Sid 1. Grafisk profil. för Vetlanda kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sid 1. Grafisk profil. för Vetlanda kommun"

Transkript

1 Sid 1 Grafisk profil för

2 Förord Vetlanda är en öppen och välkomnande plats. En grönskande stad som gror, spirar och växer. Genom att med fötterna på jorden vara globala och uppkopplade utvecklas vi ständigt mot framtiden. Det här dokumentet visar hur vi tillsammans med hjälp av vår grafiska profil kan skapa en enhetlig bild av Vetlanda. Den är ett stöd för oss när vi i ord, bild, färg och form ska utforma vår kommunikation. Den inspirerar och motiverar oss att kommunicera våra kärnvärden mot omvärlden. Magnus Färjhage kommunchef

3 Grafisk profil Vetlandas grafiska profil ska alltid följas när vi kommunicerar i ord och bild. I det här dokumentet finns grunderna; logotyp, typsnitt och färger samt exempel på hur de kan användas i olika sammanhang. Genom att följa Vetlandas grafiska profil skapar vi en tydlig och enhetlig kommunikation. Vi får en gemensam, varm, öppen och trovärdig röst. Kommunikatörerna svarar gärna på frågor om den grafiska profilen.

4 Sid 4 Innehåll Vetlandas identitet sidan 5 Vision och kärnvärden 6 Kärnvärden 7 Logotyp sidan 8 Symbol och ordbild 9 Logotypvarianter 10 Särprofilering 12 Färger sidan 13 Färgpalett 14 Typografi sidan 15 Profiltypsnitt 16 Allmänt typsnitt och webbtypsnitt 18 Grafik och mönster sidan 19 Vetlandabården 20 Bildspråk 21 Bildmanér 23 Tillämpning sidan 24 Visitkort 25 Brev och korrespondenskort 26 Kuvert 28 Protokoll 29 Presentationer 30 Profilprodukter 31 Fordon 32 Skyltar 33 Annonser 34 Foldrar 38 Informationsblad 40 Affischer 41 Utställningsmaterial 42 Webb 43 Bakgrund sidan 44

5 Sid 5 Vetlandas identitet En kommuns identitet eller varumärke handlar om mycket mer än en logotyp. Det blir allt viktigare att skilja ut sig från mängden och att kunna kommunicera sina kärnvärden tydligt och visuellt. vill förmedla känslor och skapa associationer som lockar människor. Vi vill kommunicera erbjudanden som gör oss till ett attraktivt val. En plats där människor vill leva, bo och verka. Vår vision Vetlanda här växer både människor och företag ska sätta prägel på vår kommunikation och det gör den genom vår grafiska profil. Syftet är att skapa en grafisk tydlighet för som hjälper oss att kommunicera vår vision och våra värderingar och att förmedla rätt bild av oss utåt och inåt.

6 Sid 6 Vision & kärnvärden har sedan en tid tre kärnvärden och en vision. Under arbetet med revideringen av den grafiska profilen har det visat sig att de stämmer riktigt bra med vad människorna i vår organisation menar att Vetlanda står för. Våra kärnvärden används för att skapa önskade känslor och associationer hos vår målgrupp. Kärnvärdena ligger till grund för utformningen av vårt kommunikationsmaterial. Kort sagt, orden ska genomsyra all vår kommunikation för att hjälpa oss att uppfattas som vi önskar. Tillväxt Resultat Engagemang Vetlanda här växer både människor och företag I vår vapensköld kan vi utläsa både tillväxt och resultat genom den blå Emån som ger upphov till spirande veteax. Namnet Vetlanda är engagerat framåtlutat.

7 Sid 7 KÄRNVÄRDEN Tillväxt Vetlandas kommunikation ska vara varm och nytänkande. Vår kommunikation ska bidra till bilden av en framåttänkande kommun som ger människor och företag möjlighet att växa och utvecklas. Resultat Vi ska kommunicera resultat öppet och transparent, alltid baserat på fakta. Vi ska göra det på ett sätt som alla kan förstå och relatera till. Vi vill bidra till kreativa resultat, till handlingskraft och företagsamhet. I Vetlanda vill vi skapa resultat tillsammans. Engagemang Vi ska vara engagerade och öppna i vår kommunikation. Tankarna ska gå till ord som kreativ, aktiv och innovativ.

8 Sid 8 Logotyp En logotyp är en grafisk bild som representerar en organisation, ett varumärke eller en kommun. Ofta utgörs logotypen av både en symbol och ett namn, ibland bara av ett namn. Logotypen är en mycket viktig identitetsbärare och ofta är den det första intrycket omvärlden får. Därför måste en logotyp ha klar koppling till visionen och kärnvärdena. Vetlandas logotyp ska hjälpa oss att förmedla våra budskap, att synas, kännas igen och förmedla rätt känsla till mottagaren.

9 Sid 9 Symbol & ordbild Den gula varma färgen symboliserar växande och den blå färgen det vatten som är förutsättningen för all växtkraft. Typsnittet i vårt namn är på samma gång seriöst, trovärdigt och lekfullt. Klassiskt, men med ett tekniskt och modernt snitt. Det ger också en känsla av rörelse, kanske till och med lite sportigt. X X 0,5 X Avståndsförhållanden Symbolens proportioner är välbalanserade i förhållande till texten. Avstånd mellan symbol och text är alltid detsamma.

10 Sid 10 Logotypvarianter Huvudlogotyp Den färgade vapenskölden med blå text är förstahandsval. Den används mot ljus bakgrund och där fyrfärgstryck är möjligt. Svart logotyp Vit logotyp Den svarta logotypen används då begränsningar endast tillåter svartvita tryck utan toningar. Den vita logotypen används när bakgrunden är mörk.

11 Sid 11 Logotypvarianter Varianter I vissa sammanhang måste vi vara tydliga med att det är kommunen som organisation som är avsändare. Ibland vill vi vara tydliga med vår vision. Den färgade vapenskölden med blå text är förstahandsval. Den används mot ljus bakgrund och där fyrfärgstryck är möjligt. Svarta varianter Vita varianter Den svarta logotypen används då begränsningar endast tillåter svartvita tryck utan toningar. Den vita logotypen används när bakgrunden är mörk.

12 Sid 12 Särprofilering Huvudnivå Använd huvudlogotypen i första hand även om det du presenterar kommer från en specifik förvaltning. Att det kommer från till exempel Tekniska kontoret framgår i alla fall av innehållet och sammanhanget. I till exempel en brevmall finns förvaltningen med kontaktuppgifter i sidfoten då behöver det inte finnas i sidhuvudet. Nivå 1 Alla funktioner och verksamheter som ryms direkt under varumärket Vetlanda använder denna logotyp med sitt eget namn under Vetlanda när det behövs. Nivå 2 Det finns anpassade varianter av Vetlandas logotyp för kommunala bolag och verksamheter med särskilda behov av särprofilering. En del av På uppdrag av Ett ESF-projekt i Nivå 3 De verksamheter där inte är 100 procent ägare eller enbart uppdragsgivare, använder sig av denna tilläggsrad i sitt material. Vissa projekt kan ha särskilda behov av egen logotyp då gör vi detta tillägg under.

13 Sid 13 Färger Färger är en viktig del av vår värld. Vi människor uppfattar dem och reagerar på olika sätt när vi ser färger. Vissa reaktioner sitter i ryggraden och andra har formats av vilka kulturer vi tillhör. Klart är att färg kommunicerar, därför är färger en viktig del av en grafisk profil. De skapar associationer och förmedlar budskap. Vetlandas grafiska profil karaktäriseras av en blå och en gul färg. Den gula varma färgen symboliserar växande och den blå färgen det vatten som är förutsättningen för all växtkraft.

14 Sid 14 Färgpalett PANTONE 300 U C CMYK RGB HEX 336AAD Vapensköldens färger Gul symboliserar solen, värmen och det mogna veteaxet från kommunens vapen. Denna ackompanjeras av en seriös blå färgton som symboliserar vatten och Emån som har gett och ger möjlighet till växandet i vår kommun. HUVUDFÄRG: Den stabila, trygga, seriösa och livgivande blå har vi valt till vår egen karaktärsfärg. PANTONE 116 U C CMYK RGB HEX F4CD24 Komplementfärger Vapnets färger tar gärna sällskap av alla våra komplementfärger - grön och brun, i speciellt utvalda toner som harmonierar med logotypen och vad vi står för i Vetlanda. Grön är trygg, lugn och växande. Brun står för den jordnära klokskapen. Användning Använd rätt färgskala till rätt medium. Pantone: Varje kulört trycks med egen färg CMYK: Offset- och digitaltryck fyrfärgstryck RGB och HEX: Webb och ANNAT digitalt PANTONE 370 U C CMYK RGB HEX 708B2D PANTONE 2302 U C CMYK RGB HEX B9BE5C PANTONE 7551 U C CMYK RGB HEX B68551 PANTONE Black U C CMYK RGB HEX

15 Sid 15 Typografi Typografi är termen som används för att beskriva hantverket att utforma texter. Att välja typsnitt måste göras med omsorg, eftersom det fyller flera funktioner. Till exempel hjälper rätt typsnitt textens budskap att förmedlas på bästa sätt. Det är också ett verktyg för att göra texter estetiskt tilltalande för läsaren. Vetlanda använder sig av typsnitten Neo Sans och Calibri.

