplan barn- och ungdom 2018-2019 Smålands Fotbollförbund Bakgrund 1. Smålands Fotbollförbund har arbetat fram utvecklingsområdena utifrån en workshop för våra förtroendevalda samt anställda.

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK. Johan Kraft

TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK. Johan Kraft TRÄNARUTBILDNING BARKARÖ SK Johan Kraft 2015-04-03 Detta dokument reglerar vilka utbildningar som ledare i Barkarö SKs verksamhet bör genomföra och arbeta efter. Välkommen som tränare i Barkarö Sportklubb!

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 29-30 oktober 2016 Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll version

Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll version Utvecklingsplan för Sörmländsk fotboll 2013-2017 version 2014-02-13 Innehållsförteckning 1. Vad vill vi?... 2 2. Vilka områden ska vi arbeta inom?... 3 3. Hur ska vi arbeta?... 3 4. Stöd för utveckling...

Läs mer

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby

Idrottslyftsinformation Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Idrottslyftsinformation 2018 Tisdagen den 5 december 2017 i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna idrottens studieförbund. En resurs och samarbetspartner! SVENSKA VATTENSKID- & WAKEBOARDFÖRBUNDET

SISU Idrottsutbildarna idrottens studieförbund. En resurs och samarbetspartner! SVENSKA VATTENSKID- & WAKEBOARDFÖRBUNDET SISU Idrottsutbildarna idrottens studieförbund En resurs och samarbetspartner! SVENSKA VATTENSKID- & WAKEBOARDFÖRBUNDET Föreningslokaler och klubbstugor är SISU Idrottsutbildarnas hemmaplan. SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare

I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare I d r o t t s l y f t e t å r 6 Ett kunskapslyft för Förening, spelare och tränare V. 2.1 Fotbollsutveckling Dalsland är en satsning för att erbjuda möjligheter till en varaktig och utvecklande verksamhet

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 29-30 oktober 2016 Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014.

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014. Utbildningsprojekt Alla ansökningar till Idrottslyftet ska göras i IdrottOnline och kräver att; 1. Föreningen måste ha aktiverat sin klubbsida på IdrottOnline. 2. Föreningen måste ha angett ordförande

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet

Fotboll på Gymnasiet. Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Fotboll på Gymnasiet Nationell Idrottsutbildning (NIU) samt Idrottsalternativet Tibble Fristående Gymnasium NIU Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby IS (numera Täby FK) startade läsåret 2009-2010.

Läs mer

Idrottslyftet 2014 Stockholms Fotbollförbund

Idrottslyftet 2014 Stockholms Fotbollförbund Utbildningsprojekt Alla ansökningar till Idrottslyftet ska göras i IdrottOnline och kräver att; 1. Föreningen måste ha aktiverat sin klubbsida på IdrottOnline. 2. Föreningen måste ha angett ordförande

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

INFORMATION INBJUDAN KURSDATUM ANMÄLAN

INFORMATION INBJUDAN KURSDATUM ANMÄLAN TRÄNARUTBILDNING ÖREBRO LÄNS FOTBOLLFÖRBUND - HÖSTEN 2007 INFORMATION INBJUDAN KURSDATUM ANMÄLAN ÖREBRO LÄNS FOTBOLLFÖRBUND BOX 150 23, 700 15 ÖREBRO KARLSGATAN 28-30 (BESÖKSADRESS) 019-17 55 50 (TEL)

Läs mer

Idrottslyftet Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016!

Idrottslyftet Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016! Idrottslyftet 2016 Läs igenom denna information innan du/ni ansöker om medel från Idrottslyftet 2016! Idrottslyftet 2016 Hallands Fotbollfo rbund Här följer en information om Idrottslyftet 2016 i Hallands

Läs mer

Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden!

Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden! 1/7 2005 30/6 2006 Skapa ett livslångt fotbollsintresse ett bra ledarskap lägger grunden! NU STARTAR VI HANDSLAGETS ÅR 3 (1/7 2005 30/6 2006) Regeringen har beslutat att under en fyra års period via Riksidrottsförbundet

Läs mer

Idrottslyftet. Ansvarsfördelning mellan SF och DF

Idrottslyftet. Ansvarsfördelning mellan SF och DF Idrottslyftet Ansvarsfördelning mellan SF och DF Fem utgångspunkter i Nya programmet 1. Koppling till strategiarbetet. 2. Föreningsidrottens egenvärde. 3. RF och SF ledande roll. 4. Stödorganisationer

Läs mer

Dalarnas Fotbollförbund

Dalarnas Fotbollförbund Dalarnas Fotbollförbund Falun 2010-01-20 Till/ Samtliga föreningar Föreningsuppgifter 2010 Grundläggande föreningsuppgifter för spelåret 2010 uppdateras av föreningen själv via inloggning i FOGIS. De uppgifter

Läs mer

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn!

Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Välkommen till ett nytt utvecklingsprojekt för den halländska innebandyn! Aldrig har intresset för utbildning och utveckling varit så stort i distriktet som just nu och därför erbjuder vi alla halländska

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet

Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet Förslag till riktlinjer för Idrottslyftet Utgåva 0.3 2008-11-03 Sida 1 (11) 1 Inledning Svenska Klätterförbundets styrelse har givit Barn- och Ungdomskommittén (BoUK) i uppdrag att ta fram förslag på riktlinjer

Läs mer

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokalt idrottsalternativ

Fotboll på Gymnasiet. Nationell- samt lokalt idrottsalternativ Fotboll på Gymnasiet Nationell- samt lokalt idrottsalternativ Tibble Gymnasium NIU Nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll på Tibble Gymnasium, rekommenderat av Svenska Fotbollsförbundet. Samarbetet

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN

Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN Hälsingemodellen ÄLSINGE MODELLEN H INNEHÅLL Bakgrund 3 Målsättning och syfte 3 Upplägget 4 Värdegrund 5 Ekonomi 5 Instruktörer 6 Fortbildning för ledare 6 Föreläsningar 6 Spelarutbildningsplan och träningar

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

Utbildningsplan för tränare EIK fotboll

Utbildningsplan för tränare EIK fotboll Utbildningsplan för tränare EIK fotboll Inledning...2 Att vara ledare i Ekerö IK...2 Webbutbildning i sportnik...2 Domarkurs...2 Skadekurs...3 Intern tränarutbildning...3 Tränare 5-manna åldersgrupper

Läs mer

Välkommen till Södermanlands Golfförbund.

Välkommen till Södermanlands Golfförbund. UTBILDNINGSPROGRAM 2015 1 Välkommen till Södermanlands Golfförbund. Vi ger service till våra golfklubbar i Södermanland och deras medlemmar. Vår främsta uppgift är att genomföra olika seriespel och utbilda

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND 1 INNEHÅLL Sida 3 Målsättning med Distriktslag enligt Svenska Fotbollförbundet 4 Policy 5 Arbetsbeskrivning 6 Praktiskt och

Läs mer

handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet

handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet Välkommen till Handslaget år 4! 1/7 2006 30/6 2007 Det viktigaste målet för svensk fotbolls

Läs mer

idrottslyftet Svenska Fotbollförbundet

idrottslyftet Svenska Fotbollförbundet idrottslyftet 2017 Svenska Fotbollförbundet Idrottslyftet utvecklar svensk fotboll 1 januari 2017 31 december 2017 Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! Svensk barn- och ungdomsfotboll

Läs mer

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014 UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND VÅREN 2014 I denna utbildningsplan finner du datum och info om innehållet i Västernorrlands Innebandyförbunds och SISU Idrottsutbildarnas utbildningar. Fullständig inbjudan

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! ÖPPNA DÖRRARNA FÖR FLER OCH BEHÅLL FLER LÄNGRE Vi vill att barn och ungdomar ska utvecklas, trivas och må bra