16 Sid 16 Profiltypsnitt Typsnitt Neo Sans Design Sebastian Lester Publicerad 2004 Hej! Om Neo Sans är ett tidlöst typsnitt. Intrycken det ger passar lika bra i tunga seriösa sammanhang som vid lättare och glada tillfällen. De kursiva varianterna känns lite sportiga. Det är i grunden ett klassiskt typsnitt, som med fina detaljer fått ett modernt snitt och en mer teknisk känsla. Neo Sans har hög läsbarhet även i små storlekar och är ett användbart typsnitt som fungerar lika bra i tryckt material som på webben. Varianter Neo Sans Light Neo Sans Regular Neo Sans Medium Neo Sans Bold Neo Sans Light Italic Neo Sans Regular Italic Neo Sans Medium Italic Neo Sans Bold Italic Bokstäver, siffror och tecken ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö !?@ $%&/(){}#:;<^* ` >-,._

17 Sid 17 Profiltypsnitt Neo Sans behöver aldrig bli tråkigt. Variationsrikedomen är väldigt stor och gör att Neo Sans passar i många olika sammanhang. Så är Neo Sans: speciellt, behagfullt och mycket, mycket, mycket ANVÄNDBART variationsrikt & sportigt FENOMENALT BRA rent, modernt och distinkt Light, Regular, Medium och Bold

18 Sid 18 Allmänt typsnitt Används i brevmallar, bildspel och protokoll med mera. Typsnitt Varianter Calibri Calibri Regular Calibri Italic Calibri Bold Calibri Bold Italic Bokstäver och siffror ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Webbtypsnitt Typsnitt Neo Sans Pro Varianter Neo Sans Regular Neo Sans Bold Bokstäver och siffror ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö !?@ $%&/(){}#:;<^* ` >-,._

19 Sid 19 Grafik och mönster Då och då behöver Vetlandas logotyp, texter och bilder, sällskap av dekorelement. Elementen binder samman en trycksak, illustrerar ett budskap eller fungerar som tilltalande utsmyckning.

20 Sid 20 Vetlandabården En kommun är så mycket. I vår kommunikation vill vi kunna förmedla allt det vi är och står för. Till vår hjälp har vi ett eget grafiskt dekorelement, Vetlandabården, som vi kan använda hela eller delar av beroende på sammanhang. Vetlandabården finns i alla våra färger samt en vit, en svart och grå toner.

21 Sid 21 Bildspråk Motljus i gryning är vår melodi då kan man nästan känna hur naturen växer. Kvällsljus kan också ge den där goa känslan, gärna med lite dis i luften. Får vi in ett blått stråk från himmel eller sjö så blir det ett snyggt komplement. Alla bilder bör vara tagna i vår kommun och helst i våra verksamheter.

22 Sid 22 Bildspråk När du tar bilder själv, sträva efter att ta ljusa bilder med klara färger. Porträtt brukar bli bäst utomhus i dagsljus. Tar du bilder inomhus så försök undvika gulstick som lätt uppstår i lampsken. Ju färre saker du har i fokus, desto bättre brukar bilden bli. Försök hitta detaljer med mjuka blå toner.

23 Sid 23 Bildmanér Dekorera gärna bilderna med vårt dekorelement. Tag hela eller delar av bården efter vad som passar bilden och vad du vill förmedla. Den vita fungerar nästan alltid bäst.

24 Sid 24 Tillämpningar Grunden i en grafisk profil är ofta en logotyp, en specifik färgskala, utvalda typsnitt och dekorelement. Kombinationen av dessa olika delar, tillämpningen, bygger upp ett unikt utseende som är lätt att identifiera. Genom att använda riktlinjerna i det här dokumentet kan vi hjälpas åt att skapa en gemensam bild av Vetlanda. Med den grafiska profilens beståndsdelar kan vi skapa allt från brevpapper och visitkort, till konkurrensmässigt marknadsföringsmaterial och profilkläder.

25 Sid 25 Visitkort På visitkorten passar vi på att förmedla vår vision. Baksidan är dekorerad med Vetlandabården. Finns det inte möjlighet att trycka baksidan så går det bra att lämna den tom. Vetlanda här växer människor och företag Tom Thomson Sekreterare Tekniska kontoret Telefon , Vetlanda Besöksadress: Stadshuset, Storgatan 1, Vetlanda vetlanda.se Vetlanda här växer människor och företag Aina Andersson Socialsekreterare Socialförvaltningen Telefon , Vetlanda Besöksadress: Stadshuset, Storgatan 1, Vetlanda vetlanda.se Anders Andersson Intendent Telefon , Kyrkogatan 31, Vetlanda vetlanda.se

26 Sid 26 Brev och korrespondenskort En formell variant utan dekorelementet. En variant med dekorelementet under adressen. En med dekor men utan adress kan användas till mycket mer än bara brev. Tekniska kontoret, Vetlanda Besöksadress: Stadshuset, Storgatan 1, Vetlanda vetlanda.se, Telefon Organisationsnummer Tekniska kontoret, Vetlanda Besöksadress: Stadshuset, Storgatan 1, Vetlanda vetlanda.se, Telefon Organisationsnummer Vetlanda här växer människor och företag Vetlanda här växer människor och företag Visionen finns med på både brev och korrespondenskort. Finns det inte möjlighet att trycka baksidan så går det bra att lämna den tom.

27 Sid 27 Calibri Regular 11/14 pt Calibri Bold 18/21 pt Bo Göran Larsson Vetestigen Vetlanda Ville ville väl veta varför vem valde vatten Velesed excerfe reprehe nimaiore et aut rate natiae prem ratio bea aut latur, apiderum re doluptae vel ilit voles qui dit faciis maio. Itassimossed ut excessi asperup tibusan tiuntium est, il ma nitatis et estist, explatqui conestis remque est utem iurions edipis de sit, officae et facerchillo vitae. Ut voluptat. Gende plaut que debis dollautatem fuga. Is magnatur magnam illuptibus, ut ullandamusam antota dolorporias doloresed untiore sciisin ciminti orerum eium reped qui simin ea dia is dolupta tatquatus solorecte nonserro dolupta ipsuntotate qui ute et harcipiciis nis nobit aceptasi berorrum simagnatur, temped explitate pro odit, serferferum reptatur? Iderum autem ipsanim sum aut venis doluptibea nihil inci utat aut lique ex eossit aute pratur re simus, odistiae consequo is nisti nectem. Et aut autent ad maximus apelest, volenim quis entio. Nem volest, niatur autemposae pernam, odis et, alignis simaior poreptas adit que volent in et eum fuga. Et moluptat adi dolupta volum comniat usdae. Et ommos aut voluptasitat quam cus dolum sit venet maximusdam, ut molessitame illorpo rempores voluptatur sin cuptasi od ute re nobis etus res rem quatibus sit untio. Nam volupta ssequo cum inimilit officae sunt haribus ipit mos dis volorehenis pori sinvent recessim qui omnist aborpor eictus deliquam ut volorate quia qui odi duciaeperum faccumquam fugitae vene volum aborem que dolorpo rerferiti ilit is volecus aut restiae scilicabor sitaquatium quisita nus re voluptusam, nonsequi nemod mos que poris modi omnitaquunt quid modit, ut volores sequibus, nemoluptios nis doloria velisciam volupieture nonsequ idebit enimi, ut enihicae consequunt, officia assi untus, nusanto tatesse niste pro to quosamus velecae nam videndam quatectur? Med vänlig hälsning Förnamn Efternamn titel Calibri Regular 11/14 pt Calibri Bold 10/12 pt Tekniska kontoret, Vetlanda Besöksadress: Stadshuset, Storgatan 1, Vetlanda vetlanda.se, Telefon Organisationsnummer Calibri Regular 10/12 pt Calibri Italic 9 pt Vetlanda här växer människor och företag

28 Sid 28 Kuvert Kuvert finns i många olika storlekar. Det här är principen för hur de ser ut i färg och svart/vitt, Vetlanda, Vetlanda

29 Sid 29 Protokoll Vi har särskilda mallar för protokoll och minnesanteckningar. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum ÅÅÅÅ- MM- DD Sida Sida 21 (x) Plats och tid Beslutande X Dnr X Protokollsrubrik Löptext Kommentar xxx Övriga deltagande Utdrag: x Minnesanteckningar Kommunkansliet Sammanträdesdatum ÅÅÅÅ- MM- DD Gruppens/kommitténs namn Plats och tid Sida 1 (x) Närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Protokollsrubrik Löptext Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Sida Sida Sammanträdesdatum 1 (x) 1 (x) ÅÅÅÅ- MM- DD Ordförande Plats Plats och tid och tid Justerare Beslutande Beslutande Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Datum för anslagets uppsättande Övriga Övriga deltagande deltagande Datum för anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Utses Utses att justera att justera Justeringens plats plats och tid och tid Utdragsbestyrkande Just sign Underskrifter Sekreterare Sekreterare Paragrafer Paragrafer Utdragsbestyrkan Ordförande Ordförande Justerare Justerare Anslag/bevis Protokollet är justerat. är justerat. Justeringen har tillkännagivits har genom genom anslag. anslag. Organ Organ Sammanträdesdatum Datum Datum för anslagets för anslagets uppsättande Datum Datum för anslagets för anslagets nedtagande nedtagande Förvaringsplats för för protokollet protokollet Underskrift Underskrift Utdragsbestyrkande

30 Sid 30 Presentationer Det är många som har anledning att göra presentationer och bildspel i olika sammanhang. Här ges möjlighet till variation. Välkommen till Vetlanda! Rubrik Vetlanda & Emån Brödtext Välkommen till Vetlanda! Här växer människor och företag. Vår Industri Rubrik Brödtext

31 Sid 31 Profilprodukter Här är några exempel på hur vi kan jobba med namnbrickor och profilprodukter. vetlanda.se vetlanda.se

32 Sid 32 Fordon

33 Sid 33 Skyltar

34 Sid 34 Annonser Annonser kan användas liggande eller stående, med blå eller svart ram. Bilder, grafik och text fogas samman till en tilltalande enhet. vetlanda museum Videokonst 5 maj - 3 juni 2012 Visningsprogram 3, tema - identitet vetlanda.se Öppettider fredag 10 maj Fredagen den 10 maj har s stadshus samt kommunens telefonväxel öppet kl Förvaltningarna har begränsad bemanning. Witalabostäders kontor kommer att vara helt stängt. Vetabs reception är stängd medan Flishults avfallsanläggning har öppet kl som vanligt. Vid felanmälningar och nödsituationer se telefonkatalog under. Öppettider fredag 10 maj Fredagen den 10 maj har s stadshus samt kommunens telefonväxel öppet kl Förvaltningarna har begränsad bemanning. Witalabostäders kontor kommer att vara helt stängt. Vetabs reception är stängd medan Flishults avfallsanläggning har öppet kl som vanligt. Vid felanmälningar och nödsituationer se telefonkatalog under. vetlanda.se vetlanda.se