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

Tveksamma projektansökningar

Tveksamma projektansökningar Tveksamma projektansökningar Idrottslyftets syfte Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och pojkar väljer att idrotta i föreningar där verksamheten

Läs mer

Utvecklingsplan barn- och ungdom

Utvecklingsplan barn- och ungdom Utvecklingsplan barn- och ungdom 2018-2019 Jämtland Härjedalen Vår strategi: Föreningsmiljö Föreningsutveckling Inkludering Distriktet består av välmående föreningar som uppfyller Svensk fotbolls föreningsutvecklingsmål,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DISTRIKTSLAGET 2016 PRESENTATION AV SPELARUTBILDNINGS VERKSAMHETEN I ÅNGERMANLAND

VÄLKOMMEN TILL DISTRIKTSLAGET 2016 PRESENTATION AV SPELARUTBILDNINGS VERKSAMHETEN I ÅNGERMANLAND VÄLKOMMEN TILL DISTRIKTSLAGET 2016 PRESENTATION AV SPELARUTBILDNINGS VERKSAMHETEN I ÅNGERMANLAND Vi hälsar er välkomna till Ångermanlands FF spelarutbildningsverksamhet. Ett av det viktigaste arbetsuppgifterna

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Välkommen till Tränarutbildning C, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning

Välkommen till Tränarutbildning C, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Välkommen till Tränarutbildning C, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning OBS! Ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna. Kurstid:

Läs mer

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! ÖPPNA DÖRRARNA FÖR FLER OCH BEHÅLL FLER LÄNGRE Vi vill att barn och ungdomar ska utvecklas, trivas och må bra

Läs mer

Inriktning för Svensk fotbolls Föreningsutveckling

Inriktning för Svensk fotbolls Föreningsutveckling PM Inriktning för Svensk fotbolls Föreningsutveckling 2009-2010 Inriktning för Svensk fotbolls föreningsutveckling 2009-2010 Svensk fotbolls vision är: En förening i varje by - fotboll för alla. I Sverige

Läs mer

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne Kurser: Träningsläger för styrelsen Plattformen Grundläggande tränarutbildning GTU Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom Idrottspsykologi för barn

Läs mer

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Obs! ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna.

Läs mer

Idrottslyftet. år 4. En förening i varje by fotboll för alla. Svenska Fotbollförbundet

Idrottslyftet. år 4. En förening i varje by fotboll för alla. Svenska Fotbollförbundet Idrottslyftet år 4 En förening i varje by fotboll för alla Svenska Fotbollförbundet Välkommen till Idrottslyftet år 4! 1/7 2010 30/6 2011 En organisationsledare är en ledare som organiserar, utvecklar

Läs mer

Inriktnings-pm. Svensk fotbolls föreningsutveckling Svenska Fotbollförbundet

Inriktnings-pm. Svensk fotbolls föreningsutveckling Svenska Fotbollförbundet Inriktnings-pm Svensk fotbolls föreningsutveckling 2011 2013 Svenska Fotbollförbundet Inriktnings-pm Svensk fotbolls föreningsutveckling 2011 2013 Den här skrivningen belyser vilka arbetsområden och mål

Läs mer

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se

Helena Brobeck, ansvarig barn- och ungdomsutbildningar SGF E-mail: helena.brobeck@sgf.golf.se SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus v: a 3 h c o 2, 1 g e t Information om S R A D LE G NIN D IL B T U svenska golfförbundet 3 Välkommen till världens roligaste uppdrag! Grattis till möjligheten att

Läs mer

Nu lyfter vi ridsporten!

Nu lyfter vi ridsporten! Nu lyfter vi ridsporten! Fakta om ridsporten och Idrottslyftet år 5 MER RIDSPORT FÖR FLER Mer idrott för fler. Det är tanken bakom Idrottslyftet som nu går in på sitt femte verksamhetsår. Och öppnar nya

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS. Foto: Fredrik Petersson

SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS. Foto: Fredrik Petersson SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS Foto: Fredrik Petersson VÄLKOMMEN TILL SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG! Utbildningshelgen är en ny och stor satsning

Läs mer

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013

UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013 UTBILDNINGAR VÄSTERNORRLAND HÖSTEN 2013 I denna utbildningsplan finner du datum och info om innehållet i Västernorrlands Innebandyförbunds och SISU Idrottsutbildarnas utbildningar. Fullständig inbjudan

Läs mer

Inriktning för Svensk fotbolls föreningsutveckling 2009-2010

Inriktning för Svensk fotbolls föreningsutveckling 2009-2010 PM Föreningsutveckling SvFF:s Medlemskommitté (MK) ansvarar bl a för föreningsutveckling och ledarförsörjning. Inriktningen när det gäller MK s utvecklingsarbete inom detta område handlar enbart om frågor

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

SDF konferens. 22-23 november 2013. Dokumentation av grupparbeten

SDF konferens. 22-23 november 2013. Dokumentation av grupparbeten SDF konferens 22-23 november 2013 Dokumentation av grupparbeten Vi finns till för er! Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna arbetar för att stötta och serva föreningar och SDF. Vi vill vara

Läs mer

Utbildningsprogram för ledare/tränare

Utbildningsprogram för ledare/tränare Utbildningsprogram för ledare/tränare Syfte Syftet är att ha ett utbildningsprogram som ligger i linje med Badminton Swedens Vision och målsättningar. Genom en fördubbling av aktiva spelare behöver vi

Läs mer

Distriktlagsverksamhet Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund

Distriktlagsverksamhet Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Distriktlagsverksamhet 2018 Andreas Vanberg Spelarutbildare, Stockholms Fotbollförbund Inriktning Scouting, rekrytering och utbildning av spelare 14 19 år i linje med SvFF:s Spelarutbildningsplan och StFF:s

Läs mer

DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning

DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning 1. Inriktning och ledning En framgångsrik förening har en tydlig gemensam syn på vad syftet med föreningen är och vilka värderingar verksamheten ska bygga

Läs mer

Framtidens utbildningsverksamhet. Västergötlands FF

Framtidens utbildningsverksamhet. Västergötlands FF Framtidens utbildningsverksamhet Västergötlands FF VFF vill Vi strävar efter att bygga vår nya verksamhet utifrån SvFF tränarutbildning och spelarutbildning samt RFs riktlinjer där barnrättsperspektivet

Läs mer

- Första steget i fotbollens tränarutbildning

- Första steget i fotbollens tränarutbildning - Första steget i fotbollens tränarutbildning Lördag 16 februari 2013 Alt. 1 1 250:-/deltagare för dig som behöver komplett utbildningsmaterial för Avspark.. Alt. 2 800:-/deltagare för dig som har komplett

Läs mer

Idrottslyftet. år 6. Svenska Fotbollförbundet

Idrottslyftet. år 6. Svenska Fotbollförbundet Idrottslyftet år 6 Svenska Fotbollförbundet Välkommen till Idrottslyftet år 6! 1/1 2013 31/12 2013 Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! Idrottslyftet handlar om att svensk fotboll

Läs mer

Idrottens organisation

Idrottens organisation Idrottens organisation Riksidrottsstyrelsen, RS Riksidrottsförbundet RF Förbundsstyrelsen, FS SISU Idrottsutbildarna SOK:s styrelse Sveriges Olympiska Kommitté SOK 71 Specialidrottsförbund SF Styrelser

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Skånes FF:s UK informerar

Skånes FF:s UK informerar Skånes FF:s UK informerar www.skaneboll.se 1 Uppdaterad: 2011-11-14 Så här fortsätter du från gamla utbildningen: Steg 3 Steg 2/U3 Steg 1/U2 Grundkurs/U1 Så här fortsätter du från gamla utbildningen: Mv