35 Sid 35 Platsannonser söker kultur & fritidschef VD för Witalabostäder funktionschef för funktionshinderomsorgen vetlanda.se söker socialsekreterare vetlanda.se FRITIDS- PEDAGOG Myresjö skola, fritidshem och grundskola Enimpos exceperepe vendera acea qui adis et quiatur moluptas desci rehenda id quiaepedio. Us, unt. Laut fugit et volupti atiorita doluptas est, nost quasperovit ad mos magnis elitiur sit, esedipsanis dolendi squiate paruptatur aliquae essuntotatia neseritatum quod utet mincto idunt modit odissimet vellitatest, ad magnihiciet as corem rehent volut occus aut vendunt il excesequi dit faccum quianti cum sum facculpa et velit, ium etur, voluptatam faccullorum quas quam, quis sunt lauta volest litatem repelig endandi quo magnis etur soluptur sitiossi doles dolum delis ex earum a volut. Uptat odit acipsam dolorestis dolenti que verumqu issequa menitat. KVALIFIKATIONER Enimpos exceperepe vendera acea qui adis et quiatur moluptas desci rehenda id quiaepedio. Us, unt. Sista ansökningsdag: KONTAKTPERSON Enimpos exceperepe vendera acea qui adis et FACKLIGA KONTAKTPERSONER Enimpos exceperepe vendera acea qui adis et quiatur moluptas desci rehenda id quiaepedio. Us, unt. Enimpos exceperepe vendera acea qui adis et quiatur moluptas desci rehenda id quiaepedio. Us, unt. Här växer både människor och företag Här frodas framtidstro, klurighet och idérikedom. Här finns kvalitet och kompetens. Här finns en trygg, säker och sund miljö, närhet till service och många mötesplatser. Här finns landets bästa företagsklimat. Här finns ett berikande och varierat kultur- och fritidsliv. vetlanda.se

36 Sid 36 Evenemangsannonser Använd den dekorfärg som passar bäst till evenemanget och bilden. Välj en del av Vetlandabården som passar ämnet. MARGARETA BENGTSSON ELISE EINARSDOTTER OLLE STEINHOLTZ JAN JONSSON GUIDAR 20 MARS KL Förköp: 150 kronor, Vetlanda turistbyrå Arrangör: kultur och fritid Läs mer: destinationvetlanda.se 7 MAJ KL Arrangör: kultur och fritid Läs mer: destinationvetlanda.se

37 Sid 37 Evenemangsannonser I bredare annonser kan du använda mer av Vetlandabården. MARGARETA BENGTSSON ELISE EINARSDOTTER OLLE STEINHOLTZ 20 MARS KL Förköp: 150 kronor, Vetlanda turistbyrå Arrangör: kultur och fritid Läs mer: destinationvetlanda.se

38 Sid 38 Foldrar Att utforma trycksaker med den nya grafiska profilen är både ett enkelt och inspirerande arbete. Vita sidor får liv med hjälp av grafiken och blå detaljer. Loratus nist ullestora aut aut min porporrore Här växer människor och företag Loratus nist ullestora aut aut min porporroreacerspiet at expero offici ipictasinte eum fugit dollesequame esecus. Odit quosa que alignatur? Quae custi officta a et post ute verferovid et mil ilitia dolupta nam, samet pro quodignat. Obis archil mo ipid quae. Bo. Lorum et diciis molut es resequam ellorae fuga. Ut vel est, saperorit, illiquatur volorro offic te remodit santota conseque at lit rerum quos eatur Evel int is est mil maxima dolorer estios solorestium exerum aliquuntur at. veligni ariat alique vernatus et laborepel Facestio. Et ea core minvenectur mincta ma corum coris autatia dolum saerunt idunt eume moluptae. Iqui dis et excerae exerum hariorem dolupturero moloreped nonem dolum qui intiis delenda nitatem eration ectempor aut lautaestibus ipitat inus enia et optatquod quatium ius, magniae peliquia volupta estoribus qui officabo. Ut es abo. Ed eatemqu odicaecte vitiatur? Rate dolorerci blaceperunt esequisquo te volorero moditatiatis voluptatiore nos eicit aut omnimi, sequiam vitatis etur? veniae et ut et. Pudiam lab inullen deraepe runtis mod magniamust Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est Väx och rota dig i Vetlanda Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. Nem alitat et aceptatque dite voluptassiti cumet et fugitat. Editiistota dolendamus el expla vid essunt faci te cone quodi tem cus estiur, seque sedio velit omnisciunt Loratus nist ullestora aut aut min porporrore Loratus nist ullestora aut aut min porporroreacerspiet at expero offici ipictasinte eum fugit dollesequame esecus. Odit quosa que alignatur? Quae custi officta a et post ute verferovid et mil ilitia dolupta nam, samet pro quodignat. Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. Nem alitat et aceptatque dite voluptassiti cumet et fugitat. Obis archil mo ipid quae. Bo. Lorum et fuga. Ut vel est, saperorit, illiquatur santota conseque at lit rerum quos eatur solorestium exerum aliquuntur at. Facestio. Et ea core minvenectur mincta idunt eume moluptae. Iqui dis et excerae nonem dolum qui intiis delenda nitatem ipitat inus enia et optatquod quatium ius, qui officabo. Ut es abo. Ed eatemqu odicaecte vitiatur? Rate dolorerci blaceperunt vitatis etur? ora rrore ro offici ipictasinte ae custi officta a et nat. equam ellorae odit xima dolorer estios rnatus et laborepel ia dolum saerunt upturero moloreped t lautaestibus upta estoribus ro moditatiatis volt omnimi, sequiam - Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. - Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. Nem alitat et aceptatque dite voluptassiti cumet et fugitat. Editiistota dolendamus el expla vid essunt faci te cone quodi tem cus estiur, seque sedio velit omnisciunt Här växer människor och företag Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. - Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. Nem alitat et aceptatque dite voluptassiti cumet et fugitat. Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. Nem alitat et aceptatque dite voluptassiti cumet et fugitat. Editiistota dolendamus el expla vid essunt faci te cone quodi tem cus estiur, seque sedio velit omnisciunt Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. Epudam, acest ut volorumenit Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est fugit omnim vendam facearc hilicillab ipsam voloreptae dus eum es in eost res endae voluptatia doleceperio. Nem alitat et aceptatque dite voluptassiti cumet et fugitat. Loratus nist ullestora aut aut min porporrore Loratus nist ullestora aut aut min porporroreacerspiet at expero offici ipictasinte eum fugit dollesequame esecus. Odit quosa que alignatur? Quae custi officta a et post ute verferovid et mil ilitia dolupta nam, samet pro quodignat. Obis archil mo ipid quae. Bo. Lorum et fuga. Ut vel est, saperorit, illiquatur santota conseque at lit rerum quos eatur solorestium exerum aliquuntur at. Facestio. Et ea core minvenectur mincta idunt eume moluptae. Iqui dis et excerae nonem dolum qui intiis delenda nitatem ipitat inus enia et optatquod quatium ius, qui officabo. Ut es abo. Ed eatemqu odicaecte vitiatur? Rate dolorerci blaceperunt vitatis etur? Pudiam lab inullen deraepe runtis mod magniamust diciis molut es resequam ellorae volorro offic te remodit Evel int is est mil maxima dolorer estios veligni ariat alique vernatus et laborepel ma corum coris autatia dolum saerunt exerum hariorem dolupturero moloreped eration ectempor aut lautaestibus magniae peliquia volupta estoribus esequisquo te volorero moditatiatis voluptatiore nos eicit aut omnimi, sequiam veniae et ut et. Pudiam lab inullen deraepe runtis mod magniamust diciis molut es resequam ellorae volorro offic te remodit Loratus nist ullestora aut aut min porporrore Loratus nist ullestora aut aut min porporroreacerspiet at expero offici ipictasinte eum fugit dollesequame esecus. Odit quosa que alignatur? Quae custi officta a et post ute verferovid et mil ilitia dolupta nam, samet pro quodignat. Obis archil mo ipid quae. Bo. Lorum et fuga. Ut vel est, saperorit, i liquatur santota conseque at lit rerum quos eatur solorestium exerum aliquuntur at. Facestio. Et ea core minvenectur mincta idunt eume moluptae. Iqui dis et excerae nonem dolum qui int is delenda nitatem ipitat inus enia et optatquod quatium ius, qui officabo. Ut es abo. Ed eatemqu odicaecte vitiatur? Rate dolorerci blaceperunt vitatis etur? Pudiam lab inu len deraepe runtis mod magniamust dic is molut es resequam ellorae volorro offic te remodit Evel int is est mil maxima dolorer estios veligni ariat alique vernatus et laborepel ma corum coris autatia dolum saerunt exerum hariorem dolupturero moloreped eration ectempor aut lautaestibus magniae peliquia volupta estoribus esequisquo te volorero moditatiatis voluptatiore nos eicit aut omnimi, sequiam veniae et ut et. Evel int is est mil maxima dolorer estios veligni ariat alique vernatus et laborepel ma corum coris autatia dolum saerunt exerum hariorem dolupturero moloreped eration ectempor aut lautaestibus magniae peliquia volupta estoribus esequisquo te volorero moditatiatis voluptatiore nos eicit aut omnimi, sequiam veniae et ut et. Väx och rota dig i Vetlanda

39 Sid 39 Foldrar När du gör trycksaker som du ska skriva ut själv tänk på att skrivaren inte kan skriva ända ut i papperets kant. Loratus nist ullestora aut aut min porporrore Loratus nist ullestora aut aut min porporroreacerspiet at expero offici ipictasinte eum fugit dollesequame esecus. Odit quosa que alignatur? Quae custi officta a et post ute verferovid et mil ilitia dolupta nam, samet pro quodignat. Obis archil mo ipid quae. Bo. Lorum et fuga. Ut vel est, saperorit, illiquatur santota conseque at lit rerum quos eatur solorestium exerum aliquuntur at. Facestio. Et ea core minvenectur mincta idunt eume moluptae. Iqui dis et excerae nonem dolum qui intiis delenda nitatem ipitat inus enia et optatquod quatium ius, qui officabo. Ut es abo. Ed eatemqu odicaecte vitiatur? Rate dolorerci blaceperunt vitatis etur? Pudiam lab inullen deraepe runtis mod magniamust diciis molut es resequam ellorae volorro offic te remodit Evel int is est mil maxima dolorer estios veligni ariat alique vernatus et laborepel ma corum coris autatia dolum saerunt exerum hariorem dolupturero moloreped eration ectempor aut lautaestibus magniae peliquia volupta estoribus esequisquo te volorero moditatiatis voluptatiore nos eicit aut omnimi, sequiam veniae et ut et. Här växer människor och företag Natem qui nectur solut entur, nonsecea esci qui ut perspid ut etus non por mintur, accusam lacerovidio dio voluptur auta id mint dignimagni dolore optat. Um im qui optas disquam, in cor andanda in resequam ipita sequi con perumendust autet ad ullam nusam volupturit, ullam faccus, sita dolorum et et, quia quatem quat enihilit volum atiurit modiones magnimolor re voluptam sequasimus. Sedio. Ti officimpere, volora dolorep eremporepra cuptius, totatias ium et evelendia consecae nimolup itiisque sitia volore landigniam remquatiame atur acimo odiatio rehenda nihitem que nonsectiatur saperatiis quiam, volorrovit, sendis et fugiati orepro et quas aute prestrum que iumet dolorendebit ulparion con re volumque nonsequatum Väx och rota dig i Vetlanda Här växer människor och företag Loratus nist ullestora aut aut min porporrore Loratus nist ullestora aut aut min porporroreacerspiet at expero offici ipictasinte eum fugit dollesequame esecus. Odit quosa que alignatur? Quae custi officta a et post ute verferovid et mil ilitia dolupta nam, samet pro quodignat. Obis archil mo ipid quae. Bo. Lorum et fuga. Ut vel est, saperorit, illiquatur santota conseque at lit rerum quos eatur solorestium exerum aliquuntur at. Facestio. Et ea core minvenectur mincta idunt eume moluptae. Iqui dis et excerae nonem dolum qui intiis delenda nitatem ipitat inus enia et optatquod quatium ius, qui officabo. Ut es abo. Ed eatemqu odicaecte vitiatur? Rate dolorerci blaceperunt vitatis etur? Pudiam lab inullen deraepe runtis mod magniamust diciis molut es resequam ellorae volorro offic te remodit Evel int is est mil maxima dolorer estios veligni ariat alique vernatus et laborepel ma corum coris autatia dolum saerunt exerum hariorem dolupturero moloreped eration ectempor aut lautaestibus magniae peliquia volupta estoribus esequisquo te volorero moditatiatis voluptatiore nos eicit aut omnimi, sequiam veniae et ut et. Natem qui nectur solut entur, nonsecea esci qui ut perspid ut etus non por mintur, accusam lacerovidio dio voluptur auta id mint dignimagni dolore optat. Um im qui optas disquam, in cor andanda in resequam ipita sequi con perumendust autet ad ullam nusam volupturit, ullam faccus, sita dolorum et et, quia quatem quat enihilit volum atiurit modiones magnimolor re voluptam sequasimus. Sedio. Ti officimpere, volora dolorep eremporepra cuptius, totatias ium et evelendia consecae nimolup itiisque sitia volore landigniam remquatiame atur acimo odiatio rehenda nihitem que nonsectiatur saperatiis quiam, volorrovit, sendis et fugiati orepro et quas aute prestrum que iumet dolorendebit ulparion con re volumque nonsequatum Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est Väx och rota dig i Vetlanda Ut et quae il ent restio. Itaera solo volore rerum ea dus necus dolum suntiassi delesedxereptas est

40 Sid 40 Informationsblad Som enkla informationsblad kan du använda till exempel brevmallen med och utan adress. Enkelt och snyggt är ledorden. Nya rutiner i köket Kom till informationsmöte i Pos eosam repudit adi temodigent. Quidit que duntis magnatatur acime sam fugit reium voluptatio eum enitat optisitas explaborit ut es expliquibus autature, omnihillabo. Sunt il et ium nime nate consequo. TID: 4 maj, klockan PLATS: Köket så klart. Kom till forum Kom till informationsmöte i Pos eosam repudit adi temodigent. Quidit que duntis magnatatur acime sam fugit reium voluptatio eum enitat optisitas explaborit ut es expliquibus autature, omnihillabo. Sunt il et ium nime nate consequo. TID: 4 maj, klockan PLATS: Runt hörnet Välkomna! Välkomna! Vetlanda här växer människor och företag

41 Sid 41 Affischer Här växer människor och företag Här växer människor och företag

42 Sid 42 Utställningsmaterial Här växer människor och företag Vetlanda Här växer människor och företag - här växer människor och företag

43 Sid 43 Webb Kommunikationsavdelningen ansvarar för kommunens webbsidor och ser till att dessa följer grundprinciperna för den grafiska profilen. Om egna sidor av olika anledningar är aktuella att produceras ska detta alltid stämmas av med s kommunikatörer. vetlanda.se Logotyp (sid 10-12), profilfärger (sid 14), typsnitt (sid 18) och Vetlandabården (sid 20) är viktiga delar av vår profil och ska genomsyra kommunens alla webbsidor. webbtypsnitt Neo Sans Regular Neo Sans Bold VetlandaBlå VetlandaGul VetlandaGrön Vetl. Ljusgrön VetlandaBrun Svart 60% Grå 40% Grå RGB: HEX: 53B7E8 RGB: HEX: FFD64F RGB: HEX: 79A342 RGB: HEX: BCC65C RGB: HEX: CE8B4E RGB: HEX: RGB: HEX: RGB: HEX: CCCCCC

44 Bakgrund grafisk profil s grafiska profil har tillkommit för att få verksamhetens olika delar att kommunicera enhetligt och ge en tydlig bild av Vetlanda. Den är ett verktyg för att ena kommunikationen samtidigt som verksamheter tillåts att särprofileras inom dess ramar. Sid 44 Efter en upphandling valdes en leverantör som presenterade en arbetsprocess som involverade kommunens alla delar från enskilda förvaltningar till helägda bolag. Process Till projektet bjöds ett 50-tal medarbetare in, från verksamhetens olika grenar - såväl tjänstemän som politiker. Workshoppar genomfördes i tre olika omgångar. Frågor som behandlades var: Vad är ett varumärke? Vad står Vetlanda för idag? Vad ska Vetlanda stå för imorgon? Vilka egenskaper hos framtida Vetlanda är viktigast att fokusera på? Vilken betydelse har ordet kommun? Signalerar kommunvapnet det Vetlanda står för? Ska vi ha ett eget platsvarumärke vid sidan om kommunens logotyp? Särprofilering. En öppen webbenkät lades ut på hemsidan. Här ställdes tre frågor: Vilken typ av känslor har du för varumärket? Vilken egenskap tycker du passar in på varumärket? Vilka tre egenskaper vill du helst att varumärket Vetlanda ska kommunicera i framtiden? Resultaten av workshoppar och webbenkät analyserades och presenterades för alla som deltagit samt för kommunstyrelsens arbetsutskott och för kommunens ledningsgrupp. Resultatet finns dokumenterat i en rapport. Utifrån analyserna och synpunkter från alla inblandade producerades den grafiska profilen och stämdes av i flera omgångar på vägen. Vetlanda grafiska profil är antagen av kommunstyrelsen den 6 november Kompago Kommunikation AB (numera Yellon AB) har genomfört arbetet i nära samarbete med kommunens kommunikatörer.

Sid 1. Grafisk profil. för Vetlanda kommun

Sid 1. Grafisk profil. för Vetlanda kommun Sid 1 Grafisk profil för Förord är en mångfacetterad arbetsplats med 2 500 medarbetare som verkar inom ett stort antal områden. Vi har en positiv utveckling i kommunen. Företagen går bra, fler vill etablera

Läs mer

Profilmanual. version

Profilmanual. version Profilmanual version 1.0 2017 Det grafiska uttrycket... Är en viktig del av hur ett varumärke uppfattas. Det är vårt ansikte utåt. Om vi alla ser till att hålla den grafiska profilen enhetlig så adderar

Läs mer

GRAFISK PROFIL. A till Ö. Vi hjälper dig få bitarna på plats!