Läs mer

Handlingsplan En elva med nollåttor

Handlingsplan En elva med nollåttor Åtgärdsområde 1. Fler konstgräsplaner för träning, match och spontanfotboll 1. Genomföra den verksamhetsplanering som anläggningskommittéen har skrivit. Mål från planeringen: Anläggningar ska kunna nyttjas

Läs mer

BARN OCH UNGDOMSPOLICY

BARN OCH UNGDOMSPOLICY VINNINGA AIF BARN OCH UNGDOMSPOLICY GRÖNA TRÅDEN 2009-03-25 Vinninga AIF:s barn och ungdomspolicy utgår från Svenska FF:s riktlinjer, och är framarbetad ur häftet Fotbollens Spela, Lek och lär. 2 Innehåll

Läs mer

Att vara idrotts år. - handledning. Om att vara förälder i en idrottsförening

Att vara idrotts år. - handledning. Om att vara förälder i en idrottsförening Att vara idrotts- - handledning FÖRÄLDER Om att vara förälder i en idrottsförening 9-10 år Att vara idrottsförälder ATT VARA IDROTTSFÖRÄLDER Samla föräldragruppen och arbeta med dessa frågeställningar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DISTRIKTSLAGET 2018 PRESENTATION AV SPELARUTBILDNINGS VERKSAMHETEN I ÅNGERMANLAND

VÄLKOMMEN TILL DISTRIKTSLAGET 2018 PRESENTATION AV SPELARUTBILDNINGS VERKSAMHETEN I ÅNGERMANLAND VÄLKOMMEN TILL DISTRIKTSLAGET 2018 PRESENTATION AV SPELARUTBILDNINGS VERKSAMHETEN I ÅNGERMANLAND Vi hälsar er välkomna till Ångermanlands FF spelarutbildningsverksamhet. Ett av det viktigaste arbetsuppgifterna

Läs mer

Sommarkonferens. FREDAGEN DEN 1 AUGUSTI 13.00 Samling, inkvartering. LÖRDAGEN DEN 2 AUGUSTI 07.30-10.00 Frukost

Sommarkonferens. FREDAGEN DEN 1 AUGUSTI 13.00 Samling, inkvartering. LÖRDAGEN DEN 2 AUGUSTI 07.30-10.00 Frukost Prel. P R O G R A M Sommarkonferens FREDAGEN DEN 1 AUGUSTI 13.00 Samling, inkvartering 14.30-15.00 - Info. om helgens program - Aktuellt från Svenska Brottningsförbundet 15.00-18.00 - Utvecklingsdagar

Läs mer

Kvalitetssäkra Föreningen

Kvalitetssäkra Föreningen Kvalitetssäkra Föreningen KVALITETSSÄKRING av Föreningen Jämtland Härjedalens Fotbollförbund (JHFF) vill med detta, tillsammans med SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen påbörja ett arbete och samarbete

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd.

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. BSK Verksamhetsidé BSK:s Mål Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. Vi vill skapa klubbkänsla där ledare, spelare och föräldrar är stolta för

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

VÄSTERBOTTENS FOTBOLLFÖRBUND. Arbetsplan 2015

VÄSTERBOTTENS FOTBOLLFÖRBUND. Arbetsplan 2015 VÄSTERBOTTENS FOTBOLLFÖRBUND Arbetsplan 2015 0 ARBETSPLAN FÖR VÄSTERBOTTENSFOTBOLLEN 2015 INNEHÅLL 1. Västerbotten FF:s uppdrag 2. Arbetsinriktning 3. Organisation 4. Styrelse- och kommittéuppgifter 5.