GRAFISK PROFIL. A till Ö. Vi hjälper dig få bitarna på plats! GRAFISK PROFIL A till Ö LOGOTYP Standard logotyp I största möjliga mån används denna logotyp. Gråskala Vid tryck i gråskala används denna logotyp. Mindre logotyper Ska logotypen placeras på mindre ytor,

Läs mer

Grafisk manual för JAK Medlemsbank - Lathund

Grafisk manual för JAK Medlemsbank - Lathund Grafisk manual för JAK Medlemsbank - Lathund VID FRÅGOR VAR VÄNLIG KONTAKTA KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN Kommunikatör Louise Clausen, louise.clausen@jak.se, 0500-46 45 23 eller Webbansvarig Hanna Sikter,

Läs mer

GRAFISK MANUAL WALLOXSTRAND

GRAFISK MANUAL WALLOXSTRAND GRAFISK MANUAL WALLOXSTRAND WALLOXSTRAND INTRODUKTION VARUMÄRKET WALLOXSTRAND För att förstärka och förtydliga varumärket Walloxstrand behövs en tydlig och gemensam hållen identitet. Den grafiska profilen

Läs mer

Grafisk profil. Grafisk profilguide. Version 1.1

Grafisk profil. Grafisk profilguide. Version 1.1 Grafisk profil Grafisk profilguide Version 1.1 Logotyp Vår logotyp Logotypen består av en ordbild (Energimarknadsinspektionen, Swedish Energy Markets Inspectorate) och en symbol. Symbolen består av förkortningen

Läs mer

Grafisk Manual. Dröm Sötts grafiska manual gäller från och med 25 mars 2015

Grafisk Manual. Dröm Sötts grafiska manual gäller från och med 25 mars 2015 Grafisk Manual Dröm Sötts grafiska manual gäller från och med 25 mars 2015 2 Innehåll Innehållsförteckning Om oss...4 Grafisk Manual...5 Logotyp...6 Felaktig användning...8 Frizon...10 Färgalternativ...11

Läs mer

BJURHOLMS KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16 17. Grafisk profil. Bjurholms kommun

BJURHOLMS KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16 17. Grafisk profil. Bjurholms kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16 17 Grafisk profil Bjurholms kommun Innehåll Typsnitt... sid. 3 Färger... sid. 4 Logga... sid. 5 Visitkort... sid. 6 Annonser... sid. 7 Kuvert... sid. 8 Utgående

Läs mer

SMART BUILT ENVIRONMENT GRAFISK MANUAL

SMART BUILT ENVIRONMENT GRAFISK MANUAL SMART BUILT GRAFISK MANUAL DEN HÄR MANUALEN ÄR TÄNKT SOM ETT STÖD FÖR DIG SOM SKA PRODUCERA MATERIAL FÖR SMART BUILT. Här hittar du praktiska tips och inspiration för hur alla grafiska byggstenar ska användas.

Läs mer

RKM REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN. Grafisk profilmanual

RKM REGIONALA KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN NORRBOTTEN. Grafisk profilmanual Grafisk profilmanual YNDIGHETEN Om den grafiska profilen En grafisk profil används för att göra avsändaren tydlig och för att ge ett enhetligt och proffsigt intryck. Människor inom och utanför ska enkelt

Läs mer

Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN

Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN INLEDNING En region, ett varumärke, många möjligheter Den grafiska manualen beskriver Region Jönköpings läns visuella identitet, det vill säga hur vi presenterar

Läs mer

Grafisk profilmanual

Grafisk profilmanual Grafisk profilmanual Innehåll GRAFISK PROFILMANUAL 1 Inledning 2 Logotyp 3 Färger 4 Dekorelement 5 Typsnitt 6 Kontorstryck 7 Powerpoint-mall 8 Trycksaker 9 Annons 10 Webb Inledning. 1 Rätt utnyttjad bygger

Läs mer

våra grafiska riktlinjer

våra grafiska riktlinjer Grafisk manual för distrikt & föreningar våra grafiska riktlinjer 2014-12-11 Version 1.0 Innehåll Förord 3 1. Logotyp 1.1 Primär logotyp 4 1.2 Sekundär logotyp 5 1.3 Friyta och placering 6 1.4 Välj rätt

Läs mer

1 GRAFISK MANUAL MATTANKEN GRAFISK MANUAL MATTANKEN. MATtanken OFFENTLIGA MÅLTIDER ALLA AKTÖRER I KEDJAN

1 GRAFISK MANUAL MATTANKEN GRAFISK MANUAL MATTANKEN. MATtanken OFFENTLIGA MÅLTIDER ALLA AKTÖRER I KEDJAN 1 GRAFISK MANUAL MATTANKEN GRAFISK MANUAL MATTANKEN 2 GRAFISK MANUAL MATTANKEN Innehåll Varför och hur man använder den grafiska manualen 3 LOGOTYP Färgvarianter av logotypen 5 Logotypens storlek och frizon

Läs mer

Grafisk manual. Logotyp. Typsnitt. Formgivning. Logotypens uppbyggnad. Ikoner och illustrationer

Grafisk manual. Logotyp. Typsnitt. Formgivning. Logotypens uppbyggnad. Ikoner och illustrationer Grafisk manual Logotyp Logotypens uppbyggnad Logotypens användning Färger Kombination logotyp och färger Typsnitt Formgivning Ikoner och illustrationer Remix av logotyp Länkresurser November 2015 Logotyp

Läs mer

GRAFISK MANUAL. En grafisk manual stärker även Ockelbo Kommuns kommunikation och varumärke. Skapar igenkänning och en egen identitet.

GRAFISK MANUAL. En grafisk manual stärker även Ockelbo Kommuns kommunikation och varumärke. Skapar igenkänning och en egen identitet. GRAFISK MANUAL GRAFISK MANUAL Denna manual är framtagen för att göra allt material från Ockelbo Kommun enhetligt och tydligt. Det är ett hjälpmedel i det dagliga arbetet inom kommunen då brev, kallelser

Läs mer

GRAFISK MANUAL LANDSBYGDSNÄTVERKET

GRAFISK MANUAL LANDSBYGDSNÄTVERKET GRAFISK MANUAL LANDSBYGDSNÄTVERKET 2 GRAFISK MANUAL LANDSBYGDSNÄTVERKET Innehåll Varför och hur man använder den grafiska manualen 3 LOGOTYP Färgvarianter av logotypen 4 Logotypens storlek och frizon 6

Läs mer

MEET YIN YIN TIME: PLACE:

MEET YIN YIN TIME: PLACE: HDK - Child Culture Design Annons intranät på kandidatutbildning i Kina Animation STUDY CHILD CULTURE DESIGN IN SCANDINAVIA MEET YIN YIN TIME: PLACE: PLAYFUL. LIKE YOU HDK - Child Culture Design Annons

Läs mer

Grafi sk profi l 1 Eslövs kommun 2011

Grafi sk profi l 1 Eslövs kommun 2011 Grafisk profil Eslövs kommun 2011 1 Innehåll Syftet med en grafisk profil... 3 Vårt stadsvapen... 4 Vår logotyp... 5 Designelement... 6 Våra profilfärger... 7 Logotypen i färg, i svart och i vitt... 8

Läs mer

Avsändartillägg Barkarbystaden

Avsändartillägg Barkarbystaden Avsändartillägg Barkarbystaden Konsumentkommunikation (B2C) Affärskommunikation (B2B) Stationary Rubrik 2014.01.24 Eit imint endus enimintum qui con con conem et laborias dolentus res errum sum, omni cus

Läs mer

Grafisk identitet. Trovärdighet. Innehåll. Identifikation

Grafisk identitet. Trovärdighet. Innehåll. Identifikation Grafisk identitet Grafisk identitet Dessa riktlinjer beskriver hur varumärkets grafiska profil är uppbyggd och hur den kan rekonstrueras. Eftersträva alltid att följa dessa riktlinjer för maximal effekt

Läs mer

G r a f i s k PROFILMANUAL

G r a f i s k PROFILMANUAL Grafisk PROFILMANUAL 2 Grafisk profilmanual Innehåll Bilder 5 Logotyp 6 Färger 8 Typografi 9 PowerPoint 11 Annonser 12-13 Visitkort & korrespondenskort 14 Kuvert & brevpapper 15 E-post signatur 16 Profilkläder

Läs mer

SLUTPRESENTATION K3 KONCEPTPLAN OCH GRAFISK PROFIL. Hannes Svensson Amanda Lundius Mörck Ebba Krigström Linda Hurtig Jon Högman

SLUTPRESENTATION K3 KONCEPTPLAN OCH GRAFISK PROFIL. Hannes Svensson Amanda Lundius Mörck Ebba Krigström Linda Hurtig Jon Högman SLUTPRESENTATION K3 KONCEPTPLAN OCH GRAFISK PROFIL Hannes Svensson Amanda Lundius Mörck Ebba Krigström Linda Hurtig Jon Högman BAKGRUND Otydlig profilering Svårt att ta del av information Dålig koll på

Läs mer

GRAFISK MANUAL EQUMENIA 2013 2013 09 17

GRAFISK MANUAL EQUMENIA 2013 2013 09 17 EQUMENIA 2013 2013 09 17 INNEHÅLL KAPITEL 1 KAPITEL 2 KAPITEL KAPITEL KAPITEL 3 4 5 INLEDNING s. 3 LOGOTYP Logotyp Lokala & regionala Placering & storlek Felaktig användning s. 4 FÄRGER Färgschema s. 8

Läs mer

MORA GYMNASIUM GRAFISK PROFIL

MORA GYMNASIUM GRAFISK PROFIL GRAFISK PROFIL Grafiskt uttryck och namn - färgprofil & symbol MORA GYMNA 2 Grafiskt uttryck och namn - Logotype 3 Grafiskt uttryck och namn - Logotype Tidlösa, moderna färger hämtade från de tre kommunernas

Läs mer

GRAFISK MANUAL TL BYGG VERSION

GRAFISK MANUAL TL BYGG VERSION GRAFISK MANUAL TL BYGG VERSION 01.2018 Innehåll 01. Logotypen 02. Varianter 03. Frizon & storlek 04. Användning 05. Symbolen 06. Primära färger 07. Sekundära färger 08. Profiltypsnitt 09. Ersättningstypsnitt

Läs mer

GRAFISK PROFIL. Svenska Kroppskultur Förbundet

GRAFISK PROFIL. Svenska Kroppskultur Förbundet GRAFISK PROFIL Svenska Kroppskultur Förbundet Ett myckt starkt varumärke Ett starkt varumärke som Svenska Kroppskultur förbundet utgör en ovärderlig plattform i relationen med tävlande, föreningar, kunder,

Läs mer

VISUELL IDENTITET. för Svenska Dreverklubben. Förord. Version 1.1

VISUELL IDENTITET. för Svenska Dreverklubben. Förord. Version 1.1 VISUELL IDENTITET för Svenska Dreverklubben Förord Version 1.1 Januari 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LOGOTYP TYPSNITT FÄRGER BILDSPRÅK KONTORSTRYCK TRYCKSAKER WEBBPLATS DIGITALT SKYLTMATERIAL PROFILPRODUKTER

Läs mer

Symbolen ska alltid användas i färg om det är möjligt. Den ska inte vara mindre än 20 mm eftersom den då blir svårläst och otydlig.