Läs mer

Idrottslyftet. år 3. En förening i varje by fotboll för alla. Svenska Fotbollförbundet

Idrottslyftet. år 3. En förening i varje by fotboll för alla. Svenska Fotbollförbundet Idrottslyftet år 3 En förening i varje by fotboll för alla Svenska Fotbollförbundet Välkommen till Idrottslyftet år 3! 1/7 2009-30/6 2010 Huvudinriktningen är att öppna dörrarna till fotbollen för fler

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING 2014-2015 - Fokusområden och ekonomisk plan 2014-15 - Mål 2014 1 RESURSERNA 2 RF- resp. SISU-stämman fattade 2013 beslut om Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan för perioden 2014-15.

Läs mer

ANMÄLAN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS AVANCERADE TRÄNARUTBILDNING 2013

ANMÄLAN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS AVANCERADE TRÄNARUTBILDNING 2013 ANMÄLAN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS AVANCERADE TRÄNARUTBILDNING 2013 Blanketten ska fyllas i på datorn - Skriv sedan ut den - Underteckna - Skicka till ditt distriktsförbund. Om du får problem att fylla

Läs mer

Barn & ungdoms policy

Barn & ungdoms policy Barn & ungdoms policy 2010 Inledning Denna gemensamma policy är framtagen för att tydliggöra samarbetet mellan Grums IK FK och Slottsbrons IF, hädanefter kallade Grums/Slottsbron. Policyn visar föreningarnas

Läs mer

Välkommen till Södermanlands Golfdistriktsförbund.

Välkommen till Södermanlands Golfdistriktsförbund. Utbildningsprogram 2014 1 Välkommen till Södermanlands Golfdistriktsförbund. Vi ger service till våra golfklubbar i Södermanland och deras medlemmar. Vår främsta uppgift är att genomföra olika seriespel

Läs mer

Måns Lööf UTBILDNINGAR OCH FÖRELÄSNINGAR

Måns Lööf UTBILDNINGAR OCH FÖRELÄSNINGAR Måns Lööf UTBILDNINGAR OCH FÖRELÄSNINGAR Världens bästa coach Hur kan du som ledare göra för att stötta unga idrottare att bli vinnare både i livet och i idrotten? En föreläsning som utvecklar dig i ditt

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens LEDAR välkommen till SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus UTBILDNING 2 utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens ledarutbildning 2 Syfte Säkert är att ungdomar framför allt

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

Föreningsinformation. Umeå Fritid Vi skapar möjligheter. Augusti 2005 Nr 5 Ansvarig utgivare: Kjell Thelberg

Föreningsinformation. Umeå Fritid Vi skapar möjligheter. Augusti 2005 Nr 5 Ansvarig utgivare: Kjell Thelberg Föreningsinformation Augusti 2005 Nr 5 Ansvarig utgivare: Kjell Thelberg Vision 2010-träffar leder till subventionerade ledarutbildning för unga Som ni redan vet har Umeå Fritid med politiker från Fritidsnämnden

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL , VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL , VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018, VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 FOTBOLL FÖR ALLA, I EN TRYGG OCH UTVECKLANDE MILJÖ 0 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

U L F Tränarutbildning

U L F Tränarutbildning INNEHÅLL sid Utbildningsstegen 4:1 Tränarlegitimationer 4:6 Övergångar från gamla Stegen 4:7 Fortbildningskurser 4:8 Tränarrapport 4:9 4:1 UTBILDNINGSSTEGEN En förteckning över alla kurser i Sverige hittar

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. SKÅNES FRIIDROTTSFÖRBUND Våren 2011

UTBILDNINGSKATALOG. SKÅNES FRIIDROTTSFÖRBUND Våren 2011 UTBILDNINGSKATALOG SKÅNES FRIIDROTTSFÖRBUND Våren 2011 10-14 år DEL 1 Tid: DEL 1, 26-27 mars 2011, kl. 09.00-16.00. Pris: 2000 kr. Bidrag för alla deltagare som gått både del 1och del 2 betalas ut via

Läs mer

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Innehåll. Mål- och verksamhetsplan 2014 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västergötland Innehåll Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 3 Vår berättelse... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Värdegrund... 3 Samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet/Västergötlands

Läs mer