Symbolen ska alltid användas i färg om det är möjligt. Den ska inte vara mindre än 20 mm eftersom den då blir svårläst och otydlig. Grafiska riktlinjer Låna dig rik Låna dig rik är en symbol för det varumärkesarbete som biblioteken i Kalmar, Kronobergs och Blekinge län påbörjade 2010. Därför ska symbolen endast användas i samband med

Läs mer

1. Grundelement visuell identitet. Logotyp, symbol, typografi, färger, dekorelement, avsändare och grundprinciper för placeringar.

1. Grundelement visuell identitet. Logotyp, symbol, typografi, färger, dekorelement, avsändare och grundprinciper för placeringar. 1. Grundelement visuell identitet Logotyp, symbol, typografi, färger, dekorelement, avsändare och grundprinciper för placeringar. www.regionostergotland.se 4 1.1 Logotyp Region Östergötlands logotyp består

Läs mer

Grafisk profil. Version 1.0

Grafisk profil. Version 1.0 Grafisk profil Version 1.0 Vår Grafiska Profil Vår grafiska profil skall fungera som ett styrdokument för att underlätta att vi håller en enhetlig och igenkännande kommunikationsbas. Det grafiska materialet

Läs mer

GRAFISK Profil. inl4_lisen_a_grafisk_profil_me106a.indd 1 2015-05-17 10:29

GRAFISK Profil. inl4_lisen_a_grafisk_profil_me106a.indd 1 2015-05-17 10:29 GRAFISK Profil inl4_lisen_a_grafisk_profil_me106a.indd 1 2015-05-17 10:29 Logotyp Logotypen är grunden för min verksamhets identitet och dess syfte är att skapa en tydlig avsändare. Jag har arbetat fram

Läs mer

Anvisningar beträffande användning av destinationslogotyp

Anvisningar beträffande användning av destinationslogotyp Anvisningar beträffande användning av destinationslogotyp Halmstad DECEMBER 2010 Om Varför en destinationslogotyp? För att skapa en tydligare profil åt Halmstad som destination och etableringsort, samt

Läs mer

Grafisk Profilmanual HÖGBO BRUK

Grafisk Profilmanual HÖGBO BRUK Grafisk Profilmanual HÖGBO BRUK Innehåll Om Högbo Bruk... 3 Logotyp... 4 Frizon... 5 Minimiformat... 5 Pay-off... 5 Otillåten användning av logotyp...6 Typsnitt för tryck...7 Brukstypsnitt... 8 Färger...9

Läs mer

Förord. Innehåll. Logotyp 3 Typsnitt 4 Färger 5 Profilelement 6 Profilmallar 7-9

Förord. Innehåll. Logotyp 3 Typsnitt 4 Färger 5 Profilelement 6 Profilmallar 7-9 Grafisk Guide 1.0 Förord Den grafiska guiden ska fungera som en vägledning för allt profilmaterial; både för tryck och webb och såväl för extern som intern kommunikation. Rocklunda Restaurang & Konferens

Läs mer

HUR VI SKAPAR ETT TYDLIGT VARUMÄRKE

HUR VI SKAPAR ETT TYDLIGT VARUMÄRKE GRAFISK MANUAL HUR VI SKAPAR ETT TYDLIGT VARUMÄRKE Everything you do communicates har en viss person en gång sagt. Och visst är det så. Allt vi gör kommunicerar och skapar en bild av varumärket Solidaritetsfonden.

Läs mer

Grafisk guide. adress Box 801, 961 17 Boden besök Parkgatan 34 Tel 0921-578 80 FAX 0921-789 03 E-POST info@bodenbo.se internet www.bodenbo.

Grafisk guide. adress Box 801, 961 17 Boden besök Parkgatan 34 Tel 0921-578 80 FAX 0921-789 03 E-POST info@bodenbo.se internet www.bodenbo. Grafisk guide adress Box 801, 961 17 Boden besök Parkgatan 34 Tel 0921-578 80 FAX 0921-789 03 E-POST info@bodenbo.se internet www.bodenbo.se Grafisk guide Grafisk profil handlar om en helhet där intrycket

Läs mer

Grafisk manual. ljusdal.se

Grafisk manual. ljusdal.se Grafisk manual Innehåll Inledning 3 Logotyp och vapen 4 Placering och frizon 5 Samarrangemang 6 Särprofilering 6 Grafiska element 7 Typografi 8-9 Språk 10 Bilder 10 Annonser 11 Mallar 12-14 Webb 15 inledning

Läs mer

PLÅT & VENTFÖRETAGEN Grafisk manual

PLÅT & VENTFÖRETAGEN Grafisk manual 08-762 75 85 info@pvforetagen.se www.pvforetagen.se Grafisk manual Manual Den här manualen är främst framtagen för alla som är anställda eller arbetar som leverantör till Plåt & Ventföretagen. Målet är

Läs mer

De grafiska reglerna är ett viktigt element i arbetet med att bygga ett starkt varumärke och avsteg får endast göras i samråd med SPEF.

De grafiska reglerna är ett viktigt element i arbetet med att bygga ett starkt varumärke och avsteg får endast göras i samråd med SPEF. Murning- och Putsentreprenörerna, SPEF, är den rikstäckande bransch-organisationen för murat och putsat byggande i Sverige. Här är en sammanfattning av de grafiska regler som gäller vid produktion av material

Läs mer

Lampladan City. Grafisk manual

Lampladan City. Grafisk manual Grafisk manual Innehåll 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. Introduktion Logotyp Logotyp: Färgalternativ Logotyp: Färgalternativ Färger Färger: Förklaring Grafisk dekor Typografi Typografi: Tillämpling

Läs mer

GRAFISK MANUAL. En grafisk manual stärker även Ockelbo Kommuns kommunikation och varumärke. Skapar igenkänning och en egen identitet.

GRAFISK MANUAL. En grafisk manual stärker även Ockelbo Kommuns kommunikation och varumärke. Skapar igenkänning och en egen identitet. GRAFISK MANUAL 1 GRAFISK MANUAL Denna manual är framtagen för att göra allt material från Ockelbo Kommun enhetligt och tydligt. Det är ett hjälpmedel i det dagliga arbetet inom kommunen då brev, kallelser

Läs mer

Direktonline. GRAFISK MANUAL

Direktonline. GRAFISK MANUAL Visuell kommunikation Direktonline Direktonline. GRAFISK MANUAL KONTAKT Telefon: 031-301 33 20 E-post: info@direktonline.se ADRESS Erik Dahlbergsgatan 9 411 26 Göteborg ONLINE Webbplats: www.direktonline.se

Läs mer

Grafisk manual Våren 2014 Besök vår webb: www.lillahjartatipitea.se Eller maila på: info@lillahjartatipitea.se Vår grafiska manual Här hittar du riktlinjer och praktiska exempel på hur vår profil ska användas.

Läs mer

Visuell identitet Riktlinjer 1 VISUELL IDENTITET RIKTLINJER

Visuell identitet Riktlinjer 1 VISUELL IDENTITET RIKTLINJER Visuell identitet Riktlinjer 1 VISUELL IDENTITET RIKTLINJER Introduktion Megamind är en utställning inom Tekniska museet och har därför möjlighet att ha en egen visuell identitet. Megamind ska förhålla

Läs mer

Världens bästa hälsa 2020. Profilmanual. Profilmanual Indexator

Världens bästa hälsa 2020. Profilmanual. Profilmanual Indexator Världens bästa hälsa 2020 Profilmanual Profilmanual Indexator Innehåll Följ profilmanualen 3 Logotyp 4 Logotypanvändning 5 Friyta 6 Färger 7 Typografi 8 Typografi ersättningstypsnitt 9 Grafiskt mönster

Läs mer

Struktanalys. Analys av strukturerade produkter. grafisk manual v1.0

Struktanalys. Analys av strukturerade produkter. grafisk manual v1.0 grafisk manual v1.0 Innehåll: Inledning Varumärket... 3 Logotyp Grundregler & utföranden... 4 Tillämpning... 5 Luft & storlek... 6 Färgpalett Primära färger & komplementfärger... 7 Färgpalett... 8 Typsnitt

Läs mer

Grafisk manual SVEROK - GRAFISK MANUAL, VERSION 1.0 2012

Grafisk manual SVEROK - GRAFISK MANUAL, VERSION 1.0 2012 Grafisk manual SVEROK - GRAFISK MANUAL, VERSION 1.0 2012 Första frågan. Varför en grafisk manual? Allt börjar med inget. Det är ju det som är kul, att man egentligen kan skapa vad som helst när det gäller

Läs mer

Illustration: Anna Ödlund GRAFISK MANUAL

Illustration: Anna Ödlund GRAFISK MANUAL Illustration: Anna Ödlund GRAFISK MANUAL Grafisk identitet En organisations identitet är i hög grad beroende av sin visuella presentation. En konsekvent tillämpning av element och regler bäddar för ett

Läs mer

Grafisk profil & kommunikation Vänersborgs kommun. Version 1.5 - maj 2013

Grafisk profil & kommunikation Vänersborgs kommun. Version 1.5 - maj 2013 Grafisk profil & kommunikation Vänersborgs kommun Version 1.5 - maj 2013 Innehåll Grafisk profil & kommunikation Vänersborgs kommun 2 Om denna manual 3 Logotypen 4 Logotypen - 3 olika varianter 5 Logotyp

Läs mer

Grafisk profil ETT ÖPPNARE VÄRMLAND

Grafisk profil ETT ÖPPNARE VÄRMLAND Grafisk profil ETT ÖPPNARE VÄRMLAND Den grafiska handboken ska hjälpa dig och förenkla ditt arbete när du kommunicerar. Den ska fungera som ett praktiskt arbetsverktyg där du bland annat hittar information

Läs mer

SWEBO Bioenergy Grafisk profil

SWEBO Bioenergy Grafisk profil SWEBO Bioenergy Grafisk profil Formsmedjan Reklam & Kommunikation Grafisk profil Den image vi har, det vill säga hur andra människor uppfattar vårt företag är ett resultat av alla de intryck vi gör på

Läs mer

Grafisk manual. för ökad tydlighet. Användning av logotyp. Om den reviderade upplagan. En enda gemensam logotyp

Grafisk manual. för ökad tydlighet. Användning av logotyp. Om den reviderade upplagan. En enda gemensam logotyp Grafisk manual för ökad tydlighet Om den reviderade upplagan Kommunikationspolicyn och den grafiska manualen antogs 2003. Användningen av logotyper reviderades något i oktober 2010. Det ekumeniska arbetet

Läs mer

Hej och välkommen. Det här är Bostaden.

Hej och välkommen. Det här är Bostaden. Hej och välkommen. Det här är Bostaden. Profilhandbok. V.1.1 Innehåll 1. Logotyp 2. Färger 3. Typografi 4. Bilder 5. Kontorsmaterial 6. Digitala mallar 7. Trycksaker 8. Miljöfokus 9. Kläder 10. Presentreklam

Läs mer

Brandskyddsföreningen är en allmännyttig ideell förening som arbetar för ett brandsäkrare Sverige. Brandskydds föreningen är ett ledande

Brandskyddsföreningen är en allmännyttig ideell förening som arbetar för ett brandsäkrare Sverige. Brandskydds föreningen är ett ledande Vår grafiska manual Brandskyddsföreningen är en allmännyttig ideell förening som arbetar för ett brandsäkrare Sverige. Brandskydds föreningen är ett ledande kunskapscentrum som ökar fram tidens brandsäkerhet

Läs mer

DESTINATION KVARKEN. v i s u e l l i d e n t i t e t 18/12/03

DESTINATION KVARKEN. v i s u e l l i d e n t i t e t 18/12/03 DESTINATION KVARKEN v i s u e l l i d e n t i t e t 18/12/03 p a y o f f d e s t i n a t i o n k v a r k e n t w o c o u n t r i e s, a w o r l d o f c o n t r a s t s Ordet contrast rymmer allt; naturen,

Läs mer

Grafisk manual GAVLEFASTIGHETERS VARUMÄRKE FÖR EN HÅLLBAR TILLVÄXT

Grafisk manual GAVLEFASTIGHETERS VARUMÄRKE FÖR EN HÅLLBAR TILLVÄXT Grafisk manual GAVLEFASTIGHETERS VARUMÄRKE FÖR EN HÅLLBAR TILLVÄXT Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för både näringsliv och för kommunala verksamheter. Bolaget ägs av Gävle kommun och är

Läs mer

Grafisk Profil. Grafisk Profil Version 1.0 06/12-2005

Grafisk Profil. Grafisk Profil Version 1.0 06/12-2005 Grafisk Profil Gertruds grafiska profil är dess ansiktet utåt. För Gertruds kunder, samarbetspartners och medarbetare ska det vara lätt att identifiera budskap från Gertrud i olika medier. Logotpen är

Läs mer

Grafisk profil SEPTEMBER 2018

Grafisk profil SEPTEMBER 2018 Grafisk profil SEPTEMBER 2018 Logotyp Logotypen är det som är den viktigaste identitetbäraren. Viktigt att proportionerna aldrig förändras. Logotypen finns i följande format: Försvarsförbundet_logotyp_CMYK.pdf

Läs mer

aloq.se Loxysoft AB Post: Box 153, 840 60 Bräcke Besök: Öneslingan 11, Frösön Tel: 063-18 34 40 Fax: 063-12 40 35 info@loxysoft.se www.loxysoft.

aloq.se Loxysoft AB Post: Box 153, 840 60 Bräcke Besök: Öneslingan 11, Frösön Tel: 063-18 34 40 Fax: 063-12 40 35 info@loxysoft.se www.loxysoft. aloq.se Loxysoft AB Post: Box 53, 840 60 Bräcke Besök: Öneslingan, Frösön Tel: 063-8 34 40 Fax: 063-40 35 info@loxysoft.se www.loxysoft.se Grafisk manual Loxysoft AB Text och design: aloq AB, Östersund

Läs mer

Designmanual. Lunds Kommuns Fastighets AB

Designmanual. Lunds Kommuns Fastighets AB Designmanual Lunds Kommuns Fastighets AB 2010 Lunds Kommuns Fastighets AB (publ) Grafisk designmanual Version 1.0 2010 Innehållsförteckning En enhetlig grafisk profil stärker vår identitet Logotypen Färgerna

Läs mer

Huddinge kommun digital styleguide. Värdeord och personlighet

Huddinge kommun digital styleguide. Värdeord och personlighet Värdeord och personlighet Logotyp Logotyp storlek Desktop 1440x900 228x64 px Language Kontakt Sök ipad 768X900 180x50 px Language Kontakt Sök Smartphone 400x900 138x39PX Kontakt Sök Meny kommun digital

Läs mer

Genom att följa instruktionerna når vi konsekvens, tydlighet och trovärdighet i vår kommunikation.

Genom att följa instruktionerna når vi konsekvens, tydlighet och trovärdighet i vår kommunikation. Hotell Grafisk Profil Vår grafiska profil är en viktig del av vår identitet och ett grundläggande verktyg i våra relationer. Därför är det avgörande att vi använder vår grafiska profil rätt och att alla

Läs mer

Grafisk manual. Publikation 2012:1

Grafisk manual. Publikation 2012:1 Grafisk manual Publikation 2012:1 PRODUKTION Grafisk manual 2012:1 UTGIVNINGSDATUM 2012-01-16 UTGIVARE YHiM KONTAKTPERSON Ulrika Sundell LAYOUT Booster Reklambyrå 2 INNEHÅLL FÖRORD Inledning 4 1. LOGOTYP

Läs mer

förord Högsby 061219 Ewa Engdahl kommunstyrelsens ordförande

förord Högsby 061219 Ewa Engdahl kommunstyrelsens ordförande grafisk profil förord Högsby kommun står inför stora utmaningar i framtiden. Om vi ska lyckas att etablera oss som en framtidskommun krävs det både att vi arbetar och profilerar oss på ett professionellt

Läs mer

HYLTE. Grafisk profil för Hylte kommun

HYLTE. Grafisk profil för Hylte kommun Grafisk profil för Hylte kommun Varför behöver vi en grafisk profil? Med ett starkt varumärke kan vi väcka känslor och förmedla värderingar som gör vår kommun unik och attraktiv. Det skapar ett positivt

Läs mer

GRAFISK PROFIL FÖR KUNGÄLVS KOMMUN

GRAFISK PROFIL FÖR KUNGÄLVS KOMMUN GRAFISK PROFIL FÖR KUNGÄLVS KOMMUN GRAFISK PROFIL FÖR KUNGÄLVS KOMMUN SID 2 Varför en grafisk profil? Den grafiska profilen är en del av varumärket Kungälvs Kommun. Mot bakgrund av den varumärkesplattform

Läs mer

Medfit Designguide 2019

Medfit Designguide 2019 Designguide 2019 1 Logotyp Logotypen är vårt främsta visuella kännetecken och ska därför alltid presenteras på bästa möjliga sätt. Det är inte tillåtet att göra justeringar i logotypen (exempelvis lägga

Läs mer

4. Annonser. Tillämpningar utifrån grundelementen i visuella identiteten. Rekryteringsannonser, informationsannonser och webbannonser.

4. Annonser. Tillämpningar utifrån grundelementen i visuella identiteten. Rekryteringsannonser, informationsannonser och webbannonser. 4. Annonser Tillämpningar utifrån grundelementen i visuella identiteten. Rekryteringsannonser, informationsannonser och webbannonser. www.regionostergotland.se 54 4.1 Annonser, uppbyggnad och måttförhållanden

Läs mer

Textilgruppen. Grafisk profil

Textilgruppen. Grafisk profil Textilgruppen Grafisk profil En grafisk profil är i korta ordalag ett slags grafiskt regelverk. På ett enkelt sätt ska denna grafiska manual ge den vägledning som hjälper samtliga medarbetare i ditt företag

Läs mer

Grafisk Manual. House4Earth. Johanna Liljedahl Catarina Madsen Maja Olsson Lena Ström Matilda Åström

Grafisk Manual. House4Earth. Johanna Liljedahl Catarina Madsen Maja Olsson Lena Ström Matilda Åström Grafisk Manual House4Earth Johanna Liljedahl Catarina Madsen Maja Olsson Lena Ström Matilda Åström Innehållsförteckning Förord Förord - Våra tankar - Den grafiska manualen Logotypen - Vår logotyp - Frizon

Läs mer

Grafisk manual. för varumärket Västervik REGLER OCH RÅD. Gäller från och med november 2013 och ersätter tidigare version

Grafisk manual. för varumärket Västervik REGLER OCH RÅD. Gäller från och med november 2013 och ersätter tidigare version Grafisk manual för varumärket Västervik REGLER OCH RÅD Gäller från och med november 2013 och ersätter tidigare version Innehåll 2 Värdet av en gemensam grafisk identitet...3 Varumärke Logotype...4 Symbol...5

Läs mer

GRAFISK MANUAL SVEROK - GRAFISK MANUAL, VERSION 1.0 2012

GRAFISK MANUAL SVEROK - GRAFISK MANUAL, VERSION 1.0 2012 GRAFISK MANUAL SVEROK - GRAFISK MANUAL, VERSION 1.0 2012 FÖRSTA FRÅGAN. VARFÖR EN GRAFISK MANUAL? Allt börjar med inget. Och det är ju det som är kul, att man egentligen kan skapa vad som helst när det

Läs mer

Visuell profil. Framtagen av kommunikatör Anna karlsson: juli 2017

Visuell profil. Framtagen av kommunikatör Anna karlsson: juli 2017 Visuell profil Framtagen av kommunikatör Anna karlsson: juli 2017 VISIONEN En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster

Läs mer

REVIDERAD 2018 GRAFISK PROFIL

REVIDERAD 2018 GRAFISK PROFIL REVIDERAD 2018 GRAFISK PROFIL H Ö G S BY KO M M U N VAD ÄR EN GRAFISK PROFIL? En grafisk profil är hur ett företag eller organisation vill se ut. En grafisk manual samlar den grafiska profilen i en slags

Läs mer

VARUMÄRKES- & DESIGNGUIDE

VARUMÄRKES- & DESIGNGUIDE VARUMÄRKES- & DESIGNGUIDE Vikten av ett starkt varumärke Om du har två likartade produkter eller tjänster att välja mellan, vilken väljer du då? I stort sett varje gång väljer du den du känner igen och

Läs mer

Logotyp. Logotyp med förvaltningsnamn. Frizon. Typsnitt. Färger. Futura Book ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö

Logotyp. Logotyp med förvaltningsnamn. Frizon. Typsnitt. Färger. Futura Book ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö GRAFISK MANUAL Logotyp Landstinget Dalarnas logotyp består av två enheter, symbol och namn. Landstingets symbol är en kombination av bokstäverna L och D. De bildar en symbol som är enkel att använda och

Läs mer

GRAFISK PROFIL HJÄLPREDA FÖR GRAFISK PRODUKTION

GRAFISK PROFIL HJÄLPREDA FÖR GRAFISK PRODUKTION GRAFISK PROFIL HJÄLPREDA FÖR GRAFISK PRODUKTION FÖRORD Synas på rätt sätt Den grafiska profilen är vårt ansikte utåt och den ger oss ett enhetligt utseende som stärker vårt varumärke. Genom att konsekvent

Läs mer

VARUMÄRKESMANUAL. 2013.07.12 Version 0.9

VARUMÄRKESMANUAL. 2013.07.12 Version 0.9 VARUMÄRKESMANUAL 2013.07.12 Version 0.9 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 3 Ett starkt varumärke Tillsammans har vi skapat ett nytt varumärke 1177 Vårdguiden Ett starkt varumärke Vår varumärkesplattform

Läs mer

ifk osby grafiska riktlinjer vo 1

ifk osby grafiska riktlinjer vo 1 ifk osby grafiska riktlinjer vo 1 inledning färg Blå Loggo PMS 287 C CMYK 100, 87, 20, 10 RGB 0, 56, 147 #003893 svart PMS Process Black C CMYK 0, 0, 0, 100 RGB 255, 255, 255 #000000 Grafiska riktlinjer

Läs mer

GRAFISK MANUAL 6/2012

GRAFISK MANUAL 6/2012 GRAFISK MANUAL 6/2012 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 01 Baselement Svenska folkpartiets logotyp Vår logo: dimensioner och skyddsområde Logoversioner och minimistorlek Logons användning Applikationer

Läs mer

Grafisk manual för Borlänge Bandy

Grafisk manual för Borlänge Bandy Grafisk manual för Borlänge Bandy Innehållsförteckning 2 Inledning 3 5 Logotyp 6 Färger 7 9 Typografi 10 Bildspråk 11 Dekorelement 12 Företagsprodukter 13-15 Korrespondensmaterial Inledning Om Borlänge

Läs mer

GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN

GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN GRAFISK PROFIL TIDAHOLMS KOMMUN INNEHÅLL 2 3 4 5 6 7 8 8 8 Varför grafisk profil? Övergripande riktlinjer Logotyper Kommunvapen Tidaholmslogotyp Verksamhetsspecifika symboler Skyltar Mallar Audiell profil

Läs mer

Sundbybergs stad Grafisk profil. v

Sundbybergs stad Grafisk profil. v Sundbybergs stad Grafisk profil v 1.0 2017-04-21 Förord Det sätt vi väljer att uttrycka oss på påverkar hur vi uppfattas. Inte bara när vi uttrycker oss i ord, utan även när vi förmedlar budskap med hjälp

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM OCH GRAFISK MANUAL

VARUMÄRKESPLATTFORM OCH GRAFISK MANUAL VARUMÄRKESPLATTFORM OCH GRAFISK MANUAL VARUMÄRKESPLATTFORM 3 4 5 6 Tillsammans bygger vi varumärket Karlskrona Varumärkesplattformen Det som gör platsen unik och känslan vi förmedlar Målgrupper och budskap

Läs mer

GRAFISK PROFIL & MANUAL

GRAFISK PROFIL & MANUAL GRAFISK PROFIL & MANUAL Version 4.0 2017-04-15 Skapad av David Blomgren INLEDNING Syftet med denna grafiska profil att ge tydliga riktlinjer för hur vi synas utåt, genom att förmedla en enhetlig igenkänning

Läs mer

En enhetlig profil är viktig för alla organisationer

En enhetlig profil är viktig för alla organisationer En enhetlig profil är viktig för alla organisationer och ännu viktigare för en stor grupp av frivilliga. Då öppnas möjligheten för att alla känner samhörighet och vet åt vilket håll gruppen går. Det gör

Läs mer

SOLLENTUNA ENERGI & MILJÖ Ny visuell identitet 2016

SOLLENTUNA ENERGI & MILJÖ Ny visuell identitet 2016 SOLLENTUNA ENERGI & MILJÖ Ny visuell identitet 2016 Sollentuna Energi & Miljö är ett kommunalt ägt bolag... osv osv I och med att Sollentuna Energi under 2016 blev Sollentuna Energi & Miljö gavs uppdraget

Läs mer

Prislista 2016 priser2016

Prislista 2016 priser2016 Prislista 2016 Gäller från 1 januari 2016 Priser för återvinning, fjärrvärme och stadsnät är oförändrade under 2016. fev.se/priser2016 Elhandel Det finns fyra olika elavtal att välja mellan: Falupriset,

Läs mer

Enkel guide till snygg trycksak

Enkel guide till snygg trycksak Enkel guide till snygg trycksak Planera din kommunikation Säg det viktigaste först Mindre är mer ta bort allt som inte fyller en funktion: färger, illustrationer, rutor, linjer och så vidare Genom att

Läs mer

Chefer och Ledare grafisk manual

Chefer och Ledare grafisk manual FÖRENINGEN FÖR CHEFER & LEDARE Chefer och Ledare grafisk manual Version 1.1 (121107) 2 GRAFISK PROFIL Föreningen för Chefer och Ledare Föreningen för Chefer och Ledare beslöt om att under våren/ sommaren

Läs mer

Grafisk manual. LPM potatis 1.0 2014

Grafisk manual. LPM potatis 1.0 2014 Grafisk manual LPM potatis 1.0 2014 Innehåll OM VÅR GRAFISKA MANUAL 3 MAN BLIR GLAD AV POTATIS 4 LOGOTYP Huvudlogotyper 5 Logotypfärger 6 Logotypversioner 7 Logotyp på bakgrunder 8 TYPSNITT Externt typsnitt

Läs mer

Grafisk manual. Version 1 201201

Grafisk manual. Version 1 201201 Version 1 201201 Innehåll 2 1. Inledning 1.1 Vår grafiska identitet 3 2. Verktygslåda 2.1 Symbol 4 2.2 Logotyp 5 2.3 Friyta 6 2.4 Ej tillåtna logotypplaceringar 7 2.5 Färger 8 2.6 Bakgrundsdekor 9 2.7

Läs mer

Skriva utbildningsbeskrivningar

Skriva utbildningsbeskrivningar 1 SKRIVA UTBILDNINGSBESKRIVNINGAR FÖR WEBBEN Skriva utbildningsbeskrivningar för webben EN LATHUND VERSION 1.6 2016 LUNDS UNIVERSITET 3 SKRIVA UTBILDNINGSBESKRIVNINGAR FÖR WEBBEN Utbildningsbeskrivningarna

Läs mer

Täby kommun Grafisk profil

Täby kommun Grafisk profil Täby kommun Grafisk profil Bilaga 1 konkurrensutsatta verksamheter 1.0 Täby kommun Bilaga 1.0 konkurrensutsatta verksamheter 1 En gemensam profil för medborgarnas skull Den här bilagan innehåller förtydliganden

Läs mer

3. Kontorstryck och powerpoint. Tillämpningar utifrån grundelementen i visuella identiteten.

3. Kontorstryck och powerpoint. Tillämpningar utifrån grundelementen i visuella identiteten. 3. Kontorstryck och powerpoint Tillämpningar utifrån grundelementen i visuella identiteten. Brevpapper, kuvert, visitkort, korrespondenskort, anslag, kallelser, protokoll, programblad, inbjudningar, faxmeddelanden,

Läs mer

Grafisk manual. version 1.2

Grafisk manual. version 1.2 Grafisk manual version 1.2 Innehåll 1.0 Varför en grafisk manual? 1.1 När ska manualen användas? 1.2. Använda profilmaterial 1.3 Lämna synpunkter 2.0 Namnet och organisationen 2.1 Namnet 2.2 Presentationstext

Läs mer

Program för grafisk profil Ks/ 2018:140. kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning. Fastställt av kommunfullmäktige

Program för grafisk profil Ks/ 2018:140. kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning. Fastställt av kommunfullmäktige Program för grafisk profil Ks/ 2018:140 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för grafisk profil Fastställt av kommunfullmäktige 2018-03-22 65 1 2 Program för GRAFISK PROFIL

Läs mer

GRAFISK MANUAL VERSION 2.0 SEPTEMBER 2019

GRAFISK MANUAL VERSION 2.0 SEPTEMBER 2019 GRAFISK MANUAL VERSION 2.0 SEPTEMBER 2019 SEKAB GRAFISK MANUAL VERSION 2.0 AUGUSTI 2019 Inledning 2 Visuell identitet Den grafiska profilen skapar tillsammans med vårt sätt att arbeta och vårt uppträdande

Läs mer